Microsoft Word - Novo mesto - moje mesto2.doc

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - Novo mesto - moje mesto2.doc"

Transkripcija

1 PROJEKTNI TEDEN 2007 DELAVNICA»NOVO MESTO MOJE MESTO«Cilj delavnice, v kateri so sodelovali dijaki 3. d, e in k oddelka, je bil prepoznati, poznati in primerno vrednotiti naravno in kulturno dediščino Novega mesta. Mentor, prof. Zoran Poredoš, nas je seznanil s cilji, vsebino in načinom dela. Prvi dan smo s pomočjo zbrane literature opisali najpomembnejše spomenike, nato pa se sprehodili po mestu in si jih ogledali. Naslednji dan smo imeli predstavitev Novega mesta na diapozitivih v Dolenjskem muzeju Novo mesto ter nato dokončanje dela v učilnici. V petek, zadnji dan, smo svoje delo tudi predstavili v atriju šole. Novo mesto, mesto ob eni najzapeljivejših okljuk reke Krke, kjer se voda umiri in leno razširi, je utemeljil avstrijski vojvoda Rudolf IV. Habsburški. Uradni Rudolfswerd je rasel kot Novo mesto in prerasel v osrednje upravno, kulturno, cerkveno in gospodarsko središče Dolenjske. Na njegovih tleh in v bližnji okolici je zaslediti že daleč nazaj nekaj tisoč let pred njegovim rojstvom naselitev ljudi. O tem pričajo izredno bogata prazgodovinska in rimska odkritja, zaradi katerih sodi to mesto med najbogatejša evropsko pomembna arheološka najdišča v Sloveniji.

2 Mesto je vse do danes kljubovalo vsem nevarnostim, tragedijam in spremembam,

3 Tudi reka Krka lahko zamrzne istočasno pa izpisalo veliko slavnih strani v naši preteklosti. Svoj veliki gospodarski, urbani in kulturni razvoj je doživelo šele v 60. in 70. letih 20. stoletja in traja vse do današnjih dni. Tu je ohranjeno veliko dragocenih vrednot slovenske kulture. Kapitelj Cerkev sestavljajo stolp, ladja, prezbiterij in kripta. Grajena je v mešanem slogu

4 zaradi prezidave, čuti pa se gotika. Posebnost cerkve je proštija iz leta Pogled s Kapitlja: pod parkiriščem je Prešernov trg; desno je nekdanji Dom kulture oz.»kino Krka«, kjer je danes Anton Podbevšek teater.

5 MUZEJSKA ULICA 7 V tem delu se nahaja večji sklop novomeške kulturne dejavnosti: Dolenjski muzej (etnološki in arheološki oddelek), od leta 1965 (600. obletnica mesta) pa Dolenjska galerija Muzej NOB.

6 DOLENJSKA GALERIJA Galerija je bila zgrajena po načrtih arhitekta Frana Filipčiča in je bila odprta oktobra Stoji ob starem muzejskem poslopju. Stavba galerije ima poleg obsežne avle dva razstavna prostora: veliko dvorano v gornji etaži in manjšo dvorano v spodnji. V avli pa so razstavljeni doprsni kipi štirih dolenjskih umetnikov. Galerijska zbirka obsega danes blizu 500 likovnih del. Precej obsežna je zbirka starih mojstrov s portreti fevdalcev iz nekaterih dolenjskih gradov. V zbirki najmočnejše zastopan slikar Vlado Lamut. Vsako leto pa se v prostorih galerije zvrsti povprečno 10-15, večinoma likovnih, razstav. Osnovni namen galerijske zbirke je, zbiranje del dolenjskih likovnih ustvarjalcev in tistih umetnin, ki zajemajo snov iz Dolenjske in postavitev le teh v stavbni zbirki. Trenutno pa v Dolenjski galeriji poteka razstava o povojnih pobojih z naslovom Prikrito očem zakrito. JAKČEV DOM Jakčev dom V rojstni hiši slikarja Božidarja Jakca, ki stoji na Bregu poleg gostilne Na bregu, so leta 1984 naredili galerijo slikarjevih del. Zbirka obsega 828 originalnih del, ki jih je slikar podaril mestu. Med njimi so podobe mesta, portreti, slike in grafike s potovanj po svetu in doma. Jakac je pogostokrat upodobil Breg. Slikar je namreč Novemu mestu zapisal velik del življenja in ustvarjanja, zato si je tudi za svoj zadnji dom izbral Novo mesto. Pokopan je namreč na pokopališču v Ločni. NARODNI DOM Narodni dom je bil zgrajen leta 1875 kot prvi v Sloveniji. V njem so imeli svoje prostore Narodna čitalnica, Dolenjsko pevsko društvo, kasneje pa je bil tudi telovadnica društva Sokol. Po prvi svetovni vojni je prišel v njihovo last in preimenovali so ga v Sokolski dom. V sokolski knjižnici je bilo v letih žarišče revolucionarne dejavnosti v Novem mestu. Plošča v obliki odprte knjige, ki nas opominja na to dogajanje je bila izdelana po načrtih arhitekta Miloša Lapajneta. Po drugi svetovni vojni je bil v stavbi več let dom JLA.

7 Narodni dom na Sokolski ul. KANDIJSKI MOST Današnji most je bil zgrajen leta 1898 in je nadomestil stari most, zgrajen leta 1600, katerega so leto po nastanku novega porušili. Pri mostu so stala tudi Dolenjska ali Karlovška vrata, ki so bila eno izmed dveh glavnih vrat za vhod v Novo mesto Kandijski most nas popelje preko Krke v Kandijo, od koder imamo lep pogled na stari del mesta, posebno še na Breg. Mimo hotela Kandija pa nas pot popelje na Grm. Kjer stoji grmski grad.

8 BREG

9 Grad Grm

10 FRANČIŠKANSKA CERKEV S SAMOSTANOM Bila je zgrajena v 15. stoletju in sodi v gotiko. Za gotsko arhitekturo je bistveno spremljanje v višino in razsvetlitev. Značilni so oporni loki, zlati oltar, Poleg cerkve je samostan iz leta 1472, znan po izredno bogati knjižnici. Drugi prošt v proštiji je bil skladatelj Jurij Sladkonja, ki je to delo opravljal kot častno funkcijo. Ker je bil vzoren, je dobil plemiški grb ( zlati konj na belem polju ), kar je še danes simbol novomeške proštije.

11 STARA GIMNAZIJA Stavba v bližini frančiškanske cerkve, v kateri so danes prostori glasbene šole, je bila poslopje novomeške gimnazije, ki jo je l ustanovila cesarica Marija Terezija. Ustanovila jo je zato, da bi si obubožani meščani popravili ekonomski položaj. Dijaki so prihajali iz različnih slovenskih pokrajin. Nad vhodnimi vrati ima napis:»za vzgojo uma in srca«. Stavba kljub svoji velikosti za 18. stol. ni predstavljala prav nobene arhitektonske obogatitve mesta. Leta 1748 je Marija Terezija sicer prepovedala učenje dijakov pod okriljem frančiškanov, a so kasneje vseeno postali profesorji. Do l so jo upravljali frančiškani, nato jo je prevzela država. Leta 1912 so se dijaki preselili v novo poslopje, kjer še danes poteka pouk.

12 ROTOVŽ Ko je bil zgrajen, se ni razlikoval od ostalih mestnih hiš. Zato so mu leta 1720 nadzidali stolpič. Ljubljanska hiša je bila zgrajena 2 leti prej, a so se

13 novomeščani hoteli pohvaliti s tem, da so rekli, da so namesto vode malto mešali z vinom. Rotovž so podrli in nato so ga na novo zgradili leta Označen je kot spaček historičnih stikov od ponarejene gotike v 1. nadstropju do slabo kopirane florentinske renesanse v drugem nadstropju. Pred njim stojita doprsna kipa : slovenskega pesnika Dragotina Ketteja in pisatelja Janeza Trdine. Oba sta delo Jakoba Savinška iz l Rotovž stoji ob robu trga, arkadno pritličje pa se odpira na mestni trg.

14 KETTEJEV VODNJAK Stoji od leta 1955 in je delo arhitekta Marjana Mušiča. Pred njim je na tem mestu stal od leta 1815 litoželezni vodnjak iz livarne Dvor pri Žužemberku, ki je imel nastavek s kotanjo in kamnite stopnice. Vodo so v vodnjak s posebnimi stroji poganjali iz reke Krke, dokler niso v mestu zgradili vodovoda. Leta 1903 so ga odstranili in prodali. Kamniti vodnjak ima vklesane verze iz Kettejeve pesmi Na trgu, saj je pesnik s to pesmijo ovekovečil novomeški glavni trg. SPOMINSKI STEBER PARTIZANOM Steber stoji na Glavnem trgu, nasproti Rotovža, kjer sta bila jeseni 1943 obešena dva partizana. Spomenik, katerega avtor je arhitekt Marjan Mušič, je oblikovan iz gotskega stebra, ki je prinesen iz hiše Glavni trg 26. Spomenik so odkrili leta 1952.

15 MESTNE HIŠE Z ARKADAMI IN ATRIJI Dokaz, da je bilo mesto gospodarsko močno, je arhitektura trga, na katerem so stale hiše bogatih trgovcev. Na gornjem gospodarskem delu trga je mesto ustvarilo poseben tip trgovsko-obrtniške hiše, kateri pritlični del je bil odprt s kamnitimi arkadami. Nosilni stebri so različnih oblik ter zelo bogati. Svojo značilno obliko je trg dobil v drugi polovici 16. stoletja. Arkade so vsekakor pogostejše v prvem nadstropju dvorišča, ki je bil vedno reprezentančna etaža. V drugi polovici 19. stoletja se je podoba trga temeljito spremenila. Zazidali so arkade, namesto katerih so nastale»moderne izložbe«.

16 ROZMANOVA 10 V hiši Matije Kastelca na Rozmanovi ul. 10 je bila 6. januarja 1848 prvič v Sloveniji uprizorjena Linhartova komedija Ta veseli dan ali Matiček se ženi. Delo, ki so ga igrali v kazinski dvorani, je bilo obenem prva slovenska družabna prireditev v Novem mestu. Ta dogodek je imel velik pomen za razvoj slovenskega gledališča. Plošča je bila odkrita na Prešernov dan leta 1968.

17 NA VRATIH Spomeniški kompleks Na vratih stoji na križišču Rozmanove ulice in Prešernovega trga, na lokaciji nekdanjih "Ljubljanskih" ali Gorenjih mestnih vrat. Obsega študijsko knjižnico oz. knjižnico Mirana Jarca, spominsko ložo, kipa Pesem svobode in Talec, doprsni kip Marjana Kozine in nasproti spominsko plošča. ŠTUDIJSKA KNJIŽNICA Ime je dobila po slovenskem pesniku in pisatelju Miranu Jarcu, ki se je rodil leta Prvotno je bila na tem mestu, kjer se danes nahaja knjižnica, Martinova ali špitalska cerkev. Ko so le-to podrli, so material porabili za gradnjo nove stavbe, kjer je bil do leta 1850 okrožni urad ali kresija, od tega leta pa do konca stoletja pa še okrožno sodišče. Leta 1946 je bila ustanovljena knjižnica, ki je imela sprva prostore v osnovni šoli v Novem mestu, leta 1954 pa se je preselila v sedanje prostore. Ima izredno bogat knjižni fond, rokopise, notno gradivo, fototeko, zbirko tiskov iz 2. svetovne vojne, Pod zanimivosti pa spadajo inkunabule (knjige, natisnjene pred letom

18

19 1500), Dalmatinova Biblija, rokopisi slovenskih književnikov, kot so Valentin Vodnik, Dragotin Kette, Janez Trdina. Imajo pa tudi največjo zbirko exlibrisov v Sloveniji.

20 KETTEJEV DREVORED Dvostranski Kettejev drevored divjih kostanjev je eno najbolj slikovitih novomeških sprehajališč. Drevored poteka čez prazgodovinsko naselbino Marof in povezuje center mesta s sosesko Bršljin. Dolg je okrog 1500m in tu je bilo zasajeno 370 dreves. Nastal je po letu 1900, ko je bila opuščena cesta čez Marof zaradi izgradnje današnje Ljubljanske ceste. Leta 1955 so Kettejev park vključili v Novi trg, po Ketteju pa so imenovali drevored. Zaradi slabega stanja dreves so 1992 obnovili drevored z zasaditvijo novih dreves, stara drevesa so pa sanirali. Je eden najbolj značilnih mestnih drevoredov v Sloveniji in je zavarovan kot spomenik oblikovane narave. Do leta 1892 se je drevored imenoval Stara cesta, do leta 1930 pa Tavčarjeva cesta. Nasproti športne dvorane Marof je na hiši ob Kettejevem drevoredu postavljena spominska plošča posvečena Dragotinu Ketteju, kjer je živel od leta 1897 do 1898.

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc Pripeljali smo se v Volterro. Pomembna naselbina je bila že v neolitski dobi in kasneje etruščansko središče s svojstveno civilizacijo. Volterra je postala v 5 stol. škofova rezidenca. Svojo moč si je

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

Ime Priimek

Ime Priimek OSNUTEK Na podlagi 13. člena Zakona o varstvu kulturne dediščine (Uradni list RS, št. 16/08, 123/08, 8/11 - ORZVKD39, 90/12 in 111/13) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št.

Prikaži več

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grajski ambient za nepozabne družabne in poslovne dogodke O gradu Ponudba Prostori 4 7 12 Uporabnina Oprema in storitve Kavarna in Catering

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

Številka:

Številka: OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO Številka: 47810-3/2017-36 (625) Datum: 23. 1. 2018 ZADEVA: NAMEN: PRAVNA PODLAGA: POROČEVALCA: OBRAZLOŽITEV: PREDLOG SKLEPA: Ukinitev statusa javnega dobra na nepremičninah:

Prikaži več

Grad Podsreda

Grad Podsreda Grad Podsreda Grad Podsreda leži na severnem pobočju Orlice na nadmorski višini 475 m. Na razgledni točki na severni strani gradu se obiskovalcu razprostre pogled na srednjeveški trg Podsreda, dolini Bistrice

Prikaži več

1

1 2 PRIKAZ STANJA PROSTORA 2.1 OPIS OBSTOJEČEGA STANJA 2.1.1 MAKROLOKACIJA Območje OPPN PSC Mačkovec-2 v velikosti cca 4,5 ha je del gospodarske cone GC Mačkovec in se nahaja na skrajnem SV delu Novega mesta

Prikaži več

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

KULTURNI DNEVNIK

KULTURNI DNEVNIK KULTURNI DNEVNIK ŠOLSKO LETO 2016/2017 Že deveto leto izvedbe! Zakaj je zaživel KULTURNI DNEVNIK, kulturno izobraževalni abonma za učence OŠ? Ideja in nastanek: - leto 2007, - priprava elaborata za EPK

Prikaži več

Otočec

Otočec NAŠ POGLED NA NOVO MESTO POTREBUJE POPOLNO PREVETRITEV BO NO VO MES T O ME S TO VI SO KE KULTU R E ALI P A ME STO, KI JE ZAŽG A LO K ATO LI Š KEGA ŠKO FA, KAR JE TU D I E VR OPSK I IN SVE T OVN I U N I

Prikaži več

SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI Bohinjsk

SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI Bohinjsk SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI0340008 Bohinjsko jezero Ribčev Laz 48 Bohinj SI0340008 Bohinjsko jezero

Prikaži več

Cenik storitev Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Letna članarina Zaposleni, tuji državljani, svobodni poklici, samostojni podjetniki: 10,00 EUR dijaki

Cenik storitev Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Letna članarina Zaposleni, tuji državljani, svobodni poklici, samostojni podjetniki: 10,00 EUR dijaki Cenik storitev Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto Letna članarina Zaposleni, tuji državljani, svobodni poklici, samostojni podjetniki: 10,00 EUR dijaki in študenti nad 18 let, upokojenci, kmetje, gospodinje:

Prikaži več

Ime Priimek

Ime Priimek Številka: 622-32/2016-15 Datum: 14. 11. 2017 Mestna občina Ljubljana Mestni svet ZADEVA: Predlog za obravnavo na seji Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana PRIPRAVIL: Mestna uprava Mestne občine Ljubljana,

Prikaži več

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priimek ter naslov naročnika oziroma firma in sedež naročnika

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Microsoft Word - gms 364.doc

Microsoft Word - gms 364.doc Mestna občina Maribor Mestni svet Svetniška skupina LDS Maribor Jurčičeva ul. 8, 2000 MARIBOR GMS - 364 Številka: Datum: 22. april 2005 MESTNI SVET MESTNE OBČINE MARIBOR ZADEVA: PREDLOG ZA OBRAVNAVO NA

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

Poročilo_1delavnica_04.indd

Poročilo_1delavnica_04.indd 1. DELAVNICA V SKLOPU JAVNE RAZPRAVE O CELOVITI PRENOVI GLAVNEGA TRGA, ROZMANOVE ULICE IN KANDIJSKEGA KRIŽIŠČA V ZGODOVINSKEM JEDRU NOVEGA MESTA POROČILA MODERATORJEV TEMA 1. OMIZJA:»Kaj menite, po čem

Prikaži več

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME)

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME) Naročnik KNJIŽNICA JOŽETA UDOVIČA CERKNICA Partizanska cesta 22 1380 Cerknica Investitor OBČINA CERKNICA Cesta 4. maja 53 1380 Cerknica Objekt ŠIRITEV PROSTORSKIH KAPACITET KNJIŽNICE JOŽETA UDOVIČA CERKNICA

Prikaži več

A1, investicijsko upravljanje, d

A1, investicijsko upravljanje, d GPG Inženiring d.d., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana-Polje, matična številka: 2273152000, ki jo zastopa direktor Janko Jazbinšek, na podlagi 109. čl. Stvamopravnega zakonika (Ur. list RS št. 87/2002) in

Prikaži več

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU Predstavitev študijskega krožka Obudimo kulturno življenje na vasi Mentorica Alenka Furlan Obudimo kulturno življenje v Lokavcu Lokavec - vas pod Čavnom LOKAVEC razpotegnjena vas 13 zaselkov ljudje se

Prikaži več

MLS ID:

MLS ID: MLS ID: 490351007-5 1 PRODAMO POSLOVNI KOMPLEKS NA STRATEŠKI LOKACIJI V KOPRU Naložbena nepremičnina ob glavnem vhodu v pristanišče Koper in mestno jedro - v celoti oddana v najem z 8,36% donosom - možnost

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

2014_06_16_ NOVO MESTO_MAPA.indd

2014_06_16_ NOVO MESTO_MAPA.indd IZVEDBENI DEL 01-9 Usmeritve za celostno ohranjanje spomenika 01-9.1 Splošne usmeritve Celostno ohranjanje (integrated conservation) pomeni v osnovi»dinamično usmerjanje sprememb«z namenom, da se prepreči

Prikaži več

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo ŠPORTNI PARK STOŽICE: ŠPORTNA DVORANA IN NOGOMETNI STADION, LJUBLJANA PROJEKT (IME, LOKACIJA)

Prikaži več

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA DRUGA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA PISNI TEST 1. kategorija ime in priimek tekmovalca/tekmovalke Ljubljana, 10. marec 2013 SPLOŠNI PODATKI SPOL M Ž STAROST ŠOLA SEM ČLAN ŠOLSKEGA PEVSKEGA ZBORA DA NE

Prikaži več

MLS ID:

MLS ID: MLS ID: 490351005-5 1 PRODAMO Sodobni pisarniški prostori v Kopru oddani v najem Republiki Sloveniji Naložbena nepremičnina na Ferrarski ulici v bližini mestnega središča odlična prometna navezava Predmet

Prikaži več

(Microsoft Word - vloga Ob\350ina Ivan\350na Gorica - \310ebelam prijazna ob\350ina 2013)

(Microsoft Word - vloga Ob\350ina Ivan\350na Gorica - \310ebelam prijazna ob\350ina 2013) ČEBELAM PRIJAZNA OBČINA 2013 PRIJAVA OBČINE IVANČNA GORICA NA RZPIS ČZS»ČEBELAM PRIJAZNA OBČINA«I. UVOD je v sodelovanju s Čebelarskim društvom Krka in Zagradec ter Čebelarskim društvom Stična, ki delujeta

Prikaži več

URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA

URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA URBANA VILA ROMANA VRSAR, CROATIA VIENNA BUDAPEST VENICE LJUBLJANA AGREB VRSAR BELGRADE SARAJEVO Urbana vila Romana se nahaja na mirni lokaciji v marini v neposredni bližini morja in plaže. Stanovanja

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu 16.3.2018 Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področju interpretacije dediščine v projektu prenove razstave,

Prikaži več

Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin

Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin Aleksander Sergejevič Puškin: Jevgenij Onjegin OBDOBJE ROMANTIKA Romantika je umetnostna smer v Evropi iz prve polovice 19. stoletja. Razvila se je iz predromantike konec 18.stol. Izražanje čustev Osrednja

Prikaži več

(Microsoft Word - NA\310RT RAVNANJA Z NEPREMI\310NIM PREMO\216ENJEM ZA LETO \(2\))

(Microsoft Word - NA\310RT RAVNANJA Z NEPREMI\310NIM PREMO\216ENJEM ZA LETO \(2\)) Na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. l. RS, št. 86/2010, 75/12, 47/13, 50/14 in 90/14), Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti

Prikaži več

Seznam objektov za dodelitev pravice domicila in uporabe prostora za LPŠ 2013 DOMICIL ŠL CENTER STOŽICE / uprava / DOMICIL ŠL CENTRALNO STRELIŠČE / up

Seznam objektov za dodelitev pravice domicila in uporabe prostora za LPŠ 2013 DOMICIL ŠL CENTER STOŽICE / uprava / DOMICIL ŠL CENTRALNO STRELIŠČE / up Seznam objektov za dodelitev pravice domicila in uporabe prostora za LPŠ 2013 DOMICIL ŠL CENTER STOŽICE / uprava / DOMICIL ŠL CENTRALNO STRELIŠČE / uprava / DOMICIL ŠL DRSALIŠČE ZALOG / uprava / DOMICIL

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik 3. seje osnutek.doc

Microsoft Word - Zapisnik 3. seje osnutek.doc Številka: 900-3/2018/19 Datum: 9.5.2019 Z A P I S N I K 3. seje Sveta staršev OŠ Miren, ki je bila v četrtek 9. maja 2019, ob 16.45 v OŠ Miren, v učilnici št. 6 in 8. Seja je potekala najprej v učilnici

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

(Microsoft Word - NA\310RT RAVNANJA Z NEPREMI\310NIM PREMO\216NJEM ZA LETO 2015 \(sprejet\))

(Microsoft Word - NA\310RT RAVNANJA Z NEPREMI\310NIM PREMO\216NJEM ZA LETO 2015 \(sprejet\)) Na podlagi Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. l. RS, št. 86/2010, 75/12, 47/13, 50/14 in 90/14), Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti

Prikaži več

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO 2013 1. OSNOVNI PODATKI O IZVAJALCU (DRUŠTVU) Izvajalec (polno ime): Naslov oz. sedeţ

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v Kataloniji Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA! Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES mesto ekscentričnega umetnika Dalíja,

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več

KULTURNI DAN, PETEK, , DEJAVNOSTI PO RAZREDIH razred: 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta ve

KULTURNI DAN, PETEK, , DEJAVNOSTI PO RAZREDIH razred: 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta ve 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta veseli dan ali je to Matiček 7.45-8.30 telovadnica Živeti v Celju 9.00-10.00 Muzej novejše zgodovine Malica 10.00-10.30

Prikaži več

Ruska pravljica na reki Volgi 2019

Ruska pravljica na reki Volgi 2019 Navdih nam daje bogata zgodovina, umetnost, raznolika pokrajina, omamna kulinarika, posebnosti skri pokazati svojim sopotnikom. RUSKA PRAVLJICA NA REKI VOLGI 10 dni Moskva ODHOD ZAGOTOVLJEN SLOVENSKO VODENJE

Prikaži več

Datum: 21

Datum: 21 Datum: 20.2.2019 ČLANOM OBČINSKEGA SVETA OBČINE BOROVNICA ZADEVA: LETNI PROGRAM ŠPORTA V OBČINI BOROVNICA ZA LETO 2019 PRAVNA PODLAGA: Zakon o športu ((ZŠpo-1, Ur. l. RS, št. 29/17) Resolucija o Nacionalnem

Prikaži več

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI LEONARDO DA VINCI ŽIVLJENJE Italijanski renesančni arhitekt,izumitelj,inženir,kipar in slikar. Rojen* 15. april 1452 Vinci, Toskana, Italija Umrl 2. maj 1519 Cloux, Francija Starši oče- Ser Piero da Vinci,

Prikaži več

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z naravo in hkrati hiter dostop do vse pomembne infrastrukture. NOVE HIŠE 2. FAZE ŽE V PRODAJI!, Medvode je

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Albanski rivieri Saranda, najlepše Albansko letovišče SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH

Prikaži več

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/2002, 25/2002 in Uradni list RS št. 38/2005, 24/2006), 11. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih

Prikaži več

Prenova sosesk: Odločajo naj vsi uporabniki prostora Zmagovalna rešitev za prenovo jedra: Družili se bomo na trgih Združevanje zavodov ni premišljeno

Prenova sosesk: Odločajo naj vsi uporabniki prostora Zmagovalna rešitev za prenovo jedra: Družili se bomo na trgih Združevanje zavodov ni premišljeno Prenova sosesk: Odločajo naj vsi uporabniki prostora Zmagovalna rešitev za prenovo jedra: Družili se bomo na trgih Združevanje zavodov ni premišljeno Novo mesto, 15. junij 2016 Leto XV, št. 1 IZZIV Novih

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

Microsoft Word - P051-A doc

Microsoft Word - P051-A doc [ifra kandidata: Dr`avni izpitni center *P051A30111* SPOMLANSKI ROK SLOVEN[^INA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1 Raz~lemba neumetnostnega besedila Torek, 14. junij 2005 / 60 minut Dovoljeno dodatno gradivo

Prikaži več

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah in Pravili ocenjevanja Gimnazije Novo mesto, veljavnim

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE 28. DNEVI EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE in 6. TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE 22. 9. 6. 10. 2018 Nataša Gorenc, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije DNEVI EVROPSKE KULTURNE

Prikaži več

Microsoft Word - LIKOVNI_3.doc

Microsoft Word - LIKOVNI_3.doc likovna vzgoja SPLOŠNI razvijajo opazovanje, predstavljivost, likovno mišljenje, likovni spomin in domišljijo razvijajo interes za različne oblike likovne dejavnosti bogate in ohranjajo zmožnost za likovno

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Glasbena pismenost in vloga knjižnice izzivi za prihodnost Joško Senčar Storitve za ciljne skupine prebivalcev Glasba in njen pomen Glasba in zvok Vpliv glasbe na ljudi odziv celotnega organizma različno

Prikaži več

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji Dnevi dejavnosti na razredni stopnji 1. Simfonična matineja Simona Trtnik april Baletna predstava Klara Jerina februar Obisk knjižnice Simona Trtnik oktober Lutkovna predstava Mojca Avbelj december Tabor

Prikaži več

Source: Maketa, kolaž in računalniška vizualizacija Edvard Ravnikar required

Source: Maketa, kolaž in računalniška vizualizacija Edvard Ravnikar required Source: http://img.rtvslo.si/_up/aplaud/2013/05/11/64 991249 Maketa, kolaž in računalniška vizualizacija Edvard Ravnikar 4.12.1907 23.8.1993 required age : od 12 do 14 let educational interest Ta lekcija

Prikaži več

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj 2018 26.4.2018-2.05.2018 1 dan četrtek 26.4.18 81908km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parkiramo malo naprej od Bologne na PZA Marinina, kjer pred

Prikaži več

Naročnik: Občina Horjul Občinski trg Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OB

Naročnik: Občina Horjul Občinski trg Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OB Naročnik: Občina Horjul Občinski trg 1 1354 Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OBČINE HORJUL št. 4 (predlog) Projektna skupina: Odgovorni

Prikaži več

A1, investicijsko upravljanje, d

A1, investicijsko upravljanje, d itn 11 k2s2 IJbtA šakale r o m B w t e > GPG Inženiring d.d., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana-Polje, matična številka: 2273152000, ki jo zastopa direktor Janko Jazbinšek, na podlagi 109. čl. Stvamopravnega

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Rebalans proračuna občine Log-Dragomer za leto 2016 - II NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2016-2019 4000 OBČINSKA UPRAVA 5.668.446 4.337.623 3.093.547 4.226.294 2.457.821 2.367.536 06 LOKALNA SAMOUPRAVA 94.564

Prikaži več

Turistično informacijski center T: 07/ E: W: TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV Datum Ura Dog

Turistično informacijski center T: 07/ E: W:   TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV Datum Ura Dog Turistično informacijski center T: 07/490 22 20 E: tic.krsko@cptkrsko.si W: www.visitkrsko.com TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV 4. 10.2.2019 Datum Ura Dogodek Kraj Organizator/informacije ponedeljek, 4.2.2019

Prikaži več

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic Poslovna stavba Merkur Naklo MERKUR nepremičnine, d.d. telefon: 04 258 7000, Cesta

Prikaži več

Z A P I S N I K03-za splet

Z A P I S N I K03-za splet Z A P I S N I K 3. seje izvršnega odbora, ki je bila v ponedeljek, 5. 5. 2008 ob 19. uri, v okroglem stolpu Loškega muzeja. Seje so se udeležili: člani izvršnega odbora: mag. Aleksander Igličar, mag. Matjaž

Prikaži več

St George Day Presentation By…

St George Day  Presentation By… Promocija St. George ST. GEORGE ali SV. JURIJ ST. GEORGE ali SV. JURIJ Saint George (ali sveti Jurij) je bil po legendi rimski vojak sirskega porekla in častnik na straži rimskega cesarja Dioklecijana,

Prikaži več

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017 URADNE OBJAVE Občine Vransko Vransko, 29. september 2017 Številka 69/2017 AKTI V S E B I N A LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2018 LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2019 LETNI

Prikaži več

Microsoft Word - LetniNacrtPridobivanjaNepremcnegaPremozenjaRebalans2009.doc

Microsoft Word - LetniNacrtPridobivanjaNepremcnegaPremozenjaRebalans2009.doc 259 MESTNA OBČINA KRANJ ŽUPAN Slovenski trg 1, 4000 Kranj tel. 04/ 237 31 00, fax. 04/ 237 31 06 Datum: 15.05.2009 SVET MESTNE OBČINE KRANJ PREDMET: LETNI NAČRT PRIDOBIVANJA NEPREMIČNEGA PREMOŽENJA MESTNE

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 011-3201835 Ljubljana, 4.1.2019 EVA (če se akt objavi v Uradnem listu RS) GERALNI SEKRETARIAT

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Proračun občine Kanal ob Soči za leto 2014 - dopolnjen predlog NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2014-2017 30. redna seja občinskega sveta, 30.01.2014 4000 OBČINSKA UPRAVA 7.312.851 3.874.613 3.967.973 1.369.748

Prikaži več

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE UVOD LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE V tem šolskem letu ste se odločili za fiziko kot izbirni predmet. Laboratorijske vaje boste opravljali med poukom od začetka oktobra do konca aprila. Zunanji kandidati

Prikaži več

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc)

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc) LETNO POROČILO JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI 2013 ŠKOFJA LOKA Ljubljana, 19. 2. 2014 1 1.1 OBMOČNA IZPOSTAVA ŠKOFJA LOKA 1.1.1 Uvod Marko Črtalič Območna izpostava Škofja Loka

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

JAVNI RAZPIS-SLAČILNICE-TŠC Trate 2016-RAZPISNA DOKUMENTACIJA

JAVNI RAZPIS-SLAČILNICE-TŠC Trate 2016-RAZPISNA DOKUMENTACIJA OBČINA GORNJA RADGONA Partizanska c. 13, 9250 Gornja Radgona Tel: 02/564-38-38, Fax: 02/564-38-14 http://www.gor-radgona.si e-pošta: tajnistvo.zupana@gor-radgona.si RAZPISNA DOKUMENTACIJA za prijavo na

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V

Prikaži več

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI Predsednik Republike Slovenije na uradni obisk v Republiko Turčijo Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo na povabilo predsednika Republike Turčije Abdullaha Güla 15. in 16. januarja 2014 mudil

Prikaži več

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA MAKETA LJUBLJANA, PRIPRAVLJALNA DELA, ZAKLJUČEK IZVLEČNEGA TIRA ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA

Prikaži več

RIC Bela krajina v sodelovanju z Občino Črnomelj, Občino Metlika in Občino Semič objavlja JAVNI POZIV k oddaji vloge za sprejem v članstvo v Podjetniš

RIC Bela krajina v sodelovanju z Občino Črnomelj, Občino Metlika in Občino Semič objavlja JAVNI POZIV k oddaji vloge za sprejem v članstvo v Podjetniš RIC Bela krajina v sodelovanju z Občino Črnomelj, Občino Metlika in Občino Semič objavlja JAVNI POZIV k oddaji vloge za sprejem v članstvo v Podjetniški inkubator Bela krajina v enotah: 1. TRIS Kanižarica,

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: 2019/2020 preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom.

Prikaži več

premoženjske - brez op

premoženjske - brez op RAVNANJE Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM - RAZPOLAGANJE IN PRIDOBIVANJE NEPREMIČNIN- PREDLAGATELJ: Darko Zevnik, župan Občine Metlika PRIPRAVILA: Jasna Brus Rožman PREDMET: Nepremičnine A.) - parc. št. 2766/6

Prikaži več

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika ( Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (Maribor, 31. maj 2017) Zavod za turizem Maribor Pohorje

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure Bajc, 8. r. Juretova pra stara mama in pra stari tata pri poroki; slikano na mostu čez reko Vipavo

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx številka 10,27.avg. 2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! V prejšnji številki mesečnika smo si ogledali, katera področja moramo vsebinsko obdelati v sklopu delovne zgodovine. V današnji

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

Microsoft Word - škofjeloški grad 4.docx

Microsoft Word - škofjeloški grad 4.docx OSNOVNA ŠOLA POLJANE Poljane 100, 4223 Poljane MLADI RAZISKOVALCI ZA RAZVOJ POLJANSKE DOLINE RAZISKOVALNA NALOGA ŠKOFJELOŠKI GRAD ZGODOVINA Avtorici: Meta Perko Balon, 9.b Manica Demšar, 7.b Mentorica:

Prikaži več

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost strokovnih delavcev v VIZ mag. Andrej Sotošek Andragoški Center Slovenije Struktura predstavitve Viri in strokovne podlage Namen in ključni cilji projektne

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

Microsoft Word - katalog2

Microsoft Word - katalog2 KATALOG 2 SPECIALIZIRANE MEDDRUŠTVENE RAZSTAVE Specializirana meddruštvena razstava MAKSI RAVNE 2014 je bila odprta v razstavišču na gradu Ravne od 18. do 28. marca. Slovesna otvoritev je bila v torek,

Prikaži več

OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV PU\ PPP\ GPR\ PPJ\ VIR\ PP\ Naziv v EUR do

OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV PU\ PPP\ GPR\ PPJ\ VIR\ PP\ Naziv v EUR do OBČINA BOVEC Trg golobarskih žrtev 8, Bovec III. ZAKLJUČNI RAČUN 2016 - NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2016-2019 1003 ŽUPAN 04 SKUPNE ADMINISTRATIVNE SLUŽBE IN SPLOŠNE JAVNE STORITVE 0403 Druge skupne administrativne

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 18 / / Stran 2211 ŠKOCJAN 638. Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena na

Uradni list Republike Slovenije Št. 18 / / Stran 2211 ŠKOCJAN 638. Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena na Uradni list Republike Slovenije Št. 18 / 4. 3. 2016 / Stran 2211 ŠKOCJAN 638. Odlok o razglasitvi nepremičnih kulturnih spomenikov lokalnega pomena na območju Občine Škocjan Na podlagi 13. člena Zakona

Prikaži več

Seznam prodajaln dm, v katerih je na voljo epilator BRAUN Silk Epil7 iz kataloga DECEMBER označen z * Aktivnost poteka od do L

Seznam prodajaln dm, v katerih je na voljo epilator BRAUN Silk Epil7 iz kataloga DECEMBER označen z * Aktivnost poteka od do L Seznam prodajaln dm, v katerih je na voljo epilator BRAUN Silk Epil7 iz kataloga DECEMBER označen z * LJUBLJANA 1000, ŠMARTINSKA 152 - HALA A Seznam prodajaln dm, v katerih je na voljo leseni obesek HISTORY

Prikaži več