Navodila za uporabo mobilne banke M.Stik

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Navodila za uporabo mobilne banke M.Stik"

Transkripcija

1 MOBILNA BANKA M.STIK Navodila za uporabo v Navodila za uporabo mobilne banke M.Stik M.Stik je sodobna, uporabniku prijazna aplikacija banke Sparkasse za mobilno bančništvo. Z njo je upravljanje z vašimi financami na mobilnih napravah udobno, hitro in varno. Mobilna banka M.Stik vam omogoča: Hitro plačevanje položnic s funkcijo»slikaj in plačaj«, Hitra plačila z uporabo shranjenih predlog plačil, Plačevanje prek vnosa univerzalnega plačilnega naloga (UPN), Pregled stanja in prometa na vaših računih, Vpogled v stanje na vaših plačilnih karticah, OTP generator enkratnih gesel za dostop do elektronske banke Net.Stik, Enostavna interna nakazila med vašimi računi, Seznam predhodno odobrenih prejemnikov, Arhiv plačil. Zakaj mobilna banka M.Stik? Prihranite čas s hitrimi plačili in predhodno odobrenimi prejemniki Imejte pregled in nadzor nad svojimi financami v vsakem trenutku Udobno dostopajte do bančnih storitev kjerkoli in kadarkoli Spremljajte transakcije na računih, oddana plačila, plačila v čakalni vrsti in izvršena plačila Enostavneje se prijavite v elektronsko banko Net.Stik M.Stik aplikacija za mobilno bančništvo ponuja enostavno navigacijo, intuitivno uporabo funkcij in moderen, uporabniku prijazen vmesnik.

2 2 KAZALO OSNOVNE INFORMACIJE O APLIKACIJI M.Stik... 3 KAKO DO MOBILNE BANKE M.Stik?... 3 KAJ POTREBUJETE ZA DELOVANJE MOBILNE BANKE M.Stik?... 3 AKTIVACIJA MOBILNE BANKE M.Stik... 4 POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA... 5 GESLA ZA Net.Stik (OTP PRIJAVA)... 7 PODPIS ZA Net.Stik (OTP PODPIS)... 7 PRIJAVA V M.Stik MOBILNO BANKO... 8 ZAMENJAVA PROFILA... 8 PREGLED BANČNIH POSLOV... 9 PLAČILA DOSTOP DO RAZLIČNIH VRST PLAČIL SLIKAJ IN PLAČAJ DOMAČE PLAČILO UPN ČEZMEJNO PLAČILO UPN PRENOS MED LASTNIMI RAČUNI GLAVNI ELEMENTI PLAČILNEGA NALOGA HITRO PLAČILO SEZNAM PREJEMNIKOV HITREJŠI PRENOS SREDSTEV Z VARČEVALNEGA NA OSEBNI RAČUN PREGLED POSLANIH PLAČIL PREK M.Stik MOBILNE BANKE RAČUNI KARTICE PREDČASNO POPLAČILO DOLGA VARNOSTNE NASTAVITVE KARTICE DEPOZITI KREDITI NAMENSKA VARČEVANJA E-RAČUNI SPOROČILA BANKE... 28

3 3 OSNOVNE INFORMACIJE O APLIKACIJI M.Stik KAKO DO MOBILNE BANKE M.Stik? Zahtevek za uporabo aplikacije banke Sparkasse za mobilno bančništvo M.Stik lahko oddate: preko elektronske banke Net.Stik (zavihek Storitve -> Naprave -> Avtentikacijske naprave) ali osebno pri vašem bančnem svetovalcu. KAJ POTREBUJETE ZA DELOVANJE MOBILNE BANKE M.Stik? Pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom: Android 5.0 ali novejši, ios 12 ali novejši Omogočen podatkovni prenos ali povezavo do interneta (WiFi). Mobilna aplikacija je prilagojena za optimalno delovanje na pametnih telefonih, deluje pa tudi na tabličnih računalnikih. Za nemoteno uporabo aplikacije je priporočena hitrost prenosa podatkov vsaj 3G. NAMESTITEV APLIKACIJE Mobilno aplikacijo M.Stik si namestite s spletne trgovine mobilne naprave: Google Play (uporabniki operacijskega sistema Android) Apple Store (uporabniki operacijskega sistema ios) Po namestitvi izberete željeni jezik in nadaljujete z aktivacijo.

4 4 AKTIVACIJA MOBILNE BANKE M.Stik Po podpisu dokumentacije za uporabo storitve mobilne banke prejmete vaše elemente prepoznave: uporabniško številko (prejmete jo po elektronski pošti), referenčno kodo (prejmete jo po elektronski pošti), serijsko številko (prejmete jo preko SMS sporočila). Po vnosu navedenih elementov prepoznave dvakrat vnesete osebno 4 mestno osebno številko PIN in M.Stik mobilna banka je aktivirana ter pripravljena na uporabo.

5 5 POMEMBNA VARNOSTNA OPOZORILA Zapomnite si osebno številko PIN, ki ste jo izbrali ob aktivaciji, saj jo boste potrebovali za vstop v mobilno banko M.Stik in pri uporabi generatorja gesel za vstop v spletno banko Net.Stik. Za osebno številko PIN ne uporabite datuma rojstva, številke osebne izkaznice ali enostavnih vzorcev kot sta 0000, Nemudoma spremenite osebno številko PIN, če obstaja možnost, da jo je izvedela tretja oseba. Priporočamo, da osebno številko PIN spreminjate vsake 3 mesece ali takoj po sumu zlorabe. Zavarujte dostop do svojega pametnega telefona z geslom in ga nikoli ne puščajte nenadzorovanega z aktivno mobilno banko. Ob zaključku uporabe se vedno odjavite s klikom na gumb Odjava. V primeru kraje mobilne naprave, na kateri je nameščena M.Stik mobilna banka ali suma zlorabe mobilne naprave o tem obvestite banko Sparkasse s klicem na Oddelek podpore strankam na telefonsko številko Če sumite, da je vaša mobilna naprava okužena z virusom, ne uporabljajte mobilne banke, temveč nemudoma namestite protivirusno zaščito oziroma se posvetujte s strokovnjakom.

6 6 OSNOVNA NAVIGACIJA IN FUNKCIONALNOSTI Preden vstopite v mobilno aplikacijo z osebno številko PIN, so na voljo določene uporabne funkcionalnosti in informacije, ki so dostopne vsakomur in omogočajo pregled pomembnih kontaktnih podatkov banke Sparkasse, osnovne informacije o aplikaciji ter menjavo jezika. Po uspešni registraciji naprave lahko v Gesla Net.Stik generirate začasna gesla za vstop v spletno banko Net.Stik ter podpis za plačila plačila v spletni banki Net.Stik-u. Po vstopu v aplikacijo lahko s klikom na Podatki o uporabniku pregledujete svoje osebne podatke v nastavitvah pa zamenjate osebno številko PIN za vstop v M.Stik mobilno banko.

7 7 GESLA ZA Net.Stik (OTP PRIJAVA) Z uporabo generatorja gesel za Net.Stik si lahko zgenerirate kodo za prijavo v Net.Stik spletno banko. Po vnosu osebne številke PIN, sistem zgenerira OTP kodo, katere veljavnost je 90 sekund, čas veljavnosti pa je razviden iz odštevajočega časovnika. OTP kodo v tem času vnesite v polje osebno ali enkratno geslo na vstopni strani Net.Stik. PODPIS ZA Net.Stik (OTP PODPIS) Za podpis plačila v Net.Stik spletni banki lahko zgenerirate OTP kodo za podpis v treh korakih: Vpis Izziva (razberete ga v Net.Stik spletni banki pri zaključevanju plačila), Vnos osebne številke PIN, Sistem zgenerira OTP kodo (veljavnost kode je 90 sekund, odštevanje časa veljavnosti je razvidno iz odštevajočega časovnika). OTP kodo za podpis nato vnesete v spletno banko Net.Stik v polje Odgovor.

8 8 PRIJAVA V M.Stik MOBILNO BANKO V aplikacijo M.Stik uspešno vstopite z vnosom 4-mestne osebne številke PIN. V primeru vnosa napačne osebne številke PIN, se na ekranu prikaže obvestilo o napaki. V kolikor osebna številka v 5 poskusih ni vnešena pravilno, se aplikacija zaklene in je potrebna ponovna registracija. V primeru zaklenjene aplikacije zaradi napačno vnešene PIN številke lahko stranka naroči ponovno registracijo aplikacije s telefonskim klicem v Oddelek Podpore strankam ob legitimaciji z geslom ali osebno v poslovalnici banke. ZAMENJAVA PROFILA M.Stik mobilna banka omogoča tudi pregledovanje bančnih poslov drugih oseb, ki so vas pooblastile, da pregledujete njihove posle ali z njimi upravljate. Ti posli so vidni samo pod profilom posamezne osebe, do katerega lahko dostopate preko zgornjega dela menija, kjer je zapisano ime trenutno aktivnega profila. S klikom na ime uporabnika se odpre seznam, na katerem lahko izberete profil osebe na kateri ste tudi pooblaščeni za pregledovanje finančnega stanja in poslov.

9 9 PREGLED BANČNIH POSLOV Na domači strani pregledujete stanje in druge ključne podatke na svojih in pooblaščenih osebnih/transakcijskih računih, varčevalnih računih ter karticah. Bančne posle lahko izbirate s preprostim drsenjem s prstom po ekranu v levo ali desno smer. Do podrobnejših informacij posameznega posla dostopate prek klika na drsni ekran ali prek gumba pod ekranom, kjer je prisoten nabor bližnjic za upravljanje z izbranim produktom. V podrobnostih posla določite kateri bančni posli bodo vidni na drsnih ekranih po vstopu v mobilno banko, kateri je vaš glavni račun s katerega privzeto plačujete ali mu spremenite ime. Do produktov lahko dostopate tudi prek menija. Meni odprete s klikom na ikono (piškotni meni), ki jo najdete v zgornjem levem kotu aplikacije, ali z zdrsom prsta z levega roba ekrana proti desnemu.

10 10 PLAČILA V M.Stik mobilni banki lahko uporabljate različne načine plačevanja, po uspešno izvedenem plačilu pa vam aplikacija ponudi dodatne možnosti, ki vam v prihodnje olajšajo delo s plačevanjem. DOSTOP DO RAZLIČNIH VRST PLAČIL Plačila lahko izvedete: a) s klikom na enega od gumbov, ki so pod prikazom osebnega/transakcijskega računa na vstopnem ekranu, b) prek možnosti pod razdelkom Plačila v meniju. SLIKAJ IN PLAČAJ Funkcija SLIKAJ IN PLAČAJ vam omogoči hitro pripravo elektronskega plačilnega naloga iz podatkov na fizičnem nalogu UPN. Ko aplikacija odčita kodo QR, se podatki na položnici UPN samodejno prenesejo na nalog na aplikaciji. V tem trenutku lahko nalog uredite (npr. zamenjate datum valute) in/ali plačate po standardnem postopku.

11 11 DOMAČE PLAČILO UPN Za plačila znotraj Slovenije v EUR izberete Domače plačilo UPN. Odpre se vam elektronski nalog, ki ga lahko izpolnite ročno ali z uporabo gumbov Prejemniki in/ali Preveri račun izpolnite v celoti in izvedete plačilo po standardnem postopku. ČEZMEJNO PLAČILO UPN Za plačila zunaj Slovenije v EUR izberete Čezmejno plačilo UPN. Odpre se vam elektronski nalog, ki ga popolnoma ročno ali s funkcijo Prejemniki izpolnite v celoti in izvedete plačilo po standardnem postopku.

12 12 PRENOS MED LASTNIMI RAČUNI Za preprost prenos sredstev med lastnimi računi (transakcijski računi, polog na varčevalni račun, poplačilo kartice, nakazilo na depozitni račun itd.), ki so v vaši lasti oz. ste na njih pooblaščeni in so vidni v vašem profilu, uporabite funkcijo Prenos med lastnimi računi. Odpre se vam elektronski nalog, v katerem lahko izberete račun, s katerega sredstva prenašate, in račun na katerega jih prenašate. Po vnosu zneska in podrobnosti plačila, lahko plačilo izvedete po standardnem postopku.

13 13 GLAVNI ELEMENTI PLAČILNEGA NALOGA Plačila se izvedejo v treh korakih. Zgornja vrstica vam prikazuje, v katerem koraku plačevanja ste: 1) Priprava, 2) Pregled, 3) Uspešno poslano. Prikazan je privzeti osebni/transakcijski račun, s katerega plačujete (v zavihku Podrobnosti ste ga označili kot glavni račun). Kadar koli lahko s klikom na izbirnik računov izberete svoj drugi račun, s katerega nameravate izvesti plačilo. S klikom na gumb Prejemniki lahko izberete prejemnika z osebnega seznama. Na osebni seznam se shranijo vsi prejemniki, za katere ste kadarkoli izvedli plačilo. Po vpisu številke IBAN lahko s klikom na gumb Preveri račun izpolnite vse druge podatke prejemnika, ki je registriran kot pravna oseba. Gumb se ne prikaže v nalogih Čezmejno plačilo UPN. Pod razdelkom Prejemnik se nahajajo vsa polja, ki so potrebna za izvršitev plačilnega naloga UPN. S klikom na prazno polje se odpre tipkovnica, prek katere vnesete potreben podatek. Na 2. korak preidete s klikom na gumb Naprej.

14 14 V 2. koraku pripravljen nalog pregledate in potrdite. V kolikor bi želeli nalog popraviti, se z gumbom Uredi vrnete na prvi korak in napako popravite. S klikom na gumb Plačaj je plačilo uspešno poslano (v kolikor prejemnik še ni potrjen kot zaupanja vreden, pošiljanje plačila potrdite z vnosom osebne številke PIN). Po uspešno izvedenem plačilu se na spodnjem desnem delu ekrana pojavi oranžen gumb, prek katerega lahko dostopate do dodatnih funkcionalnosti. Podvoji: Ta gumb vam omogoča takojšnjo pripravo novega plačila z istimi podatki. Shrani kot hitro plačilo: Na podlagi poslanega plačila lahko shranite hitro plačilo, ki vam bo v prihodnje olajšalo plačevanje določenemu prejemniku, saj bodo podatki plačila že izpolnjeni, vnos PIN številke za potrditev plačila, pa ne bo potreben. Prekliči plačilo: Če ima uspešno poslan nalog datum valute v prihodnosti (jutrišnji dan in več) oz. ga pripravite in pošljete izven urnika plačilnih nalogov (tujina 13:30, domača plačila 17:00), ga lahko prekličete kar prek tega gumba.

15 15 Vsa poslana plačila so prikazana na ekranu arhiv plačil. HITRO PLAČILO Plačila prejemnikom, ki jih boste v prihodnosti ponovili, si shranite kot hitra plačila in si tako olajšajte plačevanje. Nalog, ki ste ga pripravili in poslali, lahko shranite pod poljubnim imenom takoj po uspešno poslanem plačilu v 3. koraku s pritiskom na gumb Shrani kot hitro plačilo. Ponudi se vam možnost, da poimenujete Hitro plačilo. Za uspešno shranitev vpišite izbrano ime plačila ter potrdite. Z vnosom osebne številke PIN potrdite hitro plačilo in za ponovno izvedbo tega plačila vnos osebne številke PIN ne bo več potreben.

16 Hitro plačilo lahko uredite/določite tudi v arhivu poslanih plačil tako, da odprete Podrobnosti plačila in z gumbom dodatnih funkcionalnosti izberete Shrani kot hitro plačilo. 16 Do seznama hitrih plačil dostopate v meniju s klikom na Hitra plačila. S klikom na izbrano hitro plačilo s seznama so vam na voljo 3 gumbi: Plačaj: Odpre se ekran s plačilnim nalogom s predizpolnjenimi podatki. Plačilo izvedete po standardnem postopku. Uredi: V hitrem plačilu lahko spremenite določene podatke in ga ponovno shranite. Izbriši: Hitro plačilo izbrišete. S klikom na bližnjico Hitra plačila na domači strani, se prikaže seznam shranjenih hitrih plačil. Z izbiro hitrega plačila se plačilo z izpolnjenimi podatki odpre v prvem koraku. Plačilo lahko izvedete po standardnem postopku

17 17 SEZNAM PREJEMNIKOV Na seznamu prejemnikov lahko preverite, kateri uporabniki so avtorizirani (za plačila tem prejemnikom vnos osebne številke PIN ne bo potreben). HITREJŠI PRENOS SREDSTEV Z VARČEVALNEGA NA OSEBNI RAČUN Najlažji način prenakazovanja sredstev z varčevalnega na osebni račun je neposredno iz varčevalnega računa, ki ga izberete na vstopni strani. Izberete gumb NOVO PLAČILO. Odpre se plačilna forma internega plačila, kjer sta privzeto nastavljena varčevalni račun in osebni račun. Po vnosu zneska in podrobnosti plačila lahko plačilo izvedete po standardnem postopku.

18 18 PREGLED POSLANIH PLAČIL PREK M.Stik MOBILNE BANKE Vsa plačila, ki ste jih pripravili in poslali prek M.Stik mobilne banke lahko pregledate s klikom na gumb Arhiv plačil, ki ga najdete v meniju, v razdelku Plačila. Tukaj lahko plačila z valuto vnaprej tudi prekličete. V arhivu plačil ni vidnih plačilnih nalogov, ki so bili narejeni v spletni banki Net.Stik ali v poslovalnici na blagajni. V vrstici posameznega plačila so navedeni datum pošiljanja, prejemnik, znesek in status plačila. S klikom na plačilo se prikažeta 2 gumba: PODROBNOSTI,ki vam omogoča pregled podrobnosti in PODVOJI, za ponovno uporabo poslanega plačila s podvojitvijo.

19 19 RAČUNI Vsa plačila, ki ste jih poslali in/ali so bili izvršeni na vaših osebnih/transakcijskih in varčevalnih računih, lahko pregledate s klikom na gumb Promet (na vstopnem ekranu ali preko seznama računov iz menija). ALI Najprej se vam prikaže Arhiv transakcij, torej vhodnih in izhodnih plačil, ki so bila dejansko izvršena. Na zgornjem delu ekrana lahko izberete še 2 zavihka: Čakalnica: prikažejo se vam vse transakcije, ki še niso bile izvršene, ker ste jih poslali zunaj standardnega urnika za izvedbo plačil ali imajo datum valute (izvršitve), ki je poznejši od dneva pošiljanja, Zavrnjeno: prikažejo se vse transakcije, ki jih je banka zavrnila zaradi nezadostnega stanja ali drugega vzroka.

20 20 KARTICE Tako kot ostale posle, lahko tudi kartice dodate na domačo stran. Z domače strani so podrobnosti kartice dosegljive preko bližnjice Podrobnosti ali z neposrednim klikom na kartico. Vsa plačila, ki ste jih izvedli s kartico z odloženim plačilom, lahko pregledate s klikom na gumb Promet (na domači strani ali na listi kartic, ki je dosegljiva preko glavnega menija). Na zgornjem delu ekrana lahko izberete 2 zavihka: Čakalnica prikazuje seznam čakajočih plačil, V zavihku Arhiv so zabeležena vsa plačila, ki bodo prešla v plačilo v tem obračunskem obdobju oz. so že prešla v plačilo. Za vsako plačilo so navedeni datum pošiljanja, prejemnik in znesek plačila. S klikom na posamezno plačilo se prikaže gumb, ki vam omogoča pregled podrobnosti. PREDČASNO POPLAČILO DOLGA Svoj dolg na kartici Mastercard lahko tudi predčasno poravnate. Znesek poplačila je lahko manjši ali enak znesku dolga. Poplačilo dolga bo vidno najkasneje naslednji delovni dan. V kolikor je obračunski cikel že zaključen, predčasno poplačilo ne bo zmanjšalo obveznosti, ki se bodo izvršile z direktno obremenitvijo. V pomoč so vam tudi izpostavljeni podatki na kartici.

21 21 VARNOSTNE NASTAVITVE KARTICE Imetniki kartic Mastercard in Maestro lahko v M.Stik spreminjate tudi varnostne nastavitve kartic. Izbrano varnostno nastavitev kartice potrdite s PIN številko. Vse poslane zahtevke lahko preverite tudi v meniju Sporočila > Zahtevki.

22 Pomembno: Svojo kartico Maestro ali Mastercard lahko tudi začasno blokirate s tem onemogočite vse plačila, tako na prodajnih mestih kot na spletu. 22

23 23 DEPOZITI V mobilni bančni aplikaciji M.Stik lahko vidite podatke o obstoječem depozitu. Do podrobnosti depozita lahko dostopate preko menija ali pa s dvojnim pritiskom na glavnem meniju.

24 24 KREDITI V mobilni bančni aplikaciji M.Stik lahko vidite podatke o obstoječem kreditu. Do podrobnosti kredita lahko dostopate preko menija ali pa s dvojnim pritiskom na glavnem meniju.

25 25 NAMENSKA VARČEVANJA Namenska varčevanja se nahajajo v meniju Produkti > Računi > Varčevanja, lahko jih dodate tudi na glavni meni. Sredstva z namenskega varčevanja lahko poljubno prenašate tudi na transakcijski račun ali z njega.

26 26 E-RAČUNI V M.Stik lahko prejemate e-račune, ki jih sicer že prejemate v elektronsko banko Net.Stik. Do prejetih e-računov lahko dostopate prek menija E-računi. Prejeti e-račun lahko v M.Stik plačate ali preverite podrobnosti. Za pregled priponke e-računa s končnico.pdf morate na mobilni napravi imeti nameščen program, ki podpira prikazovanje.pdf datotek.

27 27 V M.Stik lahko pregledate obstoječe prijave na e-račune, oddate nove prijave ali se od prejemanja e-računov odjavite. Daš slike eracuni_po.jpg in eracuni_meni_detail.jpg. Plačilo e-računa poteka enako kot plačilo e-računa v Net.Stik ali kot UPN. Izvršitev plačila je vidna v pregledu transakcij na transakcijskem računu.

28 28 SPOROČILA BANKE Preko modula Sporočila, ki ga najdete na spodnjem delu menija, dostopate do sporočil, ki vam jih pošilja banka. Rdeča pika na ikoni sporočil vas opozori na število neprebranih sporočil. Na zgornjem delu ekrana lahko izbirate med zavihki Prejeto, Poslano in Zahtevki, kjer lahko pregledujete sporočila in zahtevke. Za vsako sporočilo ali zahtevek je naveden datum in ura, zadeva ter tip sporočila. S klikom na sporočilo se vam prikažeta gumba ODPRI in KOMENTAR, ki vam omogočata, da si sporočilo podrobneje preberete ali zabeležite poljuben komentar. Ko sporočilo odprete, imate na voljo gumb Odgovori, s katerim banki odgovorite na prejeto sporočilo. Odgovorite lahko le na prejeta sporočila, ki jih je banka osebno naslovila na vas. Z oranžnim gumbom dostopate do dodatnih funkcionalnosti - na voljo je pošiljanje novega sporočila banki ter pošiljanje zahtevka.

29 Ko prejmete nujno sporočilo banke, se vam ob vstopu v mobilno banko pojavi obvestilo, ki vas dodatno opozori na število nujnih neprebranih sporočil. S klikom na PREBERI ste preusmerjeni na Prejeta sporočila, nujna pa so označena z rdečim klicajem. 29

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, 12.11.2018 Verzija 1.0 KAZALO 1 REGISTRACIJA... 3 1.1 Katere podatke potrebujem za registracijo/kreiranje

Prikaži več

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje:

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: 17.07.2013 Ver. 2.9.1.2 Spletni portal članov uporabniška navodila

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1,

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1, TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03. 2019 KAZALO 1 Namen...3 2 Registracija...4 3 Vnos gesla in aktivacija računa...6 4 Prijava...7

Prikaži več

Navodilo Telemach

Navodilo Telemach Nastavitve za: MOJ TELEMACH Registracija: Na spletni strani Moj Telemach (http://moj.telemach.si) se pomaknite na spodnji del strani in pritisnite gumb REGISTRIRAJ SE. 1. korak Odpre se novo okence, kamor

Prikaži več

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO V TELEFONSKI PRODAJI Ljubljana, julij 2013 KAZALO KAZALO... 2 1 UVOD... 3 2 PRIPRAVA PODATKOV ZA SISTEM MONETA... 3 2.1 PRODAJNA MESTA... 3 2.2 SLIKI GLAVE IN NOGE RAČUNA

Prikaži več

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in prejemate obvestila o tem, kdaj je perilo pripravljeno.

Prikaži več

Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: Verzija: 1.2 Sberba

Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana   esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: Verzija: 1.2 Sberba Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana www.sberbank.si esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: 17.11.2017 Verzija: 1.2 Sberbank banka d.d., Dunajska cesta 128 a, SI-1000 Ljubljana.

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, m

Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, m Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, marec 2019 Vsebina 1 Dostop do aplikacije... 3 1.1 Android...

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03.2019 Verzija 1.1 KAZALO 1 NAMEN...3 2 REGISTRACIJA...4 3 VNOS GESLA IN AKTIVACIJA RAČUNA...6

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta 1.0 22.11.2013 Prva verzija dokumenta 1.1 15.04.2015 Dodana možnost

Prikaži več

Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte

Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija 2.2.3 Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski

Prikaži več

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail Naročniški portal MOJ TELEMACH. Junij 2015 Uredite naročilo, ne da bi vstali iz naslanjača. Za preprostejši pregled naročenih storitev, računov in opravljenih klicev ter naročanje dodatnih storitev ipd.

Prikaži več

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Kazalo vsebine 1. Pooblastilo za izvajanje postopkov prek portala e-vem... 4 2. Prijava v

Prikaži več

bob p. p Ljubljana Tel.: (cena klica na minuto je 1 z DDV) Posebni pogoji uporabe storitve moj bob

bob p. p Ljubljana Tel.: (cena klica na minuto je 1 z DDV)   Posebni pogoji uporabe storitve moj bob bob p. p. 415 1001 Ljubljana Tel.: 090 068 068 (cena klica na minuto je 1 z DDV) www.bob.si Posebni pogoji uporabe storitve moj bob Kazalo Uvod 5 Opredelitve 5 Registracija in uporaba Storitve moj bob

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Napredovanja v plačne razrede javnih uslužbencev 2019 S pomočjo SAOP programa Kadrovska evidenca lahko ob dokupljeni kodi vodimo napredovanja javnih uslužbencev. Za napredovanja v letu 2019 je potrebno

Prikaži več

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski naslov: podpora@coks.si

Prikaži več

PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar

PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar 2013 1 I. Uvodno pojasnilo Članice Združenja bank Slovenije so leta 2007 na pobudo Zveze potrošnikov Slovenije opredelile

Prikaži več

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: +386 1 729 6 460 Faks.: +386 1 729 6 466 www.nevtrin.si info@elektrina.si USB RFID READER Navodila za uporabo?

Prikaži več

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati. 1. Preverite spletno stran Ta posnetek zaslona vam prikazuje, da morate v levem vrhnjem kotu preveriti, če se nahajate na pravi

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadaljevanju»naročnik«) in družbo VI NOVA d.o.o. (v nadaljevanje»ponudnik«).

Prikaži več

Microsoft Word - eDenar - navodila za uporabo osebnega portala clana doc

Microsoft Word - eDenar - navodila za uporabo osebnega portala clana doc Navodila za uporabo osebnega portala člana 13.11.08 Pozor: Ta navodila so le v pomoč uporabnikom. V kolikor so navodila v nasprotju s splošnimi pogoji poslovanja kluba, veljajo splošni pogoji poslovanja

Prikaži več

(Microsoft Word - Nakupovalni vodi\350 po angle\232kih spletnih trgovinah - IzAnglije)

(Microsoft Word - Nakupovalni vodi\350 po angle\232kih spletnih trgovinah - IzAnglije) Nakupovalni vodič po angleških spletnih trgovinah Vedno več ljudi se odloča za nakupe preko spleta. Cene na spletu so pogosto ugodnejše, izbira bolj široka, nakupovanje pa je enostavno in udobno. Dandanes

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Knjiženje izdanih računov iz modula Fakturiranje glede na način plačila V navodilih, ki sledijo obravnavamo tematiko priprave temeljnice izdanih računov, ki smo jih fakturirali v modulu Fakturiranje. Glede

Prikaži več

Obračun storitev v vrtcu in šoli

Obračun storitev v vrtcu in šoli Obračun storitev v vrtcu in šoli mag. Jana Trbižan Pripravili: mag. Jana Trbižan, Nuša Peternelj, Mitja Živko Podpora uporabnikom Dnevni red 1. Pogoste napake pri obračunu v vrtcu in šoli 2. Kaj pomeni

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SAFE.SI VODIČ Nastavitve zasebnosti in varnosti na Instagramu 2017/1 Nastavitev zasebnega računa Račun na Instagramu je privzeto nastavljen tako, da lahko objave vidi vsakdo. Zato moramo nastavitve zasebnosti

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx Leatalske informacije in ARO Slovenia Control Igor Čučnik, ARO Aleš Omahne, NOTAM Uroš Grošelj, AIP Brnik, 12.5.2018 Letalske informacije AIP AIP AMDT AIP SUP AIC NOTAM Serija A, B in C VFR karta Spletna

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ZA UPORABO SPLETNE BANKE esberbank SI ZA FIZIČNE OSEBE I. UVODNE DOLOČBE 1. člen Izdajatelj splošnih pogojev poslovanja za u

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ZA UPORABO SPLETNE BANKE esberbank SI ZA FIZIČNE OSEBE I. UVODNE DOLOČBE 1. člen Izdajatelj splošnih pogojev poslovanja za u SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ZA UPORABO SPLETNE BANKE esberbank SI ZA FIZIČNE OSEBE I. UVODNE DOLOČBE 1. člen Izdajatelj splošnih pogojev poslovanja za uporabo Spletne banke esberbank SI je Sberbank d.d.,

Prikaži več

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga uporabljate tudi za portal Lo.Polis (www.lopolis.si), kjer

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx)

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx) DEPOZITI IN VARČEVANJA ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) Jožica Rihter, univ.dipl.ekon. E.naslov: jorko.rihter@gmail.com oktober 2018 1 Razvrstitev bančnih poslov Z vidika funkcionalnosti:

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Navodila za študente

Navodila za študente Moodle UM Verzija 3.5.1 Navodila za študente RCUM, Služba za IS Maribor, 2019 Kazalo 1 Prijava v Moodle UM... 3 2 Odjava iz Moodla UM... 3 3 Seznam učnih enot... 4 4 Navigacijski trak... 4 5 Bloki... 5

Prikaži več

bob p. p Ljubljana Tel.: Posebni pogoji uporabe storitve mobilne aplikacije Moj bob Veljavnost: od vključno

bob p. p Ljubljana Tel.: Posebni pogoji uporabe storitve mobilne aplikacije Moj bob Veljavnost: od vključno bob p. p. 415 1001 Ljubljana Tel.: 068 680 680 www.bob.si Posebni pogoji uporabe storitve mobilne aplikacije Moj bob Veljavnost: od vključno 12. 9. 2019 A1 Slovenija, telekomunikacijske storitve, d. d.,

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

(Microsoft Word - MSDN AA Navodila za \232tudente FS.doc)

(Microsoft Word - MSDN AA Navodila za \232tudente FS.doc) 1. Pogoji uporabe programske opreme Pred uporabo programske opreme iz programa MSDNAA morate prebrati in se strinjati s pogoji in določili Licenčne pogodbe za končnega uporabnika programske opreme MSDN

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja na spletni strani stinovtujino.com Podatki o podjetju Naslov: BIZNIS ZAME, Tina Grilc s.p., Savinjska cesta 9b, 1420 Trbovlj

Splošni pogoji poslovanja na spletni strani stinovtujino.com Podatki o podjetju Naslov: BIZNIS ZAME, Tina Grilc s.p., Savinjska cesta 9b, 1420 Trbovlj Splošni pogoji poslovanja na spletni strani stinovtujino.com Podatki o podjetju Naslov: BIZNIS ZAME, Tina Grilc s.p., Savinjska cesta 9b, 1420 Trbovlje Davčna številka: 31642730 Matična številka: 7084633000

Prikaži več

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc Splošni pogoji in navodila za uporabnike storitev ONA V veljavi od 25.08.2015 1. Splošne določbe Splošni pogoji in navodila določajo način uporabe storitev ONA, ki jih nudi tehnični izvajalec (v nadaljevanju

Prikaži več

CODEKS IP KAMERA

CODEKS IP KAMERA CODEKS IP KAMERA uporabniška navodila Vse pravice pridržane. Noben del uporabniških navodil se ne sme reproducirati v kakršnikoli obliki ali na kakršen koli način - grafični, elektronski ali mehanski,

Prikaži več

1a - Splošni pogoji TRR - veljavnost od

1a - Splošni pogoji TRR - veljavnost od Addiko Bank d.d. SPLOŠNI POGOJI ZA VODENJE TRANSAKCIJSKEGA RAČUNA IN OPRAVLJANJE PLAČILNIH STORITEV SPLOŠNO S temi splošnimi pogoji so opredeljene pravice in obveznosti banke in uporabnika v zvezi z odprtjem

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk 1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatkov in njihov prenos med spletnimi mesti. Obrazec v

Prikaži več

Splošni pogoji - poslovna kartica Visa_čistopis_

Splošni pogoji - poslovna kartica Visa_čistopis_ V-PV-maj-2-2018 SPLOŠNI POGOJI ZA POSLOVANJE S POSLOVNO KARTICO VISA 1. UVODNE DOLOČBE Izdajatelj teh splošnih pogojev je Abanka d.d., Slovenska cesta 58, 1517 Ljubljana, registrirana pri Okrožnem sodišču

Prikaži več

Navodila za nastavitev mail odjemalca na ios in Android napravah TELEFONI iphone (ios 12) Predlagamo, da do svoje študentske e-pošte dostopate s pomoč

Navodila za nastavitev mail odjemalca na ios in Android napravah TELEFONI iphone (ios 12) Predlagamo, da do svoje študentske e-pošte dostopate s pomoč TELEFONI iphone (ios 12) Predlagamo, da do svoje študentske e-pošte dostopate s pomočjo aplikacije Outlook, katero lahko prenesete s pomočjo trgovine App Store. Ko aplikacijo zaženete se vam pojavi naslednje

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Vrsta dokumenta: Uporabniška navodila Pripravil/i: Za: Naviservice +386 1 548 3999 naviservice@adacta.si Adacta d.o.o. Verovškova 55a, 1000 Ljubljana

Prikaži več

IJS EDS IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut "Jožef Stefan" Ljubljana

IJS EDS IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut Jožef Stefan Ljubljana IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut "Jožef Stefan" Ljubljana Projekt: (RD JN19 16) Naročnik projekta: Institut "Jožef Stefan" Izvajalec projekta: BuyITC

Prikaži več

SPP Net StikPRO_2014

SPP Net StikPRO_2014 SPLOŠNI POGOJI ZA UPORABO ELEKTRONSKE BANKE Net.StikPRO 1. UVOD Predmetni splošni pogoji (v nadaljevanju SPP Net.StikPRO) so sestavni del splošnih pogojev vodenja transakcijskega računa in opravljanja

Prikaži več

DELAVSKA HRANILNICA d

DELAVSKA HRANILNICA d S K L E P O VIŠINI OBRESTNIH MER ZA POSAMEZNE VRSTE VLOG, DEPOZITOV IN KREDITOV Sprejela:Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.12.2017 Velja od:

Prikaži več

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev IPIN MEDNARODNA IDENTIFIKACIJSKA ŠTEVILKA IGRALCA Spoštovani igralec tenisa! Vsak, ki želi igrati na tekmovanjih pod okriljem mednarodne teniške zveze (ITF), mora pridobiti mednarodno identifikacijsko

Prikaži več

NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app

NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app Uporabniški račun V aplikacijo se je treba prijaviti z uporabniškim računom. Ob prvem zagonu vas bo aplikacija pozvala k registraciji (sign up) ali prijavi (sign

Prikaži več

PowerApps

PowerApps ko tehnologija postane brezmejna strast Microsoft PowerApps Uporabniška navodila Avtorji Brina Gomboc, Lucija Kos, Damjana Krampač Mentorici dr. Simona Sternad Zabukovšek Sara Cokan, mag. ekon. in posl.

Prikaži več

ISOFT , računalniški inženiring

ISOFT , računalniški inženiring ISOFT, računalniški inženiring Marko Kastelic s.p. Sad 2, 1296 Šentvid pri stični Spletna stran podjetja:http://www.isoft.si podjetja ISOFT Spletna stran sistema sledenja vozil track.si: http://www.track.si

Prikaži več

Sklep_april_2019

Sklep_april_2019 S K L E P O OBRESTNIH MERAH Sprejela: Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.3.2019 Velja od: 1.4.2019 1. VLOGE FIZIČNIH OSEB 1.1. VLOGE NA VPOGLED

Prikaži več

IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE

IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE PLAČILNE TRANSAKCIJE plačila v valuti EUR, SEK in RON

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik CNR-BTU3 Bluetooth vmesnik A. Vsebina pakiranja Bluetooth USB Adapter Bluetooth programska oprema in CD z gonilniki Navodila za uporabo in CD 1. Namestitev Bluetooth programske opreme za Windowse 1. Vstavite

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt Trženje bančnih storitev ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) prosojnice predavanj Jožica Rihter, univ.dipl.ekon E.naslov: jorko.rihter@gmail.com november 2018 1 Načelo tržnosti Oziroma

Prikaži več

Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednar

Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednar Pogoji poslovanja Catena.si je spletna trgovina podjetja Catena d.o.o.. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi

Prikaži več

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika Gimnazija Bežigrad Peričeva 4 1000 Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika KAZALO 1. Uvod...3 2. Predstavitev programa Windows 98...5 3. Raziskovanje računalnika...5 4. Raziskovanje Interneta...6

Prikaži več

MAJ 2019 Addiko Bank d.d. CENIK STORITEV ZA PODROČJE POSLOVANJA Z OBČANI Vrsta storitve nadomestilo v % nadomestilo v EUR frekvenca / enota CENIK STOR

MAJ 2019 Addiko Bank d.d. CENIK STORITEV ZA PODROČJE POSLOVANJA Z OBČANI Vrsta storitve nadomestilo v % nadomestilo v EUR frekvenca / enota CENIK STOR Addiko Bank d.d. CENIK STORITEV ZA PODROČJE POSLOVANJA Z OBČANI Vrsta storitve nadomestilo v % nadomestilo v EUR frekvenca / enota CENIK STORITEV ZA PODROČJE POSLOVANJA Z OBČANI EVRSKO POSLOVANJE TRANSAKCIJSKI

Prikaži več

Codeks TA KIT

Codeks TA KIT Dodatek Codeks edovolilnice za programsko opremo Codeks različice 10.0.16.11645 in novejše Uporabniška navodila za dodatek edovolilnice 2019 Jantar d.o.o. Vse pravice so pridržane. Prepovedano je reproduciranje

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri Marcus & Martinus 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcus & Martinus«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

MT40X Kratka navodila

MT40X Kratka navodila MT40X Kratka navodila Spoznajte svojo uro Kamera Mikro vrata USB Tipka za vklop/ izklop Reža kartice SIM 2 Tipka za vklop/izklop Pritisnite in zadržite 3 sekunde za vklop. Pritisnite in zadržite 3 sekunde,

Prikaži več

CT_SLO_White Paper_ENG

CT_SLO_White Paper_ENG UPORABNIŠKI PRIROČNIK //COMTRADE/ UPORABNIŠKI PRIROČNIK ZA PORTAL IN VARNOSTNO SHEMO MIZKŠ Priročnik za ravnatelje Priročnik pokriva glavne akcije, ki jih ravnatelji opravljajo v Varnostni shemi: upravljanje

Prikaži več

Uporabniški priročnik za aplikacije resound.com

Uporabniški priročnik za aplikacije resound.com Uporabniški priročnik za aplikacije resound.com Uvod Namen aplikacij ReSound je izboljšati vašo slušno izkušnjo, saj vam omogočajo, da bolje izkoristite svoj slušni aparat ReSound. ReSoundova inovativna

Prikaži več

VPELJAVA MDM V DRŽAVEM ZBORU MATJAŽ ZADRAVEC

VPELJAVA MDM V DRŽAVEM ZBORU MATJAŽ ZADRAVEC VPELJAVA MDM V DRŽAVEM ZBORU MATJAŽ ZADRAVEC Državni zbor v številkah 90 poslancev 9 + 1 poslanska skupina 150+ mobilnih naprav (OS Android, ios) 500+ internih uporabnikov, 650+ osebnih računalnikov, 1100+

Prikaži več

Zadeva: Ponudba

Zadeva: Ponudba Navodila za urejanje Spletne strani CTEK.si 1. Dodajanje novega polnilnika Za dodajanje novega polnilnika nikoli ne prepisujte že objavljenih vsebin, ampak sledite tem navodilom. Ta so zagotovilo, da bodo

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev TIK terminal nima povezave s strežnikom Ob vpisu v TIK Admin se pojavi napis ni povezave s strežnikom Na terminalu je ikona 1. preverimo ali je pravilno nastavljen IP strežnika 1. Preverimo datoteko TIKSAdmin.INI

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini snemalnik

Navodila za uporabo Mini snemalnik Navodila za uporabo Mini snemalnik www.spyshop.eu Pred vami so navodila za pravilno uporabo mini snemalnika in opis funkcionalnosti. Lastnosti snemalnika: Naziv Mere Teža Kapaciteta spomina Snemanje Format

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V IS e-ma Ljubljana, avgust 2019 1 Vsebina 1. UVOD...

Prikaži več

CD190/195 Slovenian Quick start guide

CD190/195 Slovenian Quick start guide Registrirajte izdelek in pridobite podporo na www.philips.com/welcome CD190 CD195 Vodnik za hiter začetek 1 Povezava z drugimi napravami 2 Začetek uporabe 3 Uporaba Pomembna varnostna navodila Uporabljajte

Prikaži več

SPP-veljavnost za PRAVNE OSEBE-final

SPP-veljavnost za PRAVNE OSEBE-final SPLOŠNI POGOJI VODENJA TRANSAKCIJSKIH RAČUNOV IN OPRAVLJANJA PLAČILNIH STORITEV ZA PRAVNE OSEBE 1. Splošni del 1.1. Uvodne določbe Izdajatelj teh splošnih pogojev je Deželna banka Slovenije d. d., Kolodvorska

Prikaži več

1 SPLOŠNI POGOJI VODENJA TRANSAKCIJSKIH RAČUNOV IN OPRAVLJANJA PLAČILNIH STORITEV ZA PRAVNE OSEBE, PODJETNIKE IN ZASEBNIKE I. Opredelitev pojmov Posam

1 SPLOŠNI POGOJI VODENJA TRANSAKCIJSKIH RAČUNOV IN OPRAVLJANJA PLAČILNIH STORITEV ZA PRAVNE OSEBE, PODJETNIKE IN ZASEBNIKE I. Opredelitev pojmov Posam 1 SPLOŠNI POGOJI VODENJA TRANSAKCIJSKIH RAČUNOV IN OPRAVLJANJA PLAČILNIH STORITEV ZA PRAVNE OSEBE, PODJETNIKE IN ZASEBNIKE I. Opredelitev pojmov Posamezni pojmi, uporabljeni v teh Splošnih pogojih vodenja

Prikaži več

plačilnih kartic Temeljna pravila varne uporabe Stranke bank in hranilnic želimo seznaniti z navodili o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami (

plačilnih kartic Temeljna pravila varne uporabe Stranke bank in hranilnic želimo seznaniti z navodili o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami ( plačilnih kartic Temeljna pravila varne uporabe Stranke bank in hranilnic želimo seznaniti z navodili o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami (bodisi, da so izdane v fizični obliki in/ali virtualno,

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA NAVODILO ZA UPORABO PRIPOMOČKA ZA PRIPRAVO STROŠKOVNEGA NAČRTA PROJEKTA»Piano finanziario Stroskovni nacrt«dokument»piano finanziario Stroskovni nacrt«v Microsoft Excel obliki lahko uporabite kot pripomoček

Prikaži več

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3 OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3. Datum rojstva Kraj rojstva 4. Spol (M-moški, Ţ-ţenski)

Prikaži več

Microsoft Word - DGSF - Preverjanje veljavnosti ZPIZ e-dokumentov - V.1.0

Microsoft Word - DGSF - Preverjanje veljavnosti ZPIZ e-dokumentov - V.1.0 Upravljanje z dokumentarnim gradivom (DGSF) Zgodovina dokumenta Verzije # Oznaka verzije Spremembe Avtorji Datum 1.0 Osnovni dokument Upravljanje z dokumentarnim gradivom (DGSF) Stran 2 od 13 Kazalo 1

Prikaži več

SETCCE Uporabniška navodila za namestitev in upravljanje komponente SETCCE proxsign v2.0.5 za MAC OS X [Nova generacija komponent SETCCE proxsign ] Id

SETCCE Uporabniška navodila za namestitev in upravljanje komponente SETCCE proxsign v2.0.5 za MAC OS X [Nova generacija komponent SETCCE proxsign ] Id SETCCE Uporabniška navodila za namestitev in upravljanje komponente SETCCE proxsign v2.0.5 za MAC OS X [Nova generacija komponent SETCCE proxsign ] Identifikacijska oznaka dokumenta: n/a Različica dokumenta:

Prikaži več

Navodila za uporabo SAOPpp

Navodila za uporabo SAOPpp Navodila za uporabo SAOPpp Plačilni promet SAOP d.o.o. Vsebina SAOP plačilni promet 1 O programu 1 Glavni menu 2 Glavni menu 2 Nastavitve programa 3 Nastavitve programa 3 Zavihek Povezave 3 Zavihek APP

Prikaži več

COBISS3/Medknjižnična izposoja

COBISS3/Medknjižnična izposoja 3/Medknjižnična izposoja 2.2 KATALOG Katalog nam omogoča: iskanje gradiva prikaz izbranih bibliografskih zapisov ali pripadajočih podatkov o zalogi iz lokalne baze podatkov v formatu COMARC vpogled v stanje

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

POSREDOVANJE REZULTATOV PO SMS

POSREDOVANJE REZULTATOV PO SMS Splošni pogoji in navodila za uporabo storitev obveščanja 1. SPLOŠNE DOLOČBE: Namen opisane storitve je dodatna ponudba seznanjanja igralcev in drugih uporabnikov klasičnih iger na srečo Prve stave, Gol

Prikaži več

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI Bluetooth Dongle Artikel: CN-BTU4 NAVODILA v1.0 Sistemske zahteve Zahteve za PC: - Proc.: Intel Pentium III 500MHz or above. - Ram: 256MB ali več. - Disk: vsaj 50MB. - OS: Windows 98SE/Me/2000/XP - Prost

Prikaži več

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

Anatomija hitrega trgovalnega modula Hitro trgovanje vam zagotavlja večji nadzor in preglednost nad načinom trgovanja z vašim naročilom. FOREX CFD-JI

Anatomija hitrega trgovalnega modula Hitro trgovanje vam zagotavlja večji nadzor in preglednost nad načinom trgovanja z vašim naročilom. FOREX CFD-JI Anatomija hitrega trgovalnega modula Hitro trgovanje vam zagotavlja večji nadzor in preglednost nad načinom trgovanja z vašim naročilom. FOREX CFD-JI FOREX Anatomija hitrega trgovalnega modula FX IKONA

Prikaži več

Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike

Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike 1. Splošno in opredelitev pojmov Izdajatelj splošnih pogojev je: Nova Kreditna banka Maribor, Ulica Vita Kraigherja 4, 2000 Maribor, Slovenija,

Prikaži več

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / 24. 5. 2019 Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 1 PRAVILA ZA OBLIKOVANJE

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2019) 2962 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o zagotavljanju nemotenega delovanja elektron

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2019) 2962 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o zagotavljanju nemotenega delovanja elektron EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 25.4.2019 C(2019) 2962 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 25.4.2019 o zagotavljanju nemotenega delovanja elektronske evidence kvot za dajanje fluoriranih ogljikovodikov

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 132 63 11 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 63 11 KAZALO UVOD...3 VSEBINA PAKETA...3 SESTAVNI

Prikaži več

SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: Vipava,

SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: Vipava, SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: 01.05.2019 Vipava, 01.05.2019 S Sklepom o višini obrestnih mer za posamezne vrste vlog, depozitov in kreditov (v nadaljevanju:

Prikaži več

Vaja 2 Virtualizacija fizičnih strežnikov in virtualni PC A. Strežnik Vmware ESX Namestitev strežnika VMware ESX 3.5 na fizični strežnik 2. Nas

Vaja 2 Virtualizacija fizičnih strežnikov in virtualni PC A. Strežnik Vmware ESX Namestitev strežnika VMware ESX 3.5 na fizični strežnik 2. Nas Vaja 2 Virtualizacija fizičnih strežnikov in virtualni PC A. Strežnik Vmware ESX 3.5 1. Namestitev strežnika VMware ESX 3.5 na fizični strežnik 2. Nastavitve strežnika ESX 3. Namestitev in nastavitve VM

Prikaži več

TARIFA FO_marec_12_3_2019

TARIFA FO_marec_12_3_2019 ABANKA d. d. IZVLEČEK TARIFE ABANKE FIZIČNE OSEBE Ljubljana, 12. marec 2019 KAZALO 5. POSLOVANJE S FIZIČNIMI OSEBAMI... 3 5.3. Kreditni posli... 3 5.4. Posli v domači valuti... 5 5.5. Devizno - valutni

Prikaži več

DELOVNI LIST 2 – TRG

DELOVNI LIST 2 – TRG 3. ŢT GOSPODARSKO POSLOVANJE DELOVNI LIST 2 TRG 1. Na spletni strani http://www.sc-s.si/projekti/vodopivc.html si oglej E-gradivo z naslovom Cena. Nato reši naslednja vprašanja. 2. CENA 2.1 Kaj se pojavi

Prikaži več

Nameščanje Adopt Open Java Development Kit 8

Nameščanje Adopt Open Java Development Kit 8 Nameščanje Adopt Open Java Development Kit 8 za Windows x64 IZUM, 2019 IZUM, COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, CONOR, SICRIS, E-CRIS so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod...

Prikaži več

Microsoft Word - Splošni pogoji Horizont veljavni od docx

Microsoft Word - Splošni pogoji Horizont veljavni od docx SPLOŠNI POGOJI UPORABE STORITVE T-2 HORIZONT V Ljubljani, dne 14.9.2015, 15.06.2017 Kazalo vsebine I. SPLOŠNE DOLOČBE... 3 II. PRIDOBITEV IN PRENEHANJE UPRAVIČENJA DO UPORABE STORITVE T-2 HORIZONT 4 III.

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več