SPO A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež. Vidim, slišim SDZ/75, 76

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "SPO A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež. Vidim, slišim SDZ/75, 76"

Transkripcija

1 SPO A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež ZDRAVO ŽIVIM NAČIN DELA PREVERJANJE POMOČ UČENCEM Moje telo SDZ/73, 74 Vidim, slišim SDZ/75, 76 SDZ, str. 73 Otroci poskusijo ugotoviti, kaj fotografije sporočajo. Izberejo eno fotografijo oz. temo, o kateri mislijo, da največ vedo. Pripovedujejo. Krožec pri izbrani fotografiji pobarvajo s poljubno barvo. Poimenujejo zunanje dele telesa na sebi ali staršu. Sami ali s pomočjo staršev zapišejo besede na listke- glej prilogo SPO 1. Povedo, kakšno funkcijo ima posamezen del telesa. Igra Povem narediš Npr. Pomahaj z levo roko, pobožaj se po trebuhu, stegni desno nogo in jo stresi, desno roko si pokrij z desno dlanjo, pomigaj s prsti leve roke, poklekni na obe koleni, z levim komolcem se dotakni desnega kolena, primi se za levo zapestje Izdelava plakata Na tla položimo večjo polo papirja (lahko zlepimo več listov, časopisni papir, ) Otrok, brat ali sestra se uleže na papir in naredim njegov obris. Listke z zapisanimi deli telesa prilepijo na ustrezna mesta na plakatu. SDZ, str. 74 Zgornja naloga: Kdor zna, lahko rešitve ob puščice tudi zapiše. Spodnja naloga: Učenci preberejo besede sami ali s pomočjo staršev. SDZ, str. 75 Ogledamo in poimenujemo si vseh 5 sličic To so naša čutila ( oči, ušesa, nos, jezik koža) Otrok dajte nalogo: - Dotakni se nečesa, kar je rumeno. - Dotakni se nečesa, kar slišiš. - Dotakni se nečesa, kar diši. - Dotakni se nečesa, kar je hrapavo. - Dotakni se nečesa, kar je okusno. Pogovorimo se : - Kaj vse lahko v vidimo? - Kaj vse lahko v slišimo? - Kaj vse lahko v vonjamo? - Kaj vse lahko v okušamo? - Kaj vse lahko v otipamo? SDZ, str. 76 Poskus naredimo, če imamo sadeže. Lahko tudi kdaj drugič, ko jih boste imeli. Potrebujete banano, jabolko, hruško in kivi, krožnik, desko za rezanje, žlico in nož (iz jedilnega pribora, tako da se ne morajo urezati). Sadje predhodno operemo. Učenci si pred rokovanjem s sadjem umijejo roke. Učencem povemo, da bomo preučevali sadje in pri tem uporabili vseh pet čutil. Sledimo navodilom v zgornji tabeli. Učenci poskus izvedejo in nato svojo ugotovitev vnesejo v spodnjo tabelo. 1. navodilo: Z žlico potrkaj po vseh štirih sadežih. Poslušaj zvoke, ki pri tem nastanejo. Če se ti zdi zvok pri vseh sadežih enak, v tabelo napravi, če zvok pri vseh sadežih ni enak, napravi X. 2. navodilo: Oglej si sadeže in jih v tabeli pobarvaj z ustrezno barvo. 3. navodilo: Sadeže potipaj. Za vsak sadež posebej ugotovi, ali je hrapav ali gladek in to označi v spodnji tabeli. 4. navodilo: Sadeže povonjaj. Za vsak sadež posebej ugotovi, ali ti je njegov vonj všeč ali ne in to označi v spodnji tabeli. 5. navodilo: Sadeže razreži, tako da bo vsak član skupine lahko pojedel vsaj po en kos vsakega od sadežev. V tabeli označi, ali ti je okus posameznega sadeža všeč ali ne. Pregled DZ in izdelanega plakata v Pregled DZ v Starši oz. skrbniki po zmožnostih. Za vsa vprašanja sva dosegljivi na .

2 Zdravo živim SDZ/77 SDZ, str. 77 Zgornja naloga Z učenci si ogledamo fotografije in se pogovorimo kako skrbijo za svoje zdravje.: - Jemo zdravo, raznoliko hrano - Dovolj pijemo, predvsem vodo in nesladkane pijače - Se gibljemo na svežem zraku - Dovolj spimo - Skrbimo za čistočo telesa in okolice Spodnja naloga Dogovorimo se, da bomo tri dni zapored spremljali, kako dobro smo tisti dan skrbeli za svoje zdravje. Otroku razložimo, kaj pomenijo sličice v tabeli in legendo. Damo jim okvirne smernice, kaj pomeni, da so za zdravje skrbeli dobro/še kar dobro/slabo. Primeri: Hrana če si ta dan pojedel vsaj en kos sadja in en kos zelenjave, lahko krogec pobarvaš z zeleno; če si pojedel samo en kos sadja ali zelenjave, pobarvaj krogec oranžno; če nisi jedel sadja in zelenjave, pobarvaj krogec rdeče. Pijača če si ta dan pil samo zdravo pijačo zelena; če si spil en kozarec manj zdrave pijače (gazirana pijača, ledeni čaj) oranžna; če si spil dva ali več kozarcev manj zdrave pijače rdeča. Gibanje če si se gibal zunaj na svežem zraku zeleno; če si se gibal v zaprtih prostorih (telovadnici) oranžno, če ta dan nisi nič telovadil rdeče. Spanje če si se zjutraj zbudil naspan zelena; če si bil malo zaspan oranžna; če si bil močno zaspan rdeča. Umivanje rok če si roke umil vedno, ko si šel na stranišče in pred jedjo zelena; če si na umivanje kdaj pozabil oranžna; če si rok nisi umival rdeča. Umivanje zob če si zobe umil dvakrat na dan zelena; če si zobe umil enkrat oranžna; če si zob nisi umil rdeča. Pregled DZ v ČE VAM OSTAJA ČAS IN OTROK NI PREVEČ UTRUJEN! Izdelava plakata - Zdravo živim Ključne besede so: HRANA, PIJAČA, GIBANJE, POČITEK, UMIVANJE. Na list OTROK napiše besede in ob njej nariše, zalepi sličico (lahko tudi napiše), kako skrbi za svoje zdravje. Interaktivna naloga (neobvezno): Pregled izdelanega plakata in predstavitev v

3 SLJ A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež Velika tiskana črka Č DZ O/40, 41 Berem in pišem Bralni list DZ O/42, 43 do konca Zapis črk, besed, povedi. NAČIN DELA PREVERJANJE POMOČ UČENCEM DZ za opismenjevanje, str. 40,41 - Uporabite postopek kot pri obravnavi prejšnjih črk Na str. 40 rešijo nalogo, vadijo branje. Na str.41 berejo slikopis in povedi prepišejo( čez dve vrstici) v zvezek s črtami. Pregled DZ in zvezka v Težje naloge (neobvezno): stran 41 do konca Otrok glasno bere. Starši mu sledite in po potrebi opozorite na napake. Pregled zvezka v Težje naloge (neobvezno) V zvezku s črtami utrjujete zapis črk D,C,Č (na strani, kjer je posamezna črka v zvezku). Zapisujete besede. Zapisujete povedi o zdravju, lahko zgodbico( neobvezno) Starši oz. skrbniki po zmožnostih. Za vsa vprašanja sva dosegljivi na Lutkovna igrica SAPRAMIŠKA Na povezavi: si otrok ogleda lutkovno igrico Sapramiška Pogovorite se o vsebini s pomočjo vprašanj: Kako je Sapramiška dobila ime? Kdo ji je podaril lešnike in koliko jih je imela? Kaj se je zgodilo, ko je Sapramiška hotela odgrizniti lešnik? Koga je najprej srečala v gozdu? Kaj je veverica naredila z lešnikom? Kako se je počutila Sapramiška? Srečala je prijateljico. Katero? Kaj se je zgodilo z drugim lešnikom? Kaj je Sapramiški predlagala žaba? Ko je Sapramiška škrtala z zobmi se ji je nekaj zgodilo. Kaj? Kdo ji je pomagal in kako? Kaj se je zgodilo s tretjim lešnikom? Kdo je ponoči obiskal miško in kako ji je pomagal? V brezčrtni zvezek z rdečo barvico otrok napiše naslov SAPRAMIŠKA. Ilustrira nekaj iz vsebine pravljice, kar mu je bilo najbolj všeč. Težja naloga (neobvezno) : Samostojno pripoveduje vsebino pravljice lahko ga posnamete Pregled zvezka v Pošiljanje posnetka (neobvezno)

4 MAT A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež Seštevanje in odštevanje - nasprotni računski operaciji - rdeči in modri krogci iz priloge, ki ste jo dobili v petek v šoli ali kocke dveh različnih barv -kartončki s številkami in znaki v kuverti NAČIN DELA PREVERJANJE POMOČ UČENCEM Seštevanje in odštevanje konkretno Otroku naročimo: Na mizo postavi 5 rdečih krogcev in dodaj 4 modre krogce. Povej in nastavi račun. 5+4=9 Otroku naročimo: Na mizo postavi 9 krogcev; 5 rdečih, 4 modre. Odvzemi 4 modre krogce. Povej in nastavi račun. 9 4 = 5 Vprašamo: Koliko barvic smo odvzeli? Koliko barvic je ostalo? Ponovijo vprašanje in odgovorijo nanj. Prebere oba računa in ju primerja. Ugotovimo, da je prvi račun seštevanja, drugi pa račun odštevanja. V obeh računih so ista števila, na različnih mestih (učenci ugotovijo, da je v računu odštevanja največje število vedno na prvem mestu). Učencem pokažemo tudi drugačen zapis računov seštevanja in odštevanja kot nasprotnih računskih operacij. + 4 Starši oz. skrbniki po zmožnostih. Za vsa vprašanja sva dosegljivi na SDZ 2/70, SDZ 2, str. 70 Sliki primerjajo in ugotovijo, da imata enake podatke, razlikujeta se računa. Rešijo še nalogo1 in 2. SDZ 2, str naloga Pogovorite se o reševanju naloge kateri račun bomo napisali pri računu seštevanja, katerega pri računu odštevanja. Spremljajte delo in po potrebi pomagate. 4. naloga ( Pripravijo kartončke s številkami) Vprašajte: Iz katerih števil je sestavljen račun? Kje so ta števila napisana? (na kartončkih) Pripravijo svoje kartončke s številkami 6, 7, 1. S kartončki sestavijo račune, jih izračunajo in rezultate vpišejo v prazna okenca. 5. naloga Nalogo rešijo tako, da račune nastavljajo s kartončki in jih sproti zapišejo Vsi otroci tega ne bodo takoj razumeli. Vsak dan naredite kakšen primer s pomočjo kartončkov. Ko bo šlo, naj otrok zapiše račune v zvezek s kvadratki. Besedilne naloge SDZ 2/75, 76 Vadim in zbiram sončke SDZ 2/77, 78, 79 Otroci naj se trudijo in skušajo tudi sami kaj prebrat, vsaj krajše lažje besede. Naloge vam lahko služijo za preverjanje znanja otroka. Preberite mu navodilo naloge, brez vaših pojasnil in otrok naj samostojno rešuje naloge eno po eno. Ko konča, mu preglejte rešitve in s kljukicami označite pravilne rešitve. Pogovorite se z otrokom o rezultatih. Pregled zvezka v Pregled DZ v DODATNO(ni obvezno) Če želite me lahko seznanite z rezultati, kako je vaš otrok reševal, če je imel težave in kje INTERAKTIVNE NALOGE (NEOBVEZNO) :

5 A Dutovlje Lavra Konič, Miranda Rudež GUM PREVERJANJE POMOČ UČENCEM Pesmica iz pravljice Sapramiška. Otrok posluša posnetek pesmice. Vkluči se v petje. Lahko jo tudi uprizoriš z gibi. Posnetek pesmice: MOJI BELI ZOBKI KAKOR SNEG SE SVETIJO. SE KAR SAMI SMEJEJO. Starši oz. skrbniki po zmožnostih. Za vsa vprašanja sva dosegljivi na SE VENOMER BLEŠČIJO, NIKOLI NE BOLIJO, KER JIH VSAK DAN ČISTIM, JAZ ŽE VEM ZAKAJ. KO MLEČNI ZOB IZGUBIM, GA MIŠKI PODARIM: IZVOLI SAPRAMIŠKA, PA NOVEGA MI DAJ. KAKOR SNEG SE SVETIJO. SE KAR SAMI SMEJEJO. LUM ROŽICE IZ TUJEGA PLANETA Na tujem planetu, nekje v vesolju res nimajo veliko barv. Vse je bolj črno-belo. Zato bomo potrebovali:-škarje -lepilo -časopisni ali revijalni papir -risalni list -črn flomaster Na risalni list s črnim flomastrom nariši ravne in krive črte. Vleci v vse smeri. Tako bo nastal vesoljski travnik. Iz časopisnega papirja izreži cvetlice,stebla in liste in jih prilepi na travnik. Lahko izrežeš tudi kakšnega vesoljca. Na koncu vse izrezano obrobiš s flomastrom in risba je končana. Pri delu ti želim veliko ustvarjalnosti. Izdelek prinesi v šolo ko bo to mogoče. Fotografije izdelka bom zelo vesela. ŠPO VAJE ZA RAVNOTEŽJE VODENJE IN LOVLJENJE ŽOGE ( utrjevanje) Na dvorišču nariši v pesek črto, lahko uporabiš kolebnico, če jo imaš. Večkrat se sprehodi po njej. Obe nogi morata biti stalno na črti. Pomagaj si z rokami, da boš lažje lovil(a) ravnotežje. Naslednjo vajo naredi tako, da skačeš po eni nogi in skušaš ostati na črti. Lahko narediš še nekaj sonožnih poskokov čez črto. Ponovi vaje iz prejšnjega tedna. Vodenje žoge, met z eno roko, lovljenje z obema, kotaljenje, met v cilj Svoje spretnosti nam boš predstavil v

6

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc UČNA PRIPRAVA: MATEMATIKA UČNI SKLOP: Računske operacije UČNA TEMA: Seštevamo in odštevamo stotice Seštevamo stotice UČNE METODE: razlaga, prikazovanje, demonstracija, grafično in pisno delo UČNE OBLIKE:

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: MARJANA JAZBINŠEK PREDMET: SLOVENŠČINA RAZRED: 4.a DATUM IN URA: UČNA TEMA: SEZNAMI UČNA ENOTA: JEDILNI LIST CILJI: Berejo javno besedilo v obliki seznama jedilni list.

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx MATEMATIČNA PISMENOST IN MATEMATIČNI PROBLEMI Metoda Močnik in Alenka Podbrežnik KAJ NAS JE ZANIMALO? ugotoviti, v kolikšni meri so učenci uspešni pri samostojnem, nevodenemreševanju matematičnih besedilnih,

Prikaži več

Šolske potrebščine

Šolske potrebščine Seznam šolskih potrebščin za šol. leto 2019/20 1. RAZRED 2 velika brezčrtna zvezka, velik zvezek (veliki karo), mali zvezek s črtami (široke črte - 11mm), suhe barvice, svinčnik, radirka, šilček, malo

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev RAZISKOVANJE PRI MATEMATIKI V 1. VZGOJNOIZOBRAŽEVALNEM OBDOBJU Barbara Oder Leonida Novak Izhodišče1: - Kako učinkovito utrjevati osnovne postopke /računske operacije?? Izhodišče 2 Pouk matematike bi moral

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

LiveActive

LiveActive Oblikujte svoje roke s temi 5 vajami brez obiska fitnesa! Dvig noge in nasprotne roke na veliki žogi 1 Vaja Y na telovadni žogi 2 z 8-12 ponovitvami na vsaki strani s 15-20 ponovitvami Dotik roke in nasprotne

Prikaži več

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površe, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno igro najdemo tudi v knjigi Scratch (Lajovic, 2011), vendar

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 20172018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Microsoft Word - propozicije_mnogoboj.doc

Microsoft Word - propozicije_mnogoboj.doc SPLOŠNE PROPOZICIJE ATLETSKI MNOGOBOJ UČENCI TEKMUJETE V ATLETSKEM MNOGOBOJU, KAR POMENI, DA TEKMUJETE IZ VEČIH ATLETSKIH DISCIPLIN, REZULTATI PA SE VAM SEŠTEVAJO. TEKMUJE SE V ŠTIRIH KATEGORIJAH: - STAREJŠI

Prikaži več

Osnovna šola Cirila Kosmača Piran OLJČNA POT PIRAN Potrebščine za šolsko leto 2017/ RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črt

Osnovna šola Cirila Kosmača Piran OLJČNA POT PIRAN Potrebščine za šolsko leto 2017/ RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črt 1. RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črta, količina: 1 ZVEZEK, veliki A4, brezčrtni, količina: 3 ZVEZEK, veliki A4, 1 cm karo, količina: 1 ZVEZEK, mali, črtasti količina: 1 PERESNICA: SUHE

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard matematika Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri matematiki (NIS), 6. razred 1 ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA LESKOVEC Zgornji Leskovec Zgornji Leskovec Telefon: (02) (02) Štev

OSNOVNA ŠOLA LESKOVEC Zgornji Leskovec Zgornji Leskovec Telefon: (02) (02) Štev Štev.: 6005-1/2018-3 Datum: 25. 5. 2018 OBVESTILO ZA STARŠE za šolsko leto 2018/2019 DELOVNI ZVEZKI IN POTREBŠČINE ZA 1. RAZRED Spoštovani starši, obveščamo vas, katere delovne zvezke in potrebščine so

Prikaži več

ENOTA 1 Izvor hrane Klasifikacija in funkcija hrane Kako se bomo učili? Page Izvor hrane. 2 Skupine hrane... 5 Funkcija hrane 7 KAJ SE BOMO NAUČILI? -

ENOTA 1 Izvor hrane Klasifikacija in funkcija hrane Kako se bomo učili? Page Izvor hrane. 2 Skupine hrane... 5 Funkcija hrane 7 KAJ SE BOMO NAUČILI? - ENOTA 1 Izvor hrane Klasifikacija in funkcija hrane Kako se bomo učili? Page Izvor hrane. 2 Skupine hrane... 5 Funkcija hrane 7 KAJ SE BOMO NAUČILI? - Kakšnega izvora je hrana ki jo jemo: živalskega, rastlinskega

Prikaži več

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 - Seznam delovnih zvezkov Količina Naziv

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 - Seznam delovnih zvezkov Količina Naziv Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 M. Kramarič, M. Kern, e tal.: LILI IN BINE 1, MALI KOMPLET, 4 medpredmetni delovni zvezki z aktivacijsko kodo za Lilibi.si + priloga

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ matematika 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ matematika 2018.docx Analiza dosežkov pri predmetu matematika za NPZ 28 6. razred NPZ matematika 28 Dosežek šole Povprečno število točk v % Državno povprečje Povprečno število točk v % Odstopanje v % 49,55 52,52 2,97 Povprečni

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Osnovna šola Bakovci Poljska ulica Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED naziv ZVE

Osnovna šola Bakovci Poljska ulica Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED naziv ZVE Osnovna šola Bakovci Poljska ulica 2 9000 Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED ZVEZEK, veliki A4, 40-listni, črtast z vmesno črto na obeh straneh,

Prikaži več

Osnovna šola Cerkvenjak, podružnica VITOMARCI Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv P

Osnovna šola Cerkvenjak, podružnica VITOMARCI Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv P Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 1 cm karo MAT 1 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, brezčrtni SLJ 1 ZVEZEK, veliki A4, 40-listni, brezčrtni GUM 2 ZVEZEK

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebovali pri pouku. Prosimo, da pri izbiri v naročilnicah

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ

OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: TANJA DOBNIK PREDMET: LIKOVNA VZGOJA RAZRED: 1.a DATUM IN URA: 2 šolski uri (ali projekt) LIKOVNO PODROČJE: slikanje (rezanka, lepljenka) LIKOVNA TEHNIKA: kolaž LIKOVNA

Prikaži več



 STATIČNE RAZTEZNE VAJE (»STREČING«) NEKAJ PRAVIL O RAZTEZANJU PRED RAZTEZANJEM SE VEDNO OGREJ, NAJBOLJE, DA NAREDIŠ VAJE PO TUŠIRANJU, KO SI ŠE OGRET OD TRENINGA PREDEN ZAČNEŠ, SPIJ KOZAREC ALI DVA VODE

Prikaži več

Tekaški program in vaje za prijeten 10 km tek

Tekaški program in vaje za prijeten 10 km tek Tekaški program in vaje za prijeten 10 km tek Tekaški program za tek na 10 km (1. 7. - 7. 7.) Intervalni trening 5 x 400 m (200 m hoje med ovitvami) Tekaški program za tek na 10 km (8. 7. 14. 7.) Fartlek

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

Primer obetavne prakse za dejavnost-i z uporabo IKT 1 Učitelj: MARIJA VOK LIPOVŠEK Šola: OŠ Hruševec-Šentjur Predmet: Biologija 8 Razred: 8.b Št. ur:

Primer obetavne prakse za dejavnost-i z uporabo IKT 1 Učitelj: MARIJA VOK LIPOVŠEK Šola: OŠ Hruševec-Šentjur Predmet: Biologija 8 Razred: 8.b Št. ur: Primer obetavne prakse za dejavnost-i z uporabo IKT 1 Učitelj: MARIJA VOK LIPOVŠEK Šola: OŠ Hruševec-Šentjur Predmet: Biologija 8 Razred: 8.b Št. ur: 1 Vsebinski sklop: OGRODJE Tema: VRSTE IN NALOGE KOSTI

Prikaži več

1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvez

1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvez 1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) GUM (glasbena umetnost) 1 x A5

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

mat soda liha stevila fotke eval_tretji

mat soda liha stevila fotke eval_tretji OSNOVNA ŠOLA CIRILA KOSMAČA PIRAN UČITELJ: VIKA KUŠTRIN P. PREDMET: MAT RAZRED: 3. DATUM IN URA: / UČNA TEMA: Aritmetika in algebra UČNA ENOTA: SODA IN LIHA ŠTEVILA CILJI: Razlikovati soda in liha števila.

Prikaži več

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po vrstnem redu vprašanj 3. Ali je vašemu otroku všeč šolska

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017-2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci DELAVNICE»PRIHODNOST JE V NAŠIH ROKAH«ZA VRTCE V spodnjem besedilu je nekaj predlogov za izvedbo delavnic ter nekaj predlogov za izdelavo izdelkov iz odpadnih materialov. Izdelujete lahko tudi karkoli

Prikaži več

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefonih. Obstaja precej različic, sam pa sem sestavil meni

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

1215 Medvode N.C Preška c. 22 faks: RAZRED šolsko leto 2012/2013 Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in učnih pripomočkov N

1215 Medvode N.C Preška c. 22 faks: RAZRED šolsko leto 2012/2013 Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in učnih pripomočkov N 1. RAZRED šolsko leto 2012/2013 1. *S slikanico na rami 1. del zvezek za opismenjevanje (grafomotorične vaje) V. M. Udovič, N. Potočnik MKZ *S slikanico na rami 2. del zvezek za opismenjevanje (velike

Prikaži več

Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako

Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako kot pretekla leta, pripravili nabor delovnih zvezkov

Prikaži več

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern,

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern, IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 1. RAZRED M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE, zvezek za opismenjevanje v dveh delih, prenova 2013 založba:rokus-klett,

Prikaži več

Microsoft Word - Enota Spodnja Idrija, oddelek medvedki.docx

Microsoft Word - Enota Spodnja Idrija, oddelek medvedki.docx PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavčič Matjaž Jerman 8. februar 2006 Kazalo 1 Uvod 2 2

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Presentation1

Microsoft PowerPoint - Presentation1 Drža telesa čelno proti tlom»klop«vzdrževati ravno linijo telesa. Opora je na podlahteh in prstih nog. Stisnite trebušne mišice in postavite medenico v nevtralni položaj (t.j. poteg popka noter in stisk

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

PORAJAJOČA SE PISMENOST

PORAJAJOČA SE PISMENOST PORAJAJOČA SE PISMENOST v sklopu Šole za starše, dne 22. oktobra 2003 v Marjetici, predavateljica: dr. Branka Jurišić Predavanje se je začelo s komentarjem predavateljice, da nekateri starši forsirajo

Prikaži več

Osnovna šola Kungota, podružnica SVEČINA 2. RAZRED naziv NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za s

Osnovna šola Kungota, podružnica SVEČINA 2. RAZRED naziv NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za s 2. RAZRED NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za slovenščino in matematiko s prilogo za angleščino + koda LILBI, NOVO 2018, založba ROKUS-KLETT, EAN:

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N15164132* 9. razred TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Ponedeljek, 11. maj 2015 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 9. razred RIC 2015 2 N151-641-3-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo,

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6 SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6. RAZREDU DEVETLETKE 1. KONFERENCA Št. ure Učne enote CILJI UVOD (1 ura) 1 Uvodna ura spoznati vsebine učnega načrta, način dela, učne pripomočke za pouk matematike v 6. razredu

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev IPIN MEDNARODNA IDENTIFIKACIJSKA ŠTEVILKA IGRALCA Spoštovani igralec tenisa! Vsak, ki želi igrati na tekmovanjih pod okriljem mednarodne teniške zveze (ITF), mora pridobiti mednarodno identifikacijsko

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA VUZENICA Mladinska ulica 3, 2367 Vuzenica Telefon: Vuzenica, junij 2019 ŠOLSKO LETO 2019/ razred Za prihajajoče šolsko

OSNOVNA ŠOLA VUZENICA Mladinska ulica 3, 2367 Vuzenica Telefon: Vuzenica, junij 2019 ŠOLSKO LETO 2019/ razred Za prihajajoče šolsko 1. razred Za prihajajoče šolsko leto učencem 1. in 2. razredov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zagotovi ustrezna finančna sredstva za vse učbenike in delovne zvezke, ki jih učenci lahko

Prikaži več

Datum: RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT

Datum: RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT 1. RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT IN SPO, ROKUS KLETT SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN, KI JIH KUPITE SAMI: - 1

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M16155112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Likovna naloga Četrtek, 2. junij 2016 / 120 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese

Prikaži več

DELOVNI LIST ZA UČENCA

DELOVNI LIST ZA UČENCA ZRCALA - UVOD 1. polprepustno zrcalo 2. ploščice različnih barv ( risalni žebljički), svinčnik 3. ravnilo Na bel papir postavi polprepustno zrcalo in označi njegovo lego. Pred zrcalo postavi risalni žebljiček.

Prikaži več

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI januar "LJUDJE SMO VEČINOMA TOLIKO SREČNI, KOLIKOR HOČEMO BITI." OGLEDALI SMO SI MOJCO POKRAJCULJO V ponedeljek, 03.01.2011, so v našo telovadnico prišle prostovoljke Zveze Prijateljev Mladine Krško in

Prikaži več

Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranj

Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranj Poročilo o opravljenem delu pri praktičnem pouku fizike: MERJENJE S KLJUNASTIM MERILOM Ime in priimek: Mitja Kočevar Razred: 1. f Učitelj: Otmar Uranjek, prof. fizike Datum izvedbe vaje: 11. 11. 2005 Uvod

Prikaži več

11-01

11-01 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 in visoko kakovosten keramični prah za vlivanje Reliefco 300 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 je preprost za uporabo. Odlitek ima gladko belo površino. Mešalno

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

Muce

Muce PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Microsoft Word - N _moderacija.docx

Microsoft Word - N _moderacija.docx 2 N151-401-2-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo, da moderirano različico navodil za vrednotenje dosledno upoštevate. Če učenec pravilno reši nalogo na svoj način (ki je matematično korekten) in je to razvidno

Prikaži več

4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenov

4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenov 4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenovalec, ter iz ulomkove črte. Racionalna števila so števila,

Prikaži več

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx Državni izpitni center *N12157132* REDNI ROK 3. obdobje GLASBENA VZGOJA Četrtek, 10. maj 2012 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RIC 2012 2 N121-571-3-2 Navodila

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA RAZREDNI POUK ŽIVA BITJA VSEBUJEJO VODO (vaja pri predmetu Didaktični praktikum iz biologije in kemije) Ime in

UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA RAZREDNI POUK ŽIVA BITJA VSEBUJEJO VODO (vaja pri predmetu Didaktični praktikum iz biologije in kemije) Ime in UNIVERZA V MARIBORU PEDAGOŠKA FAKULTETA RAZREDNI POUK ŽIVA BITJA VSEBUJEJO VODO (vaja pri predmetu Didaktični praktikum iz biologije in kemije) Ime in priimek: D. V. Skupina: 5 / D Maribor, 7. 5. 2012

Prikaži več

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja  Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program Predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-knjižnica Vsebinski sklop: Uradno komuniciranje preko elektronske pošte

Prikaži več

1

1 ROKOMET IGRIŠČE Igrišče je pravokotnik, dolg 40m in širok 20m. Sestavljen je iz dveh enakih polj za igro in dveh vratarjevih prostorov. Daljši stranici se imenujeta vzdolžne črte, krajše pa prečne črte

Prikaži več

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 knjigarna.com swis721 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, dr. Martina Križaj Ortar

Prikaži več

Microsoft Word - SLO_priprava.docx

Microsoft Word - SLO_priprava.docx Učiteljica: Katja Kustec Šola: OŠ Prežihovega Voranca Bistrica Predmet: Slovenščina Razred: 7. Št. ur: 3 + domače delo Vsebinski sklop: Današnja mladina Tema: J. K. Rowling: Harry Potter (katerakoli izdaja)

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : ržavni izpitni center *M09254121* PSIHOLOGIJ Izpitna pola 1 JESENSKI IZPITNI ROK Petek, 28. avgust 2009 / 20 minut ovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno

Prikaži več

1. RAZRED DELOVNI ZVEZKI Š.L. 2019/ RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: ,95 LILI IN BINE 1, obogateni med

1. RAZRED DELOVNI ZVEZKI Š.L. 2019/ RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: ,95 LILI IN BINE 1, obogateni med 1. RAZRED 1. RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: 3830017145411 7,95 LILI IN BINE 1, obogateni medpredmetni 3. komplet s samostojnimi delovnimi zvezki za 1. M.Kramarič, M.Kern, ROKUS-KLETT

Prikaži več

SEZNAM DELOVNIH ZVEZKOV IN POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020 MATIČNA ŠOLA 1. RAZRED naziv predmet cena ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZ

SEZNAM DELOVNIH ZVEZKOV IN POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020 MATIČNA ŠOLA 1. RAZRED naziv predmet cena ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZ 1. RAZRED ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 1 cm karo, količina: 2 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, veliki karo 123 s številkami, količina: 1, EAN: 3831075929074 SVINČNIK,

Prikaži več

Zadeva: Ponudba

Zadeva: Ponudba Navodila za urejanje Spletne strani CTEK.si 1. Dodajanje novega polnilnika Za dodajanje novega polnilnika nikoli ne prepisujte že objavljenih vsebin, ampak sledite tem navodilom. Ta so zagotovilo, da bodo

Prikaži več

GHOSTBUSTERS navodila za učitelje O PROJEKTU S tem projektom se učenci sami naučijo izdelati igro. Ustvariti morajo več ikon (duhcov ali kaj drugega)

GHOSTBUSTERS navodila za učitelje O PROJEKTU S tem projektom se učenci sami naučijo izdelati igro. Ustvariti morajo več ikon (duhcov ali kaj drugega) GHOSTBUSTERS navodila za učitelje O PROJEKTU S tem projektom se učenci sami naučijo izdelati igro. Ustvariti morajo več ikon (duhcov ali kaj drugega) in za vsako napisati svojo kodo. Dve ikoni imata isto

Prikaži več

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL Uvod AECEDA A a b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS AECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVILKE 0 - nič 1 - ena 2 - dve 3 - tri 4 - štiri 5 - pet 6

Prikaži več

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati. 1. Preverite spletno stran Ta posnetek zaslona vam prikazuje, da morate v levem vrhnjem kotu preveriti, če se nahajate na pravi

Prikaži več

Spoznajmo PowerPoint 2013

Spoznajmo PowerPoint 2013 Spoznajmo PowerPoint 2013 13 Nova predstavitev Besedilo v predstavitvi Besedilo, ki se pojavlja v predstavitvah lahko premaknemo kamorkoli v diapozitivu. Kadar izdelamo diapozitiv z že ustvarjenimi okvirji

Prikaži več

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE UVOD LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE V tem šolskem letu ste se odločili za fiziko kot izbirni predmet. Laboratorijske vaje boste opravljali med poukom od začetka oktobra do konca aprila. Zunanji kandidati

Prikaži več

Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED naziv predmet ZV

Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED naziv predmet ZV Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE 78 6333 SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 11 mm črta, količina: 1 ZVEZEK veliki

Prikaži več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ imatematika 9+ Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Avtorici: Jana Draksler

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina Pred začetkom uporabe kontaktnih leč Sentina vam svetujemo, da si preberete naslednja navodila. Četudi kontaktne leče uporabljate že dlje časa, je dobro

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

Osnovna šola Cerkvenjak- Vitomarci Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv 1 ZVEZEK LIL

Osnovna šola Cerkvenjak- Vitomarci Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv 1 ZVEZEK LIL Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, veliki karo 123 s številkami 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, črtast ABC zvezek z velikimi tiskanimi črkami MAT

Prikaži več

ORFFOV JESENSKI SEMINAR 2015 Plesna delavnica Tadeja Mraz Novak 1. Ritmično ogrevanje Prostor: večji odprti prostor Pripomočki: Ročni boben ali drug t

ORFFOV JESENSKI SEMINAR 2015 Plesna delavnica Tadeja Mraz Novak 1. Ritmično ogrevanje Prostor: večji odprti prostor Pripomočki: Ročni boben ali drug t 1. Ritmično ogrevanje Pripomočki: Ročni boben ali drug tolkalni inštrument za podporo ritma Hodimo prosto po prostoru na vsako 8. dobo = PLOSK Hodimo, na 4. dobo = TLESK + na vsako 8. dobo = PLOSK Preštejemo

Prikaži več

1. Kdo je knjigo napisal, ilustriral prevedel in založil? Napisal: Antoine De Saint Exupery Rodil se je v začetku preteklega stoletja leta 1900, v Lyo

1. Kdo je knjigo napisal, ilustriral prevedel in založil? Napisal: Antoine De Saint Exupery Rodil se je v začetku preteklega stoletja leta 1900, v Lyo 1. Kdo je knjigo napisal, ilustriral prevedel in založil? Napisal: Antoine De Saint Exupery Rodil se je v začetku preteklega stoletja leta 1900, v Lyonu v obubožani plemiški družini in je zgodaj izgubil

Prikaži več

Microsoft Word - Anglescina7-dnevna_Module4.doc

Microsoft Word - Anglescina7-dnevna_Module4.doc Tina Kur, prof. ang. PREDLOG ZA DNEVNE UČNE PRIPRAVE DNEVNE UČNE PRIPRAVE ZA ANGLEŠČINO V 7. RAZREDU DEVETLETNE OSNOVNE ŠOLE PO POTRJENEM UČBENIŠKEM KOMPLETU MESSAGES 2 MODUL 4 MODULE 4 UNIT 7: Differences

Prikaži več