Uradni list Evropske unije DRUGI AKTI EVROPSKA KOMISIJA

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Uradni list Evropske unije DRUGI AKTI EVROPSKA KOMISIJA"

Transkripcija

1 C 110/12 SL DRUGI AKTI EVROPSKA KOMISIJA Objava zahtevka za registracijo imena v skladu s členom 50(2)(b) Uredbe (EU) št. 1151/2012 Evropskega parlamenta in Sveta o shemah kakovosti kmetijskih proizvodov in živil (2020/C 110/11) V skladu s členom 51 Uredbe (EU) št. 1151/2012 Evropskega parlamenta in Sveta ( 1 ) je ta objava podlaga za uveljavljanje pravice do ugovora zoper zahtevek v treh mesecih od datuma te objave. SPECIFIKACIJA PROIZVODA ZA ZAJAMČENO TRADICIONALNO POSEBNOST SLOVENSKA POTICA EU št.: TSG-SI Država članica ali tretja država: Slovenija 1. Ime za registracijo Slovenska potica 2. Vrsta proizvoda (v skladu s Prilogo XI] Skupina 2.24 Kruh, fino pecivo, slaščice, keksi in drugi pekovski izdelki 3. Razlogi za registracijo 3.1 Gre za proizvod katerega način proizvodnje, predelava ali sestava ustreza tradicionalni praksi za zadevni proizvod ali živilo, ki je proizveden iz surovin ali sestavin, ki se tradicionalno uporabljajo. Slovenska potica je kvašeni testeni zvitek, namazan z različnimi nadevi, od katerih so najznačilnejši npr. orehov, pehtranov, rozinov. Njena tradicionalna oblika je okrogla z luknjo v sredini, saj se peče v tradicionalnem pekaču, imenovanem potičnik, ki je okrogle oblike, ima ravno dno, obodno steno gladko ali narebreno z navpično stoječimi rebri, v sredini pa prirezani stožec. 3.2 Gre za ime ki se tradicionalno uporablja za označevanje specifičnega proizvoda, ki opredeljuje tradicionalne ali posebne lastnosti proizvoda. Potica je kot način oblikovanja testenega zvitka navedena že v prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku, ki jo je napisal Valentin Vodnik, prvi slovenski pesnik, leta Recepte za pripravo potice so v kuharskih knjigah zapisali že Andrej Zamejic (1850), Magdalena Knafelj Pleiweis (1868), S. M. Felicita Kalinšek (1923) in drugi. Število receptov za različne vrste potic se začne množiti od konca 1. svetovne vojne do danes, ko poznamo čez 105 različnih vrst sladkih in slanih potic, glede na uporabljene nadeve. Danes pečejo potice v vseh slovenskih regijah in tudi na območjih zunaj Slovenije. ( 1 ) UL L 343, , str. 1.

2 SL C 110/13 Beseda potica ima svoj jezikovni razvoj iz zgodnejših slovenskih oblik kot so povitica, povtica, potvica. To je povezano tudi z razvojem načinov izdelave potic od srednjega veka (pred 15. stoletjem) do začetkov 20. stoletja, ko se je razvoj ustalil, enotno poimenovanje potica pa se je uveljavilo od 18. stoletja. Izraz slovenska potica se je začel uporabljati od 2. polovice 19. stoletja. 4. Opis 4.1 Opis proizvoda, za katerega se uporablja ime iz točke 1, vključno z njegovimi glavnimi fizikalnimi, kemijskimi, mikrobiološkimi ali organoleptičnimi značilnostmi, ki dokazujejo posebne lastnosti proizvoda (člen 7(2) te uredbe) Slovenska potica je z različnimi sladkimi ali slanimi nadevi namazan kvašeni testeni zvitek z luknjo v sredini, pečen v okroglem lončenem, porcelanastem ali kovinskem pekaču potičniku, ki ima ravno dno, obodno steno gladko ali narebreno z navpično stoječimi rebri, v sredini pa prirezani stožec. Tradicionalni oziroma najpogostejši nadevi za slovensko potico so orehov, orehov z rozinami, rozinov, pehtranov ter pehtranov s skuto. Slovenska potica se lahko po pripravi tudi zamrzne kot surova (nepečena) ali po peki. Ne glede na to, pa mora biti zunanji videz pečene slovenske potice enakomeren, čvrst, z gladko skorjo. Barva pečene slovenske potice je tipična za sladko testo (zlato rjave barve). Ob pritisku je slovenska potica mehka in prožna. Lahko je posuta tudi s sladkorjem v prahu. Videz slovenske potice na prerezu: skorja ne odstopa, nadev je enakomerno razporejen, povezan in brez vmesnih lukenj, glede na premer potičnika mora imeti predpisano število zavojev. 4.2 Opis metode proizvodnje proizvoda, za katerega se uporablja ime iz točke 1, ki jo morajo proizvajalci upoštevati, po potrebi vključno z vrsto in značilnostmi uporabljenih surovin ali sestavin, in metode, po kateri je proizvod pripravljen (člen 7(2) te uredbe) Priprava slovenske potice 1. Moka bela pšenična moka 2. Mleko kravje mleko 3. Skuta polnomastna, pasirana ali nepasirana 4. Orehova jedrca mleta orehova jedrca 5. Vanilja aromatiziran sladkor z naravno vaniljo, v stroku, v prahu ali tekočini. Pri rozinovem nadevu mora biti vaniljev strok v kakršni koli obliki (mlet, tolčen ) 6. Pehtran svež ali posušen (sesekljani listi) ali zamrznjen 7. Domači rum 38 % 40 % 8. Jajca surova kokošja 9. Maslo iz kravjega mleka surovo 10. Sladkor kristalni ali v prahu/zmlet 11. Rozine 12. Sladka smetana 13. Kisla smetana (polnomastna) 14. Cimet 15. Sol 16. Kvas Vsi nadevi se praviloma pripravljajo sproti oziroma so lahko največ 2 dni v hladilniku.

3 C 110/14 SL Sestavine in priprava kvašenega testa Recept za testo v teži na 1 kg bele pšenične moke g bele pšenične moke Recept v odstotkih glede na moko (%) 30 g kvasa 3 največ 50 g 100 g surovega masla 10 največ 150 g 120 g sladkorja 12 najmanj 80 g 10 g soli 1 največ 12 g 3 rumenjaki ali 60 g rumenjakov 6 največ 6 rumenjakov ali največ 120 g 10 g vaniljevega sladkorja 1 2 največ 30 g 10 ml ruma 1 največ 20 ml do 500 ml mleka do 50 po potrebi (glede na želeno trdoto testa) Priprava testa Kvašeno testo lahko zamesimo s kvasnim nastavkom ali brez njega. Testo mešamo in mesimo tako dolgo, da je povezano, nelepljivo in gladko. Po mesenju testo počiva vsaj 15 minut. Po počivanju lahko: (a) testo takoj razvaljamo na debelino 0,4 cm 1,5 cm v obliko pravokotnika, nadevamo z nadevom ter tesno zvijemo v zvitek; (b) testo pustimo vzhajati in ga šele po vzhajanju razvaljamo na debelino 0,4 cm 1,5 cm v obliko pravokotnika, nadevamo z nadevom in tesno zvijemo v zvitek. Zvitek položimo v namaščen potičnik, površino večkrat vertikalno prebodemo in pustimo vzhajati, da vidno naraste in je površina napeta, vendar pod otipom prsta puhasta. Vzhajano testo lahko ponovno prebodemo tudi pred peko. Slovenska potica orehova Sestavine orehovega nadeva g zmletih orehovih jedrc 375 g sladkorja najmanj 250 g 100 g surovega masla največ 125 g 3 beljaki ali 90 g beljakov največ 4 beljaki ali največ 120 g 20 g vaniljevega sladkorja največ 30 g 1 2 noževi konici cimeta ali vsaj 3 mg največ 5 mg do 600 ml mleka po potrebi glede na čvrstost nadeva oziroma namaza Priprava orehovega nadeva in potice 1. Zmleta orehova jedrca prelijemo z vročim mlekom ter jih ohladimo. 2. Zmesi primešamo vaniljin sladkor, sladkor, cimet, omehčano maslo in nazadnje še stepen sneg iz beljakov. Sneg je lahko narejen tudi iz beljakov in sladkorja. Nadev mora biti mazav, da se testo pri mazanju ne raztrga.

4 SL C 110/15 3. Testo razvaljamo na debelino mezinca ali vsaj 0,4 cm 1,5 cm. 4. Na 1 kg kvašenega testa nadevamo najmanj 1 kg orehovega nadeva. Potica mora imeti 3 4 zavoje do srednje velikega modela (do vključno 29 cm premera), pri večjih modelih lahko ima 1 2 zavoja več. 5. Z nadevom namažemo testo. Po namazanem nadevu lahko potresemo majhen del suhih mletih orehovih jedrc. 6. Testo z nadevom tesno zvijemo v zvitek in ga položimo v potičnik, ki ga lahko namastimo z maslom in pomokamo. Konca zvitka se morata dobro stikati. 7. Potico v pekaču pustimo vzhajati. 8. Pred pečenjem potico po želji premažemo z mešanico masla, mleka in rumenjakov ali s posamezno komponento. Potico na več mestih po površini prebodemo in priporočamo pečenje na 160 C 180 C vsaj 40 minut. Ne glede na priporočeno temperaturo se lahko temperatura in čas pečenja prilagodita glede na vrsto peči in velikost potice. 9. Potico stresemo iz potičnika, tako da je zgornji del spodaj, in jo ohladimo. 10. Po želji jo potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo narezano na klinaste rezine. Slovenska potica orehova z rozinami Sestavine orehovega nadeva z rozinami g mletih orehovih jedrc 200 g sladkorja najmanj 100 g 100 g surovega masla največ 125 g 3 beljaki ali 90 g beljakov največ 4 beljaki ali največ 120 g 20 g vaniljevega sladkorja največ 30 g 1 2 noževi konici cimeta ali vsaj 3 mg največ 5 mg do 600 ml mleka po potrebi glede na čvrstost nadeva oziroma namaza 100 g rozin največ 250 g rozin največ ½ dl ruma (za rozine) opcija brez ruma Priprava orehovega nadeva z rozinami in potice 1. Mlete orehe prelijemo z vročim mlekom ter ohladimo. 2. Zmesi primešamo vaniljin sladkor, sladkor, cimet, omehčano maslo in nazadnje še stepen sneg iz beljakov in sladkorja. Nadev mora biti mazav, da se testo pri mazanju ne raztrga. 3. Testo razvaljamo na debelino mezinca ali vsaj 0,4 cm do 1,5 cm. 4. Z nadevom namažemo testo. Po namazanem nadevu lahko potresemo majhen del suhih mletih orehov in enakomerno po njih prebrane in oprane rozine, ki smo jih predhodno namočili v rumu (opcija brez predhodnega namakanja v rum). 5. Na 1 kg kvašenega testa nadevamo najmanj 900 g orehovega nadeva in vsaj 100 g suhih rozin. 6. Potica mora imeti 3 4 zavoje do srednje velikega modela (do vključno 29 cm premera), pri večjih modelih lahko ima 1 2 zavoja več. Testo z nadevom tesno zvijemo v zvitek in ga položimo v potičnik, ki ga lahko namastimo z maslom in pomokamo. Konca zvitka se morata dobro stikati. 7. Potico v pekaču pustimo vzhajati. 8. Pred pečenjem potico po želji premažemo z mešanico masla, mleka in rumenjakov ali s posamezno komponento. Potico na več mestih po površini prebodemo in priporočamo pečenje na 160 C 180 C vsaj 40 minut. Ne glede na priporočeno temperaturo se lahko temperatura in čas pečenja prilagodita glede na vrsto peči in velikost potice.

5 C 110/16 SL Potico stresemo iz potičnika, tako da je zgornji del spodaj, in jo ohladimo. 10. Po želji jo potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo narezano na klinaste rezine. Slovenska potica rozinova Sestavine rozinovega nadeva 3 rumenjaki ali vsaj 60 g rumenjakov največ 4 rumenjaki ali največ 80 g 50 g sladkorja (mleti) največ 100 g 1 beljak 30 ml sladke smetane največ 50 ml 1 kavna žlička stolčenega ali mletega vaniljevega stroka največ 0,6 g 500 g rozin največ 800 g ½ dl ruma največ 0,8 dl Priprava nadeva in potice 1. Rozine preberemo in namočimo v rum. 2. Rumenjake penasto umešamo, dodamo sladkor, vaniljo, sladko smetano in stepen sneg. 3. Testo razvaljamo na debelino mezinca ali vsaj 0,4 cm 1,5 cm. 4. Z nadevom namažemo testo in potresemo z rozinami, ki smo jih pred tem namočili v rumu. Na 1 kg kvašenega testa namažemo nadev z najmanj 500 g suhih rozin. 5. Potica mora imeti 3 4 zavoje do srednje velikega modela (do vključno 29 cm premera), pri večjih modelih lahko ima 1 2 zavoja več. Testo z nadevom tesno zvijemo v zvitek in ga položimo v potičnik, ki ga lahko namastimo z maslom in pomokamo. Konca zvitka se morata dobro stikati. 6. Potico v pekaču pustimo vzhajati. 7. Pred pečenjem potico po želji premažemo z mešanico masla, mleka in rumenjakov ali s posamezno komponento. Potico na več mestih po površini prebodemo in priporočamo pečenje na 160 C 180 C vsaj 30 minut. Ne glede na priporočeno temperaturo se lahko temperatura in čas pečenja prilagodita glede na vrsto peči in velikost potice. 8. Potico stresemo iz potičnika, tako da je zgornji del spodaj, in jo ohladimo. 9. Po želji jo potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo narezano na klinaste rezine. Slovenska potica pehtranka Sestavine pehtranovega nadeva 150 g surovega masla največ 200 g 100 g sladkorja v prahu najmanj 50 g 4 rumenjaki ali vsaj 80 g rumenjakov najmanj 3 rumenjaki ali najmanj 60 g 75 g svežega ali zamrznjenega pehtrana ali 15 g posušenega pehtrana najmanj 30 g svežega ali zamrznjenega pehtrana ali najmanj 8 g posušenega Priprava nadeva in potice: 1. Maslo umešamo, dodajamo sladkor in rumenjake. 2. Vmešamo sesekljane pehtranove liste ali posušen pehtran.

6 SL C 110/17 3. Testo razvaljamo na debelino mezinca vsaj 0,4 cm do 1,5 cm. Na 1 kg kvašenega testa nadevamo 300 g 400 g maslenega pehtranovega nadeva. 4. Potica mora imeti 3 4 zavoje do srednje velikega modela (do vključno 29 cm premera), pri večjih modelih lahko ima 1 2 zavoja več. Testo z nadevom tesno zvijemo v zvitek in ga položimo v potičnik, ki ga lahko namastimo z maslom in pomokamo. Konca zvitka se morata dobro stikati. 5. Potico v pekaču pustimo vzhajati. 6. Pred pečenjem potico po želji premažemo z mešanico masla, mleka in rumenjakov ali s posamezno komponento. Potico na več mestih po površini prebodemo in priporočamo pečenje na 160 C 180 C vsaj 30 minut. Ne glede na priporočeno temperaturo se lahko temperatura in čas pečenja prilagodita glede na vrsto peči in velikost potice. 7. Potico stresemo iz potičnika, tako da je zgornji del spodaj, in jo ohladimo. 8. Po želji jo potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo narezano na klinaste rezine. Slovenska potica pehtranka s skuto Sestavine pehtranovega nadeva s skuto in kislo smetano 125 g skute največ 160 g skute 125 g kisle smetane največ 130 g smetane 20 g sladkorja največ 30 g 3 rumenjaki ali 60 g rumenjakov najmanj 3 rumenjaki ali najmanj 60 g 3 beljaki ali 90 g beljakov najmanj 3 beljaki ali najmanj 90 g 75 g svežega ali zamrznjenega pehtrana ali 15 g posušenega pehtrana najmanj 30 g svežega ali zamrznjenega pehtrana ali najmanj 8 g posušenega Priprava nadeva in potice 1. Skuto pretlačimo, dodamo rumenjake in sesekljan pehtran ali suhi pehtran ter stepen sneg s sladkorjem. 2. Testo razvaljamo na debelino mezinca ali vsaj 0,4 cm do 1,5 cm ter namažemo z nadevom. Na 1 kg kvašenega testa nadevamo 300 g 500 g pehtranovega nadeva s skuto. 3. Potica mora imeti 3 4 zavoje do srednje velikega modela (do vključno 29 cm premera), pri večjih modelih lahko ima 1 2 zavoja več. Testo z nadevom tesno zvijemo v zvitek in ga položimo v potičnik, ki ga lahko namastimo z maslom in pomokamo. Konca zvitka se morata dobro stikati. 4. Potico v pekaču pustimo vzhajati. 5. Pred pečenjem potico po želji premažemo z mešanico masla, mleka in rumenjakov ali s posamezno komponento. Potico na več mestih po površini prebodemo in priporočamo pečenje na 160 C 180 C vsaj 30 minut. Ne glede na priporočeno temperaturo se lahko temperatura in čas pečenja prilagodita glede na vrsto peči in velikost potice. 6. Potico stresemo iz potičnika, tako da je zgornji del spodaj, in jo ohladimo. 7. Po želji jo potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo narezano na klinaste rezine. Slovenska potica se lahko po pripravi tudi zamrzne kot surova (nepečena) ali kot že pečena. Rok uporabnosti slovenske potice Za zagotavljanje optimalne kakovosti in okusa mora biti slovenska potica označena z rokom uporabnosti. Sveže pečena slovenska potica ima rok uporabnosti najmanj 10 dni od dneva peke, izjema je slovenska potica pehtranka, ki ima rok uporabnosti najmanj 7 dni od dneva peke. Do poteka uporabnosti slovensko potico skladiščimo po navodilih proizvajalca.

7 C 110/18 SL Slovenska potica, ki je po peki zamrznjena, je uporabna največ tri mesece od datuma zamrznitve. Ko je odtajana, jo je potrebno porabiti v največ treh dneh. Zamrznjena surova slovenska potica ima rok uporabnosti največ 6 mesecev od datuma zamrznitve. POTIČNIK tradicionalni pekač za peko slovenske potice Potičnik je izdelan iz žgane gline, porcelana, emajlirane kovine ali kovine s teflonsko oblogo ali drugih materialov. Potičnik je okrogle, rahlo konusne oblike, obodna stena je gladka ali rebrasta. Pri slednji so rebra postavljena navpično glede na dno potičnika. Potičnik ima ravno dno. V sredini potičnika je prirezan stožec, ki omogoča temeljno in edino obliko potice, to je v obliki kroga ali kolača s sredinsko luknjo, obratno konusne oblike. Najmanjše uporabne dimenzije potičnika: spodnji premer vsaj 14 cm. Potičniki iz žgane gline so lahko povezani z žico, kar poveča njihovo obstojnost. 4.3 Opis ključnih elementov, ki opredeljujejo tradicionalne lastnosti proizvoda (člen 7(2) te uredbe) Beseda potica je izrazito slovenska in ima svoj jezikovni razvoj iz zgodnejših slovenskih oblik, kot so povitica, povtica, potvica, enotno poimenovanje potica pa se je uveljavilo od 18. stoletja. Najstarejša omemba potice, še v razvojnem poimenovanju kot povitica, je v delih Primoža Trubarja, avtorja prvih tiskanih knjig v slovenskem jeziku, iz let 1575 in Najstarejši recept za potico je objavil Janez Vajkard Valvasor, prvi slovenski enciklopedist, v delu Slava vojvodine Kranjske leta V prvi kuharski knjigi v slovenskem jeziku Valentina Vodnika iz leta 1799 je navedena tudi potica kot način oblikovanja testenega zvitka. S porastom števila izdanih kuharskih knjig (Andrej Zamejic, Magdalena Knafelj Pleiweis, S. M. Felicita Kalinšek in drugi) se povečuje tudi število različnih receptov za izdelavo potic. Recepti za potice se najdejo tudi v tujejezičnih kuharskih knjigah, kot npr. v knjigi Die Süddeutsche Küche Katharine Prato (1897) in knjigi Marie von Rokitansky iz leta 1897, kjer je poudarila, podobno kot druge avtorice tega časa, njihov izvor s Kranjskega*. Sedanja značilna oblika slovenske potice, spečene v posebnem lončenem ali kovinskem pekaču, imenovanem potičnik ali potičnica, je stara nekaj več kot dvesto let. V kulinarični tradiciji slovenskega naroda bi težko našli jed, ki bolje simbolizira praznični jedilnik kot potica. Brez potice ni pravega praznika, na prazničnih mizah ne sme manjkati zlasti ob božiču in veliki noči, prav tako tudi ne na družinskih slavjih. Glede na vrsto nadevov je pehtranova potica najbolj razpoznavno slovenska, potica z medenim nadevom pa sodi med najstarejše. Najpogostejši nadev slovenske potice je orehov, saj so bili orehi kot živilo dostopni vsem družbenim skupinam in jim omogočali ustvarjanje prazničnega obilja. Pogost je tudi orehov nadev z rozinami. Posušene grozdne jagode ali rozine so bile značilne zlasti za tista območja Slovenije, kjer je bila med temeljnimi kmetijskimi kulturami vinska trta. O dodajanju rozin v orehov nadev piše že Janez Vajkard Valvasor leta 1689, leta 1799 tudi Valentin Vodnik. Enako velja tudi za rozinov nadev. Pehtranov nadev je najbolj razpoznavno slovenski, saj je bila uporaba pehtrana vedno povezana s sladkimi jedmi. Skuta omogoča dodatno sočnost pehtranovi potici. V zgodovinskem razvoju so z dodajanjem skute v pehtranovem nadevu nadomeščali nekatera druga živila, ki so bila določenim družbenim skupinam težje finančno dosegljiva, kot npr. jajca, maslo. Skuta je edino živilo, primerno k pehtranovemu nadevu. Danes poznajo slovensko potico v vseh slovenskih regijah in tudi na območjih zamejskih Slovencev. Tudi večina tujih avtorjev navaja, da je potica izvorno slovenska sladica. Izraz slovenska potica se je začel uporabljati od 2. polovice 19. stoletja. Uporabo imena slovenska potica dokazujejo različni viri: naše kuharce se bodo v Hamburg, Berlin, v Monakovo prevažovale, za trde tolarje Nemškute učit, kako gre žgance zabeliti in kranjske potice* narediti (Slovenija, 1849, št. 19, str. 74), Medena in orehova potica in pa suha klobasa sta tedaj starodavna originala Kranjska**, katera tudi Nekranjcem še danes dobro dišita. (Kmetijske in rokodelske novice 35/1877, št. 11, str. 83), Unesco je izdal priročnik o vzgoji in izobraževanju o svetovni kulturni dediščini. V njem je tudi slovenska potica (Delo, ), Potica is to Slovenia what apple pie is to America. (Potica je za Slovenijo tisto, kar je jabolčna pita za Ameriko.) (Betsy Oppenneer, Celebration Breads, Recipes, Tales and Traditions (Praznični kruhi, recepti, zgodbe in tradicije), New York, 2003, str. 117), Vendar poznamo še veliko drugih lončenih pekačev in posod. Po ljudskem izročilu se v njih pečejo tudi tri slovenske kulinarične specialitete: prekmurska gibanica, belokranjska povitica in slovenska potica. (Delo in dom, julij december 2007),

8 SL C 110/19 Čakata vas torej še obvezna slovenska potica in zamisel za praznični jedilnik (Revija Mag, december 2007), Posamezne vrste potic imajo pomembno vlogo v turistični in siceršnji promociji države. Pri tem postavljamo na prvo mesto pehtranovo, ki je najznačilnejša slovenska potica. (Slovenske novice, januar junij, 2008), Prava slovenska potica je praviloma tri- ali štirikrat zavita, kar se lahko doseže le z veliko nadeva. (Slovenske novice, januar junij, 2008), Sladkost in pestrost okusa slovenske potice so očitno odkrili in bodo odkrivali tudi na Otoku, saj je britanski časnik Telegraph objavil recept, kako se speče potica, oziroma, kot so jo poimenovali, slovenski sladki kruh (Nedelo, 19/2013 (3. marec), št. 9, str. 11), Medvedek peče slovensko potico (Tina Orter, 2014) otroška slikanica, prevedena v osem jezikov (angleški, nemški, italijanski, francoski, španski, ruski, švedski in poljski jezik), po kateri lahko otroci skupaj s starši po priloženem receptu spečejo slovensko potico, Nuts About Potica (Nori na potico) (The Slovenia Times, 3. april 2015), Potica, kraljica slovenskih prazničnih miz (Slovenska turistična organizacija, spletne strani). Opomba k * in **: Kranjska od 15. stoletja dalje predstavlja na slovenskem narodnostnem ozemlju osrednjo zgodovinsko deželo. Ta je bila od vseh ostalih dežel edina povsem slovenska. Zato je bil izraz Kranjec včasih tudi drugo ime za Slovenca. Leta 1364 je postala Kranjska vojvodina, od 1846 do 1918 pa kronovina, kot del habsburške monarhije. Današnja Slovenija je torej nasledek nekdanje Kranjske.

POTRJENA SPECIFIKACIJA ZA SLOVENSKO POTICO Z ZAJAMČENO TRADICIONALNO POSEBNOSTJO ŠT /2017/21 SPECIFIKACIJA PROIZVODA ZA ZAJAMČENO

POTRJENA SPECIFIKACIJA ZA SLOVENSKO POTICO Z ZAJAMČENO TRADICIONALNO POSEBNOSTJO ŠT /2017/21 SPECIFIKACIJA PROIZVODA ZA ZAJAMČENO 8. 12. 2017 POTRJENA SPECIFIKACIJA ZA SLOVENSKO POTICO Z ZAJAMČENO TRADICIONALNO POSEBNOSTJO ŠT. 33203-10/2017/21 SPECIFIKACIJA PROIZVODA ZA ZAJAMČENO TRADICIONALNO POSEBNOST SLOVENSKA POTICA Ime za registracijo

Prikaži več

KUHARSKI TEČAJ PEKA KRUHOV

KUHARSKI TEČAJ PEKA KRUHOV ENODNEVNI KUHARSKI TEČAJ PEKA RAZNOVRSTNIH KRUHOV, MIKLAVŽEV, PARKELJNOV IN POTIC v Domu Sv. Jožefa v Celju 5. novembra 2002 Vodi ga. Jožica Ferleš 1 Ko je mati odprla krušno peč, je zadišalo po vsej hiši,

Prikaži več

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko... 10 Ovčje mleko... 11 Mikrobiološka naseljenost... 12 14 Postopki obdelave mleka v mlekarni Toplotna obdelava mleka... 16

Prikaži več

Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne st

Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne st Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne stvari... kot so denimo koktajli. Potica 1. / RECEPTI

Prikaži več

Peka pečenje kuhanje v pečici z mikrovalovi 2 Predgovor Spoštovani ljubitelj okusnih jedi, težko bi rekli, da se družina kje drugje tako pogosto zbere kot prav za jedilno mizo. Tudi veselo ali slovesno

Prikaži več

mapa za montazo.indd

mapa za montazo.indd SLOVENSKE JEDI NA RAZGLEDNICAH LJUBLJANSKI ZREZEK 2 večja svinjska zrezka (pri mesarju prosite, da vam odreže malo večja zrezka kot običajno) Žvrkljano testo 1 jajce 1 kisla kumarica 2 rezini šunke 2 rezini

Prikaži več

najboljsi_piskoti-prelom-urejen.indd

najboljsi_piskoti-prelom-urejen.indd KAZALO UVOD............................................................. 5 OSNOVNE SESTAVINE ZA PIŠKOTE IN PECIVO....................... 5 VRSTE TESTA......................................................

Prikaži več

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni PRAZNIK PRAZNIK pletena štručka, napitek, mleko (SŠH) 4. 1. 2018 ajdovi žganci, mleko, ocvirki polbeli kruh, hrenovka, ajvar,

Prikaži več

Sporočilo za javnost 3. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec Letošnja kraljica je Podbreška potica iz suhih tepk in jabolčnih krhljev»potico mo

Sporočilo za javnost 3. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec Letošnja kraljica je Podbreška potica iz suhih tepk in jabolčnih krhljev»potico mo Sporočilo za javnost 3. Festival velikonočne potice na Gradu Otočec Letošnja kraljica je Podbreška potica iz suhih tepk in jabolčnih krhljev»potico moraš peči z ljubeznijo. Če nekaj delaš na silo, ne more

Prikaži več

Microsoft Word - januar2019 VRTEC.doc

Microsoft Word - januar2019  VRTEC.doc 31. 12. 2018 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj 4. 1. 2019 polnozrnata štručka, trdo kuhana jajčka, rdeča paprika, otroški čaj gobova juha, pečen file osliča,

Prikaži več

BOŽIČNA DELAVNICA

BOŽIČNA DELAVNICA Kulinarična delavnica PRIGRIZKI IN FINGER FOOD Projekt LEADER LIN 2011 KULINARIČNO SREDIŠČE GORENJSKE FINGER FOOD PIKANTNE SIROVE GRIZIKE ALI SKODELICE ALI HOSTIJE SLANI LINŠKI PIŠKOTI z bučnimi semeni

Prikaži več

Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal

Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s največji slovenski kulinarični

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 9. 10. 13. 10. 2017 Ponedeljek 9. 10. KAJZARICA, PIŠČANČJA PRSA V OVITKU, REZINA SIRA, KUMARICA, ČAJ SEGEDIN, BISKVIT Z JABOLKI KRUH S PAŠTETO, SOK Torek 10. 10. KORUZNI KOSMIČI,, SOBOŠKI KRUH

Prikaži več

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT OD 06. 11. IN 10. 11. 2017 ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, ALERGENI GLUTEN MLEKO, GLUTEN, JAJCA, ZELENA KROMPIRJEV KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, KISLA SMETANA, BELA

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA KIDRIČEVO

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA  KIDRIČEVO JEDILNIK ZA MESEC OKTOBER 2016 3. 10. 2016 2. starostno obdobje rženi kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje alergene: laktoza), med, mleko milijon juha (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama (vzg. Andreja, E. Mo) Koruzni kruh (B forma)* Polnozrnata žemlja*, Dietno pecivo*, Jabolko,

Prikaži več

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa  in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE  pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji Klavdija PERGER, direktorica TGZ Slovenije in koordinatorka SRIP trajnostni turizem

Prikaži več

JEDILNIK OD IN SLAŠČIČARSKI IZDELKI (ŽEMLJE,PECIVO, PIŠKOTI )LAHKO VSEBUJEJO POLEG GLUTENA TUDI SLEDI MLEČNIH IN SOJINIH BELJAKOVIN

JEDILNIK OD IN SLAŠČIČARSKI IZDELKI (ŽEMLJE,PECIVO, PIŠKOTI )LAHKO VSEBUJEJO POLEG GLUTENA TUDI SLEDI MLEČNIH IN SOJINIH BELJAKOVIN OD 1.9.2016 IN 2.9.2016 SLAŠČIČARSKI IZDELKI (ŽEMLJE,PECIVO, PIŠKOTI )LAHKO VSEBUJEJO POLEG GLUTENA TUDI SLEDI MLEČNIH IN SOJINIH BELJAKOVIN TER SLEDI OREŠKOV IN SEZAMA! ZLATE MISLI O POGUMU: Naša pot

Prikaži več

11-01

11-01 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 in visoko kakovosten keramični prah za vlivanje Reliefco 300 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 je preprost za uporabo. Odlitek ima gladko belo površino. Mešalno

Prikaži več

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 4. 1. 2018 5. 1. 2018 KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA KAVA(1,6,7) MAKOVA ŠTRUČKA(1,6), POLENTA,, KRUH(1,6,11) MANDARINE JABOLKA ANANAS PRAZNIK PRAZNIK KRUH(1,6,11),

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr JEDILNIK: 31. 12. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kruh, pašteta argeta, kislo Mlečni zdrob s kakavovim marmelada,

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama, (vzg. Vida, E. Mo) MOJCA/VJ ZA OBDOBJE OD 15.06. DO 19.06.2015 Bio pšenični kruh* (B-forma),

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko Sirova štručka, z domačim mlekom Mlečni kruh, tamar namaz

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER 2017 2. starostno obdobje 1. 9. 2017 POP. hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoza, jajce), hrenovka (vsebuje alergene: soja), gorčica, planinski čaj kruh (vsebuje alergene:

Prikaži več

J E D I L N I K

J E D I L N I K JEDILNIK I. 14. 1. 2019 18. 1. 2019 PONEDELJEK zajtrk Polbel kruh, rezina sira, rezina vložene rdeče paprike, bela kava malica Mandarina kosilo Milijon juha, pečen piščanec, ajdova kaša z grahom in korenjem,

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 21. 1. - 25. 1. 2019, 21. 1. MLEČNI ZDROB S KAKAVOM, AJDOV KRUH, BANANA GOVEJA JUHA, KUHANA GOVEDINA, PIRE KROMPIR, ŠPINAČA, 22. 1. HRENOVKA, POLNOZRNATA ŽEMLJA, ČAJ, RIČETOVA ENOLONČNICA S PREKAJENIM

Prikaži več

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7 3. 5. 2016 4. 5. 2016 5. 5. 2016 mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO ovsena žemlja (1, 3, 7) poli salama paradižnik mlečni zdrob (lokalno) (1, 7) čokoladni posip (6) suho sadje porova juha (1,

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama, (vzg. Vida, E. Mo) MOJCA/VJ ZA OBDOBJE OD 29.06. DO 03.07.2015 Bio pšenični kruh* (B-forma),

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi Šegova ulica 22, 8000 OD 01.04.2014 DO 04.04.2014 TOREK, 1.4.2014 Zajtrk: Obložen sirov kruhek (sir Gauda, ovseni kruh, rezina sveže rdeče paprike), čaj/ mleko Mesno-zelenjavna enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

JANUAR Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Mleko/laktoza Čokolino ali čokolad

JANUAR Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Mleko/laktoza Čokolino ali čokolad Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Mleko/ Čokolino ali čokoladne kroglice/ mussli /, sledi oreščkov Čaj Pirin kruh/, Poli salama/sledi soje, gorčično seme Rezina paradižnika Hot dog

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev CATERING MARIPOSA CATERING SPECIALTY COFFEE KAJ POČNEMO Posebnost kavnega cateringa je v tem, da prinaša vašemu dogodku brezkompromisno najvišjo kakovost. Naši prenosni espresso bar dovoljuje našim profesionalnim

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos JEDILNIK: 29. 10. 2. 11. 2018 OBROKI PONEDELJEK, 29. 10. TOREK, 30. 10. SREDA, 31. 10. ČETRTEK, 1. 11. PETEK, 2. 11. Zajtrk Prosena kaša s posipom iz mletih lešnikov, rjavega Pšenični polbeli kruh, maslo,

Prikaži več

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/ 2.01.2017 3.01.2017 4.01.2017 Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj posip, lešniki. PRAZNIK Segedin golaž, polenta. Čufti, pire, paradižnikova omaka, banana. Sirova

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 4.9. 8.9.2017 Ponedeljek 4.9. BIO SADNI KEFIR, SEZAMOVA PLETENICA, PREŽGANKA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO, PARADIŽNIK V SADNI KROŽNIK Torek 5.9. MORAVSKI KRUH, SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI,

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

JEDILNI LIST 9

JEDILNI LIST    9 JEDILNI LIST 11. 12. - 15. 12. 2017 Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Conflakes/čokoladne /kroglice/čokolino/, čokolada Mleko/ Sadje Pirina mehka žemljica/ Piščančji medaljončki/jajca,,

Prikaži več

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K 31. julij 4. avgust 2017 1. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) 2. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) Nektarina Piščančja obara(1), žganci(1), sadna kupa s smetano(7)

Prikaži več

MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci Št. odgovorov 4.a b a

MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci Št. odgovorov 4.a b a MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci odgovorov 4.a 20 20 4.b 19 18 5.a 2 22 6.a 17 17 6.b 17 17 7.a 14 1 7.b 16 15 8.a 20 20 8.b

Prikaži več

JEDILNI LIST ZA DAN: SREDA DOM OB SAVINJI CELJE Poleg obroka je zapisana vrsta alergena, ki ga posamezen obrok vsebuje ZAJTRK:MASLO MED ŽL.

JEDILNI LIST ZA DAN: SREDA DOM OB SAVINJI CELJE Poleg obroka je zapisana vrsta alergena, ki ga posamezen obrok vsebuje ZAJTRK:MASLO MED ŽL. JEDILNI LIST ZA DAN: 13.2. 2019 SREDA ZAJTRK:MASLO MED ŽL.ŽD.JET.:SL.: MASLO DIETNI MED MLEKO,BELA KAVA,, DOMAČ KRUH ŽL.ŽD.JET.: SL.: 1, 7 MALICA:BANANA ŽL.ŽD.JET.: SL.:KEFIR 7 KOSILO:SARMA PO ŠTAJERSKO

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.7.2019 rahli ovseni kosmiči na nehomogenizirano mleko / rezine temnega kruha rezine banane piščančji paprikaš s svežo papriko koruzna polenta solata iz mladega zelja ½ sezamove štručke 2.7.2019 ovsen

Prikaži več

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre JEDILNIK: 3. 1. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. SREČNO 2018! Samopostrežni zajtrk:sadje, koruzni kosmiči, namaz (med, marmelada, maslo, smetanov

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna 06.05.2019-10.05.2019 IN POP. 6.5.2019 Jajčna omleta, Koruzni kosmiči, jabolko Kostna juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki, s paradižnikom Koruzni kosmiči, jabolko Jajca, Mleko, jajca Mleko, Bograč

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 LETNE POČITNICE Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko LETNE POČITNICE Mlečni kruh, tamar namaz,

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA 1. TEDEN od 6. 11. 10. 11. 2017 6. 11. 2017 7. 11. 2017 Čokolešnik, Koruzna žemlja, trdo kuhano jajce, zelena paprika, Pica, juice (malica po izboru 5. c-razreda) Ludvikov lonec, kruh, jabolčni zavitek

Prikaži več

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) ,

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) , PONEDELJEK, 5. 11. 2018 MALICA Mlečna juha(1,4),banana, čaj Piščančja obara z žličniki(1,2,3,8), rženi kruh(1,2,3), palačinke z marmelado(1,2,3) TOREK, 6. 11. 2018 MALICA Francoski rogljiček(1,2,3,4),

Prikaži več

Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19

Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19 Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19 RECIKLIRANI RECEPTI SO»IN«! Velikokrat se znajdemo v situaciji, ko bi radi porabili

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

Na podlagi tretjega odstavka 64. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12 in 90/12 ZdZPVHVVR) izdaja minister za kmetijstvo in okol

Na podlagi tretjega odstavka 64. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12 in 90/12 ZdZPVHVVR) izdaja minister za kmetijstvo in okol Na podlagi tretjega odstavka 64. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12 in 90/12 ZdZPVHVVR) izdaja minister za kmetijstvo in okolje P R A V I L N I K o kakovosti izdelkov iz žit I.

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA BIOLOGIJA 8.a razred

PREIZKUS ZNANJA   BIOLOGIJA 			8.a razred JEDILNIK 17. 4. 21. 4. 2017 MALICA MALICA ZA PODALJŠANO BIVANJE po 15.uri 17. 4. 18. 4. PAŠTETA, BELI KRUH, PAPRIKA, ČAJ, JABOLKO JUHA Z REZANCI, MAKARONOVO MESO, KUMARICE S PARADIŽNIKOM V SOLATI SENDVIČ,

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Ponedeljek Torek Sreda ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Ponedeljek Torek Sreda ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER 2019 2. starostno obdobje 2. 9. 2019 3. 9. 2019 4. 9. 2019 POP. POP. POP. črna ali bela žemlja (vsebuje alergene: gluten, soja, sezam), salama (vsebuje alergene: laktoza, riba),

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC

JEDILNIK ZA MESEC ŽITA KI VSEBUJEJO GLUTEN RAKCI IN SOJA IN NJE 2 6 Legenda alergenov: PŠENICA 1 RŽ 1A JEČMEN 1B OVES 1C PIRA 1D JAJCA IN MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI KI VSEBUJEJO LAKTOZO LEŠNIKI 8B OREHI 8C LISTNA ZELENA

Prikaži več

JEDILNIK DECEMBER I. IN II. STAROSTNO OBDOBJE ZAJTRK MALICA KOSILO PONEDELJEK KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7

JEDILNIK DECEMBER I. IN II. STAROSTNO OBDOBJE ZAJTRK MALICA KOSILO PONEDELJEK KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7 03. 12. 2018 KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7 SVEŽE IN SUHO SADJE CVETAČNA JUHA S KVINOJO 7,9, MESNO-ZELENJAVNA LAZANJA 1,3,7, SEZONSKA SOLATA 04. 12. 2018 MLEČNA PROSENA KAŠA

Prikaži več

JEDILNIK Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mus

JEDILNIK Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mus JEDILNIK 22.1. Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Mleko/ laktoza Čokolino/ čokoladne kroglice/ mussli /gluten Sirova štručka/ laktoza, gluten Mortadela/gorčično seme Brokolijeva kremna

Prikaži več

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod Popoldanska malica 1.6.2017 *mlečni gris iz pire v domačem mleku, posip, jagode. goveja juha, pire krompir, kuhana eko govedina, kmečke kumare v smetanovi omaki marelični žepki, 100% pomarančni sok 2.6.2017

Prikaži več

JEDILNIK maj 2019 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek,

JEDILNIK maj 2019 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek, ponedeljek, 6. 5. 2019 torek, 7.5. 2019 sreda, 8. 5. 2019 četrtek, 9. 5. 2019 petek, 10. 5. 2019 vrtanek, šunkin namaz, list zelene solate, 100%sok štručka z zeliščnim maslom, sadni tekoči jogurt MU juha

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 SLAŠČIČARNA KATALOG TORT Pojasnila o naročilu in izdelavi torte Torto, izbrano iz te predstavitve, lahko dobite 4 dni po naročilu. Torto, izdelano po posebnih željah, je treba naročiti najmanj 4 dni pred

Prikaži več

Zbirka receptov št. 43

Zbirka receptov št. 43 Zbirka receptov št. 43 Pojasnilo oznak v receptih: preprosto potrebnih je nekaj izkušenj precej zahtevno Čas priprave ne vključuje čakanja, peke in hlajenja. do 20 minut do 40 minut do 60 minut Še ne veste,

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.8.2019 ajdov kruh meden namaz (čebelarstvo Ivan Bračko) rezine melone rezine šunke /rezine sira rezine svežega paradižnika z bučnim oljem brokoli kremna juha lazanja z govedino kumarična solata s čebulo

Prikaži več

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA P 1.junij Č

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA P 1.junij Č OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 P 1.junij Črni kruh(1), Jošt sirni namaz(7), Goveja juha z jušno prikuho(1,9), Goveja juha z jušno prikuho(1,9), Polnozrnata

Prikaži več

eKnjiga_Zdravi-Zajtrki_Malinca

eKnjiga_Zdravi-Zajtrki_Malinca Super recepti za super zajtrke www.malinca.si CHIA ZAJTRK SESTAVINE (za 1 osebo): 3 do 4 žlice pirinih fleksov jogurt po izbiri V skodelico nadevamo najprej pirine flekse, ki jih prelijemo z jogurtom in

Prikaži več

JEDILNIK DAN/DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek Torek Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) me

JEDILNIK DAN/DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek Torek Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) me 1.1.2017-5.1.2017 Ponedeljek 1.1.2017 Torek 2.1.2017 Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) mešano sadje 3.1.2017 žemljica (G) mesna rižota z rezina sira (M) dodatkom ajde (G) kislo zelje (pisan radič,

Prikaži več

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh 1. teden Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juha z zakuho (1,3), piščančji paprikaš (1,7), pirini svedri (1), zelena solata Skuta s sadjem (7), pisan

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

Osnovna šola Gabrovka - Dole

Osnovna šola Gabrovka - Dole Jedilnik za 49. teden od 1. avgusta do 5. avgusta 2011 1.8. topljeni sir planinski čaj z limono krompirjev golaž čokoladni puding s smetano polnozrnati piškoti nektarina 2.8. sadni musli navadni jogurt

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018 29. oktober 2018-2. november 2018 29. 10. 18 PONEDELJEK Zajtrk mlečni riž na riževem/ovsenem/mandljevem mleku, narezano suho sadje Kosilo I. korenčkova juha, pečene piščančja bedra b.k.k. marinirana v

Prikaži več

Vrtec Mojca

Vrtec Mojca Ovseno mešano pecivo (1:pšenica, oves, rž), rezine sira (7,3), list zelene solate (/), rezine PON, 2. 7. paprike (/), bela kava (1:ječmen,6, 7) Ali Močnik iz črne moke (1: pšenica, 7), dušena jabolka s

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40

Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40 Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40 Pojasnilo oznak v receptih: preprosto potrebno je nekaj vaje precej zahtevno do 20 minut do 40 minut do 60 minut Čas priprave ne vključuje čakanja, pečenja

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Uredbe o izvajanju

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.5.2019 PRAZNIK 2.5.2019 3.5.2019 pšenični zdrob na nehomogeniziranem mleku (po želji s čokoladnim posipom) / PRAZNIK goveji golaž koruzna polenta 1 6.5.2019 kakav z nehomogeniziranim mlekom mlečna pletenka

Prikaži več

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP.

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP. BUHTELJ, KAKAV iz mleka lokalnega izvora ZELENJAVNA JUHA, ZAPEČENE TESTENINE S ŠUNKO, ZELENA SOLATA Z RADIČEM PREPEČENEC,* KRUH POLBELI KRUH, KUHAN PRŠUT, KISLA KUMARICA, BROKOLIJEVA KREMNA JUHA Z ZVEZDICAMI,

Prikaži več

DATUM

DATUM 3. 6. DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Jagode čokolešnik s toplim mlekom kakav (mleko, oreščki), topljeni kostna juha z rezanci (gluten, jabolčni žepek (gluten, soja, (gluten, soja, mleko,

Prikaži več

KEMAMIX G

KEMAMIX G KEMAMIX G Grobi apnenocementni omet in malta za zidanje Dober oprijem na podlago Pravilna in kontrolirana sestava Ustreza skupini ometov GP CS IV po SIST EN 988-1:2017 Malta za zidanje po SIST EN 988-2:2017

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko JEDILNIK MINI VRTEC (1.5.-2.5.2017) PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK Koruzni kosmiči (3), jogurt (1) Grahova juha s kroglicami (1,2,3), polnozrnati špageti (3) z bolonjsko

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO JEDILNIK MINI VRTEC (1.3. 2.3.2017) Ribana kaša na mleku (1,2,3), Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO skuto (1,2,3), kompot Grisini (3), zmešanček Črn kruh (3), maslo (1), marmelada,

Prikaži več

KEMASAN 590 F

KEMASAN 590 F KEMASAN 590 F Fini sanirni omet na osnovi Romanskega apna Za stalno razvlaževanje zelo vlažnih zidov Difuzijska odprtost Za ročni nanos Ustreza zahtevam za omet R po EN 998-1:2004 Odpornost na vlago, soli

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.3.2018 2.3.2018 kamilični čaj ajdov kruh kisla smetana/bio med (čebelarstvo Bračko) mandarina pšenični zdrob na nehomogeniziranem mleku po želji s čokoladnim posipom jabolka (sadjarska kmetija Vrecl)

Prikaži več

Tehnični list 9900 M9 Surfacer, Univerzalno HS polnilo primer Ver.: Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali

Tehnični list 9900 M9 Surfacer, Univerzalno HS polnilo primer Ver.: Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali za večje površine. Možno je izbrati med dvema različnima trdilcema za doseganje hitrega ali normalnega sušenja Lastnosti izdelka

Prikaži več

KEMAGLET G

KEMAGLET G KEMAGLET G Bela cementna izravnalna masa Odličen oprijem na podlago Paropropustnost Odpornost na vlago in vodo Primerno za zunanjo in notranjo uporabo Lahka obdelovalnost Ne poka, se ne krči in ne nabreka

Prikaži več

JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD DO PONEDELJEK MALICA SADNI ČAJ VEČ ZRNAT KRUH (vsebuje alergene: gluten) ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje ale

JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD DO PONEDELJEK MALICA SADNI ČAJ VEČ ZRNAT KRUH (vsebuje alergene: gluten) ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje ale JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD 25. 2. 2019 DO 1. 3. 2019 VEČ ZRNAT KRUH e: ZELENJAVNI NAMAZ e: laktozo, soja), eko namaz, hruška alergene: alergene: SVINJSKI KARE NA ŽARU BUČKE V OMAKI (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA Č 2.nov.

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA Č 2.nov. OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 Č 2.nov. Mlečni kruh(1,7), domača Kokošja juha z zlatimi kroglicami(1,3,9), jagodna marmelada, kisla testenine z bolonjsko

Prikaži več

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni 24. 6. sirova štručka (gluten, mlečni čokoladno () jagode mesne kroglice v paradižnikovi omaki (gluten, mlečni pire krompir (mlečni sladoled (mlečni 25. 6. P R A Z N I K 26. 6. 27. 6. 28. 6. mlečni zdrob

Prikaži več

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K OD 01. 01. IN 05. 01. 2018 PONEDELJEK / ALERGENI / ALERGENI POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, KISLE KUMARE, PLANINSKI ČAJ Z MEDOM SEGEDIN GOLAŽ, KORUZNA POLENTA, PUDING S SMETANO

Prikaži več

1. SEPTEMBER 2018

1. SEPTEMBER 2018 3. 9. Zajtrka ni. Sirova štručka (1, 3, 7), ledeni metin čaj Bučkina kremna juha (1, 3, 7, 9), pirini široki rezanci v smetanovi omaki (1, 3, 7), solata po izbiri, 4. 9. Pica kruhki (1*, 7), lipov čaj

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Državni izpitni center *M1180314* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola Modul gradbeništvo NAVODILA ZA OCENJEVANJE Četrtek, 14. junij 01 SPLOŠNA MATURA RIC 01 M11-803-1-4 IZPITNA POLA Modul gradbeništvo

Prikaži več

Vrtec Slivnica Mariborska cesta Orehova vas JEDILNIK - APRIL 2017 OBROK DATUM PONEDELJEK TOREK ZAJTRK I.starostno obdobje PLANINSKI

Vrtec Slivnica Mariborska cesta Orehova vas JEDILNIK - APRIL 2017 OBROK DATUM PONEDELJEK TOREK ZAJTRK I.starostno obdobje PLANINSKI 3. 4. 4. 4. PLANINSKI ČAJ OVSENI KRUH 1 TUNA PARADIŽNIK DOMAČI JOGURT 7 (Hecl) KORUZNI KOSMIČI 1 PLANINSKI ČAJ OVSENI KRUH 1 TUNA PARADIŽNIK DOMAČI JOGURT 7 (Hecl) KORUZNI KOSMIČI 1 TELEČJA OBARA AJDOVI

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 30. 4. - 4. 5. 18 30. 4. 2018 1. 5. 2018 2. 5. 2018 3. 5. 2018 4. 5. 2018 Turist kruh, umešana jajčka, otroški čaj Štručka z zeliščnim maslom, kakav z domačim mlekom Makaronovo meso z zelenjavo,

Prikaži več

7

7 7.LABORATORIJSKA VAJA PRI BIOLOGIJI Kolonije bakterij POROČILO Januar 2006 Cilj eksperimenta Cilj je bil, da spoznamo v kakšnih pogojih se najbolje razmnožujejo bakterije in kje se sploh nahajajo. Spoznali

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP.

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP. JEDILNIK ZA MESEC JULIJ 2018 1. starostno obdobje 2. 7. 2018 3. 7. 2018 POP. POP. I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alergene: gluten, II. meni kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje

Prikaži več

Microsoft Word - TL SikaTop Armatec -110 EpoCem .doc

Microsoft Word - TL SikaTop Armatec -110 EpoCem .doc Tehnični list Izdaja 06/08/2012 Identifikacijska št.: 02 03 02 01 001 0 000001 SikaTop Armatec -110 EpoCem SikaTop Armatec -110 EpoCem Kontaktni premaz in protikorozijska zaščita armature Construction

Prikaži več

BREZPLAČNA REVIJA ZA OTROKE POSEBNA PRAZNIČNA IZDAJA IGRARIJE ZA MALE IN VELIKE VELIKA PRAZNIČNA POBARVANKA

BREZPLAČNA REVIJA ZA OTROKE POSEBNA PRAZNIČNA IZDAJA IGRARIJE ZA MALE IN VELIKE VELIKA PRAZNIČNA POBARVANKA BREZPLAČNA REVIJA ZA OTROKE POSEBNA PRAZNIČNA IZDAJA IGRARIJE ZA MALE IN VELIKE VELIKA PRAZNIČNA POBARVANKA DRAGI STARŠI! Že v starih časih so najtemnejši del leta preživeli v pričakovanju ponovne obuditve

Prikaži več

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v

ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po v ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI ZA STARŠE: Zbirnik besednih odgovorov (Opomba: Številčni prikaz z grafi je v drugi priponki.) Zbirnik besednih odgovorov po vrstnem redu vprašanj 3. Ali je vašemu otroku všeč šolska

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara z mesom, ajdova palačinka (gluten, kivi, polnoznata štručka 29. 4. 2019 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2019 Pripravil: Igor Huzjak, vodja prehrane, inž. živ. Zajtrk in večerja vključujeta topli napitek. Na željo stanovalcev uporabljam

JEDILNIK SEPTEMBER 2019 Pripravil: Igor Huzjak, vodja prehrane, inž. živ. Zajtrk in večerja vključujeta topli napitek. Na željo stanovalcev uporabljam JEDILNIK SEPTEMBER 2019 Pripravil: Igor Huzjak, vodja prehrane, inž. živ. Zajtrk in večerja vključujeta topli napitek. Na željo stanovalcev uporabljamo domače izraze za jedi. Pridržujemo si pravico do

Prikaži več

OŠ FLV Slivnica pri Mariboru Vrtec Slivnica Mariborska cesta Orehova vas OBROK DATUM PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK

OŠ FLV Slivnica pri Mariboru Vrtec Slivnica Mariborska cesta Orehova vas OBROK DATUM PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. KAMILIČNI ČAJ AJDOV KRUH 1 TRDI SIR NARIBAN KORENČEK MLEKO (KMETIJA FREŠER)7 MLEČNI PARKELJ 1 OTROŠKI ČAJ HOT DOG ŠTRUČKA 1 HRENOVKA, GORČICA MLEČNI RIBANCI S ČOKOLADNIM POSIPOM

Prikaži več