PPVI 3 PONEDELJEK, Lepo pozdravljeni v novem tednu druženja na daljavo. Kaj bomo počeli danes?

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "PPVI 3 PONEDELJEK, Lepo pozdravljeni v novem tednu druženja na daljavo. Kaj bomo počeli danes?"

Transkripcija

1 PPVI 3 PONEDELJEK, Lepo pozdravljeni v novem tednu druženja na daljavo. Kaj bomo počeli danes? Naš urnik: 1.

2 Ali veš kaj je to? Na zgornji sliki avta pokaži in povej (poimenuj). KOLESA LUČI VOLAN Na volanu je hupa. S hupo potrobimo. Avto ima tudi motor. S ključem prižgemo avto (motor). S starši si sedaj oglej vaš avto. Pokaži kolesa, luči, volan, hupo in motor. Naučili se bomo pesmico Moj rdeči avto. S staršem se postavi tako, da si stojita naproti. Skupaj ponavljajta pesmico in ob njej zaplešita.

3 MOJ RDEČI AVTO (Mira Voglar) BESEDILO: BRRM, BRRM, BRRM, BRRM GIBANJE, PLES: Z roko pokažemo, kako vtaknemo ključ v ključavnico, ga obrnemo in prižgemo avto. MOJ RDEČI (motor) (avto) IMA, Primemo se za roke in se vrtimo v krogu. KI BR, BR, BR, BR, BR, BR, BR, BR, BR, BR, BR, BRBRA. Ustavimo se. S kazalcem»brbljamo«po ustnicah. MOJ RDEČI (avto) Primemo se za roke in se vrtimo v krogu. (volan) IMA, ZAVIJAM SEM, ZAVIJAM TJA, ZAVIJAM SEM IN TJA. Se ustavimo in z rokami zavijamo levo in desno (obračamo volan). MOJ RDEČI (avto) Primemo se za roke in se vrtimo v krogu. ŠE IMA, (hupo) KI PAPAPA, PAPAPA. Se ustavimo, s kazalcem pritiskamo na svoj nosek in ponavljamo papapa.

4 Upam, da vam je uspelo! Sedaj pa ob slikah pripravi šolske potrebščine. KAJ POTREBUJEŠ? ZVEZEK BARVICE V zvezek naj ti starši napišejo naslov MOJ RDEČI AVTO (Mira Voglar) Nariši rdeč avto ali pa naj ti starši natisnejo pobarvanko, ti pa avto pobarvaj z rdečo barvico. Ko bo avto končan, si oglej še risanko. Tudi Bojan zna narisati avto.

5

6 2. Si že kaj žejen? Ob pomoči sličic si pripravi sveže stisnjen pomarančni sok. KAJ POTREBUJEŠ? POMARANČE DESKA ZA REZANJE NOŽ KOZAREC OŽEMALNIK

7 POMARANČO POLOŽI NA DESKO ZA REZANJE. Z NOŽEM JO PREREŽI NA POLOVICO. VSAKO POLOVICO POMARANČE PRITISKAJ NA OŽEMALNIK, DA IZ NJE PRITEČE SOK. SOK NALIJ V KOZAREC. Sedaj pa sok še popij. Mmmmm kako je dober Na zdravje!

8 3. Ponovno pozdravljeni. Upam, da ste dobro in da me tudi vi malce pogrešate. Jaz vas namreč že kaj precej. Ste pripravljeni na delovno vzgojo? Naša naloga danes je, da pospravimo oz. počistimo po hiši ali stanovanju. Najprej si izberi en prostor v hiši, katerega boš uredil danes. Poimenuj ga. V prostoru poglej, če je potrebno kaj pospraviti. Na primer: Pospravi igrače na svoje mesto. Odpadke vrži v koš za smeti. Knjige položi na police. Odlično. Sedaj potrebuješ še: METLO, SMETIŠNICO IN KOŠ ZA SMETI. Kaj bi lahko s tem počeli? Pometali seveda! Vzemi metlo, primeš jo z obema rokama (eno zgoraj in drugo malo nižje naj ti prijem pokažejo starši).

9 Sledi pometanje. Izberi si en prostor v hiši in ga pometi. Pometaš lahko tudi dvorišče, garažo,... Smeti pometaš tako, da v prostoru ustvariš kupček. Vzameš smetišnico in kupček pometeš na njo. Tukaj lahko koga prosiš za pomoč, da ti pridrži smetišnico. Smeti odvržeš v koš. Poglej po prostoru če še kje najdeš kakšne smeti. Odvrži jih v koš. Iz koša za smeti vzemi vrečko, jo dobro primi in odnesi ven v smetnjak. Starši naj ti prosim pomagajo pri izbiri pravilnega smetnjaka. V koš namesti novo vrečko. Bravo! Mislim, da je mama zelo vesela, ker si ji priskočil na pomoč. Lepo bodite. Učiteljica Nina

10 Prišel si do konca današnjih nalog. Lepo se imej še naprej učiteljica Tina