Kaj je +HC. Naproti zdravju. Člani +HC. Kontakt

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Kaj je +HC. Naproti zdravju. Člani +HC. Kontakt"

Transkripcija

1 Kaj je +HC Prvovrstni pristop k zdravljenju končno postaja realnost zahvaljujoč mreži +HC, ki je bila ustvarjena z namenom, da izbere najboljše hrvaške zdravstvene storitve in je sposobna ponuditi Vam in Vašemu spremljevalcu popolno storitev. Organiziramo vse podrobnosti vašega obiska, od zdravstvenih posegov do vrnitve domov. Nič ni prepuščeno naključju. Naproti zdravju Občutite svobodo izbire za vrnitev v udobno življenje. Naša zdravstvena storitev je prilagojena Vašim potrebam, naše terapevtske rešitve pa ustrezajo tem Vašim potrebam po razumnih cenah. Zagotavljamo varne rezultate s strokovnimi storitvami po najvišjih evropskih standardih. Člani +HC Zobozdravstvena ordinacija Specialistična ordinacija dentalne medicine za ortodontijo dr. med. dent. dr. med. dent. spec. orto. Kontakt info@healthcroatia.com Pula Kandlerova Pula, Croatia Zagreb Strojarska cesta Zagreb, Croatia

2 Bivanje Mreža +HC omogoča, da zdravljenje postane prijetna izkušnja potovanja. Kot naš pacient ste upravičeni do od 15- do 30-odstotnega popusta v naših objektih partnerjih, nameščenih v enih izmed najlepših in najbolj priznanih turističnih destinacij na Hrvaškem, izberete pa lahko ponudbo, ki ustreza Vašim potrebam, od hotela v glavnem mestu do kampa na obali. Podpora nudi EHC, +HC Experience Care, italijansko podružnico +HC s sedežem v Milanu. Pulj Biser Jadrana, mesto z rimskim amfiteatrom in čudovito okolico, kjer lahko uživate v peščenih plažah, mednarodnih glasbenih festivalih, gastronomskih specialitetah in prestižnih filmskih projekcijah. Bale / Mon Perin Oddaljen samo 30 minut od središča Pulja je turistični kompleks Mon Perin idealna destinacija za oddih ob popolni sprostitvi, s plažami, obkroženimi z zelenjem, ki ga obdaja kristalno čisto morje. Mon Perin najdete na vhodu v srednjeveško mestece Bale, kjer lahko uživate v kulturni ponudbi ter obiščete razne razstave in arhitektonske lepote kraja, zato Mon Perin ni samo običajen kamp. Zagreb Zagreb, središče hrvaške kulture in gospodarstva, je prava evropska prestolnica. Vožnja med zgornjim in spodnjim mestom z vlečnico bo razkrila čudovito preteklost, od srednjega veka do znamenitosti Avstro-Ogrske monarhije.

3 Potovanje Vaše zdravje je za nas na prvem mestu: +HC Vas seznani z najboljšimi zdravstvenimi terapijami in organizira celotno bivanje. Z Vami smo na vsakem koraku. Za Vas skrbimo že od prvega stika in z Vami sodelujemo z medicinskim osebjem. Poleg tega italijanska podružnica EHC (+ HC Experience Care) s sedežem v Milanu uredi prevoz in bivanje na Hrvaškem. Glede na Vaš kraj bivanja in Vaše potrebe so Vam na voljo naslednje možnosti prevoza: Način prevoza Destinacija Pulj: namestitev v Pulju ali v Balah/Mon Perinu. - Z letalom do Trsta + prevoz z avtomobilom; - Z vlakom do Trsta + prevoz z avtomobilom; - Kombi ali avtobus. Destinacija Zagreb: namestitev v Zagrebu. - Z letalom do Zagreba + prevoz z avtomobilom; - Kombi ali avtobus. Prevoz načrtujemo glede na potek zdravljenja, ki ga morate opraviti. Naša podpora pri organizaciji potovanja in bivanja Vam je na voljo tudi takrat, ko želite samostojno urediti potek zdravljenja.

4 Naša zobozdravstvena storitev Zobozdravstvene storitve in podpora, ki jo iščete, so Vam na dosegu roke. Naša zobozdravstvena storitev DHC (+ HC Dental Care) vrača nasmeh in zdravje Vašim ustom po dostopnih cenah. Naše osebje, ki ga krasijo mladost, predanost in izkušnje, ki se neprestano izpopolnjuje, vam bo nudilo popolno podporo, prilagojeno Vašim potrebam. Strokovni zdravniški tim se že več kot dvajset let dejavno in uspešno izobražuje na področju opravljanja zobozdravstvenih storitev. V središču našega dela ste Vi, Vaša varnost in zdravje pa sta naši prioriteti. Naše naprave so skladne s standardoma UNI EN ISO in UNI CEI EN ISO ter evropsko direktivo 93/42. Prav tako že več kot 40 let uporabljamo materiale vodilnih italijanskih, švicarskih in nemških proizvajalcev. Naše zobozdravstvene storitve lahko v celoti zadovoljijo Vaše potrebe, vse pa z nebolečimi postopki in sodobno opremo. Storitve, ki jih zagotavljamo, so: izdelava titanovih vsadkov, kronica iz cirkonija in keramike, all on four in all on six, mobilne popolne in delne proteze, plombiranje (rekonstrukcija iz kompozitnih materialov), zdravljenje zobnih kanalov, odstranjevanje kariesa in lasersko beljenje zob, namestitev nevidnih aparatov in tretmaji z Waterlase iplus.

5 Fiksne proteze Te proteze nadomeščajo enega ali več zob, hkrati pa ohranjajo zdrave zobe. Desetletja znanstvenih raziskav potrjujejo, da z vidika osteointegracije vsadki z osnovo iz titana predstavljajo zlati standard. Indikacije Vsi pacienti, ki nimajo večjih zdravstvenih težav in ne kadijo, lahko opravijo poseg implantologije. Poseg Prvi korak je radiološki pregled: s panoramsko radiografijo čeljustne kosti in slikanjem CBCT (3D-slikanje zob) se ocenijo višina, širina in gostota kosti, ki so potrebni dejavniki za dober rezultat vgradnje vsadka. Poseg vključuje vgradnjo vsadka v kost pod lokalno anestezijo. Postopek osteointegracije traja 3 4 mesece. V vmesnem času se pacientu vgradijo začasni zobi ali proteza. Po zaključenem postopku osteointegracije nastopi naslednja faza, v kateri se vgradi kronica, ki se cementira na vsadke. Indikacije po opravljenem posegu Po opravljenem posegu je zaželeno uporabljati hladne obloge, s čimer se izognete nastajanju edemov in hematomov. Če se po prenehanju delovanja anestezije pojavi občutek bolečine, lahko vzamete protibolečinske tablete. Prav tako je pomemben tudi počitek: zaželeno je, da se izogibate kakršni koli intenzivni fizični dejavnosti.

6 Mobilne proteze Mobilne proteze nadomeščajo pomanjkanje vseh zob (popolna proteza) ali nekaj zob (delna proteza). Razlikujejo se glede na vrsto materiala: obstajajo proteze, v celoti izdelane iz akrilata, in proteze s kovinskim ogrodjem. Dajejo estetski in funkcionalni rezultat, s katerim se pacientu povrne ustrezna kakovost življenja. Postopek Med prvim obiskom vzamemo anatomski odtis. Med drugim obiskom naredimo natančnejši in funkcionalnejši odtis za določitev okluzije in barve zob, ki ga pošljemo v laboratorij. Med tretjim obiskom sledi preizkušanje proteze: preverijo se ugriz, oblika, velikost in barva zob. Če je vse v redu, protezo ponovno dostavimo v laboratorij, kjer jo končajo. Ob četrtem obisku se dostavi končna proteza. Navodila po dostavi Na nove proteze se je treba navaditi: priporočljivo je, da proteze prvih nekaj dni nosite nenehno, celo ponoči. Normalno je, da Vas lahko proteza na začetku nekoliko ovira. Če se pojavi občutek bolečine, stopite v stik z ordinacijo zaradi možnih korekcij. Po obdobju prilagoditve lahko protezo ponoči snamete, s čimer je možno vzdrževati čistočo, hkrati pa se bo med spanjem»spočila«tudi sluznica.

7 Tehnika All on Four Ta tehnika omogoča pacientu, da dobi»nove«zobe ob samo štirih vsadkih, na katere se pritrdi popolna proteza. Ta rešitev je optimalna za osebe, ki so izgubile večje število zob. Gre za veliko bolj»naravno«tehniko v primerjavi z mobilno protezo, saj pacientu omogoča hitrejšo prilagoditev. Tehnika All on Six V primerjavi s prejšnjo tehniko ta tehnika omogoča nadomestek izgube vseh zob s pomočjo šestih vsadkov, na katere se pritrdi most. Tudi ta tehnika je optimalna pri izgubi zob v posameznih čeljustih in prav tako omogoča hitro prilagoditev.

8 Mostovi in kronice Za izdelavo kronic in mostov se namesto kovine uporablja cirkonijeva oksidna keramika. Ta je bele barve, kar zagotavlja doseganje odličnih estetskih rezultatov, tudi pri umiku dlesni. Preprečuje nastajanje črnih sledi v zgornjem delu (ob robu kronice ali mostu), tipičnih za kronice, izdelane iz kovine in keramike. Indikacije Material je idealen za rekonstrukcijo barve, oblike in lege sprednjih zob v enojnih kronicah ali manjših mostovih. V teh primerih je tako kot pri fiksnih protezah treba rekonstruirati volumen zoba. Kontraindikacije Če je treba narediti most, vendar je razdalja med vektorji več kot dva zoba, cirkonijeva oksidna keramika ni optimalna rešitev. V teh primerih je kovinsko-keramični material primerna izbira, saj zagotavlja večjo obstojnost pri stiku s trdimi materiali in zmanjšuje tveganje za zlom.

9 Keramične luske Keramične luske so nadomestki, ki spreminjajo barvo, obliko in položaj zoba. V primerjavi s kronico ne zahtevajo rekonstrukcije celotnega volumna zoba, temveč le odstranitev manjšega dela sklenine na sprednjem delu zoba. Indikacije Luske za zobe se lahko uporabljajo na sprednjih zobeh, pod pogojem, da so le-ti zdravi, da obstaja zadostna površina zobne sklenine in da ni kariesa ali tveganja za zlom. Postopek Najprej se odstrani majhen del zobne sklenine na sprednjem delu zoba in nato se vzame odtis. Luske se izdelajo v laboratoriju in se nato namestijo na pripravljene zobe.

10 Kovina-keramika Kovina-keramika je eden od materialov, ki se najpogosteje uporabljajo pri fiksnih protezah (kronice in mostovi). Osnova iz kovine (zelo odporne) zagotavlja dobro trdnost. Postopek Kovina-keramika se lahko uporablja tako v estetske namene (sprememba barve zob, oblike in dimenzije zoba) kakor tudi v funkcionalne in rehabilitacijske namene (kot nadomestek izgube enega ali več zob). Postopek se sestoji iz rekonstrukcije celotnega področja zob, nakar se vzame odtis in zob se končno zacementira. Edina drobna pomanjkljivost kovino-keramike je estetske vrste: na vratu sprednjih zob lahko po nekaj letih nastane črna sled zaradi umika dlesni. Da bi zmanjšali tveganje, sta potrebna vzdrževanje pravilne ustne higiene in masaža zobnega mesa nad kronicami in mostovi, s čimer se izognemo umiku zobnega tkiva.

11 Pomlajevanje obraza Hialuronska polnila najnovejše generacije pomladijo obraz in mu povrnejo vlago in sijaj. Hialuronska kislina je biološko razgradljiva molekula, ki spodbuja tvorbo novega kolagena. Uporablja se za povečanje volumna ustnic in ličnic ter za odstranjevanje gub okoli oči, med obrvmi, na nosno-ustničnem predelu in okoli ustnic. Rezultati trajajo od 6 do 12 mesecev. Prednosti hialuronske kisline Glavne prednosti polnil na osnovi hialuronske kisline so: hitrost, varnost, učinkovitost, enostavna uporaba in sposobnost nanosa na vsa področja obraza. Poleg tega ne spreminja niti izraza niti mimike obraza (v primerjavi z botoksom) in daje koži prijeten občutek. Poseg Pred posegom na obraz nanesemo anestetično kremo ali gel. Nato polnilo vbrizgamo na želeno mesto s pomočjo tankih igel. Glede na območje delovanja in količino polnila lahko sam postopek traja od 45 do 60 minut. Nato območje rahlo masiramo, da se hialuronska kislina boljše porazdeli. Po posegu Na mestu vbrizgavanja se lahko pojavijo rdečina, zabuhlost, oteklina in občutljivost, simptomi, ki po nekaj urah izginejo, najpozneje pa po nekaj dneh. Dan po posegu se je treba izogibati pretiranemu izpostavljanju soncu, savni in solariju. Tudi delov obraza, podvrženih tretmaju, ne smemo stiskati ali masirati.

12 Beljenje zob Beljenje zob je zobozdravstveni postopek, s katerim se zobem povrne bela barva. Indikacije Postopku beljenja lahko izpostavimo sprednje ali estetsko najpomembnejše zobe, vendar samo pod pogojem, da se na njih ne kažejo površinske poškodbe, karies ali večje plombe. Postopek Pri beljenju zob se uporabljajo oksidativne snovi (30-odstotni vodikov peroksid) in laser. Pred samim posegom je treba zobe očistiti in zaščititi zobno tkivo. Postopek se sestoji iz dveh trenutkov: uporabe oksidanta in aktivacije le-tega s pomočjo laserja, traja pa okrog 45 minut. Navodila Po vsakem beljenju so zobje občutljivi, zato se je treba vsaj dan ali dva izogibati kislim in/ali hladnim pijačam ali hrani. Prav tako se je treba dva ali tri tedne izogibati kavi, čaju, rdečemu vinu, rdeči pesi in intenzivnemu siru. Prav tako se je treba izogibati tudi kajenju.

13 Ortodontija Ortodontija se ukvarja z reševanjem težav položaja zob, in sicer z uporabo kontinuiranih slabih sil, kar omogoča premik zob brez stranskih učinkov. Ortodont je strokovna oseba, ki je zadolžena, da oceni situacijo in predlaga poseg. Indikacije Ortodontski aparat lahko nosijo vsi tisti, ki imajo zaradi nepravilnega položaja zob estetske in/ali funkcionalne pomanjkljivosti (žvečenje). Odvisno od potreb vsakega posameznega pacienta se lahko uporabljata dve vrsti ortodontskih aparatov: mobilni in fiksni. Mobilni aparati se lahko namestijo in snamejo v katerem koli trenutku. Fiksni aparati imajo nosilce in žico, pričvrščeno na zobe, in se nosijo neprekinjeno. Trajanje tretmaja in izbira zobnega aparata se razlikujeta od primera do primera. Ne povzročajo večjih težav, eventualno se lahko pojavi rahel občutek napetosti, na katerega se počasi navadimo.

14 Puljenje zob Vsak poškodovani zob, ki ga ni več mogoče uporabiti, je treba odstraniti. Indikacije Zob je mogoče izvleči z vzvodi in kleščami. Po injiciranju lokalne anestezije se zob premakne iz svoje kostne skodelice in se ekstrahira s pomočjo klešč. Po puljenju zob Po vsakem puljenju zob je treba zaustaviti krvavitev s pomočjo sterilne gaze, ki jo je treba čvrsto držati stisnjeno med zobmi na rani približno 15 minut. Naslednji dan se je dobro izogibati topli hrani in gaziranim pijačam, izpiranju ust, kajenju. Po možnosti jejte mehko in ne preveč toplo hrano. Če se po popuščanju anestezije pojavi občutek bolečine, lahko vzamete protibolečinsko tableto. Če se pojavi edem (oteklina) v področju izpuljenega zoba, uporabite hladne obkladke. Izogibati se je treba pretiranemu naporu in fizični dejavnosti. Zapleti po puljenju zob Pojavita se lahko dve vrsti zapletov: podaljšana krvavitev in bolečina. Če bolečina traja dlje kot tri dni, protibolečinska zdravila ne zadostujejo. Bolečino bi lahko povzročil strdek ali okužba. V obeh primerih je treba takoj poklicati zobozdravnika. Vse zaplete je mogoče rešiti in ne predstavljajo velike nevarnosti.

15 LASER v zobozdravstvu Laser omogoča izvajanje hitrih in manj bolečih zobozdravstvenih storitev ter obravnav ob manjši potrebi k zatekanju h klasičnemu»vrtalniku«. Uporablja se lahko na trdih tkivih (zobje in kosti) in mehkih tkivih (dlesni in sluznica). Indikacije Laser se lahko uporablja na skoraj vseh področjih zobozdravstva: - Restavratorno zobozdravstvo - Endodontija - Parodontologija - Oralna kirurgija - Implantologija Prednosti Glavne prednosti so enostavnost uporabe, dejstvo, da je poseg neboleč, hitrost in večje udobje za pacienta. V največjem številu primerov laser zmanjšuje ali popolnoma odpravlja potrebo po uporabi vrtalnika, kirurških nožev, pogosto pa tudi potrebo po lokalni anesteziji. Zahvaljujoč laserju, na primer, je možno zobni karies popolnoma odstraniti brez dotika zob. Zaradi svoje antibakterijske lastnosti pa se lahko uspešno uporablja tudi pri obravnavi globokih žepov in zobnih kanalov. V ustni kirurgiji in implantologiji zmanjšuje tveganje za krvavitve. Končno lahko z zdravljenjem ustnih patologij, kot so razjede in virusne okužbe (Herpes simplex), uporabimo lasersko biostimulacijo.

16 Zobotehnični laboratorij Naši zobotehnični laboratoriji so avantgardni in opremljeni z najsodobnejšimi tehnološkimi napravami, uporabljajo pa se inovativni materiali (kovina-keramika, e.max, BIO HPP in CAD-CAM). CAD-CAM Ena izmed najnovejših tehnoloških novosti je CAD-CAM: kamera registrira odtis, programska oprema»riše«pacientu prilagojeno protezo, ki jo nato izdela naprava. Gre za hitro in natančno metodo, ki je še posebej koristna za izdelavo kompleksnih in natančnih protez, kot so veliki cirkularni mostovi. Keramika brez kovine - E.MAX Keramika brez kovine je ena izmed najnovejših tehnik za izdelavo kronic in mostov. Osnova brez kovine zagotavlja popolno estetiko, naravno barvo kronic in mostov, ne pojavlja pa se niti črni rob za zobnimi vratovi. Najboljši rezultati se dosegajo s prednjimi zobmi. BIO HPP Gre za še eno novost, ki se nanaša na izdelavo protez s pomočjo BIO HPP; gre za material, ki je podoben cirkoniju, vendar ni kovina in je tudi cenejši. Kompozitni material, ki reproducira obliko in barvo naravnih zob, se nanaša na BIO HPP ob zmanjšanjem tveganju obrabe zob. BIO HPP nudi večjo fleksibilnost in boljši prenos sile. Priporočljiv je tudi pri izdelavi cirkularnih mostov.

17

List specializanta

List specializanta ZDRAVNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJE Oddelek za usposabljanje in strokovni nadzor Dalmatinova 10, 1000 Ljubljana, Slovenija Tel.: **386/1/30-72-166, Fax.: 386/1/30-72-169 LIST ZDRAVNIKA SPECIALIZANTA SPECIALIZACIJA

Prikaži več

Zdravniška zbornica Slovenije Medical Chamber of Slovenia Dunajska cesta 162 Tel.: +386/1/ , faks: +386/1/ p. p. 439, SI-1001 Ljublja

Zdravniška zbornica Slovenije Medical Chamber of Slovenia Dunajska cesta 162 Tel.: +386/1/ , faks: +386/1/ p. p. 439, SI-1001 Ljublja Zdravniška zbornica Slovenije Medical Chamber of Slovenia Dunajska cesta 162 Tel.: +386/1/30 72 100, faks: +386/1/30 72 109 p. p. 439, SI-1001 Ljubljana E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si Številka: Datum: Zavod

Prikaži več

COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ]

COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ] COMPETENCE IN ESTHETICS KONGRESNI CENTER BUDIMPEŠTA 15. in 16. november 2019 PRIJAVITE [SE SEDAJ ] PROGRAM KONGRESA Petek 15. novembra 2019 11:30 13:30 Registracija 13:30 13:45 Pozdrav in odprtje Gernot

Prikaži več

O Č E S N I C E N T E R ODPRAVA DIOPTRIJE ŽIVLJENJE BREZ OČAL IN KONTAKTNIH LEČ

O Č E S N I C E N T E R ODPRAVA DIOPTRIJE ŽIVLJENJE BREZ OČAL IN KONTAKTNIH LEČ O Č E S N I C E N T E R ODPRAVA DIOPTRIJE ŽIVLJENJE BREZ OČAL IN KONTAKTNIH LEČ LASERSKA ODPRAVA DIOPTRIJE Kaj je laserska korekcija dioptrije? Laserska operacija oči je postopek, s katerim se trajno odpravi

Prikaži več

BOLEZNI KOSTI

BOLEZNI KOSTI BOLEZNI KOSTI Glavni vzroki za osteoporozo so: družinska nagnjenost k osteoporozi, pomanjkanje kalcija v prehrani, pomanjkanje gibanja, kajenje, pretirano pitje alkohola in zgodnja menopavza. Zdravljenje:

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MOŽNOSTI ZDRAVLJEN HEMODIALIZA Razumeti ledvično bolezen, njen potek in vedeti za možnosti zdravljenja KAJ DELAJO LEDVICE čistijo kri in odstranjujejo odvečno vodo iz telesa odstranjujejo presnovke vzdržujejo

Prikaži več

Akcije jesen september-december Restorativa Preventiva Endodontija Kerr restorativa Odkrijte našo ponudbo najnovejših restorativnih materi

Akcije jesen september-december Restorativa Preventiva Endodontija Kerr restorativa Odkrijte našo ponudbo najnovejših restorativnih materi Akcije jesen 2018. september-december 2018. Restorativa Preventiva Endodontija Kerr restorativa Odkrijte našo ponudbo najnovejših restorativnih materialov. Kerr Endodontija Na zamudite aparata za strojno

Prikaži več

(Microsoft Word - KLINI\310NA POT ZA ODSTRANITEV OSTEOSINTETSKEGA MATERIALA.doc)

(Microsoft Word - KLINI\310NA POT ZA ODSTRANITEV OSTEOSINTETSKEGA MATERIALA.doc) Javni zdravstveni zavod SPLOŠNA BOLNIŠNICA BREŽICE Černelčeva cesta 15 8250 BREŽICE KLINIČNA POT ZA ODSTRANITEV OSTEOSINTETSKEGA MATERIALA ( OSM ) Prostor za nalepko SPREJEMNI ZDRAVNIK DATUM OPERACIJE

Prikaži več

O Č E S N I C E N T E R STAROSTNA DALJNOVIDNOST PRESBYOND IN MENJAVA OČESNE LEČE

O Č E S N I C E N T E R STAROSTNA DALJNOVIDNOST PRESBYOND IN MENJAVA OČESNE LEČE O Č E S N I C E N T E R STAROSTNA DALJNOVIDNOST PRESBYOND IN MENJAVA OČESNE LEČE LASERSKA ODSTRANITEV DIOPTRIJE PRESBYOND Kaj pomeni»starostna daljnovidnost«? Starostna daljnovidnost ali t.i. presbiopija

Prikaži več

UNI-bet plus 

UNI-bet plus  NAVODILO ZA UPORABO PLEZALK UNI-Met+400, UN-Met+450, UNI-Met+550 Univerzalne plezalke za plezanje na betonske, plastične in železne drogove. Navodilo za uporabo UNI-met + plezalk za plezanje na betonske,

Prikaži več

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina Pred začetkom uporabe kontaktnih leč Sentina vam svetujemo, da si preberete naslednja navodila. Četudi kontaktne leče uporabljate že dlje časa, je dobro

Prikaži več

O Č E S N I C E N T E R VIDIM, očesni kirurški center d.o.o. Mariborska cesta 88, 3000 Celje CENIK STORITEV SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE datum cenika 01.

O Č E S N I C E N T E R VIDIM, očesni kirurški center d.o.o. Mariborska cesta 88, 3000 Celje CENIK STORITEV SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE datum cenika 01. O Č E S N I C E N T E R VIDIM, očesni kirurški center d.o.o. Mariborska cesta 88, 3000 Celje CENIK STORITEV SAMOPLAČNIŠKE ORDINACIJE datum cenika CENE OSNOVNEGA PREGLEDA IN PREDOPERATIVNEGA POSTOPKA Tel.:

Prikaži več

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je EUROCOLOR - ugledni proizvajalec oken in vrat razreda

Prikaži več

Kdo lahko prelomi špaget na dva dela

Kdo lahko prelomi špaget na dva dela ZNANOST IN TEHNIKA POMAGATA MEDICINI Polžev vsadek, ki nam lahko povrne sluh Jerneja Vrhovec Si predstavljate, da bi se nekega jutra zbudili brez nadležnega zvoka budilke? To verjetno sploh ne bi bilo

Prikaži več

VARNOSTNI LIST

VARNOSTNI LIST MEGLIO WC DEO Lavanda Varnostni list 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN PODATKI O DOBAVITELJU 1.1. Identifikacija snovi ali pripravka: MEGLIO WC DEO Lavanda. 1.2. Podatki o dobavitelju: ARONA TRGOVINA

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO Canesten3 200 mg vaginalne tablete klotrimazol Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate

Prikaži več

Cochlear Implants Medicinski postopki za sisteme vsadkov MED EL English AW33320_3.0 (Slovenian)

Cochlear Implants Medicinski postopki za sisteme vsadkov MED EL English AW33320_3.0 (Slovenian) Cochlear Implants Medicinski postopki za sisteme vsadkov MED EL English AW33320_3.0 (Slovenian) Ta priročnik vsebuje pomembna navodila in varnostne informacije za uporabnike sistemov vsadkov MED EL, pri

Prikaži več

11-01

11-01 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 in visoko kakovosten keramični prah za vlivanje Reliefco 300 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 je preprost za uporabo. Odlitek ima gladko belo površino. Mešalno

Prikaži več

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THE IMMEDIATE PACKAGING>

PARTICULARS TO APPEAR ON <THE OUTER PACKAGING> <AND> <THE IMMEDIATE PACKAGING> Navodilo za uporabo 1,5 mg/5 mg v 1 ml oralno pršilo, raztopina benzidaminijev klorid/cetilpiridinijev klorid Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke!

Prikaži več

1

1 Stran 1 od 5 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI ALI PRIPRAVKA IN PODATKI O DOBAVITELJU Identifikacija snovi ali pripravka: Uporaba snovi ali pripravka: Dodatek za injekcijsko maso. INJEKTIN F3 Proizvajalec: TKK Proizvodnja

Prikaži več

Microsoft Word - microtronic1.06

Microsoft Word - microtronic1.06 Konfekcioniranje kablov Konfekcioniranje kablov je ena izmed glavnih dejavnosti s katero se ukvarja podjetje Microtronic. Večletne izkušnje na področju konfekcioniranja, tehnično znanje in primerna orodja,

Prikaži več

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2 (Slovenian) DM-HB0005-04 Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT200-B HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Prednje

Prikaži več

VARNOSTNI LIST

VARNOSTNI LIST MEGLIO WC DEO Bouquet Varnostni list 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN PODATKI O DOBAVITELJU 1.1. Identifikacija snovi ali pripravka: MEGLIO WC DEO Bouquet. 1.2. Podatki o dobavitelju: ARONA TRGOVINA

Prikaži več

Tehnični list 9900 M9 Surfacer, Univerzalno HS polnilo primer Ver.: Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali

Tehnični list 9900 M9 Surfacer, Univerzalno HS polnilo primer Ver.: Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali Opis Univerzalno HS akrilno primer polnilo primerno za manjša popravila ali za večje površine. Možno je izbrati med dvema različnima trdilcema za doseganje hitrega ali normalnega sušenja Lastnosti izdelka

Prikaži več

Zdrav način življenja

Zdrav način življenja o o o o Zdrav način življenja vodi k boljšemu počutju in ohranjanju dobrega zdravja, Biti zdrav ni le naša pravica, temveč tudi dolžnost, Človeški organizem za nemoteno delovanje potrebuje ravnovesje,

Prikaži več

Canesten 3 - navodilo za uporabo - lekarnanaklik.si

Canesten 3  - navodilo za uporabo - lekarnanaklik.si NAVODILO ZA UPORABO Canesten3 200 mg vaginalne tablete klotrimazol Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate

Prikaži več

NOVA H Y BR I D

NOVA H Y BR I D NOVA H Y BR I D PREFINJENOST HIBRIDA HIBRID Nova Toyota Camry Hybrid je limuzina, v kateri se združujeta prefinjena eleganca in izjemne zmogljivosti naslednje generacije hibridnega pogona. Z izjemno obliko,

Prikaži več

Microsoft Word - STRATEGIJA primarnega zdravstvenega varstva doc

Microsoft Word - STRATEGIJA primarnega zdravstvenega varstva doc STRATEGIJA PRIMARNEGA ZDRAVSTVENEGA VARSTVA 2009-2013 Usmeritve in organizacija Nova Gorica, marec 2009 KAZALO VSEBINE 1 UVOD... 3 2 PRAVNE PODLAGE IN STROKOVNA IZHODIŠČA... 4 3 PREGLED OBSTOJEČEGA STANJA...

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc EKOmisija 1. obisk ZAPISNIK 18. 11. 2011 Kranj in Škofja Loka: TŠC Kranj (strokovna gimnazija in strokovna in poklicna šola), Gimnazija Kranj, ŠC Škofja Loka (Srednja šola za lesarstvo in Srednja šola

Prikaži več

3

3 3.5 Radiologija Stopnja izobrazbe: Strokovni naslov: visoka strokovna izobrazba diplomirana inženirka radiologije, okrajšava dipl.inž.rad. diplomirani inženir radiologije, okrajšava dipl.inž.rad. Študentje

Prikaži več

Znanje za življenje Urinski katetri, ki jim lahko zaupate

Znanje za življenje Urinski katetri, ki jim lahko zaupate Znanje za življenje Urinski katetri, ki jim lahko zaupate Znanje za življenje Podjetje TIK z uporabo najsodobnejše tehnologije in številnih izkušenj razvija inovativne izdelke za humano medicino ter se

Prikaži več

Presentation‘s Main Title

Presentation‘s Main Title JUBIZOL Izvedba detajlov fasade načrtovanje in pregled izvedbe v praksi 1 Aleš Kovač d.i.g. JUB d.o.o. ; ales.kovac@jub.eu Obdelava COKLA Slaba praksa Direktno stikovanje z asfaltom? VROČINA!! 2 Obdelava

Prikaži več

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, april Cenik velja za april

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, april Cenik velja za april Vaša destinacija za lepoto Cenik, april 2019 /slo Več o Zagrebu in Hrvaški Zagreb Zagreb, glavno mesto Hrvaške, je ne le največje v državi ampak tudi, slovi kot priljubljena turistična destinacija z bogato

Prikaži več

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk Podelitev nagrad imetnikom certifikata Excellent SME za leto 2017 19. junij 2018, kongresni center Brdo pri Kranju Predstavljamo družbe in podjetnike, ki so v letu 2017 dosegle najvišjo bonitetno oceno

Prikaži več

DODATEK I

DODATEK I Navodilo za uporabo IBUBEL COMBO 50 mg/30 mg v 1 g gel ibuprofen/levomentol Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Pri uporabi tega zdravila natančno

Prikaži več

Pred uporabo natančno preberite to navodilo

Pred uporabo natančno preberite to navodilo Navodilo za uporabo Canesten3 set 200 mg vaginalne tablete in 10 mg/g krema klotrimazol Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Pri uporabi tega

Prikaži več

Nika

Nika šč š š č š č š š č č č šč ž č š ž š ž š š č š č č ž š š č ž š ž č š š č č č č šč č š č ž š ž šč č š č šč ž š č č č č šč č š č šč žč č č ž č š Š Š Č č č š š š š č š č š Š Ž Ž Č š š š ž č č Ž Ž Č Š Ž Č Č

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 191097 www.conrad.si LED PREMIČNA SVETILKA Z JAVLJALNIKOM GIBANJA Št. izdelka: 191097 1 KAZALO 1 NAMEN UPORABE...3 2 VARNOSTNI IN NEVARNOSTNI NAPOTKI...3

Prikaži več

Pasa_konj

Pasa_konj Nadzorovana paša konj mag. Matej Vidrih Katedra za pridelovanje krme in pašništvo, Oddelek za agronomijo Kratka predstavitev: 1. Ureditev zemljišča za nadzorovano pašo konj 2. Značilnosti paše konj 3.

Prikaži več

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij/avgust Cenik velja za julij/avgust

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij/avgust Cenik velja za julij/avgust Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij/avgust 2019 /slo Cenik velja za julij/avgust 01.07.2019. - 31.08.2019. 1 Več o Zagrebu in Hrvaški Zagreb Zagreb, glavno mesto Hrvaške, je ne le največje v državi

Prikaži več

OE NOVO MESTO Muzejska ulica Novo mesto t f ID DDV: SI TRR: P

OE NOVO MESTO Muzejska ulica Novo mesto t f ID DDV: SI TRR: P OE NOVO MESTO Muzejska ulica 5 8000 Novo mesto t +386 7 3934 191 f +386 7 3934 101 www.nijz.si info@nijz.si ID DDV: SI 44724535 TRR: 011006000043188 POROČILO O SISTEMATIČNIH PREGLEDIH USTNE VOTLINE ZA

Prikaži več

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx PRAVILA ALI JE KAJ TRDEN MOST 2016 3. maj 5. maj 2016 10. 4. 2016 Maribor, Slovenija 1 Osnove o tekmovanju 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki so se po predhodnem postopku prijavili na tekmovanje

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO

NAVODILO ZA UPORABO NAVODILO ZA UPORABO DICYNONE 125 mg/ml raztopina za injiciranje etamsilat Pred začetkom uporabe natančno preberite navodilo! - Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati. - Če imate dodatna

Prikaži več

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE Oljni radiatorji so odlična izbira za dodatno ogrevanje najrazličnejših prostorov. S pomočjo koles jih z lahkoto

Prikaži več

ASPIRIN*

ASPIRIN* NAVODILO ZA UPORABO ASPIRIN migran 500 mg šumeče tablete acetilsalicilna kislina Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub

Prikaži več

TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanj

TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanj TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanju: zdravniki), ki poleg pogojev, določenih z delovnopravnimi

Prikaži več

Direktiva Komisije 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologacij

Direktiva Komisije 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologacij L 82/20 Uradni list Evropske unije 20.3.2014 DIREKTIVA KOMISIJE 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologaciji kmetijskih

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO 1

NAVODILO ZA UPORABO 1 NAVODILO ZA UPORABO 1 Navodilo za uporabo Lomexin 20 mg/g vaginalna krema fentikonazolijev nitrat Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Pri uporabi

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO DVB T, DVB C TV ključek PCTV Systems Quatro Kataloška št.: 67

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO DVB T, DVB C TV ključek PCTV Systems Quatro Kataloška št.: 67 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 67 80 13 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO DVB T, DVB C TV ključek PCTV Systems Quatro Kataloška št.: 67 80 13 KAZALO VSEBINA PAKETA...3 NAMESTITEV IN UPORABA...3

Prikaži več

Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino

Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino Zlato, Vaša zaščita pred inflacijo! Pred inflacijo ni varna nobena valuta! Z inflacijo se srečujemo na vsakem koraku: pri peku, v trgovini ali na kino blagajni. Cene blaga in storitev se stalno višajo.

Prikaži več

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju ponese deroča voda, se lahko zaščitite, dokler se voda ne umiri. JUNIJ 2015

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij Vaša destinacija za lepoto Cenik, julij 2018 Več o Zagrebu in Hrvaški Zagreb Zagreb, glavno mesto Hrvaške, je ne le največje v državi ampak tudi, slovi kot priljubljena turistična destinacija z bogato

Prikaži več

ZDRAVSTVENOVZGOJNI NASTOP

ZDRAVSTVENOVZGOJNI NASTOP Strokovno srečanje Programa Svit SVITOV DAN 2016 Ocenjevanje bolečine pri kolonoskopiji 13. december 2016 Austria Trend Hotel Ljubljana Avtorji: Viki Kotar dipl.zn., Maja Košele dipl. ms., Zoran Georgiev

Prikaži več

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, september

POLIKLINIKA BAGATIN Vaša destinacija za lepoto Cenik, september Vaša destinacija za lepoto Cenik, september 2018 Več o Zagrebu in Hrvaški Zagreb Zagreb, glavno mesto Hrvaške, je ne le največje v državi ampak tudi, slovi kot priljubljena turistična destinacija z bogato

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO

NAVODILO ZA UPORABO 166 Navodilo za uporabo EXODERIL 10 mg/g krema naftifinijev klorid pri glivičnih okužbah stopal, dimelj ali neporaščene kože Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas

Prikaži več

IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE - z dne marca o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in

IZVEDBENI  SKLEP  KOMISIJE  -  z  dne marca o  določitvi  meril  za  ustanavljanje  in  vrednotenje  evropskih  referenčnih  mrež  in 17.5.2014 L 147/79 IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 10. marca 2014 o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in njihovih članov ter za lažjo izmenjavo informacij in strokovnega

Prikaži več

Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše,

Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše, Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše, Andreja Potrč Petrovič in Jerca Božič Kranjec med

Prikaži več

spekter edo katalog lazurni 2018 SIKKENS

spekter edo katalog lazurni 2018 SIKKENS SISTEM ZA Cetol Novatech Cetol HLS Plus Cetol Filter 7 Plus Cetol BLX Pro Cetol BLX Pro Top Cetol BL Unitop Cetol Wetterschutzfarbe Cetol Aktiva Rubbol EPS Plus Rubbol Satura Plus Rubbol Primer/Grund Plus

Prikaži več

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje Uvodne določbe

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje Uvodne določbe Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica 10 6000 Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje 340.113.016.01 Uvodne določbe 1. člen: Zavarovanje Zobje [1] Zavarovanje Zobje (v

Prikaži več

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem posevku Ta letak vam nudi informacije o dobrih kmetijskih

Prikaži več

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del OBRAZEC REG-MED/PRIP-I Izpolni Urad RS za zdravila Referen na številka: Datum: PRIGLASITEV MEDICINSKEGA PRIPOMO KA RAZREDA I ZA VPIS V REGISTER (izpolnite s tiskanimi rkami) Polno ime firme PODATKI O PREDLAGATELJU

Prikaži več

MARSI_materials_SLO

MARSI_materials_SLO Izbira materialov za 3D printanje kovinskih delov Kompatibilni materiali za neposredno lasersko sintranje kovinskih prahov z EOSINT M 280 www.marsi.at info@marsi.at 00386 8 205 86 92 EOS Aluminij AlSi10Mg

Prikaži več

8c ChID ChID Navodilo za uporabo Flonidan S 10 mg tablete loratadin pri alergijskih boleznih Pred začetkom jemanja zdravila natančno p

8c ChID ChID Navodilo za uporabo Flonidan S 10 mg tablete loratadin pri alergijskih boleznih Pred začetkom jemanja zdravila natančno p Navodilo za uporabo Flonidan S 10 mg tablete loratadin pri alergijskih boleznih Pred začetkom jemanja zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Pri jemanju tega zdravila

Prikaži več

Microsoft Word - SI_PIL_Voltaren_Emulgel_11,6 mgg_

Microsoft Word - SI_PIL_Voltaren_Emulgel_11,6 mgg_ NAVODILO ZA UPORABO dietilamonijev diklofenakat Pred uporabo natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Zdravilo je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo

Prikaži več

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah in Pravili ocenjevanja Gimnazije Novo mesto, veljavnim

Prikaži več

LEV omare TIPSKA KARTA original.cdr

LEV omare TIPSKA KARTA original.cdr program garderobnih omar S KLASIČNIM ali DRSNIM ODPIRANJEM VRAT LEV LEV Edinstven individulen program garderobnih omar, ki izpolnjuje vse vaše zahteve. Tako glede velikosti, funkcij in izgleda. Na izbiro

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tehnološki izzivi proizvodnja biometana in njegovo injiciranje v plinovodno omrežje prof. dr. Iztok Golobič Predstojnik Katedre za toplotno in procesno tehniko Vodja Laboratorija za toplotno tehniko Fakulteta

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Veterinarska fakulteta 5_Navodil MIŠVF Pferdeklinik am Kottenforst http://www.pferdeklinikkottenforst.de/ Nemčija, zvezna dežela Severno PorenjeVestfalija, Blizu krajev Köln in Bonn ter meje z Belgijo.

Prikaži več

Cepljenje proti okužbam s HPV (predavanje za starše)

Cepljenje proti okužbam s HPV (predavanje za starše) Cepljenje proti okužbam s humanimi papilomavirusi (HPV) predstavitev za starše Cepljenje in cepiva S cepljenjem izzovemo imunost tako, da s cepivom v telo vnesemo oslabljene ali uničene bakterije, viruse

Prikaži več

Microsoft Word - rogelj-rosus06_4.doc

Microsoft Word - rogelj-rosus06_4.doc Zbornik prispevkov strokovne konference ROSUS 2006 Računalniška obdelava slik in njena uporaba v Sloveniji 2006, Maribor, 23. marec 2006. PORAVNAVA MEDICINSKIH SLIK Peter Rogelj, Stanislav Kovačič Univerza

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Državni izpitni center *M1180314* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola Modul gradbeništvo NAVODILA ZA OCENJEVANJE Četrtek, 14. junij 01 SPLOŠNA MATURA RIC 01 M11-803-1-4 IZPITNA POLA Modul gradbeništvo

Prikaži več

MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPAN Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana Številka: / Datum: MESTNA OBČINA LJUB

MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPAN Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana Številka: / Datum: MESTNA OBČINA LJUB MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPAN Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana 306-10-10 306-12-14 Številka: 007-26/2008-29 Datum: 23. 4. 2009 MESTNA OBČINA LJUBLJANA M E S T N I S V E T ZADEVA: PRIPRAVIL: NASLOV:

Prikaži več

ovitek FIT-1

ovitek FIT-1 Funkcionalna inzulinska terapija Dnevnik vodenja FIT 1 Vaš diabetes v novi luči Sistem za merjenje glukoze v krvi 12:24 Moje vrednosti SRE TOR PET Danes, petek, 21. oktober 5.2 mmol L 12:23 Moj teden (Zadnjih

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt

Microsoft PowerPoint - 9 Trzenje bancnih storitev ppt Trženje bančnih storitev ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) prosojnice predavanj Jožica Rihter, univ.dipl.ekon E.naslov: jorko.rihter@gmail.com november 2018 1 Načelo tržnosti Oziroma

Prikaži več

AZ_sredstva_katalog_140306

AZ_sredstva_katalog_140306 Sredstva za zaščito vseh vrst ogrevalnih Najboljša zmogljivost v ogrevalnih sistemih in zagotovitev popolne varnosti za uporabnika in okolje Praktični napotki za uporabo AZ sredstev Ogrevalni sistemi radiatorji

Prikaži več

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 11 75 222 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Neprava nadzorna kamera z utripajočo LED Kataloška št.: 11 75 222 KAZALO PRAVILNA UPORABA... 3 VSEBINA PAKETA...

Prikaži več

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zgodba kamna in lesa APARTMAJI OAZA NA KORČULI Apartma

Prikaži več

SLO wintherwax

SLO wintherwax O projektu Naslov projekta: WINTHERWAX Celoten naslov projekta: WINdow based on THERmally modified wood with high performance WAX coating Številka projekta: 666206 Razpis: H2020-SMEINST-2-2014 Datum začetka

Prikaži več

SAMOEVALVACIJA ENOVITEGA MAGISTRSKEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DENTALNA MEDICINA za študijsko leto 2016/ SPLOŠNI PODATKI a) Ime študijskega program

SAMOEVALVACIJA ENOVITEGA MAGISTRSKEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DENTALNA MEDICINA za študijsko leto 2016/ SPLOŠNI PODATKI a) Ime študijskega program SAMOEVALVACIJA ENOVITEGA MAGISTRSKEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA DENTALNA MEDICINA za študijsko leto 2016/2017 1. SPLOŠNI PODATKI a) Ime študijskega programa: Enovit magistrski študijski program Dentalna medicina

Prikaži več

CENIK SAMOPLAČNIŠKIH STORITEV MAGNETNA RESONANCA DVOREC LANOVŽ MAGNETNA RESONANCA (MR) Cena MR GLAVE IN VRATU MR glave 230,00 MR glave + TOF angiograf

CENIK SAMOPLAČNIŠKIH STORITEV MAGNETNA RESONANCA DVOREC LANOVŽ MAGNETNA RESONANCA (MR) Cena MR GLAVE IN VRATU MR glave 230,00 MR glave + TOF angiograf MAGNETNA RESONANCA DVOREC LANOVŽ MAGNETNA RESONANCA (MR) MR GLAVE IN VRATU MR glave 230,00 MR glave + TOF angiografija možganskih žil 270,00 MR glave multipla skleroza 250,00 Kontrola za multiplo sklerozo

Prikaži več

NACIONALNO SPREMLJANJE ČAKALNIH DOB Mesečno poročilo za stanje na dan Ljubljana februar 2014

NACIONALNO SPREMLJANJE ČAKALNIH DOB Mesečno poročilo za stanje na dan Ljubljana februar 2014 NACIONALNO SPREMLJANJE ČAKALNIH DOB Mesečno poročilo za stanje na dan 1.2.2014 Ljubljana februar 2014 NACIONALNO SPREMLJANJE ČAKALNIH DOB Mesečno poročilo za stanje na dan 1.2.2014 Pripravil: David Breznikar

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Predstavitev smernic - osteoporoza mag. Suzana Kert, dr. med., spec. spl. med. Zdravstveni dom Maribor Katedra za DM MF Maribor 28. modularna skupina 01.03.2013 1 Viri 1. http://www.endodiab.si/ priporocila/osteoporoza/

Prikaži več

VIS_Maček_Stanislava_1986_ pdf

VIS_Maček_Stanislava_1986_ pdf UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ZDRAVSTVENE VEDE SKRB ZA ZDRAVJE USTNE VOTLINE V MESTU IN NA PODEŽELJU (Diplomsko delo) Maribor, 2009 Stanislava Maček UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ZDRAVSTVENE VEDE

Prikaži več

Titelfolie. Lorem ipsum dolor sit amet, consecteluer iguat eget dolor y consetateur. Aenea, lorem ipsum, sit ligula. Arial, 18 pt, bold.

Titelfolie. Lorem ipsum dolor sit amet, consecteluer iguat eget dolor y consetateur. Aenea, lorem ipsum, sit ligula. Arial, 18 pt, bold. PERFECT CAR INTERIOR Novem Predstavitev podjetja PERFECT CAR INTERIOR 1) Vizija Strategija Vrednote Dejstva in podatki Kupci in reference Ponudba storitev Kariera Naša obljuba Stran 2 Vizija Strategija

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, XXX [ ](2013) XXX draft DIREKTIVA KOMISIJE.../ /EU z dne XXX o spremembi prilog I, II in III k Direktivi 2000/25/ES Evropsk

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, XXX [ ](2013) XXX draft DIREKTIVA KOMISIJE.../ /EU z dne XXX o spremembi prilog I, II in III k Direktivi 2000/25/ES Evropsk EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, XXX [ ](2013) XXX draft DIREKTIVA KOMISIJE.../ /EU z dne XXX o spremembi prilog I, II in III k Direktivi 2000/25/ES Evropskega parlamenta in Sveta o ukrepih, ki jih je treba

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

Priloga 4

Priloga 4 Visokošolski strokovni študijski program prve stopnje LABORATORIJSKA ZOBNA PROTETIKA Predstavitveni zbornik 1. Podatki o študijskem programu Prvostopenjski visokošolski strokovni študijski program Laboratorijska

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MOŽNOSTI ZDRAVLJEN DIETA PRI LEDVIČNI BOLEZNI Razumeti ledvično bolezen, njen potek in vedeti za možnosti zdravljenja KAJ DELAJO LEDVICE čistijo kri in odstranjujejo odvečno vodo iz telesa odstranjujejo

Prikaži več

Na podlagi 45. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96 in 36/00), v skladu z Zakonom o zdravstveni dejavnosti ZZdej-UPB 2 (Uradni list

Na podlagi 45. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96 in 36/00), v skladu z Zakonom o zdravstveni dejavnosti ZZdej-UPB 2 (Uradni list Na podlagi 45. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 8/96 in 36/00), v skladu z Zakonom o zdravstveni dejavnosti ZZdej-UPB 2 (Uradni list RS, št. 23/05 uradno prečiščeno besedilo) in Odloka

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

ErgoPack ergonomsko povezovanje palet

ErgoPack ergonomsko povezovanje palet ErgoPack ergonomsko povezovanje palet Postavite ErgoPack pred paleto. Verižna sablja potegne trak spodaj pod paleto ErgoPack sistem Z ErgoPack-om boste sprejeli pravilno odločitev! Velike, male, široke,

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / 18. 8. 2017 / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja dolžina: - motorno vozilo razen avtobusa 12,00 m -

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO JAZMP-IB/

NAVODILO ZA UPORABO JAZMP-IB/ NAVODILO ZA UPORABO JAZMP-IB/002-29.09.2017 1 Navodilo za uporabo Lomexin 200 mg mehke vaginalne kapsule Lomexin 600 mg mehke vaginalne kapsule fentikonazolijev nitrat Pred začetkom uporabe zdravila natančno

Prikaži več

NAPRAVA ZA ČIŠČENJE IN ANTI-AGING

NAPRAVA ZA ČIŠČENJE IN ANTI-AGING NAPRAVA ZA ČIŠČENJE IN ANTI-AGING NAVODILA ZA UPORABO UVOD Čestitamo vam na prvem koraku do brezhibno lepe kože, ki jo boste dosegli z uporabo naprave LUNA TM go T- Sonic TM za čiščenje obraza in anti-aginig.

Prikaži več

KATALOG SREBROVIH SPAJK

KATALOG SREBROVIH SPAJK KATALOG SREBROVIH SPAJK UNIVERZALNE SREBROVE SPAJKE BREZ KADMIJA Spajka Sestava % Območje Natezna Standardi Delovna Gostota taljenja trdnost Ag Cu Zn Ostalo temp. g/cm3 EN 17672 DIN 8513 N/mm2 Ag 56Sn

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI ZDRAVSTVENA FAKULTETA LABORATORIJSKA ZOBNA PROTETIKA, 1. STOPNJA Urša Ribič EROZIVNE POŠKODBE ZOB IN PROTETIČNA OSKRBA diplomsko

UNIVERZA V LJUBLJANI ZDRAVSTVENA FAKULTETA LABORATORIJSKA ZOBNA PROTETIKA, 1. STOPNJA Urša Ribič EROZIVNE POŠKODBE ZOB IN PROTETIČNA OSKRBA diplomsko UNIVERZA V LJUBLJANI ZDRAVSTVENA FAKULTETA LABORATORIJSKA ZOBNA PROTETIKA, 1. STOPNJA Urša Ribič EROZIVNE POŠKODBE ZOB IN PROTETIČNA OSKRBA diplomsko delo EROSIVE INJURY AND PROTETIC SUPPLY diploma work

Prikaži več