ZBIRNIK NALOG (OBVEZNO POŠLJETE VSI PO MAILU!)

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "ZBIRNIK NALOG (OBVEZNO POŠLJETE VSI PO MAILU!)"

Transkripcija

1 PONEDELJEK, Pozdravljeni, vstopili smo že v 10. teden izobraževanja na daljavo, še čisto malo časa do konca šolskega leta je pred nami. Upam, da se bomo v tem tednu ponovno kaj videli preko Zoom-a, vam še sporočim. Danes boste prejeli navodila za ocenjevanje pri GOS, izdelek mi boste poslali do četrtka, Lep dan vam želim. učiteljica Milka ZBIRNIK NALOG (OBVEZNO POŠLJETE VSI PO MAILU!) KDAJ JE BILA ROK ZA NALOGA NALOGA DANA? ODDAJO MAT, U, str. 104/tabela str. 103/2. naloga str. 104/1., 2., 3. naloga SLJ, DZ, str. 52/8. naloga, str. 53 in 54 GOS, SLIKI OBEH IZDELKOV - ocenjevanje REŠITVE MAT, DZ, str. 74, 75 PREGLEJ IN POPRAVI, če je potrebno!

2 RAZREDNIKOVA URA Varno na spletu Spletne strani so zlasti v tem času zelo pomembne. Preko njih se izobražujemo, se družimo s prijatelji in sorodniki, nakupujemo, beremo novice Da bo uporaba spleta varna in nas ne bo preveč zasvojila, je dobro poznati nekatere pasti in pravila. Z njimi nas seznanjajo tudi poučne risanke in prispevki, ki so jih pripravili v Centru za varnejši internet. Oglejte si jih. Risanke: Prispevki: SLOVENSKI JEZIK Vrste pridevnikov - utrjevanje Ponovimo: Pridevnike glede na vprašalnice tudi poimenujemo. Tistim, po katerih se vprašamo Kakšen?, pravimo LASTNOSTNI PRIDEVNIKI, saj nam povedo, kakšno lastnost ima predmet, živo bitje, pojem (črn, velik, lep, dolg, ploščat, hiter, prijazen, poln, dišeč ). Tistim, po katerih se vprašamo Kateri? oz. Katere vrste?, pravimo VRSTNI PRIDEVNIKI, saj nam povedo, katere vrste je predmet, živo bitje, pojem (plavalni, kolesarski, koruzni, gozdni, dirkalni, potniški, osnovna šola ). Tistim, po katerih se vprašamo Čigav?, pravimo SVOJILNI PRIDEVNIKI, saj nam povedo, čigav/od koga je predmet, živo bitje, pojem (moj, tetin, njegov.). Reši naloge v DZ na str. 52/8. naloga, str. 53 in 54.

3 MATEMATIKA Ploščinske enote Pri ploščini smo že spoznali mersko enoto kvadratni centimeter (cm 2 ). V učbeniku na str. 103 si oglejte, kako izgleda ploščina kvadratnega decimetra (dm 2 ). Gre za ploščino kvadrata z 1 dm (kar je 10 cm) dolgo stranico. Lahko že pretvarjamo, saj vidimo, da je v 1 dm 2»skritih«100 cm 2 (zelen kvadratek je 1 cm 2 ). Podobno lahko pretvarjamo tudi v večje merske enote, saj je ploščina kvadrata z 1 m dolgo stranico 1 kvadratni meter oz. 1 m 2. Na str. 104 pa lahko vidimo, da je ploščina kvadrata z 1 mm dolgo stranico 1 kvadratni milimeter oz. 1 mm 2. Iz U, str. 104 v zvezek pod naslov PLOŠČINSKE ENOTE prepiši tabelo z enotami. K temu dodaj še: 1 cm 2 = 100 mm 2 1 dm 2 = 100 cm 2 1 m 2 = 100 dm 2 Reši v U, str. 103/2. naloga in str. 104/1., 2., 3. naloga.

4 DRUŽBA Kmečki upori Ponovno si preberi v učbeniku na str. 78, 79 o kmečkih uporih ter svoj zapis v zvezek. PREPIŠI V ZVEZEK! (Nadaljuj pod petkov naslov.) Položaj kmeta so poslabšali še velika pustošenja ob spopadih fevdalcev, številni turški vpadi in nalezljive bolezni, kot je bila kuga. LE VKUP, LE VKUP To pesem so peli kmečki uporniki PUNTARJI, ki so s kosami, vilami, grabljami šli nad gradove, jih zavzemali, plenili in požigali. Najbolj znani kmečki upori so bili: - vseslovenski kmečki upor (1515), slovensko-hrvaški upor (1573) in veliki tolminski punt (1713). Na Slovenskem je bilo več kot 120 kmečkih uporov.

5 NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA Fotosinteza V učbeniku, na str. 55 si preberite o novi učni snovi Zrak za dihanje in fotosintezo. Najprej malo več o zraku za fotosintezo. Preberite še: Naš sončni sistem se je začel oblikovati pred približno 6 milijardami let. Žareče jedro se je začelo ohlajati pred približno 4, 5 milijardami let. Ko se je površina nekoliko ohladila, je začel padati dež in nastala so vroča pramorja. V zraku so bili različni plini, vendar kisika še ni bilo. V pramorju so bile raztopljene mineralne snovi. Kemijske reakcije, ki so nastajale v pramorju, so omogočile nastanek bolj komplicirano zgrajenih spojin in v mnogih milijardah let se je iz teh spojin pred približno 4 milijardami let razvilo prvo življenje. Prve preproste rastline so začele porabljati ogljikov dioksid, proizvajati pa sladkorje in kisik. Ta proces poteka še danes in mu pravimo fotosinteza. Ves kisik, ki je danes na Zemlji, je torej produkt zelenih rastlin in se sprošča v procesu fotosinteze. Razlaga nove snovi: Fotos = svetloba Sinteza= spajanje Fotosinteza = spajanje svetlobe PROCES FOTOSINTEZE: (U, str. 55) Na sliki lista je prikazano, kaj se dogaja v zelenem listu. Modre puščice ponazarjajo pot vode po žilah in pot ogljikovega dioksida, ki iz zraka prihaja v list skozi listne reže. Iz ogljikovega dioksida, vode in sončne energije nastaja sladkor, v katerem je shranjena energija. Sladkor, raztopljen v vodi, potuje po žilah rastlin v druge dele rastline. Iz sladkorja si rastlina izdela snovi, ki omogočajo njeno rast. Lahko rečemo, da si rastlina sama izdeluje hrano. Brez sončne svetlobe rastline ne bi mogle rasti in bi propadle. Brez rastlin ljudje in živali ne bi imeli hrane.

6 PREPIŠI V ZVEZEK! FOTOSINTEZA Rastline imajo zelene dele. Zeleno barvo imajo zaradi drobnih zrnc, ki jim pravimo klorofil. V zelenih delih rastlin poteka proces, ki ga imenujemo fotosinteza. Rastline potrebujejo vodo (črpajo jo s koreninami), ogljikov dioksid (dobijo ga iz zraka) ter sončno energijo, da v klorofilnih zrncih nastane sladkor. Rastline v tem procesu vežejo (vzamejo) sončno energijo in jo shranijo v sladkorju. Ta potuje po rastlini do vseh celic. Pri fotosintezi poleg sladkorja, ki gre v druge dele rastline, nastane tudi kisik, ki gre v zrak in se pomeša z ostalimi plini. Prerišite spodnjo shemo iz učbenika, str. 55. GOSPODINJSTVO OCENJEVANJE Ocena pri GOS bo pridobljena iz dveh učnih tem: 1. OGLASI O oglasih smo se letos že pogovarjali. Povedali smo, da nas oglasi (reklame) spodbudijo ali prepričajo v nakup nekega izdelka. Snov ponovi (U, str. 33). Poznamo 4 vrste oglasov: INFORMATIVNI (obveščajo o izdelku ali storitvi), PRIPOROČILNI (izražajo dobro mnenje o izdelku ali storitvi), PRIMERJALNI (primerjajo lastnosti dveh znanih izdelkov ali storitev), ZAVAJAJOČI (ponujajo več in so lepši od dejanskih izdelkov, ne sporočajo resničnih informacij o izdelku).

7 a) Najprej si oglej oglas za Telekom na spodnji povezavi. Kaj oglas vsebuje? Ime oz. naslov: Naj vas nič ne ustavi Besedilo/posnetek Ilustracijo/sliko/fotografijo Slogan: Naj vas nič ne ustavi Logotip/znak podjetja: b) Oglas za mleko Spar: Vsebuje: Ime: Trajno mleko Spar z novo preobleko Besedilo:...in s pravljično znižano ceno... Ceno: 30 % ceneje, le 55 c na liter Fotografijo/posnetek Slogan: Spar, najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Logotip: Iz zgornjih reklam si lahko ugotovil/a, da je logotip nek znak podjetja, slogan pa poved, ki nas želi navdušiti, prepričati v nakup. Naloga: Izdelaj oglas za poljuben izdelek, ki se navezuje na gospodinjstvo (oblačilo, obutev). Izmisli si kratko prepričljivo in vabljivo besedilo, ilustracijo, ceno, slogan in logotip ter zapiši vrsto oglasa. Oglas zapiši na risalni list.

8 2. VEZAVA Izdelal boš primer PLATNENE VEZAVE s papirjem. Potrebuješ: - dva barvna lista papirja (velikost vsaj A5), - škarje, - geotrikotnik, - svinčnik, - lepilni trak. 1. OSNOVA Izberi si enega izmed listov papirja in nanj nariši eno navpično črto (pri vrhu lista) in vzporedne črte na razdalji enega centimetra (1 cm), tako kot kaže slika Nato po črtah NATANČNO razreži list do zgornje črte, tako kot kaže slika.

9 2. VOTEK Vzemi drug list papirja in tudi nanj nariši vzporedne črte na razdalji 1 cm po celem listu, tako kot kaže slika 1. Sedaj NATANČNO razreži list na trakce, da dobiš niti (votek), tako kot kaže slika TKANJE Najlažje ti bo šlo, če boš osnovo na vrhu prilepil/a z lepilnim trakom na mizo, tako kot kaže slika.

10 4. PLATNENA VEZAVA Platnena vezava temelji na tem, da se votek skozi osnovo prepleta tako, da ga vodiš nad, nato pod, spet nad, spet pod, nad, pod listki osnove in tako narediš enostaven vzorec. Z naslednjo nitjo se moraš lotiti ravno obratno. Če si prej začel z nitjo nad osnovo, moraš sedaj začeti z nitjo pod osnovo.

11 KRITERIJI OCENJEVANJA 1. OGLAS (izdelava na risalni list) ŠTEVILO TOČK KRITERIJI ZA OCENJEVANJE OGLASA 1. VRSTA OGLASA Učenec pravilno opredeli vrsto oglasa, ki ga je naredil. 1 T 2. IZDELEK Oglas nazorno vsebuje naslednje elemente: - ustrezna tema: OBLAČILO ALI OBUTEV, besedilo, ilustracija/slika/fotografija (dovolj velika) slogan, logotip, uporaba humorja, kreativnost ličnost izdelka 2. VEZAVA (izdelava z dvema barvnima listoma) ŠTEVILO TOČK 5 T 1 T - pravilna vezava - natančnost (rezanje, prepletanje ) - estetskost izdelka SKUPNO ŠTEVILO MOŽNIH TOČK: 0 t 6 t 6,5 t 8 t 8,5 t 10,5 t 11 t 12 t 12,5 14 t 3 T 2 T 2 T 14 točk nzd (1) zd (2) db (3) pdb (4) odl (5) Sliki obeh izdelkov mi pošljite do četrtka, na e-pošto.

Šolske potrebščine

Šolske potrebščine Seznam šolskih potrebščin za šol. leto 2019/20 1. RAZRED 2 velika brezčrtna zvezka, velik zvezek (veliki karo), mali zvezek s črtami (široke črte - 11mm), suhe barvice, svinčnik, radirka, šilček, malo

Prikaži več

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc UČNA PRIPRAVA: MATEMATIKA UČNI SKLOP: Računske operacije UČNA TEMA: Seštevamo in odštevamo stotice Seštevamo stotice UČNE METODE: razlaga, prikazovanje, demonstracija, grafično in pisno delo UČNE OBLIKE:

Prikaži več

1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvez

1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvez 1. RAZRED 1 x A4 črtan zvezek 11 mm razmik med vrsticami (tip: tako lahko) - SLJ 1 x A4 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) - SPO 1 x A5 brezčrtni zvezek (tip: tako lahko) GUM (glasbena umetnost) 1 x A5

Prikaži več

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebovali pri pouku. Prosimo, da pri izbiri v naročilnicah

Prikaži več

Datum: RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT

Datum: RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT 1. RAZRED Delovni zvezki, ki jih prejmete v brezplačno uporabo prvi šolski dan: LILI IN BINE 1, samostojni del. zvezki za SLJ, MAT IN SPO, ROKUS KLETT SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN, KI JIH KUPITE SAMI: - 1

Prikaži več

Osnovna šola Bakovci Poljska ulica Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED naziv ZVE

Osnovna šola Bakovci Poljska ulica Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED naziv ZVE Osnovna šola Bakovci Poljska ulica 2 9000 Murska Sobota IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1. RAZRED ZVEZEK, veliki A4, 40-listni, črtast z vmesno črto na obeh straneh,

Prikaži več

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 knjigarna.com swis721 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, dr. Martina Križaj Ortar

Prikaži več

DELOVNI LIST ZA UČENCA

DELOVNI LIST ZA UČENCA ZRCALA - UVOD 1. polprepustno zrcalo 2. ploščice različnih barv ( risalni žebljički), svinčnik 3. ravnilo Na bel papir postavi polprepustno zrcalo in označi njegovo lego. Pred zrcalo postavi risalni žebljiček.

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard matematika Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri matematiki (NIS), 6. razred 1 ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 - Seznam delovnih zvezkov Količina Naziv

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 - Seznam delovnih zvezkov Količina Naziv Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/2019 za 1. razred osnovne šole 1 M. Kramarič, M. Kern, e tal.: LILI IN BINE 1, MALI KOMPLET, 4 medpredmetni delovni zvezki z aktivacijsko kodo za Lilibi.si + priloga

Prikaži več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ imatematika 9+ Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Avtorici: Jana Draksler

Prikaži več

Osnovna šola Cerkvenjak, podružnica VITOMARCI Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv P

Osnovna šola Cerkvenjak, podružnica VITOMARCI Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv P Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 1 cm karo MAT 1 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, brezčrtni SLJ 1 ZVEZEK, veliki A4, 40-listni, brezčrtni GUM 2 ZVEZEK

Prikaži več

SEZNAM DELOVNIH ZVEZKOV IN POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020 MATIČNA ŠOLA 1. RAZRED naziv predmet cena ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZ

SEZNAM DELOVNIH ZVEZKOV IN POTREBŠČIN ZA ŠOLSKO LETO 2019/2020 MATIČNA ŠOLA 1. RAZRED naziv predmet cena ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZ 1. RAZRED ZVEZEK ABC 1, 11 mm črtovje, količina: 3 ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 1 cm karo, količina: 2 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, veliki karo 123 s številkami, količina: 1, EAN: 3831075929074 SVINČNIK,

Prikaži več

Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED naziv predmet ZV

Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED naziv predmet ZV Osnovna šola Sečovlje SEČOVLJE 78 6333 SEČOVLJE IZBOR POTREBŠČIN, KI JIH ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 PREDLAGA STROKOVNI AKTIV 1.a RAZRED ZVEZEK veliki A4, TAKO LAHKO, 11 mm črta, količina: 1 ZVEZEK veliki

Prikaži več

Osnovna šola Kungota, podružnica SVEČINA 2. RAZRED naziv NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za s

Osnovna šola Kungota, podružnica SVEČINA 2. RAZRED naziv NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za s 2. RAZRED NOVO M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE 2, KOMPLET C - samostojni delovni zvezki za slovenščino in matematiko s prilogo za angleščino + koda LILBI, NOVO 2018, založba ROKUS-KLETT, EAN:

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Obravnava kotov za učence s posebnimi potrebami Reading of angles for pupils with special needs Petra Premrl OŠ Danila Lokarja Ajdovščina OSNOVNA ŠOLA ENAKOVREDNI IZOBRAZBENI STANDARD NIŽJI IZOBRAZBENI

Prikaži več

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern,

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern, IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 1. RAZRED M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE, zvezek za opismenjevanje v dveh delih, prenova 2013 založba:rokus-klett,

Prikaži več

Osnovna šola Cirila Kosmača Piran OLJČNA POT PIRAN Potrebščine za šolsko leto 2017/ RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črt

Osnovna šola Cirila Kosmača Piran OLJČNA POT PIRAN Potrebščine za šolsko leto 2017/ RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črt 1. RAZRED ZVEZKI: ZVEZEK, veliki A4, črtast, 11 mm črta, količina: 1 ZVEZEK, veliki A4, brezčrtni, količina: 3 ZVEZEK, veliki A4, 1 cm karo, količina: 1 ZVEZEK, mali, črtasti količina: 1 PERESNICA: SUHE

Prikaži več

1215 Medvode N.C Preška c. 22 faks: RAZRED šolsko leto 2012/2013 Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in učnih pripomočkov N

1215 Medvode N.C Preška c. 22 faks: RAZRED šolsko leto 2012/2013 Seznam učbenikov, delovnih zvezkov in učnih pripomočkov N 1. RAZRED šolsko leto 2012/2013 1. *S slikanico na rami 1. del zvezek za opismenjevanje (grafomotorične vaje) V. M. Udovič, N. Potočnik MKZ *S slikanico na rami 2. del zvezek za opismenjevanje (velike

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

Arial 26 pt, bold

Arial 26 pt, bold 3 G MATEMATIKA Milan Černel Osnovna šola Brežice POUČEVANJE MATEMATIKE temeljni in zahtevnejši šolski predmet, pomembna pri razvoju celovite osebnosti učenca, prilagajanje oblik in metod poučevanja učencem

Prikaži več

Microsoft Word - N _moderacija.docx

Microsoft Word - N _moderacija.docx 2 N151-401-2-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo, da moderirano različico navodil za vrednotenje dosledno upoštevate. Če učenec pravilno reši nalogo na svoj način (ki je matematično korekten) in je to razvidno

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE

LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE UVOD LABORATORIJSKE VAJE IZ FIZIKE V tem šolskem letu ste se odločili za fiziko kot izbirni predmet. Laboratorijske vaje boste opravljali med poukom od začetka oktobra do konca aprila. Zunanji kandidati

Prikaži več

PREDMETNI KURIKULUM ZA RAZVOJ METEMATIČNIH KOMPETENC

PREDMETNI KURIKULUM ZA RAZVOJ METEMATIČNIH KOMPETENC MATEMATIKA 1.razred OSNOVE PREDMETA POKAZATELJI ZNANJA SPRETNOSTI KOMPETENCE Naravna števila -pozna štiri osnovne računske operacije in njihove lastnosti, -izračuna številske izraze z uporabo štirih računskih

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

eAsistent izpis

eAsistent izpis Datum in čas: 28. 11. 2018 11:05:49 3. a 18. 10. 2018 9. 10. 2018 3. a Matematika (MAT) 2. ura Pisno preverjanje Seštevanje in odštevanje s prehodom Računanje z neznanim členom Besedilne naloge Stran 1/18

Prikaži več

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja  Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program Predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-knjižnica Vsebinski sklop: Uradno komuniciranje preko elektronske pošte

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA ERIKA LEKAN RAZUMEVANJE FOTOSINTEZE MED ŠTUDENTI BIOLOŠKIH IN NEBIOLOŠKIH PROGRAMOV ŠTUDIJA DIPLOMSKO DELO LJ

UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA ERIKA LEKAN RAZUMEVANJE FOTOSINTEZE MED ŠTUDENTI BIOLOŠKIH IN NEBIOLOŠKIH PROGRAMOV ŠTUDIJA DIPLOMSKO DELO LJ UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA ERIKA LEKAN RAZUMEVANJE FOTOSINTEZE MED ŠTUDENTI BIOLOŠKIH IN NEBIOLOŠKIH PROGRAMOV ŠTUDIJA DIPLOMSKO DELO LJUBLJANA, 2016 UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Kotne funkcije v pravokotnem trikotniku 1) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje in minute ali obratno: a),2 d) 19,1 8,9 e) 28 c) 2 f) 8 2) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje

Prikaži več

TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km Nariši skico z

TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km Nariši skico z TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km 2. 3. Nariši skico za kvadrat in zapiši, kako bi izračunal ploščino kvadrata.

Prikaži več

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6 SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6. RAZREDU DEVETLETKE 1. KONFERENCA Št. ure Učne enote CILJI UVOD (1 ura) 1 Uvodna ura spoznati vsebine učnega načrta, način dela, učne pripomočke za pouk matematike v 6. razredu

Prikaži več

DELOVANJE KATALIZATORJEV Cilji eksperimenta: Opazovanje delovanja encima katalaze, ki pospešuje razkroj vodikovega peroksida, primerjava njenega delov

DELOVANJE KATALIZATORJEV Cilji eksperimenta: Opazovanje delovanja encima katalaze, ki pospešuje razkroj vodikovega peroksida, primerjava njenega delov DELOVANJE KATALIZATORJEV Cilji eksperimenta: Opazovanje delovanja encima katalaze, ki pospešuje razkroj vodikovega peroksida, primerjava njenega delovanja z delovanjem nebeljakovinskih katalizatorjev in

Prikaži več

Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako

Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj SPOŠTOVANI STARŠI! V zvezi z delovnimi zvezki v šolskem letu 2019/2020 vas obveščamo, da so strokovni aktivi, tako kot pretekla leta, pripravili nabor delovnih zvezkov

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA VUZENICA Mladinska ulica 3, 2367 Vuzenica Telefon: Vuzenica, junij 2019 ŠOLSKO LETO 2019/ razred Za prihajajoče šolsko

OSNOVNA ŠOLA VUZENICA Mladinska ulica 3, 2367 Vuzenica Telefon: Vuzenica, junij 2019 ŠOLSKO LETO 2019/ razred Za prihajajoče šolsko 1. razred Za prihajajoče šolsko leto učencem 1. in 2. razredov Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zagotovi ustrezna finančna sredstva za vse učbenike in delovne zvezke, ki jih učenci lahko

Prikaži več

eAsistent izpis

eAsistent izpis Datum in čas: 11. 10. 2016 13:09:32 2. 9. 2016 7.c Nemščina 1 (IP-NI1) 7. ura 17. 10. 2016 10. 10. 2016 4.b Matematika (MAT) 1. ura 17. 10. 2016 4.a Matematika (MAT) 5. ura 17. 10. 2016 10. 10. 2016 24.

Prikaži več

SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis

SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis mo Vmesno obrazilo/medpona: pot o pis BESEDOTVORNI

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard Naravoslovje Opisi dosežkov učencev 9. razreda pri NPZ-ju Slika: Porazdelitev točk pri naravoslovju (NIS), 9. razred 1 ZELENO OBMOČJE V zeleno območje spadajo

Prikaži več

DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE

DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE 1. UVOD: Vsak človek ima 23 parov kromosomov, od tega 22 parov avtosomih kromosomov in en par spolnih kromosomov. Ta ne določata samo spola, temveč vsebujeta tudi gene za nekatere

Prikaži več

Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega pok

Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega pok Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega poklicnega izobraževanja NAVODILA: Izpit iz matematike

Prikaži več

Osnovna šola Olge Meglič Ptuj Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/19 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv Predmet 1 ZVEZEK, v

Osnovna šola Olge Meglič Ptuj Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/19 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv Predmet 1 ZVEZEK, v Seznam potrebščin za šolsko leto 2018/19 za 1. razred 1 ZVEZEK, veliki A4, 50-listni, brezčrtni TJA 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, veliki karo MAT 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, črtast z vmesno črto

Prikaži več

Osnovna šola Predoslje Kranj Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv Predmet 1 ZVEZEK m

Osnovna šola Predoslje Kranj Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv Predmet 1 ZVEZEK m Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 ZVEZEK mali B5, TAKO LAHKO, 11 mm črta SLJ 1 ZVEZEK mali B5, TAKO LAHKO, 1 cm karo MAT 1 ZVEZEK mali B5, TAKO LAHKO, brezčrtni SLJ 3 ZVEZEK, veliki

Prikaži več

eAsistent izpis

eAsistent izpis Datum in?as: 12. 1. 217 7:55:48 4.A 9. 11. 217 2. 11. 217 1. 12. 217 24. 11. 217 4.A Matematika (MAT) 4. ura 4.A Slovenščina (SLJ) 1. ura 15. 12. 217 4.A Angleščina (TJA). ura 2. 12. 217 13. 12. 217 11.

Prikaži več

Delovni zvezek / matematika za 8 izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 3. skupina 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob

Delovni zvezek / matematika za 8 izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 3. skupina 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob a = 10 dm in b = 20 dm. 1 m `ice stane 1,6. Mojster pa za izdelavo modela ra~una toliko, kot smo pla~ali za

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_ junij 2013_pola1 in 2

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_ junij 2013_pola1 in 2 Šifra kandidata: Srednja elektro šola in tehniška gimnazija ELEKTROTEHNIKA PISNA IZPITNA POLA 1 12. junij 2013 Čas pisanja 40 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

Poskusi s kondenzatorji

Poskusi s kondenzatorji Poskusi s kondenzatorji Samo Lasič, Fakulteta za Matematiko in Fiziko, Oddelek za fiziko, Ljubljana Povzetek Opisani so nekateri poskusi s kondenzatorji, ki smo jih izvedli z merilnim vmesnikom LabPro.

Prikaži več

Datum: IZBOR UČNIH GRADIV IN POTREBŠČIN, ki so jih izbrali učitelji in jih bodo učenci uporabljali pri pouku v šolskem letu 2019/2020: 1.

Datum: IZBOR UČNIH GRADIV IN POTREBŠČIN, ki so jih izbrali učitelji in jih bodo učenci uporabljali pri pouku v šolskem letu 2019/2020: 1. Datum: 29. 5. 2019 IZBOR UČNIH GRADIV IN POTREBŠČIN, ki so jih izbrali učitelji in jih bodo učenci uporabljali pri pouku v šolskem letu 2019/2020: 1. razred Seznam učnih gradiv (UČBENIŠKI SKLAD) SLJ M.

Prikaži več

Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y

Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y Matematika Diferencialne enačbe prvega reda (1) Reši diferencialne enačbe z ločljivimi spremenljivkami: (a) y = 2xy, (b) y tg x = y, (c) y = 2x(1 + y 2 ). Rešitev: Diferencialna enačba ima ločljive spremenljivke,

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

OŠ PRULE SEZNAM UČBENIKOV IN OSTALIH GRADIV ZA 2019/2020

OŠ PRULE SEZNAM UČBENIKOV IN OSTALIH GRADIV ZA 2019/2020 OŠ PRULE SEZNAM UČBENIKOV IN OSTALIH GRADIV ZA 2019/2020 1. RAZRED DELOVNE ZVEZKE BODO UČENCI PREJELI V ŠOLI. LILI IN BINE 1 samostojni delovni zvezek za matematiko v 1. razredu s kodo za Lilibi.si (EAN

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Izbirni predmeti 2018/2019 OŠ OLGE MEGLIČ Prešernova ulica 31, 2250 Ptuj Tel.:02/749 20 10 http://www.olgica.si/ E-pošta: group1.osmbom@guest.arnes.si

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Geometrijska telesa Opomba: pri nalogah, kjer računaš maso jeklenih teles, upoštevaj gostoto jekla 7,86 g / cm ; gostote morebitnih ostalih materialov pa so navedene pri samih nalogah! Fe 1)

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA LESKOVEC Zgornji Leskovec Zgornji Leskovec Telefon: (02) (02) Štev

OSNOVNA ŠOLA LESKOVEC Zgornji Leskovec Zgornji Leskovec Telefon: (02) (02) Štev Štev.: 6005-1/2018-3 Datum: 25. 5. 2018 OBVESTILO ZA STARŠE za šolsko leto 2018/2019 DELOVNI ZVEZKI IN POTREBŠČINE ZA 1. RAZRED Spoštovani starši, obveščamo vas, katere delovne zvezke in potrebščine so

Prikaži več

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavčič Matjaž Jerman 8. februar 2006 Kazalo 1 Uvod 2 2

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

Osnovna šola Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred DELOVNI ZVEZKI po izboru učiteljev Količina Na

Osnovna šola Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred DELOVNI ZVEZKI po izboru učiteljev Količina Na Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 Več avtorjev: NAŠA ULICA 1, medpredmetni učni komplet - B (5 medpredmetnih delovnih zvezkov, e- koda za dostop do www.nasaulica.si, mapa A4 z elastiko

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

DN080038_plonk plus fizika SS.indd

DN080038_plonk plus fizika SS.indd razlage I formule I rešeni primeri I namigi I opozorila I tabele Srednješolski Plonk+ Fizika razlage formule rešeni primeri namigi opozorila tabele Avtor: Vasja Kožuh Strokovni pregled: dr. Gorazd Planinšič

Prikaži več

Nova kolekcija za otroke več za manj...vsak dan po neverjetnih cenah BODI ZA DOJENČKE 100 % BOMBAŽ s potiskom in napisom, za deklice, na voljo v barva

Nova kolekcija za otroke več za manj...vsak dan po neverjetnih cenah BODI ZA DOJENČKE 100 % BOMBAŽ s potiskom in napisom, za deklice, na voljo v barva Nova kolekcija za otroke več za manj...vsak dan po neverjetnih cenah s potiskom in napisom, za deklice, za dečke, HIT 1 29 Oferta PONUDBA ważna w VELJA dniach 00.00-00.00 25.7.- 31.7. 2019 OZIROMA lub

Prikaži več

Osnovna šola Cerkvenjak- Vitomarci Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv 1 ZVEZEK LIL

Osnovna šola Cerkvenjak- Vitomarci Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred POTREBŠČINE po izboru učiteljev Količina Naziv 1 ZVEZEK LIL Seznam potrebščin za šolsko leto 2019/2020 za 1. razred 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, veliki karo 123 s številkami 1 ZVEZEK LILI IN BINE, veliki A4, črtast ABC zvezek z velikimi tiskanimi črkami MAT

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

%

% OSNOVNA ŠOLA NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK PODRUŽNIČNA ŠOLA DOL PRI HRASTNIKU PODRUŽNICA LOG AKTIV TJA IN NI KRITERIJ OCENJEVANJA 2018/2019 0-44 % nzd (1) 45-64 % zd (2) 65-79 % db (3) 80-89 % pdb (4)

Prikaži več

1. RAZRED DELOVNI ZVEZKI Š.L. 2019/ RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: ,95 LILI IN BINE 1, obogateni med

1. RAZRED DELOVNI ZVEZKI Š.L. 2019/ RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: ,95 LILI IN BINE 1, obogateni med 1. RAZRED 1. RAČUNANJE JE IGRA 1, delovni zvezek S.Osterman; ANTUS EAN: 3830017145411 7,95 LILI IN BINE 1, obogateni medpredmetni 3. komplet s samostojnimi delovnimi zvezki za 1. M.Kramarič, M.Kern, ROKUS-KLETT

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M16140111* Osnovna raven MATEMATIKA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Sobota, 4. junij 016 / 10 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat

Prikaži več

ALKOHOLI

ALKOHOLI ALKOHOLI Kaj je alkohol? Alkohol je bistvena učinkovina v alkoholnih pijačah, ter alkoholi so pomembna skupina organskih spojin. V kemiji je alkohol splošen pojem, ki ga uporabljamo za vsako organsko spojino,

Prikaži več

Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja

Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja Aleš Kotnik, OŠ Rada Robiča Limbuš Boštjan Repovž, OŠ Krmelj Struktura NPZ za 6. razred Struktura NPZ za 9. razred Taksonomska stopnja (raven) po Gagneju I

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N15164132* 9. razred TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Ponedeljek, 11. maj 2015 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 9. razred RIC 2015 2 N151-641-3-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo,

Prikaži več

7

7 7.LABORATORIJSKA VAJA PRI BIOLOGIJI Kolonije bakterij POROČILO Januar 2006 Cilj eksperimenta Cilj je bil, da spoznamo v kakšnih pogojih se najbolje razmnožujejo bakterije in kje se sploh nahajajo. Spoznali

Prikaži več

Microsoft Word - Anglescina7-dnevna_Module4.doc

Microsoft Word - Anglescina7-dnevna_Module4.doc Tina Kur, prof. ang. PREDLOG ZA DNEVNE UČNE PRIPRAVE DNEVNE UČNE PRIPRAVE ZA ANGLEŠČINO V 7. RAZREDU DEVETLETNE OSNOVNE ŠOLE PO POTRJENEM UČBENIŠKEM KOMPLETU MESSAGES 2 MODUL 4 MODULE 4 UNIT 7: Differences

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 V 5. razredu si učenci lahko izberejo največ dve uri pouka

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija

Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija Zavod sv. Stanislava Škofijska klasična gimnazija VPLIV KISLEGA DEŽJA NA RASTLINE poskus pri predmetu biologija KAZALO: 1 UVOD...3 2 MATERIAL...4 POSTOPEK...4 3 SKICA NASTAVITVE POSKUSA...5 4 REZULTATI...6

Prikaži več

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_11. junij 2104

Microsoft Word - ELEKTROTEHNIKA2_11. junij 2104 Šifra kandidata: Srednja elektro šola in tehniška gimnazija ELEKTROTEHNIKA PISNA IZPITNA POLA 1 11. junij 2014 Čas pisanja 40 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DRŽAVNOZBORSKE VOLITVE Ljubljana, 3. 5. OGLAŠEVANJE MED INFORMATIVNIM PROGRAMOM 1 Naročnik: Stranka Ime akcije: Datum ponudbe: maj Časovni pas Št. 15'' oglasov Cena POP TV Med 24ur Popoldne 17h 10 Med

Prikaži več

Poročilo o realizaciji LDN

Poročilo o realizaciji LDN PRILOGA 3 September, 2018 Poročilo o realizaciji LDN Analiza NPZ v šol. l. 2017/2018 Osnovna šola Semič, Šolska ulica 1, 8333 Semič mag. Andreja Miketič, ravnateljica 1 POROČILO O NACIONALNEM PREVERJANJU

Prikaži več

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx

Microsoft Word - Pravila - AJKTM 2016.docx PRAVILA ALI JE KAJ TRDEN MOST 2016 3. maj 5. maj 2016 10. 4. 2016 Maribor, Slovenija 1 Osnove o tekmovanju 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki so se po predhodnem postopku prijavili na tekmovanje

Prikaži več

SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop

SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop 6+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ SLOVENŠČINA 6+ Zbirka

Prikaži več

Gregor Rabič, janja čeh Ploščina štirikotnika Vsebina dokumenta je avtorsko zaščitena. Gradivo je v dani obliki dostopno brezplačno in povsem in brez

Gregor Rabič, janja čeh Ploščina štirikotnika Vsebina dokumenta je avtorsko zaščitena. Gradivo je v dani obliki dostopno brezplačno in povsem in brez Gregor Rabič, janja čeh Ploščina štirikotnika Vsebina dokumenta je avtorsko zaščitena. Gradivo je v dani obliki dostopno brezplačno in povsem in brez omejitev uporabnikom na voljo za osebno uporabo kot

Prikaži več

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci DELAVNICE»PRIHODNOST JE V NAŠIH ROKAH«ZA VRTCE V spodnjem besedilu je nekaj predlogov za izvedbo delavnic ter nekaj predlogov za izdelavo izdelkov iz odpadnih materialov. Izdelujete lahko tudi karkoli

Prikaži več

UČBENIKI, DELOVNI ZVEZKI IN POTREBŠČINE 2019/2020 SEZNAM POTREBŠČIN ZA 1. RAZRED, KI JIH KUPIJO STARŠI Šolska torba 1 velik črtast zvezek TAKO LAHKO (

UČBENIKI, DELOVNI ZVEZKI IN POTREBŠČINE 2019/2020 SEZNAM POTREBŠČIN ZA 1. RAZRED, KI JIH KUPIJO STARŠI Šolska torba 1 velik črtast zvezek TAKO LAHKO ( SEZNAM POTREŠČIN ZA 1. RAZRED, KI JIH KUPIJO STARŠI Šolska torba 1 velik črtast zvezek TAKO LAHKO (koda: 3838884307550) in kartonska podloga 1 velik brezčrtni zvezek TAKO LAHKO (koda: 3838884307598) in

Prikaži več

Prirocnik2.indd

Prirocnik2.indd Priročnik celostne grafi čne podobe podjetja Kemofarmacija d.d. Uvod Pravilna in dosledna uporaba podobe blagovne znamke je zelo pomembna, saj je le-ta najpomembnejši element vizualne komunikacije. Ob

Prikaži več

Mladi za napredek Maribora srečanje DOLŽINA»SPIRALE«Matematika Raziskovalna naloga Februar 2015

Mladi za napredek Maribora srečanje DOLŽINA»SPIRALE«Matematika Raziskovalna naloga Februar 2015 Mladi za napredek Maribora 015 3. srečanje DOLŽINA»SPIRALE«Matematika Raziskovalna naloga Februar 015 Kazalo 1. Povzetek...3. Uvod...4 3. Spirala 1...5 4. Spirala...6 5. Spirala 3...8 6. Pitagorejsko drevo...10

Prikaži več

rm.dvi

rm.dvi 1 2 3 4 5 6 7 Ime, priimek Razred 14. DRŽAVNO TEKMOVANJE V RAZVEDRILNI MATEMATIKI NALOGE ZA PETI IN ŠESTI RAZRED OSNOVNE ŠOLE Čas reševanja nalog: 90 minut Točkovanje 1., 2., in 7. naloge je opisano v

Prikaži več

PRIPRAVA NA 1. Š. N.: KVADRATNA FUNKCIJA IN KVADRATNA ENAČBA 1. Izračunaj presečišča parabole y=5 x x 8 s koordinatnima osema. R: 2 0, 8, 4,0,,0

PRIPRAVA NA 1. Š. N.: KVADRATNA FUNKCIJA IN KVADRATNA ENAČBA 1. Izračunaj presečišča parabole y=5 x x 8 s koordinatnima osema. R: 2 0, 8, 4,0,,0 PRIPRAVA NA 1. Š. N.: KVADRATNA FUNKCIJA IN KVADRATNA ENAČBA 1. Izračunaj presečišča parabole y=5 x +18 x 8 s koordinatnima osema. R: 0, 8, 4,0,,0 5. Zapiši enačbo kvadratne funkcije f (x )=3 x +1 x+8

Prikaži več

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina Pred začetkom uporabe kontaktnih leč Sentina vam svetujemo, da si preberete naslednja navodila. Četudi kontaktne leče uporabljate že dlje časa, je dobro

Prikaži več

7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE

7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE 7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE 1. UVOD Enačbo leče dobimo navadno s pomočjo geometrijskih konstrukcij. V našem primeru bomo do te enačbe prišli eksperimentalno, z merjenjem razdalj a in b. 2. NALOGA Izračunaj

Prikaži več

1

1 1 KAZALO Kazalo 2 Ogled Toplarne Moste 3 Zgodovina 3 Splošno 4 O tovarni 5 Okolje 6 2 Ogled Toplarne Moste V ponedeljek ob 9.20 uri smo se dijaki in profesorji zbrali pred šolo ter se nato odpeljali do

Prikaži več

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( )

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( ) MARIE SKŁODOWSKA CURIE (1867-1934) OTROŠTVO Rodila se je v Varšavi 7. 11. 1867 kot Marya Salomee Skłodowska, kot peti otrok v družini učiteljev Imela je neverjeten spomin, pri petih letih je znala brati

Prikaži več

Kadrovski načrt in plan dela 2017

Kadrovski načrt in plan dela 2017 KADROVSKI NAČRT in PLAN DELA za 2017 mag. Tilka Jakob, OŠ Vitanje REDNI ODDELKI ODDELEK 2016/17 ODDELEK 2017/2018 1. razred 1. a 25 1.a 26 2. razred 2. a 18 2.a 25 3. razred 3. a, b 30 3.a 18 4. razred

Prikaži več

Seznam gradiv 2006/07

Seznam gradiv 2006/07 SEZNAM ŠOLSKIH GRADIV ZA ŠOLSKO LETO 2019/20 Osnovna šola Kanal Kanal, maj 2019 Kontaktna oseba: Zvonka Cigoj, Nevenka Skrt Tel: 05 3981605 ali 3981600 nevenka.skrt@guest.arnes.si zvonka.cigoj@guest.arnes.si

Prikaži več