Sistemi za hladno stiskanje Viega. Varni spoji za vse vrste uporabe

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Sistemi za hladno stiskanje Viega. Varni spoji za vse vrste uporabe"

Transkripcija

1 Sistemi za hladno stiskanje Viega Varni spoji za vse vrste uporabe

2

3 Viega. Connected in quality. V podjetju Viega smo prepričani: kakovost je najpomembnejša. Brez nje vse drugo izgubi pomen. Podjetje si dnevno prizadeva postati še boljše. Posvetuje se s strankami in nenehno razvija svoje izdelke in storitve, kar jo vodi v prihodnost, ne da bi pri tem pozabila na svojo preteklost. Viega je že več kot 115 let povezana z najvišjo kakovostjo. Začetna vizija družinskega podjetja je bila revolucionirati inštalacijsko tehniko. Danes je Viega z več kot 4000 zaposlenimi na desetih lokacijah vodilno tehnološko svetovno podjetje za inštalacijsko tehniko, ki si je ostalo zvesto in določa lastne standarde. Viega svojim strankam nudi podporo pri njihovem vsakdanjem delu. V ta namen Viega deli svoje znanje s strankami po vsem svetu, usklajuje materiale, tehniko in udobje, si vzame čas za zagotavljanje kakovosti in vlaga v raziskave in razvoj. Rezultat: sistemsko omrežje z več kot izdelki, ki jih je mogoče hitro in zanesljivo dobaviti. Kakovost je najpomembnejša. Brez nje vse drugo izgubi pomen.

4 Vsebina 6Tehnologija hladnega stiskanja Viega: eno orodje za vse spoje. 8Viega fitingi za hladno stiskanje: zagotovljena vrhunska varnost. 10 Svet sistemov Viega: svet, v katerem se vse ujema do popolnosti. 12 Kompetence podjetja Viega: enaka merila za vse medije. 13 Sistemi Viega: prava rešitev za vsak izziv. 26 Viega Pressguns: vrhunska varnost izvedbe.

5 Sistemi za hladno stiskanje Viega Številne možnosti za vsako uporabo Viega nudi številne različne sisteme za hladno stiskanje iz različnih materialov in s tem za vsako vrsto potrebe primeren sistem pa naj bo to pitna voda, plin, ogrevanje ali druge vrste uporabe v objektih, industrijskih sistemih ali na ladjah. Vsi sistemi zagotavljajo vrhunsko varnost, ustrezajo vsakokrat veljavnim, specifičnim nacionalnim standardom in nudijo brezkompromisno kakovost Made in Germany.

6 6 Tehnologija hladnega stiskanja Viega Tehnologija hladnega stiskanja Viega Eno orodje za vse spoje Podjetje Viega je s svojo obsežno ponudbo fitingov za hladno stiskanje, številnimi inovacijami na področju hladnega stiskanja in ciljem, vedno proizvajati vrhunsko kakovost, vodilni proizvajalec na področju tehnologije hladnega stiskanja. Pa naj bo to pri pitni vodi, plinu, ogrevanju ali posebni vrsti uporabe.

7 Tehnologija hladnega stiskanja Viega 7 Zajamčena vrhunska kakovost Kdor se odloči za tehniko hladnega stiskanja Viega, se odloči za kakovost Made in Germany. In s tem za najboljšo ponudbo na trgu. Obstajajo dobri razlogi za to, da je Viega svetovni vodilni ponudnik kovinskih sistemov za hladno stiskanje. Ti razlogi so izključno lastna proizvodnja, posebej skrbno zagotavljanje kakovosti in zastavljeni cilj nenehnega nadaljnjega razvoja. Enostavno nameščeno, trajno varno Tehnologija hladnega stiskanja zagotavlja jasne prednosti. Tako so tveganje za nastanek požara, časovno zamudni protipožarni ukrepi kot tudi neprivlačne sledi gorenja in spajkanja postali stvar preteklosti. Poleg tega tehnika hladnega stiskanja ni samo veliko bolj preprosta za uporabo, temveč tudi absolutno varna zaradi cilindrične napeljave cevi in patentirane tehnične rešitve Viega SC-Contur. Dodatne kvalifikacije kot na primer pri varjenju tako niso več potrebne. Tehniko hladnega stiskanja lahko brez težav izvaja vsak specializirani obrtnik. Hitro in gospodarno Na podlagi svoje hitre izvedbe je tehnika hladnega stiskanja veliko boljša od drugih metod tudi z vidika časa, potrebnega za nameščanje. Odvisno od sistema so mogoči neverjetni prihranki časa tudi do 80 %. V praksi to omogoča izredno učinkovito delo, poleg tega pa tudi izvedbo več projektov v enakem času. Pod črto to pomeni resničen zaslužek z vsako nameščeno instalacijo. Udobno in priročno Pištole za hladno stiskanje Viega Pressguns predstavljajo orodje za hladno stiskanje, ki združuje udobje in varnost. Prilagodljivi in prostorsko varčni pritisni obroči z zgibno vlečno čeljustjo omogočajo udobno in hitro delo tudi v ozkih cevnih jaških. Primerni pritisni obroči omogočajo obsežno nameščanje v dimenzijah do 108 mm v izredno gospodarni izvedbi, za katero je potrebna ena sama oseba. Velike dimenzije je mogoče preprosto stisniti s pritisnim obročem GLAVNE PREDNOSTI eno orodje za vse sisteme za hladno stiskanje hitro hladno stiskanje za dimenzije od 12 do 108 mm prihranek časa do 80 % gospodarno namestitev izvede ena sama oseba preprosta izvedba brez dodatnih kvalifikacij brez tveganja požara, brez protipožarnih ukrepov

8 8 Viega fitingi za hladno stiskanje Viega fitingi za hladno stiskanje ZAGOTOVLJENA vrhunska varnost Uvedba tehnične rešitve V-Kontur je tehniko hladnega stiskanja v bistveni meri revolucionirala in izboljšala.

9 Viega fitingi za hladno stiskanje 9 Dvojno hladno stiskanje dvojno drži bolje Tehnika hladnega stiskanja Viega temelji na dvojnem hladnem stiskanju. Pri vsakem postopku hladnega stiskanja se stiskanje izvede pred in za utorom v fitingu (slika 1), tako se izoblikuje dolgotrajen, na zasuk odporen spoj, odporen na vplive vzdolžnih sil zajamčeno. 1 SC-Contur majhen utor za največjo možno varnost Patentirana tehnična rešitev SC-Contur podjetja Viega je daleč najbolj koristen element varnosti v tehniki hladnega stiskanja. Ta varnostna oprema poskrbi za to, da so nehote nestisnjeni fitingi 100 % netesni in s tem takoj prepoznavni kot taki. Označevanje izdelkov zamenjava izključena Vsak fiting za hladno stiskanje podjetja Viega je jasno označen. Pri tem barve posameznih oznak predstavljajo različna področja uporabe. Zelena oznaka pomeni pitno vodo (slika 2), rumena oznaka plin, bela solarne instalacije, daljinsko ogrevanje in nizkotlačno paro, modra pomeni fitinge brez škodljivih snovi za premaze, rdeča in črna pa sistem ki Ni za pitno vodo. Dimenzije od 64 mm so označene z oranžno nalepko, ki se po hladnem stiskanju odstrani. Tesnilni elementi od univerzalnih do posebnih Tudi pri izbiri pravega elastomernega materiala se Viega odloča glede na vrhunsko kakovost. Zahtevo po nemoteni uporabi cevovodnih napeljav brez potreb po vzdrževanju tekom celotne življenjske dobe zgradbe je mogoče izpolniti samo z uporabo kakovostnih tesnilnih elementov. S samo tremi različnimi tesnilnimi elementi Viega za vsako uporabo nudi primerno rešitev (slika 3): EPDM predvsem za instalacije za pitno vodo in ogrevanje, HNBR za napeljave plina, kurilnega olja in dizelskega goriva ter FKM za posebne vrste uporabe na višjih temperaturnih območjih. HNBR EPDM FKM Temperatura T [ C] Delovna temperaturna območja specifičnih materialov za tesnilne elemente v fitingih za hladno stiskanje Viega. Vsak elastomerni material ima lastnosti, ki so potrebne za vsakokratno področje uporabe, kot je potrebna kemična obstojnost ali karakteristično delovno temperaturno območje. Pri tem se kot obdobje uporabe predpostavlja najmanj 50 let, kar zahtevajo tudi številni pravilniki za stavbno tehniko. 2 3 GLAVNE PREDNOSTI vrhunska varnost na podlagi dvojnega hladnega stiskanja in patentirane tehnične rešitve SC-Contur jasne oznake proizvodov izključujejo pomote trije kakovostni tesnilni elementi za vse primere uporabe

10 10 Svet sistemov Viega Svet sistemov Viega Svet, v katerem se vse ujema do popolnosti Raznolike zahteve, ki se zastavljajo za instalacije in cevovodne sisteme, postajajo čedalje bolj zapleteni. Točno načrtovanje in do detajla natačno premišljen sklop sistemov, v katerem se vse ujema, bistveno olajšata delo in montažo.

11 <Pagina> 11 Vedno dobre možnosti kombiniranja Kompozitni sistem Viega vam ravno pri stavbnih instalacijah nudi tehnično prepričljive in praksi primerne celovite rešitve za področje pitne vode, ogrevanje in plin ter rešitve za podometne sisteme in tehniko odvajanja vode vse iz ene roke, vse Made in Germany. Pri tem so vse komponente popolnoma prilagojene ena drugi, se lahko med seboj kombinirajo in spojijo. Tako je mogoče kletne in dvižne vode iz kovine čisto preprosto spojiti s prilagodljivimi napeljavami iz umetne mase v zgornjem nadstropju ali pa podometne elemente brez težav vključiti neposredno v instalacijo. Vedno pravi priključek Kot sistemski ponudnik na področju stavbne tehnike Viega postavlja nova merila. Program fitingov za hladno stiskanje Viega obsega vsestranske različice napeljav in priključkov tudi velikih dimenzij. Loki, kotni kosi, nadloki, T kosi, navojni prehodni kosi, spojke, vijačni spoji ter armature s priključki za hladno stiskanje: Kompozitni sistem Viega nudi praktične rešitve za vsak izziv. PWC mrzla voda PWH topla voda PWH -C krožni vod plin ogr. povratek ogr. dovod

12 12 Kompetence podjetja Viega Kompetence podjetja Viega Enaka merila za vse medije Pa naj bo to pitna voda, plin, ogrevanje ali druga posebna vrsta uporabe: Vsak sistem podjetja Viega združuje vrhunsko kakovost materialov z vizionarsko varnostjo in izjemno gospodarnostjo. Vsak posamezni sistem je nenehno podvržen nadaljnjemu razvoju in izboljšavam, da se tako poleg zakonskih standardov in pravilnikov za kakovost pitne vode ali varnost plinskih napeljav, zagotovi izpolnitev čedalje večjih zahtev. Pitna voda Posebna naloga, ki si jo je podjetje Viega zadalo, je ohranjanje kakovosti pitne vode. Številni sistemi s sklopi, optimiziranimi proti tlačni izgubi, in medsistemskimi posebnimi deli kot dvojne stenske plošče, čepi za preverjanje tesnjenja ali tehnika napeljav Smartloop nudijo higienske rešitve za vse možne izzive. Preprosta namestitev krožnih in linijskih napeljav, uporaba izplakovalnih postaj ob mirovanju in suho preverjanje tesnosti pomagajo pri izpolnjevanju tudi najstrožjih standardov in pravilnikov. Ogrevanje Pri tehniki ogrevanja je učinkovitost pomembnejša kot kdajkoli prej tudi pri montaži. Sistemi Viega in medsistemski posebni deli kot križni T-kosi, prehodni loki, priključni bloki radiatorjev ali armaturni priključki v podnožnih letvah izpolnjujejo te zahteve in sicer tudi pri industrijskih in posebnih vrstah uporabe. Plin Najvišja varnost je pri plinskih napeljavah vedno najpomembnejša. Viega Profipress G je prvi odobreni sistem za hladno stiskanje na svetovnem trgu. Hladno stiskanje izključuje možnost nevarnosti požara ali eksplozije pri montaži. Številni posebni deli, kot na primer plinska krogelna pipa, dopolnjujejo velik izbor izdelkov. Posebni mediji Veliko sistemov za hladno stiskanje Viega je primernih tudi za posebne vrste uporabe, na primer v industriji ali ladjedelništvu. Podatke o področju uporabe in o delovni temperaturi ter tlaku najdete v ustrezni tehnični dokumentaciji.

13 Sistemi Viega 13 Sistemi Viega PRAVA rešitev za vsak izziv 14 Viega Profipress 15 Viega Profipress G 16 Viega Profipress S 17 Viega Sanpress Inox 18 Viega Sanpress Inox G 19 Viega Sanpress 21 Viega Megapress 22 Viega Megapress G 23 Viega Prestabo 24 Viega Easytop 25 Viega Raxofix 26 Viega Pressguns 20 Viega Raxinox

14 14 Viega Profipress Viega Profipress En sistem fitingov za hladno stiskanje, vse možnosti Profipress je v praksi že milijonkrat dokazan sistem spojev bakrenih cevi, ki ga je mogoče uporabiti za skoraj vse namene. Skupaj s sistemoma Profipress G in Profipress S je del obsežne ponudbe z več kot 800 izdelki in tako predstavlja splošno uporaben sistem instalacijske tehnike. Najvišja kakovost Made in Germany pri tem velja za vsako podrobnost od cilindrične napeljave cevi do kakovostnega tesnilnega elementa. Področja uporabe Profipress združuje najvišjo varnost in največjo možno vsestranskost možnosti uporabe so skorajda neomejene. S svojimi več kot 800 posameznimi izdelki sistem pokriva celotno področje namestitev. Pa naj bo to pitna voda, ogrevanje, druge vrste uporabe v stavbah, industrijskih objektih ali cevnih napeljavah na ladjah. Material Pri sistemu Profipress Viega dosledno stavi na baker in rdečo litino. Oba materiala omogočata higiensko instalacijo in poleg tega nudita vrhunsko zanesljivost glede kakovosti materialov, absolutne stabilnosti oblik in visoke življenjske dobe. Poleg tega so vsi fitingi opremljeni s kakovostnim tesnilnim elementom iz EPDM. Dimenzije Visok obseg ponudbe, različni deli in rešitve za vse možne vrste uporabe so na voljo v dimenzijah od 12 do 108 mm seveda skupaj z vmesno velikostjo 64 mm. Nadaljnje informacije Celotni sistem pri vsaki dimenziji obsega tudi patentirano tehnično rešitev SC-Contur, ki pri preverjanju tesnosti omogoča preprosto prepoznavanje nestisnjenih spojev. GLAVNE PREDNOSTI Fitinge Profipress za instalacije pitne vode je mogoče prepoznati po zeleni piki. Vsi fitingi so iz bakra in rdeče litine ter imajo tesnilni element iz EPDM obsežna ponudba vključno s posebnimi deli za vsako vrsto namestitve primernost za instalacije pitne vode in ogrevanja ter za druge vrste uporabe v stavbah in celo na ladjah iz bakra in rdeče litine za vrhunsko kakovost, stabilno obliko in dolgo življenjsko dobo na voljo v dimenzijah od 12 do 108 mm, vklj. z vmesno velikostjo 64 mm vse dimenzije imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur vsi press fitingi so opremljeni s kakovostnim tesnilnim elementom iz EPDM

15 Viega Profipress G 15 Viega Profipress G Najvišja varnost plinskih napeljav Sistem fitingov za hladno stiskanje Profipress G nudi varnost na najvišji ravni. Sistem je optimalno prilagojen za polaganje plinskih napeljav in je certificiran po strogih nemških zahtevah za domala vse instalacije z gorljivimi mediji. Področja uporabe Profipress G se uporablja vsepovsod tam, kjer varnostni kompromisi niso možni. S svojo vrhunsko kakovostjo materialov in inteligentnimi varnostnimi detajli je sistem certificiran za plinske napeljave in za napeljave kurilnega olja ter dizelskega goriva. Material S sistemom Profipress G Viega stavi na kakovostne fitinge iz bakra in rdeče litine, ki skupaj z rumenim tesnilnim elementom HNBR zagotavljajo vrhunsko varnost, stabilno obliko in dolgo življenjsko dobo. Dimenzije Profipress G nudi sistemske možnosti od 12 do 64 mm. Vijačni spoji, prirobnice za plinske armature s priključkom za hladno stiskanje in enotami za priklop števcev s fitingi za neposredno hladno stiskanje plinskih napeljav so le majhen del obsežne ponudbe. Nadaljnje informacije Celotni sistem pri vsaki dimenziji obsega tudi patentirano tehnično rešitev SC-Contur, ki pri preverjanju tesnosti omogoča preprosto prepoznavanje spojev, ki pomotoma eventualno niso bili stisnjeni. Poleg tega so vsi fitingi označeni z rumenim štirikotnikom, zaradi izključitve morebitne zamenjave. GLAVNE PREDNOSTI Profipress G-fitingi so označeni z rumenim pravokotnikom, zaradi preprečevanja eventualne zamenjave primeren za plinske napeljave in za napeljave kurilnega olja ter dizelskega goriva iz bakra in rdeče litine s kakovostnim tesnilnim elementom iz HNBR vse dimenzije imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur in so za jasno razločevanje označene z rumenim pravokotnikom na voljo v dimenzijah od 12 do 64 mm

16 16 Viega Profipress S Viega Profipress S Posebej razvit za POSEBNE NAMENE Profipress S je vedno pravilna izbira v primerih, ko je potreben zanesljiv sistem spajanja s hladnim stiskanjem za posebne namene. S svojo visoko kakovostjo materialov in največjo natančnostjo omogoča sistem Profipress S popolne spoje med najrazličnejšimi toplotnimi viri. Področja uporabe Profipress S zagotavlja varne spoje pri višjih temperaturah, kot npr. v solarnih in nizkotlačnih parnih sistemih. Fitingi so dovoljeni za nizkotlačne parne sisteme do temperature 120 C in tlaka 1 bar. Pri sistemih za daljinsko ogrevanje znaša maksimalna delovna temperatura 140 C in maksimalen delovni tlak 16 bar. Material Pri sistemu Profipress S Viega dosledno stavi na baker in rdečo litino. Sistem je opremljen s tesnilnim elementom iz FKM. Pri dimenzijah nad 35 mm se lahko poleg tega uporabljajo fitingi Profipress z naknadno vstavljenim tesnilnim elementom iz FKM. Dimenzije Profipress S je na voljo v dimenzijah od 12 do 35 mm s tovarniško vstavljenim tesnilnim elementom iz FKM. Pri dimenzijah od 42 do 108 mm se lahko fitingi Profipress opremijo s tesnilnim elementom iz FKM. Sistem Profipress S na toplotnem solarnem sistemu z vakuumskimi cevnimi kolektorji Nadaljnje informacije Vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur. Za boljše razlikovanje so fitingi zapakirani v oranžno folijsko vrečko in označeni z belim pravokotnikom ki označuje tesnilni element iz FKM. Vsi fitingi do 35 mm so označeni z belimi pikami in belo oznako FKM GLAVNE PREDNOSTI popolnoma primeren za posebne vrste uporabe kot npr. solarni sistemi, sistemi za daljinsko ogrevanje in nizkotlačni parni sistemi iz bakra in rdeče litine s kakovostnim tesnilnim elementom iz FKM na voljo v dimenzijah od 12 do 108 mm vse dimenzije imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur zamenjava s strani uporabnika izključena na podlagi oranžnih folijskih vrečk in bele oznake na fitingu

17 Viega Sanpress Inox 17 Viega Sanpress Inox Sistem iz nerjavnega jekla za INSTALACIJE pitne vode vrhunske kakovosti Zanesljiv sistem iz kakovostnih materialov. Materiali cevi in se pri Sanpress Inox kombinirajo s fitingi za hladno stiskanje iz nerjavnega jekla. Tako nastane sistem, ki izpolnjuje tudi najstrožje pogoje glede napeljav za pitno vodo. Področja uporabe Neodvisno od tega, kako visoke so zahteve glede zagotavljanja in ohranjanja kakovosti pitne vode: Sanpress Inox izpolnjuje vse najstrožje smernice. Na ta način je izvrstno primeren tako za napeljave za pitno vodo kakor tudi za industrijske hladilne sisteme in sisteme procesne vode. Material Sanpress Inox je v celoti sestavljen iz kakovostnega nerjavnega jekla. Fitingi iz nerjavnega jekla so opremljeni s tesnilnim elementom iz EPDM z izredno dolgo življenjsko dobo. Ustrezne cevi iz nerjavnega jekla in so higiensko brezhibne ter visoko gospodarne. Dimenzije Sistem iz nerjavnega jekla je na voljo v dimenzijah od 15 do 108 mm in nudi s svojimi številnimi loki, nadloki, koti, spojkami, vijačnimi spoji in armaturami primerno rešitev za vsa področja uporabe. Nadaljnje informacije Fitingi za hladno stiskanje imajo v vseh dimenzijah patentirano tehnično rešitev SC-Contur, ki pri preverjanju tesnosti omogoča prepoznavanje nestisnjenih spojev. GLAVNE PREDNOSTI Obsežna ponudba izdelkov za vsako področje uporabe nudi primerno rešitev primeren za vse vrste pitne vode nespremenjeno vrhunska kakovost na podlagi kombinacije fitingov in cevi iz nerjavnega jekla in na voljo v dimenzijah od 15 do 108 mm vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur kakovosten tesnilni element iz EPDM z dolgo življenjsko dobo

18 18 Viega Sanpress Inox G Viega Sanpress Inox G Sistem iz nerjavnega jekla za plinske INSTALACIJE vrhunske kakovosti Absolutna varnost je na prvem mestu pri vseh plinskih napeljavah. Sistem iz nerjavnega jekla Sanpress Inox G je bil razvit posebej za področja, na katerih sta material in tehnika izpostavljena največjim obremenitvam. Področja uporabe Sanpress Inox G se uporablja vsepovsod tam, kjer glede varnosti kompromisi niso možni. S svojo vrhunsko kakovostjo materialov in inteligentnimi varnostnimi detajli je sistem certificiran za vse vrste plinskih napeljav in za napeljave kurilnega olja ter dizelskega goriva. Material Fitingi za hladno stiskanje Sanpress Inox G so v celoti sestavljeni iz kakovostnega nerjavnega jekla. Uporabljajo se v kombinaciji s cevmi iz materiala Poleg tega so fitingi za hladno stiskanje iz nerjavnega jekla opremljeni s tesnilnim elementom iz HNBR z dolgo življenjsko dobo. Dimenzije Sistem iz nerjavnega jekla z dimenzijami od 15 do 108 mm je zasnovan za uporabo v plinskih napeljavah. Poleg tega je dimenzije od 15 do 54 mm mogoče uporabljati za kurilno olje in dizelska goriva. Nadaljnje informacije Vsi fitingi so opremljeni z rumenim tesnilnim elementom in jasno označeni z rumenimi oznakami. Fitingi za hladno stiskanje imajo v vseh dimenzijah patentirano tehnično rešitev SC-Contur, ki pri preverjanju tesnosti omogoča prepoznavanje nestisnjenih spojev. Rumena oznaka pomeni tesnilni element iz HNBR in izključuje pomoto eventualne zamenjave GLAVNE PREDNOSTI primeren za plinske napeljave in za napeljave kurilnega olja ter dizelskega goriva nespremenjeno vrhunska kakovost na podlagi kombinacije fitingov iz nerjavnega jekla in cevi iz materiala kakovosten tesnilni element iz HNBR z dolgo življenjsko dobo vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur dimenzije od 15 do 108 mm (plin in tekoči plin v plinski fazi) dimenzije od 15 do 54 mm (tudi za kurilno olje in dizelska goriva)

19 Viega Sanpress 19 Viega Sanpress Kakovost in gospodarnost za INSTALACIJE PITNE VODE Pa naj gre za instalacije pitne vode, industrijo ali strojegradnjo: Sanpress postavlja nova merila glede kakovosti in gospodarnosti. Neverjetna raznolikost pomeni, da je mogoče neproblematično izvesti tudi najzahtevnejše instalacije. Področja uporabe Sanpress je gospodarna rešitev za vse vrste instalacij pitne vode. Vsi deli sistema so preverjeni in certificirani. Sanpress tako zagotavlja dolgoročno varnost glede zagotavljanja in ohranjanja kakovosti vode pri instalacijah pitne vode in industrijskih instalacijah. Material Sistem je sestavljen iz zelo trdnih, dolgoročno obstojnih fitingov iz rdeče litine z gospodarnimi cevmi iz nerjavnega jekla in Dimenzije Posamezni deli so na voljo v dimenzijah od 12 do 108 mm. Posebej majhne mere vgradnje pri tem olajšajo namestitev. Nadaljnje informacije Dvojna stenska plošča Viega Sanpress in T-kos stenske plošče Viega Sanpress omogočata higiensko neoporečno napeljavo kot npr. krožno ali vrstno napeljavo. Seveda imajo vsi fitingi patentirano tehnično rešitev SC-Contur za še večjo varnost instalacije. Ponudba izdelkov Sanpress obsega vse potrebne dele za instalacijo pitne vode GLAVNE PREDNOSTI primeren za vse vrste pitne vode zelo trden fiting iz rdeče litine z majhnimi merami vgradnje in cevi iz nerjavnega jekla in vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur vsi potrebni deli za higiensko ustrezno napeljavo za pitno vodo namestitev s prihrankom prostora, materialov in časa s pomočjo kompenzatorjev Sanpress

20 20 Viega Raxinox Viega Raxinox RoČno UPoGiBna Cev iz umetne mase z notranjo CeVjo iz nerjavnega jekla Gospodarna možnost instalacije iz nerjavnega jekla na eni etaži: Raxinox nudi ročno upogibno cev iz umetne mase z notranjo cevjo iz nerjavnega jekla ter fiting iz nerjavnega jekla za hladno raksialno (radialno in aksialno) stiskanje. Sistem torej obsega prednosti nerjavnega jekla in udobno namestitev napeljave to pa je prava inovacija Made in Germany. Področja uporabe Raxinox predstavlja gospodarno alternativo togim sistemom iz nerjavnega jekla na vseh področjih z najvišjimi zahtevami glede obstojnosti in ohranjanja kakovosti pitne vode. Zaradi svoje visoke prilagodljivosti je Raxinox popolnoma primeren za krožne in linijske napeljave na eni etaži ter omogoča hitro nadometno namestitev. Material Inovativna cev obsega zunanji plašč iz termično stabiliziranega polietilena in notranjo cev iz nerjavnega jekla, ki je tlačno in temperaturno obstojna. Ta kombinacija poskrbi za to, da je cev mogoče ročno upogibati, istočasno pa je edini material, s katerim medij pride v stik, nerjavno jeklo. Tudi fitingi za hladno stiskanje so iz nerjavnega jekla in optimizirani glede tlačnih izgub, na podlagi raksialnega hladnega stiskanja pa okrogli tesnilni elementi niso potrebni. Dimenzije Raxinox je na voljo v dimenzijah 16 in 20 mm. Dodatne informacije Raxinox se polaga z zvitka in je na voljo z 9 ali 13 mm izolacijo. Cev je mogoče odrezati s škarjami za cevi, fitingi pa imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur. GLAVNE PREDNOSTI Dvojna stenska plošča Viega Raxinox za preprosto namestitev krožne in vrstne napeljave ročno upogibna cev iz umetne mase z notranjo cevjo iz nerjavnega jekla vse površine cevi za stik z medijem so iz nerjavnega jekla hitro in preprosto polaganje z zvitka v dimenzijah 16 in 20 mm fitingi z optimalnimi vrednostmi zeta za majhne tlačne izgube raksialno hladno stiskanje brez tesnilnega elementa vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur

21 Viega Megapress 21 Viega Megapress jeklene CeVi z debelimi stenami hitro, hladno in Varno stiskanje Megapress vam prihrani mnogo časa za varjenje. Končno je mogoče jeklene cevi z debelimi stenami povsem preprosto, varno in gospodarno hladno stiskati. Stiskanje je mogoče izvesti do 60 % hitreje pri dimenzijah ⅜" do 2" in do 80 % hitreje pri dimenzijah od 2½" do 4", varnost pa omogoča patentirana tehnična rešitev SC-Contur. Področja uporabe Megapress se uporablja pri črnih, pocinkanih, industrijsko lakiranih ali z epoksidno smolo prevlečenih jeklenih ceveh. Megapress pomeni konec obsežnih navojnih prehodov ali napornega varjenja pri novih napeljavah in sanaciji ogrevalnih napeljav, zaradi prevleke iz cinka in niklja pa je primeren tudi za uporabo v hladilnih sistemih ali industrijskih konstrukcijah. Material Fitingi Megapress so iz oblikovanega jekla , imajo kakovostno prevleko iz cinka in niklja in pri dimenzijah do 2" tudi profilni tesnilni element iz gume EPDM, pri dimenzijah XL pa okrogel tesnilni element iz gume FKM. To zagotavlja vrhunsko varnost, robustnost in dolgo življenjsko dobo pri vsaki napeljavi. Dimenzije Megapress je na voljo v dimenzijah od ⅜" do 4" in se tako lahko univerzalno uporablja. Dodatne informacije Fitingi so označeni s črnim simbolom Ni za pitno vodo. Vse razpoložljive dimenzije sistema Megapress imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur, ki pri preverjanju tesnosti omogoča prepoznavanje nestisnjenih spojev. Megapress v ogrevalni napeljavi z vmesnimi zbiralniki GLAVNE PREDNOSTI gospodarnost z do 60 % krajšim časom nameščanja pri hladnem stiskanju v primerjavi z varjenjem ob dimenzijah ⅜" do 2" in do 80 % pri dimenzijah od 2 ½" do 4" tlačni priključek za jeklene cevi z debelimi stenami za univerzalno uporabo. Za hladno stiskanje jeklenih cevi v dimenzijah od ⅜" do 4", neodvisno od tega, ali je cev brezšivna, varjena, črna, pocinkana ali prevlečena z epoksidno smolo s patentirano tehnično rešitvijo Viega SC-Contur pri vseh fitingih Megapress

22 22 Viega Megapress G Viega Megapress G VARJENJE ZDAJ NI VEČ POTREBNO NITI PRI PLINSKIH NAPELJAVAH Na področju plinskih napeljav je varnost na prvem mestu. Jeklene cevi z debelimi stenami so tako namenjene predvsem za industrijske plinske napeljave in jih je od sedaj naprej mogoče hladno stiskati z izdelki Viega Megapress G. Sistem Viega Megapress G ne predstavlja samo zanesljive odločitve, temveč gospodarno izbiro. Področja uporabe Viega Megapress G obsega številne nove dele kot so loki, spojke, T-kosi, prirobnice, navojni prehodi in vijačni spoji v dimenzijah od ½" do 2", s tem pa široko ponudbo pripomočkov za namestitev. Sistem ima dovoljenje za uporabo za zemeljske in utekočinjene pline po delovnem listu nemškega združenja DVGW G 260 kot tudi za napeljave po pravilih DVGW-TRGI 2008 in TRF Sistem je poleg tega primeren za medije kot so kurilno olje, dizelsko gorivo, stisnjeni zrak, ter za uporabo v industrijskih sistemih. Viega Megapress G omogoča višjo termično obremenitev in ima dovoljenje za maksimalni obratovalni tlak 5 barov (MOP 5). To so idealni pogoji za zanesljive plinske napeljave. Material Fitingi Megapress G so iz cevno preoblikovanega jekla , imajo oblogo iz cinka in niklja ter profilni tesnilni element iz kakovostnega kavčuka HNBR. Tehnične specifikacije materiala omogočajo uporabo za plinske napeljave in za sisteme kurilnega olja ter dizelskega goriva. Za vse napeljave je zagotovljena vrhunska varnost, robustnost in dolga obstojnost. Dimenzije Megapress G je na voljo v dimenzijah od ½" do 2" in je primeren za univerzalno uporabo. GLAVNE PREDNOSTI Dodatne informacije Vsak posamezni fiting ima vidno rumeno oznako za uporabo na področju plina. Tako je izključena zamenjava ali nenamerna, napačna uporaba delov sistema Viega Megapress G. primeren za zemeljski in utekočinjeni plin po delovnem listu DVGW G 260 kakor tudi za sisteme kurilnega olja in dizelskega goriva do 60 % krajši čas namestitve s tehniko fitingov v primerjavi z varjenjem posebej gospodarna izbira na podlagi visokih prihrankov časa pri nameščanju absolutno požarno varen, saj pri tehniki hladnega stiskanja ni plamenov ali dimnih plinov dodatni zamudni protipožarni ukrepi ali posebni stroški zanje niso potrebni varnost na podlagi patentirane tehnične rešitve SC-Contur za hladno stiskanje jeklenih cevi z debelimi stenami s priključno nazivno širino od ½" do 2", pa naj so to brezšivne, varjene ali črne cevi ali pa prevlečene z epoksidno smolo

23 Viega Prestabo 23 Viega Prestabo Pocinkano jeklo za visoko gospodarnost Zanesljivo, varno, pocinkano: to so samo tri lastnosti, ki jih strokovnjaki cenijo pri izdelkih Viega. Neverjetno velik obseg ponudbe izdelkov, inteligentne varnostne rešitve in visoka gospodarnost samo še olajšajo odločitev za Prestabo. Področja uporabe Sistem spajanja s hladnim stiskanjem Prestabo predstavlja gospodarno alternativo za vse instalacije ogrevanja, zaprte hladilne krogotoke in pnevmatske sisteme. Material S pocinkanim jeklom Prestabo povezuje na trgu priljubljen material s prednostmi tehnike hladnega stiskanja. Kot na zunaj pocinkana različica je sistem primeren za ogrevalne in industrijske sisteme. Z dodatnim plaščem iz umetne mase predstavlja idealno rešitev za nadometno namestitev. Zunaj in znotraj pocinkana različica nudi optimalno zaščito pred korozijo pri uporabi v šprinkler in pnevmatskih sistemih. Dimenzije Obsežna ponudba izdelkov Prestabo obsega fitinge za hladno stiskanje in cevi dimenzij od 12 do 108 mm. Nadaljnje informacije Vsi fitingi Prestabo imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur. Cevi Prestabo so za nadometno namestitev na voljo tudi s PP-plaščem. Tako fitingi kot tudi cevi so označeni z rdečim simbolom za Ni za pitno vodo. Praktičen kompletni sistem v dimenzijah od 12 do 108 mm GLAVNE PREDNOSTI gospodaren sistem za zaprte instalacije ogrevanja, zaprte hladilne krogotoke in pnevmatske sisteme nelegirano jeklo v treh različicah: na zunaj pocinkano, na zunaj pocinkano s plaščem iz PP, zunaj in znotraj pocinkano v dimenzijah od 12 do 108 mm vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur cevi in fitingi imajo rdeče opozorilo Ni za pitno vodo

24 24 Ventili s poševnim sedežem Viega Easytop Ventili s poševnim sedežem Viega Easytop za Vse materiale, Velikosti, vrste PRikljUČkov in ZaHteve Regulacijski ventil Viega Easytop je na voljo kot ventil prostega pretoka, ventil prostega pretoka z blokado povratnega toka oziroma kot ventil z blokado povratnega toka iz rdeče litine ali silicijevega kroma v velikosti od DN 15 do DN 100 ali iz nerjavnega jekla v dimenzijah od DN 15 do DN 50. Vse različice ventilov so odporne proti koroziji in vključujejo visoko kakovostno nerjavno jeklo in novo inovativno tesnilo. Podrobnosti tehnike Na podlagi korozijsko obstojnega nerjavnega jekla je pri vseh sistemskih armaturah Easytop absolutna uporabnost vedno zagotovljena. Povsem nov, inovativen način zatesnitve pri sistemskih ventilih tudi zaščiti tesnilo krožnika ventila pred poškodbami zaradi previsokih pritisnih sil. SC-Contur Oprijemljive prednosti Ergonomična ročna kolesca se bolje prilagajajo roki, vreteno ventila pa se ne pomika ven in tako omogoča povsem preprosto sprožitev tudi pri tesnih razmerah vgradnje. Prikaz položaja je signalne barve, zato je mogoče že na daleč ugotoviti, ali je ventil odprt ali zaprt. Zagotovljena zanesljivost Pa naj bo to nerjavno jeklo, rdeča litina ali silicijev bron: obsežna ponudba izdelkov v najrazličnejših izvedbah izpolnjuje vse zahteve in je primerna za vse običajne načine nameščanja naj bo to hladno stiskanje v nekaj sekundah ali konvencionalno privijanje. Obsežna ponudba pribora, kot so izolacijske obloge, ventili za praznjenje in podaljški, je pri sistemskih armaturah Easytop ravno tako samoumevna kot optimizacija proti izgubi tlaka in izpolnjevanje državnih in mednarodnih standardov ter predpisov. GLAVNE PREDNOSTI primernost za vse vrste pitne vode iz kakovostnih materialov kot je nerjavno jeklo, rdeča litina in silicijev bron sistemski priključki za hladno stiskanje za cevovodne sisteme Viega inovativen način zatesnitve kot tesnjenje brez prenosa sile sedež ventila in enota krožnika ventila iz nerjavnega jekla izolacijska obloga iz umetne mase EPP na voljo kor pribor za vse dimenzije

25 Viega Raxofix 25 Viega Raxofix Sanitarije in ogrevanje v gospodarnih dimenzijah Sistem cevovodnih napeljav iz umetne mase, optimiziran glede izgube tlaka, povezuje prednosti tehnike hladnega stiskanja in tehnike s potisno pušo. Fitingi iz rdeče litine z optimalnimi polmeri in oporniki iz PPSU brez tesnilnega elementa omogočajo učinkovito namestitev z manjšo izgubo tlaka. To omogoča namestitev manjših nazivnih širin, za manjšo količino vode, kar prinaša prednosti na področju higiene. Področja uporabe Sistem Viega Raxofix je primeren za napeljave za pitno vodo in ogrevalne napeljave. Na podlagi optimalne geometrije delov so možne tudi obsežne krožne in vrstne napeljave z dvojnimi stenskimi ploščami od 16 do 25 mm. Sistem je optimalno primeren za higiensko občutljiva področja kot so bolnišnice, hoteli itd. Ogrevalne napeljave je mogoče izvesti z že izoliranimi priključnimi bloki in križnimi T-kosi v najkrajšem možnem času, zato dodatno izoliranje ni potrebno. Material S kombinacijo osnovnih izdelkov iz rdeče litine z visoko obremenljivimi oporniki iz PPSU in večplastnih cevi Raxofix je na voljo sistem z dolgo življenjsko dobo, ki je higieničen in varen za namestitev ter uporabo. Dimenzije Za izpolnitev gradbenih zahtev in okoliščin je na voljo obsežna ponudba izdelkov dimenzij od 16 do 63 mm. Večplastne cevi Raxofix obsegajo notranjo cev iz polietilena PE-Xc, plast aluminija in zunanji plašč iz PE-Xc. Za izpolnitev zahtev standardov so na voljo cevi z različnimi izvedbami izolacije od 6 do 26 mm. Dodatne informacije Raksialna tehnika hladnega stiskanja pri Viega Raxofix združuje prednosti radialne tehnike hladnega stiskanja in aksialne tehnike s potisno pušo. Fitinge se v enem samem delovnem postopku hladno stisne radialno in aksialno. Tako se izvede varno hladno stiskanje, primerno za umetne mase brez tesnilnega elementa in brez umerjanja ali razširjanja. GLAVNE PREDNOSTI Preprosta in hitra obdelava: namestitev je zaradi zgibnih vlečnih čeljusti Viega enostavna tudi na težko dostopnih mestih umerjanje ni potrebno optimalno primeren za krožne in vrstne napeljave obstojna kombinacija iz rdeče litine, PPSU in večplastnih cevi iz PE-Xc v dimenzijah od 16 do 63 mm manjše dimenzioniranje z manjšimi tlačnimi izgubami v fitingih vsi fitingi imajo patentirano tehnično rešitev SC-Contur

26 26 <Pagina> Viega Pressguns Viega Pressguns VRHUNSKA VARNOST IZVEDBE

27 Viega Pressguns 27 Pištoli za hladno stiskanje Viega Pressgun 5 in Viega Pressgun Picco prepričata s svojo vrhunsko kakovostjo in omogočata udobno in varno namestitev tudi v najtežjih pogojih. Pištoli imata certifikat TÜV in izredno dolge intervale servisiranja, zato spadata med najbolj zanesljiva, gospodarna ter uspešna orodja za hladno stiskanje v Evropi. Čeljusti za hladno stiskanje in pritisni obroči Viega Skupne značilnosti izredno udobna uporaba z eno roko na podlagi ergonomične oblike pištole na voljo je napajanje iz električnega omrežja ali litij-ionska akumulatorska baterija najnovejše generacije z 18 V/2,0 Ah ali 4,0 Ah, z optimalnim hladnim zagonom in zaščito pred globinsko izpraznitvijo glavo za hladno stiskanje je mogoče obračati do 180, zgibne vlečne čeljusti s pritisnimi obroči in funkcijo zgiba pa omogočajo preprosto dosegljivost tudi na prej nedostopnih mestih LED-luč za preprosto hladno stiskanje pri težjih svetlobnih razmerah TÜV-preverjena varnostna tehnika: zakasnjena sprožitev, varovalo zatičev in prikaz vzdrževanja PREDNOSTI PIŠTOLE viega pressgun 5 Pribor za tehniko hladnega stiskanja za Viega Pressgun 5 v praktičnem kovčku za kovinske cevovodne sisteme v dimenzijah 12 do 108 mm, za fitinge za jeklene cevi Megapress od ⅜" do 4", za cevovode iz umetne mase od 12 do 63 mm teža samo 3,2 kg (brez čeljusti za hladno stiskanje) dolgi intervali vzdrževanja: po hladnih stiskanjih ali 4 letih samodejna varnostna zapora po hladnih stiskanjih PREDNOSTI PIŠTOLE viega pressgun picco za kovinske cevovodne sisteme v dimenzijah 12 do 35 mm, za fitinge za jeklene cevi Megapress velikosti ⅜", ½" in ¾", za cevovode iz umetne mase od 12 do 40 mm čeljusti za hladno stiskanje s funkcijo zagrabitve za varno in preprosto enoročno montažo teža samo 2,5 kg (brez čeljusti za hladno stiskanje) izredno majhne vgradne mere za namestitev v ozkih cevnih kanalih in nadometno namestitev servis je potreben šele po hladnih stiskanjih ali po 4 letih, varnostna zapora sledi po hladnih stiskanjih Pribor za tehniko hladnega stiskanja v praktičnem kovčku Pressgun-Press Booster za Megapress XL od 2 ½" do 4" PREDNOSTI izdelka Pressgun-Press Booster je inovativen ojačevalnik moči za sistem Megapress Xl z integrirano zgibno vlečno čeljustjo za dimenzije 2 ½", 3" in 4" optimalno dimenzionirana sila stiskanja za vrhunsko varnost izredna ergonomičnost in preprosta uporaba na podlagi teže samo 9 kg in praktičnega nosilnega traka primeren je za vse stroje za hladno stiskanje Viega tipa 2 do Pressgun 5 (ne pa tudi za Pressgun Picco) posebne krogelne glave pri zgibnih vlečnih čeljustih preprečujejo zamenjavo z drugimi pritisnimi obroči Viega dolgi intervali servisiranja zaradi zanesljivosti, tipične za izdelke Viega na voljo so Pressgun-Press Booster in pritisni obroč velikosti 2 ½" v praktičnem kovčku ter kovček s pritisnimi obroči velikosti 3" in 4"

28 SI / Pravice do sprememb pridržane. Viega CE GmbH & Co. KG Viega Platz Attendorn Nemčija Telefon +49 (0) viega.com Vaš lokalni kontakt: Tomislav Niksic Telefon +385 (0) Faks +385 (0) tniksic@viega.hr

P1 Sistemska orodja za hladno stiskanje Tehnika cevovoda SI 8/19 Katalog 2019/2020 Pravice do sprememb pridržane.

P1 Sistemska orodja za hladno stiskanje Tehnika cevovoda SI 8/19 Katalog 2019/2020 Pravice do sprememb pridržane. P1 Sistemska orodja za hladno stiskanje Tehnika cevovoda SI 8/19 Katalog 2019/2020 Pravice do sprememb pridržane. Za vse sisteme za hladno stiskanje Viega DN10 DN100. Sistemska orodja za hladno stiskanje

Prikaži več

Tehnični list Regulator pretoka (PN 16, 25, 40) AFQ/VFQ 2(1) povratek in vgradnja v dovod Opis Ima regulacijski ventil z nastavljivim omejevalnikom pr

Tehnični list Regulator pretoka (PN 16, 25, 40) AFQ/VFQ 2(1) povratek in vgradnja v dovod Opis Ima regulacijski ventil z nastavljivim omejevalnikom pr Tehnični list Regulator pretoka (PN 16, 5, 40) AFQ/VFQ ( povratek in vgradnja v dovod Opis Ima regulacijski ventil z nastavljivim omejevalnikom pretoka in pogonom z regulacijsko membrano. Na voljo sta

Prikaži več

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb DuoControl CS SL Navodila za vgradnjo Stran 2 DuoControl CS Kazalo Uporabljeni simboli... 2 Navodila za vgradnjo Obseg dobave... 3 Varnostna navodila... 3 Zaščita pred umazanijo / naoljenjem... 3 Mere

Prikaži več

ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF (

ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF ( ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Brez vsebnosti halogenih snovi Majhna količina

Prikaži več

VIESMANN VITOMAX 200-HW Visokotlačni vročevodni kotel za dop. temperature iztoka do 150 C Nazivna toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list Naroč. št

VIESMANN VITOMAX 200-HW Visokotlačni vročevodni kotel za dop. temperature iztoka do 150 C Nazivna toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list Naroč. št VIESMANN VITOMAX 200-HW Visokotlačni vročevodni kotel za dop. temperature iztoka do 150 C Nazivna toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list Naroč. št. in cene na zahtevo VITOMAX 200-HW Tip M72A Visokotlačni

Prikaži več

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju ponese deroča voda, se lahko zaščitite, dokler se voda ne umiri. JUNIJ 2015

Prikaži več

REŠITVE Inteligentna ventilska tehnologija na enem mestu SMART IN FLOW CONTROL.

REŠITVE Inteligentna ventilska tehnologija na enem mestu SMART IN FLOW CONTROL. REŠITVE Inteligentna ventilska tehnologija na enem mestu SMART IN FLOW CONTROL. SAMSON razvija in izdeluje regulacijske ventile praktično za vse zahteve in procese od kovanega krogelnega ventila do obvodnega

Prikaži več

untitled

untitled ROTEX Sanicube: Kombinacija pretočnega grelnika in hranilnika toplote. ROTEX Sanicube: Higienski grelnik sanitarne vode. Topla sanitarna voda - vedno na voljo, ko jo potrebujete. Del kakovosti življenja

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Pripravil: Miha Miha Šetina Šetina >> Zrakotesno, energetsko varčno in tajnostno vgrajevanje, zunanjega stavbnega pohištva po evropskih smernicah EnEV oz RAL z inovativnimi sistemi Pinta abdichtung >>

Prikaži več

Microsoft Word - microtronic1.06

Microsoft Word - microtronic1.06 Konfekcioniranje kablov Konfekcioniranje kablov je ena izmed glavnih dejavnosti s katero se ukvarja podjetje Microtronic. Večletne izkušnje na področju konfekcioniranja, tehnično znanje in primerna orodja,

Prikaži več

Tehnična dokumentacija

Tehnična dokumentacija PROSIGMA PLUS d.o.o. Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09 info@prosigmaplus.si, www.prosigmaplus.si DŠ: SI19873662 Tehnična dokumentacija Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine

Prikaži več

50020_00022_GF_030618_SL.indb

50020_00022_GF_030618_SL.indb Filter za plin Navodila za uporabo Navodila za vgradnjo Naj bodo vedno v vozilu! Stran 2 Stran 7 Filter za plin Obsah Uporabljeni simboli... 2 Navodila za uporabo Namen uporabe... 3 Menjava filtrskega

Prikaži več

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF ( PRVA FLEKSIBILNA IZOLACIJA Z MAJHNO KOLIČINO DIMA ZA VEČJO VARNOST LJUDI Povečana va

Powered by TCPDF (  Powered by TCPDF (  PRVA FLEKSIBILNA IZOLACIJA Z MAJHNO KOLIČINO DIMA ZA VEČJO VARNOST LJUDI Povečana va Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) PRVA FLEKSIBILNA IZOLACIJA Z MAJHNO KOLIČINO DIMA ZA VEČJO VARNOST LJUDI Povečana varnost zaradi odličnih požarnih lastnosti in manjše

Prikaži več

Schöck Isokorb tip W Schöck Isokorb tip W W Schöck Isokorb tip W Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne

Schöck Isokorb tip W Schöck Isokorb tip W W Schöck Isokorb tip W Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne sile. Poleg tega prenaša tudi izmenične vodoravne sile. 111 Razvrstitev elementov Prerez pri vgrajevanju zunaj znotraj

Prikaži več

INVESTITOR: OBČINA ČRNOMELJ, TRG SVOBODE ČRNOMELJ OBJEKT: REKONSTRUKCIJA SANITARIJ, OŠ MILKE ŠOBAR- NATAŠE SPREMEMBA PRIPRAVE SANITARNE VODE, T

INVESTITOR: OBČINA ČRNOMELJ, TRG SVOBODE ČRNOMELJ OBJEKT: REKONSTRUKCIJA SANITARIJ, OŠ MILKE ŠOBAR- NATAŠE SPREMEMBA PRIPRAVE SANITARNE VODE, T INVESTITOR: OBČINA ČRNOMELJ, TRG SVOBODE 3 8340 ČRNOMELJ OBJEKT: REKONSTRUKCIJA SANITARIJ, OŠ MILKE ŠOBAR- NATAŠE SPREMEMBA PRIPRAVE SANITARNE VODE, TOPLOTNA ČRPALKA NAČRT: 5.5. VODOVOD in KANALIZACIJA

Prikaži več

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o.

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o. Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09

Prikaži več

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09 info@prosigmaplus.si, www.prosigmaplus.si DŠ: SI19873662 Tehnična dokumentacija Podzemni univerzalni zbiralnik Aqua King

Prikaži več

KATALOG SREBROVIH SPAJK

KATALOG SREBROVIH SPAJK KATALOG SREBROVIH SPAJK UNIVERZALNE SREBROVE SPAJKE BREZ KADMIJA Spajka Sestava % Območje Natezna Standardi Delovna Gostota taljenja trdnost Ag Cu Zn Ostalo temp. g/cm3 EN 17672 DIN 8513 N/mm2 Ag 56Sn

Prikaži več

Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom

Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom IMI HEIMEIER / Termostatske glave in radiatorski ventili / Termostatska glava Halo Termostatska glava Halo Termostatska glava Halo se uporablja

Prikaži več

IMP Klima Enote za regulacijo zraka Regulacijske žaluzije Regulacijske žaluzije PREZRAČEVALNE REŠETKE IN VENTILI Regulacijske žaluzije RŽ-1, RŽ-2, RŽ-

IMP Klima Enote za regulacijo zraka Regulacijske žaluzije Regulacijske žaluzije PREZRAČEVALNE REŠETKE IN VENTILI Regulacijske žaluzije RŽ-1, RŽ-2, RŽ- RŽ-1, RŽ-2, RŽ-3 Uporaba so namenjene za regulacijo pretoka zraka in tlaka v prezračevalnih kanalih in klima napravah. Lahko jih vgrajujemo samostojno ali v kombinaciji s zaščitnimi ali nadtlačnimi rešetkami.

Prikaži več

Filter za plin SL Navodila za vgradnjo Stran 2

Filter za plin SL Navodila za vgradnjo Stran 2 Filter za plin SL Navodila za vgradnjo Stran 2 Filter za plin Kazalo Uporabljeni simboli... 2 Varnostna navodila... 2 Namen uporabe... 3 Navodila za vgradnjo Vgradnja filtra za plin... 5 Vgradnja brez

Prikaži več

O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2

O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2 O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2 Tloris tipične etaže od 2. do 5. nadstr. list 3 Tloris

Prikaži več

Layout 1

Layout 1 Utekočinjeni naftni plin Vsebina in lastnosti UNP v jeklenki je mešanica utekočinjenih naftnih plinov (BUTAN C 4 H 10 PROPAN C 3 H 8 ). Mešanica je nestrupen, gorljiv plin, težji od zraka, ki pa je v določenem

Prikaži več

Tehnicne_zahteve_plin_

Tehnicne_zahteve_plin_ Tehnične zahteve za graditev glavnih in priključnih plinovodov ter notranjih plinskih napeljav 10. dopolnjena in popravljena izdaja maj 2012 Tehnične zahteve plin, 10. izdaja, maj 2012 VSEBINA 0. UVOD...

Prikaži več

VIESMANN VITODENS Plinski kondenzacijski kotel Navodilo za projektiranje VITODENS 100-W Tip B1HC, B1KC Plinski stenski kondenzacijski kotel 4,7 do 35,

VIESMANN VITODENS Plinski kondenzacijski kotel Navodilo za projektiranje VITODENS 100-W Tip B1HC, B1KC Plinski stenski kondenzacijski kotel 4,7 do 35, VIESMANN VITODENS Plinski kondenzacijski kotel Navodilo za projektiranje VITODENS 100-W Tip B1HC, B1KC Plinski stenski kondenzacijski kotel 4,7 do 35,0 kw Za zemeljski in utekočinjen plin VITODENS 111-W

Prikaži več

Microsoft Word - Tehnicno_porocilo_PZI-strojne

Microsoft Word - Tehnicno_porocilo_PZI-strojne TERMOTEH d.o.o., Cesta v Zgornji Log 49, 1000 Ljubljana 1 1.1 NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU Načrt in številčna oznaka načrta: Investitor: Objekt: Vrsta projektne dokumentacije in njena številka:

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Slovenija znižuje CO 2 : dobre prakse INTEGRACIJA SPREJEMNIKOV SONČNE ENERGIJE V SISTEM DOLB VRANSKO Marko Krajnc Energetika Vransko d.o.o. Vransko, 12.4.2012 Projekt»Slovenija znižuje CO 2 : dobre prakse«izvaja

Prikaži več

AKCIJA - lesna biomasa

AKCIJA - lesna biomasa PAKETI BIOMASA 209 Ogrevajte se z lesno biomaso! Cenik velja od 0.0.209 Uplinjevalni kotli na polena ETA SH Imejte popolni nadzor nad kotlom in varčno porabo energenta Kotel z najsodobnejšo tehnologijo

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika PO

UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika PO UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika POROČILO PRAKTIČNEGA IZOBRAŽEVANJA v TERMOSOLAR d.o.o.,

Prikaži več

Sekcija instalaterjev-energetikov 1000 Ljubljana, p.p. 2350, Celovška 71 tel , URL: E pošta:

Sekcija instalaterjev-energetikov 1000 Ljubljana, p.p. 2350, Celovška 71 tel , URL:   E pošta: Sekcija instalaterjev-energetikov 1000 Ljubljana, p.p. 2350, Celovška 71 tel. 01 58 30 540, 01 58 30 500 URL: http://www.ozs.si E pošta: janko.rozman@ozs.si INFORMATIVNE CENE ZA STROJNE INŠTALACIJE Naslov:

Prikaži več

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke Prihranek energije pri posobitvi ogrevanja in energetski obnovi ovoja stavbe V primeru posobitve ogrevalnega sistema stanovanjske zgradbe je potrebno ugotoviti letno porabo toplotne energije. Približno

Prikaži več

AKCIJA - lesna biomasa

AKCIJA - lesna biomasa PAKETI BIOMASA 209 Ogrevajte se z lesno biomaso! Cenik velja od 0.0.209 Uplinjevalni kotli na polena ETA SH Imejte popolni nadzor nad kotlom in varčno porabo energenta Kotel z najsodobnejšo tehnologijo

Prikaži več

Overview

Overview SMETARSKA VOZILA ROS ROCA Olympus nadgradnja na dvoosnem vozilu Olympus nadgradnja na triosnem vozilu Olympus Nova zasnova smetarskega vozila od Januarja 2010 Opravljen trpežnosti test je ekvivalenten

Prikaži več

5_1_Wand_Details

5_1_Wand_Details Načrtovanje in gradnja s sistemi Rigips. 5.10.01 do 5.10.02 Montažne stene Rigips Tesen in nepropusten priključek ima pomembno vlogo pri zvočni zaščiti. Zato je nameščanje priključnega tesnila enako pomembno

Prikaži več

VIESMANN VITOMAX 300-LW Toplotna moč 8,0 do 20,0 MW Podatkovni list VITOMAX 300-LW Tip M84A Nizkotlačni toplovodni kotel V izvedbi Low-NO x Certificir

VIESMANN VITOMAX 300-LW Toplotna moč 8,0 do 20,0 MW Podatkovni list VITOMAX 300-LW Tip M84A Nizkotlačni toplovodni kotel V izvedbi Low-NO x Certificir VIESMANN VITOMAX 300-LW Toplotna moč 8,0 do 20,0 MW Podatkovni list VITOMAX 300-LW Tip M84A Nizkotlačni toplovodni kotel V izvedbi Low-NO x Certificiranje po Direktivi o plinskih napravah, za dopustne

Prikaži več

Vrstne sponke Vrstne sponke Pri nizkonapetostnih povezavah uporabljamo različne spojne elemente za ustvarjanje učinkovitih žičnih povezav. Varnost pov

Vrstne sponke Vrstne sponke Pri nizkonapetostnih povezavah uporabljamo različne spojne elemente za ustvarjanje učinkovitih žičnih povezav. Varnost pov Pri nizkonapetostnih povezavah uporabljamo različne spojne elemente za ustvarjanje učinkovitih žičnih povezav. Varnost povezave je odvisna od tehnike spajanja, ki jo uporabimo (žični priključki, vijačni

Prikaži več

Cenik cene so brez DDV OG REVALN A TEHN I KA KONDENZACIJSKI KOTLI NA KURILNO OLJE Oljni kondenzacijski kotel - GTU C Lastnosti: Kompakten

Cenik cene so brez DDV OG REVALN A TEHN I KA KONDENZACIJSKI KOTLI NA KURILNO OLJE Oljni kondenzacijski kotel - GTU C Lastnosti: Kompakten KONDENZACIJSKI KOTLI NA KURILNO OLJE Oljni kondenzacijski kotel - GTU C Lastnosti: Kompakten kondenzacijski kotel na kurilno olje Tovarniško prigrajen in nastavljen EcoNOx gorilnik (NOx

Prikaži več

CY110 Sistem glavnega ključazmogljivost, ki presega standard

CY110 Sistem glavnega ključazmogljivost, ki presega standard CY110 Sistem glavnega ključazmogljivost, ki presega standard Zaupanja vredna tehnologija ploščatih ključev za širok spekter uporabe Patentirani obojestranski ključ CY110 nudi podobne prednosti, kot sistemi

Prikaži več

PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni grad

PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni grad PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø 120 200 mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni gradnji. Primeren je za priklop dveh kurilnih naprav, npr.

Prikaži več

BM2

BM2 MOBILNI PROSTORSKI PLINSKI GRELNIK Z DIREKTNIM Za gradbišča, manjše delavnice, plastenjake, steklenjake Direktno zgorevanje, ne potrebuje dimnika. Zelo hitra montaža ker priklopimo samo plinsko jeklenko

Prikaži več

Uporaba OVE v stavbah

Uporaba OVE v stavbah Sončna energija in stavbe Ogrevanje in hlajenje stavb s soncem Dr. Sašo Medved, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo Vrste SOS pasivni sistemi ; integrirani v stavbe aktivni sistemi ; ogrevalni

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud Datum objave: 25.09.2017 10:54 prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tudi poddigestorijske omarice in kakšne, za kakšen namen shranjevanja? Hvala,

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za zdravje Štefanova 5, 1000 Ljubljana ZMANJŠANJE PORABE ENERGIJE V SPLOŠNI BOLNIŠNICI NOVO MESTO Dolenjske Toplice, 5.4.2012 Božidar Podobnik, univ.dipl.inž. Vodja projekta

Prikaži več

Tehnologija poročena z obliko. Grelnik je končno postal oblikovalski predmet in postaja junak novega domačega okolja. SELECTION 2016

Tehnologija poročena z obliko. Grelnik je končno postal oblikovalski predmet in postaja junak novega domačega okolja. SELECTION 2016 Tehnologija poročena z obliko. Grelnik je končno postal oblikovalski predmet in postaja junak novega domačega okolja. SELECTION 2016 Osa S vsebuje vse v 18 centimetrih. barva vašega stila Sprednje plošče

Prikaži več

Presentation‘s Main Title

Presentation‘s Main Title JUBIZOL Izvedba detajlov fasade načrtovanje in pregled izvedbe v praksi 1 Aleš Kovač d.i.g. JUB d.o.o. ; ales.kovac@jub.eu Obdelava COKLA Slaba praksa Direktno stikovanje z asfaltom? VROČINA!! 2 Obdelava

Prikaži več

Petrol

Petrol PETROLOV Program za zagotavljanje prihrankov energije pri končnih odjemalcih 2 Zakonski okvir Sredstva iz Petrolovega programa se podeljujejo v skladu s pravili za podeljevanje Državne pomoči (javni pozivi)

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM

PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM NORMATIVNA UREDITEV VARSTVA PRED POŽAROM Kakšne pogoje mora izpolnjevati pooblaščena oseba za izvajanje ukrepov varstva pred požarom v večstanovanjskih hišah? Kako

Prikaži več

ErgoPack ergonomsko povezovanje palet

ErgoPack ergonomsko povezovanje palet ErgoPack ergonomsko povezovanje palet Postavite ErgoPack pred paleto. Verižna sablja potegne trak spodaj pod paleto ErgoPack sistem Z ErgoPack-om boste sprejeli pravilno odločitev! Velike, male, široke,

Prikaži več

Priklopite se na zemeljski plin in prihranite! ZEMELJSKI PLIN VAS ČAKA PRED VRATI AKCIJSKA PONUDBA VELJA DO 31. DECEMBRA 2017 Da bo vaša odločitev za

Priklopite se na zemeljski plin in prihranite! ZEMELJSKI PLIN VAS ČAKA PRED VRATI AKCIJSKA PONUDBA VELJA DO 31. DECEMBRA 2017 Da bo vaša odločitev za Priklopite se na zemeljski plin in prihranite! ZEMELJSKI PLIN VAS ČAKA PRED VRATI AKCIJSKA PONUDBA VELJA DO 31. DECEMBRA 2017 Da bo vaša odločitev za zemeljski plin lažja, vam ponujamo: ¾¾celovito energetsko

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Laboratorij za termoenergetiko Jedrska elektrarna 1 Zanimivosti, dejstva l. 1954 prvo postrojenje (Obninsk, Rusija): to postrojenje obratovalo še ob prelomu stoletja; ob koncu 2001 so jedrske elektrarne

Prikaži več

Gorivna celica

Gorivna celica Laboratorij za termoenergetiko Delovanje gorivnih celic Najbolj uveljavljeni tipi gorivnih celic Obstaja veliko različnih vrst gorivnih celic, najpogosteje se jih razvršča glede na vrsto elektrolita Obratovalna

Prikaži več

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE Oljni radiatorji so odlična izbira za dodatno ogrevanje najrazličnejših prostorov. S pomočjo koles jih z lahkoto

Prikaži več

new

new MIT-PP-H Ročna iztisna pištola Easy-Press Občasna in rena uporaba Enostaven in hiter iztisk malte Nenaporno elo Avtomatski izpust Ergonomsko, lahko in robustno Uoben oprijem tui z rokavicami MIT-PP-H0

Prikaži več

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke VGRADNJA KOMPAKTNEGA KOLEKTORJA ZA OGREVANJE NIZKENERGIJSKE HIŠE S TOPLOTNO ČRPALKO ZEMLJA/VODA Vgradnja kompaktnega zemeljskega kolektorja v obliki košare prihrani 75 % površino zemlje v primerjavi z

Prikaži več

OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev standardno vgrajena dva silikonska

OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev standardno vgrajena dva silikonska OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev zagotavljajo tesnenje tudi pri zelo nizkih temperaturah in močnih nalivih vgrajeno Roto

Prikaži več

1

1 1 KAZALO Kazalo 2 Ogled Toplarne Moste 3 Zgodovina 3 Splošno 4 O tovarni 5 Okolje 6 2 Ogled Toplarne Moste V ponedeljek ob 9.20 uri smo se dijaki in profesorji zbrali pred šolo ter se nato odpeljali do

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Prevod SIOEN prezentacije

Microsoft PowerPoint - Prevod SIOEN prezentacije ZAŠČITA NA PODLAGI INOVACIJ Kratek pregled fasadnih oblog iz tekstilnih materialov Obrazložitev razlike med fasadnimi materiali in različnimi fasadnimi sistemi: Razlikujemo med sistemi oblog in prezračevanimi

Prikaži več

IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na

IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na večjih razdaljah Hitro shranjevanje odčitkov (2 odčitka

Prikaži več

Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2

Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2 Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2 Razvojni raziskovalni projekt TEHNIČNI POGOJI ZA ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI

Prikaži več

Talni konvektorji TKH Tehnični katalog

Talni konvektorji TKH Tehnični katalog Talni konvektorji TKH Tehnični katalog Splošno Splošno Vse meritve na talnih konvektorjih za ogrevanje in hlajenje so izvedene skladno z Evropskimi direktivami in Evropskimi normami, ki predpisujejo delovanje

Prikaži več

Obrazec 2 priloga 1.xlsx

Obrazec 2 priloga 1.xlsx POPIS MATERIALA IN DEL: URI - SOČA: KLIMATIZACIJA PROSTOROV V OBJEKTU VRTNICA A. POHLAJEVANJE PROSTOROV 1. ZUNANJA KOMPRESORSKA ENOTA kompaktne izvedbe z inverter kompresorjem, uparjalniki ter zračno hlajenimi

Prikaži več

Microsoft Word - MEADRAIN TRAFFIC DM 1500

Microsoft Word - MEADRAIN TRAFFIC DM 1500 SEPARAT MEADR RAIN TRAFF FIC DM 15000 Monolitna kanaleta iz polimern nega betona za linijsko odvodnjavanje Skladen s SIST EN 1433 Prednosti monolitne konstrukcije: Nazivna širina 150 Razred obremenitve

Prikaži več

Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR ProFarm Košenina d.o.o. Spodnja Senica Medvode Tel. 01/ Faks: 01/ GSM

Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR ProFarm Košenina d.o.o. Spodnja Senica Medvode Tel. 01/ Faks: 01/ GSM Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR Spodnja Senica 9 1215 Medvode Tel. 01/3618-303 Faks: 01/3618-304 GSM. 040/21-33-55 Intenet: Uvod Ta navodila se navezujejo na sledeče tipe ventilatorjev

Prikaži več

Microsoft Word - SOLARGE_goodpractice_si_innpribostjanu_SI.doc

Microsoft Word - SOLARGE_goodpractice_si_innpribostjanu_SI.doc Stavba Tip stavbe Hotel Število uporabnikov 20,000 Na leto Leto Izgradnje 1991 Celotna ogrevana površina 620 m 2 Poraba tople sanitarne vode 480 m 3 /a, Izračunan Poraba energije za ogrevanje načrtovana

Prikaži več

KAESER FILTER Serije KF F6 do F320 Čist stisnjeni zrak z nizkimi stroški Prostorninski tok 0,6 do 32,0 m³/min, tlak 2 do 16 barov

KAESER FILTER Serije KF F6 do F320 Čist stisnjeni zrak z nizkimi stroški Prostorninski tok 0,6 do 32,0 m³/min, tlak 2 do 16 barov KAESER FILTER Serije KF F6 do F320 Čist stisnjeni zrak z nizkimi stroški Prostorninski tok 0,6 do 32,0 m³/min, tlak 2 do 16 barov www.kaeser.com Serije KF F6 do F320 Čist stisnjeni zrak za nizko ceno Filtri

Prikaži več

Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T

Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T pred požarnim preskokom Q FO za požarni preskok polnorazviti

Prikaži več

2019_ katalog_stenski_plinski_kotel_Evodens_De_Dietrich

2019_ katalog_stenski_plinski_kotel_Evodens_De_Dietrich EVODENS STENSKI PLINSKI KONDENZACIJSKI KOTLI CELOVITA IN VISOKO UČINKOVITA REŠITEV NA PODLAGI NAJNOVEJŠIH INOVACIJ www.dedietrich-thermique.fr ADVANCE OBČUTNO IZBOLJŠANJE KAKOVOSTI BIVANJA OB NAMESTITVI

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1 ENERGETSKA UČINKOVITOST PLANINSKIH KOČ EKONOMIKA ENERGENTOV in ENOSTAVNI ENERGETSKI UKREPI Patricjo Božič Energetski svetovalec mreže ENSVET Vsebina Zakaj toliko pozornosti namenjamo energiji? Energenti,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode] Obnašanje jeklenih in sovprežnih stropnih konstrukcij v požaru Vsebina novih požarnih testov Izvedeni so bili požarni preizkusi v okviru projektov FRACOF (ISO požar) COSSFIRE (ISO požar) FICEB (Naravni

Prikaži več

DH cenik uvodne 2019.xlsx

DH cenik uvodne 2019.xlsx Odgovori na vaša vprašanja v zvezi z Danfoss ogrevalno tehniko so vam na voljo pri: Tehnična podpora: 01 582 04 33 Naročanje, dobava: 01 888 86 68 Prodaja: 051 376 368, 040 388 618 Pri konfiguraciji in

Prikaži več

ŠOLA: SŠTS Šiška

ŠOLA: SŠTS Šiška Naslov vaje: MEHKO SPAJKANJE Ime in priimek: 1 1.) WW tehnika (Wire-Wrap) Nekoč, v prvih dneh radio-tehnike se spajkanje elementov ni izvajalo s spajkanjem, ampak z navijanjem žic in sponami. Takšni spoji

Prikaži več

untitled

untitled Energija iz zraka Weishauptove Split toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje To je zanesljivost. Ogrevanje in hlajenje z Weishauptovimi Split toplotnimi črpalkami Split toplotne črpalke so vse bolj priljubljene.

Prikaži več

Viesmann VITOMAX 200-LW Toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list VITOMAX 200-LW Tip M62A/sistem Nizkotlačni toplovodni kotel Certificiran po Direkti

Viesmann VITOMAX 200-LW Toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list VITOMAX 200-LW Tip M62A/sistem Nizkotlačni toplovodni kotel Certificiran po Direkti Viesmann VITOMX 200-LW Toplotna moč 2,3 do 6,0 MW Podatkovni list VITOMX 200-LW Tip M62/sistem Nizkotlačni toplovodni kotel ertificiran po Direktivi o napravah na plinasto gorivo 2009/142/ES Dopusten za

Prikaži več

Rešitve za muzeje jekleni del vašega podjetja

Rešitve za muzeje jekleni del vašega podjetja Kovinski regali za muzeje Sistem TERRA Izvlečne mreže za varno in pregledno shranjevanje muzejskih predmetov Najpomembnejše pri zasnovi depojskega prostora je zaščita muzejskih predmetov. Še več, predmeti

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 9_Xella.pptx

Microsoft PowerPoint - 9_Xella.pptx SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE STAVBE V SLOVENIJI Porobeton in BIM na javnih objektih Miloš Kmetič, univ.dipl.inž.grad. Konzorcij pasivna hiša Strokovno izpopolnjevanje za arhitekte, projektante in energetske svetovalce

Prikaži več

DNH4 Dozirna naprava za kemikalije Voda.Dezinfekcija.Higiena. PPV2013

DNH4 Dozirna naprava za kemikalije Voda.Dezinfekcija.Higiena. PPV2013 DNH4 Dozirna naprava za kemikalije Voda.Dezinfekcija.Higiena. PPV2013 PRIPRAVA VODE JE LAHKO TEŽKA NALOGA. DOVOLITEM, DA VAM POMAGAMO. Priprava in obdelava vode je lahko težka in kompleksna naloga. Znanje,

Prikaži več

Dolgoročna zanesljivost.

Dolgoročna zanesljivost. Dolgoročna zanesljivost. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS: IVECO nudi celovito ponudbo rabljenih vozil najboljših blagovnih znamk skupaj z vseobsegajočimi storitvami in poslovnimi rešitvami. O nas OK TRUCKS

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški ce

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški ce Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški centralnega ogrevanja ter gospodinjske tople vode > Delovanje

Prikaži več

ecoterm toplotna črpalka PREPROSTA. UČINKOVITA. ZANESLJIVA

ecoterm toplotna črpalka PREPROSTA. UČINKOVITA. ZANESLJIVA ecoterm toplotna črpalka PREPROSTA. UČINKOVITA. ZANESLJIVA 2 ECOTERM Inovativen pristop ter uporaba edinstvene tehnologije v svetu toplotnih črpalk omogočata vrsto uporabnih prednosti, ki jih nudi toplotna

Prikaži več

Področje uporabe

Področje uporabe Regulator Področja uporabe Regulator DIALOG EQ je namenjen predvsem vodenju in nadziranju sistemov ogrevanja in hlajenja, lahko pa se uporabi tudi na različnih področjih avtomatizacije in inteligentnih

Prikaži več

NOVA GENERACIJA KOMPAKTNIH TOPLOTNIH ČRPALK

NOVA GENERACIJA KOMPAKTNIH TOPLOTNIH ČRPALK NOVA GENERACIJA KOMPAKTNIH TOPLOTNIH ČRPALK LASTNOSTI TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK/VODA AEROGOR COMPACT W Kompaktna toplotna črpalka zrak/voda je postavljena na prostem Aeorogor Compact (zunanja enota). Pogosto

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Turbofix Mini Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični lis

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Turbofix Mini Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični lis Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV 1.2)

Prikaži več

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški ce

Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški ce Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid Idealna kombinacija toplotne črpalke zrak-voda in plinskega kondenzacijskega kotla > Nizki stroški centralnega ogrevanja ter gospodinjske tople vode > Delovanje

Prikaži več

Direktiva Komisije 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologacij

Direktiva Komisije 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologacij L 82/20 Uradni list Evropske unije 20.3.2014 DIREKTIVA KOMISIJE 2014/44/EU z dne 18. marca 2014 o spremembi prilog I, II in III k Direktivi Evropskega parlamenta in Sveta 2003/37/ES o homologaciji kmetijskih

Prikaži več

Microsoft Word - Dom Taber PZI - Tehnično poročilo 2

Microsoft Word - Dom Taber PZI - Tehnično poročilo 2 KlimaterM KlimaterM projekt d.o.o. družba za projektiranje in založništvo d.o.o. Sedež : Podmilščakova 57 a, 1000 Ljubljana Tel: ++ 386 1 560 28 90 PROJEKT www.klimaterm.si, e-mail: info@klimaterm.si 1.

Prikaži več

Journal 2/2019 AKCIJA VELJA DO ! competent reliable flexible Li-Ion 22V NOVO

Journal 2/2019 AKCIJA VELJA DO ! competent reliable flexible Li-Ion 22V NOVO Journal 2/2019 AKCIJA VELJA DO 31.12.2019! competent reliable flexible Li-Ion 22V NOVO Li-Ion 22V Za 0 % več energije! 2) Akumulatorski sistem za številna ROLLER S orodja! glejte stran 3 glejte stran 1

Prikaži več

elektroPecaver_zlozenka_3.indd

elektroPecaver_zlozenka_3.indd elektropečaver inštalacijeplus Izvedba in projektiranje električnih inštalacij Električne inštalacije Električne napeljave Razsvetljava Varnostna razsvetljava Strelovodne inštalacije Pametne inštalacije

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - DPN_II__05__Zanesljivost.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - DPN_II__05__Zanesljivost.ppt [Compatibility Mode] Univerza v Ljubljani - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo KATEDRA ZA TEHNIŠKO VARNOST Delovne naprave in priprave II Boris Jerman Prioriteta pri izboru načinov varovanja: a) vgrajena varnost;

Prikaži več

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je EUROCOLOR - ugledni proizvajalec oken in vrat razreda

Prikaži več

Cenik HEX 2019.xlsx

Cenik HEX 2019.xlsx Cenik 2019 Ogrevalna tehnika www.heating.danfoss.si Odgovori na vaša vprašanja v zvezi z Danfoss ogrevalno tehniko so vam na voljo pri: Tehnična podpora: 01 582 04 33 Naročanje, dobava: 01 888 86 68 Prodaja:

Prikaži več

Naravna izbira DAIKIN ALTHERMA NIZKO TEMPERATURNA TOPLOTNA ČRPALKA

Naravna izbira DAIKIN ALTHERMA NIZKO TEMPERATURNA TOPLOTNA ČRPALKA Naravna izbira DAIKIN ALTHERMA NIZKO TEMPERATURNA TOPLOTNA ČRPALKA 2 Štiri prednosti nizko temperaturne toplotne črpalke aikin Altherma 99 Prihranite pri obratovalnih stroških, ohranite najvišjo raven

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 VRANSKO URE IN OVE Franc Sušnik Piran, oktober 2012 Lokacija Občina Vransko Prebivalcev 2.614 Površina 53,3 km 2 Zelo aktivni pri osveščanju varovanja okolja, Osnovna šola Vransko vključena v sistem Eko

Prikaži več

Microsoft Word - CENE-DOMA_DJ28_2006.doc

Microsoft Word - CENE-DOMA_DJ28_2006.doc CENE-DOMA/M 0 4 0 1 Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, 45/95 in 9/01) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, 99/05) Posredovanje podatkov je obvezno. CENE INDUSTRIJSKIH PROIZVODOV

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN Za opis izd

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN Za opis izd Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN 13171 Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV

Prikaži več

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke FOTOVOLTAIČNI SISTEMI VGRAJENI V TOPLO ZRAČNE SPREJEMNIKE SONČNE ENERGIJE Pri snovanju ogrevalnih sistemov za nizkoenergijske hiše (NEH) v veliko primerih koristimo toplo zračne sprejemnike sončne energije

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SISTEMI PODPOR ZA GRADNJO MALIH ENERGETSKIH PROIZVODNIH NAPRAV Vinarska 14, 2000 Maribor Tel.: +386 2 228 49 16 E-mail: veronika.valentar@kmetijski-zavod.si www.interreg-med.eu/compose FINANCIRANJE UKREPOV

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tehnološki izzivi proizvodnja biometana in njegovo injiciranje v plinovodno omrežje prof. dr. Iztok Golobič Predstojnik Katedre za toplotno in procesno tehniko Vodja Laboratorija za toplotno tehniko Fakulteta

Prikaži več

Einsatzgrenzendiagramm

Einsatzgrenzendiagramm Tehnični podatki LA 6ASR Informacije o napravi LA 6ASR Izvedba - Izvor toplote Zunanji zrak - Različica - Reguliranje - Mesto postavitve Zunanje - Stopnje moči Meje uporabe - Min. temperatura vode / Maks.

Prikaži več