smart Wallbox >> Navodila za uporabo

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "smart Wallbox >> Navodila za uporabo"

Transkripcija

1 smart Wallbox >> Navodila za uporabo

2 Pomembni naslovi. Stik Daimler AG Mercedesstraße Stuttgart, Nemčija Za tehnična vprašanja se obrnite na lokalno tehnično prodajo znamke smart. Tega priročnika brez izrecnega pisnega dovoljenja niti v celoti niti delno ni dovoljeno razmnoževati, shraniti na elektronski medij ali elektronsko, električno, mehansko, optično in kemično prenašati v kakršni koli obliki, ga fotokopirati ali posneti. Različica: 1.1, SMART-UM-Wallbox Št. artikla:

3 Kazalo. ii Pomembni naslovi Pomembne informacije. 1 Napotki o tem priročniku. 1 Varnostni napotki v teh navodilih. 1 Varnostni napotki na napravi. 2 Splošni varnostni napotki. 3 Splošni napotki o izdelku. 3 Navodila za uporabo Uvod. 5 Predstavitev izdelka. 5 Razpakiranje in obseg dostave. 6 Identifikacija različice izdelka Postopek polnjenja. 7 Polnjenje polnilne postaje smart Odpravljanje napak. 10 Sporočila o napakah med polnjenjem 11 Motnje v delovanju in rešitve. 11 Zaustavitev in ponovni zagon izdelka. 12 Pogosto zastavljena vprašanja Priloga. 14 Tehnični podatki. 15 Merske skice in dimenzije. 16 Standardi in direktive. 17 CE-oznaka in izjava o skladnosti. 17 Vzdrževanje. 18 Čiščenje in nega. 18 Blagovne znamke. 18 Avtorske pravice. 19 Napotki za odlaganje.

4

5 smart Wallbox Pomembne informacije 1 Pomembne informacije. Napotki o tem priročniku. Pričujoča navodila za uporabo so priložena vaši polnilni postaji smart kot originalna dodatna oprema in vsebujejo korake in možnosti, potrebne za zagon in upravljanje polnilne postaje Wallbox. Za čim hitrejšo in preglednejšo orientacijo so v teh navodilih določeni odseki posebej formatirani. > > Opisi, ki navajajo različne enakovredne možnosti (kot v tem primeru), so označeni s pomišljaji. > > Opisi, ki opisujejo izvedbo funkcije, so oštevilčeni in s tem določajo zaporedje posameznih delovnih korakov. Obvezno preberite ta navodila, saj vsebujejo informacije o delovanju polnilne postaje z vašim vozilom smart. Sledite predvsem vsem napotkom o obratovanju in varnosti, natisnjenim v teh navodilih. Ta navodila shranite na varnem mestu za morebitno ponovno uporabo. Če polnilno postajo Wallbox uporablja več uporabnikov, je treba vsebine teh navodil in predvsem varnostne napotke posredovati vsakemu uporabniku oz. jim omogočiti vpogled. Vse mere v teh navodilih so v milimetrih. Če je treba, je pri različnih slikah prikazano tudi merilo. Upoštevajte, da se lahko vsi tehnični podatki, specifikacije in oblikovne značilnost izdelka spremenijo brez predhodne napovedi. Varnostni napotki v teh navodilih. Predvsem je treba upoštevati opozorila in previdnostne ukrepe, ki so v navodilih označena sledeče. Simboli imajo naslednji pomen: NEVARNOST! Odseki, označeni s tem simbolom, opozarjajo na električne napetosti, ki predstavljajo nevarnost za zdravje in življenje. Dejanj, označenih s tem simbolom, nikakor ni dovoljeno izvajati. PREVIDNO! Odseki, označeni s tem simbolom, opozarjajo na nadaljnje nevarnosti, ki lahko vodijo do škode na napravi ali drugih električnih porabnikih. Dejanja, označena s tem simbolom, je treba izvajati zelo previdno. NAPOTEK! Odseki, označeni s tem simbolom, opozarjajo na nadaljnje pomembne informacije in posebnosti, potrebne za uspešno delovanje. Dejanja, označena s tem simbolom, je treba izvajati po potrebi. Varnostni napotki na napravi. Na ohišju in na notranjem pokrovu elektronike polnilne postaje Wallbox so nameščeni nadaljnji varnostni in obratovalni napotki. Ti simboli imajo naslednji pomen:

6 POZOR! V vsakem primeru najprej preberite navodila za uporabo (ta dokument), predvsem, preden odprete vrata ohišja polnilne postaje smart Wallbox. POZOR! Ko odprete ohišje, so lahko v notranjosti polnilne postaje Wallbox nevarne električne napetosti. Splošni varnostni napotki. Upoštevajte naslednje točke: > > Pozorno preberite ta navodila. > > Upoštevajte vsa opozorila. > > Sledite vsem napotkom. > > smart Wallbox je na voljo v različnih izvedbah za posamezne države. Preverite oznako na tipski tablici na spodnji strani polnilne postaje Wallbox, če je polnilna postaja Wallbox dovoljena za namestitev in uporabo v vaši državi. > > Polnilno postajo Wallbox mora namestiti in zagnati kvalificiran električar ob upoštevanju lokalnih predpisov in določil. > > V polnilni postaji Wallbox ni zaščitnega stikala za okvarni tok (RCCB). To mora biti v predpriklopljeni inštalaciji in predvideno samo za napajalni vod polnilne postaje Wallboxa. Vse različice polnilne postaje smart Wallbox, ki so opisane v tem dokumentu, imajo integrirano zaznavanje okvarnega direfenčnega toka, zato načeloma zadostuje RCCB z izklopno karakteristiko tipa A. Vedno je treba upoštevati nacionalne in lokalne predpise. V skladu s temi je morda potrebno stikalo RCCB z drugačno izklopno karakteristiko (npr. tipa B). > > Med namestitvijo oz. po njej mora biti na vseh straneh polnilne postaje Wallbox najmanj 50 cm prostora. > > V nobenem primeru ne odstranite elektronskega pokrova za vrati ohišja polnilne postaje Wallbox. čiščenje ali vzdrževanje delov za njim nista potrebna oz. jih nikakor ne sme izvajati uporabnik sam. > > Polnilno postajo smart Wallbox je dovoljeno uporabljati samo pri zaprtih in zaklenjenih vratih ohišja: Pred začetkom polnjenja zagotovite, da so vrata ohišja zaprta in jih zapahnite s priloženim trirobnim ključem. > > Uporabljajte izključno dodatno opremo, ki jo je za napravo predvidelo podjetje smart. > > Polnilne postaje Wallbox ne uporabljajte v neposredni bližini tekoče vode ali vodnih curkov: Polnilna postaja smart Wallbox je zadostno zaščitena pred pršenjem in brizganjem vode v skladu z vsakokratno vrsto zaščite. > > Polnilne postaje smart Wallbox ni dovoljeno namestiti na območjih, kjer obstaja nevarnost poplav. > > Polnilne postaje smart Wallbox ni dovoljeno namestiti na območju, kjer obstaja nevarnost eksplozije (EX-območje). > > Polnilne postaje smart Wallbox ni dovoljeno oblepiti ali prekriti z drugimi predmeti ali materiali, tako da je vedno zagotovljeno zadostno kroženje zraka.

7 smart Wallbox Pomembne informacije 3 > > Na ohišje ni dovoljeno odložiti tekočin niti predmetov ali posod, ki vsebujejo tekočine. > > Upoštevajte, da je v nekaterih državah morda potrebna drugačna izklopna karakteristika (na primer tip B) predpriklopljenega zaščitnega stikala na diferenčni tok (stikala FI, v nadaljevanju poimenovano stikalo RCCB, glejte tudi "Glosar in definicije" na strani 28). V tem primeru se obrnite na lokalni tehnični servis smart. > > Upoštevajte, da lahko uporaba radijskega oddajnika v neposredni bližini polnilne postaje Wallbox (< 20 cm) vodi do motenj v delovanju in jo je zato treba preprečiti. > > Naprava ni predvidena za uporabo s strani oseb (vključno z otroki) z omejenimi psihičnimi, senzoričnimi ali duševnimi lastnostmi ali s premalo izkušnjami in/ali znanja, razen če jih oseba, ki je odgovorna za njihovo varnost, nadzoruje ali jih je poučila o uporabi naprave. > > Otroke je treba nadzorovati, da se z napravo ne bodo igrali. > > Upoštevajte, da je dovoljeno polnilno postajo smart Wallbox namestiti in uporabljati na največ 2000 metrih nadmorske višine. Splošni napotki o izdelku. Pričujoča polnilna postaja smart Wallbox ustreza trenutnemu stanju tehnike in izpolnjuje vse obstoječe varnostno-tehnične predpise, smernice in standarde. Varnostni napotki v teh navodilih so predvideni za zagotovitev pravilnega in varnega obratovanja. Kršenje ali neupoštevanje varnostnih napotkov in predpisov v navodilih lahko vodi do električnega udara, požara in/ali hudih poškodb. Motnje, ki vplivajo na varnost oseb, priključenih električnih porabnikov ali naprave, lahko odpravi samo usposobljen električar. Če pride do napak pri delovanju polnilne postaje Wallbox, se vedno najprej obrnite na podjetje, ki vam jo je namestilo. Če naprave ni mogoče odpraviti, se obrnite na lokalni tehnični servis smarta. V vsakem primeru stopite v stik z lokalnim tehničnim servisom smart, če: > > se je ohišje mehansko poškodovalo; > > če so bila vrata ohišja odstranjena ali jih ni več mogoče zapreti oz. zapahniti; > > ni več zagotovljena zadostna zaščita pred brizganjem vode in/ali tujki; > > se je polnilna vtičnica ali zunanji polnilni kabel funkcionalno ali vidno poškodoval; > > polnilna postaja Wallbox ne deluje pravilno ali je kako drugače poškodovana. NEVARNOST! Če odkrijete poškodbe na ohišju ali polnilni vtičnici oz. polnilnem kablu, je treba polnilno postajo Wallbox takoj izključiti prek hišne predpriklopljene varovalke oz. varovalk: Nadaljnja uporaba polnilne postaje Wallbox v tem primeru ni dovoljena! Obrnite se na lokalni tehnični servis smart! Navodila za uporabo. Pri uporabi svoje polnilne postaje Wallbox upoštevajte naslednje napotke: > > Naprava mora biti vedno povezana z zaščitnim prevodnikom električnega napajanja. Povezavo z zaščitnim prevodnikom vzpostavi in preveri inštalater. Po namestitvi jo lahko spreminjajo samo kvalificirani električarji.

8 > > Polnilne postaje Wallbox ne namestiti na območjih, v katerih so pogosto osebe. Predvsem je treba preprečiti namestitev na prehodih in označenih reševalnih poteh. > > Če polnjenje ne poteka, je treba polnilni kabel vedno odklopiti in pospraviti (različice s polnilno vtičnico) oz. vtakniti v stranski nastavek vtiča (različice s fiksno povezanim polnilnim kablom), tako da ne obstaja nevarnost spotika. > > Zagotovite, da nazivna napetost in toka naprave ustrezata vrednostim vašega električnega omrežja in da med polnjenjem ne pride do prekoračitve nazivne moči. > > Vedno upoštevajte lokalne varnostne predpise za državo, v kateri se polnilna postaja uporablja. > > Za popoln odklop polnilne postaje Wallbox od električnega omrežja, je treba dovod vedno prekiniti s predpriklopljeno varovalko oz. varovalkami in zunanjim zaščitnim stikalom za okvarni tok. > > Polnilne postaje Wallbox nikoli ne uporabljajte v utesnjenih prostorskih pogojih. Predvsem je treba zagotoviti, da je vozilo parkirano na primerni razdalji od polnilne postaje in da je mogoče polnilni kabel priklopiti, ne da bi bil prekomerno napet. > > Na območju pred polnilno postajo Wallbox je treba predvideti parkirni prostor za vozilo. Razdalja med vozilom in polnilno postajo Wallbox mora biti najmanj 50 cm in največ 5 m. > > Prepričajte se, da so vrata ohišja polnilne postaje med delovanjem vedno zaprta in zaklenjena. Trirobni ključ za odpiranje vrat hranite na mestu, dostopnem samo pooblaščenim uporabnikom. > > V nobenem primeru ne odstranite notranjega pokrova elektronike, ki je za vrati ohišja polnilne postaje Wallbox. > > Nikakor ne spreminjajte ohišja ali notranjega vezja polnilne postaje: če tega ne upoštevate, lahko pride do nevarnosti in s tem kršite osnovna garancijska določila, zaradi česar lahko garancija preneha veljati. > > Napravo naj namešča in/ali popravlja samo kvalificirano strokovno osebje: v napravi ni delov, ki bi jih lahko uporabnik vzdrževal sam.

9 smart Wallbox Uvod 5 Uvod. Zahvaljujemo se vam, da ste se odločili za nakup te polnilne postaje Wallbox za polnjenje vašega vozila smart! S polnilno postajo smart ste se odločili za inovativno rešitev prihodnosti. emobility pomaga varčevati z naravnimi viri in trajnostno zaščititi okolje, kot npr. pri modelih na električni pogon vozil smart. Polnilna postaja smart povezuje napredno in privlačno obliko z intuitivno funkcionalnostjo: Po potrebi lahko uporabnik izbira med različicama s polnilno vtičnico ali s fiksno povezanim polnilnim kablom, ki sta zasnovani za uporabo na zasebnem in tudi poljavnem področju. Polnilne postaje smart so v celoti izdelane v Nemčiji in ustrezajo vsem evropskim predpisom in standardom za polnjenje električnih vozil v skladu s standardom IEC , način 3: Preberite tudi odsek o Standardi in direktive. na strani 16. Predstavitev izdelka. Vaša polnilna postaja smart vam omogoča varno in udobno polnjenje električnih vozil v skladu s standardom IEC način 3 in je zasnovana za čim krajše čase polnjenja. Pri vseh naših izdelkih je za nas najpomembnejša varnost za uporabnika. Zato ima vaša polnilna postaja Wallbox integrirano zaznavanje okvarnega direfenčnega toka, ki zagotavlja pravilno delovanje predpriklopljenih RCCB pri okvarnih diferenčnih tokovih. Pri dnevni uporabi je polnilna postaja Wallbox izredno enostavna za uporabo: Prek treh LED-prikazov na spodnjem območju vrat ohišja je mogoče vedno dobro odčitati trenutna obratovalna stanja. Če pride do napake v delovanju, lahko vzrok odčitate prek specifične LED-kode napake, ne da bi morali odpreti ohišje. Ko polnilno postajo Wallbox zažene strokovnjak, je ta vedno pripravljena za uporabo, pri čemer je treba postopek polnjenja ločeno omogočiti z integriranim stikalom na ključ. Skupna značilnost vseh polnilnih postaj je kompaktno ohišje, ki notranje vezje učinkovito ščiti pred okoljskimi vplivi in nepooblaščenim dostopom. Praviloma mora vse različice polnilnih postaj Wallbox namestiti in zagnati kvalificiran električar. Pri vprašanjih se obrnite na lokalnega partnerja smart. Razpakiranje in obseg dostave. Vaša polnilna postaja Wallbox je dostavljena v izredno trpežnem kartonu z različnimi dodatki, potrebnimi za pravilno delovanje postaje. Zato takoj po razpakiranju preverite, ali so priložene naslednje komponente: Komponenta Količina Opis Polnilna postaja Wallbox 1 Polnilna postaja, sestavljena iz plastičnega ohišja z vrati za zaklenit in ločeno montažno ploščo Kratka navodila 1 Kratka navodila z varnostnimi napotki v tiskani obliki Komplet za montažo 1 VIjačni sklop za stensko montažo, sestavljen iz 2 x 4 vijaki ter primernih vložkov, trirobnega ključa, ključa za stikalno ključavnico (2 kosa), razbremenitve vleka z vijaki (2 kosa), čepi za odprtine na zadnji strani ohišja (3 kosi) Če po razpakiranju ugotovite, da ena ali več komponent manjka, takoj stopite v stik z lokalnim partnerjem za smart.

10 NAPOTEK! Karton, v katerem prejmete polnilno postajo smart, nudi optimalno zaščito pred zunanjimi vplivi med transportom in skladiščenjem. Po možnosti karton shranite in vanj zapakirajte polnilno postajo Wallbox, če jo morate zaradi napak v delovanju ipd. vrniti proizvajalcu ali kako drugače transportirati. Identifikacija različice izdelka. Serija polnilnih postaj Wallbox smart zajema več različic, ki so mehansko in električno optimizirane za različne profile uporabe. Za identifikacijo je na spodnji strani polnilne postaja etiketa izdelka s specifično stvarno številko smart za vašo polnilno postajo Wallbox. Na osnovi te etikete se prepričajte, ali je nameščeni model opisan v pričujočih navodilih. Za identifikacijo so bistvene predvsem oznaka modela (A XX XX) ter vrednosti omrežne napetost (napetost, omrežna frekvenca, jakost toka), navedeno pod njo. V tem priročniku so opisane naslednje različice polnilnih postaj Wallbox: Model Električni priključek Različica A A / 400 V 50 Hz 16 A 230 / 400 V 50 Hz 32 A Fiksno povezan polnilni kabel v skladu z IEC tip 2, pribl. 6 m; moč polnjenja 11 kw Integrirana polnilna vtičnica v skladu z IEC tip 2 za dodatno razpoložljivi polnilni kabel Mode-3; moč polnjenja 22 kw Za informacije o polnilnih kablih Mode-3 se obrnite na lokalnega prodajalca smart. POZOR! Informacije in tehnične specifikacije v tem priročniku se nanašajo izključno na različice, navedene v teh navodilih, in jih ni dovoljeno prenašati na druge modele polnilnih postaj Wallbox: Te različice so dostavljene s specifičnimi navodili.

11 smart Wallbox Postopek polnjenja 7 Postopek polnjenja. Mehansko in elektrotehnično namestitev različic polnilne postaje smart, opisanih v teh navodilih, mora opraviti kvalificiran strokovnjak: Predvsem pripravo hišne inštalacije in električni priklop na hišno inštalacijo mora izvesti kvalificiran strokovnjak in nato napravo tudi zagnati. Obrnite se na elektro podjetje ali lokalnega partnerja za smart, ki vam bo z veseljem pomagal pri namestitvi in obratovanju vaše polnilne postaje. Namestitev sama je opisana v ločenih navodilih za namestitev. Ta navodila vsebujejo pomembne informacije o mehanski in električni namestitvi ter sledečemu zagonu in delovanju polnilne postaje Wallbox. Pri prvem zagonu s strani električarja je dobro, da ste prisotni in tako zagotovite, da pri zagonih polnilne postaje Wallbox v prihodnosti ne bo prihajalo do težav. Trenutno obratovalno stanje polnilne postaje Wallbox je prikazano s tremi barvnimi LED-prikazi na sprednji strani. LED-lučke lahko......svetijo...ne svetijo...utripajo (neprestano) (stalno ne svetijo). Nadaljnje informacije o obratovalnih stanjih najdete na naslednjih straneh. Polnjenje polnilne postaje smart. Polnilna postaja Wallbox je zasnovana za čim hitrejše polnjenje vašega vozila smart v skladu z IEN način 3. Učinkovito trajanje polnjenja je pri tem odvisno od vgrajenega akumulatorja v vozilu ter stanja napolnjenosti ob začetku polnjenja. Polnilna postaja Wallbox je na voljo v različicah s fiksno vgrajenim polnilnim kablom ali s polnilno vtičnico tipa 2. Različica A je opremljena s polnilnim kablom in polnilno sklopko tipa 2. Pri tej različici je polnilna sklopka vstavljena v primeren nastavek za vtič na desni strani polnilne postaje Wallbox in jo je treba izvzeti samo za polnjenje. Različica A ima polnilno vtičnico, za katero potrebujete dodatno razpoložljiv polnilni kabel Mode 3 za priklop na vaše vozilo smart. Ta različica ima elektromotorni zapah, ki polnilni vtič fiksira v polnilni postaji Wallbox takoj, ko je polnilni kabel priključen na polnilno postajo in vozilo. Vtič tipa 2 Informacije o polnilnih kablih dobite pri lokalnem prodajalcu smart. POZOR! Polnilno postajo smart Wallbox je dovoljeno uporabljati samo pri zaprtih in zaklenjenih vratih ohišja: Pred polnjenjem zagotovite, da so vrata ohišja zaprta in zaklenjena s priloženim trirobnim ključem.

12 Za polnjenje vašega vozila s polnilno postajo smart Wallbox postopajte kot sledi: 1. Vozilo parkirajte tako, da boste s polnilnim priključkom polnilnega kabla enostavno dosegli vtičnico vozila. Med polnjenjem polnilni kabel ne sme biti močno napet! 2. Vtičnico vozila odprite, kot je opisano v navodilih za uporabo vozila. 3. Preverite LED-indikatorje na sprednji strani polnilne postaje Wallbox: če je polnilna postaja Wallbox pripravljena za uporabo, bo vsakih 5 sekund utripnila modra LED-lučka, ostali dve pa ne bosta svetili. 4. Vzemite polnilni priključek iz nastavka polnilnega vtiča (različica A ) oz. povežite dodatno razpoložljivi polnilni kabel Mode-3 s polnilno vtičnico na desni strani polnilne postaje Wallbox (različica A ). 5. Vtaknite priključek polnilnega kabla do konca v vtičnico vozila. 6. Polnjenje zaženite s stikalom na ključ na desni strani ohišja. > > Stikalo na ključ v vodoravnem položaju: naslednji postopek polnjenja je onemogočen. > > Stikalo na ključ v navpičnem položaju: postopek polnjenja je omogočen. NAPOTEK! Sprostitev polnjenja je potrebna samo za začetek polnjenja: nato lahko stikalo na ključ znova zavrtite v vodoravni položaj, ne da bi se polnjenje pri tem prekinilo. Ko prekinete povezavo z vozilom, je polnilna postaja Wallbox zaklenjena za ponovno polnjenje. Prek LED-indikatorjev na sprednji strani polnilne postaje Wallbox so obratovalna stanja prikazana kot sledi: LED-indikator Opis Modra LED-lučka utripne vsakih 5 sekund, zelena LED-lučka in rdeča LED-lučka ne svetita. Vozilo lahko sedaj priključite. Modra LED-lučka neprestano sveti, ko vozilo priključite in je bilo zaznano in polnjenja do tega trenutka še niste omogočili s stikalom na ključ. Modra LED-lučka ugasne in zelena LED-lučka neprestano sveti, ko je vozilo priključeno in je bil postopek polnjenja omogočen s stikalom na ključ: V tem stanju polnilna postaja Wallbox čaka na začetek polnjenja s strani vozila. Med dejanskim polnjenjem utripa zelena LED-lučka. Polnjenje je mogoče prekiniti ročno na vozilu in vozilo po dokončanem polnjenju postopek samodejno tudi prekine. Pri premoru polnjenja ali ko se polnjenje zaključi, ponovno neprestano sveti zelena LED-lučka.

13 smart Wallbox Postopek polnjenja 9 NAPOTEK! Polnjenje zaključi vozilo in ne polnilna postaja. Svetleča zelena LED-lučka na osnovi komunikacije z vozilom prikazuje, ali je polnjenje začasno zaustavljeno ali zaključeno: Razlikovanje teh stanj je mogoče samo na osnovi prikaza stanja napolnjenosti akumulatorja v vozilu. Če vozilo tudi po dovolj dolgem polnjenju ni povsem napolnjeno, se obrnite na lokalnega partnerja za smart. Po koncu polnjenja odstranite kabel iz vtičnica v vozilu in ga pravilno spravite za naslednje polnjenje.

14 Odpravljanje napak. Vaša polnilna postaja smart Wallbox je zasnovana za maksimalno obratovalno varnost in čim bolj zanesljivo delovanje. Če v praksi pride do napake, bo ta prikazana z LED-prikazi na sprednji strani polnilne postaje Wallbox. V naslednjem poglavju je opisano, kako prepoznate stanja napak in kateri ukrepi so potrebni, da napako odpravite. Sporočila o napakah med polnjenjem Pri določenih okoliščinah lahko med polnjenjem pride do napak v delovanju in motenj, ki onemogočajo pravilno polnjenje vozila v skladu z IEC Polnilna postaja smart samodejno prepozna morebitne notranje napake in napake na strani vozila in jih prikaže prek LED-prikazov. Za prikaz napak svetijo in utripajo LED-lučke po določenem vzorcu, ki se ponavlja. Prikazana so naslednja stanja: LED-indikator Opis napake Ko sveti rdeča LED-lučka in modra LED-lučka in/ali zelena LED- -lučka utripata, je polnilna postaja Wallbox zaznala napako. Za potrditev napake zaključite trenutno polnjenje in ga ponovno zaženite, da ponastavite napako. Če se napaka ponavlja ali trajno pojavlja, zaustavite polnilno postajo Wallbox (stran stran 11) in stopite v stik s tehničnim servisom podjetja smart. Če utripata rdeča (vsakih 10 sekund) in zelena LED-lučka (vsaki 2 sekundi), polnilna postaja Wallbox omogoča samo zmanjšano zmogljivost polnjenja. Če se napaka ponavlja ali trajno pojavlja, zaustavite polnilno postajo Wallbox (stran stran 11) in stopite v stik s tehničnim servisom podjetja smart. NAPOTEK! Podroben seznam vseh sporočil o napakah najdete v navodilih za namestite vaše polnilne postaje Wallbox. Polnilna postaja Wallbox v večini stanj vozila samodejno ponovno začne s polnjenjem in pri tem preveri komunikacijo z vozilom smart. V praksi priporočamo, da pri pojavu napake polnjenje ponovno ročno zaženete tako, da ločite in ponovno povežete vtično povezavo, ker ni mogoče vseh napak odpraviti s samodejnim ponovnim zagonom. POZOR! Če polnilna postaja Wallbox med polnjenjem vozila še naprej prikazuje sporočila o napakah, se v vsakem primeru obrnite na lokalni tehnični servis smart. Eventualno bo potrebno popravilo vozila oz. polnilne postaje ali zamenjava polnilnega kabla, da bo ponovno mogoče polniti vozilo prek polnilne postaje Wallbox.

15 smart Wallbox Odpravljanje napak 11 Motnje v delovanju in rešitve. Za varno delovanje mora biti polnilna postaja smart Wallbox med delovanjem zavarovana s predpriklopljeno varovalko(ami) in zunanjim zaščitnim stikalom za okvarni tok. Da je v primeru napake možno ustrezno ukrepati in ponovno vzpostaviti delovanje, je treba najprej ugotoviti, do katere je vrste napake je prišlo. Pojavijo se lahko naslednje motnje: Motnja Možni vzrok Predlog rešitve LED-lučke ne delujejo. Električno vozilo ni zaznano. LED-lučke prikazujejo sporočilo o napaki. Polnilna postaja Wallbox se ne oskrbuje z napetostjo. Prišlo je do notranje napake v polnilni postaji. Polnilni kabel ni pravilno priključen v vozilo ali polnilno postajo. Polnilna postaja smart Wallbox zazna napako. Električno napajanje je prekinjeno: preverite predpriklopljeno(e) varovalko(e) in zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok in ju po potrebi znova vključite. Če se napaka ponavlja ali trajno pojavlja, stopite v stik s tehničnim servisom podjetja smart. Polnilno postajo je treba zamenjati. V tem primeru se obrnite na lokalni tehnični servis smart. Izvlecite polnilni vtič iz vozila in polnilne postaje in ga znova priključite: če napaka ne izgine, preverite polnilni kabel Mode 3 in stopite v stik z lokalnim tehničnim servisom smart. Ponovno zaženite polnjenje: Če se napaka ponavlja ali trajno pojavlja, zaustavite polnilno postajo Wallbox (stran stran 11) in stopite v stik s tehničnim servisom podjetja smart. NAPOTEK! Če je v električnem dovodu polnilne postaje Wallbox prišlo do napake, postajo zaustavite (glejte stran 11) in se obrnite na lokalni tehnični servis smart. Zaustavitev in ponovni zagon izdelka. Po potrebi lahko polnilno postajo smart izklopite. Za izklop polnilne postaje Wallbox postopajte kot sledi: 1. Izključite zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok (prekinite povezavo polnilne postaje Wallbox z električnim omrežjem). 2. Dodatno izključite tudi predpriklopljeno(e) varovalko(e). Sedaj polnilna postaja smart Wallbox ne more polniti. Da lahko polnilno postajo Wallbox pozneje znova vključite, postopajte kot sledi: 1. Vključite predpriklopljeno(e) varovalko(e). 2. Dodatno vključite zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok (vzpostavite povezavo polnilne postaje Wallbox z električnim omrežjem).

16 Ko je polnilna postaja Wallbox znova povezana z električnim omrežjem, bo začela z zaganjanjem: Pri tem se izvede preizkus notranje elektronike, da se zagotovi pravilno delovanje postaje. Ta postopek je prikazan z LED-lučkami na sprednji strani polnilne postaje smart kot sledi. LED-indikator Opis Vse tri LED-lučke enkrat utripnejo......in nato ugasnejo. Na koncu utripata modra in zelena LED-lučka, ki prikažeta trenutno različico programske opreme (ni bistveno za delovanje). Nato modra LED-lučka utripne vsakih 5 sekund, medtem ko zelena LED-lučka in rdeča LED-lučka ne svetita. Vozilo lahko sedaj priključite za polnjenje. Pogosto zastavljena vprašanja. V nadaljevanju je navedenih nekaj pogosto zastavljenih vprašanj glede namestitve in delovanja vaše polnilne postaje smart Wallbox. Preden se obrnete na lokalno tehnično službo, najprej preberite ta odsek: morda boste tukaj že našli odgovor na vaše vprašanje. Ali lahko polnilno postajo smart Wallbox namestim sam? > > Ne, mehansko in predvsem električno namestitev polnilne postaje smart Wallbox mora vedno izvesti usposobljen električar. Le tako je zagotovljeno električno varno delovanje. > > Samomontaža polnilne postaje smart Wallbox lahko povzroči kršitev garancijskih pogojev in garancija preneha veljati. Kako je treba električno zavarovati polnilno postajo smart Wallbox? > > smart Wallbox je treba v hišni instalaciji zavarovati vsefazno in z zaščitnim stikalom na diferenčni tok (vsaj tip A). Vedno je treba upoštevati lokalne predpise o delovanju električnih naprav, v skladu s katerimi je morda potrebno drugačno zaščitno stikalo na diferenčni tok (na primer tip B). Je polnilno postajo smart Wallbox mogoče uporabljati tudi enofazno? > > Da, načeloma je mogoče vsak model polnilne postaje Wallbox uporabljati enofazno. Polnilna postaja smart Wallbox ne deluje (ni LED-indikatorjev). Kako ugotovim, kaj je narobe? > > Če na polnilno postajo Wallbox ni priključeno nobeno vozilo, mora pribl. vsakih 5 sekund utripniti modra LED-lučka na sprednji strani polnilne postaje. Če ne, preverite: 1. predpriklopljeno(e) varovalko(e) 2. zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok Če te zaščitne naprave nimajo očitne napake, se obrnite na lokalni tehnični servis smart. Moč polnjenja polnilne postaje smart Wallbox je manjša od pričakovane. Kaj je lahko vzrok? > > Pri nekaterih motnjah notranja zaščitna vezja polnilne postaje Wallbox poskrbijo za omejitev jakosti tokov: V tem primeru bo vsakih 10 sekund utripnila rdeča LED-lučka, vendar pa je polnjenje še naprej mogoče. Če se notranji zaščitni ukrepi večkrat ali trajno aktivirajo, zaustavite polnilno postajo Wallbox (stran stran 11) in stopite v stik s tehničnim servisom podjetja smart.

17 smart Wallbox Odpravljanje napak 13 Izgubil sem ključ za odpiranje ohišja ali omogočenje polnjenja. Je mogoče naročiti nadomestnega? > > Polnilni postaji Wallbox je priložen trirobni ključ za vrata ohišja. Dodatno prejmete še dva ključa za stransko stikalo na ključ, s katerim omogočite polnjenje. Če izgubite oba ključa za stikalo na ključ in je stikalo na ključ na desni strani ohišja v vodoravnem položaju, polnilna postaja ne more polniti. Obrnite se na prodajalca, pri katerem ste kupili polnilno postajo, da naročite nov trirobni ključ ali ključ za stikalo na ključ. Kje lahko naročim nadomestne dele za polnilno postajo? > > Če potrebujete nadomestne dele za vašo polnilno postajo, se obrnite na lokalni tehnični servis smarta.

18 Priloga. Tehnični podatki. Različica A A Predpisi v skladu z IEC / Električni priključek Nazivna napetost za dovod do najv. 5 x 16 mm² 230 / 400 V Nazivni tok 16 A, 3-fazni 32 A, 3-fazni Nazivna frekvenca 50 Hz Najv. moč polnjenja 11 kw 22 kw Polnilni odcep Polnilni kabel tipa 2, pribl. 6 m Polnilna vtičnica tipa 2 Zaščitne naprave Krmiljenje / parametriranje Elektronsko zaznavanje okvarnega enosmernega toka DC-RCM, I Δn d.c. 6 ma Notranji vmesnik RS485 (brez dostopa s strani uporabnika) Okoljska temperatura med obratovanjem -30 do 50 C Temperatura skladiščenja -30 do 85 C Zračna vlaga, relativna 5 do 95 % (brez kondenzata) Razred zaščite I Prenapetostna kategorija III Stopnja onesnaženosti 3 Vrsta zaščite ohišja IP54 IP44 Odpornost proti udarcem IK08 Dimenzije vklj. z montažno ploščo 492 x 400 x 194 mm (V x Š x G) Dimenzije brez montažne plošče 492 x 400 x 162 mm (V x Š x G) Dimenzije montažne plošče x x 32 mm (V x Š x G) Največja višina postavitve m NHN (N NV) Teža na enoto z montažno ploščo pribl. 14 kg pribl. 5.7 kg Teža na enoto brez montažne plošče pribl. 13 kg pribl. 4.7 kg

19 smart Wallbox Priloga 15 Merske skice in dimenzije. Polnilna postaja smart Wallbox je dostavljena v celoti montirana in preizkušena. Vse zunanje mere so navedene na naslednjih merskih skicah. Polnilna postaja Wallbox s fiksno povezanim polnilnim kablom. Tloris in stranski pogled (vsi podatki so v mm)

20 Polnilna postaja Wallbox s polnilno vtičnico. Tloris in stranski pogled (vsi podatki so v mm) Standardi in direktive. Polnilna postaja smart Wallbox ustreza naslednjim standardom in razredom zaščite: Splošne direktive. Direktiva Razlaga 2014/30/EU Direktiva o EMZ 2011/65/EU Direktiva RoHS /19/EU Direktiva o OEEO 2014/35/EU Nizkonapetostna direktiva Zakon o električnih napravah Zakon o električnih in elektronskih napravah Standardi o varnosti naprave. Standard IEC Ed 2.0:2010 IEC/TS :2014 Razlaga Prevodni polnilni sistem za električna vozila - del 1: Splošne zahteve 7. del: Kombinacije stikalnih naprav za določene uporabe npr. v marinah, prostorih za kamiranje, trgovinah, polnilnih potaja za električna vozila

21 smart Wallbox Priloga 17 Standard DIN EN : Razlaga Prevodni polnilni sistem za električna vozila - del 1: Splošne zahteve E DIN EN : HD :2012 Prevodni polnilni sistem za električna vozila - del 22: Polnilna postaja na izmenični tok za električna vozila Namestitev nizkonapetostnih naprav Del 7-722: Električno napajanje električnih vozil Razredi in vrste zaščite. Razred/vrsta zaščite Razlaga Razred zaščite I: Vsi električno prevodni deli obratovalne sredstva so nizkonapetostno povezani z zaščitnim prevodnim sistemom fiksne inštalacije. IP 44 IP 54 Vrsta zaščite naprave: Zaščita pred vdorom trdih delcev s premerom, večjim od 1 mm, in pred brizganjem vode (različica: A ). Vrsta zaščite naprave: Zaščita pred dotikom, prahom v škodljivih količinah in pred brizganjem vode (različica: A ) CE-oznaka in izjava o skladnosti. Polnilna postaja smart Wallbox ima znak CE. Pripadajočo izjavo o skladnosti v elektronski obliki lahko prenesete s spletne strani Vzdrževanje. Vaša polnilna postaja smart Wallbox po namestitvi ne potrebuje vzdrževanja. Ker polnilna postaja Wallbox v notranjosti predeluje visoke električne napetosti, je vseeno priporočljivo, da v določenih intervalih (npr. polletno) vizualno pregledate ohišje in opravite preizkus zunanje dostopnih sestavnih delov in dodatkov. NEVARNOST! V nobenem primeru ne odstranite pokrova polnilne postaje Wallbox: čiščenje ali vzdrževanje delov nista potrebna oz. jih nikakor ne sme izvajati uporabnik sam. > > Opravite vizualni pregled površine ohišja ter polnilnih vtičnic. > > Opravite vizualni pregled polnilnega kabla in se prepričajte, da nima vidnih poškodb ali deformacij. Če pri zgornjih pregledih odkrijete očitne napake, se obrnite na lokalni tehnični servis smarta. Pred nadaljnjo uporabo polnilne postaje Wallbox, naj vam popravijo vse napake. Do tedaj polnilno postajo Wallbox zaustavite, kot je opisano v odseku Zaustavitev in ponovni zagon izdelka. na strani 11. > > Polnilna postaja Wallbox nima stikala za vklop/izklop: če jo želite izklopiti, morate vedno izključiti (položaj 0) predpriklopljeno(e) varovalko(e) hišne inštalacije in zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok. > > Zunanje zaščitno stikalo za okvarni tok je treba preveriti vsake pol leta glede pravilnega delovanja.

22 Čiščenje in nega. Površino polnilne postaje smart Wallbox lahko čistite s suho krpo. > > Ne uporabljati agresivnih čistilnih sredstev, voskov ali topil (kot sta čistilni bencin ali razredčilo za barve), ker lahko ta poškodujejo površino in indikatorje na napravi. > > Ne uporabljati grobih čistilnih sredstev ali gob, ker lahko popraskate površino vrat ohišja. NEVARNOST! Polnilne postaje smart Wallbox nikakor ne čistiti z visokotlačnim čistilnikom ali podobno napravo, pri kateri lahko zaradi visokega pritiska tekočine ali para prodrejo v odprtine ohišja. Blagovne znamke. Za vse blagovne znamke, imenovane v priročniku in zaščitene s strani tretjih oseb, veljajo neomejena določila veljavnega zakona o blagovnih znamkah in o lastniku registriranega lastnika. Vse tukaj imenovane blagovne znamke, trgovska imena ali imena podjetij so ali so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke vsakokratnih lastnikov. Vse pravice, ki tukaj niso izrecno dodeljene, so pridržane. Če blagovne znamke v tem priročniku niso izrecno označene, to ne pomeni, da za ime ne veljajo pravice tretjih oseb. Avtorske pravice. Copyright 2017 Različica 1.1, SMART-UM-Wallbox Vse pravice pridržane. Vse podatke v teh navodilih lahko spremenimo brez vnaprejšnje napovedi in ne predstavljajo nobenih obveznosti s strani proizvajalca. Vse slike v teh navodilih lahko odstopajo od dostavljenega izdelka in ne predstavljajo nobenih obveznosti s strani proizvajalca. Proizvajalec ne prevzema nobene odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi navedb ali napačnih informacij v teh navodilih. Tega priročnika brez izrecnega pisnega dovoljenja proizvajalca niti v celoti niti delno ni dovoljeno razmnoževati, shraniti na elektronski medij ali elektronsko, električno, mehansko, optično in kemično prenašati v kakršni koli obliki, ga fotokopirati ali posneti.

23 smart Wallbox Priloga 19 Napotki za odlaganje. Za ohranjanje in zaščito okolja, preprečevanje onesnaženosti okolja in za izboljšanje ponovne uporabe surovin (recikliranje) je evropska Komisija oblikovala Direktivo (Direktove o EOOE 2002/96/ES in EAG-VO), v skladu s katero mora proizvajalec po koncu uporabe sprejeti nazaj električne in elektronske naprave in jih pravilno odstraniti ali reciklirati. Naprav, označenih s tem simbolom, v Evropski uniji ni dovoljeno odstraniti med neločene gospodinjske odpadke: Pri lokalnih oblasteh se pozanimajte o pravilnem odlaganju. Materiale je treba reciklirati v skladu z njihovo označbo. Z recikliranjem, obnovo snovi ali drugimi oblikami ponovne uporabe starih naprav ogromno prispevate k zaščiti našega okolja.

24 Po objavi teh navodil za uporabo lahko proizvajalec na izdelku naredi manjše tehnične spremembe. Zaradi tega se lahko pojavijo manjša odstopanja pri zunanjem videzu izdelka. Morebitna barvna odstopanja so posledica tiskarskega postopka. smart a Daimler Brand Daimler AG, smart/mm, H336, Mercedesstr. 137, Stuttgart

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 146 29 41 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Časovno stikalo za luč za na stopnišče Zamel ASP-01 Kataloška št.: 146 29 41 KAZALO OPIS NAPRAVE... 3 LASTNOSTI...

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO Št. art. : 512375 www.conrad.si DC-AC RAZSMERNIK PI 75-12 Št. artikla: 512375 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 RAZLAGA SIMBOLOV... 3 3 VARNOSTNA OPOZORILA...

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

innbox_f60_navodila.indd

innbox_f60_navodila.indd Osnovna navodila Komunikacijski prehod Innbox F60 SFP AC Varnostna opozorila Pri uporabi opreme upoštevajte naslednja opozorila in varnostne ukrepe. Da bi v največji meri izkoristili najnovejšo tehnologijo

Prikaži več

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 130 76 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vodoodporna prenosna polnilna postaja Powerbank Beltrona Camouflage 5200mAh Kataloška št.: 130 76 00 KAZALO 1.

Prikaži več

smart Wallbox Home >> Navodila za namestitev za električarja.

smart Wallbox Home >> Navodila za namestitev za električarja. smart Wallbox Home >> Navodila za namestitev za električarja. Pomembni naslovi. Stik Daimler AG Mercedesstraße 137 70327 Stuttgart, Nemčija Za tehnična vprašanja se obrnite na lokalni tehnični servis smart.

Prikaži več

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na to, ali potrebujete informacije

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 33 32 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 33 32 KAZALO 1. FUNKCIJE / UPORABA... 3 2. VARNOSTNI

Prikaži več

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 11 75 222 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Neprava nadzorna kamera z utripajočo LED Kataloška št.: 11 75 222 KAZALO PRAVILNA UPORABA... 3 VSEBINA PAKETA...

Prikaži več

Microsoft Word - Navodila_NSB2_SLO.doc

Microsoft Word - Navodila_NSB2_SLO.doc Borovniško naselje 7 1412 Kisovec Slovenija Tel.: +386(0) 356 72 050 Fax.: +368(0)356 71 119 www.tevel.si Lastno varni napajalnik Tip NSB2/xx (NAVODILA ZA UPORABO) Navodila_NSB2_SLO.doc2/xx Stran 1 od

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL ZDA Št. gradiva U9NT8460 Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s pre

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL ZDA Št. gradiva U9NT8460 Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s pre Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s predpisi Za sestavne dele sistema GRADE 1 Kazalo vsebine stran Varnostni znaki in oznake... 3 Varnostna sporočila... 4 Druge nalepke...

Prikaži več

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd 10028194 10029391 CS Timer 6 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim poškodbam. Za

Prikaži več

an-01-sl-Polnilnik_za_baterije_Ansmann_Powerline_8

an-01-sl-Polnilnik_za_baterije_Ansmann_Powerline_8 SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 75 96 95 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Polnilnik za baterije Ansmann Powerline 8 Kataloška št.: 75 96 95 KAZALO Slika... 2 Uvod... 2 Varnostni napotki...

Prikaži več

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah O opozorilih OPOZORILO: OPOZORILO označuje možnost poškodb lastnine, telesnih poškodb ali smrti. Dell Vostro 430 List s tehničnimi informacijami o nastavitvi in funkcijah Pogled s sprednje in zadnje strani

Prikaži več

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 91 60 80 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO USB digitalni zvočniki Logitech S-150 Kataloška št.: 91 60 80 KAZALO 1. VARNOSTNI NAPOTKI... 3 2. NASTAVITEV VAŠIH

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 90 79 14 www.conrad.si Zvočniki Hercules XPS 2,1 20 Gloss Št. izdelka: 90 79 14 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke

Prikaži več

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na

Prikaži več

Enota za samodejno odlaganje umazanije Clean Base Za robotske sesalnike Roomba serije s Uporabniški priročnik

Enota za samodejno odlaganje umazanije Clean Base Za robotske sesalnike Roomba serije s Uporabniški priročnik Enota za samodejno odlaganje umazanije Clean Base Za robotske sesalnike Roomba serije s Uporabniški priročnik Varnostne informacije Pomembne varnostne informacije V tem uporabniškem priročniku so informacije

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 58 86 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Spajkalna postaja digitalna 80 W Ersa i- CON pico +150 do +450 C Kataloška št.: 58 86 58 Kazalo 1. Dodatki. 2 2.

Prikaži več

Microsoft Word _30°PLUS XT_Manual_ORIGINAL-final_SLO

Microsoft Word _30°PLUS XT_Manual_ORIGINAL-final_SLO SLOVENSCINA Kazalo 1. Uvod... 3 1.1 Oznaka... 4 1.2 Jamstvo... 4 1.3 Garancijski pogoji... 4 1.4 Support... 4 1.5 Pravilna uporaba... 5 1.6 Ciljna skupina in predznanja... 5 1.7 Meje uporabe... 5 1.8 Osnovno

Prikaži več

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide Navodila za namestitev kompleta Powerline Nano500 XAVB5101 2012 NETGEAR, Inc. Vse pravice pridržane. Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shranjevati v sistemu

Prikaži več

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 101353 www.conrad.si TFA LT-102 VBODNI TERMOMETER Št. izdelka: 101353 1 KAZALO 1 LASTNOSTI...3 2 LCD ZASLON...3 3 ZAČETEK OBRATOVANJA...3 4 UPRAVLJANJE...4

Prikaži več

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo 4P359542-1N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Domača stran: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com

Prikaži več

AME 110 NL / AME 120 NL

AME 110 NL / AME 120 NL Pogoni za zvezni regulacijski signal AME 110 NL, AME 120 NL Opis Ti pogoni se uporabljajo skupaj z kombiniranimi avtomatskimi omejevalniki pretoka z regulacijskim ventilom AB-QM DN 10 - DN 32. Ta pogon

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 191097 www.conrad.si LED PREMIČNA SVETILKA Z JAVLJALNIKOM GIBANJA Št. izdelka: 191097 1 KAZALO 1 NAMEN UPORABE...3 2 VARNOSTNI IN NEVARNOSTNI NAPOTKI...3

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 510834 www.conrad.si ADAPTER 206 ZA MAJHNE AVTOMOBI LSKE PORABNIKE, STABILIZIRAN Št. izdelka: 510834 1 KAZALO 1 UVOD... 3 2 NAMEN UPORABE... 4 3 ELEMENTI...

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : MERILNIK TEMPERATURE / VLAGE / UDOBJA Št. izdelka:

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : MERILNIK TEMPERATURE / VLAGE / UDOBJA Št. izdelka: SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 672647-672648 www.conrad.si MERILNIK TEMPERATURE / VLAGE / UDOBJA Št. izdelka: 672647-672648 1 NAMEN UPORABE Izdelka sta namenjena za merjenje temperatur

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 132 63 11 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 63 11 KAZALO UVOD...3 VSEBINA PAKETA...3 SESTAVNI

Prikaži več

SLO Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA SLO 10/2016 Št. art.: Tip: /12

SLO Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA SLO 10/2016 Št. art.: Tip: /12 Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA 10/2016 Št. art.: 53836 Tip: 54453 1/12 Kazalo Splošno... 3 Preberite navodila za uporabo in jih shranite... 3 Varnostna opozorila... 3 Namenska uporaba...

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 16 57 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo 317 3 Kataloška št.: 10 16 57 KAZALO NAMEN UPORABE...3 TEHNIČNI PODATKI...3

Prikaži več

an-01-sl-Akumulatorski_sesalnik_za_prah_Clatronic_AKS_828

an-01-sl-Akumulatorski_sesalnik_za_prah_Clatronic_AKS_828 SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 70 03 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski sesalnik za prah Clatronic AKS 828 Kataloška št.: 48 70 03 Kazalo Uvod... 2 Simboli v teh navodilih

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 97 37 62 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Kartica ExpressCard z 2 vrati USB 3.0 Kataloška št.: 97 37 62 Kazalo Predvidena uporaba... 2 Vsebina paketa...

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 202600 www.conrad.si UNIVERZALNI POLNILNIK P600-LCD Št. izdelka: 202600 1 KAZALO 1 NAMEN UPORABE...3 2 OBSEG DOBAVE...3 3 VARNOSTNI NAPOTKI...4 4 UPRAVLJALNI

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom www.spyshop.eu Izdelku so priložena navodila v angleščini, ki poleg teksta prikazujejo tudi slikovni prikaz sestave in delovanja izdelka. Lastnosti

Prikaži več

VARIMOT® in pribor

VARIMOT® in pribor Pogonska tehnika \ Avtomatizacija pogonov \ Sistemska integracija \ Storitve *2593728_0119* Popravki Variatorska gonila s protieksplozijsko zaščito VARIMOT in pribor Izdaja 01/2019 2593728/SL SEW-EURODRIVE

Prikaži več

BDV-N890W/BDV-N790W

BDV-N890W/BDV-N790W Sistem za domači kino s predvajalnikom Blu-ray Disc /DVD BDV-N890W BDV-N790W SI Začnite tukaj Kratka navodila za postavitev in uporabo BDV-N790W BDV-N890W 1 Vsebina embalaže/nastavitev zvočnikov BDV-N890W

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št 1SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 14 26 526 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Zunanja svetlobna mreža s 100 toplo belimi LED Polarlite DIY-04-007 Kataloška št.: 14 26 526 Kazalo Predvidena

Prikaži več

DOK-Projekt_System_PSA _80_SLV_PSA_PUA_Papier-A5_29_09_ _34_02.pdf

DOK-Projekt_System_PSA _80_SLV_PSA_PUA_Papier-A5_29_09_ _34_02.pdf PSA / PUA Slovenščina 1 Informacije o dokumentaciji 1.1 O tej dokumentaciji Pred začetkom uporabe preberite to dokumentacijo. To je pogoj za varno delo in nemoteno uporabo. Upoštevajte varnostna navodila

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka:

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 860750 www.conrad.si HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: 860750 1 AKCIJSKA KAMERA XTC 200 Zahvaljujemo se vam za nakup akcijske kamere

Prikaži več

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 28 43 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Računalniški zvočniki Hercules XPS 2.1 Bassboost Kataloška št.: 28 43 00 KAZALO 1. PREDSTAVITEV... 3 1.1 VSEBINA

Prikaži več

English

English Copyright 2009Huawei Technologies Co., Ltd. Vse pravice pridržane Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno razmnoževati ali posredovati v kakršnikoli obliki ali na kakršenkoli način brez predhodnega pisnega

Prikaži več

SLO NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art Alarm za odprta okna/vrata Stabo Št. izdelka: Navodila za uporabo so ses

SLO NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art Alarm za odprta okna/vrata Stabo Št. izdelka: Navodila za uporabo so ses SLO NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. 75 43 18 www.conrad.si Alarm za odprta okna/vrata Stabo Št. izdelka: 75 43 18 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke za pripravo

Prikaži več

Linksys PLEK500 User Guide

Linksys PLEK500 User Guide Uporabniški priročnik Linksys PLEK500 Omrežni vmesnik Powerline Vsebina Pregled............... 2 Funkcije..................... 2 Kako deluje omrežje Powerline 3 Primer namestitve 3 Namestitev omrežja Powerline.....

Prikaži več

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb DuoControl CS SL Navodila za vgradnjo Stran 2 DuoControl CS Kazalo Uporabljeni simboli... 2 Navodila za vgradnjo Obseg dobave... 3 Varnostna navodila... 3 Zaščita pred umazanijo / naoljenjem... 3 Mere

Prikaži več

Robot za mokro čiščenje Uporabniški priročnik

Robot za mokro čiščenje Uporabniški priročnik Robot za mokro čiščenje Uporabniški priročnik O robotu za mokro čiščenje Braava jet m6 Pogled od zgoraj Zadnji senzor priključitve na polnilno postajo Kamera Ročaj za preprosto prenašanje Zapah pokrova

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 19 14 56 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni širokopasovni predojačevalnik Kemo B073, komplet za sestavljanje Kataloška št.: 19 14 56 Kazalo Slike...

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 97 22 09 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO 4-vratni razdelilnik USB 2.0 Slim Kataloška št.: 97 22 09 Kazalo 1. Predvidena uporaba... 2 2. Vsebina paketa...

Prikaži več

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo Vsebina embalaže Izgled 1. Objektiv 2. Vklop/Način tipka 3. LED indikator 4. Sprožilec/Izbor tipka 5. USB vtičnica 6. Reža za Mikro SD kartico 7. Mikro

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 51 08 22 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vtični napajalnik Dehner SYS1308 15~24 W Kataloška št.: 51 08 22 Osnovne informacije Država proizvajalka:... Kitajska

Prikaži več

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 973911 www.conrad.si OJAČEVALNIK SIGNALA NETGEAR WN2000RPT Št. izdelka: 973911 1 KAZALO 1 OBSEG DOBAVE... 3 2 LED PRIKAZI OJAČEVALNIKA SIGNALA... 3 3

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 77 93 47 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Tester zavorne tekočine SecoRüt RSDOT Kataloška št.: 77 93 47 Ta navodila za uporabo sodijo k temu izdelku. Vsebujejo

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 84 18 17 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Ogrevana masažna blazina MM 5568 Kataloška št.: 84 18 17 Kazalo 1. Varnostni napotki... 3 2. Namen uporabe... 4 3.

Prikaži več

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364 E-priročnik SL9364 SL9364 Revidirana izdaja V2 Lahko 2014 INFORMACIJE O AVTORSKIH PRAVICAH Nobeno od teh navodil, vključno s proizvodi in programi, ki so tu opisani, ne sme biti kopirano, preneseno, prepisano,

Prikaži več

Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand

Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand Hvala Hvala, ker ste izbrali to rešitev za polnjenje baterij. V našem podjetju si močno prizadevamo pomagati ljudem z okvaro sluha. Tesno sodelujemo

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE.

FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE. FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE. NA NOVO ZASNOVANA OKNA Za današnje življenje Naše

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Tonski generator IDEAL Electrical PRO Kataloška št.:

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Tonski generator IDEAL Electrical PRO Kataloška št.: SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 61 90 90 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Tonski generator IDEAL Electrical PRO Kataloška št.: 61 90 90 KAZALO LASTNOSTI NAPRAVE...3 SESTAVNI DELI NAPRAVE...3

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Utripalnik z nastavljivim zaporedjem utripa Kemo M114N Kataloš

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Utripalnik z nastavljivim zaporedjem utripa Kemo M114N Kataloš SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 19 00 65 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Utripalnik z nastavljivim zaporedjem utripa Kemo M114N Kataloška št.: 19 00 65 KAZALO LASTNOSTI NAPRAVE...3 SESTAVNI

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 15 83 215 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO USB-čitalnik prstnih odtisov Renkforce Windows Hello Kataloška št.: 15 83 215 Kazalo Predvidena uporaba... 2 Vsebina

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 646217 www.conrad.si BREZŽIČNI MERILNIK TEMPERATURE IN ZRAČNE VLAGE Št. izdelka: 646217 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 NAVODILA ZA VARNOST...

Prikaži več

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd KONVEKCIJSKI GRELEC 10006588 10006589 10011265 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim

Prikaži več

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije v tem priročniku se lahko spremenijo brez prejšnjega obvestila. Edine garancije za HP-jeve

Prikaži več

an-01-sl-Bluetooth_HD_glasbeni_sprejemnik_za_brezzicni_prenos_Belkin_G3A2000.docx

an-01-sl-Bluetooth_HD_glasbeni_sprejemnik_za_brezzicni_prenos_Belkin_G3A2000.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 55 43 34 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth HD glasbeni sprejemnik za brezžični prenos Belkin G3A2000 Kataloška št.: 55 43 34 KAZALO HITRI VODNIK

Prikaži več

SL6A22 (01)_SLV_ pdf

SL6A22 (01)_SLV_ pdf SL 6-A22 Slovenščina SL 6-A22 Originalna navodila za uporabo 1 Informacije o dokumentaciji 1.1 O tej dokumentaciji Pred začetkom uporabe preberite to dokumentacijo. To je pogoj za varno delo in nemoteno

Prikaži več

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

VAU 7.5-3_Kurz_SL_ indd

VAU 7.5-3_Kurz_SL_ indd Navodilo za upravljanje KRATKO NAVODILO Frekvenčni pretvornik VAU 7.5/3 28100241401 11/12 1 Varnostni napotki Opozorilo na udar električnega toka! Smrtna nevarnost! Udar električnega toka utegne povzročiti

Prikaži več

DCS-2330L_A1_QIG_v1.00(EU).indd

DCS-2330L_A1_QIG_v1.00(EU).indd HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L KRATKA NAVODILA ZA UPORABO VSEBINA PAKETA HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L NAPAJALNI ADAPTER ADAPTER ETHERNET KABEL (CAT5 UTP) MED POSTAVITVIJO,

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: , NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: , NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.:19 69 79, 19 69 94 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška št.: 19 69 79 in 19 69 94 KAZALO 1. NAMEN UPORABE...3

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 66 10 34 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Ročni sesalnik za prah Clatronic HS 2631 Kataloška št.: 66 10 34 Kazalo Splošni varnostni napotki... 2 Otroci in

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.:

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 75 31 33 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: 75 31 33 KAZALO 1. PRIKLOP STROJNE OPREME...3 2. KONFIGURACIJA

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 855319 www.conrad.si FANFARE S 5 RAZLIČNIMI ZVOKI LA CUCCARACHA Št. izdelka: 855319 1 KAZALO 1 OBSEG DOBAVE... 3 2 OPIS NAPRAVE... 3 3 VARNOSTNI NAPOTKI...

Prikaži več

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd Zitruspresse orange ICE6 Icemeister 10028097 10028098 Dragi Nakupovalec / Draga Nakupovalka, Čestitamo Vam za nakup Klarstein opreme. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi

Prikaži več

Microsoft Word - Betriebsanleitung ASE 20 bis 48 Stand _slv.doc

Microsoft Word - Betriebsanleitung ASE 20 bis 48 Stand _slv.doc Tel.: +386 (0)1 7865 300 Faks: +386 (0)1 7863 568 Informacije o izdelkih na internetu: www.airsep.si E-pošta: info@gia.si Navodila za uporabo AIR-SEP tip: AS - E 20/4-K AS - E 20/4-M AS - E 48/4-M Serijska

Prikaži več

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2 (Slovenian) DM-HB0005-04 Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT200-B HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Prednje

Prikaži več

Področje uporabe

Področje uporabe Regulator Področja uporabe Regulator DIALOG EQ je namenjen predvsem vodenju in nadziranju sistemov ogrevanja in hlajenja, lahko pa se uporabi tudi na različnih področjih avtomatizacije in inteligentnih

Prikaži več

SKF Technical Bulletin

SKF Technical Bulletin SKF Tehnični bilten Rešitve za zamenjavo in popravilo vodnih črpalk VKMC 01278, / VKMC 01278-1, Motorji VAG: 1.6 TDI, 2.0 TDI (EA288 motor) SKF Rešitve za zamenjavo in popravilo z navodili za vgradnjo

Prikaži več

DOK-Projekt_System_DWP 10_SLV_DWP_10_Papier-A5_30_05_ _59_38.pdf

DOK-Projekt_System_DWP 10_SLV_DWP_10_Papier-A5_30_05_ _59_38.pdf DWP 10 Slovenščina 1 Informacije o dokumentaciji 1.1 O tej dokumentaciji Pred začetkom uporabe preberite to dokumentacijo. To je pogoj za varno delo in nemoteno uporabo. Upoštevajte varnostna navodila

Prikaži več

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE Oljni radiatorji so odlična izbira za dodatno ogrevanje najrazličnejših prostorov. S pomočjo koles jih z lahkoto

Prikaži več

Tehnični podatki ASTI Inštalacijski odklopnik ETIMAT 6 67, Tehnični podatki Nazivna napetost Nazivni tok Nazivna frekvenca Nazivna krat

Tehnični podatki ASTI Inštalacijski odklopnik ETIMAT 6 67, Tehnični podatki Nazivna napetost Nazivni tok Nazivna frekvenca Nazivna krat Inštalacijski odklopnik ETIMAT 7,7 85 0.5 Nazivna napetost Nazivni tok Razred selektivnosti Montaža na nosilno letev Debelina zbiralk 0/00 V AC, max. 0 V DC B:1-A, C:0.5-A, D:0.5-A 50/0 Hz ka 100A gg ;

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 64 63 82 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Veliki notranji/zunanji termometer Kataloška št.: 64 63 82 Kazalo 1. Predvidena uporaba... 2 2. Vsebina paketa...

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO Št. art. : 750963 www.conrad.si KOMPLET ZA VIDEO NADZOR Z BARVNO KAMERO Št. artikla: 750963 Ta navodila za uporabo so priložena izdelku, kateremu so namenjena. Vsebujejo

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI Canyon multimedijski MP3 predvajalnik Artikel: CNR-MPV2 Opozorilo: Pred uporabo pozorno preberite navodila za uporabo. Podrobna navodila se nahajajo na priloženem CD mediju. Opozorilo: Pred uporabo napolnite

Prikaži več

Brezžična Dostopna Točka 1200Mb AC Mesh UAP-AC-M UniFi UBIQUITI PREDSTAVITEV Idealen za uporabo na številnih lokacijah, UniFi AC Mesh ponuja o

Brezžična Dostopna Točka 1200Mb AC Mesh UAP-AC-M UniFi UBIQUITI PREDSTAVITEV Idealen za uporabo na številnih lokacijah, UniFi AC Mesh ponuja o 9108071 Brezžična Dostopna Točka 1200Mb AC Mesh UAP-AC-M UniFi UBIQUITI PREDSTAVITEV Idealen za uporabo na številnih lokacijah, UniFi AC Mesh ponuja oddaljeno upravljanje na večih lokacijah, istočasno,

Prikaži več

Microsoft Word - Trust-CDsize-12052_12579_14070-al-cp_v5.0.doc

Microsoft Word - Trust-CDsize-12052_12579_14070-al-cp_v5.0.doc PRIROČNIK ZA UPORABO manual Version 5.0 SI TABLET TB-1100 / TB2100 TABLET TB-3100 / TB-4200 1 A B TABLET TB-2100-3100-4200 2 3 4 5 A 6 7 B 8 9 10 11 B A C D 12 A B 13 14 C 15 16 17 18 PRIROČNIK ZA UPORABO

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 57 74 69 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Kataloška št.: 57 74 69 KAZALO TEHNIČNI PODATKI...3 SESTAVNI

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 134 09 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO APA hitro-zaganjalni-sistem 16558 zaganjalna napetost (12 V)=600 A Kataloška št.: 134 09 58 Kazalo 1. Varnostna

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR ProFarm Košenina d.o.o. Spodnja Senica Medvode Tel. 01/ Faks: 01/ GSM

Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR ProFarm Košenina d.o.o. Spodnja Senica Medvode Tel. 01/ Faks: 01/ GSM Navodila za montažo in vzdrževanje ventilatorjev EOLOSTAR Spodnja Senica 9 1215 Medvode Tel. 01/3618-303 Faks: 01/3618-304 GSM. 040/21-33-55 Intenet: Uvod Ta navodila se navezujejo na sledeče tipe ventilatorjev

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Digitalni trifazni števec električnega toka TIP NOVA 80 MID 4L

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Digitalni trifazni števec električnega toka TIP NOVA 80 MID 4L SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 51 67 10 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Digitalni trifazni števec električnega toka TIP NOVA 80 MID 4L Kataloška št.: 51 67 10 KAZALO MODELI NAPRAVE...3

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 943577 www.conrad.si SISTEM BREZŽIČNEGA VIDEO PRENOSA PHILIPS SLV4200 Št. izdelka: 943577 1 KAZALO 1 POMEMBNE INFORMACIJE... 3 1.1 Priključitev na električno

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 81 60 12 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Toaster z vgrajenim stojalom za kruh Severin AT2288 AT2288 Kataloška št.: 81 60 12 Kazalo 1. Priključitev na električno

Prikaži več

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 121 41 10 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška št.: 121 41 10 KAZALO GLAVNE ZNAČILNOSTI...3 VSEBINA

Prikaži več

50020_00022_GF_030618_SL.indb

50020_00022_GF_030618_SL.indb Filter za plin Navodila za uporabo Navodila za vgradnjo Naj bodo vedno v vozilu! Stran 2 Stran 7 Filter za plin Obsah Uporabljeni simboli... 2 Navodila za uporabo Namen uporabe... 3 Menjava filtrskega

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 511430 www.conrad.si Adapter za prenosnik SMP-90 z USB-priključkom Št. artikla: 511430 Kazalo 1. PREDVIDENA UPORABA 3 2. VARNOSTNI NAPOTKI 3 Varnost izdelka

Prikaži več