OSNOVNA ŠOLA

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "OSNOVNA ŠOLA"

Transkripcija

1 POROČILO EKO ŠOLA 2012/13 V okviru Eko šole smo v letošnjem letu izvedli naslednje aktivnosti: PROJEKTI 1. ETZO - Evropski teden zmanjševanja odpadkov Izdelki iz odpadnih materialov Vodja: Špela Pečnik Udeleženci (učitelji, ostali): 30 Učenci so bili zelo aktivni. Aktivnosti, ki smo jih izvedli: - Izdelava vrečk za večkratno uporabo, - Piknik brez odpadkov, - Kuharska delavnica, - Izdelava nalepk za poštne nabiralnike, - Pogovor o tem, kako se zmanjšajo odpadki, - Likovno ustvarjanje iz embalaže, ki bi jo sicer zavrgli, - Tehniški dan - izdelava izdelkov za sejem. Izdelali smo raznolike izdelke, ki smo jih nato prodajali na šolskem božičnem sejmu. 2. Šolska vrtilnica Šolski eko vrt Vodja: Mihaela Goltnik Udeleženci (učenci): 130 (Učenci vrtnarskega krožka(15), učenci 2.r, 3.r; 6., 8. in 9.r.) Udeleženci (učitelji, ostali): 8 Aktivnosti, ki so bile izvedene: -nasaditev cvetočih lončnic, - sušenje zelišč za čaje, - pridelava lastnih semen, -izdelava tablic z imeni rastlin (za vrt) in predstavitvenih listov, - poslikava lončkov za zelišča, -raziskovanje zgodovine zelišč, -skrb in delo na zeliščnem eko vrtu, -polnjenje kompostnika, - uporaba vode iz zbiralnikov deževnice, -sodelovanje z društvom Ajda in vrtnarjenje po biodinam. metodi, -posaditev rastlin (posode, korita, plastenke)

2 3. Ekobranje za ekoživljenje Eko bralna značka Učenci od prvega do tretjega razreda morajo prebrati najmanj dve knjižni deli s seznama. Vsebino knjig predstavijo sodelujoči učenci svojim mentoricam preko pogovora, lahko si pripravijo zapise, ilustracije v obliki plakata, miselne vzorce ali besedilne zapise o prebranem delu oz. lastna razmišljanja. Učenci od četrtega do šestega razreda morajo prebrati najmanj eno knjigo, lahko pa tudi več, in obdelati ter prebrati članek iz časopisov oz. revij, ki obravnavajo teme z ekološko vsebino. Učenci od sedmega do devetega razreda morajo prebrati najmanj 1 knjigo in strokovno obdelati en članek iz časopisa oz. revije z ekološko vsebino. Vodja: Tea Rotovnik Udeleženci (učenci): 32 Udeleženci (učitelji, ostali): 4 Sodelovali so lahko vsi učenci. V prvi triadi je bralo 26 učencev, v tretji triadi pa 6 učenk. Letošnjemu gradivu, ki se je navezovalo na ekologijo, sožitje, revščino, drugačnost smo dodali nekaj novih naslovov na omenjeno tematiko. Dobro bi bilo v prihodnje ponovno dodati nove naslove.

3 AKCIJE 1. Ozaveščevalna akcija Skrb za zdravje - zdrav način življenja Vodja: Sabina Kovačič Udeleženci (učitelji, ostali): 30 Rezultati, aktivnosti: Izvedli smo izredno zanimiv in pester naravoslovni dan, ki je zavzemal različne sklope - predavanja o nalezljivih boleznih, nevarnostih sonca, o sladkorni bolezni in alergije... V sodelovanju s Koronarnim klubom koroške smo imeli predavanje o boleznih srca in ožilja ter dalje delavnico oživljanja (učenci 8.,9. razredov ter učitelji). Delavnice smo imeli tudi na temo zdraveprehrane in priprave le-te. 2. Zbiralna akcija Zmenek z drugo obleko Organizirali smo izmenjavo, oddajo starih oblačil, torbic, modnih dodatkov, hišnih tekstilij. Akcijo smo izvedli v šolskem letu izvedli dvakrat - pozimi in v maju. Zbrali smo veliko količino oblačil in drugega tekstila (okoli 400kg), ki smo ga predali dalje. Vodja: Karmelina Pečovnik Udeleženci (učitelji, ostali): Zbiralna akcija Zbiranje odpadnega papirja Aktivnost, razultati: trikrat na leto - september, december ali januar, april ali maj organiziramo akcijo zbiranja odpadnega papirja Od dveh akcij smo zbrali kg papirja. Vodja: Karmelina Pečovnik Udeleženci (učitelji, ostali): 24

4 4. Zbiralna akcija Zbiranje odsluženih mobilnih telefonov postavitev zabojnikov v šoli in zbiranje odsluženih mobilnih telefonov - sodelovanje s podjetjem Moje zlato d.o.o. Vodja: Karmelina Pečovnik Udeleženci (učitelji, ostali): 4 V sodelovanju s podjetjem Moje zlato smo izvedli akcijo zbiranja odsluženih mobilnih aparatov. Akcija traja do konca leta. Zbrali smo manjšo količino mobilnih telefonov. Pričakovali smo večji odziv, vendar ko smo analizirali, zakaj nismo zbrali več telefonov, smo ugotovili, da je bila to posledica velike akcije - tekmovanja - zbiranje odsluženih gospodinjskih aparatov, ki smo jo izvedli jeseni

5 IZBIRNE AKTIVNOSTI 1. Zbiranje odpadne električne in elektronske opreme ter odpadnih baterij Ni debate - v Gorenje Surovina dajte stare aparate! V mesecu oktobru se vključimo v veliko nagradno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme, ki jo organizira podjetje Gorenje Surovina d.o.o., družba Zeos in Koroški Radio. Imeli smo tudi ogled e-transformerja pred šolo. Vodja: Karmelina Pečovnik Udeleženci (učitelji, ostali): 30 V tekmovanju, ki je letos potekalo med Koroškimi osnovnimi šolami (Mežiška, Mislinjska in Dravska dolina), smo zasedli odlično 5. mesto s točkami. Imeli smo tudi obisk e-transformerja. V trajno last smo dobili koše za zbiranje baterij, sijalk, e-odpadkov. Sodelovali smo tudi na natečaju s plakati, logotipi. (200kg telefonov, 217 kg baterij, kg velikih in malih gospodinjskih aparatov, 5825 kg televizijskih aparatov in monitorjev, 17 kg sijalk) Pozitivne izkušnje: Glede na to, da smo zelo mala OŠ na Koroškem, smo zbrali veliko aparatov. Udeležili smo se tudi koncerta pevca Zlatka, ki ga je kot nagrado dobila OŠ Prevalje in nas povabila na koncert. 2. Energija drugo Likovni natečaj Slopak - sodelovanje na likovnem natečaju družbe SLOPAK - recikliraj plastenko - ogled filma in razgovor o reciklaži odpadkov Vodja: Mojca Petrič, Nevenka Germadnik Udeleženci (učenci): 31 Udeleženci (učitelji, ostali): 2 Učenci so na zanimiv način izdelali različne izdelke iz odpadnih plastenk in s tem naredili nove izdelke (darilna škatlica za steklenice, hranilnik prašiček...) na to temo so tudi izdelali plakate in se pogovorili o reciklaži in varčevanju. Nekatere izdelke so tudi prodali na šolskem božičnem sejmu.

6 3. Energija drugo Tehniški dan ekologija Izvedli bomo tehniški dan z učenci 7. razredov na temo ekologija - v aprilu. Ogledali si bodo video vsebine na temo ločevanja odpadkov, onesnaževanja narave in posledic le-tega. Raziskali bodo šolo in okolico šole - kako skrbimo za naravo, kako ločujmo odpadke. Vodja: Špela Pečnik Udeleženci (učenci): 23 Udeleženci (učitelji, ostali): 3 V okviru teh. dne smo raziskali zanimive in pereče teme s področja ekologije, varovanja okolja. Z ogledom filmov, s pogovorom in raziskovanjem okolice, smo ugotovili, da imamo na šoli dobro urejeno zbiranje in ločevanje odpadkov. Med drugim so ugotovili, da smo poleg zbiranja papirja letos zbrali za oddajo tudi 57 kg tonerjev in kartuš ter 510 kg zamaškov. Pozitivne izkušnje: Učenci po ogledu dokumentarnih posnetkov, ki prikazujejo uničevanje narave bolj kritično gledajo na onesnaževanje. Spoznajo, da imamo veliko različnih vrst onesnaževanja, za katere morda slišijo prvič (svetlobno, zvočno). Nastali so tudi zanimivi plakati na temo Svetovni dan Zemlje. 4. Energija drugo Nagradni natečaj Petrol Izdelava nalepk in sloganov za električne naprave in stikala luči - sodelovanje na nagradnem natečaju Petrol Vodja: Špela Pečnik Udeleženci (učenci): 23 Udeleženci (učitelji, ostali): 3 Izdelali smo nalepke s slogani na izbrano temo - natečaj izdelava nalepk in sloganov za stikala električnih naprav in luči. 5 nalepk smo poslali na natečaj. Rezultatov natečaja še ne vemo.

7 5. Izobraževanje otrok o vodnem ciklu Svetovni dan voda Učenci v oddelkih PB (pri učiteljici Jasmini Dretnik in Martini Podričnik) bodo ustvarjali na temo voda (kroženje vode, čiščenje vode, varovanje voda). Učiteljici Jasmina Dretnik in Špela Pečnik bosta pripravili plakat na temo voda. - Razgovor o varovanju voda in izpolnjevanje ankete Moje ravnanje z vodo (Vodni agent, eko šola) razred Vodja: Jasmina Dretnik, Martina Podričnik, Špela Pečnik Udeleženci (učenci): 110 Udeleženci (učitelji, ostali): 3 Pripravili smo ozaveščevalne plakate na temo Svetovni dan vode. Z učenci razreda smo se pogovarjali o varovanju voda učenci so odgovarjali na anketo Ekošole - Moje ravnanje z vodo. Učenci OPB: ozavestili so pomen vode - vodni cikel, čiščenje, pomanjkanje... Izdelali so lastno črpališče vode in peščeni filter vode. 6. Dobri odnosi doma, v družini izvajanje aktivnosti s starši Športni dan Šport Špas - druženje več generacij v naravi preko skupnih športnih iger (učenci, delavci šole, starši, stari starši) Vodja: Tamara Oblak Udeleženci (učenci): 265 Udeleženci (učitelji, ostali): vsi udeleženci (učenci, starši, stari starši...) Izvedli smo Dan druženja in gibanja vseh generacij. Kljub slabemu vremenu je bila dobra udeležba. Izvedli smo pohod, pripravljene smo imeli tudi igre na prostem. Govor sta imeli ravnateljica šole ga. Romana Košutnik in županja Črne na Koroškem ga. Romana Lesjak. Vsak udeleženec je prejel priponko. Podelili smo tudi priznanje najštevilčnejši družini in najmlajšemu udeležencu. Potekale so tudi meritve krvnega tlaka in holesterola.

8 7. Biotska raznovrstnost drugo Likovni natečaj Pikapolonica - sodelovanje na likovnem natečaju Pikapolonica pomaga, da je na krožniku bolj zdrava zelenjava (Slovensko združenje za integrirano predelavo zelenjave) Vodja: Špela Pečnik, Ivanka Kompan, Virginija Špeh Udeleženci (učenci): 50 Udeleženci (učitelji, ostali): 3 Na likovnem natečaju so sodelovali učenci 1.a (Kompan, Špeh), učenec 3.j (Pečnik) in učenci 6.a ter 6.b (Pečnik). Izdelali smo slike, skulpture na dano temo. Ob izdelovanju smo se tudi pogovarjali o pomembnosti zdrave prehrane, bio predelave zelenjave in pomembnosti pikapolonic in drugih koristnih žuželk v naravi. Vsi smo dobili priznanje za izdelke, ki so bili izbrani za razstavo, ki je bila v Mariboru Biotska raznovrstnost drugo Likovni natečaj Po Kekčevih stopinjah do znanja - sodelovanje na likovnem natečaju Po Kekčevih stopinjah do znanja Vodja: Marina Krivonog Udeleženci (učenci): 26 Udeleženci (učitelji, ostali): 1 Učenci so se pogovarjali o onesnaževanju gozdov in nevarnosti onesnaževanja za živali. Iz ostankov blaga so izdelali zanimive izdleke, s katerimi so sodelovali na likovnem natečaju. Pozitivne izkušnje: Učenci so videli, da lahko tudi ostanke blaga koristno uporabimo. Pridobili so si pozitivne izkušnje v odnosu do narave.

9 9. Splošno drugo Likovni natečaj Planica in otroci - ustvarjanje na temo Planica in varovanje okolja (likovni natečaj SZS) Vodja: Špela Pečnik Udeleženci (učenci): 50 Udeleženci (učitelji, ostali): 1 Sodelovali smo na likovnem natečaju Planica in otroci (Planica in varovanje okolja). Izbrani smo bili med 20 slovenskih OŠ finalistk. Za nagrado smo se peljali na nagradni brezplačni izlet v Planico na ogled poletov. Pozitivne izkušnje: Celoten izlet, ki smo ga izvedli kot športni dan je bil za učence izredno pozitivna izkušnja. Za nekatere učence (predvsem socialno ogrožene) je bila to edina možnost, da si v živo ogledajo tako velik dogodek. 10. Splošno drugo Eko dan in Unesco kviz OŠ Bratov Polančičev MB - sodelovanje na nacionalnem projektu OŠ bratov Polančičev (UNESCO kviz in EKO dan) Vodja: Sabina Kovačič Udeleženci (učenci): 4 Udeleženci (učitelji, ostali): 1 Sodelovanje na delavnicah - Eko dan in na Unesco kvizu. Skupina, v kateri je bila naša učenka, se je uvrstila do polfinala. Pozitivne izkušnje: Učiteljici in učenkam je bil Eko dan izredno všeč. Tudi mi bomo v prihodnje izvedli tehniški dan - Eko dan na podoben način, v katerem bodo vključeni učenci in učitelji - vsak s svojega področja. V prihodnje se bomo vključili tudi v projekt EKO šole - EKO KVIZ. Špela Pečnik Šolska koordinatorica EKO šole

10

LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED

LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED LETNI DELOVNI NAČRT EKOŠOLA EKOVRTEC PEDENJPED Ljubljana, oktober 2012 Vrtec Pedenjped je že več let vpet v dejavnosti programa EKOŠOLA, zato smo tudi dobitniki ZELENE ZASTAVE, ki potrjuje naša prizadevanja

Prikaži več

eko projet in ostali za spletno stran

eko projet in ostali za spletno stran VODA KOT ŽIVLJENJSKA VREDNOTA N Rozina Kramar Daniela Huber Tkalec, Gizela Vidak Cilji: -razumevanje pomena vode za živa bitja, -spodbujati otroke k razmišljanju o pomenu vode, -iskati izvirne ideje za

Prikaži več

2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE

2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE 2. SESTANEK EKOODBORA OŠ POLJE Polje, 12.12.2011 Tatjana Pecin završan Predlog dnevnega reda Analiza okoljskega pregleda Predstavitev aktivnosti, ki jih izvajate Mreža predstavnikov učencev in učiteljev

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_3_obisk_29_in_30_3_2012.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_3_obisk_29_in_30_3_2012.doc EKOmisija 3. obisk ZAPISNIK 29. 3. 2012 Jesenice in Radovljica: Srednja šola Jesenice, Gimnazija Jesenice, Ekon. gimnazija in srednja šola Radovljica, Srednja gostinska in turistična šola Radovljica 30.

Prikaži več

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom UTRINKI IZ AKCIJ http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (1 of 5)17.11.2005 11:10:02 http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (2 of 5)17.11.2005 11:10:02 Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj Župan i eva

Prikaži več

 POROČILO o izvedbi EKOdneva na Šolskem centru Kranj Na ŠC Kranj smo EKODAN POZOR(!)NI ZA OKOLJE izvedli v soboto, 11. aprila 2015, med 7.30 in 13. uro. Temeljni cilji,ki smo jih želeli doseči na EKOdnevu

Prikaži več

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ USTANOVA LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA OČINA PESNICA ELEKTRONSKI NASLOV info@ospesnica.si NASLOV INTERNETNE STRANI http//www.ospesnica.si TELEFON

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc EKOmisija 1. obisk ZAPISNIK 18. 11. 2011 Kranj in Škofja Loka: TŠC Kranj (strokovna gimnazija in strokovna in poklicna šola), Gimnazija Kranj, ŠC Škofja Loka (Srednja šola za lesarstvo in Srednja šola

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

TORBA, ALI SI PRETEŽKA?

TORBA, ALI SI PRETEŽKA? TORBA, ALI SI PRETEŽKA? RAZISKOVALNA NALOGA PODROČJE: BIOLOGIJA AVTORJI: ŽIVA BRGLEZ, KLEMEN KAČIČ, NINA-LANA VIDMAR MENTORICI: LJUDMILA GORNIK, JASMINA ŠTOLFA HRASTNIK, 2016 NAVDIH Delavnica Torba, da

Prikaži več

(Microsoft Word - \310istilna akcija_2013_analiza vpra\232alnika)

(Microsoft Word - \310istilna akcija_2013_analiza vpra\232alnika) ANALIZA VPRAŠALNIKA (OPAZOVALNE NALOGE) - OČISTIMO SVOJO VAS TEHNIŠKI DAN 7. RAZRED (medpredmetna povezava matematike in naravoslovja) Število udeležencev: učitelji, učenci, starši, stari starši, ostali

Prikaži več

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) oddelka v šolskem letu 2016/2017 se želim udeležiti

Prikaži več

Kadrovski načrt in plan dela 2017

Kadrovski načrt in plan dela 2017 KADROVSKI NAČRT in PLAN DELA za 2017 mag. Tilka Jakob, OŠ Vitanje REDNI ODDELKI ODDELEK 2016/17 ODDELEK 2017/2018 1. razred 1. a 25 1.a 26 2. razred 2. a 18 2.a 25 3. razred 3. a, b 30 3.a 18 4. razred

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 20172018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc Posoški razvojni center in Občina Tolmin razpisujeta likovno-literarno-multimedijski natečaj z naslovom Moj planet čist in zelen. Namen natečaja je razvijati ekološko ozaveščenost in vzorce trajnostno

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

(Microsoft Word - LETNI DELOVNI NA\304ORT ZA EKOA\240OLE ZA A\240OLSKO LETO 2010.doc)

(Microsoft Word - LETNI DELOVNI NA\304ORT ZA EKOA\240OLE ZA A\240OLSKO LETO 2010.doc) LETNI DELOVNI NAČRT ZA EKOŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2010/11 Kriteriji in navodila za LDN 2010/11 Slovenske ustanove (vrtci, osnovne šole, srednje šole in domovi ), ki so prejeli že zeleno zastavo in vse ustanove,

Prikaži več

Prijetno dopoldan v vrtcu

Prijetno dopoldan v vrtcu DOPOLDANSKO DRUŽENJE TREH GENERACIJ V VRTCU (BRALNA DELAVNICA Z USTVARJANJEM) VRTEC PRI OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ DIPL. VZG. VLADKA ŽAJBER PREDNOSTNO PODROČJE VRTCA V 2018/19 GOVORNO JEZIKOVNO Opažamo,

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji Dnevi dejavnosti na razredni stopnji 1. Simfonična matineja Simona Trtnik april Baletna predstava Klara Jerina februar Obisk knjižnice Simona Trtnik oktober Lutkovna predstava Mojca Avbelj december Tabor

Prikaži več

Stran 9628 / Št. 64 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANI

Stran 9628 / Št. 64 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANI Stran 9628 / Št. 64 / 28. 9. 2018 PRILOGA: OBRAZCI ZA SPOROČANJE V EVIDENCO ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV, ZDRUŽENJ ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV IN SKUPIN PROIZVAJALCEV ZA SKUPNO TRŽENJE I. ORGANIZACIJA PROIZVAJALCEV

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Microsoft Word MESEČNO POROČILO-lektorirano

Microsoft Word MESEČNO POROČILO-lektorirano POROČILO MESEČNIH DEJAVNOSTI V JANUARJU 2016 NA EŠNM VSŠ MOTIVACIJSKO PISMO V okviru Kariernega centra in predmeta poslovno komuniciranje smo organizirali delavnico o pisanju motivacijskega pisma. Delavnico

Prikaži več

Microsoft Word - OŠ BLANCA - POROČILO stisnjena _1_.doc

Microsoft Word - OŠ BLANCA - POROČILO stisnjena _1_.doc EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA POROČILO 2006/07 Blanca, julij 2007 POROČILO 2006/2007 OŠ Blanca se je v šolskem letu 2006/2007 vključila v nacionalni projekt»ekošola KOT NAČIN ŽIVLJENJA«. Učitelji, učenci,

Prikaži več

LDN _končni-za objavo na spletu

LDN _končni-za objavo na spletu OŠ Črna na Koroškem 0 LETNI DELOVNI NAČRT 2015/16 VSEBINA I UVOD...4 I.1 POSTOPEK SPREJEMANJA LETNEGA DELOVNEGA NAČRTA... 4 I.2 IME, SEDEŽ IN PRAVNI STATUS... 5 I.3 PODATKI O USTANOVITELJU... 6 I.4 ŠOLSKI

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 201 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2 016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 201 2016 2017 2015 2016 2017 2015 2016 2017 2015

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega posameznika pri njihovem ohranjanju in varovanju. Vsako

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017-2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Številka: 58541/2018 Cenik storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja v Občini Šentrupert Cene so oblikovane v skladu z Ured

Številka: 58541/2018 Cenik storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja v Občini Šentrupert Cene so oblikovane v skladu z Ured Cenik storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja v Občini Šentrupert Cene so oblikovane v skladu z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV

POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV OCENJEVANJE PRISPEVKOV KOMENTIRANJE PRISPEVKOV KONTAKT

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation LIFE onkraj OBZORJA Ljubljana, 4. april 2019 Predstavitev projektov LIFE ReBirth in H2020 Cinderela Ana Mladenovič, Alenka Mauko Pranjić Zavod za gradbeništvo Slovenije LIFE14 CAP/SI/000012 Predstavitev

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Microsoft Word - projekti_sole_2012.doc

Microsoft Word - projekti_sole_2012.doc PROJEKTI ŠOLE 1. ŠOLSKI 1.1 OB ZNANJU KULTURA SRCA Izvajanje vzgojnega načrta, v skladu z vrednotami in vizijo EKOŠOLE (rdeča nit bosta temi ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA, ZDRAVA PREHRANA, dogodki, povezani s

Prikaži več

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd M r e ž a d r u ž b e n e k o r i s t n o s t i Kaj se dogaja v okviru kampanje Energija si, bodi učinkovit? - Akcija Varčna sijalka v vsak dom se je zaključila (rezultate bomo posredovali kasneje). -

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 OŠ Cirila Kosmača Piran Piran, 4. julij 2011 1. steber: Učiti se, da bi znali živeti skupaj Učiti se, da bi vedeli 4 steber: Učiti se biti ŠTIRJE DELORSOVI STEBRI IZOBR. 2. steber: Učiti se, da bi znali

Prikaži več

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti Teden dejavnosti (od 18. 9. do 22. 9. 2017) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti/id) 1. a 1. b ** Sistematski zdravstveni preg. 1. skupina: 7.50 9.30 2. skupina: 10.30

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - ReBirth_LIFE delavnica april 2016 Brdo [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - ReBirth_LIFE delavnica april 2016 Brdo [Združljivostni način] O projektu ReBirth LIFE informativni dan, 8.4.2016, Brdo pri Kranju Alenka Mauko Pranjić, Zavod za gradbeništvo Slovenije O projektu LIFE+ projekt Promocija recikliranja industrijskih in gradbenih odpadkov

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 27.08.2012 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 2 3 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU Primer dobre prakse: Izvajanje programa VARNO S SONCEM v vrtcu Apače ČAS IZVEDENE DEJAVNOSTI UDELEŽENCI UPORABLJENO GRADIVO IN DIDAKTIČNI MATERIAL MAJ 28.5. JUNIJ DAN SONCA: Ob plakatu so se otroci seznanili

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 646217 www.conrad.si BREZŽIČNI MERILNIK TEMPERATURE IN ZRAČNE VLAGE Št. izdelka: 646217 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 NAVODILA ZA VARNOST...

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx MATEMATIČNA PISMENOST IN MATEMATIČNI PROBLEMI Metoda Močnik in Alenka Podbrežnik KAJ NAS JE ZANIMALO? ugotoviti, v kolikšni meri so učenci uspešni pri samostojnem, nevodenemreševanju matematičnih besedilnih,

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci

Microsoft Word - DELAVNICE_2010 vrtci DELAVNICE»PRIHODNOST JE V NAŠIH ROKAH«ZA VRTCE V spodnjem besedilu je nekaj predlogov za izvedbo delavnic ter nekaj predlogov za izdelavo izdelkov iz odpadnih materialov. Izdelujete lahko tudi karkoli

Prikaži več

ENV _factsheet_bio_SL.indd

ENV _factsheet_bio_SL.indd NARAVA IN BIOTSKA RAZNOVRSTNOST Kaj to pomeni za vas? Biotska raznovrstnost pomeni raznolikost življenja na našem planetu. Je temelj naše blaginje in gospodarstva. Pri preskrbi s hrano in vodo, pa tudi

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V letu 2018

Prikaži več

Microsoft Word - VS TTO.docx

Microsoft Word - VS TTO.docx PREDMETNIK VISOKOŠOLSKEGA STROKOVNEGA ŠTUDIJSKEGA PROGRAMA 1. STOPNJE TEHNOLOGIJE TEKSTILNEGA OBLIKOVANJA 1. LETNIK JE SKUPEN ZA OBE SMERI OBVEZNI PREDMETI 1. LETNIK Zimski semester - 1. semester Razvoj

Prikaži več

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI

PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI PRAVILA ZA SODELOVANJE V NAGRADNI IGRI GEN-IJ KVIZ NA RADIU 1 1. člen (splošne določbe) (1) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre GEN-IJ kviz na Radiu 1 (v nadaljevanju: nagradna igra), ki se

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

Pohodništvo na OŠ Hudinja in na OŠ Braslovče

Pohodništvo na OŠ Hudinja in na OŠ Braslovče Mestna občina Celje Komisija Mladi za Celje LOČEVANJE ODPADKOV V GOSPODINJSTVU Raziskovalna naloga AVTORICE Ines Ermenc Tea Kelavid Ana Sečki MENTORICA Tina Presker LEKTORICA Jelka Presker Celje, marec

Prikaži več

CLIQUEZ POUR AJOUTER UN TITRE

CLIQUEZ POUR AJOUTER UN TITRE Izkušnje pri vodenju celovitega sistema ravnanja z odpadki v podjetju Revoz Vplivi na okolje pri proizvodnji avtomobila Emisije v zrak hlapne organske snovi (HOS) ostale emisije (prašni delci, TOC, CO2,

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osnovna šola bratov Letonja telefon/fax: (03) 8965300, 8965304 Šmartno ob Paki 117 e-pošta: os-bl-smartno@guest.arnes.si 3327 Šmartno ob Paki spl. stran: www.ossmartno.si SAMOEVALVACIJSKO POROČILO SODELOVANJE

Prikaži več

LDN-2017_18_lektoriran-za splet

LDN-2017_18_lektoriran-za splet 0 VSEBINA I UVOD...4 I.1 POSTOPEK SPREJEMANJA LETNEGA DELOVNEGA NAČRTA... 4 I.2 IME, SEDEŽ IN PRAVNI STATUS... 5 I.3 PODATKI O USTANOVITELJU... 6 I.4 ŠOLSKI PROSTOR, DOLOČEN Z AKTOM O USTANOVITVI, V OKVIRU

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način] Predstavitev igre PROMETNA KAČA Okolju prijazno in varno v šolo Sebastian Toplak Ljubljana 29.2.2012 Vsebina Mreža Prometna kača Predstavitev mreže Izvedba igre (kampanje) Priprava na igro Izračun šolskega

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Promotion of Health at the Workplace

Promotion of Health at the Workplace SIMPOZIJ VARNO IN ZDRAVO DELO PRIMER DOBRE PRAKSE ZDRAVA DELOVNA MESTA ZA VSE GENERACIJE PROMOCIJA DUŠEVNEGA IN TELESNEGA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V POLICIJI VEDENIK LEON Ministrstvo za notranje zadeve

Prikaži več

21. junij 2018 EKOŠOLSKI LIST EŠL- št. 11/ 21. junij 2018 Ob koncu šolskega leta pogled nazaj in naprej Bližamo se koncu šolskega oziroma študijskega

21. junij 2018 EKOŠOLSKI LIST EŠL- št. 11/ 21. junij 2018 Ob koncu šolskega leta pogled nazaj in naprej Bližamo se koncu šolskega oziroma študijskega 21. junij 2018 EŠL- št. 11/ 21. junij 2018 Ob koncu šolskega leta pogled nazaj in naprej Bližamo se koncu šolskega oziroma študijskega leta. Ocene bodo zaključene, rezultati zapisani v spričevalih. Vrvež

Prikaži več

Microsoft Word _KOŀARKA_Oŀ_mlajši

Microsoft Word _KOÅ€ARKA_OÅ€_mlajÅ¡i Košarka za učence in učenke, letnik 2005 in mlajši Datum in kraj tekmovanja Šolska tekmovanja: od oktobra 2017 do maja 2018. Občinska tekmovanja: od decembra 2017 do februarja 2018. Področna tekmovanja:

Prikaži več

Moj poskus formativnega spremljanja

Moj poskus formativnega spremljanja Moj poskus formativnega spremljanja Nada Žonta Kropivšek, marec 2019 10 let OŠ Vič, 17 let Gimnazija Poljane, splošna gimnazija Okoli 10 let pripravljam za maturo iz fizike Od moje klasike do drugačnih

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Nove zahteve za sheme razširjene odgovornosti proizvajalcev ter pogled na eko-modulacijo pristojbin Okoljski dan gospodarstva, GZS, 4. junij 2019 Emil Šehič, ZEOS d.o.o. Družba ZEOS Ustanovljeni s strani

Prikaži več

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega projekta je bil izdelati učilo napravo za prikaz delovanja

Prikaži več

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: MARJANA JAZBINŠEK PREDMET: SLOVENŠČINA RAZRED: 4.a DATUM IN URA: UČNA TEMA: SEZNAMI UČNA ENOTA: JEDILNI LIST CILJI: Berejo javno besedilo v obliki seznama jedilni list.

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 64 63 82 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Veliki notranji/zunanji termometer Kataloška št.: 64 63 82 Kazalo 1. Predvidena uporaba... 2 2. Vsebina paketa...

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019, razen kjer je navedeno drugače. Narodna in univerzitetna knjižnica/center za razvoj knjižnic

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Slovenija znižuje CO 2 : dobre prakse INTEGRACIJA SPREJEMNIKOV SONČNE ENERGIJE V SISTEM DOLB VRANSKO Marko Krajnc Energetika Vransko d.o.o. Vransko, 12.4.2012 Projekt»Slovenija znižuje CO 2 : dobre prakse«izvaja

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV

POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV POROČILO O DELU KOMISIJE ZA KAKOVOST NA ŠCV, RUDARSKI ŠOLI V ŠOLSKEM LETU 2011/2012 1. Predstavitev šole V šolskem letu 2011/2012 so bili na Rudarsko šolo vpisani 204 dijaki. Razporejeni so bili v 6 oddelkov

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

Povratne informacije pri 74 bolnikih

Povratne informacije pri  74 bolnikih Primarij Tatjana Erjavec, dr.med., specialistka interne medicine Telesna vadba po možganski kapi v bivalnem okolju V projekt smo vključili vse v letu 2006 obstoječe klube v Sloveniji. Odzvalo se jih je

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št 63/13), ki določa tudi izvajanje

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav OVERNET D.O.O. Pripravljeno: Pojavnost: 11.09.2017 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: AKCIJA USTAVI.SE 1 USTAVI.SE 1 Press CLIPPING d.o.o., Tržaška cesta 65, 2000 Maribor, Slovenija,

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več