Microsoft Word - mla98-vp.rtf

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - mla98-vp.rtf"

Transkripcija

1 Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede Inštitut za družbene vede Center za socialno psihologijo - študije mladine Anketar/ka: I_I_I Mladina 98 Šola: Razred: Kraj: Datum: Izpolni anketar/ka: Šifra kraja (DEM16) Šifra šole (ID)

2 2 1. Kako doživljaš šolo? (Obkroži en odgovor.) 1. Imam se zelo lepo. 2. Je čisto v redu. 3. Nič posebnega, nujno zlo. 4. Več jeze kot veselja. 5. Sovražim jo. 9. Ne vem. V kakšni meri veljajo spodnje trditve za odnos med teboj in tvojimi starši? (Ob vsaki trditvi posebej obkroži znak x v ustreznem stolpcu.) Zelo Srednje Sploh ne velja velja ne velja 2. Starši me nikdar ne sprašujejo, kako je v šoli. x x x 3. Imam občutek, da me imajo starši zelo radi. x x x 4. Za moje starše je spričevalo zelo pomembno. x x x 5. Starši me imajo za zelo bistrega/bistro. x x x 6. V moji družini preživimo skupaj malo časa. x x x 7. Starši imajo velike načrte za mojo prihodnost. x x x 8. Zelo se bojim staršev. x x x 9. Starši mi redno pomagajo pri domačih nalogah. x x x 10. Starši mi kar naprej očitajo, da iz mene nikoli nič ne bo. x x x 11. Doma se ne počutim dobro. x x x 12. Občutek imam, da me starši kar naprej nadzorujejo. x x x 13. Starši me zelo spodbujajo k učenju. x x x 14. Ali si zadovoljen/zadovoljna s svojim učnim uspehom? (Obkroži en odgovor.) 1. Da, zadovoljen/zadovoljna sem. 2. Ne, ker bi lahko dosegel/la več. 3. Ne, ker bom imel/a težave pri vpisu naprej. 4. Ne, ker znam več, kot kaže uspeh. 5. Ne, ker starši pritiskajo name, da bi dosegel/la več. 6. Ne, ker, kaj? 15. Kakšen je bil tvoj učni uspeh v zadnjem šolskem letu? (Obkroži en odgovor.)

3 3 1. Odličen. 2. Prav dober. 3. Dober. 4. Zadosten. 5. Nezadosten. 6. Bil/a sem neocenjen/a. Oceni, v kolikšni meri je vsaka od naštetih okoliščin značilna za tvoj razred. Pri vsaki okoliščini obkroži eno možnost. Zelo Srednje Ni značilna značilna značilna 16. Med sošolci in sošolkami nimam nikogar, ki bi mi pomagal, kadar potrebujem pomoč v zvezi s šolo Učitelji oz. učiteljice radi pomagajo učenkam in učencem v težavah Učitelji oz. učiteljice ne spoštujejo slabših učenk in učencev Učitelji oz. učiteljice hočejo o meni in moji družini vedeti vse Učitelji oz. učiteljice delajo očitne razlike med dekleti in fanti Imaš med sošolkami ali sošolci tudi dobrega prijatelja oz. prijateljico? 1. Da. 2. Ne. Kaj želiš in kaj boš najverjetneje počel/a po končani osnovni šoli? (V vsakem stolpcu obkroži en odgovor.) 22. Želim 23. Najverjetneje 1. nadaljevati šolanje na dvoinpolletni 1. bom nadaljeval/a šolanje na dvoinpolletni nižji poklicni šoli. nižji poklicni šoli. 2. nadaljevati šolanje na triletni 2. bom nadaljeval/a šolanje na triletni srednji poklicni šoli. srednji poklicni šoli. 3. nadaljevati šolanje na štiriletni 3. bom nadaljeval/a šolanje na štiriletni strokovni ali tehnični šoli. strokovni ali tehnični šoli. 4. nadaljevati šolanje na splošni 4. bom nadaljeval/a šolanje na splošni ali strokovni gimnaziji. ali strokovni gimnaziji. 5. se zaposliti. 5. se bom zaposlil/a. 6. Najraje ne bi počel/a nič. 6. Nič ne bom počel/a. 9. Ne vem še. 9. Ne vem še. 24. Ali starši podpirajo tvoje želje glede nadaljnjega šolanja oz. poklica? (Obkroži en odgovor.)

4 4 1. Da, podpirajo jih. 2. Ne, ker menijo, da zmorem več. 3. Ne, ker menijo, da bi bilo zame prezahtevno. 4. Ne, ker menijo, da se ne bom mogel/la zaposliti. 5. Ne, ker finančno ne bi zmogli. 6. Ne, ker, kaj? 7. To jih ne zanima, s tem se ne ukvarjajo. Ljudje imajo različna pričakovanja v zvezi s svojo prihodnostjo: 25. Napiši kateri poklic misliš, da boš opravljal/a v življenju: 26. In kateri poklic bi si izbral/a, če bi imel za to vse možnosti: Pomisli na svojega najboljšega prijatelja oz. prijateljico. S številkami od 1 do 3 oceni koliko se od njega oz nje razlikuješ v naslednjih stvareh: (Pri vsaki stvari obkroži eno številko.) Precej Malo Nič se razlikujeva se razlikujeva se ne razlikujeva 27. Materialni položaj družine Razgledanost, izobraženost Nacionalna pripadnost Vera Šolski uspeh Dojemanje življenja Interes za glasbo, šport, zabavo Moralne vrline (iskrenost, pomoč) Inteligentnost, duhovitost Odnosi v družini Kako ti osebno gledaš na svojo lastno prihodnost in na prihodnost naše družbe? Obkroži en odgovor za svojo in enega družbeno prihodnost? Moja prihodnost bo: Prihodnost družbe bo: Veliko boljša od sedanjosti. 1 1 Nekoliko boljša od sedanjosti. 2 2 Enaka kot je sedaj. 3 3 Nekoliko slabša od sedanjosti. 4 4 Veliko slabša od sedanjosti. 5 5 Ne vem Če bi imel/a možnost izbrati deželo, v kateri bi želel/a živeti, ali bi si izbral/a Slovenijo? (Obkroži en odgovor) 1. Zanesljivo bi izbral/a Slovenijo. 2. Verjetno bi izbral/a Slovenijo.

5 5 3. Verjetno bi izbral/a katero drugo deželo. 4. Zanesljivo bi izbral/a katero drugo deželo. 5. Ne vem. Spodaj je naštetih nekaj načinov reagiranja ljudi. Če neka trditev zate velja, oz. se z njo strinjaš, obkroži DA, v nasprotnem primeru obkroži NE. Delaj hitro in ne razmišljaj preveč. 40. Če bi ljudem pokazal/a, kaj čutim, bi rekli, da težim. DA NE 41. Včasih imam občutek, da bom vsak hip eksplodiral/a. DA NE 42. Pri učenju se težko zberem. DA NE 43. Pogosto se mi zdi, da ni vredno živeti. DA NE 44. Rad/a koga nalašč izzivam. DA NE 45. Pogosto me ljudje motijo že s svojo prisotnostjo. DA NE 46. Zdi se mi, da me ljudje ne cenijo dovolj. DA NE 47. Za svoje pravice sem se pripravljen/a tudi fizično boriti. DA NE 48. Pogosto čutim, da je moj način življenja zgrešen. DA NE 49. Večkrat imam občutek, da se mi drugi posmehujejo. DA NE 50. Zahtevam, da ljudje spoštujejo moje mnenje. DA NE 51. Ljudje, ki te stalno sekirajo, iščejo pretep. DA NE 52. Če me kdo udari, udarec vrnem. DA NE 53. Sem bolj občutljiv/a kot večina ljudi. DA NE 54. Včasih se počutim krivega/krivo zaradi popolnoma nepomembnih stvari. DA NE 55. Pogosto sem potrt/a. DA NE 56. Kadar storim kaj slabega, me vest hudo peče. DA NE 57. Drugi imajo boljše mnenje o meni, kot ga imam sam o sebi. DA NE 58. Pogosto me skrbi, kako bo z menoj v prihodnosti. DA NE Sedaj bomo našteli nekaj stvari, ki so lahko pomembne v življenju. Označi kako pomembne so zate, tako, da pri vsaki obkrožiš en znak x. Popolnoma Dokaj Niti pomembno Dokaj Zelo nepomembno nepomembno niti nepomembno pomembno pomembno 59. Biti neodvisen, svoboden x x x x x 60. Udobno živeti x x x x x 61. Uspeh v šoli, poklicu x x x x x 62. Uveljaviti se v družbi x x x x x 63. Biti ustvarjalen, originalen x x x x x Popolnoma Dokaj Niti pomembno Dokaj Zelo nepomembno nepomembno niti nepomembno pomembno pomembno 64. Živeti vznemirljivo in napeto x x x x x

6 6 65. Red in disciplina v družbi x x x x x 66. Uživati v lepih stvareh x x x x x 67. Pridno delati x x x x x 68. Dobro jesti, piti x x x x x 69. Živeti varno in mirno v krogu svoje družine x x x x x 70. Ljubezen in spolnost x x x x x 71. Znanje in spoznavanje novega x x x x x 72. Pomagati drugim x x x x x 73. Veliko zaslužiti, imeti veliko denarja. x x x x x 74. Veliko se zabavati x x x x x 75. Biti varčen in skromen x x x x x 76. Prijateljstvo x x x x x 77. Imeti moč in vpliv v družbi x x x x x 78. Zdravje x x x x x 79. Uživati življenje, dobro se imeti x x x x x 80. Vera v boga x x x x x 81. Biti slaven in občudovan x x x x x 82. Biti pošten in dober x x x x x 83. Spoštovati odrasle x x x x x 84. Živeti za danes, ne misliti na jutri x x x x x 85. Nositi obleke znanih blagovnih znamk x x x x x 86. Zdaj te pa prosimo, da izbereš izmed zgoraj naštetih stvari tisto, ki je za tebe najpomembnejša, in jo napišeš: Kaj pri sebi najbolj ceniš? (Obkroži en odgovor.) 1. Da sem dober prijatelj/ica. 2. Da dobro izgledam. 3. Da sem v družbi zelo priljubljen/a. 4. Da veliko razmišljam o stvareh.

7 7 5. Da znam oz. obvladam stvari, ki jih drugi ne. 6. Drugo, kaj? 7. Nič takega ni, zaradi česar bi se cenil/a. V nadaljevanju navajamo nekaj trditev, tebe pa prosimo, da s številkami od 1 do 5 označiš koliko se strinjaš z vsako od njih. Številka 1 pomeni, da se z njo sploh ne strinjaš, številka 5 pa, da se močno strinjaš. Ostale številke označujejo stopnje strinjanja med tema dvema skrajnostima. (Pri vsaki trditvi obkroži eno številko.) 88. Vsak človek mora popolnoma verjeti v neko nadnaravno silo, ki se ji mora brez zadržkov podrejati Poslušnost in spoštovanje avtoritete sta najpomembnejši vrlini, ki se ju morajo otroci naučiti Sem poslušen/na in discipliniran/a Včasih mlade ljudi vodijo uporniške ideje, vendar jih morajo z leti preseči in se lotiti resnejšega dela To, kar mladina potrebuje, je stroga disciplina, brezobzirna odločnost in volja, da dela in se bori za družino in domovino Nič ni slabšega od človeka, ki ne čuti velike ljubezni, hvaležnosti in spoštovanja do svojih staršev Homoseksualci niso nič boljši od kriminalcev in jih je treba ostro kaznovati Ta dežela bolj od zakonov in političnih programov, potrebuje nekaj pogumnih voditeljev, v katere bi ljudje lahko verjeli Sta dve vrsti ljudi: močni in šibki Verjetno bo nekega dne dokazano, da se da z astrologijo (branjem iz zvezd) pojasniti mnoge stvari Vse vojne in vsi socialni problemi bodo mogoče nekega dne odpravljeni s kakšnim potresom ali poplavo, ki bo uničila cel svet Žalitev časti je treba vedno kaznovati Kaj bi pri sebi najraje spremenil/a? (Obkroži samo en, najpomembnejši odgovor.) 1. Ničesar ne bi želel/a spremeniti. 2. Telesni izgled. 3. Način oblačenja. 4. Značajske lastnosti. 5. Raje bi živel/a v drugačni družini. 6. Raje bi hodila na kako drugo šolo. 7. Drugo, kaj 101. Ali si že kdaj poskusil/a s kakšno shujševalno dieto? (Obkroži en odgovor.) 1. Enkrat. 2. Večkrat. 3. Nikoli.

8 8 Spodaj je naštetih nekaj možnih problemov in težav mladih danes. Ob vsakem posebej označi, kako velik problem predstavlja zate osebno, tako da obkrožiš znak x v ustreznem stolpcu. Zelo velik Srednje velik Sploh problem problem ni problem 102. Bojim se, da se ne bom mogel/la zaposliti. x x x 103. Osamljenost. x x x 104. Bojim, da bi bil/a odvisen od drog. x x x 105. Pomanjkanje prostega časa. x x x 106. Strah me je neuspehov v šoli. x x x 107. Starši preveč pričakujejo od mene. x x x 108. Večkrat pomislim na samomor. x x x 109. Spolnost. x x x 110. Učitelji mi delajo krivico. x x x 111. Pomanjkanje denarja. x x x 112. Bolezen, invalidnost. x x x Ali si osebno že kdaj doživel/a katero od navedenih oblik nasilja? Pri vsaki obliki obkroži znak x v ustreznem stolpcu. Enkrat Večkrat Nikoli 113. Fizično nasilje (pretepanje) s strani staršev. x x x 114. Fizično nasilje (pretepanje) s strani vrstnikov/ic. x x x 115. Poniževanja s strani vrstnikov. x x x 116. Poniževanja s strani odraslih. x x x 117. Spolno nasilje s strani odraslih. x x x 118. Spolno nasilje s strani vrstnikov/ic. x x x 119. Posilstvo. x x x 120. Izsiljevanja s strani vrstnikov. x x x 121 Izsiljevanja s strani odraslih. x x x 122. Drugo, kaj? x x x Našteli bomo nekaj pomembnih življenjskih situacij. Iz skupine spodaj naštetih ljudi pri vsaki situaciji izberi eno osebo, ki bi jo v tej situaciji zaprosil/a za pomoč. Odgovarjaj tako, da obkrožiš znak x v ustreznem stolpcu.

9 9 Moj/e fant/dekle Svetovalec/ka v šoli Prijatelj/ica Mati Sestra/brat Dober/ra učitelj/ica Dober/ra sorodnik/ca Oče Nikogar ne bi zaprosil/ Situacije Če se želiš otresti skrbi? x x x x x x x x x 124. Če ti gre slabo v šoli? x x x x x x x x x 125. Če si žalosten/na? x x x x x x x x x 126. Če ne znaš rešiti šolskih problemov? x x x x x x x x x 127. Če moraš sprejeti kakšno pomembno odločitev? x x x x x x x x x 128. Če želiš zaupati intimna občutja? x x x x x x x x x 129. Če si zelo tečen/na in napet/a? x x x x x x x x x 130. Če si srečen/na in zaljubljen/a? x x x x x x x x x 131. Če želiš nasvet glede nadaljnjega? šolanja, izbire poklica? x x x x x x x x x 132. Če želiš zabave in razvedrila? x x x x x x x x x 133. Če želiš biti tak/a kot res si? x x x x x x x x x 134. Če bi te izključili iz šole? x x x x x x x x x 135. Če bi bil/a v hudi življenjski stiski? x x x x x x x x x Našteli bomo nekaj možnih okoliščin v družini. Ob vsaki posebej označi, kako velik problem predstavlja v tvoji družini. (Za vsako okoliščino posebej obkroži znak x v ustreznem stolpcu.) Zelo velik Srednje velik Sploh ni problem problem problem 136. Nezaposlenost enega ali obeh staršev x x x 137. Pogosti prepiri med staršema x x x 138. Pogosti prepiri med starši in otroki x x x 139. Alkoholizem, druge odvisnosti x x x 140. Nasilje x x x 141. Dolgotrajne bolezni x x x 142. Pogosti prepiri med brati in sestrami x x x 143. Drugo, kaj? x x x

10 10 V okenca na koncu vrstic, vpiši, koliko si bil/a star/a, ko so se zgodile spodaj omenjene situacije, oz. koliko misliš, da boš star/a, ko se bodo. (Za situacije, za katere meniš, da jih ne boš doživel/a, vpiši številko 0.) 144. Odhajati in prihajati domov, kadar želiš I I I 145. Odseliti se od staršev I I I 146. Prvi spolni odnosi I I I 147. Zaslužiti denar za lastno preživljanje I I I 148. Zaključiti šolanje I I I 149. Prvič kaditi cigarete I I I 150. Sam/a odločati o svojem videzu, oblačenju I I I 151. Prvič iti v disco I I I 152. Prvič se zaljubiti I I I 153. Poročiti se I I I 154. Prvič postati oče/mati I I I 155. Prvič špricati šolo I I I 156. Prvič se napiti I I I 157. Tudi v Sloveniji se v zadnjem času razvijajo številne prostovoljne dejavnosti. Ali bi bil/a pripravljen/a sodelovati pri kateri od njih? (Obkroži en odgovor.) 1. Da, bi sodeloval/a. (Če 1., pojdi na vprašanje št. 158) 2. Da, že sodelujem. (Če 2., pojdi na vprašanje št. 158) 3. Ne, ne bi sodeloval/a. (Če 3., pojdi na vprašanje št. 159) 158. Če da, v kateri dejavnosti bi najraje sodeloval/a oz. že sodeluješ? (Obkroži en odgovor.) 1. Pomoč vrstnikom/cam pri učenju. 2. Pomoč prizadetim ljudem. 3. Svetovanju vrstnikom/cam v težavah. 4. Pomoč starejšim ljudem. 5. Pri urejanju prostorov za našo zabavo. 6. Drugo, kaj?

11 Pomisli na običajni delovni dan v tednu. Koliko časa (v urah) poleg šole porabiš za spodaj naštete dejavnosti? (Pri vsaki dejavnosti obkroži znak x v ustreznem stolpcu.) 11 Manj kot Več kot Ne 1 uro 1-2 uri 2 uri delam tega 159. Učenje in priprava na šolo x x x x 160. Gledanje TV x x x x 161. Poslušanje glasbe x x x x 162. Delo z računalnikom x x x x 163. Pomoč doma (v gospodinjstvu, na kmetiji ipd.) x x x x 164. Dodatne izvenšolske dejavnosti (jeziki, glasba, ples itd.) x x x x 165. Ukvarjanje s športom x x x x 166. Sem zunaj s prijatelji/cami x x x x 167. Branje, dopisovanje x x x x 168. Lenarjenje x x x x 169. Sem s fantom/ dekletom x x x x 170. Drugo, kaj? x x x x Kje bi iskal/a pomoč, če bi se znašel/šla v resnih življenjskih težavah? (Pri vsaki od navedenih možnosti obkroži znak x v ustreznem stolpcu.) Gotovo Mogoče Gotovo bi bi ne bi 171. Pri psihologu/inji v šoli. x x x 172. Pri strokovnjaku/inji v svetovalnici za mlade. x x x 173. Pri vrstniku/ci v svetovalnici za mlade. x x x 174. Na mladinskem SOS telefonu. x x x 175. Pri učitelju/ici, ki mu/ji zaupam. x x x 176. Pri starših ali bližnjih sorodnikih/cah. x x x 177. Pri prijateljih/cah. x x x 178. Pri duhovniku v cerkvi. x x x 179. Nikogar nimam, sam/a bi našel/la rešitev. x x x 180. Drugo, kaj? x x x 181. Si imel/a že kdaj težave s policijo? (Obkroži en odgovor.) 1. Enkrat. 2. Nekajkrat. 3. Večkrat. 4. Nikoli. 5. Ne želim povedati.

12 12 V nadaljevanju navajamo nekatere stvari, ki jih včasih počnejo mladi. S številkami od 1 do 4 označi kakšen je tvoj odnos do njih? Tudi jaz to počnem. 1 Tega ne počnem, me pa mika. 2 Tega ne počnem, vendar me ne moti. 3 Tako ravnanje obsojam Pisanje grafitov Pitje mešanic iz alkohola in energetskih napitkov (npr. iz piva in red bulla) Beg od doma Vožnja avtomobilov brez vozniškega dovoljenja Uživanje ectasya Razbijanje oken, uničevanje telefonskih govorilnic, prometnih znakov, ipd Pripadnost uličnim skupinam Izzivanje, žaljenje učiteljev Manjše kraje,tatvine koles Nošenje nožev, verig ipd Jemanje heroina, kokaina, cracka, LSD, ipd Vlomi v avtomobile, stanovanja, trgovine Pretepanje na športnih tekmah Popivanje Kajenje marihuane, hašiša Izsiljevanje vrstnikov Skupinski pretepi Uničevanje šolskih miz, stolov, tabel ipd Kajenje cigaret Hitra vožnja z motorji, avtomobili Špricanje šole Napadi na ljudi na ulici Kako pogosto hodiš zvečer ven? (Obkroži en odgovor.) 1. Skoraj vsak dan. 2. Približno enkrat na teden. 3. Približno enkrat na mesec. 4. Nekajkrat na leto. 5. Nikoli Zakaj predvsem hodiš zvečer ven? (Obkroži samo najpomembnejši razlog.) 1. Zvečer ne hodim ven. 2. Da srečam prijatelje. 3. Da srečam ljudi nasprotnega spola. 4. Da vidim, če se kaj dogaja. 5. Ker nimam kaj boljšega početi. 6. Da grem od doma. 7. Drugo, kaj 206. Kam greš najraje v prostem času? (Obkroži en odgovor.)

13 13 1. V priljubljen lokal. 2. V disco. 3. V kino, gledališče, na koncert. 4. Na kak žur. 5. Srečujem se s prijatelji/cami na prostem. 6. K prijatelju/ici domov. 7. Nikamor ne hodim, najraje sem doma. 8. Drugo, kaj? Na koncu te prosimo, da odgovoriš še na nekaj splošnih vprašanj. DEM1. Katerega spola si? 1. Moški 2. Ženski DEM2. S katerim od staršev živiš skupaj v družini? (Obkroži.) 1. Mati. 2. Oče. 3. Krušna mati. 4. Očim. 5. Živim v rejniški družini. DEM3. Kako bi ocenil/a materialni položaj svoje družine? (Obkroži en odgovor.) 1. Živimo razkošno. 2. Živimo udobno. 3. Živimo skromno. 4. Komaj shajamo. 5. Zelo težko se preživljamo. DEM4. Ali bereš dnevne časopise? (Obkroži en odgovor.) 1. Nikoli. 2. Da, redko. 3. Da, občasno. 4. Da, redno. DEM5. Koliko ur na teden uporabljaš internet? (Obkroži en odgovor.) 1. do 2 uri.

14 ur ur in več. 4. Interneta ne uporabljam. DEM6. Kateri jezik poleg slovenskega še obvladaš? (Obkroži.) 1. Srbsko, hrvaško, bosansko. 2. Angleško. 3. Nemško. 4. Italijansko. 5. Francosko. 6. Madžarsko. 7. Druge jezike, katere? Katero šolo sta končala tvoj oče mati, tvoja mati? (Obkroži za vsakega posebej. V vsakem stolpcu lahko obkrožiš eno številko.) DEM7. DEM8. Oče Mati Osnovna šola ali manj ali 3 letna strokovna šola 2 2 Štiriletna srednja šola letna višja šola 4 4 Visoka šola, fakulteta, akademija 5 5 Magisterij, doktorat znanosti 6 6 DEM9. Kje živiš? (Obkroži en odgovor.) 1. V večjem mestu. 2. V manjšem mestu. 3. Na trgu (manjši kraj s šolo, pošto, trgovino ipd.) 4. Na vasi.

15 Tvoja nacionalna pripadnost in nacionalna pripadnost tvojih staršev: (Obkroži za vsakega posebej. V vsakem stolpcu lahko obkrožiš znak x.) 15 DEM10. DEM11. DEM12. Jaz Oče Mati 1. Albanec/ka x x x 2. Črnogorec/ka x x x 3. Hrvat/ica x x x 4. Italijan/ka x x x 5. Musliman/ka x x x 6. Madžar/ka x x x 7. Makedonec/ka x x x 8. Rom/kinja x x x 9. Slovenec/ka x x x 10. Srb/kinja x x x 11. Drugo, kaj? x x x DEM13. Koliko prostora imaš doma? (Obkroži en odgovor.) 1. Nimam lastne sobe, niti posebnega prostora zase. 2. Nimam lastne sobe, imam pa svoj prostor zase. 3. Imam lastno sobo. DEM14. Kateri veroizpovedi pripadaš? (Obkroži en odgovor.) 1. Katoliški veroizpovedi. 2. Neki drugi veroizpovedi. 3. Nobeni. DEM15. Kako pogosto hodiš v cerkev, k molitvi oz. maši, bogoslužju ali h klanjanju? (Obkroži en odgovor.) 1. Redno, večkrat na teden. 2. Redno, vsak teden. 3. Vsaj enkrat ali dvakrat na mesec. 4. Grem nekajkrat na leto. 5. Samo enkrat ali dvakrat letno ob velikih verskih praznikih. 6. Nikoli

16 16 DEM16. Kako bi opisal/a svoj odnos do vere? (Obkroži en odgovor.) 1. Prepričan/a vernik/ca sem in sprejemam vse, kar moja vera uči. 2. Veren/na sem, čeprav ne sprejemam vsega, kar me uči moja vera. 3. Dosti premišljujem o tem, vendar si nisem na jasnem, ali verujem ali ne. 4. Do vere sem indiferenten/na (vera me ne privlači in ne zanima). 5. Nisem veren/na, čeprav nimam ničesar proti veri. 6. Nisem veren/na in sem nasprotnik/ca vere. Tvoje pripombe na vprašalnik: ZAHVALJUJEMO SE TI ZA SODELOVANJE!

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc REPUBLIKA SLOVENIJA Anketa o zadovoljstvu uporabnikov statističnih podatkov in informacij Statističnega urada RS 1. Kako pogosto ste v zadnjem letu uporabljali statistične podatke in informacije SURS-a?

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

Slovenian Group Reading Cards

Slovenian Group Reading Cards Kaj je program Narcotics Anonymous? NA (Narcotics Anonymous) smo nepridobitna skupnost moških in žensk, katerih glavni problem so droge. Smo odvisniki, ki okrevamo. Redno se srečujemo, da drug drugemu

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Mednarodna raziskava poučevanja in učenja TALIS 2018 Vprašalnik za ravnatelje Srednje šole Glav

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Mednarodna raziskava poučevanja in učenja TALIS 2018 Vprašalnik za ravnatelje Srednje šole Glav Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Mednarodna raziskava poučevanja in učenja TALIS 2018 Vprašalnik za ravnatelje Srednje šole Glavna raziskava Slovenska različica TALIS v Sloveniji

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

SPOLNA USMERJENOST

SPOLNA USMERJENOST SPOLNA USMERJENOST Spolna usmerjenost ali spolna orientacija je pojem, ki se nanaša na posameznikov spolni nagon oz. na preferiran spol intimnih partnerjev. Spolnost je normalen del človekovega življenja.

Prikaži več

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx številka 10,27.avg. 2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! V prejšnji številki mesečnika smo si ogledali, katera področja moramo vsebinsko obdelati v sklopu delovne zgodovine. V današnji

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332 Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 216/217] QUESTIONS RESPONSES 332 SUMMARY INDIVIDUAL Accepting responses Insights Average.7/7 points Median /7 points Range -6 points Total points distribution No.

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano)

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano) 78 5. Šolski viri za poučevanje branja Šola je prostor, kjer opismenjevanje poteka sistematično in kjer poučujejo formalno usposobljeni strokovnjaki učiteljice in učitelji. Učenec ne more vsega v zvezi

Prikaži več

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže 1 Kolofon Naslov : spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže Avtorji Erin Safarjan, magistra javnega zdravja Goof Buijs,

Prikaži več

Identifikacija TIMSS 2011 Vprašalnik za učiteljice in učitelje Matematika 8. razred Pedagoški inštitut Center za uporabno epistemologijo Gerbičeva 62

Identifikacija TIMSS 2011 Vprašalnik za učiteljice in učitelje Matematika 8. razred Pedagoški inštitut Center za uporabno epistemologijo Gerbičeva 62 Identifikacija TIMSS 2011 Vprašalnik za učiteljice in učitelje Matematika 8. razred Pedagoški inštitut Center za uporabno epistemologijo Gerbičeva 62 1000 Ljubljana IEA, 2011 Vprašalnik za učiteljice in

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IV. Mednarodna znanstvena konferenca: ZA ČLOVEKA GRE: DRUŽBA IN ZNANOST V CELOSTNI SKRBI ZA ČLOVEKA Alma Mater Europaea - ECM Maribor, 11-12. marec 2016 ODZIVANJE ZDRAVSTVENEGA OSEBJA V PRIMERIH NASILJA

Prikaži več

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO KOPER ISTITUTO PER LA TUTELA SANITARIA CAPODISTRIA ODDELEK ZA SOCIALNO MEDICINO 6000 KOPER, Vojkovo nabrezje 4/a - Tel.:

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO KOPER ISTITUTO PER LA TUTELA SANITARIA CAPODISTRIA ODDELEK ZA SOCIALNO MEDICINO 6000 KOPER, Vojkovo nabrezje 4/a - Tel.: ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO KOPER ISTITUTO PER LA TUTELA SANITARIA CAPODISTRIA ODDELEK ZA SOCIALNO MEDICINO KOPER, Vojkovo nabrezje 4/a - Tel.: 5/66 3 8 - Fax: 5/66 3 8 - http://www.zzv-kp.si DRUŽINSKI

Prikaži več

Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. T

Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. T Nebo je zgoraj, zemlja je spodaj, kar biva zgoraj, biva tudi spodaj, kakor je znotraj, je tudi zunaj. To je skrivnost nad skrivnostmi, Vrh nad vrhi. Tako pravi Trismigistus, Mag nad magi. (Hermes Trismigistus

Prikaži več

Strategic Planning Survival Kit

Strategic Planning Survival Kit GLEDAM BEGUNCA -VIDIM ČLOVEKA BEGUNCI V SVETU IN SLOVENIJI VSI IMAMO PRAVICO DO AZILA GettyImages Države so se po strahotah druge svetovne vojne, ki je ustvarila 60 milijonov beguncev, same dogovorile,

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

1

1 1. razred Minimalni učni smotri Razumevanje in izvajanje ustno danih navodil Poimenovanje in prepoznavanje barv, števil, družinskih članov, stanovanjskih prostorov, šolskih potrebščin Predstavitev samega

Prikaži več

PROJECT OVERVIEW page 1

PROJECT OVERVIEW page 1 N A Č R T P R O J E K T A : P R E G L E D stran 1 Ime projekta: Ustvarjanje s stripom Predmet/i: Slovenščina Avtorja/i projekta: Jasmina Hatič, Rosana Šenk Učitelj/i: Učitelji razrednega pouka Trajanje:

Prikaži več

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx Statistika leta 217 in napovednik leta 218 Za nami je leto 217, ki je bilo v veliko stvareh prelomno in je zaznamovalo našo župnijo. Večino dogodkov ste lahko ovrednotili in se jih spomnili z zapisom v

Prikaži več

Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Nazaj Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima

Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Nazaj Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima ženske, kar zelo skriva pred svojo Branko, ki jo ljubkovalno

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation V pomurski regiji bliže k izboljšanju razumevanja motenj razpoloženja Novinarska konferenca, 14. maj 2019 Partnerja programa: Sofinancer programa: Novinarsko konferenco so organizirali: Znanstvenoraziskovalni

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 IGRE NA SREČO IN NEVARNOSTI ZASVOJENOSTI Pripravile: FKPV - Komerciala I IGRALNIŠTVO Seminarska naloga Marec 2012 HAZARDERSTVO: RAZVADA, BOLEZEN, POSEL? Iskanje tveganja in tveganje prekletstva Magična

Prikaži več

Microsoft Word - Vloga za vpis doc

Microsoft Word - Vloga za vpis doc Maistrova ulica 2/a, 2380 Slovenj Gradec, tel.:+386 2 62 09 550, faks +386 2 88 42 085; Šifra otroka: /2016 Evidenčna št.: 6021-3/2016- - Datum prejema vpisnice: Datum vključitve v vrtec: (izpolni vrtec)

Prikaži več

KAJ MI POMENI PUM? V PUM hodim z veseljem in žal mi je, ker gremo narazen. MARSIKAJ SMO SKUPAJ doživeli. PUM je zakon!!! Miran PUM rada obiskujem, se

KAJ MI POMENI PUM? V PUM hodim z veseljem in žal mi je, ker gremo narazen. MARSIKAJ SMO SKUPAJ doživeli. PUM je zakon!!! Miran PUM rada obiskujem, se KAJ MI POMENI PUM? V PUM hodim z veseljem in žal mi je, ker gremo narazen. MARSIKAJ SMO SKUPAJ doživeli. PUM je zakon!!! Miran PUM rada obiskujem, se družimo, si pomagamo, izdelujemo izdelke, se veselimo

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ANALIZA SPREMEMB PRI UPORABNIŠKEM ZAVEDANJU O ZASEBNOSTI OB UPORABI DRUŽBENIH OMREŽIJ Lili Nemec Zlatolas DSI, 16.4.2019 Družbeno omrežje Facebook Dnevno uporablja omrežje 1, milijarde ljudi na svetu Slovenija

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru Univerza v Mariboru Pedagoška fakulteta VLOGA UČITELJA Avtor: M. Š. Datum: 23.11.2010 Smer: razredni pouk POVZETEK Učitelj je strokovnjak na svojem področju, didaktično usposobljen, ima psihološka znanja

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Komunikacijske veščine Mag. Edita Krajnović, Mediade Vsebina 1. Kako naj bolj učinkovito komuniciram? 2. Na kaj se ljudje odzovejo? 3. Usta govorijo, telo pove. 4. Zakaj nekateri znajo z ljudmi in drugi

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M18153112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK FILOZOFIJA Izpitna pola 2 Esej Sreda, 30. maj 2018 / 120 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje)

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje) Andragoški center Slovenije 39. Statistični podatki: Vključenost odraslih v formalno izobraževanje Opomba: Informacijo o vključenosti odraslih v formalno izobraževanje (glej informacijo številka 38) nadgrajujemo

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : ržavni izpitni center *M09254121* PSIHOLOGIJ Izpitna pola 1 JESENSKI IZPITNI ROK Petek, 28. avgust 2009 / 20 minut ovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno

Prikaži več

Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejaln

Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejaln Koncept prenove informacijskega sistema DP ZORA reševanje strokovnih dilem na področju ginekologije OCENA IZOBRAŽEVANJA Pripravili sodelavci presejalnega programa in registra ZORA Onkološki inštitut Ljubljana

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

Kadar nas je strah, da bi si kdo lahko vzel življenje

Kadar nas je strah, da bi si kdo lahko vzel življenje Kadar nas je strah, da bi si kdo lahko vzel življenje Večina ljudi, ki naredijo samomor, pred tem opozarjajo na svoj namen. Samomor prijatelja, znanca ali bližnjega lahko mnogokrat preprečimo, če prepoznamo,

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

SOŽITJE ZVEZA DRUŠTEV ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU SLOVENIJE A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO V

SOŽITJE ZVEZA DRUŠTEV ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU SLOVENIJE A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO V A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO VAS, DA PRIJAVNICO IZPOLNITE Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI IN POPOLNO! IME IN PRIIMEK, NASLOV (če ni enak naslovu za pošiljanje), KRAJ

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: 2019/2020 preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom.

Prikaži več

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: Kontakt: Referat Pedagoške fakultete

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na:   Kontakt: Referat Pedagoške fakultete 21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: www.pef.uni-lj.si Kontakt: Referat Pedagoške fakultete (referat@pef.uni-lj.si, tel.: +386(0)15892343, +386(0)15892201)

Prikaži več

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od 14. 1. 2019 do 5. 2. 2019. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA. Oglaševanje ankete je potekalo na različnih slovenskih

Prikaži več

SAMOEVALVACIJSKO POROČILO ZA ŠOLSKO LETO 2014/2015 ODKRIVANJE IN DELO Z NADARJENIMI UČENCI OŠ PIVKA UVOD Na podlagi 49. člen ZOFVI-ja (Ur.l. RS,št. 16

SAMOEVALVACIJSKO POROČILO ZA ŠOLSKO LETO 2014/2015 ODKRIVANJE IN DELO Z NADARJENIMI UČENCI OŠ PIVKA UVOD Na podlagi 49. člen ZOFVI-ja (Ur.l. RS,št. 16 SAMOEVALVACIJSKO POROČILO ZA ŠOLSKO LETO 2014/2015 ODKRIVANJE IN DELO Z NADARJENIMI UČENCI OŠ PIVKA UVOD Na podlagi 49. člen ZOFVI-ja (Ur.l. RS,št. 16/07, 36/08, 58/09) mora šola pripraviti letno samoevalvacijsko

Prikaži več

Albert Einstein in teorija relativnosti

Albert Einstein in teorija relativnosti Albert Einstein in teorija relativnosti Rojen 14. marca 1879 v judovski družini v Ulmu, odraščal pa je v Münchnu Obiskoval je katoliško osnovno šolo, na materino željo se je učil igrati violino Pri 15

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje

Microsoft PowerPoint - UN_OM_G03_Marketinsko_raziskovanje .: 1 od 10 :. Vaja 3: MARKETINŠKO KO RAZISKOVANJE Marketinško ko raziskovanje Kritičen del marketinškega informacijskega sistema. Proces zagotavljanja informacij potrebnih za poslovno odločanje. Relevantne,

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 NAGOVOR POSLOVODSTVA S sprejetjem KODEKSA RAVNANJA skupine DOMEL smo sklenili zavezo, da se bomo po njegovih načelih ravnali povsod, kjer smo,

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 KAKO JE NAPOLEON USTVARIL EVROPSKI IMPERIJ učb.75-76 Učenec: > opiše, kako je Napoleon prišel na oblast, > opiše spremembe, ki jih je uvedel Napoleon in jih vrednoti, > pozna glavne vzroke in posledice

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Veterinarska fakulteta 5_Navodil MIŠVF Pferdeklinik am Kottenforst http://www.pferdeklinikkottenforst.de/ Nemčija, zvezna dežela Severno PorenjeVestfalija, Blizu krajev Köln in Bonn ter meje z Belgijo.

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE

DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE DEDOVANJE BARVNE SLEPOTE 1. UVOD: Vsak človek ima 23 parov kromosomov, od tega 22 parov avtosomih kromosomov in en par spolnih kromosomov. Ta ne določata samo spola, temveč vsebujeta tudi gene za nekatere

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Robert Hooke

Robert Hooke Robert Hooke Robert Hooke se je 18. julija leta 1635 rodil na otoku Wight v Freshwaterju v Angliji. Njegov oče je bil duhovnik, John Hooke, ki je deloval v cerkvi Vseh svetih. Pri Robertovih 10 letih je

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 V 5. razredu si učenci lahko izberejo največ dve uri pouka

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: / preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom. Šifra

Prikaži več

Microsoft Word - SplosniPodatkiStroka

Microsoft Word - SplosniPodatkiStroka 1 POROČILO O NACIONALNI RAZISKAVI O NASILJU V ZASEBNI SFERI IN V PARTNERSKIH ODNOSIH Nacionalna raziskava o pojavnosti nasilja v zasebni sferi in partnerskih odnosih je nastala v okviru ciljnega raziskovalnega

Prikaži več

Microsoft Word - D9_Prijateljstvo_9-11let_Priročnik za učitelje

Microsoft Word - D9_Prijateljstvo_9-11let_Priročnik za učitelje Priročnik za učitelje Prijateljstvo Tema: Prijateljstvo Starostna skupina: 9 do 11 let S podporo programa Vseživljenjsko učenje Evropske unije. Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Microsoft Word - Vtisi.docx

Microsoft Word - Vtisi.docx Univerza / fakulteta gostiteljica: University of Oulu Obdobje izmenjave: 1/2014 /2014 Študijski program na PeF V sklopu katerega programa ste opravili izmenjavo? V času opravljanja izmenjave ste bili vpisani

Prikaži več

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osnovna šola bratov Letonja telefon/fax: (03) 8965300, 8965304 Šmartno ob Paki 117 e-pošta: os-bl-smartno@guest.arnes.si 3327 Šmartno ob Paki spl. stran: www.ossmartno.si SAMOEVALVACIJSKO POROČILO SODELOVANJE

Prikaži več

»Nacionalna identiteta«slovenski UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013 SU 2013 Nacionalna identiteta

»Nacionalna identiteta«slovenski UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013 SU 2013 Nacionalna identiteta »«SLOVENSKI UTRIP Raziskava javnega mnenja FEBRUAR 2013 Čas izvedbe: 12. 15. februar 2013 Populacija: Polnoletni prebivalci RS Okvir vzorčenja: Telefonski imenik Metoda izvedbe: Telefonska anketa Realizirani

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

Sezana_porocilo okt2013

Sezana_porocilo okt2013 Občani Sežane o aktualnih vprašanjih telefonska raziskava Izvajalec: Ninamedia d.o.o. Ljubljana, oktober 2013 1. POVZETEK Zaposlitvene možnosti so trenutno največji problem, ki ga zaznavajo anketiranci.

Prikaži več

BOLEZNI KOSTI

BOLEZNI KOSTI BOLEZNI KOSTI Glavni vzroki za osteoporozo so: družinska nagnjenost k osteoporozi, pomanjkanje kalcija v prehrani, pomanjkanje gibanja, kajenje, pretirano pitje alkohola in zgodnja menopavza. Zdravljenje:

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne 13. 7. 2015 je po predhodni obravnavi in potrditvi besedila na pedagoški konferenci zavoda

Prikaži več

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH 2017 RAZPIS IN OBRAZEC ZA PRIJAVO Spoštovani, Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami organizira Športne igre zaposlenih

Prikaži več

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Krst je novo rojstvo, novo življenje. Brez krsta bi zapadli zakonu izvirnega greha. Ko se spominjamo dejanja Pilatove obsodbe, vemo, da je to

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( )

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( ) MARIE SKŁODOWSKA CURIE (1867-1934) OTROŠTVO Rodila se je v Varšavi 7. 11. 1867 kot Marya Salomee Skłodowska, kot peti otrok v družini učiteljev Imela je neverjeten spomin, pri petih letih je znala brati

Prikaži več

ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020

ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020 ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020 ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA OTROKE IN MLADINO Srednješolsko obdobje je obdobje velikih sprememb, tako na telesnem kot duševnem področju. Istočasno pa

Prikaži več

Izvajalec

Izvajalec Priloga 1 PREDLOG SOFINANCIRANJA PROGRAMOV SOCIALNEGA VARSTVA V LETU 2013 1. PROGRAMI NA PODROČJU HUMANITARNE DEJAVNOSTI: - programi, ki omogočajo vključitev v skupnost osebam z dolgotrajnimi težavami

Prikaži več

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu Spoštovani! Osnovna šola poleg obveznih predmetov in obveznih izbirnih predmetov izvaja v šolskem letu 2017/2018

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

zdr04.doc

zdr04.doc Raziskava o navadah ljudi pri uporabi zdravil Q0) anketar oznaci ali odgovarja... 1 skrbnik 2 ostali Q1) ZA ZACETEK BI VAM ZASTAVIL(A) NEKAJ VPRAŠANJ O VAŠEM ZDRAVJU IN ZDRAVSTVENIH NAVADAH. KAJ BI REKLI,

Prikaži več

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta)

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta) PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (poštna številka in pošta) (telefon) (elektronska pošta) IZPOLNI OBČINA NAPOVED PODATKOV ZA ODMERO NADOMESTILA ZA

Prikaži več

ŠOLA Gr. SHOLAE = brezdelje, prosti čas JE DRUŽBENA INSTITUCIJA V KATERI POTEKA EDUKACIJA. TO JE: - NAČRTNO IN SISTEMATIČNO IZOBRAŽEVANJE - NAČRTNAIN

ŠOLA Gr. SHOLAE = brezdelje, prosti čas JE DRUŽBENA INSTITUCIJA V KATERI POTEKA EDUKACIJA. TO JE: - NAČRTNO IN SISTEMATIČNO IZOBRAŽEVANJE - NAČRTNAIN ŠOLA Gr. SHOLAE = brezdelje, prosti čas JE DRUŽBENA INSTITUCIJA V KATERI POTEKA EDUKACIJA. TO JE: - NAČRTNO IN SISTEMATIČNO IZOBRAŽEVANJE - NAČRTNAIN SISTEMATIČNA VZGOJA. Na ta način družba posreduje vnaprej

Prikaži več

BIODIVERZITETA analiza 2018_1_Urejeno

BIODIVERZITETA analiza 2018_1_Urejeno BIODIVERZITETA V SLOVENIJI Rezultati javnomnenjske ankete Izvedeno za projekt LIFE NATURAVIVA Biodiverziteta - umetnost življenja LIFE16 GIE/SI/000711 CENTER ZA RAZISKOVANJE JAVNEGA MNENJA JANUAR 2018

Prikaži več

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost 1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis 16052016 2. IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnostni razvoj (drugo) 0909 Novi Klasius P bo 0922 Skrb

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

IZZIVI MEDIJSKE PISMENOSTI IN NOVINARSKE ETIKE Ilinka Todorovski XXI. strokovni posvet pomočnikov ravnateljev 6. marec 2019

IZZIVI MEDIJSKE PISMENOSTI IN NOVINARSKE ETIKE Ilinka Todorovski XXI. strokovni posvet pomočnikov ravnateljev 6. marec 2019 IZZIVI MEDIJSKE PISMENOSTI IN NOVINARSKE ETIKE Ilinka Todorovski XXI. strokovni posvet pomočnikov ravnateljev 6. marec 2019 Ilinka Todorovski RTV Slovenija od 1985: dežurna v desku informativnih oddaj

Prikaži več

PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL

PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL DRAGI TAJNI AGENTI, SOOČITE SE S 50+1 JEZIKOVNIM IZZIVOM IN POSTANITE NAJBOLJŠI MED TAJNIMI AGENTI kot mednarodni tajni agenti boste obiskali veliko novih

Prikaži več

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx številka 13, 15. dec.2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! Danes nadaljujemo z vprašanji, s katerimi vrednotite konkretne lastnosti in sposobnosti posameznega kandidata. V prejšnjih

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 UVOD V šolskem letu 2014/15 so se začele uporabljati določbe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni

Prikaži več