Zeleni napotki za obisk Slovenije FEEL SLOVENIA GREEN 1. UVOD 1.1. Od zelene narave k zelenim ljudem, ki ustvarjajo slovenski turizem in si želijo gos

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Zeleni napotki za obisk Slovenije FEEL SLOVENIA GREEN 1. UVOD 1.1. Od zelene narave k zelenim ljudem, ki ustvarjajo slovenski turizem in si želijo gos"

Transkripcija

1 Zeleni napotki za obisk Slovenije FEEL SLOVENIA GREEN 1. UVOD 1.1. Od zelene narave k zelenim ljudem, ki ustvarjajo slovenski turizem in si želijo gostiti zeleno naravnane turiste Slovenska turistična organizacija je z nacionalnim programom trajnosti Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) in z znamko SLOVENIA GREEN omogočila zaupanja vredno zeleno komunikacijo in marketing, ki temeljita na: - resničnih, dokazljivih trajnostnih ukrepih in dosežkih, povezanih z okoljem, družbo in lokalnim gospodarstvom; - nenehnih prizadevanjih za izboljševanje trajnosti ter zmanjševanje negativnih vplivov turizma na okolje, naravno in kulturne dediščine, dobro počutje lokalnih skupnosti in obiskovalcev ter vključevanje lokalnih podjetij v zeleni turizem in razvoj destinacije. Slovenijo že nekaj let komuniciramo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo. Do sedaj je»slovenska zelena«temeljila predvsem na obljubi neokrnjene narave v mnogih odtenkih zelene (naravni parki, gozdovi, zdrave vode, alpski svet, ). Z znamko SLOVENIA GREEN se zgodba o zeleni Sloveniji odpira in širi na vse stebre trajnostnega in zelenega delovanja, tako okoljskega kot družbenega in ekonomskega. V Sloveniji imamo v skladu z mednarodnimi merili ocenjenih: 37 ZELENIH DESTINACIJ, 23 ZELENIH NASTANITEV, 3 ZELENE PARKE, 2 ZELENI TURISTIČNI AGENCIJI. Najpomembneje je, da jih ne imenujemo zelene, ker je to tržno učinkovito in v skladu s podobo slovenske narave, ampak zato, ker so se v postopku ocenjevanja v nacionalnem ocenjevalnem (certifikacijskem) programu izkazali in potrdili kot zeleni, odgovorni in trajnostni. Obenem so se z vstopom v Zeleno shemo slovenskega turizma zavezali k nenehnim izboljšavam na področju trajnostnega turizma. Lokalni skupnosti in obiskovalcem obljubljajo še bolj zeleno prihodnost. Kot člani te zelene družine obiskovalce in turiste posebej povabimo, da se na poti obnašajo zeleno in trajnostno do okolja, naravne in kulturne dediščine ter lokalnih skupnosti Slovenije!

2 1.2. Katere prednosti prinaša znamka SLOVENIA GREEN? Prednosti za obiskovalce: - verodostojen dokaz trajnostnega delovanja, - njihovo zeleno obnašanje in prizadevanje dobi smisel, ki je osnova človekovega delovanja (samouresničitev prihaja na najvišje mesto na vrednostni lestvici), zdaj imajo konkretne razloge, da se med obiskom Slovenije obnašajo zeleno in odgovorno, - možnost koriščenja storitev, ki podpirajo osebne vrednote in okolju ter družbi prijazen življenjski slog. Prednosti za destinacije in ponudnike: - diferenciacija na trgu, večji ugled in boljša prepoznavnost, - zagotavljanje konkurenčne prednosti pri promociji na globalnem trgu, - več obiska okoljsko ozaveščenih obiskovalcev, - stimulacija pri uvajanju novih trajnostnih ukrepov in zelenih inovacij, - širjenje okoljske ozaveščenosti med obiskovalci, lokalno skupnostjo in širšo javnostjo. Prednosti za Slovenijo: - uresničevanje strateških usmeritev na področju zelenega turizma, - lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu in povečanje konkurenčnosti slovenskega turizma, - podpora pri uvajanju trajnostnih poslovnih modelov v slovenski turizem, - uresničevanje vizije, da slovenski turizem deluje po trajnostnih načelih, tako na ravni turističnih ponudnikov kot destinacij Kaj je obljuba znamke SLOVENIA GREEN in kako jo lahko turist v Sloveniji pomaga potrjevati ter ohranjati? Znamka SLOVENIA GREEN obiskovalcem Slovenije podaja obljubo, da destinacije, turistični ponudniki in partnerji, ki so nosilci zelenega znaka, resnično delujejo po trajnostnih načelih in so hkrati zavezani k nenehnemu izboljševanju trajnosti svojega poslovanja na področju destinacijskega upravljanja, narave in pokrajine, okolja in podnebja, kulture in tradicije, družbene klime ter poslovanja turističnih podjetij. Kako lahko turist doprinese k izboljšanju trajnosti ter potrditvi obljube, ki jo daje znamka SLOVENIA GREEN? Z zavedanjem, da ima njegovo ravnanje vpliv na okolje, lokalne skupnosti ter ohranjenost naravne in kulturne dediščine. Z Zelenimi napotki (GREEN TIPS), ki jim sledi, prispeva k zmanjševanju negativnega vpliva turizma in doprinese k utrjevanju ugleda znamke SLOVENIA GREEN.

3 1.4. Opredelitev nacionalnega zelenega značaja Nacionalni zeleni značaj povezuje vse lokalne značaje najbolj zelenih destinacij Slovenije in vabi turiste, da ga pomagajo ohraniti Komunikacija nacionalnega značaja Slovenije temelji na zelenih dejstvih: V Sloveniji se stikajo štiri geografska in kulturna območja, kar se odraža v izjemni biotski in kulturni pestrosti. Več kot živalskih in rastlinskih vrst Slovenijo uvršča med naravno najbogatejše v Evropi. Slovenija je s približno 65 % gozdnih površin tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Slovenija je ena redkih držav, kjer lahko v gozdu vidite vse tri velike zveri: medveda, risa in volka. Kar 37 % površine Slovenije je vključeno v omrežje Natura Petina slovenske obale je zaščiteno območje. V Sloveniji imamo Triglavski narodni park, tri regijske parke in 46 krajinskih parkov. V Sloveniji je skupno okoli kilometrov vodotokov, okoli jezer s površino nad enim hektarom. Po količini rečne vode na prebivalca je Slovenija med najbogatejšimi evropskimi državami. Skoraj 90 % prebivalcev je vključenih v oskrbo s pitno vodo, za katero so znani podatki o njeni kakovosti. Pragozd se v naši državi nahaja samo 60 kilometrov od glavnega mesta Ljubljane. Po količini recikliranih komunalnih odpadkov se Slovenija uvršča v sam vrh EU, takoj za Nemčijo, Belgijo in Švedsko. Slovenija je najbolj čebelarska država v EU. Imamo skoraj pet čebelarjev na prebivalcev. Na UNESCO-v seznamu svetovne naravne in kulturne dediščine je 5 slovenskih znamenitosti. Teroristična ogroženost v Sloveniji je izjemno nizka. Svetovni ekonomski forum nam je podelil najvišjo možno oceno, kar pomeni, da smo ena najvarnejših držav sveta. Slovenija je kulinarična in vinska Evropa v malem s 24 gastronomskimi regijami in 14 vinorodnimi okoliši, ki se uvrščajo v svetovni vrh po kakovosti pridelka. Življenje v lokalnih skupnosti Slovenije temelji na sodelovanju z namenom. Ena največjih prostovoljskih, nevladnih in neprofitnih organizacij je Planinska zveza Slovenije, ki skrbi za vzdrževanje planinskih poti. Več kot 600 turističnih društev bogati turistično ponudbo predvsem na podeželju.

4 Kaj je turistični produkt, kaj ni, 1. kaj so izhodišča in na čem smernice temeljijo SKLOP Odslej lahko turiste aktivneje povabimo, da prispevajo k ohranitvi nacionalnega KROVNE SMERNICE ZA ZELENE PRODUKTE zelenega značaj in zelenega značaja posameznih destinacij ter ponudnikov, kjer gostujejo. sklop krovnih smernic, ki na krovni, bolj splošni ravni opredeljujejo način razvoja zelenih produktov Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) zajema 6 vsebinskih sklopov kriterijev, v skladu s katerimi so destinacije ocenjene in ki so tudi vsebinska podlaga lokalnim ter nacionalnemu 2. zelenemu značaju. Zato so tudi kredibilna osnova za zeleno komunikacijo, SKLOP promocijo in trženje. Turisti lahko z upoštevanjem zelenih napotkov vplivajo na 3 vsebinske sklope: 6 NARAVO VSEBINSKIH POKRAJINO, SKLOPOV OKOLJE SMERNIC IN PODNEBJE ter KULTURO IN TRADICIJO (posamezne vsebinske smernice, v skladu s 6-imi sklopi kriterijev v okviru SLOVENIA GREEN DESTINATION) 1. DESTINACIJSKI MANAGEMENT 4. KULTURA IN TRADICIJA 2. NARAVA IN POKRAJINA 5. SOCIALNA KLIMA 3. OKOLJE IN PODNEBJE 6. POSLOVANJE TURISTIČNIH PODJETIJ

5 2. ZELENI NAPOTKI ZA OBISK SLOVENIJE - FEEL SLOVENIA GREEN 2.1. Začutite zeleno pred prihodom v Slovenijo (Feel Green Before You Come to Slovenia) 1. Obiskati eno najbolj zelenih destinacij planeta je odgovorna odločitev. Slovenija je po standardih Green Destinations prva celostno ocenjena zelena država. V okviru nacionalnega programa Slovenia Green smo v skladu z mednarodnimi merili ocenili že številne zelene destinacije, nastanitve, parke in turistične agencije. Vsi imajo nacionalni certifikat Slovenia Green. Zelena doživetja med Alpami, Mediteranom, Krasom in Panonskimi ravnicami vas čakajo na vsakem koraku! Poskusite izvedeti čim več o destinacijah, ki jih boste obiskali in njihovih tradicijah. Spoznajte Slovenijo, še preden pridete. 2. Začutite zelene destinacije Slovenije še pred prihodom. Naj vas navdihne njihova ljubezen do narave in kulturne dediščine. 3. Pripotujte z vlakom ali avtobusom oz. izberite letalskega prevoznika, ki vlaga v programe za zmanjševanje ogljičnega odtisa. 4. Rezervirajte svoj oddih v nastanitvi z mednarodnim in nacionalnim certifikatom Slovenia Green. Vse več ponudnikov nastanitev ima nacionalni certifikati in obenem enega od najvidnejših globalnih certifikatov za trajnostno delovanje, kot so Green Globe, Travelife, European Eco Label in drugi. Ponudniki si prizadevajo za trajnostno delovanje; odgovorno ravnajo z odpadnimi vodami, odpadki in energijo. Večina ponudnikov nastanitev v Sloveniji je lokalnih in močno vpetih v skupnosti, kjer delujejo. Večinoma zaposlujejo domačine, ki bodo z veseljem delili kakšno lokalno zgodbo z vami. 5. Zelene ture in doživetja v Sloveniji organizirajo certificirane turistične agencije. Če želite potovati na posebej zelen in trajnosten način, vam lahko pri organizaciji tur in doživetij pomagajo pri turističnih agencijah z nacionalnim certifikatom Slovenia Green. Opomba: V zgornjih petih točkah se namenoma izogibamo navajanju številk (npr. število certificiranih destinacij) in vključevanju zunanjih povezav, saj se seznam neprestano spreminja. Najbolj zanesljiv seznam najdete na spletnih straneh STO: Priporočamo, da povezavo vključite na svojo spletno stran.

6 2.2 Potujte zeleno po Sloveniji (Travel Green in Slovenia) NARAVA IN POKRAJINA 1. Obiščite zelene naravne parke Slovenije. (gl. opombo zgoraj) 2. Občutljivo naravno ravnovesje v zaščitenih območjih narave Slovenije lahko pomagate ohraniti tako, da stopate po uhojenih in označenih poteh. Vsak sprehod izven predvidene poti lahko povzroči biotsko neravnovesje. 3. V prostranih slovenskih gozdovih prebivajo tri velike, marsikje izumrle zveri. V Sloveniji si prizadevamo za ohranitev in rodnost medveda, risa in volka. Ko vstopate v njihov dom, ravnajte pozorno in sledite oznakam. Živali v gozdu ne poskušajte hraniti. Priporočamo, da za najlepše doživetje slovenske divjine rezervirate turo z licenciranim lokalnim vodnikom, ki vas bo pripeljal v osrčje kraljestva živali, ne da bi mu škodoval. 4. Namesto z avtom Slovenijo raje odkrivajte z vlakom ali na kolesu. 5. Slovenija je kot ustvarjena za raziskovanje z lahkotnim korakom, saj imamo mrežo več kot km označenih pešpoti. Držite se jih, saj vas vedno pripeljejo do cilja. 6. Romantiko do najbližjih pokažite kako drugače kot s teptanjem trave ali trganjem cveta. Divje cvetoči travniki so pašniki za avtohtone slovenske čebele, saj je Slovenija ena najbolj čebeljih dežel sveta. OKOLJE IN PODNEBJE 1. Začutite Slovenijo kot zeleni dom na prostem. Skupaj lahko poskrbimo, da ostane čist in urejen. Poskrbite za ločeno zbiranje odpadkov in jih odnesite do mest, ki so dosegljiva komunalni oskrbi. Če pohajkujete po hribih in gorah, smeti odnesite v dolino. 2. Voda je čista in pitna povsod po Sloveniji, saj je pravica do čiste pitne vode zapisana v ustavi. Priporočamo, da v Sloveniji kupite steklenico, primerno za večkratno polnjenje, saj lahko na vsakem koraku natočite čisto pitno vodo. V poletnih mesecih so v največjih mestih Slovenije sredi trgov in parkov na voljo javni pitniki za polnitev ali pitje vode. 3. Pomagajte nam ohraniti bogastvo vodnih virov tako, da raje izberete kratek tuš namesto kopeli in da med umivanjem zob zaprete pipo. 4. Pomagajte prispevati k varčevanju z energijo tako, da uporabljene brisače ali posteljnino uporabite večkrat. 5. Izbirajte mila, kozmetične in druge čistilne pripravke, ki so okolju prijazni in ne načenjajo narave ali njenih občutljivih ekosistemov. Četudi so embalaže kozmetike skoraj prazne, jih porabite do konca in odnesite s sabo domov. 6. Če se vam med potjo pokvari naprava ali izprazni baterija, jo odnesite v poseben zbiralnik. 7. Naj okolje in narava lovita svoje signale. Ko je le mogoče, izklopite iz vtičnic vse elektronske in druge naprave.

7 KULTURA IN TRADICIJA 1. Slovenski jezik je skozi tisočletja pomagal ohraniti slovensko kulturo in suverenost. Skušajte se naučiti nekaj osnovnih besed in fraz, ki bodo narisale nasmešek na obraz vašim slovenskim gostiteljem povsod po državi. (hello = dober dan, thank you = hvala, How are you = kako si/ste, that is so good to je zelo dobro) 2. Kupujte lokalno, v lokalnih trgovinah s slovenskimi izdelki in pridelki. 3. Podpirajte lokalne proizvajalce: kmete z naročilom jedi iz lokalnih sestavin, obrtnike z nakupom njihovih izdelkov in umetnike s spoznavanjem ali nakupom njihovih umetnin. 4. Okusite bogastvo slovenske kuhinje. Obiščite eno od članic pobude Gostilna Slovenija ali izberite tipične jedi z lokalnim poreklom sestavin in receptov, ki so običajno na jedilnikih posebej označeni. 5. Slovensko kulturo vam bodo najlepše približali lokalni vodniki, ki poznajo vse 4 letne čase narave in 5., celoletni čas kulturnih doživetij in dogodkov. 6. Obiščite slovenske muzeje, galerije, kulturne hiše in zbirke ter prispevajte k ohranjanju vrhunskih del slovenske kulture in umetnosti. 7. Obiščite tradicionalne dogodke in prireditve, ki vam bodo približali slovenske navade, šege in običaje. Opomba: tu lahko dodate povezavo na nacionalno spletno stran, seznam dogodkov: Ohranite zeleno Slovenijo v srcu (Slovenia Makes You Green) 1. Ročno delo s certifikatom je najlepši spominek. Poiščite v trgovinah izdelke, označene z Art & Craft Slovenia. 2. Delite svoje pozitivne izkušnje s prijatelji in nam pomagajte širiti zeleno misel. 3. Odprite srce zelenim navadam in jih uresničujte tudi doma.

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa  in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE  pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji Klavdija PERGER, direktorica TGZ Slovenije in koordinatorka SRIP trajnostni turizem

Prikaži več

ENV _factsheet_bio_SL.indd

ENV _factsheet_bio_SL.indd NARAVA IN BIOTSKA RAZNOVRSTNOST Kaj to pomeni za vas? Biotska raznovrstnost pomeni raznolikost življenja na našem planetu. Je temelj naše blaginje in gospodarstva. Pri preskrbi s hrano in vodo, pa tudi

Prikaži več

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu SLOVENIA GREEN www.slovenia.info Spodbude Ministrstva za gospodarstvo za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu Mag. Irena Milinkovič, Ministrstvo za gospodarstvo in Maša Puklavec,

Prikaži več

LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM

LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM Jože Prah, prah.joze@volja.net 041 657 560 Glavne smeri razvoja generirajo Turizem Gozd, les in voda Hrana Nacionalni gozdni program je osnovni strateški dokument

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 REPUBLIKA SLOVENIJA www.mg.gov.si, e: gp.mg@gov.si Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana t: 01 4003200, f: 01 4783262 Turistična politika za leto 2010 z usmeritvami za leto 2011 Mag. Marjan Hribar Generalni

Prikaži več

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Uvod Poslovna skupina ALDI SÜD, katere del je (skupina) Hofer, posluje po načelih odgovornega upravljanja podjetja. V tem dokumentu predstavljamo, kaj to pomeni

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BUTIČNA SLOVENIJA K A K O B U T I Č N O S T R A Z U M E T R G & A L I S M O P R I P R A V L J E N I N A R E A L I Z A C I J O N A Š E O B L J U B E Z E L E N E B U T I Č N E S L O V E N I J E Miša Novak,

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Trajnostni razvoj družbe BTC Tomaž Damjan Ljubljana, 23.10.2013 BTC v številkah Družba BTC je uspešno izvedla premik na trajnostno in zeleno področje z željo ustvariti boljšo prihodnost za obiskovalce,

Prikaži več

PREDLOG ZA KURIKULUM ZA USPOSABLJANJE TURISTIČNIH VODNIKOV - SPLOŠNI DEL KURIKULUM ZA USPOSABLJANJE TURISTIČNIH VODNIKOV SPLOŠNI DEL 2018/ NAME

PREDLOG ZA KURIKULUM ZA USPOSABLJANJE TURISTIČNIH VODNIKOV - SPLOŠNI DEL KURIKULUM ZA USPOSABLJANJE TURISTIČNIH VODNIKOV SPLOŠNI DEL 2018/ NAME KURIKULUM ZA USPOSABLJANJE TURISTIČNIH VODNIKOV SPLOŠNI DEL 2018/2019 1. NAMEN USPOSABLJANJA Ker je turistični vodnik eden najpomembnejših veznih členov med destinacijo, lokalnimi ponudniki in obiskovalci,

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD) 1. Oblikovanje doživetij v izbrani turističnih destinaciji

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv Dosežki Mestne občine Ljubljana na področju trajnostne mobilnosti Matic Sopotnik Mestna občina Ljubljana Kako zagotoviti polnilno infrastrukturo za alternativna goriva na jedrnem TEN-T omrežju in urbanih

Prikaži več

BV_STANDARDI_SISTEMOV_VODENJA_EN_OK

BV_STANDARDI_SISTEMOV_VODENJA_EN_OK STANDARDI SISTEMOV VODENJA KOT ORODJE ZA IZBOLJŠANJE OKOLJSKE IN ENERGETSKE UČINKOVITOSTI 10.11.2011 Gregor SIMONIČ Sistemi vodenja Kaj so sistemi vodenja oziroma upravljanja? Sistem vodenja oziroma upravljanja

Prikaži več

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb mag. Karin Žvokelj Služba za razvojna sredstva Kohezijska sredstva in omilitev podnebnih sprememb cca. 160 mio EUR (cca 85 mio nepovratnih sredstev) prednostna naložba 1.2: 53,3 mio EUR (nepovratna sredstva:

Prikaži več

marketing za maksimalen roi

marketing za maksimalen roi PODROČJA DELOVANJA S L O V E N S K E T U R I S T I Č N E O R G A N I Z A C I J E VSEBINSKI DIGITALNI MARKETING KOMUCINIRANJE S POSLOVNIMI JAVNOSTMI RAZISKAVE & RAZVOJ B2C B2B P R E D S T A V N I Š T V

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TURIZEM IN KULTURA Skupna seja komisij SOS za turizem, kulturo in mladinsko politiko Maribor, 13.9.2017 Jasna Radič, sekretarka Direktorat za turizem Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo EKONOMSKI

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Turbofix Mini Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični lis

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Turbofix Mini Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični lis Enokomponentna lepilna pena za lepljenje izolacijskih plošč Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV 1.2)

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika ( Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (Maribor, 31. maj 2017) Zavod za turizem Maribor Pohorje

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN Za opis izd

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Weichfaserplatte M 042 Nut + Feder Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN Za opis izd Toplotnoizolacijska plošča iz mehkih lesnih vlaken po EN 13171 Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Vorlegeband Keramik Tračni profil za izoblikovanje fug na polietilenski osnovi Za opis izdelka glejte tehničn

Podatkovni list o okoljski trajnosti Sto-Vorlegeband Keramik Tračni profil za izoblikovanje fug na polietilenski osnovi Za opis izdelka glejte tehničn Tračni profil za izoblikovanje fug na polietilenski osnovi Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV 1.2)

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Konkurenčnost MSP - Inovativnost in kooperativno podjetništvo http://www.icon-project.eu/ Predstavitev projekta Vesna Kozar vesna.kozar@prc.si; POSOŠKI RAZVOJNI CENTER Dobrovo, 27. marec 2015 Ministero

Prikaži več

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kulturne dediščine in spodbujanje skupnih evropskih vrednot

Prikaži več

Številka:

Številka: REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana T: 01 478 83 30 F: 01 478 83 31 E: gp.mju@gov.si www.mju.gov.si Številka: 093-10/2017 Datum: 5. 1. 2018 Odbor Republike

Prikaži več

Razvoj energetsko samooskrbnega kraja Dole pri Litiji, Slovenija

Razvoj energetsko samooskrbnega kraja Dole pri Litiji, Slovenija Bruselj, 28. november 2018 This project has received funding from the European Union s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement N 691661 Razvoj energetsko samooskrbnega kraja

Prikaži več

Trajnostni turizem Trajnostne vsebine Radio Kranj, ZGODOVINA Sodobni turizem se je najprej začel kot značilni razredni pojav. Prve oblike tur

Trajnostni turizem Trajnostne vsebine Radio Kranj, ZGODOVINA Sodobni turizem se je najprej začel kot značilni razredni pojav. Prve oblike tur Trajnostni turizem Trajnostne vsebine Radio Kranj, 5.6.2007 ZGODOVINA Sodobni turizem se je najprej začel kot značilni razredni pojav. Prve oblike turizma kot ga poznamo danes, so se pojavile v letu 1816,

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti StoLevell Duo Mineralna lepilna in armirna malta/podomet Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo)

Podatkovni list o okoljski trajnosti StoLevell Duo Mineralna lepilna in armirna malta/podomet Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Mineralna lepilna in armirna malta/podomet Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2012) Stopnja kakovosti (ENV 1.2) barve in premazi

Prikaži več

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd M r e ž a d r u ž b e n e k o r i s t n o s t i Kaj se dogaja v okviru kampanje Energija si, bodi učinkovit? - Akcija Varčna sijalka v vsak dom se je zaključila (rezultate bomo posredovali kasneje). -

Prikaži več

POZIV

POZIV Kaj je projekt 2 (2 stopinji)? Projekt 2 naslavlja ključne okoljske izzive sodobnih mest, med katerimi so pregrevanje mestnih središč, onesnažen zrak, velike količine padavinskih voda in vse manjša biotska

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

Podatkovni list o okoljski trajnosti StoPrep Sil Silikatno sredstvo za temeljni premaz na notranjem območju, brez konzervansov Za opis izdelka glejte

Podatkovni list o okoljski trajnosti StoPrep Sil Silikatno sredstvo za temeljni premaz na notranjem območju, brez konzervansov Za opis izdelka glejte Silikatno sredstvo za temeljni premaz na notranjem območju, brez konzervansov Za opis izdelka glejte tehnični list (če je ta na voljo) Podatki za certificiranje zgradb po DGNB (različica 2018) Stopnja

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

Promotion of Health at the Workplace

Promotion of Health at the Workplace SIMPOZIJ VARNO IN ZDRAVO DELO PRIMER DOBRE PRAKSE ZDRAVA DELOVNA MESTA ZA VSE GENERACIJE PROMOCIJA DUŠEVNEGA IN TELESNEGA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V POLICIJI VEDENIK LEON Ministrstvo za notranje zadeve

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

Microsoft Word - Predstavitev Ringaraja net_junij 2009.doc

Microsoft Word - Predstavitev Ringaraja net_junij 2009.doc OGLAŠEVANJE NA SPLETNEM PORTALU ZA STARŠE in BODOČE STARŠE Na portalu Ringaraja.net so na voljo različne možnosti oglaševanja, ki omogočajo tako doseg celotne ciljne javnosti, ciljanje po posameznih vsebinskih

Prikaži več

Slovenska Web

Slovenska Web Evropski projekt CHAMP združuje vodilna evropska mesta na področju kolesarjenja. CHAMP mesta želijo s pomočjo medsebojne primerjave najti načine za izboljšanje kolesarske politike in pridobiti nove ideje

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Gozdnogospodarsko načrtovanje in NATURA 2000 Gospodarjenje z gozdovi NAMEN gospodarjenja z gozdovi ohranitev in trajnostni razvoj gozdov, to je zagotavljanje in vzdrževanje vseh ekoloških, socialnih in

Prikaži več

SSIS-GIC

SSIS-GIC Spoštovani vinogradniki, pred nami je 47. Praznik refoška in slovenske Istre. Tudi z letošnjim našim skupnim praznikom želimo, da je bolj prepoznaven in privlačen za obiskovalce iz vse Slovenije kot tudi

Prikaži več

Training

Training Svetovalna pisarna Drago Dretnik 2016 Namen Svetovalne pisarne je nuditi strokovno pomoč planinskim društvom na naslednjih področjih: sistemi za ravnanje z odpadno vodo vodooskrbni sistemi energetski sistemi

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Challenges in agriculture prof. dr. Luka Juvančič (University of Ljubljana) LIFE International networking conference 9 th May 2018, Brdo pri Kranju Mednarodna LIFE konferenca za mreženje: LIFE kmetovanje

Prikaži več

Skupni strateški razvojno-trženjski dokument za področje turizma za območje občin Gorenja vas Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri predstavlja osre

Skupni strateški razvojno-trženjski dokument za področje turizma za območje občin Gorenja vas Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri predstavlja osre Skupni strateški razvojno-trženjski dokument za področje turizma za območje občin Gorenja vas Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri predstavlja osrednji turistični strateški dokument, ki opredeljuje

Prikaži več

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk Podelitev nagrad imetnikom certifikata Excellent SME za leto 2017 19. junij 2018, kongresni center Brdo pri Kranju Predstavljamo družbe in podjetnike, ki so v letu 2017 dosegle najvišjo bonitetno oceno

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Kokolj

Microsoft PowerPoint - Kokolj REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO Sektor za strukturno politiko in podeželje RAZVOJ PODEŽELJA ELJA Ljubljana, 13.2. 2006 Janja Kokolj Prošek I. NAČRTOVANJE II. RAZVOJNI

Prikaži več

PEDAGOŠKO VODENJE, kot ena od nalog

PEDAGOŠKO  VODENJE, kot ena od nalog Osebni pogled, refleksija in ključne ugotovitve ob koncu leta 2014/2015 Maja Koretič, pomočnica ravnatelja in pedagoška vodja MOJA VLOGA V ENOTI VRTCA Dela in naloge pomočnice ravnatelja za vrtec glede

Prikaži več

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing Z nadgradnjo programa do novih kupcev, novih trgov Globalne izkušnje Knauf Insulation Jure Šumi Business Development Director O čem bo tekla beseda 1. Korporacija in segmenti/izdelki 2. S spremembami v

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

OPERATIVNI PROGRAM RAVNANJA S KOMUNALNIMI ODPADKI s poudarkom na doseganju okoljskih ciljev iz Direktive 2008/98/ES, Direktive 94/62/ES in Direktive 1

OPERATIVNI PROGRAM RAVNANJA S KOMUNALNIMI ODPADKI s poudarkom na doseganju okoljskih ciljev iz Direktive 2008/98/ES, Direktive 94/62/ES in Direktive 1 OPERATIVNI PROGRAM RAVNANJA S KOMUNALNIMI ODPADKI s poudarkom na doseganju okoljskih ciljev iz Direktive 2008/98/ES, Direktive 94/62/ES in Direktive 1999/31/ES (Marec 2013) Operativni načrt v skladu z

Prikaži več

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: 2000 2018 ZNESEK INVESTICIJE: 45.700,00 EUR proračun občine Veliko pozornosti v Občni Dobrna namenjamo urejanju kraja in vseh vrst poti sprehajalnih, pohodnih,

Prikaži več

Novo, certificirano izobraževanje "Fit for Export" Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoz

Novo, certificirano izobraževanje Fit for Export Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoz Novo, certificirano izobraževanje "Fit for Export" Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoznavanje sebe: na začetku izobraževanja boste najprej

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota

Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota Gluhota in naglušnost nimata dramatičnega zunanjega videza, zato pa imata dramatične posledice. Nevidna invalidnost Pri invalidih sluha in govora gre za

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT

OBRAZLOŽITEV  TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT 8. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2016 PRORAČUN OBČINE LENDAVA ZA LETO 2016 /1. obravnava/ GRADIVO PRIPRAVILA: Urad župana Župan občine PREDLAGATELJ: Župan - Polgármester OBRAZEC ŠT. 01/2014 OBRAZLOŽITEV

Prikaži več

ZKŠT Žalec, Aškerčeva 9a, 3310 Žalec POZIV za pridobitev znaka ponudnik OKUSI ZELENO ZLATO Žalec,

ZKŠT Žalec, Aškerčeva 9a, 3310 Žalec POZIV za pridobitev znaka ponudnik OKUSI ZELENO ZLATO Žalec, POZIV za pridobitev znaka ponudnik OKUSI ZELENO ZLATO Žalec, 26. 2. 2019 Kazalo vsebine 1. ZA KOGA JE POZIV IN KAKŠEN JE POSTOPEK OCENJEVANJA?... 3 2. KAKŠNE KORISTI PRINAŠA SODELOVANJE?... 3 3. KAKO SE

Prikaži več

GMP in HACCP S skrbno izbranimi dobavitelji z dolgoletnimi izkušnjami na farmacevtskem trgu in na trgu s kozmetiko se lahko izvor vseh izdelkov ESSENS

GMP in HACCP S skrbno izbranimi dobavitelji z dolgoletnimi izkušnjami na farmacevtskem trgu in na trgu s kozmetiko se lahko izvor vseh izdelkov ESSENS GMP in HACCP S skrbno izbranimi dobavitelji z dolgoletnimi izkušnjami na farmacevtskem trgu in na trgu s kozmetiko se lahko izvor vseh izdelkov ESSENS ponaša z mednarodno priznanim certifikatom GMP. Vsi

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 NAGOVOR POSLOVODSTVA S sprejetjem KODEKSA RAVNANJA skupine DOMEL smo sklenili zavezo, da se bomo po njegovih načelih ravnali povsod, kjer smo,

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO 2011-2015 Novo mesto, februar 2011 inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:2/9 1

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ukrepi kmetijske politike v naslednjem programskem obdobju Mednarodni strokovni posvet»lombergarjevi dnevi«mag. Marjeta Bizjak REFORMA SKP po 2020 EN STRATEŠKI NAČRT ukrepov SKP za državo: neposredna plačila,

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 29.03.2013 Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji in severni Evropi urbano kolesarstvo vsestransko podprt

Prikaži več

Primer dobre prakse Milan Kalčič Društvo rejcev drobnice Zgornje Posočje

Primer dobre prakse   Milan Kalčič  Društvo rejcev drobnice Zgornje Posočje Primer dobre prakse Milan Kalčič Društvo rejcev drobnice Zgornje Posočje Vir: arhiv DRDZP Foto: Klavdija Kancler Društvo rejcev drobnice Zgornjega Posočja (DRDZP) ustanovljeno 1998. Namen: Združevanje

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1»Projekcije prometnega dela«uporaba projekcij prometnega dela v analizi scenarijev za Dolgoročno strategijo za nizke emisije Matjaž Česen, IJS-CEU Reaktorski center Podgorica, Ljubljana, 21.11.2018 2

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation IDENTIFIKACIJA TRŽNEGA POTENCIALA Poročilo raziskave o potovalnih navadah, poziciji Slovenije in segmentacija turistov NEMČIJA December 2017 Naročnik Izvajalec Ime: Slovenska turistična organizacija Ime:

Prikaži več

Microsoft Word - Predpisi_inšpektorat.docx

Microsoft Word - Predpisi_inÅ¡pektorat.docx SKUPNA OBČINSKA UPRAVA MEDOBČINSKEGA INŠPEKTORATA IN REDARSTVA MESTNE OBČINE NOVO MESTO IN OBČINE STRAŽA I. NADZOR NAD PREDPISI POSAMEZNE OBČINE USTANOVITELJICE SKUPNE OBČINSKE UPRAVE 1. MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

»Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVN

»Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVN »Turizem je najbolj lokalni proizvod, ki se trži najbolj globalno.«je SEDAJ PRAVI ČAS IN POTREBA ZA PRIPRAVO REALNIH IN IZREDNO PRIVLAČNIH TER POSLOVNO USPEŠNIH RAZVOJNIH NALOŽBENIH PROJEKTOV IN POVEČANJE

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 MODEL ODLIČNOSTI REFERENČNE AMBULANTE Darinka Klančar NAMEN PREDSTAVITVE European Practice Assessment EPA Evropski model poslovne odličnosti EFQM Samoocena ambulante/odličnost ambulante EPA European Practice

Prikaži več

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc

Microsoft Word - besedilo natecaja - spletna.doc Posoški razvojni center in Občina Tolmin razpisujeta likovno-literarno-multimedijski natečaj z naslovom Moj planet čist in zelen. Namen natečaja je razvijati ekološko ozaveščenost in vzorce trajnostno

Prikaži več

Microsoft Word - A AM MSWORD

Microsoft Word - A AM MSWORD 1.7.2015 A8-0215/2 2 Uvodna izjava 21 a (novo) ob upoštevanju peticije Stop Food Waste in Europe! (Ustavimo nastajanje živilskih odpadkov v Evropi!); 1.7.2015 A8-0215/3 3 Uvodna izjava N N. ker je Parlament

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

zdr04.doc

zdr04.doc Raziskava o navadah ljudi pri uporabi zdravil Q0) anketar oznaci ali odgovarja... 1 skrbnik 2 ostali Q1) ZA ZACETEK BI VAM ZASTAVIL(A) NEKAJ VPRAŠANJ O VAŠEM ZDRAVJU IN ZDRAVSTVENIH NAVADAH. KAJ BI REKLI,

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 11.12.2013 Andrej Klemenc, Regionalni center za okolje Pisarna Ljubljana Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji

Prikaži več

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo Navodila za izdajo kartic Julijske Alpe: Bled Pripravil: Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled 045 780 500, info@visitbled.si Bled, maj 2019 SPLOŠNE INFORMACIJE 2

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma Izvleček za razpravo na usklajevalnih delavnicah Ljubljana, 18. april 2017 i

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma Izvleček za razpravo na usklajevalnih delavnicah Ljubljana, 18. april 2017 i Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 2021 Izvleček za razpravo na usklajevalnih delavnicah Ljubljana, 18. april 2017 i Projekt: Izdelava predloga»strategije trajnostne rasti slovenskega

Prikaži več

untitled

untitled EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 16.12.2014 C(2014) 9982 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 16.12.2014 o odobritvi nekaterih elementov Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ

USTANOVA POLNI NAZIV LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA NASLOV (ulica, hišna št. in pošta) OBČ USTANOVA LETNI NAČRT USTANOVE ZA ŠOLSKO LETO 2009/10 OSNOVNA ŠOLA PESNICA, PESNICA 44, 2211 PESNICA OČINA PESNICA ELEKTRONSKI NASLOV info@ospesnica.si NASLOV INTERNETNE STRANI http//www.ospesnica.si TELEFON

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 S&TLabs Innovations mag. Damjan Kosec, S&T Slovenija d.d. marec 2013 S&TLabs Laboratorij za inovacije in razvoj spletnih in mobilnih informacijskih rešitev Kako boste spremenili svoj poslovni model na

Prikaži več

VINSKI SVETOVALEC SOMMELIER SLOVENIJE Pripravil: Edvard Kužner

VINSKI SVETOVALEC SOMMELIER SLOVENIJE Pripravil: Edvard Kužner VINSKI SVETOVALEC SOMMELIER SLOVENIJE Pripravil: Edvard Kužner ETIKA IN MORALA SOMMELIERSKEGA POKLICA Pojem etika in morala uporabljajo v strokovni literaturi dokaj nedosledno. Za uporabo v našem primeru

Prikaži več

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osnovna šola bratov Letonja telefon/fax: (03) 8965300, 8965304 Šmartno ob Paki 117 e-pošta: os-bl-smartno@guest.arnes.si 3327 Šmartno ob Paki spl. stran: www.ossmartno.si SAMOEVALVACIJSKO POROČILO SODELOVANJE

Prikaži več

1

1 1. razred Minimalni učni smotri Razumevanje in izvajanje ustno danih navodil Poimenovanje in prepoznavanje barv, števil, družinskih članov, stanovanjskih prostorov, šolskih potrebščin Predstavitev samega

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Navodila za izdajo kartic.pptx

Microsoft PowerPoint - Navodila za izdajo kartic.pptx Navodila za izdajo kartic Julijske Alpe: Bled Pripravil: Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma Ljubljanska cesta 27, 4260 Bled 045 780 500, info@visitbled.si Bled, maj 2019 SPLOŠNE INFORMACIJE 2

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in])

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in]) 6. mesto OBČINA RAZKRIŽJE Razkrižje Razkrižje: uvrstitve Kvalitativna analiza: 33 točk (11. mesto) UČINKOVITOST Investicije 28 Rast odhodkov za javno upravo 8 Prihodki iz EU 9 Rast priha 1 GOSPODARSTVO

Prikaži več

training farmers for sustainable succession processes Študije primerov Mariaoliva Lombardi

training farmers for sustainable succession processes Študije primerov Mariaoliva Lombardi training farmers for sustainable succession processes Študije primerov Mariaoliva Lombardi 1. Uvod Kmetija je bila majhna do srednje velika za pridelavo bivoljega mleka, upravljal jo je oče. Mariaoliva

Prikaži več

PROGRAM DELA IN STRATEŠKE USMERITVE RDO Postojnska jama-zeleni kras za leti Pripravili: Dejan Iskra, vodja RDO Postojnska jama-zeleni kras (

PROGRAM DELA IN STRATEŠKE USMERITVE RDO Postojnska jama-zeleni kras za leti Pripravili: Dejan Iskra, vodja RDO Postojnska jama-zeleni kras ( PROGRAM DELA IN STRATEŠKE USMERITVE RDO Postojnska jama-zeleni kras za leti 2018-2019 Pripravili: Dejan Iskra, vodja RDO Postojnska jama-zeleni kras (RRA Zeleni kras, d.o.o.) Mateja Simčič, RRA Zeleni

Prikaži več

Plan 2019 in ocena 2018

Plan 2019 in ocena 2018 01 Povzetek poslovnega načrta družbe Luka Koper, d. d., in Skupine Luka Koper za leto 2019 in ocena poslovanja za leto POVZETEK POSLOVNEGA A DRUŽBE, IN SKUPINE LUKA KOPER ZA LETO 2019 IN POSLOVANJA ZA

Prikaži več

Katere so silnice, ki povzročajo spremembo vrednosti denarja iz sekunde v sekundo? Kako jih kontrolirati ali izkoriščati? Vzroki za inflacijo, deflaci

Katere so silnice, ki povzročajo spremembo vrednosti denarja iz sekunde v sekundo? Kako jih kontrolirati ali izkoriščati? Vzroki za inflacijo, deflaci Katere so silnice, ki povzročajo spremembo vrednosti denarja iz sekunde v sekundo? Kako jih kontrolirati ali izkoriščati? Vzroki za inflacijo, deflacijo, hiperinflacijo? Zakaj valute izginjajo in jih nadomeščajo

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več