PowerPointova predstavitev

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "PowerPointova predstavitev"

Transkripcija

1 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA UPRAVO Seminarska naloga Učinkovit sistem nagrajevanja v javni upravi s poudarkom na nedenarnih nagradah Uroš Ostrež Nataša Jančar Rovan Univerzitetni študijski program Uprava II. stopnja redno Predmet: Psihologija dela Mentor: doc. dr. Eva Boštjančič

2 Učinkovita in uspešna javna uprava pozitivno vpliva na celotno družbeno življenje in na položaj posameznika. Reforma javne uprave proces izboljševanja poslovanja za učinkovito reformo potrebujemo tudi ustrezne sisteme kakovosti. Eden od načinov izboljšanja delovanja uprave je motiviranje zaposlenih zaposleni kot najpomembnejši člen v delovanju javne uprave. Bolj motivirani zaposleni imajo jasneje določene cilje, za katere so pripravljeni vložiti več truda in napora kot nemotivirani. Pomembni dejavnik motiviranja je nagrajevanje zaposlenih.

3 Motivacija je neka notranja sila, zaradi katere posameznik deluje je pripravljen na izvajanje dejanj s katerimi bo zadovoljil svoje potrebe. K delovanju v smeri nekega cilja nas lahko sili tudi zunanji dejavnik spodbuda. Posamezniki se različno obnašajo, na kar vplivajo notranji (fiziološki procesi, potrebe, motivi, cilji, vrednote, zamisli ) in zunanji dejavniki (dražljaji, pobude, pritiski, situacije, kulturno in socialno okolje ). Tesna prepletenost motivov in emocij.

4 Motivacijske teorije: Vsebinske, ki so usmerjene v proučevanje človekovih potreb ali posebnih motivov, ki povzročajo določeno obliko vedenja (hierarhija potreb Maslow, higienski in motivacijski dejavniki Herzberg) Procesne, s poudarkom na načinu kako se sprememba v vedenju pojavi (teorija pričakovanja Vroom, biti ali imeti Fromm). Znaki motiviranosti: Entuziazem Odločnost Pripravljenost prevzemanja odgovornosti Odprtost za spremembe Doseganje dobrih rezultatov Skupinsko sodelovanje in skupno doseganje rezultatov Pripadnost delodajalcu in skupini Zadovoljstvo pri delu in z delom.

5 Dejavniki, ki vplivajo na motiviranost zaposlenih v javni upravi Vsak zaposleni mora biti seznanjen s cilji in poslanstvom organizacije in s pomembnostjo njegovega prispevka k zagotavljanju teh ciljev. Organizacija mora imeti vzpostavljen ustrezen in učinkovit sistem notranje in zunanje komunikacije. Vsak zaposleni mora imeti možnost usposabljanja in izobraževanja na delovnem mestu in izven njega. Vodstvo mora imeti vpogled v delo vseh zaposlenih in mora pomembnim elementom v procesu dela posvečati dovolj pozornosti in zanimanja.

6 Dejavniki, ki vplivajo na motiviranost zaposlenih v javni upravi Vodstvo mora zaposlenim zagotoviti ustrezne delovne pogoje in sproščeno delovno okolje. Vodstvo mora delovati tako, da mu bodo zaposleni zaupali. Zaposleni morajo biti seznanjeni z relevantnimi podatki v zvezi z delovanjem organizacije oziroma enote v kateri dela. Zaposleni mora redno dobivati povratne informacije o svojem delu. Vodstvo mora svoje zaposlene za dobro delo nagraditi (denarno v okviru zakonskih in danih možnosti in nedenarno), le tako lahko pričakuje pri zaposlenih ustrezno motiviranost in s tem uspešno delo.

7 Načini nagrajevanja Nagrajevanje zaposlenih je lahko: Zunanje (denarno, ki ima praviloma kratkoročen učinek in nedenarno, ki lahko vodi v dolgotrajne pozitivne medosebne odnose). Notranje (vsebina dela). Denarno nagrajevanje (plače, druga finančna nadomestila in finančne ugodnosti) je opredeljeno s sprejetimi sistemi pravil. Posredno denarno nagrajevanje: udeležba na seminarjih, izobraževanjih, dodatni dopust, prosti dnevi Nedenarno nagrajevanje: pohvale, zahvale, priznanja, pozitivni medosebni odnosi, zaupanje vodij v zaposlene, prilagojen delovni čas, samostojnost pri delu, možnost sodelovanja, učinkovit sistem obveščanja

8 Sistem nagrajevanja kot element spodbujanja uspešnosti organizacije mora delovati usklajeno in mora vsebovati tako denarno kot nedenarno nagrajevanje ter druge dodatke in ugodnosti pri delu. Obseg in uporaba nedenarnega nagrajevanja sta odvisna predvsem od kakovosti menedžmenta, načina vodenja, osebnostnih lastnosti vodij. Bistveno za zaposlene je, da čutijo, da so vedenja in dejanja s strani vodij, ko jih nagradi: spontana, nevsiljiva, pristna, brez prikritih namenov in poštena tako do njih samih kot do drugih sodelavcev.

9 Lastnosti nagrade Učinkovit sistem plač in nagrajevanja mora temeljiti na določenih lastnostih (DeCenzo, Robbins, 1988): Ponujena nagrada mora imeti za posameznika neko vrednost (vodja mora to vedeti, ne le ugibati). Zaposleni si želijo, da se jim nagrade dodelijo po načelu pravičnosti in enakosti. Nagrade morajo biti vidne, da se jih zaposleni zaveda in da jih opazijo tudi drugi zaposleni. Učinkovit sistem nagrajevanja se mora prilagajati spremembam v uspešnosti posameznika. Pomembna lastnost učinkovitega sistema so tudi nizki stroški.

10 Pogoji za izvajanje učinkovitega nagrajevanja Organizacija bi morala imeti sprejet sistem nagrajevanja, ki bi omogočal raznovrstne nagrade izven plačnega sistema, ki bi bile prilagojene potrebam in željam zaposlenih. Vodja bi moral imeti pravico in dolžnost, da se pred podelitvijo nagrade z zaposlenim posvetuje katero vrsto nagrade bo izbral (prost dan, izobraževanje, izvajanje dela na drugem področju, sodelovanje v novi projektni skupini ). Sposobnost vodij: organizacija bi morala uvesti obvezna izobraževanja, seminarje za vodje, ki bi jih izvajali vrhunski strokovnjaki s področja psihologije in drugih področij (vsaj enkrat letno), na temo ravnanja s človeškimi viri in na katerih bi opravljali preizkuse o vodstvenih sposobnostih (rezultati teh preizkusov bi morali biti podlaga za nadaljnje imenovanje na vodstvena mesta). Smiselna bi bila tudi skupna izobraževanja za vodje in zaposlene.

11 Pogoji za izvajanje učinkovitega nagrajevanja Vodja bi moral imeti možnost, da se dogovori z zaposlenimi o menjavi dela (tam kjer je to primerno): npr. pooblasti zaposlene, da določen čas opravljajo njegovo delo (ali vsaj del vodstvenih obveznosti), vodja pa izvaja del njihovih obveznosti. Z izkušnjami pridobljenimi na tak način bi lahko drug drugemu predstavili svoje predloge za učinkovitejše delovanje, zaposleni bi bili tako nagrajeni za zaupanje. Samostojnost zaposlenih pri delu bi vplivala tudi na dvig njihove samozavesti in s tem posredno na višjo učinkovitost in uspešnost njihovega dela.

12 Pogoji za izvajanje učinkovitega nagrajevanja Menjava dela bi morala biti omogočena tudi med samimi zaposlenimi, s tem bi zboljšali odnose v kolektivu, kar bi pozitivno vplivalo tudi na odnose z vodjo. S t.i. medsebojnim mentorstvom bi zaposleni pridobili dodatne izkušnje (brezplačno izobraževanje). Uveljavljen bi moral biti sistem za zbiranje informacij in predlogov, vsi zaposleni bi lahko podali predloge, ki bi jih skupaj proučili. Z uveljavitvijo koristnih predlogov bi zaposleni dobil občutek koristnosti in odgovornosti, dejstvo da lahko aktivno sodeluje v oblikovanju delovnega procesa pa bi pozitivno vplivalo na njegovo motiviranost.

13 Predlogi učinkovitega nedenarnega (in posredno denarnega) nagrajevanja Pohvala, zahvala, priznanje: tako kot mora vodja zaposlenega opozoriti na nepravilna in neprimerna dejanja, bi ga moral za dobre rezultate in ideje pohvaliti, mu izkazati priznanje in se mu zahvaliti takrat ko je to primerno: Primer 1: Enota oziroma skupina zaposlenih je uspešno izvedla neko težjo oziroma pomembno nalogo. Po zaključku vodja skliče skupino in se ji iskreno zahvali. Primer 2: Vodja se vrne z daljše odsotnosti na delovno mesto in se zahvali vsem, ki so ga nadomeščali in poskrbeli da je delo v enoti potekalo nemoteno in da so bile naloge uspešno izvedene. Primer 3: Zaposleni poda predlog v zvezi z izvajanjem delovnega procesa, po upoštevanju predloga se izkaže, da se je proces dela bistveno izboljšal, zato vodja pohvali zaposlenega ali mu izda priznanje.

14 Predlogi učinkovitega nedenarnega (in posredno denarnega) nagrajevanja Dodelitev pomembne naloge: s tem ko vodja dodeli zaposlenemu novo, težjo nalogo, mu izkaže priznanje in zaupanje. Upoštevanje mnenja zaposlenega: s tem ko vodja upošteva koristen predlog zaposlenega (na primer pri izvajanju delovnega procesa, pri sprejemanju novega pravilnika ), se zaposleni čuti koristnega in odgovornega. Dodelitev večje samostojnosti daje zaposlenemu samozavest in motivacijo za uspešno izvedbo nalog. Omogočiti zaposlenemu prilagodljiv delovni čas ali delo od doma: s tem, ko vodja omogoči zaposlenemu prilagodljiv delovni čas ali celo delo od doma mu izkaže priznanje za njegovo dosedanje delo in zaupanje, da te ugodnosti ne bo izkoriščal.

15 Predlogi učinkovitega nedenarnega (in posredno denarnega) nagrajevanja Dodelitev zaposlenemu parkirno mesto, prenosni računalnik, službeni telefon ali službeni avtomobil tudi za zasebne namene: s tem izkaže vodja zaposlenemu občutek pomembnosti v organizaciji. Možnost dodatnega izobraževanja: v primeru, da ima zaposleni željo po dodatnem izobraževanju v okviru dela, ki ga opravlja ali celo širše, mu mora vodja željo odobriti (seveda, če so na voljo denarna sredstva).

16 Primeri dobrih praks nedenarnega nagrajevanja Predsednik uprave Cisco Systems Inc.'s vsak mesec eno uro gosti tako imenovan rojstnodnevni zajtrk, na katerega so povabljeni vsi zaposleni, ki imajo v tem mesecu rojstni dan. Predsednik uprave AdvancedMD zaposlenim, ki si zaslužijo priznanje, lastnoročno napiše zahvalo. Zahvalo napiše na bankovec za 2 dolarja. Predsednik Summit Consulting Group Inc. vsako leto podeli pokal za najboljšo idejo, ki pa na koncu ni bila uspešna realizirana.

17 Spoštovanje in zaupanje vodje do zaposlenih se kaže tudi v tem, da ne izvaja dejanj, kot je na primer nepotrebno preverjanje prisotnosti, poizvedovanje o zaposlenih brez njihove vednosti, itd. Zaposleni sicer redko priznajo vodji, da niso zadovoljni z njegovim načinom vodenja, ker jih je strah morebitne izgube službe, drugačne obravnave, itd. Nekaj predlogov kako nagraditi zaposlene brez ali le z malo stroški:

18 Viri: Lipičnik, B. (1998). Ravnanje z ljudmi pri delu. Gospodarski vestnik, Ljubljana. DeCenzo, D.A., Robbins, S.P. (1988). Personnel/Human Resource management. Third Edition. Prentice Hall, New Jersey. Musek, J., Kobal. D., Avsec, A. Motivacija emocije. Privzeto iz: Dodatni viri in predlogi za ogled: Možina, S., Rozman, R., Tavčar, M.I., Pučko, D., Ivanko, Š., Lipičnik, B., Gričar, J., Glas, M., Kralj, J., Tekavčič, M., Dimovski V., Kovač, B. (1994). Management - Nova znanja za uspeh. Didakta, Radovljica. Majcen, M. (2009). Management kompetenc. GV Založba. Ljubljana. Preprosta zgodba o tem kako je nek vodja začel uspešno motivirati zaposlene:

19 Motivacija zaposlenih - teorija pričakovanja: Osnove ravnanja s človeškimi viri: Rezultati & nagrade (k rezultatom usmerjeni management): Spodbude in nagrade: Serija Parks & Recreation (Uradnica z Oddelka za parke in rekreacijo v mestu Pawnee v Indiani Leslie Knope si želi olepšati domače mesto in zraven pridobiti še nekaj političnih točk. Tu je tudi ambiciozni kolega Tom, ki ovira njene načrte, ter njen nadrejeni Ron, ki marsičemu nasprotuje. Delovno življenje na Lesliejinem oddelku poživljajo še urbanist Mark, medicinska sestra Ann in študentka April.)

BB Svetovanje d.o.o. Dunajska cesta 199, SI-1000 Ljubljana T E Kako so povezani dobri odnos

BB Svetovanje d.o.o. Dunajska cesta 199, SI-1000 Ljubljana T E   Kako so povezani dobri odnos Kako so povezani dobri odnosi in dobri rezultati? Pri delu z različnimi podjetji v okviru BB Svetovanja se nam skozi prakso vedno znova potrjuje rek: Posel s(m)o ljudje! Rek, ki nam gre zlahka z jezika,

Prikaži več

ZELENA DOLINA

ZELENA DOLINA REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZELENA DOLINA Evalvacija programa dr. Janez Drobnič Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje

Prikaži več

(Microsoft Word - Turk Alojzi - Motivacija in nagrajevanje v podjetju Jakli\350 d.o.o..doc)

(Microsoft Word - Turk Alojzi - Motivacija in nagrajevanje v podjetju Jakli\350 d.o.o..doc) UNIVERZA V NOVI GORICI POSLOVNO-TEHNIŠKA FAKULTETA MOTIVACIJA IN NAGRAJEVANJE V PODJETJU JAKLIČ d. o. o. DIPLOMSKO DELO Alojzi Turk Mentor: pred. Tomica Dumačič, univ. dipl. soc. Nova Gorica, 2008 II ZAHVALA

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI

UNIVERZA V LJUBLJANI UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA ZAKLJUČNA STROKOVNA NALOGA VISOKE POSLOVNE ŠOLE MOTIVACIJA IN NAGRAJEVANJE ZAPOSLENIH DEJAN ŠTRUS IZJAVA Študent Dejan Štrus izjavljam, da sem avtor te zaključne

Prikaži več

1

1 UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO SISTEM NAGRAJEVANJA V JAVNI UPRAVI Ljubljana, februar 2008 TANJA DEČMAN IZJAVA Študentka Tanja Dečman izjavljam, da sem avtorica tega diplomskega

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 in 108/09) minister za zunanje zadeve v soglasju z

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO 2011-2015 Novo mesto, februar 2011 inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:2/9 1

Prikaži več

Microsoft Word - ZukUrsa

Microsoft Word - ZukUrsa UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA UPRAVO Diplomsko delo visokošolskega programa PRIMERJAVA NAGRAJEVANJA ZAPOSLENIH V JAVNEM IN ZASEBNEM SEKTORJU Urša Žuk Ljubljana, februar 2009 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA

Prikaži več

08_03

08_03 OBVESTILO O RAZPISU ZA OBLIKOVANJE REZERVNEGA SEZNAMA Naziv delovnega mesta Funkcionalna skupina/razred AD 6 Vrsta pogodbe Sklic Rok za prijavo Kraj zaposlitve Veljavnost rezervnega seznama do Število

Prikaži več

Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO VLOGA VODIJ PRI MOTIVIRANJU ZAPOSLENIH V SŽ CENTRALNE DELAVNICE LJUBLJANA Ljubljana, oktober 2011 BOJAN JURANČIČ IZJAVA Študent Bojan Jurančič izjavljam,

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

7

7 133C VODENJE ZA DOSEGANJE ŽELENIH NAČINOV OBNAŠANJA IN DELA MANAGEMENT FOR THE ACHIEVEMENT OF THE DESIRED WAYS OF BEHAVIOUR AND WORK Katja Vrankar, dipl.m.s., pred. dr. Saša Kadivec, prof. zdr.vzg. Bolnišnica

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc Na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 UPB 3, 13/10, 59/10, 85/10, 107/10), Zakona za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/12 in 105/12), Zakona o

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Celostna obravnava oseb s težavami v duševnem zdravju NASTJA SALMIČ TISOVEC, UNIV. DIPL. PSIH., CERTIFICIRANA EUROPSY PSIHOLOGINJA Š E N T, S LOV E N S KO Z D R U Ž E N J E Z A D U Š E V N O Z D R AVJ

Prikaži več

Vodja delovne skupine v proizvodnji usposabljanje BREZPLAČNO za starejše od 45 LET z največ SREDNJO STROKOVNO IZOBRAZBO. Menimo, da je dobro usposoblj

Vodja delovne skupine v proizvodnji usposabljanje BREZPLAČNO za starejše od 45 LET z največ SREDNJO STROKOVNO IZOBRAZBO. Menimo, da je dobro usposoblj Vodja delovne skupine v proizvodnji usposabljanje BREZPLAČNO za starejše od 45 LET z največ SREDNJO STROKOVNO IZOBRAZBO. Menimo, da je dobro usposobljen vodja proizvodnje ključnega pomena za vsako proizvodnjo,

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru Univerza v Mariboru Pedagoška fakulteta VLOGA UČITELJA Avtor: M. Š. Datum: 23.11.2010 Smer: razredni pouk POVZETEK Učitelj je strokovnjak na svojem področju, didaktično usposobljen, ima psihološka znanja

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Akademija upravljanja s človeškimi viri Informativni dan J A S M I N A R I D Z I F R A N J A R I D Z I D R. A L E K S A N D E R Z A D E L P R I M O Ž K O Č A R 0 4. J U L I J, 2 0 0 8 Zakaj HRM Akademija?

Prikaži več

Microsoft Word - 5.DIPLOMSKA NALOGA - 2.doc

Microsoft Word - 5.DIPLOMSKA NALOGA - 2.doc UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Smer Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih procesov MOTIVACIJA IN MOTIVIRANJE ZA IZOBRAŽEVANJE ŠPEDITERJEV Mentor: izr. prof. dr.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Vodilni spletni računovodski program Enaka bruto plača, različno izplačilo? Na enostaven način razlagamo, zakaj pride do razlik pri izplačilu, čeprav je pogodbena plača enaka. Računovodski servis Valerija

Prikaži več

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu Na podlagi 64. člena Pravil o organizaciji in delovanju Fakultete za humanistične študije, št. 011-01/13 z dne 27. 6. 2013, je Senat Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije na svoji 4.

Prikaži več

PROJEKT RAZVOJA MLADIH PERSPEKTIVNIH KADROV V BANKI KOPER D.D. mag. Katja Sabadin, vodja projekta razvoja kadrov v Banki Koper, d.d "Vse organizacije,

PROJEKT RAZVOJA MLADIH PERSPEKTIVNIH KADROV V BANKI KOPER D.D. mag. Katja Sabadin, vodja projekta razvoja kadrov v Banki Koper, d.d Vse organizacije, PROJEKT RAZVOJA MLADIH PERSPEKTIVNIH KADROV V BANKI KOPER D.D. mag. Katja Sabadin, vodja projekta razvoja kadrov v Banki Koper, d.d "Vse organizacije, podjetja in ustanove danes rutinsko zatrjujejo, da

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Ponudba Askit.pptx

Microsoft PowerPoint - Ponudba Askit.pptx Organizacije potrebujejo rešitve za. obvladovanje vse bolj kompleksnega, nestanovitnega in negotovega poslovnega okolja; hitro vzpostavitev unikatnih poslovnih modelov, ki zagotavljajo višje dobičke in

Prikaži več

Deans Office

Deans Office Dekan izr. prof. dr. Janez Stare Gosarjeva ulica 005 SI-1000 Ljubljana T: +386 1 5805 561 F: +386 1 5805 521 crpo@fu.uni-lj.si www.fu.uni-lj.si Datum: 20. 6. 2016 Številka: 30000-07/2016-1 V skladu z določili

Prikaži več

Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa

Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa znanja slovenskega jezika (Ur. l. RS št. 47/1994),

Prikaži več

ODPRT RAZPIS ERASMUS ZA 2009/2010

ODPRT RAZPIS ERASMUS ZA 2009/2010 RAZPIS ZA MOBILNOST ŠTUDENTOV Z NAMENOM PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ v študijskem letu 2018/19 Rok za prijavo: 05.03.2018 Razpisna dokumentacija: Razpis Prijavni obrazec Naslov

Prikaži več

Zapisnik 1

Zapisnik 1 Letno poročilo o študentski anketi UP FHŠ za študijsko leto 2014/15 Letno poročilo o rezultatih anketiranja se pripravi skladno s Pravilnikom o izvajanju študentske ankete Univerze na Primorskem in vsebuje:

Prikaži več

PEDAGOŠKO VODENJE, kot ena od nalog

PEDAGOŠKO  VODENJE, kot ena od nalog Osebni pogled, refleksija in ključne ugotovitve ob koncu leta 2014/2015 Maja Koretič, pomočnica ravnatelja in pedagoška vodja MOJA VLOGA V ENOTI VRTCA Dela in naloge pomočnice ravnatelja za vrtec glede

Prikaži več

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD) 1. Oblikovanje doživetij v izbrani turističnih destinaciji

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc Na podlagi Statuta Univerze v Ljubljani in 42. člena Pravil o organiziranosti in delovanju Visoke šole za zdravstvo je senat Univerze v Ljubljani Visoke šole za zdravstvo na 38. redni seji dne 16. 10.

Prikaži več

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014 2020. Namenjen je krepitvi kompetenc in zaposljivosti

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO ANALIZA ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH V SLOVENSKIH POSLOVALNICAH YVES ROCHER Ljubljana, avgust 2013

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO ANALIZA ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH V SLOVENSKIH POSLOVALNICAH YVES ROCHER Ljubljana, avgust 2013 UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO ANALIZA ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH V SLOVENSKIH POSLOVALNICAH YVES ROCHER Ljubljana, avgust 2013 NIVES ROMIH IZJAVA O AVTORSTVU Spodaj podpisana, Nives

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Elena Žnidarčić Vpliv delovnih vrednot in sociodemografskih značilnosti na zadovoljstvo zaposlenih pri

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Elena Žnidarčić Vpliv delovnih vrednot in sociodemografskih značilnosti na zadovoljstvo zaposlenih pri UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Elena Žnidarčić Vpliv delovnih vrednot in sociodemografskih značilnosti na zadovoljstvo zaposlenih pri delu primer podjetja X Magistrsko delo Ljubljana,

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Motivacijski dejavniki zaposlenih v podjetju

Motivacijski  dejavniki  zaposlenih  v  podjetju PODATKI O DIPLOMSKI NALOGI Ime in priimek: Naslov naloge: Kraj: Vipava Leto: 2009 Št. strani: 119 Št. slik: 13 Št. tabel: 23 Št. grafov: 20 Št. virov: 55 Mentorica: doc. dr. Barbara Kresal Deskriptorji:

Prikaži več

Microsoft Word - mag_bittner-pipan-urska.doc

Microsoft Word - mag_bittner-pipan-urska.doc FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Urška Bittner Pipan OBLIKOVANJE DELA IN MOTIVACIJA NA JAVNEM SKLADU REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI Magistrsko delo Ljubljana, 2007 FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Urška

Prikaži več

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev Kodeks ravnanja javnih uslužbencev 1. Vlada Republike Slovenije sprejema kodeks ravnanja javnih uslužbencev, ki ga je sprejel Svet Evrope kot priporočilo vsem članicam Sveta Evrope. 2. Vlada Republike

Prikaži več

Microsoft Word - gomboc-katja.doc

Microsoft Word - gomboc-katja.doc 1 UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO MOTIVACIJA IN ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH V PODJETJU TKO MURSKA SOBOTA Študentka: Katja Gomboc Študentka rednega študija Številka indeksa:

Prikaži več

Microsoft Word - pred diplomo prava 1a.doc

Microsoft Word - pred diplomo prava 1a.doc UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Smer: Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih procesov ORGANIZACIJSKA KLIMA IN ZADOVOLJSTVO ZAPOSLENIH V SKUPINI BELINKA Mentor: red.

Prikaži več

PRAVILNIK

PRAVILNIK PRAVILNIK O POSTOPKIH IN KRITERIJIH ZA DODELITEV ODLIČJA PRIZNANJE MARKA GERBCA, SLOVENSKEGA ZDRAVNIŠKEGA DRUŠTVA Ustanovitelj priznanja 1. člen Priznanje Marka Gerbca (v nadaljevanju: priznanje) podeljuje

Prikaži več

Microsoft Word - mlakar-tamara.doc

Microsoft Word - mlakar-tamara.doc UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Tamara Mlakar Proučevanje organizacijske klime v banki Diplomsko delo Ljubljana, 2009 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Tamara Mlakar Mentorica:

Prikaži več

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx

Microsoft Word - 13-Selekcijski intervju.docx številka 13, 15. dec.2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! Danes nadaljujemo z vprašanji, s katerimi vrednotite konkretne lastnosti in sposobnosti posameznega kandidata. V prejšnjih

Prikaži več

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Uvod Poslovna skupina ALDI SÜD, katere del je (skupina) Hofer, posluje po načelih odgovornega upravljanja podjetja. V tem dokumentu predstavljamo, kaj to pomeni

Prikaži več

NASLOV PRISPEVKA

NASLOV  PRISPEVKA 26. november 2014, Grand hotel Union Ljubljana MJU NEVLADNE ORGANIZACIJE ReNPIO Erika Lenčič Stojanovič, Ministrstvo za javno upravo Operativni program razvoja človeških virov 2007-2013 Prednostna usmeritev

Prikaži več

PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI

PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI 1. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen S tem pravilnikom je urejeno organiziranje in delovanje tutorskega sistema na Filozofski fakulteti v Ljubljani (v nadaljevanju:

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO RENATA MAGDIČ

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO RENATA MAGDIČ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO RENATA MAGDIČ UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO INOVATIVNI PRISTOPI MOTIVIRANJA IN KONCEPT IGRAFIKACIJE: ANALIZA IZBRANIH

Prikaži več

PowerPoint slovenska predloga

PowerPoint slovenska predloga NSP/2019/010 Predstavitev predloga koncepta analize trga plačil Tina Vehovar Smole, Banka Slovenije 14. seja Nacionalnega sveta za plačila 4. julij 2019 Izhodišča za pripravo analize Aktivnost priprave

Prikaži več

Microsoft Word - Diplomsko delo_Peter_ZORKO_VSŠ_ Lesarstvo1

Microsoft Word - Diplomsko delo_Peter_ZORKO_VSŠ_ Lesarstvo1 UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ODDELEK ZA LESARSTVO Peter ZORKO VPLIV GOSPODARSKE RECESIJE NA NAČIN MOTIVIRANJA ZAPOSLENIH V SLOVENSKIH LESNIH PODJETJIH DIPLOMSKO DELO Visokošolski strokovni

Prikaži več

Povzetek analize anket za študijsko leto Direktor Dekanja Andrej Geršak doc. dr. Tatjana Kovač Poročilo pripravila in uredila Andreja Nareks

Povzetek analize anket za študijsko leto Direktor Dekanja Andrej Geršak doc. dr. Tatjana Kovač Poročilo pripravila in uredila Andreja Nareks Povzetek analize anket za študijsko leto 2017-2018 Direktor Dekanja Andrej Geršak doc. dr. Tatjana Kovač Poročilo pripravila in uredila Andreja Nareks, mag. Povzetek je objavljen na spletni strani www.fkpv.si.

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc REPUBLIKA SLOVENIJA Anketa o zadovoljstvu uporabnikov statističnih podatkov in informacij Statističnega urada RS 1. Kako pogosto ste v zadnjem letu uporabljali statistične podatke in informacije SURS-a?

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Trajnostni razvoj družbe BTC Tomaž Damjan Ljubljana, 23.10.2013 BTC v številkah Družba BTC je uspešno izvedla premik na trajnostno in zeleno področje z željo ustvariti boljšo prihodnost za obiskovalce,

Prikaži več

PowerPoint Template

PowerPoint Template IV. Strateško planiranje v splošnem Strateško planiranje ni izolirano področje od managementa Dve vrsti managementa: Strateški management Operativni management Strateški managemenet šele v zadnjem obdobju

Prikaži več

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx številka 10,27.avg. 2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! V prejšnji številki mesečnika smo si ogledali, katera področja moramo vsebinsko obdelati v sklopu delovne zgodovine. V današnji

Prikaži več

FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj Tel.: (04) (04) E pošta: Splet

FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj Tel.: (04) (04) E pošta:  Splet FAKULTETA ZA ORGANIZACIJSKE VEDE Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj Tel.: (04) 237 42 22 (04) 237 42 15 E pošta: vs@fov.uni-mb.si; un@fov.uni-mb.si Spletna stran: http://www.fov.uni-mb.si Informativno mesto:

Prikaži več

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljev

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre Brezplačne vstopnice za 20 let (v nadaljev Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljevanju: igra) je družba A1 Slovenija, d. d., Šmartinska

Prikaži več

Pravilnik sejnine

Pravilnik sejnine OBČINSKI SVET www.sezana.si obcina@sezana.si Partizanska cesta 4, 6210 Sežana Tel.: 05 73 10 100, Fax: 05 73 10 123 Številka: 032-1/2011-11 Datum: 28. 2. 2011 Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona

Prikaži več

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d.

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. Na podlagi 8. člena statuta Svobodnega sindikata Slovenije je Sindikat zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. na ustanovnem sestanku dne, 06.11.2014 sprejel PRAVILNIK Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil

Prikaži več

MOTIVACIJA

MOTIVACIJA UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA UPRAVO Diplomsko delo univerzitetnega programa RAZISKAVA MOTIVIRANOSTI ZAPOSLENIH V UPRAVNI ENOTI Tadeja Herman Ljubljana, junij 2009 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA

Prikaži več

Microsoft Word - obrazci_za_nagrade_priznanja.doc

Microsoft Word - obrazci_za_nagrade_priznanja.doc PREDLAGATELJ: (ime in priimek) (GSM) DATUM: KOMISIJA ZA MANDATNA VPRAŠANJA, VOLITVE IN IMENOVANJA Predlog za podelitev nagrade občine Grosuplje z zlatim znakom občine Grosuplje PODATKI O KANDIDATU (fizična

Prikaži več

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DOLOČBE 1. člen Ta navodila urejajo prilagajanje študijskih

Prikaži več

LOREM IPSUM

LOREM IPSUM Delovanje Evropske agencije za varnost hrane in krme v Sloveniji Ada Hočevar Grom, Urška Blaznik Svetovni dan hrane, Nacionalni posvet o varnosti živil, Ljubljana 7. april 2015 SVETOVALNI FORUM EFSA (Po)svetovalni

Prikaži več

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11 ŠPORTNA ZVEZA OBČINE GORIŠNICA GORIŠNICA 83 2272 GORIŠNICA gor.sport@gmail.com Na podlagi 5., 6., 9., 15., 18. in 29. člena statuta Športne zveze občine Gorišnica so predstavniki društev in klubov na 7.

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N13164132* REDNI ROK 3. obdobje TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Torek, 14. maj 2013 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NAIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RI 2013 2 N131-641-3-2 SPLOŠNA

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza evalvacije.doc

Microsoft Word - Analiza evalvacije.doc Analiza evalvacije Konference Ogljični odtis kot merilo uspešnosti Z analizo evalvacijskih vprašalnikov smo ugotavljali zadovoljnost udeležencev z izvedeno konferenco glede na različne vidike in kateri

Prikaži več

PPT

PPT Koliko vas stane popust v maloprodaji? Kako privabiti kupce v trgovino in kako si zagotoviti, da se vrnejo? Kakšni so učinki popustov na nakupe? V raziskavah so ugotovili, da se ljudje zaradi popustov

Prikaži več

3

3 UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO MOTIVACIJA ZAPOSLENCEV ZA DODATNO IZOBRAŽEVANJE V PODJETJU GLOBEVNIK D. O. O. Ljubljana, junij 2009 JANA BOBNAR IZJAVA Študent/ka JANA BOBNAR izjavljam,

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Jasmina Šeško Izpopolnjevanje in motivacija za učinkovitost kariernega razvoja zaposlenih (študija pri

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Jasmina Šeško Izpopolnjevanje in motivacija za učinkovitost kariernega razvoja zaposlenih (študija pri UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Jasmina Šeško Izpopolnjevanje in motivacija za učinkovitost kariernega razvoja zaposlenih (študija primera) Diplomsko delo Ljubljana, 2015 UNIVERZA V LJUBLJANI

Prikaži več

(Microsoft Word - Diplomski seminar, kon\350na verzija)

(Microsoft Word - Diplomski seminar, kon\350na verzija) UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA Maša Jankelj Maribor, avgust 2012 UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA, MARIBOR DELO DIPLOMSKEGA SEMINARJA

Prikaži več

Microsoft Word - Anketa-zaposleni-2014.doc

Microsoft Word - Anketa-zaposleni-2014.doc Izvedba ankete za zaposle FERI "Raziskava delovga zadovoljstva - Vprašalnik za zaposle 2014" Ocena stanja Anketo za zaposle»raziskava delovga zadovoljstva Vprašalnik za zaposle 2014«smo izvedli od 8.4.2014

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Osnovnošolsko izobraževanje Dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica Osnovnošolsko izobraževanje 2017/2018 Vzgojno izobraževalni zavodi Osnovne šole Osnovne šole s prilagojenim programom Glasbene šole Zavodi

Prikaži več

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaēaja TRŽIŀĄE 2019

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaÄ“aja TRŽIŀĄE 2019 KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1. Osnovni podatki o katalogu: naziv organa, ki je izdal katalog: Osnovna šola Tržišče odgovorna uradna oseba, ki je katalog sprejela: Zvonka Mrgole, prof., ravnateljica

Prikaži več

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx KRITERIJI ZA RAZDELJEVANJE IN DODELJEVANJE NAMENSKIH SREDSTEV ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE DEKANI Dekani, 9. 1. 2017 Predsednik upravnega odbora šolskega sklada Denis Burič Na osnovi 13. točke Pravil šolskega

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo ANALIZA MOTIVACIJE ZAPOSLENIH V PODJETJU X Analysis of Motivation of Employees in the

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo ANALIZA MOTIVACIJE ZAPOSLENIH V PODJETJU X Analysis of Motivation of Employees in the UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo ANALIZA MOTIVACIJE ZAPOSLENIH V PODJETJU X Analysis of Motivation of Employees in the Company X Kandidat: Matija Novak Študijski program:

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

Program dela NO za leto 2009

Program dela NO za leto 2009 Na podlagi 41. člena statuta občine Mirna Peč ter 12. in 13. člena Poslovnika nadzornega odbora občine Mirna Peč, je Nadzorni odbor občine Mirna Peč na svoji 9. seji, dne 15.12.2008 in 3. korespondenčni

Prikaži več

Spremembe in dopolnitve kadrovskega načrta za leto Zdravstveni dom Ljubljana

Spremembe in dopolnitve kadrovskega načrta za leto Zdravstveni dom Ljubljana Spremembe in dopolnitve kadrovskega načrta za leto 2016 - Zdravstveni dom Ljubljana KADROVSKI NAČRT OBRAZLOŽITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV KADROVSKEGA NAČRTA ZD LJUBLJANA ZA LETO 2016 sprejetega dne 23.2.2016

Prikaži več

Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede POROČILO O SPREMLJANJU IN ZAGOTAVLJANJU KAKOVOSTI FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE ZA LETO 2008 Ljubljana, m

Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede POROČILO O SPREMLJANJU IN ZAGOTAVLJANJU KAKOVOSTI FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE ZA LETO 2008 Ljubljana, m Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede POROČILO O SPREMLJANJU IN ZAGOTAVLJANJU KAKOVOSTI FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE ZA LETO 2008 Ljubljana, marec 2008 POROČILO O KAKOVOSTI za leto 2008 1. Delovanje

Prikaži več

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE UČNI NAČRT ZA ŠPORTNO VZGOJO - OSNOVNA ŠOLA DR. MARJETA KOVAČ DR. JANKO STREL SPLOŠNI PODATKI Sprejet na 21. seji Strokovnega sveta za splošno izobraževanje dne 12. 11. 1998. Kupite ga lahko v založni

Prikaži več

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne 22. 12. 2011 sklenili Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez, ministrstvo, pristojno

Prikaži več

Promotion of Health at the Workplace

Promotion of Health at the Workplace SIMPOZIJ VARNO IN ZDRAVO DELO PRIMER DOBRE PRAKSE ZDRAVA DELOVNA MESTA ZA VSE GENERACIJE PROMOCIJA DUŠEVNEGA IN TELESNEGA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V POLICIJI VEDENIK LEON Ministrstvo za notranje zadeve

Prikaži več

Na podlagi 27

Na podlagi 27 Na podlagi 27. člena v zvezi z 21. členom Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije U R E D B O o spremembah

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več

Naslov

Naslov Kriminaliteta v mestnih občinah v Republiki Sloveniji KATJA EMAN ROK HACIN 1 Uvod Meško (2016) kriminaliteto zločinstvenost ali hudodelstvo opredeli kot skupek ravnanj, ki napadajo ali ogrožajo tako temeljne

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

Javno posvetovanje o vodniku za ocenjevanje prošenj za pridobitev licence in o vodniku za ocenjevanje prošenj finančnotehnoloških kreditnih institucij

Javno posvetovanje o vodniku za ocenjevanje prošenj za pridobitev licence in o vodniku za ocenjevanje prošenj finančnotehnoloških kreditnih institucij Javno posvetovanje o vodniku za ocenjevanje prošenj za pridobitev licence in o vodniku za ocenjevanje prošenj finančnotehnoloških kreditnih institucij za pridobitev licence Pogosta vprašanja 1 Kaj je banka?

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

Na podlagi 18. člena Zakona o ustanovah (Ur. l. RS, št. 70/05 - UPB1 in 91/05-popr.) ter 14. člena Akta o ustanovitvi Fundacije za podporo športnikom

Na podlagi 18. člena Zakona o ustanovah (Ur. l. RS, št. 70/05 - UPB1 in 91/05-popr.) ter 14. člena Akta o ustanovitvi Fundacije za podporo športnikom Na podlagi 18. člena Zakona o ustanovah (Ur. l. RS, št. 70/05 - UPB1 in 91/05-popr.) ter 14. člena Akta o ustanovitvi Fundacije za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij, ustanove (opr. št. notarskega

Prikaži več

TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanj

TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanj TUJCI Priznavanje poklicnih kvalifikacij V Republiki Sloveniji lahko samostojno opravljajo zdravniško službo zdravniki in zobozdravniki (v nadaljevanju: zdravniki), ki poleg pogojev, določenih z delovnopravnimi

Prikaži več

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017 Neobvezni kazalnik kakovosti KAZALNIK ZADOVOLJSTVO S PREHRANO V PSIHIATRIČNI BOLNIŠNICI IDRIJA ZA LETO 2017 Kazalnik pripravila Andreja Gruden, dipl. m. s., Hvala Nataša, dipl. m. s. 1. POIMENOVANJE KAZALNIKA

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja,

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, upravljalnem organu in procesu ocenjevanja ustreznega

Prikaži več

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže 1 Kolofon Naslov : spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže Avtorji Erin Safarjan, magistra javnega zdravja Goof Buijs,

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Edvina Dizdarević Motiviranje»preživelih«zaposlenih v podjetju X Diplomsko delo Ljubljana, 2015

UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Edvina Dizdarević Motiviranje»preživelih«zaposlenih v podjetju X Diplomsko delo Ljubljana, 2015 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Edvina Dizdarević Motiviranje»preživelih«zaposlenih v podjetju X Diplomsko delo Ljubljana, 2015 UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE Edvina Dizdarević

Prikaži več

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI 1. KAJ SO IZREDNI ROKI? KOLIKO JIH JE? KOMU PRIPADAJO? POSTOPEK. Pravilnik o študiju 202. člen Izredni izpitni roki so izpitni roki zunaj izpitnih obdobij in v času

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO SPREMLJANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH IZBRANEGA PODJETJA V SKLADU Z ZAHTEVAMI STANDARDA ISO 9001

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO SPREMLJANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH IZBRANEGA PODJETJA V SKLADU Z ZAHTEVAMI STANDARDA ISO 9001 UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO SPREMLJANJE ZADOVOLJSTVA ZAPOSLENIH IZBRANEGA PODJETJA V SKLADU Z ZAHTEVAMI STANDARDA ISO 9001:2008 Ljubljana, junij 2016 ANA RING RUPAR IZJAVA O

Prikaži več

Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Ured

Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Ured Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov

Prikaži več