1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izd

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izd"

Transkripcija

1 1 Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Gita Grecs Smole Z navodili želimo poenotiti videz in obliko doktorskih disertacij, ki so izdane v okviru Veterinarske fakultete. Prosimo avtorje, da navodila pri pisanju dosledno upoštevajo. Navodilo podaja osnovne napotke za pisanje in oblikovanje naloge. V pomoč vam bo tudi predloga, ki bo služila enotni obliki disertacij ter primeri načina pisanja posameznih elementov. Nalogo doktorand odda v referat za študentske zadeve v tiskani obliki. Priložiti mora tudi kopijo naloge na elektronskem mediju (CD ali DVD). Besedilo naj bo v PDF formatu. 1 OBLIKOVANJE BESEDILA SPLOŠNI DEL Velikost lista je A4 format 1.1 ROBOVI Robovi besedila naj bodo oddaljeni od roba lista zgoraj, levo in spodaj 3 cm, na desni strani 2 cm. Priporočen razmak med vrsticami je 1,5. Če je besedilo obsežnejše, je lahko razmak enojni. Novi odstavki so ločeni z dvojnim razmakom. 1.2 PISAVA Zaželena pisava besedila je Times New Roman v običajnem slogu, črne barve in velikosti črk 12 pik. Dopuščena je tudi uporaba pisave Calibri ali Arial ustrezne velikosti. Latinska znanstvena imena pišemo vedno v ležečem slogu, ne glede na poglavje v gradivu (tudi v naslovu ali v literaturi). Naslovi tabel in slik naj bodo v isti pisavi, z manjšimi črkami 10 pik.

2 2 1.3 ŠTEVILČENJE STRANI Začetne splošne strani niso oštevilčene, so pa štete. To so knjigoveški list, naslovnica, stran s podatki, kje je bilo opravljeno delo, o mentorstvu, o podatkih o komisiji za oceno in zagovor, izjava o izvirnosti dela ter morebitna stran s posvetilom. Strani začnemo številčiti s četrto stranjo. V primeru, da je vključena stran s posvetilom, se začne štetje s peto stranjo. Številčimo z arabskimi številkami in jih zapišemo desno zgoraj. Na tej strani se začne tudi sprotni naslov. Torej se začneta številčenje in sprotni naslov na strani 4 (5). Dopuščeno je tudi obojestransko tiskanje besedila. 1.4 SPROTNI NASLOV Sprotni naslov (pagina viva) je v dveh vrstah. Začne se z začetnico imena in priimkom, nato sledi naslov naloge, ki je lahko smiselno skrajšan, če je predolg. Kjer je naslov okrajšan, napišemo tri pike in nadaljujemo z naslovom. V drugo vrstico napišemo kraj in ime visokošolske ustanove ter leto zagovora in tip dokumenta. Sprotni naslov pišemo s črkami velikosti 10 pik. Sprotni naslov ločimo od besedila naloge s tanko sklenjeno črto čez celo širino strani. Primer: I. Priimek: Naslov doktorske naloge. Ljubljana : UL, Veterinarska fakulteta, leto zagovora. Doktorska disertacija 1.5 SPROTNE OPOMBE Sprotne opombe pišemo na dnu strani pod črto s črkami velikosti 10 pik. Če je opomb na eni strani v besedilu več, jih označimo z nadpisano arabsko številko. Pod črto jih zapišemo zaporedno po številkah. 1.6 TABELE Tabele morajo biti razumljive, ne da bi brali besedilo. Oštevilčene so zaporedno z arabskimi številkami. Naslov tabele naj bo kratek in jedrnat in ga v besedilu pišemo nad tabelo. Pod tabelo je legenda in morebitna pojasnila ter opombe. Naslovi tabel naj bodo slovenski in angleški. Tabele navajajo številčne podatke, ki jih v besedilu ne moremo pregledno prikazati. Pri decimalnih številkah uporabljamo v slovenskem jeziku decimalno vejico in ne piko.

3 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije SLIKE Kot sliko označimo slike, grafične prikaze, elektrokardiograme, sheme in drugo. Tudi slike morajo biti oštevilčene zaporedno z arabskimi številkami. Vsaka slika mora biti popolno opremljena, da za razumevanje ni potrebno branje celotnega besedila. Naslove slik v besedilu pišemo pod slikami. Prav tako tudi dodatna pojasnila k sliki, če so potrebna. Tudi naslove slik pišemo slovensko in angleško. Če slike ali tabele povzemamo po drugih virih, podatke navedemo takoj za naslovom v oklepaju. Vir mora biti naveden tudi v poglavju Literatura v skladu z navodili o citiranju. 2 OBLIKOVANJE POSAMEZNIH STRANI 2.1 PLATNICA Velikost črk in pisava: - 3 cm od zgornjega roba je logotip z nazivom univerze ter fakultete, - ime in priimek avtorja, običajna pisava, velikost črk 16 pik, - naslov pišemo poudarjeno, z velikimi tiskanimi črkami velikosti 18 pik, - podnaslov z običajno pisavo, velikost črk 16 pik, - 3 cm od spodnjega roba napišemo kraj in letnico z običajno pisavo, velikost črk 16 pik - hrbtni naslov, ki ga pišemo z zgornjega roba prot spodnjemu: Priimek, I. Doktorska disertacija. Naloga naj bo vezana v material temnejših odtenkov barv (rdeče, modre, sive, zelene, rjave) ali črne) Prvi list je prazen (knjigoveški list), uporabimo ga lahko za popravke. 2.2 NASLOVNA STRAN Drugi list je naslovna stran, na kateri so vsi podatki s platnice, dodana je vrsta študija, znanstveno področje in UDK številka nad imenom in priimkom avtorja. Pred imenom avtorja je akademski naziv, če ga ima, ter za imenom strokovni naziv avtorja (npr. dr. vet. med.) Na naslovnici pišemo naslov tudi v angleškem jeziku. Slovenski in angleški naslov pišemo z velikimi tiskanimi črkami s poudarjeno pisavo, velikost črk naj bo 16 pik, črke ostalega besedila naj imajo velikost 14 pik.

4 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije LIST S SPLOŠNIMI PODATKI Zajema naslednje podatke: Ime in priimek avtorja, Naslov naloge Delo je bilo opravljeno (npr. na Inštitutu Mentor: naziv, ime in priimek Somentor: naziv, ime in priimek Izjava o delu: Izjavljam, da je doktorska disertacija rezultat lastnega raziskovalnega dela, da so rezultati korektno navedeni in nisem kršil-a avtorskih pravic in intelektualne lastnine drugih. Izjavljam, da je elektronski izvod identičen tiskanemu. Člani strokovne komisije za oceno in zagovor: Predsednik: naziv, ime in priimek Član: naziv, ime in priimek Član: naziv, ime in priimek Če želimo v svoje delo zapisati posvetilo ali verz, ga napišemo na posebno stran takoj za listom s splošnimi podatki. 2.4 IZVLEČEK Na četrtem (petem) listu je IZVLEČEK s ključnimi besedami oz. deskriptorji. To so standardizirana gesla iz tezavra MeSH (Medical Subject Headings), kjer za vse sinonime za en pojem uporabljamo vedno le en dogovorjen termin. Deskriptorje ločimo med seboj s podpičji, kvalifikatorje pa z nestičnimi pomišljaji ( ). Sledi besedilo izvlečka, ki v zgoščeni obliki podaja bistvene podatke iz dokumenta, ki so potrebni za razumevanje raziskave in sicer namen naloge, uporabljeni material in metode dela ter rezultate in sklepe. Praviloma je izvleček omejen na 200 besed, največ na eno stran. Slog pisanja naj bo zato jedrnat, telegrafski način ni dovoljen, podatkov iz literature tu ne navajamo, prav tako ne podrobnosti. Pišemo ga brez odstavkov. Na tej strani se začne sprotni naslov in številčenje. Štetje se sicer začne s prvo, knjigoveško stranjo, vendar strani niso oštevilčene.

5 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije ABSTRACT Ta list je angleški prevod besedila prejšnjega lista: 2.6 KAZALO VSEBINE Naslednji list je KAZALO VSEBINE, oblikovano v decimalnem sistemu. V kazalu morajo biti zajeti vsi naslovi oštevilčenih poglavij in podpoglavij. Številčimo zaporedno z arabskimi številkami. Naslovi v besedilu so urejeni v hierarhičnih nivojih. Nivoji so med seboj ločeni s piko, katere pa na koncu številke ne pišemo. Številčenje poglavij je opisano v standardu ISO 2145 in ne priporoča več kot 4 nivoje številčenja. Da bodo poglavja in podpoglavja bolj razvidna, naj bodo napisana v različnih pisavah ter s poudarjenim ali nepoudarjenim načinom. Primer: 1 POGLAVJE 1.1 PODPOGLAVJE Podpoglavje Podpoglavje Kazalu vsebine sledi morebitno kazalo slik, kazalo tabel ter seznam okrajšav. Vsako kazalo se začne na novi strani. Naslovi tabel in slik naj bodo tudi v angleščini. KAZALO TABEL Tabela 1: Naslov tabele Table 1: KAZALO SLIK Slika 1: Naslov slike Figure 1: SEZNAM OKRAJŠAV Uporabljene kratice so razvrščene po abecedi z razvezavo v slovenščini. Za podpičjem lahko sledi angleški prevod razvezave, če je potreben.

6 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 6 3 BESEDILO DISERTACIJE Disertacija je rezultat znanstvenoraziskovalnega dela in je zato strukturirana po standardnih mednarodnih pravilih IMRAD (Introduction, Materials/Methods, Results and Discussion) Vsako novo poglavje se naj začne na novi strani. Struktura in številčenje poglavij je naslednja: 1 UVOD (predstavimo raziskovani problem, opišemo namen dela in postavimo delovno hipotezo) 2 PREGLED LITERATURE 3 MATERIAL IN METODE 4 REZULTATI 5 RAZPRAVA 6 SKLEPI V ALINEJAH 7 POVZETEK 8 SUMMARY 9 ZAHVALE 10 LITERATURA 11 PRILOGE 4 NAVODILA ZA CITIRANJE Literatura je zbrana na koncu disertacije. Vsi citati iz besedila morajo biti navedeni v seznamu literature. Citirana naj bodo le dela, ki so dostopna javnosti. Neobjavljeni podatki, neobjavljena dela, osebna sporočila in podobno, ne sodijo v seznam literature, ampak v opombe pod črto. Internetne strani navajamo le, če so objavljeni viri iz elektronskih knjig, elektronskih revij ali z uradnih strani inštitucij. Ker je doktorska naloga znanstvenoraziskovalno delo, nepreverjenih strani kot so na primer blogi, ne navajamo. Literaturo v besedilu lahko navajamo na dva načina: po številkah ali z navedbo avtorja in letnice objave. Kateri način navajanja boste uporabili v besedilu, se boste dogovorili z

7 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 7 mentorjem. Na koncu naloge v poglavju Literatura so viri enako navedeni v obeh primerih, le zaporedje navedb je drugačno. Prvi način citiranja je enak kot je v naši znanstveni reviji Slovenian Veterinary Research. To je modificiran vancouverski stil, ki ga največkrat uporabljajo v biomedicinski znanosti. Pravila je uvedel nacionalni komite urednikov medicinskih revij v ZDA, sedaj pa skrbi za pravila ameriška nacionalna medicinska knjižnica. To je sistem, ki v besedilu uporabi za vsak citat številko, ki jo dobi po vrstnem redu pojavljanja. Uporabimo arabske številke med oklepajema. Če se pozneje v besedilu sklicujemo na že uporabljeni vir, navedemo številko, ki jo je navedek dobil pri prvem citiranju. Če navajamo več referenc za neko trditev, v oklepaju navedemo vse številke, ki jih med seboj ločimo z vejico. V seznamu literature na koncu besedila so viri urejeni po številčnem zaporedju citatov od 1. naprej in ne po abecedi avtorjev. Drugi način navajanja v besedilu je harvardski stil, pri katerem v besedilu uporabimo priimek avtorja in letnico objave (Šenk, 2001). Če sta dva avtorja, navedemo priimka obeh in dodamo letnico (Gregorović in Brglez, 1992), če jih je več, navedemo priimek prvega in dodamo besedi»in sod.«(stewart in sod., 2011). Če za neko trditev navajamo v besedilu več del, potem posamezne ločimo med seboj s podpičjem. Kadar je priimek vključen v stavek, na koncu trditve v oklepaju zapišemo le letnico. Dela istega avtorja ali prvih dveh avtorjev v istem letu označimo z malo tiskano črko za letnico, brez presledka (Šenk, 2001a; Šenk, 2001b). V seznamu referenc mora biti enaka oznaka za letnico kot v besedilu. Viri v seznamu v poglavju Literatura so razvrščeni po abecedi prvega avtorja, če ta v dokumentu ni znan, vir razvrstimo po naslovu dela. Vsi viri, ki jih navajamo, morajo biti načeloma tudi preverjeni v primarni obliki (celotni). Uporaba izvlečkov iz bibliografskih zbirk ni dopustna. Posredni način citiranja uporabimo le izjemoma; če vira ni mogoče dobiti, ker je dokument prestar ali objavljen v takem viru, ki je bil izdan v zelo majhni nakladi. 4.1 NAČINI CITIRANJA POSAMEZNIH VIROV V citirani literaturi navedemo do šest avtorjev vse, če jih je več kot šest, navedemo prve tri in dodamo»et al.«avtorje pišemo v istem vrstnem redu kot so v dokumentu, ki ga želimo citirati. Avtorje med seboj ločimo z vejico in presledkom. Kratice imen pišem skupaj, brez ločil. Naslove pred priimki in različno sestavljene priimke, tudi brez vezajev, obdržimo v izvorni obliki, kot so napisani, vključno z velikimi ali malimi črkami.

8 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 8 Primeri: - Lama AI Bassit napišemo AI Bassit L - Jiddeke M. van de Kamp napišemo van de Kamp JM - Gerard de Pouvourville napišemo de Pouvourville G - Sergio Lopez Moreno napišemo Lopez Moreno S - Jaime Mier y Teran napišemo Mier y Teran J Avtor je lahko tudi organizacija, npr. univerza, društvo, združenje, korporacija, agencija ali vladni organ. Ko navajamo npr. univerzo kot avtorja in je na publikaciji navedena tudi članica, oddelek ali inštitut, pišemo imena posameznih delov v padajočem hierarhičnem zaporedju, ločeno z vejico. Primeri: - International Standard Organization - Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta, Klinika za reprodukcijo in konje. - Veterinarska fakulteta, Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo. - Veterinarska zbornica, Sekcija veterinarjev v izobraževanju, raziskovanju in diagnostiki. V publikaciji kot avtorja ni osebe niti organizacije, lahko napišemo kot avtorja urednika. Če ne najdemo niti urednika, začnemo referenco z naslovom članka. Ne pišemo besede anonymous Navajanje člankov v revijah Naslove revij krajšamo po določilih Nacionalne ameriške medicinske knjižnice NLM, ta pa jih je osnovala na osnovi pravil mednarodnega standarda ISO 4. Bibliografska baza podatkov PubMed ima naslove revij okrajšane po določilih NLM. Za okrajšavami revij ni ločil. Če je naslov revije le ena beseda, se ta izpiše v celoti. Številke revij niso potrebne, ker se pri večini revij paginacija nadaljuje v posameznem letniku, razen pri posebnih številkah, ki imajo svoje štetje Članki v tiskanih revijah Splošna oblika reference: Avtor članka. Naslov članka. Okrajšan naslov revije letnica izdaje; letnik ali volumen (obvezno, če je posebna številka revije): od do (obseg strani). Primer: Panzica GC, Melcangi RC. The endocrine nervous system: source and target for neuroactive steroids. Brain Res Rev 2008; 57(suppl. 2):

9 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 9 Primer članka, če je avtor organizacija: American Cancer Society. Choices for good health: guidelines for nutrition and physical activity for cancer prevention. CA Cancer J Clin 2006; 56(5): Članki v revijah na internetu Večina člankov, objavljenih v revijah na internetu, je le elektronska verzija in so identični tiskani obliki (imajo enake elemente kot tiskana oblika) zato dodamo le nova elementa, značilna za revije na internetu, to je URL naslov revije in datum dostopa. Elektronske revije imajo tudi enake elemente, vendar se večinoma razlikujejo v obliki formata in oznaki strani. Založniki elektronskih revij uporabljajo različne oznake za lokacijo oz. obseg strani. Nekateri uporabijo zaporedje člankov v letu, drugi zaporedje v posameznem volumnu ali posamezni številki. V tem primeru uporabimo oznake izdajatelja in pred oznako napišemo mali e, da je razvidno, da gre za elektronsko revijo, in v oklepaju število strani. Nekateri članki v pdf obliki nimajo označenih strani, takrat strani preštejemo in napišemo 5 str. in ne 1 5. Če je članek v HTML ali XML formatu, strani ne moremo niti prešteti. V tem primeru lahko preštejemo število zaslonov, ali pa pogledamo predogled tiskanja članka in vidimo koliko je strani in napišemo 5 zasl. ali 5 str. Splošna oblika reference: Avtor članka. Naslov članka: podnaslov. Okrajšan naslov revije (Online) letnica izdaje; letnik ali volumen (če je posebna številka revije): oznaka na predlogi (obseg strani). (datum dostopa) Primer članka, identičnega tiskani obliki: Panzica GC, Melcangi RC. The endocrine nervous system: source and target for neuroactive steroids. Brain Res Rev (Online) 2008; 57(suppl. 2): (6. apr. 2012) Primer članka, ki je v elektronski reviji z zaporedno oznako člankov v posameznem letniku: Vergles Rataj A, Lindtner-Knific R, Vlahović K, Mavri U, Dovč A. Parasites in pet reptiles. Acta Vet Scand (Online) 2011; 53(1): e33 (17 str.) (6. apr. 2012)

10 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije Navajanje poglavij iz knjig (monografij) Splošna oblika reference: Avtor knjige. Naslov knjige: podnaslov. Izdaja. Vol. Kraj izdaje: Založnik, letnica izdaje: obseg uporabljenih strani. (naslov zbirke, štetje) Primer: Ware WA. Cardiovascular disease in small animal medicine. London: Manson Publishing, 2007: Primer, kjer je avtor organizacija: Ministry of Agriculture, Fisheries and Food. Manual of veterinary parasitological laboratory techniques. 2nd ed. London: Stationery Office, (Technical bulletin, No. 18) Navajanje poglavja iz knjige, kjer je avtor urednik Splošna oblika reference: Avtor poglavja. Naslov poglavja. In: Uredniki, eds. Naslov knjige: podnaslov. Izdaja. Vol. Naslov volumna (če ga ima). Kraj: Založnik, leto izdaje: obseg poglavja od do. Primer: Ling GV. Bacterial infections of the urinary tract. In: Ettinger SJ, Feldman EC, eds. Textbook of veterinary internal medicine: diseases of the dog and cat. 5th ed. Vol. 2. Philadelphia: WB Saunders Company, 2000: Primer navajanja knjige, kjer je avtor organizacija, združenje ali društvo: OIE. Rabies. In: International animal health code: mammals, birds and bees. 10th ed. Paris: Office Internationals des Epizooties, 2001: od do. Navajanje elektronske knjige, ki ima tudi tiskano izdajo in je dostopna preko spleta World Health Organisation for Animal Health (OIE). Bovine spongiform encephalopathy. In: Manual of diagnostic tests and vaccines for terrestrial animals. 6th ed. (Online) Paris: Office International des Epizooties, 2008: Chapter (12 str.) (10. maj 2012) Navajanje prispevka iz zbornika posvetovanja ali kongresa Splošna oblika reference: Avtor prispevka. Naslov prispevka. In: Naslov posvetovanja (če je): podnaslov. Naslov kongresa: zbornik (proceedings). Kraj kongresa: izdajatelj (večinoma organizator kongresa, izdajatelj zbornika, lahko fakulteta ali društvo), leto kongresa: obseg strani.

11 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 11 Primera: Hackett T. Feline trauma. In: 13. Simpozij o aktualnih boleznih malih živali: zbornik referatov. Dolenjske Toplice: Slovensko združenje veterinarjev za male živali, 2010: Grilc Fajfar A, Toplak I, Hostnik P, Jenčič V. First detection and partial characterization of koi herepesvirus (KHV) in Slovenia. In: 20 years of EVVS: integrating classical and molecular virology. 8th International Congress of Veterinary Virology: proceedings. Budapest: European Society of Veterinary Virology, 2009: 195. Referate s posvetovanj, ki so bili objavljeni v revijah, navajamo kot članek v reviji in podatkov o posvetovanju ne pišemo Navajanje magistrskega dela ali doktorske disertacije Splošna oblika reference: Avtor. Naslov: podnaslov. Kraj zagovora: Univerza, Fakulteta, leto izdaje. Doktorska disertacija Primera: Pestevšek U. Prehranski dejavniki v etiologiji prebavnih in presnovnih motenj pri molznicah v poporodnem obdobju. Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Veterinarska fakulteta, Doktorska disertacija Verhaar HJM. Predictive methods in aquatic toxicology. Utrecht: Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde, Doktorska disertacija Navajanje pravilnikov, predpisov in zakonov Uradni list, slovenski ali evropski, je periodična publikacija, zato ima pri navajanju enake elemente kot članek, objavljeni v reviji. Splošna oblika reference: Naslov pravilnika ali zakona. Naslov revije leto; volumen (številka): obseg strani (datum objave) Primeri: Zakon o zaščiti živali. Ur List RS 2007; 17(43): 5943 ( ) Pravilnik o označevanju in navodilu za uporabo zdravila za uporabo v veterinarski medicini. Ur List RS 2009; 19(101): ( ) European Food Safety Authority. Revised exposure assessment for ethyl lauroyl arginate for the proposed uses as a food additive. EFSA J (Online) 2012; 10(4): e2652 (14 str.) ( )

12 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 12 Commission Regulation (EC) No. 1170/2009 of 30. November 2009 amending Directive 2002/46/EC of the European Parliament and of Council and Regulation (EC) No. 1925/2006 of the European Parliament and of the Council as regards the lists of vitamin and minerals and their forms that can be added to foods, including food supplements. Off J Eur Union (Online) 2009; L314: e ( ) Navajanje standardov Splošna oblika reference: Številka standarda. Naslov: podnaslov. Kraj izdaje : Izdajatelj, letnica : obseg str. Primera: SIST EN ISO/IEC 17025: Splošne zahteve za usposobljenost preskuševalnih in kalibracijskih laboratorijev. Ljubljana : Slovenski inštitut za standardizacijo, 2005: 30 str. ISO :1998. Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the detection and enumeration of Listeria monocytogenes - Part 2: enumeration method. Geneva : International Organization for Standardization, 1998: 26 str.

13 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 13 Priloge: Priloga 1: Primer platnice Priloga 2: Primer naslovne strani Priloga 3: Primer splošne strani

14 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 14 Ime in priimek avtorja (brez akademskih nazivov) NASLOV DELA Doktorska disertacija Ljubljana, leto

15 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 15 Interdisciplinarni doktorski študijski program Biomedicina ALI Varstvo okolja veterinarska medicina UDK Ime in priimek avtorja, dr. vet. med NASLOV DELA Doktorska disertacija TITLE Doctoral dissertation Ljubljana, leto

16 G. Grecs Smole: Navodila avtorjem za oblikovanje doktorske disertacije 16 Neža Grgurevič Genetsko pogojene razlike med obnašanjem samcev in samic pri miših brez gena za steroidogeni faktor 1 Delo je bilo opravljeno v Centru za genomiko živali Veterinarske fakultete v Ljubljani Javni zagovor je bil opravljen: Mentor: prof. dr. Gregor Majdič Izjava o delu: Izjavljam, da je doktorska disertacija rezultat lastnega raziskovalnega dela, da so rezultati korektno navedeni in nisem kršil-a avtorskih pravic in intelektualne lastnine drugih. Izjavljam, da je elektronski izvod identičen tiskanemu. Člani strokovne komisije za oceno in zagovor: Predsednik: prof. dr. Robert Frangež Član: prof. dr. Vojteh Cestnik Član: prof. dr. Marko Živin

NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj z

NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj z NAVODILA ZA PISANJE PROJEKTNIH DIPLOMSKIH DEL 1 KAJ JE PROJEKT? Projekt je enkraten glede na način izvedbe, vsebuje nove in neznane naloge, ima svoj začetek in konec, privede do sprememb v dnevnem delu

Prikaži več

Microsoft Word - diplomsko delo in izpit

Microsoft Word - diplomsko delo in izpit PISANJE DIPLOMSKEGA DELA IN DIPLOMSKI IZPIT TEHNIČNI NAPOTKI Naloga naj bo natipkana po naslednjih navodilih: oblika prednje platnice, naslovne strani in hrbta diplomskega dela: Prednje platnice diplomskega

Prikaži več

Microsoft Word - bibliografske-zbirke-medicina.doc

Microsoft Word - bibliografske-zbirke-medicina.doc Univerza v Ljubljani Filozofska fakulteta Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo Sistemi za poizvedovanje Bibliografske zbirke področje medicine Mentor: doc.dr. Jure Dimec Avtorja:

Prikaži več

DODATEK_F8

DODATEK_F8 COMARC/B F.8 F.8 Tabela polj/podpolj s stopnjo obveznosti za posamezen bibliografski nivo V tabeli je podana obveznost polj/podpolj (o - obvezen podatek, p - obvezen podatek, če obstaja, in n - neobvezen

Prikaži več

5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov

5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov 5. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Rimske Terme, 22. 23. maj 2020 Navodila avtorjem prispevkov Od avtorjev, ki bi želeli aktivno sodelovati s predavanjem na 5. kongresu Društva radioloških

Prikaži več

OŠ Zalog

OŠ Zalog OŠ ZALOG Cerutova 7 Ljubljana J.S. NAVODILA ZA OBLIKOVANJE PISNIH NALOG Interno gradivo Ljubljana, 2013 2 KAZALO 1 UVOD... 3 2 FORMALNO OBLIKOVANJE PISNEGA IZDELKA... 4 2.1 Naslovna stran... 4 2.2 Papir,

Prikaži več

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira 1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira študentski svet FDŠ (v nadaljevanj ŠS) v sodelovanju

Prikaži več

Microsoft Word - Navodila za izdelavo pisnih izdelkov_JB - SeminarDPN1.docx

Microsoft Word - Navodila za izdelavo pisnih izdelkov_JB - SeminarDPN1.docx Interna navodila 1 Seminarska naloga pri predmetu DPN 1 Obseg seminarske naloge Seminarska naloga: - mora opredeliti izbrano vrsto strojev, njihovo razširjenost in področja uporabe v globalnem merilu;

Prikaži več

UNIVERZA NA PRIMORSKEM

UNIVERZA NA PRIMORSKEM UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MATEMATIKO, NARAVOSLOVJE IN INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE ODDELEK ZA BIODIVERZITETO Navodila za pripravo zaključnih del na študijskih programih 1. in 2. stopnje Oddelka

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc JAVNI RAZPIS ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE V LETU 2007 (Uradni list RS, št 37/2007) PRIJAVNA VLOGA ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE

Prikaži več

Na podlagi 77. člena Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/17) in 44. člena Pravil Teološke fakultete Univerze v Ljubljani je Senat Univerze

Na podlagi 77. člena Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/17) in 44. člena Pravil Teološke fakultete Univerze v Ljubljani je Senat Univerze Na podlagi 77. člena Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/17) in 44. člena Pravil Teološke fakultete Univerze v Ljubljani je Senat Univerze v Ljubljani Teološke fakultete na svoji 4. redni seji,

Prikaži več

4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov

4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov 4. KONGRES DRUŠTVA RADIOLOŠKIH INŽENIRJEV SLOVENIJE Zreče, 25. 26. maj 2018 Navodila avtorjem prispevkov Od avtorjev, ki bi želeli aktivno sodelovati s predavanjem na 4. kongresu Društva radioloških inženirjev

Prikaži več

VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE

VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE Univerza v Ljubljani Naravoslovnoteniška fakulteta Oddelek za tekstilstvo VSEBINSKI NASLOV SEMINARSKE NALOGE TITLE IN ENGLISH Avtorja: Študijska smer: Predmet: Informatika in metodologija diplomskega dela

Prikaži več

POROČILO

POROČILO UVOD Delovanje knjižnice Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani (UL FKKT), ki je sedaj že 17 let funkcionalno združena s Centralno tehniško knjižnico (CTK), lahko ocenimo kot uspešno kar

Prikaži več

Na podlagi 25. člena Pravil Univerze na Primorskem, Fakultete za management in na podlagi Pravilnika o pripravi in zagovoru doktorske disertacije na U

Na podlagi 25. člena Pravil Univerze na Primorskem, Fakultete za management in na podlagi Pravilnika o pripravi in zagovoru doktorske disertacije na U Na podlagi 25. člena Pravil Univerze na Primorskem, Fakultete za management in na podlagi Pravilnika o pripravi in zagovoru doktorske disertacije na Univerzi na Primorskem, ki ga je sprejel Senat Univerze

Prikaži več

V skladu s 132., 133: in 134. členom Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/2017 s spre111embam1) ter 79. 1n členom Pravil o organiziran

V skladu s 132., 133: in 134. členom Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/2017 s spre111embam1) ter 79. 1n členom Pravil o organiziran V skladu s 132., 133: in 134. členom Statuta Univerze v Ljubljani (Ur. l. RS, št. 4/2017 s spre111embam1) ter 79. 1n. 113. členom Pravil o organiziranosti in delovanju Fakultete za kemijo in kemijsko tehnolog!jo

Prikaži več

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni list RS, št. 40/2010, z dne 21.5.2010) PRIJAVNA VLOGA A. PODATKI O PRIJAVITELJU 1.

Prikaži več

Navodila

Navodila Univerza v Ljubljani Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo TEJA KOLER POVH GORAN TURK NAVODILA ZA OBLIKOVANJE VISOKOŠOLSKIH DEL NA FAKULTETI ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO IN NAVAJANJE VIROV Ljubljana,

Prikaži več

ARRS-BI-FR-PROTEUS-JR-Prijava/2011 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slov

ARRS-BI-FR-PROTEUS-JR-Prijava/2011 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slov Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Francosko republiko Program PROTEUS v letih 2012-2013 (Uradni list RS, št. 10/2011,

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc Na podlagi Statuta Univerze v Ljubljani in 42. člena Pravil o organiziranosti in delovanju Visoke šole za zdravstvo je senat Univerze v Ljubljani Visoke šole za zdravstvo na 38. redni seji dne 16. 10.

Prikaži več

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z dne 25.10.2011, s spremembami (Merila) V tej prilogi

Prikaži več

NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplom

NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplom NAVODILA ZA PRIPRAVO IN PISANJE SEMINARSKIH, DIPLOMSKIH IN MAGISTRSKIH DEL FAKULTETE ZA UPRAVO V besedilu se uporablja»delo«tako za seminarsko, diplomsko kot za magistrsko delo, z izjemo v primerih, ko

Prikaži več

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / 24. 5. 2019 Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 1 PRAVILA ZA OBLIKOVANJE

Prikaži več

(Microsoft Word - Navodila_za_izdelavo_seminarskih_in_drugih_nalog-SE\212LJ_ v1[lektorirano].docx)

(Microsoft Word - Navodila_za_izdelavo_seminarskih_in_drugih_nalog-SE\212LJ_ v1[lektorirano].docx) 2011, v.1 SEŠ Ljubljana mag. Alenka Zabukovec PRAVILA ZA IZDELAVO NALOG NA SEŠ LJUBLJANA Pripravila mag. Alenka Zabukovec, avgust 2011, v.1 O PRAVILIH Pravila za izdelavo nalog na Srednji ekonomski šoli

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI

NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI NAVODILO ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL NA FAKULTETI ZA UPORABNE DRUŽBENE ŠTUDIJE V NOVI GORICI Na podlagi drugega odstavka 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pi

Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar   Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pi Pisanje strokovnih in znanstvenih del doc. dr. Franc Brcar franc.brcar@gmail.com http://www.uporabna-statistika.si/ Prirejeno po: Brcar, F. (2016). Pisanje strokovnih in znanstvenih del. Novo mesto: 1

Prikaži več

Kako do diplome

Kako do diplome DIPLOMSKI RED VIŠJE STROKOVNE ŠOLE KAZALO KAZALO PRILOG... 2 UVODNE DOLOČBE... 3 PRIPRAVA NA DIPLOMO... 3 Razpis naslovov za diplomska dela, mentorstvo... 3 Izbira naslova diplomskega dela in mentorja...

Prikaži več

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o

ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva o ZAHTEVA ZA UVELJAVLJANE PRAVIC POSAMEZNIKA V POVEZAVI Z NJEGOVIMI OSEBNIMI PODATKI Pošta Slovenije skladno z veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov posameznikom omogoča uveljavljanje

Prikaži več

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov

Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnov Navodila za pripravo oglasov na strani Med.Over.Net v 2.2 Statistično najboljši odziv uporabnikov je na oglase, ki hitro in neposredno prenesejo osnovno sporočilo. Izogibajte se daljših besedil in predolgih

Prikaži več

COBISS3/Medknjižnična izposoja

COBISS3/Medknjižnična izposoja 3/Medknjižnična izposoja 2.2 KATALOG Katalog nam omogoča: iskanje gradiva prikaz izbranih bibliografskih zapisov ali pripadajočih podatkov o zalogi iz lokalne baze podatkov v formatu COMARC vpogled v stanje

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - krstulovic

Microsoft PowerPoint - krstulovic PROST DOSTOP DO DOSEŽKOV SLOVENSKIH ZNANSTVENIKOV PREK PORTALA dlib.si mag. Karmen Štular Sotošek mag. Zoran Krstulović Daša Pokorn Narodna in univerzitetna knjižnica 3 Uporabniki in prosto dostopne zbirke

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-MS-CEA-03-A-2009.doc

Microsoft Word - ARRS-MS-CEA-03-A-2009.doc RAZPIS: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Komisariatom za atomsko energijo (CEA) Francoske republike v letih 2009-2011 Splošna opomba: Vnosna

Prikaži več

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc NAVODILA K CENIKU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2005/2006 UL FAKULTETE ZA POMORSTVO IN PROMET Šolnine in prispevke za študijsko leto 2005/2006 je določil Upravni odbor Fakultete za pomorstvo in promet na svoji 22.

Prikaži več

Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/ /03/2018 ESMA SL

Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/ /03/2018 ESMA SL Smernice Sodelovanje med organi na podlagi členov 17 in 23 Uredbe (EU) št. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 SL Kazalo 1 Področje uporabe... 2 2 Namen... 4 3 Obveznosti v zvezi s skladnostjo in poročanjem...

Prikaži več

rm.dvi

rm.dvi 1 2 3 4 5 6 7 Ime, priimek Razred 14. DRŽAVNO TEKMOVANJE V RAZVEDRILNI MATEMATIKI NALOGE ZA PETI IN ŠESTI RAZRED OSNOVNE ŠOLE Čas reševanja nalog: 90 minut Točkovanje 1., 2., in 7. naloge je opisano v

Prikaži več

Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: T: Režim študija Predmet: Uvod

Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: T: Režim študija Predmet: Uvod Komisija za študijske zadeve UL Medicinske fakultete Vrazov trg 2 SI-1000 Ljubljana E: ksz@mf.uni-lj.si T: +386 1 543 7700 Režim študija Predmet: Uvod v medicino, modul Informatika Študijski program: EMŠ

Prikaži več

34. seja Senata UL, z dne (sklepi HK UL, sprejeti na 10. seji dne ) I. Zbrane spremembe habilitacijskih področij članic UL, ki jih

34. seja Senata UL, z dne (sklepi HK UL, sprejeti na 10. seji dne ) I. Zbrane spremembe habilitacijskih področij članic UL, ki jih 34. seja Senata UL, z dne 24.1.2017 (sklepi HK UL, sprejeti na 10. seji dne 21.12.2016) I. Zbrane spremembe habilitacijskih področij članic UL, ki jih je HK UL zbirala in se odločila, da jih sedaj v paketu

Prikaži več

COMARC/H Format

COMARC/H Format PODATKI O STANJU ZALOGE SEZNAM POLJ 996 Podatki o stanju zaloge monografskih publikacij 997 Podatki o stanju zaloge serijskih publikacij 998 Zbirni podatki o stanju zaloge Polja 996, 997 in 998 so ponovljiva.

Prikaži več

Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z d

Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z d Oznaka prijave: Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa»crp-2019«v letu 2019 (Uradni list RS, št. 35/2019, z dne 31. 05. 2019) PRIJAVNA VLOGA A. SPLOŠNI PODATKI

Prikaži več

Na podlagi 30. in 32.člena Statuta Fakultete za zdravstvo Angele Boškin (Uradni list RS, št. 86/16), je Senat Fakultete za zdravstvo Angele Boškin na

Na podlagi 30. in 32.člena Statuta Fakultete za zdravstvo Angele Boškin (Uradni list RS, št. 86/16), je Senat Fakultete za zdravstvo Angele Boškin na Na podlagi 30. in 32.člena Statuta Fakultete za zdravstvo Angele Boškin (Uradni list RS, št. 86/16), je Senat Fakultete za zdravstvo Angele Boškin na 7. redni seji v študijskem letu 2016/2017, dne 17.

Prikaži več

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti, SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-MS-BR-07-A-2009.doc

Microsoft Word - ARRS-MS-BR-07-A-2009.doc RAZPIS: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Federativno Republiko Brazilijo v letih 2010 2012 (Uradni list RS št. 53/2009) Splošna opomba: Vnosna

Prikaži več

Prirocnik2.indd

Prirocnik2.indd Priročnik celostne grafi čne podobe podjetja Kemofarmacija d.d. Uvod Pravilna in dosledna uporaba podobe blagovne znamke je zelo pomembna, saj je le-ta najpomembnejši element vizualne komunikacije. Ob

Prikaži več

PRILOGA VPRAŠALNIK K ZAHTEVI ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE: 1. člana uprave družbe za upravljanje v dvotirnem sistemu upravljanja 2. iz

PRILOGA VPRAŠALNIK K ZAHTEVI ZA IZDAJO DOVOLJENJA ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE: 1. člana uprave družbe za upravljanje v dvotirnem sistemu upravljanja 2. iz PRILOGA VPRAŠALNIK K ZAHTEVI ZA IZJO DOVOLJENJA ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE: 1. člana uprave družbe za upravljanje v dvotirnem sistemu upravljanja 2. izvršnega direktorja družbe za upravljanje v enotirnem

Prikaži več

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu Na podlagi 64. člena Pravil o organizaciji in delovanju Fakultete za humanistične študije, št. 011-01/13 z dne 27. 6. 2013, je Senat Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije na svoji 4.

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI

UNIVERZA V LJUBLJANI UNIVERZA V LJUBLJANI BIOTEHNIŠKA FAKULTETA ŠTUDIJ BIOTEHNOLOGIJE Ime PRIIMEK NASLOV DIPLOMSKEGA SEMINARJA DIPLOMSKI SEMINAR Univerzitetni študij - 1. stopnja Biotehnologija Ljubljana, 2010 UNIVERZA V LJUBLJANI

Prikaži več

Na podlagi 154

Na podlagi 154 To prečiščeno besedilo Pravil o diplomi Univerze na Primorskem Pedagoške fakultete Koper obsega: - Pravila o diplomi Univerze na Primorskem Pedagoške fakultete Koper z dne 19. marca 2004; - Spremembe in

Prikaži več

VAJE RID 1 (4), program PTI, šol

VAJE RID 1 (4), program PTI, šol VAJE INFORMATIKA, program PTI šol. leto 08/09 Za vsako vajo izdelajte kratka navodila oz. katere ukaze ste uporabili za izdelavo dokumenta. Vsak dokument stiskajte in ga vsatvite v delovno mapo. Pred izpitom

Prikaži več

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu na podlagi pete alineje 51

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu na podlagi pete alineje 51 Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je na podlagi pete alineje enajstega odstavka 51. h člena Zakona o visokem šolstvu (Ur. l. RS, št. 119/06 uradno prečiščeno besedilo,

Prikaži več

Microsoft Word - Visoko_citirane_3.doc

Microsoft Word - Visoko_citirane_3.doc Visoko citirane objave (1%) v obdobju 23-213 glede na predhodno obdobje Visoko citirane objave so znanstvene objave, ki se po številu citatov uvrščajo v zgornji odstotek najbolj citiranih objav. Gibanje

Prikaži več

Navodila za pripravo spletnih oglasov

Navodila za pripravo spletnih oglasov Navodila za pripravo spletnih oglasov Gradivo pošljite na naslov spletnioglasi@finance.si. Rok oddaje: dva delovna dneva pred začetkom akcije. Zahtevajte potrditev prejema gradiva in njegovo ustreznost.

Prikaži več

Microsoft Word - Pravilnik_DD__Ekonomija_.doc

Microsoft Word - Pravilnik_DD__Ekonomija_.doc Na osnovi 162. člena Statuta Univerze v Ljubljani in 45. člena Pravil Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je Senat Ekonomske fakultete na svoji seji 10. decembra 2007 sprejel naslednji PRAVILNIK O

Prikaži več

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga uporabljate tudi za portal Lo.Polis (www.lopolis.si), kjer

Prikaži več

Univerzitetni študijski program Fizika I

Univerzitetni študijski program Fizika I Medicinska fizika II. stopnja 1. Splošni podatki o študijskem programu Ime študija: Magistrski študijski program Medicinska fizika. Stopnja študija: Druga bolonjska stopnja. Vrsta študija: Enopredmetni

Prikaži več

Na podlagi 2. točke prvega odstavka 21. člena Statuta Evropske pravne fakultete Nove univerze (v nadaljevanju: fakulteta) z dne je upravni

Na podlagi 2. točke prvega odstavka 21. člena Statuta Evropske pravne fakultete Nove univerze (v nadaljevanju: fakulteta) z dne je upravni Na podlagi 2. točke prvega odstavka 21. člena Statuta Evropske pravne fakultete Nove univerze (v nadaljevanju: fakulteta) z dne 24. 9. 2018 je upravni odbor fakultete sprejel naslednji PRAVILNIK O ŠTUDIJU

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI NOVA UNIVERZA, EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA - Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica - tel: (05) 338-44-00, fax: (05) 338-44-01 - e-pošta: info@evro-pf.si Informativno mesto: - Referat za študijske zadeve,

Prikaži več

SL SL SL

SL SL SL KOMISIJA EVROPSKIH SKUPNOSTI Bruselj, 13.8.2008 COM(2008) 514 konč. VOL. I 2008/0167 (CNS) 2008/0168 (CNS) Predlog UREDBA SVETA o spremembi Uredbe (ES) št. 2182/2004 o medaljah in žetonih, podobnih eurokovancem

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

Na podlagi 30. člena Statuta Mednarodne podiplomske šole Joz efa Stefana (v nadaljevanju MPŠ) je Senat MPŠ na 120. seji dne sprejel PRAVIL

Na podlagi 30. člena Statuta Mednarodne podiplomske šole Joz efa Stefana (v nadaljevanju MPŠ) je Senat MPŠ na 120. seji dne sprejel PRAVIL Na podlagi 30. člena Statuta Mednarodne podiplomske šole Joz efa Stefana (v nadaljevanju MPŠ) je Senat MPŠ na 120. seji dne 12. 9. 2017 sprejel PRAVILNIK O MAGISTRSKEM IN DOKTORSKEM ŠTUDIJU SPLOŠNE DOLOČBE

Prikaži več

EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online? Dostop in prijava Ustvarjanje računa Uporaba

EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online? Dostop in prijava Ustvarjanje računa Uporaba EndNote Basic Online navodila za uporabo Vsebina 1 Kaj je EndNote Online?... 2 2 Dostop in prijava... 3 2.1 Ustvarjanje računa... 3 3 Uporaba... 5 3.1 Dodajanje referenc... 5 3.2 Navodila za pripravo in

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Dostopnost elektronskih virov za slepe, slabovidne in druge osebe z motnjami branja Kristina Janc ZSSML - 27. Seja TIFLO sekcije 22.3.2012 Možnost izkoriščanja elektronskih virov za slepe, slabovidne in

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del OBRAZEC REG-MED/PRIP-I Izpolni Urad RS za zdravila Referen na številka: Datum: PRIGLASITEV MEDICINSKEGA PRIPOMO KA RAZREDA I ZA VPIS V REGISTER (izpolnite s tiskanimi rkami) Polno ime firme PODATKI O PREDLAGATELJU

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc

Microsoft Word - vprasalnik_AZU2007.doc REPUBLIKA SLOVENIJA Anketa o zadovoljstvu uporabnikov statističnih podatkov in informacij Statističnega urada RS 1. Kako pogosto ste v zadnjem letu uporabljali statistične podatke in informacije SURS-a?

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju UO UL) na seji 25. 1. 2018, članica Univerza v Ljubljani,

Prikaži več

Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v letih 201

Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v letih 201 Oznaka prijave: Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike v letih 2015-2016 (Uradni list RS, št. 92/2014, z dne 19.12.2014)

Prikaži več

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc)

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc) MORSE UČENJE PO KOCHOVI METODI Računalniški program za učenje skupaj z nekaterimi dodatnimi datotekami dobite na spletni strani avtorja: http://www.g4fon.net/. Zanimive strani so tudi: - http://www.qsl.net/n1irz/finley.morse.html

Prikaži več

1

1 SPLOŠNA NAVODILA ZA IZDELAVO DIPLOMSKEGA DELA 1 UVOD Študent lahko pristopi k izdelavi diplomskega dela, ko študijska komisija študentu potrdi predloţeno dispozicijo. Sklep o potrditvi teme mora študent

Prikaži več

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta)

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta) PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (poštna številka in pošta) (telefon) (elektronska pošta) IZPOLNI OBČINA NAPOVED PODATKOV ZA ODMERO NADOMESTILA ZA

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Državni izpitni center *M11145113* INFORMATIKA SPOMLADANSKI IZPITNI ROK NAVODILA ZA OCENJEVANJE Petek, 10. junij 2011 SPLOŠNA MATURA RIC 2011 2 M111-451-1-3 IZPITNA POLA 1 1. b 2. a 3. Pojem se povezuje

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija - Objava v Ur. l. RS dne doc

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija - Objava v Ur.  l.  RS dne doc MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNA UPRAVA Oddelek za zdravje in socialno varstvo Cigaletova ulica 5 1000 Ljubljana JAVNEGA RAZPISA za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju lekarniške

Prikaži več

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Spremembe v Navodilih ponudnikom za pripravo ponudbe

Prikaži več

Zadeva: Ponudba

Zadeva: Ponudba Navodila za urejanje Spletne strani CTEK.si 1. Dodajanje novega polnilnika Za dodajanje novega polnilnika nikoli ne prepisujte že objavljenih vsebin, ampak sledite tem navodilom. Ta so zagotovilo, da bodo

Prikaži več

Microsoft Word _03_21_Pravilnik_bolonjski_MAG.doc

Microsoft Word _03_21_Pravilnik_bolonjski_MAG.doc Na osnovi 162. člena Statuta Univerze v Ljubljani in 45. člena Pravil Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani je Senat Ekonomske fakultete na svoji seji 21. decembra 2009 sprejel, na sejah 28. maja 2012,

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N15164132* 9. razred TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Ponedeljek, 11. maj 2015 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA 9. razred RIC 2015 2 N151-641-3-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo,

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : ržavni izpitni center *M15178112* SPOMLNSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Četrtek, 4. junij 2015 / 90 minut ovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1: Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slove

1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1: Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slove 1. IDENTIFIKACIJA PODATKOVNEGA NIZA 1.1 Naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1:250.000 1.2 Alternativni naslov Strukturno-tektonska karta Slovenije 1:250.000 1.3 Okrajšani naslov - 1.4 Globalni

Prikaži več

UL FA Pravilnik o zaključnem delu

UL FA Pravilnik o zaključnem delu Univerza v Ljubljani Fakulteta za arhitekturo ŠTUDIJSKI PROGRAM ARHITEKTURA Navodila za izbiro teme in izdelavo zaključnega dela na Enovitem magistrskem študijskem programu Arhitektura februar 2017 KAZALO

Prikaži več

Microsoft Word - 88_01_Pravilnik_o_znanstveno_raziskovalnem_razvojnem_svetovalnem_delu_na_FZJ_ docx

Microsoft Word - 88_01_Pravilnik_o_znanstveno_raziskovalnem_razvojnem_svetovalnem_delu_na_FZJ_ docx Na podlagi 22., 70., 71., 94., 95., 96., 97. člena Statuta Fakultete za zdravstvo Jesenice je Senat Fakultete za zdravstvo Jesenice na svoji na 5. redni seji v študijskem letu 2014/2015, dne 18. 2. 2015,

Prikaži več

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL ZDA Št. gradiva U9NT8460 Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s pre

Caterpillar Inc. 100 NE Adams Street, Peoria, IL ZDA Št. gradiva U9NT8460 Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s pre Operativni dokument Dodatne informacije Informacije o skladnosti s predpisi Za sestavne dele sistema GRADE 1 Kazalo vsebine stran Varnostni znaki in oznake... 3 Varnostna sporočila... 4 Druge nalepke...

Prikaži več

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo mesto, april 2008 Ime in priimek študenta ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo

Prikaži več

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša 12. 4. 2010 1 Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolov (običajno Σ 2) Σ n = {s 1 s 2... s n ; s i Σ, i =

Prikaži več

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Fakulteta za družbene vede Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komenta

ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Fakulteta za družbene vede Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komenta ŠTUDENTSKE ANKETE UNIVERZE V LJUBLJANI Študentska anketa o študiju na III. stopnji Študijsko leto 2017/18 Pripombe, komentarje, vprašanja sporočite na http://1ka.si/set Ljubljana, 7. januar 2019 1. Povzetek

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV ZA SIMPOZIJ REGIONALNI RAZVOJ V SLOVENIJI

NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV ZA SIMPOZIJ REGIONALNI RAZVOJ V SLOVENIJI NAVODILA AVTORJEM ZA PRIPRAVO PRISPEVKOV V KNJIŽNI ZBIRKI GIS V SLOVENIJI 1 Uvod Knjižno zbirko GIS v Sloveniji izdaja Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, zalaga pa Založba ZRC. Uredniški odbor

Prikaži več

SPLOŠNE INFORMACIJE

SPLOŠNE INFORMACIJE »PSIHOLOŠKI DIFERENCIALNI MODUL«(PDM) V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/17 1 VSEBINA: 1. Namen Psihološkega diferencialnega modula (PDM)... 2 2. Predmeti PDM... 2 2.1 Predmeti... 4 2.1.1 Diferencialna psihologija...

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

EU-TPD 1 PODROBNOSTI KODIRANJA Informacije za trgovino JB za DCTA, (Final 1.2) Obveznost kodiranja izdelka, urejena s predpisom EU-TPD se n

EU-TPD 1 PODROBNOSTI KODIRANJA Informacije za trgovino JB za DCTA, (Final 1.2) Obveznost kodiranja izdelka, urejena s predpisom EU-TPD se n EU-TPD 1 PODROBNOSTI KODIRANJA Informacije za trgovino Obveznost kodiranja izdelka, urejena s predpisom EU-TPD se nanaša na tobačne izdelke na trgu EU in na tobačne izdelke, izdelane v EU, vključno s tistimi

Prikaži več

Pravilnik o spremembah in dop...avilnika o uniformah_2011.pdf

Pravilnik o spremembah in dop...avilnika o uniformah_2011.pdf Stran 12170 / Št. 93 / 18. 11. 2011 Tolmin kategorije AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE ter F in G. 12. Izpitni center Postojna obsega območje upravnih enot Cerknica, Idrija, Ilirska Bistrica, Kočevje,

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto NAVODILA ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL Stran:1/18 Na podlagi 18. člena Pravilnika o diploms

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto NAVODILA ZA PISANJE STROKOVNIH IN ZNANSTVENIH DEL Stran:1/18 Na podlagi 18. člena Pravilnika o diploms Stran:1/18 Na podlagi 18. člena Pravilnika o diplomski in magistrski nalogi, sprejetega dne 14. 11. 2013 ter 138. člena Statuta Fakultete za industrijski je Senat Fakultete za industrijski (v nadaljevanju:

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarova

Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarova Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarovalni nadzor izdaja SKLEP o omejitvah glede sredstev

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več