Microsoft Word Testiranje AM kategorija.docx

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word Testiranje AM kategorija.docx"

Transkripcija

1 01. Kdaj uporabljamo svetlobne opozorilne znake? Kadar želimo opozoriti druge voznike na policiste, ki merijo hitrost vozil Kadar pripeljemo v zavoj ali oster ovinek Kadar smo ogroženi sami ali kdo drug 02. Katere dokumente mora imeti voznik kolesa z motorjem med vožnjo pri sebi? (možna sta dva ali več pravilnih Potrdilo o državljanstvu Osebno izkaznico Vozniško dovoljenje Prometno dovoljenje 03. Ali je dovoljeno prehitevati vozilo, ki v križišču zavija desno? Da, vendar če med prehitevanjem ne zapeljemo čez levi rob smernega vozišča Da, v vsakem primeru. 04. Kje lahko najprej pričakujemo meglo? (možna sta dva ali več pravilnih V bližini močvirnatih tal V bližini rek in potokov Na osojnih legah Na prisojnih legah 05. S kakšnimi lučmi moramo voziti v megli? S pozicijskimi lučmi Z zasenčenimi lučmi Z bleščečimi lučmi 06. Kako moramo voziti preko mokrega listja? Moramo pospešiti Moramo močno zavirati Voziti moramo previdno in se, če je mogoče, izogniti mokremu listju 07. Kakšna je vožnja po tlakovanem cestišču s kolesom z motorjem? Po tlakovanem cestišču imamo dobro oprijemanje pnevmatike s podlago Vožnja je nevarna zaradi gladke površine, še posebej ko je mokra Vožnja po tlakovanem cestišču ni nevarna 08. Kje lahko pozimi pričakujemo poledico? (možna sta dva ali več pravilnih Na mostovih V senčni oziroma osojni legi Na viaduktih 09. Kaj si mora voznik nastaviti pred vožnjo kolesa z motorjem? Vzratni ogledali Osvetlitev armature Luči Sedež 10. S kakšno barvo črte je označeno področje kratkotrajnega parkiranja? Modro Rumeno Belo 11. Na kaj mora biti voznik kolesa z motorjem pozoren? (možna sta dva ali več pravilnih Na talne označbe na vozišču Na označbe za parkiranje Na pesek Na jaške odtočnih kanalov 12. Koliko znaša varnostna razdalja, če vozimo s 90 km/h? 15 m 27 m 54 m Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

2 13. S kakšno največjo dovoljeno hitrostjo smemo voziti v območju umirjenega prometa? V območju umirjenega prometa ne smemo voziti 10 km/h 5 km/h 14. Katera vozila lahko vozimo z vozniškim dovoljenjem AM kategorije? (možna sta dva ali več pravilnih Kolo s pomožnim motorjem Kolo z motorjem Motorno kolo 15. Kdaj je oprijem pnevmatik slab? (možna sta dva ali več pravilnih Pri veliki hitrosti Pri nepravilno napolnjenih pnevmatikah Pri majhni debelini dezena pnevmatike Na mokrem in poledenelem cestišču 16. Kaj se zgodi, če so pnevmatike neenakomerno ali preveč obrabljene? (možna sta dva ali več pravilnih Poveča se možnost zdrsa Dosegamo večje hitrosti in večjo varnost na cesti Zmanjša se oprijem pnevmatik s cestiščem 17. Znaki, ki jih dajejo policisti razveljavijo? (možna sta dva ali več pravilnih Svetlobne prometne znake Prometne znake Pravilo srečanja Desno pravilo 18. Ali lahko v križišču prehitimo vozilo, ki zavija levo? Smemo po levi strani, vendar pri tem ne smemo zapeljati na smerno vozišče za nasprotni promet V križišču ni dovoljeno prehitevanje Lahko ga prehitimo po desni strani, če je na križišču dovolj prostora 19. Kdaj uporabljamo zaščitno čelado pri vožnji kolesa z motorjem? Občasno, ko je slabo vreme Vedno Samo pri vožnji izven naselja 20. Kdaj policist takoj na mestu odvzame vozniško dovoljenje in izključi voznika iz prometa? Policist nima te pristojnosti Če je duševno stanje voznika takšno, da ni sposoben varne vožnje Če povzroči prometno nesrečo z manjšo škodo Če se prekomerno razburja ob izrečeni kazni policista 21. Na koliko je omejena konstrukcijska hitrost kolesa z motorjem na ravni cesti? 50 km/h 45 km/h Ni omejena 60 km/h 22. Kdaj uporabimo zvočni opozorilni znak? Kadar po pločniku hodi skupina otrok Če na prehodu za pešce stoji invalid Če imamo dovolj močno baterijo, lahko hupamo kolikor nas je volja Zvočni opozorilni znak uporabimo pri vožnji nasproti otrokom, ki niso pozorni na promet okoli njih 23. Kaj lahko pričakujemo, ko pripeljemo do znaka za nevarnost»kamenje na cesti«? (možna sta dva ali več pravilnih Gramoz in kamenje na cesti varnost poškodbe voznika Za voznike kolesa z motorjem to ne predstavlja nevarnosti Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

3 24. Česa ne smemo izvajati, ko pripeljemo do znaka za nevarnost»spolzko vozišče«? (možna sta dva ali več pravilnih Naglo pospeševati Naglo zavirati Naglo zasukati krmilo 25. Kaj lahko pričakujemo, ko pripeljemo do znaka za nevarnost»dvosmerni promet«? (možna sta dva ali več pravilnih Da bomo lahko parkirali tudi na levi strani vozišča v smeri vožnje Vozilo iz nasprotne smeri Promet iz nasprotne smeri 26. Kaj pomeni rdeči trikotnik na škatlici za zdravila? Da voznik ne sme voziti motornega vozila dokler uživa ta zdravila oziroma dokler zdravila delujejo Označuje blagovno znamko zdravila. Če voznik uživa takšno zdravilo lahko vozi le motorno kolo Označuje vrsto nevarne snovi 27. Kaj sodi med obvezno opremo motorista? (možna sta dva ali več pravilnih Rokavice Homologirana motoristična čelada Primerna obutev (zaščitni škornji) Radio povezava za komunikacijo s sopotnikom 28. Kako mora biti oblečen voznik kolesa z motorjem, da je bolje opazen? V oblačilih signalne barve Oblečen mora biti v brezrokavnik Ker kolo z motorjem oz. motorno kolo ne razvija velike hitrosti, dodatna oblačila niso potrebna 29. Kaj se zgodi, če veriga na kolesu z motorjem ni dovolj napeta? (možna sta dva ali več pravilnih Se sname To povzroči obrabo zobnika verige Pride do lažjega prenosa moči na kolesa Veriga udarja po pokrovu oz. delih ogrodja kolesa z motorjem ali motornega kolesa 30. Kdo mora skrbeti, da je kolo z motorjem v dobrem stanju? Mehanik Voznik vozila Lastnik vozila 31. Ali ima lahko kolo z motorjem od spredaj rdeče odsevne luči? Da 32. Kje se ne smemo ustaviti, če je pred nami kolona vozil? (možna sta dva ali več pravilnih V križišču Na prehodu za pešce Na železniškem prehodu 33. Kdaj se uporablja sistem zadrge? Kadar se dva prometna pasova združita skupaj v enega V križišču Na železniškem prehodu 34. Koliko kazenskih točk moramo zbrati v treh letih ali prej kot voznik začetnik, da nam preneha veljati vozniško dovoljenje? 7 kazenskih točk 0 kazenskih točk 35. Kako dolgo smo voznik začetnik? 2 leti 3 leta Vsak do 21 leta starosti oziroma najmanj 2 leti Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

4 36. Koliko mora biti globok profil pnevmatike kolesa z motorjem? 1 mm 1,6 mm 37. Po kateri strani vozišča morajo hoditi pešci, tam kjer ni pločnika, pešpoti ali kolesarske steze? Ob levem robu vozišča v smeri hoje Po desni strani 38. Ali smemo s kolesom z motorjem voziti po vozišču ob katerem je kolesarska steza? Da, ker je kolo z motorjem motorno vozilo Da, vendar samo ob redkem prometu 39. Po kateri strani vozišča mora hoditi pešec, ki potiska enosledno vozilo Po levi strani Po desni strani Pešec zunaj naselja ne sme hoditi po vozišču 40. Kdaj zasenčimo luči z dolgim snopom svetlobe pri srečevanju z drugim vozilom? Najmanj na razdalji 100 m Na taki razdalji, da ne zaslepimo voznika prihajajočega vozila Luči z dolgim snopom svetlobe ni potrebno zasenčiti 41. Na kaj vpliva utrujenost? Utrujenost ne vpliva na varnost vožnje Na varnost vožnje Na varnost vožnje ob nedeljah in praznikih 42. Kdaj smemo prehitevati? Ko nam voznik vozila, ki ga želimo prehiteti to nakaže z desno smerno utripalko Če nismo dovolj stari, ne smemo prehitevati Takrat, ko smo se zanesljivo prepričali o varnosti prehitevanja 43. Na katere udeležence v cestnem prometu moramo biti še posebno pozorni? (možna sta dva ali več pravilnih Na kolesarje Na pešce Na otroke Na invalide in slabotne Na voznike koles z motorjem 44. S kakšno največjo dovoljeno hitrostjo smemo voziti v območju za pešce? V območju za pešce ne smemo voziti 10 km/h 5 km/h 45. Kako se na enosmerni cesti razvrstimo za zavijanje levo? Na sredino vozišča Na desno stran vozišča Na levo stran smernega vozišča 46. Ali lahko policist pridrži voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in obstaja nevarnost, da bo nadaljeval vožnjo? Da 47. Ali smemo med prehitevanjem prevoziti neprekinjeno polno črto? Da Da, vendar samo 1m 48. Ali je dovoljena vleka kolesa z motorjem? Da Da, vendar samo z vrvjo Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

5 49. Kako ravnamo, če za nami pripelje vozilo, ki ima prižgane dve modri utripajoči luči in daje kratek zvočni signal? Ravnamo se po navodilih, ki nam jih daje osebje iz vozila Ustavimo ob robu vozišča ali izven vozišča Zapeljemo ob desni rob in počasi nadaljujemo vožnjo 50. Izjemoma smemo v križišču prehitevati, če smo na: Prednostni cesti Križišču enakovrednih cest Stranski cesti 51. Kako vozimo po cesti, ki ima označene prometne pasove? Po sredini prometnega pasu Ob desnem robu prometnega pasu Ob levem robu prometnega pasu 52. V katerem primeru smemo na kolesu z motorjem voziti potnika? Če imamo na vozilu prtljažnik Vedno kadar ni zmanjšana stabilnost vozila Samo v primeru, če ima vozilo ustrezen homologiran sedež in stopalke za noge 53. Kadar potiskamo kolo z motorjem ob desnem robu vozišča, ga vodimo: Ob svoji desni strani Ob svoji levi strani 54. Zakaj je vožnja pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi nevarna? Ker alkohol in druge psihoaktivne snovi pozitivno vplivajo na voznika Te snovi pospešujejo miselne procese voznika Ker alkohol in druge psihoaktivne snovi negativno vplivajo na voznika in ob prisotnosti zmanjšujejo zbranost in pozornost na cesti 55. Koliko sme pri prevozu predmetov na kolesu z motorjem tovor segati čez skrajno točko na sprednji in zadnji strani? 1 m Dolžina ni predpisana, tovor le ne sme ovirati voznika 0,5 m 56. Kaj pomeni rumena utripajoča luč? Delo na cesti Večja previdnost pri nadaljevanju vožnje Da se moramo ustaviti, razen tistih, ki to ne morejo storiti na varen način 57. Ob zmanjšani vidljivosti moramo voziti s takšno hitrostjo da: Lahko takoj ustavimo Pot ustavljanja ni daljša od dela ceste, ki ga vidimo Nas lahko drugi neovirano prehitevajo 58. Peljemo po cesti z več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer. Ali smemo zapeljati na smerno vozišče, po katerem vozijo vozila iz nasprotne smeri? Da, če imamo dovolj prostora Da, če to ustrezno nakažemo 59. Ali lahko prehitevamo na nezavarovanem prehodu čez železniško progo? Prehitevamo lahko na samo preglednih prehodih, na takšnem prehodu ne smemo prehitevati Da, vendar samo enosledna vozila 60. Katere luči praviloma uporabljamo za osvetljevanje ceste ponoči? Luči z dolgim snopom svetlobe Zasenčene luči Pozicijske luči Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

6 61. Če na kolesu z motorjem vozimo potnika, mora ta biti star najmanj: 12 let 8 let 16 let 62. Ali smemo na kolesu z motorjem prevažati potnika? Da, vendar ne smemo biti mlajši od 16 let Da, če ima potnik vozniško dovoljenje 63. Ko nas prehiteva drugo vozilo ne smemo: Zmanjševati hitrosti Opazovati promet Povečevati hitrosti 64. Kako vozimo proti zaznamovanemu prehodu za pešce, na katerem se nahajajo pešci? Posebno previdno, da lahko ustavimo vozilo pred prehodom Z nezmanjšano hitrostjo S hitrostjo, ki je dovoljena v naselju 65. S kakšno največjo dovoljeno hitrostjo smemo voziti v območju omejene hitrosti? 5 km/h 30 km/h 10 km/h 66. Kako ravnamo v križišču s postavljenimi prometnimi znaki, kjer promet ureja policist? Po znakih policista Po znakih policista in po prometnih znakih Po svetlobnih prometnih znakih 67. Kdaj moramo uporabiti zvočni opozorilni znak? Kadar pešci počasi prečkajo cesto Kadar ob prehodu za pešce stoji invalid Kadar ob cesti stojijo otroci, za katere sklepamo, da ne pazijo na promet 68. Kako ravnamo, če nas dohiti vozilo, ki ima prižgani dve modri utripajoči luči? Takoj ustavimo Zapeljemo ob desni rob vozišča in obvezno ustavimo Takšno vozilo ima prednost, zato mu omogočimo neovirano vožnjo 69. Kdaj bo potrošnja goriva manjša? Če vozimo počasi Če vozila ne preobremenjujemo Če uporabljamo neosvinčeno gorivo 70. Katere luči imamo ponoči prižgane med prehitevanjem? Zasenčene Luči z dolgim snopom svetlobe Pozicijske 71. Preden z vozilom izvedemo kakršenkoli premik moramo: Nakazati smer in pogledati desni bok Prepričati se, da nikogar ne oviramo ali ogrožamo Vklopiti smerne utripalke 72. Kako vozimo mimo peščev v primeru, če je na vozišču luža? Opozorimo jih z zvočnim znakom, da se umaknejo Z nezmanjšano hitrostjo Tako, da ne poškropim pešcev Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

7 73. Kdaj mora imeti voznik kolesa z motorjem prižgane luči? Samo ponoči Vedno, ko vozi po cesti Samo ponoči in ob zmanjšani vidljivosti 74. Koliko znaša minimalna varnostna razdalja, če vozimo s hitrostjo 50 km/h? 15 m 25 m 30 m 75. Širina kolesa z motorjem s priklopnikom ne sme presegati širine: 1 m 0,5 m 0,8 m 76. Kako v prometu ravnamo ob slabih vremenskih razmerah? (možna sta dva ali več pravilnih Povečamo varnostno razdaljo Zmanjšamo in prilagodimo hitrost razmeram na cesti Izognemo se sunkovitim premikom 77. Kje vozimo v naselju po cesti, ki ima več zaznamovanih prometnih pasov za vožnjo v isto smer? Praviloma po desnem prometnem pasu, lahko pa tudi po drugih prometnih pasih Samo po desnem prometnem pasu Vožnja je dovoljena samo po levem prometnem pasu 78. Vsako registrirano motorno vozilo mora biti zavarovano: Za škodo, ki jo povzročimo sebi Za škodo, ki jo povzročimo drugim zgodno in kasko 79. Kaj pomeni zelena zastavica, s katero daje znak delavec na cesti? Prost prehod mimo delovišča Prost prehod samo za delovne stroje na delovišču Zaprt prehod zaradi del na cesti 80. Kaj pomeni en žvižg policista? Pomeni, da moramo ustaviti Za udeležence v cestnem prometu obveznost, naj bodo pozorni na policista, ki ta znak daje, ker bo z ustreznim znakom izrazil določeno zahtevo Večjo previdnost pri nadaljevanju vožnje 81. Kaj pomeni več zaporednih žvižgov policista? Pomeni, da moramo ustaviti Pomeni, da je nekdo od udeležencev v cestnem prometu ravnal v nasprotju z zahtevo, izraženo z določenim znakom, v nasprotju s prometnim pravilom ali v nasprotju s prometno signalizacijo Za udeležence v cestnem prometu obveznost, naj bodo pozorni na policista, ki ta znak daje, ker bo z ustreznim znakom izrazil določeno zahtevo 82. Od česa je odvisna pot ustavljanja? (možna sta dva ali več pravilnih Od dolžine reakcijskega časa Od hitrosti vozila Od oprijemanja pnevmatike s podlago Od površine podlage po kateri vozimo 83. Kje lahko pričakujemo poledico v zimskem času? (možna sta dva ali več pravilnih Na mostovih Na nadvozih Na cestah v senčnih oziroma osojnih legah 84. Kdaj lahko vozimo mimo ovire? Takrat, ko smo na prednostni cesti Vselej Takrat, ko ne oviramo nasprotnega prometa in imamo dovolj prostora Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

8 85. Kaj moramo preveriti preden se odpravimo na vožnjo s kolesom z motorjem? (možna sta dva ali več pravilnih Brezhibnost delovanja luči Delovanje smernih utripalk Stanje pnevmatik Nastavitev vzratnih ogledal Starost vozila Stanje in napetost pogonske verige 86. Kako dosežemo najučinkovitejši zavorni učinek pri kolesu z motorjem? Z uporabo prednje zavora Z uporabo zadnje zavore S pravilno uporabo prednje in zadnje zavore hkrati 87. Voznik kolesa z motorjem ne sme: (možna sta dva ali več pravilnih Izpuščati krmila Se voziti po enem kolesu Se med vožnjo držati za drugo vozilo Potiskati ali vleči drugih udeležencev v cestnem prometu Voziti po vozišču 88. Ko se iz dvorišča vključujemo v promet moramo biti še posebej pozorni: (možna sta dva ali več pravilnih Na pešce in kolesarje Na vozila, ki pripeljejo iz leve Da se zanesljivo prepričamo o varnem vključevanje v promet Da čim prej zapustimo dvorišče 89. Kako moramo ravnati, če želimo spremeniti smer vožnje? Pogledati desno Zmanjšati hitrost vožnje Se prepričati, če lahko to storimo varno 90. Kakšen vpliv imajo mamila na sposobnost vožnje? (možna sta dva ali več pravilnih Povečujejo naše sposobnosti Poslabšujejo pozornost in predvidevanje Zmanjšujejo zbranost Podaljšujejo reakcijski čas 91. Ali mora voznik kolesa z motorjem opazovati promet za vozilom?, ker tako zmanjšuje pozornost Da, vendar samo pred zavijanjem Da, ker je taka vožnja varnejša 92. Zakaj moramo biti še posebej pozorni na otroke? (možna sta dva ali več pravilnih Da nas lahko pozdravijo Ker ne poznajo prometnih predpisov Ker so nepredvidljivi Ker praviloma prometu ne posvečajo dovolj pozornosti 93. Približno kolikšno razdaljo vozilo prevozi v reakcijskem času 1s pri naslednjih hitrostih? 50 km/h 15 m 70 km/h 21 m 90 km/h 27 m 120 km/h 36 m 94. S čim lahko voznik začetnik nadomesti pomanjkanje vozniških izkušenj? (možna sta dva ali več pravilnih Z energičnim ravnanjem v cestnem prometu S prilaganjem svoje vožnje drugim voznikom S posebno previdnostjo, še posebej v gostem prometu S predvidevanjem Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

9 95. Kako ravnamo v prometu? (možna sta dva ali več pravilnih ogrožamo drugih povzročamo škode drugim udeležencem v cestnem prometu Vedno vozimo z največjo predpisano hitrostjo Vozimo tik za vozilom, ki vozi pred nami 96. Kaj je prepovedano? (možna sta dva ali več pravilnih Sunkovito speljevanje in ustavljanje Prehitevanje počasnih vozil Povzročati prekomerni hrup 97. Kdaj voznik ogroža varnost v cestnem prometu? (možna sta dva ali več pravilnih Če vozi pod vplivom psihoaktivnih snovi Če vozi v skladu s predpisi Če vozi bolan in utrujen Če vožnjo prilagaja razmeram na cesti 98. Pri kolikšnem številu kazenskih točk preneha veljati vozniško dovoljenje vozniku, ki ni voznik začetnik? Ali smemo v naselju pri prehitevanju uporabljati zvočne opozorilne znake? Da Da, vendar samo podnevi 100. Kaj pomeni izraz zmanjšana vidljivost? Vidljivost manjša od 50 m Pomeni, da je vidna razdalja zaradi megle, dežja, dima, sneženja ali drugih podobnih okoliščin krajša od poti ustavljanja pri gibanju z največjo dovoljeno hitrostjo Vidljivost, ki je izven naselja manjša od 50 m 101. Udeleženci v cestnem prometu se morajo ravnati po prometnih pravilih razen: (možna sta dva ali več pravilnih Če je drugače določeno s prometnimi znaki Če smatramo, da to ni potrebno Če drugače odredi policist Če v skladu s pooblastili drugače odredi občinski redar Dokument je avtorsko zaščiten. pooblaščeno kopiranje in razmnoževanje tega dokumenta v celoti ali delno je prepovedano.

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / 18. 8. 2017 / Stran 6325 PRILOGA II Del A NAJVEČJE MERE IN MASE VOZIL 1 NAJVEČJE DOVOLJENE MERE 1.1 Največja dolžina: - motorno vozilo razen avtobusa 12,00 m -

Prikaži več

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053 Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053-4/2002 Datum: 13. junija 2003 ŽUPAN Boris Popovič

Prikaži več

Microsoft Word - PREDLOGI AVP in presojevalci

Microsoft Word - PREDLOGI AVP in presojevalci PREDLOGI SPREMEMB PRAVILNIKA O PROMETNI SIGNALIZACIJI IN PROMETNI OPREMI NA CESTAH 1. PREDLOGI JAVNE AGENCIJE RS ZA VARNOST PROMETA: - 13. člen (izvedbe znakov za nevarnost) 1117 Kolesarji na vozišču B

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA OSNOVNA ŠOLA PREŽIHOVEGA VORANCA JESENICE C.Toneta Tomšiča 5, 4270 Jesenice Tel. 04 5811500, Fax. 04 586 3174 Mail: os-pv.jesenice@guest.arnes.si www.prezihovvoranc.si OSNOVNA ŠOLA PREŽIHOVEGA VORANCA

Prikaži več

Na podlagi sedmega odstavka 9. člena Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 109/10, 48/12, 36/14 odl. US, 46/15 in 10/18) izdaja minister za infrastrukt

Na podlagi sedmega odstavka 9. člena Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 109/10, 48/12, 36/14 odl. US, 46/15 in 10/18) izdaja minister za infrastrukt Na podlagi sedmega odstavka 9. člena Zakona o cestah (Uradni list RS, št. 109/10, 48/12, 36/14 odl. US, 46/15 in 10/18) izdaja minister za infrastrukturo P R A V I L N I K o kolesarskih površinah I. SPLOŠNE

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Zakona o pravilih

Prikaži več

Prof.dr. Tomaž Tollazzi Vzdržnost in izboljšanje cestne infrastrukture - primeri ukrepov in novosti Obdobno strokovno usposabljanje za presojevalce va

Prof.dr. Tomaž Tollazzi Vzdržnost in izboljšanje cestne infrastrukture - primeri ukrepov in novosti Obdobno strokovno usposabljanje za presojevalce va Prof.dr. Tomaž Tollazzi Vzdržnost in izboljšanje cestne infrastrukture - primeri ukrepov in novosti Obdobno strokovno usposabljanje za presojevalce varnosti cest Ljubljana, 18. in 19. september 2014 Kaj

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta Dobova 07/ / Davčna številka: 166

Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta Dobova 07/ / Davčna številka: 166 Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta 25 8257 Dobova 07/45 22 203 07/45 22 207 e-mail: oskkdo2s@guest.arnes.si Davčna številka: 16691059 -- Nismo davčni zavezanec -- Matična številka:

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

1. TERENSKA VAJA V DOMAČEM KRAJU ŠTETJE PROMETA Datum izvedbe vaje: UVOD

1. TERENSKA VAJA V DOMAČEM KRAJU ŠTETJE PROMETA Datum izvedbe vaje: UVOD 1. TERENSKA VAJA V DOMAČEM KRAJU ŠTETJE PROMETA Datum izvedbe vaje: UVOD Velika večina ljudi si dandanes življenja brez avtomobila ne more predstavljati. Hitro napredujeta tako avtomobilska industrija

Prikaži več

Uradni list RS - 32/2004, Uredbeni del

Uradni list RS - 32/2004, Uredbeni del PRILOGA VI POTRDILA O SKLADNOSTI (Vzorci vsebine) Stran 1 A) POTRDILO O SKLADNOSTI ZA VOZILO HOMOLOGIRANEGA TIPA POTRDILO O SKLADNOSTI ZA VOZILO HOMOLOGIRANEGA TIPA (1) (številka potrdila o skladnosti:)

Prikaži več

Microsoft Word - RAZISKAVA_II._del.doc

Microsoft Word - RAZISKAVA_II._del.doc DEJAVNIKI VARNOSTI CESTNEGA PROMETA V SLOVENIJI Raziskava II. del Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani Ljubljana, avgusta 2010 Vodja raziskave: dr. Dragan Petrovec Izvajalci in avtorji:

Prikaži več

KOLESA Z ELEKTRIČNIM MOTORJEM Kolesarjenje je dobro za telo in dušo. Med kolesarjenjem imate bistveno boljši razgled, kot če se odpravite na pot z avt

KOLESA Z ELEKTRIČNIM MOTORJEM Kolesarjenje je dobro za telo in dušo. Med kolesarjenjem imate bistveno boljši razgled, kot če se odpravite na pot z avt KOLESA Z ELEKTRIČNIM MOTORJEM Kolesarjenje je dobro za telo in dušo. Med kolesarjenjem imate bistveno boljši razgled, kot če se odpravite na pot z avtom. Razen tega boste privarčevali tudi nekaj energije

Prikaži več

1. JAVNA RAZPRAVA

1. JAVNA RAZPRAVA I V OKVIRU IZDELAVE CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE MESTNE OBČINE KOPER Januar, 2017 1. PEŠAČENJE: Spodbujanje hoje kot pomembnega potovalnega načina. Izboljšanje infrastrukture za pešce. 1A Širitev in izgradnja

Prikaži več

PRILOGA II MERE IN MASE VOZIL V CESTNEM PROMETU 1. Ta priloga v skladu Direktivo Sveta 96/53/ES z dne 25. julija 1996 o določitvi največjih dovoljenih

PRILOGA II MERE IN MASE VOZIL V CESTNEM PROMETU 1. Ta priloga v skladu Direktivo Sveta 96/53/ES z dne 25. julija 1996 o določitvi največjih dovoljenih PRILOGA II MERE IN MASE VOZIL V CESTNEM PROMETU 1. Ta priloga v skladu Direktivo Sveta 96/53/ES z dne 25. julija 1996 o določitvi največjih dovoljenih mer določenih cestnih vozil v Skupnosti v notranjem

Prikaži več

Microsoft Word Odlok o ureditvi in pravilih cestnega prometa v OC

Microsoft Word Odlok o ureditvi in pravilih cestnega prometa v OC Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, ZLS-UPB2 ter št. 27/08, 76/08, 79/09 in 51/10), 6. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (Uradni

Prikaži več

2017 D'elight 125

2017 D'elight 125 Nizka poraba goriva, številne možnosti Eleganten novi model D'elight je oblikovan tako, da so potovanja enostavnejša in hitrejša ter bistveno udobnejša. Ključni lastnosti, ki poskrbita za izredno udobno

Prikaži več

ŠKODA SUPERB INFORMATIVNI CENIK ZA MODELSKO LETO 2020 Cene Motorne različice Serijska oprema

ŠKODA SUPERB INFORMATIVNI CENIK ZA MODELSKO LETO 2020 Cene Motorne različice Serijska oprema ŠKODA SUPERB INFORMATIVNI CENIK ZA MODELSKO LETO 2020 Cene Motorne različice Serijska oprema Datum izdaje: 26.6.2019 Veljavnost cen od: 26.6.2019 Informativni cenik modelsko leto 2020 Modeli MPC* z bencinskimi

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o avtotaksi prevozih, ki obsega: - Odlok o avtotaksi prevozih (Uradni list RS, št. 33/08 z dne ), - Odlo

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o avtotaksi prevozih, ki obsega: - Odlok o avtotaksi prevozih (Uradni list RS, št. 33/08 z dne ), - Odlo Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o avtotaksi prevozih, ki obsega: - Odlok o avtotaksi prevozih (Uradni list RS, št. 33/08 z dne 4. 4. 2008), - Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o avtotaksi prevozih

Prikaži več

Ime Priimek

Ime Priimek Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana, ki obsega: - Odlok o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana (Uradni list RS št. 38/13 z 3.5. 2013), - Odlok o spremembah

Prikaži več

NOVA H Y BR I D

NOVA H Y BR I D NOVA H Y BR I D PREFINJENOST HIBRIDA HIBRID Nova Toyota Camry Hybrid je limuzina, v kateri se združujeta prefinjena eleganca in izjemne zmogljivosti naslednje generacije hibridnega pogona. Z izjemno obliko,

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj Številka: 9000-0005/2019 Datum: 22. 5. 2019 OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranja na javnih parkiriščih v Občini Kanal ob Soči - predlog

Prikaži več

PROMETNO VARNOSTNI NAČRT OŠ ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI ŠOLSKO LETO 2016/2017»Da prijazna bodo jutra, da bo varen vsak nov dan, vedno se zavedajmo: Na

PROMETNO VARNOSTNI NAČRT OŠ ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI ŠOLSKO LETO 2016/2017»Da prijazna bodo jutra, da bo varen vsak nov dan, vedno se zavedajmo: Na PROMETNO VARNOSTNI NAČRT OŠ ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI ŠOLSKO LETO 2016/2017»Da prijazna bodo jutra, da bo varen vsak nov dan, vedno se zavedajmo: Na cesti nikdar nisi sam. Skupaj bomo vsi pazili, vse

Prikaži več

Anketa o prometu v Občini Škofja Loka Spoštovani! Občina Škofja Loka izdeluje Celostno prometno strategijo Občine Škofja Loka (CPS). Da bo CPS Občine Škofja Loka čim bolj prilagojena zahtevam in željam

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

2018 FJR1300A

2018 FJR1300A Neskončni zavoji S tem izjemno zmogljivim motornim kolesom je v zadnjem desetletju več tisoč voznikov izkusilo neverjetno udobno vožnjo na ravni razreda Supersport. Model športno-potovalnega motornega

Prikaži več

Microsoft Word - PoročiloPROMETNA VARNOST spletna stran.doc

Microsoft Word - PoročiloPROMETNA VARNOST spletna stran.doc Šolski okoliš Prometne aktivnosti ob začetku šolskega leta 2005/2006 Ogroženost otrok Akcija BODI PREVIDEN Projekt: VARNOST ZA VSE Tekmovanje KAJ VEŠ O PROMETU Kolesarski izpiti za učence 3. razreda Slovenija

Prikaži več

Tehnični podatki Velja za modelsko leto 2019 Crafter

Tehnični podatki Velja za modelsko leto 2019 Crafter Tehnični podatki Velja za modelsko leto 2019 Crafter Motorji. Crafter z emisijsko stopnjo Euro 6/EURO VI Motor 2.0 TDI s 75 kw (102 KM) s SCR/Adlue 1) Motor 2.0 TDI z 90 kw (122 KM) s SCR/Adlue 1) Vrsta

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

1. RAZPIS PRAVILNIK ODPRTEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE V SUPERMOTU ZA LETO 2013 Strokovni svet AMZS Šport razp

1. RAZPIS PRAVILNIK ODPRTEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE V SUPERMOTU ZA LETO 2013 Strokovni svet AMZS Šport razp 1. RAZPIS PRAVILNIK ODPRTEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE V SUPERMOTU ZA LETO 2013 Strokovni svet AMZS Šport razpisuje odprto državno prvenstvo in amatersko tekmovanje

Prikaži več

CT_JumpyVU_0417.indd

CT_JumpyVU_0417.indd CITROËN JUMPY TEHNIČNI PODATKI CITROËN JUMPY TEHNIČNI PODATKI April 2017 IZVEDENKE BlueHDi 95 BVM BlueHDi 95 S&S ETG6 BlueHDi 115 S&S BVM6 BlueHDi 120 S&S BVM6 BlueHDi 150 S&S BVM6 BlueHDi 180 S&S EAT6

Prikaži več

katalog PONATIS.indd

katalog PONATIS.indd UVOD Pred vami je katalog plaščev za poljedelska in industrijska vozila, ene izmed skupin izdelkov, ki jih izdelujemo v tovarni SAVA VELO z 80-letno tradicijo v proizvodnji pnevmatik. Priznana kakovost,

Prikaži več

CL2014R0003SL bi_cp 1..1

CL2014R0003SL bi_cp 1..1 02014R0003 SL 16.10.2016 001.005 1 To besedilo je zgolj informativne narave in nima pravnega učinka. Institucije Unije za njegovo vsebino ne prevzemajo nobene odgovornosti. Verodostojne različice zadevnih

Prikaži več

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson Hyundai Tucson DODATNA OPREMA 16 palčna aluminijasta platišča 6.5Jx16, 215/70 R16 (za TPMS ventil*) 52910D711OPAC (TPMS ventil ni vključen) 17 palčna aluminijasta platišča 19 palčna aluminijasta platišča

Prikaži več

2017 TMAX SX

2017 TMAX SX . Postavite nova pravila MAX Poleg glavnih značilnosti modela TMAX, ki jih je mogoče najti na standardni različici, je športni opremljen s številnimi namenskimi funkcijami. Sistem D-MODE omogoča izbiro

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RAKA NAČRT ŠOLSKIH POTI ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREVENTIVNI OPOZORILNI ZNAK Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah

OSNOVNA ŠOLA RAKA NAČRT ŠOLSKIH POTI ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREVENTIVNI OPOZORILNI ZNAK Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah OSNOVNA ŠOLA RAKA NAČRT ŠOLSKIH POTI ŠOLSKO LETO 2018/2019 PREVENTIVNI OPOZORILNI ZNAK Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Ur. l. RS, št. 99/15) Vodja delovne skupine: Silvija

Prikaži več

Novi SEAT Tarraco.

Novi SEAT Tarraco. Novi SEAT Tarraco. Tehnični podatki. 1.5 EcoTSI 150 KM (110 kw) 2.0 EcoTSI 190 KM (140 kw) ACT DSG-7 4Drive Start/Stop 2.0 TDI 150 KM (110 kw) 2.0 TDI 190 KM (140 kw) CR DSG-7 4Drive Start/Stop Motor CR

Prikaži več

TEHNIČNO NAVODILO

TEHNIČNO NAVODILO 48. VELIKA NAGRADA KRANJA MEMORIAL FILIPA MAJCNA NEDELJA, 31. julij 2016 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Kolesarsko dirko za 48. Veliko nagrado Kranja Memorial Filipa Majcna organizira: Kolesarski

Prikaži več

untitled

untitled BREMENSKE JEKLENE VRVI kakovostnega razreda 5, izdelani po EN 131 v izvedbi z 1, 2, 3 ali stremeni NAVODILO ZA UPORABO Ta navodila naj pazljivo preberejo vsi uporabniki. Olajšala vam bodo delo s stroji

Prikaži več

PEUGEOT EXPERT 4X4 DANGEL NAVODILA O UPORABI IN VZDRŽEVANJU (Dodatek osnovnega priročnika) V60 EXPERT 4X4 - OZN.: 4094E 03/2012

PEUGEOT EXPERT 4X4 DANGEL NAVODILA O UPORABI IN VZDRŽEVANJU (Dodatek osnovnega priročnika) V60 EXPERT 4X4 - OZN.: 4094E 03/2012 PEUGEOT EXPERT 4X4 DANGEL NAVODILA O UPORABI IN VZDRŽEVANJU (Dodatek osnovnega priročnika) V60 EXPERT 4X4 - OZN.: 4094E 03/2012 Spoštovani kupec, Radi bi se vam zahvalili in čestitali, da ste se odločili

Prikaži več

2017 TMAX DX

2017 TMAX DX . Postavite nova pravila MAX Prestižni se lahko pohvali z najbogatejšo opremo, ki jo lahko najdete na kateremkoli modelu TMAX. Ne glede na to, ali ga uporabljate za prevoz na delo ali za zabavne daljše

Prikaži več

Microsoft Word - Osnovni podatki FACOST november 2018.docx

Microsoft Word - Osnovni podatki FACOST november 2018.docx OSNOVNI VHODNI PODATKI ZA PROGRAM OPCOST, NIVO CEN NOVEMBER 2018 Osnove za izračun: Navodila za izdelavo študij upravičenosti cest (DORSCH consult, 1974) Guide to Cost benefit Analysis of Investment Projects,

Prikaži več

1

1 ROKOMET IGRIŠČE Igrišče je pravokotnik, dolg 40m in širok 20m. Sestavljen je iz dveh enakih polj za igro in dveh vratarjevih prostorov. Daljši stranici se imenujeta vzdolžne črte, krajše pa prečne črte

Prikaži več

EVROPSKA AGENCIJA ZA ŽELEZNIŠKI PROMET Dodatek A Različica dokumenta 4 k tehničnim specifikacijam Vodenje in upravljanje prometa, sprejet z Uredbo Kom

EVROPSKA AGENCIJA ZA ŽELEZNIŠKI PROMET Dodatek A Različica dokumenta 4 k tehničnim specifikacijam Vodenje in upravljanje prometa, sprejet z Uredbo Kom Dodatek A Različica dokumenta 4 k tehničnim specifikacijam Vodenje in upravljanje prometa, sprejet z Uredbo Komisije (EU) 2015/995 z dne 8. junij 2015 o spremembi Sklepa 2012/757/EU OPERATIVNA NAČELA IN

Prikaži več

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 67 Ime lokacije Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica REKA P1 opomba: nezahteven, a zanimiv potop v zajezitvi

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem posevku Ta letak vam nudi informacije o dobrih kmetijskih

Prikaži več

CITROËN C4 PICASSO IN GRAND C4 PICASSO TEHNIČNI PODATKI

CITROËN C4 PICASSO IN GRAND C4 PICASSO TEHNIČNI PODATKI CITROËN C4 PICASSO IN GRAND C4 PICASSO TEHNIČNI PODATKI CITROËN C4 PICASSO TEHNIČNI PODATKI Oktober 2015 PureTech 130 THP 165 S&S EAT6 BlueHDi 100 S&S BVM MOTOR Administrativna uvrstitev (CV) 7 9 5 Tip

Prikaži več

Microsoft Word - Predpisi_inšpektorat.docx

Microsoft Word - Predpisi_inÅ¡pektorat.docx SKUPNA OBČINSKA UPRAVA MEDOBČINSKEGA INŠPEKTORATA IN REDARSTVA MESTNE OBČINE NOVO MESTO IN OBČINE STRAŽA I. NADZOR NAD PREDPISI POSAMEZNE OBČINE USTANOVITELJICE SKUPNE OBČINSKE UPRAVE 1. MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT

Prikaži več

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv Dosežki Mestne občine Ljubljana na področju trajnostne mobilnosti Matic Sopotnik Mestna občina Ljubljana Kako zagotoviti polnilno infrastrukturo za alternativna goriva na jedrnem TEN-T omrežju in urbanih

Prikaži več

4-1-ODLOK-o_javnem_redu_in_miru_na_območju_OGR-2012

4-1-ODLOK-o_javnem_redu_in_miru_na_območju_OGR-2012 Na podlagi 21. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09 in 51/10), 3. in 17. člena Zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 29/11 - uradno

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

Pravilnik o spremembah in dop...avilnika o uniformah_2011.pdf

Pravilnik o spremembah in dop...avilnika o uniformah_2011.pdf Stran 12170 / Št. 93 / 18. 11. 2011 Tolmin kategorije AM, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE ter F in G. 12. Izpitni center Postojna obsega območje upravnih enot Cerknica, Idrija, Ilirska Bistrica, Kočevje,

Prikaži več

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površe, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno igro najdemo tudi v knjigi Scratch (Lajovic, 2011), vendar

Prikaži več

UNI-bet plus 

UNI-bet plus  NAVODILO ZA UPORABO PLEZALK UNI-Met+400, UN-Met+450, UNI-Met+550 Univerzalne plezalke za plezanje na betonske, plastične in železne drogove. Navodilo za uporabo UNI-met + plezalk za plezanje na betonske,

Prikaži več

Poročilo delavnice Kakšno prometno ureditev Poljan si želimo? , 17:00 19:00 na OŠ Poljane Udeleženci: starši otrok šolajočih se na OŠ Poljane

Poročilo delavnice Kakšno prometno ureditev Poljan si želimo? , 17:00 19:00 na OŠ Poljane Udeleženci: starši otrok šolajočih se na OŠ Poljane Poročilo delavnice Kakšno prometno ureditev Poljan si želimo? 6.4.2017, 17:00 19:00 na OŠ Poljane Udeleženci: starši otrok šolajočih se na OŠ Poljane in Waldorfski šoli, predstavnik SPV, MOL (Oddelek za

Prikaži več

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2

(Slovenian) DM-HB Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT2 (Slovenian) DM-HB0005-04 Navodila za trgovce CESTNO MTB Treking Mestno izletniško/ udobno kolo URBANO ŠPORTNO E-BIKE HB-M3050 FH-M3050 HB-MT200 FH-MT200-B HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Prednje

Prikaži več

-

- B&B VIŠJA STROKOVNA ŠOLA Program: Promet Modul cestni promet ŠOLA VARNE VOŢNJE Z MOTORNIMI KOLESI Mentor: mag. Brane LOTRIČ Lektor: Olga ŢIBERNA Kandidat: Matjaţ Lauseger Kranj, julij 2008 ZAHVALA Zahvaljujem

Prikaži več

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefonih. Obstaja precej različic, sam pa sem sestavil meni

Prikaži več

1. VELIKA NAGRADA IZOLE BUTAN PLINA Nedelja 23. februar 2014 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Organizator 1. Velike nagrade Izole Butan plina je

1. VELIKA NAGRADA IZOLE BUTAN PLINA Nedelja 23. februar 2014 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Organizator 1. Velike nagrade Izole Butan plina je 1. VELIKA NAGRADA IZOLE BUTAN PLINA Nedelja 23. februar 2014 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Organizator 1. Velike nagrade Izole Butan plina je: Kolesarska zveza Slovenije, Celovška cesta 25, 1000

Prikaži več

AUSTRALIAN OPEN PONUDBA

AUSTRALIAN OPEN PONUDBA AUSTRALIAN OPEN PONUDBA Motor Oprema Koda Menjalnik Redna MPC z DDV EOM 0% popust EOM 0% CENA Gotovinski popust Gotovinska cena Bencin 1.25 MPI 62 kw (84 KM) 1.0 T-GDI 73,6 kw (100 KM) 1.4 MPI 73,3 kw

Prikaži več

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha 11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puhar Kranj, Kidričeva 51, 4000 Kranj DATUM: 15. 4. 2014

Prikaži več

BMF 71

BMF 71 BMF 17T2Pro NAVODILA ZA UPORABO GOZDARSKE PRIKOLICE Kazalo BMF 17T 2Pro Gozdarska prikolica Stran 1 / 7 1 SPLOŠNO 1 SPLOŠNO... 1 2 VARNOSTNI NASVETI... 1 2.1 Splošno... 1 2.2 Varnostna razdalja... 2 2.3

Prikaži več

SEAT Tarraco.

SEAT Tarraco. SEAT Tarraco. Tehnični podatki. Motor 1.5 EcoTSI 150 KM (110 kw) MQ-6 Start/Stop Valji/ventili (skupaj) 4/16 4/16 Gibna prostornina (cm 3 ) 1.498 1.984 Premer in hod bata (mm) 74,5/85,9 82,5/92,8 Kompresijsko

Prikaži več

Odlok o javnem redu in miru v Občini Tržič Uradni list Republike Slovenije, št. 88/2007, 110/2008 Datum začetka veljavnosti: Občinski svet

Odlok o javnem redu in miru v Občini Tržič Uradni list Republike Slovenije, št. 88/2007, 110/2008 Datum začetka veljavnosti: Občinski svet Odlok o javnem redu in miru v Občini Tržič Uradni list Republike Slovenije, št. 88/2007, 110/2008 Datum začetka veljavnosti: 06.12.2008 Občinski svet Občine Tržič je na podlagi 29. člena Zakona o lokalni

Prikaži več

TEHNIČNO NAVODILO

TEHNIČNO NAVODILO 50. VELIKA NAGRADA KRANJA MEMORIAL FILIPA MAJCNA NEDELJA, 29. julij 2018 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Kolesarsko dirko za 50. Veliko nagrado Kranja Memorial Filipa Majcna organizira: Kolesarski

Prikaži več

SEAT Arona.

SEAT Arona. SEAT Arona. Tehnični podatki. Motor 1.0 EcoTSI 95 KM (70 kw) Start/Stop 1.0 EcoTSI 115 KM (85 kw) Start/Stop DSG Valji/ventili (skupaj) 3/12 3/12 4/16 Gibna prostornina (cm 3 ) 999 999 1.498 Premer in

Prikaži več

Microsoft Word - poročilo SPV cp MONM 2012_prva stran za OS.doc

Microsoft Word - poročilo SPV cp MONM 2012_prva stran za OS.doc Številka: 371-7/2013/ (2004) Datum: 30.1.2013 OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO ZADEVA: Namen: POROČILO O DELU SVETA ZA PREVENTIVO IN VZGOJO V CESTNEM PROMETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO ZA LETO 2012

Prikaži več

Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekr

Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekr Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 3/07 UPB4, 17/08 in 108/09)

Prikaži več

PRAVILNIK discipline Enduro Cross Country 2019 Enduro Cross Country je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji in štirikolesniki, ki se izvaja na r

PRAVILNIK discipline Enduro Cross Country 2019 Enduro Cross Country je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji in štirikolesniki, ki se izvaja na r PRAVILNIK discipline Enduro Cross Country 2019 Enduro Cross Country je disciplina, namenjena tekmovanju z motorji in štirikolesniki, ki se izvaja na različnih naravnih ali umetnih podlagah in je namenjena

Prikaži več

Izpis cenika vozil

Izpis cenika vozil Vozilo Koda za naročanje CENIK VOZIL končni kupec DDV Prostornina ccm Ducato 35H Cabinato CaD Šasija s pod. kabino - dolg Moč KM(kW) Velja od: PL 2.3 Multijet 16v 130 295.BDB.4 SI14 2.287 131(96) 19.385,24

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

Microsoft Word - prevod[1].doc

Microsoft Word - prevod[1].doc Uporaba Model #s: 36-0050 / 36-0051 / 36-0052 / 36-0053 / 35-0055 (US) 36-0060 / 36-0061 / 36-0062 / 36-0063 / 36-0065 (EU) Lit# 98-1257 / 07-08 Gumbi in Display Smerne Puščice MARK/Gumb za osvetlitev

Prikaži več

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o.

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o. Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09

Prikaži več

SEAT Ateca.

SEAT Ateca. SEAT Ateca. Tehnični podatki. Motor 1.0 EcoTSI 115 KM (85 kw) MQ-6 Start/Stop 1.5 EcoTSI 150 KM (110 kw) ACT MQ-6 Start/Stop ACT DSG-7 Start/Stop Valji/ventili (skupaj) 3/12 4/16 4/16 Gibna prostornina

Prikaži več

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09 info@prosigmaplus.si, www.prosigmaplus.si DŠ: SI19873662 Tehnična dokumentacija Podzemni univerzalni zbiralnik Aqua King

Prikaži več

MEDOBČINSKA NOGOMETNA ZVEZA NOVA GORICA Gradnikove brigade 47, 5000 Nova Gorica tel.: (05) , fax: (05)

MEDOBČINSKA NOGOMETNA ZVEZA NOVA GORICA Gradnikove brigade 47, 5000 Nova Gorica tel.: (05) , fax: (05) MEDOBČINSKA NOGOMETNA ZVEZA NOVA GORICA Gradnikove brigade 47, 5000 Nova Gorica tel.: (05) 333 30 31, 040 281 292 fax: (05) 333 30 32 e-mail: info@mnzgorica.si PRAVILA TEKMOVANJA MNZ STAREJŠI DEČKI U15

Prikaži več

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je bila pod vodstvom

Prikaži več

Layout 1

Layout 1 jezik PROGRAM TRAKTORJV PROGRAM TRAKTORJV Ponudba specializiranih traktorjev PASQUALI je sestavljena iz strojev, ki so izjemno zanesljivi, večnamenski, kompaktni in okretni. Kratka medosna razdalja in

Prikaži več

幻灯片 1

幻灯片 1 CENIK VOZIL končni kupec DDV Vozilo Giulietta limuzina 5v Koda za naročanje Prostornina Moč ccm KM (kw) 1.4 TB 16v 105 191.C5A.1 SI14 1.368 105 (77) 14.786,88 18.040,00 1.4 TB 16v 105 Impression 191.G5A.1

Prikaži več

PowerPoint-presentatie

PowerPoint-presentatie IGRA PROMETNA KAČA DELAVNICA OVE IN URE, IZOBRAŽEVALNA DELAVNICA ZA UČITELJE, GORIŠKA LOKALNA ENERGETSKA AGENCIJA Šempeter pri Gorici, 12.2.2015 Katja Karba, Razvojna agencija Sinergija @Prometna kaca

Prikaži več

FORD RANGER MALOPRODAJNI CENIK - MODELNO LETO Velja od: do preklica

FORD RANGER MALOPRODAJNI CENIK - MODELNO LETO Velja od: do preklica Popust Enojna kabina 23.890 2.200 21.690 25.260 2.200 23.060 26.050 2.200 23.850 26.730 2.200 24.530 T Popust 29.550 2.200 27.350 30.230 2.200 28.030 LIMITED Popust 33.120 2.200 30.920 33.800 2.200 2.2

Prikaži več

Paketi serijske opreme Barvna paleta zunanjosti Paket serijske opreme COMFORT Paket serijske opreme DELUXE Paket serijske opreme SPORT PNEVMATIKE IN P

Paketi serijske opreme Barvna paleta zunanjosti Paket serijske opreme COMFORT Paket serijske opreme DELUXE Paket serijske opreme SPORT PNEVMATIKE IN P Paketi serijske opreme Barvna paleta zunanjosti Paket serijske opreme COMFORT Paket serijske opreme DELUXE Paket serijske opreme SPORT 175/65R15 + jeklena platiča (polni kolesni pokrovi) Začasno rezervno

Prikaži več

ZUNANJOST Življenje je polno izzivov in lepih trenutkov. Naj nemir prebudi čustva in notranjo lepoto. 1 4 Vstopite v svet presežkov, kjer sanje odseva

ZUNANJOST Življenje je polno izzivov in lepih trenutkov. Naj nemir prebudi čustva in notranjo lepoto. 1 4 Vstopite v svet presežkov, kjer sanje odseva ZUNANJOST Življenje je polno izzivov in lepih trenutkov. Naj nemir prebudi čustva in notranjo lepoto. 1 4 Vstopite v svet presežkov, kjer sanje odsevajo resničnost. Odkrite globine lastne osebnosti. Naj

Prikaži več

PRAVILNIK ODPRTEGA POKALNEGA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE S SKUTERJI ZA LETO RAZPIS Strokovni svet AMZS Šport razpisuje pokal

PRAVILNIK ODPRTEGA POKALNEGA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE S SKUTERJI ZA LETO RAZPIS Strokovni svet AMZS Šport razpisuje pokal PRAVILNIK ODPRTEGA POKALNEGA IN AMATERSKEGA TEKMOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE S SKUTERJI ZA LETO 2013 1. RAZPIS Strokovni svet AMZS Šport razpisuje pokalno in amatersko tekmovanje republike Slovenije s skuterji

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2019) 1294 final UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Uredbe (EU) 2017/2400 in Direktive 2007/46/

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2019) 1294 final UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Uredbe (EU) 2017/2400 in Direktive 2007/46/ EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 19.2.2019 C(2019) 1294 final UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 19.2.2019 o spremembi Uredbe (EU) 2017/2400 in Direktive 2007/46/ES Evropskega parlamenta in Sveta glede določitve emisij

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MESTNO KOLESARSKO OMREŽJE Vsebina 1. Mestno kolesarsko omrežje VZHOD 2. Mestno kolesarsko omrežje CENTER 3. Mestno kolesarsko omrežje ZAHOD Skupna vrednost projekta: 4.295.153 EUR Projektiranje: Andrejc,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Presentation1

Microsoft PowerPoint - Presentation1 Drža telesa čelno proti tlom»klop«vzdrževati ravno linijo telesa. Opora je na podlahteh in prstih nog. Stisnite trebušne mišice in postavite medenico v nevtralni položaj (t.j. poteg popka noter in stisk

Prikaži več

K_0601_RM_0811_K1600GT_76.pdf

K_0601_RM_0811_K1600GT_76.pdf Navodila za uporabo K 1600 GT BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Podatki o vozilu/trgovcu Podatki o vozilu Podatki o trgovcu Model Kontaktna oseba na servisu Številka okvirja Gospa/gospod Številka

Prikaži več

PRIROČNIK O VARČNI PORABI GORIVA IN EMISIJAH CO2

PRIROČNIK O VARČNI PORABI GORIVA IN EMISIJAH CO2 PRIROČNIK O VARČNI PORAI GORIVA IN EMISIJAH CO2 Seznam novih modelov Suzuki v Sloveniji Nasveti voznikom za varčno vožnjo Seznam vseh novih modelov osebnih vozil znamke Suzuki, ki so v tekočem letu naprodaj

Prikaži več

Pravilnik št. 58 Ekonomske komisije Združenih narodov za Evropo (UN/ ECE) – Enotni predpisi za homologacijo:

Pravilnik  št. 58  Ekonomske  komisije  Združenih  narodov  za  Evropo  (UN/  ECE)  –  Enotni  predpisi  za  homologacijo: 20.2.2019 L 49/1 II (Nezakonodajni akti) AKTI, KI JIH SPREJMEJO ORGANI, USTANOVLJENI Z MEDNARODNIMI SPORAZUMI Samo izvirna besedila UN/ECE so pravno veljavna v skladu z mednarodnim javnim pravom. Status

Prikaži več

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

Na podlagi 7.a člena Uredbe o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah (Uradni list RS, št. 46/04, 109/04, 84/05, 115/07, 32/08 odl. US, 96/08, 36/

Na podlagi 7.a člena Uredbe o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah (Uradni list RS, št. 46/04, 109/04, 84/05, 115/07, 32/08 odl. US, 96/08, 36/ Na podlagi 7.a člena Uredbe o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah (Uradni list RS, št. 46/04, 109/04, 84/05, 115/07, 32/08 odl. US, 96/08, 36/09, 102/11, 15/14 in 64/16) izdaja Vlada Republike

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Kotne funkcije v pravokotnem trikotniku 1) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje in minute ali obratno: a),2 d) 19,1 8,9 e) 28 c) 2 f) 8 2) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje

Prikaži več

Dolgoročna zanesljivost.

Dolgoročna zanesljivost. Dolgoročna zanesljivost. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS: IVECO nudi celovito ponudbo rabljenih vozil najboljših blagovnih znamk skupaj z vseobsegajočimi storitvami in poslovnimi rešitvami. O nas OK TRUCKS

Prikaži več

31999L0037_001sl

31999L0037_001sl 07/Zv. 4 351 31999L0037 1.6.1999 URADNI LIST EVROPSKIH SKUPNOSTI L 138/57 DIREKTIVA SVETA 1999/37/ES z dne 29. aprila 1999 o dokumentih za registracijo vozil SVET EVROPSKIH SKUPNOSTI JE ob upoštevanju

Prikaži več

Navodilo o zagotavljanju skupnih ukrepov VZD na delovišču

Navodilo o zagotavljanju skupnih ukrepov VZD na delovišču Navodilo 1000033 Izdaja 04 Stran 1 od 5 Izdaja Datum izdaje Opis sprememb 03 02.04.2018 Dopolnitev zahtev v točki 1.1 04 01.12.2018 Pripravil: Marko Kunčič Uskladitev s CGP TPV Dodane zahteve v zvezi ISO

Prikaži več

- DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji POLICIJSKA POSTAJA LENDAVA Pojasnilo: Varuh človekovih pravic Republike Sl

- DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji POLICIJSKA POSTAJA LENDAVA Pojasnilo: Varuh človekovih pravic Republike Sl - DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji POLICIJSKA POSTAJA LENDAVA Pojasnilo: Varuh človekovih pravic Republike Slovenije (v nadaljevanju: Varuh) v okviru izvajanja

Prikaži več