Microsoft Word - vsebina in predlog sklepa tč seja skupščine LZS

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - vsebina in predlog sklepa tč seja skupščine LZS"

Transkripcija

1 LOKOSTRELSKA ZVEZA SLOVENIJE ARCHERS ASSOCIATION OF SLOVENIA Dolenjska cesta 11, SI 1000 Ljubljana si.org, e: si.org tajništvo: , e: si.org TRR: SI , DŠ: SI točka dnevnega reda 35. seje Skupščine Lokostrelske zveze Slovenije Vsebina gradiva: Letno poročilo in zaključni račun za leto 2017 Predlagatelj: Izvršni odbor Lokostrelske zveze Slovenije Pravna podlaga: 7. alineja 14. člena in 7. alineja 23. člena Statuta Lokostrelske zveze Slovenije, sprejetega na 24. redni seji Skupščine, spremembe na 25. redni in 31. redni seji Skupščine Gradivo pripravila: Darja Rožmanec Predlog sklepa: Potrdi se Letno poročilo in zaključni račun za leto Obrazložitev: Predlog Letnega poročila in zaključnega računa za leto 2017:

2 LOKOSTRELSKA ZVEZA SLOVENIJE ARCHERS ASSOCIATION OF SLOVENIA Dolenjska cesta 11, SI 1000 Ljubljana si.org, e: si.org tajništvo: , e: si.org TRR: SI , DŠ: SI LETNO POROČILO SPLOŠNI DEL 1.1 Predstavitev 1.2 Organiziranost 1.3 Pregled dejavnosti 1.4 Vizija in smernice delovanja 1.5 Finančno poslovanje 2. VSEBINSKI DEL 2.1 Poročilo o doseženih tekmovalnih ciljih in rezultatih zveze v letu Tekmovalni programi Tekmovalni sistem 2.2 Poročilo o izvedenih investicijah 2.3 Poročilo o izvedbi mednarodnega tekmovanja 2.4 Ocena uspeha pri doseganju zastavljenih ciljev 3. RAČUNOVODSKI DEL 3.1 Računovodske usmeritve 3.2 Bilanca stanja 3.3 Izkaz poslovnega izida 3.4 Pojasnila k računovodskim izkazom Pojasnila postavk iz BS Pojasnila postavk iz IPI Datum in kraj nastanka letnega poročila: Ljubljana, Datum sprejetja letnega poročila na Izvršnem odboru: Odgovorna oseba za sestavo letnega poročila: Darja Rožmanec Pooblaščeni računovodski servis: Vizija računovodstvo d.d.

3 1. SPLOŠNI DEL 1.1 PREDSTAVITEV Lokostrelska zveza Slovenije kot nacionalna panožna športna zveza združuje vsa zainteresirana slovenska lokostrelska društva/klube, ki se ukvarjajo z lokostrelskim športom, promocijo lokostrelstva, rekreacijo, vzgojo in izobraževanjem ter zagotavljajo pogoje vrhunskim lokostrelskim tekmovalcem. Vodstvo zveze izvaja smotrno in usklajeno delovanje, vzpostavlja pregledno ter učinkovito in gospodarno delo s poudarkom uveljavljanja športnih interesov članic in športnikov. V Lokostrelsko zvezo Slovenije je bilo v letu 2017 včlanjenih 37 klubov/društev, od tega jih 36 tekmuje v uradnih tekmovanjih panožne zveze. Decembra 2017 smo evidentirali skromno število 398 registriranih tekmovalcev, to so tekmovalci, ki so v tekmovalnem sistemu tekmovali vsaj na enem tekmovanju v lokostrelski panogi, kategoriji in disciplini, v kateri je po pravilih WA organizirano svetovno prvenstvo. Letos smo v evidenci članstva beležili članov in tekmovalcev, 69 več kot enako obdobje prejšnjega leta, kar nas umešča med manj množične športne panoge v Sloveniji. V svetovnem merilu je lokostrelstvo kot panoga med množičnejšimi športi saj je v svetovno lokostrelsko zvezo WA včlanjenih 163 držav. LOKOSTRELSKA ZVEZA SLOVENIJE Naslov: Dolenjska cesta 11, 1000 Ljubljana Telefon: tajništvo Spletna stran: si.org E mail: president@archery si.org Identifikacijska številka: SI Matična številka: Transakcijski račun: SI Nova Ljubljanska banka 1.2 ORGANIZIRANOST Na 33. seji Skupščine, ki je potekala v Ljubljani, so bile s 16. členom statuta razpisane volitve za predsednika, člane IO, NO in Disciplinske komisije. Za predsednika zveze je bil brez protikandidata izvoljen Leon Uratnik. Ker je bilo kandidatov za Nadzorni odbor manj, kot se jih voli, se je evidentiranje kandidatov za člane opravilo direktno na seji skupščine. Ker ni bilo možno izvoliti članov Nadzornega odbora, se je mandat obstoječim članom podaljšal do uspešno izvedenih volitev. Tudi kandidatov za Disciplinsko komisijo je bilo manj, kot se jih voli zato se je evidentiranje kandidatov za člane opravilo direktno na seji skupščine. Po kar dolgotrajnem pozivanju k kandidaturi se je za delo v Disciplinski komisiji javil Igor Vrbančič (LK Maribor). Ponovne volitve v organe so se izvedle na 34. seji Skupščine, ki je potekala na Vrhniki. Ker je bilo kandidatov za Nadzorni odbor in Disciplinsko komisijo tudi na teh volitvah manj, kot se jih voli je evidentiranje kandidatov za člane opravilo delovno predsedstvo direktno na seji. Na podlagi volilnih rezultatov je Volilna komisija 34. redne skupščine LZS razglasila izvoljene člane za čas mandata Nadzornega odbora in Disciplinske komisije. Za delovanje zveze je pomembno, da v organih in komisijah zveze delujejo člani, ki skrbijo za realizacijo zastavljenih ciljev in v skladu s pravilniki izvajajo svoje naloge in naloge katere jim nalaga Skupščina ter tako upravičijo svojo izvolitev.

4 Predsednik LZS: Leon Uratnik, LK Žalec Člani Izvršnega odbora LZS do : Marko Arnež, LK Kamnik Franci Cevzar, LK Lucky Art Marko Nardin, ŠKD Budanje Irena Rosa, LK Ankaran Jaroš Šteharnik, LD Koroška Igor Šuštar, LK Ilirska Bistrica Člani Izvršnega odbora LZS od : Marko Arnež, LK Kamnik Vojko Colnar, LK Gornji Grad Janko Rop, LK Gornji Grad Irena Rosa, LK Ankaran Jaroš Šteharnik, LD Koroška Goran Vitez, LK Feniks Kooptirana člana Izvršnega odbora LZS od : Gregor Končan, LK Kamnik Konrad Jurca, LK Mins Postojna Člani Nadzornega odbora do : Tina Gutman, LK Gornji Grad Dušan Režonja, TVD Partizan LS Ljutomer Vladimir Čeligoj, LK Ilirska Bistrica Člani Nadzornega odbora od : Frane Merela, LK Mins Postojna Mirko Praprotnik, LK Muta Brane Štefančič, LK Mins Postojna Člani Disciplinske komisije do : Liljana Zvonka Grahek, LK Paradoks Bernarda Maklin, LK Koroška Igor Vrbančič, LK Maribor Člani Disciplinske komisije od : Bojan Brulc, LK Dolenjske Toplice Matej Grad, LK Mins Postojna Maya Shalaby, LK Ankaran Bogdan Sopčič, LD Legende Kolpe Igor Vrbančič, LK Maribor 1.3 PREGLED DEJAVNOSTI Lokostrelska zveza Slovenije je prostovoljna zveza društev, katerih dejavnost je lokostrelstvo. LZS je ustanovljena s ciljem da, organizirano in enotno spodbuja, razširja, razvija in usmerja razvoj lokostrelstva v RS in v ta namen organizira in izvaja sporazumno dogovorjene aktivnosti v lokostrelstvu na območju Republike Slovenije. V letu 2017 smo izvajali zastavljene naloge, ki so bile navedene v programu dela za leto 2017.

5 Poleg nalog, ki izhajajo iz članstva v OKS, WA in WAE, opravlja LZS še naslednje naloge: izvedba reprezentančnih programov dela, reprezentančni nastopi mladinskih in članskih reprezentanc, izvedba pokalnih tekmovanj, pridobitev Štipendije MOK OKS, pridobitev kandidatur za mednarodna lokostrelska tekmovanja, strokovno vodeno delo mladinske selekcije, strokovno vodeno delo mladine v lokostrelskih centrih, izobraževanje in licenciranje strokovnega kadra, povečevanje članstva, promocija in popularizacija lokostrelstva v slovenskem športnem prostoru, zagotovitev finančnih sredstev za izvedbo zastavljenih načrtov, zagotovitev materialnih pogojev za članske reprezentance, stimulacija za uspehe in povračilo materialnih stroškov za priprave, spremljanje kakovosti dela in financ na posameznih programih, 1.4 VIZIJA IN SMERNICE DELOVANJA Vizija Lokostrelske zveze Slovenije je združevati interes društev na področju nadaljnjega razvoja lokostrelskega športa, spodbujati in koordinirati razvoj lokostrelstva predvsem pri mladih, izvajati delo in skrbeti za strokovni in tekmovalni razvoj kadetskih in mladinskih selekcij in članskih reprezentanc ter uveljavljati in promovirati lokostrelstvo in šport kot pomemben element kakovostnega življenjskega sloga vsakega posameznika. Panožna lokostrelska zveza mora odigrati vlogo nosilca športne panoge, ki bo izvajala podporo tekmovalcem, trenerjem, sodnikom in strokovnim delavcem na vseh ravneh, od rekreativnega do vrhunskega segmenta. Kakovostna skrb za vse reprezentance, katerim bo potrebno zagotavljati vso možno podporo bo naša prednostna naloga. Trudili se bomo za izmenjavo informacij in redno komunikacijo s društvi, tekmovalci in javnostjo. Zaposleni dela opravljajo predano, odgovorno in se trudijo upoštevati zakonske določbe, pravilnike ter standarde poslovanja. Zveza sledi svetovnim lokostrelskim smernicam in je odzivna ter prilagodljiva na dane razmere. 1.5 FINANČNO POSLOVANJE Lokostrelska zveza Slovenije je v letu 2017 pridobivala sredstva: Prihodki iz proračuna Ministrstvo za izobraževanje znanost šport Fundacija za Šport Olimpijski komite Slovenije Zavod za šport RS Planica Drugi prihodki Članarine Dotacije in sponzorska sredstva pravnih in fizičnih oseb Prihodki iz dejavnosti nepridobitna Prihodki iz dejavnosti pridobitna Obresti Drugi finančni prihodki

6 Sredstva so se v letu 2017 porabljala za: Stroške tekmovalnega sistema Stroške delovanja zveze Strokovni kader stroški dela Izobraževanje usposobljenega strokovnega kadra Štipendija MOK Priprave tekmovalcev s sredstvi OKS Organizacijo Evropskega Field prvenstva Mokrice Osnovna sredstva amortizacija Razno Na Lokostrelski zvezi Slovenije je januarja in februarja potekal davčni inšpekcijski nadzor Finančne uprave Republike Slovenije. Predmet inšpekcijskega nadzora je bil: davek od dohodkov pravnih oseb za obdobje , davki in prispevki od dohodkov fizičnih oseb iz zaposlitve za obdobje od in druge dajatve za obdobje od Med samim inšpekcijskim nadzorom smo pred izdanim zapisnikom, opravili popravljalne ukrepe. Iz naslova obdavčitve prejemkov tekmovalcev za osvojene kategorizacije OKS in prispevkov za nakazila davkov ter prispevkov od dohodkov fizičnih oseb iz zaposlitve za trenerja smo, na podlagi samoprijave davkov in prispevkov, FURS u nakazali ,73. V navedenem znesku so zajete tudi zakonske zamudne obresti. Zaradi izvedenih popravljalnih ukrepov, nismo prejeli dodatne globe za ugotovljene prekrške in globe za odgovorne osebe davčnega zavezanca. Izredni odhodki v višini ,73 se pokrivajo iz društvenega sklada zveze. Lokostrelska zveza Slovenije je v letu 2017 poslovala gospodarno, ponovno smo skrbeli za ravnovesje med prihodki in odhodki. Zaključni račun 2017 izkazuje +231,19 čistega presežka dohodkov. Pregled finančnega poslovanja je naveden v Računovodskem delu poročila.

7 2. VSEBINSKI DEL 2.1 POROČILO O DOSEŽENIH TEKMOVALNIH CILJIH IN REZULTATIH ZVEZE V LETU Tekmovalni programi Delo in vodenje Vodje programov so izvajali potrjene programe dela, ki so bili usklajeni in potrjeni s strani Izvršnega odbora. V mladinskem tarčnem programu poteka strokovno delo pod vodstvom trenerja Mateja Zupanca, članski tarčni program vodi Matija Žlender. Tekmovalci in člani selekcij poljskega in 3D programa so se na tekmovanja pripravljali individualno s strokovno podporo osebnih trenerjev. Po odstopu Francija Rožmanca po zaključeni tekmovalni sezoni je bil objavljen razpis za strokovnega sodelavca za vodenje poljskega in 3D programa ter šolskega programa. Tekmovalci tarčnega programa so se udeležili več mednarodnih tekmovanj. Dejan Sitar je v Nimesu na tekmi svetovnega dvoranskega pokala osvojil srebrno medaljo med člani sestavljenega loka. Na Svetovnih igrah v Wroclawu na Poljskem je Toja Ellison osvojila srebrno medaljo v tarčnem lokostrelstvu in tako podaljšala kategorizacijo svetovnega razreda. Članom reprezentanc so se na podlagi plana dela in ovrednotenja točk po izstavljenem računu društev, katerih člani so poravnali stroški priprav. Pri mladinkah se je na tekmi Svetovnega dvoranskega pokala izkazala Sanja Tevž, ki je osvojila srebrno medaljo v konkurenci 78 tekmovalk ukrivljenega loka. Na svetovnem mladinskem tarčnem prvenstvu v Rosariu v Argentini je najboljšo uvrstitev dosegel s četrtim mestom Staš Modic s sestavljenim lokom in tako vpisal kategorizacijo perspektivnega razreda. Prav tako je kategorizacijo perspektivnega razreda z sedemnajstim mestom dosegel Gašper Štrajhar v kategoriji ukrivljenega loka. Ana Umer je na Evropskem Field prvenstvu v Mokricah osvojila zlato medaljo v konkurenci članic ukrivljenega loka in tako poskrbela, da smo na zaključni prireditvi slišali Zdravljico. V velikem finalu je lovila zaostanek in po dobri predstavi v zaključku dvoboja premagala nemko Danielo Klesmann. Srebrne medalje se je razveselila tudi Nala Jurca, ki je debitirala na domačem prvenstvu v Mokricah. Fantastični uspeh slovenskih lokostrelcev je dopolnila z bronasto medaljo še Toja Ellison. V velikem ekipnem finalu Evropskega Field prvenstva v Mokricah je slovenska moška mladinska ekipa: Staš Modic, Luka Arnež in Gašper Bolčina osvojila srebrno medaljo za domačo reprezentanco. Uspeh je dopolnila ženska ekipa v postavi Toja Ellison, Ana Umer in Tina Gutman, ki je osvojila ekipno srebrno žensko medaljo. Kategorizacijo mednarodnega razreda je na Svetovnih igrah v golem loku z osvojenim četrtim mestom podaljšala Tina Gutman v golem loku. Prav tako je z doseženim šestim mestom na igrah v Wroclawu vpisala kategorizacijo Ana Umer. Marjan Kocman je z najboljšim rezultatom finalnih bojev pristreljal bronasto medaljo na svetovnem 3D prvenstvu v instinktivnem loku, ki je potekalo v francoskem Robionu in tako izpolnil zastavljene cilje 3D reprezentance. V šolskem programu so se tekmovanja izvajala v golem, ukrivljenem in sestavljenem loku na regijskih in državnih šolskih prvenstvih. V okviru šolskih tekmovanj smo izpeljali dve regijski zunanji tekmovanji ter obe državni prvenstvi.

8 Z dvoranskim tekmovanjem na Vrhniki se je zaključil projekt Lokostrelskih centrov, ki je potekal v šolskem letu 2016/2017. V projekt, ki ga sofinancira Fundacije za šport RS je bilo preko nosilcev regijskih centrov aktivno vključenih preko 16 društev/klubov, ki so vsebine prepoznali kot obliko organizacije kakovostnega strokovnega lokostrelskega izobraževanja, vzgoje in treniranja mladih lokostrelcev in predvsem lokostrelskih kadrov. Na zaključnem tekmovanju s srečelovom in druženju ob palačinkah je udeležence ujela tudi ekipa ŠKL in dogodek predstavila širši javnosti. Rezultati tekmovanj Rezultate s tekmovanj in s tem kategorizacije so vodene ločeno po posameznih panogah: tarčno lokostrelstvo, poljsko in 3D lokostrelstvo. Reprezentance so se udeležile vseh večjih mednarodnih tekmovanj in dosegle prepoznavne mednarodne rezultate ter vpisale 16 kategorizacij svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda. Do so tekmovalci dosegli 67 kategorizacij, ki so objavljene v aktualnem seznamu kategoriziranih športnikov OKS, št. 84, Panoga OR SR MR PR DR MLR SKUPAJ LOKOSTRELSTVO 3D LOKOSTRELSTVO POLJSKO LOKOSTRELSTVO TARČNO SKUPAJ Pogoji za treninge članov selekcije in reprezentantov Za potrebe dvoranskih treningov selekcij in priprav reprezentanc tarčnega programa smo v začetku leta zagotovili minimalne dvoranske pogoje za trening v objektu Hale Tivoli. Na zunanjem vadbišču na Hipodromu Stožice so celo leto potekali treningi selekcij in reprezentanc. Reprezentančna oblačila Tekmovalci poljskega in 3D programa so prejeli oblačila nove kolekcije OKS, ki so poenotena s oblačili obeh tarčnih programov v katerih so se oblačila naročala le za nove člane reprezentanc. Zdravniški pregledi Tekmovalci, ki so imeli status svetovnega, mednarodnega oz. perspektivnega razreda so se v ambulanto Medicine dela in športa na Metelkovi v Ljubljani naročali individualno. Ostali zdravniški pregledi so bili izvedeni v Zdravstvenem domu Fužine. Povračilo stroškov za osvojene medalje, kategorizacije in štipendije Za uspešne nastope in osvojene medalje na velikih mednarodnih tekmovanjih je zveza na podlagi internega dokumenta po izstavljenem računu društva poravnala stroške priprav tekmovalcev vrhunskega športa. Na zaključni prireditvi smo reprezentantom podelili zaslužena priznanja za osvojene medalje in rekorde, razglasili tekmovalko in tekmovalca ter klub leta. Lokostrelka leta je že osmič postala Toja Ellison LK Feniks Kranj. Prav tako je lokostrelec leta po izboru Strokovnega sveta ponovno postal Dejan Sitar. Naziv najuspešnejšega kluba leta 2017 je pripadel Lokostrelskemu klubu Mins Postojna. Na razpisu za pridobitev MOK štipendije, ki je namenjena športnikom kandidatom za nastop na OI Tokio 2020, je postala prejemnica tudi lokostrelka Ana Umer.

9 2.1.2 Tekmovalni sistem Tekmovanja Ob vrhunskem športu je bila prioritetna naloga izpeljava tekmovalnega sistema, tako tistega iz koledarja LZS za vse registrirane domače tekmovalce kot tistega za vrhunski šport. Za vse tekmovalce smo ponovno izpeljali tekmovanja za: SLO Dvoranski pokal, SLO Tarčni pokal, SLO AH pokal, SLO 3D pokal, Alpe Adria Field pokal, Jadranski 3D pokal. Pomoč zveze pri organizaciji tekmovanj zagotovitev sodnikov na tekmovanjih označenih v koledarju LZS, tehnična oprema: ura in semafor za vodenje tekmovanja, vetrne vreče, reklamni pano LZS, številke za eliminacije in finale državnih prvenstev, strokovna pomoč organizatorjem državnih prvenstev, nudenjem strokovnega delavca za vodenje prijav in rezultatov tekmovanja, možnost izposoje podlog in stojal. Sojenja Sodniki so opravili sojenja po določilih Tekmovalnega pravilnika in razporedu Sodniške komisije. Opravljali so tudi sodniške naloge na mednarodnih tekmovanjih in zagotavljali prenos znanj, ki ga sodniki LZS z mednarodnim statusom posredujejo nacionalnim sodnikom LZS z namenom nenehnega dviganja ravni kvalitete dela na domačih tekmovanjih in uskladitve z mednarodnimi standardi našega športa. Izobraževanje 2017 in zbor sodnikov sta bila izpeljana kot enodnevno srečanje v Ljubljani. Sodniška komisija je pripravila predlog seznama sodnikov in DoS za podaljšanje licence za Ob koncu leta je na seznamu 12 nacionalnih sodnikov z licenco za naslednje leto in 10 direktorjev streljanja. Zavarovanja Police za nezgodno zavarovanje so bile sklenjene za člane selekcij in reprezentante, njihove spremljevalce in sodnike. Izobraževanje Komisija za izobraževanje LZS je v letu 2017 dokončala usposabljanje za pridobitev naziva Učitelj lokostrelstva 2 strokovni nivo 2, ki se ga je udeležilo 9 slušateljev. Vsi usposabljanja še niso zaključili. Organizirano je bilo tudi izobraževanje za naziv organizator tekmovanj (modul 1), katerega se je udeležilo 10 udeležencev. Poleg tega sta bila v preteklem letu razpisana 2. in 3. modul sodniškega tečaja, ki pa zaradi premajhnega števila prijavljenih nista bila izvedena. Komisija za izobraževanje je v letu 2017 izvedla štiri licenčne seminarje: Junij Ljubljana, Lokostrelska tehnika, 21 udeležencev, Oktober Kamnik, Lokostrelska tehnika, 26 udeležencev. November Gorenje, Oprema, tehnika, delavnice in Lokostrelsko tekmovanje CŠOD, 40 udeležencev. December Kamnik, Lokostrelska tehnika, 9 udeležencev. Seznam strokovnega kadra, ki služi za dodelitev licence za prihodnje leto je objavljen na spletni strani LZS. V letu 2016 je komisija pričela s projektom prevoda FITA/WA priročnika. Konec leta 2017 je bil dokončan prevod in priročnik je bil pripravljen za tisk. Počrpana so bila dodeljena sredstva

10 Fundacije za šport namenjena za ta projekt. Prošnji komisije za izobraževanje trgovcem z lokostrelsko opremo, da bi nam pomagali pri izdaji za izobraževanje lokostrelskih strokovnih kadrov pomembnega priročnika se je odzval le Mins d.o.o. Postojna, ki bo za priročnik doniral del sredstev. Septembra so potekli vsi programi usposabljanj za pridobitev strokovnih nazivov (UČ1, UČ2, Trener in Sodnik lokostrelstva). V letu 2017 je pričel veljati nov zakon o športu in posledično za pripravo novih programov potrebujemo Pravilnik o usposabljanjih, ki ga po Zakonu o športu pripravi akreditacijska komisija za programe usposabljanj in deluje v okviru Strokovnega sveta za šport RS pri MIZŠ RS. Do konca leta ta pravilnik še ni bil pripravljen. Vsled navedenega člani komisije niso mogli pristopiti k pripravi novih programov izobraževanja strokovnih kadrov v lokostrelstvu. Konec leta 2017 je članom komisije za izobraževanje potekel štiri letni mandat. Informatika, mediji in sponzorji Evidenca članstva Aplikacijo Evidence članstva predstavniki klubov lahko naložijo iz spletne stani. Lokostrelska zveza Slovenije je urejene evidence članstva oddala v bazo Olimpijskega komiteja Slovenije. Pregled rezultatov in rekordov S posodobitvijo aplikacije rekordi se vodi zgodovina rekordov, kar pomeni, da so doseženi rekordi za vsako kategorijo, slog, disciplino in vrsto rekorda kronološko urejeni. Preseženi rekordi ostajajo v evidenci in so dostopni preko spletnega pregledovalnika. Najboljši rezultati se v disciplini 3D vodijo ločeno od poljskega lokostrelstva. Uveljavljeno je razločevanje v poimenovanju med rekordi (tarčno, dvorana, flight, clout) in najboljšimi rezultati (3D, poljsko). Mediji Spletna stran LZS je vseskozi aktualizirana. Odgovorne osebe so kodo za dostop do direktnih objav redno objavljale pomembnejša poročila s tekmovanj in dogajanja v zvezi. Objavljenih je bilo 119 novic, rezultati tekmovanj, fotografije, oglasi in vsa gradiva skupščine, organov in komisij. Število ogledov na spletni strani je bilo povprečno na mesec. Lokostrelska javnost je bila obveščena z dogajanjem na Field prvenstvu v Mokricah tako z uradnimi vsebinami kot tudi tistimi bolj družabnimi. Finalni dvoboji ekip in posameznikov, ki so potekali pred gradom Mokrice se je neposredno predvajalo na svetovnem spletu. Novice iz mednarodnih tekmovanj in ostale aktualne vsebine so bile objavljene tudi na socialnih medmrežjih. Žal pa v novoizvoljenemu Izvršnem odboru niso našli osebe, ki bi prevzela delo pokrivanja področja medijev. Posledično je zastalo tudi obveščanje medijev o mednarodnih dosežkih naših tekmovalcev. Olimpijski festival predstavitev lokostrelstva Olimpijski festival se je letos že tradicionalno odvijal v centru Ljubljane na Kongresnem trgu. V petek, 29. septembra je bil namenjen šolam, v soboto, 30. septembra pa obisku družin z otroki. Udeleženci so na razstavnem prostoru Lokostrelske zveze Slovenije spoznali lokostrelstvo, ki je bil eden izmed 46 športnih izzivov festivala pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije, tako smo mladim predstavili naš šport na igriv, zabaven in zanje primeren način. Sponzorji Sponzorskih sredstev si seveda želimo čim več, da bi s tako pridobljenimi sredstvi lahko dodatno financirali naše tekmovalne programe vendar je splošna situacija na tem področju neugodna. Z organizacijo Evropskega Field prvenstva smo od dobaviteljev iztržili popuste za blago in storitve.

11 Zaključna prireditev Po zaključku dvoranskega pokalnega tekmovanja v šolski dvorani v Kamniku so se na enem mestu zbrali najboljši lokostrelci in lokostrelke. Na zaključni prireditvi so najuspešnejši prejeli plakete, pokale, diplome in značke za dosežke v letošnji tekmovalni sezoni. Organizacijski odbor in predvsem člani delovne ekipe Evropskega Field prvenstva v Mokricah so od predsednika zveze in Izvršnega odbora pričakovali javno pohvalo vendar se to ni zgodilo, kljub znatnemu pozitivnemu finančnemu rezultatu. Prireditev so nam pomagali izpeljati članice in člani Lokostrelskega kluba Kamnik. Sklenjen je bil s prijetnim druženjem ob pozitivnih mislih na prihajajoče leto. Priloga: Pregled doseženih rezultatov in uvrstitev 2017 Priloga: Pregled doseženih kategorizacij februar POROČILO O IZVEDENIH INVESTICIJAH Na vadbišču v Stožicah so bila redno opravljena vsa vzdrževalna dela, investicijskih vlaganj v tem letu ni bilo. Še vedno si pri Javnem zavodu Šport Ljubljana aktivno prizadevamo za priklop elektrike zabojnika na Hipodromu Stožice. 2.3 POROČILO O IZVEDBI MEDNARODNEGA TEKMOVANJA Na Evropskem Field prvenstvu je sodelovalo 19 držav, 186 tekmovalcev in 30 spremljevalcev. Slovenija si je s petimi osvojenimi medaljami delila drugo mesto z Švedsko in Veliko Britanijo. Na podelitvi smo slišali tudi slovensko himno, saj je Ana Umer osvojila naslov Evropske Field prvakinje v ukrivljenem loku. Na prvenstvu, ki smo ga gostili so priložnost nastopa dobili tudi mlajši še neizkušeni tekmovalci, ki so svoj nastop več kot upravičili. Otvoritev se je v dvorišču gradu Mokrice pričela z mimohodom zastavonoš in nadaljevala v družbi akrobatov. Na zaključni slovesnosti so navzoče nagovorili in odličja najboljšim podelili: predsednik WAE g. Mario Scarzella, predsednik Lokostrelske zveze Slovenije g. Leon Uratnik, generalna sekretarka WAE ga. Marinella Pisciotti, predsednica Organizacijskega odbora ga. Darja Rožmanec, predsednik Avstrijske lokostrelske zveze g. Andreas Kolar in tehnični delegat prvenstva g. Cenneth Ahlund. Vsa zahvala gre ponovno članom Organizacijskega odbora, vodji tekmovanja in predvsem ekipi prizadevnih prostovoljcev iz različnih klubov, ki so po izjavah tekmovalcev in njihovih vodij reprezentanc ponovno odlično izpeljali mednarodno tekmovanje na razgibanih terenih gradu Mokrice. 2.4 OCENA USPEHA PRI DOSEGANJU ZASTAVLJENIH CILJEV Vsi cilji, ki smo jih dosegli v prejšnjih letih in ki smo si jih zadali v letu 2017 ne bi bili izvedljivi in dosegljivi brez lokostrelskih delavcev na vseh nivojih našega delovanja. Ostalo je še zelo veliko vsebin predvsem na področju vrhunskega športa in vizije panožne lokostrelske zveze v prihodnje. Lokostrelstvo kot šport je v zadnjih letih v slovenskem športnem prostoru naredil korak naprej predvsem v prepoznavnosti naših najboljših športnikov in pojavljanja v medijih še posebej ob ponovni organizaciji mednarodnega lokostrelskega tekmovanja. Tudi v mednarodnem merilu slovenski lokostrelci dosegajo odlične rezultate in igrajo pomembno vlogo nosilcev prepoznavnosti zato mora Lokostrelska zveza Slovenije še naprej zagotavljati dobre oz. boljše pogoje za njihove kakovostne priprave in omogočiti nastope najboljšim na mednarodnih tekmovanjih v okviru razpoložljivih sredstev.

12 3. RAČUNOVODSKI DEL RAČUNOVODSKO POROČILO 3.1 Računovodske usmeritve UPORABA SLOVENSKIH RAČUNOVODSKIH STANDARDOV Pri vodenju poslovnih knjig in sestavi letnega poročila Lokostrelska zveza Slovenije upošteva določila Slovenskega računovodskega standarda SRS 33 Računovodske rešitve v društvih in invalidskih organizacijah. Pri računovodskem obravnavanju poslovnih dogodkov, glede katerih ta standard ne določa pravil, pa se uporablja pravila, določena s splošnimi slovenskimi računovodskimi standardi. Društvo vodi poslovne knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva. Poslovni dogodki se evidentirajo na konte, ki jih določa Kontni okvir za društva in invalidske organizacije. 3.2 Bilanca stanja OPREDMETENA OSNOVNA SREDSTVA IN NEOPREDMETENA SREDSTVA Opredmeteno osnovno sredstvo je sredstvo v lasti ali finančnem najemu, ki se uporablja pri opravljanju storitev in se po pričakovanjih uporablja več kot enem obračunskem obdobju. Neopredmeteno sredstvo je razpoznavno nedenarno sredstvo, ki praviloma fizično ne obstaja. Praviloma se pojavlja kot neopredmeteno dolgoročno sredstvo. Opredmetena osnovna sredstva in neopredmetena sredstva se ob začetnem pripoznanju ovrednotijo po dokumentirani nakupni ceni, povečani za uvozne in nevračljive nakupne dajatve ter stroške, ki jih je mogoče pripisati usposobitvi. Razlika med čistim donosom ob odtujitvi in knjigovodske vrednosti odtujenega opredmetenega osnovnega sredstva oz. neopredmetenega sredstva se prenese med druge prihodke od dejavnosti, če je prva večja od druge, oz. med prevrednotovane odhodke, če je druga večja od prve. Za merjenje po začetnem pripoznanju društvo uporablja model nabavne vrednosti. Amortizacija se obračunava posamično. Za razporejanje zneska amortizacije sredstva v njegovi dobi koristnosti se uporablja metoda enakomernega časovnega amortiziranja. TERJATVE Terjatev se v bilanci stanja pripozna kot sredstvo, če je verjetno, da bodo pritekale gospodarske koristi, povezane z njo in je mogoče njeno izvirno vrednost zanesljivo izmeriti. Terjatve se ob začetnem pripoznanju izkazujejo v zneskih, ki izhajajo iz ustreznih listin, ob predpostavki, da bodo poplačane. Prvotne terjatve se lahko kasneje povečajo ali pa ne glede na prejeto plačilo ali drugačno poravnavo tudi zmanjšajo za vsak znesek, utemeljen s pogodbo. Terjatve, izražene v tuji valuti, se na dan bilance stanja preračunajo v domačo valuto po tečaju ECB. Prevrednotenje terjatev se lahko pojavi predvsem zaradi njihove oslabitve ali zaradi odprave njihove oslabitve. Društvo slabi vse terjatve, od katerih zapadlosti je preteklo 365 dni. Dokončen odpis terjatve se opravi na podlagi ustrezne listine. ZALOGE Ob začetnem pripoznanju se zaloge vrednotijo po nabavni ceni, ki jo sestavljajo nakupna cena, uvozne in druge nevračljive nakupne dajatve ter neposredni stroški nabave. Nakupna cena se zmanjša za dobljene popuste. Za zmanjševanje količin na zalogi društvo uporablja metodo zaporednih cen. Zaloge se slabijo, če knjigovodska vrednost preseže njihovo čisto iztržljivo vrednost.

13 DENARNA SREDSTVA Denarna sredstva so gotovina, knjižni denar in denar na poti. Knjigovodska vrednost denarnega sredstva je enaka njegovi začetni nominalni vrednosti, dokler se ne pojavi potreba po prevrednotenju. Denarno sredstvo, izraženo v tuji valuti, se prevede v domačo valuto po menjalnem tečaju na dan bilance stanja. KRATKOROČNI DOLGOVI Kratkoročni dolgovi so pripoznane obveznosti v zvezi s financiranjem lastnih sredstev, ki jih Je treba najkasneje v letu dni vrniti oziroma poravnati, zlasti v denarju. Kratkoročni dolgovi so finančni ali poslovni. Finančni dolgovi se pojavljajo, ker, posojilodajalci vnašajo v, podjetje denarna sredstva ali ker z denarjem poplačujejo njegove poslovne dolgove. Poslovni dolgovi, pa se pojavljajo, ker dobavitelji vnašajo v podjetje prvine, potrebne pri opravljanju storitev. Obstajajo tudi kratkoročni dolgovi, prevzeti od drugih oseb. Kratkoročni dolg se v knjigovodskih evidencah in bilanci stanja pripozna kot obveznost, če je verjetno, da se bodi zaradi njegove poravnave zmanjšali dejavniki, ki omogočajo gospodarske koristi in je znesek za njegovo poravnavo mogoče zanesljivo izmeriti. Kratkoročni dolgovi se ob začetnem pripoznanju ovrednotijo z zneski iz ustreznih listin o njihovem nastanku, k v primeru kratkoročnih finančnih dolgov dokazujejo prejem denarnih sredstev ali poplačilo kakega poslovnega dolga, v primeru kratkoročnih poslovnih dolgov pa prejem kakega proizvoda ali storitve. Kratkoročni dolgovi, izraženi v tuji valuti, se na dan bilance stanja preračunajo v domačo valuto. Povečanje kratkoročnih dolgov iz tega naslova povečuje redne finančne odhodke, zmanjšanje kratkoročnih dolgov pa redne finančne prihodke. KRATKOROČNE ČASOVNE RAZMEJITVE Kratkoročne časovne razmejitve so terjatve in druga sredstva ter obveznosti, ki se bodo po predvidevanjih pojavili v letu dni in katerih nastanek je verjeten, velikost pa zanesljivo ocenjena. Aktivne kratkoročne časovne razmejitve zajemajo kratkoročno odložene stroške oz. kratkoročno odložene odhodke ter kratkoročno nezaračunane prihodke. Pasivne kratkoročne časovne razmejitve zajemajo kratkoročno vnaprej vračunane stroške oz. kratkoročno vnaprej vračunane odhodke in kratkoročno odložene prihodke. DRUŠTVENI SKLAD Društveni sklad je lastni vir financiranja društva. Sestavljen je iz: presežka prihodkov presežka odhodkov 3.3 Izkaz poslovnega izida PRIPOZNAVANJE PRIHODKOV Prihodki se pripoznajo, če je povečanje gospodarskih koristi v obračunskem obdobju povezano s povečanjem sredstva ali z zmanjšanjem dolga in je povečanje mogoče zanesljivo izmeriti. Prihodki se pripoznajo, ko se upravičeno pričakuje, da bodo vodili do prejemkov, če ti niso uresničeni že ob nastanku.

14 PRIHODKI OD DEJAVNOSTI Zajemajo zneske članarin, prostovoljnih prispevkov članov, dotacij iz fundacij oziroma ustanov, dotacij iz javnih fundacij in skladov, dotacij iz proračunskih in drugih javnih sredstev, donacij pravnih in fizičnih oseb, prihodkov od prodaje materiala, proizvodov, trgovskega blaga in storitev ter drugih prihodkov, doseženih z opravljanjem dejavnosti, ki se nanašajo na obračunsko obdobje. Prihodki od prodaje proizvodov trgovskega blaga in materiala se merijo na podlagi prodajnih cen, navedenih na fakturah in drugih listinah, zmanjšanih za popuste, odobrene ob prodaji ali kasneje, tudi zaradi zgodnejšega plačila. FINANČNI PRIHODKI Finančni prihodki so prejete obresti od finančnih naložb in poslovnih terjatev, pozitivne tečajne razlike, prihodki od dividend.in drugih deležev v dobičku, prihodki iz uskladitve in spremembe vrednosti, odpisi posojil društvu, dobički pri prodaji finančnih naložb in tudi drugi od naložbenih nepremičnin in prihodki iz prevrednotenja finančnih naložb. DRUGI PRIHODKI Druge prihodke sestavljajo neobičajne postavke (denarne kazni in odškodnine ipd.). Pojavljajo se v dejansko nastalih zneskih. PRIPOZNAVANJE ODHODKOV Odhodki se pripoznajo, če je zmanjšanje gospodarskih koristi v obračunskem obdobju povezano z zmanjšanjem sredstva ali s povečanjem dolga in je to zmanjšanje mogoče zanesljivo izmeriti. STROŠKI STORITEV Zajemajo vrednosti v obračunskem obdobju opravljenih storitev drugih pravnih in fizičnih oseb, ki bremenijo poslovni izid v obdobju. STROŠKI DELA Zajemajo zneske plač, nadomestil plač, kolikor bremenijo društvo, dajatev v naravi, vrednosti daril in nagrad zaposlencem, prejemkov ali povračil, ki pripadajo zaposlencem na podlagi delovnega razmerja ter dajatev, ki se obračunavajo od naštetih prejemkov in bremenijo društvo. FINANČNI ODHODKI Zajemajo zneske obresti, popravkov oziroma odpisov finančnih naložb in drugih finančnih odhodkov, ki bremenijo prihodke v obračunskem obdobju. DRUGI ODHODKI Zajemajo zneske neobičajnih postavk, popisnih presežkov in dobičkov nastalih pri prodaji opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih sredstev te podobne postavke in zneske dajatev, razen tistih, ki sodijo med stroške dela ali se vračunavajo v nabavno (nakupno) Vrednost pridobljenega materiala, storitev, blaga ter opredmetenih osnovnih sredstev in neopredmetenih sredstev. DAVEK ODDOHODKOV PRAVNIH OSEB Je znesek obveznosti za plačilo tega davka, ki ga ugotovi društvo za obračunsko obdobje. PRESEŽEK PRIHODKOV OBRAČUNSKEGA OBDOBJA Je razlika med (večjim) zneskom prihodkov in zneskom odhodkov v obračunskem obdobju, zmanjšana za obračunani davek od dohodkov pravnih oseb.

15 PRESEŽEK ODHODKOV OBRAČUNSKEGA OBDOBJA Je razlika med (večjimi) odhodki in prihodki v obračunskem obdobju. Kritje odhodkov obravnavanega obračunskega odboja iz presežka prihodkov iz prejšnjih obračunskih obdobij. Zajema tisti znesek prihodkov iz prejšnjih obračunskih obdobij, ki ga društvo nameni za pokrivanje obravnavanega obračunskega obdobja. PRIDOBITNA IN NEPRIDOBITNA DEJAVNOST Za sestavitev podatkov o pridobitni in nepridobitni dejavnosti, se kot sodilo za razmejevanje upošteva razmerje med prihodki doseženimi z opravljanjem pridobitne dejavnosti, in prihodki, doseženimi z vso dejavnostjo. LZS je v letu 2017 evidentirala 30,70% vseh prihodkov kot pridobitnih. Prihodki so v izkazu poslovnega uspeha razporejeni neposredno, odhodki pa v procentu. SPREMEMBA ZAKONODAJE V letu 2017 spremembe zakonodaje niso bistveno vplivale na poslovanje društva in niso povzročile povečanega obsega dela in administriranja. 3.4 Pojasnila k računovodskim izkazom Pojasnila postavk iz BS, SREDSTVA ,57 (AOP 001) A. DOLGORČNA SREDSTVA ,62 (AOP002) Opredmetena osnovna sredstva ,62(AOP010) stanje na dan stanje na dan Opredmetena osnovna sredstva: oprema in naprave , ,66 LZS ima v letu 2017 še neamortizirana osnovna sredstva 7.899,14 kombi Ford Transit. Opredmeteno osnovno sredstvo nadstrešnica se amortizira ob uporabi metode enakomernega časovnega amortiziranja v vrednosti 3.312,56. Amortizacija se obračunava posamično s pričetkom v letu Druga osnovna sredstva so v vrednosti 1.061,92. LZS samostojno določi letne amortizacijske stopnje oz. dobo koristnosti osnovnega sredstva. Dokončni obračun amortizacije se izdela na koncu poslovnega leta; obračunani zneski amortizacije pomenijo strošek pripoznan v izkazu poslovnega izida. Uporabljene amortizacijske stopnje: Zgradbe 5% Oprema in naprave, razen računalniške 12,5 20% Računalniška oprema 25 50% Neopredmetena sredstva 10% Društvo nima pravnih omejitev pri razpolaganju z opredmetenimi osnovnimi sredstvi in neopredmetenimi sredstvi niti jih nima zastavljenih kot jamstvo za obveznosti. B. KRATKOROČNA SREDSTVA ,90 (AOP032) Zaloge 8.448,53 (AOP 034)

16 Kratkoročne poslovne terjatve ,85 (AOP048) Na bilančni presečni dan izkazuje društvo stanje na kratkoročnih poslovnih terjatvah v višini ,85. Kratkoročne poslovne terjatve ,85 kupci 1.679,31 terjatve do državnih inštitucij 7.959,60 drugi terjatve za ddv 411,16 drugi terjatve za davek od dobička 293,78 Denarna sredstva 102,52 (AOP052) Društvo izkazuje denarna sredstva na računih v višini 3.039,64 in blagajni 102,52, skupaj 102,52. Denarna sredstva na računih 3.039, ,57 EUR devizni v USD 0,00 0,00 USD devizni v GBP 0,00 0,00 GBP devizni v DKK 0,00 0,00 DKK 3.039,64 C. KRATKOROČNE AKTIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE 9.569,07 (AOP053) Kratkoročne aktivne časovne razmejitve Aktivne časovne razmejitve 8.942,26 DDV od predujmov 626,81 Na dan izkazuje društvo aktivne časovne razmejitve: Aktivne časovne razmejitve 1.624,81 Sava zavarovalnica 1.764,48 Kamenarič 3.214,61 Eurocom 503,71 Hervis 500,24 Intersport 501,46 Zalokar 832,95 World Archery 8.942,26 OBVEZNOSTI DO VIROV SREDSTEV ,59 (AOP055) A. SKLAD 5.188,53 (AOP056) Društveni sklad 5.188,53 (AOP056a) Društveni sklad na dan na dan Nerazporejeni presežek prihodkov: 5.188, ,07 Društveni sklad se je znižal za ,73 zaradi nakazil davkov ter prispevkov od dohodkov fizičnih oseb na podlagi samoprijave za leto 2013.

17 B. REZERVACIJE IN DOLGOROČNE PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE 2.500,00 (AOP072) Znesek 2.500,00 rezervacij je iz ostanka rezervacij za nadstrešnico. C. DOLGOROČNE OBVEZNOSTI 6.901,08 (AOP 075) Dolgoročne finančne obveznosti 6.901,08 (AOP 076) Dolgoročne finančne obveznosti v višini 6.901,08 so preostale obveznosti do Summit Leasinga za kombi Ford Transit. Č. KRATKOROČNE OBVEZNOSTI ,03 (AOP085) Kratkoročne finančne obveznosti 3.039,64 (AOP087) Kratkoročne finančne obveznosti znašajo 3.039,64 limit na TRR. Kratkoročne poslovne obveznosti ,39 (AOP091) Zveza ne izkazuje stanja najetih posojil. Kratkoročne poslovne obveznosti (AOP091) Kratkoročne poslovne obveznosti ,19 dobavitelji ,62 prejeti predujmi 0,00 drugi obveznost za davek od dohodka 0,00 drugi obveznost za DDV 2.753,79 plače, avh, podjem 3.196,78 Dolgovi do članov 1.318,20 Kratkoročne poslovne obveznosti so ,19, dobavitelji ,62, drugi obveznost za davek od dohodka 2.753,79 ter plače in honorarji v višini 3.196,78. Dolgovi do članov 1.318,20. D. KRATKOROČNE PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE 96,95 (AOP095) Kratkoročne pasivne časovne razmejitve (AOP095) V kratkoročnih pasivnih časovnih razmejitvah je zajet ddv od predujmov Pojasnila postavk iz IPI, Dotacije iz proračunskih in drugih javnih sredstev ,99 (AOP402) Pogodbe MIZŠ ,38 Pogodbe OKS 4.016,69 Pogodbe Zavod Planica 1.681,92 Dotacije iz drugih fundacij, skladov in ustanov ,00 (AOP403) Pogodbe Fundacija za šport ,00 Članarine in prispevki članov ,20 (AOP406) Članarine članov LZS ,00 Prihodki od prodaje proizvodov in storitev ,98 (AOP407) Prihodki od prodaje trgovskega blaga in materiala 6.953,73 (AOP408) Ostali prihodki od dejavnosti 254,10 (AOP409) Prihodki od nepridobitne dejavnosti ,43 in prihodki od pridobitne dejavnosti ,55

18 A. ČISTI DOHODKI OD PRODAJE ,98 (AOP110) F. KOSMATI DONOS OD POSLOVANJA ,17 (AOP126) G. POSLOVNI ODHODKI ,68 (AOP127) Stroški blaga, materiala in storitev ,42 (AOP128) Stroški porabljenega materiala ,17 (AOP130) energija 3.509,40 nadomestni deli za OS 1.923,15 odpis drobnega inventarja 8.037,15 pisarniški material, strokovna literatura 224,02 drugi stroški materiala ,45 Stroški storitev ,25 (AOP134) Stroški dela ,00 (AOP139) Matej Zupanc ,42 Darja Rožmanec ,58 Odpisi vrednosti 9.207,04 (AOP144) Drugi poslovni odhodki 1.118,22 (AOP148) H. PRESEŽEK POSLOVNIH ODHODKOV 3.457,51 (AOP152) J. FINANČNI PRIHODKI 198,47 (AOP153) K. FINANČNI ODHODKI 1.866,91 (AOP166) Finančni odhodki iz finančnih obveznosti 1.866,91 (AOP169) obresti NLB 945,16 obresti leasinga 839,35 negativne tečajne razlike 82,40 L. DRUGI PRIHODKI 5.395,25 (AOP178) razknjižba zabojnika FŠ 2.500,00 prejete odškodnine, ki niso povezane s posl. učinkom 2.890,98 pozitivne evrske izravnave 4,27 M. DRUGI ODHODKI 5,77 (AOP181) Celotni prihodki v obravnavanem obdobju so znašali ,89, skupni odhodki pa ,36. N. PRESEŽEK PRIHODKOV 263,50 (AOP182) Presežek prihodkov 263,53 P. DAVEK OD DOHODKOV 32,34 (AOP184) Davek od dohodkov 32,34 P. DAVEK OD DOHODKOV 32,34 (AOP184) R. ČISTI PRESEŽEK PRIHODKOV je 231,19.

19 PRIHODKI Pregled prihodkov po vrstah: Stroškovno mesto Prihodki 2017 Prihodki 2016 Indeks 1 PRIHODKI IZ PRORAČUNA , ,10 0,9319 Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport , ,11 1,2512 Fundacija za šport , ,00 0,7032 Olimpijski komite Slovenije 4.016, ,18 0,1488 ZŠ RS Planica 1.681, ,81 1, DRUGI PRIHODKI , ,19 0,9648 Članarine , ,20 0,8851 Dotacije pravnih in fizičnih oseb 1.228,20 0,00 Subvencije ki niso povezane s poslovnim učinkom 2.500, ,00 1,0000 Prihodki iz dejavnosti nepridobitna , ,16 0,9274 Prihodki od dejavnosti pridobitna , ,29 0,9541 Obresti 0,33 1,25 0,2640 Pozitivne tečajne razlike 198,14 3,58 55,3464 Prejete odškodnine, ki niso povezane s posl. učinkom 2.890,98 0,00 Drugi finančni prihodki 4,27 2,71 1,5756 A PRIHODKI , ,29 0,9460 Pregled prihodkov po virih financiranja v primerjavi s celotnimi prihodki: Prihodki donacij MIZŠ v višini 39% vseh prihodkov. Prihodki donacij Fundacije znašajo 16,3% prihodkov. Iz naslova pridobitne dejavnosti 31%. Iz naslova nepridobitne dejavnosti 8%. Iz naslova članarin 3,2% vseh prihodkov. Iz naslova ostalih dejavnosti je bilo ustvarjenih 2,5% prihodkov. Prihodki iz naslova javnih financerjev so se v letu 2017 znižali, prav tako so nižji prihodki iz pridobitne dejavnosti, ki znašajo 31%. ODHODKI Pregled odhodkov po vrstah: Stroškovno mesto Odhodki 2017 Odhodki 2016 Indeks 1 STROŠKI TEKMOVALNEGA SISTEMA , , Tarčni program , ,94 1, Poljski program , ,92 0, Mladinski program poljski , ,27 1, D program , ,60 0, Mladinski program tarčni , ,66 1, Šolski program 5.969, ,76 0, Ostali skupni stroški tekmovalnega sistema , ,11 0, Povračilo mat. stroškov kat. reprezentantom 5.999, ,00 0, Organizacija tekmovanj v klubih 0, ,00 0, STROŠKI DELOVANJA LZS , ,06 1, Delovanje organov , ,27 1, Članarine tujim zvezam 1.419, ,47 1, Mednarodna dejavnost 0,00 0,00 24 Stroški pisarne , ,32 1,1935

20 3 MEDNARODNA IN DRŽAVNA PRVENSTVA , ,00 0, DRŽAVNO DVORANSKO PRVENSTVO 3.486, ,05 0, EVROPSKO AH PRVENSTVO , ,95 0, STROKOVNI KADER 0,00 0,00 5 LOKOSTRELSKA ŠOLA 1.264, ,04 0, PRIPRAVE OKS 3.149, ,57 0, OSNOVNA SREDSTVA 9.418, ,51 0, RAZNO 0,00 0,00 B ODHODKI , ,44 0,9462 A B Razlika med prihodki in odhodki 263,53 377,85

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA ( IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN 30.09.2013 Postavka AOP 30.9.2013 30.9.2012 INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (002+032+053) 001 7.565.152 6.566.959 115,20 A. DOLGOROČNA SREDSTVA

Prikaži več

Bilanca stanja

Bilanca stanja Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, skladno s Pravili Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in Zakonom o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1, Ur. l. RS št. 56/99) objavlja REVIDIRANE

Prikaži več

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 ... 3... 4... 9... 35 2 ... 48 3 4 5 6 7 ZŠ KAZALEC OZ. KAZALNIK LETO 2013 LETO 2012 I 13/12 1 ŠTEVILO ZAPOSLENIH KONEC LETA 115 110 104,5 PO OBRAČUNSKEM

Prikaži več

31

31 Hram Holding, finančna družba, d.d. Vilharjeva 29, Ljubljana, skladno z Zakonom o trgu finančnih instrumentov ter Sklepom o izvajanju obveznosti razkrivanja nadzorovanih informacij, objavlja podatke iz

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1.

STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1. STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktura standardnega zoženega izbora podatkov iz

Prikaži več

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc CINKARNA Metalurško kemična industrija Celje, d.d. Kidričeva 26, 3001 Celje OBJAVA POVZETKA REVIDIRANEGA LETNEGA POROČILA ZA LETO 2006 V skladu z ZTVP-1 ter Sklepom o podrobnejši vsebini in načinu objave

Prikaži več

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0;

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; 12.04.2010 1 Na podlagi 22. člena Statuta NZS, 26. člena Zakona o društvih (Ur. list RS št. 61/2006, 58/2009) in SRS 33 (Ur. list RS št. 3/2007),

Prikaži več

Ministrstvo za kulturo RS

Ministrstvo za kulturo RS ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE Ljubljanska cesta 40A 1290 GROSUPLJE PRAVILNIK O FINANČNO MATERIALNEM POSLOVANJU DRUŠTVA ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE Občni zbor društva Rokometni klub Grosuplje je na podlagi 29.

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠKI REGIJI V LETU 2010 Postojna, maj 2011 KAZALO I.

Prikaži več

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne 22. 12. 2011 sklenili Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez, ministrstvo, pristojno

Prikaži več

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11 ŠPORTNA ZVEZA OBČINE GORIŠNICA GORIŠNICA 83 2272 GORIŠNICA gor.sport@gmail.com Na podlagi 5., 6., 9., 15., 18. in 29. člena statuta Športne zveze občine Gorišnica so predstavniki društev in klubov na 7.

Prikaži več

PREGLED DOSEŽENIH UVRSTITEV SLOVENSKIH LOKOSTRELSKIH REPREZENTANTOV NA MEDNARODNIH TEKMOVANJIH V LETU 2002

PREGLED DOSEŽENIH UVRSTITEV SLOVENSKIH LOKOSTRELSKIH REPREZENTANTOV NA MEDNARODNIH TEKMOVANJIH V LETU 2002 PREGLED DOSEŢENIH REZULTATOV IN UVRSTITEV SLOVENSKIH TEKMOVALCEV V LOKOSTRELSTVU NA MEDNARODNIH TEKMOVANJIH V LETU 2009 Č L A N I SVETOVNO PRVENSTVO INDOOR Rzeszow, Poljska, 02. - 08.03.2009 Članice sestavljeni

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Javna služba Konto Realizacija 2012* Realizacija

Prikaži več

RAČUNOVODSKE USMERITVE SKUPINE PETROL

RAČUNOVODSKE USMERITVE SKUPINE PETROL ČETRTLETNO POROČILO POSLOVODSTVA DRUŽBE DATALAB TEHNOLOGIJE, d. d. in njenih odvisnih družb za obdobje od 01.07.2016 do 31.3.2017 1. PREDSTAVITEV DRUŽBE 1.1 Osnovni podatki Kratki naziv: DATALAB d. d.

Prikaži več

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR BONITETNO POROČILO Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska www.bisnode.si, tel: +386 (0)1 620 2 866, fax: +386 (0)1 620 2 708 Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA

Prikaži več

KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE - Pravilnik o materialno-finančnem poslovanju Na podlagi 120. člena Statuta Kinološke zveze Slovenije z dne , 26.

KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE - Pravilnik o materialno-finančnem poslovanju Na podlagi 120. člena Statuta Kinološke zveze Slovenije z dne , 26. KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE - Pravilnik o materialno-finančnem poslovanju Na podlagi 120. člena Statuta Kinološke zveze Slovenije z dne 28.11.2009, 26. člena Zakona o društvih (Uradni list RS, št. 61/06),

Prikaži več

RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I) PRIKAZ BILA

RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I) PRIKAZ BILA RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN 31.12.2015... 2 1.2 IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I)... 4 1.3 PRIKAZ BILANČNEGA DOBIČKA /IZGUBE ZA LETO 2015... 5 1.4 RAČUNOVODSKE

Prikaži več

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1 IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) Zap. Oznaka štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA 1 A. 1. in del A. 5. Denar v blagajni, stanje na računih pri centralnih bankah in vpogledne vloge pri bankah

Prikaži več

PRAVILNIK O USPOSABLJANJU IN LICENCIRANJU STROKOVNIH KADROV ODBOJKARSKE ZVEZE SLOVENIJE I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (pojem) Pravilnik o usposabljanju i

PRAVILNIK O USPOSABLJANJU IN LICENCIRANJU STROKOVNIH KADROV ODBOJKARSKE ZVEZE SLOVENIJE I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (pojem) Pravilnik o usposabljanju i PRAVILNIK O USPOSABLJANJU IN LICENCIRANJU STROKOVNIH KADROV ODBOJKARSKE ZVEZE SLOVENIJE I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (pojem) Pravilnik o usposabljanju in licenciranju strokovnih kadrov Odbojkarske zveze

Prikaži več

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DOLOČBE 1. člen Ta navodila urejajo prilagajanje študijskih

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH IZPISOV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktu

STRUKTURA STANDARDNIH IZPISOV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktu STRUKTURA STADARDIH IZPISOV PODATKOV IZ LETIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG I SAMOSTOJIH PODJETIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVO OBJAVO 1. Struktura standardnega izpisa podatkov iz letnih poročil gospodarskih

Prikaži več

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2 1. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1.. SKUPAJ Možne točke: 55 36 91 Dosežene točke: Pišite s

Prikaži več

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31.

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31. DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg 17 1000 Ljubljana Matična številka: 1207024000 Podatki iz bilance stanja na dan 31.12.2015 Podatki so v EUR 2015 2014 SREDSTVA 42.800

Prikaži več

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj VELJA OD 1. 1. 2016 DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) RAZKRITJA 69. ČLEN ZGD- 1 (OD 1.1.2016 DALJE) da pogojno ne Člen ZGD- 1 OPIS VELIKOST DRUŽBE VELIKA SREDNJA MAJHNA MIKRO (70a. člen)

Prikaži več

1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o. office-sl

1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o.   office-sl 1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o. email: office-slovenia@coface.com 14.12.2016 22:11(+1) POROČILO O PODJETJU IZMIŠLJENO PODJETJE D.O.O. Druga imena: IZMIŠLJENO d.o.o. Sedez podjetja:

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL ZA LETO NEGOSPODARSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil dru

STRUKTURA STANDARDNIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL ZA LETO NEGOSPODARSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil dru STRUKTUR STDRDIH IZBOROV PODTKOV IZ LETIH POROČIL Z LETO 2017 - EGOSPODRSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil društev za leto 2017... 2 1.1 Standardni izbor v celotnem obsegu...

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 Ljubljana, maj 2006 K A Z A L O Stran

Prikaži več

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na Zadeva: Ljubljana, 4. 3. 2019 PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na osnovi določb Tekmovalnega pravilnika objavljamo razpis

Prikaži več

SIP Strojna industrija d

SIP Strojna industrija d 1 KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 IZJAVA O UPRAVLJANJU DRUŽBE SIP D. D., ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI... 5 DOGODKI PO DATUMU IZDELAVE BILANCE STANJA... 6 VELIKOST ORGANIZACIJE PO ZGD... 6 1. RAČUNOVODSKI

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 056NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 056NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim Bonitetno poročilo Izdano dne 23.9.214 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 56NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Finančna ocena 213 17

Prikaži več

Microsoft Word - SRS A.doc

Microsoft Word - SRS A.doc Slovenski računovodski standard 23 (2016) OBLIKE IZKAZA GIBANJA KAPITALA ZA ZUNANJE POSLOVNO POROČANJE A. Uvod Ta standard se uporablja pri sestavljanju predračunskih in obračunskih izkazov, v katerih

Prikaži več

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017 Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 217 Vsebina Sestava Skupine KD... 3 Analiza poslovanja Skupine KD v obdobju 1-3 217...

Prikaži več

SRS24-S

SRS24-S Slovenski računovodski standard 24 (2006) OBLIKE BILANCE STANJA ZA ZUNANJE POSLOVNO POROČANJE A. Uvod Ta standard se uporablja pri sestavljanju obračunskih izkazov, v katerih so predstavljeni sredstva

Prikaži več

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučars

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučars Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, 13. 11. 2018 Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije, ki je potekala v torek, 13. 11.

Prikaži več

Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU

Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU Postojna, maj 2019 Kazalo vsebine 1. UVOD... 3 2. POVZETEK...

Prikaži več

Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006

Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006 Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006 1 PREDSTAVITEV SKLADA...3 2 OPOZORILO IMETNIKOM INVESTICIJSKIH KUPONOV...4 3 POSLOVANJE SKLADA V OBDOBJU 01.01. DO 30.06.2006...5 4 NEREVIDIRANI RAČUNOVODSKI

Prikaži več

SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni sv

SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni sv SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni svet Slovenskega inštituta za revizijo 17. 10. 2018 sprejel

Prikaži več

Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU 2016 Kranj, maj 2017

Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU 2016 Kranj, maj 2017 Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU Kranj, maj 2017 Kazalo vsebine 1. UVOD... 4 2. POVZETEK... 6 3. GOSPODARSKE

Prikaži več

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem jahališču Hipodroma Lipica. Splošne informacije: Tekmovanje

Prikaži več

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj 15. 10. 2018 RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj MSRP 16 MRS 17 OPREDELITEV POJMA 'NAJEM' V skladu z MSRP 16 je najem pogodba ali del pogodbe, ki prenaša pravico do uporabe identificiranega

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2008 Ljubljana, maj 2009 ISSN 1855-3990

Prikaži več

SCs V Portorož 3 Skupščina - vabilo s sklepi

SCs V Portorož 3 Skupščina  - vabilo s sklepi Številka: SCs_170511_Portorož_V_1_Skupščina_170412 Datum: 12.4.2017 Člani združenja Občine - ustanoviteljice športnih centrov, zavodov, podjetij in agencij Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 036NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovan

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 036NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovan Bonitetno poročilo Izdano dne 14.4.214 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 36NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Finančna ocena 212 8 Finančna

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim p

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim p Bonitetno poročilo Izdano dne 17.1.2014 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Poslovni subjekt slabš

Prikaži več

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na Zadeva: Ljubljana, 6. 3. 2018 PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na osnovi določb Tekmovalnega pravilnika objavljamo razpis

Prikaži več

ZBORNICA ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE - ZVEZA STROKOVNIH DRUŠTEV MEDICINSKIH SESTER, BABIC IN ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV SLOVENIJE FINANČNO POROČI

ZBORNICA ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE - ZVEZA STROKOVNIH DRUŠTEV MEDICINSKIH SESTER, BABIC IN ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV SLOVENIJE FINANČNO POROČI ZBORNICA ZDRAVSTVENE IN BABIŠKE NEGE SLOVENIJE - ZVEZA STROKOVNIH DRUŠTEV MEDICINSKIH SESTER, BABIC IN ZDRAVSTVENIH TEHNIKOV SLOVENIJE FINANČNO POROČILO O POSLOVANJU za leto 2018 Ljubljana, 27.02.2019

Prikaži več

BONITETNO POROCILO Izdano dne Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POROČILO, vse pravice pridržane

BONITETNO POROCILO Izdano dne Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POROČILO, vse pravice pridržane BONITETNO POROCILO Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA Poglavje 1 Podjetje: Naslov: Dejavnost: J 58.190 DRUGO ZALOŽNIŠTVO Matična številka:

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Konto Realizacija 2011 Realizacija 2011 Ocena

Prikaži več

PROGRAM DELA_vsebina_finance_2019

PROGRAM DELA_vsebina_finance_2019 PROGRAM DELA 2019 TEKMOVANJA 2019 ODBOJKA TEKOČA TEKMOVANJA, SEZONA 2018/2019 DRŽAVNO PRVENSTVO IN POKALNO TEKMOVANJE MOŠKI ŽENSKE POKAL SLOVENIJE POKAL SLOVENIJE 1. DOL 1A. DOL 2. DOL 1B. DOL 3. DOL VZHOD

Prikaži več

POKAL YUGO 2011

POKAL YUGO 2011 AVTO KLUB MODRI DIRKAČ na osnovi določil Športnega pravilnika AŠ 2005 RAZPISUJE DODATNI PRAVILNIK POKALA za leto 2018 Kontakt organizatorja YUGO POKALA Avto Klub MODRI DIRKAČ Kamnje 33a 5263 Dobravlje

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

Untitled Document

Untitled Document BONITETNO POROČILO Izdano za: Mateja Roglič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska www.bisnode.si, tel: +386 ()8 39 3, fax: +386 ()1 62 2 78 Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA Poglavje

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim po

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim po Bonitetno poročilo Izdano dne 17.1.2014 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim poslovanjem in zelo dobro posluje. Poslovni subjekt zelo

Prikaži več

Strategija_IO_priloge

Strategija_IO_priloge PRILOGE KAZALO PRILOG Priloga 1: Število osvojenih medalj na svetovnih prvenstvih v moški športni gimnastiki med letoma 2005 in 2009 in primerjava z drugimi državami... 1 Priloga 2: Število osvojenih

Prikaži več

PRAVILNIK O PRIZNANJIH IN NAGRADAH TZS

PRAVILNIK O PRIZNANJIH IN NAGRADAH TZS PRAVILNIK O NAGRADAH IN PRIZNANJIH TZS TENIŠKA ZVEZA SLOVENIJE 10. maj 2017 Skupščina Teniške zveze Slovenije je na svojem zasedanju dne 10. maja 2017 v Ljubljani sprejela PRAVILNIK O NAGRADAH IN PRIZNANJIH

Prikaži več

letno poročilo 2006

letno poročilo 2006 LETNO POROČILO ZA POSLOVNO LETO 2017 Zasavski računski center d.d., Trbovlje Obrtniška cesta 14 Trbovlje 1 KAZALO VSEBINE I. POSLOVNO POROČILO... 5 1. PREDSTAVITEV DRUŽBE... 5 1.1. Osnovna izkaznica družbe...

Prikaži več

Microsoft Word - YUGO Pokal Pravilnik.doc

Microsoft Word - YUGO Pokal Pravilnik.doc AVTO KLUB MODRI DIRKAČ na osnovi določil Športnega pravilnika AŠ 2005 RAZPISUJE YUGO POKAL 2015 DODATNI PRAVILNIK POKALA za leto 2015 Kontakt organizatorja YUGO POKALA Avto Klub MODRI DIRKAČ Kamnje 33a

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE SEŽANA ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 14.793.384 14.87.659 12.723.11-2.84.558 86, 85,9 TEKOČI PRIHODKI (7+71) 12.62.638 12.624.686 11.62.72-1.22.614

Prikaži več

VABILO

VABILO POLLETNO POROČILO 2013 Brežice, avgust 2013 Vsebina POMEMBNEJŠI PODATKI O POSLOVANJU DO 30. 06. 2013... 3 NAČRTOVANI KOLEDAR POMEMBNEJŠIH DOGODKOV IN OBJAV... 3 NAGOVOR UPRAVE... 4 POMEMBNEJŠI DOGODKI

Prikaži več

SIP Strojna industrija d

SIP Strojna industrija d KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 1. POVZETEK RAČUNOVODSKIH USMERITEV... 6 2. RAČUNOVODSKI IZKAZI Z RAZKRITJI... 10 2.1 BILANCA STANJA NA DAN 31.12.2015... 10 2.2 POJASNILA POSTAVK BILANCE STANJA... 12 2.3

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

Nogometni klub Triglav Kranj Partizanska Kranj LETNO POROČILO za leto 2018 Marec

Nogometni klub Triglav Kranj Partizanska Kranj LETNO POROČILO za leto 2018 Marec Nogometni klub Triglav Kranj Partizanska 37 4000 Kranj LETNO POROČILO za leto 2018 Marec 2019 1 To poročilo vsebuje: POSLOVNO POROČILO delovanje organov in spoštovanje predpisov osnovna dejavnost nadgradnja

Prikaži več

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška 149 1000 LJUBLJANA International ski instructors Association ISIA MEDNARODNA ZVEZA

Prikaži več

Z A P I S N I K 4. seje skupščine Športne zveze občine Kamnik, ki je bila v četrtek, z začetkom ob uri v športnem parku Virtus Pris

Z A P I S N I K 4. seje skupščine Športne zveze občine Kamnik, ki je bila v četrtek, z začetkom ob uri v športnem parku Virtus Pris Z A P I S N I K 4. seje skupščine Športne zveze občine Kamnik, ki je bila v četrtek, 19. 03. 2015 z začetkom ob 18.00 uri v športnem parku Virtus Prisotni (predstavniki članic ŠZ Kamnik-debelo označeni

Prikaži več

Datum: 21

Datum: 21 Datum: 20.2.2019 ČLANOM OBČINSKEGA SVETA OBČINE BOROVNICA ZADEVA: LETNI PROGRAM ŠPORTA V OBČINI BOROVNICA ZA LETO 2019 PRAVNA PODLAGA: Zakon o športu ((ZŠpo-1, Ur. l. RS, št. 29/17) Resolucija o Nacionalnem

Prikaži več

MEDNARODNA REGATA ZA POKAL LUKE KOPER Koper, nedelja, 31. marec 2019 RAZPIS PODPIRAJO NAS: Regatni odbor VK NAUTILUS Rezultati / Results info:

MEDNARODNA REGATA ZA POKAL LUKE KOPER Koper, nedelja, 31. marec 2019 RAZPIS PODPIRAJO NAS: Regatni odbor VK NAUTILUS Rezultati / Results info: MEDNARODNA REGATA ZA POKAL LUKE KOPER Koper, nedelja, 31. marec 2019 RAZPIS PODPIRAJO NAS: Regatni odbor VK NAUTILUS Rezultati / Results info: http://www.vknautilus.si http://regate.veslanje.si 1. VABILO:

Prikaži več

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2018

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2018 AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU Ljubljana, maj 2019 ISSN 2536-4235 K A Z A L O I. UVOD...

Prikaži več

Predstavitev IPro06

Predstavitev IPro06 REVIZIJSKO POROČILO O PREDLOGU ZAKLJUČNEGA RAČUNA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2006 CILJI REVIZIJE 1. Izrek mnenja o predlogu splošnega dela zaključnega računa 2. Izrek mnenja o pravilnosti izvršitve:

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna PRORAČUN OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2015 - predlog proračuna v 2. obravnavi (23.12.2014) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 6.149.518,72 6.190.906,72 4.009.799,45 3.586.808,39

Prikaži več

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan Porevizijsko poročilo Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan 31. 12. 2016 POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti o pomembnih

Prikaži več

Layout 1

Layout 1 Tema: LETNO POROČANJE UPORABNIKOV EKN Poslovni dogodki v letu 2014 Zgledi računovodskih izkazov določenih uporabnikov V zgledih prikazujemo pregled poslovnih dogodkov in knjiženja za leto 2014, pojasnila

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2014 (realizacija proračuna) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 3.883.691,42 4.009.799,45 4.009.799,45 5.155.953,00 4.333.927,00

Prikaži več

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOV

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOV AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU Ljubljana, maj 2019 ISSN 2536-4243 K A

Prikaži več

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016. V ta namen vam pošiljamo gradivo, ki

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI REGIJI V LETU 2011 Krško, maj 2012 K A Z A L O UVOD...

Prikaži več

Microsoft Word - Okvirni plan dela JZS za leto 2018

Microsoft Word - Okvirni plan dela JZS za leto 2018 Okvirni program dela JADRALNE ZVEZE SLOVENIJE za leto 2018 1. Vizija 2. Temeljni cilji 3. Politika financiranja 4. Politika izobraževanj 5. Politika nastopanja v javnosti 6. Plan reprezentančnih nastopov

Prikaži več

GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE

GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE LETNO POROČILO 2013 Ljubljana, marec 2014 2 3 KAZALO PREDSTAVITEV 5 UVOD 6 1 LETNO POROČILO 7 2 POSLOVNO POROČILO 8 3 RAČUNOVODSKO POROČILO 17 3.1 Bilanca stanja na dan 31.12.2013 18 3.2 Izkaz poslovnega

Prikaži več

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU 2014 Agencija RS za javnopravne evidence in storitve, Izpostava Ljubljana, maj 2015 T: 01/ 583 33 00, F:

Prikaži več

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d.

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. Na podlagi 8. člena statuta Svobodnega sindikata Slovenije je Sindikat zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. na ustanovnem sestanku dne, 06.11.2014 sprejel PRAVILNIK Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil

Prikaži več

PREDLOG

PREDLOG DOPOLNJEN PREDLOG MAREC 2019 Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 27/08 - odl. US, 76/08, 79/09, 51/10, 84/10 - odl. US, 40/12 ZUJF,

Prikaži več

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni strokovni izpit za opravljanje

Prikaži več

Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v sklad

Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v sklad Objavljeno v Našem časopisu št. 408 z dne 30. 9. 2013 Na podlagi 7. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 27/02, 110/02 in 15/03), v skladu z Nacionalnim programom športa v Republiki Sloveniji

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice,

Prikaži več

(Microsoft Word - Letno poro\350ilo 2007 DZU z revizorjevimi pro\350ili in podpisi OD LJUBICE.DOC)

(Microsoft Word - Letno poro\350ilo 2007 DZU z revizorjevimi pro\350ili in podpisi OD LJUBICE.DOC) LETNO POROČILO 2007 KD Skladi, družba za upravljanje, d. o. o. VSEBINA POSLOVNO POROČILO... 3 POSEBNO MNENJE REVIZORJA ZA POTREBE OBVEŠČANJA JAVNOSTI... 9 LETNI RAČUNOVODSKI IZKAZI... 10 IZJAVA UPRAVE...

Prikaži več

Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: Davčna

Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: Davčna Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: 5665493 Davčna številka: SI 82155135 Telefon (h.c.): 01/ 200 75 00

Prikaži več

Microsoft Word _Futsal_Priloga 2_pravilnik_ doc

Microsoft Word _Futsal_Priloga 2_pravilnik_ doc Pravilnik NZS za futsal V1.0; Na podlagi 27. in 33. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije je Odbor za nujne zadeve na seji dne 29.08.2011 sprejel 2 PRAVILNIK NOGOMETNE ZVEZE SLOVENIJE ZA FUTSAL I. SPLOŠNE

Prikaži več

Zavezanec za davek: Davčna številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prene

Zavezanec za davek: Davčna številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prene Zavezanec za davek: številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prenehanje opravljanja dejavnosti: Prilogo predlagam ob prenehanju

Prikaži več

LETNO POROČILO

LETNO POROČILO LETNO POROČILO 2015 1 KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 PREDSTAVITEV DRUŽBE KS NALOŽBE FINANČNE NALOŽBE D.D.... 4 POSLOVANJE DRUŽBE V LETU 2015... 5 UPRAVA DRUŽBE... 5 PRIČAKOVANI RAZVOJ DRUŽBE... 5 LASTNIŠKA

Prikaži več

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P Stran 8260 / Št. 75 / 8. 10. 2015 Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni

Prikaži več

Uradni list RS, št

Uradni list RS, št Uradni list RS, št. 9-361/1998 1. člen S tem odlokom ustanovi Republika Slovenija fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Ustanoviteljske pravice uresničuje Državni zbor Republike

Prikaži več

SRS32-S

SRS32-S Slovenski računovodski standard 32 (2006) RAČUNOVODSKE REŠITVE V ZAVAROVALNICAH A. Uvod Ta standard je povezan s splošnimi slovenskimi računovodskimi standardi (SRS) od 1 do 30. Ureja le tiste posebnosti

Prikaži več

Microsoft Word - crnec-sandra.doc

Microsoft Word - crnec-sandra.doc UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO VPLIV PREOBLIKOVANJA JAVNEGA SKLADA V DRUŽBO Z OMEJENO ODGOVORNOSTJO NA KNJIGOVODSKE EVIDENCE INFLUENCE OR REMODELING LEGAL FOUND

Prikaži več

MUZEJ ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE

MUZEJ ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE LETNO POROČILO za leto 2017 Februar 2018 MAO - Letno poročilo 2017 Stran 1 KAZALO stran 1. RAČUNOVODSKO POROČILO... 3 1.1. Računovodski izkazi... 3 2. POJASNILA K RAČUNOVODSKIM IZKAZOM ZA LETO 2017...

Prikaži več

Alta Skupina_revidirano letno poroèilo 2010

Alta Skupina_revidirano letno poroèilo 2010 LETNO POROČILO PODJETJA, Ljubljana za leto 2010 Maj 2011 KAZALO 1 REVIZORJEVO POROČILO... 1 2 POSLOVNO POROČILO... 2 2.1 PREDSTAVITEV DRUŽBE... 2 2.1.1 Osebna izkaznica... 2 2.1.2 Upravljanje družbe...

Prikaži več

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav Kazalo > 8 Finančni rezultat Skupine Triglav in Skupina Triglav je ustvarila 82,3 milijona evrov čistega dobička in dosegla 11,4-odstotno dobičkonosnost kapitala. Čisti poslovni izid je za 29 odstotkov

Prikaži več

3

3 KONSOLIDIRANO LETNO POROČILO SKUPINE SIVENT za obdobje 1.1.2014 31.12.2014 Ljubljana, april 2015 Revidirano konsolidirano letno poročilo 2010 Pregled vsebine: 1. POSLOVNO POROČILO 3 2. IZJAVA O UPRAVLJANJU

Prikaži več