Prospekt - Armenija 2019.pub

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Prospekt - Armenija 2019.pub"

Transkripcija

1 PRIRODOSLOVNO DRUŠTVO SLOVENIJE Armenija in Gorski Karabah 19. julij - 2. avgust 2019

2 P rva država, ki je sprejela krščanstvo za svojo uradno vero, skriva v sebi neprecenljiva naravna in kulturna bogastva. Dežela, ki so jo oblikovali vulkani, leži na območju Spodnjega Kavkaza, in popotniku ponuja čudovite razglede na gorovja, reke, soteske, jezera, slapove, stepe in kamnite polpuščave. Starodavno armensko ljudstvo, ki se je v dolgi zgodovini svojega obstoja na svileni poti ohranilo s pomočjo kulture, v sebi izžareva ponos in neizmerno gostoljubnost, prepredeno s trgovsko iznajdljivostjo in sposobnostjo preživetja. Vse to je dežela, ki vsakemu obiskovalcu pusti trajen in nepozaben pečat. Ogled kulturnih spomenikov, vpisanih na UNESCO-vo svetovno dediščino, spoznavanje različnih tipov pokrajin, kamnin ter življenjskih okolij rastlin in živali.

3

4 1. dan: 19. julij 2019 PRIHOD V ARMENIJO Odhod iz Slovenije, prihod v glavno mesto Armenije Yerevan v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. 2. dan: 20. julij 2019 YEREVAN V poznih dopoldanskih urah odhod na ogled Yerevana. Najprej si bomo ogledali Spominski muzej Tsitsernakaberd, ki je posvečen 1,5 milijonom Armencem, ki so umrli v genocidu zaradi posledic odločitve turške vlade leta Kasneje bomo obiskali Zgodovinski muzej Armenije in se seznanili z dolgo in bogato armensko zgodovino. Zvečer večerja v eni od restavracij v središču mesta. Prenočevanje v hotelu Silk road. 3. dan: 21. julij 2019 VELIČASTNA ZGODOVINA Vožnja do Echmiadzina, nekdanje armenske prestolnice, kjer se nahaja tudi sedež armenske apostolske cerkve. Naslednji postanek bo v arheološkem parku Zvarnots, kjer se nahajajo ostanki znamenite katedrale. Pot bomo nadaljevali do izredno pomembnega arheološkega parka Metsamor, kjer si bomo ogledali muzej in zapuščino, ki so jih na tej lokaciji zapustili prebivalci od paleolitika do srednjega veka. Sledila bo vožnja do mesta Aknalich in si ogledali nov jezidski tempelj ter se seznanili z največjo narodnostno manjšino v Armeniji Jezidi, ki jih bomo pogosto srečevali v prihodnjih dneh na gorovju Geghama. Za konec se bomo odpeljali še ob vznožje najvišje gore Aragats in si ogledali znamenito trdnjavo Amberd s čudovitim razgledom proti dolini Ararat. Večerja in prenočevanje v vasi Aragats v tamkajšnjem hotelu.

5 4. dan: 22. julij 2019 PROVINCA LORI Po zajtrku vožnja skozi mesto Spitak in prelaza Pushkin do Stepanavana, kjer si bomo ogledali trdnjavo Loriberd, ki se dviga nad kanjonom reke Dzoraget. Vožnjo bomo nadaljevali do vasice Ardvi, kjer si bomo ogledali zanimiv geološki pojav, v bližini pa tudi čudovit razgled na kanjon reke Debed. Spustili se bomo na cesto do reke in se ob njej odpeljali na ogled dveh samostanov, ki sta vključena na seznam UNESCO-ve kulturne svetovne dediščine: Sanahin in Haghpat, vsak s svojimi posebnostmi in zgodovino. Večerja in prenočevanje v hotelu v vasi Haghpat. 5. dan: 23. julij 2019 NARODNI PARK DILIJAN Iz vasi Haghpat se bomo skozi mesto Alaverdi odpeljali proti jugu po čudovitem kanjonu reke Debed in si ob poti ogledali še znameniti samostan Kobayr, stisnjen ob steno visokega kanjona. Na poti proti Dilijanu si bomo ogledali zanimive kamnine in geomorfološke pojave. Naš cilj bo Narodni park Dilijan, ki se nahaja na območju gorskih verig Pambak, Aregouni in Miapor na nadmorski višini od do m. Največja posebnost parka so mezofilni gozdovi in visoka biotska pestrost. Naša vožnja se bo končala pri jezeru Parz, kjer se bo začel 8 km dolg pohod skozi gozdove in preko travnikov do vasi Gosh. Tam bomo obiskali samostan Goshavank, ki je znan po nekdanji univerzi in slavnih rokopisih. Po ogledu bo sledila vožnja do mesta Dilijan, kjer bo večerja in prenočevanje pri domačinih. 6. dan: 24. julij 2019 GOROVJE GEGHAMA Gorovje Geghama se razteza od severa proti jugu v dolžini približno 70 km in ločuje ravnino Ararat (na zahodu) od jezera Sevan (proti vzhodu). Gorovje je vulkanskega nastanka in ga gradijo številni ugasli vulkani. Povprečna nadmorska višina je približno m, dvigne pa se do m visokega vrha gore Ashdahak. S hojo bomo začeli v vasi Gavar ob jezeru Sevan. Ta dan se bomo zlagoma vzpenjali na planoto po cvetočih travnikih do jezera Akna (3.040 m), kjer bomo prenočevali. 6-7 ur počasne hoje, 12 km, 1000 m višinske razlike.

6 7. dan: 25. julij 2019 GOROVJE GEGHAMA Od jezera Akna se bomo odpravili mimo bližnjega pastirskega bivališča in se vzpenjali preko vzpetin in gorskih travnikov do vznožja gore Ashdahak (3.597 m). Po kosilu nas bo čakal strm vzpon po vijugasti poti preko melišča in manjših zaplat snega. V primeru jasnega vremena bomo nagrajeni s pogledom na krater na vrhu, ki je v celoti zapolnjen z vodo iz stopljenega snega, in s panoramskim razgledom na jezero Sevan in goro Ararat. Po počitku in uživanju v razgledih se bomo spustili do vznožja vulkana na drugi strani, kjer bomo kampirali nedaleč od pastirskih stanov, med potjo pa si bomo ogledali tudi lepo ohranjene petroglife (starodavne risbe, vklesane v skale, ki prikazujejo različne predmete, živali in astrološke simbole). 6 7 ur hoje. 8. dan: 26. julij 2019 ZAKLADI PRETEKLOSTI Zadnji dan na pogorju Geghama. Zapustili bomo kamp in se spuščali preko travnikov in pašnikov. Pohod bomo zaključili pri samostanu Geghard, ki je bil zgrajen v zgodnjem srednjem veku in je uvrščen na UNESCO-v seznam kulturne svetovne dediščine. V samostanu je bil nekaj časa shranjen meč, s katerim so ranili Jezusa. Po ogledu se bomo odpeljali v Garni, kjer je obnovljen poganski antični tempelj, simbol predkrščanske Armenije, tam se bomo seznanili s predkrščansko zgodovino. Večerja in prenočevanje pri domačinih v vasi Garni. 5 ur hoje. 9. dan: 27. julij 2019 SIMBOLI ARMENIJE Zjutraj kratek sprehod pod vasjo Garni, kjer si bomo ogledali bazaltne stebre, tako imenovano»simfonijo kamnov«. Sledila bo vožnja do samostana Khor- Virap ( stol) južno od Yerevana s čudovitim razgledom na biblijsko goro Ararat, kjer je pristala Noetova barka. Pot bomo nadaljevali do vasi Areni in obiskali proizvajalce znamenitega armenskega vina in žganih pijač ter si privoščili degustacijo in kosilo. Vožnjo bomo nadaljevali po čudoviti pokrajini province Vayotz Dzor in vožnjo zaključili pri samostanu Noravank iz 13. stol., mojstrovino armenske arhitekture, ki se nahaja v ozki soteski in je obdan z visokimi, rdečimi klifi. Po ogledu nas bo pot vodila v dolino Yeghegis, kjer bomo lahko občudovali čudovite vulkanske kamnine, ogledali pa si bomo tudi staro judovsko pokopališče. Večerja in prenočevanje v hotelu v vasi Hermon.

7 10. dan: 28. julij 2019 ARMENSKI STONEHENGE Odkrivanje doline Yeghegis in njene slavne zgodovine. Obiskali bomo judovsko pokopališče v bližini vasi Yeghegis, kasneje pa se povzpeli do ruševin gradu Smbataberd (3 h hoje), ki ležijo na grebenu s strmimi klifi. Od tam bodo veličastni razgledi na spodaj ležečo pokrajino in nekdanje mesto, ki skriva zgodbo o naseljevanju Armencev v nekdanji Perziji. Po spustu v dolino se bomo odpeljali proti jugu do prazgodovinskega arheološkega nahajališča Karahunj, imenovanega tudi»armenski Stonhenge«. Večerja in prenočevanje bosta v mestu Goris. 11. dan: 29. julij 2019 STARO IN MODERNO Iz Gorisa se bomo odpeljali do samostana Tatev (UNESCO), ki leži nad sotesko in je s sosednjim bregom povezan z najdaljšo gondolo na svetu. Samostan so v 4. stol. zgradili na mestu nekdanjega poganskega svetišča na nadmorski višini m sredi čudovite in divje pokrajine. Od samostana vodi pot do zapuščenega samostana Tatevi Anapat in sledili ji bomo vse do dna kanjona do reke Vorotan (5 km hoje). Postanek bomo naredili ob Hudičevem mostu (Satani Kamuri), naravnem spomeniku iz travertina v soteski reke Vorotan na nadmorski višini pribl. 500 m. Tu se nahajajo tudi topli izviri in naravni bazeni (možnost kopanja). Večerja in prenočevanje v Gorisu. 12. dan: 30. julij 2019 GORSKI KARABAH Nedaleč od mesta Goris si bomo po zajtrku ogledali znamenito jamsko vas s čudoviti razgledi na ruševine stare vasi, cerkve, grobnice, izvire in visečega mostu, ki povezuje bregova soteske. Khndzoresk je idealen kraj za pohajkovanje. Ob koncu 19. stoletja je je bil Stari Khndzoresk največja vas v vzhodni Armeniji. Po ogledu se bomo odpeljali v Gorski Karabah (Artsakh). V vasi Karintak bomo začeli sprehod do reke Karkar. Ogledali si bomo zanimiv slap Zontik (dežnik), ruševine vasi Hunot, star kamnit most, jamo in občudovali lepe poglede na kanjon Karkar. Pot bomo zaključili v zgodovinskem utrjenem mestu Shusha, kulturnem središču Karabaha (3 h hoje). Večerja in prenočevanje bosta v bližnjem mestu Stepanakert.

8 13. dan: 31. julij 2019 GORSKI KARABAH Obiskali bomo Spominski muzej Nikola Dumana, ki je posvečen življenju voditelja Armenske revolucionarne federacije (ARF), ob tem pa se seznanili z zgodovino Armenije ob koncu 19. stoletja in problematiki Gorskega Karabaha. Hiša, v kateri je nekoč prebival Nikol Duman, je v celoti obnovljena v slogu 19. stoletja. Kasneje se bomo ustavili v samostanu Dadivank, nato pa se bomo poslovili od Gorskega Karabaha in se odpeljali do jezera Sevan. Ustavili se bomo v vasi Noratus, kjer si bomo ogledali znamenito pokopališče z največjim številom kačkarjev v Armeniji. Večerja in prenočevanje v Yerevanu. 14. dan: 1. avgust 2019 YERVAN Tudi zadnji dan potovanja bomo preživeli v Yerevanu: po zajtrku se bomo odpravili v muzej, posvečen znamenitemu armenskemu režiserju Sergeju Parajanovu, sledila bo degustacija armenskega konjaka Ararat, popoldan pa bo čas za obisk znamenite odprte tržnice Vernisage, kjer bo možno kupiti lokalne proizvode, izdelke in spominke. Zvečer še zadnja skupna večerja in kratko prenočevanje v hotelu. 15. dan: 2. avgust 2019 ODHOD DOMOV Zgodaj zjutraj vožnja na letališče in povratek v Slovenijo.

9 Dodatne informacije Cena: Cena za člane na osebo v dvoposteljni sobi: 1.670,00 (15 oseb, prijava do ). Cena za nečlane v dvoposteljni sobi je višja za 10 %. Doplačila po želji: 40,00 za osnovno zdravstveno zavarovanje za tujino Coris (osnovno multirisk). Doplačilo za enoposteljno sobo: 125,00 Doplačilo poravnate ob vplačilu akontacije. Cena ne vključuje: Kosila v Yerevanu,,orebitne dodatne vstopnine, hrana in pijača oziroma vse, kar ni navedeno v programu, napitnine za lokalne voznike in vodnike. Cena vključuje: letalski prevoz na relaciji Ljubljana - Yerevan - Ljubljana, letališke pristojbine in zavarovanje letalskih kart, Vizo za Gorski Karabah, avtobusni prevoz po programu in vsi pripadajoči stroški, 13 x polni penzion (zajtrk, kosilo ali lunch paket, večerja) v dvoposteljni sobi, vodstvo slovenskega vodnika z licenco TZS in angleško govorečega armenskega vodnika, najem šotora, spalne podlage in odeje v gorovju Geghama, spremljevalna terenska vozila, vse vstopnine po programu, pripravo in organizacijo potovanja. Popusti: plačilo v enem obroku: -5 % otroci, dijaki in študenti: -10 % Možno je plačilo v 12 obrokih. Vsaj 7 obrokov mora biti plačanih pred odhodom. Obvezna doplačila ob prijavi manjšega števila oseb: doplačilo za skupino od 12 do 14 oseb: 130,00, doplačilo za skupino od 10 do 11 oseb: 220,00, Doplačilo za skupino od 7 do 9 oseb; 540,00. Obvezna doplačila za dražjo letalsko karto: ob prijavi po 1. marcu 2019: 50,00, ob prijavi po 1. aprilu 2019: 70,00, ob prijavi po 1. maju 2019: 100,00, ob prijavi po 1. juniju 2019: 200,00. Vodstvo: Janja Benedik in Arsen Minasyan.

10 Dodatne informacije Program: Pomembno! Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa. Na voljo so na spletni strani ali na sedežu društva. Avtorji programa: Janja Benedik, Arsen Minasyan, Zhanna Galyan, Organizator in izvajalec programa: Prirodoslovno društvo Slovenije, v sodelovanju z Armenian Ecotourism Association, Prirodoslovno društvo Slovenije ima licenci za opravljanje dejavnosti organiziranja in prodaje turističnih aranžmajev: št in 1391 z dne, (Turistično gostinska zbornica Slovenije). med bivanjem v Armeniji potniki niso zdravstveno zavarovani (se ureja posebej), niti ni zavarovana lastnina ali kakršne koli poškodbe, ne odgovarjamo, če bi se v primeru naravnih nesreč, kot so potresi, požari, poplave, plazovi,... moral spremeniti program potovanja, ne odgovarjamo za nesreče ali poškodbe med ogledi, v primeru povišanja cen bencina, hotelov, letalskih kart ali katerih koli drugih cen, se lahko poviša cena aranžmaja, krije potnik, ne odgovarjamo za odpovedi, zamude ali spremembe letov letalskih prevoznikov in posledic (višji stroški, ne izvedba celotnega programa), če letalski prevoznik odpove let in ga prevzame druga letalska družba, ne prevzemamo morebitnih dodatnih stroškov, ne prevzemamo posledic izgube prtljage med letalskimi prevozi, vse morebitne stroške krije potnik, pridržujemo si pravico do spremembe programa zaradi nepredvidljivih okoliščin ali česarkoli, kar bi vplivalo na varnost ali zadovoljstvo potnikov (slabo vreme v hribih, zaprte ceste zaradi del ali plazov, ).

11

12 PRIRODOSLOVNO DRUŠTVO SLOVENIJE Poljanska cesta 6, 1000 Ljubljana, Slovenija. Za več informacij pokličite na številko ali , ali pa pišete na naslov prirodoslovno.drustvo@gmail.com. Kontaktna oseba je Janja Benedik.

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot podaljške po potovanju Indijski kalejdoskop 11 dni. Podaljški

Prikaži več

Ruska pravljica na reki Volgi 2019

Ruska pravljica na reki Volgi 2019 Navdih nam daje bogata zgodovina, umetnost, raznolika pokrajina, omamna kulinarika, posebnosti skri pokazati svojim sopotnikom. RUSKA PRAVLJICA NA REKI VOLGI 10 dni Moskva ODHOD ZAGOTOVLJEN SLOVENSKO VODENJE

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Albanski rivieri Saranda, najlepše Albansko letovišče SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko kontaktiraš na 041 529 631 ali pišeš na masa.lukez@gmail.com)

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

nyc_

nyc_ New York City Ugriznite v veliko jabolko kot znajo samo Newyorčani. 6 dni / Cena: od 1295 28. 4. do 3. 5. 2020 Različne možnosti podaljšanja z vodenjem na daljavo: Washington ali Toronto z Niagarskimi

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Samostani zahodne Srbije in Črne gore z dr. Šerbeljem Strokovno vodstvo: dr. Ferdinand Šerbelj Čudovito potovanje, kjer bomo obiskali samostan Mileševa, ki je eno najpomembnejših srbskih duhovnih središč;

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Portugalska Dežela slastnega portovca in nostalgičnega Fada! PORTUGALSKA, DEŽELA SLAVNIH POMORŠČAKOV, RIBIŠKIH VASIC IN PISANIH ČOLNOV, DEŽELA SLASTNEGA PORTOVCA, PA TUDI DEŽELA NOSTALGIČNEGA FADA! PORTO

Prikaži več

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v Kataloniji Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA! Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES mesto ekscentričnega umetnika Dalíja,

Prikaži več

nyc_

nyc_ New York City Ugriznite v veliko jabolko kot znajo samo Newyorčani. 6 dni / Cena: od 1195 28. 10. do 2. 11. 2017 / 27. 4. do 2. 5. 2018 / 27. 10. do 1. 11. 2018 Novo leto z vodenjem na daljavo (29. 12.

Prikaži več

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj 2018 26.4.2018-2.05.2018 1 dan četrtek 26.4.18 81908km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parkiramo malo naprej od Bologne na PZA Marinina, kjer pred

Prikaži več

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019 DRINA TARA MOKRA GORA IPA klub Ljubljana v sodelovanju s Kompasom vabim člane IPA in prijatelje na izlet po Srbiji in Bosni. VABIMO VAS NA NEPOZABEN IZLET V SRBIJO IN BIH. OBISKALI BOSTE BAJINO BAŠTO,

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski program je osnovan na individualni obravnavi posameznika in namenjen vsem ki se spopadajo z izgorelostjo, vsem ki bi

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v švicarskih gorah Svet visokih gora in prelepih znamenitosti GORSKI HOTEL 3*, VSE SOBE Z BALKONOM NOTRANJI BAZEN, SAVNA, MASAŽNI BAZEN Z ZOBATO ŽELEZNICO POD ROCHERS DE NAYE (2042 m) ŽENEVA,

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Emilia-Romagna vabi na počitnice Spoznajte udobje Grand hotela v Termah Riolo Zgodovinski Grand hotel Terme 4* s termo-mineralno vodo in blagodejnim zdravilnim blatom bo odlično izhodišče za raziskovanje

Prikaži več

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc)

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc) UREDBA o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja neuradno prečiščeno besedilo Uradna lista RS, št. 140/06 (29.12.2006) in 76/08 (25.07.2008). Datum veljavnosti in uporabe:

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Uredbe o davčni

Prikaži več

ZDA *ZLATI ZAHOD* KONGRES FDI 2019 Fly & Drive 14, 16 ali 18 dnevno potovanje KALIFORNIJA, ARIZONA, UTAH, NEVADA: Los Angeles, San Francisco, Las Vega

ZDA *ZLATI ZAHOD* KONGRES FDI 2019 Fly & Drive 14, 16 ali 18 dnevno potovanje KALIFORNIJA, ARIZONA, UTAH, NEVADA: Los Angeles, San Francisco, Las Vega ZDA *ZLATI ZAHOD* KONGRES FDI 2019 Fly & Drive 14, 16 ali 18 dnevno potovanje KALIFORNIJA, ARIZONA, UTAH, NEVADA: Los Angeles, San Francisco, Las Vegas in narodni parki (Grand Canyon, Bryce, Zion, Death

Prikaži več

1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijate

1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijate 1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijatelji, sodelavci. Dogodki v Planici omogočajo tudi edinstvene

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Hvaru Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke... Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem

Prikaži več

DELTA REKE PAD

DELTA REKE PAD DELTA REKE PAD Opis poti Uživaško kolesarjenje od Gardskega jezera vzdolž Regijskih parkov reke Pad nas popelje skozi izredne naravne danosti in znamenitosti. Te se prepletajo s krajevno zgodovino, običaji,

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Albanija Sramežljiva vrtnica, ki se odpira soncu Albanija, mediteranska dežela, ki ji domačini pravijo Shqipëria nas bo presenetila s svojo čudovito naravo, slikovitimi mesteci, po katerih so se sprehajali

Prikaži več

IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se r

IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se r IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se rojevale civilizacije. Navdih nam daje bogata zgodovina,

Prikaži več

Namestitev v lepi, novi vili, samo 9 m od morja, ki je večno toplo. Dobra domača hrana, veliko eksotičnega sadja in zelenjave in zelo udobni ležalniki

Namestitev v lepi, novi vili, samo 9 m od morja, ki je večno toplo. Dobra domača hrana, veliko eksotičnega sadja in zelenjave in zelo udobni ležalniki Namestitev v lepi, novi vili, samo 9 m od morja, ki je večno toplo. Dobra domača hrana, veliko eksotičnega sadja in zelenjave in zelo udobni ležalniki. Ogromno časa za klepet in kavo ali čaj, neomejeno

Prikaži več

kuba_13_05_2019

kuba_13_05_2019 Strastna Kuba 15 dni Cena: od 2345 24. 10. do 7. 11. 2020 Vrhunci potovanja: odkrivanje Havane v oldtimerjih, obisk plantaže tobaka, tečaj salse, spoznavanje vsakdanjika domačinov pod komunizmom, mojito,

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

LAST MINUTE PONUDBE ZA ODHODE V MAJU IN JUNIJU COSTA FORTUNA, ZAHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ GENOVE: GENOVA MARSEILLE TARRAGONA MALLORCA IBIZA OLBIAA O

LAST MINUTE PONUDBE ZA ODHODE V MAJU IN JUNIJU COSTA FORTUNA, ZAHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ GENOVE: GENOVA MARSEILLE TARRAGONA MALLORCA IBIZA OLBIAA O COSTA FORTUNA, ZAHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ GENOVE: GENOVA MARSEILLE TARRAGONA MALLORCA IBIZA OLBIAA ODHOD 31.05.2019, 8 DNI / 7 NOČI: - Garantirana notranja kabina basic: od 549 na osebo - Garantirana

Prikaži več

NO_

NO_ Melodični jug ZDA 11 dni 2.195 18. 4. do 28. 4. 2020 Vrhunci potovanja: Martin Luther King, močvirje delte reke Missisipi, uživanje v poslušanju mojstrov jazz, blues & country glasbe, južnjaška kulinarika,

Prikaži več

TU PONUDBA / REZERVIRAJTE nepozabne počitnice PO TUŠ KLUB CENAH Več kot aktualnih poletnih destinacij Praznujemo skupaj! Vsaka reze

TU PONUDBA / REZERVIRAJTE nepozabne počitnice PO TUŠ KLUB CENAH Več kot aktualnih poletnih destinacij Praznujemo skupaj! Vsaka reze TU PONUDBA / 1. 6.- 30. 8. 2019 REZERVIRAJTE nepozabne počitnice PO TUŠ KLUB CENAH Več kot aktualnih poletnih destinacij Praznujemo skupaj! Vsaka rezervacija vam prinese do 30 vračila -ja na Tuš klub kartico

Prikaži več

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20 PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 2011 1. AT KAZALO VSEBINE KAZALO SLIK Komentar [JC1]:

Prikaži več

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana, 3. 6. 1 Močan veter in nalivi med prehodom hladne fronte 11. maja 1 Splošna vremenska slika Dne 11. maja se je nad severozahodnim in deloma osrednjim, severnim

Prikaži več

ZahodUSA_

ZahodUSA_ ZAHODNA OBALA ZDA 16 dni / Cena: od 2095 5. 10. do 20. 10. 2019 / 8. 5. do 23. 5. 2020 MISTER MATIK Zahodna obala ZDA je ljubezen na prvi, drugi in tretji pogled. Ekipa Mister Matika je zaljubljena že

Prikaži več

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika ( Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (Maribor, 31. maj 2017) Zavod za turizem Maribor Pohorje

Prikaži več

Cenik_A4_pomlad poletje jesen Rogla_ cdr

Cenik_A4_pomlad poletje jesen Rogla_ cdr SI Cenik POMLD POLETJE JESEN 2019 Izberite svoje mesto za počitnice: lažilni učinki klime na 1517 m ugodno vplivajo na zdravje ter blažijo tegobe z dihali in alergijami. Vpliv klime se poleti še okrepi,

Prikaži več

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M Cinque Terre in malo okrog za 1 maj 2013 1 dan torek 30.4.13 15246km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja Modena. Tukaj prenočimo na varovanem PZA. Zelo lepo

Prikaži več

IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se r

IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se r IZBRANA POTOVANJA Z Rusko dačo po prostranstvih Rusije, starodavne svilene ceste, po deželah pravljic iz 1001 noči, po starodavnih poteh, kjer so se rojevale civilizacije. Navdih nam daje bogata zgodovina,

Prikaži več

mehika_13_02_2019_akcija

mehika_13_02_2019_akcija Vse barve Mehike Piramide, templji in zapuščina Majev, podzemni vodni svet Cenote, hacienda, pisan rastlinski (džungla) in živalski svet (krokodili, flamingoti, želve, ptice, ribe), pokušina lokalne hrane

Prikaži več

Zloženka športni dan 2018_2019.cdr

Zloženka športni dan 2018_2019.cdr zimski športni dan 18 / 19 osnovne in srednje šole Poslovalnice KRANJ AP Bleiweisova 5 00 Kranj tel. 04/ 13 222, 13 2 faks 04/ 13 221 kranj@alpetour.si ŠKOFJA LOKA Kapucinski trg 13 42 Škofja Loka tel.

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelovanja ter i

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelovanja ter i SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelovanja ter izvedba aktivnosti, ki jo organizira dm drogerie markt

Prikaži več

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053 Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053-4/2002 Datum: 13. junija 2003 ŽUPAN Boris Popovič

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation NEW 2018 Remisens Hotel Lucija Remisens Hotel Lucija (3*) se nahaja ob glavni promenadi v neposredni bližini plaže in športnega centra ter je idealen kraj za nepozaben družinski dopust. ODDALJENOS LOKACIJA

Prikaži več

Številka:

Številka: Projektna naloga za KARTIRANJE NEGOZDNIH HABITATNIH TIPOV NA LIFE- IP NATURA.SI PROJEKTNIH OBMOČJIH SKLOP 1: Območje: SLOVENSKA ISTRA vzhod Območje: SLOVENSKA ISTRA zahod 1. UVOD SKLOP 2: Območje: VOLČEKE

Prikaži več

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7 INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od 4. 7. do 7.8. 2016 Kraj izmenjave Mesto Padang je za naše standarde

Prikaži več

SUDAN IN JUŽNI SUDAN

SUDAN IN JUŽNI SUDAN SUDAN IN JUŽNI SUDAN SUDAN NEKOČ Sudan pod Egipt, Egiptu vladala G.B. 1956 Sudan samostojen. Na oblasti -arabski muslimani, živijo na severu. Prebivalci na jugu- zapostavljeni, sledita dve državljanski

Prikaži več

SPOŠTOVANI,

SPOŠTOVANI, VIETNAM IN KAMBODJA max število potnikov 16 min število potnikov 10 ODHOD : 21. april 2020 PROGRAM POTOVANJA: 1. dan LJUBLJANA - HANOI. Zbor potnikov na letališču Marco Polo v Benetkah. Let preko Pariza

Prikaži več

Raznovrstnost doživetij in edinstvenih voda cenik 2013

Raznovrstnost doživetij in edinstvenih voda cenik 2013 Raznovrstnost doživetij in edinstvenih voda cenik 2013 Sava Hoteli Bled Sezona A 03.01.-25.04., 18.10.-20.12. B 25.04.-02.08., 25.08.-18.10., 20.12.-28.12. C 02.08.-25.08., 28.12.2013-01.01.2014 Paketi

Prikaži več

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor 1 8 9 3 PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem informacije in prijave na: 041 874 887 (Marko) pdkamnik@siol.net

Prikaži več

Peru_22_05_2019_

Peru_22_05_2019_ Skrivnostni Peru 17 dni Cena 2890 EUR 16. 11. do 2. 12. 2019 MISTER MATIK KONTAKT: KONTAKT: www.mistermatik.com www.mistermatik.com info@mistermatik.com info@mistermatik.com 070 070 /156-960 /156-960 Vrhunci

Prikaži več

Povracila-stroskov-julij-2011

Povracila-stroskov-julij-2011 POVRAČILA STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM IN DRUGI PREJEMKI Povračila stroškov in druge prejemke v dejavnosti trgovine urejajo: Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije in Tarifna priloga h Kolektivni

Prikaži več

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva - Komunaliada 2019 - bo tokrat

Prikaži več

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd Za gurmanske užitke Maxi catering, Trg republike 1, 1000 Ljubljana Tel: +386 (0)51 285 336, www.maxi.si/catering Maxi catering V življenju so priložnosti, ob katerih želimo svojim najbližjim, prijateljem,

Prikaži več

Južna Brazilija

Južna Brazilija Južna Brazilija Program Brazilija, tropska lepotica, kraljica sambe, dežela nogometa in nalezljive energije Največja Južnoameriška država je čarobna mešanica različnih narodnosti, zanimivih kultur, ver,

Prikaži več

GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do Kraj izmenjav

GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do Kraj izmenjav GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do 31.7.2017 Kraj izmenjave Atene so glavno mesto Grčije in ležijo na polotoku

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline New York«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelova

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline New York«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelova SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA V AKTIVNOSTI»Sanjski New York z dm in Maybelline New York«Uvodne določbe 1. člen S temi pravili so urejena pravila sodelovanja ter izvedba aktivnosti, ki jo organizira dm drogerie

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Siciliji Sicilija je največji otok v Sredozemlju. Gorato srce otoka obkroža rajska obala, kjer dehti bujno mediteransko rastje. Največja znamenitost je gotovo spoštovanje vzbujajoči in še

Prikaži več

LAST MINUTE PONUDBE ZA ODHODE V APRILU IN MAJU COSTA DELIZIOSA, VZHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ BENETK: BENETKE -BARI KRF PIREJ (ATENE) KOTOR DUBROVNIK

LAST MINUTE PONUDBE ZA ODHODE V APRILU IN MAJU COSTA DELIZIOSA, VZHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ BENETK: BENETKE -BARI KRF PIREJ (ATENE) KOTOR DUBROVNIK COSTA DELIZIOSA, VZHODNO SREDOZEMLJE, ODHOD IZ BENETK: BENETKE -BARI KRF PIREJ (ATENE) KOTOR DUBROVNIK ODHOD 21.04.2019, 8 DNI / 7 NOČI: - Garantirana notranja kabina basic: od 579 na osebo - Garantirana

Prikaži več

1

1 2 PRIKAZ STANJA PROSTORA 2.1 OPIS OBSTOJEČEGA STANJA 2.1.1 MAKROLOKACIJA Območje OPPN PSC Mačkovec-2 v velikosti cca 4,5 ha je del gospodarske cone GC Mačkovec in se nahaja na skrajnem SV delu Novega mesta

Prikaži več

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 67 Ime lokacije Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica REKA P1 opomba: nezahteven, a zanimiv potop v zajezitvi

Prikaži več

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njihovega otroštva z otroštvom v sedanjem času. Vsi ugotavljamo,

Prikaži več

SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP

SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP DOBRODOŠLI Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno

Prikaži več

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu 16.3.2018 Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področju interpretacije dediščine v projektu prenove razstave,

Prikaži več

florida_

florida_ Florida s križarjenjem po Karibih 14 dni Cena 2295 EUR 24. 10. do 6. 11. 2019 Vrhunci potovanja: Miami, Orlando, močvirje Everglades, Karibi, Portoriko, Dominikanska republika, Deviški otoki, All inclusive

Prikaži več

Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7

Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7 Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7. do 12. 8. 2017 Kraj izmenjave Surabaya leži na severnem

Prikaži več

florida_akcija_29_06_2019

florida_akcija_29_06_2019 Florida s križarjenjem po Karibih AKCIJA CENEJE PO SVETU ZA PRIJAVE DO 31. 7. 2019 14 dni Cena 2295 EUR AKCIJSKA CENA: 2245 EUR 24. 10. do 6. 11. 2019 Vrhunci potovanja: Miami, Orlando, močvirje Everglades,

Prikaži več

JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, Čas

JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, Čas JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, vodniklana@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 3. do 30. 3. 2018 Kraj izmenjave

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polmaraton (21 km) štafeta - polmaraton 10,5 km + 10,5 km dirka na 10 km dirka na 5 km otroška dirka FUN

NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polmaraton (21 km) štafeta - polmaraton 10,5 km + 10,5 km dirka na 10 km dirka na 5 km otroška dirka FUN NOVIGRAD CITTANOVA RUN 2019 (Novigrad, Istra) polmaraton (21 km) štafeta - polmaraton 10,5 km + 10,5 km dirka na 10 km dirka na 5 km otroška dirka FUN RUN na 200 in 500 m ORGANIZATOR: Hoteli in kampi Aminess

Prikaži več

Splošni pogoji potovalne agencije Potuj nekam, d.o.o. Splošni pogoji agencije Potuj nekam - I. del Potovalna agencija Potuj nekam, d.o.o., Ljubljana (

Splošni pogoji potovalne agencije Potuj nekam, d.o.o. Splošni pogoji agencije Potuj nekam - I. del Potovalna agencija Potuj nekam, d.o.o., Ljubljana ( Splošni pogoji agencije Potuj nekam - I. del Potovalna agencija Potuj nekam, d.o.o., Ljubljana (v nadaljevanju agencija) prodaja aranžmaje drugih organizatorjev potovanj, kjer je v vlogi pooblaščene agencije

Prikaži več

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot poleti in mislim da je idealni čas za obisk tega dela zgodovine.

Prikaži več

Grčija, Atene oktober 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tadej Petek, absolvent Čas

Grčija, Atene oktober 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tadej Petek, absolvent Čas Grčija, Atene oktober 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tadej Petek, absolvent (tadejpetek01@gmail.com) Čas izmenjave: od 1. 10 do 30.10.2017 Kraj izmenjave Atene

Prikaži več

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik (borovsak.marusa@gmail.com) ČAS IZMENJAVE: 1.8.2017-31.8.2017 KRAJ IZMENJAVE: Barretos je mesto

Prikaži več

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa  in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE  pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji Klavdija PERGER, direktorica TGZ Slovenije in koordinatorka SRIP trajnostni turizem

Prikaži več

Japonska, Matsumoto - september 2015 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Ines Muršič GSM:

Japonska, Matsumoto - september 2015 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Ines Muršič GSM: Japonska, Matsumoto - september 2015 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Ines Muršič (ines.mursics@gmail.com, GSM: 040-470-687) Čas izmenjave: od 31. 8. do 25. 9. 2015 Kraj izmenjave

Prikaži več

K A Z A L O

K A Z A L O Objekti Zveze delovnih invalidov Slovenije za izvajanje programa ''Ohranjevanje zdravja'' Ljubljana, 2018 K A Z A L O IZOLA APARTMAJI V SIMONOVEM ZALIVU... 4 ČATEŽ HIŠICE V TERMAH ČATEŽ... 14 ROGAŠKA

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT

OBRAZLOŽITEV  TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT 12./redna/seja občinskega sveta December 2016 OCENA POŽARNE OGROŽENOSTI V OBČINI LENDAVA GRADIVO PRIPRAVILI: BALVEPT d.o.o. in NOE za medobčinsko upravo, inšpektorat in redarstvo PREDLAGATELJ: Župan -

Prikaži več

29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne

29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne 29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, 25. 4. 2019 - Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem

Prikaži več

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljev

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre Brezplačne vstopnice za 20 let (v nadaljev Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljevanju: igra) je družba A1 Slovenija, d. d., Šmartinska

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko

JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur matična številka: 1214438000 davčna

Prikaži več

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: 2000 2018 ZNESEK INVESTICIJE: 45.700,00 EUR proračun občine Veliko pozornosti v Občni Dobrna namenjamo urejanju kraja in vseh vrst poti sprehajalnih, pohodnih,

Prikaži več

PRAVILNIK Osveženo:

PRAVILNIK Osveženo: PRAVILNIK Osveženo: 29.6.2016 RED BULL 400 WORLD CHAMPIONSHIPS 2016 PLANICA OSNOVNI PODATKI Red Bull 400 letos ponovno vabi tekače, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale adrenalina željne športnike

Prikaži več

Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše,

Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše, Erasmus+ v Bragi na Portugalskem Slogan ustanove Braga Mob:»Welcome to Your Professional & Cultural Journey«v celoti povzema to, kar smo Marija Lekše, Andreja Potrč Petrovič in Jerca Božič Kranjec med

Prikaži več

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je bila pod vodstvom

Prikaži več

(MDPSJL 2019 bulletin 1 \226 SLO)

(MDPSJL 2019 bulletin 1 \226 SLO) MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE V JADRALNEM LETENJU 2019 in MEDNARODNO ODPRTO PRVENSTVO ZA POKAL SPONZORJA Organizator Aeroklub Ptuj in Jadralna komisija pri LZS Bilten št.1 Januar 2019 Aeroklub

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več