ŠOLSIKO LETO 2013/2014 junij 2014 [4] ŠPORTNA GIMNASTIKA Naši športniki nas še naprej razveseljujejo. Dne, je potekalo občinsko prvenstvo

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "ŠOLSIKO LETO 2013/2014 junij 2014 [4] ŠPORTNA GIMNASTIKA Naši športniki nas še naprej razveseljujejo. Dne, je potekalo občinsko prvenstvo"

Transkripcija

1 ŠOLSIKO LETO 2013/2014 junij 2014 [4] ŠPORTNA GIMNASTIKA Naši športniki nas še naprej razveseljujejo. Dne, je potekalo občinsko prvenstvo v športni gimnastiki za pokal Leona Štuklja. Telovadci so dosegli ekipno prvo mesto v kategoriji druga triada in ekipno prvo mesto v kategoriji tretja triada. Za drugo triado so tekmovali: Tadej Kramberger, Jure Seifried, Jaka Nežmah, Filip Rosenfeld Skerbinek, Matjaž Jenuš, Maks Perčič in Aljaž Jenuš. Za tretjo triado so tekmovali: Sven Jug, Amin Marinšek Hussein, Denis Rodinger, Klemen Ketiš in Rok Petrovič. V prvi triadi so tekmovali trije posamezniki: Roko Meklin, Matic Perčič in Staš Tin Lorbar. Med posamezniki je Roko Meklin v prvi triadi dosegel drugo mesto, v drugi triadi Tadej Kramberger prvo mesto med kategoriziranimi tekmovalci, v tretji triadi Sven Jug prvo mesto med kategoriziranimi tekmovalci, Klemen Ketiš tretje mesto ter Amin Marinšek Hussein drugo mesto med nekategoriziranimi tekmovalci. Vsem telovadcem iskrene čestitke.

2 Več slik si lahko ogledate na spodnji povezavi: Športna gimnastika 2014 (kliknite) Mentor: Matjaž Popošek junij 2014 [3] Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je ob podpori Agencije RS za varnost prometa Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu razpisal natečaj Z roko v roki za varnost otrok. Namen natečaja je ozaveščanje učencev o pomenu varnosti v prometu ter odgovornosti vsakega posameznika v prometu in donatorska podpora aktivnosti osnovnih šol pri urejanju prometa varne okolice šol. Iza Plavčak, Lara Golob in Žiga Ademovič so s svojimi eseji, Varno in zabavno na poti v šolo, sodelovali na nagradnem natečaju. Esej ŽIGE ADEMOVIČA je pripomogel, da je med 26 izbranimi šolami za pridobitev donatorskih sredstev v višini 2000, prišla tudi naša šola.

3 Ob odlično opravljeni dodatni nalogi je ŽIGA ADEMOVIČ PRIŠEL MED PRVIH PET FINALISTOV in se je tako, na OŠ Zadobrova v Ljubljani, udeležil zaključne prireditve, kjer je predstavil svojo pesem Prometna. Prav z njo je dokončno prepričal komisijo, zmagal, in tako postal PRVI JUNIOR AMBASADOR VARNOSTI.

4 Žiga, iskrene čestitke ob prejetju tega častnega in odgovornega naziva! 13. junij 2014 PERICE 2014 V petek, 13. junija 2014, je Turistično društvo Studenci Maribor organiziralo tradicionalno tekmovanje v splakovanju perila pri Jožefovem studencu. Prireditve in tekmovanja so se udeležili tudi naši učenci. S posvojitvijo Jožefovega studenca v letu 2013 svoj delež pri ohranjanju kulturne dediščine in njenemu vključevanju v življenje prispevajo tudi učenci OŠ Janka Padežnika Maribor.

5 junij 2014 [2] Rezultati pete zbiralne akcije starega papirja in končni rezultat vseh zbiralnih akcij v šolskem letu 2013_14 po razredih. Tabelo si lahko ogledate na spodnji spletni povezavi.

6 Objave (kliknite) junij 2014 [1] Na že 46. likovnem natečaju»likovni svet otrok«v Šoštanju, tokrat na temo»prijateljstvo«, so se učenci naše šole, kljub množici sodelujočih šol, znova uspeli uvrstiti na razstavo s svojimi likovnimi deli. Strokovna komisija je tokrat izbrala likovna dela naslednjih učencev, ki za ta dosežek prejmejo bronasta priznanja: MARUŠA FIRAR ČENDAK, 1. A BJAN JANČIČ, 1. A VID PLEJ, 1. B LARA EICHMEIER, 1. C ALEKS DRAKSLER in NEJLA MEMIĆ, 7. A EVA BRATUŠA in ROK PETROVIČ, 7. A

7 Svečana otvoritev razstave je bila v četrtek, 29. maja 2014, ob 18. uri v avli OŠ Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju. Udeležili so se je tudi nekateri naši učenci s starši in z mentorji. Vsem razstavljavcem iskreno čestitamo.

8 Zapisali Branka Meznarič in Petra Damiš Lavrenčič april, maj 2014 FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI ZA OSNOVNOŠOLCE Danes, smo se udeležili zaključnega finalnega turnirja v košarki v Murski Soboti. Igrali smo dve tekmi, prvo proti OŠ Grm iz Novega mesta in izgubili. V tekmi za tretje mesto je bil naš nasprotnik OŠ Murska Sobota I. Tekma je bila izredno izanačena, vendar je bil na koncu tekmec boljši. Kljub temu so naši fantje prikazali dobro igro in primeren pristop. Za doseženo četrto mesto v državi vsem čestitamo. Zahvaljujemo se vsem, ki so nas spodbujali in navijali za nas na vseh šestnajstih tekmah.

9 Naš igralec Zoran Gavrić pa je dosegel izjemen uspeh, saj je postal najboljši strelec državnega prvenstva, prav tako je bil izbran v najboljšo petorko finalnega turnirja. ČESTITAMO! V sredo, 14. maja 2014, smo sodelovali na finalnem turnirju divizije vzhod. Dosegli smo novi dve zmagi in sicer proti ekipi OŠ Venclja Perka Domžale in proti OŠ Celje. Tekom celotnega prvenstva so naši učenci od 14 odigranih tekem dosegli že 13 zmag. Tako smo se uvrstili na finalni turnir četverice, kar pomeni med štiri najboljše v državi.

10 Za šolo so igrali: Stojijo od leve: športni pedagog Matjaž Popošek., Zoran Gavrić, Tine Koritnik, Vito Vražič, Vid Tement, Gentrit Kelmendi, Dimitri Lunga, Nik Pisanec, Tim Oražem in trener Rajko Keršić. Čepijo od leve: Aleks Draksler, Sven Jug, Alen Vogrinec, Ivo Čerček in Matej Zazijal. Timotej Mavrič je sodeloval na dveh turnirjih. Rene Kavčič je sodeloval na enem košarkaškem turnirju. V sredo, 23. aprila 2014, so učenci OŠ Janka Padežnika Maribor tekmovali v polfinalu državnega prvenstva v košarki (dečki, letnik 2001 in mlajši). Dosegli so dve zmagi proti OŠ Olge Meglič Ptuj in OŠ Šoštanj.

11

12 maj 2014 [3] TABOR NADARJENIH ( ) Grad Štatenberg čajanka pri Attemsih VTISI IN SLIKE UČENCEV Objave (kliknite na Objave) maj 2014 [2] IZJEMEN USPEH NA 48. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE Letos je potekalo že 48. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Raziskovalni nalogi, ki sta v mesecu aprilu poželi zavidljive uspehe na regionalnem srečanju "Mladi za napredek Maribora" Zlati rez povezuje matematiko in biologijo (avtorja Žiga Ademovič in Iza Plavčak, mentorici Stanka Smojver in Suzana Tomšič - Mavrič) in Viltuški baron - Eduard von Lannoy (avtorici Živa Špindler in Nika Kobale, mentorica Manja Flisar Šauperl), sta bili v konkurenci številnih raziskovalnih nalog iz regijskih raziskovalnih centrov Ljubljana, Celje, Maribor, Velenje, Ravne na Koroškem, Koper, Nova Gorica, Idrija, Kranj, Novo mesto, Murska Sobota in Ptuj predlagani za uvrstitev na 48. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.

13 Živa Špindler, Nika Kobale, Iza Plavčak, Žiga Ademovič Člani strokovnih komisij državnega srečanja so naloge pregledali ter ocenili in izbrali 6 najboljših osnovnošolskih nalog na posameznem področju. Njihovi avtorji so jih predstavili na zaključni prireditvi v Murski Soboti. Med njimi tudi Žiga Ademovič in Iza Plavčak, ki sta za raziskovalno nalogo Zlati rez povezuje matematiko in biologijo v kategoriji interdisciplinarna področja prejela srebrno priznanje in zasedla 3. mesto v državi. Izjeme uspeh sta po predstavitvi v Murski soboti dosegli tudi učenki Nika Kobale in Živa Špindler. V raziskovalni kategoriji zgodovina in umetnostna zgodovina sta prav tako prejeli srebrno priznanje in zasedli 3. mesto med mladimi raziskovalci Slovenije. ČESTITAMO! Zapisala: Manja Flisar Šauperl maj 2014 [1] Tabor zgodnjega naravoslovja

14 ( do ) VTISI IN SLIKE UČENK IN UČENCEV Objave (kliknite na Objave) april 2014 [4] OTROŠKA VARNOSTNA OLIMPIJADA Na OŠ Borcev za severno mejo je potekalo predtekmovanje OTROŠKE VARNOSTNE OLIMPIJADE, katere so se udeležili tudi izbrani četrtošolci naše šole in osvojili drugo mesto. S TEM SO SI ZAGOTOVILI FINALNI NASTOP. Tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo čim več sreče v finalu.

15 Mentorica Marjana Šauc 10. maj DRŽAVNO SREČANJE IN TEKMOVANJE MLADIH ČEBELARJEV V soboto, 10. maja 2014, je na OŠ Primoža Trubarja v Velikih Laščah potekalo 37. Državno srečanje in tekmovanje mladih čebelarjev. Pod imenom Velike Lašče se veliko ljudi spomni Primoža Trubarja, Frana Levstika in drugih velikih imen, ki so zaznamovale slovensko književnost. Pomislijo na stare domačije in prav vsak obišče Trubarjevo. 10. maja pa se mi nismo odpravili po znanje slovenščine, temveč smo se uspešno udeležili 37. Državnega tekmovanja v čebelarstvu. Albert Einstein je nekoč dejal:»ko bo izginila čebela z obličja Zemlje, bo človek preživel le še štiri leta; saj, ko ni več čebel, ni več opraševanja, ni več rastlin, ni več živali, ni več ljudi...«in mi se tega še kako zavedamo. V soboto smo vstali že ob 5:50, da smo prišli v Velike Lašče pravočasno in lahko izkazali svoje znanje o čebelah. Našo šolo smo v naslednjih dvojicah

16 zastopali: Matjaž Pongrac in Matej Melanšek, Tine Koritnik in Eva Bratuša ter Neža Perger in Maja Pongrac. Letos smo bil izredno uspešni in smo vsi trije pari osvojili srebrno priznanje v srednji kategoriji. Najboljša med nami sta bila Tine in Eva, ki sta jima zmanjkali 2 točki do zlatega priznanja, ostalima dvema paroma pa so manjkale 4 točke do zlata. Na tekmovanju sta nas spremljala mentorja Dejan Peklar in Ismet Čenanović. Tekmovalci v veselem vzdušju zapuščamo Velike Lašče in se že veselimo naslednjega tekmovanja, drugo leto. Kaj pa vemo, mogoče pa naslednje leto zlato. MAJA PONGRAC, 7.A Vsem iskreno čestitamo! Mentor: Dejan Peklar 25. april 2014

17 Področno tekmovanje za Šolski plesni festival v Radljah ob Dravi 25. aprila 2014 se je končalo področno tekmovanje za Šolski plesni festival v Radljah ob Dravi. Tudi letos so bile naše plesalke in plesalci izredno uspešni. V kategoriji mlajših plesnih parov sta srebrno medaljo prejela plesni par Ana Plavčak in Jaka Nežmah. Uvrstitev v finalni nastop in doseženo peto mesto je pripadlo plesnemu paru Teji Zalokar in Mitji Marinu. Našo šolo sta zastopala še Tamara Bosanac in Matej Marin, ki sta dosegla osmo mesto. V kategoriji starejših plesnih parov sta Sara Nežmah in Jan Antolinc prejela bronasto medaljo in se tako uvrstila na državno tekmovanje Šolskega plesnega festivala, ki bo 30. maja 2014 na Vrhniki. Uvrstitev v finale področnega tekmovanja in doseženo šesto mesto je uspelo starejšemu plesnemu paru Lari Golob in Tilenu Golobu. Starejša dekleta so dosegla četrto mesto v kategoriji osnovnih šol med posameznicami. Plesalke posameznice, ki so predstavljale našo šolo na področnem tekmovanju Šolskega plesnega festivala, so bile Nika Veingerl, Zala Špolarič, Sara Nežmah, Žana Nežmah, Lea Žnidarič in Ester Šumandl Majhenič.

18 ČESTITAMO! 25 april 2014 Plesalci v Domu pod Gorco

19 Ob mednarodnem dnevu plesa smo učenci Oš Janka Padežnika Maribor in otroci vrtca Studenci zaplesali varovancem Doma pod Gorco. Tokrat so bili varovanci nad našim ekstremnim plesom navdušeni.

20 Amin, Denis, Sara, Katjuša in Živa april 2014 [3] ZAKLJUČEK PREŽIHOVE BRALNE ZNAČKE Vse pridne bralce smo tudi letos nagradili z obiskom slovenskega ustvarjalca. Obiskal nas je hudomušen in še vedno navihan Tone Partljič, slovenski pisatelj, scenarist, dramatik in politik. Učence, od najmlajših prvošolčkov do najstarejših, ki končujejo deveti razred, je uspel nasmejati in celo pripraviti k igralskemu ustvarjanju. Zelo smo veseli, da število bralcev iz leta v leto narašča, prepričani pa smo, da je temu tako tudi po zaslugi zanimivih gostov, ki vsako leto obiščejo naše ljubitelje knjig.

21

22 Koraljka Čeh, mentorica Bralne značke Mladi za napredek maribora 2014 IZJEMEN USPEH V PROJEKTU "MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA 2014" Tudi letošnje leto so se učenci, ki so v svojem izobraževanju in razumevanju sodobnih raziskovalnih postopkov pripravljeni narediti korak naprej, v okviru projekta "Mladi za napredek Maribora" lotili izdelave raziskovalnih nalog. Posebno zahteven izziv je spodbudil 139 osnovnošolcev, ki so izdelali 91 nalog. Učenci naše šole so dosegli sijajne rezultate. Osmošolec Žiga Ademovič in devetošolka Iza Plavčak sta za nalogo z naslovom Zlati rez povezuje matematiko in biologijo (mentorici Stanka Smojver in Suzana Tomšič - Mavrič) osvojila srebrno priznanje. Izjemen uspeh sta v letošnjem projektu dosegli devetošolki Živa Špindler in Nika Kobale. Za nalogo

23 Viltuški baron - Eduard von Lannoy (mentorica Manja Flisar Šauperl) sta prejeli zlato priznanje in posebno nagrado Zveze prijateljev Mladine ZA NAJBOLJŠO RAZISKOVALNO NALOGO letošnjega projekta po izboru članov organizacijskega odbora. Nagrajenki Živa in Nika bosta odšli na dvodnevni nagradni izlet po slovenski in hrvaški Istri, ki ga najuspešnejšim avtorjem raziskovalnih nalog in inovacijskih projektov podeljuje Mestna občina Maribor. S posebno nagrado za najboljšo raziskovalno nalogo pa sta si prislužili tudi počitniško letovanje v Domu Virc v Poreču, ki ga podeljuje Zveza prijateljev mladine Maribor. ČESTITAMO! Nika Kobale, Živa Špindler, Žiga Ademovič in Iza Plavčak na podelitvi v Narodnem domu. 15. april 2014 SVETOVNI DAN MLADIH PROSTOVOLJCEV

24 15. aprila smo se učenci 5. a razreda ponovno odpravili v Dom pod gorco, kjer smo s starostniki odšli na sprehod. Nekateri starostniki so bili na invalidskem vozičku, drugi pa so hodili. Naredili smo majhen krog in se veliko pogovarjali. Izvedeli smo veliko o njih in oni o nas. Vsi smo bili veseli, da smo lahko spet sodelovali z njimi. Večji učenci in tudi nekateri izmed nas so vozili starejše na vozičkih. Vsi so bili neizmerno veseli, saj v domu ni veliko osebja in tudi njihovi sorodniki nimajo časa. Zato smo jih mi odpeljali na kar dolg sprehod v svežem, deževnem aprilskem dnevu. Celo nekaj osebja iz doma je prišlo zraven in tudi oni so bili veseli. Vsem nam je postalo toplo pri srcu, saj smo naredili nekaj dobrega: družili smo se z ljudmi starejše generacije.

25 Ana Plavčak, 5. a Več slik je na spodnji povezavi: Prostovoljci DOM POD GORCO_april 2014 april 2014 [2] VARNOST IN MOBILNOST ZA VSE Revoz je tudi v letošnjem šolskem letu v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost v prometu organiziral program Varnost in mobilnost za vse. Prispele projekte je ocenjevala žirija, ki so jo sestavljali: Zvone Milkovič, predstavnik občinskega SPV MO Ljubljana, Bojan Oblak, AVP, ter Nevenka Bašek Zildžović in Urška Bahor, Revoz, d.d.

26 Naši petošolci: Gaj BORŠIČ Aljoša GOLOB Gaja HERŽENJAK Anej HERŽENJAK Jan KORITNIK Ana PLAVČAK Deja VINDER Sara VOLGEMUT so se s svojim projektom uvrstili med pet najboljših! Tako se bodo udeležili zaključnega dogodka, ki bo v sredo, 23. aprila 2014, v Pustolovskem parku Otočec pri Novem mestu. Na dogodku bodo razglasili tudi zmagovalni razred.

27 Č E S T I T A MO! 20. marec 2014 Celo jesen in zimo smo plesali in vadili, kadar smo le našli kakšen prost trenutek. 20. marca 2014 pa smo svoje znanje pokazali tudi širši javnosti. V telovadnici smo pripravili prireditev Plesno popoldne. Združili smo jo s tekmovanjem za Šolski plesni festival. Med tekmovanjem, ko so sodniki usklajevali svoje rezultate, so posamezne plesalke prikazale tudi lastne koreografije in predstavile nove plesne zvrsti.

28

29 Lep plesni pozdrav. april 2014 [1] V soboto, 5.4. se je odvijal nogometni turnir v mini nogometu za otroke osnovnih šol, ki izvajajo program Zdrav življenjski slog. Organizator je bil O.Š. Maksa Durjave. Naša šola je sodelovala s petimi razredi, kar je predstavljalo največje število udeležencev med vsemi sodelujočimi šolami. Pohvalno! Učenci 2., 4., 5., 6. In 7. razreda so izjemno uspešno zastopali našo šolo in dosegli veliko zmag.

30 Čestitamo! Video prispevek si lahko ogledate na spodnji spletni povezavi: marec 2014 [2] VODNI KROG OD PITNE DO ODPADNE VODE Učenci petih razredov smo se odpravili na naravoslovni dan z namenom spoznati, kako priteče voda v naše domove. Odšli smo do treh ribnikov in se skupaj s strokovnjaki za vodo odpravili na Piramido. Tam so nam predstavili osnovne podatke o vodi in dobili smo mape z listi. Potem smo odšli na Vrbanski plato, kjer so nam razložili o črpališču. Dobili smo steklenice in kataloga ter jabolko. Z

31 avtobusom smo se odpeljali še do čistilne naprave, kjer smo si ogledali potek čiščenja odpadne vode. V čistilni napravi je zelo smrdelo. Česa takšnega si nisem predstavljala. Dobili smo plastenke z vodo. Mislim, da si nihče ni predstavljal tako zanimivega in poučnega naravoslovnega dne.

32 Ana Plavčak, 5. a 14. marec 2014 EKO PROJEKT ZELIŠČARSKI DNEVNIK Učenci drugih, tretjih in četrtih razredov so v okviru interesne dejavnosti Zgodnje naravoslovje, pod mentorstvom učiteljice Petre Erjavc, sodelovali v EKO projektu Zeliščarski dnevnik. Za svoj dnevnik so v petek, v Celju, od društva DOVES-FEE Slovenija, prejeli prvo nagrado.

33 ČESTITAMO! 13.marec 2014 SODELOVANJE V MEDNARODNEM PROGRAMU VARNOST IN MOBILNOST ZA VSE 2014 Naši petošolci že pridno izvajajo dejavnosti v okviru programa Varnost in mobilnost za vse. Prav zaradi tega so v četrtek, obiskali MOM, Urad za komunalo, promet in prostor. S kratkim programom so predstavili pereče prometne probleme v okolici šole (varna ureditev prometne situacije v križišču Kotnikove in Iztokove ulice). Predstavniki Urada za komunalo, promet in prostor, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so našim petošolcem z veseljem prisluhnili in obljubili, da bodo v najkrajšem možnem času predstavljeno prometno situacijo ustrezno uredili.

34 Janja Zimšek 6. marec 2014 PRAČLOVEKA PO POTEH Z učenci iz interesne dejavnosti Zgodnje naravoslovje, smo v četrtek, , obiskali razstavo Po

35 poteh pračloveka. Razstava je bila razstavljena v Planetu Tuš. Med razstavnimi predmeti je bil prikazan razvoj človeka, predhodnik medveda, mamut in še veliko drugih, zanimivih živali iz prazgodovine. Ob vodenju razstave so pozorno poslušali in si tako pridobili nova znanja o razvoju človeka in živali. Ob koncu je nastala še skupinska slika mladih nadobudnih naravoslovcev. marec 2014 [1] PREDSTAVITEV TABORNIŠKEGA RODA UKROČENA REKA MARIBOR

36

37 7. marec 2014 KNJIŽNIČNA ČAJANKA V želji, da bi šolsko knjižnico in vse v povezavi s knjigo približali našim otrokom in njihovim družinam, smo v četrtek, 6. marca 2014, organizirali že drugo knjižnično čajanko v šolskem letu 2013/14. Zahvaljujemo se vsem staršem, starim staršem in našim zvestim bralcem, da so se v velikem številu odzvali vabilu in tako pokazali interes za branje in pisano besedo.

38

39 Koraljka Čeh, prof. vodja projekta 7.marec 2014 NASTOP PRVOŠOLCEV V DOMU POD GORCO

40

41 4. marec 2014 [2] PUSTNO RAJANJE V ŠOLI Utrinki pustnega rajanja na OŠ Janka Padežnika Maribor

42

43 Več slik si lahko ogledate na spodnji spletni povezavi: Pust (4. marec 2014) (KLIKNITE) 4. marec 2014 [1] PUSTNO RAJANJE V DOMU POD GORCO Na deževen pustni torek smo se v maskah peš odpravili v Dom pod gorco. Tam so nas lepo sprejeli. Začeli smo plesati. Zelo smo bili veseli in popolnoma razigrani. Nekateri so plesali v paru, ostali pa smo se skupaj

44 zabavali. Tudi zapeli smo, saj smo varovance doma s tem zelo razveselili. Nekateri starostniki so se nam pridružili, večina pa jih je z velikim veseljem opazovala. Po velikem rajanju smo nekaj prigriznili, seveda so bili to pustni krofi, popili sok in še malo poklepetali. Vzeli smo svoje jakne, se oblekli in se z velikim nasmehom poslovili. Na srečo ni deževalo, zato smo se lahko v suhem odpravili proti šoli. Vsi smo bili zelo veseli in razigrani. Bilo je lepo in bili smo zelo veseli ponovnega obiska.

45 Živa Žurga in Ana Plavčak 5. a Šolsko leto 2013_14 TEKMOVANJE IZ ASTRONOMIJE ŠOLSKO TEKMOVANJE Dne je potekalo šolsko tekmovanje iz astronomije. Učenci Zoran Gavrič (7. b), Žiga Ademovič (8. b) in Matej Melanšek (9. a) so prejeli bronasta priznanja. Še posebej sta se izkazala Zoran Gavrič in Žiga Ademovič, ki sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje.

46 DRŽAVNO TEKMOVANJE Dne je na gimnaziji v Murski Soboti potekalo državno tekmovanje iz znanja astronomije, na katerega sta se uvrstila Zoran Gavrič in Žiga Ademovič. Oba tekmovalca sta prejela srebrno priznanje. ČESTITAMO! Mentorica: Suzana Tomšič Mavrič 20. februar 2014 ROBOSLED 2014 V četrtek, 20. februarja, se je odvijalo regijsko tekmovanje ROBOSLED. Učenca Tine Koritnik in Ivo Čerček sta dosegla 3. mesto v kategoriji dirkač ter Dominik Kolednik in Matija Kiker 2. mesto v kategoriji poznavalec.

47

48 ČESTITAMO! 14. februar 2014 V PETEK, , NA VALENTINOV DAN, SMO SE FOLKLORISTI ODPRAVILI V DOM POD GORCO. Nastopali smo ob njihovi tretji obletnici doma. Naša koreografija Studenček, je požela velik aplavz, na koncu pa smo zaplesali še z varovanci doma in gosti. Vsi so bili navdušeni.

49

50 In potem nas je čakala tudi torta še več takih nastopov.!!!! FOLKLORISTI Več slik si lahko ogledate na spodnji povezavi: Šolsko leto 2013_14 (kliknite) Januar 2014 OLIMPIJSKE IGRE V DOMU POD GORCO Po prihodu so nas v domu prijazno sprejeli. Bili smo malo nervozni, saj nismo vedeli, kaj nas čaka. Vsa oblačila smo odložili v sobi in se odpravili v telovadnico, kjer so nas že čakali starostniki.

51 Negovalci in animatorji so nam razložili, da bomo tekmovali na olimpijskih igrah s starostniki in vsi smo se zelo razveseli, saj tega nismo pričakovali.»pa se pomerimo«, smo si rekli. Prvo igro smo po skupinah odigrali tako, da je vsak izmed nas moral na žlici prenesti jajce v krožnik. Tokrat so zmagali starostniki. A iger še ni bilo konec. Naslednja igra je bila ugotavljanje reči, ki so bile v vreči. Sedaj smo to igro seveda dobili mi. V tretji igri smo tekmovali v parih. Na trebuhu smo morali držati žogo, a tokrat brez smeha ni šlo. Juhuhu, spet smo zmagali! V nadaljevanju smo zadevali kroge v cilj. Ni nam šlo najbolje, zato smo to igro izgubili. Naslednje je bilo zanimivo in smešno, saj so tekmovalci morali zlagati časopis po straneh. Obe skupini sta izgubili zaradi pomoči animatorjev. Sledila je še ena igra, a tokrat kviz o poznavanju Slovenije. Tu so žal zmagali starostniki, a nič zato, sledila je še zadnja igra. To je bil kviz ugank. V tem smo bili zares odlični in smo zato zmagali. A tokrat zmaga ni bila pomembna temveč sodelovanje in smo zato vsi prejeli medalje. Na koncu je sledila tudi pogostitev, saj smo bili tudi malce izčrpani. Toplo oblečeni smo se zahvalili in se odpravili nazaj v šolo. V domu smo dobili domačo marmelado in vsak izmed nas je dobil še milo. Oboje so naredili starostniki iz Doma pod gorco. Zelo smo jim bili hvaležni, marmelado smo z veseljem pojedli za malico.

52

53 Živa Žurga in Ana Plavčak, 5. a 20. december 2013 PONOVNO V DOMU POD GORCO Ponovno so nas povabili v Dom pod Gorco, da bi sodelovali pri lutkovni predstavi. Trije učenci petega razreda in učiteljica Marija Črnič smo se z osebnim avtomobilom odpeljali v Dom pod gorco. Prispeli smo, se preoblekli in ker še vse ni bilo na svojem mestu, smo se pogovarjali s starejšo gospo in igrali smo se z lutkami. Malo smo imeli tremo in strah nas je bilo, da bi se pri besedilu zmotili. Prišli so starostniki, sedli in začeli smo. Končali smo z igro, se priklonili in starostniki so bili veseli. Od veselja smo skupaj zapeli nekaj pesmi. Bilo je zabavno. Na koncu smo se posladkali in poslušali petje starostnikov.

54

55

56 Ana Plavčak in Gaj Boršič, 5. a 14. december 2013 PREDBOŽIČNI IZLET V LEOBEN V soboto, 14. decembra 2013 smo se že petič zapored odpravili na predbožični izlet v Avstrijo. 26 učencev od 1. do 5. razreda je skupaj s starši oz. starimi starši obiskalo mesto Leoben. Mesto se nahaja 15 kilometrov zahodno od mesta Bruck an der Mur, skozenj vodi t. i. železna cesta in je edino mesto v Avstriji z Univerzo premogovništva in plavžarstva. Pot nas je vodila po Phyrnski avtocesti vse do ciljne točke, kraja Leoben. Mesto s približno prebivalci nas je tisto sobotno opoldne pričakalo s sončnimi žarki. Ob prihodu smo se razdelili v dve skupini. Skupina staršev si je pod vodstvom turistične vodičke in učitelja Nika Osvalda ogledala mestno jedro s prečudovitimi pročelji hiš, ki imajo za seboj že dolgo in pestro zgodovino. Skupina otrok je pod vodstvom muzejske pedagoginje in učiteljice Stanke Emeršič izdelovala dišeče angelčke. Tako so se otroci preizkusili v ročnih spretnostih ter s poslikavo blaga, oblikovanjem glave in s šivanjem kril izdelali angelčka ter mu dodali vonj eteričnega olja.

57

58 Sledilo je prosto popoldne, ki so ga udeleženci izleta izkoristili za prehrano, nakupe, klepet ali vožnjo z mestnim vlakcem. Pred odhodom domov je za adrenalinski privzdih poskrbela vožnja s t.i. velekolesom. Z višine 35 metrov je bil čudovit razgled na lepo okrašeno mesto Leoben. V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz ekskurzije. Več slik si lahko ogledate na : Osnovna šola Janka Padežnika Maribor > Galerija > NOVICE > Šolsko leto 2013_14 > Leoben (december 2013) Zapisala: Stanka Emeršič, vodja ekskurzije november 2013 SKUPAJ GRE LAŽJE

59 Bili smo v Domu pod gorco in pomagali starostnikom oblepiti koše. Starostniki so se nas razveselili in tudi mi smo bili veseli, da smo jim lahko pomagali. Koše smo pomagali oblepiti zato, ker starostniki slabo vidijo. Najprej nam je bilo nerodno, potem pa smo se navadili in se z njimi pogovarjali. Tisti starostniki, ki so lahko, so pomagali. Čutili smo ljubezen in srečo, saj smo pomagali drugim. Preplavilo nas je morje čustev. Mislimo, da so starostniki prav tako čutili, saj so to izražali z nasmehom. Med delom so nam marsikaj povedali in mi smo jim z veseljem prisluhnili. Ko smo končali z delom, so nas pogostili s pecivom. Bilo je odlično in povedali so nam, da je slaščičarka naredila pecivo prav za nas danes zjutraj. Pojedli smo pecivo, se zahvalili in se s toplimi srci polnimi ljubezni odpravili nazaj v šolo. Bilo je veselo, zanimivo in zabavno. Še zdaj se spominjamo tega veselega dogodka. Ana Plavčak in Gaj Boršič, 5. a 5. november 2013

60 Razstava Romi v gibanju 5. novembra 2013 so učenci OŠ Janka Padežnika Maribor pripravili kulturni program ob odprtju razstave Romi v gibanju v Centru judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor. Razstava je nastala na osnovi istoimenske razstave, ki sta jo v letu 2008 pripravila Akademija v Gradcu in Romano service, ter je bila dopolnjena s podatki o zgodovini Romov v Sloveniji.

61 oktober 2013 [3] ČIŠČENJE JOŽEFOVEGA STUDENCA Lani je naša šola posvojila Jožefov studenec. Zdaj smo mi dolžni skrbeti zanj. Pri vrtnarskem krožku smo se z vrtnarskimi pripomočki odpravili proti studencu. Tam smo si razdelili delo in pričeli puliti plevel, pometati listje in pobirati smeti. Dela je bilo zelo veliko, zato smo hitro vzeli rokavice in lopatke. V grmovju je bilo veliko plevela, zato smo morali delati hitro in temeljito. Pobrali smo vse smeti, listje in ovenele rastline ter jih spravili v veliko smetiščno vrečo. Uredili smo tudi gredice z rožami.

62 Ko smo delo končali, smo se zadovoljni odpravili nazaj v šolo. Za studenec bomo skrbeli tudi v tem šolskem letu. Izabela Štok, 6. a oktober 2013 [2] Moto letošnjega, že 16. bienala otroške grafike je bil DOBER ODTIS. Častna predsednica bienala, mag. ZORA STANČIČ, docentka za grafiko, je dejala, da je grafika umetniška disciplina, kjer sta namera in naključje v posebnem razmerju, vendar je treba ustvariti meje in pogoje za sproščeno ustvarjanje. Strokovna komisija, ki so jo sestavljali mag. ČRTOMIR FRELIH, spec., izredni prof. za grafiko na PEF Ljubljana, dr. JURIJ SELAN, akad. slikar, docent, na PEF Ljubljana ter SAMUEL GRAJFONER, spec., redni prof. na PEF Maribor, je izmed 1200 grafičnih listov iz 95 slovenskih šol in vrtcev izbrala 300 del za razstavo. Tudi letos so med uvrščenimi učenci naše šole in njihovi mentorji, ki so prejeli priznanja. To so: Staš Tin Lorbar, 1. b, Lana Živadinovič, 1. b, Ayet Zeča, 1. b, Neja Tuš, 1. b (Branka Meznarič in Marjetka Mataln), Adel Bajrić, 1. a (Lidija Šauperl in Janja Pulko).

63 V petek, 11. oktobra 2013, ob je bila v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu čudovita slovesnost ob odprtju razstave 16. BIENALA OTROŠKE GRAFIKE - ŽALEC Razstavo si je možno ogledati v avli I. OŠ Žalec vse do prihodnjega bienala. Vsem učencem razstavljavcem iskrene čestitke Pripravila Branka Meznarič oktober 2013 [1]

64 JESENSKI UTRIPI V PODALJŠANEM BIVANJU (2. RAZRED)

65

66 26. september 2013 EVROPSKI DAN JEZIKOV ( )»26. septembra 2013 praznujemo Evropski dan jezikov. Učenci prostovoljci OŠ Janka Padežnika Maribor smo se pridružili starostnikom iz Doma pod gorco. V skupinah smo spregovorili v nemškem in angleškem jeziku. Bilo je prijetno druženje in zanimiva izkušnja.»

67 Zapisala: Esten Kirbiš in Nejc Planinšek 18. september 2013 INTERDISCIPLINARNA EKSKURZIJA V RIEGERSBURG (AVSTRIJA) Za učence sedmih razredov že nekaj let zapored organiziramo interdisciplinarno ekskurzijo v Avstrijo. Tudi letos smo, 18. septembra 2013, obiskali kraj Riegersburg na avstrijskem Štajerskem. Med vožnjo so učenci spoznali geografske značilnosti avstrijske Štajerske. Med vzponom na hrib pa so si učenci lahko predstavljali, kako težko je bilo življenje v srednjem veku. Sledil je ogled ptic ujed. Še nekaj pouka na prostem, kjer so reševali delovne liste. Pred odhodom iz Riegersburga smo si še ogledali razstavo o čarovnicah v grajski stavbi. Po pet minutni vožnji smo prispeli do bližnjega kraja,

68 kjer se nahaja čokoladnica Zotter. Po devetdesetih minutah sprehoda po tovarni smo se s sladkimi vtisi odpravili proti Mariboru. Učenci so spoznali srednji vek na vulkanu in v višavah ptic. Zapisala: Stanka Emeršič 19. september 2013 [2] ZAKLJUČNA EKSKURZIJA 2013 Učenci 9.a in 9.b so se, 19. septembra 2013, udeležili zaključne ekskurzije z naslovom Morski gusar. Zgodaj zjutraj smo se podali na pot proti slovenski obali. Med vožnjo je sledil zanimiv program, ki ga je vodil naš vodič Miro. Ob prihodu v Portorož je sledila adrenalinska vožnja z gokardi. Učenci so preizkusili nov vodni adrenalinski park, se pomerili v vlečenju vrvi ter v igranju odbojke. Po poznem kosilu je sledilo kopanje v Žusterni. V zgodnjih večernih urah je sledila vožnja domov.

69 Zapisala: Stanka Emeršič Matjaž Popošek 19. september 2013 [1]

70 Na Evropskem tednu mobilnosti 2013 se je naša šola kot eko in zdrava šola odlično predstavila. Na stojnici sta pod vodstvom učiteljev Mateje Mesarič Slana in Darka Kožiča uspešno obveščala mimoidoče Žiga Ademovič in Jan Rudl. Vsem, ki ste prispevali krasen material za stojnico, se iskreno zahvaljujemo. Več o tem pa v rubriki ''Varno v prometu''. Janja Zimšek

Microsoft Word - Bilten_01_2014_2015_starejsi

Microsoft Word - Bilten_01_2014_2015_starejsi Športno društvo TABLA Bresterniška graba 9 2354 Bresternica tel 041 655 561 e-mail : boris.majer@kzs.si BILTEN št. 01 STAREJŠI UČENCI I N UČENKE PRVENSTVA OSNOVNIH ŠOL ŠOLSKO LETO 2014/2015 Maribor,18.11.2014

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Microsoft Word _KOŀARKA_Oŀ_mlajši

Microsoft Word _KOÅ€ARKA_OÅ€_mlajÅ¡i Košarka za učence in učenke, letnik 2005 in mlajši Datum in kraj tekmovanja Šolska tekmovanja: od oktobra 2017 do maja 2018. Občinska tekmovanja: od decembra 2017 do februarja 2018. Področna tekmovanja:

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA PRIMOŽA TRUBARJA VELIKE LAŠČE je v sodelovanju z ZAVODOM ZA ŠPORT RS PLANICA IN KOŠARKARSKO ZVEZO SLOVENIJE priredila DRŽAVNO ČETRTFINALN

OSNOVNA ŠOLA PRIMOŽA TRUBARJA VELIKE LAŠČE je v sodelovanju z ZAVODOM ZA ŠPORT RS PLANICA IN KOŠARKARSKO ZVEZO SLOVENIJE priredila DRŽAVNO ČETRTFINALN OSNOVNA ŠOLA PRIMOŽA TRUBARJA VELIKE LAŠČE je v sodelovanju z ZAVODOM ZA ŠPORT RS PLANICA IN KOŠARKARSKO ZVEZO SLOVENIJE priredila DRŽAVNO ČETRTFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA MLAJŠE UČENCE 2018/19 53.

Prikaži več

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na Zadeva: Ljubljana, 4. 3. 2019 PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na osnovi določb Tekmovalnega pravilnika objavljamo razpis

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5,

VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5, VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5, 2241 Spodnji Duplek) Prijave tekmovalcev: od 8. do

Prikaži več

Microsoft Word - rod_sestanek2dejan.doc

Microsoft Word - rod_sestanek2dejan.doc IZLET V ŽIVALSKI PARK IN GRAD HERBERSTEIN V soboto, 12. junija 2010, se je 23 učencev skupaj s starši in v spremstvu treh učiteljic odpravilo v živalski park in grad Herberstein. Po prihodu smo si najprej

Prikaži več

Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prven

Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prven Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prvenstvo OŠ Ljubljane v krosu (skupina B) 1. mesto Žiga

Prikaži več

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom UTRINKI IZ AKCIJ http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (1 of 5)17.11.2005 11:10:02 http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (2 of 5)17.11.2005 11:10:02 Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj Župan i eva

Prikaži več

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva - Komunaliada 2019 - bo tokrat

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na Zadeva: Ljubljana, 6. 3. 2018 PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2018 / 2019 Na osnovi določb Tekmovalnega pravilnika objavljamo razpis

Prikaži več

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prv

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta:   KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prv ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: sd_skofjaloka@siol.net www.sd-skofjaloka.si KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol v streljanju z serijsko

Prikaži več

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) oddelka v šolskem letu 2016/2017 se želim udeležiti

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH 2017 RAZPIS IN OBRAZEC ZA PRIJAVO Spoštovani, Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami organizira Športne igre zaposlenih

Prikaži več

UČENCI oš Cirkovce smo posvojili folkloro v Cirkovcah

UČENCI oš Cirkovce  smo posvojili folkloro v Cirkovcah POSVOJENI SPOMENIK FOLKLORA Spoznavanje naravne in kulturne dediščine domačega kraja je eden od sestavnih delov vzgojno-izobraževalnega procesa. Z učenci smo se zato odločili, da v projektu Mladi posvojijo

Prikaži več

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem jahališču Hipodroma Lipica. Splošne informacije: Tekmovanje

Prikaži več

MEDIJSKO POROČILO ŠŠT igre z žogo objava na spletni strani Športna panoga: ODBOJKA Starostna kategorija in spol: DIJAKINJE Stopnja

MEDIJSKO POROČILO ŠŠT igre z žogo objava na spletni strani   Športna panoga: ODBOJKA Starostna kategorija in spol: DIJAKINJE Stopnja MEDIJSKO POROČILO ŠŠT igre z žogo objava na spletni strani www.sportmladih.net Športna panoga ODBOJKA Starostna kategorija in spol DIJAKINJE Stopnja tekmovanja POLFINALE DP Kraj in datum tekmovanja JESENICE

Prikaži več

FINALE EKIPNO LJUBLJANA OŠ 2014

FINALE EKIPNO LJUBLJANA OŠ 2014 Ljubljana, 31. maj 2018 ob 11.00 uri Finalisti: V finale se uvrsti 8 najbolje uvrščenih ekip učencev in 8 najbolje uvrščenih učenk z dvema tekmovalcema, tekmovalkama v vsaki disciplini in štafeto. Točke

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

14. ŠPORTNE IGRE PSS

14. ŠPORTNE IGRE PSS Organizacija iger Mitja Tavčer 041 464 998 Anton Vodopivec 051 325 100 Aleš Pribožič 070 710 361 Tuji gostje Aleksander Žnidarko 031 704 501 Damjan Stopar 041 491 481 Medijska podpora in nastanitve Klemen

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE V TEKMOVALNI HOJI 1. tekma ŠTARTNA LISTA Velenje, 6. maj 2018

EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE V TEKMOVALNI HOJI 1. tekma ŠTARTNA LISTA Velenje, 6. maj 2018 EKIPNO PRVENSTVO SLOVENIJE V TEKMOVALNI HOJI 1. tekma ŠTARTNA LISTA Velenje, 6. maj 2018 VODSTVO TEKMOVANJA Vodja tekmovanja: Napovedovalec: Vodja tajništva: Vodja tehnične službe: Vodja prijavnice: Meritve

Prikaži več

KULTURNI DNEVNIK

KULTURNI DNEVNIK KULTURNI DNEVNIK ŠOLSKO LETO 2016/2017 Že deveto leto izvedbe! Zakaj je zaživel KULTURNI DNEVNIK, kulturno izobraževalni abonma za učence OŠ? Ideja in nastanek: - leto 2007, - priprava elaborata za EPK

Prikaži več

499-3 Ljubljana, Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 201

499-3 Ljubljana, Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 201 499-3 Ljubljana, 15. 07. 2013 Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK 2013 20. julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 2013 26. julija - 1. avgusta 2013 UDELEŽENCI EP OSIJEK

Prikaži več

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha 11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puhar Kranj, Kidričeva 51, 4000 Kranj DATUM: 15. 4. 2014

Prikaži več

FINALE EKIPNO LJUBLJANA OŠ 2014

FINALE EKIPNO LJUBLJANA OŠ 2014 RAZPIS MESTNEGA PRVENSTVA OŠ LJUBLJANE V ATLETIKI Ljubljana, 27. maj 2015 ob 11.00 uri Finalisti: V finale se uvrsti 8 najbolje uvrščenih ekip učencev in 8 najbolje uvrščenih učenk z dvema tekmovalcema,

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof.

POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof. POLFINALNO TEKMOVANJE V KOŠARKI ZA STAREJŠE UČENCE LETNIK 1999 IN MLAJŠE SEZONA 2013/14 ZAKLJUČNI BILTEN Zbral in uredil: Marko Čonžek, prof. Predstavitev šole 3 Zgodovina košarke v Rogaški Slatini Moška

Prikaži več

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA STAREJŠE MLADINCE in STAREJŠE MLADINKE 249. Kraj in prireditelj: Slovenj Gradec, AK Slovenj Gradec 250. Datum tekmovanja:

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA STAREJŠE MLADINCE in STAREJŠE MLADINKE 249. Kraj in prireditelj: Slovenj Gradec, AK Slovenj Gradec 250. Datum tekmovanja: ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA STAREJŠE MLADINCE in STAREJŠE MLADINKE 249. Kraj in prireditelj: Slovenj Gradec, AK Slovenj Gradec 250. Datum tekmovanja: sobota, 7. september 2019 ob 15.30 uri, nedelja, 8.

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH NOVA GORICA 14. maj 2016 HIT Šport center Šempeter pri Gorici PROJEKT SMO IZVEDLI Olimpijski Komite Slovenije ZŠZ Regijska pisarna OKS Nova Gorica Športna zveza Nova Gorica Teniški

Prikaži več

15. ŠPORTNE IGRE PSS PREDSTAVITEV IN INFORMACIJE

15. ŠPORTNE IGRE PSS PREDSTAVITEV IN INFORMACIJE 15. ŠPORTNE IGRE PSS PREDSTAVITEV IN INFORMACIJE Lokacija prireditve: Ledna dvorana Športni objekti Maribor Koresova 7, 2000 Maribor Otvoritev 13. športnih iger PSS bo potekala v dvorani Tabor. Po otvoritvi

Prikaži več

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega posameznika pri njihovem ohranjanju in varovanju. Vsako

Prikaži več

Bilten - Zaključni turnir ciklusa turnirjev mladih _docx

Bilten - Zaključni turnir ciklusa turnirjev mladih _docx ZAKLJUČNI turnir MLADIH 2017/2018 Komenda; 15. 6. 2018 Pripravil in razmnožil: Franc Poglajen I. PRAVILNIK 1. Šahovski klub Komenda organizira CIKLUS ŠAHOVSKIH TURNIRJEV MLADIH. 2. Ciklus šahovskih turnirjev

Prikaži več

K A R A T E 44. EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE Sofija - BOLGARIJA 17. do

K A R A T E 44. EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE Sofija - BOLGARIJA 17. do K A R A T E 44. EVROPSKO PRVENSTVO ZA KADETE, MLADINCE IN MLAJŠE ČLANE Sofija - BOLGARIJA 17. do 19.2.2017 VODSTVO REPREZENTANCE Dr. Igor ZELINKA Predsednik KZS Vlado BOŠNJAK Josip MAKOVEC Bor DEREANI

Prikaži več

POVOD

POVOD RAZPIS 21. VAŠKA OLIMPIJADA OBČINE GORIŠNICA Športna zveza občine Gorišnica prireja 21. vaško olimpijado, ki bo v soboto, 13. julija 2019 s pričetkom ob 8.30 uri v Športnem parku Gorišnica TEKMOVANJA Tekmovanja

Prikaži več

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občins

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta:   KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občins ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: strelci.skofjaloka@gmail.com www.sd-skofjaloka.si KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol v streljanju

Prikaži več

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11

Na podlagi statuta Športne zveze Koper in sklepa Strokovnega sveta z dne 11 ŠPORTNA ZVEZA OBČINE GORIŠNICA GORIŠNICA 83 2272 GORIŠNICA gor.sport@gmail.com Na podlagi 5., 6., 9., 15., 18. in 29. člena statuta Športne zveze občine Gorišnica so predstavniki društev in klubov na 7.

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

PRAVILNIK Osveženo:

PRAVILNIK Osveženo: PRAVILNIK Osveženo: 29.6.2016 RED BULL 400 WORLD CHAMPIONSHIPS 2016 PLANICA OSNOVNI PODATKI Red Bull 400 letos ponovno vabi tekače, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale adrenalina željne športnike

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

U 11 Qualifikationsturnier

U 11 Qualifikationsturnier Razpored tekem kategorija U 11 NK Radomlje/Slovenija Sobota, 13. april 2019 Ura Ekipa Ekipa Rezultat Igrišče NK DREN VRHNIKA : NK OLIMPIJA BELI Igrišče 1 ND BILJE : NK ŠAMPION Igrišče 2 9:00 NK BARTOG

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

Rezultati MO 2016

Rezultati MO 2016 PK TERME PTUJ Potrčeva cesta 42 2250 Ptuj Na Ptuju, 14.6.2016 URADNI REZULTATI 19. MEDOBČINSKEGA PRVENSTVA OSNOVNIH ŠOL V PLAVANJU 2016 50 m PROSTO DEČKI 1. r. 1. Raj Luka OM 1:23.15 50 m PROSTO DEKLICE

Prikaži več

Zapisnik 5 seje strokovnega sveta za sport

Zapisnik 5 seje strokovnega sveta za sport STROKOVNI SVET ZA ŠPORT PRI JZR Železniki, 6.12.2011 Zapisnik 5. redne seje Strokovnega sveta za šport Javnega zavoda Ratitovec, ki je potekala v pisarni direktorja JZR, v torek 6.12.2011, s pričetkom

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Pr

Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Pr Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Prešerna, Kranj (ponovitev izvedbe 23. oktobra na OE

Prikaži več

U 11 Qualifikationsturnier

U 11 Qualifikationsturnier Razpored tekem kategorija U 13 NK Radomlje/Slovenija Nedelja, 12. maj 2019 Ura Ekipa Ekipa Rezultat Igrišče 9:00 NK RADOMLJE OSE : MNK IZOLA Igrišče 1 NK OLIMPIJA : NK SAVA KRANJ Igrišče 2 NK TRAVNIK :

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav OVERNET D.O.O. Pripravljeno: Pojavnost: 11.09.2017 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: AKCIJA USTAVI.SE 1 USTAVI.SE 1 Press CLIPPING d.o.o., Tržaška cesta 65, 2000 Maribor, Slovenija,

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način] Predstavitev igre PROMETNA KAČA Okolju prijazno in varno v šolo Sebastian Toplak Ljubljana 29.2.2012 Vsebina Mreža Prometna kača Predstavitev mreže Izvedba igre (kampanje) Priprava na igro Izračun šolskega

Prikaži več

HOKEJSKA ZVEZA SLOVENIJE Celovška LJUBLJANA Slovenija DRŽAVNO PRVENSTVO MLADINCEV U-18 v sezoni 2016/17 V tekmovanju za DP mladincev nastopajo

HOKEJSKA ZVEZA SLOVENIJE Celovška LJUBLJANA Slovenija DRŽAVNO PRVENSTVO MLADINCEV U-18 v sezoni 2016/17 V tekmovanju za DP mladincev nastopajo HOKEJSKA ZVEZA SLOVENIJE Celovška 25 1000 LJUBLJANA Slovenija DRŽAVNO PRVENSTVO MLADINCEV U-18 v sezoni 2016/17 V tekmovanju za DP mladincev nastopajo naslednja moštva: 1. Hk Triglav Kranj 2. Hk Olimpija

Prikaži več

II. Olimpijada krajevnih skupnosti Novega mesta II. OLIMPIJADA KRAJEVNIH SKUPNOSTI NOVEGA MESTA PRAVILA TEKMOVANJA IN PROGRAM KS Drska, 18. maj 2019

II. Olimpijada krajevnih skupnosti Novega mesta II. OLIMPIJADA KRAJEVNIH SKUPNOSTI NOVEGA MESTA PRAVILA TEKMOVANJA IN PROGRAM KS Drska, 18. maj 2019 II. OLIMPIJADA KRAJEVNIH SKUPNOSTI NOVEGA MESTA PRAVILA TEKMOVANJA IN PROGRAM KS Drska, 18. maj 2019 UVOD Krajevna skupnost Drska organizira 2. Olimpijado KS Novega mesta. Vabljeni vsi rekreativci in ostali

Prikaži več

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016. V ta namen vam pošiljamo gradivo, ki

Prikaži več

21-11_Futsal_Priloga 1_koledar_ xls

21-11_Futsal_Priloga 1_koledar_ xls esec, datum. SFL. SFL 8 5 3 Pokal ep. ep. - ep. 9 azno F reprez. azno F klubsko Sreda Četrtek 3 Petek 4 Sobota 5 Nedelja 6 Ponedeljek 7 Torek 8 Sreda N 9 Četrtek Petek I Sobota Nedelja 3 Ponedeljek 4 Torek

Prikaži več

Delitev na področju D3 za leto programi interesne športne vzgoje otrok in

Delitev na področju D3 za leto programi interesne športne vzgoje otrok in Delitev na področju športa za vse za leto 2019 NAZIV IZVAJALCA NAZIV PROGRAMA VIŠINA DODELJENIH SREDSTEV (v eur) Cheerleading zveza Slovenije cheerleading delavnice 3.400 Cheerleading zveza Slovenije cheerleading

Prikaži več

R A Z P I S TEKMOVANJ GASILSKE ZVEZE ŽALEC ZA LETO 2018 Žalec, Popravek sklep Poveljstva GZ Žalec - Sprememba na strani 2 Stran 1

R A Z P I S TEKMOVANJ GASILSKE ZVEZE ŽALEC ZA LETO 2018 Žalec, Popravek sklep Poveljstva GZ Žalec - Sprememba na strani 2 Stran 1 R A Z P I S TEKMOVANJ GASILSKE ZVEZE ŽALEC ZA LETO 2018 Žalec, 11. 4. 2018 Popravek 5.7.2018 sklep Poveljstva GZ Žalec - Sprememba na strani 2 Stran 1 od 8 KAZALO: 1. Razpis članskega in mladinskega gasilskega

Prikaži več

eko projet in ostali za spletno stran

eko projet in ostali za spletno stran VODA KOT ŽIVLJENJSKA VREDNOTA N Rozina Kramar Daniela Huber Tkalec, Gizela Vidak Cilji: -razumevanje pomena vode za živa bitja, -spodbujati otroke k razmišljanju o pomenu vode, -iskati izvirne ideje za

Prikaži več

PROPOZICIJE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ROKOMETU NA MIVKI 2019 tekmovanje mladih (kategorije rojenih leta 2002, 2004 in 2006) 1. člen S temi propozicijami s

PROPOZICIJE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ROKOMETU NA MIVKI 2019 tekmovanje mladih (kategorije rojenih leta 2002, 2004 in 2006) 1. člen S temi propozicijami s PROPOZICIJE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V ROKOMETU NA MIVKI 2019 tekmovanje mladih (kategorije rojenih leta 2002, 2004 in 2006) 1. člen S temi propozicijami se določa način tekmovanja v okviru državnega prvenstva

Prikaži več

Microsoft Word - PRISTAVEC_Porocilo ekipe za prosti slog 2016.docx

Microsoft Word - PRISTAVEC_Porocilo ekipe za prosti slog 2016.docx POROČILO DELA EKIPE ZA PROSTI SLOG Pripravil: Matevž Pristavec Datum: April 2016 Kraj: Polje Sestava Ekip Ekipa A 1. Tim-Kevin Ravnjak, 2. Tit Štante, 3. Aljoša Krivec, 4. Max Kralj Kos, 5. Urška Pribošič

Prikaži več

1. stran od 8 Subscribe Share Past Issues Tra E-časopis Številka 3, februar 2015 Pripravljeni na start! Čez nekaj tednov bo v Sloveniji 33 šol igralo Prometno kačo. Cilj prometne kače je spodbuditi otroke

Prikaži več

Microsoft Word - Publikacija SM 001

Microsoft Word - Publikacija SM 001 IV HIŠNI RED V skladu z Zakonom o osnovni šoli je ravnateljica šole sprejela naslednji HIŠNI RED za Osnovno šolo Slave Klavore Maribor Osnovna šola Slave Klavore Maribor določa s hišnim redom vprašanja,

Prikaži več

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc OSNOVNA ŠOLA POLJANE Poljane nad Škofjo Loko 100 MLADI RAZISKOVALCI ZA RAZVOJ POLJANSKE DOLINE RAZISKOVALNA NALOGA VARČUJEM, PRIHODNOST IN SREČO KUPUJEM Tematsko področje: SOCIOLOGIJA Avtorja: Mateja Božnar,

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

U 11 Qualifikationsturnier

U 11 Qualifikationsturnier Razpored tekem kategorija U 13 NK Radomlje/Slovenija Nedelja, 12. maj 2019 Ura Ekipa Ekipa Rezultat Igrišče 9:00 NK RADOMLJE OSE : MNK IZOLA 0:1 Igrišče 1 NK OLIMPIJA : NK SAVA KRANJ 0:0 Igrišče 2 NK TRAVNIK

Prikaži več

2. KROG_1SKLML_2015_16

2. KROG_1SKLML_2015_16 1. SLOVENSKA KADETSKA LIGA REZULTATI po odigranem 3. krogu Domači : Gosti Rezultat Kraj Datum Ura Šampion : Interblock 1:2 (1:2) Žalec 15.8.2015 16.00 Maribor : Olimpija Ljubljana 0:4 (0:2) Jarenina 15.8.2015

Prikaži več

NADALJEVALNI BILTEN DRŽAVNEGA PRVENSTEV ZA DEKLETA U13 1. SKL SEZONA komisar tekmovanj Gorazd TRONTELJ telefon: GSM:

NADALJEVALNI BILTEN DRŽAVNEGA PRVENSTEV ZA DEKLETA U13 1. SKL SEZONA komisar tekmovanj Gorazd TRONTELJ telefon: GSM: NADALJEVALNI BILTEN DRŽAVNEGA PRVENSTEV ZA DEKLETA U13 1. SKL SEZONA 2018 2019 komisar tekmovanj Gorazd TRONTELJ telefon: 01 520 10 15 GSM: 031 878 805 e-mail: gorazd.trontelj@kzs.si 1. DEKLETA U13 1.

Prikaži več

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03)

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03) v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI 57097259, MŠ: 5495016 TRR: 24302-9003866089 tel.: (03) 898 60 00, /fax: (03) 898 60 20 E-mail: vtv.studio@siol.net, http://www.vtvstudio.com

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 OŠ Cirila Kosmača Piran Piran, 4. julij 2011 1. steber: Učiti se, da bi znali živeti skupaj Učiti se, da bi vedeli 4 steber: Učiti se biti ŠTIRJE DELORSOVI STEBRI IZOBR. 2. steber: Učiti se, da bi znali

Prikaži več

Microsoft Word - Razpored tekmovanja 11. memoriala 2013-U13

Microsoft Word - Razpored tekmovanja 11.  memoriala 2013-U13 MEDNARODNI DVORANSKI NOGOMETNI TURNIR 11. MEMORIAL DANILA GOSTENČNIKA RAZPORED TEKMOVANJA U - 13 Dravograd-Dvorana Špic D, 07. DECEMBER 2013 Igralni dan SOBOTA, 07. DECEMBRA 2013 U - 13(2001 in mlajši)

Prikaži več

Bakovski tek m Baby Dečki BABY (baby tek) Priimek Ime Letnik Klub Start.št. Uvrstitev Cas Točke -katetočke -konkurenca 1 ČERNJAVIČ TINE

Bakovski tek m Baby Dečki BABY (baby tek) Priimek Ime Letnik Klub Start.št. Uvrstitev Cas Točke -katetočke -konkurenca 1 ČERNJAVIČ TINE 100 m Baby Dečki BABY (baby tek) 1 ČERNJAVIČ TINE 2011 VRTEC KRTEK 39 1 0:00:21 0 0 2 DUDEK NEVEN 2011 43 2 0:00:22 0 0 3 FRAS ŽIGA 2011 BAKOVCI 60 3 0:00:23 0 0 4 PERKIČ ROK 2012 VRTEC MS 62 4 0:00:24

Prikaži več

Braslovški NOVIČNIK Maj 20183

Braslovški NOVIČNIK Maj 20183 Braslovški NOVIČNIK Maj 20183 VABILO NA OTVORITEV na prireditvenem prostoru v Braslovčah, v soboto, 19. 5., ob 18. uri Skupn plac bo z majem odprl svoja»vrata«pod kozolcem s pestro vsebino za vse generacije,

Prikaži več

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje Ivanjkovci; 12. 3. 2019 Milena Školiber, dipl. vzg. ZAKAJ MIKS? Miks so začetnice vseh štirih sodelujočih vrtcev na tej prireditvi.

Prikaži več

MARIBORSKI e-šport 1/2019 IZBOR ŠPORTNIKA MARIBORA 2018 Foto: MP Produkcija ŠPORTNIK MARIBORA 2018 Ivan Trajkovič ŠPORTNICA MARIBORA 2018 Ilka Štuhec

MARIBORSKI e-šport 1/2019 IZBOR ŠPORTNIKA MARIBORA 2018 Foto: MP Produkcija ŠPORTNIK MARIBORA 2018 Ivan Trajkovič ŠPORTNICA MARIBORA 2018 Ilka Štuhec MARIBORSKI e-šport 1/2019 IZBOR ŠPORTNIKA MARIBORA 2018 Foto: MP Produkcija ŠPORTNIK MARIBORA 2018 Ivan Trajkovič ŠPORTNICA MARIBORA 2018 Ilka Štuhec 3. mesto na evropskem prvenstvu 2 x 1. mesto na svetovnem

Prikaži več

Prijetno dopoldan v vrtcu

Prijetno dopoldan v vrtcu DOPOLDANSKO DRUŽENJE TREH GENERACIJ V VRTCU (BRALNA DELAVNICA Z USTVARJANJEM) VRTEC PRI OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ DIPL. VZG. VLADKA ŽAJBER PREDNOSTNO PODROČJE VRTCA V 2018/19 GOVORNO JEZIKOVNO Opažamo,

Prikaži več

1. OBČINSKO TEKMOVANJE V ERGOMETRIČNEM VESLANJU IZOLA OPEN INDOOR ROWING 2013 REZULTATI OŠ Livade, 4 marec 2013 VK ARGO

1. OBČINSKO TEKMOVANJE V ERGOMETRIČNEM VESLANJU IZOLA OPEN INDOOR ROWING 2013 REZULTATI OŠ Livade, 4 marec 2013 VK ARGO 1. OBČINSKO TEKMOVANJE V ERGOMETRIČNEM VESLANJU IZOLA OPEN INDOOR ROWING 2013 REZULTATI, 4 marec 2013 WWW.VKARGO.SI Razvrtitev šol po prejetih medaljah Mesto Osnovna šola Zlate Srebrne Bronaste Skupaj

Prikaži več

Microsoft Word - Veleslalom gradbincev 2017.doc

Microsoft Word - Veleslalom gradbincev 2017.doc ORGANIZIRA XXX. VELESLALOM GRADBINCEV PTUJA POKROVITELJ TRIJE KRALJI, 3. 3. 2017 XXX. VELESLALOM GRADBINCEV PTUJA pod pokroviteljem TENZOR d. o. o., Mariborska cesta 13, 2250 PTUJ in organizatorjem SMUČARSKI

Prikaži več

PRAVILNIK O PRIZNANJIH IN NAGRADAH TZS

PRAVILNIK O PRIZNANJIH IN NAGRADAH TZS PRAVILNIK O NAGRADAH IN PRIZNANJIH TZS TENIŠKA ZVEZA SLOVENIJE 10. maj 2017 Skupščina Teniške zveze Slovenije je na svojem zasedanju dne 10. maja 2017 v Ljubljani sprejela PRAVILNIK O NAGRADAH IN PRIZNANJIH

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

MESTNA OBČINA MARIBOR MEDOBČINSKI URAD ZA VARSTVO OKOLJA IN OHRANJANJE NARAVE POROČILO SVETOVNI DAN VODA 2017»ODPADNA VODA«Aktivnosti v Mariboru med 1

MESTNA OBČINA MARIBOR MEDOBČINSKI URAD ZA VARSTVO OKOLJA IN OHRANJANJE NARAVE POROČILO SVETOVNI DAN VODA 2017»ODPADNA VODA«Aktivnosti v Mariboru med 1 MESTNA OBČINA MARIBOR MEDOBČINSKI URAD ZA VARSTVO OKOLJA IN OHRANJANJE NARAVE POROČILO SVETOVNI DAN VODA 2017»ODPADNA VODA«Aktivnosti v Mariboru med 15. - 24. marcem 2017 Dogodek koordinira Medobčinski

Prikaži več

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji

Microsoft Word - Dnevi dejavnosti na razredni stopnji Dnevi dejavnosti na razredni stopnji 1. Simfonična matineja Simona Trtnik april Baletna predstava Klara Jerina februar Obisk knjižnice Simona Trtnik oktober Lutkovna predstava Mojca Avbelj december Tabor

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V

Prikaži več

SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA,

SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA, SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA, 8.3.2014 ŠKOFJA LOKA, 8.3.2014 POROČILO Tekmovanje je potekalo, po pravilih ISSF in SZS, na 12. mestnem strelišču v Škofji Loki. FUNKCIONARJI NA REGIJSKO

Prikaži več

LIONEL MESSI

LIONEL MESSI LIONEL MESSI OSEBNA IZKAZNICA Polno ime: Luis Lionel Andrés Messi Datum rojstva: 24. junij 1987 ( Rosario, Argentina ) Državljanstvo: argentinsko Drugo državljanstvo: špansko Višina: 169 cm Teža: 67 kg

Prikaži več

smucanje_regijsko_2012

smucanje_regijsko_2012 REGIJA LJUBLJANA I. MLADINSKA KOMISIJA Datum: 25. januar 2012 GASILSKIM ZVEZAM Regija Ljubljana I. v skladu s programom dela Mladinske komisije RAZPISUJE 7. REGIJSKO TEKMOVANJE GASILSKE MLADINE V SMUČANJU

Prikaži več

OSNOVNI PODATKI

OSNOVNI PODATKI OSNOVNI PODATKI Naslov: Osnovna šola Tišina knjiţnica Tišina 4b, 9251 Tišina Telefon: 02 539 16 16 E-pošta: Delovni čas: valerija.trajber@guest.arnes.si vsak delovnik po šolskem koledarju Izposoja: od

Prikaži več

Microsoft Word - YUGO Pokal Pravilnik.doc

Microsoft Word - YUGO Pokal Pravilnik.doc AVTO KLUB MODRI DIRKAČ na osnovi določil Športnega pravilnika AŠ 2005 RAZPISUJE YUGO POKAL 2015 DODATNI PRAVILNIK POKALA za leto 2015 Kontakt organizatorja YUGO POKALA Avto Klub MODRI DIRKAČ Kamnje 33a

Prikaži več

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017 URADNE OBJAVE Občine Vransko Vransko, 29. september 2017 Številka 69/2017 AKTI V S E B I N A LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2018 LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2019 LETNI

Prikaži več

POKAL YUGO 2011

POKAL YUGO 2011 AVTO KLUB MODRI DIRKAČ na osnovi določil Športnega pravilnika AŠ 2005 RAZPISUJE DODATNI PRAVILNIK POKALA za leto 2018 Kontakt organizatorja YUGO POKALA Avto Klub MODRI DIRKAČ Kamnje 33a 5263 Dobravlje

Prikaži več

Generating report ....

Generating report .... Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 03.05.2010 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 3 11 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne 22. 12. 2011 sklenili Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez, ministrstvo, pristojno

Prikaži več