Klasično življenjsko zavarovanje

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Klasično življenjsko zavarovanje"

Transkripcija

1 Klasično življenjsko zavarovanje

2 Življenje je nepredvidljivo. Postavlja nas pred vedno nova križišča in nam na izbiro ponuja mnoge smeri. Toda prava pot je le tista, ki je varna. Za svojo varnost in bogatejšo prihodnost pa boste najbolje poskrbeli z življenjskim zavarovanjem. Klasično življenjsko zavarovanje je vaša naložba. Je zavarovanje in varčevanje hkrati. Z njim boste sebi in svojim najdražjim zagotovili socialno in finančno varnost ter zavarovali največjo dragocenost svoje življenje. Klasično življenjsko zavarovanje vam nudi: Varnost najbližjih v primeru smrti. Izplačilo zavarovalne vsote v primeru nezgode. Večkratno izplačilo zavarovalne vsote v primeru nastanka hujših bolezni. Izplačilo zavarovalne vsote v primeru nezgodne smrti zavarovanca v prometni nesreči. Začasno kritje pred začetkom zavarovanja. Nagrado za vsakega novorojenega otroka. Ob izteku zavarovanja pa vam lahko zavarovalno vsoto s pripisanim dobičkom izplačamo v enkratnem znesku ali v obliki rente. Prilagodljivost Klasičnega življenjskega zavarovanja: Med trajanjem zavarovanja lahko spremenite upravičence, po treh letih lahko zvišate ali znižate zavarovalno premijo in zavarovalno vsoto. Zavarovanje je spremenljivo in se prilagaja vašim potrebam. Zahtevate lahko izplačilo predujma (predčasnega izplačila) v višini do 80 % odkupne vrednosti življenjskega zavarovanja, pri čemer zavarovanje ostane v veljavi. Uveljavljate lahko pravico do mirovanja plačevanja premije. Zahtevate lahko spremembo klasičnega življenjskega zavarovanja v ostale oblike življenjskih zavarovanj.

3 Prednosti klasičnega življenjskega zavarovanja Mirovanje zavarovanja V primeru nepričakovanih finančnih obveznosti lahko uveljavljate pravico do mirovanja plačevanja premije (po poteku dveh oz. treh let, odvisno od zavarovalne dobe). Predujem Po poteku dveh oz. treh let, odvisno od zavarovalne dobe, lahko vložite zahtevo za izplačilo predujma, in sicer do največ 80 % višine odkupne vrednosti. Začasno kritje Zavarovalnica prevzame jamstvo za primer nezgodne smrti zavarovanca od 24. ure tistega dne, ko je potrjeno vplačilo prve premije, do datuma, ki je na polici naveden kot začetek zavarovanja. V tem primeru izplača zavarovalnica zavarovalno vsoto dogovorjeno za primer smrti pri življenjskem zavarovanju, vendar največ EUR. Nagrada za rojstvo otroka Ob rojstvu vsakega otroka, bo zavarovanka, ki ima vsaj eno leto sklenjeno Klasično življenjsko zavarovanje, prejela denarno nagrado. Višina nagrade je določena s posebnim pravilnikom, objavljenim na spletni strani zavarovalnice. Sprememba Klasičnega življenjskega zavarovanja Po poteku treh let veljavnosti Klasičnega življenjskega zavarovanja lahko vaše zavarovanje spremenite v preostale oblike življenjskih zavarovanj. Renta Po poteku zavarovalne dobe vam bomo v skladu z vašimi željami zavarovalnino izplačali v enkratnem znesku ali v obliki rente. Značilnosti zavarovanja Pristopna starost zavarovane osebe Zavarovalna doba Zavarovalna vsota Plačilo premije Premija Izplačila Dodatna zavarovanja Od 15 do 70 let. Od 5 do 25 let. Najmanj 700 EUR. Mesečno, četrtletno, polletno ali letno. Najmanj 20 EUR mesečno. Ob poteku zavarovalne dobe: zavarovalna vsota in delež v pozitivnem rezultatu življenjskih zavarovanj dobiček. V primeru smrti: zavarovalna vsota in do takrat pripisan dobiček. V primeru nezgodne smrti zavarovanca v prometni nesreči*: zavarovalna vsota za smrt in zavarovalna vsota za nezgodno smrt v prometni nesreči. V primeru nezgodne smrti pred pričetkom zavarovanja: začasno kritje. V primeru priključenega dodatnega zavarovanja za hujše bolezni z večkratnim izplačilom: izplačamo zavarovalno vsoto za nastanek hujše bolezni (za eno bolezen iz vsake skupine). Dodatno zavarovanje za hujše bolezni z večkratnim izplačilom. Zavarovanje za primer smrti v prometni nesreči. Dodatno nezgodno zavarovanje. Dodatno nezgodno zavarovanje otrok. *Če se odločite vaši zavarovalni polici priključiti zavarovanje za primer smrti v prometni nesreči.

4 Informativni izračun* Zavarovalna doba Mesečna premija Zavarovalna vsota za primer smrti in doživetje Izplačilo v primeru smrti v prometni nesreči *Pristopna starost: 30 let. K zavarovanju za primer smrti je priključeno še dodatno zavarovanje za primer smrti v prometni nesreči. Letna premija za dodatno zavarovanje znaša 1 (promil) zavarovalne vsote za smrt in doživetje. V informativnem izračunu je upoštevana garantirana stopnja donosa v višini 1,5 %. (v EUR) Pripis dobička V primeru pozitivnega rezultata poslovanja zavarovalnice v zavarovalni skupini življenjskih zavarovanj (brez naložbenih in dodatnih nezgodnih zavarovanj ter brez rezultata naložb lastnih virov življenjskih zavarovanj v posameznem poslovnem letu) bomo del omenjenega dobička pripisali vsem policam, udeleženim pri delitvi dobička. Prikaz dogodkov v zavarovalnem obdobju obdobje zavarovanja zavarovalna vsota za primer smrti predvideno izplačilo v enkratnem znesku odkupna vrednost predvidena mesečna renta obdobje izplačevanja predviden dobiček Davčne ugodnosti Zakon o dohodnini določa, da prihodek iz naslova življenjskega zavarovanja pri fizičnih osebah ni obdavčen, če zapade v izplačilo po preteku več kot 10 let od začetka zavarovanja. Pogoj za to je, da je zavarovalec zavarovanja hkrati tudi upravičenec za izplačilo in da ni bil zahtevan odkup pred potekom 10 let od sklenitve zavarovanja. Prav tako ni obdavčeno izplačilo zavarovalne vsote za smrt zavarovane osebe. Življenjska zavarovanja, sklenjena za dobo 10 let in več, so oproščena tudi plačila 8,5-odstotnega davka od prometa zavarovalnih poslov.

5 Zavarovanje za hujše bolezni z večkratnim izplačilom Zavarovalnica Sava vas zavaruje za 23 bolezni sodobne dobe. Vam in vašim otrokom želimo zagotoviti varne trenutke tudi takrat, ko bi vam zdravje lahko bilo manj naklonjeno. Ob sklenitvi Klasičnega življenjskega zavarovanja vam omogočamo sklenitev dodatnega zavarovanja za primer nastanka 23 hujših bolezni z večkratnim izplačilom celotne zavarovalne vsote. Zavarovalna vsota se lahko za zavarovanca izplača največ šestkrat, in sicer iz vsake posamezne skupine bolezni največ za eno hujšo bolezen. Dodatno zavarovanje za hujše bolezni z večkratnim izplačilom lahko sklenejo zdrave osebe med 15. in 60. letom starosti. BOLEZNI/SKUPINE A B E F Rak Srčni infarkt Operacija obvoda koronarnih arterij (by-pass) Operacija srčnih zaklopk Operacija aorte Možganska kap Alzheimerjeva bolezen in druge organske demence Parkinsonova bolezen Benigni možganski tumor Paraliza Multipla skleroza Izguba govora Kronična ledvična odpoved Presaditev večjega organa Aplastična anemija Končna jetrna odpoved Huda poškodba glave Večje opekline Izguba okončin Slepota Gluhost Infekcijski meningitis Encefalitis 23 hujših bolezni z večkratnim izplačilom za odrasle 11 hujših bolezni za vse otroke zavarovanca (skupina G) C D G Višino zavarovalne vsote za primer hujše bolezni z večkratnim izplačilom lahko poljubno izberete, saj je le-ta neodvisna od višine zavarovalne vsote za primer smrti. V primeru prvega izplačila zavarovalne vsote za zavarovanca prenehate s plačevanjem zavarovalne premije za dodatno zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom, pri čemer pa zavarovalno kritje za hujše bolezni iz ostalih skupin in za otroke ostane v veljavi. V kolikor se zgodi, da za hujšo boleznijo zbolite večkrat, vsakič znova poskrbimo za vašo socialno varnost. Zavarovanje vključuje tudi jamstvo za primer prvega nastanka ene od 11 hujših bolezni (glejte bolezni, ki so označene v skupini G), za vse biološke in posvojene otroke zavarovanca, do dopolnjenega 18. leta starosti v višini 25-odstotne zavarovalne vsote za primer hujših bolezni z večkratnim izplačilom, vendar ne več kot evrov.

6 nezgodno zavarovanje Vsebino in višino kritij pri dodatnem nezgodnem zavarovanju lahko poljubno oblikujete in prilagodite svojim željam ter potrebam, tokrat tudi z nezgodno rento. Zavarujete se lahko za: primer nezgodne smrti Zavarovalnica Sava upravičencem izplača zavarovalno vsoto iz naslova življenjskega zavarovanja in zavarovalno vsoto iz naslova dodatnega nezgodnega zavarovanja. primer nezgodne smrti v prometni nesreči Zavarovanju lahko priključite dodatno zavarovanje v primeru nezgodne smrti zavarovanca v prometni nesreči. Zavarovalna vsota je enaka zavarovalni vsoti za nezgodno smrt. primer invalidnosti Izplača se ustrezen odstotek zavarovalne vsote za trajno invalidnost. primer dnevne odškodnine V primeru nesposobnosti za delo, ki je posledica nezgode, zavarovalnica izplača dogovorjeni znesek za dnevno nadomestilo od dneva, določenega v zavarovalnih pogojih, do zadnjega dneva trajanja aktivnega zdravljenja pri zdravniku ali v zdravstveni ustanovi. primer bolnišničnega dneva V primeru namestitve in zdravljenja v bolnišnici, ki sta posledica nezgode, zavarovalnica izplača nadomestilo za čas bivanja v bolnišnici (število prenočitev). Nezgodno zavarovanje se doplača. Izbirate lahko med različnimi zavarovalnimi vsotami za primer invalidnosti, nezgodne smrti, bolnišnični dan in dnevno odškodnino. Višina premije ni odvisna od vašega spola ali starosti ob sklenitvi zavarovanja, temveč od višine zavarovalne vsote, ki jo boste izbrali. Mesečna nezgodna renta V ponudbi dodatnega nezgodnega zavarovanja Zavarovalnice Sava lahko izberete mesečno nezgodno rento. Mesečno nezgodno rento v višini 500 ali evrov vam lahko izplačamo že v primeru: 30- ali več odstotne nezgodne invalidnosti in 50- ali več odstotne nezgodne invalidnosti. Obdobje izplačila rente lahko poljubno izberete in sicer na 5, 10 ali 20 let. Nezgodno rento lahko priključite že za 0,82 evra na mesec, višina zavarovalne premije pa je odvisna od vaše izbire in je prilagojena vašim potrebam in željam. Neizplačane mesečne nezgodne rente so v primeru smrti predmet dedovanja. Mesečna nezgodna renta z dobo izplačevanja do 20 let že za 30-odstotno invalidnost Če h Klasičnemu življenjskemu zavarovanju priključite dodatno nezgodno zavarovanje, vam pripada možnost uveljavljanja izvedbe osebne genetske analize.

7 OSEBNA GENETSKA ANALIZA V Zavarovalnici Sava zavarovancem omogočamo izvedbo osebne genetske analize. Preventivna osebna genetska analiza vključuje analizo posameznikovega biološkega vzorca, ki ga pridobimo iz vzorca sline. Metoda temelji na znanstvenih odkritjih s področja nutrigenetike in omogoča prenos informacij v vsakdanje življenje. Na osnovi več kot 30 analiz, izdelanih s pomočjo genetikov in prehranskih strokovnjakov, pridobite nova spoznanja o funkcijah in procesih v vašem telesu. Z nezgodnim zavarovanjem do osebne genetske analize Strokovnjaki vam na osnovi vašega genetskega zapisa izdelajo osebno prilagojeno priporočilo, kako bi bilo dobro zasnovati življenjski slog, načrtovati prehrano in telesno vadbo. Priporočila vam lahko pomagajo k pozitivnim spremembam na različnih področjih vašega življenja. Preventivno osebno genetsko analizo priporočamo vsem, ki želite: znižati nivo stresa, zvišati nivo energije, povečati vitalnost, izboljšati svojo fizično pripravljenost, doseči optimalno počutje, zdrav in mladosten videz, optimizirati telesno vadbo, izboljšati svoje zdravje. Več o osebni genetski analizi lahko preberete na spletni strani zav-sava.si ali v nadaljevanju produktne mape. Osebno genetsko analizo lahko zavarovanec opravi enkrat v zavarovalnem obdobju, po preteku dveh let trajanja in plačevanja dodatnega nezgodnega zavarovanja priključenega h Klasičnemu življenjskemu zavarovanju. Dodatno nezgodno zavarovanje otrok Če ste kot zavarovalec tudi starš, lahko priključite k svojemu Klasičnemu življenjskemu zavarovanju tudi nezgodno zavarovanje svojih otrok. Nezgodno zavarovanje otrok lahko sklenete za otroke od rojstva do 25. leta starosti. Izbirate lahko med različnimi kombinacijami premij in zavarovalnih kritij. Kombinacije vključujejo zavarovanje za primer nezgodne smrti (za otroke od 15. leta starosti), invalidnosti, dnevne odškodnine, bolnišničnega dne in mesečne nezgodne rente že od 30-odstotne invalidnosti naprej. Mesečno nezgodno rento v višini 200 evrov izplačujemo 5 let. Progresivno izplačilo zavarovalne vsote za invalidnost Pri dodatnem nezgodnem zavarovanju otrok se invalidnost izplača po progresivni lestvici. To pomeni, da v primerih, ko ima nezgoda po tabeli invalidnosti za posledico več kot 50 % invalidnost, izplača zavarovalnica poleg 50 % dogovorjene zavarovalne vsote za invalidnost, še 3 % zavarovalne vsote za invalidnost za vsak % invalidnosti nad 50 %. Pri 100 % invalidnosti se izplača podvojena zavarovalna vsota za nezgodno invalidnost.

8 OSEBNA GENETSKA ANALIZA (DNK) Osebna genetska analiza (DNK) vključuje analizo posameznikovega biološkega vzorca, ki ga pridobimo iz vzorca sline. S pomočjo genetikov in prehranskih strokovnjakov tako pridobimo nova spoznanja o funkcijah in procesih v vašem telesu in vam pripravimo ustrezna priporočila za boljše počutje in zdravje. Ljudje imamo namreč specifične prehranske potrebe, ki so odvisne predvsem od naših genov oziroma genetskega zapisa. Na osnovi vašega genetskega zapisa prejmete osebno prilagojena priporočila glede življenjskega sloga, prehrane in telesne vadbe, ki vam pomagajo na različnih življenjskih področjih. Osebna genetska analiza (DNK) vam omogoča, da ob upoštevanju priporočil izboljšate svoje zdravje, počutje in nivo energije, saj so slednja prilagojena vašim predispozicijam. Preventivna analiza GenePlanet temelji na znanstvenih odkritjih s področja nutrigenetike in omogoča prenos informacij v vsakdanje življenje. Osebna genetska analiza (DNK) predstavlja prilagojen načrt prehrane in življenjskega sloga, ki ga po zaključeni analizi prejmete v obliki personaliziranega priročnika. Osebna genetska analiza (DNK) zajema: Več kot 30 analiz, vključenih v 8 poglavij Svetovanje o prehrani in telesni vadbi na podlagi rezultatov analize Personalizirane smernice o življenjskem slogu, prehrani, treningu in presnovi Seznam vseh znanstvenih raziskav, na katerih temelji analiza Seznam vseh analiziranih biomarkerjev in njihovih funkcij Posamezna analiza vsebuje: Razlago analize Barvno predstavljen genetski rezultat Razlago genetskega rezultata Individualizirana priporočila, prilagojena glede na genetski rezultat Dodatne zanimivosti in informacije Grafe in podatke o dednostnem deležu Osebno genetsko analizo (DNK) priporočamo: Vsem, ki želijo znižati nivo stresa Za zvišanje nivoja energije Za večjo vitalnost in lepoto Za boljšo fizično pripravljenost Za optimalno počutje Za zdrav in mladosten videz Za optimizacijo vadbe Za izboljšanje zdravja Osebna genetska analiza (DNK) predstavlja obsežen vodnik, ki posamezniku razkrije, katera hranila so zanj, glede na njegov genetski zapis, najbolj primerna, pri čemer vsa področja obravnava celostno. Posameznik torej spozna osebne potrebe, ki mu jih narekujejo predispozicije, kar mu omogoči vzpostavitev optimalne prehrane in življenjskega sloga ter pomaga k boljšemu zdravju in počutju ter h kvalitetnejšemu življenju. Osebna genetska analiza (DNK) vsebuje več kot 30 analiz, vključenih v 8 poglavij, ki tematsko zajemajo ključne elemente prehrane in življenjskega sloga: Pot do vaše idealne telesne teže zajema odziv na nasičene maščobe, odziv na mononenasičene maščobe, odziv na polinenasičene maščobe, odziv na ogljikove hidrate in vaš tip diete. Vpliv na vašo presnovo in zdravje zajema analizo HDL (dobrega) holesterola, LDL (slabega) holesterola, trigliceridov in krvnega sladkorja. Katere vitamine in minerale potrebuje vaše telo? Vitamin B6, vitamin B9, vitamin B12, vitamin D, železo, natrij (sol) in analizo kostne gostote. Pomembni vplivi na vaše prehranske navade zajemajo vnos sladkih priboljškov, nenasitnost in lakoto, zaznavanje sladkega okusa in zaznavanje grenkega okusa. Učinkovitost vaše presnove zajema analizo presnove alkohola, kofeina in laktoze. Razstrupljanje in antioksidanti predstavljajo pomen selena, vitamin E in vašo izpostavljenost oksidativnemu stresu. Šport in rekreacija zajema vašo mišično strukturo, trening za moč (moški), vzdržljivostni trening (ženske) in ahilovo peto. Odvisnosti in staranje analizira nikotinska odvisnost, alkoholno odvisnost in biološko staranje. Nekaj tematskih področij, ki jih pokriva osebna genetska analiza (DNK): NIVO STRESA IN ENERGIJE: Prilagodite življenjski slog vašim predispozicijam S pomočjo osebne genetske analize (DNK) boste izvedeli več o potrebah vašega telesa po vitaminih in mineralih. S pomočjo personaliziranih priporočil boste zvišali nivo energije in znižali nivo stresa, kar vam bo pomagalo k dobremu počutju in večji učinkovitosti na vašem delovnem mestu. Istočasno boste spoznali ukrepe, ki vam bodo pomagali preprečiti škodljive vplive iz okolja: stres nivo antioksidantov potrebe po vitaminih potrebe po mineralih biološko staranje in mnogo več... PREHRANA: Prilagodite prehrano potrebam vašega telesa Značilnosti naše presnove so v veliki meri odvisne od naših predispozicij. To pomeni, da vsak posameznik enaka hranila uporabi nekoliko drugače. Način, na katerega naše telo uporabi maščobne kisline, ogljikove hidrate, vitamine in minerale, je zato v veliki meri odvisen od našega genetskega zapisa. Na osnovi analize boste našli odgovore glede uravnavanja telesne teže, odziva na različna hranila in kakšna hrana vam pravzaprav ustreza, vključujoč: tveganje za prekomerno težo odziv na ogljikove hidrate odziv na maščobe presnova laktoze tip diete in mnogo več... FIZIČNA AKTIVNOST: Prilagodite vaše aktivnosti značilnostim vašega telesa Vaše predispozicije določajo pri katerih aktivnostih se bolje odrežete, kakor tudi v kolikšni meri bi bilo priporočljivo, da ste aktivni. Telesna aktivnost je vsekakor vsesplošno zdrava, izrednega pomena pa je pri osebah z nizko kostno gostoto, povišanim holesterolom in krvnim sladkorjem. mišična struktura kostna gostota holesterol krvni sladkor in mnogo več... Klasično življenjsko zavarovanje 05/2017

Premium Garant Nova priložnost na obzorju.

Premium Garant Nova priložnost na obzorju. Premium Garant Nova priložnost na obzorju. Premium Garant je vseživljenjsko zavarovanje z enkratnim plačilom premije, pri katerem zavarovalec prevzema naložbeno tveganje. Zavarovanje je namenjeno predvsem

Prikaži več

SD-Z-TPD/18-1 Življensko zavarovanje za delovno nezmožnost Pomislite tudi nase

SD-Z-TPD/18-1 Življensko zavarovanje za delovno nezmožnost Pomislite tudi nase SD-Z-TPD/18-1 Življensko zavarovanje za delovno nezmožnost Pomislite tudi nase Kakšen je namen Življenjskega zavarovanja za delovno nezmožnost? je zavarovanje za primer popolne trajne nezmožnosti za delo

Prikaži več

Zdravstveno zavarovanje Best Doctors

Zdravstveno zavarovanje Best Doctors Zdravstveno zavarovanje Best Doctors Best Doctors Zdravljenje pri najboljših zdravnikih Zdravje vam prinaša največje obresti. Zato ne oklevajte in se odločite za zavarovanje Best Doctors. Kaj je zavarovanje

Prikaži več

Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus 1. člen: Vsebina (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus (v nada

Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus 1. člen: Vsebina (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus (v nada Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus 1. člen: Vsebina (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje Vita AS Royal Plus (v nadaljevanju: pogoji) so sestavni del pogodbe o življenjskem

Prikaži več

Dodatno zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom

Dodatno zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom Dodatno zavarovanje hujših bolezni z večkratnim izplačilom Sebi in svojim najbližjim zagotovite varne trenutke Ko bi vam utegnilo biti zdravje manj naklonjeno, vam stojimo ob strani z zavarovanjem za 23

Prikaži več

SD-U-FLM/12-11 Prilagodljivo, da vam bo vedno prav. Investicijsko zavarovanje FLEKS ZA MLADE Prav za otroke. za otroke.

SD-U-FLM/12-11 Prilagodljivo, da vam bo vedno prav. Investicijsko zavarovanje FLEKS ZA MLADE Prav za otroke. za otroke. SD-U-FLM/12-11 Prilagodljivo, da vam bo vedno prav. Investicijsko zavarovanje FLEKS ZA MLADE Prav za otroke. za otroke. Kakšen je namen Investicijskega zavarovanja FLEKS ZA MLADE? je dolgoročno zavarovanje,

Prikaži več

Univerza na Primorskem FAMNIT, MFI Vrednotenje zavarovalnih produktov Seminarska naloga Naloge so sestavni del preverjanja znanja pri predmetu Vrednot

Univerza na Primorskem FAMNIT, MFI Vrednotenje zavarovalnih produktov Seminarska naloga Naloge so sestavni del preverjanja znanja pri predmetu Vrednot Univerza na Primorskem FAMNIT, MFI Vrednotenje zavarovalnih produktov Seminarska naloga Naloge so sestavni del preverjanja znanja pri predmetu Vrednotenje zavarovalnih produktov. Vsaka naloga je vredna

Prikaži več

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav Kazalo > 8 Finančni rezultat Skupine Triglav in Skupina Triglav je ustvarila 82,3 milijona evrov čistega dobička in dosegla 11,4-odstotno dobičkonosnost kapitala. Čisti poslovni izid je za 29 odstotkov

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Zavarovalnica na Vaši strani SPLOŠNI POGOJI ŽIVLJENJSKEGA ZAVAROVANJA ZA PRIMER SMRTI, DOŽIVETJA IN NASTOPA DOLOČENE TEŽKE BOLEZNI Z UDELEŽBO NA DOBIČ

Zavarovalnica na Vaši strani SPLOŠNI POGOJI ŽIVLJENJSKEGA ZAVAROVANJA ZA PRIMER SMRTI, DOŽIVETJA IN NASTOPA DOLOČENE TEŽKE BOLEZNI Z UDELEŽBO NA DOBIČ Zavarovalnica na Vaši strani SPLOŠNI POGOJI ŽIVLJENJSKEGA ZAVAROVANJA ZA PRIMER SMRTI, DOŽIVETJA IN NASTOPA DOLOČENE TEŽKE BOLEZNI Z UDELEŽBO NA DOBIČKU (GDN 2014) Vsebina: 1. člen Splošna določila 2.

Prikaži več

1 SPLOŠNI POGOJI ZA ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE PRVA POSLOVNA VARNOST Splošne določbe 1. člen (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje (v nadaljevanj

1 SPLOŠNI POGOJI ZA ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE PRVA POSLOVNA VARNOST Splošne določbe 1. člen (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje (v nadaljevanj 1 SPLOŠNI POGOJI ZA ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE PRVA POSLOVNA VARNOST Splošne določbe 1. člen (1) Splošni pogoji za življenjsko zavarovanje (v nadaljevanju: pogoji) so sestavni del pogodbe o življenjskem zavarovanju,

Prikaži več

Na podlagi 284. člena, četrtega odstavka 536. člena, petega odstavka 578. člena, drugega odstavka 597. člena v zvezi s 4. in 8. točko prvega odstavka

Na podlagi 284. člena, četrtega odstavka 536. člena, petega odstavka 578. člena, drugega odstavka 597. člena v zvezi s 4. in 8. točko prvega odstavka Na podlagi 284. člena, četrtega odstavka 536. člena, petega odstavka 578. člena, drugega odstavka 597. člena v zvezi s 4. in 8. točko prvega odstavka 596. člena ter drugega odstavka 609. člena in na podlagi

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SKUPINA SAVA RE NEREVIDIRANI REZULTATI 2017 23. MAREC 2018 a 2017 KLJUČNI POUDARKI LETA Kosmata premija skupine Sava Re je v letu 2017 prvič presegla 500 milijonov EUR. Čisti poslovni izid in donosnost

Prikaži več

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V Zdravstvenem domu Ljubljana izvajamo program Promocija zdravja na delovnem mestu, ki je namenjen ozaveščanju delavcev in delodajalcev o zdravem življenjskem slogu

Prikaži več

Microsoft Word - krusic-andraz

Microsoft Word - krusic-andraz UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO NALOŽBENO ZAVAROVANJE V OKVIRU ŽIVLJENJSKIH ZAVAROVANJ KOT DODATNI VIR FINANCIRANJA Kandidat: Andraž KRUŠIČ Študent rednega študija Številka

Prikaži več

Zdrav način življenja

Zdrav način življenja o o o o Zdrav način življenja vodi k boljšemu počutju in ohranjanju dobrega zdravja, Biti zdrav ni le naša pravica, temveč tudi dolžnost, Človeški organizem za nemoteno delovanje potrebuje ravnovesje,

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A)

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) Poglavitni cilji sprememb ZUTD: doseganje večje fleksibilnosti na trgu dela zmanjšanje pasti brezposelnosti za brezposelne osebe odprava

Prikaži več

POSKRBITE ZA VAŠE CVETJE V JESENI Pokojninsko varčevanje AS - kolektivno v sodelovanju s Misli naprej Pokojninsko varčevanje

POSKRBITE ZA VAŠE CVETJE V JESENI Pokojninsko varčevanje AS - kolektivno v sodelovanju s Misli naprej Pokojninsko varčevanje POSKRBITE ZA VAŠE CVETJE V JESENI Pokojninsko varčevanje AS - kolektivno v sodelovanju s Misli naprej Pokojninsko varčevanje www.as.si 080 11 10 Ali veste? Samo še 1,37 zaposlenega dela za enega upokojenca.

Prikaži več

Modra zavarovalnica, d.d.

Modra zavarovalnica, d.d. Srečanje z novinarji Ljubljana, 17. 1. 2013 Poudarki Modra zavarovalnica je največja upravljavka pokojninskih skladov in največja izplačevalka dodatnih pokojnin v Sloveniji. Modra zavarovalnica med najboljšimi

Prikaži več

Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. čl

Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. čl Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. členom Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Prikaži več

Obrazec RZOP

Obrazec RZOP Antona Globočnika C.na Kremenco 2 Tel.: 05 7000 300 Fax.: 05 726 18 10 Matična številka: 5496829000 Davčna številka: SI 44439407 Datum : 2.3.2006 Štev. : 64/3/2006 Štev. zbirke 1. Evidenca o poškodbah

Prikaži več

Pravo 5. letnik Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Pos

Pravo 5. letnik Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Pos Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Posrednik išče priložnosti, biti mora nevtralen in delati kot dober gospodar.

Prikaži več

Pravilnik sejnine

Pravilnik sejnine OBČINSKI SVET www.sezana.si obcina@sezana.si Partizanska cesta 4, 6210 Sežana Tel.: 05 73 10 100, Fax: 05 73 10 123 Številka: 032-1/2011-11 Datum: 28. 2. 2011 Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx)

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx) DEPOZITI IN VARČEVANJA ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) Jožica Rihter, univ.dipl.ekon. E.naslov: jorko.rihter@gmail.com oktober 2018 1 Razvrstitev bančnih poslov Z vidika funkcionalnosti:

Prikaži več

tč. 2A

tč. 2A Gregorčičeva 20 25, Sl-1001 Ljubljana T: +386 14781000 F: +386 14781607 E: gp.gs@gov.si http://www.vlada.si/ PREDLOG NUJNI POSTOPEK 2019-2611-0031 ZAKON O SPREMEMBI ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM

Prikaži več

Številka:

Številka: Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana T: 01 369 77 00 F: 01 369 78 32 E: gp.mddsz@gov.si www.mddsz.gov.si Datum: 13. 3. 2019 PREDLAGANE SPREMEMBE NA PODROČJU SOCIALNEGA VARSTVA, TRGA DELA IN POKOJNINSKEGA

Prikaži več

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017 Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 217 Vsebina Sestava Skupine KD... 3 Analiza poslovanja Skupine KD v obdobju 1-3 217...

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo Obročno plačevanje kapitalskih zavarovanj September 2017 Martina Shundovska

UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo Obročno plačevanje kapitalskih zavarovanj September 2017 Martina Shundovska UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo Obročno plačevanje kapitalskih zavarovanj September 207 Martina Shundovska UNIVERZA MARIBOR EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA Magistrsko delo

Prikaži več

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O.

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O. POVZETEK POROČILA ZA POSLOVNO LETO 2012 ČRNOMELJ 2012 KAZALO 1. OSEBNA IZKAZNICA ZAVAROVALNE HIŠE LUIČ D.O.O 2. PREDSTAVITEV DRUŽBE 3. ZAVAROVANJA 4. DEJAVNOSTI 5. POROČILO O POSLOVANJU ZA POSLOVNO LETO

Prikaži več

View Survey

View Survey Varstvo potrošnikov pri distribuciji zavarovalnih produktov 1. Dobrodošli! Pred vami je vprašalnik, za katerega vas pozivamo, da nam skladno z 293. členom Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št.

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni ali nepopolni, v 15 dneh od vročitve informativnega

Prikaži več

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podlaga: 001, 013, 016, 029, 034, 036, 084, 085 Kategorija zavarovancev: aktivni 1. točka 15. Enaka osnova kot za PIZ,vendar ne manj kot 60 % zadnje znane povprečne

Prikaži več

DELAVSKA HRANILNICA d

DELAVSKA HRANILNICA d S K L E P O VIŠINI OBRESTNIH MER ZA POSAMEZNE VRSTE VLOG, DEPOZITOV IN KREDITOV Sprejela:Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.12.2017 Velja od:

Prikaži več

Na podlagi 27

Na podlagi 27 Na podlagi 27. člena v zvezi z 21. členom Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije U R E D B O o spremembah

Prikaži več

Microsoft Word - ZAP-SD_4L_2000.doc

Microsoft Word - ZAP-SD_4L_2000.doc ANKETA O STROŠKIH DELA 2000 Splošna navodila za izpolnjevanje Ankete o stroških dela za leto 2000: 1. Anketa o stroških dela temelji na vzorcu, in ne na polnem zajemu. Sprašujemo vas le po podatkih za

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

Bilanca stanja

Bilanca stanja Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, skladno s Pravili Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in Zakonom o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1, Ur. l. RS št. 56/99) objavlja REVIDIRANE

Prikaži več

PREVENTIVA in PRESEJANJE - Mateja Bulc

PREVENTIVA in PRESEJANJE - Mateja Bulc PREVENTIVA in PRESEJANJE v RADM MATEJA BULC Vrste preventive Priložnost ali breme? 2002 Vzrok smrti SKUPAJ Neoplazme Bolezni obtočil Bolezni dihal Bolezni prebavil Poškodbe, zastrupitve Spol - SKUPAJ 18.701

Prikaži več

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski program je osnovan na individualni obravnavi posameznika in namenjen vsem ki se spopadajo z izgorelostjo, vsem ki bi

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Zakona o obveznih

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarova

Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarova Na podlagi prvega odstavka 157. člena in 2. točke prvega odstavka 501. člena Zakona o zavarovalništvu (Uradni list RS, št. 93/15) Agencija za zavarovalni nadzor izdaja SKLEP o omejitvah glede sredstev

Prikaži več

(Igor Pravst [Združljivostni način])

(Igor Pravst [Združljivostni način]) Kongresni center Brdo, 17. oktober 2017 2. nacionalna konferenca o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje NACIONALNI PORTAL O HRANI IN PREHRANI WWW.PREHRANA.SI PROF. DR. IGOR PRAVST INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO

Prikaži več

Sistem za merjenje glukoze v krvi Predstavljamo vam pametni merilnik CONTOUR NEXT ONE, s katerim vstopamo v novo dobo vodenja sladkorne bolezni. Meril

Sistem za merjenje glukoze v krvi Predstavljamo vam pametni merilnik CONTOUR NEXT ONE, s katerim vstopamo v novo dobo vodenja sladkorne bolezni. Meril Sistem za merjenje glukoze v krvi Predstavljamo vam pametni merilnik CONTOUR NEXT ONE, s katerim vstopamo v novo dobo vodenja sladkorne bolezni. Merilnik omogoča izredno točne meritve glukoze v krvi. Edinstvena

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 POSTOPKI VODENJA IN DELOVANJA KOMISIJE ZA ODPRAVLJANJE POSLEDIC DELA Z AZBESTOM mag. PETRA BECHIBANI Sekretarka Ljubljana, 15.04.2015 MEDRESORSKA KOMISIJA 5 ČLANOV IN NJIHOVIH NAMESTNIKOV: 1 član MDDSZ

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 ZAHTEVE TENIŠKE IGRE V tej predstavitvi bomo... Analizirali teniško igro z vidika fizioloških procesov Predstavili energijske procese, ki potekajo pri športni aktivnosti Kako nam poznavanje energijskih

Prikaži več

PREVENTIVA in PRESEJANJE - Mateja Bulc

PREVENTIVA in PRESEJANJE - Mateja Bulc PREVENTIVA in PRESEJANJE v RADM MATEJA BULC Vrste preventive Priložnost ali breme? Benefits Mortality 2018 Men die younger, but life expectancy is rising quicker men: death at 74 (average) +10 y in 30

Prikaži več

KAJ JE VZDRŽLJIVOST

KAJ JE VZDRŽLJIVOST 10. 12. 2011 VZDRŽLJIVOST S TEKOM Seminarska naloga KAZALO 1. UVOD... 3 2. KAJ JE VZDRŽLJIVOST... 4 3. METODE ZA RAZVOJ VZDRŽLJIVOSTI... 4 4. TEHNIKA DOLGOTRAJNEGA TEKA... 5 5. GIBALNE (MOTORIČNE) SPOSOBNOSTI...

Prikaži več

Predloga za MF

Predloga za MF Agencija za zavarovalni nadzor Opozorilo: Gre za neuradno prečiščeno besedilo, ki ga je pripravila Agencija za zavarovalni nadzor kot informativni pripomoček, glede katerega Agencija za zavarovalni nadzor

Prikaži več

ZADEVA: OBLIKA PISNIH POROČIL POZAVAROVALNICE SAVA

ZADEVA: OBLIKA PISNIH POROČIL POZAVAROVALNICE SAVA Poročilo o solventnosti in finančnem položaju Zavarovalnice Sava, d.d, za leto 2018 Maribor, april 2019 KAZALO PREGLED IN POTRDITEV POROČILA S STRANI UPRAVE... 5 POVZETEK... 6 A POSLOVANJE IN REZULTATI...

Prikaži več

Sklep_april_2019

Sklep_april_2019 S K L E P O OBRESTNIH MERAH Sprejela: Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.3.2019 Velja od: 1.4.2019 1. VLOGE FIZIČNIH OSEB 1.1. VLOGE NA VPOGLED

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc Na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 UPB 3, 13/10, 59/10, 85/10, 107/10), Zakona za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/12 in 105/12), Zakona o

Prikaži več

GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana POROČILO O SOLVENTNOSTI IN FINANČNEM POLOŽAJU generali.si

GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana POROČILO O SOLVENTNOSTI IN FINANČNEM POLOŽAJU generali.si GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana POROČILO O SOLVENTNOSTI IN FINANČNEM POLOŽAJU generali.si Uprava GENERALI zavarovalnice d.d. Ljubljana Vanja Hrovat predsednica uprave Mitja Feri član uprave 2 Kazalo

Prikaži več

Povratne informacije pri 74 bolnikih

Povratne informacije pri  74 bolnikih Primarij Tatjana Erjavec, dr.med., specialistka interne medicine Telesna vadba po možganski kapi v bivalnem okolju V projekt smo vključili vse v letu 2006 obstoječe klube v Sloveniji. Odzvalo se jih je

Prikaži več

UVOD

UVOD UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO TVEGANJA IN ZAVAROVANJA V TURIZMU Ljubljana, januar 2003 NATAŠA KRULJC IZJAVA Študentka Nataša Kruljc izjavljam, da sem avtorica tega diplomskega

Prikaži več

EIOPA-BoS-14/167 SL Smernice o pomožnih lastnih sredstvih EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz Frankfurt Germany - Tel ; Fa

EIOPA-BoS-14/167 SL Smernice o pomožnih lastnih sredstvih EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz Frankfurt Germany - Tel ; Fa EIOPA-BoS-14/167 SL Smernice o pomožnih lastnih sredstvih EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email: info@eiopa.europa.eu site:

Prikaži več

15. junij 2019 Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) vrsta storitv

15. junij 2019 Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) vrsta storitv Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) 1. Trgovanje s finančnimi instrumenti 1.1 Opravljanje investicijskih storitev in

Prikaži več

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje Uvodne določbe

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje Uvodne določbe Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d. Pristaniška ulica 10 6000 Koper - Capodistria Splošni pogoji zavarovanja Zobje 340.113.016.01 Uvodne določbe 1. člen: Zavarovanje Zobje [1] Zavarovanje Zobje (v

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

BOLEZNI KOSTI

BOLEZNI KOSTI BOLEZNI KOSTI Glavni vzroki za osteoporozo so: družinska nagnjenost k osteoporozi, pomanjkanje kalcija v prehrani, pomanjkanje gibanja, kajenje, pretirano pitje alkohola in zgodnja menopavza. Zdravljenje:

Prikaži več

Microsoft Word - ZPIZ-2B.docx

Microsoft Word - ZPIZ-2B.docx Z A K O N O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM ZAVAROVANJU (ZPIZ-2B) 1. člen V Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/12, 39/13, 99/13 ZSVarPre-C,

Prikaži več

Review of the Framework on State Aid to Shipbuilding

Review of the Framework on State Aid to Shipbuilding Pregled Sporočila o kratkoročnem zavarovanju izvoznih kreditov 1. Uvod Posvetovalni dokument V nekaterih državah članicah uradne izvoznokreditne agencije zavarujejo kratkoročna izvozna tveganja za račun

Prikaži več

Zdravstveno zavarovanje Zdravje

Zdravstveno zavarovanje Zdravje Zdravstveno zavarovanje Zdravje Čas je, da zdravje postavimo na prvo mesto Z ZDRAVSTVENIM ZAVAROVANJEM VAM V PRIMERU NOVO NASTA Ključne prednosti 1 2 3 4 ENOSTAVNO IN HITRO DO ZDRAVSTVENIH STORITEV PRIČETEK

Prikaži več

Microsoft Word - ZZ-DOP-NZS-01_18

Microsoft Word - ZZ-DOP-NZS-01_18 Dopolnilni pogoji za zdravstveno zavarovanje Najboljši zdravniki sveta veljajo od 24. 6. 2018 SPLOŠNE DOLOČBE Zdravstveno zavarovanje Najboljši zdravniki sveta (v nadaljnjem besedilu: dodatno zavarovanje)

Prikaži več

SKB d. d. Ajdovščina 4 SI 1513 Ljubljana, Slovenija ID za DDV: SI SKB TEL: (01) Telefaks: (01) SWIFT naslov (BI

SKB d. d. Ajdovščina 4 SI 1513 Ljubljana, Slovenija ID za DDV: SI SKB TEL: (01) Telefaks: (01) SWIFT naslov (BI SKB d. d. Ajdovščina 4 SI 1513 Ljubljana, Slovenija ID za DDV: SI40502368 SKB TEL: (01) 471 55 55 Telefaks: (01) 231 45 49 www.skb.si SWIFT naslov (BIC): SKBASI2X Pravna obvestila (v nadaljnjem besedilu:

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Uredbe o davčni

Prikaži več

PRIPOROČILA ZA MEDICINSKO INDICIRANE DIETE Dokument so pripravili: Tadej Avčin, Evgen Benedik, Vojko Berce, Andreja Borinc Beden, Jernej Dolinšek, Tin

PRIPOROČILA ZA MEDICINSKO INDICIRANE DIETE Dokument so pripravili: Tadej Avčin, Evgen Benedik, Vojko Berce, Andreja Borinc Beden, Jernej Dolinšek, Tin PRIPOROČILA ZA MEDICINSKO INDICIRANE DIETE Dokument so pripravili: Tadej Avčin, Evgen Benedik, Vojko Berce, Andreja Borinc Beden, Jernej Dolinšek, Tina Kamhi Trop, Anja Koren Jeverica, Nataša Marčun Varda,

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / 23. 12. 2016 / Stran 12607 Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Na podlagi 83. člena Zakona o uresničevanju javnega

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 0070-17/2018/7 Ljubljana, 26. 11. 2018 EVA 2018-3340-0017 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE

Prikaži več

Splošni pogoji Zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco 01-ZSA-01/19

Splošni pogoji Zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco 01-ZSA-01/19 Splošni pogoji Zdravstvenega zavarovanja Specialisti z asistenco 01-ZSA-01/19 KAZALO UVOD... 3 1. Kaj je zdravstveno zavarovanje»specialisti z asistenco«?... 3 2. Kaj pomenijo nekateri izrazi?... 3 SPLOŠNO

Prikaži več

OCENJEVANJE IZIDA REHABILITACIJE PRI OSEBAH S KRONIČNO RAZŠIRJENO BOLEČINO

OCENJEVANJE IZIDA REHABILITACIJE PRI OSEBAH S KRONIČNO RAZŠIRJENO BOLEČINO TELESNA VADBA/ŠORT ZA LJUDI PO PREBOLELI MOŽGANSKI KAPI Doc.dr.Nika Goljar, dr.med. 13. KONGRES ŠPORTA ZA VSE ŠPORTNA REKREACIJA INVALIDOV Ljubljana, 30.11.2018 Uvod 15 milj. ljudi doživi MK / leto, t.j.

Prikaži več

(Microsoft Word - \212ifre podlag za zavarovanje z opisom.docx)

(Microsoft Word - \212ifre podlag za zavarovanje z opisom.docx) ŠIFRE PODLAG ZA ZAVAROVANJE Z OPISOM Pojasnilo oznak PIZ - pokojninsko in invalidsko zavarovanje ZZ - zdravstveno zavarovanje ZPB - zavarovanje za primer brezposelnosti ZSTV - zavarovanje za starševsko

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MOŽNOSTI ZDRAVLJEN DIETA PRI LEDVIČNI BOLEZNI Razumeti ledvično bolezen, njen potek in vedeti za možnosti zdravljenja KAJ DELAJO LEDVICE čistijo kri in odstranjujejo odvečno vodo iz telesa odstranjujejo

Prikaži več

Pogoji za pridobitev pokojnin v Avstraliji in Commonwealth Senior Health Card

Pogoji za pridobitev pokojnin v Avstraliji in Commonwealth Senior Health Card Za pridobitev pokojnine v Avstraliji je potrebno, da zivite v Avstraliji neprekinjeno najmanj 10 let. Ce ste se priselili iz Slovenije, imaste moznost dobiti pokojnino po 12 mesecih stalnega prebivalisca

Prikaži več

EY Slovenija Davčne novice – 10. julij 2019

EY Slovenija Davčne novice – 10. julij 2019 10. julij 2019 EY Slovenija Davčne novice Davčne novice julij V julijski številki Davčnih novic vam pošiljamo pregled zadnjih predlogov za spremembo davčne zakonodaje in predstavljamo predlog uvedbe davka

Prikaži več

Loterija Slovenije, d. d. Ljubljana, Gerbičeva ulica 99 Pravila igre na srečo TikiTaka Številka: Ljubljana, VLADA REPUBLIKE SLOV

Loterija Slovenije, d. d. Ljubljana, Gerbičeva ulica 99 Pravila igre na srečo TikiTaka Številka: Ljubljana, VLADA REPUBLIKE SLOV Loterija Slovenije, d. d. Ljubljana, Gerbičeva ulica 99 Pravila igre na srečo TikiTaka Številka: 333-16-22 Ljubljana, 23. 8. 2016 VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE JE DNE 21. 5. 2015 IZDALA ODLOČBO ŠT. 46101-7/2015/4,

Prikaži več

PROSPEKT NOTRANJEGA SKLADA KSN3 GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana

PROSPEKT NOTRANJEGA SKLADA KSN3 GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana PROSPEKT NOTRANJEGA SKLADA KSN3 GENERALI zavarovalnica d.d. Ljubljana DOSTOPNOST PROSPEKTA NOTRANJEGA SKLADA Prospekt notranjega sklada KSN3 je brezplačno dostopen javnosti na spletni strani www.generali.si

Prikaži več

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka, ime pošte) (telefonska številka) VLOGA

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

SRS32-S

SRS32-S Slovenski računovodski standard 32 (2006) RAČUNOVODSKE REŠITVE V ZAVAROVALNICAH A. Uvod Ta standard je povezan s splošnimi slovenskimi računovodskimi standardi (SRS) od 1 do 30. Ureja le tiste posebnosti

Prikaži več

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni strokovni izpit za opravljanje

Prikaži več

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx)

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx) Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija Posredno financiranje NAZIV PRODUKTA: Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija NAČIN FINANCIRANJA posredno financiranje preko

Prikaži več

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx KRITERIJI ZA RAZDELJEVANJE IN DODELJEVANJE NAMENSKIH SREDSTEV ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE DEKANI Dekani, 9. 1. 2017 Predsednik upravnega odbora šolskega sklada Denis Burič Na osnovi 13. točke Pravil šolskega

Prikaži več

Microsoft Word - SRS A.doc

Microsoft Word - SRS A.doc Slovenski računovodski standard 23 (2016) OBLIKE IZKAZA GIBANJA KAPITALA ZA ZUNANJE POSLOVNO POROČANJE A. Uvod Ta standard se uporablja pri sestavljanju predračunskih in obračunskih izkazov, v katerih

Prikaži več

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Podatki o davčnem zavezancu Ime in priimek: Naslov: Davčna številka Telefonska

Prikaži več

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj 15. 10. 2018 RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj MSRP 16 MRS 17 OPREDELITEV POJMA 'NAJEM' V skladu z MSRP 16 je najem pogodba ali del pogodbe, ki prenaša pravico do uporabe identificiranega

Prikaži več

Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 1 Institucija Javni zdravstveni

Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 1 Institucija Javni zdravstveni Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 2 Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, Naziv storitvami

Prikaži več

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc)

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc) UREDBA o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja neuradno prečiščeno besedilo Uradna lista RS, št. 140/06 (29.12.2006) in 76/08 (25.07.2008). Datum veljavnosti in uporabe:

Prikaži več

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne 22. 12. 2011 sklenili Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez, ministrstvo, pristojno

Prikaži več

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017 Neobvezni kazalnik kakovosti KAZALNIK ZADOVOLJSTVO S PREHRANO V PSIHIATRIČNI BOLNIŠNICI IDRIJA ZA LETO 2017 Kazalnik pripravila Andreja Gruden, dipl. m. s., Hvala Nataša, dipl. m. s. 1. POIMENOVANJE KAZALNIKA

Prikaži več

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (za delodajalce) Projekt delno financira Evropska unija,

Prikaži več

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD

PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD PREDLOGI NASLOVOV ZA IZDELAVO DIPLOMSKIH DEL PROGRAM VELNES 2018/2019 PREDAVATELJICA: mag. Darja Radić UVOD V TURIZEM IN DESTINACIJSKI MANAGEMENT (UTD) 1. Oblikovanje doživetij v izbrani turističnih destinaciji

Prikaži več

Poročanje o domnevnih neželenih učinkih zdravil za uporabo v humani medicini v letu Številka: /2014 Datum: Poročanje o domnevn

Poročanje o domnevnih neželenih učinkih zdravil za uporabo v humani medicini v letu Številka: /2014 Datum: Poročanje o domnevn 1 Številka: 1382-18/2014 Datum: 31.7.2014 Poročanje o domnevnih neželenih učinkih zdravil za uporabo v humani medicini v letu 2013 V poročilu želimo na kratko predstaviti poročanje o domnevnih neželenih

Prikaži več

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d.o.o. 3. različica, 28. 5. 2019 Kazalo 1. Uvodne določbe...

Prikaži več

Interna eksterna komunikacija

Interna eksterna komunikacija Revidirano poročilo o solventnosti in finančnem položaju Modre zavarovalnice, d. d., za leto 2018 Ljubljana, junij 2019 108 Uprava Modre zavarovalnice je na svoji seji, dne 10. 6. 2019 sprejela Revidirano

Prikaži več

Zdravstveno zavarovanje12a_brez pik_poceckana.indd

Zdravstveno zavarovanje12a_brez pik_poceckana.indd Zdravstveno zavarovanje in socialna varnost bolnika s kronično ledvično boleznijo Zdravstveno zavarovanje12a_brez pik_poceckana.indd 1 Igor Rus 1.7.2010 11:49:18 Podlaga za vse so človekove pravice, ki

Prikaži več

SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: Vipava,

SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: Vipava, SKLEP O OBRESTNIH MERAH V PRIMORSKIH HRANILNICI VIPAVA D.D. Veljavnost od: 01.05.2019 Vipava, 01.05.2019 S Sklepom o višini obrestnih mer za posamezne vrste vlog, depozitov in kreditov (v nadaljevanju:

Prikaži več

(Microsoft Word - Dr\236avno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni za SREDNJ\205)

(Microsoft Word - Dr\236avno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni za SREDNJ\205) Državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni za SREDNJO ŠOLO 22.11.2008 možne toke Osvojene toke 1) Medicinski izraz za»prenizek sladkor v krvi«je: a) diabetes insipidus; 1 b) diabetes melius; c) hiperglikemija;

Prikaži več