JANUAR/MAREC 2019 FOTO: 11. sejem Informativa, 25. in 26. januarja 2019, Gospodarsko razstavišče

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "JANUAR/MAREC 2019 FOTO: 11. sejem Informativa, 25. in 26. januarja 2019, Gospodarsko razstavišče"

Transkripcija

1 JANUAR/MAREC 2019 FOTO: 11. sejem Informativa, 25. in 26. januarja 2019, Gospodarsko razstavišče

2 2 2 Vsebina NOVA UNIVERZA NA SEJMU INFORMATIVA... 4 STROKOVNI OBISK MINISTRSTVA ZA ZUNANJE ZADEVE RS... 5 STROKOVNI OBISK VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC RS... 6 INFORMATIVNI DNEVI NA NOVI UNIVERZI BOB LETA ZA PROFESORICO DR. VERICO TRSTENJAK... 8 FSMŠ SODELUJE Z LJUBLJANSKIM GRADOM: SVETLOBA-TEMA-SVETLOBA... 9 NA DAN UNIVERZIJADA TUDI Z NAŠO PREDSTAVNICO! ČESTITKE NAŠI PROFESORICI, DR. VERICI TRSTENJAK ONA 365 ZA LETO IZOBRAŽEVANJA, SIMPOZIJI IN OKROGLE MIZE AKADEMSKI FORUM OB ZAKLJUČKU PROJEKTA REFORMA DEMOKRATIČNE IN PRAVNE DRŽAVE V SLOVENIJI AKADEMSKI FORUM NA TEMO ZAHODNI BALKAN IN VLADAVINA PRAVA DELAVNICA: PRIPRAVA ZAKLJUČNIH DEL NADALJEVALNO IZOBRAŽEVANJE MEDIATORJEV POLETNA ŠOLA 2019 V PRAGI AKADEMSKI FORUM NA TEMO KRIZA ZDRAVSTVENEGA SISTEMA V RS PREDAVANJE IZ SKOPA TRAJNOSTNEGA RAZVOJA IN TRAJNOSTNE RABE ENERGIJE V EVROPI EVTANAZIJA PERSPEKTIVE ONSTRAN PRO & CONTRA VABILA IN OBVESTILA VABILO ZA ODDAJO PRISPEVKOV ZA KONFERENCO V OKVIRU PROJEKTA IDEOLOGIJA SODIŠČ... 22

3 3 3 VABILO ŠTUDENTOM NA»ŠTUDENTSKO KONFERENCO NUŠKA« KNJIŽNICA IN ZALOŽBA PROJEKT ekurs JE OBRODIL SADOVE! IZŠLA JE NOVA ŠTEVILKA REVIJE DIGNITAS SLOVENIJA NA RAZPOTJU KNJIŽNA NOVOST ZA DELNIŠKE DRUŽBE RENESANČNI MOJSTRI KNJIŽNE GRAFIKE NA SLOVENSKEM KARIERNI KOTIČEK KARIERNA DELAVNICA ODLIČNA PRILOŽNOST ZA SPECIALISTE V PRAVNIH RAZISKAVAH PRIPRAVNIŠTVA SODIŠČA EVROPSKE UNIJE ŠTUDENTSKA PRAKSA NA VELEPOSLANIŠTVU V HAAGU E-BILTEN NOVE UNIVERZE Nosilec avtorskih pravic: Nova Univerza Kraj izdaje: Ljubljana Leto izdaje: 2019 Številčenje: letnik VII, številka 1 Uredili: Tina Kalan in Ines Vodopivec Pišite nam na: knjiznica@nova-uni.si

4 4 NOVA UNIVERZA NA SEJMU INFORMATIVA 25. in 26. januarja je na Gospodarskem razstavišču potekal 11. sejem Informativa, na katerem so se predstavljale vse tri članice Nove univerze. Evropska pravna fakulteta, Fakulteta za državne in evropske študije in Fakulteta za slovenske in mednarodne študije so dijakom in tudi njihovim staršem predstavljale svoje študijske programe. Obiskovalci so imeli največ vprašanj za naše študente - Zarjo Bergant, Matica Mlakarja in Aleksandra Dončeva, ki so z entuziazmom predstavljali študij na Novi univerzi in delili svoje vtise z bodočimi študenti. Bodoči študenti so prijazno vabljeni na informativne dneve 15. in 16. februarja, ki bodo potekali na naših fakultetah v Ljubljani, Kranju in v Novi Gorici.

5 5 5 STROKOVNI OBISK MINISTRSTVA ZA ZUNANJE ZADEVE RS Karierni center Evropske pravne fakultete Nove univerze je 22. januarja organiziral strokovni obisk Ministrstva za zunanje zadeve. Prijazno nas je sprejela dr. Martina Skok, pooblaščena ministrica, ki je bila naša gostiteljica skozi celoten obisk. Generalni sekretar Damjan Bergant je študentom predstavil organiziranost in delovanje Ministrstva v Sloveniji in v tujini. Dotaknil se je tudi zaposlovanja: možnosti dela na ministrstvu za študente so opravljanje študentske prakse, potegovanje za pripravništvo ali opravljanje Erasmus+ prakse na predstavništvu v tujini. Politični direktor in generalni direktor za skupno zunanjo in varnostno politiko Matej Marn je predstavil področje zunanje politike. Vodja konzularne službe Andrej Šter je predstavil kaj to je in kako deluje konzularna pomoč. Vodja Sektorja za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi, veleposlanica Nataša Prah pa je predstavila diplomatski protokol. Študenti so si lahko ogledali uradna vabila in darila, ki si jih države izmenjujejo. Študenti so obisk ministrstva zelo pohvalili.

6 6 6 STROKOVNI OBISK VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC RS Novo leto so študenti Nove univerze začeli z obiskom Varuha človekovih pravic, ki ga je organiziral Karierni center Evropske pravne fakultete Nove univerze. Študente sta prijazno sprejela namestnik varuhinje Miha Horvat in direktorica strokovne službe Martina Ocepek, ki sta predstavila sam institut varuha človekovih pravic, pravne podlage delovanja, organizacijo inštitucije ter potek delovnih nalog varuha. Študenti so imeli vprašanja tako glede delovanja varuha in potegovanja za delovna mesta kot tudi vprašanja glede praktičnih primerov kršitev človekovih pravic. Več o Varuhu človekovih pravic: Projekt delno financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport. Več informacij o projektu na: (Karierni center)

7 7 7 INFORMATIVNI DNEVI NA NOVI UNIVERZI Na Novi Univerzi potekajo vpisi in v sklopu le-teh so in potekali informativni dnevi, ki so bili v živo objavljani tudi na Facebook strani Evropske pravne fakultete. Za Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici (EDA Center Delpinova ulica 18b) ter v Ljubljani (Mestni trg 23). Fakulteta za državne in evropske študije se je predstavljala v Kranju na sedežu fakultete na naslovu Žanova ulica 3 ter v Ljubljani na Mestnem trgu 23, pa tudi v Mariboru na Črtomirovi ulici 11. Fakulteta za slovenske in mednarodne študije pa se je predstavila v Ljubljani (Mestni trg 23).

8 BOB LETA ZA PROFESORICO DR. VERICO TRSTENJAK Nagrado za Bob leta je letos prejela naša profesorica dr. Verica Trstenjak, strokovnjakinja za evropsko in civilno pravo. Bralce je prepričala z izjavo: "Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete". Profesorici iskreno čestitamo! Celotna novica na voljo na: Fotografija: Sašo Bizjak, s spletne strani častnika Večer

9 9 9 FSMŠ SODELUJE Z LJUBLJANSKIM GRADOM: SVETLOBA-TEMA- SVETLOBA V Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu je v sredo, , potekala otvoritev razstave ilustracij z naslovom Andreja Peklar: Svetlobatema-svetloba. Umetnico je predstavila dekanja Fakultete za slovenske in mednarodne študije, doc. dr. Ines Vodopivec: Likovni izraz Andreje Peklar sloni na močni ekspresiji slikovne poezije, ki ji temeljno izhodišče ponuja ilustrativna forma, četudi vedno ne v upodabljajoči, temveč predvsem v samonarativni vlogi. Njena ut pictura poesis ni izključno omejena na upodobitev besednega toka. Je prelivanje med vidno-slišnim v kontrastu tipično grafične osnove in soočanja črne z belo, polnega s praznim in svetlobe s temo. Ekspresija je v njenem ustvarjalnem procesu vezana na asociativno nizanje likovnih form skozi risbo, grafične tehnike in kolažiranje. Sestavljanje ilustracij v več tehnikah umetnici ponuja interaktivni vstop v likovno snov. Komponira jo intuitivno, nereverzibilno in mestoma nepredvidljivo. Slednje predvsem v povezavi z grafiko kot medijem vsakokratnega presenečenja. Imaginarno polje njenih ilustracij za odrasle odkriva dve plati našega kognitivno-zaznavnega prostora in samorefleksije. Tako simbolno in izrazno ostaja v polju kontrasta, na temelju katerega je ilustracija, namenjena predvsem odraslim, pred več stoletji tudi nastala. Razstavo si lahko ogledate do Več o umetnici in razstavi si lahko preberete na spletni strani Ljubljanskega gradu.

10 10 10 NA DAN Na dan leta 1990 je takratna Skupščina Republike Slovenije sprejela Zakon o slovenski himni Zdravljici. Sedma kitica Zdravljice, ki naj bi najbolje predstavljala duha novodobnega slovenstva, je tega dne postala uradno besedilo slovenske himne. Slovenska himna je poleg slovenskega grba in zastave državni simbol.

11 11 11 UNIVERZIJADA TUDI Z NAŠO PREDSTAVNICO! Od 2.3. do je v osrčju Sibirije, v Krasnojarsku, potekala 29. Univerzijada, kjer se je 3000 tekmovalcev borilo za 80. medaljo zimske univerzijade. Pomerili so se v 6 različnih panogah: alpsko smučanje, tek na smučeh, deskanje na snegu, smučanje prostega sloga, smučarska orientacija ter umetnostno drsanje. V Slovenski ekipi, ki jo je podprla tudi Evropska pravna fakulteta Nove univerze, je v alpskem smučanju nastopilo 6 tekmovalcev, v teku na smučeh štirje, v deskanju na snegu in v smučanju prostega sloga trije, dva v smučarski orientaciji ter ena predstavnica v umetnostnem drsanju. Slovenska odprava je imela 29 članov, od tega 19 športnikov in športnic, med katerimi je bila tudi naša študentka Eva Zrimšek. Najboljši rezultat je dosegel alpski smučar Matevž Rupnik, iz Univerze v Novi Gorici, v alpski kombinaciji. Za 5. mesto je poskrbel Max Kraj Kos, v deskanju prostega sloga, v disciplini slopestyle. V deseterico so se uvrstili še Ven Florjančič v superveleslalomu, Jernej Glavanje bil v paralelnem veleslalomu deveti, prav tako je bila na 9. mestu ženska štafeta v teku na smučeh. Deseto mesto je zasedel Žiga Kovačič v smučanju prostega sloga slopestyle. Eva Zrimšek je bila 33. v ženskem slalomu.

12 12 12 ČESTITKE NAŠI PROFESORICI, DR. VERICI TRSTENJAK To je res leto naše profesorice dr. Verica Trstenjak. V prvem mesecu leta je prejela nagrado BOB, potem pa je bila v soboto, 2. marca 2019, na svečani seji sprejeta tudi v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti. Profesorici seveda iskreno čestitamo. Evropska akademija znanosti in umetnosti je nevladno, evropsko združenje, ki se zavzema za spodbujanje znanstvenega in družbenega napredka. Ustanovljena je bila leta 1990, njeni člani pa so vodilni znanstveniki, umetniki in voditelji predani inovativnim raziskavam, interdisciplinarnemu in transnacionalnemu sodelovanju ter izmenjavi in širjenju znanja. Uradna spletna stran:

13 13 13 ONA 365 ZA LETO 2018 Naziv Ona 365 za leto 2018 je razglasila urednica priloge Ona in revije Onaplus Sabina Obolnar. Po izboru Onine žirije je prejemnica doc. dr. Sara Ahlin Doljak, odvetnica in predavateljica na Evropski pravni fakulteti v Ljubljani in Novi Gorici, ki jo je multipla skleroza priklenila na voziček, a ji ni mogla streti duha, saj pravi, da živi polno življenje in da je srečna. Po mnenju žirije si njen glas zaradi pomembnih spoznanj, tako strokovnih kot življenjskih, zasluži, da ga slišimo vsi. Več na povezavi. Fotografije: Jože Suhadolnik, Mavric Pivk in Mediaspeed, s strani Onaplus

14 14 IZOBRAŽEVANJA, SIMPOZIJI IN OKROGLE MIZE 14 AKADEMSKI FORUM OB ZAKLJUČKU PROJEKTA REFORMA DEMOKRATIČNE IN PRAVNE DRŽAVE V SLOVENIJI Cilj raziskovalne skupine je bilo raziskati stanje demokratične in pravne države v Sloveniji, ugotoviti vpliv delovanja institucij Evropske unije na pogoje delovanja demokratične in pravne države v Sloveniji ter preučiti učinkovitost varovanja demokratične in pravne države ter varovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin s strani sodne, zakonodajne in izvršilne oblasti. V razpravi bodo sodelovali: - izr. prof. dr. Jernej Letnar Černič, - izr. prof. dr. Matej Avbelj, - doc. dr. Gorazd Justinek, - izr. prof. dr. Marko Novak, - doc. dr. Dejan Valentinčič Razprava bo namenjena predstavitvi rezultatov raziskovalnega projekta in predstavitvi strokovne publikacije»reforma demokratične in pravne države v Sloveniji«, ki je pred kratkim izšla pri založbi Nove univerze. Poleg tega bodo sodelujoči predstavili tudi predloge za izboljšanje delovanja slovenske države. Akademski forum je potekal 9. januarja 2019.

15 15 15 AKADEMSKI FORUM NA TEMO ZAHODNI BALKAN IN VLADAVINA PRAVA V prostorih Nove univerze, v avli Ivana Hribarja je potekal akademski forum na temo Zahodni Balkan in vladavina prava. Gre za prvega v sklopu forumov, ki bodo obravnavali aktualna vprašanja vezana na vladavino prava, spoštovanje človekovih pravic in mednarodno pravo v regiji Zahodnega Balkana. Na prvem srečanju se bodo sodelujoči osredotočili na odnose med Slovenijo in Hrvaško, predvsem njihovi dinamiki od osamosvojitve dalje, še posebej o mejnem vprašanju in nasledstvu.. Udeleženci razprave so bili: zasl. prof. dr. Ernest Petrič zasl. prof. dr. Dimitrij Rupel izr. prof. dr. Boštjan Udovič doc. dr. Ana Polak Petrič dr. Andraž Zidar Obenem je bil predstavljen tudi slovenski prevod znamenite knjige "Problemi in proces: mednarodno pravo in kako ga uporabljamo" avtorice Rosalyn Higgins, ene največjih svetovnih avtoritet mednarodnega prava.

16 16 16 DELAVNICA: PRIPRAVA ZAKLJUČNIH DEL V sredo, , se je na Evropski pravni fakulteti v Ljubljani odvil dogodek na temo pisanja zaključnih del. Društvo ELSA je v sodelovanju z vodjo Univerzitetne knjižnice Ines Vodopivec, Kariernim centrom in referatom Evropske pravne fakultete predstavilo časovnico pisanja zaključnega dela, izbor teme, poudarke pri tehničnih navodilih in citiranju, uporabi različnih iskalnikov za literaturo in ob koncu mnenja in izkušnje študentov. Delavnica je bila popolnoma zapolnjena. Za vsa vprašanja so člani društva ELSA Nova Gorica še vedno na voljo na družbenih omrežjih in na u: novagorica@si.elsa.org. Po delavnici so študenti pripravili pogostitev in druženje s člani Študentskega sveta Evropske pravne fakultete. Več o dogodku na tej povezavi.

17 17 17 NADALJEVALNO IZOBRAŽEVANJE MEDIATORJEV Evropska pravna fakulteta je 4. marca 2019 organizirala nadaljevalno izobraževanje mediatorjev. Celodnevno izobraževanje, katerega pobudnik je Okrožno sodišče v Novi Gorici, je potekalo že tretje leto. V prostorih Evropske pravne fakultete, v Eda centru v Novi Gorici, se je zbralo 67 mediatorjev iz celotne Slovenije, ki po večini prihajajo iz sodniških vrst. Udeležence je nagovoril prof. dr. Peter Jambrek, prvo predavanje z naslovom Empatija in načini odnosov pa je izvedla dr. Polona Matjan Štuhec. Mediatorji so spoznali kako empatija in nezmožnost empatije vplivajo na medosebne odnose. Prof. dr. Polona Selič, univ. dipl. psihologinja, je govorila o Značilnostih osebnosti in vedenja zlorabljevalcev v partnerskih odnosih kot dejavniku tveganja za proces in izid mediacije. Pravi, da nasilje ni nikoli osamljen incident, temveč je vedno vzorec ponavljajočih se zlorab, tako psihičnih kot fizičnih. Po kosilu je o Emocijah v mediaciji predaval dr. Zoran Milivojević, ki je med drugim izpostavil, da na mediacijo vplivajo tako čustva strank kot tudi čustva samih mediatorjev. Sledilo je predavanje o Mediaciji v slovenskih in osnovnih in srednjih šolah. Nina Ana Jäger je predstavila kako se uporablja metode mediacije za reševanje konfliktov na šolah. Po odmoru za kavo sta Janez Starman in mag. Gordana Ristin izvedla interaktivno delavnico na temo - Ali v mediaciji obstajajo vzorci ravnanja strank in vzorci odzivov mediatorjev? Udeleženci so imeli možnost izpostaviti tudi svoje težave iz prakse in se pogovoriti o mogočih rešitvah.

18 18 18 POLETNA ŠOLA 2019 V PRAGI Od do bo v Pragi potekala poletna šola za vse dodiplomske in podiplomske študente različnih študijskih smeri. Prague Summer Schools (PSS) nudi pester izbor izobraževalnih programov, ki so namenjeni povezovanju in druženju študentov iz različnih držav v edinstvenem akademskem in kulturnem okolju. Že več kot petnajst let prinašajo nadarjene študente z vsega sveta v Prago za intenzivne akademske tedenske tečaje. Izbrani mednarodni akademiki in praktiki spreminjajo vsako poletno šolo v delovni prostor, kjer se rešujejo konkretni vidiki pomembnih socialnih, gospodarskih in političnih problemov. Njihov cilj je prispevati k razumevanju ključnih sodobnih izzivov in s tem spodbujati dialog in izmenjavo idej preko meja in kultur. Rok za prijavo je bil Več informacij na voljo na spletni strani:

19 19 19 AKADEMSKI FORUM NA TEMO KRIZA ZDRAVSTVENEGA SISTEMA V RS V Sloveniji smo že vrsto let priča nedopustnemu naraščanju čakalnih vrst. Zdravstveni sistem postaja vse dražji, a hkrati običajnemu človeku vse težje dostopen. Na drugi strani pa smo lahko priča praksam, ki odkrito kažejo na elemente korupcijskih dejanj, ki segajo celo v najvplivnejše kroge slovenske države. Pred očmi javnosti in oblasti se dogajajo nesprejemljive človeške tragedije, ki bi jih bilo ob drugačni organizaciji zdravstva, dela in medosebnih odnosov mogoče preprečiti. V luči zadnjih dogodkov v slovenskem zdravstvu v preteklih mesecih, je v ponedeljek ob v avli Ivana Hribarja, v prostorih Nove univerze na Mestnem trgu 23, v Ljubljani, potekal akademski forum na temo Kriza zdravstvenega sistema v Sloveniji. V strokovni razpravi so sodelovali: - izr. prof. dr. Matej Avbelj iz Evropske pravne fakultete Nove univerze - prof. dr. Igor Masten iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani - prof. dr. Marko Noč predstojnik Centra za intenzivno interno medicino v Kliničnem centru v Ljubljani - dr. Katja Triller Vrtovec Skušali so odgovoriti na vprašanje, katere so rešitve za slovenski zdravstveni sistem oz. kako rešiti slovenski zdravstveni sistem pred dokončnim zlomom.

20 20 20 PREDAVANJE IZ SKOPA TRAJNOSTNEGA RAZVOJA IN TRAJNOSTNE RABE ENERGIJE V EVROPI V torek, 5. marca, se je ob 16:00 v predavalnici Jožeta Pučnika, na Mestnem trgu 23, v Ljubljani začelo predavanje dr. Alessie Vacca s Pravne fakultete Univerze v Sassari, v Italiji. Predavateljica se trenutno ukvarja z raziskovalnim projektom v zvezi s preglednostjo v sektorju energetskega prava in predava o javnem pravu (energetsko pravo in pravo lokalne samouprave). Dr. Vacca je akademski naziv pridobila na Univerzi v Aberdeenu v Veliki Britaniji, kjer je delala tudi kot tutorka za Evropsko pravo in Osnove zasebnega prava. Ima tudi praktične izkušnje. Šest mesecev je bila odvetniška pripravnica v Londonu (kot dobitnica nagrade Leonardo da Vinci) in v Barceloni. Bila je tudi pogodbena raziskovalka na Univerzi v Cagliariju. Predavanje je potekalo v sklopu predavanj Fakultete za državne in evropske študije in je bilo namenjeno predstavitvi novih strateških področji evropskega upravnega prava, ki obravnavajo trajnostni razvoj in trajnostno rabo energije v Evropi.

21 21 21 EVTANAZIJA PERSPEKTIVE ONSTRAN PRO & CONTRA Simpozij z okroglo mizo HUMANISTIKA IN PRAVO: Evtanazija perspektive onstran pro & contra je potekal 27. marca Priredila ga je Slovenska Matica v Dvorani Slovenske matice, na Kongresnem trg 8 v Ljubljani. Na simpoziju so s svojimi prispevki sodelovali: dr. Borut Ošlaj, dr. Vinko V. Dolenc in dr. Vid Jakulin. Na okrogli mizi so se jim pridružili še: dr. Lenart Škof, dr. Vojko Strahovnik, dr. Mitja Deisinger in dr. Zvonka Zupanič Slavec. Namen simpozija je poskušati preiti pro et contra debato ter osvetliti problematiko iz vidika filozofije, prava in medicine.

22 22 VABILA IN OBVESTILA 22 VABILO ZA ODDAJO PRISPEVKOV ZA KONFERENCO V OKVIRU PROJEKTA IDEOLOGIJA SODIŠČ Raziskovalne skupine Fakultete za državne in evropske študije Nove univerze in Re-forma d.o.o. organizirata mednarodno posvetovanje o empiričnemu preučevanju ideoloških profilov sodnikov. Konferenca bo potekala v okviru raziskovalnega projekta Ideologija sodišč -»Ideology on Courts«, v okviru katere je raziskovalna skupina izvajala empirične raziskave o večdimenzionalni ideologiji slovenskega ustavnega sodišča. Konferenca bo potekala v ponedeljek, , v Ljubljani in bo sestavljena iz dveh vabljenih predavanj in štirih panelov. izbrani znanstveniki bodo lahko predstavili svoje delo v teku. Vabljeni so znanstveniki za začetku svoje znanstvene poti (vključno z doktorskimi študenti), pa tudi bolj izkušeni raziskovalci, da predstavijo svoje tekoče raziskave. Svoj prispevek v obsegu 300 besed lahko pošljete do na vodja projekta, dr. Mateja Avblja. Več na spletni strani Fakultete za državne in evropske študije.

23 23 23 VABILO ŠTUDENTOM NA»ŠTUDENTSKO KONFERENCO NUŠKA«Namen prve študentske konference NUŠKA je študentom Nove univerze približati znanstvenoraziskovalno delo in jih motivirati za sodelovanje ter vzpostaviti okolje, kjer študenti lahko predstavijo svoje raziskovalne dosežke, ideje, rešitve in se kritično opredeljujejo do aktualnih javnopravnih, pravnih in mednarodnih problematik. Zato vabljeni k sodelovanju! Študentska konferenca bo potekala v torek, 16. aprila 2019, s pričetkom ob v veliki predavalnici v tretjem nadstropju poslovne stavbe Lon, Žanova ulica 3, Kranj. Udeležba na študentski konferenci je brezplačna. Rok za prijavo je od , rok za oddajo prispevka pa je 9. april Konference se lahko udeležijo tudi študenti, ki svojega prispevka ne bodo predstavili, morajo pa se prijaviti. Več na spletni strani Fakultete za državne in evropske študije.

24 24 KNJIŽNICA IN ZALOŽBA 24 PROJEKT ekurs JE OBRODIL SADOVE! Komentar ustave Republike Slovenije je prvič izšel leta S tem se je ob sodelovanju najbolj uglednih slovenskih ustavnopravnih strokovnjakov naša država uvrstila ob bok tistih, ki s komentarji ustave v obliki znanstvene monografije skrbijo za to, da vrhovni pravni dokument njihove države živi skozi sodno prakso in interpretacijo pravne stroke, tako da ustava ne o(b)staja le na papirju, temveč učinkuje tudi v praksi. Leta 2011 je sledila dopolnitev KURS-a. V obdobju osmih let je v evropskem ustavnem prostoru, ki ga ob boku Evropskega sodišča za človekove pravice in Sodišča Evropske unije tvori tudi slovensko Ustavno sodišče, prišlo do znatnega razvoja sodne prakse, ki jo novi KURS 2019 upošteva. Odgovorni urednik je izr. prog. dr. Matej Avbelj, uredniški svet pa sestavljajo še prof. dr. Janez Čebulj, prof. dr. Peter Jambrek in prof. dr. Lovro Šturm. Že zdaj pa je na spletu na voljo ekurs ( ki vključuje prvi dve izdaji in še nekatere druge dokumente: - Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije - Splošna deklaracija človekovih pravic - Ustavni zakoni Je prosto dostopen in sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS v okviru projekta vpeljava in aplikacija pravne digitalne enciklopedije in učilnice Slovenije (DEUS) v razvoj študijskega procesa. Omogočeno je tudi brskanje po vsebini. Vabljeni k uporabi!

25 25 25 IZŠLA JE NOVA ŠTEVILKA REVIJE DIGNITAS V Dignitasu, številka 79/80, si lahko preberete članke, ki se tičejo tako mednarodnih kot lokalnih tem: - Andraž Tršek: Zakaj nam (demokracija, svoboda, človekove pravice, pluralizem, prepričljiva etika pristne politike za obče dobro in skupni blagor ) ne uspe? - Christian Bukor: Pojem agresije v Rimskem statutu Mednarodnega kazenskega sodišča - Sara Flis: Okoljevarstveni element mednarodnega vesoljskega prava - Dejan Valenčič: Politično zastopstvo slovenskih manjšin v sosednjih štirih državah: Od kje krovne organizacije črpajo legitimnost za predstavljanje celotnih narodnih skupnosti? - Attila Kovács, Stefán Kore: Isti zakon različna statuta: analiza in primerjava sprememb statutov italijanske in madžarske osrednje politične organizacije v Sloveniji - Ademola Oluborode Jegede, Puleng Letuka, Temitope Obisanya: Corporate social responsibility and the State's obligation to protect socio-economic rights in South Africa - Jure Švigelj: Sidniško pripravništvo in načelo enakosti - Petja Mihelič: Vpogled v odločbo Vrhovnega sodišča ZDA v zadevi Roe vs. Wade - Marijana Kunc, Boštjan Aver, Marko Starman, Alenka Temeljotov Salaj: Zakup kmetijskih zemljišč v Sloveniji - Jernej Letnar Černič: Šeliga

26 26 26 SLOVENIJA NA RAZPOTJU Marca je izšla nova knjiga izpod peresa izr. prof. dr. Jerneja Letnar Černiča. Delo z naslovom Slovenija na Razpotju je izdala Fakulteta za državne in evropske študije v sodelovanju z ARRS. Pričujoča monografija obravnava učinkovitost in poštenost varstva človekovih pravic v slovenskem ustavnopravnem redu in slovenski družbi. Je plod večletnega dela avtorja monografske publikacije na civilnodružbenem, pedagoškem in raziskovalnem področju varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin v slovenski družbi. Varstvo človekovega dostojanstva v slovenski družbi trpi za podobnimi boleznimi, ki v njej načenjajo vladavino prava in jo ugrabljajo za svoje ideološke in finančne interese. V slovenski družbi prihaja do razhajanja med varstvom človekovih pravic v teoriji in praksi. Zato sta slovenska država in družba na razpotju, ali v prihodnje nadaljevati stare prakse ali pa z njimi dokončno prelomiti in si dosledno prizadevati za spoštovanje, uresničevanje in varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

27 27 27 KNJIŽNA NOVOST ZA DELNIŠKE DRUŽBE Evropska pravna fakulteta je v sodelovanju z ARRS izdala knjigo dr. Anje Strojin Štampar z naslovom Delniška družba z enotirnim sistemom upravljanja: teorija praksa in vzorci. V knjigi sta tudi avtorski prispevek Domna Romiha in uvodni nagovor Krešimirja Puhariča. Iz recenzije prof. dr. Boruta Bratine: Navedena monografija bo v marsičem poslovnežem in drugim delničarjem olajšala izbiro med obema sistemoma in potem uporabo tega sistema v praksi. Zapolnila bo vrzel znanstvene literature na področju enotirnega sistema upravljanja... Zaradi tega bo monografija dobrodošla literatura za sodno prakso in odvetnike ter seveda tudi za pravnike v gospodarstvu, ki morajo enotirni sistem ustrezno urediti z notranjimi akti na nivoju vsake posamezne družbe.

28 28 28 RENESANČNI MOJSTRI KNJIŽNE GRAFIKE NA SLOVENSKEM Fakulteta za slovenske in mednarodne študije je v sodelovanju z inštitutom Nove revije in ARRS izdala knjigo z naslovom Vivitur ingenio: Renesančni mojstri knjižne grafike na Slovenskem. Znanstvena monografija dekanje Fakultete za slovenske in mednarodne študije, doc. dr. Ines Vodopivec, predstavlja prvo izvirno slovensko delo, ki sloni na večletnem raziskovalnem preučevanju originalnih tiskanih knjižnih del 16. stoletja. Več o knjigi lahko preberete na povezavi.

29 29 KARIERNI KOTIČEK 29 KARIERNA DELAVNICA V ponedeljek, 4. februarja, je Karierni center Evropske pravne fakultete obiskal razred srednješolcev na Elektrotehniški in računalniški šoli v Novi Gorici. Dijaki so na neformalen način spoznavali kaj pomeni kariera, karierna orientacija in v katerem obdobju svoje kariere so zdaj. Mladi na prehodu v nadaljnje izobraževanje se morajo poznati sami sebe, zato so dijaki ugotavljali kakšne veščine in kompetence že imajo in pri katerih veščinah najbolj uživajo. Nato so razpravljali o različnih vrednotah, ki jih imajo do dela in kakšnega dela bi si želeli. Dandanes kariera predstavlja življenjsko pot posameznika, pa tudi njegov osebni razvoj. Na karierni delavnici so dijaki spoznavali, da lahko sami vplivajo na svojo izobraževalno in zaposlitveno smer. V kariernem centru pa jim stojimo ob strani in vodimo k uspešni karieri.

30 30 30 ODLIČNA PRILOŽNOST ZA SPECIALISTE V PRAVNIH RAZISKAVAH Do 9. aprila se lahko še prijavite na Evropski razpis. Iščejo odvetnike, ki poznajo ciprsko, grško, madžarsko, italijansko, latvijsko ali poljsko zakonodajo. Evropsko sodišče razlaga pravo EU in zagotavlja, da se uporablja na enak način v vseh državah EU. Rešuje pravne spore med nacionalnimi vladami in institucijami EU. Posamezniki in organizacije lahko pod določenimi pogoji tudi predložijo zadeve Sodišču, če menijo, da je institucija EU kršila njihove pravice. Več na spletni strani.

31 31 31 PRIPRAVNIŠTVA SODIŠČA EVROPSKE UNIJE Sodišče Evropske unije vsako leto ponudi omejeno število petmesečnih plačanih pripravništev. Obstajata dve obdobji pripravništva: od 1. marca do 31. julija (vloge med in vsako leto) od 16. septembra do 15. februarja za pripravništva v poslanskih zbornicah in od 1. oktobra do 28. februarja za pripravništva v upravnih službah (vloge se predložijo med in vsako leto) Kandidati, ki morajo imeti diplomo iz prava ali političnih ali za pripravništvo v Direktoratu za tolmačenje, diplomo iz konferenčnega tolmačenja, se morajo prijaviti z uporabo spletne aplikacije EU CV v zgoraj navedenih rokih. Izplačana nepovratna sredstva znašajo 1177 EUR neto na mesec. Prispevek v višini 150 EUR za potne stroške se izplača tudi plačanim pripravnikom, katerih kraj bivanja je 200 km ali več od sedeža Sodišča Evropske unije. Glede na naravo delovnega okolja je zaželeno dobro znanje francoskega jezika. Več na spletni strani.

32 32 32 ŠTUDENTSKA PRAKSA NA VELEPOSLANIŠTVU V HAAGU Veleposlaništvo RS v Haagu išče kandida/ko za opravljanje študentske prakse na veleposlaništvu v Haagu. Razpisano pripravništvo vključuje pomoč pri opravljanju osnovnih nalog predstavništva, med drugim pri stikih z nizozemskimi in slovenskimi državnimi organi in institucijami, spremljanje nizozemske zunanje politike, spremljanje dela mednarodnih organizacij in sodišč s sedežem na Nizozemskem (OPCW, ICJ, ICC, idr). Praksa bo trajala 4 mesece in sicer od do in sicer po 40 ur tedensko, oz. po dogovoru glede na morebitne druge študijske obveznosti kandidata/ke. Rok prijave je 10. april Več o razpisu >>

– Aktualna problematika beguncev v luči prava Evropske unije Reševanje investicijskih sporov v trgovinskih in investicijskih sporazumih Evropske Unije s tretjimi državami: ustanovitev Mednarodnega investicijskega

Prikaži več

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira

1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira 1. UVODNE DOLOČBE PRAVILA ESEJSKEGA TEKMOVANJA Esejsko tekmovanje za študente Fakultete za državne in evropske študije (v nadaljevanju FDŠ) organizira študentski svet FDŠ (v nadaljevanj ŠS) v sodelovanju

Prikaži več

Deans Office

Deans Office Dekan izr. prof. dr. Janez Stare Gosarjeva ulica 005 SI-1000 Ljubljana T: +386 1 5805 561 F: +386 1 5805 521 crpo@fu.uni-lj.si www.fu.uni-lj.si Datum: 20. 6. 2016 Številka: 30000-07/2016-1 V skladu z določili

Prikaži več

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučars

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučars Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, 13. 11. 2018 Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 14. redne seje Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije, ki je potekala v torek, 13. 11.

Prikaži več

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z dne 25.10.2011, s spremembami (Merila) V tej prilogi

Prikaži več

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI Predsednik Republike Slovenije na uradni obisk v Republiko Turčijo Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo na povabilo predsednika Republike Turčije Abdullaha Güla 15. in 16. januarja 2014 mudil

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

program-ivz

program-ivz Konferenca Skupaj za zdravje! Obeležitev 10. obletnice Nacionalnega programa primarne preventive srčno-žilnih bolezni 2013 in izzivi prihodnosti 7. in 8. oktober 2013, Brdo pri Kranju, Slovenija Ponedeljek,

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Pravo človekovih pravic Študijski program in stopnja Študijska smer Letnik Semester Javna

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Pravo človekovih pravic Študijski program in stopnja Študijska smer Letnik Semester Javna Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Pravo človekovih pravic Študijski program in stopnja Študijska smer Letnik Semester Javna uprava 1. letnik 1 Vrsta predmeta / Course type Obvezni

Prikaži več

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni list RS, št. 40/2010, z dne 21.5.2010) PRIJAVNA VLOGA A. PODATKI O PRIJAVITELJU 1.

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

REKE (SE) POVEZUJEJO, KAJ PA MI? Mednarodna konferenca za aktivno vključevanje prebivalstva v celovito upravljanje z vodami (IKEW) v Ljubljani glasilo

REKE (SE) POVEZUJEJO, KAJ PA MI? Mednarodna konferenca za aktivno vključevanje prebivalstva v celovito upravljanje z vodami (IKEW) v Ljubljani glasilo REKE (SE) POVEZUJEJO, KAJ PA MI? Mednarodna konferenca za aktivno vključevanje prebivalstva v celovito upravljanje z vodami (IKEW) v Ljubljani glasilo projekta SPARE APRIL 2018 saso.santl@izvrs.si http://www.alpine-space.eu/projects/spare/en/home

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI

PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI PRAVILNIK O TUTORSKEM SISTEMU NA FILOZOFSKI FAKULTETI 1. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen S tem pravilnikom je urejeno organiziranje in delovanje tutorskega sistema na Filozofski fakulteti v Ljubljani (v nadaljevanju:

Prikaži več

Poročilo 2015

Poročilo 2015 ZDRUŽENJE PROTI SPOLNEMU ZLORABLJANJU, MASARYKOVA 23,00 LJUBLJANA Poročilo 2015 o delu UVOD ZDRUŽENJE PROTI SPOLNEMU ZLORABLJANJU je nepridobitna, prostovoljna, nevladna organizacija s statusom humanitarne

Prikaži več

VABILO IN GRADIVO ZA LOČENO ZASEDANJE IN GLASOVANJE IMETNIKOV PREDNOSTNIH DELNIC RAZREDA A NA 32. SKUPŠČINI DRUŽBE HRANILNICE LON, D.D., KRANJ V Kranj

VABILO IN GRADIVO ZA LOČENO ZASEDANJE IN GLASOVANJE IMETNIKOV PREDNOSTNIH DELNIC RAZREDA A NA 32. SKUPŠČINI DRUŽBE HRANILNICE LON, D.D., KRANJ V Kranj VABILO IN GRADIVO ZA LOČENO ZASEDANJE IN GLASOVANJE IMETNIKOV PREDNOSTNIH DELNIC RAZREDA A NA 32. SKUPŠČINI DRUŽBE HRANILNICE LON, D.D., KRANJ V Kranju, dne 10. novembra 2017 Uprava Hranilnice LON d.d.,

Prikaži več

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014 2020. Namenjen je krepitvi kompetenc in zaposljivosti

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc Pravila o merilih za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskem domu Nova Gorica, 25. julij 2008 Prejmejo: Študentska pisarna Komisija za študentske zadeve Študentski svet Predsednik Predstojnik Ime

Prikaži več

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška 149 1000 LJUBLJANA International ski instructors Association ISIA MEDNARODNA ZVEZA

Prikaži več

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA 2019 16. 18. maj 2019, GH Bernardin, Portorož www.adma.si/kongres 2 ADMA KONGRES www.adma.si/kongres Kongres ADMA bo od 16. do 18. maja 2019 v

Prikaži več

Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa

Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa Na podlagi določil Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS št. 67/1993 in naslednji), Sklepa o določitvi strokovne komisije za opravljanje preizkusa znanja slovenskega jezika (Ur. l. RS št. 47/1994),

Prikaži več

PRAVILNIK

PRAVILNIK PRAVILNIK O POSTOPKIH IN KRITERIJIH ZA DODELITEV ODLIČJA PRIZNANJE MARKA GERBCA, SLOVENSKEGA ZDRAVNIŠKEGA DRUŠTVA Ustanovitelj priznanja 1. člen Priznanje Marka Gerbca (v nadaljevanju: priznanje) podeljuje

Prikaži več

POROČILO O TUTORSKEM DELU ŠT. LETO 2013/14 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu vseh tutorjev učiteljev, ki so vključili tudi por

POROČILO O TUTORSKEM DELU ŠT. LETO 2013/14 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu vseh tutorjev učiteljev, ki so vključili tudi por POROČILO O TUTORSKEM DELU ŠT. LETO /14 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu vseh tutorjev učiteljev, ki so vključili tudi poročila tutorjev študentov. Tutorji učitelji so naslednji

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu Na podlagi 64. člena Pravil o organizaciji in delovanju Fakultete za humanistične študije, št. 011-01/13 z dne 27. 6. 2013, je Senat Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije na svoji 4.

Prikaži več

PRILOGA 1

PRILOGA 1 REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OBRAMBO KABIT MINISTRA Vojkova cesta 55, 1000 Ljubljana T: 01 471 23 73 F: 01 471 29 78 E: gp.mo@gov.si E: glavna.pisarna@mors.si www.mo.gov.si PRILOGA 1 Številka: 510-21/2018-75

Prikaži več

AKTUALNO: PRIDOBITE CERTIFIKAT Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja Vabimo vas, da se udeležite treh seminarjev in delavnic z n

AKTUALNO: PRIDOBITE CERTIFIKAT Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja Vabimo vas, da se udeležite treh seminarjev in delavnic z n AKTUALNO: PRIDOBITE CERTIFIKAT Vodja za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja Vabimo vas, da se udeležite treh seminarjev in delavnic z naslovom Vodenje družbene odgovornosti in trajnostnega

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica tel: (05) 338-44-00, fax: (05) 338-44-01 E-pošta: info@evro-pf.si Informativno mesto: Referat za študijske zadeve, Delpinova ulica 18b, 5000

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

Microsoft Word - 88_01_Pravilnik_o_znanstveno_raziskovalnem_razvojnem_svetovalnem_delu_na_FZJ_ docx

Microsoft Word - 88_01_Pravilnik_o_znanstveno_raziskovalnem_razvojnem_svetovalnem_delu_na_FZJ_ docx Na podlagi 22., 70., 71., 94., 95., 96., 97. člena Statuta Fakultete za zdravstvo Jesenice je Senat Fakultete za zdravstvo Jesenice na svoji na 5. redni seji v študijskem letu 2014/2015, dne 18. 2. 2015,

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

SCs V Portorož 3 Skupščina - vabilo s sklepi

SCs V Portorož 3 Skupščina  - vabilo s sklepi Številka: SCs_170511_Portorož_V_1_Skupščina_170412 Datum: 12.4.2017 Člani združenja Občine - ustanoviteljice športnih centrov, zavodov, podjetij in agencij Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,

Prikaži več

Številka: 4/14-3 Datum: Na podlagi prvega odstavka 35.člena Zakona o sodiščih (Uradni list RS, št. 19/94 s spremembami in dopolnitvami) je

Številka: 4/14-3 Datum: Na podlagi prvega odstavka 35.člena Zakona o sodiščih (Uradni list RS, št. 19/94 s spremembami in dopolnitvami) je Številka: 4/14-3 Datum: 24. 4. 2014 Na podlagi prvega odstavka 35.člena Zakona o sodiščih (Uradni list RS, št. 19/94 s spremembami in dopolnitvami) je Sodni svet Republike Slovenije na 34. seji dne 24.

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI NOVA UNIVERZA, EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA - Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica - tel: (05) 338-44-00, fax: (05) 338-44-01 - e-pošta: info@evro-pf.si Informativno mesto: - Referat za študijske zadeve,

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke,

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, d. d., Dunajska cesta 65, Ljubljana vodja projekta:

Prikaži več

2.letnik_GI1_poletni semester_

2.letnik_GI1_poletni semester_ UNG-PTF Študijsko leto 2018/19 Poletni semester 2. letnik - 1. stopnja GOSPODARKI INŽENIRING PREDAVALNICA P 2.2 T1 18.2. 19.2. 20.2 21.2. 22.2. Ura ponedeljek torek sreda Četrtek Petek 9.00 SPLETNE TEHNOLOGIJE

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 in 108/09) minister za zunanje zadeve v soglasju z

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - krstulovic

Microsoft PowerPoint - krstulovic PROST DOSTOP DO DOSEŽKOV SLOVENSKIH ZNANSTVENIKOV PREK PORTALA dlib.si mag. Karmen Štular Sotošek mag. Zoran Krstulović Daša Pokorn Narodna in univerzitetna knjižnica 3 Uporabniki in prosto dostopne zbirke

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO 2011-2015 Novo mesto, februar 2011 inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:2/9 1

Prikaži več

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx

Microsoft Word - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.docx NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI 1. KAJ SO IZREDNI ROKI? KOLIKO JIH JE? KOMU PRIPADAJO? POSTOPEK. Pravilnik o študiju 202. člen Izredni izpitni roki so izpitni roki zunaj izpitnih obdobij in v času

Prikaži več

predstavitev fakultete za matematiko 2017 A

predstavitev fakultete za matematiko 2017 A ZAKAJ ŠTUDIJ MATEMATIKE? Ker vam je všeč in vam gre dobro od rok! lepa, eksaktna veda, ki ne zastara matematičnoanalitično sklepanje je uporabno povsod matematiki so zaposljivi ZAKAJ V LJUBLJANI? najdaljša

Prikaži več

Erasmus+ mag. Robert Marinšek

Erasmus+ mag. Robert Marinšek Erasmus+ mag. Robert Marinšek Program Erasmus+ Uredba št. 1288/2013 (11. dec. 2013) Področje izobraţevanja, usposabljanja, športa in mladine trajanje: 2014 2020 proračun: 14,7 G Pričakovanja: >4 M mobilnosti

Prikaži več

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis )

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis ) DRŽAVNOTOŽILSKI SVET Trg OF 13, 1000 LJUBLJANA Tel.: 01 434 19 63 E-pošta: dts@dt-rs.si Številka: Dts 5/15-12 Datum: 27. 10. 2016 Državnotožilski svet (v nadaljevanju: Svet) je na svoji 64. seji dne 27.

Prikaži več

POROČILO O TUTORSKEM DELU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2017/18 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu tutorjev učiteljev, ki so upoštevali tud

POROČILO O TUTORSKEM DELU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2017/18 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu tutorjev učiteljev, ki so upoštevali tud POROČILO O TUTORSKEM DELU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2017/18 Poročilo je pripravljeno na podlagi poročil o letnem delu tutorjev učiteljev, ki so upoštevali tudi poročila tutorjev študentov. Seznam tutorjev - tutorji

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc JAVNI RAZPIS ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE V LETU 2007 (Uradni list RS, št 37/2007) PRIJAVNA VLOGA ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE

Prikaži več

_1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: / Datum: Na podlagi Zakona o javnem interesu v

_1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: / Datum: Na podlagi Zakona o javnem interesu v _1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: 41001-154/2019-11 Datum: 18.06.2019 Na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Ur.l. RS, št. 42/10, 21/18- ZNOrg),

Prikaži več

PROGRAM nacionalnega usposabljanja»le z drugimi smo«ljubljana 24. in 25. april 2017 ZRC SAZU, Novi trg 2, 1000 Ljubljana Prijave: Katis, MIZŠ Infotočk

PROGRAM nacionalnega usposabljanja»le z drugimi smo«ljubljana 24. in 25. april 2017 ZRC SAZU, Novi trg 2, 1000 Ljubljana Prijave: Katis, MIZŠ Infotočk PROGRAM nacionalnega usposabljanja»le z drugimi smo«ljubljana 24. in 25. april 2017 ZRC SAZU, Novi trg 2, 1000 Ljubljana Prijave: Katis, MIZŠ Infotočka: info@lezdrugimismo.si Vključevanje, slovenščina,

Prikaži več

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B.

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. ZASEBNI NEPROFITNI RADIJSKI PROGRAM Pokritost Poglavitne značilnosti Javni servis nacionalna S svojimi programi zagotavlja

Prikaži več

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: Kontakt: Referat Pedagoške fakultete

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na:   Kontakt: Referat Pedagoške fakultete 21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: www.pef.uni-lj.si Kontakt: Referat Pedagoške fakultete (referat@pef.uni-lj.si, tel.: +386(0)15892343, +386(0)15892201)

Prikaži več

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI

EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA V NOVI GORICI NOVA UNIVERZA, EVROPSKA PRAVNA FAKULTETA - Delpinova ulica 18b, 5000 Nova Gorica - tel: (05) 338-44-00 - e-pošta: info@epf.nova-uni.si Informativno mesto: - Referat za študijske zadeve, Delpinova ulica

Prikaži več

Klasifikacijski znak 037

Klasifikacijski znak 037 Klasifikacijski znak 037 Maribor, 28.11.2018 Z A P I S N I K Konstitutivne seje ŠTUDENTSKEGA SVETA Fakultete za strojništvo UM, ki je potekala v torek, 28. novembra 2018, ob 18.00 uri v prostoru B-202.

Prikaži več

Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in e

Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in e Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v soglasju z ministrom za javno upravo,

Prikaži več

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kulturne dediščine in spodbujanje skupnih evropskih vrednot

Prikaži več

Microsoft Word - Prečiščen dnevni red 88.doc

Microsoft Word - Prečiščen dnevni red 88.doc Sektor za pripravo in izvedbo sej vlade Gregorčičeva 20, SI-1001 Ljubljana T: +386 1 478 1000 F: +386 1 478 1607 E: gp.gs@gov.si http://www.gsv.gov.si/ Ljubljana, 18. 5. 2016 PREČIŠČEN PREDLOG DNEVNEGA

Prikaži več

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt

PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti, SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z dokt PROGRAM PLENARNO PREDAVANJE "ADHD - motnja pozornosti in hiperaktivnosti", SOBOTA Dr. Vesna Hercigonja Novković je integrativna psihoterapevtka z doktoratom Medicinske fakultete v Zagrebu, direktorica

Prikaži več

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd

Porocilo_Sinergija_ _ok.indd M r e ž a d r u ž b e n e k o r i s t n o s t i Kaj se dogaja v okviru kampanje Energija si, bodi učinkovit? - Akcija Varčna sijalka v vsak dom se je zaključila (rezultate bomo posredovali kasneje). -

Prikaži več

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH 2017 RAZPIS IN OBRAZEC ZA PRIJAVO Spoštovani, Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami organizira Športne igre zaposlenih

Prikaži več

Aktualni izzivi informacijske družbe

Aktualni izzivi informacijske družbe REPUBLIKA SLOVENIJA www.mvzt.gov.si, e: gp.mvzt@gov.si Kotnikova 38, 1000 Ljubljana t: 01 478 4600, f: 01 478 4719 Aktualni izzivi informacijske družbe Dr. Davorka Šel 29.5.2009 1 Vloga Direktorata za

Prikaži več

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc)

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc) PRIJAVNI OBRAZEC DRUŠTVA ZA DODELITEV POMOČI ZA OHRANJANJE, SPODBUJANJE IN RAZVOJ PODEŽELJA V OBČINI ŠKOFLJICA ZA LETO 2008 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V PRIMARNEM KMETIJSTVU 1. PODATKI O VLAGATELJU

Prikaži več

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov

Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne sklenili Olimpijski komite Slov Na podlagi Dogovora o sofinanciranju štipendij za nadarjene športnike v Republiki Sloveniji, ki so ga dne 22. 12. 2011 sklenili Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez, ministrstvo, pristojno

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation V pomurski regiji bliže k izboljšanju razumevanja motenj razpoloženja Novinarska konferenca, 14. maj 2019 Partnerja programa: Sofinancer programa: Novinarsko konferenco so organizirali: Znanstvenoraziskovalni

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju UO UL) na seji 25. 1. 2018, članica Univerza v Ljubljani,

Prikaži več

IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE - z dne marca o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in

IZVEDBENI  SKLEP  KOMISIJE  -  z  dne marca o  določitvi  meril  za  ustanavljanje  in  vrednotenje  evropskih  referenčnih  mrež  in 17.5.2014 L 147/79 IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 10. marca 2014 o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in njihovih članov ter za lažjo izmenjavo informacij in strokovnega

Prikaži več

Visokošolski zavod Priloga št. 1 PRILOGA K DIPLOMI Priloga k diplomi se izdaja ob upoštevanju priporočil Evropske komisije,

Visokošolski zavod Priloga št. 1 PRILOGA K DIPLOMI Priloga k diplomi se izdaja ob upoštevanju priporočil Evropske komisije, ------------------------- Visokošolski zavod Priloga št. 1 PRILOGA K DIPLOMI Priloga k diplomi se izdaja ob upoštevanju priporočil Evropske komisije, Sveta Evrope in Unesca/Cepesa. Izdaja se zaradi boljše

Prikaži več

EPAS_1_usposabljanje_program_razlaga

EPAS_1_usposabljanje_program_razlaga Šola ambasadorka Anton Kokalj Ljubljana, 19. 10. 2017 Navdih Naslednji dan (9. maja 1950)je francoski vladni kabinet zaključeval z dnevnim redom sestanka. Schuman je ves čas srečanja o svojem predlogu

Prikaži več

Pregled programa Erasmus

Pregled programa Erasmus Pregled programa 10. Srečanje koordinatorjev 6.11.2012, Ajdovščina Maja Godejša, CMEPIUS Današnje srečanje Kratka zgodovina programa Izvajanje a v Sloveniji Rezultati analiz učinkov mobilnosti evš spletni

Prikaži več

Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o

Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije

Prikaži več

O društvu

O društvu Društvo za razvoj pivske kulture SOMMELIER SLOVENIJE je bilo ustanovljeno 21. januarja 1992, v Novi Gorici. Je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje, ki si prizadeva za razvoj in razširjanje

Prikaži več

13. SKUPŠČINA ZA OBJAVO NA INTERNETU.doc

13. SKUPŠČINA ZA OBJAVO NA INTERNETU.doc Cestno podjetje Nova Gorica, Družba za vzdrževanje in gradnjo cest, d.d. 13. skupščina delniške družbe CPG, d.d. torek, 15. junij 2010 Nova Gorica, maj 2010 Na podlagi 6.3. točke Statuta delniške družbe

Prikaži več

Microsoft Word - Strokovno srečanje ob svetovnem dnevu zdravja_mediji.docx

Microsoft Word - Strokovno srečanje ob svetovnem dnevu zdravja_mediji.docx SPOROČILO ZA JAVNOST Novo mesto, 16. aprila 2018 Strokovno srečanje ob Svetovnem dnevu zdravja NEENAKOST V ZDRAVJU V LUČI DOLGOŽIVE DRUŽBE Novo mesto, 16. aprila 2018 - Na Fakulteti za zdravstvene vede

Prikaži več

OBČINA ŠKOFJA LOKA OBČINSKI SVET Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o ustanovitvi, prist

OBČINA ŠKOFJA LOKA OBČINSKI SVET Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o ustanovitvi, prist Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o 24. a S K L E P : V Odbor za druţbene dejavnosti Občinskega sveta Občine Škofja Loka se imenujejo: Lidija

Prikaži več

Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice +386 (0) Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva

Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice +386 (0) Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice stecaji@palmar.si +386 (0)1 514 07 90 Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva 1 2380 Slovenj Gradec Ljubljana, 30.06.2017 RAZPIS PRVE JAVNE

Prikaži več

5. Regionalna nepremičninska poslovna konferenca v Ljubljani, dne Spoštovani udeleženci 5. regionalne nepremičninske konference! Iskreno se

5. Regionalna nepremičninska poslovna konferenca v Ljubljani, dne Spoštovani udeleženci 5. regionalne nepremičninske konference! Iskreno se 5. Regionalna nepremičninska poslovna konferenca v Ljubljani, dne 22.10.2015 Spoštovani udeleženci 5. regionalne nepremičninske konference! Iskreno se vam zahvaljujemo, da ste s svojim obiskom, predavanji

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, 17. 3. 2016 KLIKNITE IN SI OGLEJTE CELOTNO ZBIRKO OBJAV SEZNAM OBJAV V ZBIRKI 24ur.com Doseg: 810.459, Avtor: Svet... Ljubljana, 16.03.2016, 19:05 SVET Na Fakulteti za elektrotehniko

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 510-17/2018/140 Ljubljana, 27. december 2018 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE gp.gs@gov.si

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI

UNIVERZA V LJUBLJANI P O R O Č I L O O S P R E M L J A N J U I N Z A G O T A V L J A N J U K A K O V O S T I v letu na AKADEMIJI ZA GLEDALIŠČE, RADIO, FILM IN TELEVIZIJO V LJUBLJANI Komisija za sestavo poročila: Predsednik:

Prikaži več

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost 1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis 16052016 2. IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnostni razvoj (drugo) 0909 Novi Klasius P bo 0922 Skrb

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

Agencija za trg vrednostnih papirjev

Agencija za trg vrednostnih papirjev GRADIVO za skupščino delničarjev družbe ALTA Skupina d.d. KAZALO 1. Gradivo k prvi točki dnevnega reda 2. Gradivo k drugi točki dnevnega reda 3. Gradivo k tretji točki dnevnega reda 4. Gradivo k četrti

Prikaži več

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx TVOJA PRVA ZAPOSLITEV EURES Pogosta vprašanja Splošno Kje najdem informacije o programu Tvoja prva zaposlitev Eures? Informacije lahko prenesete z Euresovega portala na naslovu http://eures.europa.eu ali

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME 2. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske magistrske študijske programe 2. stopnje v študijskem letu 2016/2017 Univerza

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Prva LIFE delavnica za pripravo prijav Ljubljana, 15. in 16. januar 2019 Program 1. LIFE delavnice za pisanje prijav: Program delavnice Trajanje Naslov sklopa Nosilec 08.30 09.00 Registracija udeležencev

Prikaži več

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se

RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski se RAZPIS ZA ORGANIZATORJE TEKMOVANJ TZS NOVEMBER 2015/APRIL 2016 Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016. V ta namen vam pošiljamo gradivo, ki

Prikaži več

Microsoft Word - Veleslalom gradbincev 2017.doc

Microsoft Word - Veleslalom gradbincev 2017.doc ORGANIZIRA XXX. VELESLALOM GRADBINCEV PTUJA POKROVITELJ TRIJE KRALJI, 3. 3. 2017 XXX. VELESLALOM GRADBINCEV PTUJA pod pokroviteljem TENZOR d. o. o., Mariborska cesta 13, 2250 PTUJ in organizatorjem SMUČARSKI

Prikaži več

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva - Komunaliada 2019 - bo tokrat

Prikaži več

smucanje_regijsko_2012

smucanje_regijsko_2012 REGIJA LJUBLJANA I. MLADINSKA KOMISIJA Datum: 25. januar 2012 GASILSKIM ZVEZAM Regija Ljubljana I. v skladu s programom dela Mladinske komisije RAZPISUJE 7. REGIJSKO TEKMOVANJE GASILSKE MLADINE V SMUČANJU

Prikaži več

Headline Verdana Bold

Headline Verdana Bold Deloitte in R.U.R. PRVA 28.3.2018 2018 Deloitte Slovenija 1 MODUL 1: sreda, 28. marec 2018, Ljubljana PROGRAM 08:30 09:00 Registracija 09:00 09:15 Uvodni pozdrav dr. Yuri Sidorovich in Klaudijo Stroligo

Prikaži več

14. ŠPORTNE IGRE PSS

14. ŠPORTNE IGRE PSS Organizacija iger Mitja Tavčer 041 464 998 Anton Vodopivec 051 325 100 Aleš Pribožič 070 710 361 Tuji gostje Aleksander Žnidarko 031 704 501 Damjan Stopar 041 491 481 Medijska podpora in nastanitve Klemen

Prikaži več

GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI

GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI GROBI KURIKUL ZA 3. letnik program administrator TEMELJI GOSPODARSTVA KOMUNICIRANJE MODUL: KOMUNICIRANJE UČITELJ: SKLOP Predvideni časovni okvir CILJI Samostojno izdelovanje predstavitev s programom za

Prikaži več

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 22. redne seje Izvršilnega odbora Smučarsk

Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 22. redne seje Izvršilnega odbora Smučarsk Smučarska zveza Slovenije Ljubljana, 15. 4. 2019 Združenje smučarskih panog Izvršilni odbor Z A P I S N I K 22. redne seje Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije, ki je potekala v ponedeljek, 15.

Prikaži več