Beseda novega župnika

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Beseda novega župnika"

Transkripcija

1 ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2016 od 30. maja do 26. junija 2016 številka 8 Srce Jezusovo Osem dni po prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Rešnje Krvi obhaja Cerkev slovesni praznik Srca Jezusovega. Praznik skuša prodreti v globino in notranje jedro Kristusove skrivnosti, v jedro, iz katerega pritekajo vsa velika dela v naše odrešenje, posebno še Kristusova daritev na križu. In to je tista ljubezen, ki je bila od vekov skrita v brezdanjih globinah troedinega Boga, ki pa si je prevzela našo človeško naravo in nas v Kristusu začela ljubiti tudi s človeškim srcem ter dosegla svoj vrhunec v kalvarijski daritvi, ko so iz prebodene Kristusove strani začele teči reke žive vode, ki odslej nikdar več ne bodo usahnile. Zgodovina češčenja Jezusovega Srca se začenja z apostolom Janezom, ki se je naslonil na Jezusove prsi (prim. Jn 13,15;21,20) in apostola Pavla, ki je svoje vernike imel rad v Ljubezni Jezusa Kristusa (prim. Flp 1,8). Češčenje Jezusovega Srca so širili srednjeveški mistiki, posebno sveti Bernard, sveti Bonaventura in sveti Bernardin. Češčenje Srca Jezusovega se nanaša na tisto, kar je pri Kristusu in sploh pri skrivnosti odrešenja najglobljega, kar zajema iz globin njegove Božje - človeške ljubezni. Častiti Srce Jezusovo torej pomeni častiti Jezusovo osebo s posebnega vidika njegove odrešenjske ljubezni Zato je jasno, da ta pobožnost nikakor ne nasprotuje drugim zdravim pobožnostim, ki jih Cerkev priporoča, temveč jih krepi, poglablja in prešinja.

2 obvestila Na prvi petek, 3.6., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob uri Jezusove smrti, ob 15h, bo v cerkvi na Brezovici rožni venec Božjega usmiljenja. Po maši bo molitev pred najsvetejšim do 20:30 ure. Lepo povabljeni Na prvo soboto, 4.6., bo molitev rožnega venca s premišljevanjem pred sveto mašo ob 18:15. Prva nedelja v juniju, 5.6., je krstna nedelja. Priprava staršev in botrov bo v ponedeljek, ob 20h. Vaš dar pri sv. maši na prvo nedeljo v juniju bo namenjen za dokončanje del na koru. Dokončno se urejajo stojišča za pevce, talno gretje, pohodni tlak in razsvetljava na koru. Romanje naše župnije v ljubljansko stolnico bo v nedeljo, 5. junija. Peš se bomo odpravili od župnijske cerkve ob 13h. Kdor ne more peš, je povabljen, da se nam pridruži ob 15h na škofijskem dvorišču. Tu se bomo pripravili na vstop skozi svetoletna vrata in se udeležili molitve v solnici ob uri. Ob 16h bo romarska sveta maša. V stolnico bomo vstopili skozi svetoletna vrata. Ta vstop ima simbolni pomen prehod iz običajnega sveta v svetišče, iz vsakodnevnega življenja k Bogu. Gre za moč simbola, ki vključuje romanje, zakrament spovedi in sveto evharistijo ter nas spominja, kdo smo in komu pripadamo. Srečanje Besede življenja bo v ponedeljek, 6.6. po sv. maši v Marijinem Domu. V nedeljo, 12. junija ob 16h je na Dobrovi slovesnost 300-letnice cerkve. V soboto, 18. junija je na Brezjah 48. narodno romanje bolnikov in invalidov. Ob 9h se bo na trgu pred cerkvijo po ustaljenem programu začela priprava na mašo z molitvijo rožnega venca in petjem, ob 10h pa bo slovesna romarska maša. Priprava na obisk kipa Fatimske Matere Božje in predstavitev z dia - projekcijo pod naslovom: Z Marijinimi sporočili v Fatimi zaznamovano stoletje, bo v soboto, 18. junija ob 20h v Marijinem Domu. Predstavitev bosta imela Severin in Mojca Maffi. Lepo povabljeni. Obisk kipa Fatimske Matere Božje v naši županiji bo v četrtek, 7. julija. Ob 7.30 bo sprejem in ob 8h sveta maša na Brezovici. Celotni potek romanja Marijinega kipa v naši dekaniji bo objavljen naslednjič.

3 z Marijinimi sporočili v Fatimi zaznamovano stoletje Bližamo se stoletnici fatimskih dogodkov, ki so se odvijali v letih 1916 in Nanjo je opozoril papež Benedikt XVI., ko je kot romar ob obisku Fatime v maju 2010 izrekel pomenljive besede:»naj sedem let, ki nas loči od stoletnice prikazovanj naše fatimske Gospe, pomaga do zmage njenega brezmadežnega Srca.«S tem je oznanil tudi cilj sedemletne priprave in samega obhajanja stoletnice: zmaga Marijinega brezmadežnega Srca, z njo pa zmaga presvetega Jezusovega Srca. Papež Pij XII. je imel fatimsko sporočilo za»največji Božji poseg po Mariji v zgodovini Cerkve in človeštva po smrti apostolov«. Paul Claudel (umrl 1955), eden največjih francoskih pesnikov je zapisal:»fatima je največji verski dogodek prve polovice 20. stoletja, prekipevajoč izliv nadnaravnega v tem v snov ujetem svetu.«veliki francoski mariolog in strokovnjak za Marijina prikazovanja René Laurentin je zapisal:»fatima je brez dvoma najbolj preroška med modernimi prikazovanji. Istega leta (1917), v katerem je v Rusiji komunistični ateizem prišel na oblast in jo je razširil na dobro tretjino človeštva, je prišla Devica s svojim klicem k molitvi za konec preganjanj in spreobrnjenje Rusije. «Lahko soglašamo s papežem sv. Janezom Pavlom II., ki je rekel, da je povabilo Božje Matere v Fatimi (leta 1917) danes»bolj aktualno kot tedaj, celo bolj nujno«. Papež je tudi dejal:»poziv Marije, naše Matere v Fatimi, naj stori, da se bo vsa Cerkev čutila dolžno odgovoriti na zahteve naše Gospe [ ] Sporočilo ji nalaga obveznost.«papež Benedikt XVI. je ob istem obisku na Portugalskem 13. maja 2010 dejal, da je s fatimskimi dogodki Bog odprl okno upanja, ker mu je človek zaprl vrata.»v Fatimi nas Devica Marija vse vabi, da gledamo na zemljo kot na kraj svojega romanja proti dokončni domovini, ki so nebesa. V resnici smo mi vsi romarji in potrebujemo Mater, da nas vodi.«obenem je posvetil vse duhovnike:»mati Brezmadežna, na tem milostnem kraju, sklicani od ljubezni tvojega Sina Jezusa, velikega in večnega duhovnika, se mi, sinovi v Sinu in njegovi duhovniki, posvetimo tvojemu materinskemu Srcu, da bi zvesto izpolnjevali Očetovo voljo.«lizbonski patriarh José Policarpo je na željo papeža Frančiška posvetil njegov pontifikat skupaj s portugalskimi škofi fatimski Materi Božji. Slovesnost je potekala na praznik fatimske Marije 13. maja Zbranim se je s pismom pridružil sam papež ter jim podelil apostolski blagoslov. Cerkev z obiskom papežev na najvišji način potrjuje resničnost fatimskih dogodkov, ki jih je potrdila že Marija sama 13. oktobra 1917, ko je napravila svetlobno znamenje s soncem zato, 'da bodo vsi verjeli'.

4 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Kancijan, muč. BR 19 + Ivan in Janez Slana tor Obiskanje Dev. Mar. BR 19 v zahvalo Devici Mariji 1.6. sre sv. Justin, mučenec BR 19 + Srečko Vrčon, 5. obl čet sv. Marcelin in Peter BR 8 v zahvalo 3.6. pet SRCE JEZUSOVO prvi petek BR 19 za Božje varstvo in blagoslov za zdravje in srečen porod 4.6. sob SRCE MARIJINO prva sobota BR družina Šivic in Tomanič + Franc Hočevar, 3. obl. in ++ brata Hočevar 5.6. ned 10. ned. med letom BR 7 + Jure Mahne, 3. obl. sv. Bonifcij, škof + Franc Potokar prva nedelja v + Jožefa Jarc, obl. mesecu + Ivan Jarc + Jožefa Jarc za žive in pokojne župljane LG Mole in + Karel Petrovčič ++ Gromovi VG Ivan Kozina, obl. + Pavla Brolih + Tatjana Oblak + Bogo in Marija Komelj + Franc Ostanek, 7. dan krstna nedelja BR 10 + Marinka Jaklič + Vito, obl. in ++starši Čuden + Marija Celarc, obl. Čiščenje cerkve na Brezovici, sreda, 4.6.: V Radno od Tržaške c. do mosta znamenja pri bogoslužju kadilo Kadílo je organska snov, ki pri sežiganju oddaja aromatičnen dim. Med ustrezne snovi sodijo različne vrste aromatičnega lesa, smole, listi, rastlinski plodovi, olja pa tudi kemični pripravki. Kadilo se že od pradavnine uporablja za polepšanje različnih svečanih obredov, zlasti pri bogoslužju. Ljudje so že od nekdaj v dimu, ki se dviga proti nebu, videli simbol molitve, ki se od človeka dviga k Bogu. Drugi simbol kadila je navzočnost Boga. Izraelci so na poti iz egiptovske sužnosti videli podnevi oblačen steber, ki jim je nakazoval pot v obljubljeno deželo.

5 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Norbert, škof BR 19 + Jožefa Čuden po namenu (K) 7.6. tor sv. Robert, opat BR 19 + Mihael Trabe + Janez Jarc 8.6. sre sv. Medart, škof BR 19 za zdravje + Slavka Sešek, 7. dan 9.6. čet sv. Primož in Felicijan BR 8 ++ družina Stanovnik (Vn. Gor. 5) pet sv. Bogumil, škof BR starša, sestra in brata Kosednar v čast Svetemu Duhu za prave odločitve sob sv. Barnaba, apostol BR 19 + Lojze Svete, 4. obl. in + Matej Svete, 25. obl. + Anton Rozman + Pepca Umek, obl ned 11. ned. med letom sv. Eskil, mučenec BR 7 za žive in pokojne župljane ++ Dolinar LG Pavla Prah VG 8 30 BR 10 + Marija Židanek + Ivan Klemen, obl. in + Terezija Klemen + Franc in Ivanka Rožnik, obl. + Ivanka Rihar, 7. dan + Frančiška in Jernej Jamnik ter + Terezija Klemen ++ Mravljetovi in Anton Oblak Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, 11.6.: V Radno od mosta do konca skupine in srečanja Mešani PZ ima vaje v Marijinem domu ob sredah od 20:00 do 22:00. V sredo je na Logu v kapeli srečanje Molitvene skupine ob 18:00. V četrtek je na Logu v kapeli ob 20:15 srečanje skupine Prenova v Duhu. Skrbnik kapele na Logu je Roman Logar; telefon: Spletna stran župnije Brezovica:

6 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Eskil, mučenec BR 19 + Anton Turšič + Anton in Jožica Rode ter ++ starši Trček tor sv. Valerij in Rufin BR 19 za dušno in telesno zdravje + Boris Čičmirko sre sv. Vid, mučenec BR 19 + Alojz Maček, obl. + Cvetko Gubanec, 7. dan čet sv. Beno, škof BR 8 + Jože Gregorič, župnik pet sv. Albin, duhovnik BR 19 + Gabrijel Zupančič, obl sob sv. Marko in Marcelin BR 19 + Tomaž in starši Brank ter ++ starši, sestri in brata Kramar ned 12. ned. med letom BR 7 za žive in pokojne župljane sv. Romuald, opat LG družina Černetič in Fras ++ Gromovi VG Marija Tompa ++ družina Komelj in Šašelj + Ivanka in Vinko Gregorc BR 10 + Jože in starša Namjesnik Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, 18.6.: Remšarjeva ul. Dan državnosti Dan državnosti je praznik za vse, ki v srcu nosijo ljubezen do domovine. Letos ga praznujemo še s posebnim poudarkom ob 25 letnici samostojne države Slovenije. Slovenska skupščina je 25. junija 1991 razglasila neodvisnost Slovenije in prevzela nadzor nad svojimi mejami. Jugoslovanska oblast ni priznala slovenske samostojnosti. 27. junija so se začeli oboroženi spopadi med jugoslovanskimi enotami ter slovensko Teritorialno obrambo in slovensko policijo. Slovenska vojska in policija sta v nekaj dneh zaustavili več oklepnih enot, vnovič zasedli mejne prehode, jugoslovansko vojsko na slovenskih tleh pa blokirali v vojašnicah. Vojna je bila končana 3. julija Hkrati z oboroženim spopadom je potekala tudi diplomatska dejavnost. Zaradi vojaškega posredovanja jugoslovanske strani in odločnosti, s katero je Slovenija branila pravico do samoodločbe, je njen mednarodni ugled naglo rasel. Slovenija je bila jeseni 1991 že samostojna država, a je morala še čakati na priznanje najpomembnejših držav sveta. Do 15. januarja 1992 jo je priznala večina članic Evropske skupnosti in 22. maja 1992 je Slovenija postala 176. članica OZN. Tega dne je pred sedežem organizacije v New Yorku zaplapolala slovenska zastava.

7 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Silverij, papež BR 19 za dar vere tor sv. Alojzij, redovnik BR 19 + Marija Židanek + Alojzij Kavčič + Alojzij in Štefka Slabe sre sv. Tomaž More, muč. BR 19 + Ivan in Janez Slana čet sv. Jožef Cafasso, duh BR 8 za duhovne in redovne poklice pet ROJ. JANEZA KRSTNIKA LG 19 + Stane in Zalka Novak, obl. +Marija in +Ivan, ++Petkovšek sob DAN DRŽAVNOSTI BR 19 za domovino + Alojzij in Frančiška Lenaršič ned 13. ned. med letom BR 7 za žive in pokojne župljane sv. Jožef Marija VG Peter in Ljudmila Gregorc Escriva, Opus Dei žegnanje na Logu LG 10 BR 10 + Janez Marinko in starši ++ starši Rupnik, Pezdir in Nagovnak ++ Mole + Ivan in Marija Turk + Franc Prah, obl. in + Pavla Prah + Marija in Ivan ter ++ iz družine Petkovšek v čast Svetemu Duhu Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, 25.6.: Tržaška c. od št. 364 do 418 Seznam čiščenja cerkve na Brezovici: sobota, 2.7. Tržaška c. od št. 420 do 430 sobota, 9.7. Tržaška c. od št. 432 do Brežne poti sobota, Brežna pot, Tržaška c. od Brežne do Gornje poti sobota, Gornja pot, Tržaška c. od Gornje poti do Starovaške c. sobota, Starovaška, Brezoviška od Tržaške do Skodlarja sobota, 6.8. Brezoviška od Skodlarja do konca sobota, Drobtinška cesta sobota, Tržaška c. od Drobtinške c., parne, Lukovica sobota, Tržaška c. od Lukovice do črpalke OMV sobota, 3.9. Tržaška c. od črpalke OMV do trgovine Mercator, Malovaška sobota, Poštna ul. sobota, Tržaška c. od Poka do št. 505, neparne sobota, Podpeška c. parne in neparne sobota, Komarijska, Šolska, Debevčeva, Za grabnom sobota, Na Lazih (Brezovica) sobota, Cesta na postajo sobota, Sodnikarjeva, Jevčeva, Podcvetija

8 Dragomer Log Vnanje Gorice sv. Lovrenc sv. Janez Krstnik Sveti Duh veroučna obvestila Prvi teden v juniju prejmejo otroci veroučna spričevala, ki jih nato v nedeljo, 5. junija ali 12. junija prinesejo nazaj. Počitniški dnevi za ministrante in otroški pevski zbor bodo v Strunjanu od 26. do 30. junija. Oratorij 2016 bo na Brezovici od ponedeljka do petka Na voljo so tudi prijavnice. URADNE URE: ponedeljek in sreda od 18h do 18:45. Vedno pa lahko dobite župnika po sveti maši. Za pogovor ali pripravo dokumentov pokličite po telefonu ali sporočite na e-pošto. KRST: Krstna nedelja je prva v mesecu. Sv. krst je med mašo, ki je ob 10h. Priprava na krst je v ponedeljek pred prvo nedeljo v mesecu zvečer po maši ob 20h. Že pred pripravo na krst se oglasite osebno v župnišču. Če otrok ni iz naše župnije potrebujete dovoljenje za krst v drugi župniji, ki ga izda domači župnik. POROKA: Za poroko se oglasite vsaj dva meseca pred poroko. Če ženin ali nevesta ni iz naše župnije, prinese krstni in samski list iz župnije krsta, kjer je bil/a krščen/a. Če pa oba prihajata iz drugih župnij pa poleg krstnih in samskih listov prineseta še odpustnico iz župnije bivanja. Vsak par prinese tudi potrdilo o opravljenem tečaju oz. šoli za zakon. Več informacij o pripravi na krščanski zakon dobite na: POGREB: Za pogreb se oglasite čimprej, da se lahko določi ustrezen dan in ura pogreba, preden se dogovorite s pogrebnim zavodom. Običajno je pogreb s sveto mašo. Največ lahko namenimo pokojniku s sveto mašo za sedmi in trideseti dan po pogrebu. ŽUPNIJSKA KARITAS: Uradne ure so vsak prvi četrtek v mesecu od 18h do 19h. BOLNIŠKI DUHOVNIK: Za obisk bolnika v UKC Ljubljana ali OI Ljubljana pokličite bolniškega duhovnika na telefon in se dogovorite za pogovor, sveto obhajilo, spoved ali bolniško maziljenje vaših domačih, če so v bolnišnici. To dejanje je izraz ljubezni in odgovornosti do naših najbližnjih. ŽUPNIJA BREZOVICA, Starovaška c. 19, 1351 Brezovica pri Ljubljani, župnik Jožef Poje Tel: ali 01/ , e-naslov: jozef.poje@rkc.si ali zupnija.brezovica@rkc.si TRR: SI (za nove orgle) in SI (račun župnije)

Microsoft Word - Pastoralni koledar doc

Microsoft Word - Pastoralni koledar doc PASTORALNI KOLEDAR ŽUPNIJE ŠMARJETA za pastoralno leto 2013/2014 Legenda Državni praznik (dela prosti dnevi) Nedelja Župnijska romanja Dejavnosti za člane ŽPS Dejavnosti mladinske in študentske pastorale

Prikaži več

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx Statistika leta 217 in napovednik leta 218 Za nami je leto 217, ki je bilo v veliko stvareh prelomno in je zaznamovalo našo župnijo. Večino dogodkov ste lahko ovrednotili in se jih spomnili z zapisom v

Prikaži več

Pred nami

Pred nami Leto II., št. 106, 20. nedelja med letom; 16.8.2015 Naša oznanila Cerkev čistijo iz Štrihovca, Bog povrni! Z današnjo nedeljo 16.8.2015 se spet vrača običajni nedeljski razpored sv. maš, torej ob 07.30

Prikaži več

Beseda novega župnika

Beseda novega župnika ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2018 od 28.5. do 1.7. JUNIJ številka 6 Biti duhovnik Blaženih juter trenutki največji: mašnik nad čudežem Božjim strmi: križani Jezus je v rokah njegovih,

Prikaži več

1. Ki je za nas krvavi pot potil Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nez

1. Ki je za nas krvavi pot potil Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nez 1. Ki je za nas krvavi pot potil 7.12.1991 nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nezvestobo sv. očetu, Cerkvi in Bogu. 5.8.1994 Ponovno vas vabim,

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

Je pred nami nov dan

Je pred nami nov dan NAŠE OBČESTVO Ljubljana Sv. Trojica Leto XXXV 9/2017 Biti Cerkev pomeni biti občestvo V homiliji na letošnje binkošti je papež Frančišek posvaril pred dvema ponavljajočima se skušnjavama:»prva je ta, da

Prikaži več

DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014

DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014 DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014 O pojdi še k bratom, pomlad, jim upa v srca vlij, in novih jim moči prinesi in svetlih še nad. Pridi, pomlad, bl. A. Grozde Besedila

Prikaži več

Beseda novega župnika

Beseda novega župnika ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2018 od 3.12. do 30.12. DECEMBER številka 12 Prvi častilci Kaj se vam zdi, pastirci vi, al' ste kaj slišali? Veseli glas gre dol do nas, 'z nebes veseli

Prikaži več

Je pred nami nov dan

Je pred nami nov dan NAŠE OBČESTVO Ljubljana Sv. Trojica Leto XXXIV 6-8/2014 Molitev za življenje Od petka, 30. maja, do sobote 7. junija je na pobudo gibanja Duhovniki za življenje (Priests for Life) potekala molitev k Svetemu

Prikaži več

Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom

Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom vsebina Panonskim cvetovom na pot 7 Prvi cvet: Dežela ob rekah 9 Drugi cvet: sveta ciril in Metod

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakost

BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakost BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA 25. 3. 1. 4. DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakosti z Bogom, ampak je sam sebe izničil, tako da je prevzel podobo

Prikaži več

List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo

List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo v mesecu juniju, še posebej ob prazniku prvakov apostolov,

Prikaži več

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Krst je novo rojstvo, novo življenje. Brez krsta bi zapadli zakonu izvirnega greha. Ko se spominjamo dejanja Pilatove obsodbe, vemo, da je to

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

Nrast_05_08.qxd

Nrast_05_08.qxd NOVA RAST le glasilo molivcev za duhovne poklice to XXII, april 2012, šte vil ka 2 Teden molitve za duhovne poklice na župniji Foto: I. Vinovrški M. Kramberger Daruj svoje srce Gospodu Daruj svoje srce

Prikaži več

6

6 30. 6. 1. berilo: 1 Kr 19,16b.19-21; Psalm: 16;2. berilo: Gal 5,1.13-18; Evangelij: Lk 9,51-62 13. NEDELJA MED LETOM Jezusove zahteve do učencev Evangeljski odlomek ima dva dela: Najprej vidimo, kako Jezusa

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos 16. junija. Nauk o Sveti Trojici se je izoblikoval

Prikaži več

Microsoft Word - MO_Oznanila_julij2019_b.doc

Microsoft Word - MO_Oznanila_julij2019_b.doc znanila župnije Dolenja vas, Rokov lončarski zvon. letnik XXIX., št. 7, 1. julij 2019 Počitek Človek se uči celo življenje. In večinoma se učimo zato, da lahko delamo, kajti s tem, ko delamo smo koristni

Prikaži več

OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. K

OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. K OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. Kot hitri vlak, kadar stojim pred zapornico. Vem, da

Prikaži več

List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse

List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse zabavnimi pripomočki, ki jih ponujajo ob koncu leta

Prikaži več

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem tr

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem tr OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem trpela. Ti si tudi naša mati: tvoja materinska roka nas

Prikaži več

VSEBINA I. MOLITVENE URE Molimo Jezusa S psalmi slavimo Gospoda Za edin

VSEBINA I. MOLITVENE URE Molimo Jezusa S psalmi slavimo Gospoda Za edin VSEBINA I. MOLITVENE URE...................... 7 1. Molimo Jezusa......................... 9 2. S psalmi slavimo Gospoda................ 27 3. Za edinost in vero...................... 49 4. Na čast Srcu

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnic

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnic Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnice«(jn 16,13). Jezus je svojim učencem obljubil, da

Prikaži več

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure Bajc, 8. r. Juretova pra stara mama in pra stari tata pri poroki; slikano na mostu čez reko Vipavo

Prikaži več

DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. SVETO LETO BOŽ

DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik.   SVETO LETO BOŽ DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: 01 420 25 50. Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. www.salve.si/ig SVETO LETO BOŽJEGA USMILJENJA Božje usmiljenje je veliko. Tako nas

Prikaži več

Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca "Dragi otroci! To župni

Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca Dragi otroci! To župni Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca 1984. "Dragi otroci! To župnijo sem posebej izbrala in jo želim voditi. V ljubezni

Prikaži več

Test

Test M A R I J I N L I S T župnije Cirkovce 23. 6. 2019 LETO 16 ŠTEVILKA 25 12. navadna nedelja KDO JE JEZUS? Evangelij današnje nedelje nam pomaga odgovoriti na vprašanje»kdo je Jezus?«. Preberimo prvi del:»ko

Prikaži več

Brat in sestra na oltarju V letu velikega jubileja, 13. maja 2000, je trg pred baziliko rožnovenske Matere Božje v Fatimi napolnilo kar milijon in pol

Brat in sestra na oltarju V letu velikega jubileja, 13. maja 2000, je trg pred baziliko rožnovenske Matere Božje v Fatimi napolnilo kar milijon in pol Brat in sestra na oltarju V letu velikega jubileja, 13. maja 2000, je trg pred baziliko rožnovenske Matere Božje v Fatimi napolnilo kar milijon in pol romarjev. Vzrok za to je bil obisk papeža Janeza Pavla

Prikaži več

Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom

Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI 2017 1številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom je pred nami nov Mihaelov Z list. Ta ima tudi letos

Prikaži več

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon PRIPRAVILA: JANUAR PON 7.jan 14.jan Nastop Velenje 21.jan 28.jan TOR 1.jan 8.jan Skupna tombola 15.jan 22.jan 29.jan SRE 2.jan 9.jan 16.jan 23.jan 30.jan Sv. maša ČET 3.jan Nastop RD Polzela 10.jan 17.jan

Prikaži več

JUNIJ, JULIJ, AVGUST 2016 LETO XXVI 4 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. P

JUNIJ, JULIJ, AVGUST 2016 LETO XXVI 4 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik.   P JUNIJ, JULIJ, AVGUST 2016 LETO XXVI 4 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: 01 420 25 50. Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. www.salve.si/ig POČITNICE DNEVI ODDIHA IN DUHOVNE SPROŠČENOSTI Kmalu

Prikaži več

Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: do: Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1

Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: do: Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1 Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: 11. 6. 2018 do: 6. 7. 2018 Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1 11. 6. 2018 08:00:00 Religije in pravo (04678) - 3

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi.

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi. Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi. Ta dan praznujemo največji čudež in temelj naše vere,

Prikaži več

Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom:

Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom: Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom: Sandra Pohole, K8 dizajn Izdaja: prva Izdaja: Založba

Prikaži več

JUDOVSTVO

JUDOVSTVO JUDOVSTVO NEKAJ ZGODOVINE Začetek Judovstvo je ustvaril Abraham V drugem tisočletju pr.kr Verovanje v Jahveja- edinega boga in stvarnika sveta, ki je izbral izraelsko ljudstvo Razširjalo se je po celem

Prikaži več

TEMA 19. EVHARISTIJA (1) 1. ZAKRAMENTALNA NARAVA PRESVETE EVHARISTIJE 1.1. Kaj je evharistija? Evharistija je zakrament, po katerem pri liturgičnem sl

TEMA 19. EVHARISTIJA (1) 1. ZAKRAMENTALNA NARAVA PRESVETE EVHARISTIJE 1.1. Kaj je evharistija? Evharistija je zakrament, po katerem pri liturgičnem sl TEMA 19. EVHARISTIJA (1) 1. ZAKRAMENTALNA NARAVA PRESVETE EVHARISTIJE 1.1. Kaj je evharistija? Evharistija je zakrament, po katerem pri liturgičnem slavju Cerkve postane navzoča oseba Jezusa Kristusa (ves

Prikaži več

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 83 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji mesečnega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 83 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji mesečnega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 83 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji mesečnega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v mesecu juliju v naši PZD. Tudi mesec julij je za

Prikaži več

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v mesecu aprilu v naši PZD. Vse se je pletlo okrog velikega

Prikaži več

Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenj

Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenj Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenje. Dojenje je nadaljevanje tesne povezave, ki sta jo

Prikaži več

MOLITVENA URA ZA DUHOVNIKE

MOLITVENA URA ZA DUHOVNIKE MOLITVENA URA ZA DUHOVNIKE Pesem: Mogočno se dvigni V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen. D: Gospod, združeni s tistim Božjim namenom, s katerim si ti sam na zemlji slavil nebeškega Očeta in ga

Prikaži več

ŽUPAN OBČINA LOGATEC e: Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka: 013-1/201

ŽUPAN OBČINA LOGATEC   e: Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka: 013-1/201 ŽUPAN OBČINA LOGATEC www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 Številka: 013-1/2019-80 Datum: 4. 3. 2019 OBČINSKI SVET POROČILO O IZVRŠEVANJU

Prikaži več

Štev

Štev Agencija za šport Novo mesto, Kettejev drevored 2, 8000 Novo mesto Tel.: 07 393 29 30, Fax.: 07 393 29 39, SI 44436513, www.as-nm.si Novo mesto, 28. 9. 2013 ŽENSKE DELAVSKE ŠPORTNE IGRE 2013 - KOLESARJENJE

Prikaži več

SPOROČILA BOGA OČETA 1. SPOROČILO SVETEGA BOGA, VEČNEGA OČETA LESKOVCA, OB LJUBI MOJI SINOVI IN HČERE! ALI ME POZNATE? KDO SEM JAZ ZA

SPOROČILA BOGA OČETA 1. SPOROČILO SVETEGA BOGA, VEČNEGA OČETA LESKOVCA, OB LJUBI MOJI SINOVI IN HČERE! ALI ME POZNATE? KDO SEM JAZ ZA SPOROČILA BOGA OČETA 1. LESKOVCA, 15.7.2012 OB 11.30 LJUBI MOJI SINOVI IN HČERE! ALI ME POZNATE? KDO SEM JAZ ZA VAS IN V VAŠEM ŽIVLJENJU? ALI ME RES ŽELITE POZNATI? NE BOJTE SE ME, KER SEM VEDNO Z VAMI!

Prikaži več

OBISK MARIJE ROMARICE IZ FATIME V SVETEM LETU USMILJENJA oblikovanje Lojze Čemažar, izvedba Salve d.o.o. Ljubljana MARIJA OKNO UPANJA

OBISK MARIJE ROMARICE IZ FATIME V SVETEM LETU USMILJENJA oblikovanje Lojze Čemažar, izvedba Salve d.o.o. Ljubljana MARIJA OKNO UPANJA OBISK MARIJE ROMARICE IZ FATIME V SVETEM LETU USMILJENJA oblikovanje Lojze Čemažar, izvedba Salve d.o.o. Ljubljana MARIJA OKNO UPANJA PRIPRAVA NA MARIJIN PRIHOD OBHAJANJE PETIH PRVIH SOBOT OD 2. JANUARJA

Prikaži več

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE MAJ 2012 Milo donijo maja zvonovi Milo donijo maja zvonovi, v vonju kipijo širni bregovi; Materi sveti klanjajo se, h

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE MAJ 2012 Milo donijo maja zvonovi Milo donijo maja zvonovi, v vonju kipijo širni bregovi; Materi sveti klanjajo se, h OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE MAJ 2012 Milo donijo maja zvonovi Milo donijo maja zvonovi, v vonju kipijo širni bregovi; Materi sveti klanjajo se, hočejo vneti zanjo srce. Prosijo vdani: Mati nebeška,

Prikaži več

Župnijska Oznanila Trnja in Zagorja 12. in 13. ned. med letom 23. In Leto XVII., 24 (924) KAJ PRAVIJO LJUDJE, KDO SEM? V današnji družbi ne

Župnijska Oznanila Trnja in Zagorja 12. in 13. ned. med letom 23. In Leto XVII., 24 (924) KAJ PRAVIJO LJUDJE, KDO SEM? V današnji družbi ne Župnijska Oznanila Trnja in Zagorja 12. in 13. ned. med letom 23. In 30.6.2019 Leto XVII., 24 (924) KAJ PRAVIJO LJUDJE, KDO SEM? V današnji družbi ne preživiš brez svetovalcev, vodnikov, različnih terapevtov,

Prikaži več

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina na naše rajne. Je v znamenju premišljevanja o minljivosti.

Prikaži več

TEMA 12. VERUJEM V SVETEGA DUHA. VERUJEM V SVETO KATOLIŠKO CERKEV 1. VERUJEM V SVETEGA DUHA 1.1. Tretja oseba presvete Trojice V Svetem pismu je Sveti

TEMA 12. VERUJEM V SVETEGA DUHA. VERUJEM V SVETO KATOLIŠKO CERKEV 1. VERUJEM V SVETEGA DUHA 1.1. Tretja oseba presvete Trojice V Svetem pismu je Sveti TEMA 12. VERUJEM V SVETEGA DUHA. VERUJEM V SVETO KATOLIŠKO CERKEV 1. VERUJEM V SVETEGA DUHA 1.1. Tretja oseba presvete Trojice V Svetem pismu je Sveti Duh poimenovan z različnimi imeni: med drugim kot

Prikaži več

DEVETDNEVNICA K SV. JOŽEFMARIJU ZA DELO Molitev k sv. Jožefmariju Bog, ki si po posredovanju presvete Device Marije podelil duhovniku svetemu Jožefmar

DEVETDNEVNICA K SV. JOŽEFMARIJU ZA DELO Molitev k sv. Jožefmariju Bog, ki si po posredovanju presvete Device Marije podelil duhovniku svetemu Jožefmar DEVETDNEVNICA K SV. JOŽEFMARIJU ZA DELO Molitev k sv. Jožefmariju Bog, ki si po posredovanju presvete Device Marije podelil duhovniku svetemu Jožefmariju neštete milosti in ga izbral kot zvesto orodje

Prikaži več

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december. November je resen zato, ker je zaznamovan z obiski

Prikaži več

LETNIK XXI. MAJ - JUNIJ let

LETNIK XXI. MAJ - JUNIJ let LETNIK XXI. MAJ - JUNIJ 2013 5 6 1981 2013 32 let KOMENTAR K MARIJINEMU SPOROČILU PO VIDKINJI MARIJI PAVLOVIĆ 25. maja 2013 MOČNA MOLITEV ODPIRA SRCE Marijin klic nas v tem sporočilu usmerja k njenemu

Prikaži več

Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OT

Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OT Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ - 24. december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OTROK ČUDEŽNO BITJE! TOPLO, ISKRENO, VEDOŽELJNO, IGRIVO,

Prikaži več

BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pris

BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pris BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM 19. 11. 2017 26. 11. 2017 Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pristopil je tisti, ki je bil prejel pet talentov, in je

Prikaži več

Obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji 2016 POSTOJNA (31. julij 5. avgust) sobota Postojna nedelja Postojna pone

Obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji 2016 POSTOJNA (31. julij 5. avgust) sobota Postojna nedelja Postojna pone Obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji POSTOJNA (31. julij 5. avgust) 30.7. sobota Postojna 31. 7. nedelja Postojna 1.08. ponedeljek Postojna 2. 8. torek Postojna 3. 8. sreda Postojna 4. 8. Postojna

Prikaži več

Microsoft Word - Delovni list.doc

Microsoft Word - Delovni list.doc SVETOVNE RELIGIJE Spoznal boš: krščanstvo - nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo islam: nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo stik med religijama

Prikaži več

Microsoft Word - 1 kateheza - USTVARJENI ZA VESELJE.docx

Microsoft Word - 1 kateheza - USTVARJENI ZA VESELJE.docx Pred nami so kateheze, ki jih je v pripravi na 8. svetovno srečanje družin (Philadelphija, ZDA, 22. - 27. 9. 2015) pripravila nadškofija Philadelphia v sodelovanju z papeškim svetom za družino. Te kateheze

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9 Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. - 7. september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9. Globus Slovenci po svetu Dokumentarna oddaja Ljudje

Prikaži več

Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nam

Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nam Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nami je sto let župnije, pred nami je večnost. Božje razodetje

Prikaži več

april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih fr

april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih fr april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih freskah upodobljeni ljudje različne starosti, stanu in

Prikaži več

glasilo indd

glasilo indd Glasilo župnije s Salezijanskim Mladinskim Centrom Ljubljana R akovnik MAJ 2019/ŠTEVILKA 5/LETO XXXVII Jn 10,27 30 BOG, DOBRI PASTIR B ožja podoba dobrega pastirja, ki ljubeče varuje svoje ovce in skrbi

Prikaži več

MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v

MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v službo in zelo rada tudi pospravlja. Kuha pa ne rada.

Prikaži več

The Holy See Poslanica papeža Benedikta XVI. za 26. svetovni dan mladih (Madrid, avgust 2011)»Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni

The Holy See Poslanica papeža Benedikta XVI. za 26. svetovni dan mladih (Madrid, avgust 2011)»Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni The Holy See Poslanica papeža Benedikta XVI. za 26. svetovni dan mladih (Madrid, 16. 21. avgust 2011)»Ukoreninjeni in sezidani v Kristusu ter utrjeni v veri«(kol 2,7) Dragi prijatelji, pogosto mislim na

Prikaži več

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10.

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10. Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 VOLILNA ENOTA 01 Ime liste: 1 LISTA ZORANA JANKOVIĆA Preferenčnih glasov: 114 Glasov lista: 1879 6.07% 1 Anton Podobnik 56 2.98 2 Sonja Vegelj 7 0.37 3 Mirko Prapertnik

Prikaži več

Poročilo - december 2017 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje:

Poročilo - december 2017 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: 1. 12. 2017 31. 12. 2017 Račun: SI56 6100 0001 3621 087 Začetno stanje: 7.155,79 EUR Breme: 8.718,45

Prikaži več

Poročilo - maj 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje:

Poročilo - maj 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: 1. 5. 2019 31. 5. 2019 Račun: SI56 6100 0001 3621 087 Začetno stanje: 16.089,09 EUR Breme: 13.842,03

Prikaži več

3

3 3. VELIKONOČNA NEDELJA Prvo berilo: Apostoli in Sveti Duh pričujejo o Jezusovem vstajenju Apd 5,27-32.40-41 Berilo iz Apostolskih del. Tiste dni je véliki duhovnik zasliševal apostole:»ali vam nismo zabičali,

Prikaži več

Tednik 9

Tednik 9 Mentorica: Ana Plesec Urednica: Sara Gregorc Dragi bralci, pred seboj imate novo izdajo Tednika ŠC PET Udobno se namestite, vzemite si nekaj za piti in jesti in uživajte v branju našega novega TEDNIKA

Prikaži več

Naša zupnija LETO XXVIII NOVEMBER 2018 ŠTEVILKA 10 HVALA VEČNEMU BOGU Bliža se zahvalna nedelja. Na ta dan bomo pred oltarjem opazili nekaj pridelkov

Naša zupnija LETO XXVIII NOVEMBER 2018 ŠTEVILKA 10 HVALA VEČNEMU BOGU Bliža se zahvalna nedelja. Na ta dan bomo pred oltarjem opazili nekaj pridelkov Naša zupnija LETO XXVIII NOVEMBER 2018 ŠTEVILKA 10 HVALA VEČNEMU BOGU Bliža se zahvalna nedelja. Na ta dan bomo pred oltarjem opazili nekaj pridelkov z naših vrtov in njiv. To so darovi, ki smo jih prejeli

Prikaži več

_gradivo_št_3

_gradivo_št_3 DUŠA DUHOVNA ŠOLA Spoznavanje Božje ljubezni»daj mi duše, drugo vzemi«zajemimo iz duhovne izkušnje sv. Janeza Boska, da bi hodili v svetosti po poti naše posebne poklicanosti. (Vezilo 2014) DUŠA 3 2013/14

Prikaži več

CENIK

CENIK 1. Urejanje in vzdrževanje pokopališč in oddajanje prostorov za grobove v najem ter pogrebne storitve - Cene veljajo od 1.8.2015 1. POKOPALIŠKA DEJAVNOST: OPIS ENOTA CENA ZA ENOTO CENA Z DDV (22%) NAJEM

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 KAKO JE NAPOLEON USTVARIL EVROPSKI IMPERIJ učb.75-76 Učenec: > opiše, kako je Napoleon prišel na oblast, > opiše spremembe, ki jih je uvedel Napoleon in jih vrednoti, > pozna glavne vzroke in posledice

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 KAKO SE RIMSKA KURIJA PREKO ZAPOVEDANE MOLITVE NORČUJE IZ LASTNIH VERNIKOV IN IZ VSEH NAS, SAJ NAM JE VZELA ORODJE LASTNEGA DOZOREVANJA MOLITEV. JAVNO ZNANIH MOLITVENIH ALTERNATIV V ZAHODNI CIVILIZACIJI

Prikaži več

1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospo

1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospo 1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospod, usmili se (Gospod, zdaj sem tukaj pred teboj); Vsi,

Prikaži več

Z A P I S N I K

Z A P I S N I K Cesta 2. grupe odredov 40, 1295 Ivančna Gorica tel: 01 7887 260, faks: 01 7887 265 e-mail:osticnalj@guest.arnes.si Z A P I S N I K 2. seje Sveta staršev Osnovne šole Stična v šolskem letu 2011/12, ki je

Prikaži več

APRIL 2019 LETNIK XXXIX ŠT. 4 DOLŽINA, ŠIRINA, GLOBINA, VIŠINA KRISTUSOVE LJUBEZNI Dolžina te ljubezni je tri ure umiranja, osemnajst ur trpljenja (od

APRIL 2019 LETNIK XXXIX ŠT. 4 DOLŽINA, ŠIRINA, GLOBINA, VIŠINA KRISTUSOVE LJUBEZNI Dolžina te ljubezni je tri ure umiranja, osemnajst ur trpljenja (od APRIL 2019 LETNIK XXXIX ŠT. 4 DOLŽINA, ŠIRINA, GLOBINA, VIŠINA KRISTUSOVE LJUBEZNI Dolžina te ljubezni je tri ure umiranja, osemnajst ur trpljenja (od devetih zvečer do treh popoldne) in triintrideset

Prikaži več

knj 173 Halas.indd

knj 173 Halas.indd pod katerimi se izšolal: pod vplivom pisatelja Miška Kranjca!«Študiral je pravo in po vojni deloval kot sodnik. Umrl je leta 1969 v Ljubljani, kjer je živel. Miško Kranjec, rojen leta 1908 v Veliki Polani,

Prikaži več

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B.

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. ZASEBNI NEPROFITNI RADIJSKI PROGRAM Pokritost Poglavitne značilnosti Javni servis nacionalna S svojimi programi zagotavlja

Prikaži več

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI LEONARDO DA VINCI ŽIVLJENJE Italijanski renesančni arhitekt,izumitelj,inženir,kipar in slikar. Rojen* 15. april 1452 Vinci, Toskana, Italija Umrl 2. maj 1519 Cloux, Francija Starši oče- Ser Piero da Vinci,

Prikaži več

tekmovalci_kat

tekmovalci_kat kategorija: Mulčki 1 13 Urh Luznar 2008 100 100 100 100 90 100 100 100 100 90 90 0 1070 2 12 Vid Šolar 2008 90 90 80 80 100 80 90 90 70 100 80 0 950 3 11 Miha Lušina 2008 60 80 90 90 70 90 80 80 40 70

Prikaži več

TEMA 20. EVHARISTIJA (2) 1. DARITVENA RAZSEŽNOST SVETE MAŠE 1.1. V kakšnem smislu je sveta maša daritev? Sveta maša je daritev v njej lastnem in poseb

TEMA 20. EVHARISTIJA (2) 1. DARITVENA RAZSEŽNOST SVETE MAŠE 1.1. V kakšnem smislu je sveta maša daritev? Sveta maša je daritev v njej lastnem in poseb TEMA 20. EVHARISTIJA (2) 1. DARITVENA RAZSEŽNOST SVETE MAŠE 1.1. V kakšnem smislu je sveta maša daritev? Sveta maša je daritev v njej lastnem in posebnem smislu, je nova glede na daritve naravnih religij

Prikaži več

SVETO VELIKONOČNO TRIDNEVJE VELIKI ČETRTEK KRIZMENA MAŠA To mašo opravi škof ob somaševanju z zborom duhovnikov svoje škofije. Pri njej blagoslovi sve

SVETO VELIKONOČNO TRIDNEVJE VELIKI ČETRTEK KRIZMENA MAŠA To mašo opravi škof ob somaševanju z zborom duhovnikov svoje škofije. Pri njej blagoslovi sve SVETO VELIKONOČNO TRIDNEVJE VELIKI ČETRTEK KRIZMENA MAŠA To mašo opravi škof ob somaševanju z zborom duhovnikov svoje škofije. Pri njej blagoslovi sveta olja. Izraža naj povezavo duhovnikov z njihovim

Prikaži več

14. ŠPORTNE IGRE PSS

14. ŠPORTNE IGRE PSS Organizacija iger Mitja Tavčer 041 464 998 Anton Vodopivec 051 325 100 Aleš Pribožič 070 710 361 Tuji gostje Aleksander Žnidarko 031 704 501 Damjan Stopar 041 491 481 Medijska podpora in nastanitve Klemen

Prikaži več

OBČINA OPLOTNICA O b č i n s k a u p r a v a Goriška cesta 4, 2317 OPLOTNICA tel.: 02/ , faks.: 02/ ,

OBČINA OPLOTNICA O b č i n s k a u p r a v a Goriška cesta 4, 2317 OPLOTNICA tel.: 02/ , faks.: 02/ , OBČINA OPLOTNICA O b č i n s k a u p r a v a Goriška cesta 4, 2317 OPLOTNICA tel.: 02/845-09-00, faks.: 02/845-09-09, e-mail: obcina.oplotnica@siol.net 1. NAZIV GRADIVA ZA TOČKO DNEVNEGA REDA NA OBČINSKEM

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

glasilo indd

glasilo indd Glasilo župnije s Salezijanskim Mladinskim Centrom Ljubljana R akovnik APRIL 2019/ŠTEVILKA 4/LETO XXXVII Lk 19,28 40 in Lk 22,14 23,56 TUDI JEZUS SE JE ZNAŠEL V STISKI E vangelist Luka nam v pasijonu prikazuje

Prikaži več

Praznik sv. Petra in Pavla 2012 Molitvena ura za duhovne poklice (pripravil Vlado Bizjak) Začetek s križem in počastitvijo Najsvetejšega zakramenta, č

Praznik sv. Petra in Pavla 2012 Molitvena ura za duhovne poklice (pripravil Vlado Bizjak) Začetek s križem in počastitvijo Najsvetejšega zakramenta, č Praznik sv. Petra in Pavla 2012 Molitvena ura za duhovne poklice (pripravil Vlado Bizjak) Začetek s križem in počastitvijo Najsvetejšega zakramenta, če je izpostavljen. Voditelj: Zbrali smo se ob prazniku

Prikaži več

Poročilo - april 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje:

Poročilo - april 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: 1. 4. 2019 30. 4. 2019 Račun: SI56 6100 0001 3621 087 Začetno stanje: 15.776,91 EUR Breme: 12.345,49

Prikaži več

Jesenice Sveti Lenart PISMO FARANOM Planina pod Golico Sveti Križ Leto XXIII - št. 1 januar 2019 Kdor hodi za Gospodom, gre v svetlo prihodnost, ne gl

Jesenice Sveti Lenart PISMO FARANOM Planina pod Golico Sveti Križ Leto XXIII - št. 1 januar 2019 Kdor hodi za Gospodom, gre v svetlo prihodnost, ne gl Jesenice Sveti Lenart PISMO FARANOM Planina pod Golico Sveti Križ Leto XXIII - št. 1 januar 2019 Kdor hodi za Gospodom, gre v svetlo prihodnost, ne glede na to, kaj se dogaja okoli nas. Kaj nam prinaša

Prikaži več

TEMA 4. BOŽJA NARAVA IN NJEGOVO DELOVANJE 1. KDO JE BOG? V teku zgodovine so si vse kulture zastavljale to vprašanje; to potrjuje tudi dejstvo, da se

TEMA 4. BOŽJA NARAVA IN NJEGOVO DELOVANJE 1. KDO JE BOG? V teku zgodovine so si vse kulture zastavljale to vprašanje; to potrjuje tudi dejstvo, da se TEMA 4. BOŽJA NARAVA IN NJEGOVO DELOVANJE 1. KDO JE BOG? V teku zgodovine so si vse kulture zastavljale to vprašanje; to potrjuje tudi dejstvo, da se prvi znaki civilizacije na splošno nahajajo v okolju

Prikaži več

RASTAFARIJANSTVO

RASTAFARIJANSTVO RASTAFARIJANSTVO UVOD Ko večina ljudi sliši besedo rastafarijanstvo pomisli na drede na glavi, reagge in uživanje marihuane. Vendar je rastafarijanstvo vse več kot to. To je način življenja in filozofija,

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

Hirohito Predstavitev za zgodovino

Hirohito Predstavitev za zgodovino Hirohito Predstavitev za zgodovino Splošno Rodil se je 29. aprila 1901 v Tokiu Umrl je 7. januarja 1989 prav tako v Tokiu 25. decembra 1926 je postal 124. japonski cesar Nasledil je duševno bolnega očeta

Prikaži več

LETO XXIX JUNIJ 2019 ŠTEVILKA 5 ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA Edini pogoj, da nekdo lahko prejme zakrament svetega krsta je, da veruje v Jezusa Kristusa.

LETO XXIX JUNIJ 2019 ŠTEVILKA 5 ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA Edini pogoj, da nekdo lahko prejme zakrament svetega krsta je, da veruje v Jezusa Kristusa. LETO XXIX JUNIJ 2019 ŠTEVILKA 5 ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA Edini pogoj, da nekdo lahko prejme zakrament svetega krsta je, da veruje v Jezusa Kristusa. V veliki večini primerov krščujemo male otroke, ki

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/ , e-pošta: Datum: Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki j

Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/ , e-pošta: Datum: Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki j Mestni trg 15, 4220 Škofja Loka, tel.04/51-12-305, e-pošta: ks@skofja-loka.si Datum: 11.02.2015 Z A P I S N I K 3. redne seje Sveta KS Kamnitnik, ki je bila v ponedeljek, 09.02.2015, s pričetkom ob 18.

Prikaži več