Diapozitiv 1

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Diapozitiv 1"

Transkripcija

1 Javni razpis za podukrep 16.9 Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani za leto 2017 Uroš Zgonec

2 Pravne podlage Uredba (EU) št. 1303/2013 Evropskega parlamenta in Sveta Uredba (EU) št. 1305/2013 Evropskega parlamenta in Sveta Uredba (EU) št. 1306/2013 Evropskega parlamenta in Sveta Uredba (EU) št. 1310/2013 Evropskega parlamenta in Sveta Uredba Komisije (EU) št. 1407/2013 Delegirana uredba Komisije (EU) št. 640/2014 Delegirana uredba Komisije (EU) št. 807/2014 Izvedbena uredba Komisije (EU) št. 808/2014 Izvedbena uredba Komisije (EU) št. 809/2014 PRP RS Mnenje o skladnosti sheme de minimis pomoči št. M Uredba o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje

3 Cilja podpore: Cilj podukrepa je spodbujanje razvoja novih oblik nekmetijskih dejavnosti na kmetijah, ki bi lahko prispevale k ustvarjanju novih delovnih mest na kmetijah in izboljšanje konkurenčnosti kmetijskih gospodarstev. Predmet podpore: Podpora je namenjena spodbujanju projektov sodelovanja med kmetijami in pravnimi osebami, v okviru katerih se na kmetiji poskusno izvedejo aktivnosti, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani, zdravstvenega varstva, socialnega varstva oziroma invalidskega varstva z namenom preučitve možnosti izvajanja teh aktivnosti na kmetiji.

4 Osnovni podatki o javnem razpisu Tip javnega razpisa: zaprti Razpisana sredstva: EUR od tega 80 % EKSRP, 20 % proračun RS Datum objave: Sprejem vlog: od do vključno do 24. ure Možno število: 100 točk, vstopni prag: 30 točk ARSKTRP: pregled, obdelava vlog, izdaja odločb

5 Predmet podpore Podpora je namenjena spodbujanju projektov sodelovanja med kmetijami in pravnimi osebami, v okviru katerih se na kmetiji poskusno izvedejo aktivnosti, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani, zdravstvenega varstva, socialnega varstva oziroma invalidskega varstva.

6 Upravičenec Upravičenec do podpore v okviru podukrepa je: - vodilni partner, - drugimi člani partnerstva, če izvajajo upravičene aktivnosti iz projekta in jim v zvezi s temi aktivnostmi nastanejo stroški. Podpora za projekt sodelovanja se podpora dodeli kot pomoč po pravilu de minimis. Člani partnerstva, ki so upravičenec do podpore postanejo prejemniki pomoči de minimis.

7 Partnerstvo Za namen izvedbe projekta se vzpostavi partnerstvo, ki ga sestavljajo: najmanj en nosilec kmetije ali en nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, katerega kmetija je vpisana v Register kmetijskih gospodarstev in ena pravna oseba, ki opravlja dejavnost na področju: izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva, invalidskega varstva ali humanitarne dejavnosti ali socialno podjetje ali zaposlitveni center, ki opravljata dejavnost na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva ali invalidskega varstva. ali pravna oseba, ki opravlja nepridobitno dejavnost na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva ali invalidskega varstva, kar je razvidno iz akta o ustanovitvi ali invalidsko podjetje, ki je vpisano v Register.

8 Pogoji za vodilnega partnerja Vodilni partner opravlja dejavnost s področja izobraževanja, če ima registrirano dejavnost: a) SKD 85 Izobraževanje in je vpisan: - v Razvid izvajalcev javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja, zasebnih učiteljev in zasebnih vzgojiteljev, ki jo vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ali - v Evidenco visokošolskih zavodov in študijskih programov, ki jo vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ali - v Evidenco socialnih podjetij, ki jo vodi MGRT ali - na Seznam zaposlitvenih centrov, ki ga vodi MDDSZ ali b) SKD Urejanje zdravstva, izobraževanja, kulturnih in drugih socialnih storitev, razen obvezne socialne varnosti.

9 Pogoji za vodilnega partnerja Vodilni partner opravlja dejavnost s področja zdravstvenega varstva, če ima registrirano dejavnost: a) SKD 86 Zdravstvo in je vpisan: - v Evidenco gibanja zdravstvenih delavcev in mreže zdravstvenih zavodov, ki jo vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje ali - v Evidenco socialnih podjetij, ki jo vodi MGRT ali - na Seznam zaposlitvenih centrov, ki ga vodi MDDSZ ali b) SKD Dejavnost humanitarnih in dobrodelnih organizacij in je vpisan v Razvid humanitarnih organizacij, ki jo vodi MZ.

10 Pogoji za vodilnega partnerja Vodilni partner opravlja dejavnost s področja socialnega varstva oziroma invalidskega varstva, če ima registrirano dejavnost: a) SKD 87 Socialno varstvo z nastanitvijo oziroma SKD 88 Socialno varstvo brez nastanitve in je vpisan: v Register zasebnikov in pravnih oseb, ki opravljajo socialnovarstvene storitve ali v Register podeljenih koncesij: institucionalno varstvo v domovih za starejše ali v Register podeljenih koncesij za storitev: varstva, vodenja in zaposlitve posebnimi pogoji ali v Evidenco socialnih podjetij, ki jo vodi MGRT ali na Seznam zaposlitvenih centrov, ki ga vodi MDDSZ ali b) SKD Dejavnost invalidskih organizacij in je vpisan v Register invalidskih organizacij, ki ga vodi MDDSZ ali c) SKD Dejavnost humanitarnih in dobrodelnih organizacij in je vpisan v Razvid humanitarnih organizacij, ki ga vodi MDDSZ.

11 Partnerstvo Partnerstvo vzpostavi na podlagi pogodbe o medsebojnem sodelovanju. Pogodba vsebuje obvezne sestavine iz priloge 1 Uredbe. Pogodba o medsebojnem sodelovanju se sklene najmanj za čas trajanja projekta. V pogodbi partnerji določijo vodilnega partnerja. Člani partnerstva ne smejo biti povezani.

12 Obveznosti vodilnega partnerja Vodilni partner naslednje obveznosti: zastopa upravičenca v vseh upravnih postopkih v razmerju do ARSKTRP in MKGP; koordinira pripravo celotne dokumentacije, ki je potrebna za vložitev vloge na ta javni razpis in zahtevka za izplačilo sredstev (npr. projekt, pogodba o medsebojnem sodelovanju); predloži poročilo o izvajanju projekta; sporoča na ARSKTRP vse morebitne spremembe pogodbe o sodelovanju tega javnega razpisa; hrani dokumentacijo, ki je podlaga za odobritev podpore in omogoči dostop do dokumentacije, ki je podlaga za dodelitev in izplačilo sredstev; izvaja promocijo diverzifikacije na kmetiji in razširja rezultate projekta; pisno obvestiti ARSKTRP o višji sili ali izjemnih okoliščinah. Vodilni partner lahko na ta javni razpis vloži samo eno vlogo.

13 Pogoji ob vložitvi vloge Vodilni partner mora vložiti vlogo na prijavnem obrazcu, ki je sestavni del razpisne dokumentacije, vključno z vsemi zahtevanimi prilogami in dokazili, ki so v njej navedeni. Upravičenec do podpore mora ob vložitvi vloge na javni razpis izpolnjevati naslednje pogoje: ne sme biti izključen iz prejemanja podpore; vsak član partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, mora biti vpisan v RKG; če je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, mora imeti dejavnost, ki je predmet podpore, registrirano na ozemlju Republike Slovenije; imeti mora poravnane vse obveznosti do države; če je pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik, ne sme biti v postopku prenehanja, prisilne poravnave, stečaja, prepovedi delovanja, sodne likvidacije ali izbrisa iz sodnega registra; če je fizična oseba, razen samostojni podjetnik posameznik, ne sme biti v osebnem stečaju; pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik ne sme biti v težavah, za nakazilo dodeljenih sredstev mora imeti odprt transakcijski račun.

14 Pogoji ob vložitvi vloge - ponudbe Za upravičene stroške mora predložiti tržno primerljive pisne ponudbe najmanj treh ponudnikov, ki se morajo glasiti na člana partnerstva, kar pomeni, da je vsem potencialnim ponudnikom poslal enako povpraševanje z minimalnimi zahtevami, ponudbe pa vsebujejo najmanj vse minimalne zahtevane lastnosti blaga oziroma storitve, ki so bile navedene v povpraševanju. Za pisno ponudbo se šteje tudi natisnjena ponudba, prejeta preko elektronske pošte na elektronski naslov člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore. Ponudb ni potrebno predložiti za: stroške dela na projektu in potne stroške, stroške storitev, ki so predpisani s strani države ali lokalne skupnosti, kot na primer pristojbina za ceste, parkirnina, stroške storitev, za katere je na trgu samo en ponudnik, pri čemer mora član partnerstva, ki je upravičenec do podpore, priložiti utemeljitev, da je na trgu samo en ponudnik, posredne stroške.

15 Pogoji ob vložitvi vloge - ponudbe V primeru nakupa blaga oziroma storitev v vrednosti do 420 evrov z vključenim DDV lahko upravičenec namesto ponudbe predloži vabilo k dajanju ponudb ali katalog ali oglas, pri čemer morajo vsebovati najmanj minimalne zahtevane lastnosti za blago oziroma storitve (npr. natisnjen spletni cenik, letak z navedenimi minimalnimi zahtevanimi lastnostmi blaga oziroma storitve, natisnjeni podatki s spletne strani ponudnika, javno objavljene tarife). Pri določitvi višine upravičenih stroškov se upošteva vrednost predložene ponudbe z najnižjo ceno.

16 Pogoji ob vložitvi vloge Vodilni partner mora za vsakega člana partnerstva, kjer je to potrebno, priložiti:»izjava o nepridobitnem delovanju člana partnerstva na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva ali invalidskega varstva člana partnerstva«;»izjava člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore, glede izpolnjevanja splošnih pogojev«;»izjava člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore, da DDV ni povračljiv«.

17 Posebni pogoji ob vložitvi vloge Vodilni partner priloži»izjava o nepovezanosti članov partnerstva«, ki je priloga prijavnemu obrazcu; Član partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, mora vložiti zbirno vlogo, pri čemer se upošteva zbirna vloga, vložena v letu 2017; Za kmetijo brez kmetijskih površin, ki vzreja samo čebele, vložitev zbirne vloge ni obvezna, vendar mora imeti urejene podatke v RKG in v registru čebelnjakov; Član partnerstva mora opravljati dejavnost na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva, invalidskega varstva ali humanitarne dejavnosti, pri čemer mora imeti socialno podjetje, invalidsko podjetje in zaposlitveni center urejen status; Vodilni partner za vsakega člana partnerstva predloži akt o ustanovitvi, iz katerega je razvidno, da opravlja nepridobitno dejavnost na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva ali invalidskega varstva.

18 Posebni pogoji ob vložitvi vloge Člani partnerstva ne smejo preseči zgornje meje de minimis pomoči iz 3. člena Uredbe 1407/2013/EU; Vodilni partner mora o izpolnjevanju pogojev glede združevanja podpor priložiti pisno izjavo člana partnerstva o že prejetih ali zaprošenih javnih sredstvih za iste upravičene stroške kot jih navaja v vlogi na javni razpis. Vodilni partner mora priložiti pisno izjavo članov partnerstva, ki so upravičenec do podpore o vseh pomočeh de minimis, ki jih je član partnerstva oziroma enotno podjetje, prejelo v predhodnih dveh letih in v tekočem koledarskem letu. V primeru, da gre za enotno podjetje, se navedejo podjetja, ki so povezana s članom partnerstva, ki je upravičenec do podpore. Član partnerstva, ki je upravičenec do podpore, navede podjetja v»izjava člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore, glede enotnega podjetja in združevanja pomoči de minimis, da s tem ne bo presežena zgornja meja pomoči de minimis ter intenzivnosti pomoči po drugih predpisih«. Enotno podjetje je določeno v uredbi 1407/ pomeni, da ima enotno podjetje večino glasovalnih pravic delničarjev ali pravico imenovati ali odpoklicati večino članov upravnega, poslovodnega ali nadzornega organa drugega podjetja, skratka podjetje ima pravico izvrševati prevladujoč vpliv na drugo podjetje.

19 Projekt Projekt izpolnjevati naslednje pogoje: projekt traja 24 ali 36 mesecev od datuma izdaje odločbe o pravici do sredstev; projekt se izvaja na ozemlju Republike Slovenije; projekt vsebuje obvezne sestavine iz priloge 2; iz projekta mora biti razvidno, da višina upravičenih stroškov ne presega evrov.

20 Upravičene aktivnosti projekta Do podpore so upravičene naslednje aktivnosti: vodenje in koordinacija projekta; priprava in izvedba usposabljanja zainteresirane javnosti s področja predmeta projekta; aktivnosti, ki so neposredno povezane z izvedbo projekta iz prejšnjega poglavja in se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani, zdravstvenega varstva, socialnega varstva oziroma invalidskega varstva; promocija in razširjanje rezultatov projekta.

21 Upravičeni stroški projekta a) stroški dela na projektu in potni stroški; b) stroški usposabljanj in udeležbe na dogodkih, ki niso stroški dela na projektu, kot so stroški prevoza, nastanitve, kotizacije; c) stroški nakupa nove opreme, ki lahko znašajo največ 10 odstotkov upravičenih stroškov projekta; č) stroški zunanjih storitev, ki jih ne opravijo člani partnerstva in lahko znašajo največ 30 odstotkov upravičenih stroškov projekta; d) posredni stroški, ki se določijo v obliki pavšalnega zneska.

22 Stroški dela na projektu in potni stroški - plače s pripadajočimi davki in prispevki delavca in delodajalca, - povračila stroškov v zvezi z delom (prehrana med delom, prevoz na delo in z dela), - povračila in nadomestila plač z vsemi pripadajočimi davki in prispevki delavca in delodajalca, ki pripadajo zaposlenim za obdobje, ko ne delajo (boleznine do 30 dni, dopust, državni praznik), - premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, - drugi osebni prejemki v skladu s predpisi, ki urejajo delovna razmerja (npr. regres za letni dopust, odpravnina v skladu z 79. členom Zakona o delovnih razmerji.

23 Stroški dela na projektu Če je oseba pri članu partnerstva zaposlena samo za namen izvedbe projekta, se: stroški bruto plače na projektu priznajo v celoti, pri čemer je potrebno upoštevati najvišjo priznano urno postavko (1. bruto), ki znaša 10 evrov. Dejanska urna postavka zaposlenega na projektu je količnik bruto plače zaposlenega in povprečne mesečne delovne obveznosti v urah, ki znaša 174 ur; povračila stroškov v zvezi z delom se priznajo v višini dejansko izplačanih stroškov, vendar največ do višine kot jo določa uredba, ki ureja davčno obravnavo povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja; stroški dela (boleznine do 30 dni, dopust, državni praznik), premije kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, drugi osebni prejemki (npr. regres za letni dopust, odpravnina) se priznajo v celoti. Če oseba pri članu partnerstva ni zaposlena samo za namen izvedbe projekta, se stroški dela iz prejšnjega odstavka priznajo v sorazmernem deležu njenega dela na projektu.

24 Stroški prevoza Stroški prevoza z lastnim avtomobilom se priznajo v višini dejansko izplačanih stroškov, vendar največ do višine 0,37 eura za vsak prevožen kilometer, kot to določa uredba, ki ureja davčno obravnavo povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Stroški prevoza s službenim avtomobilom se priznajo v višini sorazmernega deleža stroška goriva, ki se preračuna na podlagi opravljenih kilometrov službene poti in podatka o kombinirani porabi goriva iz Potrdila o skladnosti za vozilo homologiranega tipa. Stroški prevoza z javnim prevozom (npr. vlak, avtobus), cestnine in parkirnine se priznajo v višini dejansko izplačanih stroškov zaposlenemu. Stroški dnevnic se priznajo v višini dejansko izplačanih stroškov zaposlenemu, vendar največ do višine, kot to določa uredba, ki ureja davčno obravnavo povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja.

25 Stroški usposabljanj Povrnejo se stroški usposabljanj in udeležbe na dogodkih, ki niso stroški dela na projektu, če so povezani z izvajanjem projekta. To so: stroški prevoza, nastanitve, kotizacije. Med stroške prevoza spada tudi najem avtobusnega prevoza, nakup letalskih vozovnic ipd., v primeru, da je plačnik računa za prevoz član partnerstva, ki je upravičenec do podpore.

26 Stroški nakupa nove opreme Povrnejo se stroški nakupa nove opreme, razen nakupa pohištva. Povrnejo se samo stroški uporabe opreme v projektu, pri čemer se za izračun višine upravičenih stroškov uporabi najvišja letna amortizacijska stopnja. Kot strošek se prizna tudi nakup informacijsko-komunikacijske tehnologije za potrebe izvedbe projekta. Ti stroški lahko znašajo največ 10 odstotkov upravičenih stroškov. Primer: Upravičen je nakup računalniške opreme v višini evrov. Naprave se bodo uporabljale 3 leta v projektu, amortizacijska doba pa je 5 let. Prizna se strošek 3 let uporabe X 20% nabavne vrednosti opreme = 60% nabavne vrednosti opreme = evrov.

27 Stroški zunanjih storitev Povrnejo se stroški zunanjih storitev, ki jih ne opravijo člani partnerstva, kot so: stroški raziskav, stroški uvedbe novega tehničnega znanja, stroški svetovalnih in drugih storitev, ki so neposredno povezane z izvedbo projekta, ter stroški promocije diverzifikacije dejavnosti na kmetiji in razširjanja rezultatov projekta. Stroški zunanjih storitev so tudi stroški za opravljeno delo po podjemni, avtorski pogodbi, pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela upokojencev in študentsko delo. Ti stroški lahko znašajo največ 30 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

28 Posredni stroški - pavšalno Povrnejo se posredni stroški, ki se določijo v obliki pavšalnega zneska 15 % glede na upravičen strošek dela. Med te stroške spadajo: stroški električne energije, porabe kuriv in stroški ogrevanja, stroški vode, komunalnih storitev in stroški odvoza smeti, stroški telekomunikacijskih storitev (telefon, internet, itd.), poštnih in kurirskih storitev, amortizacija osnovnih sredstev, ki ni izključno vezana na izvedbo projekta, stroški potrošnega materiala (pisarniški material, čistilni material, posebni material kot npr. material za izvedbo delavnic) in drobnega inventarja, stroški režije, administracije, tekočega vzdrževanja in najema nepremičnin in opreme, zavarovalne premije za objekte.

29 Stroški za člane partnerstva Do podpore so upravičeni tudi stroški za upravičene aktivnosti, ki jih izvede kmetija kot član partnerstva v okviru svoje dopolnilne dejavnosti, pri čemer se upoštevajo naslednje dopolnilne dejavnosti: svetovanje o kmetovanju (SKD Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje); organiziranje delavnic ali tečajev (SKD Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje); usposabljanje na kmetiji (SKD Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje); prikaz del iz kmetijske, gozdarske in dopolnilne dejavnosti (SKD Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje); svetovanje in prikazi iz kmečkih gospodinjskih opravil (SKD Drugje nerazvrščeno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje); prevoz potnikov z vprežnimi vozili in traktorji (SKD Medkrajevni in drug cestni potniški promet); ježa živali (SKD Druge športne dejavnosti); oddajanje površin za piknike (SKD Druge nerazvrščene dejavnosti za prosti čas); muzeji in tematske zbirke (SKD Dejavnost muzejev); tematski parki (SKD Dejavnost zabaviščnih parkov); apiturizem (SKD Oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin). Stroške iz prejšnjega odstavka poravna in uveljavlja vodilni partner in lahko znašajo največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Najvišja priznana vrednost urne postavke za izvedbo teh upravičenih aktivnosti znaša 7 evrov.

30 Upravičenost stroškov Do podpore so upravičeni stroški, ki so nastali po datumu izdaje odločbe o pravici do sredstev in do zaključka projekta.

31 Neupravičeni so naslednji stroški: 1. stroški aktivnosti zunaj območja Republike Slovenije; 2. stroški priprave vloge na javni razpis in zahtevka za izplačilo sredstev; 3. stroški nakupa strojev, pohištva, prevoznih sredstev; 4. plačilo davkov, carin in dajatev pri uvozu; 5. davek na dodano vrednost, razen kadar ni povračljiv v skladu s predpisi, ki urejajo DDV; 6. obresti na dolgove, bančne stroške in stroške garancij; 7. upravne takse; 8. stroški leasinga in najema naprav in opreme, pridobitev patentov, licenc, plačilnih pravic, avtorskih pravic ter blagovnih in storitvenih znamk; 9. drugi stroški, povezani s pogodbami o najemu, kot so marža najemodajalca, stroški refinanciranja obresti in stroški zavarovanja; 10. stroški blaga oziroma storitev, za katere je izdan račun v skupni višini največ 25 evrov; 11. jubilejne nagrade in odpravnine, razen če so predpisane z zakonom, ki ureja delovna razmerja; 12. letne stimulacije in druge nagrade ter različne bonitete in solidarnostne pomoči; 13. zavarovalne premije, ki niso predpisane z zakonom; 14. stroški vinjet. Neupravičeni stroški

32 Združevanje podpor Sredstva se ne odobrijo in izplačajo upravičencu, če je član partnerstva za iste upravičene stroške, kot jih navaja v vlogi na javni razpis in v zahtevku za izplačilo sredstev, že prejel sredstva proračuna Republike Slovenije ali sredstva Evropske unije oziroma druga javna sredstva; Podpora po tem javnem razpisu se v okviru istih upravičenih stroškov lahko združuje z drugimi podporami iz naslova državnih pomoči, če z združitvijo podpor niso preseženi najvišji zneski oziroma intenzivnost podpore, določeni z Uredbo 1305/2013/EU in predpisi, ki urejajo državne pomoči, ne glede na to, ali se podpora za projekt ali dejavnost v celoti financira iz nacionalnih sredstev ali pa se delno financira iz sredstev Evropske unije; Podpora, ki se dodeli, se lahko združuje z drugimi pomočmi de minimis, a ne sme presegati evrov v katerem koli obdobju treh poslovnih let.

33 Merila za ocenjevanje vlog Vloge, ki so prispele na javni razpis se ocenjujejo na podlagi meril za ocenjevanje vlog, ki so določena v dokumentu»merila za izbor operacij«. Med vlogami, ki presežejo vstopni prag 30 odstotkov točk, se izberejo tiste, ki dosežejo višje število točk po merilih za ocenjevanje vlog do porabe razpisanih sredstev. Ocenjuje se stanje ob vložitvi vloge na javni razpis oziroma načrtovano stanje ob zaključku projekta. Vloge se ocenjujejo na podlagi predložene dokumentacije. To so : prijavni obrazec, projekt, ustrezna dokazila ter podatki iz uradnih evidenc. Če za posamezno merilo vodilni partner ne priloži vseh podatkov, prilog in dokazil oziroma so podatki nepravilni, se vloga v tem delu oceni z 0 točk.

34 Merilo Merila za ocenjevanje vlog Maks.št. točk PARTNERSTVO 15 Sestava partnerstva: število članov partnerstva 10 Reference vodilnega partnerja 5 PRISPEVEK PROJEKTA H KREPITVI DIVERZIFIKACIJE DEJAVNOSTI NA KMETIJAH 25 Spodbujanje diverzifikacije na kmetiji: član partnerstva, ki je kmetija z dopolnilno dejavnostjo, mora v zadnjih mesecih pred zaključkom projekta ustvariti prihodke iz te dopolnilne dejavnosti 15 Povečanje usposobljenosti članov kmetije: član partnerstva, ki je kmetija, se v času trajanja projekta udeleži usposabljanja s področja predmeta projekta, ki ga izvede vodilni partner ali druga pravna oseba 10 PRISPEVEK PROJEKTA K NAPREDKU IN DVIGU INOVATIVNOSTI 15 Vključenost različnih ranljivih družbenih skupin 10 Vključenost medgeneracijskega sodelovanja 5 DODANA VREDNOST PROJEKTA 25 Nova zaposlitev za namen izvedbe projekta: kot nova zaposlitev se šteje zaposlitev osebe za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta 10 Član partnerstva se kot član kmetije vključi v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti na tej kmetiji v skupnem trajanju najmanj dvanajst mesecev 10 Član partnerstva, ki je kmetija, v času trajanja projekta pridobi dovoljenje za opravljanje dopolnilne dejavnosti 5 RAZŠIRJANJE, UPORABNOST IN TRAJNOST REZULTATOV PROJEKTA 20 Prenos znanj in informacij o projektu: član partnerstva, ki je kmetija z dopolnilno dejavnostjo, v zadnjih 12 mesecih pred zaključkom projekta izvede prenos znanja o projektu, za kmetije, ki niso člani partnerstva 5 Način in obseg razširjanja rezultatov: uporaba različnih vrst komunikacijskih sredstev 5 Evalvacija projekta s strani zunanjega izvajalca 10

35 Podpora Podpora znaša 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Najnižji znesek podpore na posamezno vlogo znaša evrov.

36 Javni razpis Podpora iz podukrepa se dodeli z zaprtim javnim razpisom. Vlaganje vlog na javni razpis se: začne in se zaključi Na spletni strani MKGP objavi razpisno dokumentacijo za izvedbo javnega razpisa. Navodila za izpolnjevanje prijavnega obrazca in vnosa vloge na javni razpis se objavijo na spletnih straneh MKGP in ARSKTRP.

37 Javni razpis Podpora iz podukrepa se dodeli po naslednjih sklopih glede na dejavnost, ki jo opravlja vodilni partner: evrov za sklop 1: dejavnost s področja izobraževanja; evrov za sklop 2: dejavnost s področja zdravstvenega varstva ter evrov za sklop 3: dejavnost s področja socialnega oziroma invalidskega varstva; V primeru, da na posameznem sklopu razpisana sredstva niso porabljena, se neporabljena sredstva proporcionalno razdelijo na ostale sklope iz prejšnje točke, na katerih zaprošena sredstva presegajo razpoložljiva sredstva.

38 Vlaganje vlog - Vloga je sestavljena iz prijavnega obrazca in prilog. - Vlaganje e vlog: potrebno je pridobiti kvalificirano digitalno potrdilo in se prijaviti v informacijski sistem ARSKTRP preko spletnega mesta na naslovu: - Vlaganje vlog v fizični obliki: prijavni obrazec, ki je vnesen v informacijski sistem je potrebno natisniti in ga z izpisom izpisom id. številke dokumenta in podpisom vodilnega partnerja skupaj s prilogami poslati priporočeno na naslov: Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, Dunajska 160, 1000 Ljubljana ali oddati osebno na vložišču ARSKTRP.

39 Etiketa za naslavljanje Pošiljatelj: Naziv: Prispetje vloge (izpolni AKTRP) Naslov: Javni razpis za podukrep 16.9 Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani Prejemnik: REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja Dunajska Ljubljana NE ODPIRAJ VLOGA NA JAVNI RAZPIS!

40 Obvezni prilogi k vlogi na JR Vloga se brez obveznih prilog v skladu s ZKme-1 zavrže brez pozivanja na dopolnitev. Obvezna dokazila so: - Pogodba o medsebojnem sodelovanju - Projekt

41 Obravnava vlog Vloga na javni razpis, ki je popolna in izpolnjuje pogoje, se oceni na podlagi meril tega javnega razpisa. Med vlogami na javni razpis, ki presežejo vstopni prag 30 točk, se izberejo tiste, ki dosežejo višje število točk, do porabe sredstev na tem javnem razpisu. Če imata na zadnjem mestu seznama ocenjenih vlog na tem javnem razpisu dve ali več vlog na javni razpis enako število prejetih točk, se vloge na javni razpis odobrijo na podlagi ponderiranja meril za izbor vlog na naslednji način: - partnerstvo 15 % - prispevek projekta h krepitvi diverzifikacije dejavnosti na kmetijah 35 % - prispevek projekta k napredku in dvigu inovativnosti 25 % - dodana vrednost projekta 15 % - razširjanje, uporabnost in trajnost rezultatov projekta 10 %.

42 Obravnava vlog Vloga, ki je popolna in izpolnjuje vstopne pogoje iz tega javnega razpisa, vendar razpoložljiva sredstva ne zadoščajo za dodelitev sredstev v celoti, se zavrne. V skladu s 60. členom Uredbe 1306/2013/EU ARSKTRP ne odobri vlog za podporo in zahtevkov za izplačilo sredstev, če se ugotovi, da je upravičenec umetno ustvaril pogoje za izpolnitev zahtev za pridobitev podpore, tako ustvarjeni pogoji pa niso v skladu s cilji podukrepa.

43 Odločbo o pravici do sredstev Z odločbo o pravici do sredstev se članu partnerstva za posamezno dvanajstmesečno obdobje trajanja projekta prizna pravica do povračila upravičenih stroškov projekta glede na njegove stroške pri izvedbi upravičenih aktivnosti projekta, kar je razvidno iz projekta V izreku odločbe o pravici do sredstev se navede, da je znesek pomoči dodeljen po pravilu de minimis, pri čemer se izrecno sklicuje na Uredbo 1407/2013/EU. Datum dodelitve podpore oziroma prejema pomoči de minimis je datum izdaje odločbe o pravici do sredstev. Če se upravičencu podpora dodeli na podlagi Uredbe 1407/2013/EU na podlagi več zahtevkov za izplačilo sredstev, se pri odobritvi podpore izvede diskontiranje pomoči.

44 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Sredstva se izplačajo članu partnerstva, ki je upravičenec do podpore, na podlagi zahtevka za izplačilo sredstev. Zahtevek za izplačilo sredstev vloži upravičenec do podpore ali njegov pooblaščenec in ga pošlje na naslov MKGP, ARSKTRP, Dunajska 160, Ljubljana ali odda osebno na vložišču ARSKTRP. Zahtevku za izplačilo sredstev se priloži: a) poročilo o izvajanju projekta obvezne sestavine, b) originale ali kopije izvodov računov, elektronske in e-račune; c) izjavo o nepovračljivosti DDV za vsakega člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore in uveljavlja DDV kot upravičeni strošek; č) originale ali kopije dokazil o plačilu računov, dokazila o izplačilu plač oziroma dokazila o plačilu prispevkov za socialno varnost (npr. položnica oziroma blagajniški prejemek, potrdilo banke o izvršenem plačilu, potrjen kompenzacijski nalog, pobotna izjava ali asignacijska pogodba, potrdilo Uprave Republike Slovenije za javna plačila o izvršenem plačilu, izpis prometa iz transakcijskega računa, bančni izpis plačilnih nalogov, konto kartica izdajatelja računa v primeru, da iz dokazila ni razviden sklic plačila).

45 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev d) če je upravičenec do podpore član partnerstva, ki se v skladu s predpisi, ki urejajo javno naročanje, šteje za naročnika, kopijo celotne dokumentacije postopka izbire izvajalca oziroma dobavitelja v skladu s predpisom, ki ureja javno naročanje, s potrdilom, da je kopija enaka originalu; e) v primeru nakupa opreme račun ali račun s specifikacijo, iz katerega je razvidna vsaj serijska številka in tip opreme. Če na računu ni podrobne specifikacije, se poleg računa priloži tudi dobavnica ali naročilnica, ki vsebuje podrobno specifikacijo, pri čemer mora biti iz računa razviden sklic na te dokumente; f) izjavo člana partnerstva o že prejetih javnih sredstvih za iste upravičene stroške, kot jih uveljavlja z zahtevkom za izplačilo sredstev. Vodilni partner predloži»izjava člana partnerstva o že prejetih javnih sredstvih za iste upravičene stroške«;

46 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev g) tržno primerljive pisne ponudbe najmanj treh ponudnikov za upravičene stroške, razen za: stroške dela na projektu in potne stroške, stroške storitev, ki so predpisani s strani države ali lokalne skupnosti, stroške storitev, za katere je na trgu samo en ponudnik, pri čemer se priloži utemeljitev, da je na trgu samo en ponudnik, posredne stroške, stroške za upravičene aktivnosti, ki jih izvede kmetija kot član partnerstva v okviru svoje dopolnilne dejavnosti. h) če gre za nakup blaga oziroma storitev v vrednosti do 420 evrov z vključenim DDV, se lahko namesto ponudbe predloži tudi vabilo k dajanju ponudb ali katalog ali oglas.

47 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Zahtevku za izplačilo sredstev se poleg dokazil izplačila za stroške dela priloži še: kopijo pogodbe o zaposlitvi z morebitnimi aneksi ali drug pravni akt, s katerim je zaposlena oseba razporejena na delo na projektu, pri čemer mora biti iz pravnega akta razvidno, ali je oseba zaposlena samo za namen izvedbe projekta ali poleg izvedbe projekta tudi za druge namene, kopijo plačilne liste oziroma obračunski list zaposlene osebe, kopijo dokumenta, ki določa letni dopust, kopijo obračuna regresa za letni dopust, mesečno časovnico zaposlene osebe na projektu, kopijo obračuna davčnega odtegljaja za zaposleno osebo (REK-1 obrazec in individualni REK obrazec), dokazila o izvedbi aktivnosti projekta (tiskani material, CD, zapisniki sestankov, liste prisotnih, fotografije, ipd.).

48 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Zahtevku za izplačilo sredstev se poleg dokazil izplačila za potne stroške priloži še: kopijo potnega naloga z navedbo najmanj zaposlene osebe, kraja službene poti, trajanja, namena, odredbodajalca, podpisov, ipd, in kopijo obračuna potnega naloga z vsemi priloženimi računi oziroma dokazili o nastalih stroških (račun in dokazilo o plačilu parkirnine, cestnine, vozovnice, ipd.), v primeru službenega potovanja s službenim avtomobilom se dodatno priloži račun za gorivo, ki je izdan v obdobju največ 30 dni pred datumom začetka službenega potovanja ter dokumentacija, iz katere so razvidni opravljeni kilometri, cena goriva in podatek o kombinirani porabi goriva iz homologacijskega kartona (kopija Potrdila o skladnosti za vozilo homologiranega tipa za službeni avtomobil, s katerim je bilo opravljeno službeno potovanje), kopijo dokazila o namenu in udeležbi službenega potovanja (vabilo oziroma program, zapisnik, lista prisotnosti, poročilo o opravljeni službeni poti, ipd.).

49 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Zahtevku za izplačilo sredstev se priloži še: dokazila o izvedbi aktivnosti projekta (tiskani material, CD, zapisniki sestankov, liste prisotnih, fotografije, ipd.), če gre za stroške usposabljanj in udeležbe na dogodkih, ki niso stroški dela na projektu; izjavo o obdobju uporabe nove opreme v projektu v mesecih, če gre za nakup nove opreme.

50 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Zahtevku za izplačilo sredstev se poleg dokazil izplačila za stroške zunanjih storitev priloži še: - kopijo avtorske pogodbe in obračuna avtorskega honorarja, - kopijo podjemne pogodbe in obračuna izplačila po tej pogodbi, - kopijo pogodbe o začasnem ali občasnem delu upokojencev in obračuna izplačila po tej pogodbi, - kopijo obračuna davčnega odtegljaja za osebo, ki opravlja delo na podlagi pogodbe (za zgoraj navedene) (REK-2 obrazec in individualni REK obrazec), - kopijo napotnice študentskega servisa in kopijo računa ŠS, - dokazila o izvedbi aktivnosti projekta (tiskani material, CD, zapisniki sestankov, liste prisotnih, fotografije, ipd.). Če gre za stroške upravičenih aktivnosti, ki jih izvede kmetija kot član partnerstva v okviru svoje dopolnilne dejavnosti, se priloži še: - original ali kopijo računa, elektronski in e-račun, ki se glasi na vodilnega partnerja, pri čemer mora biti iz računa razvidna vrsta dopolnilne dejavnosti in število opravljenih ur, - dokazila o izvedbi aktivnosti projekta (tiskani material, CD, zapisniki sestankov, liste prisotnih, fotografije, ipd.).

51 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Pri določitvi višine upravičenih stroškov se upošteva vrednost predložene ponudbe z najnižjo ceno. Računi in druga dokazila se morajo glasiti na člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore. Na podlagi vloženega popolnega zahtevka za izplačilo sredstev in po opravljeni kontroli se sredstva izplačajo na transakcijski račun člana partnerstva, ki je upravičenec do podpore. Član partnerstva, ki je upravičenec do podpore mora izpolnjevati zahteve glede označevanja vira sofinanciranja na osnovi Navodil za informiranje in obveščanje javnosti o aktivnostih, ki prejemajo podporo iz PRP

52 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Upravičenec mora ob vložitvi zahtevka za izplačilo sredstev izpolnjevati naslednje pogoje: a) član partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo, mora vsako leto trajanja projekta vložiti zbirno vlogo. Če je član partnerstva nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, ki ni nosilec kmetije, zbirno vlogo vloži nosilec kmetije; b) če gre za člana partnerstva, ki je kmetijsko gospodarstvo brez kmetijskih površin, in vzreja samo čebele, vložitev zbirne vloge ni obvezna, vendar mora imeti urejene podatke v RKG in register čebelnjakov; c) član partnerstva mora opravljati dejavnosti, kot jo je navedel v prijavi na javni razpis; č) član partnerstva mora predložiti akt o ustanovitvi, iz katerega je razvidno, da opravlja nepridobitno dejavnost in deluje na področju izobraževanja, zdravstvenega varstva, socialnega varstva ali invalidskega varstva; d) član partnerstva, ki je invalidsko podjetje ali zaposlitveni center, mora imeti status v skladu z zakonom, ki ureja zaposlitveno rehabilitacijo in zaposlovanje invalidov.

53 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Upravičenec mora izpolnjevati naslednje pogoje: član partnerstva (kmetija), je v zadnjih 12 mesecih ustvaril prihodke v višini kot jih je načrtoval v projektu. Kot dokazilo se priložijo kopije izdanih računov, iz katerih mora biti jasno razvidno, da so bili izdani za opravljene storitve. Pogoj glede zahtevanega dohodka mora doseči najmanj en član partnerstva, ki je nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji; član partnerstva (kmetija) se je v času trajanja projekta udeležil usposabljanja s področja izobraževanja o okolju in hrani, zdravstvenega varstva, socialnega varstva oziroma invalidskega varstva. Kot dokazilo za udeležbo na usposabljanjih se priloži kopijo potrdila o udeležbi na usposabljanju, ki ga izvede vodilni partner ali druga pravna oseba. Pogoj glede usposobljenosti mora doseči najmanj en član kmetije; vodilni partner ima zaposleno osebo za najmanj polovični delovni čas v skupnem trajanju najmanj polovice časa trajanja projekta. Kot dokazilo za novo zaposlitev se priloži kopijo pogodbe o zaposlitvi; član kmetije - član partnerstva se je v času trajanja projekta vključil v pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje iz naslova opravljanja kmetijske dejavnosti v skupnem trajanju najmanj 12 mesecev. Pogoj glede vključitve mora izpolniti najmanj en izmed članov partnerstva (kmetija).

54 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Partner - član kmetije je v času trajanja projekta pridobil dovoljenje za opravljanje dopolnilne dejavnosti. Dovoljenje mora biti pridobljeno za najmanj eno dopolnilno dejavnosti, ki je navedena v javnem razpisu. Partner (kmetija) je v zadnjih 12 mesecih izvedel prenos znanja in informacije o vlogi kmetije v projektu. Prenos znanj in informacij o projektu lahko izvaja kmetija, ki ima dovoljenje za opravljanje te dopolnilne dejavnosti. Kot dokazilo o prenosu znanj in informacij o projektu se priloži vabilo na dogodek, listo prisotnosti, fotografijo dogodka, poročilo o izvedbi dogodka, ipd. Pogoj mora izpolniti najmanj en član partnerstva na kmetiji. Vodilni partner je v času trajanja projekta predstavil rezultate projekta z uporabo različnih komunikacijskih sredstev. Kot dokazilo o predstavitvi rezultatov projekta se priloži kopijo članka, brošuro, letak, avdio video posnetek, povezavo na spletne objave, fotografijo dogodka, ipd.. Vodilni partner predloži evalvacijo projekta, ki jo izvede zunanji izvajalec. Kot dokazilo se priloži kopijo evalvacije projekta, ki vsebuje preučitev možnosti za izvajanje aktivnosti projekta kot dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.

55 Vlaganje zahtevka za izplačilo sredstev Vodilni partner mora v času trajanja projekta razširiti rezultate projekta z uporabo najmanj ene vrste komunikacijskega sredstva. Kot dokazilo se priloži kopijo članka, brošuro, letak, avdio video posnetek, povezavo na spletne objave, fotografijo dogodkov, ipd. V času trajanja projekta mora vodilni partner zvesti promocijo diverzifikacije na kmetiji. Kot dokazilo se priloži kopijo članka, brošuro, letak, avdio video posnetek, povezavo na spletne objave, fotografijo dogodkov, ipd. V času trajanja projekta mora vodilni partner izvesti usposabljanje s področja predmeta projekta za zainteresirano javnost. Kot dokazilo o izvedenem usposabljanju se priloži vabilo na dogodek, listo prisotnosti, fotografijo dogodka, poročilo o izvedbi usposabljanja, ipd.

56 Obveznosti po izplačilu sredstev Vodilni partner ima naslednje obveznosti: hrani dokumentacijo, ki je podlaga za odobritev podpore po Uredbi, še najmanj pet let od dneva zadnjega izplačila sredstev; dokumentacijo, ki je podlaga za odobritev pomoči de minimis hrani še najmanj deset let od dneva zadnjega izplačila sredstev; omogočiti mora dostop do dokumentacije, ki je podlaga za dodelitev in izplačilo sredstev ter kontrolo na kraju samem ARSKTRP, MKGP, revizijskemu organu, izvajalcu vrednotenja, pooblaščenem s strani MKGP, in drugim nadzornim organom Evropske unije in Republike Slovenije. Podatki o upravičencih, ki so prejeli sredstva tega razpisa, se objavijo na spletni strani ARSKTRP.

57 Izvedba kontrol in neizpolnjevanje obveznosti - Kontrole izvaja ARSKTRP, - neizpolnitev ali kršitev obveznosti se sankcionira, - sankcije so opredeljene v katalogu kršitev in sankcij (Priloga 4 Uredbe), - če je neizpolnitev ali kršitev obveznosti nastala zaradi višje sile in o nastanku višje sile upravičenec ali njegov pooblaščenec obvesti ARSKTRP v 15 delovnih dneh od dneva nastanka oz. od dne, ko je upravičenec ali njegova pooblaščena oseba to možna storiti, - o višji sili ali izjemnih okoliščinah odloča ARSKTRP, ki na podlagi prejetih dokazilu upravičencu izda odločbo, - v primerih kršitev obveznosti, ki zahtevajo vračilo sredstev, ARSKTRP upravičencu izda odločbo za vračilo.

58 Priloge JR - Info točke - Časovnica - Navodila za označevanje vira sofinanciranja

59 Kontaktni podatki Forum: E naslov: gp.mkgp@gov.si Novice: Hvala za pozornost.

Na podlagi 10. in 12. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 ZdZPVHVVR, 26/14 in 32/15) izdaja Vlada Republike Slovenije U

Na podlagi 10. in 12. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 ZdZPVHVVR, 26/14 in 32/15) izdaja Vlada Republike Slovenije U Na podlagi 10. in 12. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 ZdZPVHVVR, 26/14 in 32/15) izdaja Vlada Republike Slovenije U R E D B O o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa

Prikaži več

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 2020 (Uradni vestnik Občine Moravče, št. 3/15, 6/15

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Javna služba Konto Realizacija 2012* Realizacija

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC 1

PRIJAVNI OBRAZEC 1 OBČINA LOGATEC OBČINSKA UPRAVA www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 VLOGA - UKREP 3 VRSTA POMOČI: UKREP 3: Pomoč za izobraževanje

Prikaži več

Na podlagi 27

Na podlagi 27 Na podlagi 27. člena v zvezi z 21. členom Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije U R E D B O o spremembah

Prikaži več

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc)

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc) PRIJAVNI OBRAZEC DRUŠTVA ZA DODELITEV POMOČI ZA OHRANJANJE, SPODBUJANJE IN RAZVOJ PODEŽELJA V OBČINI ŠKOFLJICA ZA LETO 2008 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V PRIMARNEM KMETIJSTVU 1. PODATKI O VLAGATELJU

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / 23. 12. 2016 / Stran 12607 Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Na podlagi 83. člena Zakona o uresničevanju javnega

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A)

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) Poglavitni cilji sprememb ZUTD: doseganje večje fleksibilnosti na trgu dela zmanjšanje pasti brezposelnosti za brezposelne osebe odprava

Prikaži več

Delavnica za prijavitelje

Delavnica za prijavitelje Delavnica za prijavitelje 2. Javni poziv sklad ESKRP LAS Ovtar Slovenskih goric Lenart v Slovenskih goricah, 6. 9. 2017 2. J A V N I P O Z I V za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc Na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 UPB 3, 13/10, 59/10, 85/10, 107/10), Zakona za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/12 in 105/12), Zakona o

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 60 / / Stran 8387 PRILOGA UPRAVIČENI STROŠKI PRI AVDIOVIZUALNIH PROJEKTIH RADIOTELEVIZIJE SLOVENIJA I.

Uradni list Republike Slovenije Št. 60 / / Stran 8387 PRILOGA UPRAVIČENI STROŠKI PRI AVDIOVIZUALNIH PROJEKTIH RADIOTELEVIZIJE SLOVENIJA I. Uradni list Republike Slovenije Št. 60 / 16. 9. 2016 / Stran 8387 PRILOGA UPRAVIČENI STROŠKI PRI AVDIOVIZUALNIH PROJEKTIH RADIOTELEVIZIJE SLOVENIJA I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Ta priloga določa vrste stroškov

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Konto Realizacija 2011 Realizacija 2011 Ocena

Prikaži več

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc)

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc) UREDBA o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja neuradno prečiščeno besedilo Uradna lista RS, št. 140/06 (29.12.2006) in 76/08 (25.07.2008). Datum veljavnosti in uporabe:

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Uredbe o davčni

Prikaži več

Pravilnik sejnine

Pravilnik sejnine OBČINSKI SVET www.sezana.si obcina@sezana.si Partizanska cesta 4, 6210 Sežana Tel.: 05 73 10 100, Fax: 05 73 10 123 Številka: 032-1/2011-11 Datum: 28. 2. 2011 Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona

Prikaži več

PRIJAVNICA na Javni razpis o dodeljevanju pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Občini Podlehnik za leto 2018

PRIJAVNICA na Javni razpis o dodeljevanju pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Občini Podlehnik za leto 2018 PRIJAVNICA na Javni razpis o dodeljevanju pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva ter podeželja v Občini Podlehnik za leto 2018 RAZPISNA DOKUMENTACIJA Javni razpis za ohranjanje in razvoj kmetijstva

Prikaži več

Na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Radlje ob Dravi za programsko obdobje (M

Na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Radlje ob Dravi za programsko obdobje (M Na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Radlje ob Dravi za programsko obdobje 2015-2020 (MUV, št. 20/2015) v nadaljevanju Pravilnik in Odloka

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Vodilni spletni računovodski program Enaka bruto plača, različno izplačilo? Na enostaven način razlagamo, zakaj pride do razlik pri izplačilu, čeprav je pogodbena plača enaka. Računovodski servis Valerija

Prikaži več

Številka:

Številka: REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO DIREKTORAT ZA KMETIJSTVO Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana T: 01 478 91 17 F: 01 478 90 35 E: gp.mkgp@gov.si www.mkgp.gov.si NAVODILA

Prikaži več

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx KRITERIJI ZA RAZDELJEVANJE IN DODELJEVANJE NAMENSKIH SREDSTEV ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE DEKANI Dekani, 9. 1. 2017 Predsednik upravnega odbora šolskega sklada Denis Burič Na osnovi 13. točke Pravil šolskega

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2014 (realizacija proračuna) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 3.883.691,42 4.009.799,45 4.009.799,45 5.155.953,00 4.333.927,00

Prikaži več

Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV, ZAVODOV IN NEPROFITNIH ORGANIZACIJ V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI

Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV, ZAVODOV IN NEPROFITNIH ORGANIZACIJ V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV, ZAVODOV IN NEPROFITNIH ORGANIZACIJ V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI PODLOG ZA LETO 2019 Objava: Oglasna deska krajevne

Prikaži več

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija doc

Microsoft Word - Razpisna dokumentacija doc Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI DRUŠTEV V KRAJEVNI SKUPNOSTI MESTA KRŠKO ZA LETO 2016 VSEBINA: I. Vsebina javnega razpisa II. Obrazec za prijavo III. Vzorec pogodbe Številka:

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna PRORAČUN OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2015 - predlog proračuna v 2. obravnavi (23.12.2014) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 6.149.518,72 6.190.906,72 4.009.799,45 3.586.808,39

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 JAVNI POZIV LAS NOTRANJSKA ZA OPERACIJE SOFINANCIRANE IZ ESRR JAVNI POZIV 2018 Zdenka Žakelj, RRA Zeleni kras, d.o.o. (Podcerkev, 8.11.2018) JAVNI POZIV 2018 Okvirna višina razpoložljivih sredstev: 255.327

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/2013 in 31/2014) in Odloka o proračunu Občine za leto 2016 (Uradno

Prikaži več

(Microsoft Word - A-4_Tehni\350na podpora)

(Microsoft Word - A-4_Tehni\350na podpora) VLOGA NA JAVNI RAZPIS ZA OHRANJANJE IN RAZVOJ KMETIJSTVA IN PODEŽELJA V OBČINI MIREN-KOSTANJEVICA V LETU 2014 A-4. ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSKEM SEKTORJU UPRAVIČENEC Naziv Naslov Priimek

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014 EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 9.8.2017 C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 9.8.2017 o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014 o podrobnih pravilih za izvajanje Uredbe (EU) št. 1306/2013

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni ali nepopolni, v 15 dneh od vročitve informativnega

Prikaži več

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov)

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka, ime pošte) (telefonska številka)

Prikaži več

Delavnica za prijavitelje

Delavnica za prijavitelje DELAVNICA ZA PRIJAVITELJE 1. Javni poziv sklad ESRR LAS Ovtar Slovenskih goric Lenart v Slovenskih goricah, 4. 1. 2018 1. J A V N I P O Z I V za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega

Prikaži več

Microsoft Word - odlok AZIL.doc

Microsoft Word - odlok AZIL.doc Občina Miren-Kostanjevica Občinski svet Na podlagi 17. člena Statuta Občine Miren-Kostanjevica (Uradni list RS št. 112/2007) in na podlagi 27. člena Zakona o zaščiti živali (Uradni list RS, št. 98/99,

Prikaži več

V skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 1407/2013 z dne 18. decembra 2013 o uporabi členov 107 in 108 Pogodbe o delovanju Evropske unije pri pomoči de min

V skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 1407/2013 z dne 18. decembra 2013 o uporabi členov 107 in 108 Pogodbe o delovanju Evropske unije pri pomoči de min V skladu z Uredbo Komisije (EU) št. 1407/2013 z dne 18. decembra 2013 o uporabi členov 107 in 108 Pogodbe o delovanju Evropske unije pri pomoči de minimis (Uradni list EU L 352, 24.12. 2013) - dodeljevanje

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in

Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini Nazarje (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Na podlagi Pravilnika o sofinanciranju drugih interesnih skupin in njihovih programov v Občini (Uradno glasilo slovenskih občin, št. 7/13) in Odloka o proračunu Občine za leto 2014 (Uradno glasilo slovenskih

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o dodeljevanju pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Solčava, (Uradno glasilo Zgornjesavinjskih občin št.

Na podlagi Pravilnika o dodeljevanju pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Solčava, (Uradno glasilo Zgornjesavinjskih občin št. Na podlagi Pravilnika o dodeljevanju pomoči za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini Solčava, (Uradno glasilo Zgornjesavinjskih občin št. 5/15, z dne 16.12.2015., v nadaljevanju pravilnik)

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE SEŽANA ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 14.793.384 14.87.659 12.723.11-2.84.558 86, 85,9 TEKOČI PRIHODKI (7+71) 12.62.638 12.624.686 11.62.72-1.22.614

Prikaži več

Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI TRN ZA LETO 2019 Objava: Oglasna des

Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI TRN ZA LETO 2019 Objava: Oglasna des Razpisna dokumentacija JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI IN PROJEKTOV DRUŠTEV V KRAJEVNI SKUPNOSTI VELIKI TRN ZA LETO 2019 Objava: Oglasna deska krajevne skupnosti in spletna stran Občine Krško

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

Microsoft Word - razpiskoncni2011.doc

Microsoft Word - razpiskoncni2011.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Ur.l. RS, št. 79/1999, 124/2000, 79/2001, 30/2002, 56/2002-ZJU, 110/2002-ZTB-B, 127/2006-ZJP, 14/2007-ZSPDPO, 109/2008, 49/2009, 38/2010-ZUKN), Proračuna Republike

Prikaži več

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavar

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavar Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

tč. 2A

tč. 2A Gregorčičeva 20 25, Sl-1001 Ljubljana T: +386 14781000 F: +386 14781607 E: gp.gs@gov.si http://www.vlada.si/ PREDLOG NUJNI POSTOPEK 2019-2611-0031 ZAKON O SPREMEMBI ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM

Prikaži več

Povracila-stroskov-julij-2011

Povracila-stroskov-julij-2011 POVRAČILA STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM IN DRUGI PREJEMKI Povračila stroškov in druge prejemke v dejavnosti trgovine urejajo: Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije in Tarifna priloga h Kolektivni

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Občini Luče za programs

Na podlagi Pravilnika o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Občini Luče za programs Na podlagi Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v občini Luče za programsko obdobje 2015-2020 (Uradni list RS, št. 35/15, v nadaljevanju pravilnik) in Odloka o proračunu

Prikaži več

Lokalna akcijska skupina Gorenjska košarica, Cesta Staneta Žagarja 37, 4000 Kranj, ki jo zastopa podpredsednik Franc Čebulj (v nadaljevanju LAS GK) in

Lokalna akcijska skupina Gorenjska košarica, Cesta Staneta Žagarja 37, 4000 Kranj, ki jo zastopa podpredsednik Franc Čebulj (v nadaljevanju LAS GK) in Lokalna akcijska skupina Gorenjska košarica, Cesta Staneta Žagarja 37, 4000 Kranj, ki jo zastopa podpredsednik Franc Čebulj (v nadaljevanju LAS GK) in Registrirano ime/firma vodilnega partnerja operacije

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Regionalni_dnevi_-_Leader_ ppt [Samo za branje] [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Regionalni_dnevi_-_Leader_ ppt [Samo za branje] [Združljivostni način] LEADER 4. os Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 PRAVNE PODLAGE Evropska uredba 1698/05/ES Evropska uredba 1974/06/ES Nacionalna uredba o ukrepih 1.3. in 4. osi Programa razvoja podeželja

Prikaži več

Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. čl

Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. čl Za izvrševanje 11., 13., 18., 20., 25., 87. do 90., 92., 93., 95. in 100. člena Zakona o štipendiranju (Uradni list RS, št. 56/13) v povezavi s 23. členom Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA SOFINANCIRANJE UKREPOV OHRANJANJA IN SPODBUJANJA RAZVOJA KMETIJSTVA IN PODEŽELJA V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 Zagotavljanje tehnič

PRIJAVNI OBRAZEC ZA SOFINANCIRANJE UKREPOV OHRANJANJA IN SPODBUJANJA RAZVOJA KMETIJSTVA IN PODEŽELJA V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 Zagotavljanje tehnič PRIJAVNI OBRAZEC ZA SOFINANCIRANJE UKREPOV OHRANJANJA IN SPODBUJANJA RAZVOJA KMETIJSTVA IN PODEŽELJA V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 Zagotavljanje tehnične podpore v kmetijstvu 1. PODATKI O VLAGATELJU (podatke

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 49K040717 Javno naročilo Nakup novih diskovnih kapacitet Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v postopkih, kjer

Prikaži več

OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/ , Fax.: 07/ Elektronska pošta: RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAV

OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/ , Fax.: 07/ Elektronska pošta: RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAV OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/38 46 300, Fax.: 07/38 46 309 Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS O DODELJEVANJU PRORAČUNSKIH SREDSTEV

Prikaži več

Microsoft Word - Pravilnik_o_izvajanju_subvencioniranega_prevoza_2016_2017.doc

Microsoft Word - Pravilnik_o_izvajanju_subvencioniranega_prevoza_2016_2017.doc Na podlagi osmega odstavka 114.b člena in prvega odstavka 114.e člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 uradno prečiščeno besedilo) in v zvezi z 2. členom Zakona o prevoznih

Prikaži več

Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mest

Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mest Na podlagi 2. točke 17. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/2017), 2. in 6. člena Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mestni občini Maribor (MUV, št. 2/2010, 15/2015, 512016,

Prikaži več

Microsoft Word - ZAP-SD_4L_2000.doc

Microsoft Word - ZAP-SD_4L_2000.doc ANKETA O STROŠKIH DELA 2000 Splošna navodila za izpolnjevanje Ankete o stroških dela za leto 2000: 1. Anketa o stroških dela temelji na vzorcu, in ne na polnem zajemu. Sprašujemo vas le po podatkih za

Prikaži več

NAVODILO ZA IZDELAVO POPOLNE VLOGE IN MERILA ZA OCENJEVANJE VLOG 1. Postopek odobritve in obravnave vlog Vlagatelji oddajo vlogo v ovojnici, opremljen

NAVODILO ZA IZDELAVO POPOLNE VLOGE IN MERILA ZA OCENJEVANJE VLOG 1. Postopek odobritve in obravnave vlog Vlagatelji oddajo vlogo v ovojnici, opremljen NAVODILO ZA IZDELAVO POPOLNE VLOGE IN MERILA ZA OCENJEVANJE VLOG 1. Postopek odobritve in obravnave vlog Vlagatelji oddajo vlogo v ovojnici, opremljeni kot je opredeljeno v prilogi 7 poglavja 6. Razpisna

Prikaži več

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno v tuje jezike. Obrazec št. 1/1 REPUBLIKA SLOVENIJA...

Prikaži več

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (za delodajalce) Projekt delno financira Evropska unija,

Prikaži več

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada Mestne

Prikaži več

Naročnik:

Naročnik: RAZPISNA DOKUMENTACIJA Pleskarska dela v letu 2015 junij 2015 Številka: 439-59/2015 Datum: 11.6.2015 Predmet javnega naročila:»pleskarska dela«vsebina RAZPISNE DOKUMENTACIJE 1. Povabilo k oddaji ponudbe

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Občini Kranjska Gora (Ur

Na podlagi Pravilnika o dodelitvi pomoči za ohranjanje in razvoj kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Občini Kranjska Gora (Ur Na podlagi Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Kranjska Gora za programsko obdobje 2015-2020 (Ur. l. RS, št. 45/2015) in Odloku o proračunu Občine Kranjska Gora

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Avstrijski parlament je potrdil novelo LSD- BG, ta stopi v veljavo s 1.6.2017 Avstrijski zakon o obrti (obrtniške, trgovske, rokodelske in storitve prostih poklicev Pogoji v Avstriji so : Dveletno opravljanje

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 52K050717 Javno naročilo Prevzem odpadkov javnega zdravstvenega zavoda Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v

Prikaži več

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx Občina Trebnje na podlagi 99. člena Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 uradno prečiščeno besedilo, 23/07 popr., 41/07 popr., 61/10 ZSVarPre, 62/10 ZUPJS, 57/12, 39/16, 52/16 ZPPreb-1

Prikaži več

RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v n

RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v n RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju LAS), ki zastopa LAS v upravnih in finančnih

Prikaži več

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Podatki o davčnem zavezancu Ime in priimek: Naslov: Davčna številka Telefonska

Prikaži več

Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Ured

Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Ured Številka 12, letnik III, december 2016 PLAČNI KAŽIPOT PODATKI ZA OBRAČUN PREJEMKOV Vsebina Pregled prejemkov po kolektivnih pogodbah dejavnosti 2 Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov

Prikaži več

IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE - z dne marca o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in

IZVEDBENI  SKLEP  KOMISIJE  -  z  dne marca o  določitvi  meril  za  ustanavljanje  in  vrednotenje  evropskih  referenčnih  mrež  in 17.5.2014 L 147/79 IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 10. marca 2014 o določitvi meril za ustanavljanje in vrednotenje evropskih referenčnih mrež in njihovih članov ter za lažjo izmenjavo informacij in strokovnega

Prikaži več

Culture Programme (2007 – 2013)

Culture Programme (2007 – 2013) USTVARJALNA EVROPA (2014 2020) Podprogram Kultura Razpis za zbiranje predlogov: Razpis za zbiranje predlogov EACEA 34/2018: podpora za projekte evropskega sodelovanja 2019 OPOZORILO: Izvajanje tega razpisa

Prikaži več

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc Pravila o merilih za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskem domu Nova Gorica, 25. julij 2008 Prejmejo: Študentska pisarna Komisija za študentske zadeve Študentski svet Predsednik Predstojnik Ime

Prikaži več

untitled

untitled EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 16.12.2014 C(2014) 9982 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 16.12.2014 o odobritvi nekaterih elementov Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju

Prikaži več

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podlaga: 001, 013, 016, 029, 034, 036, 084, 085 Kategorija zavarovancev: aktivni 1. točka 15. Enaka osnova kot za PIZ,vendar ne manj kot 60 % zadnje znane povprečne

Prikaži več

Microsoft Word - ponudba_programski_paket

Microsoft Word - ponudba_programski_paket DIJAŠKI DOM BEŽIGRAD LJUBLJANA Kardeljeva ploščad 28, Ljubljana Tel. 01 53 42 867 e-mail: info@ddb.si Datum:15.8.2012 Naročnik : Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28, 1000 Ljubljana Ponudnik:

Prikaži več

Uradni list RS - 035/2019, Razglasni del

Uradni list RS - 035/2019, Razglasni del Digitally signed by Maruska Levec Smon DN: c=si, o=state-institutions, ou=web-certificates, ou=government, serialnumber=1237057214019, cn=maruska Levec Smon Reason: Odgovora urednica Uradnega lista Republike

Prikaži več

Uradni list RS, št

Uradni list RS, št Uradni list RS, št. 9-361/1998 1. člen S tem odlokom ustanovi Republika Slovenija fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Ustanoviteljske pravice uresničuje Državni zbor Republike

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka,

Prikaži več

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in 4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in tajnico Ingrid Dohodnina & letni obračun od A do Ž

Prikaži več

Občina MEŽICA Trg svobode MEŽICA Telefon: Fax: Na podlagi Pravilnika o ohranjanju in spodbujan

Občina MEŽICA Trg svobode MEŽICA Telefon: Fax: Na podlagi Pravilnika o ohranjanju in spodbujan Občina MEŽICA Trg svobode 1 2392 MEŽICA Telefon: 02 82 79 350 Fax: 02 82 79 359 e-mail: info@mezica.si Na podlagi Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Mežica

Prikaži več

Dunajska 22, 1000 Ljubljana Avgust 2017 Številka: RAZPISNA DOKUMENTACIJA k javnemu razpisu Sofinanciranje interesnega programa športa otrok i

Dunajska 22, 1000 Ljubljana Avgust 2017 Številka: RAZPISNA DOKUMENTACIJA k javnemu razpisu Sofinanciranje interesnega programa športa otrok i Dunajska 22, 00 Ljubljana Avgust 2017 Številka: 170016-2 RAZPISNA DOKUMENTACIJA k javnemu razpisu Sofinanciranje interesnega programa športa otrok in mladine»hura, prosti čas«v letu 2017 št. 170016 1.

Prikaži več

RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v n

RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v n RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju LAS), ki zastopa LAS v upravnih in finančnih

Prikaži več

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka, ime pošte) (telefonska številka) VLOGA

Prikaži več

Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v

Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v nadaljevanju: Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji)

Prikaži več

Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 1 Institucija Javni zdravstveni

Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 1 Institucija Javni zdravstveni Metapodatki Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, storitvami in možnimi načini plačila 2 Seznam lekarn s podatki o odpiralnem času, naslovu, vodji, kontakti, Naziv storitvami

Prikaži več

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede domnevnih kršitev revidirane direktive o plačilnih storitvah 1. Obveznosti glede skladnosti in poročanja Vloga teh smernic 1. Dokument vsebuje

Prikaži več

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053 Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00 in 30/01) R A Z G L A Š A M O D L O K O AVTO TAKSI PREVOZIH Številka:K1053-4/2002 Datum: 13. junija 2003 ŽUPAN Boris Popovič

Prikaži več

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DARS d.d. POGLAVJE 10 SPOSOBNOST za Izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo poslovne stavbe DARS na lokaciji Grič Junij 2018 Opozorilo ponudnikom: Vsi predloženi

Prikaži več

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 27.6.2018 A8-0206/142 142 Člen 2 odstavek 2 pododstavek 1 Države članice točk (b) in (c) prvega pododstavka člena 3(1) Direktive 96/71/ES ne uporabljajo za voznike v sektorju cestnega prometa, ki so zaposleni

Prikaži več

PRILOGA III FINANČNA in POGODBENA PRAVILA I. PRAVILA, KI SE UPORABLJAJO ZA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA PODLAGI PRISPEVKOV NA ENOTO I.1 Pogoji za upravič

PRILOGA III FINANČNA in POGODBENA PRAVILA I. PRAVILA, KI SE UPORABLJAJO ZA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA PODLAGI PRISPEVKOV NA ENOTO I.1 Pogoji za upravič PRILOGA III FINANČNA in POGODBENA PRAVILA I. PRAVILA, KI SE UPORABLJAJO ZA PRORAČUNSKE KATEGORIJE NA PODLAGI PRISPEVKOV NA ENOTO I.1 Pogoji za upravičenost prispevkov na enoto Kadar so nepovratna sredstva

Prikaži več