DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA"

Transkripcija

1 DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA

2

3 KAZALO 3 1. UVODNI DEL 4 2. VIZIJA IN POSLANSTVO 4 3. HIDRIINE VREDNOTE 5 4. HIDRIINE ETIČNE ZAVEZE IN SMERNICE ZAPOSLENI VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU PREPOVED DISKRIMINACIJE IN TRPINČENJA NA DELOVNEM MESTU PREDSTAVNIKI ORGANIZACIJ DELAVCEV VARNOST IN KAKOVOST ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV VAROVANJE POSLOVNIH SKRIVNOSTI ODNOS DO NARAVNEGA OKOLJA POŠTENOST, PREGLEDNOST POSLOVANJA ANTI KONKURENČNO DELOVANJE NASPROTJE INTERESOV DONACIJE SPONZORSTVA, POLITIČNE STRANKE DARILA IN IZKAZOVANJE GOSTOLJUBJA PODKUPOVANJE PREPREČEVANJE PRANJA DENAJA INOVACIJE IN INTELEKTUALNA LASTNINA INFORMACIJSKA VARNOST NAŠI PARTNERJI PRIJAVA NEPOŠTENEGA RAVNANJA (compliance officer) 12

4 4 1. UVOD 1.1. Etični Kodeks ravnanja (v nadaljevanju»kodeks«) opredeljuje temeljna načela in pravila, po katerih se ravnajo vodilni in vodstveni delavci, zaposleni, člani nadzornega sveta, zunanji izvajalci, svetovalci, agenti in zastopniki ter vse druge osebe, ki opravljajo delo v družbah korporacije Hidrie ali za družbo korporacije Hidria. Je ogledalo njenega delovanja ter izraz zagotavljanja njenih vrednot in smernic delovanja Načela in pravila Kodeksa so standard delovanja, upravljanja in vodenja, ki pripomore k oblikovanju poslovne kulture in poslovne odličnosti v korporaciji Hidria ter zelo pomembno orodje za etično in trajnostno rast poslovanja Vsi zaposleni v korporaciji Hidria ter njeni zunanji partnerji soglašamo z njegovo vsebino in se zavezujemo ravnati skladno z načeli Kodeksa, kar je pogoj za nadaljevanje ali vzpostavljanje partnerstva, včasih tudi z dopolnjevanjem pogodb v ta namen V Hidrii si preko pooblaščenih oddelkov prizadevamo obveščati o upoštevanju Kodeksa vsakogar, s katerim imamo obstoječi poslovni odnos ali pa tak odnos šele vzpostavljamo. Načela kodeksa aktivno promoviramo in udejanjamo tudi v dobaviteljski verigi Na delovnem mestu vsakega uporabnika je pomembno upoštevanje tako smernic in pravil, zapisanih v Kodeksu, kot tudi predpisov, določenih v pravnem sistemu, ki ureja njihovo delovno okolje, določil iz kolektivnih pogodb ter internih pravil obnašanja in ravnanja Vodilni in vodstveni delavci morajo biti zgled drugim. S tem dokazujejo, da je upoštevanje etičnega Kodeksa osnova vsakdanjega dela, poslovni uspeh pa tesno povezan z upoštevanjem načel Kodeksa. 2. VIZIJA IN POSLANSTVO HIDRIE IMAMO VIZIJO. POZNAMO POT VIZIJA Smo vodilna družba za razvoj inovativnih rešitev za izbrane avtomobilske in industrijske aplikacije, ki jih ustvarjamo z visokotehnološkimi proizvodnimi procesi POT Ustvarjamo navdihujoče okolje, razvijamo kompetence sodelavcev in živimo HLS (Hidria Leadership System). Smo zanesljiv razvojni partner. Odgovorno ustvarjamo novo vrednost in gradimo dolgoročna partnerstva.

5 5 3. HIDRIINE VREDNOTE 3.1. ODGOVORNOST IN SPOŠTOVANJE V Hidrii smo odgovorni. Spoštujemo ljudi in okolje. Poslujemo z mislijo na prihodnje rodove. Odgovorno ravnamo v odnosu do naših zaposlenih kupcev, končnih uporabnikov, dobaviteljev, lokalnih skupnosti in drugih pomembnih deležnikov pri našem poslovanju ZNANJE IN KOMPETENTNOST Združujemo kompetentne ljudi. Vsakdo od Hidriinih sodelavcev ima znanje, izkušnje, osebnostne lastnosti, motivacijo in sposobnosti, ki jih potrebuje pri svojem delu. Omogočamo strokovni in osebni razvoj zaposlenih in spodbujamo timsko delo. Stalno izboljšujemo strokovnost zaposlenih z internim in zunanjim izobraževanjem, spodbujanjem šolanja ob delu in štipendiranjem. Znanje in izkušnje delimo med seboj, s poslovnimi partnerji in z mlajšimi generacijami INOVATIVNOST V Hidrii smo inovativni. Usmerjeni smo v prihodnost, ustvarjamo nove priložnosti. Cenimo in nagrajujemo izvirnost in ustvarjalnost. Kot predrazvojni dobavitelj najsodobnejših sistemov za avtomobilske in industrijske tehnologije nenehno iščemo nove priložnosti in inovativne rešitve za trajnostni razvoj. Ustvarjamo rešitve z visokim deležem vgrajenega znanja. Redno spremljamo in nagrajujemo izvirnost in ustvarjalnost zaposlenih. Naše inovacije premikajo meje napredka ODLIČNOST V Hidrii skrbimo za odličnost na vseh področjih poslovanja. Cenimo urejenost, natančnost, harmonijo in estetiko. V želji, da bi svojim partnerjem ponudili rešitve, ki so korak pred konkurenčnimi, ustvarjamo odlične izdelke. Stalno spremljamo uspešnost in učinkovitost vseh poslovnih procesov in zagotavljamo njihovo stalno izboljševanje. Naša prizadevanja za odličnost na vseh ravneh poslovanja povezuje sistem vodenja HLS Hidria Leadership System. 4. HIDRIINE ETIČNE ZAVEZE IN SMERNICE 4.1. ZAPOSLENI V Hidrii v celoti spoštujemo splošno veljavne mednarodnopravne določbe s področja varovanja človekovih pravic in svoboščin. Dosledno spoštujemo določbe delovnopravne zakonodaje. Hidrii ne dovoljujemo otroškega dela, ne dovoljujemo suženjskega dela in ne dopuščamo nobene oblike prisilnega dela. Trgovanje z ljudmi je prepovedano. Posebno pozornost namenjamo zaščiti ranljivih skupin, kot so npr. invalidi, starejši delavci, noseče ženske in matere v poporodnem obdobju, ipd. Hidrii spoštujemo določbe zakonodaje glede dovoljenega obsega delovnega časa, glede odmorov in počitkov ter določbe glede nadurnega dela.

6 6 Zaposlenim zagotavljamo pošteno plačilo, upoštevajoč vse zakonske minimume in vsa predpisana nadomestila ter z internimi predpisi dogovorjene nagrade. V Hidrii spodbujamo vseživljenjsko učenje in izobraževanje zaposlenih na delovnem mestu in izven njega VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU V Hidrii zagotavljamo delavcem varno in zdravo delovno okolje, ki presega veljavne standarde za varnost in zdravje pri delu. Zaposleni so seznanjeni z oceno tveganja svojega delovnega mesta in se redno udeležujejo preventivnih zdravstvenih pregledov, skladno z oceno tveganja. Zaposleni sami zase in za svoje sodelavce skrbimo za varno delovno okolje in varnost na delovnem mestu, pri svojem delu uporabljamo vso ustrezno opremo, v tem pogledu se tudi redno usposabljamo na področju varstva in zdravja pri delu. V Hidrii skozi vse procese usposabljanja skrbimo za dvig zavesti o pomenu varnosti in zdravja pri delu. V okviru promocije zdravja spodbujamo zdrav način življenja, na delovnem mestu uvajamo sadne prigrizke, zaposlenim pa omogočamo vrsto možnosti organiziranega športnega udejstvovanja. Skrbimo za osveščanje in usposabljanje vseh zaposlenih na področju zdravega življenjskega sloga PREPOVED DISKRIMINACIJE IN TRPINČENJA NA DELOVNEM MESTU Hidria zagovarja principe enakih možnosti in prepoved diskriminiranja na podlagi barve kože, etnične ali nacionalne pripadnosti, na podlagi spola, starosti, spolne usmerjenosti, verskega ali ideološkega prepričanja,.. V Hidrii ne dovoljujemo nadlegovanja ali kakršnekoli oblike diskriminacije. Spodbujamo prijavo vseh morebitnih kršitev načel prepovedi diskriminacije in trpinčenja na delovnem mestu, v zvezi s tem ima Hidria sprejet ustrezen interni pravilnik in kontaktno osebo za prijavo, tudi z možnostjo anonimnega načinom prijavljanja, ki zagotavlja ustrezno zaščito žrtev morebitnega prepovedanega ravnanja ter korektno izpeljavo postopka v primeru prejema prijave PREDSTAVNIKI ORGANIZACIJ DELAVCEV Zaposleni v Hidrii imajo pravico svobodnega združevanja. Po lastni presoji se lahko pridružijo sindikalnim združenjem, izbirajo zastopnike in se pridružijo svetom delavcev v skladu z zakonodajo. Hidria z lastnim delovanjem spodbuja svobodo sindikalnega združevanja ter druge oblike združevanja delavcev. Kontinuirano sodeluje z vsemi reprezentativnimi sindikati, s predstavniki zaposlenih in z vsakim zaposlenim posamično. V Hidrii zagotavljamo, da zaposleni odkrito komunicirajo z vodstvom in lastniki glede delovnih pogojev in razmer, brez strahu pred povračilnimi ukrepi, zastraševanjem ali nadlegovanjem.

7 VARNOST IN KAKOVOST Kot razvojni dobavitelj avtomobilske industrije se zavedamo odgovornosti, ki izhaja iz zakonskih zahtev za varnost proizvodov. Izdelke razvijamo, proizvajamo in zagotavljamo njihovo optimalno kakovost glede na trenutno znano stanje znanosti in tehnike. Tveganja obvladujemo z razvojem in vzdrževanjem integriranegasistema vodenja. Gradimo kulturo stalnega izboljševanja proizvodov in procesov. Varnost izdelkov za končnega uporabnika je naš prioritetni cilj ZASEBNOST IN VARSTVO PODATKOV V Hidrii ustrezno skrbimo za zasebnost in osebne podatke posameznikov. Podatke hranimo in arhiviramo skladno z zakonsko določenimi standardi Srbimo za zaupnost vseh osebnih podatkov naših zaposlenih, ki se zbirajo v okviru našega dela, in za pravilno uporabo slednjih. Prizadevamo si za zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov, ki temelji na upoštevanju temeljnih pravic, svoboščin in dostojanstva vseh vpletenih ter skladno z veljavnimi predpisi. Zato zbiramo in beležimo informacije, ki so potrebne za posebne, jasno določene in zakonite namene ter jih hranimo le tako dolgo, kolikor je to nujno potrebno VAROVANJE POSLOVNIH SKRIVNOSTI Poslovne skrivnosti štejemo za enega pomembnejših delov premoženja družbe, saj predstavljajo našo konkurenčno prednost in naše orodje za izpolnjevanje vizije, in sicer biti najboljši evropski in svetovni ponudnik avtomobilskih in industrijskih tehnologij. Zaposleni v Hidrii se zavedamo vrednosti poslovnih skrivnosti in jih kot take tudi varujemo pred nepooblaščenim posredovanjem ali drugim načinom seznanitve v nasprotju z internimi akti s tega področja. Dokumenti in zasebne ter zaupne informacije so neprecenljiva vrednost; izdajanje slednjih lahko povzroči škodo skupini Hidria. Zato smo prav vsi odgovorni za marljivo ter skrbno varovanje in hranjenje podatkov, do katerih imamo dostop, tako v času delovnega razmerja kot po tem, ko je delovno razmerje že zaključeno. Zaupne informacije vključujejo vse podatke, strokovno znanje in izkušnje, zapise, dokumente, poročila, zapiske, študije, risbe, fotografije in kakršna koli druga gradiva ali sredstva podjetja, od poslovnih in finančnih transakcij, dejavnosti raziskav ter razvoja, pa tudi do pravnih in upravnih postopkov, ki se nanašajo na podjetje. Izdajanje takih informacij ljudem znotraj ali zunaj podjetja mora biti vedno odobreno in je dovoljeno le, če je to potrebno za izvajanje nalog, ki so bile posamezniku dodeljene.

8 ODNOS DO NARAVNEGA OKOLJA Hidria daje ključni poudarek na globalnih inovativnih prebojnih rešitvah, s katerimi bistveno prispevamo k zeleni mobilnosti prihodnosti in s tem prihodnosti planeta. Razvijamo številne inovativne zelene tehnologije in z njimi globalno premikamo meje tehnološkega napredka. V Hidrii nenehno razvijamo učinkovit sistem ravnanja z okoljem pri čemer upoštevamo zahteve zakonodaje in zahteve kupcev. Načela trajnostnega ravnanja z okoljem aktivno promoviramo in udejanjamo tudi v dobaviteljski verigi POŠTENOST, PREGLEDNOST POSLOVANJA Poslovne knjige, knjigovodske listine in druge dokumente vodimo na podlagi predpisov ter veljavnih računovodskih standardov. Vanje vpisujemo resnične in poštene podatke. Zavedamo se, da je drugačno ravnanje kaznivo. Vse poslovne listine shranjujemo za predpisano obdobje, v katerem jih pod nobenimi pogoji ne uničujemo, skrivamo, poškodujemo ali jih kako drugače naredimo neuporabne. Na ta način skrbimo za visoko raven zaupanja zaposlenih, vodstva, lastnikov in drugih deležnikov, ki na podlagi resničnih in verodostojnih podatkov sprejemajo svoje odločitve o poslovanju družbe ANTI KONKURENČNO DELOVANJE Zavedamo se vrednosti konkurence in pomena njene zaščite za razvoj trga ter zaščito interesov potrošnikov. Prizadevamo si voditi naše poslovanje ob polnem upoštevanju veljavnih pravil in zakonov v državah, v katerih poslujemo, v okviru odprtosti, poštenosti, integritete ter dobre vere. Zavračamo prakse, ki kršijo načela konkurence in pravila svobodnega trga. Prepričani smo, da je za konkurenco ključnega pomena, da smo pošteni in osredotočeni na kakovost NASPROTJE INTERESOV V Hidrii delamo pošteno, nepristransko in v korist podjetja. Pri svojem delu pazimo, da ne pridemo v situacijo, ko bi na naše odločitve lahko vplivali interesi, ki niso interesi našega podjetja ali naši dovoljeni interesi, še posebej skrbno pazimo na izogibanje nasprotju interesov, če sodimo med vodilne kadre podjetja. Ne zlorabljamo poslovnih zvez, pridobljenih v podjetju, po zaključku kariere v njem in ne izkoriščamo pretekle kariere v podjetju za vzpostavljanje poslovnih stikov s Hidrio v imenu in na račun drugih pravnih oseb.

9 9 V kolikor se naši zaposleni zanimajo za naložbe ali posle zunaj področja njihovega dela, ki niso združljivi z obveznostmi do podjetja, o tem takoj obvestijo pristojne osebe. Vsi smo odgovorni za izogibanje situacijam in dejavnostim, ki bi lahko vodile do navzkrižja interesov ali bi lahko vplivale na sposobnost sprejemanja takih poslovnih odločitev, ki so v najboljšem interesu podjetja DONACIJE SPONZORSTVA, POLITIČNE STRANKE V Hidrii podpiramo predvsem lokalno okolje, v katerem delamo in živimo, tako z donacijami kot drugimi oblikami prispevanja k družbenemu okolju, predvsem na področju športa, kulture in drugih družbeno pomembnih dejavnosti in dogodkov v lokalni sredini in širše. Držimo se načela, da dajemo samo donacije, ki so v skladu s poslanstvom podjetja in usmeritvijo družbene odgovornosti, pri tem pa ne dajemo donacij ali sklepamo sponzorskih pogodb, ki bi lahko škodile ugledu oziroma poslovnemu položaju podjetja. Sponzorske pogodbe sklepamo na način, da je korist Hidrie iz tega naslova primerljiva in enakovredna koristim, ki jih skozi sponzorsko dejavnost Hidria tudi prejme. Ne zlorabljamo donacij ali sponzorskih pogodb za prikrivanje morebitnih nezakonitih ali nemoralnih namenov, odklanjamo vse prošnje za financiranje političnih strank in volilnih ter referendumskih kampanj. Zaposleni v Hidrii ne izvajamo osebnih političnih projektov in aktivnosti, ki bi se lahko razumele kot aktivnosti Hidrie DARILA IN IZKAZOVANJE GOSTOLJUBJA V Hidrii v celoti spoštujemo veljavno pravo o sprejemanju oziroma dajanju daril. Sprejmemo oziroma dajemo izključno priložnostna darila in izraze gostoljubja, ki ne morejo vplivati na nobene poslovne odločitve. Pri sprejemanju daril posebej pazimo, da ne bi prišli v dejansko ali navidezno nasprotje interesov, ne sprejemamo in ne dajemo daril v obliki denarja, vrednostnih papirjev ali dragocenih kovin, posojil, osebnih uslug, daril oziroma izrazov gostoljubja neprimerne narave na neprimernem mestu. V obdobju, ko se s partnerji pogajamo o pomembnih poslih in moramo sprejeti pomembne poslovne odločitve, od njih ne sprejemamo nobenih daril in tudi sami ne obljubljamo ali dajemo daril. Vsakdo, ki pridobi ali se mu ponudi brezplačno darilo ali kakršno koli drugo obliko ugodnosti, ki ji ni mogoče neposredno pripisati običajne poslovne vljudnosti, mora to zavrniti. O tem mora tudi nemudoma poročati svojemu neposrednemu nadrejenemu oziroma osebi, ki je zadolžena za sprejemanje prijav na področju skladnosti poslovanja.

10 PODKUPOVANJE V Hidri niti svojim poslovnim partnerjem niti nobeni drugi osebi ne obljubljamo, ponujamo, dajemo ali od njih sprejemamo nedovoljenih koristi. Prav tako zavračamo kakršno koli obljubo ali ponudbo koristi, ki jih ne dovoljujejo predpisi, interni akti ali etična načela. Pod pojmom koristi razumemo predmete, usluge in storitve, ki predstavljajo premoženjsko in nepremoženjsko korist. Nedovoljene koristi so tudi tiste, ki so same po sebi sicer dovoljene, je pa njihov namen vplivati na naše ali tuje poslovne odločitve. S to svojo odločenostjo sproti seznanjamo vse poslovne partnerje, predstavnike, zastopnike, posrednike in druge osebe, s katerimi smo v stiku pri svojem delu PREPREČEVANJE PRANJA DENARJA V Hidrii izvajamo vse predpise in dobre prakse za preprečevanje pranja denarja. Kot pranje denarja razumemo zamenjavo ali kakršen koli drug prenos denarja oziroma drugega premoženja, ki izvira iz kaznivega dejanja ter skrivanje ali prikrivanje prave narave, izvora, nahajanja, gibanja, razpolaganja, lastništva ali pravic v zvezi z denarjem ali drugim premoženjem, ki izvira iz kaznivega dejanja. Pranje denarja je ves pravni in dejanski promet z denarjem ali premoženjem nezakonitega izvora, v isti okvir sodi tudi uporaba denarja ali drugega premoženja iz legalnih virov za teroristične namene. Zavedamo se, da je vsako od opisanih ravnanj kaznivo dejanje INOVACIJE IN INTELEKTUALNA LASTNINA V Hidrii razvijamo, spodbujamo in nagrajujemo inovativno razmišljanje zaposlenih. Našim zaposlenim podeljujemo priznanja za najvišje dosežke na področju inovacijske dejavnosti. Prav tako gradimo lastni sistem inovacij, ki se formalno prezentira skozi Inovacijski center Hidrie, ki združuje Hidriine inštitute, tehnološke centre, inkubatorje za razvoj novih programov ter inovacijsko dejavnost. Redno spremljamo in nagrajujemo inovacijsko dejavnost zaposlenih. Njeno glavno poslanstvo je ustvarjanje inovacij, s katerimi se Hidria pridružuje svetovnim prizadevanjem za trajnostni razvoj okolja. V Inovacijskem centru Hidrie nastajajo tehnološko zahtevne rešitve za avtomobilske in industrijske tehnologije z visokim deležem vgrajenega znanja. Intenzivno inovacijsko dejavnost v Hidrii nadgrajujemo s sodelovanjem v številnih mednarodnih projektih in združenjih. Rezultate lastne ustvarjalnosti moramo še pred javno predstavitvijo ustrezno zavarovati, saj s tem zavarujemo našo intelektualno lastnino in preprečimo, da bi drugi uživali rezultate našega dela.

11 11 Med pravice industrijske lastnine spadajo patenti, blagovne znamke ter modeli. Zaposleni pri svojem delu vedno pazimo, da se intelektualna lastnina Hidrie v največji možni meri zaščiti, hkrati pa smo ves čas tudi pozorni, da ne posegamo v pravice industrijske lastnine tretjih oseb INFORMACIJSKA VARNOST V Hidrii zaradi varovanja lastnih in tujih informacij spoštujemo načela informacijske varnosti po splošno uveljavljenih standardih. V ta namen imamo sprejete številne področne politike ravnanja z informacijami, katerih namen je izboljšati stopnjo varovanja vseh informacij v Hidrii, zmanjšati možnost pojava nerazpoložljivosti informacij, povečati stopnjo celovitosti in avtentičnosti informacij ter zagotoviti kontinuirano poslovanje. Tako zaposleni kot poslovni partnerji so s svojim ravnanjem dolžni vsak zase prispevati k informacijski varnosti. Upoštevati morajo varnostne politike in njihove priloge, udeleževati se morajo predpisanih izobraževanj s področja informacijske varnosti, dosledno morajo varovati in menjati gesla, sporočati incidente službi za informatiko, sporočati spremembe v zvezi s pravicami dostopov do informacijskih sredstev in podobno. Vsi zaposleni in tretje osebe so dolžni o vsakem ravnanju, ki je usmerjeno v nepooblaščeno odkrivanje, razkrivanje, posredovanje, uničenje ali druga nedopustna ravnanja z zaupnimi in drugimi informacijskimi viri takoj obvestiti neposredno nadrejenega delavca, pooblaščeno osebo, direktorja, sami pa so dolžni storiti vse, kar je razumno mogoče, da se takšno aktivnost prepreči NAŠI PARTNERJI Posebno pozornost namenjamo našim poslovnim partnerjem. Naše stranke, dobavitelji in ostali poslovni partnerji poleg kakovosti naših izdelkov in storitev pričakujejo tudi izredno profesionalnost ter popolno integriteto pri sodelovanju z njimi. Zato so korektnost, poštenost in transparentnost osnova vsake komunikacije in vseh pogodbenih razmerij z našimi poslovnimi partnerji.

12 PRIJAVA NEPOŠTENEGA RAVNANJA (compliance officer) Namen Kodeksa je ohranitev obstoječe zavesti zaposlenih v Hidrii ter sistematičen opis pričakovanega ravnanja in obnašanja v okviru svoje zaposlitve, do svojih nadrejenih in podrejenih sodelavcev, do drugih družbenih deležnikov in socialnega okolja. V Hiidri delujemo etično, ne ravnamo nepošteno, nezakonito ali neprofesionalno in smo na tako ravnanje pozorni ne glede na to, za koga gre za zaposlene, poslovne partnerje ali druge osebe. Pri svojih ravnanjih varujemo identiteto in integriteto zaposlenih ter drugih, ki v dobri veri in na podlagi utemeljenih razlogov obveščajo o nepoštenem ravnanju v podjetju, s tem pa ščitimo dobronamerne prijavitelje pred morebitnimi negativnimi posledicami njihovih utemeljenih prijav. V Hidrii smo za namen možnosti prijave nepoštenega ravnanja, ki ni skladno z določbami predmetnega Kodeksa določili tudi pooblaščenca za prijavo, ki deluje v funkciji Pooblaščenca za skladnost. Hiidriini zaposleni so seznanjeni z načinom prijave kršitev Kodeksa in se zavedajo, da s prijavo ne prevzemajo tveganja neustrezne obravnave ali rizika, da bodo s prijavo ogrožali sebe, svoje bližnje ali svojo zaposlitev v Hidrii. Kontakti za anonimno prijavo: Bekira Hasanagić, compliance officer Elektronska pošta: bekira.hasanagic@hidria.com Telefonska številka: Sprejeto dne Hidria d.o.o.

13 13

14

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 NAGOVOR POSLOVODSTVA S sprejetjem KODEKSA RAVNANJA skupine DOMEL smo sklenili zavezo, da se bomo po njegovih načelih ravnali povsod, kjer smo,

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017

KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017 KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017 1. UVOD Zaupanje in ugled je ključnega pomena za uspeh vsake finančne institucije,

Prikaži več

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja,

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, upravljalnem organu in procesu ocenjevanja ustreznega

Prikaži več

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev Kodeks ravnanja javnih uslužbencev 1. Vlada Republike Slovenije sprejema kodeks ravnanja javnih uslužbencev, ki ga je sprejel Svet Evrope kot priporočilo vsem članicam Sveta Evrope. 2. Vlada Republike

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA

KODEKS RAVNANJA KODEKS RAVNANJA KAZALO PREDGOVOR 4 1. ODGOVORNOSTI SKUPINE HELIOS 5 1.1. Enoten kodeks za vse 1.2. Kultura odprte in iskrene komunikacije 1.3. Varstvo osebnih podatkov 1.4. Poklicna uspešnost in razvoj

Prikaži več

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Uvod Poslovna skupina ALDI SÜD, katere del je (skupina) Hofer, posluje po načelih odgovornega upravljanja podjetja. V tem dokumentu predstavljamo, kaj to pomeni

Prikaži več

Microsoft Word - Sodexo Supplier Code of Conduct 2017_Final_SLO

Microsoft Word - Sodexo Supplier Code of Conduct 2017_Final_SLO SODEXOV KODEKS POSLOVANJA ZA DOBAVITELJE April 2017 Sodexov Kodeks poslovanja za dobavitelje Kazalo UvodErreur! Signet 1. Poslovna integriteta... Erreur! Signet 2. Človekove in temeljne pravice na delovnem

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - Priprava na obisk in\232pektorja za delo - GZS - kon\350na.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Priprava na obisk in\232pektorja za delo - GZS - kon\350na.pptx) 1 PRIPRAVA NA OBISK INŠPEKTORJA ZA DELO Nadzori na področju delovnih razmerij Nataša Trček Glavna inšpektorica RS za delo 2 Uvodoma: - Organizacija Inšpektorata RS za delo - Spremembe zakonodaje - Akcije

Prikaži več

KODEKS ETIKE

KODEKS ETIKE KODEKS ETIKE ELEKTRIČNA ENERGIJA DO VSAKOGAR Temeljni cilji družbe SODO, v skladu z energetsko politiko Evropske Unije in Republike Slovenije, so: - konkurenčnost, - zanesljivost in - varnost oskrbe z

Prikaži več

ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016

ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016 ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016 2 ETIČNI KODEKS Skupine Elektro Celje KAZALO 1. PISMO PREDSEDNIKA UPRAVE 5 2. NAMEN ETIČNEGA KODEKSA 6 3. NAŠE OSNOVNE ETIČNE VREDNOTE 7 3.1 Kaj se pričakuje

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega univerza

Prikaži več

Velenje

Velenje 3503 Velenje, p.p. 107 Telefon: 03 899 10 00 Faks: 03 899 28 00 http://www.gorenje.com Sodišče registracije: Okrožno sodišče v Celju Reg.št. vložka: 1/00461/00 Osnovni kapital: 66.378.217,32 EUR Nadzorni

Prikaži več

Politika upravljanja td

Politika upravljanja td Nadzorni svet Terme Dobrna, d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna je na svoji redni seji dne 14.4.2010 sprejel naslednjo POLITIKO UPRAVLJANJA DRUŽBE TERME DOBRNA, TERMALNO ZDRAVILIŠČE D.D., DOBRNA Dokument predstavlja

Prikaži več

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 Kranj (v nadaljevanju organizator). POGOJI SODELOVANJA

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI SPLOŠNI POGOJI OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih Splošnih pogojih uporabe plačljivih in brezplačnih spletnih vsebin/storitev 24ur.com. Vsakič,

Prikaži več

Verzija 4, veljavno od Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laborat

Verzija 4, veljavno od Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laborat Verzija 4, veljavno od 04.10.2018 Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laboratorijske medicine Slovenije je le-ta sprejela na ustanovni

Prikaži več

Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, Velja od:

Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, Velja od: Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, 26.3.2019 Velja od: 1.4.2019 Kodeks Skupine Triglav Kazalo 1. Popotnica Kodeksu Skupine Triglav... 3 2. Narava kodeksa... 5 3. Uporaba in razlaga Kodeksa ter

Prikaži več

Global Employee Personal Information Privacy Notice

Global Employee Personal Information Privacy Notice GLOBALNO OBVESTILO O VAROVANJU ZASEBNOSTI ZAPOSLENCEV Družba Johnson Controls International plc in z njo povezane družbe (skupaj Johnson Controls) cenijo vašo zasebnost in so zavezane k obdelovanju vaših

Prikaži več

POROČILO O DRUŽBENI ODGOVORNOSTI DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ZA LETO 2017 Hidria se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju avt

POROČILO O DRUŽBENI ODGOVORNOSTI DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ZA LETO 2017 Hidria se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju avt POROČILO O DRUŽBENI ODGOVORNOSTI DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ZA LETO 2017 Hidria se uvršča med vodilne evropske in svetovne korporacije na področju avtomobilskih in industrijskih tehnologij. Za svoje kupce

Prikaži več

KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesion

KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesion KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesionalne etike Univerze v Mariboru, vzpostaviti in krepiti

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/ z dne 13. julija o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/ Evropskega parlamenta in S

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2018/ z dne  13. julija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  2016/ Evropskega  parlamenta  in  S 5.11.2018 L 274/11 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/1639 z dne 13. julija 2018 o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/1011 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z regulativnimi tehničnimi standardi, ki podrobneje

Prikaži več

Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International

Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International Sporočilo glavnega izvršnega direktorja Vsi smo dolžni pregledati

Prikaži več

Broj: UD-___-2009

Broj: UD-___-2009 Šmartinska cesta 154, 1000 Ljubljana telefon.: +386 1 47 97 100, faks: +386 1 24 43 140, www.vegeta.podravka.si, info@podravka.si Pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri Jed po tvojem okusu 1.

Prikaži več

POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko u

POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko u POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko umeščenost, vlogo in odgovornost funkcije skladnosti

Prikaži več

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d.

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. Na podlagi 8. člena statuta Svobodnega sindikata Slovenije je Sindikat zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. na ustanovnem sestanku dne, 06.11.2014 sprejel PRAVILNIK Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadaljevanju»naročnik«) in družbo VI NOVA d.o.o. (v nadaljevanje»ponudnik«).

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri Marcus & Martinus 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcus & Martinus«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc Na podlagi 31. člena Statuta Gozdarskega inštituta Slovenije je upravni odbor Gozdarskega inštituta Slovenije na svoji 3. redni seji z dne 29.05.2007 sprejel naslednji PRAVILNIK O UPORABI SLUŽBENIH MOBILNIH

Prikaži več

Microsoft Word - A AM MSWORD

Microsoft Word - A AM MSWORD 3.9.2015 A8-0230/15 15 Uvodna izjava F F. ker je za to, da se bolje zavarujejo demokracija, pravna država in temeljne pravice, potrebna revizija Pogodb EU; F. ker je za to, da se bolje zavarujeta nacionalna

Prikaži več

Politika upravljanja z nasprotji interesov

Politika upravljanja z nasprotji interesov POLITIKA UPRAVLJANJA Z NASPROTJI INTERESOV ILIRIKA borzno posredniška hiša d.d., Ljubljana, Slovenska cesta 54a, 1000 Ljubljana TEL: 01/300 22 50, FAX: 01/234 33 57, WWW.ILIRIKA.SI, INFO@ILIRIKA.SI 1 /

Prikaži več

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji, ki jo zastopata zastopnika

Prikaži več

KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo s

KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo s KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo samo na posamičnem nivoju vsakega konkretnega primera,

Prikaži več

bob p. p Ljubljana Tel.: (cena klica na minuto je 1 z DDV) Posebni pogoji uporabe storitve moj bob

bob p. p Ljubljana Tel.: (cena klica na minuto je 1 z DDV)   Posebni pogoji uporabe storitve moj bob bob p. p. 415 1001 Ljubljana Tel.: 090 068 068 (cena klica na minuto je 1 z DDV) www.bob.si Posebni pogoji uporabe storitve moj bob Kazalo Uvod 5 Opredelitve 5 Registracija in uporaba Storitve moj bob

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica naslednji P RAVILNIK o izvajanju videonadzora I. SPLOŠNE

Prikaži več

Microsoft Word - vzorec_PVOP.DOC

Microsoft Word - vzorec_PVOP.DOC Družba X Y d.o.o.,, (naslov), matična št., na podlagi 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov ( Uradni list RS, 86/04 in 113/05), sprejema naslednji PRAVILNIK O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV I. SPLOŠNE

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 52K050717 Javno naročilo Prevzem odpadkov javnega zdravstvenega zavoda Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v

Prikaži več

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljev

Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre Brezplačne vstopnice za 20 let (v nadaljev Pogoji nagradne igre»brezplačne vstopnice za 20 let«(v nadaljevanju: pogoji) 1. Organizator nagradne igre "Brezplačne vstopnice za 20 let" (v nadaljevanju: igra) je družba A1 Slovenija, d. d., Šmartinska

Prikaži več

Pravo 5. letnik Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Pos

Pravo 5. letnik Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Pos Ta pogodba je praviloma občasen posel. S pogodbo o posredovanju se posrednik zaveže, da bo naročnika spravil v stik z drugo osebo. Posrednik išče priložnosti, biti mora nevtralen in delati kot dober gospodar.

Prikaži več

THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je klj

THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je klj THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je ključnega pomena pri našem uspehu tako na področju same

Prikaži več

PEDAGOŠKO VODENJE, kot ena od nalog

PEDAGOŠKO  VODENJE, kot ena od nalog Osebni pogled, refleksija in ključne ugotovitve ob koncu leta 2014/2015 Maja Koretič, pomočnica ravnatelja in pedagoška vodja MOJA VLOGA V ENOTI VRTCA Dela in naloge pomočnice ravnatelja za vrtec glede

Prikaži več

OBÈINA DOBREPOLJE Videm 35, Videm-Dobrepolje tel fax

OBÈINA DOBREPOLJE Videm 35, Videm-Dobrepolje tel fax Občina Dobrepolje Videm 35, 1312 Videm-Dobrepolje, tel. 01/786-70-10, fax: 01/780-79-23, e-mail: obcina.dobrepolje@siol.net PODATKI O PONUDNIKU IN PONUDBI Firma oziroma ime:. Zakoniti zastopnik: Identifikacijska

Prikaži več

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis )

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis ) DRŽAVNOTOŽILSKI SVET Trg OF 13, 1000 LJUBLJANA Tel.: 01 434 19 63 E-pošta: dts@dt-rs.si Številka: Dts 5/15-12 Datum: 27. 10. 2016 Državnotožilski svet (v nadaljevanju: Svet) je na svoji 64. seji dne 27.

Prikaži več

Razpis za prijavo interesa (brez roka) za program pripravništva v Agenciji za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) SKLIC: ACER/TRAINEE/2019/OC

Razpis za prijavo interesa (brez roka) za program pripravništva v Agenciji za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) SKLIC: ACER/TRAINEE/2019/OC Razpis za prijavo interesa (brez roka) za program pripravništva v Agenciji za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER) SKLIC: ACER/TRAINEE/2019/OC 1. KDO SMO? Agencija za sodelovanje energetskih regulatorjev

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 49K040717 Javno naročilo Nakup novih diskovnih kapacitet Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v postopkih, kjer

Prikaži več

Olympus Evropa KODEKS POKLICNE ETIKE IN VODENJA POSLOV 1

Olympus Evropa KODEKS POKLICNE ETIKE IN VODENJA POSLOV 1 KODEKS POKLICNE ETIKE IN VODENJA POSLOV 1 UVODNA BESEDA Spoštovani zaposleni, spoštovani vodilni uslužbenci, Kot predstavniki Olympusovih evropskih podjetij (ki pripadajo k Olympus Europa Holding SE, skupini

Prikaži več

kodeks_besedilo.indd

kodeks_besedilo.indd Samoregulacijski kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev o varnejši rabi mobilnih telefonov s strani otrok in mladostnikov do 18. leta Izdal in založil Gospodarska

Prikaži več

L I S T I N A O V R E D N O T A H

L I S T I N A O V R E D N O T A H L I S T I N A O V R E D N O T A H LISTINA O VREDNOTAH l Uvod l TEMELJI LISTINE l E N A KO P R AV N O ST l P R EG L E D N O ST l SPOŠTOVANJE l V ZA J E M N O ST l SVOBODA DELOVANJA l ZAUPANJE l TEMELJNE

Prikaži več

Pravilnik spletne Facebook nagradne igre»ql NOVO MESTO«1. člen: ORGANIZATOR Organizator nagradne igre je Qlandia marketing d.o.o., Šmartinska cesta 53

Pravilnik spletne Facebook nagradne igre»ql NOVO MESTO«1. člen: ORGANIZATOR Organizator nagradne igre je Qlandia marketing d.o.o., Šmartinska cesta 53 Pravilnik spletne Facebook nagradne igre»ql NOVO MESTO«1. člen: ORGANIZATOR Organizator nagradne igre je Qlandia marketing d.o.o., Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator). 2. člen:

Prikaži več

Informacije o ILIRIKI borzno posredniški hiši d.d. in njenih storitvah

Informacije o ILIRIKI borzno posredniški hiši d.d. in njenih storitvah PRAVILA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV DRUŽBE ILIRIKA d.d. LJUBLJANA, Slovenska cesta 54a, 1000 Ljubljana TEL: 01/300 22 50, FAX: 01/234 33 57, WWW.ILIRIKA.SI, INFO@ILIRIKA.SI PRAVILA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Prikaži več

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 8.3.2018 A8-0048/7 7 Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen Uvodna izjava B B. ker se je hitro izkazalo, da večletni finančni okvir za obdobje 2014 2020 ni primeren za izpolnjevanje dejanskih potreb

Prikaži več

Microsoft Word - ponudba_programski_paket

Microsoft Word - ponudba_programski_paket DIJAŠKI DOM BEŽIGRAD LJUBLJANA Kardeljeva ploščad 28, Ljubljana Tel. 01 53 42 867 e-mail: info@ddb.si Datum:15.8.2012 Naročnik : Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28, 1000 Ljubljana Ponudnik:

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 in 108/09) minister za zunanje zadeve v soglasju z

Prikaži več

KOALICIJSKI DOGOVOR med delavskimi predstavništvi pri uresničevanju interesov zaposlenih

KOALICIJSKI DOGOVOR med delavskimi predstavništvi pri uresničevanju interesov zaposlenih Svet delavcev podjetja - družbe TERME MARIBOR turizem, zdravstvo, rekreacija d.d.,s sedežem Ulica heroja Šlandra 10, Maribor, ki ga zastopa predsednica Sveta delavcev Anamarija Černčec in Sindikat delavcev

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

VODNIK za USPEH KODEKS OBNAŠANJA PMI

VODNIK za USPEH KODEKS OBNAŠANJA PMI VODNIK za USPEH KODEKS OBNAŠANJA PMI Pismo direktorja Spoštovani sodelavci, res smo ponosni na energijo, ki jo čutimo, osebno predanost, ki jo vidimo, in način, na katerega sprejemamo svojo vizijo življenja

Prikaži več

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk Podelitev nagrad imetnikom certifikata Excellent SME za leto 2017 19. junij 2018, kongresni center Brdo pri Kranju Predstavljamo družbe in podjetnike, ki so v letu 2017 dosegle najvišjo bonitetno oceno

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO 2011-2015 Novo mesto, februar 2011 inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:2/9 1

Prikaži več

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA NAVODILA ZA IMENOVANJA RAVNATELJA Svet zavoda imenuje ravnatelja, vršilca dolžnosti ravnatelja, pomočnika ravnatelja na podlagi določb Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 17/91, 55/92, 66/93,

Prikaži več

SALUS, Ljubljana, d. d. Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0) telefaks +386 (0) e-pošta splet

SALUS, Ljubljana, d. d. Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0) telefaks +386 (0) e-pošta splet Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0)1 589 91 00 telefaks +386 (0)1 568 10 20 e-pošta info@salus.si splet www.salus.si Nadzorni svet družbe in uprava družbe sta na 3. redni seji nadzornega

Prikaži več

Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0;

Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0; Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0; 18.06.2015 Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije, z dne 10.12.2009, spremenjenega dne 26.02.2010 ter dne 19.04.2012, je Izvršni odbor Nogometne

Prikaži več

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede domnevnih kršitev revidirane direktive o plačilnih storitvah 1. Obveznosti glede skladnosti in poročanja Vloga teh smernic 1. Dokument vsebuje

Prikaži več

ČETRTA POT, d.o.o., KRANJ Planina Kranj Slovenija Telefon: Fax: Politika zasebnost

ČETRTA POT, d.o.o., KRANJ Planina Kranj Slovenija Telefon: Fax: Politika zasebnost Politika zasebnosti V tej politiki zasebnosti podjetje Četrta pot, avtomatska identifikacija, računalništvo in informatika, d.o.o., Planina 3, 4000 Kranj (v nadaljevanju»četrta pot«), naročnikom, uporabnikom

Prikaži več

Poročilo o letnih računovodskih izkazih Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo za proračunsko leto 2010 z odgovori Ag

Poročilo o letnih računovodskih izkazih Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo za proračunsko leto 2010 z odgovori Ag 15.12.2011 Uradni list Evropske unije C 366/63 POROČILO o letnih računovodskih izkazih Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo za proračunsko leto 2010 z odgovori Agencije

Prikaži več

A4x2Ex_SL.doc

A4x2Ex_SL.doc PETLETNE OCENE OKVIRNIH RAZISKOVALNIH PROGRAMOV EVROPSKE UNIJE V OBDOBJU 1999-2003 Povzetek Original EN POVZETEK Veljavna Pogodba o Evropski uniji opredeljuje dva temeljna strateška cilja evropskih okvirnih

Prikaži več

Microsoft Word - SL Opinion CON_2014_39 on public access to specific information related to bad loans of certain banks.doc

Microsoft Word - SL Opinion CON_2014_39 on public access to specific information related to bad loans of certain banks.doc SL MNENJE EVROPSKE CENTRALNE BANKE z dne 27. maja 2014 o javnem dostopu do določenih informacij o slabih posojilih nekaterih bank (CON/2014/39) Uvod in pravna podlaga Evropska centralna banka (ECB) je

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/17 08.12.2015 Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz člena 23 Direktive 2014/59/EU Smernice organa EBA o določitvi

Prikaži več

Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz

Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz delovnega razmerja 2.2 Varstvo osebnih podatkov v

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Akademija upravljanja s človeškimi viri Informativni dan J A S M I N A R I D Z I F R A N J A R I D Z I D R. A L E K S A N D E R Z A D E L P R I M O Ž K O Č A R 0 4. J U L I J, 2 0 0 8 Zakaj HRM Akademija?

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA IN PRAVILA ZA PRIDOBITEV NAGRADE V NAGRADNI IGRI»LUKA DONČIČ«Uvodne določbe 1. člen S temi splošnimi pogoji so urejena prav

SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA IN PRAVILA ZA PRIDOBITEV NAGRADE V NAGRADNI IGRI»LUKA DONČIČ«Uvodne določbe 1. člen S temi splošnimi pogoji so urejena prav SPLOŠNI POGOJI SODELOVANJA IN PRAVILA ZA PRIDOBITEV NAGRADE V NAGRADNI IGRI»LUKA DONČIČ«Uvodne določbe 1. člen S temi splošnimi pogoji so urejena pravila sodelovanja ter izvedba nagradne igre, ki jo organizira

Prikaži več

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc Posebni pogoji za uporabo Google storitev Družba SI.MOBIL telekomunikacijske storitve, d.d., Šmartinska cesta 134B, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Si.mobil), je gospodarska družba, ki v okviru svojih

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 17. julij 2017 (OR. en) 11334/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 17. julij 2017 Prejemnik: Št. predh. dok.: general

Svet Evropske unije Bruselj, 17. julij 2017 (OR. en) 11334/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 17. julij 2017 Prejemnik: Št. predh. dok.: general Svet Evropske unije Bruselj, 17. julij 2017 (OR. en) 11334/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 17. julij 2017 Prejemnik: Št. predh. dok.: generalni sekretariat Sveta delegacije COHAFA 59 DEVGEN 176

Prikaži več

08_03

08_03 OBVESTILO O RAZPISU ZA OBLIKOVANJE REZERVNEGA SEZNAMA Naziv delovnega mesta Funkcionalna skupina/razred AD 6 Vrsta pogodbe Sklic Rok za prijavo Kraj zaposlitve Veljavnost rezervnega seznama do Število

Prikaži več

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P Stran 8260 / Št. 75 / 8. 10. 2015 Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni

Prikaži več

Ministrstvo za kulturo RS

Ministrstvo za kulturo RS ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE Ljubljanska cesta 40A 1290 GROSUPLJE PRAVILNIK O FINANČNO MATERIALNEM POSLOVANJU DRUŠTVA ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE Občni zbor društva Rokometni klub Grosuplje je na podlagi 29.

Prikaži več

SLOGES

SLOGES SLOGES Slovensko društvo za geštalt terapijo UVODNE DOLOČBE ETIČNI KODEKS SLOVENSKEGA DRUŠTVA ZA GEŠTALT TERAPIJO»SLOGES«1. Slovensko društvo za geštalt terapijo ( v nadaljnem besedilu: SLOGES) sprejema

Prikaži več

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost 1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis 16052016 2. IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnostni razvoj (drugo) 0909 Novi Klasius P bo 0922 Skrb

Prikaži več

NEPREMIČNINE - REAL ESTATES Posredništvo, svetovanje, trgovina Šmarska cesta 5b, 6000 KOPER gsm

NEPREMIČNINE - REAL ESTATES Posredništvo, svetovanje, trgovina Šmarska cesta 5b, 6000 KOPER gsm sprejema na podlagi Zakona o nepremičninskem posredovanju ZNPosr-UPB1, Ur.l.RS, 72/2006, 49/11 naslednje SPLOŠNE POGOJE POSLOVANJA pri posredovanju v prometu z nepremičninami 1. UVODNE DOLOČBE 1.1 S Splošnimi

Prikaži več

I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), St

I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), St I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), Statutom DARS d. d., sprejetim avgusta 2018 in določili

Prikaži več

premoženjske - brez op

premoženjske - brez op RAVNANJE Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM - RAZPOLAGANJE IN PRIDOBIVANJE NEPREMIČNIN- PREDLAGATELJ: Darko Zevnik, župan Občine Metlika PRIPRAVILA: Jasna Brus Rožman PREDMET: Nepremičnine A.) - parc. št. 2766/6

Prikaži več

Report

Report VLOGA ZA SKLENITEV KREDITA Fizične osebe https://portal.slsi.si/portal Dne: 22.05.2019 VELJAVNO OD 28.01.2019 OSNOVNI PODATKI STRANKE Priimek in ime: Datum rojstva: Naslov stalnega prebivališča: Naslov

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "NOVI CHIO ČIPS" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chi

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri NOVI CHIO ČIPS 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chi Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "NOVI CHIO ČIPS" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chio čips«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanj

PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanj PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanju: hranilnica) je na podlagi 318. člena Zakona o bančništvu

Prikaži več

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc

Microsoft Word - Splosni pogoji za uporabnike storitve_ONA_ doc Splošni pogoji in navodila za uporabnike storitev ONA V veljavi od 25.08.2015 1. Splošne določbe Splošni pogoji in navodila določajo način uporabe storitev ONA, ki jih nudi tehnični izvajalec (v nadaljevanju

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Upb ZVOP-1-UPB1,Ur.l. RS, št. 94/2007 v nadaljevanju ZVOP-1) in pa skladno z novo uredi

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Upb ZVOP-1-UPB1,Ur.l. RS, št. 94/2007 v nadaljevanju ZVOP-1) in pa skladno z novo uredi Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Upb ZVOP-1-UPB1,Ur.l. RS, št. 94/2007 v nadaljevanju ZVOP-1) in pa skladno z novo ureditvijo, ki jo prinaša Uredba (EU) 2016/679 Evropskega

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / 23. 12. 2016 / Stran 12607 Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Na podlagi 83. člena Zakona o uresničevanju javnega

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne o določitvi ukrepov za pripravo seznama os

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne o določitvi ukrepov za pripravo seznama os EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 15.10.2018 C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne 15.10.2018 o določitvi ukrepov za pripravo seznama oseb, ki so v sistemu vstopa/izstopa (SVI) identificirane

Prikaži več

(Microsoft Word - Statut A\ s spremembami skup\232\350ina 2010)

(Microsoft Word - Statut A\ s spremembami skup\232\350ina 2010) Na podlagi Zakona o društvih (Ur.l.RS štev.60/95 in 89/99) in 8. člena Pogodbe o združevanju je Skupščina Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005 na zasedanjih dne 31. maja 2000, 15. decembra 2001, 31. maja

Prikaži več

Microsoft Word - Pogodba-SI-TSA-v7.doc

Microsoft Word - Pogodba-SI-TSA-v7.doc SI-TSA Overitelj na Ministrstvu za javno upravo Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, Slovenija http://www.si-tsa.si si-tsa@gov.si Overitelj na Ministrstvu za javno upravo Tržaška cesta 21 1000 Ljubljana Davčna

Prikaži več

DELOVNI LIST 2 – TRG

DELOVNI LIST 2 – TRG 3. ŢT GOSPODARSKO POSLOVANJE DELOVNI LIST 2 TRG 1. Na spletni strani http://www.sc-s.si/projekti/vodopivc.html si oglej E-gradivo z naslovom Cena. Nato reši naslednja vprašanja. 2. CENA 2.1 Kaj se pojavi

Prikaži več

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O.

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O. POVZETEK POROČILA ZA POSLOVNO LETO 2012 ČRNOMELJ 2012 KAZALO 1. OSEBNA IZKAZNICA ZAVAROVALNE HIŠE LUIČ D.O.O 2. PREDSTAVITEV DRUŽBE 3. ZAVAROVANJA 4. DEJAVNOSTI 5. POROČILO O POSLOVANJU ZA POSLOVNO LETO

Prikaži več

Report

Report VLOGA ZA SKLENITEV LEASINGA Pravne osebe https://portal.slsi.si/portal Dne: 18.03.2019 VELJAVNO OD 28.01.2019 OSNOVNI PODATKI STRANKE Leasingojemalec: (Ime podjetja) Naslov: (ulica, kraj, poštna ) : Kontaktna

Prikaži več

Strasbourg, 27 September 2012

Strasbourg, 27 September 2012 CCPE(2018)2 Strasbourg, 23. novembra 2018 POSVETOVALNI SVET EVROPSKIH TOŽILCEV (CCPE) Mnenje CCPE št. 13 (2018):»Neodvisnost, odgovornost in etičnost tožilcev«i. UVOD, NAMEN IN OBSEG MNENJA 1. Odbor ministrov

Prikaži več

NOVINARSKO CASTNO RAZSODIŠCE

NOVINARSKO CASTNO RAZSODIŠCE Novinarsko častno razsodišče SNS in DNS Statistika dela NČR za leto 5 Opozarjamo, da podatki niso povsem primerljivi, ker je za pretekla obdobja statistika narejena za celo leto, v letu 5 pa do septembra..

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/ z dne 2. junija o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/ Evropskega parlamenta i

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2016/ z dne  2.  junija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  št.  600/ Evropskega  parlamenta  i L 313/6 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/2021 z dne 2. junija 2016 o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/2014 Evropskega parlamenta in Sveta o trgih finančnih instrumentov v zvezi z regulativnimi tehničnimi

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Sveta delegacije Št. predh. dok.: 8946/16, 9455/16 FREMP

Prikaži več