Celju 2019 koledar prireditev junij / julij / avgust

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Celju 2019 koledar prireditev junij / julij / avgust"

Transkripcija

1 Celju 2019 koledar prireditev junij / julij / avgust

2 Zloženko izdal Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Zanj: Mag. Milena Čeko Pungartnik Zloženko uredila: Jerneja Kolar Jezikovni pregled: MP Oblikovanje: Studio Kindin Tisk: Tiskarna Grafex Naklada: 8000 izvodov Leto: 2019 Organizatorji prireditev si pridržujejo pravico do spremembe programa. Informacije o prodaji vstopnic pri organizatorju prireditve ali v TIC Celje, Glavni trg 17 Če želite prejemati mesečnik v elektronski obliki ali pridobiti več informacij o prireditvah telefonirajte ali pišite na TIC Turistično informacijski center Celje, Glavni trg 17 Tel.: tic@celje.si Programe kulturnih prireditev za objavo v Koledarju kulturnih prireditev Mestne občine Celje sprejemamo do vsakega 5. v mesecu za naslednji mesec na naslov: novice.zavodceleia@celje.si Za več informacij pokličite na tel JUNIJ, JULIJ, AVGUST 2019 Program prireditev Mestne občine Celje Koordinator prireditev: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Krekov trg 3, 3000 Celje, SI KAZALO LOKACIJE PRIREDITEV...6 PRIREDITVE V KNEŽJEM MESTU JUNIJ JULIJ...86 AVGUST MESTNI KINO METROPOL SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE DELAVNICE JUNIJ, JULIJ, AVGUST RAZSTAVE

3 Kdaj vam je nazadnje vzelo sapo? Dih jemajoči festivalski dogodki bodo letos na dveh odrih Po do ivetje in izkušnjo na Stari grad Celje iva zgodovina vabi Vsak vikend do septembra. Več: FB Stari grad Celje, FB Celje-knežje mesto, Program žive zgodovine se bo izvajal le ob ugodnih vremenskih razmerah, v primeru slabega vremena animacije odpadejo.

4 izrekanja 2 celjski pesniški festival nastopajoči: marc delouze FRA & peter semolič SLO ten adem BE lyuba yakimchuk & olesya zdorovetska, UKR / IRL klarisa jovanović & della segodba SLO branko završan SLO lapidarij savinjsko nabrežje

5 6 Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA STARI GRAD CELJE Po do ivetje in izkušnjo na Stari grad Celje iva zgodovina vabi Mogočen srednjeveški grad predstavlja izjemno priljubljen prireditveni prostor na katerem se v poletnem času odvijajo številni koncerti in dogodki ter hkrati najbolj obiskano turistično točko mesta, ki navdušuje s prelepim razgledom na mesto in okolico. Živa zgodovina vabi Živa zgodovina je program s katerim mlade in nekoliko starejše obiskovalce vabimo k spoznavanju srednjega veka, tega skrivnostnega zgodovinskega obdobja.na doživetem popotovanju, na katerega se podate v družbi odličnih animacijskih skupin, podoživite vsakdan in kulturo naših prednikov. Na nepozabno dogodivščino vas vabimo vsako soboto in nedeljo vse do konca septembra med do (razen v času prireditev, ko se bodo animacije odvijale do 18.00), ko naš grad zaživi v duhu časa, ki je Celje umestil v sam vrh plemiške hierarhije in takratni rodbini prinesel naziv grofje knezi Celjski. Program Žive zgodovine se bo izvajal le ob ugodnih vremenskih razmerah, v primeru dežja animacije odpadejo. Animacije so vključene v redno ceno vstopnine: otroci do 5. leta brezplačno, 2 EUR za otroke od 6. do 15. leta, 6 EUR za odrasle. VR doživetje v Romanskem palaciju Vabljeni na novo doživetje zgodovine, ki se bo izvajala v času Žive zgodovine 2019 vsako soboto in nedeljo med in uro. Vstopnica za VR doživetje (priprava za igro in igra traja do 20 minut) v znesku 9 EUR / osebo oz. 6 EUR za otroke od 8. do 15. leta starosti, je na voljo v TIC Stari grad Celje (v ceno doživetja ni vključena redna vstopnica za obisk gradu). Vsem obiskovalcem priporočamo rezervacijo termina na tic.grad@celje.si. VR igro lahko naenkrat igra 1 oseba. Navodila za izvedbo igre prejmejo udeleženci po plačilu vstopnice v VR sobi s strani asistenta, t. i.» Game mastra», ki je z udeleženci v času poteka igre.

6 8 Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA 9 VODNI STOLP CELJE KNEŽJI DVOREC Vodni stolp iz 15. stoletja predstavlja enega izmed štirih še ohranjenih mestnih obrambnih stolpov. Zanimivost predstavlja plošča z napisom, ki kaže do kam je segala voda ob povodnji leta V poletnih mesecih se prostor pri Vodnem stolpu spremeni v prireditveno lokacijo, primerno za dogodke, ki zahtevajo nekoliko intimnejše vzdušje. Pomembno: Naravna akustika prostora daje poseben čar koncertom in gledališkim predstavam. V 14. in 15. stoletju je grad služil kot rezidenca grofov Celjskih. Po njihovem izumrtju je bil v poslopju vicedomski urad, sredi 18. stoletja pa so ga preuredili v vojašnico. Stavba, kakršno poznamo danes, je doživela veliko sprememb, najbolj korenite v času Marije Terezije. Danes se v delu Knežjega dvora nahaja Galerija sodobne umetnosti Celje ter stalni postavitvi Pokrajinskega muzeja Celje: arheološko razstavišče Celeia mesto pod mestom in razstava Grofje Celjski. Pomembno: Prizorišče bo tudi letos gostilo priznane umetnike klasične glasbe. V primeru slabega vremena bodo koncerti v Galeriji sodobne umetnosti Celje.

7 10 Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA 11 TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL GLAVNI TRG Prijetno urejen trg bo tudi v letošnjem letu eno izmed programskih prizorišč. Pomembno: V primeru slabega vremena bodo koncerti v Branibor clubu Celje. MUZEJSKI TRG Letos prenovljen trg, ki se ponaša z edinstvenimi freskami, bo zaživel v času Poletne muzejske noči. Pomembno: V primeru slabega vremenva dogodki odpadejo. Poleg prijetnih gostinskih lokalov in trgovinic boste na Glavnem trgu našli tudi turistični atrakciji mesta - Paviljon za prezentacijo arheologije in Turistično informacijski center Celje, ki na isti točki predstavljata neprecenljivo zgodovino našega mesta in obiskovalcem ponujata uporabne in koristne informacije. V TIC-u vam je poleg promocijskih materialov na voljo tudi atraktiven izbor spominkov, poseben kotiček pa je namenjen predstavitvi izdelkov lokalnih umetnikov, ki delujejo v okviru Umetniške četrti. Pomembno: Tudi v letošnjem letu bo trg zaživel kot eno izmed prireditvenih prizorišč, na katerem se bodo dogodki odvijali vse do konca avgusta. V primeru slabega vremena dogodki odpadejo.

8 12 Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA 13 MESTNA PLAŽA CELJE SAVINJSKO NABREŽJE UMETNIŠKA ČETRT / U4 Prostor Mestne plaže, ki je lociran v neposredni bližini lapidarija Pokrajinskega muzeja Celje in promenade ob Savinji, domiselno povezuje reko in travnato površino in je hkrati izjemno priljubljeno zbirališče in prepoznavno prireditveno prizorišče. Pomembno: Na Mestni plaži bo tudi v letošnjem letu potekal izjemno bogat sklop prireditev, namenjenih predvsem družinam z otroki (ustvarjalne delavnice, lutkovne predstave, knjižnica ), obiskovalci pa boste lahko uživali tudi v odličnih napitkih, sladoledih, sadnih kupah in še kaj zanimivega se bo našlo V primeru slabega vremena prireditve odpadejo. Umetniška četrt je eno redkih tovrstnih celostno zaokroženih kreativnih območij in že 15 let predstavlja pomemben del celjske kulturno-umetniške scene. Trenutno v prostorih umetniške četrti deluje deset umetnikov (slikarji, kiparka, fotografa, performerka, glasbenik) in AQ Galerija. Delujejo kot neodvisna skupnost, s katero sodelujejo tudi ostali celjski kulturniki pod skupno oznako U4. Skupnost U4 trenutno povezuje okoli trideset ustvarjalcev. Svoja dela umetniki predstavljajo na mnogih razstavah in raznih drugih predstavitvah (video večeri, literarni večeri, predstave, predavanja, delavnice idr.). Umetniška dela in manjše izdelke je možno kupiti v samih ateljejih in v TIC Celje. Obiskovalcem sicer bolj kot komercialne vsebine, U4 ponuja inovativen in raznolik umetniški program. Umetniška četrt je vsekakor prostor, ki diha za umetnost, kreativno druženje in povezovanje ustvarjalnih idej. Pomembno: Ateljeji in galerija AQ so za obisk odprti po dogovoru. Kontakt AQ Galerije: V kolikor naletite na odprta vrata posameznega ateljeja, ste vedno dobrodošli! FB strani: Umetniška Četrt Celje / U4, AQ Galerija.

9 14 Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA Poletje v Celju 2019 PRIZORIŠČA 15 SPOMINSKA HIŠA ALME M. KARLIN V PEČOVNIKU MESTNI GOZD Z DREVESNO HIŠO V Pečovniku se nahaja spominska hiša, v kateri je na ogled stalna razstava»samotno potovanje Alme M. Karlin«. V tej hiši je svoja zadnja leta, skupaj s prijateljico Theo, preživela Alma M. Karlin ( ), svetovna popotnica, pisateljica, poliglotka in teozofinja. V času svojega življenja je sama prepotovala svet, objavila vrsto knjig in člankov ter zbrala etnološko gradivo, ki je deloma na ogled javnosti tudi v sklopu stalne razstave v Pokrajinskem muzeju Celje. Pomembno: Hiška je odprta vsak petek in soboto od do Vstop prost. V primeru slabega vremena je hiška zaprta. Izven odpiralnega časa je odprta po predhodnem dogovoru in plačilu v TIC Celje, Glavni trg 17, , tic@celje.si. Največja drevesna hiša v Sloveniji, ki je na ogled v Mestnem gozdu, je zasnovana kot manjši informativni in izobraževalni center Mestnega gozda. Ob njej se nahajajo otroško igrišče, trim steza s telovadnimi napravami, klopi za počitek in manjši prireditveni oder. Pomembno: Več informacij in odpiralni čas:

10 16 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 17 JUNIJ Vsako soboto in nedeljo od do na Starem gradu Celje Ko so na gradu prireditve, se animacije izvajajo do ŽIVA ZGODOVINA Cena doživetja je vključena v ceno dnevne vstopnice na Stari grad Celje, ki znaša 6 EUR, otroci do 5. leta brezplačno, otroci od 6. do 15. leta 2 EUR. Več: TIC Stari grad Celje, , tic.grad@celje.si, FB Stari grad Celje, >> 1. junij 9.45 IGRIŠČE IV. OŠ CELJE, Dečkova cesta 60 TEK OČKOV Tek je namenjen očkom z otroki starimi od 1 do 8 let. Očki skupaj s svojim otrokom premagajo razdaljo cca. 400 m. Vsak udeleženec teka prejme majico. Prijave na info@socio-rcmd.si, ali do V prijavi navedite svoje ime in priimek in s kom se boste podali na tek, konfekcijsko številko moške majice (M, L, XL, 2XL) in otroške (2-3, 3-4, 5-6, 7-8). Prispevek: 8 na družino. Sobota, 1. junij med 9.30 in MESTNO SREDIŠČE»Na Zvezdi«6. DOBRODELNA TRŽNICA ZDRUŽENIH HUMANITARNIH KLUBOV CELJA IN CELJSKE REGIJE Združena dobrodelna tržnica humanitarnih klubov: Rotary klubov, Lions klubov ter njihovih podmladkov in ostalih humanitarnih organizacij bo ponovno ponudila zanimivo vsebino. Že 6. dobrodelna tržnica je namenjena predstavitvi humanitarnih klubov, ki uspešno delujejo na Celjskem in z zbranimi sredstvi pomagajo številnim ranljivim ciljnim skupinam in posameznikom, da lažje premagujejo življenjske ovire. Pridružite se jim na tržnici in sodelujte v dobrih namenih. Več: predsednik kluba Franci Pliberšek ter koordinatorka tržnice Marijana Kolenko, tel PAVILJON V CELJSKEM MESTNEM PARKU CELJANI CELJANOM: KONCERT V MESTNEM PARKU OB ZAKLJUČKU PROJEKTA AMBASADOR KULTURE Koncert klasične glasbe in odlomkov iz glasbenih pravljic, namenjen družinam in vsem Celjanom, ki bi želeli združiti svojo ljubezen do narave in glasbe. Koncert izvaja komorni ansambel Hiše kulture Celje. Vstop prost. Več: info@hisakulture.si, FB Hiša kulture Celje. Rotaract klub Celje

11 18 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 19 >> 1. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Muzejski trg ZABAVA PRI MIŠKU KNJIŽKU DEŽELA LENUHOV,tradicionalna zabava za vso družino z gosti: Gledališče PRAVLJIČARNA, Mali HARLEKIN, Teater Cizamo Vstop prost. Več: >> 2. junij DOM SV. JOŽEF VEČER V ATRIJU: MOŠKI ZBOR VRES IZ PREVALJ IN KOROŠKI OKTET Vstop prost-prostovoljni prispevki. Več: info@jozef.si, SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE, Gledališki trg 4 Mark Haddon, Simon Stephens SKRIVNOSTNI PRIMER ALI KDO JE UMORIL PSA SNG Maribor SPOMLADANSKI GLEDALIŠKI TROJČEK Izbirna predstava za abonente in izven. Vstopnice na voljo na blagajna@slg-ce.si ali na MCC KAVARNA BA KANAL: KONCERT V MCC KAVARNI Koncert zasedbe Mos head v Kavarni Celjskega mladinskega centra. Vstopnina 4. Več: FB Celjski mladinski center. Ponedeljek, 3. junij STARI GRAD CELJE CELJANI CELJANOM: LITERARNA DELAVNICA Z ZBORNIKOM DEL»MAČJA PREJA«Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več: , mdpmcelje1@gmail.com. Medobčinsko društvo prijateljev mladine Celje DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, Nedelja, 2. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, NARODNI DOM CELJE BESEDE MIRU Video prireditev o notranjem miru, za katerega pravi Prem Rawat, da je mogoč za slehernega človeka na tej Zemlji. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , Fundacija Elan vital

12 20 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 21 Torek, 4. junij AVLA OŠ LAVA CELJE, Pucova ulica 7 SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB OBLETNICI RASTOČE KNJIGE Rastoča knjiga je odlično gibanje, ki sledi vrednotam znanja, rasti, razvoja vsakega posameznika in okolja, ki ga posameznik plemeniti, pozitivnega delovanja, predvsem pa ljudi nagovarja k plemenitemu delovanju in medsebojni pomoči, kakovostnemu so-bivanju ter sledi odličnosti v najžlahtnejšem pomenu besede. Slavnostno obletnico vstopa OŠ Lava v to izjemno gibanje bodo na šoli združili s koncertom pevskih skupin šole in ostalih kulturnih ustvarjalcev. Praznovati želijo z vsemi, ki podpirajo njihovo ustvarjalnost in prizadevanje za razvoj odličnih lastnosti mladih naše skupne prihodnosti. Več: , Marijana Kolenko, ravnateljica CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 OTVORITEV RAZSTAVE LIKOVNIH DEL ustvarjenih na 2. delu I. LIKOVNE KOLONIJE ZIMA POMLAD POLETJE JESEN : POMLAD za slikarje in fotografe, ki je potekala v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, v soboto, 13. aprila 2019, od ure, v organizaciji ZKD Celje s Šolo za hortikulturo in vizualno umetnost Celje in s sodelovanjem JSKD Območne izpostave Celje. Preko 30 ustvarjalcev se je udeležilo drugega slikanja in fotografiranja šolskega parka v pomladni preobliki, pri tem pa so imeli slikarji za strokovno pomoč in vprašanja na >> 4. junij voljo celjskega likovnega pedagoga in slikarja Tomaža Milača. Na razstavi, ki bo na ogled do se s svojimi deli predstavlja 34 slikarjev in 3 fotografi. Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in NARODNI DOM CELJE SLEPI CELJU, CELJE SLEPIM Na prireditvi bodo nastopili slepi in slabovidni glasbeniki od blizu in daleč, predstavljena pa bo tudi dopolnjena izdaja pesniške zbirke Zvonka Perliča z naslovom Ko so jablane vzcvetele, ki jo bo združenje izdalo v počastitev 15. obletnice združenja ter v spomin na gospoda Perliča, ki je postavil temelje za delovanje društva. Vstop prost. Več: Združenje prijateljev slepih Slovenije, Celje TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL CELJANI CELJANOM: VEČER S PIHALNIM ORKESTROM CELJE Dirigent: Matjaž Gaber. Vstop prost. Več: andrej.karner@gmail.com, V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor clubu Celje. Pihalni orkester Celje

13 22 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 23 Sreda, 5. junij LJUDSKA UNIVERZA CELJE, Cankarjeva 1 PRIKAZ POSTOPKOV OŽIVLJANJA Z AED, izvaja Rdeči Križ Slovenije Vstop prost. Prijave in informacije: ali info@lu-celje.si CELJSKI DOM, Krekov trg 3 REVIJA UPOKOJENSKIH PEVSKIH ZBOROV PZDU CELJE POJMO PRIJATELJI Srečanje strokovno spremlja Plohl Franci, program povezuje Urška Majcen. Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in Pokrajinska zveza društev upokojencev Celje >> 5. junij NARODNI DOM CELJE JUBILEJNI KONCERT OB 70. letnici delovanja Komornega moškega zbora Celje Vstop prost. Več: marko@jagric.net. Pevsko društvo Komorni moški zbor Celje VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV PESNIŠKEGA PRVENCA Začuti srečo, avtorice Zdenke Jagodič Prireditev bo vodila Polonca Mrzel, recitirala bo Sara Jagodič, glasbena spremljava na citre Gašper Vidmar in Ladica Drobne. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Špitalu za prjatle. Več: zdenka.jagodic@gmail.com. Zdenka Jagodič POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor OTVORITEV OBČASNE RAZSTAVE PROF. DR. SREČKO BRODAR, PIONIR SLOVENSKEGA PALEOLITIKA Razstava je posvečena raziskovalcu starejše kamene dobe, ki je leta 1928 na pobočju gore Olševe odkril in znanstveno raziskal prvo paleolitsko najdišče na Slovenskem, Potočko zijalko, kar pa je bil le začetek uspešne kariere. Vstop prost. Četrtek, 6. junij LJUDSKA UNIVERZA CELJE PODPORNA SKUPINA ZA UPOKOJENCE, vodi Sabina Rožen, specializantka sistemske terapije Skupina je namenjena posameznikom, ki imajo potrebo po druženju in povezovanju ter želijo aktivno in polno živeti jesen življenja. Vstop prost. Več: ali info@lu-celje.si.

14 24 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 25 >> 6. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE ODPRTJE LASTNE OBČASNE RAZSTAVE ČUTIM SLOVENIJO, ČUTIM CELJE. Razstava bo na ogled do septembra >> 6. junij TRG CELJSKIH KNEZOV ČAROBNOST MESTNIH TRGOV Na modni pisti in ob njej se bodo predstavile mestne blagovne znamke in ostali ustvarjalci, ki delajo in ustvarjajo v našem mestu. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, LAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU KONCERT: NEW SWING QUARTET Vstop prost. Več: V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu VODNI STOLP CELJSKI DAN JAZZ-a Jazzst friends je novo sestavljena petčlanska skupina mladih glasbenikov, ki delujejo pod umetniškim vodstvom Gregorja Skaze. Vabljeni tudi na celodnevne delavnice na temo jazz glasbe v Glasbeno šolo Celje. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje. Več: v sodelovanju z

15 26 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 27 Petek, 7. junij V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA SPOMINSKA HIŠA ALME M. KARLIN, Pečovnik»ALMINO GLASBENO POPOTOVANJE«, glasbena pravljica Izvaja: Inga Ulokina Zgodbo o svetovni popotnici Almi Karlin bomo tokrat spoznali skozi glasbo. Okoli sveta nas bo popeljala Almina pesem, ki govori o potovanju, polnem dogodivščin. Le kako bo zazvenela ta melodija v Italiji, Španiji, Južni Ameriki in na Japonskem? Spoznali bomo glasbeni zemljevid melodij sveta in pomembnejše skladatelje iz različnih držav. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 7. junij ATRIJ U4, Gosposka ulica KUD GALIARDA V UMETNIŠKI ČETRTI Predstavitev venčka Galiardinih uspešnic in zaključek s plesno delavnico. KUD Galiarda GALERIJA ŽELEZARSKEGA MUZEJA ŠTORE, Teharje pri Celju ODPRTJE PREGLEDNE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE Fotoklub Štore Steel Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več: ali e-naslov: ic.store@siol.net, Galerija železarskega muzeja Štore GALERIJA AQ ODPRTJE RAZSTAVE Gorazd Golob - Črno bela divjina Razstava bo na ogled do Več: FB AQ GALERIJA KVARTIRNA HIŠA ODPRTJE RAZSTAVE Beti Bricelj - DIMENZIJA IV Razstava bo na ogled , vstop prost. Več: FB Kvartirna hiša. Razstava v sodelovanju z Galerijo Insula iz Izole.

16 28 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 29 Sobota, 8. junij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd KAKO POSTATI VILIN, delavnica za otroke z Ivano Ristić Izvaja: IR DOŽIVETJA Vile so skrite pred navadnim svetom in če imamo srečo jih lahko srečamo. A le prijazni, ljubeči in domišljijski otroci jih lahko vidijo. V čarobnosti gozda, ki je le za trenutek stran od vrvečega mesta bomo poskusili poiskati vile in se tudi sami spremenili vanje. Napravili si bomo krila in vilinska ušesa, da bomo z njimi slišali vse kar nam gozd želi povedati. Pripravili si bomo čarobni napitek, slastne okusne zvarke in pa najboljše čarobne pripomočke. Vsaka ustvarjalno družabna sobota bo vilinsko obarvana z veliko čarobnega znanja. Primerno je za otroke stare med 6 in 12 let oziroma za ustvarjalne in samostojne, saj so brez staršev. Cena: Obisk na sobotno delavnico je 10 EUR na otroka, obvezne so predhodne prijave: irdozivetje@gmail.com.v primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB IR Doživetja, IR Doživetja MESTNO SREDIŠČE, Na Zvezdi DOBIMO SE V MESTU Plesni nastopi plesnih skupin Plesnega foruma Celje in KUD Igen. Tako bodo tudi tokrat mladi plesalci Plesnega foruma Celje, skupin Packa, Pika in Frka gledalcem predstavili svoje pisane PLESARIJE. Sodelovali boste lahko tudi v likovnih ustvarjalnicah, ki jih bo vodila Dolores Ponoš iz Kluba KLUG, ter na delu srečevali ljubiteljske slikarje KPD Svoboda Celje. Dogajanju se bodo prvič pridružili tudi učenci in učitelji OŠ Lava, ki se bodo predstavili z dogodkom Poklon knjigi, lepi besedi >> 8. junij in mestu Celje. Pripravili bodo bogat literarni program s katerim se bodo poklonili slovenski besedi in mestu Celje. Zaradi odličnih odzivov bomo tudi letos gostili ALL IN dan plesa in hip hop kulture ter Urbano dnevno sobo na Krekovem trgu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, GLAVNI TRG DOBIMO SE V MESTU CELJANI CELJANOM: CELJE - MOJA LIKOVNA DELAVNICA V mestnem središču Celje bodo potekale zanimive in razgibane likovne delavnice in animacije. Slikali boste na likovnih stojalih, ustvarjali z materiali Caran d Ache in se poslikali po obrazu. Mimoidoči boste lahko opazovali ustvarjanje in si ogledali razstavo nastalih del. Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več: info@portret.si, Klub KLUG MESTNO SREDIŠČE, ATRIJ U4, Gosposka ulica DOBIMO SE V MESTU CELJANI CELJANOM: ULIČNO SLIKANJE NA TEMO»Mesto svobode«izvedba dogodka: člani KPD Svoboda Celje. Člani društva bodo slikali na ulicah starega mestnega jedra s ciljem promoviranja ustvarjalnosti in društvenega kulturnega udejstvovanja na področju likovne dejavnosti. Glavni dogodek je slikanje na prostem, kjer bodo udeleženci, ki delujejo pod vodstvom Tomaža Milača, diplomiranega slikarja, ustvarjali za obiskovalce in tako še dodatno popestrili pestro sobotno dogajanje Poletja v Celju. K sodelovanju v ustvarjalnem

17 30 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 31 >> 8. junij procesu ste vabljeni vsi, ki radi slikate, posebne pozornosti bodo deležni najmlajši ustvarjalci. Vstop prost. KPD Svoboda Celje KREKOV TRG DOBIMO SE V MESTU URBANA DNEVNA SOBA Poletje že trka na okna in sonce nas vabi iz stanovanj. V sklopu projekta Dobimo se v mestu in ALL IN bodo KŠOC-evci svoje prostore preselili na Krekov trg. Pridite in posedite z njimi! Urbana dnevna soba se na celjskih ulicah počuti že zelo domače. Vabljeni vsi, da se v njej spočijete, preberete kakšno dobro knjigo, poklepetate ali vadite jogo. Več: (Maja Zupanc),e-pošta: maja.zibret@gmail.com. v sodelovanju z in društvom Sarai (Sara Krajnc) KREKOV TRG DOBIMO SE V MESTU ALL IN, dan plesa in hip hop kulture Spominjamo se dni, ko smo brezskrbno sedeli pod blokom dokler na ulice ni padel mrak. Krekov trg bomo spremenili v mesto plesa, kjer se bo našlo nekaj za tiste, ki radi plešejo in tiste, ki radi le opazujejo. Dan se bo začel s plesnimi delavnicami, ki bodo brezplačne za vse udeležence. Sledili bodo plesni nastopi skupin plesne šole Plesni val Celje. Osrednji dogodek bo all style battle z nagradnim skladom 700 EUR, ki ga bodo ocenjevali plesni sodniki, med njimi tudi Belgijec Alex The Cage. Za vzdušje bosta skrbela DJ Sunny Suny in MC Nejc Osovnikar. Dogodek bo vseskozi spremljal bogat in raznolik spremljevalni program, primeren za udeležence vseh starosti. Mimoidoči se bodo lahko preizkusili v metanju na koš, si dali splesti kakšno kitko, >> 8. junij zaplesali na plesnih tleh, spoznali postopek grafitiranja, na stojnicah kupili kakšen izdelek ali pa se preprosto spočili v»dnevi sobi«kluba študentov občine Celje. Vstop prost. Prijavnina za battle (za plesalce, ki bi radi tekmovali) je 15 EUR in se poravna na dan dogodka neposredno na lokaciji. Več: (Sara Krajnc), pošta: sara.krajnc1@gmail.com, (Maja Zupanc), e-pošta:maja.zibret@gmail.com. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v Celjski dom. Društvo Sarai (Sara Krajnc) v sodelovanju s, Plesnim valom Celje s pomočjo podpornikov ter GLAVNI TRG DOBIMO SE V MESTU TRETJI KNEŽJI FESTIVAL PIVA IN PRVI KNEŽJI FESTIVAL BURGERJEV Predstavilo se bo 6 slovenskih ustvarjalcev burgerjev in 10 ponudnikov slovenskega craft piva, poskrbljeno bo tudi za bogat spremljevalni program in ustvarjalne delavnice za najmlajše. Vstop prost. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, -mestni marketing, MCC Kavarna CELJSKA KOČA ZELENI VAL RADIA CELJE NA CELJSKI KOČI Zeleni val je oddaja, ki jo vsako sredo ob na Radiu Celje vodi in pripravlja novinarka Mateja Podjed. Tudi na tokratnem izletu bodo novinarka in njeni gostje (zeliščarji in zeliščarke ter strokovnjaki z znanjem o zdravilni moči zelišč) govorili o nabiranju, sušenju in pripravi zelišč za čaje, tinkture in mazila iz zeli, ki so jih nabirale že naše babice. Izlet se bo začel z obiskom vrta zdravilnih in aromatičnih

18 32 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 33 >> 8. junij rastlin v Žalcu. Od 12. ure vabljeni vsi, da jim pridružite na Celjski koči, kjer boste skupaj nabirali znanje o zdravilnih rastlinah v divjem doživljajskem vrtu nad mestom. Ob poteh in travnikih smučišča Celjska koča uspevajo številna zdravilna zelišča in dišavnice. Šentjanževka, navadni rman, jesenska vresa, njivska preslica, dvolistni vimenjak, navadni repuh in številne druge. Vstop prost CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 Čarobni svet lutk sezona 2017/18 OTROŠKA PREDSTAVA ZVERINICE IZ REZIJE (Priredba Rezijanskih ljudskih pripovedk) Režiser predstave: Vesna Koren. Igrajo: vzgojiteljice Vrtca Velenje (Enota Lučka) V Reziji se vedno kaj zanimivega dogaja, zato imajo Zverinice svojo televizijsko postajo, ki predvaja sveže novice. Ogledate si lahko, kako se Zverinice rešijo hudobne Grdine, imajo pa tudi športne prenose. Primerno za otroke od 3. leta dalje, dolžina: 30 min. Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in Nedelja, 9. junij DOM SV. JOŽEF BINKOŠTNO SREČANJE STAREJŠIH - tradicionalno srečanje starejših s sveto mašo in družabnim srečanjem. Več: info@jozef.si, Vincencijeva konferenca Celje-sv. Jožef, >> 9. junij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd Klasični prisluhi 2019 Koncert: AirString Duo Izvaja: Luka Železnik, flavta in Uroš Barič, kitara Festival Prisluhi v Mestnem gozdu letos pričenjamo s koncertom klasične glasbe. S svežim poznopomladnim programom se bo celjskemu občinstvu ponovno predstavila zasedba AirString Duo, v kateri od leta 2010 sodelujeta flavtist Luka Železnik in kitarist Uroš Barič. Vstop prost. Primerno za vse starostne skupine. Kontakt: luka.zeleznik@gmail.com, V primeru slabe vremenske napovedi objava na: Več: FB Drevesna hiša, KUBA KAFE / KOFEIN TEATER, Prešernova 16 CELJANI CELJANOM: KAJ BI, CHE BI Avtorski projekt Nuše Komplet Peperko, Žige Medveška, Nuše Ofentavšek in Mihe Peperka. Najprej gre res za kultnega Ernesta Che Guevaro. Ko te njegova osebnost tako predrami, da ga skušaš spoznati, razumeti, ujeti njegovo bit. Potem ugotoviš, da je petdeset let po brutalnem uboju, ko so na Kubo poslali le odrezane dlani za identifikacijo prstnih odtisov, on in vse okoli njega le še interpretacija. In to ne le ena, ampak je teh interpretacij ogromno. Tako ogromno, da je njegova podoba (poleg Jezusa Kristusa) najbolj multiplicirana podoba 20. stoletja,

19 34 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 35 >> 9. junij >> 11. junij pravzaprav kar celotne človeške zgodovine. In ko to spoznaš, vstopiš v svet čarovnije. Takrat lahko začaraš nov svet. Kaj bi Che, če bi... bil jaz ali ti ali mi vsi... bil tukaj... bil zdaj... Več: info@hisakulture.si, in Kofein Teater Ponedeljek, 10. junij GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: MAJHNI ARHITEKTI V VELIKEM MESTU Arhitekturna delavnica za predšolske otroke, ki naslavlja arhitekturo starega mestnega jedra Celja in že pri najmlajših spodbuja zavedanje, da je arhitektura del nacionalne kulture. Vstop prost. Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije Torek, 11. junij LJUDSKA UNIVERZA CELJE, Cankarjeva 1 HRANA, NAŠE ZDRAVILO, predavanje naturopatinje Erike Brajnik Vstop prost. Prijave in informacije: ali info@lu-celje.si DELAVNICA ZA STARŠE DELAVNICA ZA STARŠE: ZAKAJ IMAVA MANJ SPOLNIH ODNOSOV KOT NA ZAČETKU, predava dr. Sara Jerebic Vstop prost. Več: ali info@lu-celje.si MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje DOBRODOŠLI V SVETU ZGODB:»ZMAJ«Izvaja: Bimbo Teater. Glavko in Zbrk sta pravljični bitji, ki potujeta po svetu in otrokom pripovedujeta zgodbe, ki sta jih nabrala na svojih dolgih popotovanjih. Tokrat bosta mladim in tudi ne več tako mladim gledalcem predstavila zgodbo o nenavadno prijaznem in umirjenem zmaju Samu in njegovem iskanju prijatelja, ki bi ga razumel in sprejel takšnega, kot je. Primerno za otroke od 2. do 7. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, PARK SVOBODE (park nasproti gledališča) POZDRAV POLETJU Z GLEDALIŠČEM CELJE Glasbeno začinjena predstavitev nove sezone. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na Malem odru SLG Celje. Več: NARODNI DOM CELJE LETNI KONCERT VESELE PESMI POMLADI Izvaja: Mešani pevski zbor Pevskega društva upokojencev Celje, p. v. Monike Lojen, Moški pevski zbor KUD F. Prešeren Vojnik, p. v. Milke Kladnik Sorčan in drugi gosti Vstop post. Mešani pevski zbor Pevskega društva upokojencev Celje

20 36 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 37 >> 11. junij VODNI STOLP ROCK TUBA Nastopajo: Tuba evfonij ansambel Glasbene šole Kranj skupaj z učenci Glasbene šole Celje, I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Kamnik.«Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje. Več: v sodelovanju z Sreda, 12. junij CELJSKI DOM, Krekov trg 3 PREDAVANJE: Je magnezij res vsemogočen? Predava: Katarina Mlakar, mag. farm., Celjske lekarne. Vstop prost. Več: CELJSKE LEKARNE MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: ŠIRIMO POZITIVNOST Dogodek izvaja: Zavod za vas živim. Ustvarjalci projekta bodo zbirali pozitivne, spodbudne misli znanih mislecev in tudi»navadnih«ljudi, ki jih bodo predstavili v tiskani knjižici. Vsak udeleženec dogodka bo v dar dobil lepo misel, hkrati pa bo tudi spodbujen k temu, da tudi sam ustvari in zapiše kakšno. Vsi, ki vas to veseli, se boste lahko preizkusili v kaligrafiji. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: pumcelje@gmail.com. Zavod za vas živim >> 12. junij CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 MLADA LITERATURA - FINALE SUPERNOVA 6 Dogodek izvaja: Celjsko literarno društvo. Literarni večer je sestavljen iz dveh delov. V prvem delu bodo predstavil zaključna dela delavnic Mlada literatura, ki jih izvaja celjsko literarno društvo na III. OŠ in OŠ Lava. V drugem delu bodo predstavili 6. številko edine slovenske tiskane revije za fantazijsko književnost. Predstavili bodo tudi tematske natečaje in novost - Supernovico, poseben del Supernove, posvečen delom mladih avtorjev (-ic) do 19 leta starosti. Revija je dostopna brezplačno. Vstop prost. Več: celjsko.literarno@outlook.com, CELJSKI MLADINSKI CENTER, Mariborska 2 OTVORITEV RAZSTAVE TOMA VEBRA Vstop prost. Več na: ali FB profilu Celjskega mladinskega centra KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA, Mariborska 2 VEČER ARGENTINSKEGA TANGA: MILONGA Redni plesni večer celjskih plesalcev tanga. Toplo dobrodošli tudi neplesalci, ljubitelji in gledalci. Vstop prost. Več: Alja Ferme, , alja@milonguera.si,

21 38 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 39 Četrtek, 13. junij LJUDSKA UNIVERZA CELJE PODPORNA SKUPINA ZA UPOKOJENCE, vodi Sabina Rožen, specializantka sistemske terapije Skupina je namenjena posameznikom, ki imajo potrebo po druženju in povezovanju ter želijo aktivno in polno živeti jesen življenja. Vstop prost. Več: ali info@lu-celje.si SOCIO Večgeneracijski center, Gosposka ulica 3 PREDAVANJE IN POGOVOR: PRAVA SPROSTITEV JE VIR ZDRAVJA Predava: Bojan Krevh; upokojenec, študent psihologije, prostovoljec. >> 13. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje DOBRODOŠLI V SVETU ZGODB:»MEDO BU IN ČEBELA«Izvaja: Marjan Uljan-mali BU Medved in čebela postaneta nerazdružljiva prijatelja. Drug od drugega se učita ter se skupaj zabavata. Zgodba ima predvsem poučno vsebino, ki se spretno prepleta s humorjem. Otroci izvejo marsikaj koristnega o življenju in delovnih navadah marljivih čebel. Po predstavi pa skupaj zaplešemo in zapojemo ter se igramo. Primerno za otroke od 3. do 8. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Glasba film BRALNO POGOVORNA URICA s Silvom Purom Vstop prost GALERIJA KVARTIRNA HIŠA POTOPIMO SE V USODNO MODRINO - predstavitev knjižnega prvenca, ljubezensko-erotičnega romana Usodna modrina 1. del, pisateljice Maje Horvat Na predstavitvenem večeru se bomo z avtorico pogovarjali o romanu in njenem ustvarjanju. Vstop prost. Več: FB Kvartirna hiša, FB Turistično in kulturno društvo Celje.

22 40 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 41 >> 13. junij CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNO INFORMATIVNO PREDAVANJE O POMOČEH IN OZDRAVITVAH PO DUHOVNI POTI S POMOČJO UČENJA BRUNA GROENINGA Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , , Krog za naravno življenjsko pomoč NARODNI DOM CELJE LETNI KONCERT "Poezija v notah" Mešanega pevskega zbora Orfej Celje p. v. Matevža Pušnika z gosti Vstop prost LAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU CELJANI CELJANOM: GALA KONCERT CPO ŽABE BIG BAND ŽABE Legendarni BIG BAND ŽABE bo zopet izvedel enega svojih boljših koncertov, z vrhunskimi stalnimi člani orkestra, ter instrumentalnimi in vokalnimi gosti. To pot bosta z vami slovenski evrovizijski zvezdi Nuša Derenda in Maja Keuc, ter odlični mladi celjski vokalistki Amadea Begović in Živa Žohar. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. Celjski plesni orkestre Žabe, >> 13. junij KREKOV TRG ČAROBNOST MESTNIH TRGOV Na modni pisti in ob njej se bodo predstavile mestne blagovne znamke in ostali ustvarjalci, ki delajo in ustvarjajo v našem mestu. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP, CELJANI CELJANOM: GAŠPER PIANO (solo koncert) - PREMIERNA PREDSTAVITEV NOVEGA AVTORSKEGA ALBUMA»Under the Gun«(rock/ electronic/experimental/noise) Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Špitalu za prjatle. Več: user/gasperpiano/videos. Gašper Piano Petek, 14. junij in DREVESNA HIŠA, Mestni gozd Pravljični prisluhi 2019 Glasbena pravljica: Jezero modrosti Izvaja: Luka Železnik, flavta, pripoved in Alexandra Verbitskaya, harfa Pravljica Jezero Modrosti pripoveduje o jati labodov, ki živijo na Jezeru Modrosti in o zmaju, ki nekega dne prileti nad jezero. Labodi se sprva prestrašijo zmaja, saj ta bruha ogenj, vendar po

23 42 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 43 >> 14. junij posredovanju labodje princese z zmajem postanejo prijatelji. Izkaže se, da zmaj sploh ni hudoben in da je bil tako strašen samo na prvi pogled. Vsak pomembnejši del zgodbe, ki jo bo otrokom pripovedoval avtor pravljice, dodatno naslika in uprizarja posamezna kratka skladba za flavto in harfo. Vstop prost. Primerno za vse starostne skupine. Kontakt: luka.zeleznik@gmail.com, V primeru slabe vremenske napovedi objava na: Več: FB Drevesna hiša, >> 14. junij KULTURNI DOM TRNOVLJE CELJE PRAZNIK KS TRNOVLJE CELJE: OSREDNJA PRIREDITEV S KULTURNIM PROGRAMOM, PODELITVIJO PRIZNANJ KRAJEVNE SKUPNOSTI IN TRADICIONALNIM SREČANJEM STAREJŠIH KRAJANOV Več: GLAVNI TRG CITYBAND 2019 Zaključek glasbenega natečaja za neuveljavljene glasbene skupine, ki ga celjski Citycenter organizira že 9. leto in glasbeni dogodek ob koncu šolskega leta. Predstavili se bosta zmagovalni skupini po izboru strokovne komisije in glasovalcev na Citycentrovi fb strani. Druženje mladih in malo manj mladih pa bodo s tradicionalnim koncertom sklenili člani skupine Mi2. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. v sodelovanju z GLAVNI TRG ZAKLJUČEK AKCIJE NAJ MATURANTKA IN NAJ MATURANT 2019 NOVEGA TEDNIKA IN RADIA CELJE V akciji Naj maturantka in naj maturant so bralci Novega tednika že osmič izbirali dijakinjo in dijaka, ki bosta prejela ta laskavi naziv in lepo nagrado. Po štirih mesecih glasovanja bomo izvedeli, kdo sta prejemnika telefona Samsung Galaxy S9, ki ju podarja podjetje Novatel. Ob koncu akcije bodo med vsemi glasovalci izžrebali dobitnika Citycentrovih Desetakov v vrednosti 250 evrov! Glasujete lahko do 10. junija. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. v sodelovanju z VODNI STOLP, Špital za prjatle KONCERT: Glasbena šola enota Zaključni koncert učencev pod mentorstvom Nuše Ofentavšek. Predstavili se bodo instrumentalisti ter pevci iz Ljubljane, Slovenj Gradca in Celja, kjer deluje glasbena šola enota. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Več: FB Špital za prjatle STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERT: GIBONNI KONCERT JE RAZPRODAN Gibonni je briljanten avtor, izjemen pesnik, predvsem pa človek in glasbenik, ki že več kot 30 let daje glasbi edinstven pečat in podpis. Kombinacija pop in rock z biserno sredozemsko barvo je ena od ikon hrvaške glasbe. Vsakdo, ki je sledil njegovemu uspehu od leta 1991, ko je začel svojo samostojno kariero, preko hitov

24 44 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 45 >> 14. junij Tempera, Lipa moja, Činim pravu stvar, Mirakul, Libar, Žeđam, Oprosti, Posoljeni zrak i razlivena tinta, Judi, zviri i beštimje, Onako, od oka, Udica pa do aktualnega hita Bella Figura, Bella Pitura vedo, da občinstvo z veseljem pričakuje vsak Gibonnijev koncert. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje ( železniška postaja Celje ). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 15. junij Organizator: KROG, društvo za skupnostno umetnost in prostor Zbirno mesto: Mestna plaža, Savinjsko nabrežje Performans HODI.TI je večmedijski zvočni sprehod, ki ga gledalec obhodi po vnaprej začrtani poti s pomočjo aplikacije na telefonu. Performans prepleta naracijo in zvok s prostorom, s potjo. Hoja je kot politična akcija, kot možen način upora. Hoja v kateri glavno vlogo zasede ženska, oseba, ki si za hojo vzame prostor in čas. Vstop prost. Več: drustvo.krog@gmail.com. Društvo KROG Sobota, 15. junij GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: OTROŠKA PLESNA PREDSTAVA AKROBACIJ NA DROGU IN SVILI Izvajata: KUD Abomo in Plesni center Zgibanka iz Celja Otroška plesna predstava akrobacij na drogu in svili. Predstavi sledi delavnica, da lahko obe orodji tudi preizkusite. (Aerial hammock in Pole dance workshop for kids and adults). Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: plesnazgibanka@gmail.com, kudabomo@gmail.com. KUD Abomo in Plesni center Zgibanka Celje in SAVINJSKO NABREŽJE CELJANI CELJANOM: HODI.TI, večmedijski performans Avtorja: Irena Pivka, Brane Zorman GLAVNI TRG SPREHOD PO MESTNEM JEDRU S SOFIJO HESS - kostumirano vodenje po znamenitostih celjskega mestnega jedra Zbirno mesto: pred vhodom v TIC, Glavni trg 17. Več: FB Turistično in kulturno društvo Celje POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019: prinaša prost vstop v vse v mestu delujoče muzeje in galerije STARI GRAD CELJE BREZPLAČNO doživetje zgodovine na enem izmed najlepših gradov na Slovenskem. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, , , FB Stari grad Celje,

25 46 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 47 >> 15. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE BREZPLAČEN OGLED VSEH ZBIRK ter OBČASNIH RAZSTAV Pokrajinskega muzeja Celje v Knežjem dvoru in v Stari grofiji. Muzejska trgovina ponuja 20 % popust na publikacije Pokrajinskega muzeja Celje (glej Zakon o enotni ceni knjig). Več: muzej@pokmuz-ce.si, >> 15. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, PLOŠČAD KNEŽJEGA DVORCA RAZSTAVA STARODOBNIKOV, Klub starodobnikov Celjski knezi Več: muzej@pokmuz-ce.si, PODHOD PRI GLASBENI ŠOLI CELJE CELJANI CELJANOM: PLESNI PERFORMANS: BARBARA - VERONIKA - ALMA Izvaja: Mojca Majcen, plesalka Izhodišče za letošnji performans so osrednje ženske figure in osebnosti, ki so na različne načine vplivale na razvoj mesta Celja; Alma Karlin, Barbara Celjska in Veronika Deseniška. Ustvarjalci performansa preučujejo kulte osebnosti Barbare Celjske, Veronike Deseniške in Alme Karlin, zgodovinske učinke v kontekstu vloge ženske v današnji družbi in pogled na izbrano temo s strani treh različnih umetnic, da ponovno odpro razpravo o naravi in konceptu ženske v politiki, religiji, psihologiji in družbi na splošno v projektu raziskujejo življenje in simboliko osebnosti, Barbare Celjske - močno srednjeveško vodjo v srednji in vzhodni Evropi, Veroniko Deseniško- tragično protagonistko prvega zabeleženega čarovniškega procesa na Slovenskem ter Almo Karlin- pogumno popotnico. Mojca Majcen MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE BREZPLAČEN OGLED ZAČASNIH IN STALNIH ZBIRK Posebna ponudba v muzejski trgovini / Stalne razstave: Živeti v Celju, Brlog igrač, Zobozdravstvena zbirka, Fotoatelje in galerija Pelikan, Stari pisker (napovedani vodeni ogledi) / Občasne razstave: Zemlja pleše, Čutim Slovenijo, čutim Celje, Edino, kar me še privlači, je narava/ Fotoatelje in galerija Pelikan (18.00 do 21.00) GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: CELJE - MOJA LIKOVNA DELAVNICA V mestnem središču Celje bodo potekale zanimive in razgibane likovne delavnice in animacije. Slikali boste na likovnih stojalih, ustvarjali z materiali Caran d Ache in se poslikali po obrazu. Mimoidoči boste lahko opazovali ustvarjanje in si ogledali razstavo nastalih del. Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več: info@portret.si, Klub KLUG

26 48 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 49 >> 15. junij LIKOVNI SALON CELJE VIDEO VEČER OB RAZSTAVI Fig. 2 (Brishty Alam in Nicole Prutsch) >> 15. junij PODHOD PRI GLASBENI ŠOLI CELJE CELJANI CELJANOM: PLESNI PERFORMANS: BARBARA - VERONIKA - ALMA Izvaja: Mojca Majcen, plesalka. Mojca Majcen MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE BREZPLAČNA HERMANOVA DRUŽINSKA USTVARJALNICA OŽIVITEV ULICE OBRTNIKOV IN MUZEJSKE LEKARNE STARI PISKER BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI FOTOATELJE IN GALERIJA PELIKAN, Razlagova ul. 5 FOTOGRAFIRANJE uveljavite poletno-nočni popust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor, dvorana Barbare Celjske CELJANI CELJANOM: V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA ČAJANKA Z ALMO UTRINKI (NJENE) UMETNIŠKE DUŠE Društvo ljubiteljsko gledališče Teharje Celje Izvajata: Anica Milanović in Sonja Mlejnik, scenarij in režija Anica Milanović, Pripoved Almine življenjske zgodbe skozi odsev njene duše, njenih sanj, njenega gledanja na svet, njenih hrepenenj in želja ter njenega odnosa do svojih bližnjih in svojega življenja. Vstop je omejen. Zaželene predhodne prijave na info@pokmuz-ce.si GLAVNI TRG SLOVESNO ODPRTJE POLETJA V CELJU 2019 Na letošnjem slovesnem odprtju Poletja v Celju 2019 boste lahko obiskovalci uživali v koncertu najbolj virtuoznih primerov iz zgodovine klasične, crossover in jazz glasbe, v izvedbi Komornega ansambla Hiše kulture Celje z gosti: Matej Haas, violina * Mitja Ritlop, klarinet * Leon Firšt, klavir * Urban Krč, bobni * Miha Firšt, kontrabas Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

27 50 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 51 >> 15. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija BREZPLAČEN VODEN OGLED RAZSTAVE Iz vojne v državo Več: muzej@pokmuz-ce.si, GALERIJA RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje BREZPLAČNO VODSTVO PO RAZSTAVI HEŠTEG GRDA RAČKA >> 15. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor, dvorana Barbare Celjske CELJANI CELJANOM: V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA ČAJANKA Z ALMO UTRINKI (NJENE) UMETNIŠKE DUŠE Društvo ljubiteljsko gledališče Teharje Celje Izvajata: Anica Milanović in Sonja Mlejnik, scenarij in režija Anica Milanović Vstop je omejen. Zaželene predhodne prijave na info@pokmuz-ce.si GIMNAZIJA CELJE CENTER Zbor udeležencev pred glavnim vhodom v gimnazijo. POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019 NA GCC - secesijski večer in letni kino v parku za GCC ob (Jannicke Systad Jacobsen: Daj mi, no!, norveška komedija) V primeru slabega vremena dogodek odpade VODNI STOLP, KONCERT: MARVIN & MAŠINA Laško-celjski bend Marvin je lani praznoval polnoletnost. Celjska rock zasedba Mašina pa bo ob 15-letnici delovanja predstavila novo ploščo z naslovom Pasji Sin. Cena vstopnice: 5,00 EUR. Prodaja: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital Za Prjatle TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL CELJANI CELJANOM: KONCERT ORKESTRA AKORD p. v. Matjaža Brežnika GALERIJA RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje PRIPOVEDOVANJE ZA ODRASLE: Tvoj pogled postaja vražji, ko na tak način obrneš glavo Pripovedujejo: Darja Jeglič, Nuša Komplet Peperko, Boris Zgonc.

28 52 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 53 >> 15. junij MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE SPREMLJAJOČI PROGRAM OB OBČASNI RAZSTAVI Čutim Slovenijo, čutim Celje DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA, Trg celjskih knezov CELJANI CELJANOM: KONCERT Celjskega godalnega orkestra Dirigent: Nenad Firšt. >> 15. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija, Celjski strop CELJANI CELJANOM: KONCERT Mala nočna glasba zbora Collegium Vocale Celje p. v. Bernarde Preložnik Kink Vstop prost. Nedelja, 16. junij MUZEJSKI TRG CELJANI CELJANOM: KONCERT KD MEŠANI KOMORNI PEVSKI ZBOR CELJE p.v. Primoža Leskovca KD Mešani komorni pevski zbor Celje CELJANI CELJANOM: KONCERT MEŠANEGA PEVSKEGA ZBORA ORFEJ CELJE p. v. Matevža Pušnika KD Mešani pevski zbor Orfej Celje CELJANI CELJANOM: KONCERT KD AKADEMSKI PEVSKI ZBOR CELJE p. v. Dominika Jakšiča KD Akademski pevski zbor Celje POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN POTI Voden ogled po razstavi o svetovni popotnici, zbirateljici in pisateljici Almi M. Karlin. Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Ob nakupu vstopnice za javno vodstvo vam priznamo 25% popust na knjigo Kolumbova hči. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: V. Möderndorfer: NA KMETIH, gledališka komedija, režija: Vojko Belšak Gostuje: Gledališče Zarja Celje. Za komedijo Na kmetih je Vinko Möderndorfer, na festivalu Dnevi komedije, leta 2003, prejel nagrado žlahtno komedijsko pero. V komediji s pestro izbiro karakternih likov, med katerimi ima vsak svojo zanimivo zgodbo, avtor na duhovit način prikaže politično korupcijo in aktualne težave malih krajev. Dogajanje se

29 54 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 55 >> 16. junij odvija na idiličnem kmečkem turizmu, ki pa v resnici ni tako zelo kmečki in idiličen, kot trdita njegovi lastnici Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v kulturnem domu v Trnovljah. Več: , info@gledalisce-zarja.si, FB: Gledališče Zarja Celje, Ponedeljek, 17. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Levstikova dvorana POTOPISNO PREDAVANJE Zürich Predaval bo celjski popotnik Franci Horvat. Vstop prost DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER PODSTREŠJE - predstavitev nove številke literarne revije dijakov GCC s posebnim gostom - režiserjem Rokom Bičkom in letni kino ob (Rok Biček: Razredni sovražnik, slovenska drama) Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Mestnem kinu Metropol. Več: , info@gcc.si, Društvo GCC in Od torka, 18. do nedelje, 23. junija, Center sodobnih umetnosti Celje - Likovni salon odprt: tor pet: , sob: , ned: / Dogodki festivala: tor od / pet od ter sob od MESTNO SREDIŠČE, CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE LIKOVNI SALON CELJE CELJANI CELJANOM: 20. VSTOP PROST / ADMISSION FREE 2019 Festival je nastal na pobudo celjskih umetnikov in sprožil sodelovanje med različnimi generacijami ustvarjalcev iz polja vizualne ter performativne umetnosti. Letošnji, jubilejni, 20. Vstop prost se dogaja v javnem prostoru mesta ter s svojimi praksami daje vpogled v raznolike sodobne umetniške prakse. V Likovnem salonu bo v času festivala na ogled arhiv preteklih edicij. Tema festivala je»pogled nazaj«, poleg domačih avtorjev sodelujejo tudi gosti iz Slovenije in tujine. Vstop prost. Več: Andreja Džakušić, dzakusic.andreja@gmail.com, Društvo likovnih umetnikov Celje Torek, 18. junij ANTIKA KNJIGARNA IN ANTIKVARIAT CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV ILUSTRIRANE KNJIGE PRIPOVEDKE ZA LAHKO NOČ Zgužvane pravljice S pisateljico Renato Cigler Gandolfo se bo pogovarjal dr. Zoran Pevec. Vstop prost. Renata Cigler Gandolfo

30 56 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 57 >> 18. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM: LUTKOVNA PREDSTAVA: ČISTO MAJHNA RAČKA po motivih A. H. Benjamina Režija: Damjan M. Trbovc. Gostuje: Društvo Škratovo lutkovno gledališče Celje. Račka se norčuje iz Rine, odrasle račke, ker je bolj majhne rasti. Prav njena majhnost je lahko prednost, da zmore, česar večje race ne morejo napraviti. Rina jim kmalu dokaže, da si lahko kljub majhnosti koristen in velik po srcu. Predstava je primerna za vse ljubitelje lutk. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade LJUDSKA UNIVERZA CELJE, Cankarjeva 1 PREDAVANJE ZA STARŠE: KAKO DO STRASTI, predava dr. Sara Jerebic. Vstop prost. Več: ali info@lu-celje.si. >> 18. junij VODNI STOLP KONCERT EXTRA BAND-a GLASBENE ŠOLE CELJE pod umetniškim vodstvom Bojana Logarja Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Koncertni dvorani Glasbene šole Celje. Več: v sodelovanju z STARI GRAD CELJE, dvorišče Romanskega palacija FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERTI NA MALEM ODRU Nana Milčinski Koncert Nane Milčinski je intimni večer glasbe in poezije z vrhunsko zasedbo glasbenikov: Joži Šalej, klavir * Nino de Gleria, bas in Blaž Celarec, bobni Glasbo sestavljajo skladbe z najnovejše zgoščenke Nanine pesmi darilo ljubečega dedka svoji vnukinji; čudovita zbirka pesmi, ki jih je Frane Milčinski Ježek napisal o Nani, zanjo, Ježkove ljubezenske pesmi z zgoščenk Še ena pomlad in Od tod do vesolja ter najlepši šansoni, ki jih je v času svojega življenja Ježek izvajal tudi sam. Nana Milčinski je sicer dramaturginja, gledališka režiserka in režiserka sinhronizacij risank. Ustvarila in soustvarila je veliko nagrajenih gledaliških predstav, med najbolj odmevnimi pa je bila njena mladinska glasbena predstava Livingstonov poslednji poljub s skupino Siddharta. Svojo glasbeno pot je začela z izdajo singla Dragi, ki je napovedal njeno prvo ploščo (2012), leta Oktober 2018 je zaznamovala izdaja njene tretje plošče z naslovom Nanine pesmi. Nana je svojo glasbeno pot posvetila svojemu legendarnemu

31 58 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 59 >> 18. junij dedku, Franetu Milčinskemu Ježku, ki je tudi avtor besedil uglasbene poezije. Nanino glasbeno pot zaznamuje ljubezen do balad. Cena vstopnice: 10 EUR in 15 EUR na dan koncerta. Število vstopnic je omejeno. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 19. junij SOCIO Večgeneracijski center, Gosposka ulica 3 PREDAVANJE IN POGOVOR: KNJIGA MI POMAGA Predava: Društvo bodi metulj in knjigarna Antika. >> 19. junij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM: LUTKOVNA PREDSTAVA: ZAJČKON IN VOLK Izvaja: KD Smeško. Volkulja pošlje moža na lov. Ko ta zagleda zajčka, ki se mu smeji, se začne smejati še sam in pozabi, po kaj je prišel. Zajec in šoja ga pošljeta domov. Jezna volkulja ga nažene nazaj na lov. Tudi tokrat ga zajec pretenta. Ko zadnjič pride, ga zajec preseneti s krili in odfrči na drevo. Od tam volku očita, da si ni umil zob in naj se vrne, ko si jih bo umil. Leteči zajec in umazani zobje so volka tako zmedli, da je pot domov zelo dolgo iskal. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: KD Smeško, , kdsmesko@gmail.com, FB KD Smesko OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU VIVA CREATIVA Ustvarjalni nastop kitaristov iz razreda prof. Ajše Svetlin. Vstop prost. Več: STARI GRAD CELJE KONCERT BAROČNE GLASBE Nastopajo: Glasbena šola Celje in I. gimnazija v Celju Cena vstopnice: 5 EUR. Vstopnice so na voljo v tajništvu Glasbene šole Celje. Več: v sodelovanju z

32 Vabljeni ob traso dirke v Celje ( in v navijaško FAN CONO (Prešernova ulica, Trg celjskih knezov), kjer bomo skupaj navijali in spremljali prihod kolesarjev v cilj na velikem zaslonu! Sodelujte z domiselnimi navijaškimi idejami ob trasi in pomagajte CELJU, da si izbori naslov NAJ GOSTITELJA tekmovanje slovenskih mest v navijanju! Dirko lahko tudi letos spremljate na TV zaslonih direktni prenos na Eurosportu 1 in RTV SLO2 od dalje. Informacije o zaporah cest bodo objavljene na Več o letošnjem kolesarskem spektaklu na #fightforgreen, #tourofslovenia 60 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 61 Četrtek, 20. junij LJUDSKA UNIVERZA CELJE PODPORNA SKUPINA ZA UPOKOJENCE, vodi Sabina Rožen, specializantka sistemske terapije Skupina je namenjena posameznikom, ki imajo potrebo po druženju in povezovanju ter želijo aktivno in polno živeti jesen življenja. Vstop prost. Več: ali info@lu-celje.si od PREŠERNOVA ULICA DAN BREZ AVTOMOBILA in BITKA ZA ZELENO CILJ 2. ETAPE KOLESARSKE DIRKE PO SLOVENIJI DAN BREZ AVTOMOBILA, Prešernova ulica in Trg Celjskih knezov, od 11. ure dalje do pričetka dirke Po Sloveniji BITKA ZA ZELENO, od 14. ure dalje vabljeni v navijaško cono Mestna občina Celje se zaveda da je 26. KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI 2. ETAPE - CELJE, CILJ od dalje, staro mestno jedro ZA zeleno majico BOJ ZA ZELENO / FIGHT FOR GREEN se bo letos na 26. DIRKI PO SLOVENIJI med 19. in borilo 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI WORLD TOUR. Letošnja dirka je zaradi izredno uspešne lanske izvedbe uvrščena v višjo kategorijo HC (Hors Class). promet eden glavnih virov onesnaževanja zraka, vzrok podnebnih sprememb, telesnih poškodb in tudi smrti. Sprememba navad, povezanih z mobilnostjo, je tako življenjskega pomena, zato sočasno z izvedbo kolesarske dirke po Sloveniji organiziramo DAN BREZ AVTOMOBILA s programom za otroke in odrasle. Spremljajte dogodke na in FB Celje knežje mesto. Foto: Vid Ponikvar >> 20. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE CELJANI CELJANOM: Pravljična prigoda - PRAŠIČKI IN VOLKCI Izvaja: Lutkovna skupina»smolički Slovenija«, Društvo za medkulturno sodelovanje Gallus. Prašički sredi jase zagledajo lačne volkce. Kar hitro ugotovijo, da volkci nekaj naklepajo. Zanašajo se na svojo prašičjo inteligenco, da jih volkci ne bodo pretentali. In ker lačnim ne uspeva, pridejo na zanimivo idejo, kako prašičke ugnati. Ker je eden pametnejši od drugega, se ujamejo v lastno past. Prašički pa se ob tem naučijo nekaj novega, saj so od volkcev dobili lepo darilo. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Društvo za medkulturno sodelovanje Gallus, darja.grdina@gmail.com. Društvo za medkulturno sodelovanje Gallus VODNI STOLP VOCAL BK STUDIO & PR JATLI Koncert ob zaključku šolskega leta Od spremljavi BK studio banda, bodo nastopili mladi umetniki Vocal BK Studia in posebni gostje. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu.

33 62 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 63 >> 20. junij KONCERTNA DVORANA GLASBENE ŠOLE CELJE KONCERT: FLORA & PARIS ter MLADINSKI SIMFONIČNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE CELJE Dirigent: Matjaž Brežnik. Vstop prost PARK ZA GIMNAZIJO CELJE - CENTER KONCERT OKTETA 9 in letni kino ob (Philippe de Chauveron: Bog, le kaj smo spet zagrešili?, francoska komedija) Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Gimnaziji Celje-Center.Več: , info@gcc.si, Društvo GCC in TERASA BRANIBOR CLUBA PROFESOR KUZMAN MLAJŠI Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ smeha. Cena vstopnice: predprodaja 10 EUR / na dan predstave 12 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club, Stanetova 29, 3000 Celje. Petek, 21. junij ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA CELJANI CELJANOM: SVETOVNI PRAZNIK GLASBE Na najdaljši dan v letu že od leta 1981 praznujemo svetovni praznik glasbe. Letos se praznovanju stotine mest po vsem svetu pridružuje tudi Celje, začenši s koncertom romantične in jazz glasbe komornega kolektiva Hiše kulture Celje. Vstop prost. Več: info@hisakulture.si, FB Hiša kulture Celje IGRIŠČE KRAJEVNE SKUPNOSTI TRNOVLJE CELJE IN GASILSKI DOM TRNOVLJE PRAZNIK KS TRNOVLJE CELJE: ŠPORTNE IGRE - streljanje z zračno puško, rusko kegljanje in turnir v kartanju. ZB za vrednote NOB Trnovlje Celje, Društvo upokojencev Trnovlje Celje in

34 64 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 65 >> 21. junij MESTNO SREDIŠČE»Na Zvezdi«CELJANI CELJANOM: ZRENJE, interdisciplinarni projekt Izvaja: Andreja Džakušič, celjska umetnica. Projekt Zrenje se ukvarja s celovitim, poglobljenim opažanjem, dojemanjem bistvenih prvin in stanj stvari, z zrenjem dejstev, idej in vase poglobljenim samoopazovanjem. Povezuje se z ostalimi področji in vključuje različne družbene skupine kot aktivne soustvarjalce umetnine v javnem prostoru. Umetniški projekt ima tudi izobraževalne elemente, predstavljen pa bo ob poletnem solsticiju. Vstop prost. Več: dzakusic.andreja@gmail.com. Andreja Džakušič PLOŠČAD ULICE V. PREKOMORSKE BRIGADE CELJE - Otok III (med trgovino, pošto in cvetličarno)»ob KRESU SE DAN OBESI«- XII. FOLKLORNA PRIREDITEV folklorne skupine Društva upokojencev Slavko Šlander Celje z gosti Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na II. OŠ Celje. Folklorna skupina DU Slavko Šlander Celje GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI, Trg celjskih knezov 8 ČAS IN REPETICIJA Patrick Bernatchez, Meta Grgurevič, Anja Jelovšek, Ragnar Kjartansson, Davor Sanvincenti, Tomo Stanič, Ana Straže, Matej Andraž Vogrinčič, Guido van der Werve >> 21. junij Razstava ponuja premišljevanje časa. Ne kronološkega, merjenega, temveč globljega, ki je v nenehnem gibanju in prepletanju. Preteklost nikoli zares ne odide in prihodnost je v naših mislih tukaj že zdaj. Z govorjenjem o ciklih, ponavljanju, minevanju, vračanju, upočasnjevanju, trajanju, nenehnem krogu življenja in smrti ima razstava interes gledalcu ponuditi izkušnjo časa, ki se odmika od njegove običajne percepcije v vsakdanjem življenju. Osredotoča se na umetniška dela, v katerih se zlasti s strategijama repeticije in upočasnitve čas zaustavlja, ponavlja, razteza in poglablja, tako da postane skorajda dotakljiva materija, nasprotje linearnemu času in popolno nasprotje pospešenemu, ki ga je ustvarila zahodna družba; na dela, ob katerih lahko gledalec v čas skorajda vstopi in ga občuti, ki s svojo strukturo ter s posebno subtilno, poetično in čustveno atmosfero zavedanje časa potencirajo. Razstava bo na ogled do Vstop prost. Več: info@csu.si, GALERIJA NIKO IGNJATIČ, Na Okopih 2/b CELJANI CELJANOM: ODPRTJE RAZSTAVE Razstava bo na ogled do Društvo Otroci otrokom v sodelovanju z Zvezo prijateljev slepih Slovenije GLAVNI TRG OSREDNJA SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI V primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani Narodnega doma.

35 66 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 67 >> 21. junij STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERT: SIDDHARTA, Nomadi akustična turneja Album Nomadi je nastajal v prvi polovici leta Njegov nastanek so skrbno spremljale tudi kamere, ki so beležile utrinke s snemanja, ti pa so bili tedensko objavljani na Nomadi so izšli , kar je skupina isti dan obeležila tudi z velikim koncertom v razprodani Hali Tivoli v Ljubljani, ki je bil uvod v vseslovensko dvoransko turnejo. Album prinaša 10 novih pesmi, med njimi tudi hite Medrevesa, A. M. L. P. in februarja lansirani singel Jaz. Cena vstopnice v predprodaji 22 EUR, na dan koncerta: 25 EUR. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17. in na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Golovec. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sobota, 22. junij PARK ŠOLE ZA HORTIKULTURO IN VIZUALNE UMETNOSTI CELJE, Ljubljanska SLIKARSKI IN FOTOGRAFSKI EX-TEMPORE: POLETJE, v okviru I. CELOLETNE LIKOVNE >> 22. junij KOLONIJE ŠTIRJE LETNI ČASI 2019 (zima pomlad poletje jesen ) in XXI. POLETNI SLIKARSKI EX-TEMPORE JSKD OI CELJE. Slikarji in fotografi bodo upodabljali poletno krajino parka. Potekalo bo pod mentorskim vodstvom slikarja in likovnega pedagoga Tomaža Milača, ki bo tudi kot selektor naredil izbor za razstavo. Razstava ustvarjenih del, katerih prva 3 mesta bodo nagrajena, bo v Galeriji»Volk«Celje. Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in MESTNO SREDIŠČE»Na Zvezdi«CELJANI CELJANOM: KONCERT Mešani pevski zbor Celeia Celje V primeru slabega vremena dogodek odpade. Mešani pevski zbor Celeia Celje TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL CELJANI CELJANOM: KUD LJUBEČNA KNEŽJEMU MESTU V zaokroženi glasbeno scenski prireditvi se bodo predstavile sekcije KUD Ljubečna: Godba na pihala Ljubečna, Moški pevski zbor, Ženski pevski zbor, Kvartet Shalom in Klapa Tramontana. V dobro uro in pol trajajočem programu vokalne in instrumentalne glasbe različnih žanrov, bodo članice in člani dodobra popestrili sobotno dopoldansko dogajanje v poletnem mestu. Primerno za vse starosti, pojte in veselite se skupaj z ustvarjalci! Več: kud.ljubecna@gmail.com.

36 68 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 69 >> 22. junij GRAFFITI STREET (prehod med Kocenovo ulico in Glavnim trgom) FUNKY FRESH Dvodnevni graffiti session za mlade na prehodu med Kocenovo ulico in Glavnim trgom, znanem tudi pod imenom Graffiti Street. Vstop prost. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi. Več: mihapeperko@gmail.com. KUD DREVESNA HIŠA, Mestni gozd»koncert MED KROŠNJAMI«Izvaja: Inga Ulokina Koncert med krošnjami je namenjen najmlajšim v spremstvu staršev. Kako zveni narava v delih velikih skladateljev? Skupaj bomo odkrivali, kaj nam glasba želi sporočiti ter na koncu tudi vsi skupaj dirigirali in zaigrali na preprosta glasbila. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 22. junij KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA SWING KAVARNIŠKI VEČER V prijetni atmosferi poletne kavarne se nam pridružite na plesnem swing večeru. Vstop prost. Več: ali na FB profilu Celjskega mladinskega centra MESTNA KAVARNA METROPOL METROPOL NIGHT V Poletje v Celju vkorakajte plesno. Postrezite si s koktejlom Metropol, ki ga sestavljajo temperamentni latino ritmi salse, bachate in kizombe. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Nedelja, 23. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA-MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

37 70 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 71 >> 23. junij GRAFFITI STREET (prehod med Kocenovo ulico in Glavnim trgom) FUNKY FRESH Dvodnevni graffiti session za mlade na prehodu med Kocenovo ulico in Glavnim trgom, znanem tudi pod imenom Graffiti Street. Vstop prost. V primeru slabega vremena se dogodek prestavi. Več: mihapeperko@gmail.com. KUD 567 >> 23. junij združenja, sodelovanja na glasbenih festivalih ter turneje po Rusiji in v tujini. Orkester Nekrasov se ponaša s prepoznavno zvočnostjo, ki jo odlikujejo toplina in melodičnost godal, bogata izraznost solističnih instrumentov, virtuoznost in vrhunska interpretacija. Cena vstopnice v predprodaji 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR. Število vstopnic je omejeno. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, STARI GRAD CELJE, dvorišče Romanskega palacija FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERTI NA MALEM ODRU ORKESTER RUSKIH LJUDSKIH INSTRUMENTOV NEKRASOV Solistka: Nadežda Tokareva, violina Orkester ruskih ljudskih instrumentov Nekrasov, ki deluje pod okriljem Ruske radiotelevizije in danes velja za rusko kulturno dragocenost, je bil ustanovljen decembra leta Vodili so ga izvrstni ruski dirigenti, med drugim Vladimir Fedosejev in Nikolaj Nekrasov, po katerem se je orkester kasneje poimenoval. Od leta 2012 je stalni dirigent orkestra maestro Andrej Sljahkov, umetniški vodja orkestra pa Aleksander Maskovic.Orkester ima zelo obsežen repertoar, redno izvajajo rusko ljudsko glasbo, glasbo sodobnih ruskih skladateljev in dela iz svetovnega klasičnega repertoarja. Velik del posnetkov orkestra je uvrščenih v Zlato zbirko Ruske radiotelevizije. Z orkestrom nastopajo najboljši izvajalci na različnih glasbilih, pa tudi ugledni operni solisti in inventivni mladi glasbeniki. Posebno mesto v dejavnosti orkestra imajo koncertni nastopi v dvoranah Moskovskega filharmoničnega Ponedeljek, 24. junij DOM SV. JOŽEF AKADEMIJA POZDRAV DOMOVINI IN KRESOVANJE S PRIFARSKIMI MUZIKANTI 18.30: Sv. maša za domovino 21.00: Akademija: Pozdrav domovini s prižigom kresa Slavnostni govornik Jože Senica, Godba na pihala s Svetine, zabava z ansamblom Prifarski muzikanti. Dodatne informacije: info@jozef.si,

38 72 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 73 >> 24. junij VODNI STOLP, KONCERT: EDENON Elektro-akustična rock zasedba EDENON letos obeležuje 20 let. Predstavili se bodo s popolnoma svežo ploščo Oko v črti. Cena vstopnice: 5 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle. V primeru slabega vremena bo koncert v Špitalu za prjatle. >> 25. junij vstopnic je omejeno. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Torek, 25. junij STARI GRAD CELJE, dvorišče Romanskega palacija FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERTI NA MALEM ODRU KATALENA Katalena je nastopila v tako rekoč vsakem klubu, koncertni dvorani ali festivalskem odru v državi, pa tudi kar precej potovala, z nastopi v ZDA, Izraelu ter po dobršnem delu Evrope. A Katalena se ne ustavlja, saj je lani aprila izšel njen sedmi album Človek ni zver/man Is Not a Beast. Bend navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi, ki jo prilagaja in izvaja v skladu s svojo lastno estetiko ter preferencami. Temeljna predpostavka njenega ustvarjanja je vera v brezčasnost tradicionalne glasbe, ki je po mnenju članov še vedno živa v mlajših generacijah dandanes ne kot nek že davno izgubljen objekt, temveč kot vitalna tradicija. Cena vstopnice v predprodaji 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR. Število Sreda, 26. junij VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: KONCERT Moškega pevskega društva»pod gradom Celje«z naslovom Za pesem bije mi srce Gostje: Kvartet Frankolovo in Harmonikarski orkster GŠ Celje Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Moško pevsko društvo» Pod gradom Celje«Četrtek, 27. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

39 74 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 75 >> 27. junij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, Študijska čitalnica Pesniško plesni spektakel DANCING LIGHTS Nastopajo: pesnica Dragica Čarna ter belgijska umetnika, kitarist Anthony Carrubo, ki je posebej za njeno poezijo napisal glasbo in plesalec Federico Ordoñez, ki njene verze izraža z gibi. Vstop prost. >> 27. junij TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU KONCERT: MUZKE (Oldies Goldies) Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA CELJE CELJANI CELJANOM: PLESNO CIRKUŠKA PREDSTAVA: Un loup pour l homme RARE BIRDS Ustvarjalci in izvajalci : Alexandre FRAY, Arno FERRERA, Mika LAFFORGUE, Sergi PARÉS, Frédéric VERNIER, Špela VODEB Vsak poskus ohranjanja ravnovesja je iluzoren. Samo stalna transformacija je trajna. Za akrobate v predstavi ne gre za točko ravnovesja ali ustvarjanja figur, ampak ravno nasprotno, gre za neprestano iskanje evolucije gibanja z namenom ostati njen protagonist. Nastopajoči razvijajo oblike, ki se neprestano in na nepričakovan način spreminjajo v nekaj, kar povzroči vrsto reakcij, katerih briljantnost ne leži v spektakularnem, ampak v sposobnosti prilagajanja. Ni pomembno zmagati ali izgubiti, ampak nadaljevati. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu. Špela Vodeb Od petka, 28. junija, do nedelje, 30. junija ATRIJ CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA, CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE: LIKOVNI SALON in GALERIJA RAČKA, GALERIJA PLEVNIK KRONKOWSKA, SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE, MESTNO SREDIŠČE CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019, Vsakdanje banalnosti Festival Celje FOKUS se v letošnji izvedbi posveča osrednji temi vsakodnevne banalnosti, ki naslavlja vprašanja fotografije in vizualne kulture v odnosu do običajnega, vsakdanjega, znanega, dolgočasnega in bizarnega. V otvoritvenem vikendu se bodo na različnih prizoriščih v Celju odvijale razstave, mednarodni simpozij, predstavitve in srečevanja, namenjena najširši zainteresirani javnosti. Vstop prost. Več: info@celjefokus.si, FB. Zavod FOKUS

40 76 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 77 Petek, 28. junij SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 FOKUS-OVI pogovori FOKUS-ovi pogovori o fotografiji in vsakdanjih banalnostih. Govorci bodo Iz različnih perspektiv tematizirali, kako fotografija in druga sredstva vizualne komunikacije, odražajo pojave običajnega, znanega in navidezno banalnega v naši neposredni okolici. Sodelujejo: Davor Konjukušić, Klaus Pichler, Borut Krajnc in Martin Kollar. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s PRI GASILSKEM DOMU TRNOVLJE CELJE PRAZNIK KS TRNOVLJE CELJE: MEDDRUŠTVENO GASILSKO TEKMOVANJE VETERANOV GASILCEV za pokal Krajevne skupnosti Trnovlje Celje in PREVZEM NOVEGA GASILSKEGA VOZILA Več: >> 28. junij GALERIJA PLEVNIK KRONKOWSKA (Prešernova ulica 3, Celje) CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 ODPRTJE RAZSTAVE: Klaus Pichler, To bo za vedno spremenilo tvoje življenje (This Will Change Your Life Forever) Fotografska razstava/multimedijski projekt Klaus Pichler, prepoznaven avstrijski fotograf svoje generacije, se predstavlja s projektom To bo za vedno spremenilo tvoje življenje, ki ga bo predstavil na samostojni razstavi. Avtor se v projektu loteva antropološke raziskave dometa in vpliva religioznih in ezoteričnih gibanj v t. i. razvitem svetu. Posveča se dokumentiranju in spremljanju različnih novodobnih sekt in duhovnih kolektivov, ki poleg poudarjanja svoje duhovnosti ustvarjajo predvsem dobiček s prodajo povsem banalnih predmetov, ki naj bi lastniku prinašali trajno srečo in zadovoljstvo. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju z Galerijo PLEVNIK KRONKOWSKA LIKOVNI SALON CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 ODPRTJE RAZSTAVE: Borut Krajnc & Martin Kollar, Normalizacija Dialoška razstava sopostavlja dela dveh fotografov, Boruta Krajnca (Ljubljana) in Martina Kollarja (Bratislava), ki v svojih delih analizirata družbene pojave v izbranih okoljih nenehno spreminjajočega se sveta. Fotografije tematizirajo idejo o normativnosti vsakdanjika v dveh popolnoma

41 78 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 79 >> 28. junij različnih prostorih. Kollar raziskuje sledi vojaške prisotnosti in politike nadzora v Izraelu, medtem ko Krajnc predstavlja manifestacije nadzora, strahu in nasilja v okvirih pregovorno varne Slovenije. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s CELJSKI MLADINSKI CENTER CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 URBANI VRT / Glasbeno kulinarični dogodek Poletni petkov večer poln glasbe in dobrih krušnih pic za katere bo skrbel Ogenj in mocarela. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: ATLANTIDA Dare Poprijan, kitara in vokal * Bojan Pesjak, bas kitara in vokal * Frenk Majcen ( bobni in vokal ) ter Zoran Romih - Grof, klaviature in vokal Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: >> 28. junij STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 MUZIKAL: VERONIKA DESENIŠKA Veronika Deseniška je nepozaben glasbeni spektakel, katerega vznemirljivo srednjeveško ljubezensko zgodbo lahko doživite tam, kjer se je pred 500 leti zgodila na celjskem Starem gradu, največji srednjeveški utrdbi v Sloveniji. Pred mogočnim grajskim obzidjem, oblečenim v 3D video mapping projekcije, ki vas popeljejo v samo središče dogajanja, se v dveh urah odvije zgodba o boju za oblast, političnih spletkah, vstaji ljudstva in nesmrtni ljubezni Veronike in Friderika, ki se od ljubezni Romea in Julije razlikuje samo v eni stvari je povsem resnična. Cena vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo prestavljen na Cena vstopnic v predprodaji je 26 za tribuno in 31 za parter, po 15. juniju pa 29,90 za tribuno in 34,90 za parter. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

42 80 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 81 >> 28. junij PRI GASILSKEM DOMU TRNOVLJE CELJE PRAZNIK KS TRNOVLJE CELJE: MEDDRUŠTVENO HITROSTNO NOČNO GASILSKO TEKMOVANJE za pokal Krajevne skupnosti Trnovlje Celje Več: >> 29. junij KRČMA TamKoUčiri, Gosposka 1a. PODELITEV PRIZNANJ IN RAZGLASITEV NAJBOLJŠIH 3. SLIKARSKE IN FOTOGRAFSKE RAZSTAVE EX-TEMPORE: POLETJE, v okviru I. CELOLETNE LIKOVNE KOLONIJE ŠTIRJE LETNI ČASI 2019 (zima pomlad poletje jesen ) in XXI. POLETNEGA SLIKARSKEGA EX-TEMPORA JSKD OI Celje. Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in in Sobota, 29. junij GALERIJA VOLK CELJE, Ozka ulica 2 OTVORITEV 3. SLIKARSKE IN FOTOGRAFSKE RAZSTAVE EX-TEMPORE: POLETJE, v okviru I. CELOLETNE LIKOVNE KOLONIJE ŠTIRJE LETNI ČASI 2019 (zima pomlad poletje jesen ) ZKD Celje in Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, v sodelovanju z JSKD OI Celje in XXI. POLETNEGA SLIKARSKEGA EX-TEMPORA JSKD OI Celje Po strokovnem izboru bodo izbrana dela razstavljena v galeriji, kjer bodo na ogled do Vstop prost. Več: FB JSKD območna izpostava Celje, in SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 FOKUS-OVI pogovori FOKUS-ovi pogovori o fotografiji in vsakdanjih banalnostih. Govorci bodo Iz različnih perspektiv tematizirali, kako fotografija in druga sredstva vizualne komunikacije, odražajo pojave običajnega, znanega in navidezno banalnega v naši neposredni okolici. Sodelujejo: Peter Rauch, Sandra Križić Roban, Mičo Karić in Slađana Karić. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s in

43 82 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 83 >> 29. junij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd Meditacija v drevesni hiši Izvaja: MS7, Akademija dobrega počutja Za vas smo pripravili popolno jogijsko sprostitev, ki se imenuje joga nidra. Joga nidra je duhovna praksa, ki nas pelje po poti notranjega razvoja, hkrati pa nas globoko sprosti na mentalni, čustveni in fizični ravni, iz našega življenja odganja vse tisto, kar ne potrebujemo, ter nam izpolni globoko željo, ki jo nosimo v sebi. Vse kar potrebujete je urico svojega časa, udobno podlogo, prijetno odejo in srčno željo. Vstop prost. Dogodek bo v vsakem vremenu. Kontakt: ms7studio@gmail.com, , ms7studio.obvezna prijava na: ms7studio@gmail.com. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več: FB Drevesna hiša, SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 FOTOSFERA - predstavitev knjige in pogovor Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s >> 29. junij kiča in fetiša v vsakdanjem življenju. Pod drobnogled postavljajo telo in njegove pojavnosti, ki v performativnih gestah pretiravanja in drastičnega preoblikovanja dobiva različne konotacije in pomene. Poigravajo se z ustaljenimi družbenimi normami, medosebnimi odnosi in percepcijami telesa ter prehajajo meje heteronormativnosti, sprejemljivosti in spodobnosti. Vstop prost. Več: FB Celje FOKUS. Zavod FOKUS v sodelovanju s STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 MUZIKAL: VERONIKA DESENIŠKA Cena vstopnic: Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo prestavljen na Cena vstopnic v predprodaji je 26 za tribuno in 31 za parter, po 15. juniju pa 29,90 za tribuno in 34,90 za parter. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, GALERIJA RAČKA, Gosposka ul. 3, II. nadstropje CELJANI CELJANOM: CELJE FOKUS 2019 ODPRTJE RAZSTAVE: Eat This! / Anja Carr, Anna Ehrenstein, Sara Rman Razstava sopostavlja dela treh vizualnih ustvarjalk, ki skozi različne prizme dekonstrukcije spola in identitetnih politik, raziskujejo manifestacije

44 84 Poletje v Celju 2019 JUNIJ Poletje v Celju 2019 JUNIJ 85 >> 29. junij MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: ANETTE ob spremljavi kitarista Tineta Lustka Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Nedelja, 30. junij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, VODNI STOLP KONCERT: Lumberjack & DMP - Društvo mrtvih pesnikov Lumberjack je skupina petih mladih fantov, ki poosebljajo rokenrol. Osvojili so že številne slovenske odre, med drugim so se predstavili na letošnji Emi. DMP, novomeška zasedba, bo predstavila svoj 8. studijski album. Cena vstopnice: 7,00 EUR preprodaja, Early Bird do , 10 EUR preprodaja in 12 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle. V primeru slabega vremena, dogodek odpade. Več: FB Špital Za Prjatle DREVESNA HIŠA, Mestni gozd Popularni prisluhi 2019 Koncert: Band Seven Izvajata: Mateja Kožuh (harmonika, back vokal) in Dani Sušnik (kitara, vokal, bobni)»težko je opredeliti glasbeno zvrst, ki jo igrava. Glasbo delava brez predsodkov ali kalupov, ki bi jo naredili preresno, preveč realno in dolgočasno. Najraje praviva, da igrava»pravljično«glasbo (od tod ime»seven«pravljično število). Tudi zasedba je čudna»dve osebi, pa toliko hrupa.«to se zgodi, ker uporabljam (Dani) roki za kitaro, desno nogo za bas boben, levo za hi-hat činelo, grlo pa za glas. Vse skupaj poveže še Matejina harmonika in njen back vokal. Vse skupaj se sliši kot velik band. Vstop prost. Primerno za vse starostne skupine. Kontakt: ms7studio@gmail.com, V primeru slabe vremenske napovedi objava na: Več: FB Drevesna hiša,

45 86 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 87 JULIJ Vsako soboto in nedeljo od do na Starem gradu Celje Ko so na gradu prireditve, se animacije izvajajo do ŽIVA ZGODOVINA Cena doživetja je vključena v ceno dnevne vstopnice na Stari grad Celje, ki znaša 6 EUR, otroci do 5. leta brezplačno, otroci od 6. do 15. leta 2 EUR. Več: TIC Stari grad Celje, , tic.grad@celje.si, FB Stari grad Celje, Ponedeljek, 1. julij DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, NARODNI DOM CELJE BESEDE MIRU Video prireditev o notranjem miru, za katerega pravi Prem Rawat, da je mogoč za slehernega človeka na tej Zemlji. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , Fundacija Elan vital >> 1. julij CELJSKA UMETNIŠKA ČETRT CELJANI CELJANOM: Predstavitev knjige Tloris za revolucijo in pogovor z avtorjem, Markom Požlepom Program je primeren za obiskovalce vseh starosti. Vstop prost. Več: Mark Požlep, markpozlep@yahoo.com. Mark Požlep Torek, 2. julij CELJSKI MLADINSKI CENTER CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE»She left him«, celjskega fotografa Branka Lesjaka Vstop prost. Razstava bo na ogled do Branko Lesjak MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje DOBRODOŠLI V SVETU ZGODB:»MOJA LUNA«Izvaja: Gledališče Pravljičarna. Uhica je zelo vedoželjna in radovedna sovica, zato vsak prosti trenutek prebira knjige. Najraje tiste, v katerih so čudovite fotografije sveta, ki nas obdaja. Ko pa neke noči oblaki zakrijejo luno, ki noč za nočjo sveti s temnega neba, se Uhica v trenutku odloči: Poiskala bom luno! Svojo luno! Obesila jo bom na najvišjo vejo starega hrasta in nobena noč ne bo več temna. Najti in doseči luno pa ni tako preprosto, pa četudi sovici ves čas pomagajo otroci, ki vedo in znajo skoraj vse. Bo Uhici uspelo? Bo našla svojo luno ali

46 88 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 89 >> 2. julij morda kaj drugega? Predstavi bo sledila ustvarjalnica, kjer si bodo otroci lahko izdelali broške sovice. Primerno za otroke od 3. do 10. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, FOTO TIME, Fotografski atelje, Trg celjskih knezov 5/a CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE In Memoriam Marjan Weissenbach Življenje skozi urarjevo perspektivo polno zobatih kolesc in gibljivih delcev, ki tiktakajo in dajejo prostoru življenje. Fotografski fragmenti življenja iz minulih dekad hokeja v Celju dopolnjujejo drugi del razstave. Vstop prost. Več: ateljeklara@gmail.com. Jasna Ajtnik STARI GRAD CELJE, dvorišče Romanskega palacija FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERTI NA MALEM ODRU Vesna Pisarović NAŠA VELIKA PESMARICA Projekt Naša velika pesmarica je ironičen pogled na zapuščino jugoslovanske zabavne glasbe iz petdesetih pa tja do sedemdesetih let. Srce parajoče big-bandovske balade in lahkotne evrovizijske uspešnice, francoski šansoni in italijanske popevke, navihane twist melodije, >> 2. julij swing plesi in južnoameriški ritmi Mediterana, ki se jim ni možno upreti. Vesna Pisarović, nekoč zvezda zabavne glasbe, danes pa uveljavljena džezovska interpretka in njena glasbena zasedba vse to razstavijo, slečejo in izčistijo ter ponovno sestavijo skupaj v ekscentrično novo glasbeno govorico. Cena vstopnice v predprodaji 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR. Število vstopnic je omejeno. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 3. julij KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU Poletna likovna šola z Dolores Ponoš Likovna šola je brezplačna in primerna za vse ljubitelje risanja ne glede na starost in risarski nivo, zaželjena predhodna prijava na tel

47 90 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 91 >> 3. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: LJUBEZENSKE ZGODBE NAŠIH ULIC Izvaja: Društvo Živa kreativa. Promocijski dogodek projekta o ljubezenskih zgodbah, ki so se zgodile oz. se še dogajajo v Celju. Raziskujemo slavne (in manj slavne) ljubezenske zgodbe, ki so se odvijale v našem mestu, ter ustvarjamo nove. Vstop prost. v primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Društvo Živa Kreativa, drustvozivakreativa@gmail.com. Društvo Živa kreativa VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: KONCERT KD Celjski oktet Celjski oktet praznuje letos 40 let umetniškega ustvarjanja. V ta namen so člani okteta pod vodstvom umetniškega vodje Bojana Goriča pripravili prerez delovanja s programom, ki ga bodo predstavili na koncertu. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. KD Celjski oktet Četrtek, 4. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, >> 4. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje DOBRODOŠLI V SVETU ZGODB:»INDIJANCI V DEŽELI MIRU«Izvaja: Gledališče Smejček. Mali indijanček Vihravi Ogenj se rad potepa po svojem Glasnem gozdu in se rad igra. Nekega dne pa sreča bitje, ki mu je sicer podobno; ima dve roki in nogi. Vendar pa je oblečeno čisto drugače, njegova polt je svetlejša in nerazumljivo govori. Novemu prijatelju je ime Kevin in Vihravi Ogenj kasneje ugotovi, da je prav od njunega prijateljstva odvisno, kakšna bo usoda Glasnega gozda... Primerno za otroke od 3. do 8. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI, Trg celjskih knezov 8 VODSTVO PO RAZSTAVI ČAS IN REPETICIJA Patrick Bernatchez, Meta Grgurevič, Anja Jelovšek, Ragnar Kjartansson, Davor Sanvincenti, Tomo Stanič, Ana Straže, Matej Andraž Vogrinčič, Guido van der Werve Po razstavi bo vodila kustosinja razstave Irena Čerčnik. Vstop prost. Več:

48 92 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 93 >> 4. julij VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: KONCERT SAMO & SORODNE DUŠE z gosti Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Samuel Horvatič Petek, 5. julij GALERIJA KVARTIRNA HIŠA ODPRTJE RAZSTAVE Špela Strašek - KLOBUKI Vstop prost. Razstava bo na ogled do Več: FB Kvartirna hiša. Od petka, 5. do sobote, 6. julija ATRIJ PRED GLAVNIM VHODOM CITYCENTRA CELJE CELJANI CELJANOM: MEDNARODNI PLESNI DOGODEK BREAK THE FLOOR Dvanajsto leto zapored v Celju gostimo največji Mednarodni plesni dogodek v Sloveniji imenovan BREAK THE FLOOR v Celju. Plesni spektakel, ki zadovolji vse generacije, je prava paša za oči in vsako leto privabi v knežje mesto Celje med 250 in 350 plesalcev iz 22 evropskih držav. Potekal bo tudi prenos v živo preko strani BBOY WORLD : com/bboyworld/. Vstop prost. Več: events/ /, com/. KPD SQUAD N EFFECT iz Celja STARI GRAD CELJE FESTIVAL CELJSKI GRAD 2019 KONCERT: JUGONOSTALGIJA z Ladom Leskovarjem, Perico Jerkovićem in Balkan Boys Cena vstopnic: 15 EUR v predprodaji in 20 EUR na dan dogodka. Prodajna mesta Eventima, TIC Celje, Glavni trg 17 in na dan koncerta na Starem gradu Celje. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. V ceno vstopnice je vključen brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

49 94 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 95 >> 5. julij VODNI STOLP, KONCERT: POWERŠOK & SMOKIN ACES Rock band Poweršok predstavlja svoj novi album z naslovom Rubikon.Občinstvo bodo ogreli Smokin Aces s priredbami klasik Hendrixa, Deep Purple, Toto Cena vstopnice: 2,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital Za prjatle MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: Vlado Pilja & Miha Plantarič Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: Sobota, 6. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje IZ MUZEJA NA PLAŽO/NA PLAŽI PRED DESETLETJI Izvaja: Muzej novejše zgodovine Celje. Na razstavi na prostem bodo lahko obiskovalci vseh generacij spoznali več kot 200 muzejskih predmetov iz različnih zbirk Muzeja novejše zgodovine Celje. Vsebina razstave se navezuje na prostor ob Savinji kjer je bilo tudi v preteklosti zelo živahno. Vas zanima kako izgledate v 100 let stari kopalni obleki? Vstop prost.dogodek je primeren za vse generacije (tudi za otroke, ki si lahko razstavo na prostem ogledajo skupaj s starši). V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNO SREDIŠČE, Na Zvezdi ANA DESETNICA - MEDNARODNI FESTIVAL ULIČNEGA GLEDALIŠČA MIMBRE, GBR LIFTED Žanr: Ulično akrobatska predstava Trajanje: 35 Nova predstava skupine Mimbre Lifted je zbirka smešnih, poetičnih in presenetljivih trenutkov, ki na različne načine raziskujejo, kaj pomeni, ko eno telo nosi drugo. Ali ko ena oseba nosi dve osebi. Ali ko oseba ne želi, da jo nosijo. Ali ko trije ljudje najdejo popolno ravnovesje.

50 96 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 97 >> 6. julij Predstavo s koreografirali trije različni gostujoči akrobati, ki so privlačno preskušali nove pristope k akrobatiki, ki je zaščitni znak skupine Mimbre. Lifted je mešanica plesa, gledališča in cirkusa, ki časti izraze in vtise, ki se pojavijo, ko se tri močne ženske premikajo, dvigajo in uravnotežijo. Po uspehu turnej predstav The Exploded Circus in If I could I would in številnih vznemirljivih sodelovanj, vključno z Dior Haute Couture na pariškem tednu mode, se z Lifted Mimbre vračajo nazaj h svojim izvorom in ustvarjajo svetovno znano, odmevno gledališče na prostem LAS POLIS, ESP POLICAJKI Ulična predstava Trajanje: 45 duoclown Dve zavzeti in učinkoviti policistki, Susana in Vanesa imata za svoje poslanstvo zgolj en sam cilj: zaščititi ljudi in ohranjati red in disciplino. Sta vedno na preži in skrbita, da vsi spoštujejo zakone. Njun moto je: Vse je pod nadzorom! Vprašanje pa je, kdo nadzoruje njiju dve?predstava, ki se ne poskuša norčevati iz policije, ampak govori o dveh ženskah, ki poskušata biti tako odporni in nedotakljivi, kot so policisti KD Priden možic (SLO) POČIVAJTE V MIRU Gorazd Žilavec, Miha Brajnik in Goran Završnik Ulična predstava Trajanje: 40 Apokaliptična komedija o treh pogrebnikih, mojstrih svojega poklica, ki kar na ulici vestno izpolnjujejo božje želje po odstranjevanju posameznikov. >> 6. julij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd»risanje V ŽIVO«Izvaja: Dolores Art studio. Kako bi izgledala tvoja domišljijska podoba? Pridi in se na hitro nariši ter odnesi svoj prav poseben spominček iz Hišice na drevesu domov. Primerno za otroke od 3. do 15. leta starosti in odrasle. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA BA KANAL: Zasedba Infected Vstop prost. Več: ali na FB profilu Celjskega mladinskega centra. Cena vstopnice: 4 EUR MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: VEČER EVERGREENOV S CODA TRIOM Igor Korošec, Tomo Hartman in Vlasta Tomc Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: Ana Desetnica v sodelovanju z Mednarodnim festivalom

51 98 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 99 Nedelja, 7. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELJSKI STROP S KULTURNO ZGODOVINSKO RAZSTAVO Voden ogled znamenitega Celjskega strop in kulturnozgodovinske razstave v Stari grofiji, kjer se boste sprehodili po različnih obdobjih od 13. do 20. stoletja. Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DOM SV. JOŽEF VEČER V ATRIJU: VOKALNO- INSTRUMENTALNA SKUPINA BUBBLE Ksenija Pečnik-Tacer, Iztok Pečnik, Dejan Gracer, Boris Petek in Ivo Umek Vstop prost, prostovoljni prispevki. Več: info@jozef.si, Torek, 9. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»S ČAROVNIKOM NA ČAROBNO POTOVANJE«Izvaja: Čarovnik Sam Sebastjan. Interaktivna čarovniška predstava za otroke skozi potovanje po čarobnem domišljijskem svetu, polnem neverjetnih čarovnij in smešnih komičnih zapletov, premišljeno spodbuja otrokovo aktivno opazovanje in >> 9. julij odzivanje, domišljijo, sodelovanje, logično kognitivno razmišljanje in javno nastopanje. Primerno za otroke od 5. leta starosti dalje. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU KONCERT: NOREIA Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 10. julij KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU Poletna likovna šola z Dolores Ponoš Likovna šola je brezplačna in primerna za vse ljubitelje risanja ne glede na starost in risarski nivo. Zaželjena predhodna prijava na tel

52 100 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 101 Četrtek, 11. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, KNEŽJI DVOR ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»TRIJE PRAŠIČKI«Izvaja: Lutkovno gledališče Velenje. Najina dva prašička sta zelo plašna in se precej bojita otrok. A če jima pomagate, se bosta opogumila in s svojimi igračami le za vas odigrala svojo najljubšo pravljico. Katero? O treh prašičkih seveda! Primerno za otroke od 3. leta starosti dalje. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, NOBELPLATZ, Glavni trg 12 SVET V MESTU Koncert MIA ŽNIDARIČ & STEVE KLINK Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Nobelplatzu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 11. julij VODNI STOLP, KONCERT: SHALOM POM POM Matej Haas, violina * Filip Bezovšek, klarinet * Mihael Strniša, vokal in harmonika * Urban Krč, tolkala * Miha Firšt, kontrabas Skupina združuje odlične glasbene umetnike, ki so navdihnjeni s tradicionalno judovsko klezmer glasbo. Cena vstopnice: 5,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena bo koncert v Špitalu Za prjatle. Več: FB Špital za prjatle. Sobota, 13. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: POLET NA POLJSKO Štiričlanska družina se z VW kombijem Milico odpravlja na Poljsko po poteh dedka - pilota, ki je pred petdesetimi leti tam opravil izjemen 500 km polet z jadralnim letalom. Potovali bodo skozi polpreteklo zgodovino jadralnega letenja, praznovali 70 let delovanja Letališča Celje ter se (kot vedno) prepustili spontanosti na poti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Polet na Poljsko. KUD 567

53 102 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 103 >> 13. julij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd KAKO POSTATI VILIN, delavnica za otroke z Ivano Ristić Izvaja: IR doživetja. Vile so skrite pred navadnim svetom in če imamo srečo jih lahko srečamo. A le prijazni, ljubeči in domišljijski otroci jih lahko vidijo. V čarobnosti gozda, ki je le za trenutek stran od vrvečega mesta bomo poskusili poiskati vile in se tudi sami spremenili vanje. Napravili si bomo krila, vilinska ušesa, da bomo z njimi slišali vse kar nam gozd želi povedati. Pripravili si bomi čarobni napitek, slastne okusne zvarke in pa najboljše čarobne pripomočke. Vsaka ustvarjalno družabna sobota bo vilinsko obarvana z veliko čarobnega znanja. Primerno je za otroke stare med 6 in 12 let oziroma za ustvarjalne in samostojne, saj so brez staršev. Cena: Obisk na sobotno delavnico je 10 EUR na otroka, obvezne so predhodne prijave na: irdozivetje@gmail.com.v primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Drevesna hiša, IR Doživetja GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: CELJE - MOJA LIKOVNA DELAVNICA V mestnem središču Celje bodo potekale zanimive in razgibane likovne delavnice in animacije. Slikali boste na likovnih stojalih, ustvarjali z materiali Caran d Ache in se poslikali po obrazu. Mimoidoči boste lahko opazovali ustvarjanje in si ogledali razstavo nastalih del. Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več: info@portret.si, Klub KLUG >> 13. julij VODNI STOLP, KONCERT: SPOTLESS MINDS & STONE FLOW Večer, ko se bosta predstavila dva odlična banda. Pridite in prepričajte se, da imamo Celjani odlične mlade rokerje! Cena vstopnice: 3,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital za prjatle. Nedelja, 14. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA-MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4 EUR. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DREVESNA HIŠA, Mestni gozd PRIPOVEDOVALSKI DOGODEK Gozdni Joža Izvajata: Nuša Komplet Peperko, Teja Peperko Gozd ponuja tisočere zgodbe, Gozdni Joža ve še kakšno več. Tokrat bosta nekaj zgodb pripravili Nuša in Teja sami, nekaj pa jih bomo sestavili skupaj, se ozrli naokrog in jih

54 104 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 105 >> 14. julij prizemljili, ugledališčili z materiali, ki jih ponuja gozd. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Drevesna hiša, CELJSKI DOM, Krekov trg 3 VOCAL BK STUDIO - BROADWAY I LOVE 2019 Koncert Muzikalov Od spremljavi BK studio banda, bodo nastopili mladi umetniki, udeleženci ISSW delavnice. Cena vstopnice: 5 EUR. Vocal BK Studio Ponedeljek, 15. julij DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, >> 16. julij Skozi prijetne, malo humorne, a tudi poučne pesmice boste osvežili spomin na mnoge pozabljene, a prijetne aktivnosti in druženje. Vstop prost. Dogodek je primeren predvsem za manjše otroke. V primeru slabega vremena dogodek odpade. KUD ART- energija Celje TRG PRED MESTNIM KINOM METROPOL SVET V MESTU: KONCERT: BO! Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Branibor clubu Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 17. julij KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU Poletna likovna šola z Dolores Ponoš Likovna šola je brezplačna in primerna za vse ljubitelje risanja ne glede na starost in risarski nivo. Zaželjena predhodna prijava na tel Torek, 16. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: OTROŠKA IGRA, MUZIKAL MALE PETKE BREZ TELEFONA Gostuje: KUD ART-energija. Predstavitev otroške knjižice Male petke brez telefona, avtorice Slavice Biderman in malega so-avtorja Lukasa Hrovata.

55 106 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 107 >> 17. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»PIKA NOGAVIČKA IN GUSAR VAL POTUJETA NA OTOK ZAKLADOV«Izvaja: Zavod Enostavno Prijatelji. Pomorska pustolovščina gusarja Vala in Pike Nogavičke, ki otroke dvigne na noge. Pogumni gusarski kapitan je našel strgan starodaven zemljevid, ki vodi do otoka zakladov. Medtem ko išče manjkajoči del zemljevida, mu načrte prekriža najmočnejša, najbolj zabavna in najpogumnejša punca na svetu, Pika Nogavička. Po predstavi sledi še delavnica. Primerno za otroke od 3. do 11. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA, Mariborska 2 VEČER ARGENTINSKEGA TANGA: MILONGA Redni plesni večer celjskih plesalcev tanga. Toplo dobrodošli tudi neplesalci, ljubitelji in gledalci. Vstop prost. Več: Alja Ferme, , alja@milonguera.si, >> 17. julij DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA VEČER KLASIČNE GLASBE KONCERT: Duo Meraki Jerca Žmitek, flavta in Luka Gantar, klarinet Duo Meraki je s svojim delovanjem začel jeseni leta 2017, ko sta člana začela odkrivati lepoto Telemannovih sonat na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, kjer oba študirata. Repertoar, ki ga duo uspešno predstavlja na številnih koncertih v Avstriji in Sloveniji, sega od baročnih mojstrovin za dva glasova do modernejših del 20. stoletja. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Četrtek, 18. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si,

56 108 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 109 >> 18. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE:»ZALJUBLJENA PREDSTAVA«Izvaja: Andreja Zupančič. Šopek Za ljubljenih skladb iz zgoščenke ZA LJUBLJENE PESMICE, ki prinašajo sporočila o pomenu ljubezni do narave, živali, soljudi, planeta Zemlje, knjig in celo do drugačnosti, kar otrokom prinaša spodbude, ki razširjajo socialno učenje. Nastop z duhovitimi monologi in animacijo otrok, ki predstavo soustvarjajo od začetka do konca. Po predstavi sledi še ustvarjalna delavnica, kjer bomo skupaj z malimi obiskovalci izdelali nakit. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, TERASA BRANIBOR CLUBA NEPRILAGOJENI - Martina Ipša, Klemen Bučan in Željkić Željudin Slovenka rojena na Hrvaškem, Bosanec, rojen v Sloveniji, ki je moral postati Srb, ter čistokrven Slovenec, ki je odraščal v Kranju, vstopijo v bar To ni začetek vica, ampak začetek plodnega sodelovanja treh ustvarjalcev na področju humorja. Kako so jih okoliščine zaznamovale, kako so odraščali, kakšni so postali, kaj jih inspirira in kaj nasmeji vse to bo nasmejalo vas. Cena vstopnice: predprodaja 10 EUR / na dan predstave 12 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club, Stanetova 29, 3000 Celje. Petek, 19. julij GALERIJA NIKO IGNJATIČ CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV KOLEDARJA MOTO PRIREDITEV ZA PODROČJE BALKANA IN REPUBLIK BIVŠE JUGOSLAVIJE Vstop prost. Boris Pratnekar GALERIJA NIKO IGNJATIČ CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTO IN VIDEO RAZSTAVE»PO POTEH NAŠIH MOTO PREDNIKOV«v izvedbi MMD Vagabund international Vstop prost. Razstava bo na ogled do MMD Vagabund international v sodelovanju z društvom Otroci otrokom VODNI STOLP, KONCERT: PEARL JAM PROJECT Grunge zasedba iz primorske s preigravanjem največjih hitov, v skoraj tri urnem programu pričara pravo doživetje, kot jo že dolga leta ponuja svetovno znana skupina. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Cena vstopnice: 5,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. Več: FB špital za prjatle.

57 110 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 111 >> 19. julij MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: POPGARAŽ PopGaraž je zasedba odličnih glasbenikov, ki preigravajo OLDIES GOLDIES in novejše glasbene uspešnice raznolikih žanrov. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 20. julij MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: TAMARA GORIČANEC a. k. a. Jukeboks Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Torek, 23. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: CIRKUŠKA DELAVNICA Izvedba: Salezijanski mladinski center Celje. Na delavnici boste lahko spoznali nekaj osnovnih trikov cirkuških veščin žongliranja, vrtenje kitajskega krožnika, diabola Delavnica je primerna za osnovnošolce. Zaželeni prostovoljni prispevki za podporo otroških programov. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: na sedežu na Don Boskovem trgu 1, Celje, , smc.celje@gmail.com. Salezijanski mladinski center Celje GLAVNI TRG SVET V MESTU: TANGO DOŽIVETJE KONCERT: TORI TANGO s pevko Gabrielo Alarcon iz Buenos Airesa in s celjskima plesalcema Aljo Ferme in Sašom Živanovićem Vstop prost. V primeru slabega vremena koncert odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, Nedelja, 21. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, Sreda, 24. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU Poletna likovna šola z Dolores Ponoš Likovna šola je brezplačna in primerna za vse ljubitelje risanja ne glede na starost in risarski nivo, zaželjena predhodna prijava na tel

58 112 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 113 >> 24. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»PREDSTAVA ČARODEJA«Izvaja: Čarodej MAC. Primerno za otroke od 3. do 15. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Četrtek, 25. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje V DEŽELI GLASBE IN DOMIŠLJIJE:»PRIDNE PERIČICE«Izvaja: Alenka Kolman, Glasbena dežela. Z Alenko in lutkami bomo skupaj zapeli ljudske pesmice, ki jih otroci večinoma že dobro poznajo: Pridne peričice, Sijaj sončece, Petelinček je na goro šel, Barčica po morju plava, Jaz pa grem na zeleno trav`co, Mi se imamo radi, Če si srečen in druge. >> 25. julij Otroci bodo lahko sodelovali v predstavi tudi posamično. Primerno za otroke od 3. do 8. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, LAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU KONCERT celjske skupine TRIUM Matjaž Mikac, bas kitara * Sine M. Videčnik, glavni vokal, ritem kitara * Roman Nussdorfer, kitara, back vokal, besedila in glasba Vstop prost. Več: CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNO INFORMATIVNO PREDAVANJE O POMOČEH IN OZDRAVITVAH PO DUHOVNI POTI S POMOČJO UČENJA BRUNA GROENINGA Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , , Krog za naravno življenjsko pomoč NOBELPLATZ, Glavni trg 12 SVET V MESTU Koncert: DUNJA VRHOVNIK Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Nobelplatzu. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

59 114 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 115 Petek, 26. julij VODNI STOLP KONCERT: MONO JACK Kosta na kitari, odlična ritem sekcija podprta s klaviaturami je recept za klasičen rock band. Vabljeni vsi ljubitelji rock n rola. Cena vstopnice: 5,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital Za Prjatle MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: N&N MUSIC Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: >> 27. julij vedeli, kako bi se tega lotili? Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi in vse, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. Vabljeni v pisani cirkuški svet! Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, SLAŠČIČARNA ZVEZDA CELJANI CELJANOM:»ŽIVLJENJSKE PREDSTAVE«, predstavitev pesniške zbirke Čarlija Grmiča Pesniška zbirka vsebuje kratke oblike pripovedi o dogodkih in doživetjih. So osebno obarvane zgodbe, ki izpovedujejo ljubezen, pričakovanja, upanje in tudi razočaranja. Vstop prost. Več: charly001@gmail.com. Čarli Grmič KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA SWING KAVARNIŠKI VEČER Vstop prost. Več: ali na FB profilu Celjskega mladinskega centra Sobota, 27. julij DREVESNA HIŠA, Mestni gozd»cirkuška DELAVNICA«Izvaja: Cirkokorg - Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko. So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste BUFFET ZLATA JAMA CELJANI CELJANOM: KAJ PRINAŠAJO FILMSKI FESTIVALI Predstavitev preteklega in prihodnjega festivalskega filmskega dogajanja, predstavitev zmagovalnih festivalskih filmov, ki bodo s svetovnih festivalov prišli na spored Mestnega kina Metropol in dogovor o morebitnem skupinskem obisku katerega od slovenskih filmskih festivalov (Festival slovenskega filma v Portorožu, Festival

60 116 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 JULIJ 117 >> 27. julij evropskega in mediteranskega filma v Piranu, Filmski festival Zagreb ). Vstop prost. Več: info@mestnikinometropol, DZU Filter MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: ROCK VEČER S SKUPINO FEFERONI Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: Nedelja, 28. julij POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI ALMA M. KARLIN POTI Voden ogled razstave o svetovni popotnici, zbirateljici in pisateljici Almi M. Karlin. Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. On nakupu vstopnice za javno vodstvo vam priznamo 25% popust na knjigo Kolumbova hči. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, >> 28. julij DOM SV. JOŽEF VOKALNO - INSTRUMENTALNI KONCERT POPEVK, ŽUPLJANI ŽUPLJANOM Umetniški ustvarjalci iz župnije Celje-sv. Jožef in mesta Celje prepevajo in igrajo sožupljanom in sokrajanom. Vstop prost, prostovoljni prispevki. Več: info@jozef.si, Ponedeljek, 29. julij DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, Dom sv. Jožef Celje Torek, 30. julij MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»ČARODEJ ANDREJ«Z otroci skupaj čaramo, rutice spreminjajo barvo, vrču nikoli ne zmanjka vode, vozlamo s čarobni vozli in še veliko več. Vsak pomočnik dobi tudi figurico iz balona. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

61 118 Poletje v Celju 2019 JULIJ Poletje v Celju 2019 AVGUST 119 >> 30. julij DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA VEČER KLASIČNE GLASBE KONCERT: Harmonikarski duo ZverKos Nikolaj Zver in Andrej Kos študirata v razredu prof. Janneja Rättyä na Univerzi v avstrijskem Gradcu. Kot zmagovalca tekmovanj v Sloveniji, Italiji in Srbiji, koncertirata doma in v tujini ter pri širjenju in uveljavljanju novega repertoarja za duo harmonik sodelujeta s skladatelji sodobne in filmske glasbe. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 31. julij OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU S KNJIGO V GOZDNI VRTEC Iz knjižnice v gozd in nazaj bo otroke popeljala Tannja Yrska, uni. dipl. inž. gozd. Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti, otroci do 8. leta v spremstvu odrasle osebe. Vstop prost. Zaželjena predhodna prijava na telefon AVGUST Vsako soboto in nedeljo od do na Starem gradu Celje Ko so na gradu prireditve, se animacije izvajajo do ŽIVA ZGODOVINA Cena doživetja je vključena v ceno dnevne vstopnice na Stari grad Celje, ki znaša 6 EUR, otroci do 5. leta brezplačno, otroci od 6. do 15. leta 2 EUR. Več: TIC Stari grad Celje, , tic.grad@celje.si, FB Stari grad Celje, Četrtek, 1. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»ČARODEJ JANI - OTROCI NASME-JANI«Predstava čarodeja za otroke in družine. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

62 120 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 121 Petek, 2. avgust VODNI STOLP, KONCERT: TAKE OFF Fantje uživajo ob izvajanju najrazličnejših zvrsti glasbe, od starih rockovskih komadov, pop štiklov ter funky ritmov. Sestavljajo jo mladi nadarjeni fantje: Alen Kovše, vokal, kitara * Matic Pokorn, bas * Jure Skaza, bobni * Matic Mlakar, klaviature Cena vstopnice: 3,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital Za Prjatle. Sobota, 3. avgust DREVESNA HIŠA, Mestni gozd»pravljice NA DREVESNI HIŠI«Izvajajo: Otroške sanje d. o. o. Lik pripovedovalke predstavlja animatorka oblečena v gozdno vilo z naborom slikanic o naravi. Osredotočili se bomo na poučne vsebine pravljic, ki govorijo o naravi, živalih, ekologiji in trajnostnem razvoju. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: VAGABUNDA Jure Jurca in Matevž Pavčnik Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade.več: CELJSKI MLADINSKI CENTER BA KANAL: KOSHAVA Vstopnina 4. Več: ali na FB profilu Celjskega mladinskega centra MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: AKUSTIČNI VEČER Z DUETOM MINUS 3 Lara Gril in Jure Pak Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

63 122 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 123 Nedelja, 4. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA-MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, Ponedeljek, 5. avgust VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV NOVE PESNIŠKE ZBIRKE DARETA GOZDNIKARJA Po pesniške prvencu, izdanem leta 2017, pesnik Dare Gozdnikar tokrat predstavlja drugo pesniško zbirko z naslovom RAZ UMA. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Špitalu za prjatle. Več: dare.gozdnikar@gmail.com. Dare Gozdnikar Torek, 6. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»LUTKOVNI POLIGON«Izvaja: Gledališče DELA. Lutkovna animacija za otroke in tiste, ki ste otroci po duši. Z lutko boste premagovali ovire. Vsi poznamo poligon iz ur telovadne vzgoje. Ampak, ali ste poskusili poligon z lutko?! Pridite in zmagajte. Kar ne zmorete vi, zmore lutka. Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, DVORIŠČE KNEŽJEGA DVORCA VEČER KLASIČNE GLASBE KONCERT: Naja Mohorič, harfa Naja Mohorič je po zaključenem izobraževanju na GŠ Fran Korun Koželjski Velenje, nadaljevala s študijem harfe pri prof. Irine Zingg na Civica scuola di musica Claudio Abbado. Je prejemnica številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih, med drugim zlate plakete in 3. nagrade na mednarodnem tekmovanju Društva harfistov Slovenije in prve nagrade na tekmovanju Antonio Salieri v italijanskem Legnagu. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert v Galeriji sodobne umetnosti Celje. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

64 124 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 125 Sreda, 7. avgust OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU S KNJIGO V GOZDNI VRTEC Iz knjižnice v gozd in nazaj bo otroke popeljala Tannja Yrska, uni. dipl. inž. gozd. Primerno za otroke od 5. do 10. leta starosti, otroci do 8. leta v spremstvu odrasle osebe. Vstop prost. Zaželjena predhodna prijava na telefon Četrtek, 8. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»NERODNA MIŠKA MARJANCA«Izvaja: KUD Teater za vse. V poletni vročini je najlepše zaplavati, seveda če znaš. Mala miška Marjanca ne zna plavati, zato ne sme sama v ribnik. Nikjer pa ni niti ene luže, kjer bi lahko vsaj malo počofotala. Mleko v skledi bi bilo lahko tudi luža. Ker muca Toneta ni v bližini, si Marjanca privošči kopel. Čofota in čofota dokler skleda ne pade na tla. Primerno za otroke od 2. do 7. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV ZBIRKE ZGODB TO SE LAHKO ZGODI TUDI VAM Izvaja: Bojan Ekselenski z gostom. To se lahko zgodi vam je zbirka kratkih zgodb, ki jih je žanrsko nemogoče umestiti. Gre zlasti za satire, postmodernistične parodije s ščepcem nadrealizma. Vsega, kar je v zbirki, ne gre jemati preveč resno. Ekselenski bo predstavil kratke zgodbe v družbi z Matejem Krajncem, avtorjem spremne besede in slovenskim literarnim ustvarjalcem in kantavtorjem. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjski kulturnici, Gledališki trg 4. Več: bojan.ekselenski@gmail.com. Bojan Ekselenski

65 126 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 127 Petek, 9. avgust VODNI STOLP KONCERT: VUDLENDERJI Maša But * Tomaž Hostnik * Gregor Hrovat * Matic Plemenitaš * Žiga Vešligaj * Jaka Krušič Skupina, ki se bo septembra letos predstavila tudi na Slovenski popevki, vas bo popeljala skozi edinstveno glasbeno pokrajino z naborom lastnih avtorskih skladb. Cena vstopnice: 5 EUR (predprodaja) in 7 EUR na dan dogodka. Prodaja vstopnic: Špital za prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital za prjatle MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT Happy Acoustic Duet Happy Acoustic sestavljata polfinalist oddaje Slovenija ima talent 2018 pianist Marko Stajnko in Tatjana Novak, cajon in vokal. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 10. avgust DREVESNA HIŠA, Mestni gozd KAKO POSTATI VILIN, delavnica za otroke z Ivano Ristić. Izvaja: IR doživetja Vile so skrite pred navadnim svetom in če imamo srečo jih lahko srečamo. A le prijazni, ljubeči in domišljijski otroci jih lahko vidijo. V čarobnosti gozda, ki je le za trenutek stran od vrvečega mesta bomo poskusili poiskati vile in se tudi sami spremenili vanje. Napravili si bomo krila, vilinska ušesa, da bomo z njimi slišali vse kar nam gozd želi povedati. Pripravili si bomi čarobni napitek, slastne okusne zvarke in pa najboljše čarobne pripomočke. Vsaka ustvarjalno družabna sobota bo vilinsko obarvana z veliko čarobnega znanja. Primerno je za otroke stare med 6 in 12 let oziroma za ustvarjalne in samostojne, saj so brez staršev. Cena: Obisk na sobotno delavnico je 10 EUR na otroka, obvezne so predhodne prijave: irdozivetje@gmail.com. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Drevesna hiša, IR Doživetja MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT skupine IN MOTION Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več:

66 128 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 129 Nedelja, 11. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, >> 13. avgust Toda ali grofica pozna prave besede? Primerno za otroke od 3. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Ponedeljek, 12. avgust DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, GLAVNI TRG SVET V MESTU: SWING DOŽIVETJE KONCERT: VITEZI RITMA Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Torek, 13. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»ŠIVILJA IN ŠKARJICE - Dragotin Kette«Izvaja: Gledališče Lalanit Društvo lutkovnih ustvarjalcev. Na nekem gradu živi mlada in prijazna deklica Bogdanka. Dan in noč šiva obleke za nečimrno grofico. Nekega dne ji ptiček prinese čudežne škarjice, ki kar same krojijo in režejo, če le izrečeš prave besede. Grofica si jih nasilno prisvoji in Bogdanko spodi iz gradu. Sreda, 14. avgust OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU S KNJIGO V FILM - druženje ob knjigi in filmu Vstop prost. Primerno za otroke od 7. do 12. leta. Več:

67 130 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 131 >> 14. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»ČARODEJ TONI«Predstava za otročke, mamice in očke. Čarodej Toni s svojimi zabavnimi čarovnijami vedno poskrbi za nasmejane in začudene obraze gledalcev. Najbolj pogumni otroci so njegovi pomočniki, za nagrado pa prejmejo izdelek iz balona. Primerno za otroke od 3. do 12. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Petek, 16. avgust VODNI STOLP, KONCERT: TRIBUTE TO THE DOORS 2.0 Zasedbo sestavljajo stari znanci slovenskih in tujih odrov in sicer Boštjan Andrejc Bushy * Patrick Vlačič * Andrej Marinčič in Aleksandra Andrejc Beta Cena vstopnice: 10,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital za prjatle KAVARNA CELJSKEGA MLADINSKEGA CENTRA, Mariborska 2 VEČER ARGENTINSKEGA TANGA: MILONGA Redni plesni večer celjskih plesalcev tanga. Toplo dobrodošli tudi neplesalci, ljubitelji in gledalci. Vstop prost. Več: Alja Ferme, , alja@milonguera.si, MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: DALMATINSKI VEČER S SKUPINO ŠTAJERSKA MORNARICA Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: VODNI STOLP SVET V MESTU KONCERT: SAME BABE Vstop prost. V primeru slabega vremena koncert odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

68 132 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 133 Sobota, 17. avgust DREVESNA HIŠA, Mestni gozd»ustvarjalna ZBIRKA ŽIVALI«Izvajajo: Otroške sanje d.o.o. Ustvarjalne delavnice na temo živali iz odpadnega materiala. Primerno za otroke od 4. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: SKUPINA EARTH SHOCK Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Nedelja, 18. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Stara grofija JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELJSKI STROP S KULTURNO ZGODOVINSKO RAZSTAVO Voden ogled znamenitega Celjskega strop in kulturnozgodovinske razstave v Stari grofiji, kjer se boste sprehodili po različnih obdobjih od 13. do 20. stoletja. Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, Torek, 20. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje ČARARIJE:»ZABAVA S ČAROVNIKOM GREGO«Zabava s čarovnikom Gregom je animacijska, prepletena z glasbo in čarovnijami. Otroci ves čas aktivno sodelujejo. Primerno za otroke od 3. do 10. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, VODNI STOLP SVET V MESTU KONCERT: Funk Fu Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Sreda, 21. avgust OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU S KNJIGO V FILM - druženje ob knjigi in filmu Vstop prost. Primerno za otroke od 7. do 12. leta. Več:

69 134 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 135 Četrtek, 22. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA - MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, CELJSKI DOM, Krekov trg 3 UVODNO INFORMATIVNO PREDAVANJE O POMOČEH IN OZDRAVITVAH PO DUHOVNI POTI S POMOČJO UČENJA BRUNA GROENINGA. Vstop prost. Dobrodošli so prostovoljni prispevki. Več: , , Krog za naravno življenjsko pomoč MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje LUTKARIJE:»POKLIC COPRNICE MICE«Izvaja: Gledališče iz desnega žepka. Predstava pripoveduje o mali coprnici Mici in njenem krokarju Alfredu, ki se po končanem šolanju na Kraljevi akademiji pravljic, pripovedk in basni zaposlita v slikanici Janko in Metka. Nekega dne slikanico v roke dobi poredni Mihec in jo poskuša uničiti. Da bi rešila sebe in ostale skočita iz nje, s tem pa se znajdeta v našem svetu, polnem novih izzivov. Primerno za otroke od 4. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 22. avgust GLAVNI TRG SVET V MESTU KONCERT: JAZZ PUNT BIG BAND TOLMIN A TRIBUTE TO THE BEATLES Vstop prost. V primeru slabega vremena koncert odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Petek, 23. avgust MUZEJSKI TRG CELJE VEČERNA GLASBENA ČAROVNIJA Nastopajo: Tomislav Bralić & Klapa Intrade ter Marko Škugor in Erosi Obiskovalcem bodo na razpolago 4 sektorji sedišč ter VIP mize za 4 osebe. Sektor VIP cena: 34,90 EUR, sektor A cena: 32,90 EUR, sektor B cena: 29,90 EUR, sektor C cena: 27,90 EUR. VIP miza za 4 osebe (vključena penina) cena 145 EUR. Načrt sedišč je viden na Eventim. si. Prodajna mesta Eventim, Petrol in Pošta. Več: FB finkram ali info@finkram.si. V primeru slabega vremena bo dogodek na Celjskem sejmišču. Finkram d. o. o.

70 136 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 137 >> 23. avgust VODNI STOLP, KONCERT: LOS VENTILOS & JACKSON Los Ventilos, prvaki ljubljanske pop-rock scene odpirajo novo poglavje skoraj 20-letne kariere. Jackson so Celjska zasedba, ki je lani praznovala svojo 5 obletnico delovanja in niza uspehe na raznih festivalih. Cena vstopnice: 7,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: FB Špital za prjatle MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: UROŠ PLANINC GROUP Z GOSTI Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 24. avgust GLAVNI TRG CELJANI CELJANOM: CELJE - MOJA LIKOVNA DELAVNICA V mestnem središču Celje bodo potekale zanimive in razgibane likovne delavnice in animacije. Slikali boste na likovnih stojalih, ustvarjali z materiali Caran d Ache in se poslikali po obrazu. Mimoidoči boste lahko opazovali ustvarjanje in si ogledali razstavo nastalih del. Program je primeren za otroke in mladino. Udeležba je brezplačna. Več: info@portret.si, Klub KLUG OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO FESTIVAL IZREKANJA 2019 PREDFESTIVALSKA MATINEJA Z DR. ZORANOM PEVCEM Dr. Zoran Pevec je avtor osmih pesniških zbirk ter priročnika za pisanje poezije, prejemnik nagrade čaša nesmrtnosti velenjica za desetletni vrhunski pesniški opus in letošnji prejemnik srebrnega celjskega grba. V pogovoru in branju poezije bodo odstirali njegovo pesniško govorico. Dogodek bo spremljala glasba. Vstop prost. Več: FB Festival Izrekanja ali (Kristian Koželj). KUD Festival Izrekanja

71 138 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 139 >> 24. avgust SPOMINSKA HIŠA ALME M. KARLIN, Pečovnik V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA Alma M. Karlin:»POD KOŠATIM OČESOM«Igrajo: Člani Ljubiteljskega gledališča Teharje,dramatizacija novele po prevodu Zdenke Serajnik in režija Peter Simoniti, Ljubiteljsko gledališče Teharje Celje V neki samostanski pristavi na tibetanski planoti iščeta življenjske nauke in tolažbo dve ženski, starejša Ko in mlajša Ta, dekle iz čajnice. Sprejme ju mlada redovnica Me Ho in prisluhne njuni izpovedi. Daleč po kraju, času in oblikah so nam te ženske, a v njihovih besedah so spoznanja in resnice, ki segajo tudi v naš čas. Prostovoljni prispevki. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, Nedelja, 25. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor JAVNO VODSTVO PO RAZSTAVI CELEIA-MESTO POD MESTOM Cena vstopnice: 4. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, DOM KRAJANOV LJUBEČNA FINALE 39. ZLATE HARMONIKE LJUBEČNA Nastopili bodo najboljši harmonikarji Slovenije iz polfinalnih tekmovanj, ki so potekala na predtekmovanjih po Sloveniji. Več: MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: LONGFIELD BAND Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: DOM SV. JOŽEF VEČER V ATRIJU: VOKALNO-INSTRUMENTALNI KONCERT: THE LANGFIELD Vstop prost, prostovoljni prispevki. Več: info@jozef.si,

72 140 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 141 Ponedeljek, 26. avgust DOM SV. JOŽEF POGOVORI O ŽIVLJENJU IN SMRTI Voditeljici: Metka Klevišar in Julka Žagar. Prijave niso potrebne, dodatne informacije: info@jozef.si, LAPIDARIJ NA SAVINJSKEM NABREŽJU V POČASTITEV 130. OBLETNICE ROJSTVA POPOTNICE IN 100. OBLETNICE NJENEGA ODHODA NA POT OKOLI SVETA»POD KOŠATIM OČESOM«Igrajo: Člani ljubiteljskega gledališča Teharje, dramatizacija novele po prevodu Zdenke Serajnik in režija Peter Simoniti V neki samostanski pristavi na tibetanski planoti iščeta življenjske nauke in tolažbo dve ženski, starejša Ko in mlajša Ta, dekle iz čajnice. Sprejme ju mlada redovnica Me Ho in prisluhne njuni izpovedi. Daleč po kraju, času in oblikah so nam te ženske, a v njihovih besedah so spoznanja in resnice, ki segajo tudi v naš čas. Vstop prost.več: FB Ljubiteljskega gledališča Teharje Celje, andrej.hribernik@libela-elsi.si. Društvo ljubiteljsko gledališče Teharje Torek, 27. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje USTVARJALNICE:»KUHAJ LONČEK - interaktivna ustvarjalno kulinarična delavnica«izvaja: Društvo za ustvarjalno izražanje, IR doživetja. Po pravljici Kuhaj lonček si bomo v modrem pikastem lončku skuhali največji čokolino in zaplesali okrog lončka, da bo jed okusnejša in slastnejša. Vsak otrok si bo lahko (v spremstvu starša) pripravil slastno jed čokolino. Da bo lonček lahko dobro skuhal, si bo vsak ustvaril svojo zabavno kuhalnico. Najlepša kuhalnica bo zaplesala z nami. Primerno za otroke od 3.do 10. leta starosti. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, GLAVNI TRG SVET V MESTU: TANGO DOŽIVETJE KONCERT: MASCARA QUARTET Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju,

73 142 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 143 Sreda, 28. avgust OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KNJIŽNICA PRI MIŠKU KNJIŽKU S KNJIGO V FILM - druženje ob knjigi in filmu Vstop prost. Primerno za otroke od 7. do 12. leta. Več: MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje CELJANI CELJANOM: OSKAR RIEDING IN NJEGOVE GLASBENE ZGODBE - Koncert malih virtuozov Skupaj bomo prisluhnili mladim violinistom, finalistom Mednarodnega tekmovanja mladih glasbenikov Oskar Rieding ter spoznali glasbo svetovno priznanega violinista, pedagoga, koncertanta in skladatelja Oskarja Riedinga, ki je ustvarjal in pisal tudi v Knežjem mestu. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Prireditev je primerna za otroke od 4. leta. Več: info@riedingcompetition.com. ORIP - Oskar Rieding International Project >> 28. avgust OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO FESTIVAL IZREKANJA 2019 IRSKA PESNIŠKA PREDZABAVA S CIARANOM O DRISCOLLOM Ciaran O Driscoll je irski pesnik in avtor osmih pesniških zbirk, v slovenščino je bila prevedena Nadzorovanje življenja, avtorja prevodov sta Iztok Osojnik in Veronika Dintinjana, ki se bo pridružila dogodku. Sproščen predfestivalski večer bo spremljala irska glasba. Vstop prost. Več: FB Festival Izrekanja ali (Kristian Koželj). KUD Festival Izrekanja VODNI STOLP CELJANI CELJANOM: MOZAIK BESEDE IN VINA Na dogodku se bodo s kratko prozo in poezijo predstavili članice in člani Celjskega literarnega društva. Dogodek bodo popestrili mladi glasbeniki Glasbene šole Celje. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjski kulturnici. Več: , celjsko.literarno@outlook.com.

74 144 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 145 Četrtek, 29. avgust ZGODOVINSKI ARHIV CELJE CELJANI CELJANOM: PREDSTAVITEV ZGODOVINE ZA VSE Predstavitev nove številke revije Zgodovina za vse in predavanje avtorja enega izmed objavljenih člankov. Revija se po svoji usmeritvi ukvarja s historično antropologijo ter obravnava najrazličnejše teme s področja zgodovine vsakdanjega življenja in zgodovine mentalitet. Neprekinjeno izhaja že 26 let in prispeva k popularizaciji zgodovine na Slovenskem. Več: Zgodovinsko društvo Celje, Prešernova ulica 17, 3000 Celje, , FB Zgodovina za vse + Zgodovini.ce. Zgodovinsko društvo Celje LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU FESTIVAL IZREKANJA 2019 ODPRTJE FESTIVALA Uvodni večer druge edicije Festivala Izrekanja prinaša dvojni pesniški užitek. Odprl ga bo ukrajinsko-irski tandem v sestavi pesnice Lyube Yakimchuk in Olesye Zdorovetske, ki bosta izvedli pesniško-glasbeni performans Such People Are Called Naked. Lyuba Yakimchuk je večkrat nagrajena ukrajinska pesnica in scenaristka, Olesya Zdorovetska pa pianistka in skladateljica ukrajinskih korenin, ki živi in deluje v Dublinu. Večer bodo do vrhunca popeljali vrhunski domači glasbeniki, zbrani v zasedbo Klarisa Jovanović in Della SeGodba s koncertno izvedbo slovenskih pesnikov. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko. Več: FB Festival Izrekanja ali (Kristian Koželj). KUD Festival Izrekanja >> 29. avgust POKRAJINSKI MUZEJ CELJE, Knežji dvor ANGLEŠKO VODSTVO PO RAZSTAVI GROFJE CELJSKI Cena vstopnice: 5. Število obiskovalcev na javnih vodstvih je omejeno na največ 40 oseb. Prijave: muzej@pokmuz-ce.si, TERASA BRANIBOR CLUBA CELJE STAND UP: Boštjan Gorenc Pižama in Sašo Stare Za smeha poln zaključek poletnih počitnic bosta poskrbela dva izmed najbolj iskanih slovenskih stand up komikov Boštjan Gorenc - Pižama in Sašo Stare, katerima se bo na odru pridružil še gost. Cena vstopnice: predprodaja 8 EUR / na dan predstave 10 EUR. Prodaja vstopnic: Branibor Club, Stanetova 29, 3000 Celje VODNI STOLP POLETNA POPEVKA - Koncert slovenske popevke Ob spremljavi BK studio banda, bodo nastopili odlični pevski solisti. Cena vstopnice: predprodaja 5,00 EUR in na dan koncerta: 7,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena bo dogodek v Celjskem domu.

75 146 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 147 Petek, 30. avgust MESTNO SREDIŠČE DEŽELA CELJSKA VABI... OKUSI ZGODOVINE Dan pred osrednjo prireditvijo na Starem gradu Celje bo tudi v mestu začutiti čisto pravi grajski utrip. Srednjeveška tržnica, srednjeveški plesi, vitezi in grajske gospodične, ustvarjalnice za najmlajše in še marsikaj drugega bo plenilo poglede obiskovalcev. Na stojnicah razkropljenih po mestu, pred muzeji in na točkah pomembnih za celjsko zgodovino bo predstavljena nenavadna hrana, značilna za različna zgodovinska obdobja. Pri projektu bodo sodelovali znani slovenski chefi in lokalne restavracije, ki bodo skupaj z umetnico Bojano Križanec zasnovali in ustvarili nove / stare jedi. Obiskovalci bodo lahko zemljevid zgodovinskih postojank dobili na stojnici pred TIC na Glavnem trgu. Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, >> 30. avgust LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU FESTIVAL IZREKANJA 2019 FRANCOSKI VEČER Drugi večer festivala bo imel francosko noto. Odprl ga bo francoski pesnik Marc Delouze, ki je v Parizu na Montmartru ustanovil»nepretrgani pesniški festival v 18. okrožju«in se ukvarja z inovativnimi pristopi v podajanju poezije. Pridružila se mu bosta slovenski pesnik Peter Semolič in harmonikar Jure Tori. Nadaljevali bomo z glasbeno predstavo Brel40 v izvedbi slovenskega igralca Branka Završana in spremljevalnega ansambla. Predstava je nadgradnja izjemno uspešnega projekta Senca tvojga psa. Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko. Več: FB Festival Izrekanja ali (Kristian Koželj). KUD Festival Izrekanja ATRIJ UMETNIŠKE ČETRTI U4 CELJANI CELJANOM: ZDRAVILNE ZGODBE: ODPIRANJE SPOMINOV Pripoveduje: Hana Vodeb. Deljenje, povezovanje in pripovedovanje. Vstop prost. Primerno za vse starosti obiskovalcev. V primeru slabega vremena bo dogodek v ateljeju Tomaža Črneja. Hana Vodeb

76 148 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 149 >> 30. avgust VODNI STOLP KONCERT MI2 - akustični Cena vstopnice: 15,00 EUR (early bird), cena vstopnice v predprodaji: 20,00 EUR in na dan koncerta: 25,00 EUR. Prodaja vstopnic: Špital Za Prjatle. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu. Več: FB Špital za prjatle MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT KLAPA TRAMONTANA, KUD Ljubečna Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: Sobota, 31. avgust MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje IZ MUZEJA NA PLAŽO/NA PLAŽI PRED DESETLETJI Izvaja: Muzej novejše zgodovine Celje. Na razstavi na prostem bodo lahko obiskovalci vseh generacij spoznali več kot 200 muzejskih predmetov iz različnih zbirk Muzeja novejše zgodovine Celje. Vsebina razstave se navezuje na prostor ob Savinji kjer je bilo tudi v preteklosti zelo živahno. Vas zanima kako pa izgledate v 100 let stari kopalni obleki? Primerno za otroke od 3. do 8. leta starosti: dogodek je primeren za vse generacije (tudi otroke, ki si lahko razstavo na prostem ogledajo skupaj s starši). Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta:tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, MESTNO SREDIŠČE»Na Zvezdi«CELJANI CELJANOM: KD AKADEMSKI PEVSKI ZBOR CELJE p. v. Dominika Jakšiča KD Akademski pevski zbor Celje

77 150 Poletje v Celju 2019 AVGUST Poletje v Celju 2019 AVGUST 151 >> 31. avgust >> 31. avgust STARI GRAD CELJE DEŽELA CELJSKA VABI... Vrvež trškega barantanja, pojedin, žive glasbe, plesa, konjenikov, žonglerjev ter spektakularne ognjene predstave in še več vas bo ob glasnem bobnenju srednjeveških bobnov popeljalo nazaj v čase grofov Celjskih Cena vstopnice je enaka ceni dnevne vstopnine na Stari grad Celje, ki znaša 6 EUR. Otroci do 5. leta starosti brezplačno. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi odhod avtobusa: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , e-pošta: tic@celje.si, FB Celje - Knežje mesto, FB Poletje v Celju, LAPIDARIJ OB SAVINJSKEM NABREŽJU FESTIVAL IZREKANJA 2019 ZAKLJUČEK FESTIVALA Drugo leto Festivala Izrekanja bodo ustvarjalci zaokrožili z izjemnim pesniško glasbenim spektaklom v podobi koncerta belgijske skupine TEN ADEM. Jedro skupine sta glas in beseda večkratnega slam šampiona, ki sliši na ime Barthesque Jacques. Družbo mu delata še pianist Thomas Vanhauwaert in kontrabasist Joshua Dellaert. Njihov nastop občinstvo naelektri in začara ter v polnosti utelesi magično moč poezije. Zaključek, ki vam bo pobral sapo in vas prestavil v drugačno dimenzijo bivanja! Vstop prost. V primeru slabega vremena bo dogodek na terasi Kavarne Miško Knjižko. Več: FB Festival Izrekanja ali (Kristian Koželj). KUD Festival Izrekanja PLESNI FORUM CELJE CELJANI CELJANOM: KORPUS KOReografska Platforma Ustvarjalcev Preplet koreografij s plesnega festivala KORPUS PRAZNUJ ŽIVLJENJE S PLESOM Sodelujejo plesalci Plesnega foruma Celje: Ajda Botolin, Laura Benkovič, Ana Cizej, Nana Čulk, Ajda Drnovšek, Pia Jelena Džakulin, Zala Medved, Alja Peček, Zala Gazvoda, Alisa Kiker, Ana Kukovičič, Ana Sodja, Iza Teršek, Ela Žagar Koreografije: Gea Erjavec, Kaja Janjić, Gordana Stefanovič-Erjavec. Na podlagi odličnih dosedanjih izkušenj, odmevnosti in predvsem interesa plesnih ustvarjalcev za sodelovanje, smo v letošnjem letu že dvanajstič organizirali KORPUS, ki je postal nenadomestljiva platforma za kreativno plesno druženje in pretok idej med plesalci iz cele Slovenije.Kot edini festival sodobnega plesa na celjskem območju informira, povezuje, osvešča in medijsko promovira sodobno plesno sceno.na ta način gledalci in sodelujoči lahko podoživijo raznoliko sodobno plesno ustvarjanje ter začutijo neskončne možnosti plesnega ustvarjanja in umetnosti. Cena vstopnice: 5 EUR. Info o prodaji vstopnic: kud@t-1.si, , KUD Plesni forum Celje, Trubarjeva 1a, Celje.

78 152 Poletje v Celju 2019 AVGUST >> 31. avgust MESTNA KAVARNA METROPOL KONCERT: KVARTET AKORD Vstop prost. V primeru slabega vremena dogodek odpade. Več: CELJSKI MLADINSKI CENTER KONCERT: KOBRA ROCK SHOW Vstop prost. Več: ali na FB profilu Celjskega mladinskega centra. 26. KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI CILJ od dalje, staro mestno jedro 2. ETAPE - CELJE, ZA zeleno majico BOJ ZA ZELENO / FIGHT FOR GREEN se bo letos na 26. DIRKI PO SLOVENIJI med 19. in borilo 18 ekip, od tega pet ekip svetovne serije UCI WORLD TOUR. Letošnja dirka je zaradi izredno uspešne lanske izvedbe uvrščena v višjo kategorijo HC (Hors Class). Vabljeni ob traso dirke v Celje ( in v navijaško FAN CONO (Prešernova ulica, Trg celjskih knezov), kjer bomo skupaj navijali in spremljali prihod kolesarjev v cilj na velikem zaslonu! Sodelujte z domiselnimi navijaškimi idejami ob trasi in pomagajte CELJU, da si izbori naslov NAJ GOSTITELJA tekmovanje slovenskih mest v navijanju! Dirko lahko tudi letos spremljate na TV zaslonih direktni prenos na Eurosportu 1 in RTV SLO2 od dalje. Informacije o zaporah cest bodo objavljene na Več o letošnjem kolesarskem spektaklu na #fightforgreen, #tourofslovenia Foto: Vid Ponikvar

79 Poletje v Celju 2019 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE 155 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE VSE BARVE SVETA NA ENEM PLATNU. Sobota, 1. junij ob Mark Haddon, Simon Stephens Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa SNG Maribor Spomladanski gledališki trojček Izbirna predstava za abonente in izven. kino metropol

80 156 Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE DELAVNICE, USTVARJALNICE V MESECIH JUNIJ, JULIJ IN AVGUST MUSICA GUITARA, UKULELE, Pod kostanji 4, Nova vas JULIJ IN AVGUST Tečaji učenja akordov: kitara, ukulele in ustvarjalno petje. Termini po dogovoru. Več: Ajša Svetlin, MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE OTROŠKI MUZEJ HERMANOV BRLOG JUNIJ Hermanova panjska končnica / Hermanova slikarsko-vrtnarska ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Fotografiramo brez fotoaparata / Hermanova fotografska ustvarjalnica / Fotoatelje in galerija Pelikan / za skupine, , ob Hermanova raketa / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Geološki sprehod po Celju / geološka muzejska ura / izvedba: Tomaž Majcen, , ob Moj vrtiček / Hermanova slikarsko vrtnarska ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Bonton v naravi / Zemljina muzejska ura / izvedba: Zavod za varstvo narave RS, OE Celje / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Lep pozdrav iz Celja / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Spomin v fotografskem okvirju / Hermanova fotografska ustvarjalnica / Fotoatelje in galerija Pelikan / za skupine, , ob Hermanovo poletno drevo / Hermanova otroška ustvarjalnica / ob razstavi Zemlja pleše / za skupine, , ob Od srede, 26. do sobote, 29. junija, od do / v petek, 28. junija, od 18.00, v soboto, 29. junija, od 9.00 Poletne počitniške avanture v MnZC / za otroke od 6. do 9. razreda OŠ Cena avantur: 70 EUR; posamezen dan (sreda, četrtek, sobota): 18 EUR; noč v muzeju: 25 EUR JULIJ Od torka, 2. do sobote, 6. julija, od do M kot muzej / Poletne počitniške vragolije v muzeju / petdnevni raziskovalni-ustvarjalnozabavni program za otroke od 1. do 5. razreda OŠ Cena vragolij: 60 EUR, posamezen dan: 15 EUR Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Hermanovo poletno drevo, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Lep pozdrav iz Celja, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica V brlogu so dinozavri, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Gremo v vesolje, , ob AVGUST Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Štirje letni časi, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Moj vrtiček, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Medvedek kopitljaček, , ob Počitniško druženje v Hermanovem brlogu / voden ogled razstave Zemlja pleše in ustvarjalnica Zemlja kliče SOS, , ob Od torka, 27. do sobote, 31. avgusta, od do M kot muzej / Poletne počitniške vragolije v muzeju / petdnevni raziskovalni-ustvarjalnozabavni program za otroke od 1. do 5. razreda OŠ Cena vragolij: 60 EUR, posamezen dan: 15 EUR

81 158 Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC, OO CELJE, Kocenova 4-8 SREČANJE V ODPRTI SKUPINI ŽALUJOČIH, vsak tretji torek v mesecu juniju ob Srečanje z izgubo bližnje osebe zaradi smrti je navadno velika prelomnica v življenju posameznika. Kako ravnati, ko se nam s smrtjo ljubljene osebe sesuje ves svet in mislimo, da življenje za nas nima več smisla? Zaželena predhodna najava: (Tina Košar). SPLOŠNA BOLNIŠNICA CELJE, Info točka v avli bolnišnice SVETOVALNICA, vsak četrtek v juniju, od do Nudenje ustrezne podpore bolnikom in njihovim svojcem za lažje soočanje z neozdravljivo boleznijo ter pomoč pri načrtovanju nadaljnje oskrbe. DOM SVETI JOŽEF CELJE, Plečnikova 29 JUNIJ SEMINAR: METODA MONTESSORI ZA STAREJŠE IN OSEBE Z DEMENCO, , od 8.30 do Voditelj: dr. Cameron J. Camp (ZDA). Prispevek: 150 (brez DDV). Obvezne prijave: info@jozef.si, Več: JULIJ, AVGUST Od 28. julija do 1. avgusta DUHOVNO-POČITNIŠKI DNEVI ZA STAREJŠE Prostočasno druženje starejših z duhovnimi vsebinami in popoldanskimi izleti. Obvezne prijave: info@jozef.si, SOCIO - večgeneracijski center, Gosposka ulica 3 JUNIJ POHOD DO ŠMARTINSKEGA JEZERA, , ob Zbor: pred gostiščem Medved v Novi vasi. TELOVADBA»1000«GIBOV PO METODI DR. NIKOLAYA GRISHINA, , ob Vodi: Irena Potočnik. SLOVENŠČINA JE LAHKO ZABAVNA, , ob Vodi: Tanja Peček; Renata Podlinšek Knez. RAČUNALNIŠKI TEČAJ, , ob Vodi: Urška Lah. VAJE ZA SPOMIN, , ob DOJENJE - PRIJETNO OPRAVILO, , ob Vodi: Cveta Skale. SKUPINA ZA MALČKE, , ob Vodi: Cveta Skale. KVAČKANJE, 12. in ob Vodi: Maja Witmajer. SLOVENŠČINA JE LAHKO ZABAVNA, , ob Vodi: Tanja Peček; Renata Podlinšek Knez. ZVOČNA KOPEL S TIBETANSKIMI POSODAMI, 14. in Vodi: Teodora Strajn. JULIJ POHOD DO ŠMARTINSKEGA JEZERA, 1. in , ob Zbor: pred gostiščem Medved v Novi vasi. UVAJANJE GOSTE HRANE, , ob Vodi: Cveta Skale. SKUPINA ZA MALČKE, , ob Vodi: Cveta Skale. VAJE ZA SPOMIN, , ob SKUPINA ZA DOJENJE, , ob Vodi: Cveta Skale. POLETNA MEDITACIJA, , ob AVGUST POHOD DO ŠMARTINSKEGA JEZERA, 5. in , ob Zbor: pred gostiščem Medved v Novi vasi. POLETNA MEDITACIJA, 7. in , ob VAJE ZA SPOMIN, 14. in , ob

82 160 Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE... Poletje v Celju 2019 DELAVNICE, USTVARJALNICE LIKOVNA ŠOLA UMBRA, Glavni trg 14 JUNIJ LIKOVNE DELAVNICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE, stare od 3 do 5 let, potekajo vsak ponedeljek, od do LIKOVNE DELAVNICE ZA OSNOVNOŠOLCE IN PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE na umetniške gimnazije ter srednjo Šolo za oblikovanje in fotografijo, potekajo skozi vso šolsko leto: vsako sredo in četrtek, od do in od do in v petek, od do ŠTUDIJSKO RISANJE IN SLIKANJE TER PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE na fakultete in akademije likovne smeri, PROGRAM PRIMEREN TUDI ZA LJUBITELJE, vsak petek od do Primerno za otroke od 12. do 19. leta starosti. ANAHATA, CENTER SR(E)ČNOSTI, Kidričeva 3 (2. nadstropje) JUNIJ, JULIJ BODI BODI (Joga smeha), ob torkih, dvakrat mesečno ob 18h. Se želite odklopiti in do solz nasmejati? Dobrodošli! Več: Prijava in informacije: vaditeljica Romana Strašek, , romana@bodibodi.si. JUNIJ, JULIJ USTVARJALNE POČITNICE Z UMBRO, 1. termin od 24. do , 2. termin od 1. do Vsebino počitniških programov najdete na ali na F:umbra-likovna-sola. Število mest je omejeno, obvezne so predhodne prijave. Vpis in informacije: , info@umbra.si, ali na ŠOLA ZA HORTIKULTURO IN VIZUALNE UMETNOSTI CELJE, Ljubljanska cesta 97 JUNIJ TEČAJI IN DELAVNICE, , od do Dekoracija prostora ob različnih dogodkih (Matjaž Pustoslemšek in Ana Sotošek) Živa meja - izbor rastlin, sajenje, obrezovanje (Emil Špes) Več: - rokovnik tečajev. Prijava in informacije: CELJSKI MLADINSKI CENTER, Mariborska FANTASY ART: RISANJE STRIPOVSKIH JUNAKOV, vsak četrtek, od do MAGIC: THE GATHERING, vsak petek, od do Več:

83 162 Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE 163 RAZSTAVE GALERIJA SODOBNE UMETNOSTI ČAS IN REPETICIJA Patrick Bernatchez, Meta Grgurevič, Anja Jelovšek, Ragnar Kjartansson, Davor Sanvincenti, Tomo Stanič, Ana Straže, Matej Andraž Vogrinčič, Guido van der Werve Razstava bo na ogled do LIKOVNI SALON RAZSTAVA Fig. 2 Umetnici: Brishty Alam, Nicole Prutsch Kurator: Domen Ograjenšek. Razstava bo na ogled do RAZSTAVA Normalizacija Umetnika: Borut Krajnc & Martin Kollar Razstava bo na ogled od do GALERIJA RAČKA, Gosposka u. 3., II. nadstropje RAZSTAVA HEŠTEG GRDA RAČKA Uroš Abram, Jaka Babnik, Urška Premik, Ana Straže, Tadej Vaukman Fotografska dela iz zbirke Grda Račka: Arnož Božič, Tomaž Črnej in Nuša Ofentavšek, Katja Goljat, Žiga Gričnik, Robert Hutinski Razstava bo na ogled do RAZSTAVA Eat This! Umetnice: Anja Carr, Anna Ehrenstein, Sara Rman Razstava bo na ogled od do AQ GALERIJA Gorazd Golob - Črno bela divjina Razstava bo na ogled od do ZGODOVINSKI ARHIV CELJE RAZSTAVA Dekade: šestdeseta Razstava bo na ogled do maja OSREDNJA KNJIŽNICA CELJE II. nadstropje Nagrajene raziskovalne naloge projekta Mladi za Celje 2019 na Državnem srečanju mladih raziskovalcev v Murski Soboti Osrednja knjižnica Celje v sodelovanju s Komisijo Mladi za Celje pri Mestni občini Celje. Matej Ocvirk: Zgodovina kulturnih društev na območju občine Štore Razstava bo na ogled od do GALERIJA VOLK CELJE, Ozka ul. PRODAJNA RAZSTAVA likovnih del iz stalne zbirke: olja na platno različnih avtorjev. Razstava bo na ogled do SLIKARSKA IN FOTOGRAFSKA RAZSTAVA EX-TEMPORE: POLETJE, v okviru I. CELOLETNE LIKOVNE KOLONIJE ŠTIRJE LETNI ČASI 2019 (zima pomlad poletje jesen ) ZKD Celje in Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, v sodelovanju z JSKD OI Celje in XXI. POLETNEGA SLIKARSKEGA EX-TEMPORA JSKD OI Celje, ki je potekal 22. junija 2019 v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, pod mentorstvom lik. pedagoga in slikarja Tomaža Milača. Razstava bo na ogled od do GALERIJA ŽELEZARSKEGA MUZEJA ŠTORE, Teharje pri Celju RAZSTAVA KIPARSKIH DEL»Difuzija kulture«ilije Kelavića Razstava bo na ogled do DOM SV. JOŽEF CELJE RAZSTAVA»Sto let samostojne province sester usmiljenk«- zgodovinska razstava ob jubileju ustanovitve reda Razstava bo na ogled do

84 164 Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE 165 GALERIJA KVARTIRNA HIŠA RAZSTAVA Beti Bricelj - DIMENZIJA IV Razstava v sodelovanju z Galerijo Insula iz Izole Na ogled od 7. do , vstop prost. Več: FB Kvartirna hiša. RAZSTAVA Špela Strašek - KLOBUKI Vstop prost. Razstava bo na ogled od 5. do Več: FB Kvartirna hiša. CELJSKI MLADINSKI CENTER CELJANI CELJANOM: ODPRTJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE»She left him«, celjskega fotografa Branka Lesjaka Razstava bo na ogled do od 2. do CELJSKA KULTURNICA, Gledališki trg 4 RAZSTAVA LIKOVNIH DEL (slike in fotografije), ustvarjenih na 2. delu I. LIKOVNE KOLONIJE ZIMA POMLAD POLETJE JESEN : POMLAD, ki je potekala v parku Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, v soboto, 13. aprila 2019, v organizaciji ZKD Celje s Šolo za hortikulturo in vizualno umetnost Celje in sodelovanjem JSKD Območno izpostavo Celje. Na razstavi se s svojimi deli predstavlja 34 slikarjev in 3 fotografi, ki so se udeležili drugega slikanja in fotografiranja šolskega parka v pomladni preobleki, pod mentorstvom likovnega pedagoga in slikarja Tomaža Milača iz Celja. Razstava bo na ogled od 4. do AVLA OŠ LAVA TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE, ( maja 2019): 10. MEDGENERACIJSKA RAZSTAVA LIKOVNIH DEL Z NASLOVOM»Dotiki narave«učencev OŠ Lava ter likovne skupine Prijatelji iz Celja Vstop prost. Razstava bo na ogled do CITY CENTER CELJE, osrednji prostor PREGLEDNA PRODUKCIJSKA RAZSTAVA LIKOVNE ŠOLE UMBRA. Ob razstavi bomo imeli tudi ustvarjalno delavnico za digitalno risbo, v sodelovanju z podjetjem Wacom, ki bo v soboto, , med 10. in 13. uro, ter med 16. in 19. uro. Razstava bo na ogled od 19.do SPLOŠNA BOLNIŠNICA CELJE RAZSTAVA gradiva na temo: SVETOVNI DAN PREBIVALSTVA Manuele Abram, dijakinja 3.GB Srednje zdravstvene šole Celje, pod mentorstvom: prof. Urške Mueller in prof. Petra Čepina Tovornika. Razstava bo na ogled od 11. do RAZSTAVA: SVETOVNI DAN MOŽGANOV, gradivo dijakov Srednje zdravstvene šole Celje, pod mentorstvom prof. Urške Mueller in prof. Petra Čepina Tovornika. Razstava bo na ogled od do MESTNA PLAŽA, Savinjsko nabrežje Razstava zloženke Flying High Branka Lesjaka. Zloženka bo na ogled od do STARI GRAD CELJE - MEDZIDJE»DANES GROFJE CELJSKI IN NIKDAR VEČ«Razstava bo na ogled do nadaljnjega. STARI GRAD CELJE, STOLP NAD PELIKANOVO POTJO STALNE RAZSTAVE Zvočna instalacija Gašperja Piana»SVETLIKANJE PREKLETIHPod zlatimi zvezdami«, ki je nastala v sodelovanju z Društvom ljubiteljev srednjega veka Druščino Zlate Ostroge ter podporo in pomočjo Pokrajinskega muzeja Celje in Zavoda za varstvo kulturne dediščine, OE Celje Prostorska postavitev Marka Požlepa»SVETLIKANJE PREKLETIH 2. DEL FRAGMENTACIJE ZGODOVINE«

85 166 Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE Poletje v Celju 2019 RAZSTAVE 167 STARI GRAD CELJE FRIDERIKOV STOLP, klet STALNA RAZSTAVA»TEATER GROZE«- razstava mučilnih naprav od 16. do 18. stoletja POKRAJINSKI MUZEJ CELJE STALNE RAZSTAVE IZVEN MUZEJA Etnološka zbirka Šmid, Muzejska zbirka Planina, Planina pri Sevnici 37 Ogledi po predhodnem dogovoru na tel. št.: Rifnik in njegovi zakladi, Muzejska zbirka Šentjur, Ul. skladateljev Ipavcev 17 Ogledi po predhodnem dogovoru na tel. št.: »Glažutarska cerkvica«, Muzejska zbirka Šentjur, Loka pri Žusmu Najava ogleda na tel. št.: Potočka zijalka, razstavišče Firšt, Logarska dolina 1 Z možnostjo ogleda jame po predhodnem dogovoru. Schwentnerjeva hiša, Muzejska zbirka Vransko, Vransko 25 STALNE RAZSTAVE Knežji dvor: Prof. dr. Srečko Brodar, pionir slovenskega paleolitika Razstava bo na ogled do septembra MUZEJ NOVEJŠE ZGODOVINE CELJE STALNE RAZSTAVE Živeti v Celju Brlog igrač - Otroški muzej Hermanov brlog Zobozdravstvena zbirka Fotoatelje in galerija Pelikan Spominska soba»stari Pisker«OBČASNE RAZSTAVE Zemlja pleše (v Otroškem muzeju Hermanov brlog), do konca leta 2019 Nevidno življenje odpadkov / razstava bo na ogled do Čutim Slovenijo, čutim Celje / razstava bo na ogled do septembra 2019 Stara grofija: Kulturno zgodovinska razstava s Celjskim stropom Od gotike do historicizma (prilagojeno za slepe in slabovidne obiskovalce) Alma M. Karlin Poti Knežji dvor: Celeia mesto pod mestom (arheološka razstava) Grofje Celjski Od šivanke do zvezd (prazgodovina) OBČASNE RAZSTAVE Stara grofija: Iz vojne v novo državo Razstava bo na ogled do septembra 2019.

86 ORGANIZATORJI Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Kontaktna oseba: Jerneja Kolar Tel.: e-pošta: Turistično informacijski center Celje Tel.: e-pošta: Mestna občina Celje Kontaktna oseba: Anica Šepetavc Tel.: e-pošta: Pokrajinski muzej Celje Kontaktna oseba: Nataša Žmaher Tel.: e-pošta: Muzej novejše zgodovine Celje Kontaktna oseba: Egon Horvat Tel.: e-pošta: Osrednja knjižnica Celje Kontaktna oseba: Polonca Bajc Napret Tel.: e-pošta: Slovensko ljudsko gledališče Celje Kontaktna oseba: Tel.: , e-pošta: ZKD Celje Kontaktna oseba: Živko Beškovnik Tel.: e-pošta: JSKD OI Celje Kontaktna oseba: Tomaž Črnej Tel.: e-pošta: Zgodovinski arhiv Celje Kontaktna oseba: Borut Batagelj Tel.: e-pošta: Branibor d. o. o. Kontaktna oseba: Davor Vodišek Tel: e-pošta: DZU Filter Mestni kino Metropol Kontaktni osebi: Samo Seničar in Borut Kramer Tel.: AQ galerija Kontaktna oseba: Robert Hutinski Tel.: e-pošta: Fundacija Elan Vital Kontaktna oseba: Dragica Pavšek - Guzej e-pošta: dragica.pavsek@gmail.com Krog za naravno življenjsko pomoč Kontaktna oseba: Dragica Pavšek - Guzej e-pošta: dragica.pavsek@gmail.com Železarski muzej Štore Kontaktna oseba: Slavica Glavan Tel.: e-pošta: ic.store@siol.net Dom sv. Jožef Celje Kontaktna oseba: Miha Lokovšek Tel.: e-pošta: info@jozef.si BODI BODI (Joga smeha) Kontaktna oseba: Romana Strašek Tel.: e-pošta: romana@bodibodi.si Celjske lekarne Kontaktna oseba: Tadeja Kopač Vidmar e-pošta: tadeja.kopac@ce-lekarne.si Slovensko društvo hospic, OO Celje Kontaktna oseba: Tina Košar Tel.: e-pošta:hospic.ce@siol.net KD Ronda Kontakt: Alja Ferme Tel.: e-pošta:alja@milonguera.si Gimnazija Celje Center Kontakt: Gregor Deleja Tel.: e-pošta:info@gcc.si Hiša kulture Celje Kontaktna oseba: Matija Kovač Tel.: e-pošta: info@hisakulture.si SOCIO večgeneracijski center Kontaktna oseba: Renata Podlinšek Knez Tel.: , e-pošta: info@socio-rcmd.si Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje Kontaktna oseba: Elizabeta Strenčan e-pošta: elizabeta.strencan@hvu.si Glasbena šola Celje Tel.: Celjski mladinski center Kontakt: Senta Jevšenak Tel:. Senta.Jevsenak@mc-celje.si Umbra Kontaktna oseba: Damjana Brumec Tel.: e-pošta:info@umbra.si Turistično in kulturno društvo Celje Kontaktna oseba: Matija Golner Tel.: e-pošta: info@td-celje.si OŠ Lava Celje Tel.: Plesni forum Celje Kontaktna oseba: Gordana Stefanovič Erjavec e-pošta:plesniforum.goga@celje.si KD Smeško Kontaktna oseba: Damir Kolarič Tel.: Špital za prjatle E-pošta: spital.celje@gmail.com KUD Festival Izrekanja Tel.: E-pošta: festivalizrekanja@gmail.com Metro SR, zavod za prostor Savinjske regije Tel.: E-pošta: mojca@urbanisti.com Citycenter Celje Kontaktna oseba: Nena Horvat e-pošta: nena.horvat@city-center.si Društvo za osebno in duhovno rast Magičnost gibanja Kontaktna oseba: Ajša Svetlin e-pošta: svetlin.ajsa@gmail.com Antika knjigarna in antikvariat Celje Tel.: e-pošta: antika.book@siol.net Inštitut E-Art Kontaktna oseba: Luka Železnik Tel.: e-pošta:luka.zeleznik@gmail.com Škratovo lutkovno gledališče Celje Kontaktna oseba: Breda Stepan e-pošta:breda.stepan@gmail.com KD Mešani komorni pevski zbor Celje Kontaktna oseba: Jasna Drgajner Tel.: e-pošta:jasna.drgajner@gmail.com Klub KLUG Kontaktna oseba: Dolores Ponoš e-pošta: dolores.ponos@gmail.com KD Pihalni orkester Celje Kontaktna oseba: Andrej Karner e-pošta: pihalni.orkester.celje@gmail.com

87 Mešani pevski zbor Celeia Celje Kontaktna oseba: Andrej Božiček Tel.: e-pošta: Kulturno umetniško društvo ABOMO Abomo umetniški kolektiv Kontaktna oseba: Anka Rener Kremžar e-pošta: Kulturno društvo Ronda Kontaktna oseba: Alja Ferme E- pošta: Vocal BK Studio Kontaktna oseba: Boštjan Korošec Društvo Mešani pevski zbor Orfej Kontakt: Alenka Tacol Orkester Akord Kontaktna oseba: Marjan Šeško Celjski Plesni Orkester»ŽABE«Kontaktni osebi: Roman Fonda, Goga Fonda e-pošta: KD Celjski Godalni Orkester Kontaktna oseba: Nenad Firšt Tel.: Zavod Fokus Kontaktna oseba: Matej Gorjup e-pošta: Matija Plevnik e-pošta: Hana in Špela Vodeb e-pošta: Citrus Fritolin d.o.o.[kj1] Kontaktna oseba: Andreja Krajnc Tel.: e-pošta: Klub študentov občine Celje Kontaktna oseba: Tadej Perčič e-pošta: Kulturno-plesno društvo SQUAD 'N' EFFECT Kontaktna oseba: Dejan Gregl e-pošta: Zgodovinsko društvo Celje Kontaktna oseba: dr. Marija Počivavšek e-pošta: Kulturno Društvo Smeško Kontaktna oseba: Damir Kolarič e-pošta: Medobčinsko društvo prijateljev mladine Celje Kontaktna oseba: Dragica Poznič e-pošta: Društvo za glasbeno gledališče Slovenije Kontaktna oseba: Miha Firšt e-pošta: Mark Požlep KUD 567 Kontaktna oseba: Miha Peperko e-pošta: Pevsko društvo Collegium vocale Celje Kontakt: Bernarda Preložnik Kink e-pošta:bernarda. Pevsko društvo upokojencev Celje Kontaktna oseba: Olga Nezman e-pošta: Zavod za vas Živim Kontaktna oseba: Barbara Jost e-pošta: Gostilna Stari pisker e-pošta: Mestna tržnica Kontaktna oseba: Boštjan Jelenko Metro SR Kontaktna oseba: Mojca Furman Oman Društvo za novo umetnost Kontaktna oseba: Kristian Koželj e-pošta: Novi tednik in Radio Celje Kontaktna oseba: Simona Brglez ORIP Kontaktna oseba: Inga Ulokina Društvo za medkulturno sodelovanje Kontaktna oseba: Darja Grdina Tel.: Finkram d. o. o. Kontaktna oseba: Kristijan Mlinar e-pošta: Društvo Sarai (Sara Krajnc) Kontaktna oseba: Sara Krajnc KUD Galiarda Kontakt: Barbara Suša Društvo krog Kontaktna oseba: Mihaela Žveglič Mednarodno motociklistično društvo VAGABUND international Kontakt: Boris Pratnekar e-pošta: KUD Ljubečna Kontaktna oseba: Miha Železnik KUD Igen- hiša umetnosti Celje in plesni teater Igen Kontaktna oseba: Jasna Cerar e-pošta:

88 Beležke Beležke

89 Beležke Beležke

90 Beležke Koordinator Poletja v Celju: Poletje v Celju, knežjem mestu 2019 je omogočila Mestna občina Celje. Medijski pokrovitelji: Ekskluzivni pokrovitelj v radijskem mediju: Ekskluzivni pokrovitelj v TV mediju: Dogodke podpirajo tudi: Ekskluzivni pokrovitelj v tiskanem mediju: Več: TIC Celje, Glavni trg 17, tel.: , tic@celje.si, FB Celje-knežje mesto, FB Poletje v Celju. Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe terminov in spremembe programa prireditve. Fotografije so iz arhivov organizatorjev in izvajalcev.

91 Kdaj vam je nazadnje vzelo sapo? in Gibonni Nana Milčinski Siddharta - Nomadi Orkester ruskih ljudskih instrumentov Nekrasova Katalena muzikal Veronika Deseniška Vesna Pisarović kvartet Jugonostalgija Dih jemajoči festivalski dogodki bodo letos na dveh odrih.

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

Turistično informacijski center T: 07/ E: W: TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV Datum Ura Dog

Turistično informacijski center T: 07/ E: W:   TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV Datum Ura Dog Turistično informacijski center T: 07/490 22 20 E: tic.krsko@cptkrsko.si W: www.visitkrsko.com TEDENSKI NAPOVEDNIK DOGODKOV 4. 10.2.2019 Datum Ura Dogodek Kraj Organizator/informacije ponedeljek, 4.2.2019

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

KULTURNI DNEVNIK

KULTURNI DNEVNIK KULTURNI DNEVNIK ŠOLSKO LETO 2016/2017 Že deveto leto izvedbe! Zakaj je zaživel KULTURNI DNEVNIK, kulturno izobraževalni abonma za učence OŠ? Ideja in nastanek: - leto 2007, - priprava elaborata za EPK

Prikaži več

KULTURNI DAN, PETEK, , DEJAVNOSTI PO RAZREDIH razred: 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta ve

KULTURNI DAN, PETEK, , DEJAVNOSTI PO RAZREDIH razred: 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta ve 1. a spremljevalca: Aleksander Jezernik, Metka Čede Ciglar Dejavnost ura prostor Ta veseli dan ali je to Matiček 7.45-8.30 telovadnica Živeti v Celju 9.00-10.00 Muzej novejše zgodovine Malica 10.00-10.30

Prikaži več

Generating report ....

Generating report .... Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 03.05.2010 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 3 11 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih i. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet in strokovnih

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Program 5 prireditev maj 2019 CELJE

Program 5 prireditev maj 2019 CELJE Program 5 prireditev maj 2019 CELJE Zloženko izdal Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Zanj: mag. Milena Čeko Pungartnik Zloženko uredila: Jerneja Kolar Oblikovanje: Studio Kindin Tisk:

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx

Razpis športne igre zaposlenih RP _docx ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH 2017 RAZPIS IN OBRAZEC ZA PRIJAVO Spoštovani, Olimpijski komite Slovenije Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami organizira Športne igre zaposlenih

Prikaži več

Braslovški NOVIČNIK Maj 20183

Braslovški NOVIČNIK Maj 20183 Braslovški NOVIČNIK Maj 20183 VABILO NA OTVORITEV na prireditvenem prostoru v Braslovčah, v soboto, 19. 5., ob 18. uri Skupn plac bo z majem odprl svoja»vrata«pod kozolcem s pestro vsebino za vse generacije,

Prikaži več

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU Predstavitev študijskega krožka Obudimo kulturno življenje na vasi Mentorica Alenka Furlan Obudimo kulturno življenje v Lokavcu Lokavec - vas pod Čavnom LOKAVEC razpotegnjena vas 13 zaselkov ljudje se

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03)

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03) v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI 57097259, MŠ: 5495016 TRR: 24302-9003866089 tel.: (03) 898 60 00, /fax: (03) 898 60 20 E-mail: vtv.studio@siol.net, http://www.vtvstudio.com

Prikaži več

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika ( Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (Maribor, 31. maj 2017) Zavod za turizem Maribor Pohorje

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO ŠENTJERNEJ ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva - Komunaliada 2019 - bo tokrat

Prikaži več

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož

KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA maj 2019, GH Bernardin, Portorož KJER SE RAZVIJA NAJBOLJŠA PODPORA MENEDŽMENTU KONGRES ADMA 2019 16. 18. maj 2019, GH Bernardin, Portorož www.adma.si/kongres 2 ADMA KONGRES www.adma.si/kongres Kongres ADMA bo od 16. do 18. maja 2019 v

Prikaži več

KOLEDAR DOGODKOV v OBČINI ŠTORE 2019 – INTERNET

KOLEDAR DOGODKOV v OBČINI ŠTORE 2019 – INTERNET KOLEDAR DOGODKOV V OBČINI 2019 ORGANIZATOR PRIREDITVE DOGODEK KDAJ KJE KONTAKT J A N U A R STRELSKO DRUŠTVO KOVINAR TRENINGI VSAKO SREDO NA STRELIŠČU, SPODNJE Vlado Bogdanović 041 438 805 ZIMSKI 6. 1.

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) oddelka v šolskem letu 2016/2017 se želim udeležiti

Prikaži več

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 27.08.2012 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 2 3 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu 1. januar NEDELJA, 1. 1. 8.00 Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kulturni vrhovi Mali volkodlak nizozemski film 18:00 Vse je mogoče na silvestrovo Z glasbo in plesom

Prikaži več

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA IVANČNA GORICA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, z

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA IVANČNA GORICA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, z JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne in organizacijske podpore ljubiteljskim kulturnim

Prikaži več

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc

Microsoft Word - Financni nacrt SSUL 2009 BREZOVAR.doc 1 FINANČNI NAČRT ŠTUDENTSKEGA SVETA UNIVERZE V LJUBLJANI ZA LETO 2009, ki ga je Študentski svet Univerze v Ljubljani sprejel na seji dne 14. 1. 2009 in ga pošilja Upravnemu odboru Univerze v Ljubljani

Prikaži več

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grajski ambient za nepozabne družabne in poslovne dogodke O gradu Ponudba Prostori 4 7 12 Uporabnina Oprema in storitve Kavarna in Catering

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA MAKETA LJUBLJANA, PRIPRAVLJALNA DELA, ZAKLJUČEK IZVLEČNEGA TIRA ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA

Prikaži več

LOKACIJA PREDAVANJ: UP Pedagoška fakulteta, Cankarjeva 5, Koper STAVBA UP PEDAGOŠKA Pritličje: FAKULTETA: RP1 - Računalniška predavalnica PNT - Predav

LOKACIJA PREDAVANJ: UP Pedagoška fakulteta, Cankarjeva 5, Koper STAVBA UP PEDAGOŠKA Pritličje: FAKULTETA: RP1 - Računalniška predavalnica PNT - Predav LOKACIJA PREDAVANJ: UP, Cankarjeva 5, Koper STAVBA UP PEDAGOŠKA Pritličje: FAKULTETA: RP1 - Računalniška predavalnica PNT - Predavalnica za naravoslovje in tehniko Predavalnica UP FM3, FM4 (FM3, FM4) I.

Prikaži več

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO 2013 1. OSNOVNI PODATKI O IZVAJALCU (DRUŠTVU) Izvajalec (polno ime): Naslov oz. sedeţ

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc)

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc) LETNO POROČILO JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI 2013 ŠKOFJA LOKA Ljubljana, 19. 2. 2014 1 1.1 OBMOČNA IZPOSTAVA ŠKOFJA LOKA 1.1.1 Uvod Marko Črtalič Območna izpostava Škofja Loka

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav OVERNET D.O.O. Pripravljeno: Pojavnost: 11.09.2017 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: AKCIJA USTAVI.SE 1 USTAVI.SE 1 Press CLIPPING d.o.o., Tržaška cesta 65, 2000 Maribor, Slovenija,

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

Program 4 prireditev april 2019 CELJE + PROGRAM PRIREDITEV OB PRAZNIKU Mestne občine Celje

Program 4 prireditev april 2019 CELJE + PROGRAM PRIREDITEV OB PRAZNIKU Mestne občine Celje Program 4 prireditev april 2019 CELJE + PROGRAM PRIREDITEV OB PRAZNIKU Mestne občine Celje Zloženko izdal Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje Zanj: mag. Milena Čeko Pungartnik Zloženko

Prikaži več

Microsoft Word - Razpis_Temsig_2020

Microsoft Word - Razpis_Temsig_2020 R A Z P I S Na podlagi 10. člena Pravil tekmovanj mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev Komisija za glasbena in baletna tekmovanja (TEMSIG) In Zveza slovenskih glasbenih šol (ZSGŠ) razpisujeta

Prikaži več

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B.

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. ZASEBNI NEPROFITNI RADIJSKI PROGRAM Pokritost Poglavitne značilnosti Javni servis nacionalna S svojimi programi zagotavlja

Prikaži več

Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro

Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro in zato je takšno muhasto vreme pravi čas za obisk

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

Generating report ....

Generating report .... Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 09.08.2010 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LIONS KLUB 10 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9 Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. - 7. september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9. Globus Slovenci po svetu Dokumentarna oddaja Ljudje

Prikaži več

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko kontaktiraš na 041 529 631 ali pišeš na masa.lukez@gmail.com)

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V letu 2018

Prikaži več

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon PRIPRAVILA: JANUAR PON 7.jan 14.jan Nastop Velenje 21.jan 28.jan TOR 1.jan 8.jan Skupna tombola 15.jan 22.jan 29.jan SRE 2.jan 9.jan 16.jan 23.jan 30.jan Sv. maša ČET 3.jan Nastop RD Polzela 10.jan 17.jan

Prikaži več

Grad Podsreda

Grad Podsreda Grad Podsreda Grad Podsreda leži na severnem pobočju Orlice na nadmorski višini 475 m. Na razgledni točki na severni strani gradu se obiskovalcu razprostre pogled na srednjeveški trg Podsreda, dolini Bistrice

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2016/2017 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Tanja Galun Založnik 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA BREŽICE Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavl

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA BREŽICE Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavl JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA BREŽICE Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne in organizacijske podpore ljubiteljskim

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

PRAVILNIK Osveženo:

PRAVILNIK Osveženo: PRAVILNIK Osveženo: 29.6.2016 RED BULL 400 WORLD CHAMPIONSHIPS 2016 PLANICA OSNOVNI PODATKI Red Bull 400 letos ponovno vabi tekače, gorske tekače, kolesarje, pohodnike in ostale adrenalina željne športnike

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2017/2018 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Karmen Plavec 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Predmetnik 1. semester Kontaktne ure Klinične Druge obl. š. vaje Sam. delo študen ta Zap. št. Učna enota Nosilec Pred. Sem. Vaje Ure skupaj ECTS 1. Os

Predmetnik 1. semester Kontaktne ure Klinične Druge obl. š. vaje Sam. delo študen ta Zap. št. Učna enota Nosilec Pred. Sem. Vaje Ure skupaj ECTS 1. Os Predmetnik 1. semester študen ta skupaj ECTS 1. Osnove solfeggia Tomaž Svete 30 30 120 180 6 2. Osnove dirigiranja Tadeja Vulc 30 30 15 105 180 6 3. Elementi glasbenega stavka Tomaž Svete 45 15 120 180

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation V pomurski regiji bliže k izboljšanju razumevanja motenj razpoloženja Novinarska konferenca, 14. maj 2019 Partnerja programa: Sofinancer programa: Novinarsko konferenco so organizirali: Znanstvenoraziskovalni

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti Teden dejavnosti (od 18. 9. do 22. 9. 2017) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti/id) 1. a 1. b ** Sistematski zdravstveni preg. 1. skupina: 7.50 9.30 2. skupina: 10.30

Prikaži več

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po

Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega po Moja reka.si - Superjunak Moja reka si 2013 Glavni namen projekta Moja reka si je osveščanje javnosti o pomembnosti slovenskih rek in vlogi vsakega posameznika pri njihovem ohranjanju in varovanju. Vsako

Prikaži več

UČENCI oš Cirkovce smo posvojili folkloro v Cirkovcah

UČENCI oš Cirkovce  smo posvojili folkloro v Cirkovcah POSVOJENI SPOMENIK FOLKLORA Spoznavanje naravne in kulturne dediščine domačega kraja je eden od sestavnih delov vzgojno-izobraževalnega procesa. Z učenci smo se zato odločili, da v projektu Mladi posvojijo

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

2016 Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti OI METLIKA Pripravil: Matjaž Rus Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnos

2016 Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti OI METLIKA Pripravil: Matjaž Rus Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnos 2016 Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti OI METLIKA Pripravil: Matjaž Rus Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne in organizacijske podpore

Prikaži več

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd Za gurmanske užitke Maxi catering, Trg republike 1, 1000 Ljubljana Tel: +386 (0)51 285 336, www.maxi.si/catering Maxi catering V življenju so priložnosti, ob katerih želimo svojim najbližjim, prijateljem,

Prikaži več

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kulturne dediščine in spodbujanje skupnih evropskih vrednot

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Glasbena pismenost in vloga knjižnice izzivi za prihodnost Joško Senčar Storitve za ciljne skupine prebivalcev Glasba in njen pomen Glasba in zvok Vpliv glasbe na ljudi odziv celotnega organizma različno

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok 1. - 2. september SOBOTA, 1. 9. NEDELJA, 2. 9. 6:00 Kultura Tedenski izbor Osvežilna fronta mladinska dokumentarna serija Z Mišo... Nedeljska maša 12.00 redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0

Prikaži več

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na

Zadeva: Ljubljana, PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na Zadeva: Ljubljana, 4. 3. 2019 PRIJAVA EKIP MLAJŠIH STAROSTNIH KATEGORIJ za državno prvenstvo in pokalni tekmovanji v tekmovalni sezoni 2019 / 2020 Na osnovi določb Tekmovalnega pravilnika objavljamo razpis

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017 URADNE OBJAVE Občine Vransko Vransko, 29. september 2017 Številka 69/2017 AKTI V S E B I N A LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2018 LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2019 LETNI

Prikaži več

vsebina EuroBasket... 2 PRIREDITVE... 9 PREDAVANJA IN ŠE...19 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE DELAVNICE...21 NE SPREGLEJTE MESTNI

vsebina EuroBasket... 2 PRIREDITVE... 9 PREDAVANJA IN ŠE...19 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE DELAVNICE...21 NE SPREGLEJTE MESTNI vsebina EuroBasket... 2 PRIREDITVE... 9 PREDAVANJA... 18 IN ŠE...19 SLOVENSKO LJUDSKO GLEDALIŠČE CELJE... 20 DELAVNICE...21 NE SPREGLEJTE... 25 MESTNI KINO METROPOL... 26 RAZSTAVE... 28 2 September 2013

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, 17. 3. 2016 KLIKNITE IN SI OGLEJTE CELOTNO ZBIRKO OBJAV SEZNAM OBJAV V ZBIRKI 24ur.com Doseg: 810.459, Avtor: Svet... Ljubljana, 16.03.2016, 19:05 SVET Na Fakulteti za elektrotehniko

Prikaži več

Marec 2018

Marec 2018 Marec 2018 Podatke za objavo nam lahko pošljete na TIC najkasneje do 15. v mesecu za naslednji mesec. TIC turistična pisarna Zreče Cesta na Roglo 13b (AP Nova Dobrava PTC Zreče), 3214 Zreče (03) 759 04

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

Izvajalec

Izvajalec Priloga 1 PREDLOG SOFINANCIRANJA PROGRAMOV SOCIALNEGA VARSTVA V LETU 2013 1. PROGRAMI NA PODROČJU HUMANITARNE DEJAVNOSTI: - programi, ki omogočajo vključitev v skupnost osebam z dolgotrajnimi težavami

Prikaži več

OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA N

OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA N OBČINA ŠKOFLJICA OBČINSKI SVET GRADIVO ZA OBRAVNAVO NA SEJI OBČINSKEGA SVETA 15. redna seja 2012 DNE: 28. junij 2012 TOČKA: 6. NASLOV: Vsebina: CENA NAJEMA OZ. UPORABE ŠPORTNIH OBJEKTOV IN OGLASNIH MEST

Prikaži več

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx Državni izpitni center *N12157132* REDNI ROK 3. obdobje GLASBENA VZGOJA Četrtek, 10. maj 2012 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RIC 2012 2 N121-571-3-2 Navodila

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala 1. oktober NEDELJA, 1. 10 6:00 Tedenski izbor Na obisku 12.00 redni blok 12:50 (7,2 EUR) 13:00 Prvi dnevnik blok pred šport 13:20 blok pred vreme 13:25 14:00 Ptuj 2017 3. del Zabava redni blok 16:55 (9,6

Prikaži več

MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH

MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH www.konservatorium.steiermark.at www.belabartok.at 6. MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK 11. 17. NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH KONSERVATORIJA JOHANNA JOSEPHA FUXA DEŽELE ŠTAJERSKE

Prikaži več

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA ZAGORJE OB SAVI Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti,

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA ZAGORJE OB SAVI Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne in organizacijske podpore ljubiteljskim kulturnim

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI

_URADNI OBISK PRS V TURČIJI Predsednik Republike Slovenije na uradni obisk v Republiko Turčijo Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo na povabilo predsednika Republike Turčije Abdullaha Güla 15. in 16. januarja 2014 mudil

Prikaži več

D3 V2 brosura net

D3 V2 brosura net Oktober 2012 Najboljša televizija v visoki ločljivosti. Na pogled POPOLNA. Na dotik ENOSTAVNA. Občutno PRIJAZNA. Najboljša izkušnja pred televizorjem. Zavedamo se, da dobra televizijska vsebina običajno

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA DRUGA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA PISNI TEST 1. kategorija ime in priimek tekmovalca/tekmovalke Ljubljana, 10. marec 2013 SPLOŠNI PODATKI SPOL M Ž STAROST ŠOLA SEM ČLAN ŠOLSKEGA PEVSKEGA ZBORA DA NE

Prikaži več