PRVI DAN: torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bil

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "PRVI DAN: torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bil"

Transkripcija

1

2 PRVI DAN: torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bilo km. Seveda je bilo potrebno takoj nabaviti zaloge svežega kruha. Mejo sva prečkala brez težav in se napotila proti Zagrebu. Zagreba naju je bilo kar malo strah, a smo ga s Smrčkom obvladali, kot da bi bili domačini. Nadaljevala sva proti Ivanič Gradu, kjer sva se ustavila na Petrolu in natočila gorivo Seveda je cena goriva na Hrvaškem ugodnejša, kot v Sloveniji. Malo pozneje sva se ustavila na kavi v baru Enigma, ki je ponujal čudovito senco. Kakor na potovanju po Provansi sva bila odločena, da se tudi tokrat izogibava AC. Smrček se je namreč izkazal kot čudovit popotnik po regionalnih, magistralnih in ostalih stranskih cestah. Ustreza mu tako način vožnje kot hitrost, pa roko na srce, tudi dežela oz. pokrajina se vidi, za kar smo sicer ob sodobnem potovanju po AC grobo prikrajšani. Najin cilj prvega dne je bilo mesto Jajce. Iz Šempetra sva torej krenila na najino pot proti Celju in nadaljevala proti Krškem, vse do Brežic, kjer sva se napotila proti mejnemu prehodu Obrežje. Nadaljevala sva proti Kutini, Novski in Okučanov, kjer sva zavila proti Bosni Gradiška. Cesta, ki naju je vodila vseskozi v bližini AC je v precej slabem stanju, nekaj je sicer obnavljajo, tudi naselja, pa še po 20 letih kažejo spomine na vojno, saj mnogo hiš zapuščenih, mnogo poškodovanih, tudi tiste v katerih živijo ljudje so nekako kar ostale v enakem stanju, kot so bile po vojni. Nekako sva bila kar precej presenečena, da na Hrvaškem do sedaj niso uspeli bolje sanirati posledic vojne.

3 Na poti proti Bosni naju je prvič ujel tudi dež. Nadaljevala sva proti Banji Luki, kjer sva si nato mesto malo tudi ogledala. Pred Banjo Luko sva še tankala in seveda je tu gorivo še cenejše kot na Hrvaškem. Stanje km števca V Banja Luko sva prispela okoli ure in odšla na ogled mesta. Prijazna gospa v trgovini ni imela denarja, da bi nama menjala 50 KM, nama je denar za parkiranje kar podarila. Banja Luka: Smrček je drvel proti Bosni in ob uri sva prečkala mejni prehod in vstopila v BiH. No, tako enostavno tudi ni šlo, pokazati je treba dokumente vozila, pa osebne dokumente, zeleno karto, sicer pa so bili na meji uslužbenci prijazni. Je pa prehod ena sama gneča.malo ga je, glede na promet že povozil čas. Življenje tu poteka na»easy«

4 Za prvi dan sva si za najin cilj zadala mesto Jajce, mesto AVNOJ-a, zato sva odhitela naprej po kanjonu reke Vrbas, kjer so urejene proge za kajak in kanu na divjih vodah. Peljala sva mimo hidroelektrarne, ki je nekako vklesana v skalovje, ki jo ščiti. V tako čudoviti naravi sva takoj izkoristila priložnost in si privoščila malico slastnega pohanega piščanca - njam. Vožnja po kanjonu reke Vrbas je bila resnično čudovita izkušnja, narava prečudovita, na začudenje tudi dovolj parkirišč oz. počivališč ob cesti tako, da se resnično da uživati.

5 Jajce: Nekaj pred 16. uro sva prispela v mesto Jajce. Spomin na ta kraj obuja predvsem čudovit slap sredi mesta in dejstvo, da se je tu zgodilo II. Zasedanje AVNOJ-a, kar so našo generacijo v šoli še poučili. Ogledala sva si še trdnjavo, staro mesto kjer sva opazila precej SLO trgovin Borovo, Alpina.. Ogledala sva si slap, kjer se reka Pliva na edinstven način zliva v reko Vrbas in tako zaključi svojo pot. Seveda sva, kot vzorna pionirčka odšla še na ogled muzeja AVNOJ-a, kjer Slovenci ustvarjamo kar 40 % vseh obiskovalcev.

6 V Bosni se še vedno dobro in poceni kaj poje, zato sva si kar na hitro izbrala lokal in seveda napadla lokalne čevape. DRUGI DAN: sreda V bližini je sicer Avto kamp Plivsko jezero, v katerem sva sprva nameravala prespati, a se je ideja o hostlu, je praktično v mestu izkazala za boljšo. Sploh če dežuje In za zelo dobro lepinjo s čevapi ( 2 x ) in pijačo sva odštela 10 ali 20 KM. Očitno se še vedno da Ker je deževalo sva se odločila, da pospraviva Smrčka v garažo in prespiva v Hostlu, katerega nama je predlagal kustos v muzeju Avnoj g. Zeko. 23 za sobo s kopalnico in garažo in seveda razlaga o Smrčku..stanje km Na zahodnem delu Plivskega jezera se nahaja še ena zgodovinska znamenitost tega kraja in to so stari mlini, ki so res kot iz pravljice. Motijo samo odpadki, katerih se še res niso naučili metati v koš

7 Dopoldne je bilo čudovito. Po ogledu starih mlinov, sva odpotovala v mesto Travnik, kjer sva ponovno pozitivno presenečena uživala v lepotah mesta. Parkirala sva pri Plavi vodi, ter si ogledala trdnjavo in privoščila kosilo. Pred krajem Visoko se piramida že kaže v daljavi. Kosilo po naročilu ni preseglo 11, ogled stare trdnjave, katere ogled resnično priporočava za oba 5. Tudi za parkirišče sva odštela zgolj 1. Res je super, če lahko uživaš v lepotah narave in zgodovini mesta, hkrati pa te s cenami ne zamorijo tako, kot se to dogaja marsikje drugje tudi pri nas. Travnik sva po kosilu zapustila in se odpravila naprej proti mestu Vitez. Tu sva Smrčka zgolj natankala in se odpravila naprej proti skrivnostnemu mestu Visoko, ki zadnja leta slovi po»bosanskih piramidah«. Pred tem nama je nekaj o teh piramidah povedal kar eden izmed domačinov, ki je bil izredno prijazen in niti slišati ni hotel, da bi plačala pijačo. Žal bodo piramide ostale zavite v tančico skrivnosti, saj se je v Visokem ulilo kot na sodni dan pravo neurje tudi če bi nehalo deževati si je piramide»v blatu«težko ogledati. Odločila sva se in jo mahnila proti Sarajevu. Stanje km števca

8 Vreme se je na srečo hitro spreminjalo in ponovno je posijalo sonce. V Sarajevo sva prišla preko Kobilje glave in se napotila proti centru. V Sarajevu je seveda obvezno treba obiskat Baščaršijo, mesto pa je tudi sicer pravi dragulj in postaja vse bolj obiskana turistična destinacija. Že pred samim potovanjem sva veliko informacij o potovanju in samem Sarajevu dobila od prijatelja in sodelavca Jankota G. Seveda je takoj padla obljuba, da ga obiščeva in tako sva se znašla pred SLO ambasado. Dan smo prijetno preživeli, proti večeru pa sva se odpravila proti Ilidži, kjer sva prespala v kampu OAZA. Nočitev je stala 22, stanje km števca Janiju se zahvaljujeva za»vodenje«po Sarajevu in za vse podane informacije, ter ponujeno pomoč, saj smo v Sarajevu skupaj preživeli nekaj čudovitih ur. No in tale Smrček se je spet nekaj jezil.

9 TRETJI DAN: četrtek Po zajtrku jo je Smrček odkuril proti izviru reke Bosne ali bolj znana Vrela Bosne. Čudovit kraj za sprehode in počitek. Jablanica: Na tem mestu se je v času II. svetovne vojne odvijala največja bitka za ranjence. Zanimivo, da podrti most ni most iz II. svetovne vojne, ki je bil podrt, saj so razrezali. Most je sicer popolna kopija in so ga zgradili in tudi minirali za potrebe snemanja filma Bitka na Sutjeski. Po ogledu parka sva nadaljevala pot proti Konjicu. Proti Mostarju vodi čudovita cesta po kanjonu reke Sutjeske. Narava je tu čudovita, cesta enkratna, prometa je malo in res se da uživati ob pogledu na legendarni kanjon. Na hitro sva si ogledala čudovito malo mesto in obiskala pekarno, kjer sva si kupila»malico«. Dan je bil lep, zato sva ga želela čim bolj izkoristiti in sva pot nadaljevala proti Jablanici, kjer sva si nameravala ogledat legendarni most preko Sutjeske.

10 Mostar: opoldne sva prispela v Mostar biser BiH. Sicer pa v Mostarju gneča, turisti, a kljub temu čudovito staro mesto. Most je dejansko izredna kopija starega, katerega so med vojno porušili Hrvati. Za skok z njega je potrebno zbrati 25. Blagaj: Blagaj in izvir reke Bune si je preprosto potrebno ogledati. Buna izvira iz jame, nad njo pa je 200 m visoka pečina. Sam izvir ob jami krasi še Tekija iz 16. stoletja. V čudovitem lokalu sva si privoščila kosilo in kljub temu, da sva si privoščila jedi po naročilu sva ponovno plačala»le«15. V BiH se nekako res ne splača kuhati in s tem izgubljati čas, ker je cena hrane v primerjavi z našimi res ugodna. Ogled naju je res navdušil, dan pa sva zaključila v Avto campu Mali Wimbledon, kjer naju je res malo po prihodu zalilo. Cena 18, stanje km števca temperatura se je medtem povzpela do 35 stopinj in pričakovala sva kakšno popoldansko ploho, zato sva se okoli 15. ure odpravila še na ogled Blagaja, tako ali tako pa sva nameravala prespati v privatnem Avto campu Mali Wimbledon.

11 ČETRTI DAN: petek Še nekaj utrinkov»vodopad Kravice«. Na srečo sva se prebudila v prelepo sončno jutro in v načrtu je bil obisk Međugorja in slapov Kravice. V dobrih dveh urah sva se pripeljala v Međugorje, kjer sva obiskala kip Marije. Po obveznem nakupu spominkov sva se odpravila do Slapov Kravice, kamor sva prispela ob 11. uri. Slapovi so naravnost čudoviti, ob jezeru pa je pristna gostilna, kjer sva za kompletno kosilo uspela zapraviti 11. Potrebno je plačati parkirišče 3. Slapovi Kravice so naju res navdušili, a pot naju je vodila proti mejnemu prehodu Metković, kjer sva vstopila v RH. Jadranska magistrala je čudovita in vožnja ob morju je bila ob 34 stopinjah prav osvežujoča. Uživala sva ob vožnji proti Pločam, v Tučepih sva si privoščila osvežitev v lokalu ob vesti, ter nadaljevala proti Makarski, Splitu in Šibeniku, katerega sva si zadala kot najin cilj za ta dan. Pravzaprav je bil najin cilj kamp Solaris.

12 Camp Solaris: V kamp sva prispela ob 18. uri in na srečo, saj je bil vrhunec sezone dobila parcelo št Stanje km števca Za nočitev v kampu je treba odšteti 50, kar se nama je zdelo kar precej, glede na cene v BiH, tudi cena pijače in hrane dobi tukaj čisto drugačen pomen. Je pač drago. Je pa tudi res, da je lepo in sva zares uživala. PETI DAN: sobota Nacionalni park Krka: Po zajtrku sva najinega Smrčka pognala do Nacionalnega parka Krka, kjer še nisva bila in sva ga v najin načrt potepanja zapisala že doma. Vstopnina je 95 Hrk = 12,50. Ja tudi kopala sva se in bilo je res prijetno, celo blazine sva si nabavila. Večer sva zaključila s čudovito večerjo ribo v Dalmatinski vasi, uživala v predstavah na obali, nato pa sva zaspala ko»hrčka«.

13 Popoldan sva si prihranila za kopanje in uživanje v morju. Večerjo sva si skuhala kar v parku in si privoščila še malo čisto navadnega lenarjenja. Nekako je spomin na vojno v BiH v teh krajih še najbolj živ. Pokrajina do Drvarja pa čudovita, ceste prazne in enkratne. Žal je bila napoved za ponoči in nedeljo dopoldan slaba, zato sva se žal morala odločiti, da bova bivanje ob morju zaključila dna prej in se po zajtrku odpravila nazaj v BiH. Stanje km števca ŠESTI DAN: nedelja Okoli 13. ure sva prispela v drvar in si odšla ogledat Titovo pečino, nakupila sva tudi nekaj spominkov in se takoj zavedala, da sva ponovno v BiH cene čisto drugačne kot na Hrvaškem. Stanje km števca Po zajtrku sva poravnala računa v kampu Solaris in Smrček naju je pridno zapeljal nazaj v BiH. Peljala sva v smeri Bosansko Grahovo, proti Drvarju.

14 Žal park ni tako vzdrževan, kot se ga spominjamo iz naših pionirskih let, vendar je sama hiška in pečina lepo vzdrževana. Na turistični kmetiji sva se zares imela super, okolica je čudovita, osebje super prijazno, hrana pa izvrstna. Privoščila sva si njihove specialitete in zapravila 20. Stanje km števca Poslovila sva se od Drvarja, prijazne oskrbnice in njene hčere, ki nama je podarila star YU bankovec, katerega je žal našla prepozna, da bi ga lahko zamenjala. Pred kratkim ga je namreč našla celo vrečo in verjetno je bil nekoč vreden pravo bogastvo. Nekako sva se odločila, da se čim prej odpraviva proti Bihaču. Pot je potekala izvrstno, ravno pravi čas za kosilo pa sva ob cesti opazila znak za po naše EKO kmečki turizem Čardaklije. Presenečena sva bila nad čudovito okolico, enkratno obnovljenimi objekti, ki so povezani v pravo domačijo. ČARDAKLIJE Seosko domačinstvo Ob 16. uri sva se, odločena, da se takole lepo nahranjena z lahkoto pripeljeva do doma napotila proti Bihaču, prestopila sva mejo z Hrvaško, potovala mimo Plitvic v smeri Karlovca, v Jurovskem dolu sva nato prečkala mejo in ob uri vstopila v Slovenijo. Seveda je tudi potovanje do doma bilo potrebno opraviti, no kljub vsemu sva se ob uri pripeljala domov. Stanje km

15 NEKAJ PODATKOV PREVOŽENIH: 1464 km ŠTEVILO DNI: 6 CESTNINA: 0 Smrček uporablja magistralne oz. lokalne ceste GORIVO: pri porabi 8-10 l/100 km cca 200 KAMPI: 163 ( Solaris 100 ) OGLEDI PO BOSNI: 10 PARK KRKA: 25 In takole je Smrček med potjo nabral svojo zbirko metuljev

16

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj 2018 26.4.2018-2.05.2018 1 dan četrtek 26.4.18 81908km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parkiramo malo naprej od Bologne na PZA Marinina, kjer pred

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Samostani zahodne Srbije in Črne gore z dr. Šerbeljem Strokovno vodstvo: dr. Ferdinand Šerbelj Čudovito potovanje, kjer bomo obiskali samostan Mileševa, ki je eno najpomembnejših srbskih duhovnih središč;

Prikaži več

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot poleti in mislim da je idealni čas za obisk tega dela zgodovine.

Prikaži več

Ruska pravljica na reki Volgi 2019

Ruska pravljica na reki Volgi 2019 Navdih nam daje bogata zgodovina, umetnost, raznolika pokrajina, omamna kulinarika, posebnosti skri pokazati svojim sopotnikom. RUSKA PRAVLJICA NA REKI VOLGI 10 dni Moskva ODHOD ZAGOTOVLJEN SLOVENSKO VODENJE

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Albanski rivieri Saranda, najlepše Albansko letovišče SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH

Prikaži več

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko kontaktiraš na 041 529 631 ali pišeš na masa.lukez@gmail.com)

Prikaži več

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njihovega otroštva z otroštvom v sedanjem času. Vsi ugotavljamo,

Prikaži več

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot podaljške po potovanju Indijski kalejdoskop 11 dni. Podaljški

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M Cinque Terre in malo okrog za 1 maj 2013 1 dan torek 30.4.13 15246km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja Modena. Tukaj prenočimo na varovanem PZA. Zelo lepo

Prikaži več

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 67 Ime lokacije Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica REKA P1 opomba: nezahteven, a zanimiv potop v zajezitvi

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zgodba kamna in lesa APARTMAJI OAZA NA KORČULI Apartma

Prikaži več

DELTA REKE PAD

DELTA REKE PAD DELTA REKE PAD Opis poti Uživaško kolesarjenje od Gardskega jezera vzdolž Regijskih parkov reke Pad nas popelje skozi izredne naravne danosti in znamenitosti. Te se prepletajo s krajevno zgodovino, običaji,

Prikaži več

KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km DAN, PONEDELJEK, , MARIBOR (SLO) GURGULYAT (B

KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km DAN, PONEDELJEK, , MARIBOR (SLO) GURGULYAT (B KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km 29.5. 7.6.2017 1.DAN, PONEDELJEK, 29.5.2017, MARIBOR (SLO) GURGULYAT (BG), 868 km Ob 5.00 uri zjutraj se zberemo na parkirišču

Prikaži več

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332 Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 216/217] QUESTIONS RESPONSES 332 SUMMARY INDIVIDUAL Accepting responses Insights Average.7/7 points Median /7 points Range -6 points Total points distribution No.

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

BC Naklo Strahinj Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA

BC Naklo Strahinj Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA BC Naklo Strahinj 99 4292 Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA Datum meritve Lokacija meritve Merjenje temperatur 19.2.2014 20.2.2014 21.2.2014 22.2.2014 23.2.2014 46.292418 SGŠ

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Veterinarska fakulteta 5_Navodil MIŠVF Pferdeklinik am Kottenforst http://www.pferdeklinikkottenforst.de/ Nemčija, zvezna dežela Severno PorenjeVestfalija, Blizu krajev Köln in Bonn ter meje z Belgijo.

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd Za gurmanske užitke Maxi catering, Trg republike 1, 1000 Ljubljana Tel: +386 (0)51 285 336, www.maxi.si/catering Maxi catering V življenju so priložnosti, ob katerih želimo svojim najbližjim, prijateljem,

Prikaži več

Prijetno dopoldan v vrtcu

Prijetno dopoldan v vrtcu DOPOLDANSKO DRUŽENJE TREH GENERACIJ V VRTCU (BRALNA DELAVNICA Z USTVARJANJEM) VRTEC PRI OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ DIPL. VZG. VLADKA ŽAJBER PREDNOSTNO PODROČJE VRTCA V 2018/19 GOVORNO JEZIKOVNO Opažamo,

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Hvaru Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke... Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

OPIS IN PREDSTAVITEV PROJEKTA Uradni naziv projekta: ŠPORTNO-DOBRODELNI PROJEKT OKROG SLOVENIJE 2019 za male viteze Krajša oblika zapisa naziva: OKROG

OPIS IN PREDSTAVITEV PROJEKTA Uradni naziv projekta: ŠPORTNO-DOBRODELNI PROJEKT OKROG SLOVENIJE 2019 za male viteze Krajša oblika zapisa naziva: OKROG OPIS IN PREDSTAVITEV PROJEKTA Uradni naziv projekta: ŠPORTNO-DOBRODELNI PROJEKT OKROG SLOVENIJE 2019 za male viteze Krajša oblika zapisa naziva: OKROG SLOVENIJE 2019 Web stran projekta: FB stran projekta:

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v Kataloniji Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA! Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES mesto ekscentričnega umetnika Dalíja,

Prikaži več

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug VELJA OD 1.1.2014 DO 5.1.2014 ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 6:00 Zajčje uganke (800) Medvedek Benjamin (800) Medvedek Benjamin (800) 6:00 6:30

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala 1. oktober NEDELJA, 1. 10 6:00 Tedenski izbor Na obisku 12.00 redni blok 12:50 (7,2 EUR) 13:00 Prvi dnevnik blok pred šport 13:20 blok pred vreme 13:25 14:00 Ptuj 2017 3. del Zabava redni blok 16:55 (9,6

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

Poved in stavek

Poved in stavek Poved in stavek POVED je najmanjša enota besedila. POVED (nekaj pove) je zaokrožena skupina pomensko in oblikovno povezanih besed. Je srcu laže mi pri postalo. Pri srcu mi je postalo laže. Logično povezane

Prikaži več

Bosna, Dalmacija, 2010

Bosna, Dalmacija, 2010 Bosna, Dalmacija, 2010 (Bosna in Dalmacija v štirih dneh, od 2. do 6. novembra 2010, ki sva si ju ogledala Vijola in Bojan) Tokrat sva se na potovanje odpravila sama z ženo. Izkoristila sva sinov odhod

Prikaži več

PPT

PPT Koliko vas stane popust v maloprodaji? Kako privabiti kupce v trgovino in kako si zagotoviti, da se vrnejo? Kakšni so učinki popustov na nakupe? V raziskavah so ugotovili, da se ljudje zaradi popustov

Prikaži več

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7 INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od 4. 7. do 7.8. 2016 Kraj izmenjave Mesto Padang je za naše standarde

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

Reško jezero pri Kočevski Reki

Reško jezero pri Kočevski Reki PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 105 Ime lokacije Reško jezero pri Kočevski Reki Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica JEZERO P1 opomba: umetno jezero na ponikalnici Reka (Reškem potoku).

Prikaži več

nyc_

nyc_ New York City Ugriznite v veliko jabolko kot znajo samo Newyorčani. 6 dni / Cena: od 1295 28. 4. do 3. 5. 2020 Različne možnosti podaljšanja z vodenjem na daljavo: Washington ali Toronto z Niagarskimi

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič

Poročilo medijskih objav LIONS KLUB Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB Press CLIPPING d.o.o., Kraljevič Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 27.08.2012 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 2 3 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

Postopek poracuna 2007 za JU

Postopek poracuna 2007 za JU POSTOPEK PORAČUNA PLAČ V JAVNEM SEKTORJU ZA OBDOBJE JANUAR-JUNIJ 2007 Ljubljana, julij 2007 verzija 1.00 Stran - 1 Skladno z objavo Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o sistemu plač v javnem sektorju

Prikaži več

Anketa o prometu v Občini Škofja Loka Spoštovani! Občina Škofja Loka izdeluje Celostno prometno strategijo Občine Škofja Loka (CPS). Da bo CPS Občine Škofja Loka čim bolj prilagojena zahtevam in željam

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 IGRE NA SREČO IN NEVARNOSTI ZASVOJENOSTI Pripravile: FKPV - Komerciala I IGRALNIŠTVO Seminarska naloga Marec 2012 HAZARDERSTVO: RAZVADA, BOLEZEN, POSEL? Iskanje tveganja in tveganje prekletstva Magična

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019 DRINA TARA MOKRA GORA IPA klub Ljubljana v sodelovanju s Kompasom vabim člane IPA in prijatelje na izlet po Srbiji in Bosni. VABIMO VAS NA NEPOZABEN IZLET V SRBIJO IN BIH. OBISKALI BOSTE BAJINO BAŠTO,

Prikaži več

(Microsoft Word - Hidrolo\232ko porocilo.docx)

(Microsoft Word - Hidrolo\232ko porocilo.docx) Ljubljana, 23. 10. 2015 Hidrološko poročilo o visokih vodah v dneh med 11. in 18. oktobrom 2015 Predhodna velika vodnatost rek, nasičenost tal z vodo in pogoste padavine od 10. do 15. oktobra so povzročile

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, :00 Infokanal otro

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, :00 Infokanal otro Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1.-6. januar TOREK, 1.1. SREDA, 2.1. ČETRTEK, 3.1. PETEK, 4.1. SOBOTA, 5.1. NEDELJA, 6.1. 10.00 12.00 novoletni program Dobra ura Dobra ura Svet v letu 2012 Slovenija

Prikaži več

do i do BALE / VALLE ISTRA HRVAŠKA

do i do BALE / VALLE ISTRA HRVAŠKA 27.03. do 14.06. i 24.08. do 11.10. BALE / VALLE ISTRA HRVAŠKA 10:00-14:00 ZA BIVANJE min. 4 NOČI V MOBILNI HIŠICI ali min. 7 NOČI NA PARCELI / KAMPIRNEM MESTU DOBITE DARILNI BON ZA 1 TEČAJ JADRANJA trajanje

Prikaži več

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03)

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03) v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI 57097259, MŠ: 5495016 TRR: 24302-9003866089 tel.: (03) 898 60 00, /fax: (03) 898 60 20 E-mail: vtv.studio@siol.net, http://www.vtvstudio.com

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj Številka: 9000-0005/2019 Datum: 22. 5. 2019 OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranja na javnih parkiriščih v Občini Kanal ob Soči - predlog

Prikaži več

PROGRAM 5. MEDNARODNE KONFERENCE»VODA ZA JUTRI«Petek, 11. oktober 2019 Rogaška Slatina Reka Karlovac Rogaška Slatina Prihod udeležencev in p

PROGRAM 5. MEDNARODNE KONFERENCE»VODA ZA JUTRI«Petek, 11. oktober 2019 Rogaška Slatina Reka Karlovac Rogaška Slatina Prihod udeležencev in p PROGRAM 5. MEDNARODNE KONFERENCE»VODA ZA JUTRI«Petek, 11. oktober 2019 Rogaška Slatina Reka Karlovac Rogaška Slatina 6.30 7.00 Prihod udeležencev in prijava, Hotel Slovenija, Rogaška Slatina 7.00 Odhod

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor 1 8 9 3 PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem informacije in prijave na: 041 874 887 (Marko) pdkamnik@siol.net

Prikaži več

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa  in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE  pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji Klavdija PERGER, direktorica TGZ Slovenije in koordinatorka SRIP trajnostni turizem

Prikaži več

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20 PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 2011 1. AT KAZALO VSEBINE KAZALO SLIK Komentar [JC1]:

Prikaži več

Jedilnik : Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek PRAZNIK, POUKA PROST DAN Torek Cor

Jedilnik : Dan Zajtrk Dopoldanska malica Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek PRAZNIK, POUKA PROST DAN Torek Cor Zajtrk Cornflakes ali čokolino ali čokoladne kroglice / gluten sledi oreščkov Mleko Sadje * Mleko Piščančji ražnjiči / gorčično seme Dušen riž z zelenjavo **Jabolčnik Miš Sadni kefir / mleko Koruzna žemljica

Prikaži več

1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijate

1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijate 1 2 Planica je eden najbolj odmevnih in najbolje organiziranih zimsko-športnih dogodkov v Evropi in ponuja priložnost za sprostitev z družino, prijatelji, sodelavci. Dogodki v Planici omogočajo tudi edinstvene

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

Urnik Treningov 3K Velenje_2017_2018

Urnik Treningov 3K Velenje_2017_2018 Triatlon klub Velenje +386 41334028 info@trivelenje.com Gubčeva cesta 20, 3320 Velenje, Slovenija 17. september 2017 SODELOVANJE TRIATLON KLUBA VELENJE s PLAVALNIM KLUBOM VELENJE (PK) ter ŠRK VELENJE in

Prikaži več

MESEC DATUM DAN 2.A 2.B 2.C 2.D 2.E 2.F 2.G september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda septembe

MESEC DATUM DAN 2.A 2.B 2.C 2.D 2.E 2.F 2.G september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda septembe september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda september 6 četrtek september 7 petek september 8 sobota september 9 nedelja september 10 ponedeljek september

Prikaži več

K A Z A L O

K A Z A L O Objekti Zveze delovnih invalidov Slovenije za izvajanje programa ''Ohranjevanje zdravja'' Ljubljana, 2018 K A Z A L O IZOLA APARTMAJI V SIMONOVEM ZALIVU... 4 ČATEŽ HIŠICE V TERMAH ČATEŽ... 14 ROGAŠKA

Prikaži več

Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx

Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx ROMANTISCHE STRAßE-SEPTEMBER 2012 Na nek vroooč poletni večer sedim ob zemljevidu Evrope in gledam poti, ki sva jih v najini kratki avtodomarski karieri prevozila in uživala ob njihovih lepotah in zanimivostih,nakar

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Predstavitev Episcenter programov zvestobe Primerjalna analiza cen in rokov prenosa izvajalcev poštnih storitev na izbranih produktih v Republiki Sloveniji v letu 2013 September 2013 Naročnik: Agencija

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

D3 V2 brosura net

D3 V2 brosura net Oktober 2012 Najboljša televizija v visoki ločljivosti. Na pogled POPOLNA. Na dotik ENOSTAVNA. Občutno PRIJAZNA. Najboljša izkušnja pred televizorjem. Zavedamo se, da dobra televizijska vsebina običajno

Prikaži več

Microsoft Word - proste_kapacitete.doc

Microsoft Word - proste_kapacitete.doc Slovenija Strunjan Apartmaji Salinera** 21.08. 31.08. 1/5+1 APP**, 7x NA 924 /os Hotel Salinera***/**** 26.08. 31.08. AKCIJA 1/2+1 standard, 5x POL 280 /os 1/2+1 superior, 5x POL 315 /os OTROK DO 12 LET

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BUTIČNA SLOVENIJA K A K O B U T I Č N O S T R A Z U M E T R G & A L I S M O P R I P R A V L J E N I N A R E A L I Z A C I J O N A Š E O B L J U B E Z E L E N E B U T I Č N E S L O V E N I J E Miša Novak,

Prikaži več

Moje ugodnosti marec/april Ugodno razvajanje za pomladne dni

Moje ugodnosti marec/april Ugodno razvajanje za pomladne dni Moje ugodnosti marec/april Ugodno razvajanje za pomladne dni www.dm-drogeriemarkt.si www.facebook.com/dmslovenija V S O D E LOVA N J U S za 50 60% popust akademija licenja Naučite se konture kot profesionalke

Prikaži več

Uspešno mednarodno prijateljsko srečanje esperantistov Brežice, V organizaciji Kluba esperantistov Posavja (KEP), ki ga vodi mag. Anton M

Uspešno mednarodno prijateljsko srečanje esperantistov Brežice, V organizaciji Kluba esperantistov Posavja (KEP), ki ga vodi mag. Anton M Uspešno mednarodno prijateljsko srečanje esperantistov Brežice, 25. 07. 2015 V organizaciji Kluba esperantistov Posavja (KEP), ki ga vodi mag. Anton Mihelič, in Združenjem za esperanto Slovenije (ZES)

Prikaži več

Poročilo

Poročilo Močan veter od 16. do 19. januarja 17 Splošna vremenska slika Že v petek, 13. januarja, je hladen in vlažen polarni zrak iznad severnega Atlantika preplavil zahodno Evropo, hladna fronta pa je popoldne

Prikaži več

Izvir Krupe

Izvir Krupe PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 73 Ime lokacije Izvir Krupe Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica Zemljepisna lega REKA P1 opomba: naravni spomenik zahteva primerno obnašanje vseh obiskovalcev,

Prikaži več

DNEVI IDE/OIV: Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan

DNEVI IDE/OIV: Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan DNEVI IDE/OIV: 24. 28. 9. 208 Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan pa prinesejo svojo. Ponedeljek, 24. 9. 208 Dnevi IDE:.

Prikaži več

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (

Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika ( Sporočilo za medije VODENI OGLEDI ZA TURISTE IN DOMAČINE VSAK KONEC TEDNA Znamenitosti, mestne zgodbe in za povrh obisk izbranega urbanega ponudnika (Maribor, 31. maj 2017) Zavod za turizem Maribor Pohorje

Prikaži več

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano ZADOVOLJSTVO DIJAKOV S ŠOLSKO PREHRANO Primerjava šolskih let 2015/16, 2016/17, 2017/18 Vzorec Poklicni program (SPI) Strokovni program (SSI) Gimnazija (GIM) Skupaj 2015/16 0 190 40 230 2016/17 50 115

Prikaži več

NO_

NO_ Melodični jug ZDA 11 dni 2.195 18. 4. do 28. 4. 2020 Vrhunci potovanja: Martin Luther King, močvirje delte reke Missisipi, uživanje v poslušanju mojstrov jazz, blues & country glasbe, južnjaška kulinarika,

Prikaži več

Junij2018

Junij2018 ILEGALNE MIGRACIJE NA OBMOČJU REPUBLIKE SLOVENIJE V obdobju od 1. januarja do 30. junija 2018 so policisti na območju Republike Slovenije obravnavali 3.427 ilegalnih prehodov državne meje. Lani so obravnavali

Prikaži več

IZBOR KRAJŠIH PRVOMAJSKIH POČITNIC ID do 5 dni ID 5691 SLOVENIJA - STRUNJAN OTROK OTROK SLOVENIJA - IZOLA do 10. leta BREZPLAČNO do 6. leta BREZ

IZBOR KRAJŠIH PRVOMAJSKIH POČITNIC ID do 5 dni ID 5691 SLOVENIJA - STRUNJAN OTROK OTROK SLOVENIJA - IZOLA do 10. leta BREZPLAČNO do 6. leta BREZ IZBOR KRAJŠIH PRVOMAJSKIH POČITNIC ID 22222 do 5 dni ID 5691 SLOVENIJA - STRUNJAN SLOVENIJA - IZOLA do 10. leta do 6. leta hotel SALINERA 3* hotel DELFIN 3* v sobi 1/2 TWC T SAT TV - standard v sobi 1/2

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok 1. - 2. september SOBOTA, 1. 9. NEDELJA, 2. 9. 6:00 Kultura Tedenski izbor Osvežilna fronta mladinska dokumentarna serija Z Mišo... Nedeljska maša 12.00 redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0

Prikaži več

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana, 3. 6. 1 Močan veter in nalivi med prehodom hladne fronte 11. maja 1 Splošna vremenska slika Dne 11. maja se je nad severozahodnim in deloma osrednjim, severnim

Prikaži več

Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro

Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro Največ popustov na enem mestu Sicer smo že globoko v pomladi, ampak nam vreme še vedno malo nagaja. Vendar, kot pravijo, vsako slabo je za nekaj dobro in zato je takšno muhasto vreme pravi čas za obisk

Prikaži več

Pred nočno izmeno grem spat v trajanju:

Pred nočno izmeno grem spat v trajanju: Vpliv nočnega dela na počutje in zdravje zaposlenih v DARS in v policiji Helena Pleslič Srečanje promotorjev zdravja Slovenije 9. december 2016 Cirkadiani ritem pri človeku 00.00 (polnoč) 2.00 najgloblji

Prikaži več

SSIS-GIC

SSIS-GIC Spoštovani vinogradniki, pred nami je 47. Praznik refoška in slovenske Istre. Tudi z letošnjim našim skupnim praznikom želimo, da je bolj prepoznaven in privlačen za obiskovalce iz vse Slovenije kot tudi

Prikaži več

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski program je osnovan na individualni obravnavi posameznika in namenjen vsem ki se spopadajo z izgorelostjo, vsem ki bi

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več