Beseda novega župnika

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Beseda novega župnika"

Transkripcija

1 ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2018 od do DECEMBER številka 12 Prvi častilci Kaj se vam zdi, pastirci vi, al' ste kaj slišali? Veseli glas gre dol do nas, 'z nebes veseli glas. (ljudska božična pesem) Ko se je Jezus rodil, so bili pastirji prvi, ki so hiteli k votlini gledat, kaj se je zgodilo. Ne glede na to, ali jih je k votlini gnala nenavadna svetloba tiste noči, veseli glas iz odprtega neba ali čisto običajni človeški glasovi, ki so prihajali iz votline tja so tekli, ker so vedeli, da se je tam zgodilo nekaj zelo neobičajnega. Pastirji tiste noči pa niso bili prijazni in mili pastirci, kakršni so se po stoletjih ohranili v ljudskih pripovedih in pesmih. V resnici so bili to divji možje z zaraščenimi obrazi in palicami v rokah, kot jih opisuje poljski pisatelj Jan Dobraczyński. Piše, da so bili oblečeni v živalske kože, za pasovi so imeli nože in sekire. Govorili so v lastnem jeziku, saj so nenehno potovali in s seboj vodili tudi ženske in otroke. Prenekateri so se ukvarjali z ropanjem, pa tudi niso se kaj dosti držali čistosti in pravil Postave. Življenje jih je utrdilo in jih privadilo na boj z divjimi zvermi, zato so bili grobi in odljudni. Ljudje so se jih bali in so pred njimi zapirali vrata svojih domov.

2 Težko si je zamisliti, da so bili prav ti»divjaki«tisti, ki se jim je v življenju, kakršnega so živeli, zdelo vredno ustaviti se ob novorojenčku. Še težje si je predstavljati, od kod so v svoji divjosti našli toliko miline, da so pred majhnim otrokom pokleknili in ga počastili. A pastirji so bili iskreni, ko so Jožefu zatrjevali, da so slišali glasbo, ki je tiste noči prihajala z neba in jim naročila, naj poiščejo dojenčka, ki se je pravkar rodil. Trdili so, da to gotovo niso bile sanje, ker sanje se sanjajo enemu človeku, ne pa vsem naenkrat. Njihova modrost je bila zelo kleno življenjska. Jožef ni vedel, o kakšnih glasovih so govorili in stežka jih je spustil v hlev. Bal se je, da gre za prevaro in da mu hočejo ugrabiti dete. A pastirji so drug za drugim vstopali, previdno, po prstih, čudno ponižno. Njihov nevarni, bojeviti videz je nekam poniknil. Drug za drugim so odlagali svoje darove, ki so jih prinesli, in zrli v Novorojenega, konča njihov opis poljski pisatelj. Vprašanje, ki si ga ljudje zastavljajo znova in znova je, zakaj se Bog najprej razodene in pusti prepoznati tako navidez neprimernim ljudem? Pastirjem namesto velikim duhovnikom? Divjakom namesto vzgojenim ljudem? Brezbrižnežem do Postave namesto najbolj pobožnim? Človek bi za prvi poklon Jezusu izbral popolnoma drugačne ljudi in tudi načine, da bi mu zagotovil dostojen sprejem in zadostno slavo. A Bog je s svojim izborom pokazal, da se tisto, kar je zanj resnično vredno, skriva drugje, kot tam, kjer pričakujemo mnogokrat prav v notranjosti»drugačnih«ljudi. Pastirji so bili v svoji kruti vsakodnevni borbi za preživetje in za golo življenje potisnjeni tako zelo na rob, da so odvrgli vsako izumetničenost, neiskrenost, zvijačnost, preračunljivost Zmožni so bili prepoznati resnico sploh kar so videli in slišali s svojimi do konca izostrenimi čutili. Ni jih vznemirilo in motilo, da je šlo tisto noč za nenavadne in čudne pojave, kot je pesem z neba in neobičajno naročilo. Imeli so ves pogum, da to, kar so morali storiti, storijo. Predvsem pa so znali biti pristno spoštljivi pred tistim, za kar so čutili, da jih presega. V njihovi notranjosti je bilo veliko prostora, da se čudijo in občudujejo, saj niso bili prenapolnjeni s samim sabo. Kot taki so bili kljub svoji neomikanosti in samosvojosti izjemni prvi častilci iskreni, zavzeti in preprosti. Naj letošnji advent tudi nam prinese tak klic, ki bo imel moč, da nas navduši in povabi na povsem nov način. Naj nam navrže zavzetosti in poguma, da mu sledimo vse do jasli in pristnega občudovanja Božjega Deteta.

3 Obvestila za mesec december V času od 3. do 16. decembra v nujnem primeru pokličite gospoda Mirota Šlibarja na tel ali se obrnite na g. Antona Štruklja po sveti maši, ki je na Brezovici. V adventnem času je vsak delavnik ob 6:00 uri molitev hvalnic v Catehumeniumu na Brezovici nasproti župnišča. V decembru ne bo srečanja ŽPS v župniji, ker je dekanijsko srečanje vseh članov ŽPS, v nedeljo, 2. decembra, ob uri na Viču. Lepo povabljeni. Molitvena skupina Beseda Življenja je v ponedeljek, 3. decembra po večerni sv. maši. Naslov srečanja za mesec december je:»veselite se vedno v Gospodu«(Flp 4,4). V sredo, 5.12., na predvečer sv. Miklavža bo sv. Miklavž obiskal otroke na Brezovici v Brezovi dvorani OŠ Brezovica, ob uri. Pred prihodom sv. Miklavža bo ogled dramske igre, ki jo pripravljajo mladi, animatorji župnije Brezovica. Na Logu je obisk sv. Miklavža v dvorani gasilskega doma ob uri. Na prvi petek, 7.12., je ob 15h na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši bo molitev pred Najsvetejšim do 20:30 ure, ki jo pripravi zakonska skupina Vnanje Gorice. Obisk starejših in bolnih na domu ne bo na prvi petek v mesecu decembru. Obisk bo šele pred praznikom Jezusovega rojstva, v petek, 21. decembra. Domači sporočite za obisk svojcev, starejših, ki za božične praznike ne morejo v cerkev, da jih obišče duhovnik na domu; pokličete lahko na tel.: ali sporočite na e-pošto jozef.poje@rkc.si. Na prvo soboto, 8. decembra, je zvečer pred sv. mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim, po maši pa litanije Matere Božje. Ta dan obhajamo Marijin praznik: Brezmadežno spočetje Device Marije. Praznujemo začetek življenja Božje matere, devet mesecev pred njenim rojstvom.

4 Na ta dan, 8.12., imajo pevci Mešanega pevskega zbora Brezovica strokovno ekskurzijo v Zasavje ter zvečer v Litiji ob uri sodelovanje pri sv. maši in koncert. Skavtski petek je 14. decembra. Pri sveti maši sodelujejo skavti. Božično novoletni koncert v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Logu je v soboto, 15. decembra, ob uri. Nastopala bo pevska skupina Cintare. Antonov večer je v soboto, 15. decembra, ob uri v Marijinem domu. Z nami bo p. dr. Christian Gostečnik in dr. Tanja Repič Slavič. Na predavanju z naslovom Novo upanje za letošnji božič nam bosta spregovorila o pripravi na božične praznike. Kako naj se pripravimo, da ne bo hitenja, napetosti, prepirov in praznine? Kako naj praznujemo, da bomo drug z drugim zares povezani? Kako naj praznujejo tisti, ki trpijo, so bolni ali nekoga pogrešajo? Kako naj praznujejo osamljeni? O teh in še drugih temah nam bosta spregovorila s psihološkega in duhovnega vidika. Lepo povabljeni. Orgelska maša je tretji petek v mesecu decembru, 21. decembra, ob 19:00 na Brezovici. Začetek božične devetdnevnice je v nedeljo, 16. decembra. Vsak večer med tednom bomo pričakovali prihod Odrešenika. Otroci bodo s svečkami oblikovali sprevod po cerkvi in spremljali sv. Jožefa in Marijo na poti v Betlehem. Povabljeni starši skupaj z otroki. Srečanje ministrantov je v soboto, 22. decembra, ob uri na Brezovici. Dramska igra z naslovom Noč v Betlehemu, ki jo pripravlja skupina otrok z imenom MKI, je v soboto, 22. decembra, po večerni maši v Marijinem domu in nato še v nedeljo, 23. decembra, po sv. maši, ki je ob uri na Brezovici. Igra prinaša sporočilo, kaj lahko povzročijo naše besede in naša ravnanja. Ljudje (gostilničarji) so odslovili Jožefa in Marijo, ne da bi se zavedali, da so odslovili Jezusa, Odrešenika, po katerem bi lahko vse dobili

5 V soboto, 22. decembra, na predvečer 4. adventne nedelje bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema v našo župnijo. Sprejeli jo bomo pri večerni sveti maši. Luč miru boste lahko prejeli tudi pri vseh nedeljskih mašah, 23. decembra. Sveta spoved pred božičnimi prazniki: spoved bo v času božične devetdnevnice pred sveto mašo. Spovedni dan pa bo na četrto adventno nedeljo, 23. decembra, od 17:00 ure dalje, ko bo na voljo več spovednikov. Vzemimo si čas za duhovno pripravo na praznik Gospodovega rojstva. Gospod nam govori prek Božje besede, ki je v Svetem pismu, deluje pa po svetih zakramentih. V ponedeljek zvečer, 24. decembra, je prvi sveti večer ki je pred praznikom Jezusovega rojstva. Na sveti večer je maša na Logu v kapeli ob 17:30 uri. Otroci in starši ste povabljeni, da z baklami ali svetilkami pridete k sveti maši v cerkev. Na prvi sveti večer je sveta maša prav tako ob 17:30 v Vnanjih Goricah in nato na Brezovici ob 19:00 uri. S polnočnico ob 24:00 na Brezovici vstopamo v skrivnost rojstva Jezusa Kristusa. Naj bo to noč miru in veselja, da nam je Bog tako blizu, da želi živeti z nami! Pol ure pred polnočnico, ob 23:30 uri se bo začela Božičnica duhovna priprava na sveto mašo. Oblikovali jo bodo solisti in MePZ Brezovica pod vodstvom Toneta Rozmana. Vezno besedilo za božičnico je pripravila Alenka Klemenc, ki bo program tudi povezovala. Na praznik Jezusovega rojstva Božič, 25. decembra, bodo svete maše kakor v nedeljo: ob 7:00 Brezovica, 8:30 Vnanje Gorice in Log - kapela in ob 10:00 Brezovica. Dan samostojnosti in enotnosti je na praznik sv. Štefana, diakona in prvega mučenca, 26. decembra. Sveta maša za domovino bo v Dragomeru v cerkvi ob 10:00 uri. Praznik Svete Družine je na prvo nedeljo po božiču, 30. decembra. Ta dan bo pri vseh svetih mašah blagoslov otrok.

6 V ponedeljek, 31. decembra, je zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo. Ta dan je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za čas življenja, ki je pred nami. V času po Božiču, do 6. januarja, ni veroučnih in drugih srečanj, je pa obisk svete maše na praznik Gospodovega razglašenja ali Svetih treh kraljev, v nedeljo, 6. januarja. V soboto zvečer pred praznikom je tretji sveti večer. Verouk se zopet začne v ponedeljek, 7. januarja Ostala obvestila Koncert Božič v Ljubljani 2018 je 25. decembra 2018 ob 19.30, v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Nastopal bo Simfonični orkester Cantabile z Vokalno skupino Gloria, Gloria zbor, MePZ Adoramus Logatec. Sodelujoči: Marjan Grdadolnik, dirigent; Matej Avšič, koncertni mojster; Tomaž Pirnat, zborovodja; Ljoba Jenče, glas; Eva Hren, glas; Nataša Trček, sopran; Anton Habjan, bariton; Patricija Avšič, violina; Marjan Bunič, umetniška beseda; Damijan Bogataj, producent; Henrik Neubauer, režiser Koncertni večer je tradicionalni in ob prazniku osrednji glasbeni dogodek v prestolnici. Praznični večer se bo začel izvedbo uverture na tradicionalno ljudsko božično pesem. V nadaljevanju bo koncert zaznamovan z glasbo od baroka do romantike. V koncertnem programu bo nastopila tudi 10-letna violinistka Patricija Avšič. Drugi del prazničnega koncerta bo namenjen sodobni duhovni glasbi. Vstopnice in nakup: 12, 15, 18, 20. Informacijsko središče in prodaja vstopnic Cankarjev dom (podhod Maximarketa) in pri pooblaščenih prodajalcih: Petrol, ) pri g. Damjanu Furjanu (tel ). Dodatne informacije: info@cantabile.si ali Evropsko novoletno srečanje mladih bo v Baslu, ki je na tromeji med Švico, Nemčijo in Francijo. Več preberite na:

7 Iz novembrske seje ŽPS Iz priročnika Eno srce in ena duša smo spregovorili o gostoljubnem družinskem domu. Dom, v katerem se družinski člani dobro počutijo, je tudi gostoljuben in odprt za druge. Takšne bi morale biti tudi naše župnije: dom, za katerega župljani skupaj skrbimo, dom, ki je odprt za vse in v katerem so vsi dobrodošli. Pa tudi dom, v katerem smo med seboj tesno povezani, premagujemo medsebojne razlike in v katerem vsak v skladu s svojimi darovi poskrbi za tisto področje dela, ki je njemu lastno. Navezuje se na sobotno srečanje, katerega smo se v soboto, , udeležili nekateri člani ŽPS in predstavniki skupin (župnik Jožef Poje, Severin Maffi, Drago Stanovnik, Viktor Poličnik in Jožica Perne) v Škofovih zavodih. Pater Miran Špelič je spregovoril o vidiku služenja Cerkvi v zgodovini krščanstva. Sledile so delavnice po skupinah: bralci beril, krasilke, pevci, izredni delivci obhajil, člani ŽPS Povzetek lahko preberete na spletni strani Urada za like ob 16:00 uri je dekanijsko srečanje ŽPS na Viču (Jožica Perne opomni člane na udeležbo). Decembra rednega srečanja ŽPS ne bo, zato pa se udeležimo dekanijskega srečanja , ob 6:00 uri, v adventnem času se začnejo hvalnice v Neokatehumenumu , na predvečer sv. Miklavža, bo predstava ob 18:00 uri v Brezovi dvorani na OŠ Brezovica. Animatorji že pripravljajo igrico. Miklavževanje na Logu se začne ob 17:00 uri je ekskurzija za pevce v Litijo in Zasavsko Sveto goro. Antonovi večeri: dr. Christian Gostečnik in dr. Tanja Repič Slavič / Novo upanje za letošnji Božič Viki Grošelj/ Moji vzponi in iskanja Klemen Lajevec / Stvarstvo skozi fotografski objektiv p. Branko Cestnik / V čem so mladi danes drugačni? mladi zdravniki: Tina Poličnik in zakonca Porenta / Misijonsko delo v Zambiji Božični večer: sv. maše: Brezovica ob 19:00 uri, Vnanje Gorice in Log ob 17:30 uri. Ob 24:00 polnočnica. Pol ure pred polnočnico je Božičnica v pesmi in besedi. Po polnočnici pogostitev s čajem in kuhanim vinom blagoslov soli na praznik svete družine je blagoslov otrok je zahvalna sveta maša ob 19:00 uri. Poda se pobuda, da se pri nedeljski jutranji maši poskrbi za petje.

8 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Frančišek, red. BR 19 zahvala Mariji za zdravje in sv. Antonu za uslišane prošnje (Č.O.) tor sv. Janez Damaščan BR 19 + Marija in Anton Kavčnik sre sv. Saba, opat BR 19 za spreobrnjenje grešnikov za zdravje in zahvalo ob 80. letnici življenja čet sv. Nikolaj (Miklavž), škof BR 8 ++ Gršakovi in ++Dobrovoljčevi + Marija Šerjak pet sv. Ambrož, škof prvi petek BR 19 + Silvo Puc in ++ starši + Rudolf Rauh, 30. dan + Ivan in ++ starši Rep sob BREZMADEŽNO SPOČETJE DEVICE MARIJE prva sobota ned 2. adventna nedelja sv. Bernard, red. branje Božje besede LG: Helena Kavčič in Lojzka Šarabon branje Božje besede VG: Jožica Perne in Peter Rožmanec BR 19 BR 7 LG 8 30 VG Staretovi in ++ Grogcovi ter + Ivan Čamernik + Anton Brlan, obl. + Marija Oblak + Ivana Marija Vrčon + Tomaž Rupnik v čast sv. Mariji Pomagaj in za zdravje + Erika Mihelčič, obl. in + Marta Jurjevčič + Stane, Veronika in Janez Verbič ter ++ Trček za žive in pokojne župljane + Patrick Onuorah + Stane Štrukelj ++ iz družine Turk in Rode + Frančiška Jesenovec, obl. ++ Gajštrovi in ++ Kušar + Marija Novak v čast sv. Mariji Pomagaj za pomoč v težavah + Valentin in Marija Židanek, obl. ter Anton Klemen in Ivica Zdešar + Ignac Kuclar, obl. in ostali iz družine Kuclar

9 9.12. ned 2. adventna nedelja Klara Mravlje in Karmen Rus VG 8 30 BR 10 + Terezija in Ignac Marinko ter ++ sorodniki + Štefan, obl. in starši Glavica + Marija Tompa in Tatjana Oblak ++ starši Seliškar in Ciril Klemenc +Andrej Kos, 2. obl. in starši Lončarič Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, 8.12., ob 8h: V Loki. GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Judita, sp. žena BR starši Kavčnik in starši Kršmanc tor sv. Damaz I. papež BR Pečan sre Marija iz Guadalupe BR 19 v priprošnjo sv. Mariji Gvadalupski čet sv. Lucija, mučenka BR 8 za duše v vicah pet sv. Janez od Križa BR 19 + Jožef Lukan + Metod Pezdir, 30. obl sob sv. Marija de Rosa, red. BR 19 + Marija Oblak + sin Franc, obl. ter ++ starša Franc in Marija Keršmanc ned 3. adventna nedelja sv. Albina, muč. BR 7 + Valentin Skodlar, obl. za žive in pokojne župljane branje Božje besede LG: LG Franc Gradišar, obl. in Rok Meglen in Miran Stanovnik ++ družina Gradišar branje Božje besede VG: Tanja Repič Slavič in Matevž Marinko VG Peter Gregorc, 20. obl. in + Ljudmila Gregorc + Ivan Klemen in Terezija Klemen + Stanislav Podkrajšek + Alojzij in Rozalija Kuclar, obl. ++ Modicovi + Ciril Opeka, 5. obl. in ++ iz družin Opeka in Ašic ++ starši, bratje in sestra Nartnik Florjan Kocbek in Vid Žitko BR 10 za zdravje na duši in na telesu + Ana Voglar + Ivana Marija Vrčon + Ciril Klemenc po osebnem namenu + Janez, Marija in Stane Sedej Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, , ob 8h: Tržaška c. od št. 348 do 362 parne.

10 GODOVI in SVETE MAŠE od do pon sv. Lazar, sp. mož BR 19 + Vida in ++ starši Tišler tor sv. Gacijan, škof BR 19 po namenu (V) sre sv. Urban III., papež BR 19 v zahvalo čet sv. Evgen, mučenec BR 8 + Frančiška Stanovnik za duše v vicah pet sv. Peter Kanizij BR 19 + Ela Koprivnik + Jožef Tomšič, duhovnik sob sv. Frančiška Cabrini BR 19 za žive in ++ iz družine Celarc in Pezdir ned 4. adventna nedelja sv. Bernard, red. branje Božje besede LG: Lea in Ida Šifrer branje Božje besede VG: Marija in Tadej Dolenc: Peter in Genči Buček BR 7 LG 8 30 VG 8 30 BR 10 + Jure Mahne za žive in pokojne župljane za zdravje otrok na duši in na telesu + Ižancev Nace, 20. obl. ter ++ starši, brata in sestre + Ludvik Modic + Viktor Brolih + Jožef Lukan + Majda Smrtnik + Jože in Marija Slana + Franc Kozole + Tomaž in ++ starši Brank, ter ++ starša, sestri in brata Kramar + Angela Tomanič + Ivan Čamernik Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, , ob 8h: Tržaška c. od Pavilijona do št. 501 in Pot terencev. GODOVI in SVETE MAŠE od do LG Matija Remškar in za srečno pot pon sv. Adam in Eva prvi sveti večer branje Božje besede LG: Mojca in Severin Maffi branje Božje besede VG: Vida Zdešar in Magda Burger Slavko in Edita Jesih pon polnočnica Jošt in Alenka Klemenc VG17 30 BR19 BR24 + Angela in Jože Lenaršič ter + Marijan Centa + Marija Židanek + Metka Novak, 1. obl. + Alojz Perger, obl. + Peter Lohak, 5. obl. + Ivan Slana, obl. in Janez Slana

11 tor GOSPODOVO ROJSTVO BOŽIČ branje Božje besede LG: Marinka in Janko logar branje Božje besede VG: Maja in Stane Leben Andrej in Ana Kodba sre DAN SAMOSTOJNOSTI IN ENOSTNOSTI BR 7 LG 8 30 VG 8 30 BR 10 BR 8 DR 10 + Marica Gorjan ++družina Šivic in Humilija Čepon za žive in pokojne župljane + Slavka Peterca in Milan Majer + Jakob in Jožefa Bogataj ++ Jesenovec + Ivan Kozina + Antonija Kozamernik + Stanislav Podkrajšek + Štefan Jaklin (za god) + Franci Kavčnik + Barica in Štefan Židov + Franci Sever + po namenu (V) + Ana in Franc Trček, obl. + Anton Čamernik ++ Žagarjevi iz Gorenja + Ivanka in Alojz Kavčnik čet sv. Janez, evangelist BR 8 + Anton in Marija Iskra + Janez Celarc + Ivanka in Teodor Pikec pet sv. nedolžni otroci BR 19 +Janez Sever ter starši in brat Cotar + Jože Žižek sob sv. Tomaž Becket, škof ned Nedelja Svete Družine sv. Vincencija, red. branje Božje besede LG: Joža Černetič in Majda Turk branje Božje besede VG: Andreja in Janko Marinko Vili in Hajdi Kosednar BR 19 BR 7 LG 8 30 VG 8 30 BR 10 + Marjan Oven, 1. obl. + Ivan Marinko ++ iz družine Marinko in Erbežnik + Ivan Pezdir, obl. za spreobrnjenje za žive in pokojne župljane + Jakob in Jožefa Bogataj + Vesna Meglen, obl. + Metka Novak, 1. obl. + Ana Voglar + Ciril Klemenc + Ciril, Jelka in Metod Lenaršič Čiščenje cerkve na Brezovici, sobota, , ob 8h: Na Brezno.

12 Dragomer Log Vnanje Gorice. Nox Sveti krst v decembru V novembru ni bilo sv. krsta v naši župniji. Letos je bilo v naši župniji krščenih sedemindvajset otrok. V lanskem letu v tem času pa dvaintrideset otrok. V novembru so od nas odšli v večnost Miro Jakomin (89), Podpeška 109, Brezovica, (Vnanje Gorice) Rudolf Rauh (76), Laze 11, Dragomer, (Dragomer) Metod Pezdir (65), Pot na Polane 13, Dragomer, (Brezovica) Letos je bilo cerkveno pokopanih sedeminštirideset naših župljanov. Preteklo leto je bilo v tem času pokopano triinštirideset naših rajnih. URADNE URE: vsak delavnik po sveti maši. Za pogovor ali pripravo dokumentov, od 16. decembra dalje, pokličite po telefonu: Jožef Poje, župnik, ali sporočite na e-pošto: jozef.poje@rkc.si KRST: Krstna nedelja je prva v mesecu, med sv. mašo, ki je ob 10h. POROKA: Za poroko se oglasite okoli dva meseca pred poroko. Več informacij o pripravi na krščanski zakon dobite na: POGREB: Ob smrti svojcev pokličite na (župnik), da se izbere dan in ura pogreba. Običajno je pogreb s sveto mašo. ŽUPNIJSKA KARITAS: Uradne ure - prvi četrtek v mesecu od 18h do 19h. BOLNIŠKI DUHOVNIK: v UKC Ljubljana in OI Ljubljana ŽUPNIJA BREZOVICA, Starovaška c. 19, 1351 Brezovica pri Ljubljani, župnik Jožef Poje Tel: ali 01/ , e-naslov: jozef.poje@rkc.si ali zupnija.brezovica@rkc.si TRR: SI

Microsoft Word - Pastoralni koledar doc

Microsoft Word - Pastoralni koledar doc PASTORALNI KOLEDAR ŽUPNIJE ŠMARJETA za pastoralno leto 2013/2014 Legenda Državni praznik (dela prosti dnevi) Nedelja Župnijska romanja Dejavnosti za člane ŽPS Dejavnosti mladinske in študentske pastorale

Prikaži več

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx Statistika leta 217 in napovednik leta 218 Za nami je leto 217, ki je bilo v veliko stvareh prelomno in je zaznamovalo našo župnijo. Večino dogodkov ste lahko ovrednotili in se jih spomnili z zapisom v

Prikaži več

Pred nami

Pred nami Leto II., št. 106, 20. nedelja med letom; 16.8.2015 Naša oznanila Cerkev čistijo iz Štrihovca, Bog povrni! Z današnjo nedeljo 16.8.2015 se spet vrača običajni nedeljski razpored sv. maš, torej ob 07.30

Prikaži več

Beseda novega župnika

Beseda novega župnika ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2016 od 30. maja do 26. junija 2016 številka 8 Srce Jezusovo Osem dni po prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Rešnje Krvi obhaja Cerkev slovesni praznik

Prikaži več

Je pred nami nov dan

Je pred nami nov dan NAŠE OBČESTVO Ljubljana Sv. Trojica Leto XXXV 9/2017 Biti Cerkev pomeni biti občestvo V homiliji na letošnje binkošti je papež Frančišek posvaril pred dvema ponavljajočima se skušnjavama:»prva je ta, da

Prikaži več

Beseda novega župnika

Beseda novega župnika ZVONČEK Župnija Brezovica Sv. Anton Puščavnik Leto 2018 od 28.5. do 1.7. JUNIJ številka 6 Biti duhovnik Blaženih juter trenutki največji: mašnik nad čudežem Božjim strmi: križani Jezus je v rokah njegovih,

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse

List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse List svetega Martina LETO XXXVI JANUAR 2015 ŠTEVILKA 609 Od pastirja k ljudstvu Vedno se ob pogledu na založene police s pirotehnični in sicer nadvse zabavnimi pripomočki, ki jih ponujajo ob koncu leta

Prikaži več

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B

Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo prinesel v šolo za razstavo Kdo je na sliki Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure B Lastnik fotografije Učenec, ki je fotografijo Leto nastanka fotografije 1949 Franc Černigoj z Ustij Jure Bajc, 8. r. Juretova pra stara mama in pra stari tata pri poroki; slikano na mostu čez reko Vipavo

Prikaži več

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon

PRIPRAVILA: Nevenka Šalamon PRIPRAVILA: JANUAR PON 7.jan 14.jan Nastop Velenje 21.jan 28.jan TOR 1.jan 8.jan Skupna tombola 15.jan 22.jan 29.jan SRE 2.jan 9.jan 16.jan 23.jan 30.jan Sv. maša ČET 3.jan Nastop RD Polzela 10.jan 17.jan

Prikaži več

DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014

DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014 DUHOVNA PRIPRAVA NA GOD BLAŽENEGA ALOJZIJA GROZDETA Novo mesto, maj 2014 O pojdi še k bratom, pomlad, jim upa v srca vlij, in novih jim moči prinesi in svetlih še nad. Pridi, pomlad, bl. A. Grozde Besedila

Prikaži več

VSEBINA I. MOLITVENE URE Molimo Jezusa S psalmi slavimo Gospoda Za edin

VSEBINA I. MOLITVENE URE Molimo Jezusa S psalmi slavimo Gospoda Za edin VSEBINA I. MOLITVENE URE...................... 7 1. Molimo Jezusa......................... 9 2. S psalmi slavimo Gospoda................ 27 3. Za edinost in vero...................... 49 4. Na čast Srcu

Prikaži več

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10.

LV5_12 Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 ČS: Četrtna skupnost Polje Datum: :25:44 Volitve v svet ČS / Proporcionalni - 1 VE Čas izr.10. Občina: 061 Ljubljana Stran: 1 od 5 VOLILNA ENOTA 01 Ime liste: 1 LISTA ZORANA JANKOVIĆA Preferenčnih glasov: 114 Glasov lista: 1879 6.07% 1 Anton Podobnik 56 2.98 2 Sonja Vegelj 7 0.37 3 Mirko Prapertnik

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst

KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Krst je novo rojst KRIŽEV POT»V krstu prerojeni«1. Pilat obsodi Jezusa na smrt Krst je novo rojstvo, novo življenje. Brez krsta bi zapadli zakonu izvirnega greha. Ko se spominjamo dejanja Pilatove obsodbe, vemo, da je to

Prikaži več

ŽUPAN OBČINA LOGATEC e: Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka: 013-1/201

ŽUPAN OBČINA LOGATEC   e: Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka: 013-1/201 ŽUPAN OBČINA LOGATEC www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 Številka: 013-1/2019-80 Datum: 4. 3. 2019 OBČINSKI SVET POROČILO O IZVRŠEVANJU

Prikaži več

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\))

(Microsoft Word - O\212T - Koledar prireditev \(1\) \(2\)) Občina KOLEDAR PRIREDITEV 2014 / informacije JANUAR Novoletni pohod Pohod - Vinji vrh Predstavitev v Promocija Qulandiji v Novem mestu Sejem 002014 Športno turistično Novo mesto 18.02014 Turistično Predstavitev

Prikaži več

tekmovalci_kat

tekmovalci_kat kategorija: Mulčki 1 13 Urh Luznar 2008 100 100 100 100 90 100 100 100 100 90 90 0 1070 2 12 Vid Šolar 2008 90 90 80 80 100 80 90 90 70 100 80 0 950 3 11 Miha Lušina 2008 60 80 90 90 70 90 80 80 40 70

Prikaži več

Je pred nami nov dan

Je pred nami nov dan NAŠE OBČESTVO Ljubljana Sv. Trojica Leto XXXIV 6-8/2014 Molitev za življenje Od petka, 30. maja, do sobote 7. junija je na pobudo gibanja Duhovniki za življenje (Priests for Life) potekala molitev k Svetemu

Prikaži več

Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom

Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom Lojze Kozar ml. Panonski cvetovi za Marijo ob stoletnici združitve prekmurskih slovencev z matičnim narodom vsebina Panonskim cvetovom na pot 7 Prvi cvet: Dežela ob rekah 9 Drugi cvet: sveta ciril in Metod

Prikaži več

Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: do: Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1

Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: do: Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1 Univerza v Ljubljani TEOLOŠKA FAKULTETA SEZNAM IZPITNIH ROKOV Obdobje od: 11. 6. 2018 do: 6. 7. 2018 Št. Datum Ura Predmet Popravljalec Predavalnica 1 11. 6. 2018 08:00:00 Religije in pravo (04678) - 3

Prikaži več

Poročilo - april 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje:

Poročilo - april 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: 1. 4. 2019 30. 4. 2019 Račun: SI56 6100 0001 3621 087 Začetno stanje: 15.776,91 EUR Breme: 12.345,49

Prikaži več

BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakost

BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakost BISTRIŠKI ZVON 6. POSTNA, CVETNA NEDELJA 25. 3. 1. 4. DUHOVNA MISEL: Čeprav je bil Jezus Kristus v Božji podobi, se ni oklepal svoje enakosti z Bogom, ampak je sam sebe izničil, tako da je prevzel podobo

Prikaži več

Štev

Štev Agencija za šport Novo mesto, Kettejev drevored 2, 8000 Novo mesto Tel.: 07 393 29 30, Fax.: 07 393 29 39, SI 44436513, www.as-nm.si Novo mesto, 28. 9. 2013 ŽENSKE DELAVSKE ŠPORTNE IGRE 2013 - KOLESARJENJE

Prikaži več

Test

Test M A R I J I N L I S T župnije Cirkovce 23. 6. 2019 LETO 16 ŠTEVILKA 25 12. navadna nedelja KDO JE JEZUS? Evangelij današnje nedelje nam pomaga odgovoriti na vprašanje»kdo je Jezus?«. Preberimo prvi del:»ko

Prikaži več

6

6 30. 6. 1. berilo: 1 Kr 19,16b.19-21; Psalm: 16;2. berilo: Gal 5,1.13-18; Evangelij: Lk 9,51-62 13. NEDELJA MED LETOM Jezusove zahteve do učencev Evangeljski odlomek ima dva dela: Najprej vidimo, kako Jezusa

Prikaži več

Microsoft Word - MO_Oznanila_julij2019_b.doc

Microsoft Word - MO_Oznanila_julij2019_b.doc znanila župnije Dolenja vas, Rokov lončarski zvon. letnik XXIX., št. 7, 1. julij 2019 Počitek Človek se uči celo življenje. In večinoma se učimo zato, da lahko delamo, kajti s tem, ko delamo smo koristni

Prikaži več

DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. SVETO LETO BOŽ

DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik.   SVETO LETO BOŽ DECEMBER 2015 LETO XXV 9 številka Izdaja ŽUPNIJSKI URAD IG, tel.: 01 420 25 50. Odgovorna oseba: Jože Pozderec, župnik. www.salve.si/ig SVETO LETO BOŽJEGA USMILJENJA Božje usmiljenje je veliko. Tako nas

Prikaži več

BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pris

BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pris BISTRIŠKI ZVON 33. NEDELJA MED LETOM 19. 11. 2017 26. 11. 2017 Čez dolgo časa pa je gospodar teh služabnikov prišel in napravil z njimi račun. In pristopil je tisti, ki je bil prejel pet talentov, in je

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnic

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnic Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Maj 2019 Dragi birmanci, drage birmanke! Apostoli so oznanjali celovitost evangelija pod vodstvom»duha resnice«(jn 16,13). Jezus je svojim učencem obljubil, da

Prikaži več

1. Ki je za nas krvavi pot potil Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nez

1. Ki je za nas krvavi pot potil Molite za nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nez 1. Ki je za nas krvavi pot potil 7.12.1991 nezvestega kardinala, nezveste škofe in duhovnike, ki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in nezvestobo sv. očetu, Cerkvi in Bogu. 5.8.1994 Ponovno vas vabim,

Prikaži več

Nrast_05_08.qxd

Nrast_05_08.qxd NOVA RAST le glasilo molivcev za duhovne poklice to XXII, april 2012, šte vil ka 2 Teden molitve za duhovne poklice na župniji Foto: I. Vinovrški M. Kramberger Daruj svoje srce Gospodu Daruj svoje srce

Prikaži več

Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom

Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom Mihaelov list Marija pa je vse te besede shranila in jih premišljevala v svojem srcu. (Lk 2,19) leto XXVI 2017 1številka 1 NOVA NASLOVNICA novim letom je pred nami nov Mihaelov Z list. Ta ima tudi letos

Prikaži več

Z A P I S N I K

Z A P I S N I K Cesta 2. grupe odredov 40, 1295 Ivančna Gorica tel: 01 7887 260, faks: 01 7887 265 e-mail:osticnalj@guest.arnes.si Z A P I S N I K 2. seje Sveta staršev Osnovne šole Stična v šolskem letu 2011/12, ki je

Prikaži več

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2016 št. 11 BOŽJE USMILJENJE, KI NAS POSEBEJ OBJEMAŠ V SMRTNI URI Mesec november je v znamenju spomina na naše rajne. Je v znamenju premišljevanja o minljivosti.

Prikaži več

Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OT

Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OT Jakobovo pismo leto XIV. - BOŽIČ - 24. december 2014 En sam božič je v letu, en sam večer je sveti, a njegovo sporočilo naj vse leto vam bo vodilo: OTROK ČUDEŽNO BITJE! TOPLO, ISKRENO, VEDOŽELJNO, IGRIVO,

Prikaži več

1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospo

1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospo 1. IKONA»Zasmilili so se mu in jih je začel učiti mnogo stvari.«izpostavljena VREDNOTA usmiljenje Predlogi za pesmi: Ovca zapustila je pastirja; Gospod, usmili se (Gospod, zdaj sem tukaj pred teboj); Vsi,

Prikaži več

DNEVI IDE/OIV: Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan

DNEVI IDE/OIV: Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan DNEVI IDE/OIV: 24. 28. 9. 208 Opomba: dijaki, ki so naročeni na malico, jo dobijo na enodnevni ekskurziji in pri dejavnostih na šoli, na športni dan pa prinesejo svojo. Ponedeljek, 24. 9. 208 Dnevi IDE:.

Prikaži več

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem tr

OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem tr OZNANILA ŽUPNIJE LJUBLJANA POLJE AVGUST 2012 Presveta Devica Marija! Ti si Jezusova mati: ti si ga pod srcem nosila, ga rodila in z njim pod križem trpela. Ti si tudi naša mati: tvoja materinska roka nas

Prikaži več

Poročilo - maj 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje:

Poročilo - maj 2019 Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: Banka: Delavska hranilnica d.d Komitent: Društvo UP-ornik, Ruška cesta 11, 2000 Maribor Promet za obdobje: 1. 5. 2019 31. 5. 2019 Račun: SI56 6100 0001 3621 087 Začetno stanje: 16.089,09 EUR Breme: 13.842,03

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v

MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v MAREC 2018 LETNIK XXXVIII ŠT. 3 OB DNEVU STARŠEV Moja mami je najboljša in je ne bi menjala za nič na svetu. Skrbi za očija, zame in za brata. Hodi v službo in zelo rada tudi pospravlja. Kuha pa ne rada.

Prikaži več

Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenj

Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenj Dojenček Ne odteguj se dolžnosti do otroka Ne odteguj se svoji dolžnosti, da kot mati hraniš svojega otroka z lastnim mlekom. Dojenje ni samo hranjenje. Dojenje je nadaljevanje tesne povezave, ki sta jo

Prikaži več

3

3 3. VELIKONOČNA NEDELJA Prvo berilo: Apostoli in Sveti Duh pričujejo o Jezusovem vstajenju Apd 5,27-32.40-41 Berilo iz Apostolskih del. Tiste dni je véliki duhovnik zasliševal apostole:»ali vam nismo zabičali,

Prikaži več

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU Predstavitev študijskega krožka Obudimo kulturno življenje na vasi Mentorica Alenka Furlan Obudimo kulturno življenje v Lokavcu Lokavec - vas pod Čavnom LOKAVEC razpotegnjena vas 13 zaselkov ljudje se

Prikaži več

Generating report ....

Generating report .... Poročilo medijskih objav LIONS KLUB 03.05.2010 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: LEO KLUB LIONS KLUB 3 11 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386

Prikaži več

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B.

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. ZASEBNI NEPROFITNI RADIJSKI PROGRAM Pokritost Poglavitne značilnosti Javni servis nacionalna S svojimi programi zagotavlja

Prikaži več

Na podlagi 149

Na podlagi 149 4. /redna/ seja občinskega sveta Marec 2019 PREDLOG IMENOVANJA ČLANOV SVETOV JAVNIH ZAVODOV, PROGRAMSKIH SVETOV JAVNIH ZAVODOV IN SVETOV JAVNIH SKLADOV GRADIVO PRIPRAVILA: Občinska uprava PREDLAGATELJ:

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi.

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi. Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra April 2019 Svetloba velikonočnega jutra Velika noč je največji in najpomembnejši praznik v Katoliški Cerkvi. Ta dan praznujemo največji čudež in temelj naše vere,

Prikaži več

OBČINA ŠKOFJA LOKA OBČINSKI SVET Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o ustanovitvi, prist

OBČINA ŠKOFJA LOKA OBČINSKI SVET Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o ustanovitvi, prist Na podlagi 16. člena Statuta Občine Škofja Loka (Uradni list RS, št. 33/2010) in 4. člena Sklepa o 24. a S K L E P : V Odbor za druţbene dejavnosti Občinskega sveta Občine Škofja Loka se imenujejo: Lidija

Prikaži več

LEONARDO DA VINCI

LEONARDO DA VINCI LEONARDO DA VINCI ŽIVLJENJE Italijanski renesančni arhitekt,izumitelj,inženir,kipar in slikar. Rojen* 15. april 1452 Vinci, Toskana, Italija Umrl 2. maj 1519 Cloux, Francija Starši oče- Ser Piero da Vinci,

Prikaži več

17 HVALA Beseda mala. Vsemu, kar si, kar želiš biti, krono ti hvala bo dala. Kdor življenje lepo ljubi, v besedo hvala se zaljubi. Sporočilo njeno vsa

17 HVALA Beseda mala. Vsemu, kar si, kar želiš biti, krono ti hvala bo dala. Kdor življenje lepo ljubi, v besedo hvala se zaljubi. Sporočilo njeno vsa 17 HVALA Beseda mala. Vsemu, kar si, kar želiš biti, krono ti hvala bo dala. Kdor življenje lepo ljubi, v besedo hvala se zaljubi. Sporočilo njeno vsak doume, čeprav jezika morda ne razume. Beseda sama

Prikaži več

I

I OBČINA RADOVLJICA Občinska volilna komisija RAZGLAS Na podlagi 74. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12 in 68/17) v zvezi z 61. členom

Prikaži več

Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nam

Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nam Fari in faranom ob stoletnici na pot Letnik 30, št. 06 JUNIJ 2010 V TEJ ŠTEVILKI Nagovor ob 100-letnici Farni dan Novi sestav ŽPS Prvo obhajilo Za nami je sto let župnije, pred nami je večnost. Božje razodetje

Prikaži več

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos

Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos Izviri Oznanila župnij Preddvor in Kokra Junij 2019 V Katoliški Cerkvi na nedeljo po binkoštnem prazniku praznujemo nedeljo Svete Trojice. To bo letos 16. junija. Nauk o Sveti Trojici se je izoblikoval

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA,

SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA, SD ŽELEZNIKI REGIJSKO PRVENSTVO 2014 ŠKOFJA LOKA, 8.3.2014 ŠKOFJA LOKA, 8.3.2014 POROČILO Tekmovanje je potekalo, po pravilih ISSF in SZS, na 12. mestnem strelišču v Škofji Loki. FUNKCIONARJI NA REGIJSKO

Prikaži več

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december

OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december OZNANILA župnije Grahovo pri Cerknici november 2017 št. 11 BLAGOR VSEM, KI ZDAJ JOKATE, KAJTI SMEJALI SE BOSTE. Resnemu novembru sledi veseli december. November je resen zato, ker je zaznamovan z obiski

Prikaži več

OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. K

OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. K OZNANILA Župnija Ljubljana Sveti Križ Maj 2017 VES TVOJ, MARIJA Dnevi hitijo mimo. Včasih se mi zazdi, da jih le opazujem, kako se vozijo mimo mene. Kot hitri vlak, kadar stojim pred zapornico. Vem, da

Prikaži več

Microsoft Word - Bilten_01_2014_2015_starejsi

Microsoft Word - Bilten_01_2014_2015_starejsi Športno društvo TABLA Bresterniška graba 9 2354 Bresternica tel 041 655 561 e-mail : boris.majer@kzs.si BILTEN št. 01 STAREJŠI UČENCI I N UČENKE PRVENSTVA OSNOVNIH ŠOL ŠOLSKO LETO 2014/2015 Maribor,18.11.2014

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo

BIZELJSKI AJDOV KOLAČ, poročilo Izpostava Brežice Cesta prvih borcev 41 8250 Brežice tel, fax: (07) 49 61 165 E-mail: marija.levak@siol.net DRUŠTVO KMETIC BREŽICE BIZELJSKO www.kmetijskizavod-nm.si Iz ajde pripravljamo številne jedi,

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v

Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v Mesečno glasilo Leto: IV. Številka 80 / 2019 UVODNA BESEDA UREDNIKA Prijatelji našega glasila Studenec, prijazno pozdravljeni ob pregledu dogajanju v mesecu aprilu v naši PZD. Vse se je pletlo okrog velikega

Prikaži več

UČENCI oš Cirkovce smo posvojili folkloro v Cirkovcah

UČENCI oš Cirkovce  smo posvojili folkloro v Cirkovcah POSVOJENI SPOMENIK FOLKLORA Spoznavanje naravne in kulturne dediščine domačega kraja je eden od sestavnih delov vzgojno-izobraževalnega procesa. Z učenci smo se zato odločili, da v projektu Mladi posvojijo

Prikaži več

Certificates

Certificates 13. Straški teki Straža pri Novem mestu, 27.5.2018 Tek na 10km Člani A do 19 let 1. 164 Žan Vozelj 2002 0:41:59 -- 2. 217 Žiga Šenica 1999 0:42:52 +00:53 3. 137 Jan Perme 2000 0:48:59 +07:00 4. 144 Nik

Prikaži več

499-3 Ljubljana, Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 201

499-3 Ljubljana, Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 201 499-3 Ljubljana, 15. 07. 2013 Predstavitev SLOVENSKE STRELSKE REPREZENTANCE pred odhodom na EP OSIJEK 2013 20. julija - 2. avgusta 2013 in EP SUHL 2013 26. julija - 1. avgusta 2013 UDELEŽENCI EP OSIJEK

Prikaži več

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v

Prikaži več

Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca "Dragi otroci! To župni

Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca Dragi otroci! To župni Sporočila Device Marije v Međugorju od 1. Marca 1984 do 25. Decembra 2016 po vidkinji Mariji Pavlovič - Lunetti 1. marca 1984. "Dragi otroci! To župnijo sem posebej izbrala in jo želim voditi. V ljubezni

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Microsoft Word - Delovni list.doc

Microsoft Word - Delovni list.doc SVETOVNE RELIGIJE Spoznal boš: krščanstvo - nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo islam: nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo stik med religijama

Prikaži več

Bilten LJUBLJANSKA LIGA I LIGA_docx

Bilten LJUBLJANSKA LIGA I LIGA_docx 72. LJUBLJANSKA LIGA 2019 SUPER LIGA Komenda:, 10. 1. 2019-11. 4. 2019 Pripravil in razmnožil: Franc Poglajen I. REZULTATI Rezultati 4. kola 1. 6/2 ŠD DOMŽALE TAJFUN (8) 3:1 (6) ŠK IG 4/2 1/2 Plaskan Jure

Prikaži več

Rezultati

Rezultati REZULTATI ORGANIZATOR ATLETSKI KLUB DOMŽALE, Domžale člani, 10.000 m 19.2014, 17:15 9. 10. 1 1 1 1 73 15635 78 15883 76 3453 60 16077 29 2644 16 1198 30 3114 79 1922 71 16901 65 1349 62 42 616 7 17033

Prikaži več

Microsoft Word - Štartna lista-vodarji 2013.RTF

Microsoft Word - Štartna lista-vodarji 2013.RTF Veleslalom ženske - nad 50 let 1 1 LAP Bernarda Hidrotehnik d.d. 2 2 JUHA Slavka MKO, SOPNN 3 3 OZMEC Helena VGP Drava Ptuj 4 4 ČERNE Mojca Inštitut za vode RS 5 5 SEVER Tanja VGB Maribor 6 6 BURJA Cvetka

Prikaži več

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prv

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta:   KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prv ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: sd_skofjaloka@siol.net www.sd-skofjaloka.si KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol v streljanju z serijsko

Prikaži več

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL Uvod AECEDA A a b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS AECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVILKE 0 - nič 1 - ena 2 - dve 3 - tri 4 - štiri 5 - pet 6

Prikaži več

program-ivz

program-ivz Konferenca Skupaj za zdravje! Obeležitev 10. obletnice Nacionalnega programa primarne preventive srčno-žilnih bolezni 2013 in izzivi prihodnosti 7. in 8. oktober 2013, Brdo pri Kranju, Slovenija Ponedeljek,

Prikaži več

POPRAVNI, DOPOLNILNI IN PREDMETNI IZPITI - AVGUST 2017 PREDMET - prof. NADZORNI UČITELJ DATUM IZVEDBE URA IZVEDBE UČILNICA RAZRED PISNO: SLOVENŠČINA -

POPRAVNI, DOPOLNILNI IN PREDMETNI IZPITI - AVGUST 2017 PREDMET - prof. NADZORNI UČITELJ DATUM IZVEDBE URA IZVEDBE UČILNICA RAZRED PISNO: SLOVENŠČINA - POPRAVNI, DOPOLNILNI IN PREDMETNI IZPITI - AVGUST 2017 SLOVENŠČINA - Breda Švara SLO: 1. aeg (2 - J.J. in Z.A.); 1. aet (1-M.E.) Nataša Stopar SREDA, 16. 8. 2017 8.00 102 SLOVENŠČINA - Mojca Butinar Mužina

Prikaži več

Prijetno dopoldan v vrtcu

Prijetno dopoldan v vrtcu DOPOLDANSKO DRUŽENJE TREH GENERACIJ V VRTCU (BRALNA DELAVNICA Z USTVARJANJEM) VRTEC PRI OŠ MILANA MAJCNA ŠENTJANŽ DIPL. VZG. VLADKA ŽAJBER PREDNOSTNO PODROČJE VRTCA V 2018/19 GOVORNO JEZIKOVNO Opažamo,

Prikaži več

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti Teden dejavnosti (od 18. 9. do 22. 9. 2017) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti/id) 1. a 1. b ** Sistematski zdravstveni preg. 1. skupina: 7.50 9.30 2. skupina: 10.30

Prikaži več

OBČINA KRIŽEVCI

OBČINA KRIŽEVCI OBČINA KRIŢEVCI OBČINSKI SVET Z A P I S N I K 1. ( konstitutivne ) seje občinskega sveta občine Kriţevci, ki je bila v ponedeljek, 08. novembra 2010 ob 18.00 uri v sejni sobi SKZ» KLAS» Kriţevci. Na seji

Prikaži več

Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom:

Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom: Jacques Philippe: Če bi poznali Božji dar Prevod: Tadeja Petrovčič Jerina Jezikovni pregled: Marija Bratina Zasnova naslovnice: Polona Lisjak Prelom: Sandra Pohole, K8 dizajn Izdaja: prva Izdaja: Založba

Prikaži več

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri

SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri SKUPŠČINSKA PRILOGA Vabilo in gradivo za Skupščino PZS Tržič, 12. januar 2013, ob 11. uri VSEBINA Sklic Skupščine Planinske zveze Slovenije 3 Program praznovanja 120-letnice organiziranega planinstva v

Prikaži več

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva 20 1000 Ljubljana, Slovenija Tel.: (01) 522 34 01 Fax.: (01)

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih fr

april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih fr april 2011, LETO XXI, ŠT. 3 VSTAJENJE ZAČETEK NOVEGA ŽIVLJENJA V pokopališki cerkvi, v kateri se poslavljamo od naših dragih rajnih, so na stenskih freskah upodobljeni ljudje različne starosti, stanu in

Prikaži več

Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prven

Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prven Športni dosežki v šolskem letu 2017/2018 Prvenstvo OŠ Ljubljane v tenisu Učenka Nika Završki je usvojila prvo mesto v kategoriji mlajših deklic. Prvenstvo OŠ Ljubljane v krosu (skupina B) 1. mesto Žiga

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo

List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo List svetega Martina LETO XL JUNIJ 2019 ŠT. 661 Od pastirja k ljudstvu Mašniška posvečenja, katerih obletnice duhovniki v Sloveniji večinoma obhajamo v mesecu juniju, še posebej ob prazniku prvakov apostolov,

Prikaži več

Glasbena šola Risto Savin Žalec Keblič Maja, :59:23 Skupina Ura: 13:00 Prostor: Žalec IZPIT Čembalo, Harmonika, Klavi

Glasbena šola Risto Savin Žalec Keblič Maja, :59:23 Skupina Ura: 13:00 Prostor: Žalec IZPIT Čembalo, Harmonika, Klavi Skupina 1-12. 6. 2019 IZPIT Čembalo, Harmonika, Klavir 1. Arh Nika Klavir, 2. razred Avšič Damijana 2. Bogataj Larisa Klavir, 2. razred Avšič Damijana 3. Lobanova Ekaterina Klavir, 2. razred Gorišek Regoršek

Prikaži več

SUPERLIGA REZULTATI KOL KOLO: DATUM: 2. Kolo EKIPA: MLADCI EKIPA: MDG Ljubljana 1. igra IGR. IGRALEC SCR HDC REZ TOČ IGR. IGRALEC SCR

SUPERLIGA REZULTATI KOL KOLO: DATUM: 2. Kolo EKIPA: MLADCI EKIPA: MDG Ljubljana 1. igra IGR. IGRALEC SCR HDC REZ TOČ IGR. IGRALEC SCR EKIPA: MLADCI EKIPA: MDG Ljubljana 1. igra IGR. IGRALEC SCR HDC REZ TOČ IGR. IGRALEC SCR HDC REZ TOČ 1 Mito Nemanič 176 16 192 2 1 Mladen Veršič 123 31 154 0 2 Brane Stele 100 18 118 0 2 Branko Srđan 166

Prikaži več

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občins

ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta:   KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občins ŠPORTNA ZVEZA ŠKOFJA LOKA STRELSKO DRUŠTVO ŠKOFJA LOKA e - pošta: strelci.skofjaloka@gmail.com www.sd-skofjaloka.si KONČNI REZULTATI STRELJANJA Občinsko prvenstvo osnovnih in srednjih šol v streljanju

Prikaži več

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03)

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03) v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI 57097259, MŠ: 5495016 TRR: 24302-9003866089 tel.: (03) 898 60 00, /fax: (03) 898 60 20 E-mail: vtv.studio@siol.net, http://www.vtvstudio.com

Prikaži več

DOPIS z glavo SLO

DOPIS z glavo SLO ZAPISNIK 14. KORESPONDEČNE SEJE SENATA FILOZOFSKE FAKULTETE, ki je potekala od 22. 12. 2011 od 12.00 ure do 23. 12.2011 do 12.00 ure Glasovnice in gradivo je bilo poslano: izr. prof. dr. Anna Kollath,

Prikaži več

Številka: 900-5/ Datum: Z A P I S N I K 5. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA, ki je bila v ponedeljek, , ob 16. uri, v sejni so

Številka: 900-5/ Datum: Z A P I S N I K 5. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA, ki je bila v ponedeljek, , ob 16. uri, v sejni so Številka: 900-5/2019-4 Datum: 15. 4. 2019 Z A P I S N I K 5. REDNE SEJE OBČINSKEGA SVETA, ki je bila v ponedeljek, 15. 4. 2019, ob 16. uri, v sejni sobi Občine Polzela Navzoči člani občinskega sveta: Ivan

Prikaži več

Microsoft Word - Strokovno srečanje ob svetovnem dnevu zdravja_mediji.docx

Microsoft Word - Strokovno srečanje ob svetovnem dnevu zdravja_mediji.docx SPOROČILO ZA JAVNOST Novo mesto, 16. aprila 2018 Strokovno srečanje ob Svetovnem dnevu zdravja NEENAKOST V ZDRAVJU V LUČI DOLGOŽIVE DRUŽBE Novo mesto, 16. aprila 2018 - Na Fakulteti za zdravstvene vede

Prikaži več

Mestna občina Novo mesto Seidlova cesta 1, Novo mesto 2. redna seja Občinskega sveta MO NM v mandatu 2018

Mestna občina Novo mesto Seidlova cesta 1, Novo mesto   2. redna seja Občinskega sveta MO NM v mandatu 2018 Osnovni podatki o seji SKLIC Poročilo o glasovanju seje. redne seje Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto, v četrtek, 7. januarja 9, ob 6. uri v sejni dvorani Mestne občine Novo mesto, Novo mesto,

Prikaži več