Nokia C Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Nokia C Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja"

Transkripcija

1 Nokia C Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja

2 2 Vsebina Vsebina Varnost 4 O vaši napravi 5 Omrežne storitve 5 Hitri začetek 7 Tipke in deli 7 Vstavljanje kartice SIM in baterije 7 Vstavljanje pomnilniške kartice 9 Odstranjevanje pomnilniške kartice 9 Polnjenje baterije 10 Pritrditev paščka za zapestje 10 Vklop ali izklop naprave 10 Antena GSM 11 Slušalke 11 Osnovna uporaba 12 Zaklepanje tipkovnice 12 Kode za dostop 12 Nastavitev glasnosti 13 Pripravljenost 13 Kazalniki 13 Pomikanje po menijih 14 Bližnjice 14 Operaterjev meni 14 Uporaba naprave brez kartice SIM 14 Pisanje besedila 15 Račun Nokia in storitve Ovi družbe Nokia 16 O Trgovini Ovi 16 Imenik 16 Klici 17 Klicanje in sprejemanje klicev 17 Zvočnik 17 Klicne bližnjice 18 Dnevnik 18 Sporočila 18 Besedilna in večpredstavnostna sporočila 18 E-pošta 19 Pomenki s prijatelji 20 Brzojavke 21 Zvočna sporočila Nokia Xpress 21 Glasovna sporočila 21 Nastavitve sporočil 21 Pripomočki 22 Budilka 22 Koledar in seznam opravil 22 Spletni ali internetni 23 Povezava s spletno storitvijo 23 Predstavnost 23 Fotografiranje in snemanje videa 23 Radio FM 24 Snemalnik zvoka 25 Predvajalnik glasbe 25 Galerija 26 Nastavitve 27 Profili 27 Toni 28 Zaslon 28 Ura in datum 28 Sinhronizacija in varnostno kopiranje 28 Povezovanje 29 Klic in telefon 30 Obnavljanje tovarniških nastavitev 31 Iskanje pomoči 31 Podpora 31 O posodobitvah programske opreme naprave 32 Posodobitev programske opreme naprave z napravo 32

3 Vsebina 3 Posodobitev programske opreme naprave z računalnikom 33 Zaščita okolja 33 Varčevanje z energijo 33 Recikliranje 33 Informacije o izdelku in varnostne informacije 34

4 4 Varnost Varnost Preberite te preproste smernice. Neupoštevanje navodil je lahko nevarno ali protizakonito. Če želite več informacij, preberite cel priročnik za uporabo. VARNO VKLAPLJANJE Ne vklapljajte naprave, če je uporaba mobilnega telefona prepovedana ali če lahko povzroči interferenco ali nevarnost. PROMETNA VARNOST JE NA PRVEM MESTU Upoštevajte vse zakone, ki veljajo v državi, kjer ste. Med vožnjo imejte vedno proste roke, da boste lahko upravljali vozilo. Misliti morate predvsem na varnost na cesti. INTERFERENCA Vse brezžične naprave so občutljive za interferenco, ki lahko moti njihovo delovanje. IZKLAPLJANJE NA OBMOČJIH, KJER VELJAJO OMEJITVE Upoštevajte prepovedi. Izklopite napravo na letalu, v bližini medicinske opreme, goriv in kemikalij ter na območjih, kjer poteka razstreljevanje. STROKOVNI SERVIS Ta izdelek sme vgraditi ali popravljati samo usposobljeno osebje. DODATNA OPREMA IN BATERIJE Uporabljajte samo odobreno dodatno opremo in baterije. Ne priklapljajte nezdružljivih izdelkov. NEPREPUSTNOST ZA VODO Vaša naprava ni neprepustna za vodo. Skrbite, da bo vedno suha.

5 Varnost 5 O vaši napravi Mobilna naprava, opisana v tem priročniku, je odobrena za uporabo v omrežjih (E)GSM 850, 900, 1800 in 1900 MHz ter omrežjih UMTS 900/1900/2100 MHz. Več informacij o omrežjih lahko dobite pri ponudniku storitev. V napravi so lahko ob nakupu shranjeni zaznamki in povezave na spletne strani tretjih oseb. Z napravo lahko dostopate tudi do drugih takih strani. Te strani niso nikakor povezane z družbo Nokia, ki tudi ne jamči za njihovo vsebino in jih ne priporoča. Če dostopate do takih strani, upoštevajte ustrezne varnostne ukrepe. Opozorilo: Naprava mora biti vklopljena, če želite uporabljati katero koli njeno funkcijo, z izjemo budilke. Naprave ne vklapljajte, kadar lahko uporaba brezžičnih naprav povzroči interferenco ali nevarnost. Ko uporabljate to napravo, upoštevajte vse zakone, lokalne navade, zasebnost in zakonite pravice drugih oseb vključno z avtorskimi pravicami. Varstvo avtorskih pravic lahko prepoveduje kopiranje, spreminjanje ali posredovanje nekaterih slik, glasbe in drugih vsebin. Prepišite ali naredite varnostne kopije vseh pomembnih informacij, shranjenih v napravi. Pred povezovanjem s katero koli drugo napravo preberite podrobna varnostna navodila v priročniku zanjo. Ne priklapljajte nezdružljivih izdelkov. Slike v tem priročniku se morda razlikujejo od zaslona vaše naprave. Druge pomembne informacije o napravi lahko preberete v priročniku za uporabo. Omrežne storitve Da bi lahko napravo uporabljali, morate imeti dostop do storitev mobilnega operaterja. Nekatere funkcije niso na voljo v vseh omrežjih ali pa jih boste morali, če jih boste hoteli uporabljati, posebej naročiti pri ponudniku storitev. Ko uporabljate omrežne storitve, se prenašajo podatki. Pri ponudniku storitev preverite tarife v domačem omrežju in med gostovanjem v tujih omrežjih. Informacije o stroških lahko dobite pri svojem ponudniku storitev. Nekatera omrežja imajo lahko omejitve, ki vplivajo na uporabo nekaterih funkcij te naprave, za katere je potrebna podpora omrežja (npr. podpora za posebne tehnologije, kot so protokoli WAP 2.0 (HTTP in SSL), ki delujejo prek protokolov TCP/IP, in znaki nekaterih jezikov). Vaš ponudnik storitev je morda zahteval izklop ali onemogočil vklop nekaterih funkcij v vaši napravi. V tem primeru take funkcije ne bodo prikazane v meniju naprave. Naprava

6 6 Varnost je bila morda tudi posebej nastavljena; to lahko vključuje spremembe imen in vrstnega reda menijev ter spremembe ikon. Naprava se bo med daljšim delovanjem na primer hitra podatkovna povezava morda segrela. To je praviloma normalno. Če menite, da naprava ne deluje pravilno, jo odnesite v popravilo na najbližji pooblaščeni servis.

7 Hitri začetek 7 Hitri začetek Tipke in deli 1 Tipka za konec in vklop/izklop 2 Slušalka 3 Zaslon 4 Izbirni tipki 5 Tipka Navi (tipka za pomikanje) 6 Klicna tipka 7 Tipkovnica 8 Priključek za polnilnik 9 Priključek za slušalke/priključek za AV Nokia (3,5 mm) 10 Objektiv kamere 11 Priključek micro USB 12 Zvočnik 13 Mikrofon 14 Reža za pomnilniško kartico 15 Luknjica za namestitev paščka za zapestje Vstavljanje kartice SIM in baterije Pomembno: V tej napravi ne uporabljajte mini kartice UICC SIM, ki jo imenujemo tudi mikro kartica SIM, mikro kartice SIM z vmesnikom ali kartice SIM z izrezom za mini UICC (glejte sliko). Mikro kartica SIM je manjša od standardne kartice SIM. Ta naprava ne podpira mikro kartic SIM. Uporaba nezdružljivih kartic SIM lahko poškoduje kartico, napravo ali podatke, shranjene na kartici.

8 8 Hitri začetek Kartico SIM in njene stike lahko poškodujete, če jo opraskate ali zvijate, zato jo uporabljajte, vstavljajte in odstranjujte pazljivo. 1 Potisnite hrbtni pokrovček proti spodnjemu delu telefona in ga odstranite (1). 2 Odstranite baterijo (2). 3 Odprite držalo za kartico SIM (3), vstavite vanj kartico SIM, pri čemer mora biti površina s stiki obrnjena navzdol (4), in ga zaprite nazaj (5). 4 Vstavite baterijo (6) in namestite hrbtni pokrovček nazaj (7).

9 Hitri začetek 9 Vstavljanje pomnilniške kartice Uporabljajte samo združljive kartice microsd, ki jih je družba Nokia odobrila za uporabo s to napravo. Nokia uporablja odobrene industrijske standarde za pomnilniške kartice, vendar vsi izdelki drugih znamk morda ne bodo popolnoma združljivi s to napravo. Uporaba nezdružljive pomnilniške kartice lahko poškoduje napravo, kartico ali na njej shranjene podatke. Naprava podpira pomnilniške kartice microsd z zmogljivostjo do 16 GB. Združljiva pomnilniška kartica je morda priložena napravi in je vanjo že vstavljena. V nasprotnem primeru storite naslednje: 1 Odprite pokrovček reže za pomnilniško kartico. 2 Vstavite kartico v režo za pomnilniško kartico tako, da bo površina s kontakti obrnjena navzgor, in jo pritisnite, da se zaskoči. 3 Zaprite pokrovček reže za pomnilniško kartico. Odstranjevanje pomnilniške kartice Pomembno: Pomnilniške kartice ne odstranjujte med tem, ko naprava uporablja podatke na njej. Če to storite, se lahko naprava, kartica ali na njej shranjeni podatki poškodujejo. Pomnilniško kartico lahko odstranite ali zamenjate, ko telefon deluje, ne da bi vam bilo treba pri tem napravo izklopiti, vendar morate paziti, da v tem trenutku nobena aplikacija ne dostopa do pomnilniške kartice.

10 10 Hitri začetek Polnjenje baterije Baterija je bila delno napolnjena v tovarni. Če naprava kaže nizko stanje baterije, naredite naslednje: 1 Polnilnik priključite na električno vtičnico. 2 Priključite polnilnik v napravo. 3 Ko naprava kaže, da je baterija popolnoma napolnjena, izključite polnilnik iz naprave in nato iz električne vtičnice. Baterije ni treba polniti določen čas, napravo pa lahko uporabljate tudi med polnjenjem. Če je baterija popolnoma prazna, utegne trajati nekaj minut, preden se bo na zaslonu prikazalo obvestilo o polnjenju in preden boste lahko klicali. Pritrditev paščka za zapestje Pašček napeljite tako, kot je prikazano, in ga zategnite. Vklop ali izklop naprave Pridržite tipko za vklop/izklop. Morda boste morali naložiti konfiguracijske nastavitve ponudnika storitev (omrežna storitev). Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev.

11 Hitri začetek 11 Antena GSM Vaša naprava ima morda notranjo in zunanje antene. Predela antene se ne dotikajte po nepotrebnem, medtem ko antena prenaša ali sprejema signale. Dotikanje anten vpliva na kakovost komunikacije ter lahko povzroči, da naprava deluje z večjo močjo, kot bi bilo potrebno, in lahko zmanjša življenjsko dobo baterije. Slika prikazuje področje antene GSM; obarvano je sivo. Slušalke Opozorilo: Dolgotrajnejša izpostavljenost močni glasnosti lahko poškoduje vaš sluh. Glasbo poslušajte pri zmerni glasnosti, naprave pa ne držite v bližini ušesa, ko je vključen zvočnik. Opozorilo: Uporaba slušalk lahko vpliva na zaznavanje zvokov iz okolice. Slušalk ne uporabljajte, kadar bi to lahko ogrozilo vašo varnost. Če z AV-priključkom Nokia povežete katero koli zunanjo napravo ali druge slušalke (in ne tistih, ki jih je Nokia odobrila za uporabo s to napravo), bodite posebej pozorni na nastavljeno stopnjo glasnosti. Ne priklapljajte izdelkov, ki ustvarjajo izhodni signal, ker bi to lahko napravo poškodovalo. Z AV-priključkom Nokia ne povezujte nobenega vira napetosti.

12 12 Osnovna uporaba Osnovna uporaba Zaklepanje tipkovnice Da bi preprečili nenamerno pritiskanje tipk, zaklenite tipkovnico tako, da izberete Meni ter v treh sekundah in pol pritisnete *. Tipkovnico odklenete tako, da izberete Odkleni in v sekundi in pol pritisnete *. Če je varnostno zaklepanje tipkovnice vključeno, vnesite ob pozivu zaščitno kodo. Če želite, da se tipkovnica po določeni zakasnitvi samodejno zaklene, ko se naprava ne uporablja, izberite Meni > Nastavitve > Telefon > Samozaklep. tipk > Vključeno. Ko je tipkovnica zaklenjena, sprejmete klic tako, da pritisnete klicno tipko. Ko klic končate ali zavrnete, se tipkovnica samodejno zaklene. Klici na uradno številko za klic v sili, ki je programirana v vašo napravo, naj bi bili mogoči tudi, če je naprava ali tipkovnica zaklenjena. Kode za dostop Zaščitna koda pomaga ščititi napravo pred nepooblaščeno uporabo. Prednastavljena koda je Kodo lahko ustvarite in spremenite ter nastavite napravo, da zahteva kodo. Kodo hranite na skrivnem in varnem mestu, ločeno od naprave. Če kodo pozabite in je naprava zaklenjena, boste napravo morali odnesti na servis. Nastanejo lahko dodatni stroški in vsi osebni podatki v napravi bodo morda zbrisani. Za več informacij se obrnite na center za pomoč uporabnikom Nokia Care ali na prodajalca naprave. Koda PIN, ki je priložena kartici SIM, ščiti kartico pred nepooblaščeno uporabo. Kodo PIN2, ki je priložena nekaterim karticam SIM, potrebujete za dostop do določenih storitev. Če trikrat zaporedoma vnesete napačno kodo PIN ali PIN2, morate vnesti kodo PUK oziroma PUK2. Če ju nimate, se obrnite na svojega ponudnika storitev. Kodo PIN za modul potrebujete za dostop do informacij v varnostnem modulu kartice SIM. Kodo PIN za podpisovanje boste morda potrebovali pri digitalnem podpisovanju. Geslo za zapore potrebujete za uporabo zapore klicev. Če želite določiti, kako naprava uporablja kode za dostop in varnostne nastavitve, izberite Meni > Nastavitve > Varnost.

13 Osnovna uporaba 13 Nastavitev glasnosti Opozorilo: Dolgotrajnejša izpostavljenost močni glasnosti lahko poškoduje vaš sluh. Glasbo poslušajte pri zmerni glasnosti, naprave pa ne držite v bližini ušesa, ko je vključen zvočnik. Če želite prilagoditi glasnost slušalke ali zvočnika med klicem ali poslušanjem zvočne datoteke ali FM radia, se pomaknite navzgor ali navzdol. Pripravljenost Kadar je telefon pripravljen za uporabo in še niste vnesli nobenih znakov, pravimo, da je telefon v pripravljenosti. 1 Moč omrežnega signala 2 Stopnja napolnjenosti baterije 3 Ime omrežja ali operaterjev logotip 4 Funkcije izbirnih tipk Leva izbirna tipka je Bližnjice ; pritisnite jo, da si ogledate funkcije na seznamu osebnih bližnjic. Ko pregledujete seznam bližnjic, izberite Možnosti > Izberi možnosti, da bi videli razpoložljive funkcije, ali Možnosti > Razvrsti, če želite razvrstiti funkcije na seznamu. Če želite, da telefon prikaže seznam izbranih funkcij in informacij, do katerih lahko neposredno dostopate v načinu pripravljenosti, izberite Meni > Nastavitve > Zaslon > Začetni zaslon. Kazalniki Imate neprebrana sporočila. Imate neposlana, preklicana ali neuspešno poslana sporočila. Tipkovnica je zaklenjena. Naprava ne zvoni ob dohodnih klicih ali besedilnih sporočilih. Budilka je vključena. / Naprava je prijavljena v omrežje GPRS ali EGPRS. / Povezava GPRS ali EGPRS je vzpostavljena. / Povezava GPRS ali EGPRS je začasno prekinjena (zadržana). Naprava je prijavljena v omrežje 3G (UMTS). Bluetooth je aktiviran.

14 14 Osnovna uporaba Vsi klici so preusmerjeni na drugo telefonsko številko. Klici so omejeni na zaprto uporabniško skupino. Trenutno aktivni profil je omejen. V napravo so vključene slušalke. Naprava je povezana z drugo napravo prek podatkovnega kabla USB. Pomikanje po menijih Funkcije naprave so razvrščene v menije. Tukaj niso opisane vse funkcije in možnosti v menijih. Na začetnem zaslonu izberite Meni ter želeni meni in podmeni. Izhod s trenutne ravni menija Izberite Izhod ali Nazaj. Vrnitev na začetni zaslon Pritisnite tipko za konec. Spreminjanje prikaza menija Izberite Meni > Možnosti > Prikaz glavn. menija. Bližnjice Osebne bližnjice vam omogočajo hiter dostop do funkcij telefona, ki jih pogosto uporabljate. Izberite Meni > Nastavitve > Moje bližnjice. Dodeljevanje funkcij telefona izbirnim tipkam Izberite Desna izbirna tipka ali Leva izbirna tipka ter funkcijo s seznama. Izbiranje bližnjic za tipko za pomikanje Izberite Navigacijska tipka. Pomaknite se v želeno smer ter izberite Spremeni ali Določi in funkcijo na seznamu. Operaterjev meni Dostopajte v portal storitev svojega mobilnega operaterja. Več informacij lahko dobite pri operaterju. Operater lahko ta meni posodobi s sporočilom storitve. Uporaba naprave brez kartice SIM Nekatere funkcije naprave lahko uporabljate tudi, če kartica SIM ni vstavljena, na primer igre. Funkcij, ki niso na voljo v profilu Polet, ne morete izbrati v menijih.

15 Osnovna uporaba 15 Pisanje besedila Načina pisanja besedila Besedilo, na primer pri pisanju sporočila, lahko pišete na dva načina, običajno ali s predvidevanjem. Med pisanjem besedila preklapljate med običajnim načinom, ki ga označuje predvidevanjem vnosa, ki ga označuje, tako, da pridržite tipko Možnosti. Predvidevanje vnosa ni na voljo za vse jezike. Velikost črk označujejo, in., in Velikost črk spremenite tako, da pritisnete #. Če želite z načina za vnašanje črk preklopiti na številke ( ), pridržite tipko # in izberite Številčni način. Z načina za vnašanje številk preklopite na črke tako, da pridržite tipko #. Če želite nastaviti jezik za pisanje besedila, izberite Možnosti > Jezik pisanja. Običajni način pisanja Pritiskajte številsko tipko (2-9), dokler se ne prikaže želeni znak. Razpoložljivi znaki so odvisni od izbranega jezika za pisanje besedila. Če je naslednji znak, ki ga želite napisati, na isti tipki kot prejšnji, počakajte, da se spet pojavi kazalnik, in šele nato vnesite naslednji znak. Najpogostejša ločila in posebne znake vnesete tako, da pritiskate tipko 1. Seznam posebnih znakov odprete tako, da pritisnete *. Preslednico vstavite tako, da pritisnete tipko 0. Predvidevanje vnosa besedila Takšno pisanje temelji na vgrajenem slovarju, ki mu lahko dodajate nove besede. 1 Začnite pisati besedo tako, da pritiskate tipke od 2 do 9. Za vsako črko pritisnite ustrezno tipko samo enkrat. 2 Besedo potrdite tako, da se pomaknete desno ali dodate presledek. Če beseda ni pravilna, večkrat pritisnite * in s seznama izberite pravo besedo. Če se za besedo izpiše vprašaj, to pomeni, da besede, ki ste jo nameravali vnesti, ni v slovarju. Če jo želite dodati v slovar, izberite Črkuj. Besedo napišite na običajni način in izberite Shrani. Ko pišete zloženke, vnesite prvi del besede in se pomaknite desno, da ga potrdite. Nato vnesite še drugi del besede in ga potrdite. 3 Začnite pisati naslednjo besedo.

16 16 Imenik Račun Nokia in storitve Ovi družbe Nokia Račun Nokia lahko ustvarite v računalniku ali mobilni napravi. S storitvami Ovi družbe Nokia in računom Nokia lahko na primer: ustvarite brezplačni račun za storitev Pošta Ovi; iz storitve Trgovina Ovi prenesete igre, aplikacije, videe in tone zvonjenja; Storitve morda niso na voljo v vseh regijah in ne podpirajo vseh jezikov. Če želite več informacij o storitvah Ovi, obiščite spletno mesto Če želite račun Nokia ustvariti pozneje, v napravi vključite storitev Ovi in prikazalo se bo sporočilo, da ustvarite račun. O Trgovini Ovi S storitvijo Trgovina Ovi lahko prenašate mobilne igre, aplikacije, videe, slike, teme in tone zvonjenja v napravo. Nekateri predmeti so brezplačni, druge morate plačati s kreditno kartico ali tako, da bremenite telefonski račun. Načini plačila, ki so na voljo, so odvisni od države bivanja in ponudnika omrežnih storitev. Trgovina Ovi ponuja vsebino, ki je združljiva vašo z mobilno napravo in ustreza vašemu okusu in lokaciji. Imenik Izberite Meni > Imenik. Imena in telefonske številke lahko shranjujete v pomnilnik naprave ali na kartico SIM. V pomnilnik naprave lahko shranite vizitke s številkami in besedilom. Imena in številke, shranjeni na kartici SIM, so označeni z ikono. Dodajanje vizitke Izberite Dodaj nov niz. Dodajanje podrobnosti v vizitko Pomnilnik v uporabi naj bo Telefon ali Telefon in SIM. Izberite Imena, nato se pomaknite na želeno ime in izberite Podrobn. > Možnosti > Dodaj podrobnost. Iskanje vizitke Izberite Imena in se pomaknite po imeniku ali vnesite prve črke iskanega imena. Kopiranje vizitke v drug pomnilnik Izberite Imena, nato se pomaknite na vizitko in izberite Podrobn. > Možnosti > Kopiraj številko. Na kartico SIM lahko za posamezno ime shranite samo eno telefonsko številko.

17 Klici 17 Izbiranje pomnilnika za shranjevanje vizitk, načina prikaza vizitk in zasedenosti pomnilnika z vizitkami Izberite Nastavitve. Pošiljanje vizitke V imeniku se pomaknite na vizitko in izberite Podrobn. > Možnosti > Pošlji vizitko. Vizitke lahko pošiljate in prejemate od naprav, ki podpirajo standard vcard. Klici Klicanje in sprejemanje klicev Klicanje Vnesite telefonsko številko, vključno s kodo države in omrežno številko, če je potrebno, in pritisnite klicno tipko. Pri mednarodnih klicih vnesite mednarodno predpono tako, da dvakrat pritisnete tipko * (znak + nadomesti kodo za mednarodni dostop), potem vnesite še kodo države, omrežno številko, po potrebi brez prve ničle, in telefonsko številko. Sprejemanje klica Pritisnite klicno tipko. Zavrnitev klica Pritisnite tipko za konec klica. Spreminjanje glasnosti Med klicem se pomikajte navzgor ali navzdol. Zvočnik Med klicem boste morda lahko izbirali med možnostma Zvočnik ali Običajno (za uporabo zvočnika ali slušalke). Opozorilo: Dolgotrajnejša izpostavljenost močni glasnosti lahko poškoduje vaš sluh. Glasbo poslušajte pri zmerni glasnosti, naprave pa ne držite v bližini ušesa, ko je vključen zvočnik.

18 18 Sporočila Klicne bližnjice Dodeljevanje telefonske številke številski tipki Izberite Meni > Imenik > Hitro klicanje, nato se pomaknite na želeno številko (2 9) in izberite Določi. Vnesite želeno telefonsko številko ali izberite Poišči in shranjeno vizitko. Vključitev hitrega klicanja Izberite Meni > Nastavitve > Klicanje > Hitro klicanje > Vključeno. Klicanje s funkcijo za hitro klicanje V stanju pripravljenosti pridržite želeno številsko tipko. Dnevnik Če si želite ogledati informacije o klicih in sporočilih ter podatke in sinhronizacijske dogodke, izberite Meni > Dnevnik kl. in ustrezno možnost. Opomba: Dejanski račun za klice in storitve, ki vam ga izstavi mobilni operater, se lahko razlikuje odvisno od vrste omrežja, zaokroževanja, davkov in podobnega. Sporočila Pošiljate in prejemate lahko besedilna, večpredstavnostna, zvočna sporočila in brzojavke. Prav tako lahko pošiljate in prejemate e-pošto. Sporočilne storitve lahko uporabljate samo, če jih omogoča omrežje oziroma ponudnik storitev. Besedilna in večpredstavnostna sporočila Ko ustvarite sporočilo, mu lahko po želji priložite na primer sliko. Ko priložite datoteko, telefon samodejno spremeni besedilno sporočilo v večpredstavnostno. Besedilna sporočila Ta naprava podpira besedilna sporočila, daljša od običajne omejitve za eno sporočilo. Daljša sporočila so poslana kot dve ali več sporočil. Ponudnik storitev lahko to ustrezno zaračuna. Znaki z naglasi ali drugimi znamenji in nekatere jezikovne možnosti lahko zasedejo več prostora, zaradi česar lahko v enem sporočilu pošljete manj znakov, kot bi jih lahko drugače. Prikazano je število preostalih znakov in število sporočil, potrebnih za pošiljanje. Za pošiljanje sporočil mora biti v napravi shranjena pravilna številka centra za sporočila. Običajno je ta številka privzeto nastavljena prek kartice SIM. Če želite ročno nastaviti številko, naredite naslednje:

19 Sporočila 19 1 Izberite Meni > Sporočila > Nastavitve sporočil > Besedilna sporočila > Centri za sporočila. 2 Vnesite ime in številko, ki ste jo dobili od ponudnika storitev. Večpredstavnostna sporočila Večpredstavnostno sporočilo lahko vsebuje besedilo, slike in zvočne posnetke. Večpredstavnostna sporočila lahko prejemajo in prikazujejo samo naprave z združljivimi funkcijami. Videz sporočila je lahko drugačen, odvisno od naprave, ki ga prejme. Mobilno omrežje lahko omejuje velikost večpredstavnostnih sporočil. Če vstavljena slika preseže omejitev, jo bo morda naprava pomanjšala, tako da jo boste lahko poslali z uporabo storitve MMS. Pomembno: Pri odpiranju sporočil bodite previdni. Sporočila lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali so drugače škodljiva za napravo ali računalnik. Za več informacij o razpoložljivosti in naročnini na storitev večpredstavnostnega sporočanja (MMS), se obrnite na svojega ponudnika storitev. Ustvarjanje sporočila 1 Izberite Meni > Sporočila > Ustvari sporoč. in vrsto sporočila. 2 V polje Za: vnesite številko ali e-poštni naslov prejemnika (omrežna storitev). Če želite izbrati prejemnika, izberite Dodaj. Izberete lahko več prejemnikov. 3 V polje Besedilo: napišite sporočilo. Če želite vnesti posebni znak ali smeška, izberite Možnosti > Vstavi simbol. Če želite sporočilu pripeti vsebino, se pomaknite na vrstico za priponke na dnu zaslona in izberite želeno vrsto vsebine. Vrsta sporočila samodejno postane večpredstavnostno sporočilo. 4 Izberite Pošlji. Opomba: Ikona ali besedilo na zaslonu naprave, ki vas obvešča, da je sporočilo poslano, ne pomeni, da je sporočilo že prispelo do naslovnika. Ponudniki storitev lahko svoje storitve zaračunavajo različno, odvisno od vrste sporočila. Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev. E-pošta Nastavitev pošte Izberite Meni > Sporočila > E-pošta.

20 20 Sporočila Če še nimate e-poštnega računa, lahko ustvarite račun Nokia, ki vključuje storitev Pošta Ovi. 1 Izberite Pridobite Ovi Mail. 2 Sledite navodilom. Branje, pisanje in pošiljanje e-pošte Izberite Meni > Sporočila > E-pošta. Branje e-pošte Izberite e-poštno sporočilo in Odpri. Pomembno: Pri odpiranju sporočil bodite previdni. Sporočila lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo ali so drugače škodljiva za napravo ali računalnik. E-poštna sporočila s prilogami, na primer s slikami, so označena z ikono sponke za papir. Nekatere priloge morda niso združljive z vašo napravo in jih naprava ne more prikazati. Prikaz prilog Izberite prilogo in Prikaži. Pisanje e-pošte Izberite Možnosti > Ustvari novo. Dodajanje datoteke k e-pošti Izberite Možnosti > Priloži datoteko. Pošiljanje e-pošte Izberite Pošlji. Zapiranje aplikacije E-pošta Izberite Izpis. Pomenki s prijatelji Z napravo lahko klepetate z drugimi dosegljivimi uporabniki. Uporabljate lahko obstoječi račun za skupnost IM, ki jo podpira vaša naprava. Če niste registrirani za storitev pomenkov, lahko z računalnikom ali napravo ustvarite račun za podprto storitev pomenkov. Meniji se lahko razlikujejo glede na storitev pomenkov. Če se želite povezati s storitvijo, izberite Meni > Sporočila > Pomenki in sledite prikazanim navodilom.

21 Sporočila 21 Brzojavke Brzojavke so besedilna sporočila, ki se prikažejo takoj, ko jih prejmete. Izberite Meni > Sporočila. 1 Izberite Ustvari sporoč. > Brzojavka. 2 V polje Za: vnesite prejemnikovo številko. Če želite izbrati prejemnika, izberite Dodaj. Izberete lahko več prejemnikov. 3 V polje Sporočilo: napišite sporočilo. Če želite vnesti posebni znak ali smeška, izberite Možnosti > Vstavi simbol. 4 Izberite Pošlji. Zvočna sporočila Nokia Xpress Enostavno lahko ustvarite zvočno ali večpredstavnostno sporočilo. Izberite Meni > Sporočila. 1 Izberite Ustvari sporoč. > Zvočno sporočilo. Odpre se snemalnik zvoka. 2 Če želite posneti sporočilo, izberite. 3 Če želite snemanje ustaviti, izberite. 4 V polje Za: vnesite prejemnikovo številko. Če želite izbrati prejemnika, izberite Dodaj. Izberete lahko več prejemnikov. 5 Izberite Pošlji. Glasovna sporočila Glasovni predal je omrežna storitev, na katero se boste morda morali naročiti. Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev. Klicanje telefonskega predala Pritisnite in zadržite tipko 1. Urejanje številke telefonskega predala Izberite Meni > Sporočila > Telefon. predal in Št. telef. predala. Nastavitve sporočil Izberite Meni > Sporočila in Nastav. sporočil. Izberite med naslednjim: Splošne nastavitve Nastavite velikost pisave za sporočila ter aktivirajte grafične smeške.

22 22 Pripomočki Besedilna sporočila Nastavite centre za sporočila za besedilna sporočila in aktivirajte poročila o dostavi. Večpredstavn. spor. Omogočite povratnice in prejemanje večpredstavnostnih sporočil oz. oglasov ter izberite druge nastavitve, povezane z večpredstavnostnimi sporočili. Sporočila storitev Aktivirajte obvestila storitev in določite nastavitve, povezane z obvestili storitev. Pripomočki Budilka Bujenje lahko nastavite tako, da zvoni ob želenem času. Nastavitev bujenja 1 Izberite Meni > Pripomočki > Budilka. 2 Nastavite bujenje in vnesite čas bujenja. 3 Če želite bujenje nastaviti na določene dneve v tednu, izberite Ponavljanje: > Vključeno in dneve. 4 Izberite ton budilke. Če za ton bujenja izberete radio, povežite napravo s slušalkami. 5 Nastavite dolžino trajanja dremeža in izberite Shrani. Ustavitev opozorila Izberite Ustavi. Če pustite, da bujenje traja eno minuto ali izberete Dremež, se bujenje ustavi za izbrano trajanje dremeža, potem pa se začne znova. Koledar in seznam opravil Izberite Meni > Pripomočki > Koledar. Današnji dan je v okvirčku. Če so za dan shranjene beležke, je izpisan krepko. Dodajanje koledarske beležke Pomaknite se do datuma in izberite Možnosti > Zabeleži. Ogled podrobnosti beležke Pomaknite se do beležke in izberite Prikaži. Brisanje vseh beležk iz koledarja Izberite Možnosti > Zbriši beležke > Vse beležke. Ogled seznama opravil Izberite Meni > Pripomočki > Opravila.

23 Spletni ali internetni 23 Opravila na seznamu so razvrščena po pomembnosti. Če želite dodati, zbrisati ali poslati beležko, označiti beležko kot končano ali razvrstiti opravila po roku, izberite Možnosti. Spletni ali internetni Z brskalnikom v telefonu lahko dostopate do različnih internetnih storitev. Videz spletnih strani je odvisen od velikosti zaslona. Vseh podrobnosti internetnih strani morda ne boste mogli videti. Funkcija brskanja po spletu je lahko v meniju telefona prikazana kot Splet ali Internet, odvisno od telefona. Od tu naprej bomo uporabljali izraz splet. Pomembno: Uporabljajte samo storitve, ki jim zaupate ter ki ponujajo zadostno varnost in zaščito pred škodljivo programsko opremo. Informacije o razpoložljivosti in ceni teh storitev ter navodila za uporabo lahko dobite pri ponudniku storitev. Nastavitve za brskalnik boste morda prejeli od ponudnika storitev v nastavitvenem sporočilu. Povezava s spletno storitvijo Izberite Meni > Internet > Domača stran. Lahko pa v načinu pripravljenosti pridržite 0,. Ko se povežete s storitvijo, lahko brskate po njenih straneh. Funkcije telefonskih tipk se lahko med storitvami razlikujejo. Sledite navodilom na telefonskem zaslonu. Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev. Predstavnost Fotografiranje in snemanje videa Ta naprava podpira zajem slike v ločljivosti 2048 x 1536 slikovnih pik. Način kamere Uporaba funkcije fotografiranja Izberite Meni > Predstavnost > Kamera. Povečevanje in pomanjševanje Pomaknite se navzgor ali navzdol.

24 24 Predstavnost Fotografiranje Izberite Zajemi. Nastavitev načina in časa predogleda Izberite Možnosti > Nastavitve > Trajanje pred. foto.. Vklop samosprožilca Izberite Možnosti > Samosprožilec. Video način Uporaba funkcije snemanja video posnetkov Izberite Meni > Predstavnost > Video kamera. Začetek snemanja video posnetka Izberite Snemaj. Preklapljanje med slikovnim načinom in video načinom V slikovnem ali video načinu se pomaknite levo ali desno. Radio FM UKV-radio uporablja anteno, vendar ne antene naprave. Da bi radijski sprejemnik deloval pravilno, morajo biti na napravo priključene združljive slušalke ali druga dodatna oprema. Opozorilo: Dolgotrajnejša izpostavljenost močni glasnosti lahko poškoduje vaš sluh. Glasbo poslušajte pri zmerni glasnosti, naprave pa ne držite v bližini ušesa, ko je vključen zvočnik. Izberite Meni > Predstavnost > Radio. Iskanje bližnje postaje Pridržite tipko za pomikanje v levo ali desno. Shranjevanje postaje Poiščite želeno postajo in izberite Možnosti > Shrani postajo.

25 Predstavnost 25 Preklapljanje med shranjenimi postajami Med postajami se lahko premikate levo in desno ali pa pritisnete ustrezno številsko tipko, da izberete mesto postaje v pomnilniku. Spreminjanje glasnosti Pomaknite se navzgor ali navzdol. Igranje radia v ozadju Pritisnite tipko za konec. Zapiranje radia Pridržite tipko za konec. Snemalnik zvoka Izberite Meni > Predstavnost > Snemalnik. Snemalnika ne morete uporabljati med aktivnim podatkovnim klicem ali povezavo GPRS. Začetek snemanja Izberite ikono za snemanje. Začetek snemanja med klicem Izberite Možnosti > Snemaj. Ko snemate klic, držite telefon v običajnem položaju ob ušesu. Posnetek se shrani v mapo Zvočni posnetki v Galerija. Poslušanje zadnjih posnetkov Izberite Možnosti > Pred. zadnji pos.. Pošiljanje zadnjih posnetkov v večpredstavnostnem sporočilu Izberite Možnosti > Pošlji zadnji posn.. Predvajalnik glasbe Naprava je opremljena s predvajalnikom glasbe za predvajanje skladb in drugih zvočnih datotek oblik MP3 in AAC. Opozorilo: Dolgotrajnejša izpostavljenost močni glasnosti lahko poškoduje vaš sluh. Glasbo poslušajte pri zmerni glasnosti, naprave pa ne držite v bližini ušesa, ko je vključen zvočnik.

26 26 Galerija Izberite Meni > Predstavnost > Predstav. predv.. Začetek ali začasna zaustavitev predvajanja Pritisnite tipko za pomikanje. Vrnitev na začetek trenutne skladbe Pomaknite se v levo. Vrnitev na prejšnjo skladbo Dvakrat pomaknite drsnik v levo. Preskok na naslednjo skladbo Pomaknite se v desno. Previjanje trenutne skladbe nazaj Pridržite tipko za pomikanje v levo. Previjanje trenutne skladbe naprej Pridržite tipko za pomikanje v desno. Spreminjanje glasnosti Pomaknite se navzgor ali navzdol. Vklop in izklop zvoka predvajalnika glasbe Pritisnite #. Igranje predvajalnika glasbe v ozadju Pritisnite tipko za konec. Zapiranje predvajalnika glasbe Pridržite tipko za konec. Galerija Vaš telefon ima vgrajen sistem digitalne zaščite avtorskih pravic (DRM) za naloženo vsebino. Vedno preverite dobavne pogoje vsebine in ključa za aktivacijo, preden jih sprejmete, saj morda niso brezplačni. Upravljanje digitalnih pravic Lastniki vsebin lahko za zaščito svoje intelektualne lastnine, vključno z avtorskimi pravicami, uporabljajo različne tehnologije za upravljanje digitalnih pravic (DRM). Ta naprava uporablja različne vrste programske opreme DRM za dostop do zaščitenih vsebin DRM. S to napravo lahko dostopate do vsebin, zaščitenih s tehnologijami WMDRM

27 Nastavitve 27 10, OMA DRM 1.0, OMA DRM 1.0 forward lock in OMA DRM 2.0. Če določena programska oprema DRM ne ščiti vsebin, lahko lastniki vsebin taki programski opremi prekličejo možnost, da dostopa do novih vsebin, zaščitenih z digitalnimi pravicami. Takšna razveljavitev lahko tudi preprečuje obnovitev zaščitene vsebine, ki je že shranjena v vaši napravi. Razveljavitev programske opreme DRM ne vpliva na uporabo vsebin, zaščitenih z drugimi vrstami digitalnih pravic, ali nezaščitenih vsebin. Z vsebino, zaščiteno z digitalnimi pravicami (DRM), dobite tudi povezani vklopni ključ, ki določa pravice za njeno uporabo. Če je v napravi shranjena vsebina z zaščitenimi avtorskimi pravicami OMA DRM, lahko vklopne ključe in vsebino varnostno kopirate z uporabo ustrezne funkcije programske opreme Nokia Ovi Suite. Če uporabite druge načine prenosa, se morda ne bodo prenesli vklopni ključi, ki jih morate obnoviti skupaj z zaščiteno vsebino OMA DRM, da bi jo po formatiranju pomnilnika naprave še lahko uporabljali. Vklopne ključe boste morda morali obnoviti tudi, če se datoteke v napravi poškodujejo. Če je v napravi zaščitena vsebina WMDRM in formatirate pomnilnik naprave, se bodo vklopni ključi in vsebina zbrisali. Vklopne ključe ali vsebino lahko izgubite tudi, če se datoteke v napravi poškodujejo. Izguba vklopnih ključev ali vsebine lahko omejuje ponovno uporabo te vsebine v napravi. Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev. Ogled vsebine galerije Izberite Meni > Galerija. Nastavitve Profili Pričakujete klic, vendar ne želite, da naprava zvoni? Na voljo so različne skupine nastavitev, imenovane profili, ki jih lahko prilagodite s toni zvonjenja za različne dogodke in okolja. Izberite Meni > Nastavitve > Profili. Izberite želeni profil in med naslednjim: Vključi Vključite profil. Prilagodi Spremenite nastavitve profila. Omeji Nastavite profil tako, da bo vključen določen čas. Ko nastavljeni čas za profil poteče, se vključi prejšnji profil, ki ni bil časovno omejen. Možnosti, ki so na voljo, se lahko razlikujejo.

28 28 Nastavitve Opozorilo: Kadar je vključen profil za potovanje z letalom, ne morete klicati (niti številk za klice v sili) ali sprejemati klicev oziroma uporabljati drugih funkcij, za katere je potrebna povezava z omrežjem. Če želite klicati, morate najprej zamenjati profil in tako vključiti telefonsko funkcijo naprave. Če je naprava zaklenjena, vnesite kodo za zaklepanje. Če morate klicati v sili, ko je naprava zaklenjena in je vključen profil za potovanje z letalom, lahko številko za klice v sili, ki je programirana v napravi, vnesete v polje za vnos kode za zaklepanje in izberete "Kliči". Naprava potrdi, da izklapljate profil za potovanje z letalom in kličete v sili. Toni Spreminjate lahko nastavitve tonov v izbranem aktivnem profilu. Izberite Meni > Nastavitve > Toni. Enake nastavitve najdete v meniju Profili. Zaslon Izberite Meni > Nastavitve > Zaslon. Lahko si ogledate ali prilagodite ozadje, velikost pisave ali druge funkcije, povezane z zaslonom naprave. Ura in datum Izberite Meni > Nastavitve > Ura in datum. Nastavitev ure in datuma Izberite Nast. ure in datuma. Nastavitev zapisa ure in datuma Izberite Zapis ure in datuma. Samodejno posodabljanje ure glede na izbrani časovni pas Izberite Samod. nastavlj. ure (omrežna storitev). Sinhronizacija in varnostno kopiranje Izberite Meni > Nastavitve > Sinh. in varn. kop.. Izberite med naslednjim: Izmenjava Sinhronizirajte ali kopirajte izbrane podatke, kot so imenik, koledarski vpisi, beležke ali sporočila, med vašo in drugo napravo.

29 Nastavitve 29 Varnost. kopiraj Varnostno kopirajte izbrane podatke v priključeno zunanjo pomnilniško napravo. Obnovi var. kop. Obnovite podatke iz varnostne kopije v priključeni zunanji pomnilniški napravi. Če si želite ogledati podrobnosti datoteke varnostne kopije, izberite Možnosti > Podrobnosti. Prenos podatk. Sinhronizirajte ali kopirajte izbrane podatke med svojo napravo in omrežnim strežnikom (omrežna storitev). Povezovanje Telefon ima več funkcij za povezovanje z drugimi napravami ter pošiljanje in prejemanje podatkov. Brezžična tehnologija Bluetooth Tehnologija Bluetooth omogoča povezovanje naprave z združljivimi napravami Bluetooth, oddaljenimi do 10 metrov, prek radijskih valov. Ta naprava je združljiva s specifikacijo Bluetooth EDR in podpira naslednje profile: splošni dostop, prostoročna uporaba, slušalke, naročanje predmetov, prenos datotek, omrežje na klic, serijska vrata, dostop SIM, splošna izmenjava predmetov, napredna distribucija zvoka, daljinsko upravljanje z avdiom in videom ter splošna distribucija avdia in videa. Da bi zagotovili delovanje z drugimi napravami, ki podpirajo tehnologijo Bluetooth, uporabljajte dodatno opremo, ki jo je za uporabo s tem modelom odobrila družba Nokia. O združljivosti s to napravo se pozanimajte pri proizvajalcih drugih naprav. Funkcije, ki uporabljajo tehnologijo Bluetooth, hitreje porabljajo energijo baterije in tako skrajšajo čas njenega delovanja. Ko je mobilna naprava v načinu oddaljene kartice SIM, lahko kličete in sprejemate klice samo z združljivo dodatno opremo, ki je z njo povezana, na primer avtokompletom. Z mobilno napravo ni mogoče klicati, razen vprogramiranih številk za klice v sili. Če želite klicati, morate najprej izključiti način oddaljene kartice SIM. Če je naprava zaklenjena, najprej vnesite kodo za zaklepanje. Vzpostavljanje povezave Bluetooth 1 Izberite Meni > Nastavitve > Povezovanje > Bluetooth. 2 Izberite Ime mojega telef. in vnesite ime naprave. 3 Vključite vmesnik Bluetooth tako, da izberete Bluetooth > Vključen. kaže, da je funkcija Bluetooth vključena. 4 Če želite povezati napravo z zvočno dodatno opremo, izberite Pov. z zv. dod. opr. in dodatno opremo.

30 30 Nastavitve 5 Če želite seznaniti napravo z eno od naprav Bluetooth v dosegu, izberite Seznanjene naprave > Dodaj novo napr.. 6 Izberite najdeno napravo in Dodaj. 7 Vnesite kodo (do 16 znakov) v svoji napravi in dovolite povezavo z drugo napravo Bluetooth. Če napravo uporabljate v skritem načinu, ste varnejši pred škodljivo programsko opremo. Ne sprejemajte povezav Bluetooth iz virov, ki jim ne zaupate. Druga možnost je, da funkcijo Bluetooth izključite. To ne bo vplivalo na druge funkcije naprave. Povezava računalnika z internetom Za povezovanje združljivega računalnika z internetom lahko uporabite tehnologijo Bluetooth. Naprava mora imeti možnost povezave z internetom (omrežna storitev), računalnik pa mora podpirati tehnologijo Bluetooth. Ko je naprava povezana z omrežno dostopno točko (NAP) in seznanjena z računalnikom, samodejno vzpostavi paketno podatkovno povezavo z internetom. Paketna podatkovna povezava GPRS (General Packet Radio Service) je omrežna storitev, ki omogoča uporabo mobilnih telefonov za pošiljanje in prejemanje podatkov po omrežju, ki temelji na internetnem protokolu (IP). Če želite določiti način uporabe storitve, izberite Meni > Nastavitve > Povezovanje > Paketna povezava > Paketna povezava in med spodnjimi možnostmi: Po potrebi Vzpostavite povezavo za paketni prenos, ko to zahteva aplikacija. Ob izhodu iz aplikacije se povezava prekine. Neprekinj. zveza Ob vklopu naprave samodejno vzpostavite povezavo z omrežjem za paketni prenos. Če napravo povežete z združljivim računalnikom po brezžični povezavi Bluetooth, jo lahko uporabljate kot modem. Podrobnosti boste našli v priročniku za programsko opremo Nokia Ovi Suite. Klic in telefon Izberite Meni > Nastavitve > Klicanje. Preusmeritev dohodnih klicev Izberite Preusmeritve (omrežna storitev). Več informacij lahko dobite pri svojem ponudniku storitev.

31 Iskanje pomoči 31 Desetkratno samodejno ponovno klicanje po neuspelem poskusu Izberite Samod. ponov. klic. > Vključeno. Prejemanje obvestil o dohodnih klicih med aktivnim klicem Izberite Čakajoči klic > Vključi (omrežna storitev). Prikazana ali skrita številka za osebo, ki jo kličete Izberite Pošlji lastno številko (omrežna storitev). Nastavitev jezika za prikaz Izberite Meni > Nastavitve > Telefon > Jezikovne nastavitve > Jezik telefona. Obnavljanje tovarniških nastavitev Če želite napravo obnoviti na privzete nastavitve, izberite Meni > Nastavitve > Obnovi tov. nast.. Če želite ponastaviti vse prilagoditve, ne da bi izbrisali osebne podatke, izberite Obnovi le nastavitve. Če želite ponastaviti vse prilagoditve in izbrisati vse osebne podatke, kot so vizitke, sporočila, predstavnostne datoteke in vklopni ključi, izberite Vse. Iskanje pomoči Podpora Če želite izvedeti več o uporabi svoje naprave oziroma niste prepričani, kako bi vaša naprava morala delovati, obiščite spletno mesto ali če uporabljate mobilno napravo. Če s tem ne odpravite težave, naredite naslednje: Znova zaženite napravo. Izklopite napravo in odstranite baterijo. Čez približno minuto znova namestite baterijo in vklopite napravo. Obnovitev prvotnih tovarniških nastavitev. Posodobite programsko opremo svoje naprave. Če še vedno ne odpravite težave, se pri podjetju Nokia pozanimajte o možnostih popravila. Obiščite Preden napravo pošljete v popravilo, varnostno kopirajte podatke v napravi.

32 32 Iskanje pomoči O posodobitvah programske opreme naprave S posodobitvami programske opreme lahko prejmete nove in izboljšane funkcije za napravo. Posodobitev programske opreme izboljša tudi delovanje naprave. Priporočamo, da shranite varnostno kopijo osebnih podatkov in šele nato posodobite programsko opremo naprave. Opozorilo: Če nameščate posodobitev programske opreme, naprave ne morete uporabljati, niti za klicanje v sili, dokler namestitev ni končana in se naprava znova ne zažene. Nalaganje posodobitev programske opreme lahko vključuje prenos velike količine podatkov (omrežna storitev). Pred posodabljanjem se prepričajte, da je baterija naprave dovolj napolnjena, ali pa priklopite polnilnik. Po posodobitvi programske opreme naprave navodila v priročniku za uporabo morda ne bodo več ustrezna. Posodobitev programske opreme naprave z napravo Ali želite izboljšati delovanje svoje naprave in prejeti posodobitve aplikacij ter zabavne nove funkcije? Če želite kar najbolje izkoristiti svojo napravo, redno posodabljajte programsko opremo. Napravo lahko nastavite, da samodejno preverja posodobitve. Izberite Meni > Nastavitve.

33 Zaščita okolja 33 1 Izberite Telefon > Posodob. telefona. 2 Če želite prikazati trenutno različico programske opreme in preveriti, ali je na voljo posodobitev, izberite Podr. tr. prog. opr.. 3 Če želite prenesti in namestiti posodobitev programske opreme, izberite Naloži prog. opr.. Sledite navodilom. 4 Če je bila namestitev po prenosu preklicana, izberite Namesti prog. pos.. Posodobitev programske opreme lahko traja nekaj minut. Če imate težave z namestitvijo, se obrnite na ponudnika storitev. Samodejno iskanje posodobitev programske opreme Izberite Samod. posodab. PO in določite, kako pogosto naj naprava išče nove posodobitve programske opreme. Ponudnik storitev lahko posodobitve programske opreme za napravo pošilja po omrežju neposredno v napravo (omrežna storitev). Posodobitev programske opreme naprave z računalnikom Za posodobitev programske opreme naprave lahko uporabite računalniško aplikacijo Nokia Ovi Suite. Potrebujete združljiv računalnik, internetno povezavo visoke hitrosti in združljiv podatkovni kabel USB, da napravo povežete z računalnikom. Če želite več informacij in želite prenesti aplikacijo Nokia Ovi Suite, pojdite na spletno mesto Zaščita okolja Varčevanje z energijo Baterije vam ni treba polniti tako pogosto, če naredite to: Zaprite aplikacije in prekinite podatkovne povezave (na primer povezavo Bluetooth), kadar jih ne uporabljate. Deaktivirajte nepotrebne zvoke, na primer tone tipkovnice. Recikliranje Ko naprava ne deluje več, je mogoče vse materiale ponovno uporabiti v obliki materialov in energije. Nokia želi zagotoviti ustrezno odstranjevanje in ponovno uporabo, zato s svojimi partnerji sodeluje v programu We:recycle. Če želite izvedeti več o tem, kako

34 34 Informacije o izdelku in varnostne informacije lahko reciklirate stare izdelke Nokia in kje se nahajajo zbirna mesta, obiščite spletno mesto prek mobilne naprave nokia.mobi/werecycle ali pokličite kontaktni center Nokia. Na lokalnih mestih za recikliranje reciklirajte ovojnino in priročnike za uporabo. Simbol prečrtanega smetnjaka na izdelku, bateriji, v dokumentaciji ali na ovojnini pomeni, da morajo biti neuporabni električni in elektronski izdelki, baterije in akumulatorji zavrženi na posebno zbirališče odpadkov. Ta zahteva velja v Evropski uniji. Teh izdelkov ne zavrzite med navadne gospodinjske odpadke. Za več informacij o okoljskih lastnostih naprave obiščite spletno mesto Informacije o izdelku in varnostne informacije Dodatna oprema Opozorilo: Uporabljajte samo baterije, polnilnike in dodatno opremo, ki jih je družba Nokia odobrila za uporabo s tem modelom. Uporaba kakšnih drugih vrst lahko izniči garancijo in možnost zamenjave ter je lahko nevarna. Predvsem lahko uporaba neodobrenih polnilnikov ali baterij povzroči požar, eksplozijo, puščanje ali drugo nevarnost. O razpoložljivosti odobrene dodatne opreme se posvetujte s pooblaščenim prodajalcem. Ko izklapljate napajalni kabel katere koli dodatne opreme, primite in potegnite vtič, ne kabla. Baterija Informacije o bateriji in polnilniku Vašo napravo napaja baterija, ki jo je mogoče polniti. S to napravo uporabljajte baterijo BL-5C. Nokia bo morda izdelala dodatne modele baterij, ki bodo na voljo za to napravo. Naprava je namenjena uporabi z naslednjimi polnilniki: AC-3. Natančna oznaka modela polnilnika se lahko razlikuje glede na vrsto vtiča. Različico vtiča označuje ena od naslednjih oznak: E, X, AR, U, A, C, K ali B. Baterijo je mogoče napolniti in sprazniti več stokrat, postopoma pa se vendarle izrabi. Ko sta čas pogovora in čas v pripravljenosti znatno krajša od normalnega, baterijo zamenjajte. Uporabljajte samo baterije in polnilnike, ki jih je za uporabo s to napravo odobrila družba Nokia. Če baterijo prvič uporabljate ali če je dolgo niste uporabljali, boste morda morali priklopiti polnilnik, ga odklopiti in znova priklopiti, da se bo baterija začela polniti. Če je baterija popolnoma prazna, utegne trajati nekaj minut, preden se bo na zaslonu izpisalo obvestilo o polnjenju in preden boste lahko klicali. Varno odstranjevanje. Preden odstranite baterijo, napravo vedno izklopite in jo ločite od polnilnika. Pravilno polnjenje. Ko polnilnika ne uporabljate, ga iztaknite iz električne vtičnice in naprave. Popolnoma polne baterije ne puščajte priključene na polnilnik, saj lahko čezmerno polnjenje skrajša življenjsko dobo baterij. Če popolnoma napolnjene baterije ne uporabljate, se čez nekaj časa sprazni sama od sebe.

35 Informacije o izdelku in varnostne informacije 35 Baterije ne izpostavljajte izjemno nizkim ali visokim temperaturam. Baterijo vedno hranite na temperaturi med 15 in 25 C. Izjemno visoke ali nizke temperature zmanjšujejo zmogljivost in življenjsko dobo baterije. Če je baterija v napravi vroča ali hladna, naprava morda nekaj časa ne bo delovala. Delovanje baterije je zlasti omejeno pri temperaturah pod lediščem. Ne povzročite kratkega stika. Do kratkega stika lahko pride, če kovinski predmet, kot je kovanec, sponka ali pisalo, sklene pozitivni (+) in negativni (-) pol baterije. (Kovinska trakova na bateriji.) To se lahko zgodi, če nosite rezervno baterijo v žepu ali torbi. Kratki stik lahko poškoduje baterijo ali predmet, ki ga je sprožil. Odlaganje. Ne mečite izrabljenih baterij v ogenj, saj jih lahko raznese. Baterije zavrzite skladno z lokalnimi predpisi. Če je mogoče, jih reciklirajte. Ne odvrzite jih v smetnjak za hišne odpadke. Puščanje. Celic ali baterij ne smete razstaviti, prerezati, odpreti, upogniti, prebosti ali raztrgati. Če baterija pušča, tekočina ne sme priti v stik s kožo ali očmi. Če se to zgodi, takoj sperite prizadete predele z vodo ali poiščite zdravniško pomoč. Poškodba. Baterije ne spreminjajte in ne predelujte, vanjo ne skušajte vstaviti tujkov ter je ne potapljajte in ne izpostavljajte vodi ali drugim tekočinam. Poškodovane baterije lahko raznese. Pravilna uporaba. Baterijo uporabljajte samo za namene, za katere je narejena. Nepravilna uporaba baterije lahko povzroči požar, eksplozijo ali drugo nevarnost. Če vam naprava ali baterija pade iz rok, zlasti na trdo površino, in mislite, da je baterija poškodovana, jo odnesite na servis, da jo pregledajo, preden jo spet uporabite. Nikoli ne uporabljajte poškodovanih polnilnikov ali baterij. Pazite, da baterija ne pride v roke majhnim otrokom. Smernice za preverjanje pristnosti baterij Nokia Zaradi lastne varnosti vedno uporabljajte pristne baterije Nokia. Da bi zagotovo dobili pristno baterijo Nokia, jo kupite na pooblaščenem servisu ali pri pooblaščenem prodajalcu izdelkov Nokia in preverite hologramsko nalepko. Preverjanje pristnosti holograma 1 Poglejte hologram. Iz enega kota bi morali videti značilen znak družbe Nokia z iztegnjenima rokama, iz drugega pa logotip Nokia Original Accessories. 2 Nagnite hologram v levo, desno, navzdol in navzgor. Na vsaki strani bi morali videti 1, 2, 3 oz. 4 pike.

36 36 Informacije o izdelku in varnostne informacije Vendar pa to še ni popolno zagotovilo, da je baterija pristna. Če ne morete preveriti pristnosti ali če menite, da baterija Nokia s hologramsko nalepko ni pristna baterija Nokia, jo prenehajte uporabljati in jo odnesite na najbližji pooblaščeni servis ali k pooblaščenem prodajalcu izdelkov Nokia. Če želite več informacij o pristnih baterijah Nokia, obiščite spletno mesto Nega naprave Z napravo, baterijo, polnilnikom in dodatno opremo ravnajte previdno. V nadaljevanju je nekaj predlogov, s katerimi lahko zaščitite garancijo naprave. Skrbite, da bo naprava vedno suha. Padavine, vlaga in vse tekočine lahko vsebujejo mineralne primesi, ki povzročajo korozijo elektronskih vezij. Če se naprava zmoči, odstranite baterijo in počakajte, da se naprava posuši. Naprave ne uporabljajte in je ne hranite v prašnem ali umazanem okolju. Gibljivi in elektronski deli se lahko poškodujejo. Naprave ne hranite pri visokih temperaturah. Visoke temperature lahko skrajšajo življenjsko dobo naprave, poškodujejo baterijo in izkrivijo ali stopijo plastične dele. Naprave ne hranite pri nizkih temperaturah. Ko se naprava segreje na običajno temperaturo, se v notranjosti nabere vlaga, ki lahko poškoduje elektronska vezja. Napravo odpirajte le v skladu z navodili v priročniku za uporabo. Z neodobrenimi prilagoditvami lahko poškodujete napravo in kršite predpise o radijskih napravah. Varujte jo pred padci, udarci in tresljaji. Grobo ravnanje lahko poškoduje notranja vezja in mehanske dele. Površino naprave čistite samo z mehko, čisto in suho krpo. Naprave ne barvajte. Barva lahko zlepi gibljive dele in prepreči pravilno delovanje. Za najboljše delovanje napravo občasno izklopite in odstranite baterijo. Pazite, da naprava ne bo blizu magnetov ali magnetnih polj. Če želite, da so pomembni podatki na varnem, jih shranite na vsaj dve ločeni mesti, na primer v napravo, na pomnilniško kartico ali v računalnik ali pa si pomembne informacije zapišite. Pri daljšem delovanju se naprava lahko segreje. V večini primerov je to povsem običajno. Če menite, da naprava ne deluje pravilno, jo odnesite na najbližji pooblaščeni servis. Recikliranje Elektronske izdelke, baterije in embalažo, ki jih ne potrebujete več, odnesite na ustrezno zbirališče. Tako boste preprečili škodljive posledice nenadziranega odlaganja odpadkov in spodbudili recikliranje materialnih virov. Okoljske informacije in navodila za recikliranje izdelkov Nokia najdete na spletnem mestu oz. nokia.mobi/werecycle, če uporabljate mobilno napravo. Dodatni varnostni napotki Površina naprave ne vsebuje niklja. Otroci Vaša naprava in dodatna oprema zanjo nista igrači. Morda vsebujeta majhne dele. Hranite jih nedosegljive otrokom. Okolje delovanja Ta naprava ustreza smernicam za izpostavljenost radijskemu sevanju, kadar jo uporabljate v običajnem položaju ob ušesu ali kadar je od telesa oddaljena najmanj 1,5 centimetra. Če med uporabo napravo nosite s torbico, pasom ali držalom, naj ti ne vsebujejo kovine, izdelek pa naj bo od telesa oddaljen toliko, kot je navedeno zgoraj. Da bi lahko ta naprava prenašala podatkovne datoteke ali sporočila, mora imeti kakovostno povezavo z omrežjem. Če ni na voljo ustrezne povezave, lahko pride do odložitve prenosa podatkovnih datotek ali sporočil. Upoštevajte navodila za razdaljo od telesa, dokler prenos ni končan.

Nokia X Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja

Nokia X Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja Nokia X2 00 - Priročnik za uporabo 1.1. Izdaja 2 Vsebina Vsebina Varnost 4 Splošne informacije 5 O vaši napravi 5 Omrežne storitve 5 Skupni pomnilnik 6 Kode za dostop 6 Posodobitve programske opreme 6

Prikaži več

CD190/195 Slovenian Quick start guide

CD190/195 Slovenian Quick start guide Registrirajte izdelek in pridobite podporo na www.philips.com/welcome CD190 CD195 Vodnik za hiter začetek 1 Povezava z drugimi napravami 2 Začetek uporabe 3 Uporaba Pomembna varnostna navodila Uporabljajte

Prikaži več

Nokia Priročnik za uporabo 6.0. Izdaja

Nokia Priročnik za uporabo 6.0. Izdaja Nokia 5230 - Priročnik za uporabo 6.0. Izdaja IZJAVA O SKLADNOSTI NOKIA CORPORATION izjavlja, da je ta izdelek RM-588 skladen z bistvenimi zahtevami in drugimi ustreznimi določbami Direktive 1999/5/ES.

Prikaži več

MT40X Kratka navodila

MT40X Kratka navodila MT40X Kratka navodila Spoznajte svojo uro Kamera Mikro vrata USB Tipka za vklop/ izklop Reža kartice SIM 2 Tipka za vklop/izklop Pritisnite in zadržite 3 sekunde za vklop. Pritisnite in zadržite 3 sekunde,

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini snemalnik

Navodila za uporabo Mini snemalnik Navodila za uporabo Mini snemalnik www.spyshop.eu Pred vami so navodila za pravilno uporabo mini snemalnika in opis funkcionalnosti. Lastnosti snemalnika: Naziv Mere Teža Kapaciteta spomina Snemanje Format

Prikaži več

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vaš telefon. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja.

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vaš telefon. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vaš telefon. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. www.samsungmobile.com Printed in Korea Code No.:GH68-27763A

Prikaži več

Nokia E71 - Priročnik za uporabo 5. Izdaja

Nokia E71 - Priročnik za uporabo 5. Izdaja Nokia E71 - Priročnik za uporabo 5. Izdaja IZJAVA O SKLADNOSTI NOKIA CORPORATION izjavlja, da je ta izdelek RM-346 skladen z bistvenimi zahtevami in drugimi ustreznimi določbami Direktive 1999/5/ES. Kopijo

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Nameščanje programa Samsung Kies (PC Sync) 1. S spletnega

Prikaži več

Watch 40_MT40X_UM_SL.pdf

Watch 40_MT40X_UM_SL.pdf Navodila za uporabo MT40X Vsebina 1 1 Glej pregled... 1 Tipka za vklop/izklop... 1 2 2 Odstranite trakove... 2 Pripenjanje novih trakov... 3 3 3... 3... 4 Vklop ure... 4... 4 Jezik... 4 4 5 5 5 6 6 7...

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

BDV-N890W/BDV-N790W

BDV-N890W/BDV-N790W Sistem za domači kino s predvajalnikom Blu-ray Disc /DVD BDV-N890W BDV-N790W SI Začnite tukaj Kratka navodila za postavitev in uporabo BDV-N790W BDV-N890W 1 Vsebina embalaže/nastavitev zvočnikov BDV-N890W

Prikaži več

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 132 63 11 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 63 11 KAZALO UVOD...3 VSEBINA PAKETA...3 SESTAVNI

Prikaži več

SM-G318H/DS SM-G318H Navodila za uporabo Slovenian. 07/2015. Rev.1.0

SM-G318H/DS SM-G318H Navodila za uporabo Slovenian. 07/2015. Rev.1.0 SM-G318H/DS SM-G318H Navodila za uporabo Slovenian. 07/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Preberi najprej Uvod 6 Vsebina paketa 7 Postavitev naprave 9 Uporaba kartice SIM ali USIM in baterije 15 Uporaba

Prikaži več

Priročnik za uporabo Nokia Lumia Izdaja SL

Priročnik za uporabo Nokia Lumia Izdaja SL Priročnik za uporabo Nokia Lumia 620 1.0. Izdaja SL Priročnik za uporabo Nokia Lumia 620 Vsebina Varnost 4 Hitri začetek 5 Tipke in deli 5 Tipke za pomik nazaj, zagon in iskanje 5 Predeli z antenami 6

Prikaži več

Nokia N900 - Priročnik za uporabo 3. Izdaja

Nokia N900 - Priročnik za uporabo 3. Izdaja Nokia N900 - Priročnik za uporabo 3. Izdaja 2 Vsebina Vsebina Varnost 6 O vaši napravi 6 Omrežne storitve 7 Skupni pomnilnik 7 Iskanje pomoči 8 Branje priročnika za uporabo 8 Podpora 8 Nastavitve 8 Kode

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom www.spyshop.eu Izdelku so priložena navodila v angleščini, ki poleg teksta prikazujejo tudi slikovni prikaz sestave in delovanja izdelka. Lastnosti

Prikaži več

GT-E2550 Navodila za uporabo

GT-E2550 Navodila za uporabo GT-E2550 Navodila za uporabo Uporaba priročnika Ta uporabniški priročnik je izdelan tako, da vas vodi skozi funkcije in možnosti vašega mobilnega telefona. Za hiter začetek preberite»predstavitev mobilnega

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI Canyon multimedijski MP3 predvajalnik Artikel: CNR-MPV2 Opozorilo: Pred uporabo pozorno preberite navodila za uporabo. Podrobna navodila se nahajajo na priloženem CD mediju. Opozorilo: Pred uporabo napolnite

Prikaži več

innbox_f60_navodila.indd

innbox_f60_navodila.indd Osnovna navodila Komunikacijski prehod Innbox F60 SFP AC Varnostna opozorila Pri uporabi opreme upoštevajte naslednja opozorila in varnostne ukrepe. Da bi v največji meri izkoristili najnovejšo tehnologijo

Prikaži več

Safety and Regulatory Information

Safety and Regulatory Information WayteQ GPS Navigacija X980BT Navodila za uporabo Slovenska verzija Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje z uporabo WAYTEQ izdelkov! WAYTEQ si pridružuje pravico do končne verzije navodil za uporabo.

Prikaži več

B5310-SL.book

B5310-SL.book Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vaš telefon. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. World Wide Web http://www.samsungmobile.com Printed

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd 10028194 10029391 CS Timer 6 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim poškodbam. Za

Prikaži več

Nokia Lumia Priročnik za uporabo

Nokia Lumia Priročnik za uporabo Priročnik za uporabo Nokia Lumia 620 4.0. Izdaja SL Ššš... Ta priročnik še ni vse... V telefonu najdete priročnik za uporabo vedno z vami in na voljo, ko ga potrebujete. Na začetnem zaslonu odrinite v

Prikaži več

GT-I8150 Navodila za uporabo

GT-I8150 Navodila za uporabo GT-I850 Navodila za uporabo Uporaba priročnika Zahvaljujemo se vam za nakup mobilne naprave Samsung. Telefon vam ponuja visokokakovostno mobilno komunikacijo in zabavo na podlagi izjemne tehnologije in

Prikaži več

Priročnik za uporabo Nokia Lumia Izdaja SL

Priročnik za uporabo Nokia Lumia Izdaja SL Priročnik za uporabo Nokia Lumia 625 1.0. Izdaja SL Ššš... Ta priročnik še ni vse... V telefonu najdete priročnik za uporabo vedno z vami in na voljo, ko ga potrebujete. Na začetnem zaslonu odrinite v

Prikaži več

Linksys PLEK500 User Guide

Linksys PLEK500 User Guide Uporabniški priročnik Linksys PLEK500 Omrežni vmesnik Powerline Vsebina Pregled............... 2 Funkcije..................... 2 Kako deluje omrežje Powerline 3 Primer namestitve 3 Namestitev omrežja Powerline.....

Prikaži več

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Nameščanje programa Kies (PC Sync) 1. Prenesite najnovejšo

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka:

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 860750 www.conrad.si HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: 860750 1 AKCIJSKA KAMERA XTC 200 Zahvaljujemo se vam za nakup akcijske kamere

Prikaži več

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo Vsebina embalaže Izgled 1. Objektiv 2. Vklop/Način tipka 3. LED indikator 4. Sprožilec/Izbor tipka 5. USB vtičnica 6. Reža za Mikro SD kartico 7. Mikro

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 90 79 14 www.conrad.si Zvočniki Hercules XPS 2,1 20 Gloss Št. izdelka: 90 79 14 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke

Prikaži več

SM-G925F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2015. Rev.1.0

SM-G925F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2015. Rev.1.0 SM-G925F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 5 Vsebina paketa 6 Postavitev naprave 8 Kartica SIM ali USIM 10 Baterija 15 Vklop ali izklop naprave

Prikaži več

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah O opozorilih OPOZORILO: OPOZORILO označuje možnost poškodb lastnine, telesnih poškodb ali smrti. Dell Vostro 430 List s tehničnimi informacijami o nastavitvi in funkcijah Pogled s sprednje in zadnje strani

Prikaži več

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 101353 www.conrad.si TFA LT-102 VBODNI TERMOMETER Št. izdelka: 101353 1 KAZALO 1 LASTNOSTI...3 2 LCD ZASLON...3 3 ZAČETEK OBRATOVANJA...3 4 UPRAVLJANJE...4

Prikaži več

SM-G390F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2017. Rev.1.0

SM-G390F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2017. Rev.1.0 SM-G390F Navodila za uporabo Slovenian. 03/2017. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 5 Primeri pregrevanja naprave in rešitve 8 Zadrževanje vode in odpornost na prah 9 Vsebina paketa

Prikaži več

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 00 143 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Skrita nadzorna kamera v kemičnem svinčniku Technaxx Kataloška št.: 10 00 143 Kazalo Izjava o skladnosti... 2

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 130 76 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vodoodporna prenosna polnilna postaja Powerbank Beltrona Camouflage 5200mAh Kataloška št.: 130 76 00 KAZALO 1.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 973911 www.conrad.si OJAČEVALNIK SIGNALA NETGEAR WN2000RPT Št. izdelka: 973911 1 KAZALO 1 OBSEG DOBAVE... 3 2 LED PRIKAZI OJAČEVALNIKA SIGNALA... 3 3

Prikaži več

Microsoft Word - SPIDER-X5_User Manual - EN_0320.docx

Microsoft Word - SPIDER-X5_User Manual - EN_0320.docx 1 Hvala za zaupanje v Crosscall in nakup tega mobilnika IP68. Pred uporabo pozorno preberite vsa varnostna navodila in ta priročnik, da boste znali varno in pravilno uporabljati napravo. Vsebina, slike

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO myphone TANGO

NAVODILA ZA UPORABO myphone TANGO NAVODILA ZA UPORABO myphone TANGO Številka LOT: 201710 Ustvarjamo za vas Hvala, ker ste izbrali napravo myphone Tango. Prosimo pozorno preberite Navodila za uporabo. Brez pisne privolitve proizvajalca,

Prikaži več

PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnos

PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnos PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X5.2015 / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnosti predmet sprememb! 1 Predstavitev Zahvaljujemo se

Prikaži več

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI Bluetooth Dongle Artikel: CN-BTU4 NAVODILA v1.0 Sistemske zahteve Zahteve za PC: - Proc.: Intel Pentium III 500MHz or above. - Ram: 256MB ali več. - Disk: vsaj 50MB. - OS: Windows 98SE/Me/2000/XP - Prost

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 59 56 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Mini prenosni zvočnik Technaxx MusicMan Giant Soundstation Kataloška št.: 59 56 58 Izjavo o skladnosti te naprave

Prikaži več

GT-S6310 Navodila za uporabo

GT-S6310 Navodila za uporabo GT-S6310 Navodila za uporabo www.samsung.com Več o teh navodilih Ta naprava ponuja visoko kakovostno mobilno komunikacijo in zabavo s pomočjo visokih standardov in tehnološkega znanja družbe Samsung. Ta

Prikaži več

SM-J415FN SM-J415FN/DS Navodila za uporabo Slovenian. 09/2018. Rev.1.0

SM-J415FN SM-J415FN/DS Navodila za uporabo Slovenian. 09/2018. Rev.1.0 SM-J415FN SM-J415FN/DS Navodila za uporabo Slovenian. 09/2018. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 6 Primeri pregrevanja naprave in rešitve 9 Postavitev naprave in funkcije 12 Baterija

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 343712 www.conrad.si RADIO BUDILKA SANGEAN RCR-3 Št. izdelka: 343712 1 KAZALO 1 POMEMBNI VARNOSTNI NAPOTKI...3 2 UPRAVLJALNI ELEMENTI...4 3 LCD ZASLON...6

Prikaži več

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 11 75 222 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Neprava nadzorna kamera z utripajočo LED Kataloška št.: 11 75 222 KAZALO PRAVILNA UPORABA... 3 VSEBINA PAKETA...

Prikaži več

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije v tem priročniku se lahko spremenijo brez prejšnjega obvestila. Edine garancije za HP-jeve

Prikaži več

SM-J330FN SM-J530F SM-J530F/DS SM-J730F/DS Navodila za uporabo Slovenian. 06/2017. Rev.1.0

SM-J330FN SM-J530F SM-J530F/DS SM-J730F/DS Navodila za uporabo Slovenian. 06/2017. Rev.1.0 SM-J330FN SM-J530F SM-J530F/DS SM-J730F/DS Navodila za uporabo Slovenian. 06/2017. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 5 Primeri pregrevanja naprave in rešitve 8 Vsebina paketa 9 Postavitev

Prikaži več

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Namestitev Samsung Kies (PC Sync) 1. Prenesite najnovejšo

Prikaži več

English

English Copyright 2009Huawei Technologies Co., Ltd. Vse pravice pridržane Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno razmnoževati ali posredovati v kakršnikoli obliki ali na kakršenkoli način brez predhodnega pisnega

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 58 86 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Spajkalna postaja digitalna 80 W Ersa i- CON pico +150 do +450 C Kataloška št.: 58 86 58 Kazalo 1. Dodatki. 2 2.

Prikaži več

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide Navodila za namestitev kompleta Powerline Nano500 XAVB5101 2012 NETGEAR, Inc. Vse pravice pridržane. Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shranjevati v sistemu

Prikaži več

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model WN2000RPTv3

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model WN2000RPTv3 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model WN2000RPTv3 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

SM-G930F Navodila za uporabo Slovenian. 02/2016. Rev.1.0

SM-G930F Navodila za uporabo Slovenian. 02/2016. Rev.1.0 SM-G930F Navodila za uporabo Slovenian. 02/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 6 Vsebina paketa 7 Postavitev naprave 9 Baterija 15 Kartica SIM ali USIM (kartica nano-sim) 17

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik CNR-BTU3 Bluetooth vmesnik A. Vsebina pakiranja Bluetooth USB Adapter Bluetooth programska oprema in CD z gonilniki Navodila za uporabo in CD 1. Namestitev Bluetooth programske opreme za Windowse 1. Vstavite

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO Smart watch JW018 POZOR! Ura vsebuje magnetne sestavine. Osebe z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom (pacemaker) ali kakršnimi drugi

NAVODILA ZA UPORABO Smart watch JW018 POZOR! Ura vsebuje magnetne sestavine. Osebe z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom (pacemaker) ali kakršnimi drugi NAVODILA ZA UPORABO Smart watch JW018 POZOR! Ura vsebuje magnetne sestavine. Osebe z vgrajenim srčnim spodbujevalnikom (pacemaker) ali kakršnimi drugimi elektromagnetnimi aparati ne smejo uporabljati tega

Prikaži več

docx

docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 139 55 62 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Full HD akcijska kamera Denver ACT-5040W Kataloška št.: 139 55 62 KAZALO UVOD... 3 SISTEMSKE ZAHTEVE... 3 LASTNOSTI

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 105 06 50 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 105 06 50 KAZALO 1. VSEBINA PAKETA...3 2. SESTAVNI DELI

Prikaži več

NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app

NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app NAVODILA ZA MONTAŽO SI EWPE SMART Wi-FI app Uporabniški račun V aplikacijo se je treba prijaviti z uporabniškim računom. Ob prvem zagonu vas bo aplikacija pozvala k registraciji (sign up) ali prijavi (sign

Prikaži več

UM_Liquid Z6E_SL_v1.book

UM_Liquid Z6E_SL_v1.book UPORABNIŠKI PRIROČNIK 2-2016 Vse pravice pridržane Acer Liquid Z6 E Uporabniški priročnik Model: T10 Ta revizija: 12/2016 Registrirajte se za Acer ID in uživajte v odličnih prednostih Na seznamu aplikacij

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 33 32 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 33 32 KAZALO 1. FUNKCIJE / UPORABA... 3 2. VARNOSTNI

Prikaži več

Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na Imate vprašanje? Obrnite se na Philips XL490

Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na   Imate vprašanje? Obrnite se na Philips XL490 Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na www.philips.com/support Imate vprašanje? Obrnite se na Philips XL490 XL495 Uporabniški priročnik Vsebina 1 Pomembna varnostna

Prikaži več

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364 E-priročnik SL9364 SL9364 Revidirana izdaja V2 Lahko 2014 INFORMACIJE O AVTORSKIH PRAVICAH Nobeno od teh navodil, vključno s proizvodi in programi, ki so tu opisani, ne sme biti kopirano, preneseno, prepisano,

Prikaži več

SM-R800 SM-R805F SM-R810 SM-R815F Navodila za uporabo Slovenian. 10/2018. Rev.1.1

SM-R800 SM-R805F SM-R810 SM-R815F Navodila za uporabo Slovenian. 10/2018. Rev.1.1 SM-R800 SM-R805F SM-R810 SM-R815F Navodila za uporabo Slovenian. 10/2018. Rev.1.1 www.samsung.com Vsebina Začetek 6 Več o Galaxy Watch 7 Preberi najprej 11 Postavitev naprave 11 Vsebina paketa 12 Galaxy

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome Navodila Vsebina 1 Vaš novi televizor 3 1.1 EasyLink 3 2 Nastavitev 4 2.1 Preberite varnostna navodila 4 2.2 TV-stojalo in namestitev na

Prikaži več

an-01-sl-Plantronics_K100_Bluetooth_prostoročni_sistem

an-01-sl-Plantronics_K100_Bluetooth_prostoročni_sistem SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 121 84 31 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Plantronics K100 Bluetooth prostoročni sistem, črn, Bluetooth prostoročni sistem (čas pogovora, 360 ur 83900-05)

Prikaži več

CODEKS IP KAMERA

CODEKS IP KAMERA CODEKS IP KAMERA uporabniška navodila Vse pravice pridržane. Noben del uporabniških navodil se ne sme reproducirati v kakršnikoli obliki ali na kakršen koli način - grafični, elektronski ali mehanski,

Prikaži več

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 28 43 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Računalniški zvočniki Hercules XPS 2.1 Bassboost Kataloška št.: 28 43 00 KAZALO 1. PREDSTAVITEV... 3 1.1 VSEBINA

Prikaži več

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 91 60 80 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO USB digitalni zvočniki Logitech S-150 Kataloška št.: 91 60 80 KAZALO 1. VARNOSTNI NAPOTKI... 3 2. NASTAVITEV VAŠIH

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 44 84 98 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth naprava za prostoročno telefoniranje Jabra Drive Kataloška št.: 44 84 98 KAZALO Najlepša hvala... 2 Vaša

Prikaži več

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja

Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja Možno je, da nekateri podatki v tem priročniku ne veljajo za vašo napravo. To je odvisno od nameščene programske opreme in vašega omrežnega operaterja. Namestitev Samsung Kies (PC Sync) 1. Prenesite najnovejšo

Prikaži več

Kazalne naprave in tipkovnica Uporabniški priročnik

Kazalne naprave in tipkovnica Uporabniški priročnik Kazalne naprave in tipkovnica Uporabniški priročnik Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je zaščitena blagovna znamka družbe Microsoft Corporation v ZDA. Opomba o izdelku V

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome LED TV series Navodila 24PHH5210 24PHT5210 24PHT5210 Vsebina 1 Vaš novi televizor 3 1.1 Pause TV in snemanje 3 1.2 EasyLink 3 2 Nastavitev

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 64 63 82 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Veliki notranji/zunanji termometer Kataloška št.: 64 63 82 Kazalo 1. Predvidena uporaba... 2 2. Vsebina paketa...

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome LED TV series Navodila 40PFK6300 48PFK6300 55PFK6300 Vsebina 1 Vaš novi televizor 2 Nastavitev 12 Funkcija Pause TV 3 1.1 Pause TV in snemanje

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 646217 www.conrad.si BREZŽIČNI MERILNIK TEMPERATURE IN ZRAČNE VLAGE Št. izdelka: 646217 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 NAVODILA ZA VARNOST...

Prikaži več

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: +386 1 729 6 460 Faks.: +386 1 729 6 466 www.nevtrin.si info@elektrina.si USB RFID READER Navodila za uporabo?

Prikaži več

Aplikacija za vodenje sladkorne bolezni Navodila za uporabo

Aplikacija za vodenje sladkorne bolezni Navodila za uporabo Aplikacija za vodenje sladkorne bolezni Navodila za uporabo Aplikacija za vodenje sladkorne bolezni Accu- Chek Connect Pregled Aplikacija za vodenje sladkorne bolezni Accu-Chek Connect (v nadaljevanju:

Prikaži več

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski naslov: podpora@coks.si

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navod

Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navod Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navodila za uporabo skrbno hranite na varnem mestu. Od prodajalca

Prikaži več

Priročnik za uporabnika SLO _09

Priročnik za uporabnika SLO _09 24849802-04_09 KAZALO SPLOŠNE INFORMACIJE................................................................. Pag. 4 Tehnične značilnosti.................................................................................

Prikaži več

Inspiron Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje

Inspiron Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje Inspiron 13 5000 Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje Model računalnika: Inspiron 13-5368 Regulativni model: P69G Regulativni tip: P69G001 Opombe, svarila in opozorila OPOMBA: OPOMBA označuje pomembne

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.:

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 75 31 33 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: 75 31 33 KAZALO 1. PRIKLOP STROJNE OPREME...3 2. KONFIGURACIJA

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

Registrirajte svoj izdelek in prejmite podporo pri DVT2510 DVT2710 SL Navodila za uporabo

Registrirajte svoj izdelek in prejmite podporo pri   DVT2510 DVT2710 SL Navodila za uporabo Registrirajte svoj izdelek in prejmite podporo pri www.philips.com/dictation DVT2510 DVT2710 SL Navodila za uporabo 2 Kazalo vsebine Kazalo vsebine 1 Pomembne varnostne informacije 5 1.1 Varnostna navodila

Prikaži več

Sony Mobile Communications AB

Sony Mobile Communications AB Navodila za uporabo Xperia Z3 D6603/D6653 Kazalo Uvod...6 O teh navodilih za uporabo...6 Pregled...6 Sestavljanje...7 Prvi zagon naprave...9 Zakaj potrebujem Google Račun?...10 Polnjenje naprave...10 Osnove...12

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Slovenian. 03/2019. Rev.1.0

NAVODILA ZA UPORABO SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Slovenian. 03/2019. Rev.1.0 NAVODILA ZA UPORABO SM-G970F/DS SM-G973F/DS SM-G975F/DS Slovenian. 03/2019. Rev.1.0 www.samsung.com Vsebina Osnove 4 Preberi najprej 7 Primeri pregrevanja naprave in rešitve 11 Postavitev naprave in funkcije

Prikaži več