PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatij

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatij"

Transkripcija

1 PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatijo besedni zaklad. NEMŠČINA: Učenci se skozi igro, pesmi, ples in zgodbice učijo osnovno nemško besedišče. Naučijo se šteti do 10, poimenovati barve, dele telesa, pozdrave in še veliko več. MAKEDONŠČINA: Interesna dejavnost je namenjena tako učencem, ki prihajajo iz Makedonije in bi radi ohranili svoj materni jezik, kot tudi učencem, ki bi se radi preko igre in pogovora naučili nov jezik. Učenci se naučijo zapisati osnovne besede v cirilici, preizkusijo se kot bralci in naučijo se zapeti nekaj pesmi v makedonščini. OTROŠKI PEVSKI ZBOR: Pevci 1. in 2. razreda se ločeno oz. glede na število prijavljenih enkrat na teden družijo na vaji. Seznanijo se z glasbenimi didaktičnimi igrami, prepevajo pesmice iz vrtca in se učijo nove ljudske ter umetne pesmi. Nastopajo na šolskih prireditvah. Pevci 3. in 4. razreda se prav tako enkrat na teden učijo ubranega petja. Nadaljujemo z načinom dela s prejšnjih let, spoznavamo nove ljudske in umetne pesmi, primerne njihovim pevskim sposobnostim. Nastopajo na šolskih prireditvah, na območni reviji pevskih zborov in na drugih priložnostnih prireditvah. GLASBENI KROŽEK: Z učenci se igramo glasbene didaktične igre, plešemo otroške plese in spoznavamo lastna, priročna ter Orffova glasbila. Naučimo se zaigrati spremljave za preproste otroške pesmice. Skupaj s pevskim zborom nastopamo na šolskih prireditvah. FILOZOFKI: Jaz sem žival. Je ta trditev resnična? Recept za ljubezen. Kako veš, da vesolje je? Ali smo v vesolju sami? Kam nas bo popeljal časovni stroj? Na ta in še mnoga druga vprašanja iščemo odgovore, izražamo svoja mnenja, jih utemeljujemo, sprejemamo mnenja drugih in skupaj tvorimo naše resnice. Predvsem pa razvijamo veščino pozornega poslušanja. Pri nas ni napačnega vprašanja in ne napačnega odgovora, pa tudi dolgčas nam ni nikoli. Skupaj z nami potuj po čarobnem in neskončnem svetu otroških idej in misli.

2 SPRETNI PRSTKI: Učenci s striženjem, lepljenjem, gubanjem in barvanjem izdelujejo izdelke iz papirja. Pri tem razvijajo ročne spretnosti, natančnost in vztrajnost. ŠIVANJE: Učenci se seznanijo z osnovnimi tehnikami šivanja, razvijajo ročne spretnosti, natančnost in vztrajnost. Šivajo na različne materiale in izdelajo nekaj preprostih izdelkov. PLANINSKI KROŽEK (1. 3. r.): Namen planinskega krožka je oblikovanje pozitivnih vedenjskih vzorcev, pristnega, čustvenega, spoštljivega in kulturnega odnosa do narave ter razumevanje koristnosti rednega gibanja in športa ter njune vloge pri kakovostnem preživljanju prostega časa. PRVA POMOČ: Učenci se seznanijo s teoretičnim in praktičnim delom prve pomoči. Naučijo se ohranjati življenje in v nujnih primerih preprečiti poslabšanje stanja ter čim prej priskrbeti strokovno oskrbo. OBLIKOVNI KROŽEK: Učenci urijo ročne spretnosti. Največ izdelkov izdelujemo iz papirja, volne in odpadne embalaže. KNJIŽNIČARSKI KROŽEK: Učenci dobijo vpogled v knjižnično delo. Krožek je oblikovan kot pomoč v knjižnici: pospravljanje in urejanje knjig na policah. Učenci se seznanijo s postavitvijo gradiva v knjižnici, vrstami gradiva, obdelavo in popravilom poškodovanega gradiva. Spoznajo tudi druge dejavnosti v knjižnici: novosti, razstave, knjižno vzgojo, informacijsko opismenjevanje, bralno kulturo itd. SPLETNI ČASOPIS: Učenci se preizkušajo v vlogi novinarja, obiščejo eno izmed medijskih hiš in ustvarjajo šolski spletni časopis Smrekarček. GLEDALIŠKI KROŽEK: Učenci se učijo osnov gledališča in dramske igre. Spoznavajo, kaj vse je igralčevo delo in kako ustvarjamo dramski lik. Uprizorimo gledališko igro, ki jo odigramo na Smrekarjevem odru tako za učence kot tudi za ostale gledališke sladokusce.

3 ŠAHOVSKI KROŽEK: Učenci spoznavajo šahovske osnove. Šahovsko opismenjevanje vsebuje učenje igralnih pojmov in pravil ter osnovne igralne tehnike (gibanje figur in njihove menjalne vrednosti, mat in pat, igranje in uporaba šahovske ure ). USTVARJANJE FILMA: Učenci se seznanijo s filmom in animacijo. Spoznajo, kako poteka nastanek filma od scenarija do montaže, in se preizkusijo kot filmski igralci. Spoznajo tudi, kako nastane animacija, in jo izdelajo. VESELA ŠOLA: Vesela šola spodbuja mlade k pridobivanju novih znanj, veščin in spretnosti. Njen namen je širjenje splošnega znanja na hudomušen in igriv način. Pri tej dejavnosti učenci spoznavajo raznovrstne in aktualne veselošolske teme iz revije Pil. Rešujejo naloge na spletni učni poti, preizkušajo znanje v kvizih, rešujejo logične in nagradne uganke ter širijo besedišče. Tematske niti se stekajo v šolsko tekmovanje, ki se ga lahko udeležijo vsi učenci. Najboljši učenci pa se udeležijo tudi državnega tekmovanja. NARAVOSLOVNI KROŽEK: Namenjen je učencem, ki želijo poglobiti svoje znanje pri naravoslovnih temah. Preko živih materialov (rastline, živali) jim skušamo približati biologijo, s kemijskimi poskusi pa kemijo. Izdelamo tudi ptičje hišice, nabiramo kamnine in minerale, na šolski zelenici posadimo kakšno rožico ipd. RITMIČNA TELOVADBA: Učenci razvijajo gibalno, ritmično, plesno izražanje s trakom za ritmično gimnastiko ob glasbi (posamezno, v dvojici in v skupini), naučijo se različna gibanja in elemente s trakom s poudarkom na točnosti in lepoti izvedbe, razvijajo koordinacijo gibov in telesa in koordinacijo v prostoru, razvijajo ritmični posluh, kreativnost, krepijo pozitivna čustva in samopodobo. V skupinski koreografiji s trakom nastopijo na zaključni šolski prireditvi. PLES: Učenci se preko večinoma gibalno zasnovanih dejavnosti spoznajo z osnovami modernih in drugih uveljavljenih plesov. Skozi plesne kombinacije ob popularni glasbi se učijo različnih zvrsti plesa: hip hop, street, pop in tudi nekaterih družabnih plesov (latinskoameriški in standardni plesi). Pripravimo tudi več plesnih nastopov na šolskih prireditvah.

4 MLADINSKI PEVSKI ZBOR: Na vajah, dvakrat na teden po eno šolsko uro, oblikujemo pevski glas in prepevamo pesmi najrazličnejših vsebin in slogov, po možnosti večglasno. Pevski zbor oblikuje najstnikovo samopodobo in mu daje večjo samozavest. Najpomembnejši cilj je udeležba na šolskih prireditvah in drugih prireditvah po Sloveniji, na katerih zastopamo šolo. ORFFOVA SKUPINA: Namenjena je vsem učencem, ki radi igrajo na Orffova glasbila (ksilofoni, metalofoni, različna tolkala...). Ustvarjamo različne skladbe, tudi že znane pop skladbe, in jih skupaj z igranjem in petjem še dodatno obogatimo. Orffova skupina povezuje glasbo z gibanjem, zato učenci celostno zaznavajo glasbo. ANGLEŠKO BRANJE: Namenjeno je učencem devetega razreda kot priprava na šolsko, regijsko in državno tekmovanje iz angleščine. Vključuje primere nalog, ki se pojavijo v tekmovalnih nalogah, in poglobljeno analizo literarne predloge, ki je izbrana za tekmovanje. LITERARNI KROŽEK (BRALNA ZNAČKA): Literarni krožek je namenjen bralnim značkarjem od 6. do 9. razreda. Z učenci se s pomočjo bralnih zapiskov pogovarjamo o prebranih knjigah, jih ocenjujemo in si izmenjujemo mnenje o zgodbah, književnih osebah, njihovih dejanjih, sporočilih idr. Učenci, ki devet let pridno berejo, so nagrajeni z izletom v Benetke. UNESCO KROŽEK: Smo Unesco šola in z učenci od 1. do 9. razreda sodelujemo v različnih projektih, ki jih vodijo Unesco šole po vsej Sloveniji. Na različne načine tudi obeležujemo različne svetovne dneve, kot npr. dan človekovih pravic, svetovni dan voda, Zemlje, poezije, knjige, gledališča, hrane idr. MATEMATIKA IN FIZIKA MALO DRUGAČE: Namenjena je učencem, ki si želijo pridobiti novo znanje in ga uporabiti na tekmovanjih, so se pripravljeni učiti povezovanja znanja z vsakdanjimi situacijami, bi želeli sodelovati pri projektih na šoli ter sodelujočim omogočati tehnično podporo in rešitve. ŠPANŠČINA: Pri interesni dejavnosti španščina se bomo s pomočjo pesmi, iger in zgodbic naučili osnovno špansko besedišče. Učili se bomo šteti, poimenovati barve, dele telesa, družinske člane, pozdrave in še veliko več.

5 BIOLOŠKI KROŽEK: Namenjen je vsem učencem, ki jih zanimajo narava, živali in rastline. Z učenci nadgradimo že osvojeno znanje in ga preko poskusov ter terenskega dela še dodatno poglobimo. Veselje do dela z živalmi in spoznanje, da vsak izmed nas lahko pripomore k ohranjanju narave in k boljšemu jutrišnjemu dnevu, širimo med vse ostale, ki skupaj z nami krojijo svet. LIKOVNI KROŽEK: Namenjen je vsem učencem, ki jih veseli likovno ustvarjanje. Navdušujemo se nad izvirnostjo, spoznavamo različne likovne tehnike, ustvarjamo po želji in pripravljamo različne šolske dekoracije. Krožek je namenjen tudi učencem, ki se pripravljajo na sprejemni izpit za Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo. KONSTRUKCIJSKI KROŽEK: Večina ur je namenjenih gradnji konstrukcij z gradniki zbirk Fischertechnik. Ob gradnji modelov iz kompleta Lego WeDo učenci spoznavajo začetne korake v svet robotike. Tisti z več izkušnjami programirajo delo robota iz zbirke Lego Mindstorms. Nekaj ur namenimo tudi praktičnemu delu na strojih. Učenci naredijo izdelek iz lesa po lastnem načrtu. NAMIZNI TENIS: Učenci razvijajo gibalne sposobnosti do stopnje, ki jim omogoča uspešno igranje te zanimive in atraktivne športne igre. Spoznajo osnove pravil, tehnične in taktične elemente, ki so povezani z igranjem namiznega tenisa. Želimo, da vsak posameznik oblikuje in razvija vztrajnost, odločnost, delovne navade in primerno športno vedenje. TURISTIČNI KROŽEK: Sodelovali bomo pri projektu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga prireja Turistična zveza Slovenije. Izdelali bomo seminarsko nalogo in se pripravili ter izvedli predstavitev na turistični tržnici. ZGODOVINSKI KROŽEK: Pri zgodovinskem krožku bomo pripravljali radijske obeležitve pomembnih dni, prebrali kakšno zgodovinsko knjigo za zgodovinsko bralno značko in sodelovali na knjižničnem mega kvizu. FOTOGRAFSKI KROŽEK: Fotografija je vizualna umetnost, ki nam omogoča beleženje trenutkov in v sodobnem svetu eden izmed najbolj razširjenih načinov izražanja. Fotografski krožek je namenjen tistim, ki so ljubitelji fotografije, in tistim, ki bi se z njo radi bolje spoznali.

6 FUNKCIONALNA VADBA: Pri interesni dejavnosti bomo spoznavali različne oblike funkcionalnih vadb. Cilj je okrepiti telo, izboljšati aerobne sposobnosti in vplivati na gibljivost. Uporabljali bomo različne vadbene pripomočke in oblike dela s katerimi lahko na zabaven način pridemo do zadanega cilja. Želimo, da vsak posameznik oblikuje in razvija vztrajnost, odločnost, delovne navade in primerno športno vedenje. MLADI IN DENAR: Te zanima denar? Če bi rad osvojil osnove upravljanja denarja, postal finančno bolj pismen in s tem bolj samozavesten je interesna dejavnost Mladi in denar prava zate. WSC: The World Scholar's Cup je tekmovanje, ki poteka po vsem svetu. Učenci pokažejo svoje znanje angleščine, debatirajo, pišejo spise ter se izkažejo v opisovanju alpak. Pri interesni dejavnosti WSC bomo spoznali teme, ki so bodo pojavile na tekmovanju, pisali bomo spise, debatirali ter se pripravili na tekmovanje. May the alpaca be with you! ITALIJANŠČINA: Italijanščina je učencem predstavljena preko različnih pesmic, rim, izštevank, pravljic in iger. Poleg bogatega besedišča, s katerim se srečujemo v vsakdanjem življenju (števila, barve, živali, hrana, vreme ), učenci usvojijo tudi preproste jezikovne strukture za najosnovnejše sporazumevanje v italijanščini. Sproščeno vzdušje med vrstniki prispeva k prvi komunikaciji v italijanskem jeziku in učence pozitivno spodbuja pri nadaljnjem učenju.

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu Spoštovani! Osnovna šola poleg obveznih predmetov in obveznih izbirnih predmetov izvaja v šolskem letu 2017/2018

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 V 5. razredu si učenci lahko izberejo največ dve uri pouka

Prikaži več

N E O B V E Z N I I Z B I R N I P R E D M E T I O s n o v n a š o l a P o l z e l a P o l z e l a, a p r i l

N E O B V E Z N I I Z B I R N I P R E D M E T I O s n o v n a š o l a P o l z e l a P o l z e l a, a p r i l N E O B V E Z N I I Z B I R N I P R E D M E T I O s n o v n a š o l a P o l z e l a P o l z e l a, a p r i l 2 0 1 7 Dragi učenci, spoštovani starši! V šolskem letu 2017/18 bomo učencem 4., 5. in 6. razredov

Prikaži več

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št 63/13), ki določa tudi izvajanje

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV 4., 5. IN 6. RAZRED ŠOLSKO LETO 2018/19 UVOD V šolskem letu 2014/15 so se začele uporabljati določbe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni

Prikaži več

Vir IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2019/2020

Vir IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2019/2020 Vir IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2019/2020 Spoštovani starši, dragi učenci! Izbirni predmeti omogočajo učencem, da poglobijo in razširijo znanje predmetnih področij, ki jih posebej zanimajo. Učenci

Prikaži več

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO

POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 2 1. POROČILO O IZVAJANJU KNJIŽNIČNE DEJAVNOSTI ZA OBČINO STRAŽA ZA LETO 2018 POTUJOČA KNJIŽNICA Novi in aktivni člani V letu 2018

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019

PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 PONUDBA NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Izbirni predmeti 2018/2019 OŠ OLGE MEGLIČ Prešernova ulica 31, 2250 Ptuj Tel.:02/749 20 10 http://www.olgica.si/ E-pošta: group1.osmbom@guest.arnes.si

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and le

Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and le Predmet: Course title: UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS DIDAKTIČNA IGRA PRI POUKU SLOVENŠČINE Študijski program in stopnja Study programme and level Študijska smer Study field Letnik Academic year

Prikaži več

OSNOVNI PODATKI

OSNOVNI PODATKI OSNOVNI PODATKI Naslov: Osnovna šola Tišina knjiţnica Tišina 4b, 9251 Tišina Telefon: 02 539 16 16 E-pošta: Delovni čas: valerija.trajber@guest.arnes.si vsak delovnik po šolskem koledarju Izposoja: od

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE UČNI NAČRT ZA ŠPORTNO VZGOJO - OSNOVNA ŠOLA DR. MARJETA KOVAČ DR. JANKO STREL SPLOŠNI PODATKI Sprejet na 21. seji Strokovnega sveta za splošno izobraževanje dne 12. 11. 1998. Kupite ga lahko v založni

Prikaži več

Spoštovani učenec in starši nadarjenega otroka! Delo z nadarjenimi učenci v osnovni šoli ureja Koncept odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devet

Spoštovani učenec in starši nadarjenega otroka! Delo z nadarjenimi učenci v osnovni šoli ureja Koncept odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devet Spoštovani učenec in starši nadarjenega otroka! Delo z nadarjenimi učenci v osnovni šoli ureja Koncept odkrivanje in delo z nadarjenimi učenci v devetletni osnovni šoli. Koncept odkrivanja in dela z nadarjenimi

Prikaži več

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4 OŠ ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU, Šentjanž 88, 2373 Šentjanž KRITERIJI Z OPISNIKI ZA OCENJEVANJE GLASBENA UMETNOST 5. RAZRED PODROČJE odlično 5 prav dobro 4 dobro 3 zadostno 2 nezadostno 1 Pozna, pravilno razume,

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019, razen kjer je navedeno drugače. Narodna in univerzitetna knjižnica/center za razvoj knjižnic

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Za Uk Net - Marec 2009.indd

Za Uk Net - Marec 2009.indd za in UK UM Informativni list Posoškega razvojnega centra. L. 3, št. 3 / marec 2009 Želi tudi vaša šola imeti svoj solarni avto? Show dr. Klime Točka vseživljenjskega učenja Jezikovna in računalniška znanja

Prikaži več

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o

VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) o VLOGA ZA UDELEŽBO DIJAKA/DIJAKINJE NA NAGRADNI STROKOVNI EKSKURZIJI za šolsko leto 2016/2017, rojen(a), (ime in priimek) (datum rojstva) dijak(inja) oddelka v šolskem letu 2016/2017 se želim udeležiti

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2 r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2  r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način] STANDARDI ZNANJA PO PREDMETIH IN KRITERIJI OCENJEVANJA 2. razred SLOVENŠČINA 1 KRITERIJI OCENJEVANJA PRI SLOVENŠČINI POSLUŠANJE -Poslušanje umetnostnega besedilo, določanja dogajalnega prostora in časa,

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

PROJECT OVERVIEW page 1

PROJECT OVERVIEW page 1 N A Č R T P R O J E K T A : P R E G L E D stran 1 Ime projekta: Ustvarjanje s stripom Predmet/i: Slovenščina Avtorja/i projekta: Jasmina Hatič, Rosana Šenk Učitelj/i: Učitelji razrednega pouka Trajanje:

Prikaži več

Brezno 78, 2363 Podvelka, tel.: 02/ , fax.: 02/ Davčna št.: NEOBVEZNI IZBIRNI PREDM

Brezno 78, 2363 Podvelka, tel.: 02/ , fax.: 02/ Davčna št.: NEOBVEZNI IZBIRNI PREDM NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 2015/2016 V naslednjem šolskem letu lahko učenci, poleg obveznih predmetov, izberejo tudi pouk pri NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH. Šola lahko oblikuje skupine in ponuja neobvezne

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Arial 26 pt, bold

Arial 26 pt, bold 3 G MATEMATIKA Milan Černel Osnovna šola Brežice POUČEVANJE MATEMATIKE temeljni in zahtevnejši šolski predmet, pomembna pri razvoju celovite osebnosti učenca, prilagajanje oblik in metod poučevanja učencem

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/202

Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/202 Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/2020 April 2019-1 - Spoštovani starši in učenci. Poleg

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja  Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program Predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-knjižnica Vsebinski sklop: Uradno komuniciranje preko elektronske pošte

Prikaži več

Microsoft Word - Vsebinska_izhodisca_nakupa_knjiznicnega_gradiva.doc

Microsoft Word - Vsebinska_izhodisca_nakupa_knjiznicnega_gradiva.doc VSEBINSKA IZHODIŠČA NAKUPA KNJIŽNIČNEGA GRADIVA Knjižnica v letu 2010 načrtuje 74.993 enot prirasta z nakupom oziroma 6.330 naslovov. V okolju s 325.312 prebivalci je to 231 enot na 1000 prebivalcev. Načrtujemo

Prikaži več

1

1 1. razred Minimalni učni smotri Razumevanje in izvajanje ustno danih navodil Poimenovanje in prepoznavanje barv, števil, družinskih članov, stanovanjskih prostorov, šolskih potrebščin Predstavitev samega

Prikaži več

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA

RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO OSNOVNI PODATKI O IZVA RAZPISNA DOKUMENTACIJA ZA SOFINANCIRANJE LETNEGA PROGRAMA LJUBITELJSKE KULTURE V OBČINI SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI ZA LETO 2013 1. OSNOVNI PODATKI O IZVAJALCU (DRUŠTVU) Izvajalec (polno ime): Naslov oz. sedeţ

Prikaži več

eko projet in ostali za spletno stran

eko projet in ostali za spletno stran VODA KOT ŽIVLJENJSKA VREDNOTA N Rozina Kramar Daniela Huber Tkalec, Gizela Vidak Cilji: -razumevanje pomena vode za živa bitja, -spodbujati otroke k razmišljanju o pomenu vode, -iskati izvirne ideje za

Prikaži več

NEMŠČINA 1

NEMŠČINA 1 OSNOVNA ŠOLA PREDOSLJE KRANJ Predoslje 17A, 4000 KRANJ Izbirni predmeti in vsebinska predstavitev za 8. razred devetletke Šolsko leto 2012/2013 Predoslje, maj 2012 IZBIRNI PREDMETI ZA 8.R. v š.l. 2012/13

Prikaži več

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

KULTURNI DNEVNIK

KULTURNI DNEVNIK KULTURNI DNEVNIK ŠOLSKO LETO 2016/2017 Že deveto leto izvedbe! Zakaj je zaživel KULTURNI DNEVNIK, kulturno izobraževalni abonma za učence OŠ? Ideja in nastanek: - leto 2007, - priprava elaborata za EPK

Prikaži več

NOVA UČNA GRADIVA ZALOŽBE DZS Za drugo triletje osnovne šole

NOVA UČNA GRADIVA ZALOŽBE DZS Za drugo triletje osnovne šole NOVA UČNA GRADIVA ZALOŽBE DZS Za drugo triletje osnovne šole PRENAVLJAMO ZA VAS! SPOŠTOVANE UČITELJICE IN UČITELJI, v letošnje šolsko leto smo vstopili s prenovljenimi učnimi načrti, ki prinašajo marsikatero

Prikaži več

Osnovna šola Škofljica PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2016/17 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Ča

Osnovna šola Škofljica PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2016/17 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Ča PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2016/17 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Čas izvajanja (dan in ura) Irena Balažic plesni krožek 3. in 4. Plesni krožek

Prikaži več

Brezplačno učenje zaposlenim in brezposelnim od 2018 do 2022 omogočata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega

Brezplačno učenje zaposlenim in brezposelnim od 2018 do 2022 omogočata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada Računalniška pismenost za odrasle 60 ur. - Seznaniti vas z osnovnimi komponentami računalnika in osnovnimi pojmi informacijske tehnologije. - Naučiti

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Nacionalno preverjanje znanja v osnovni šoli 2018/2019 Zakonske podlage NPZ Čemu nacionalno preverjanje znanja, kaj želimo z njim doseči CILJ: pridobiti dodatno informacijo o znanju učencev, ki je namenjena

Prikaži več

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN

Gosposvetska cesta Maribor tel.: , fax.: VODNIK OBOGATITVEN VODNIK OBOGATITVENIH DEJAVNOSTI ZA NADARJENE UČENCE IN ZAINTERESIRANE UČENCE ŠOLSKO LETO 2017/2018 Učenci in starši Delo z nadarjenimi učenci, ki na naši šoli poteka tako v okviru pouka kot drugih načrtovanih

Prikaži več

Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Pr

Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Pr Termin in lokacija izvedbe Naslov delavnice Ciljna skupina Cilji in/ali kratek opis Izvajalec Kontaktni e-naslov 6. oktober 2018 Gimnazija Franceta Prešerna, Kranj (ponovitev izvedbe 23. oktobra na OE

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru VISOKOŠOLSKI STROKOVNI PROGRAM PREDŠOLSKA VZGOJA Prerazporeditev ur med semestri štud. programa Predšolska vzgoja je bila potrjena na 9. izredni seji Senata PEF dne 14. 9. 2007 in na 1. korespondenčni

Prikaži več

Osnovna šola Škofljica PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2015/16 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Ča

Osnovna šola Škofljica PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2015/16 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Ča PREDSTAVITEV INTERESNIH DEJAVNOSTI ZA ŠOLSKO LETO 2015/16 OŠ ŠKOFLJICA RAZREDNA STOPNJA Izvajalec Interesna dejavnost Razred Čas izvajanja (dan in ura) Irena Balažic plesni krožek 3. in 4. sreda, 13.15-14.15

Prikaži več

UČENCI oš Cirkovce smo posvojili folkloro v Cirkovcah

UČENCI oš Cirkovce  smo posvojili folkloro v Cirkovcah POSVOJENI SPOMENIK FOLKLORA Spoznavanje naravne in kulturne dediščine domačega kraja je eden od sestavnih delov vzgojno-izobraževalnega procesa. Z učenci smo se zato odločili, da v projektu Mladi posvojijo

Prikaži več

OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI za učence 7., 8. in 9. razreda šol. leto 2015/16 Pripravili: Učitelji OIP Ravnateljica: Mira Kovač, prof. maj 2015 [Vnesite b

OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI za učence 7., 8. in 9. razreda šol. leto 2015/16 Pripravili: Učitelji OIP Ravnateljica: Mira Kovač, prof. maj 2015 [Vnesite b OBVEZNI IZBIRNI PREDMETI za učence 7., 8. in 9. razreda šol. leto 2015/16 Pripravili: Učitelji OIP Ravnateljica: Mira Kovač, prof. maj 2015 [Vnesite besedilo] Stran 1 PREDSTAVITEV OBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV

Prikaži več

SEZNAM UČBENIKOV IN DELOVNIH ZVEZKOV ZA 1

SEZNAM UČBENIKOV IN DELOVNIH ZVEZKOV  ZA 1 SEZNAM UČBENIKOV IN DELOVNIH ZVEZKOV ZA 6. RAZRED M. Žveglič et al.: NOVI SVET IZ BESED 6, berilo za 6. razred osnovne šole, ROKUS T. Končar,J. Draksler, M. Robič: SKRIVNOSTI ŠTEVIL IN OBLIK 6, učbenik

Prikaži več

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah in Pravili ocenjevanja Gimnazije Novo mesto, veljavnim

Prikaži več

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx

Microsoft Word - 10-Selekcijski intervju _4.del_.docx številka 10,27.avg. 2004, ISSN 1581-6451, urednik:radovan Kragelj Pozdravljeni! V prejšnji številki mesečnika smo si ogledali, katera področja moramo vsebinsko obdelati v sklopu delovne zgodovine. V današnji

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/ obvezni izbirni predmeti v 7., 8. in 9. razredu - neobvezni izbirni predmeti v 4., 5., 6., 7., 8. in 9. razre

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/ obvezni izbirni predmeti v 7., 8. in 9. razredu - neobvezni izbirni predmeti v 4., 5., 6., 7., 8. in 9. razre IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 - obvezni izbirni predmeti v 7., 8. in 9. razredu - neobvezni izbirni predmeti v 4., 5., 6., 7., 8. in 9. razredu Spoštovani! Osnovna šola poleg obveznih predmetov

Prikaži več

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU

OBUDIMO KULTURNO ŽIVLJENJE V LOKAVCU Predstavitev študijskega krožka Obudimo kulturno življenje na vasi Mentorica Alenka Furlan Obudimo kulturno življenje v Lokavcu Lokavec - vas pod Čavnom LOKAVEC razpotegnjena vas 13 zaselkov ljudje se

Prikaži več

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: Kontakt: Referat Pedagoške fakultete

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na:   Kontakt: Referat Pedagoške fakultete 21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: www.pef.uni-lj.si Kontakt: Referat Pedagoške fakultete (referat@pef.uni-lj.si, tel.: +386(0)15892343, +386(0)15892201)

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2017/2018 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Karmen Plavec 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

PONUJENI IZBIRNI PREDMETI ZA 8. RAZRED Etnologija srečanje s kulturami in načini življenja (Albina Kukovec) 35 ur Glasbena dela (Aleš Pevec) 35 ur Lik

PONUJENI IZBIRNI PREDMETI ZA 8. RAZRED Etnologija srečanje s kulturami in načini življenja (Albina Kukovec) 35 ur Glasbena dela (Aleš Pevec) 35 ur Lik PONUJENI IZBIRNI PREDMETI ZA 8. RAZRED Etnologija srečanje s kulturami in načini življenja (Albina Kukovec) 35 ur Glasbena dela (Aleš Pevec) 35 ur Likovno snovanje 2 (Boštjan Rihtar) 35 ur Obdelava gradiv

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2016/2017 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Tanja Galun Založnik 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

Recenzija Genial

Recenzija Genial RECENZIJA UČBENIŠKE SERIJE GENIAL A1 IN A2 Avtorji: Hermann Funk; Michael Koenig; Ute Koithan; Theo Scherling Založba: Langenscheidt Posamezen učbeniški komplet obsega sledeče komponente: -učbenik, -delovni

Prikaži več

PORAJAJOČA SE PISMENOST

PORAJAJOČA SE PISMENOST PORAJAJOČA SE PISMENOST v sklopu Šole za starše, dne 22. oktobra 2003 v Marjetici, predavateljica: dr. Branka Jurišić Predavanje se je začelo s komentarjem predavateljice, da nekateri starši forsirajo

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU Primer dobre prakse: Izvajanje programa VARNO S SONCEM v vrtcu Apače ČAS IZVEDENE DEJAVNOSTI UDELEŽENCI UPORABLJENO GRADIVO IN DIDAKTIČNI MATERIAL MAJ 28.5. JUNIJ DAN SONCA: Ob plakatu so se otroci seznanili

Prikaži več

VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: Fax:

VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: Fax: VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: 330-48-53 Fax: 330-48-52 mail:info.vrtec.pobrezje@siol.net,vrtec.pobrezje@siol.net http://www.vrtecpobrezje.si 1. FIT VADBENA URA CILJI 1. Otrokom

Prikaži več

06_09_2019_Disponibilita_razpolozljivosti_TS_GO_UD_za_SUPLENCE

06_09_2019_Disponibilita_razpolozljivosti_TS_GO_UD_za_SUPLENCE Disponibilità nella scuola dell infanzia Razpoložljivosti v otroškem vrtcu Istituto comprensivo / Večstopenjska šola sklopi ur San Giacomo/Sv.Jakob V. Bartol 10 Villa Opicina/Opčine 3 12,5 0,5 mest podpornega

Prikaži več

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: 19. 4. 2013 Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Razred: 2. a Zap. Št. ure: Predmet: Športna vzgoja Tematski

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev U K 20 P K U P M 2 0 1 2 12 M OBLIKOVANJE POJMA ŠTEVILO PRI OTROKU V 1. RAZREDU Sonja Flere, Mladen Kopasid Konferenca o učenju in poučevanju matematike, M a r i b o r, 2 3. i n 2 4. avgusta 2 0 1 2 Oblikovanje

Prikaži več

PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL

PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL PRIROČNIK JEZIKOVNIH IZZIVOV ZA TAJNE AGENTE SL DRAGI TAJNI AGENTI, SOOČITE SE S 50+1 JEZIKOVNIM IZZIVOM IN POSTANITE NAJBOLJŠI MED TAJNIMI AGENTI kot mednarodni tajni agenti boste obiskali veliko novih

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

seznam literature 2014_03.xls

seznam literature 2014_03.xls www.zalozba-obzorja.si, tel.:02/ 2348 102, fax.: 02/ 2348 135 19. marec, 2014 SEZNAM ŠOLSKE IN OSTALE LITERATURE Š O L S K I P R O G R A M K002000000 A SHOWER OF SPARKS 9789612301774 9,5 8,9498 9,80 K002020000

Prikaži več

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih i. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet in strokovnih

Prikaži več

IZBIRNI PREDMETI ZA 9

IZBIRNI PREDMETI ZA 9 Osnovna šola Notranjski odred Cerknica IZBIRNI PREDMETI za 9. razred 2019/2020 1. TURISTIČNA VZGOJA 2. RETORIKA 3. RAČUNALNIŠKA OMREŽJA 4. NEMŠČINA 3 5. VERSTVA IN ETIKA 3 6. OBDELAVA GRADIV - KOVINE 7.

Prikaži več

GRM NOVO MESTO SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM SEZNAM UČBENIKOV IN DEL. ZVEZKOV ZA ŠOL. L. 2019/2020 Gastronomsko-turistični tehnik, 1. letnik S

GRM NOVO MESTO SREDNJA ŠOLA ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM SEZNAM UČBENIKOV IN DEL. ZVEZKOV ZA ŠOL. L. 2019/2020 Gastronomsko-turistični tehnik, 1. letnik S SEZNAM UČBENIKOV IN DEL. ZVEZKOV ZA ŠOL. L. 2019/2020 Gastronomsko-turistični tehnik, 1. letnik Od branja do znanja. Književnost 1, učbenik za prvi letnik, DZS Na pragu besedila 1, izdaja s plusom, samostojni

Prikaži več

GVZ

GVZ OSNOVNA ŠOLA VODMAT POTRČEVA 1 1000 LJUBLJANA LETNA PRIPRAVA 2009/2010 GLASBENA VZGOJA 1. RAZRED Število ur po predmetniku: 70 Število ur na teden: 2 GRADIVA (priročnik, učbeniki, delovni zvezki): 1. B.

Prikaži več

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc)

(Microsoft Word - LP_2013_\212KOFJA LOKA.doc) LETNO POROČILO JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI 2013 ŠKOFJA LOKA Ljubljana, 19. 2. 2014 1 1.1 OBMOČNA IZPOSTAVA ŠKOFJA LOKA 1.1.1 Uvod Marko Črtalič Območna izpostava Škofja Loka

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru Univerza v Mariboru Pedagoška fakulteta VLOGA UČITELJA Avtor: M. Š. Datum: 23.11.2010 Smer: razredni pouk POVZETEK Učitelj je strokovnjak na svojem področju, didaktično usposobljen, ima psihološka znanja

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI januar "LJUDJE SMO VEČINOMA TOLIKO SREČNI, KOLIKOR HOČEMO BITI." OGLEDALI SMO SI MOJCO POKRAJCULJO V ponedeljek, 03.01.2011, so v našo telovadnico prišle prostovoljke Zveze Prijateljev Mladine Krško in

Prikaži več

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA IVANČNA GORICA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, z

JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA IVANČNA GORICA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, z JAVNEGA SKLADA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA KULTURNE DEJAVNOSTI OBMOČNA IZPOSTAVA Poslanstvo sklada je spodbujanje kulturne ustvarjalnosti, zagotavljanje strokovne in organizacijske podpore ljubiteljskim kulturnim

Prikaži več

i /2020 RAZRED: 1 AVTOR NASLOV CENA D. FELDA MATEMATIKA 1 18,80 D. FELDA MATEMATIKA 1 zbirka nalog 19,50 R. BRILEJ OMEGA 1. LINEARNA FUNKCIJA zbirka n

i /2020 RAZRED: 1 AVTOR NASLOV CENA D. FELDA MATEMATIKA 1 18,80 D. FELDA MATEMATIKA 1 zbirka nalog 19,50 R. BRILEJ OMEGA 1. LINEARNA FUNKCIJA zbirka n i /2020 R. BRILEJ OMEGA 1. LINEARNA FUNKCIJA zbirka nalog 16,90 R. BRILEJ zbirka nalog 16,90 ZGODOVINA 1 1. letniku gimnazij 19,50 FIZIKA 1 Z DVD 21,90 KINEMATIKA naloge - ZGRADBA SNOVI naloge - A. SMRDU

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx KRITERIJI ZA RAZDELJEVANJE IN DODELJEVANJE NAMENSKIH SREDSTEV ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE DEKANI Dekani, 9. 1. 2017 Predsednik upravnega odbora šolskega sklada Denis Burič Na osnovi 13. točke Pravil šolskega

Prikaži več

VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5,

VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5, VABIMO VAS NA 18. LETNE ŠPORTNE IGRE SDS, ki bodo v soboto, 3. junija 2017, v Dupleku. Zbor tekmovalcev je pri Pošti Spodnji Duplek (Cesta k Dravi 5, 2241 Spodnji Duplek) Prijave tekmovalcev: od 8. do

Prikaži več

RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57

RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57 RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57553718 Matična št.: 5052513000 Registrski organ: Okrožno

Prikaži več

Microsoft Word - 3. razred.docx

Microsoft Word - 3. razred.docx MERILA ZA OCENJEVANJE ZNANJA - 3. RAZRED MERILA ZA OCENJEVANJE ZNANJA - SLOVENŠČINA Ocenjevalna lestvica: 90% - 100% 75% - 89, 9% 60% - 74,9% 45% - 59,9% 0% - 44,9% Znanje se ocenjuje pisno in ustno. K

Prikaži več

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom

Ustanova - Fundacija za pomoč otrokom UTRINKI IZ AKCIJ http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (1 of 5)17.11.2005 11:10:02 http://www.fzpo.org/sl/star_papir.php?id=55 (2 of 5)17.11.2005 11:10:02 Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj Župan i eva

Prikaži več

Microsoft Word - STANDARDI in KRITERIJI ZNANJA 3 RAZRED.docx

Microsoft Word - STANDARDI  in KRITERIJI ZNANJA 3 RAZRED.docx STANDARDI ZNANJA SLOVENŠČINA Ustrezno uporablja izraze materni in tuji jezik. Govorno nastopi tvori smiselno, povezano in zaokroženo besedilo. Glasno in tekoče bere besedilo in pri tem upošteva stavčno

Prikaži več

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj

Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega proj Poročilo projekta : Učinkovita raba energije Primerjava klasične sončne elektrarne z sončno elektrarno ki sledi soncu. Cilj projekta: Cilj našega projekta je bil izdelati učilo napravo za prikaz delovanja

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation INFORMATIVNI DAN 2019 ELEKTROTEHNIK ELEKTROTEHNIK izobraževalni program: ELEKTROTEHNIK naziv strokovne izobrazbe: elektrotehnik elektrotehnica trajanje izobraževanja: 4 leta zaključek izobraževanja: poklicna

Prikaži več