Diapozitiv 1

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Diapozitiv 1"

Transkripcija

1 Mag. Jožica Planinšec Deržek, univ. dipl.ekon. Obzorje d.o.o. Sl. Bistrica, Podjetniški dan

2 Po podatkih MDDSZ in SURS se je povečalo število t.i. fiktivnih samozaposlenih. V zadnjih štirih letih se je delež samozaposlenih, ki delajo samo za eno stranko in v prostorih te stranke, celo podvojil, ( v letu 2012 je bilo 7,8 % izmed vseh vprašanih samozaposlenih takih, ki delajo samo za eno stranko, v letu 2015 pa že 14,7%; povečaj se je tudi delež samozaposlenih, ki delajo v prostorih te stranke s 3,1 % v letu 2012 na 7,8$ v letu 2015).

3 Furs ugotavlja, da sistem normiranih odhodkov zaradi nizkih obremenitev z dajatvami zaostruje problem navidezno neodvisnih delovnih razmerij ter pogosto uporablja tudi pri poslovanju med povezanimi osebami z namenov zmanjševanja davčnega bremena. Problem verižnega ustanavljanja podjetij preko različnih statusnih oblik z namenom izpolnjevanja pogojev za vstop v sistem normiranih odhodkov.

4 Ugotovljeno je bilo, da je sistem nesorazmerno ugodnejši za zavezance v storitvenih dejavnosti, da sistem predstavlja spodbudo za pojav nezakonitih praks na trgu dela in da spodbuja prikrivanje prihodkov, verižno ustanavljanje podjetij preko različnih statusnih oblik (zlasti med povezanimi osebami) s ciljem izpolnjevanja pogojev za vstop oziroma obstanek v sistemu.

5 Dohodek dosežen z opravljanjem dejavnosti: samostojno in neodovisno opravljanje dejavnosti, nepretrgano opravljanje poslov. Dejavnost: vsaka podjetniška dejavnost, poklicna dejavnost, izkoriščanje premoženja in premoženjskih pravic, kmetijska (razen osnovne) ali gozdarska (razen osnovne) dejavnost, druga neodvisna dejavnost.

6

7 Ekonomsko odvisne osebe so osebe, ki opravljajo delo na podlagi pogodbe civilnega prava, večino (80%) svojih letnih prihodkov pridobijo od istega naročnika in ni elementa osebne podrejenosti- to so S.P., ki večino dela opravijo za enega naročnika. V skladu z ZDR, morajo taki S.P. obvezno obveščati naročnika, ali so izpolnjeni pogoji za obstoj ekonomske odvisnosti in zahtevati pravno varstvo (le to jim pripada na osnovi 214. člena ZDR). To pomeni, da zanje veljajo minimalni odpovedni roki, odpovedni razlogi pa morajo biti utemeljeni, plačilo za delo v skladu s KP in splošnimi akti.

8 Opredelitev ekonomsko odvisne osebe v skladu z ZDR-1, ne posega v opredelitev dohodkov teh oseb z vidika obdavčitve. Dohodki ekonomsko odvisne osebe, ki jih leta dosega v okviru samostojnega opravljanja dejavnosti v skladu z ZDoh-2, se obravnavajo kot dohodki iz dejavnosti. Ekonomsko odvisna oseba = ni elementov DR, neodvisno opravljanje dejavnosti po ZDoh-2, samozaposlena oseba po ZPIZ-2.

9 O obstoju elementov delovnega razmerja govorimo, ko gre za: Dlje časa trajajoče delo, ki ni opredeljeno z roki izpolnitve, Vzpostavitev podrejenosti med delavcem in delodajalcem (ki nastane, če npr. delavec konstantno dobiva delo in navodila le od enega delodajalca), Izvajanje del in nalog je vezano na določeno osebo, ki mora delo opraviti osebno, Delavec je vključen v točno določen delovni proces, običajno na sedežu delodajalca in v delovnem času, ki velja za ostale delavce (8ur). Delavec uporablja delovno opremo in ostala delovna sredstva podjetja V primeru obstoja elementov delovnega razmerja, torej delavec ne sme opravljati dela preko pogodbe civilnega prava ali s.p.-ja.

10 Kdo so zavezanci za dohodek, dosežen z opravljanjem dejavnosti? osebe, ki jim je s predpisi dovoljen status osebe, ki samostojno opravlja dejavnost osebe, ki opravljajo to dejavnost pa tega statusa nimajo

11 Ugotavljanje davčne osnove dohodka iz dejavnosti: o Z upoštevanjem dejanskih prihodkov in dejanskih odhodkov Davčni obračun do 31. marca (problematika davčno priznanih odhodkov, uveljavljanje olajšav, pokrivanje davčne izgube, sintetična obdavčitev) o Z upoštevanjem dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov Davčno obračun do 31. marca PRIHODKI SE V OBEH PRIMERIH UPOŠTEVAJO OB NJIHOVEM NASTANKU.

12 o Pomembna odločitev, ki jo je potrebno sprejeti že ob registraciji najpozneje v osmih dneh od vpisa v PRS oz. primarni register. o Odločitev, ki jo sprejmemo velja za celo davčno leto- zamenjava le z novim davčnim letom. o Opozorilo začetnikom: Če zavezanec priglasitev sistema normiranosti ne izvede v predpisanih osmih dneh, se mora davčna osnova vsaj do konca prvega koledarskega leta ugotavljati na podlagi dejanskih prihodkov in dejanskih odhodkov.

13 o ZA KOGA JE SISTEM NORMIRANSTVA UGODNEJŠI? o Odvisno predvsem od dejavnosti in višine dohodkov. o Načeloma naj bi bili primernejši za tiste, ki opravljajo razne storitvene dejavnosti, ki nimajo visokih stroškov z nabavo materiala, blaga in osnovnih sredstev, ki nimajo vzdrževanih družinskih članov, ki dosegajo dohodke iz delovnega razmerja (popoldanski S.P.), vendar je prav, da se vsak zavezanec na podlagi izračuna odloči za en ali drug sistem.

14 PREDNOSTI Ni potrebno voditi evidence o poslovnih odhodkih, Ni potrebno predložiti letnega poročila (AJPES, FURS), Poenostavljeno vodenje knjigovodstva- prihranek na času in denarju, Poenostavljen način ugotavljanja davčne osnove SLABOSTI Ni mogoče uveljavljati olajšav (nobenih- niti osebne, za vzdrževane družinske člane (pozor mlade družine),.. ne upoštevajo se davčne izgube iz preteklih let (če so) Davek se plača tudi v primeru izgube.

15 Tudi po spremembi so normiranci še vedno obdavčeni na ceduralen način (dohodki obdavčeni na ta način, se ne vključujejo v letno davčno osnovo za odomero dohodnine, gre za enkratno in dokončno obdavčitev, brez upoštevanja olajšav), po proporcionalni stopnji v višini 20%).

16 Višina normiranih odhodkov ostaja 80 % prihodkov, ob tem, da se le ti omejijo tudi navzgor, in sicer ti ne morejo biti višji: od EUR za zavezance s prihodki v preteklem letu do EUR oz. Od EUR za zavezance s prihodki v preteklem letu do EUR in z vsaj eno zavarovano osebo pri zavezancu v preteklem letu za polni delovni čas, neprekinjeno najmanj pet mesecev. Navedeno (do EUR) velja tudi za člane kmečkega gospodinjstva, vendar kot večkratnik ob upoštevanju nosilca in drugih članov kmečkega gospodinjstva, ki so obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovani kot kmetje oz. člani kmečkega gospodinjstva.

17 Kriteriji za vstop med normirance, do , ki so se po nadgradili: do prihodkov, ugotovljenih po pravilih računovodenja v davčnem letu pred tem letom ali Do prihodkov, ugotovljenih po pravilih računovodenja v davčnem letu pred tem letom ob pogoju, da je bila pri zavezancu obvezno zavarovana vsaj ena oseba za polni delovni čas, neprekinjeno najmanj pet mesecev (v primeru S.P.-ja je lahko zavezanec sam!)

18 Nadgradila se je določba o ugotavljanju prihodkov, ki predstavljajo zgornjo mejo za možnost ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. Kot poseben primer, poleg veljavnega primera novoustanovljenih zavezancev, se določi povezanost oseb v povezavi z postopanjem zavezanca, ki ni v skladu s cilji in nameni takšnega ugotavljanja davčne osnove. V primeru povezanih oseb se tako prihodki seštevajo, razen če zavezanec dokaže, da glavni ali eden od glavnih namenov za shemo poslovanja ni bil izpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov (dokazno breme je na zavezancu-tako pogoj za vstop, kot obstoj v tem sistemu).

19 Kdo so povezane osebe? V skladu s 16. členom Zdoh-2 so povezane osebe družinski člani ali katerakoli oseba, ki jo nadzira ali običajno nadzira zavezanec. Za družinskega člana se šteje: zakonec zavezanca, prednik ali potomec zavezanca ali njegovega zakonca, zakonec prednika ali potomca zavezanca ali njegovega zakonca, bratje in sestre oz. polbratje in polsestre ter posvojenci in posvojitelji, partner oz. partnerica, s katerim zavezanec živi v registrirani istospolni partnerki skupnosti, ki ima po zakonu, ki ureja zakonsko zvezo in družinskega razmerja, enake pravne posledice kot zakonska zveza. Šteje se, da oseba nadzira drugo osebo, kadar ima lastniški delež ali pravico do lastniškega deleža v višini najmanj 25 % v obliki vrednosti vseh deležev v konkretni osebi. Za namene doložitve nadzora se šteje, da ima določena oseba v lasti vse lastniške deleže, ki jih ima neposredno ali posredno v lasti katerakoli oseba, ki je povezana s to določeno osebo.

20 Okoliščine (POVZETO IZ BROŠURE O DOHODKU IZ DEJAVNOSTI-PODROBNEJŠI OPIS, 3. izdaja, FEBRUAR 2018), ki lahko kažejo na shemo poslovanja z namenom, da zavezanec izpolni pogoje za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov z verižnim ustanavljanjem zavezancev ali prelivanje prihodkov med povezanimi osebami od zavezancev, ki ugotavljajo davčno osnovo z upoštevanjem dejanskih odhodkov, k zavezancem, ki davčno osnovo ugotavljajo z upoštevanjem normiranih odhodkov, so lahko primeroma: 1) Opravljanje istovrstne dejavnosti med povezanimi osebami (primeroma: zavezanec je del poslovanja (del strank) prenesel na povezano osebo 2) Odvisnost zavezanca, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem normiranih odhodkov od povezanega naročnika oziroma kupca, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem dejanskih odhodkov, ki se primeroma kaže tako, da zavezanec, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem normiranih odhodkov pretežni del ali celo celotne prihodke ustvarja s poslovanjem s povezanimi osebami, ki davčno osnovo ugotavljajo z upoštevanjem dejanskih odhodkov. 3) Odvisnost kupca- povezane osebe, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem dejanskih odhodkov od dobavitelja- zavezanca, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem normiranih odhodkov, ki se primeroma kaže tako, da kupec brez dobav blaga ali storitev s strani zavezanca, ki ugotavlja davčno osnovo z upoštevanjem normiranih odhodkov, ne bi imel podlage za opravljanje dejavnosti.

21 4) Cene po katerih zavezanec zaračunava svoje blago in/ali storitve povezani osebi nimajo podlage v tržno primerljivih cenah, 5) Na listinah v poslovanju med povezanimi osebami so dobave oz. storitve pomanjkljivo opredeljene z vidika vsebine in/ali količine, 6) Z izjemo računov, zavezanec ne razpolaga z drugimi verodostojnimi dokazili o dobavi blaga oz. izvedbi storitve povezanih oseb (primeroma: pavšalno mesečne zaračunane storitve povezane osebe). Prej navedene okoliščine so lahko davčnim zavezancem v pomoč pri presoji njihovega položaja. Ob tem je treba upoštevati, da gre za presojo kombinacije različnih dejstev in okoliščin v vsakem konkretnem primeru posebej. V nekaterih konkretnih primerih prej navedene okoliščine lahko ne bodo relevantne in bodo lahko za presojo odločujoče druge okoliščine, ki bodo kazale na to, ali je posamezna shema poslovanja pristna oz. ali temelji na tehtnih ekonomskih razlogih.

22 Prihodki pa se kljub povezanosti ne seštevajo, če zavezanec dokaže, da glavni ali eden od glavnih namenov sheme poslovanja ni bil izpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. Skladno s sistemom samoobdavčitve je odgovornost zavezanca (dokazno breme) za presojo pogojev za vstop in izstop iz sistema ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov. Vsak zavezanec mora sam presojati, kateri so pri njegovem poslovanju s povezanimi osebam tehtni ekonomski razlogi, na podlagi katerih se prihodki povezanih oseb seštevajo. Finančna uprava Republike Slovenije pa bo izpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov presojala v postopkih davčnega nadzora. V postopku davčnega nadzora bo moral davčni zavezanec pojasniti in dokazati, da ne gre za zlorabo instrumenta normiranosti.

23 Obvezna priglasitev ugotavljanja davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov Davčni zavezanec, ki bo želel ugotavljati davčno osnovo z upoštevanjem normiranih odhodkov bo pri davčnem organu to priglasil na način in v roku, ki ga predpisuje ZDavP-2: Zavezanec, ki že posluje najkasneje do 31. marca tekočega leta, hkrati z oddajo davčnega obračuna za preteklo leto, na posebnem obrazcu, Zavezanec, ki bo na novo začel opravljati dejavnost v osmih dneh od dneva registracije.

24 Za zavezance, ki so na novo začeli opravljati dejavnost, je določeno, da pri ugotavljanju davčne osnove v prvem davčnem letu in v drugem davčnem letu, če so začeli opravljati dejavnost v zadnjih šestih mesecih prvega davčnega leta, lahko priglasijo upoštevanje normiranih odhodkov, pri čemer se izpolnjevanje pogoja prihodkov ne upošteva.

25 Za podjetnika začetnika ne šteje davčni zavezanec, ki je v roku18. mesecev pred priglasitvijo ugotavljanje davčne osnove na podlagi dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov: Ponovno začel opravljati dejavnost, če jo je v roku šestih mesecev pred tem prenehal opravljati, ali Če je ustanovil družbo, zavod ali primerljivo osebo po tujem pravu ali, Če je prišlo do preoblikovanja zavezanca s prenosom dela podjetja na družbo ali novega zasebnika ali Če je začel na novo opravljati dejavnost na podlagi prenosa podjetja ali dela podjetja druge osebe

26 Priglasitev ugotavljanja davčne osnove na podlagi normiranih odhodkov bo veljala toliko časa, dokler ne bo izpolnil pogojev za prehod na obvezno vodenje poslovnih knjig (izpolnjevanje pogojev je dolžen preverjati zavezanec). Na sistem vodenja poslovnih knjig, ki so v skladu z računovodskimi načeli in standardi, bo lahko prišel tudi prostovoljno, vendar šele ob začetku davčnega leta in ne sredi davčnega leta.

27 POZOR- PRAG ZA NORMIRANCE NI ENAK PRAGU ZA VSTOP V SISTEM DDV!!! OPOZORILO: Zahtevek za izdajo identifikacijske številke za DDV Če zavezanec v obdobju 12 mesecev preseže ali je verjetno da bo presegel obdavčljivega prometa, mora predložiti zahtevek za izdajo identifikacijske številke za DDV. To mora storiti najpozneje v mesecu, v katerem je verjetno, da bo vrednost obdavčljivega prometa presegla Zavezanec pa se lahko tudi prostovoljno odloči za obračunavanje DDV. V tem primeru mora svojo izbiro vnaprej priglasiti davčnemu organu v elektronski obliki (DDV-P2) in jo uporabljati najmanj 60 mesecev. Zahtevek za izdajo identifikacijske številke za DDV mora predložiti tudi oseba z dejavnostjo ( to je pravna oseba, samostojni podjetnik in druge fizične osebe, ki opravljajo ekonomsko dejavnost), ki pridobiva blago znotraj EU, razen če gre za transakcije, ki niso predmet obdavčitve v skladu s 4. členom ZDDV-1. Lahko pa se davčno zavezanec, ki ni davčni zavezanec, prostovoljno odloči za obračunavanje DDV, vendar mora izbiro vnaprej prijaviti finančni upravi in jo uporabljati najmanj dve koledarski leti.

28 POZOR- PRAG ZA NORMIRANCE NI ENAK PRAGU ZA VSTOP V SISTEM DDV!!! Prav tako mora zahtevek predložiti oseba z dejavnostjo: Ki opravlja storitve na ozemlju druge države članice EU, za katere je plačnik DDV v skladu s 196. členom Direktive Sveta 2006/112/ES izključno prejemnik storitev, Če se zanjo opravijo storitve, za katere je v skladu s 3. točko prvega odstavka 76. člena ZDDV-1 dolžna plačati DDV (kadar storitve opravi tuj davčni zavezanec) To velja za storitve, katerih kraj obdavčitve se določi v skladu s 25. členom ZDDV-1. Zahtevek mora predložiti, preden bo opravila oz. prejela tovrstno storitev. Zahtevek za izdajo identifikacijske številke za namene DDV se predloži v elektronski obliki prek sistema edavki.

29 IZRAČUN IN PLAČILO AKONTACIJE DAVKA Predhodna akontacije dohodnine (in obrok) se določi na podlagi davčnega obračuna (ali predvidene davčne osnove ob registraciji pri začetnikih). Obroki akontacije morajo biti plačani do 10. dne v mesecu za preteklo mesečno ali trimesečno obdobje in se plačuje: Mesečno, če znesek predhodne akontacije presega 400. Trimesečno če znesek predhodne akontacije ne presega 400. PRIMER IZRAČUNA akontacije in obroka dohodnine ( zač. opr. dejavnosti ) Predvideni prihodki = ,00 letno Normirani stroški (80%) = ,00 Osnova za izračun akontacije = 4.000,00 Davčna stopnja = 20% Akontacija dohodnine = 800,00 Mesečni obrok akontacije dohodnine = 66,66 (800 /12 mesecev)

30 EVIDENCE, KI JIH MORAJO VODITI NORMIRANCI V skladu s pravilnikom o poslovnih knjigah in drugih davčnih evidencah za fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, morajo normiranci voditi: Evidenco knjigovodskih listin, ki dokazujejo poslovne dogodke v zvezi z prihodki, Evidenco OSNOVNIH SREDSTEV IN Morebitne druge evidence, v kolikor to zahtevajo posebni predpisi s področja na katerem poslujejo. V primeru, da je normiranec zavezanec za DDV, mora voditi tudi vse evidence v skladu s predpisi na področju DDV-ja.

31 Je pri normirancih računovodja potreben? Menim, da da! Še vedno je potrebno voditi določene evidence in edivedentirat poslovne dogodke tako za zunanje kot notranje uporabnike: Knjiga prihodkov, Register osnovnih sredstev, Obračun prispevkov za socialno varnost, Vodenje saldakontov kupcev in dobaviteljev plačilni promet- obvezni pobot, Vodenje poslovnih knjig za poslovne potrebe (krediti pri bankah,..),..

32

33 Davčna osnova- s.p. Osnova za davek je dobiček, ki se ugotovi kot razlika med prihodki in odhodki, doseženimi v zvezi z opravljanjem dejavnosti v skladu ZDoh-2. Za ugotavljanje prihodkov in odhodkov se uporabljajo predpisi o obdavčitvi dohodkov pravnih oseb ZDDPO-2, če ni drugače določeno z Zdoh-2.

34 V povezavi za uveljavljanje olajšave za investiranje je v šestem do osmem odstavku 55. člena ZDDPO-2 in 66a. Členu ZDoh-2 podrobneje določeno pravilo proti izogibanju davku s predpisano obveznostjo povečanja davčne osnove, če zavezancu proda oz. odtuji opremo oz. neopredmeteno sredstvo, za katero je izkoristil davčno olajšavo, prej kot v treh letih po letu vlaganja oz. pred dokončanim amortiziranjem v skladu z tem zakonom, če je to krajše od treh let ( proračun olajšave v letu odtujitve ali prodaje). POZOR: NOMINIRANCI IN PRODAJA OS!!!

35

36 Osebe z dejavnostjo se morajo vključiti v sistem obveznega socialnega zavarovanja. Osebe z dejavnostjo so same zavezanci za obračun in plačilo prispevkov za socialno varnost delojemalca (22,1%) in prispevkov delodajalca (16,10%). Obračun prispevkov za socialno varnost ( obrazec OPSVZ)- od leta 2017 dalje, FURS sestavlja predizpolnjen obrazec POPSVZ in ga vroča zavezancu elektronsko preko edavkov, najkasneje do 10. v mesecu za pretekli mesec. Če podatki v POPSVZ niso pravilni (bolniška) in/ali popolni, ali če POPSVZ FURS v sistem edavkov ni odloži, mora zavezanec sam predložiti OPSVZ najpozneje do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Prispevki za socialno varnost morajo biti plačani najpozneje do 20. v mesecu za pretekli mesec.

37 Zavarovalna osnova je dobiček zavarovanca, ugotovljen v skladu z ZDoh-2, v katerem niso upoštevani obračunani prispevki za PIZ ter znižanje in povečanje davčne osnove, preračunani na mesec, znižani za 25 %. Najnižja zavarovalna osnova je 60 % zadnje znane plače zaposlenih v RS, preračunane na mesec ( za leto 2018=976,17 ). Najvišja zavarovalna osnova je 3,5 kratnik povprečne letne plače zaposlenih v RS, preračunane na mesec. Osnove ostajajo celo leto enake. Za začetnike je zavarovalna osnova enaka najnižji zavarovalni osnovi, razen za tiste, ki so šest mesecev pred vstopom v zavarovanje že bili zavarovani na enaki podlagi.

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni ali nepopolni, v 15 dneh od vročitve informativnega

Prikaži več

Zavezanec za davek: Davčna številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prene

Zavezanec za davek: Davčna številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prene Zavezanec za davek: številka: PRILOGA 14a PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI Izjava I Prenehanje opravljanja dejavnosti: Prilogo predlagam ob prenehanju

Prikaži več

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka,

Prikaži več

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (p PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 1 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka, ime pošte) (telefonska številka) VLOGA

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Župančičeva 3, p.p.644a, 1001 Ljubljana T: F: E: ANALIZA SISTEMA NORMIRANIH ODHODKOV V OKVIRU DAV

Župančičeva 3, p.p.644a, 1001 Ljubljana T: F: E:   ANALIZA SISTEMA NORMIRANIH ODHODKOV V OKVIRU DAV Župančičeva 3, p.p.644a, 1001 Ljubljana T: 01 369 66 10 F: 01 369 66 19 E: gp.mf@gov.si www.mf.gov.si ANALIZA SISTEMA NORMIRANIH ODHODKOV V OKVIRU DAVKA OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB IN DOHODNINE (dohodki iz

Prikaži več

Stran / Št. 86 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 2 METODOLOGIJA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAČUNA AKONTACIJE DOHODNINE IN DOHODNINE

Stran / Št. 86 / Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 2 METODOLOGIJA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAČUNA AKONTACIJE DOHODNINE IN DOHODNINE Stran 12964 / Št. 86 / 29. 12. 2016 PRILOGA 2 METODOLOGIJA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAČUNA AKONTACIJE DOHODNINE IN DOHODNINE OD DOHODKA IZ DEJAVNOSTI PRAVNE PODLAGE pomen uporabljenih kratic: ZDoh-2: Zakon o

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A)

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) Poglavitni cilji sprememb ZUTD: doseganje večje fleksibilnosti na trgu dela zmanjšanje pasti brezposelnosti za brezposelne osebe odprava

Prikaži več

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po.b, 6. in 7. členu ZDDPO- Za obdobje od do PODATKI POD ZAP. ŠT..0,. IN.8 OBRAČUNA PREGLEDNICA A: Podatki v zvezi

Prikaži več

4/ Ljubljana so začele veljati določbe 2. in 3. točke prvega odstavka ter četrtega do sedmega odstavka 10.a člena Zakona o go

4/ Ljubljana so začele veljati določbe 2. in 3. točke prvega odstavka ter četrtega do sedmega odstavka 10.a člena Zakona o go 4/2014 20.2.2014 Ljubljana 9. 2. 2014 so začele veljati določbe 2. in 3. točke prvega odstavka ter četrtega do sedmega odstavka 10.a člena Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1H, Ur. l. RS, št. 82/13),

Prikaži več

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov)

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU PRILOGA 2 (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o prebivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka, ime pošte) (telefonska številka)

Prikaži več

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl

ZAVAROVANEC/PODLAGA ZAVAROVANJA ZZVZZ VRSTA PRISPEVKA OSNOVA ZAVEZANEC za plačilo STOPNJA IN MESEČNI ZNESEK Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podl Osebe, ki so v delovnem razmerju v RS Podlaga: 001, 013, 016, 029, 034, 036, 084, 085 Kategorija zavarovancev: aktivni 1. točka 15. Enaka osnova kot za PIZ,vendar ne manj kot 60 % zadnje znane povprečne

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

EY Slovenija Davčne novice – 10. julij 2019

EY Slovenija Davčne novice – 10. julij 2019 10. julij 2019 EY Slovenija Davčne novice Davčne novice julij V julijski številki Davčnih novic vam pošiljamo pregled zadnjih predlogov za spremembo davčne zakonodaje in predstavljamo predlog uvedbe davka

Prikaži več

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda

ODPIS/ODLOG/OBROK - FO Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Poda Odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka za fizične osebe (Pred izpolnjevanjem obrazca preberite navodilo.) Podatki o davčnem zavezancu Ime in priimek: Naslov: Davčna številka Telefonska

Prikaži več

tč. 2A

tč. 2A Gregorčičeva 20 25, Sl-1001 Ljubljana T: +386 14781000 F: +386 14781607 E: gp.gs@gov.si http://www.vlada.si/ PREDLOG NUJNI POSTOPEK 2019-2611-0031 ZAKON O SPREMEMBI ZAKONA O POKOJNINSKEM IN INVALIDSKEM

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SPREMEMBE V OBDAVČITVI DOHODKA OD PRIDELAVE JAGOD mag. Vesna Velikonja, univ.dipl.inž.kmet. Specialistka za agrarno ekonomiko KGZS - ZAVOD LJ 1. Zakon o davčnem postopku (ZDavP-2) JAVNE FINANCE JAVNI PRIHODKI

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema:

Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: Svet Evropske unije Bruselj, 11. avgust 2017 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2017/0188 (NLE) 11653/17 FISC 173 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: 9. avgust 2017 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: za

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Vodilni spletni računovodski program Enaka bruto plača, različno izplačilo? Na enostaven način razlagamo, zakaj pride do razlik pri izplačilu, čeprav je pogodbena plača enaka. Računovodski servis Valerija

Prikaži več

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavar

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavar Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ministrstvo za finance Ministrstvo za zdravje Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije

Prikaži več

Številka:

Številka: REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Generalni finančni urad Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si

Prikaži več

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni strokovni izpit za opravljanje

Prikaži več

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P Stran 8260 / Št. 75 / 8. 10. 2015 Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni

Prikaži več

priloga Obrtnika, februar Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moder

priloga Obrtnika, februar Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moder priloga Obrtnika, www.ozs.si svetovanje@ozs.si Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moderen strokoven servis za mikro, mala in srednje velika podjetja. Podjetjem

Prikaži več

Ministrstvo za finance

Ministrstvo za finance Ministrstvo za finance Župančičeva 3 1000 Ljubljana Ljubljana, 30. 1. 2013 Zadeva: Samozaposleni v kulturi so nesprejemljive stranske žrtve pokojninske in davčne reforme S 1. 1. 2013 so v okviru pokojninske

Prikaži več

Problematika Racunovodstva s.p.

Problematika Racunovodstva s.p. UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO IRENA ČEH UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PROBLEMI RAČUNOVODSTVA SAMOSTOJNEGA PODJETNIKA POSAMEZNIKA Ljubljana, februar

Prikaži več

Na podlagi 27

Na podlagi 27 Na podlagi 27. člena v zvezi z 21. členom Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije U R E D B O o spremembah

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / 23. 12. 2016 / Stran 12607 Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Na podlagi 83. člena Zakona o uresničevanju javnega

Prikaži več

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubrika 2 Registrska številka... 3 Rubrika 3 Matična številka

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Uredbe o davčni

Prikaži več

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in 4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in tajnico Ingrid Dohodnina & letni obračun od A do Ž

Prikaži več

(Microsoft Word - \212ifre podlag za zavarovanje z opisom.docx)

(Microsoft Word - \212ifre podlag za zavarovanje z opisom.docx) ŠIFRE PODLAG ZA ZAVAROVANJE Z OPISOM Pojasnilo oznak PIZ - pokojninsko in invalidsko zavarovanje ZZ - zdravstveno zavarovanje ZPB - zavarovanje za primer brezposelnosti ZSTV - zavarovanje za starševsko

Prikaži več

priloga Obrtnika, september Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal mod

priloga Obrtnika, september Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal mod priloga Obrtnika, www.ozs.si svetovanje@ozs.si Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moderen strokoven servis za mikro, mala in srednje velika podjetja. Podjetjem

Prikaži več

KAZALO VSEBINE ON-LINE PRIROČNIKA DDV ZAKON-PRAVILNIK- KOMENTAR-POJASNILA-PRAKTIČNI PRIMERI DDV zakon - pravilnik - komentar - pojasnila - praktični p

KAZALO VSEBINE ON-LINE PRIROČNIKA DDV ZAKON-PRAVILNIK- KOMENTAR-POJASNILA-PRAKTIČNI PRIMERI DDV zakon - pravilnik - komentar - pojasnila - praktični p KAZALO VSEBINE ON-LINE PRIROČNIKA DDV ZAKON-PRAVILNIK- KOMENTAR-POJASNILA-PRAKTIČNI PRIMERI DDV zakon - pravilnik - komentar - pojasnila - praktični primeri Naslovna stran Vsebina on-line priročnika Uvod

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx)

(Microsoft PowerPoint - 5 Depoziti in var\350evanja pptx) DEPOZITI IN VARČEVANJA ŠC PET Višja šola Smer ekonomist (modul bančništvo) Jožica Rihter, univ.dipl.ekon. E.naslov: jorko.rihter@gmail.com oktober 2018 1 Razvrstitev bančnih poslov Z vidika funkcionalnosti:

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 UVEDBA MEHANIZMA OBRNJENE DAVČNE OBVEZNOSTI V DOLOČENIH SEKTORJIH V SKLADU S 76.A ČLENOM ZDDV-1 Pojasnilo DURS, št. 4230-356/2009-1, 31. 12. 2009 1. UVOD Na podlagi 199. člena Direktive Sveta 2006/112/ES

Prikaži več

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc)

(Microsoft Word - Uredba_o_vi\232ini_povra\350il_stro\232kov_v_zvezi_z_delom_in_drugih_dohodkov_ki_se_ne_v\232tevajo_v_dav\350no_osnovo.doc) UREDBA o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja neuradno prečiščeno besedilo Uradna lista RS, št. 140/06 (29.12.2006) in 76/08 (25.07.2008). Datum veljavnosti in uporabe:

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

Microsoft Word - A Pravilnik o izobraževanju-preizkušeni Rac+NR+D+RIS 2011 _lektorirano_.doc

Microsoft Word - A Pravilnik o izobraževanju-preizkušeni Rac+NR+D+RIS 2011 _lektorirano_.doc Na podlagi 9. člena in 5. točke drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) ter 8. in 9. točke 19. člena Statuta Slovenskega inštituta za revizijo (Uradni list RS, št. 14/09)

Prikaži več

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3 OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3. Datum rojstva Kraj rojstva 4. Spol (M-moški, Ţ-ţenski)

Prikaži več

Za nami je še eno leto, za nekatere bolj ali manj uspešno od prejšnjega, polno novosti,

Za nami je še eno leto, za nekatere bolj ali manj uspešno od prejšnjega, polno novosti, PETKA PUŠNJAK STRIŽIČ d.n.o. Ljubljanska cesta 069, 2310 Slovenska Bistrica, tel.: 02 818 1111, fax: 02 818 1178, e-mail: rs.petka@siol.net Spoštovane stranke! Novo leto 2010 nam je na področju Zakonodaje

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

SVETOVALNI CENTER OZS priloga Obrtnika podjetnika, november 2017 Svetovalni center OZS: Telefon: Faks: Elektronska pošta: sv

SVETOVALNI CENTER OZS priloga Obrtnika podjetnika, november 2017 Svetovalni center OZS: Telefon: Faks: Elektronska pošta: sv SVETOVALNI CENTER OZS priloga Obrtnika podjetnika, Svetovalni center OZS: Telefon: 01 58 30 553 Faks: 01 58 30 583 Elektronska pošta: svetovanje@ozs.si Internet: www.svetovanje.si Osebni obiski na naslovu

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 102 / / Stran PRILOGA 1 NAPOVED ZA ODMERO AKONTACIJE DOHODNINE OD DOHODKA IZ DELOVNEGA RAZMERJA

Uradni list Republike Slovenije Št. 102 / / Stran PRILOGA 1 NAPOVED ZA ODMERO AKONTACIJE DOHODNINE OD DOHODKA IZ DELOVNEGA RAZMERJA Uradni list Republike Slovenije Št. 102 / 24. 12. 2015 / Stran 13259 PRILOGA 1 NAPOVED ZA ODMERO AKONTACIJE DOHODNINE OD DOHODKA IZ DELOVNEGA RAZMERJA IN POKOJNINE ZA REZIDENTE 1. OZNAKA STATUSA NAPOVEDI

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE SEŽANA ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 14.793.384 14.87.659 12.723.11-2.84.558 86, 85,9 TEKOČI PRIHODKI (7+71) 12.62.638 12.624.686 11.62.72-1.22.614

Prikaži več

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z

ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (z ZAPOSLOVANJE OSEB IZ RANLJIVIH SKUPIN STORITVE MPIS PISARNE, FINANČNE SPODBUDE POSAMEZNIH INSTITUCIJ IN PRIDOBIVANJE NEPOVRATNIH FINANČNIH SREDSTEV (za delodajalce) Projekt delno financira Evropska unija,

Prikaži več

Microsoft Word - Rozic-Metka.doc

Microsoft Word - Rozic-Metka.doc UNIVERZA V MARIBORU EKONOMSKO-POSLOVNA FAKULTETA MARIBOR DIPLOMSKO DELO VPLIV SPREMEMBE ZAKONA O DAVKU NA DODANO VREDNOST NA RAČUNOVODSKE IZKAZE PODJETJA X S POUDARKOM NA IZKAZU FINANČNEGA IZIDA Študentka:

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

(Microsoft Word - Pravilnik o osnovah in merilih za dolocanje visine narocnine clanom GS1 Slovenija - \310istopis )

(Microsoft Word - Pravilnik o osnovah in merilih za dolocanje visine narocnine clanom GS1 Slovenija - \310istopis ) Prečiščeno besedilo vsebuje Pravilnik o osnovah in merilih za določanje višine naročnine, ki jo kolektivni člani letno plačujejo za uporabo dodeljenih številk GS1, ki ga na podlagi določil 19., 54. in

Prikaži več

Sklep_april_2019

Sklep_april_2019 S K L E P O OBRESTNIH MERAH Sprejela: Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.3.2019 Velja od: 1.4.2019 1. VLOGE FIZIČNIH OSEB 1.1. VLOGE NA VPOGLED

Prikaži več

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno

Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno Priloga 1: Obrazci prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje OPOMBA: Besedilo obrazcev prošenj za izdajo dovoljenja za prebivanje je lahko prevedeno v tuje jezike. Obrazec št. 1/1 REPUBLIKA SLOVENIJA...

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 Ljubljana, maj 2006 K A Z A L O Stran

Prikaži več

VLOGA ZA DODELITEV BIVALNE ENOTE ZA ZAČASNO REŠEVANJE SOCIALNO OGROŽENIH OSEB I. PODATKI O PROSILCU IN NJEGOVIH OŽJIH DRUŽINSKIH ČLANIH 1. PROSILEC PR

VLOGA ZA DODELITEV BIVALNE ENOTE ZA ZAČASNO REŠEVANJE SOCIALNO OGROŽENIH OSEB I. PODATKI O PROSILCU IN NJEGOVIH OŽJIH DRUŽINSKIH ČLANIH 1. PROSILEC PR VLOGA ZA DODELITEV BIVALNE ENOTE ZA ZAČASNO REŠEVANJE SOCIALNO OGROŽENIH OSEB I. PODATKI O PROSILCU IN NJEGOVIH OŽJIH DRUŽINSKIH ČLANIH 1. PROSILEC PRIIMEK IN IME: EMŠO Davčna številka: Naslov stalnega

Prikaži več

Politike in postopki razvrščanja strank

Politike in postopki razvrščanja strank Na podlagi prvega odstavka 160. člena Zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (Uradni list RS, št. 77/11, 10/12 - ZPre-1C in 55/12; ZISDU-2) v povezavi z določbo 210. člena Zakona o trgu

Prikaži več

DELOVNO GRADIVO ZAKON O DAVKU OD SREČK EVA: I. UVOD 1. OCENA STANJA IN RAZLOGI ZA SPREJEM PREDLOGA ZAKONA 1. 1 Obstoječi sist

DELOVNO GRADIVO ZAKON O DAVKU OD SREČK EVA: I. UVOD 1. OCENA STANJA IN RAZLOGI ZA SPREJEM PREDLOGA ZAKONA 1. 1 Obstoječi sist DELOVNO GRADIVO 22.1.2013 ZAKON O DAVKU OD SREČK EVA: 2013-1611-0022 I. UVOD 1. OCENA STANJA IN RAZLOGI ZA SPREJEM PREDLOGA ZAKONA 1. 1 Obstoječi sistem obdavčitve iger na srečo Skladno z Zakonom o igrah

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI

UNIVERZA V LJUBLJANI UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO NEJA INKRET UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO VPLIV DELA PREKO ŠTUDENTSKEGA SERVISA NA DOHODNINO Ljubljana, september 2010

Prikaži več

DELAVSKA HRANILNICA d

DELAVSKA HRANILNICA d S K L E P O VIŠINI OBRESTNIH MER ZA POSAMEZNE VRSTE VLOG, DEPOZITOV IN KREDITOV Sprejela:Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.12.2017 Velja od:

Prikaži več

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PRAVICE IN OBVEZNOSTI STATUSA DRUŽBENIKA V KOMBINACIJI Z DRUGIMI STATUSI PO ZPIZ-2 Ljubljana,

UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PRAVICE IN OBVEZNOSTI STATUSA DRUŽBENIKA V KOMBINACIJI Z DRUGIMI STATUSI PO ZPIZ-2 Ljubljana, UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO PRAVICE IN OBVEZNOSTI STATUSA DRUŽBENIKA V KOMBINACIJI Z DRUGIMI STATUSI PO ZPIZ-2 Ljubljana, september 2016 KARMEN SOJER IZJAVA O AVTORSTVU Podpisana

Prikaži več

25/ Ljubljana Spoštovani! Novosti v Uradnem listu v mesecu novembru 2014, ki vas utegnejo zanimati, so: V Uradnem listu RS, št. 85/2014

25/ Ljubljana Spoštovani! Novosti v Uradnem listu v mesecu novembru 2014, ki vas utegnejo zanimati, so: V Uradnem listu RS, št. 85/2014 25/2014 11.12.2014 Ljubljana Spoštovani! Novosti v Uradnem listu v mesecu novembru 2014, ki vas utegnejo zanimati, so: V Uradnem listu RS, št. 85/2014, z dne 28. 11. 2014 je izšel Pravilnik o spremembah

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc MESTNA OBČINA NOVA GORICA Na podlagi 4. člena Zakona o javnih skladih (Ur. list RS, št. 22/00) in svojih statutov so občine sprejele: na podlagi 11. člena statuta mestni svet Mestne občine Nova Gorica

Prikaži več

Microsoft Word - ponudba_programski_paket

Microsoft Word - ponudba_programski_paket DIJAŠKI DOM BEŽIGRAD LJUBLJANA Kardeljeva ploščad 28, Ljubljana Tel. 01 53 42 867 e-mail: info@ddb.si Datum:15.8.2012 Naročnik : Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28, 1000 Ljubljana Ponudnik:

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Avstrijski parlament je potrdil novelo LSD- BG, ta stopi v veljavo s 1.6.2017 Avstrijski zakon o obrti (obrtniške, trgovske, rokodelske in storitve prostih poklicev Pogoji v Avstriji so : Dveletno opravljanje

Prikaži več

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan Porevizijsko poročilo Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan 31. 12. 2016 POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti o pomembnih

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 0070-17/2018/7 Ljubljana, 26. 11. 2018 EVA 2018-3340-0017 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE

Prikaži več

INFORMACIJE MAREC 2017

INFORMACIJE MAREC 2017 INFORMACIJE MAREC 2017 NOVICE Zakon o pokojninsko invalidskem zavarovanju STATISTIČNI PODATKI Spoštovani! V februarju 2017 ni bilo veliko novosti na področju davkov, financ in računovodstva, na nekaj sprememb

Prikaži več

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16)

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) je Svet Mestne občine Velenje na 12. seji dne 22. 3.

Prikaži več

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc Na podlagi 31. člena Statuta Gozdarskega inštituta Slovenije je upravni odbor Gozdarskega inštituta Slovenije na svoji 3. redni seji z dne 29.05.2007 sprejel naslednji PRAVILNIK O UPORABI SLUŽBENIH MOBILNIH

Prikaži več

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka:

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka: v sodelovanju z S.BON AJPES za podjetje: Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: 1234567000 ID za DDV / davčna številka: SI12345678 BONITETNA OCENA PO PRAVILIH BASEL II BONITETNA OCENA PODJETJA NA DAN

Prikaži več

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav Kazalo > 8 Finančni rezultat Skupine Triglav in Skupina Triglav je ustvarila 82,3 milijona evrov čistega dobička in dosegla 11,4-odstotno dobičkonosnost kapitala. Čisti poslovni izid je za 29 odstotkov

Prikaži več

USTANOVITEV LASTNEGA PODJETJA Gradivo za predavanje v okviru projekta CVŽU Pomurje Pripravila: Iris Lanščak

USTANOVITEV LASTNEGA PODJETJA Gradivo za predavanje v okviru projekta CVŽU Pomurje Pripravila: Iris Lanščak USTANOVITEV LASTNEGA PODJETJA Gradivo za predavanje v okviru projekta CVŽU Pomurje Pripravila: Iris Lanščak USTANOVITEV LASTNEGA PODJETJA Gradivo za predavanje v okviru projekta CVŽU Pomurje Operacijo

Prikaži več

Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v

Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«1. UVODNA DOLOČILA Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji»toplotne črpalke 2013«(v nadaljevanju: Vsebina in pogoji za sodelovanje v akciji)

Prikaži več

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

Predstavitev Finančne uprave Republike Slovenije in Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno

Predstavitev Finančne uprave Republike Slovenije  in  Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno Predstavitev Finančne uprave Republike Slovenije in Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno Manja Kralj, inšpektorica svetnica, Finančna uprava RS FURS združitev CURS in DURS 12. 4. 2014 -

Prikaži več

Naročnik:

Naročnik: RAZPISNA DOKUMENTACIJA Pleskarska dela v letu 2015 junij 2015 Številka: 439-59/2015 Datum: 11.6.2015 Predmet javnega naročila:»pleskarska dela«vsebina RAZPISNE DOKUMENTACIJE 1. Povabilo k oddaji ponudbe

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del

Uradni list RS - 71/2003, Uredbeni del OBRAZEC REG-MED/PRIP-I Izpolni Urad RS za zdravila Referen na številka: Datum: PRIGLASITEV MEDICINSKEGA PRIPOMO KA RAZREDA I ZA VPIS V REGISTER (izpolnite s tiskanimi rkami) Polno ime firme PODATKI O PREDLAGATELJU

Prikaži več

PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar

PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar PRAVILA IN POSTOPKI ZA ZAMENJAVO BANKE Informacije za stranke Ljubljana, februar 2013 1 I. Uvodno pojasnilo Članice Združenja bank Slovenije so leta 2007 na pobudo Zveze potrošnikov Slovenije opredelile

Prikaži več

Modra zavarovalnica, d.d.

Modra zavarovalnica, d.d. Srečanje z novinarji Ljubljana, 17. 1. 2013 Poudarki Modra zavarovalnica je največja upravljavka pokojninskih skladov in največja izplačevalka dodatnih pokojnin v Sloveniji. Modra zavarovalnica med najboljšimi

Prikaži več

2012 UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER DIPLOMSKA NALOGA DIPLOMSKA NALOGA KARIM BAJT UČAKAR KARIM BAJT UČAKAR KOPER, 2012

2012 UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER DIPLOMSKA NALOGA DIPLOMSKA NALOGA KARIM BAJT UČAKAR KARIM BAJT UČAKAR KOPER, 2012 2012 UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER DIPLOMSKA NALOGA DIPLOMSKA NALOGA KARIM BAJT UČAKAR KARIM BAJT UČAKAR KOPER, 2012 UNIVERZA NA PRIMORSKEM FAKULTETA ZA MANAGEMENT KOPER Diplomska

Prikaži več

OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/ , Fax.: 07/ Elektronska pošta: RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAV

OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/ , Fax.: 07/ Elektronska pošta: RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAV OBČINA ŠKOCJAN Škocjan 67, 8275 Škocjan Tel.: 07/38 46 300, Fax.: 07/38 46 309 Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si RAZPISNA DOKUMENTACIJA PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS O DODELJEVANJU PRORAČUNSKIH SREDSTEV

Prikaži več

Uradni list RS, št

Uradni list RS, št Uradni list RS, št. 9-361/1998 1. člen S tem odlokom ustanovi Republika Slovenija fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Ustanoviteljske pravice uresničuje Državni zbor Republike

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc INFORMACIJE NOVEMBER 2014 Spoštovani! Pošiljamo Vam informacije za november. Vlada pripravlja kup dokaj neugodnih ukrepov za podjetnike (povišan davek na bančne storitve, povišan davek na zavarovalniške

Prikaži več

UL xlsx

UL xlsx Z010 leto in mesec obračuna leto in mesec, za katerega se obračuna plača Z020 preteklo obračunsko leto osnova za izračun refundiranega nadomestila plače Z030 nadomestilo plače 137. člen Zakona o delovnih

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014 EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 9.8.2017 C(2017) 5518 final IZVEDBENA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 9.8.2017 o spremembi Izvedbene uredbe (EU) št. 615/2014 o podrobnih pravilih za izvajanje Uredbe (EU) št. 1306/2013

Prikaži več

Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice +386 (0) Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva

Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice +386 (0) Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva Miha Mušič s.p. stečajni upravitelj Ob grabnu 16, 1217 Vodice stecaji@palmar.si +386 (0)1 514 07 90 Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu Kidričeva 1 2380 Slovenj Gradec Ljubljana, 30.06.2017 RAZPIS PRVE JAVNE

Prikaži več

KM_C

KM_C VABILO K ODDAJI ZAVEZUJOČIH PONUDB ZA NAKUP STANOVANJA NA ZELENICI 8 V CELJU - NEPREMIČNINE CELJE ID 1077-19-33 1 Predmet prodaje Predmet prodaje v tem vabilu k oddaji zavezujočih ponudb za nakup stanovanja

Prikaži več

14-15/ Ljubljana Pred vami je dvojna poletna številka vestnika Računovodski in davčni nasvet. Kaj smo pripravili tokrat? S pomočjo str

14-15/ Ljubljana Pred vami je dvojna poletna številka vestnika Računovodski in davčni nasvet. Kaj smo pripravili tokrat? S pomočjo str 14-15/2016 22. 7. 2016 Ljubljana Pred vami je dvojna poletna številka vestnika Računovodski in davčni nasvet. Kaj smo pripravili tokrat? S pomočjo strokovnjakinje smo podrobneje pregledali področje prodaje

Prikaži več

DELOVNI LIST 2 – TRG

DELOVNI LIST 2 – TRG 3. ŢT GOSPODARSKO POSLOVANJE DELOVNI LIST 2 TRG 1. Na spletni strani http://www.sc-s.si/projekti/vodopivc.html si oglej E-gradivo z naslovom Cena. Nato reši naslednja vprašanja. 2. CENA 2.1 Kaj se pojavi

Prikaži več

priloga Obrtnika, april Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moderen

priloga Obrtnika, april Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moderen priloga Obrtnika, april 2013 www.ozs.si svetovanje@ozs.si Svetovalni center Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je skozi leta razvoja postal moderen strokoven servis za mikro, mala in srednje velika

Prikaži več

KM_C

KM_C POVABILO K ODDAJI ZAVEZUJOČIH PONUDB ZA NAKUP STANOVANJA TRNOVELJSKA CESTA 14 V CELJU - NEPREMIČNINE CELJE ID 1073-2466-13 IN GARAŽNEGA MESTA ID 1073-2466-63 1 Predmet prodaje Predmet prodaje v tem povabilu

Prikaži več

10/ Ljubljana Dragi bralci, podatki iz oddanih bilanc kažejo, da je za slovenskimi podjetji uspešno poslovno leto. Povečalo se je štev

10/ Ljubljana Dragi bralci, podatki iz oddanih bilanc kažejo, da je za slovenskimi podjetji uspešno poslovno leto. Povečalo se je štev 10/2017 18. 5. 2017 Ljubljana Dragi bralci, podatki iz oddanih bilanc kažejo, da je za slovenskimi podjetji uspešno poslovno leto. Povečalo se je število vseh vrst podjetij, razen velikih podjetij, kar

Prikaži več