Na podlagi 59. člena Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 79/06 in 68/17) in 15. člena Pravilnika o bivanju v dijaških

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Na podlagi 59. člena Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 79/06 in 68/17) in 15. člena Pravilnika o bivanju v dijaških"

Transkripcija

1 Na podlagi 59. člena Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Uradni list RS, št. 79/06 in 68/17) in 15. člena Pravilnika o bivanju v dijaških domovih ravnateljica Srednje šole Izola izdaja D O M S K A P R A V I L A I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (vsebina pravil) (1) Domska pravila urejajo življenje in delo v domu. Obvezna so za vse dijakinje in dijake ter delavce doma. Z njimi se zagotavljajo enakopravnost, varnost, boljši pogoji za ustvarjalno življenje in delo vsakega posameznika. (2) Ta pravila obsegajo: 1. pogoji bivanja v dijaškem domu, 2. način plačevanja oskrbnine, 3. hišni (domski) red, 4. pravice in dolžnosti ter disciplinska odgovornost študentov in drugih oseb, ki bivajo v njem, 5. merila in postopki podeljevanja pohval, nagrad in priznanj in 6. druge zadeve v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih in drugimi predpisi. 2. člen (hišni (domski) red) (1) Hišni red vsebuje: 1. poslovni čas (čas prihodov, izhodov, obiskov in drugo), 2. urnik aktivnosti in obveznosti dijakov (učenje, obroki, počitek, dežurstvo, druge dejavnosti, nočni čas), 3. pogoje in pravila v zvezi s prenočevanjem, odsotnostjo, zdravjem in podobno, 4. sobni red (razpored in uporaba sob, oprema, čiščenje sob, obiski), 5. način obveščanja in sodelovanja bivajočih v zvezi z zadevami, ki se nanašajo na njih, 6. varovanje objektov, način zagotavljanja zdravja, varnosti in zasebnosti in 7. druge pogoje bivanja za druge osebe in 8. drugo. II. POGOJI BIVANJA V DIJAŠKEM DOMU 3. člen (splošni pogoji bivanja) Splošni pogoji bivanja v dijaškem domu in postopek sprejema v dijaški dom so določeni v pravilniku, na podlagi katerega so izdana ta domska pravila.

2 4. člen (pogoji za sprejem) (1) V dijaškem domu lahko bivajo osebe s statusom dijaka oziroma študenta višjih šol. (2) Medsebojne pravice in obveznosti, ki se nanašajo na pogoje bivanja v dijaškem domu, se uredijo z nastanitveno pogodbo. 5. člen (pogoji za bivanje) Za bivanje v dijaškem domu morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:. 1. status dijaka, 2. sklenjena nastanitvena pogodba, 3. pravočasno in redno plačevanje oskrbnine, 4. spoštovanje zakonsko določenih pravil in pravil, določenih s temi pravili. 6. člen (nastanitvena pogodba) (1) Nastanitvena pogodba se sklene z vsakomer, kogar se sprejme v dijaški dom, praviloma pred nastanitvijo in se sklene za obdobje trajanja izobraževalnega programa. (2) Z nastanitveno pogodbo se uredijo medsebojne pravice in obveznosti, ceno oskrbnine oziroma drugih stroškov bivanja in način njenega plačevanja. 7. člen (izstop iz dijaškega doma) (1) V primeru, da želi dijak izstopiti iz dijaškega doma pred zaključkom izobraževanja oziroma pred zaključkom obdobja trajanja nastanitvene pogodbe, je odpovedni rok 30 dni in začne teči z dnem prejema pisne vloge za izstop. (2) Mladoletni dijak lahko izstopi iz dijaškega doma, v primeru iz prejšnjega odstavka, le ob predložitvi pisnega soglasja staršev. III. NAČIN PLAČEVANJA OSKRBNINE 8. člen (oskrbnina in cena oskrbnine) (1) Z oskrbnino se krijejo stroški za nastanitev in prehrano dijaka v dijaškem domu. (2) Izhodiščno ceno oskrbnine določi minister na predlog komisije za določanje oskrbnine v dijaških domovih. 9. člen (zaračunavanje oskrbnine) (1) Stroške nastanitve in prehrane se zaračunavajo za vse dneve pouka v šolskem letu oziroma študijskih obveznosti v skladu s šolskim oziroma študijskim koledarjem. (2) Mesečna oskrbnina se zmanjša za stroške nabavne vrednosti živil za predvidene obroke prehrane za vse dni odsotnosti, če dijak odsotnost napove vsaj dan prej do 18. ure. (3) Stroški povezani s prehrano (režija) in stroški nastanitve se v času trajanja pouka, zaračunavajo za cel mesec, ne glede na dejansko prisotnost v dijaškem domu.

3 10. člen (plačevanje oskrbnine) Oskrbnina se plačuje mesečno za minuli mesec do datuma, navedenega na položnici. a. Poslovni čas IV. HIŠI (DOMSKI) RED 11. člen (odpiralni čas) (1) Dijaški dom se odpira v nedeljo ob uri in zapira v petek ob 15. uri. (2) Ob koncih tedna in med šolskimi počitnicami je dijaški dom zaprt. Dijaški dom je lahko izjemoma odprt ob koncih tedna, če takrat traja učni proces. 12. člen (prihodi v dijaški dom) (1) Dijaki morajo biti vsak dan do 21. ure v domu. (2) Ob nedeljah morajo priti dijaki v dijaški dom najpozneje do 22. ure. Morebitni izostanek ali zamudo so starši dolžni javiti dežurnemu vzgojitelju do 21. ure. 13. člen (izhodi dijakov) (1) Izhodi dijakov so dovoljeni do 21. ure. (2) Možen je tudi podaljšani večerni izhod (obisk gledališke predstave, kina, koncerta ), vendar z vednostjo in dovoljenjem vzgojitelja. (3) Podaljšani izhodi so mogoči le z domsko izkaznico, ki jo morajo dijaki pred izhodom pustiti v sobi 101. Izhodi in prihodi se vpišejo v popisne liste (izhode vpisuje vzgojitelj, prihode nočni varnostnik). (4) Vsak dijak ima pravico do podaljšanega izhoda, razen v primeru, ko vzgojitelj določi drugače (slab učni uspeh, vzgojna problematika ipd.): dijaki 1. letnika do 22. ure; dijaki 2., 3. in 4. letnika do 23. ure; polnoletni dijaki 4. oziroma zaključnega letnika do 24. ure. 14. člen (čas obiskov) Obiski so dovoljeni v času od zaključka pouka dijaka do najkasneje 21. ure, razen med učnimi urami. 15. člen (drugo) (1) Vzgojitelji so v dijaškem domu prisotni od 6. do 10. ure in od 13. do 22. ure. (2) V času od 10. do 13. ure je zagotovljeno nadomeščanje vzgojiteljev v sobi 101. (3) V nočnem času od 22. do 6. ure je v dijaškem domu prisotna služba za varovanje.

4 b. Urnik aktivnosti in obveznosti dijakov 16. člen (domski urnik) (1) Domski urnik je časovno določen potek dneva v dijaškem domu in je obvezen za vse dijake. (2) Domski urnik: 6.00 Prihod vzgojiteljev Bujenje z glasbo (dijaki se pred to uro budijo sami) Kontrola vstajanja za dijake, ki obiskujejo pouk na lokaciji Izola, Polje Kontrola vstajanja za dijake, ki obiskujejo pouk na lokaciji Izola, PB Zajtrk. Do 7.00 prijava bolnikov pri vzgojitelju - dijaki, ki obiskujejo pouk na lokaciji Izola, Polje 41. Do 8.00 prijava bolnikov pri vzgojitelju - dijaki, ki obiskujejo pouk na lokaciji Izola, PB 7. Do pouka oziroma do 9.00 urediti sobe in hodnike dopoldanske učne ure za dijake, ki v tem času niso pri pouku kosilo (ob petkih od do ure) prvi del učnih ur drugi del učnih ur. Po prostočasne aktivnosti; interesne dejavnosti so lahko po potrebi organizirane tudi v času učnih ur, vendar se morajo te pozneje nadomestiti večerja večerne učne ure (učenje za 1. letnike in dijake z učnimi težavami) zapiranje doma. Do osebna higiena, tuširanje, priprava na spanje; po navedeni uri morajo biti vsi dijaki v svojih sobah popis prisotnosti in umirjanje ugašanje luči (velike ob 22.00, male do ure) in vseh elektronskih naprav (računalnik, tablica, pametni telefon ) in počitek. 17. člen (učne ure) (1) V dijaškem domu so organizirane obvezne učne ure dopoldne med 9.00 in uro ter popoldne med 16. in ter med 17. in 17.45, po potrebi pa tudi med 20. in uro (za 1. letnike obvezno). (2) Med učnimi urami se dijaki učijo, pišejo naloge in opravljajo druge aktivnosti, ki so povezane s pripravami na šolo. (3) Prisotnost pri učnih urah je obvezna za vse dijake, spremljajo jo vzgojitelji v posebni evidenci. (4) Dijaki, ki imajo v času učnih ur, s strani dijaškega doma, odobrene aktivnosti morajo učenje nadomestiti v času večernih učnih ur oziroma v dogovoru z vzgojiteljem. (5) V času učnih ur je v domu tišina in dijaki dijaškega doma ne zapuščajo. (6) Učenje poteka v učilnicah in sobah glede na učni uspeh se o tem dogovorita vzgojitelj in dijak.

5 18. člen (učna pomoč in dodatno učenje) (1) Dijaški dom organizira dijakom pomoč pri učenju, pri pisanju seminarskih nalog in drugih šolskih obveznosti. (2) Dodatno učenje je možno v dogovoru z vzgojiteljem, poteka v učilnicah in najkasneje do 23. ure. 19. člen (interesne dejavnosti) (1) V dijaškem domu so organizirane interesne dejavnosti na športnem (odbojka, košarka, nogomet, namizni tenis, fitnes, strelski krožek, planinski krožek ) in kulturnem (plesna skupina, fotografski krožek, oblikovalski krožek, kaligrafski krožek ) in humanitarnem področju (krožek rdečega križa). (2) Interesne dejavnosti se praviloma organizirajo izven učnih ur. Zaradi prostorskih težav lahko le te potekajo izven prostorov dijaškega doma. (3) V primeru, da se interesna dejavnost odvija v času obveznih učnih ur, mora dijak ta čas po dogovoru z vzgojiteljem nadomestiti med večernimi učnimi urami. 20. člen (dežurstvo) (1) Za urejenost skupnih prostorov in domske okolice je v domu organizirano dežurstvo dijakov (okolici dijaškega doma, sobah in na hodnikih, v računalnici, jedilnici, ), ki poteka dnevno. (2) Dežurni dijaki so dolžni od vzgojiteljev dobiti natančna navodila za opravljanje dežurnih del. 21. člen (tišina in nočni čas) V času od 22. do 6. je nočni čas. V tem času in v času obveznih učnih ur je v dijaškem domu tišina in mir. c. Pogoji in pravila v zvezi s prenočevanjem, odsotnostjo, zdravjem in podobno 22. člen (prenočevanje) Dijak lahko prenočuje le v sobi in v postelji, ki mu je bila dodeljena na podlagi razporeda. 23. člen (odsotnost od pouka) (1) V primeru bolezni ali drugega opravičljivega razloga, zaradi katerega dijak ne more k pouku, se mora dijak najpozneje do ure, določene z domskim urnikom, javiti dežurnemu vzgojitelju. (2) Dijaka se evidentira v posebno evidenco, na podlagi katere se lahko izda opravičilo za odsotnost od pouka. (3) Dijaški dom obvesti šolo (razrednika ali svetovalno službo) in starše o odsotnosti dijak od pouka.

6 24. člen (odsotnost iz dijaškega doma) (1) V primeru opravičene odsotnosti iz dijaškega doma so starši dolžni obvestiti matičnega ali dežurnega vzgojitelja najkasneje do 21. ure. (2) Starši dijaka, ki odide domov med tednom, morajo biti s tem seznanjeni. (3) Dijak se izjemoma lahko udeleži prireditev, ki trajajo pozno v noč, vendar mora predhodno prinesti pisno soglasje staršev, s katerim le-ti prevzamejo odgovornost zanj v času njegove odsotnosti. 25. člen (zdravje) Vsi dijaki so odgovorni, da z lastnim ravnanjem varujejo svoje zdravje ter ne ogrožajo zdravja drugih. 26. člen (vzdrževanja reda in higiene) (1) Vsak dijak pospravlja za seboj in skrbi za red in higieno v svoji sobi, sanitarijah, jedilnici in drugih skupnih prostorih doma in njegove okolice. (2) Vzdrževanje reda in higiene poteka v sobah in na hodnikih, in sicer: dnevno: ureditev prostorov in osebnih stvari (pometanje, postiljanje, garderoba, šolske potrebščine, umivalniki, prah, izpraznitev košev, posode za smeti na hodnikih, omare, obutev) ter skrb za ločevanje odpadkov; tedensko (generalno čiščenje): ureditev prostorov poteka pod nazorom vzgojiteljev, opravi se celovito čiščenje sob in hodnikov, in sicer do ure. (3) V dijaškem domu deluje komisija za higieno, ki po generalnem čiščenju pregleda prostore vzgojnih skupin. 27. člen (premoženjska in škodna odgovornost) (1) Za premoženje doma so odgovorni vsi. Namerno povzročena škoda se storilcu dosledno zaračuna in le-ta jo mora takoj poravnati. (2) V primeru, da storilca večje škode ni mogoče identificirati, poravnajo nastalo škodo vsi uporabniki določenega prostora. (3) Dijak je sam odgovoren za svoje osebne predmete in lastnino, dijaški dom zanje ne odgovarja. č. Sobni red 28. člen (razpored in uporaba sob) (1) Dijaki so nameščeni v sobe po razporedu. Kriteriji namestitve so: spol, vzgojna skupina, letnik, izobraževalni program. (2) Vsi uporabniki sobe imajo enake pravice in dolžnosti, ne glede na letnik ali starost. (3) Dijak se je dolžan preseliti v drugo sobo zaradi vzgojnega vidika in kadar to zahteva narava dela v zavodu (adaptacija itd.). Zaradi narave dela mora dijak po potrebi sobo izprazniti, ko le-te ne uporablja (med šolskimi počitnicami).

7 29. člen (oprema) (1) Oprema v sobi ustreza standardom ter se uporablja v skladu z njenim namenom. (2) Dijak mora opremo varovati pred okvarami in zlorabami ter z njo ravnati v smislu dobrega gospodarja. 30. člen (čiščenje sob) Soba naj bo vedno urejena in čista, pri vzdrževanju reda in higiene se dijaki izmenjujejo. V primeri, da je kateri od stanovalcev sobe odsoten, očisti sobo tisti, ki je v domu prisoten. 31. člen (obiski) (1) Obiski v sobah so omejeni na starše oziroma bližnje sorodnike, vendar samo z vednostjo vzgojitelja. Obiski drugih oseb so dovoljeni le z vednostjo in s predhodnim soglasjem vzgojitelja (na zahtevo vzgojitelja se oseba ustrezno legitimira). (2) Medsebojni obiski dijakov po sobah so možni samo s soglasjem sostanovalcev. (3) Dijakom je dovoljeno obiskovanje in zadrževanje v drugih sobah najkasneje do ure. (3) Dijakom niso dovoljeni obiski in zadrževanje v sobah, ki so v skladu z razporedom namenjeni dijakom drugega spola. 32. člen (druga sobna pravila) (1) Stanovalci sobe so zadolženi in osebno odgovorni za sobni inventar, ključe in magnetno kartico. Morebitne nove poškodbe mora dijak poravnati pred izpisom iz doma. (2) Vsako okvaro v sobi ali skupnih prostorih dijaki takoj sporočijo vzgojitelju ali vzdrževalcu. (3) Okrasitev sobe naj bo sprejemljiva za vse njene stanovalce in naj nikogar ne žali. (4) Plakate v sobah je dovoljeno pripenjati tako, da se ne uničujejo stene in zidne obloge. Dovoljeno jih je lepiti med mizo in lučjo ter med posteljo in polico, vendar jih morajo ob izselitvi iz sobe obvezno brez poškodb odstraniti. (5) V sobi se vsi dijaki zadržujejo v copatih, ki ne poškodujejo parketa. (6) Vstop v sobo je dovoljen samo dijakom, ki v njej živijo, drugim pa samo v soglasju ostalih sostanovalcev in v njihovi navzočnosti. d. Način obveščanja in sodelovanja bivajočih 33. člen (obveščanje) Dom obvešča dijake preko vzgojiteljev, telefona, oglasnih desk, predstavnikov dijakov in preko spleta

8 34. člen (sodelovanje) Dijaki sodelujejo pri upravljanju in organizaciji dela preko predlogov, mnenj in pobud, sprejetih na domski skupnosti. e. Varovanje objekta, način zagotavljanja zdravja, varnosti in zasebnosti 35. člen (služba za varovanje) (1) Varnostne storitve izvajajo varnostniki družbe za varovanje. Stranke ali obiskovalci se morajo ob vstopu obvezno javiti na recepciji. Varnostniki na varovanem območju izvajajo naloge pristopne kontrole (ugotavljanje istovetnosti, površinski pregledi vrhnjih oblačil in prtljage, drugo). (2) Odgovorna oseba SŠ IZOLA - SM ISOLA je skladno 9. točki 11. člena ZZasV-1 na vidna mesta izobesila napise VAROVANJE in tudi več napisov, ki vsebujejo najpomembnejša navodila (izvleček) iz hišnega reda na varovanem območju. (3) Pri opravljanju nalog zasebnega varovanja smejo varnostniki, če so ogroženi življenje, osebna varnost, premoženje, če je kršen red ali javni red na varovanem območju, uporabiti naslednje ukrepe: opozorilo; ustna odredba; ugotavljanje istovetnosti; površinski pregled; preprečitev vstopa oziroma izstopa z varovanega območja; zadržanje osebe; uporaba fizične sile; uporaba sredstev za vklepanje in vezanje. 36. člen (zagotavljanje zdravja) (1) Dijak je dolžan skrbeti za osebno higieno in higieno bivalnih prostorov, s čimer prispeva k zdravju in dobremu počutju. (2) V primeru bolezni se dijak napoti oziroma pospremi v zdravstveni dom, k lečečemu zdravniku ali domov. O tem se posvetuje s starši in obvesti šolo. 37. člen (zagotavljanje varnosti) (1) Dijaški dom pri svojem delovanju upošteva normative, standarde in druge predpise, ki se nanašajo na zagotavljanje varnosti stanovalcev in zaposlenih. (2) Dijakom je zagotovljena varnost v domu s prisotnostjo vzgojiteljev, z vratarsko službo in z nočnim vratarjem/varnostnikom. 38. člen (varnostni ukrepi) (1) V dom ni dovoljeno prenašati ali imeti nevarnih snovi ali predmetov (vnetljive ali eksplozivne snovi, nože, orožje ). (2) Dijaki morajo prispevati k varnosti tako, da ne vodijo zunanjih obiskovalcev ali dijakov, ki ne prebivajo v dijaškem domu, v dijaški dom (razen ob pogojih iz teh pravil).

9 (3) V dijaškem domu je prepovedano uporabljati električne peči ter druge porabnike, s katerimi bi ogrožali varnost (dodatna grelna naprava se sme namestiti le soglasjem ravnateljice). (4) V dijaškem domu je zaradi varnosti prepovedana: uporaba ognja (sveče, dišeče paličice, ), reja in vzdrževanje živali (hišni ljubljenčki), odmetavanje predmetov in smeti skozi okna, sedenje na oknih. (5) V dijaškem domu se ne hranijo večje vsote denarja in dragoceni predmeti. (6) Zaradi varnosti dijakov in dobrososedskih odnosov zadrževanje pred glavnim vhodom in v okolici blokov ni dovoljeno. (7) Dijak v nobenem primeru ne sme ključa in magnetne kartice, za katere je pooblaščen, izročati drugim osebam. Dijak ne sme posedovati ali uporabljati ključa in magnetne kartice, za katere ni pooblaščen. 39. člen (varnostni pregledi) Iz varnostnih, vzgojnih in higiensko zdravstvenih razlogov lahko strokovno osebje (vzgojitelji) pregleda sobo, omare in druge predmete. 40. člen (zagotavljanje zasebnosti) (1) Zasebnost je dijaku zagotovljena z namestitvijo v sobo, za katero dobi tudi ključ. V sobi ima zasebni prostor, ki ga uporablja sam (omara, postelja, polica ). (2) V sobo vzgojitelji in drugi vstopajo samo po predhodnem trkanju. 41. člen (preventivno delovanje) Dijaški dom s preventivnim delovanjem v obliki predavanj, razgovorov, interesnih dejavnosti, zabave, svetovanja osvešča dijake o zdravem načinu življenja, prehranjevanja, usmerja v zdravo in ustvarjalno preživljanje prostega časa, preprečevanje in odpravljanje razvad. f. Pogoji bivanja za druge osebe 42. člen (prenočevanje in bivanje drugih oseb) Če v dijaškem domu prenočujejo oziroma bivajo tudi druge osebe, se bivanje podredi pravilom, ki veljajo za dijake. g. Drugo 43. člen (uporaba AV in elektronskih naprav ter brezžičnega omrežja) (1) Dijaki lahko uporabljajo AV naprave v sobah in drugih domskih prostorih (učilnice, hodniki, sanitarije ) v času določenem z domskim urnikom. Naravnani naj bodo na sobno jakost tako, da ne motijo drugih stanovalcev.

10 (2) Dijaki lahko uporabljajo elektronske naprave (računalnik, tablica, pametni telefon ) v prostem času oziroma z dovoljenjem vzgojitelja. Njihova glasnost naj bo naravnana tako, da ne moti ostalih sostanovalcev. (3) V času učnih ur se AV in elektronske naprave lahko uporabljajo izključno za šolske namene in z dovoljenjem vzgojitelja. (4) Dostop do brezžičnega omrežja za dijake je omogočen v času od 6. do 22. ure. Dijaki lahko uporabljajo le brezžična omrežja, ki so jim namenjena, dostop do ostalih brezžičnih omrežij je prepovedan. V. PRAVICE IN DOLŽNOSTI TER DISCIPLINSKA ODGOVORNOST 44. člen (pravice dijakov) Dijak ima v dijaškem domu pravico do: uporabe sobe in opreme v sobi ter drugih pogojev bivanja, določenih v skladu normativi in standardi bivanja v dijaškem domu ter domskimi pravili, prehrane, učenja in prostega časa ter vzgojne obravnave, zagotovitve zasebnosti in osebne varnosti, uporabe materialnih sredstev, namenjenih vzgoji in izobraževanju, nočnega počitka in miru ter drugih pogojev za učenje v skladu normativi in standardi bivanja v dijaškem domu ter domskimi pravili, delovanja pri organiziranih skupnih dejavnostih, udeležbe in sodelovanja na vseh prireditvah in drugih aktivnostih, prilagoditve pogojev bivanja, pravočasne in objektivne informacije v zvezi z njim, varnosti in zaščite pred vsemi oblikami nasilja, pravica do zagovora in pritožbe v postopku vzgojnega ukrepanja in spoštljive obravnave v skladu z zakonom, mednarodnimi predpisi o človekovih in otrokovih pravicah, splošnimi pravili vedenja ter drugimi civilizacijskimi vrednotami. 45. člen (dolžnosti dijakov) Dolžnosti dijakov v času bivanja v dijaškem domu so: da upoštevajo določila Pravilnika o bivanju v dijaških domovih in domska pravila, da redno in pravočasno obiskujejo učne ure in druge oblike organiziranega dela v skladu z domskimi pravili, da redno in pravočasno opravljajo svoje obveznosti, določene z domskimi pravili, da dijakov in delavcev dijaškega doma ne ovirajo in ne motijo pri delu, da ravnajo v skladu z navodili in odločitvami vzgojiteljev in drugih pristojnih organov dijaškega doma, da skrbijo za lastno zdravje in varnost in ne ogrožajo zdravja in varnosti ter telesne in duševne integritete drugih, da upoštevajo navodila in pravila za zagotavljanje požarne varnosti in zdravja pri dejavnostih, pri katerih sodelujejo, da pri svojem ravnanju upoštevajo predpise, medsebojne pravice in obveznosti ter spoštujejo splošna pravila vedenja in civilizacijske vrednote, da se spoštljivo vedejo do dijakov, vzgojiteljev in drugih oseb, da skrbijo za urejenost in snažnost sobe, dijaškega doma in domskega okolja ter

11 da sooblikujejo ugled dijaškega doma in okolja, v katerem bivajo. 46. člen (prepovedi) V dijaškem domu je prepovedano: nasilno (verbalno, psihično, fizično ali spolno) vedenje, izvajanje nasilnih načinov uvajanja novincev v dijaški dom, prinašanje, posedovanje, ponujanje, prodajanje, omogočanje, uživanje alkohola ali drugih drog, kajenje, prihajanje in prisotnost pod vplivom alkohola ali drugih drog, prinašanje, posedovanje in uporaba predmetov in sredstev, ki lahko ogrožajo varnost in zdravje ljudi in premoženja, ogrožanje varnosti in zdravja drugih in svojega, ogrožanje življenja živali in rastlin, onesnaževanje oziroma uničevanje žive in nežive narave, kakršnakoli druga dejanja oziroma opustitve, ki povzročajo škodo dijaku ali drugim oziroma ogrožajo ljudi, naravo, okolje, stvari in premoženje, uporabljanje brezžičnih omrežij, ki niso namenjena dijakom in uporabljanje elektronskih naprav (računalnik, tablica, pametni telefon...) po 22. uri. 47. člen (disciplinska odgovornost) (1) Dijak je odgovoren za izpolnjevanje obveznosti in odgovarja za opustitev dolžnosti ter kršitev pravil in prepovedi, določenih v pravilniku, na podlagi katerega so izdana ta domska pravila, ter domskimi pravili. (2) Za storjene kršitve se lahko zoper dijaka vzgojno ukrepa in določi povrnitev povzročene škode. 48. člen (kršitve) Dijak se lahko izreče opomin ali ukor zaradi naslednjih kršitev: a. neprimeren odnos do dijakov, delavcev dijaškega doma in drugih, kot so: motenje bivanja oziroma drugih dejavnosti v dijaškem domu, neprimerno ravnanje in žaljiv odnos ali nasilno izražanje nestrpnosti do dijakov oziroma delavcev v dijaškem domu, verbalno, psihično, fizično in spolno nasilje v okviru doma ali zoper bivajoče oziroma druge osebe v dijaškem domu, vdiranje v zasebnost dijakov ali drugih oseb, fotografiranje, snemanje in javno objavljanje fotografij ali posnetkov dijakov ali drugih oseb brez njihove privolitve, izvajanje nasilnih načinov uvajanja novincev v dijaški dom; b. neprimeren odnos do domskega in drugega premoženja, kot so: malomarno ravnanje in povzročitev materialne škode na domskem premoženju, premoženju prebivalcev dijaškega doma ali drugih oseb v dijaškem domu iz malomarnosti ali namenoma, posedovanje oziroma uporaba predmetov in sredstev, ki lahko ogrozijo varnost ljudi in premoženja v dijaškem domu; c. neupoštevanje predpisov in domskih pravil, kot so:

12 prekoračitve oziroma neupoštevanje časovnih obveznosti oziroma drugih pravil bivanja, določenih s hišnim redom doma (izhodov, prihodov, obiskov, sobivanja, učnih ur), nedovoljeno prenočevanje drugih oseb v sobi, nedovoljena nočna odsotnost iz dijaškega doma, nedovoljena uporaba prostorov, opreme in naprav v dijaškem domu, neupoštevanje predpisov o varnosti in zdravju pri delu in o protipožarni v varnosti v dijaškem domu, grožnje s sredstvi, ki lahko ogrozijo varnost ljudi in premoženja v dijaškem domu oziroma med bivajočimi v dijaškem domu, kršitev prepovedi kajenja v prostorih dijaškega doma, prihod v dijaški dom pod vplivom alkohola ali drog, uživanje alkohola ali drog v dijaškem domu, posedovanje alkohola ali drog v dijaškem domu, prodajanje ali razpečevanje drog ali napeljevanje k uživanju drog v okviru dijaškega doma oziroma med bivajočimi v dijaškem domu, tatvina, ponarejanje dokumentov, uničevanje ali ponarejanje domske dokumentacije. 49. člen (izključitev iz dijaškega doma) (1) Izključitev iz dijaškega doma se lahko za najtežje kršitve v skladu z zakonom. (2) Izključitev iz dijaškega doma traja do konca šolskega leta, če pa je bil dijaku ukrep izrečen mesec dni ali manj pred iztekom pouka v skladu s šolskim koledarjem, lahko izključitev traja še največ do konca naslednjega šolskega leta. VI. MERILA IN POSTOPKI PODELJEVANJA POHVAL, NAGRAD IN PRIZNANJ 50. člen (postopek) (1) Dijaki, ki so s svojim delom in z vedenjem pozitivno prispevali k življenju in vzdušju v dijaškem domu so lahko na koncu šolskega leta pohvaljeni in nagrajeni. (2) Pobudo za pohvalo in nagrado lahko dajo dijaki, vzgojne skupine, strokovni delavci dijaškega doma in drugi. 51. člen (merila) (1) Merila za podelitev pohvale so: spoštovanje domskega reda, uspešno izvajanje dežurstev in drugih zadolžitev, urejenost sobe in primeren odnos do bivalnega prostora, uspešno sodelovanje pri interesnih dejavnostih, odgovoren odnos do učenja, nudenje pomoči drugim dijakom, pozitiven odnos do vrednot, kot so solidarnost, sočutje, toleranca in spoštovanje človekovih pravic. (2) Merila za podelitev nagrade so:

13 za izjemno odgovoren odnos do učenja in prizadevno pomoč sodijakom pri delu za šolo, za izjemne dosežke na področju interesnih dejavnosti, posebno v pripravah in nastopih na Domijadi, za izjemno spoštovanje domskega reda, domske lastnine, domske in osebne higiene, vsečloveških vrednot. VII. PREHODNE IN KONČNE DOLOČBE 52. člen (obravnava) Pred sprejemom domskih pravil je bilo pridobljeno mnenje vzgojiteljskega zbora dne , skupnosti dijakov dne in sveta staršev dne člen (uveljavitev pravil) Ta pravila začnejo veljati dan po objavi. Številka: / Izola, dne Ravnateljica Adelija Perne, univ.dipl.ing.

DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica NOVO MESTO Tel.: 07 / / PRAVILA BIVANJA V

DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica NOVO MESTO Tel.: 07 / / PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica 115 8000 NOVO MESTO Tel.: 07 / 393 55 07 / 393 55 99 e-mail: dsd-nm@guest.arnes.si PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKEM IN ŠTUDENTSKEM DOMU NOVO MESTO Vsebina: I.

Prikaži več

PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKEM DOMU DRAVA MARIBOR 2018/19 Če odpreš - zapri. Če odkleneš - zakleni. Če prižgeš - ugasni. Če ni tvoje - pusti pri miru. Če

PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKEM DOMU DRAVA MARIBOR 2018/19 Če odpreš - zapri. Če odkleneš - zakleni. Če prižgeš - ugasni. Če ni tvoje - pusti pri miru. Če PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKEM DOMU DRAVA MARIBOR 2018/19 Če odpreš - zapri. Če odkleneš - zakleni. Če prižgeš - ugasni. Če ni tvoje - pusti pri miru. Če polomiš - popravi. Če ne znaš, pokliči oskrbnika. Če

Prikaži več

Microsoft Word - Publikacija SM 001

Microsoft Word - Publikacija SM 001 IV HIŠNI RED V skladu z Zakonom o osnovni šoli je ravnateljica šole sprejela naslednji HIŠNI RED za Osnovno šolo Slave Klavore Maribor Osnovna šola Slave Klavore Maribor določa s hišnim redom vprašanja,

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

V skladu z 3. členom Pravilnika o šolskem redu v srednjih šolah, ki ga je sprejela ministrica za šolstvo in šport Republike Slovenije (Ur. l. št. 30/2

V skladu z 3. členom Pravilnika o šolskem redu v srednjih šolah, ki ga je sprejela ministrica za šolstvo in šport Republike Slovenije (Ur. l. št. 30/2 V skladu z 3. členom Pravilnika o šolskem redu v srednjih šolah, ki ga je sprejela ministrica za šolstvo in šport Republike Slovenije (Ur. l. št. 30/2018, z dne 24. aprila 2018), ravnateljica Gimnazije

Prikaži več

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne 24. 6. 2013 obravnaval in sprejel P R A V I L A ŠOLSKE PREHRANE Osnovne

Prikaži več

PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dij

PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dij PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dijaka s statusom športnika je odvisno od njegove obremenitve

Prikaži več

(Microsoft Word - HI\212NI RED ZSSM LJ 2013.rtf)

(Microsoft Word - HI\212NI RED ZSSM LJ 2013.rtf) Na temelju 31. a člena Zakona o osnovni šoli (Ur. 1. RS, št.:81/06, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12- ZUJF, 63/13), je na predlog ravnateljice Zavoda, pristojni organ - Svet Zavoda za slepo in slabovidno mladino

Prikaži več

Sprejeto: Veljavnost: od PRAVILA ŠOLSKEGA REDA

Sprejeto: Veljavnost: od PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Sprejeto: 28. 2. 2019 Veljavnost: od 1. 3. 2019 PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06-UPB, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12-ZUJF, 63/13 in 46/16-ZOVFI-K)

Prikaži več

Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: fax.:

Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: fax.: Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: 00386 2-5213-400 fax.: 02-5213 450 E-mail: info@ekonomska-ms.si http://www.ekonomska-ms.si/ ŠOLSKA PRAVILA

Prikaži več

15. ŠOLSKI PRAVILNIKI ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij

15. ŠOLSKI PRAVILNIKI ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij 15. ŠOLSKI PRAVILNIKI 5. 1. ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij, da potrebujemo neko rdečo nit za funkcioniranje,

Prikaži več

Na podlagi četrtega odstavka 27

Na podlagi četrtega odstavka 27 ŠOLSKA PRAVILA SREDNJE FRIZERSKE ŠOLE LJUBLJANA 2018/19 Št: ŠP 2019-1 Dijaška skupnost obravnavala: 17. 12. 2019 Učiteljski zbor obravnaval: 16. 1. 2019 Svet staršev obravnaval: 7. 5. 2019 Sprejeta: 7.

Prikaži več

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc Pravila o merilih za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskem domu Nova Gorica, 25. julij 2008 Prejmejo: Študentska pisarna Komisija za študentske zadeve Študentski svet Predsednik Predstojnik Ime

Prikaži več

(Microsoft Word - Pravila o \232olski prehrani doc)

(Microsoft Word - Pravila o \232olski prehrani doc) PRAVILA O ŠOLSKI PREHRANI Osnovne šole Gornja Radgona OKTOBER 2014 Na osnovi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Uradni list RS, št. 43/2010 z dne 31. 5. 2010), (Uradni list RS, št. 3/13 z dne 11. 1. 2013),

Prikaži več

PRAVILNIK O ŠOLSKI PREHRANI

PRAVILNIK O ŠOLSKI PREHRANI OSNOVNA ŠOLA KUNGOTA, Plintovec 10/c, 2201 ZG. KUNGOTA Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. I. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je Svet zavoda Osnovne šole Kungota na seji, dne obravnaval in sprejel

Prikaži več

Pravila šolske prehrane

Pravila šolske prehrane Svet šole Osnove šole Tržič je na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani - ZŠolPre-1 (Ur. l. RS, št. 3/2013 in 46/2014) na predlog ravnatelja Stanislava Gruma na seji 29. 9. 2014 sprejel naslednja P

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/ , Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovn

OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/ ,   Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovn OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/53 37 600, info@oslesce.si, www.oslesce.si Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

PREDLOGI UKREPOV IN OBRAVNAVE RAVNANJ V OSNOVNI ŠOLI POLJE Delovna verzija (nelektorirano) Ljubljana Polje, februar 2017

PREDLOGI UKREPOV IN OBRAVNAVE RAVNANJ V OSNOVNI ŠOLI POLJE Delovna verzija (nelektorirano) Ljubljana Polje, februar 2017 PREDLOGI UKREPOV IN OBRAVNAVE RAVNANJ V OSNOVNI ŠOLI POLJE Delovna verzija (nelektorirano) Ljubljana Polje, februar 2017 Vsebina 1. Zanemarjanje šolskih obveznosti domače naloge, športna oprema, učni pripomočki

Prikaži več

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA NAVODILA ZA IMENOVANJA RAVNATELJA Svet zavoda imenuje ravnatelja, vršilca dolžnosti ravnatelja, pomočnika ravnatelja na podlagi določb Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 17/91, 55/92, 66/93,

Prikaži več

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc Na osnovi Zakona o šolski prehrani in njegovih spremembah (Uradni list RS št. 43/2010, 62/2010, 27/2012, 40/2012, 3/2013) je Svet zavoda OŠ Dramlje na seji dne, 3. 10. 2013 sprejel 1. SPLOŠNE DOLOČBE PRAVILA

Prikaži več

(Microsoft Word - PRAVILA \212OLSKEGA REDA2_11.docx)

(Microsoft Word - PRAVILA \212OLSKEGA REDA2_11.docx) PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica Podružnična šola Zgornja Ložnica Slovenska Bistrica, september 2011 Kazalo PRAVICE, DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCA...3 PRAVICE,

Prikaži več

Na podlagi Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 UPB, 109/12 in 85/14) in Statuta Visoke poslovne šole Erudio (1010 in 2015) je senat Vi

Na podlagi Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 UPB, 109/12 in 85/14) in Statuta Visoke poslovne šole Erudio (1010 in 2015) je senat Vi Na podlagi Zakona o visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 32/12 UPB, 109/12 in 85/14) in Statuta Visoke poslovne šole Erudio (1010 in 2015) je senat Visoke poslovne šole (VPŠ) Erudio na 2. redni seji, dne

Prikaži več

Na podlagi zakona o skupnosti študentov objavljamo

Na podlagi zakona o skupnosti študentov objavljamo Uradni list RS, št. 3/13, 46/14 Velja od 12. 1. 2013 Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam UKAZ o razglasitvi Zakona o šolski

Prikaži več

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev Kodeks ravnanja javnih uslužbencev 1. Vlada Republike Slovenije sprejema kodeks ravnanja javnih uslužbencev, ki ga je sprejel Svet Evrope kot priporočilo vsem članicam Sveta Evrope. 2. Vlada Republike

Prikaži več

Osnovna šola

Osnovna šola Osnovna šola Vodice Pravila šolske prehrane Zakonske podlage: Zakon o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/2013 in 46/2014; v nadaljnjem besedilu: ZŠolPre-1) Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

PRAVILA ŠolPreh

PRAVILA ŠolPreh ŠOLSKA PRAVILA PREHRANA Svet šole sprejel dne: 11. 10 2017 Svet staršev obravnaval dne: 10. 10. 2017 Skupnost dijakov obravnavala dne: 5. 10. 2017 Učiteljski zbor obravnaval dne: 6. 10. 2017 VSEBINA I.

Prikaži več

Po 6

Po 6 Po 21 členu Statuta Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je Skupščina Zveze nogometnih trenerjev Slovenije na zasedanju dne 31. marca 2014 sprejela Disciplinski pravilnik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije

Prikaži več

Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da

Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da posamezne elemente iz procesa ocenjevanja določajo

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica naslednji P RAVILNIK o izvajanju videonadzora I. SPLOŠNE

Prikaži več

Navodila_1819_Regions' Cup

Navodila_1819_Regions' Cup NZS STANDARD Št. / ozn. : NAV_1819_RC Verzija: V1.0 Zadeva: NAVODILA ZA KVALIFIKACIJSKO TEKMOVANJE REPREZENTANC MNZ ZA 11. UEFA POKAL REGIJ 2018/2019 1. ORGANIZACIJA ŠPORTNE PRIREDITVE 1.1. Splošno Nogometne

Prikaži več

Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in e

Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in e Na podlagi tretjega odstavka 34. člena in 41. člena Družinskega zakonika (Uradni list RS, št. 15/17) ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v soglasju z ministrom za javno upravo,

Prikaži več

(Microsoft Word - HR pre\350i\232\350eno besedilo feb 09.doc)

(Microsoft Word - HR pre\350i\232\350eno besedilo feb 09.doc) Na podlagi 23. člena Statuta Zdravilišča Laško d.d. izdajam prečiščeno besedilo HIŠNI RED DOMA STAREJŠIH LAŠKO 1. člen Hišni red ureja pravice in dolžnosti stanovalcev v Domu starejših Laško (v nadaljevanju

Prikaži več

Microsoft Word - A Pravilnik o izobraževanju-preizkušeni Rac+NR+D+RIS 2011 _lektorirano_.doc

Microsoft Word - A Pravilnik o izobraževanju-preizkušeni Rac+NR+D+RIS 2011 _lektorirano_.doc Na podlagi 9. člena in 5. točke drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) ter 8. in 9. točke 19. člena Statuta Slovenskega inštituta za revizijo (Uradni list RS, št. 14/09)

Prikaži več

Microsoft Word - Pogodba-SI-TSA-v7.doc

Microsoft Word - Pogodba-SI-TSA-v7.doc SI-TSA Overitelj na Ministrstvu za javno upravo Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana, Slovenija http://www.si-tsa.si si-tsa@gov.si Overitelj na Ministrstvu za javno upravo Tržaška cesta 21 1000 Ljubljana Davčna

Prikaži več

OŠ LA Grosuplje

OŠ LA Grosuplje OŠ LA Grosuplje Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06 s spremembami) je Svet zavoda OŠ LA Grosuplje na svoji 14. seji dne 27. 9. 2017 sprejel naslednja I. SPLOŠNO PRAVILA

Prikaži več

I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013

I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013 I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013 Kazalo vsebine 1. UVODNE DOLOČBE... 1-2 2. ORGANIZACIJA ŠOLSKE PREHRANE... 2-2 2.1. Vrsta šolske prehrane... 2-2 2.2. Organizacija prehrane...

Prikaži več

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA PRAVILA VEDENJA V ŽTK MARIBOR (KODEKS) APRIL, 2016 1 VSEBINA 1 UVOD 4 2 PRAVICE IN OBVEZNOSTI TENIŠKIH IGRALCEV 5 2.1 Pravice igralcev, ki obiskujejo teniško šolo in tekmovalne programe: 5 2.2 Pravila,

Prikaži več

ŠOLSKI RED

ŠOLSKI RED PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ ELVIRE VATOVEC PRADE Prade, februar 2009 Ravnateljica: Franka Pegan Glavina KAZALO VSEBINA STRAN I. DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCEV..... II. NAČINI ZAGOTAVLJANJA VARNOSTI...

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega univerza

Prikaži več

Telekom Slovenije

Telekom Slovenije NAČRT VAROVANJA VARNOSTNEGA OBMOČJA BGP KRANJ SOP 010-066 Verzija: 2 VODSTVO Velja od: 1.2.2018 Naročnik storitve: BOLNIŠNICA ZA GINEKOLOGIJO IN PORODNIŠTVO KRANJ, (krajše: BGP Kranj) Naslov: Kidričeva

Prikaži več

Pravilnik sejnine

Pravilnik sejnine OBČINSKI SVET www.sezana.si obcina@sezana.si Partizanska cesta 4, 6210 Sežana Tel.: 05 73 10 100, Fax: 05 73 10 123 Številka: 032-1/2011-11 Datum: 28. 2. 2011 Na podlagi sedmega odstavka 34.a člena Zakona

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Sklepa o ustanovitvi

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/ z dne 13. julija o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/ Evropskega parlamenta in S

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2018/ z dne  13. julija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  2016/ Evropskega  parlamenta  in  S 5.11.2018 L 274/11 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/1639 z dne 13. julija 2018 o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/1011 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z regulativnimi tehničnimi standardi, ki podrobneje

Prikaži več

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4.

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4. PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4. 7. 2017 sprejel PRAVILA ŠOLSKEGA REDA v Osnovni šoli

Prikaži več

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva 20 1000 Ljubljana, Slovenija Tel.: (01) 522 34 01 Fax.: (01)

Prikaži več

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj

Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanj Na podlagi Pravilnika o prispevkih in vrednotenju stroškov na Univerzi v Ljubljani, ki ga je sprejel Upravni odbor Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju UO UL) na seji 25. 1. 2018, članica Univerza v Ljubljani,

Prikaži več

Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO

Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne 26. 3. 2019 sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO ZVEZE SLOVENIJE SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Ta pravilnik

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SMERNICE ZA VKLJUČEVANJE OTROK PRISELJENCEV V VRTCE IN ŠOLE Mag. Katica Pevec Semec katica.pevec@zrss.si Kaj so Smernice? So okviren dokument, ki lahko s splošnimi usmeritvami za delo z otroki priseljenci

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 NAGOVOR POSLOVODSTVA S sprejetjem KODEKSA RAVNANJA skupine DOMEL smo sklenili zavezo, da se bomo po njegovih načelih ravnali povsod, kjer smo,

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

Kadrovski načrt in plan dela 2017

Kadrovski načrt in plan dela 2017 KADROVSKI NAČRT in PLAN DELA za 2017 mag. Tilka Jakob, OŠ Vitanje REDNI ODDELKI ODDELEK 2016/17 ODDELEK 2017/2018 1. razred 1. a 25 1.a 26 2. razred 2. a 18 2.a 25 3. razred 3. a, b 30 3.a 18 4. razred

Prikaži več

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE UČNI NAČRT ZA ŠPORTNO VZGOJO - OSNOVNA ŠOLA DR. MARJETA KOVAČ DR. JANKO STREL SPLOŠNI PODATKI Sprejet na 21. seji Strokovnega sveta za splošno izobraževanje dne 12. 11. 1998. Kupite ga lahko v založni

Prikaži več

VZGOJNI NAČRT OŠ KOMENDA MOSTE

VZGOJNI NAČRT OŠ KOMENDA MOSTE VZGOJNI NAČRT OŠ KOMENDA MOSTE Februar 2019 1 KAZALO Uvod 1 Temeljne vrednote in vzgojna načela naše šole str. 3 2 Vzgojne dejavnosti šole str. 4 2. 1 Preventivne dejavnosti 2. 2 Svetovanje in usmerjanje

Prikaži več

Na podlagi 8. točke prvega odstavka 197. člena Statuta UL (Ur. l. RS, št. 4/2017) je Senat Univerze v Ljubljani na 39. seji dne sprejel Št

Na podlagi 8. točke prvega odstavka 197. člena Statuta UL (Ur. l. RS, št. 4/2017) je Senat Univerze v Ljubljani na 39. seji dne sprejel Št Na podlagi 8. točke prvega odstavka 197. člena Statuta UL (Ur. l. RS, št. 4/2017) je Senat Univerze v Ljubljani na 39. seji dne 27. 6. 2017 sprejel Študijski red Univerze v Ljubljani 1 SPLOŠNA DOLOČILA

Prikaži več

V skladu z

V skladu z ŠOLSKA PRAVILA osnutek OSNOVNE ŠOLE PRESKA MEDVODE»Z roko v roki v naši šoli«medvode, september 2009 I. DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCEV... 2 II. NAČINI ZAGOTAVLJANJA VARNOSTI... 3 III. PRAVILA OBNAŠANJA

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic Poslovna stavba Merkur Naklo MERKUR nepremičnine, d.d. telefon: 04 258 7000, Cesta

Prikaži več

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc NAVODILA K CENIKU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2005/2006 UL FAKULTETE ZA POMORSTVO IN PROMET Šolnine in prispevke za študijsko leto 2005/2006 je določil Upravni odbor Fakultete za pomorstvo in promet na svoji 22.

Prikaži več

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji, ki jo zastopata zastopnika

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže 1 Kolofon Naslov : spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže Avtorji Erin Safarjan, magistra javnega zdravja Goof Buijs,

Prikaži več

DOM POČITKA MENGEŠ HIŠNI RED Doma počitka Mengeš in enote Trzin

DOM POČITKA MENGEŠ HIŠNI RED Doma počitka Mengeš in enote Trzin DOM POČITKA MENGEŠ HIŠNI RED Doma počitka Mengeš in enote Trzin VSEBINA 1. Uvod 4 2. Prihod v dom 6 3. Pravice in obveznosti stanovalcev 8 4. Nastanitev in bivanje 10 5. Izhodi, odsotnost, obiski 15 6.

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne 13. 7. 2015 je po predhodni obravnavi in potrditvi besedila na pedagoški konferenci zavoda

Prikaži več

Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o

Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o Na podlagi 270. člena zakona o zračni plovbi (Uradni list SFRJ, št. 45/86), v zvezi s 4. členom ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 in 108/09) minister za zunanje zadeve v soglasju z

Prikaži več

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaēaja TRŽIŀĄE 2019

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaÄ“aja TRŽIŀĄE 2019 KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1. Osnovni podatki o katalogu: naziv organa, ki je izdal katalog: Osnovna šola Tržišče odgovorna uradna oseba, ki je katalog sprejela: Zvonka Mrgole, prof., ravnateljica

Prikaži več

Uradni list RS, št

Uradni list RS, št Uradni list RS, št. 9-361/1998 1. člen S tem odlokom ustanovi Republika Slovenija fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Ustanoviteljske pravice uresničuje Državni zbor Republike

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT

OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT Kazalo I. SPLOŠNE DOLOČBE... 2 II. NOTRANJA ORGANIZACIJA IN DELO... 2 1. Status... 2 2. Šolski okoliš... 3 3. Organizacija dela... 3 4. Organiziranost

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Nacionalno preverjanje znanja v osnovni šoli 2018/2019 Zakonske podlage NPZ Čemu nacionalno preverjanje znanja, kaj želimo z njim doseči CILJ: pridobiti dodatno informacijo o znanju učencev, ki je namenjena

Prikaži več

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc Na podlagi 31. člena Statuta Gozdarskega inštituta Slovenije je upravni odbor Gozdarskega inštituta Slovenije na svoji 3. redni seji z dne 29.05.2007 sprejel naslednji PRAVILNIK O UPORABI SLUŽBENIH MOBILNIH

Prikaži več

Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o. IZVAJANJE STORITEV FIZIČNEGA, INTERVENCIJSKEGA IN TEHNIČNEGA VAROVANJA Z RECEPTORSKIMI DELI Javno komunalno po

Javno komunalno podjetje Prodnik d.o.o. IZVAJANJE STORITEV FIZIČNEGA, INTERVENCIJSKEGA IN TEHNIČNEGA VAROVANJA Z RECEPTORSKIMI DELI Javno komunalno po Savska cesta 34, 1230 Domžale tel.: 01/729 54 30 faks: 01/729 54 50 Interna oznaka: OPEVAR-2017 Datum: 19.10.2017 TEHNIČNE SPECIFIKACIJE JAVNEGA NAROČILA»FIZIČNO, INTERVENCIJSKO IN TEHNIČNO VAROVANJA Z

Prikaži več

Microsoft Word - Pravilnik o varstvu osebnih podatkov.doc

Microsoft Word - Pravilnik o varstvu osebnih podatkov.doc Na podlagi 7. alinee 17. člena Statuta Ribiške zveze Slovenije in na podlagi 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (uradno prečiščeno besedilo), Uradni list RS, št. 94/2007, je skupščina Ribiške

Prikaži več

Microsoft Word - program_studenti_PP.doc

Microsoft Word - program_studenti_PP.doc I. PREDMET: ŠPORTNA VZGOJA (prilagojene športne aktivnosti) Letnik: 1. in 2. Obseg: 120 ur Sestavljalka programa: mag. Tjaša Filipčič, asistentka I. OSNOVNA IZHODIŠČA PRILAGOJENE ŠPORTNE VZGOJE (v nadaljevanju

Prikaži več

Microsoft Word - 3. seja_T5_Odlok o plakatiranju.doc

Microsoft Word - 3. seja_T5_Odlok o plakatiranju.doc OBČINA POLJČANE Občinski svet 3. redna seja Občinskega sveta, 1. februar 2011 Gradivo za 5. točko dnevnega reda Predlagatelj: Stanislav Kovačič, župan ZADEVA: Odlok o plakatiranju na območju občine Poljčane

Prikaži več

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V Zdravstvenem domu Ljubljana izvajamo program Promocija zdravja na delovnem mestu, ki je namenjen ozaveščanju delavcev in delodajalcev o zdravem življenjskem slogu

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis )

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis ) DRŽAVNOTOŽILSKI SVET Trg OF 13, 1000 LJUBLJANA Tel.: 01 434 19 63 E-pošta: dts@dt-rs.si Številka: Dts 5/15-12 Datum: 27. 10. 2016 Državnotožilski svet (v nadaljevanju: Svet) je na svoji 64. seji dne 27.

Prikaži več

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje Občina Miren-Kostanjevica Občinski svet Predlog V skladu z 49. a členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, št. 76/08 in št. 79/09) in na podlagi 16. in 56.

Prikaži več

Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekr

Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekr Na podlagi 21., 50.a in 50.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 UPB2, 76/08, 79/09 in 15/10), 3. in 17. člena Zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 3/07 UPB4, 17/08 in 108/09)

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Agencija za civilno letalstvo Slovenija Civil Aviation Agency Slovenija Pravna ureditev sistemov brezpilotnih zrakoplovov Seminar o transportnih zavarovanjih Slovensko zavarovalno združenje Oktober 2018

Prikaži več

OBČINA GORJE

OBČINA GORJE Številka: Datum: OCENA IZVAJANJA SKUPNEGA OBČINSKEGA PROGRAMA VARNOSTI ZA OBMOČJE OBČINE TOLMIN ZA LETO 2018 Lokalna skupnost je z uveljavitvijo Zakona o občinskem redarstvu (UR. l. RS, št. 139/06 in 9/17,

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc

Microsoft Word - pravilnik-place-2014.doc Na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09 UPB 3, 13/10, 59/10, 85/10, 107/10), Zakona za uravnoteženje javnih financ (Uradni list RS, št. 40/12 in 105/12), Zakona o

Prikaži več

SVETU DOMA DR

SVETU DOMA DR ČISTOPIS Na podlagi 20. in 75. člena Statuta Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane in na predlog direktorice je Svet Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane na svoji 16. redni seji, dne 26. 2. 2016, sprejel naslednji

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

Na podlagi sklepa direktorja podjetja Uralta, d.o.o., in na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, 86/04 in 113/0

Na podlagi sklepa direktorja podjetja Uralta, d.o.o., in na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, 86/04 in 113/0 Na podlagi sklepa direktorja podjetja Uralta, d.o.o., in na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, 86/04 in 113/05) izdaja Uralta, d.o.o. PRAVILNIK o zavarovanju osebnih

Prikaži več

SENAT UL 2. SEJA DNE Številka: /2017 Datum: Ljubljana, TOČKA: Pravilnik o delovni in pedagoški obveznosti visokošol

SENAT UL 2. SEJA DNE Številka: /2017 Datum: Ljubljana, TOČKA: Pravilnik o delovni in pedagoški obveznosti visokošol SENAT UL 2. SEJA DNE 21. 11. 2017 Številka: 031-12/2017 Datum: Ljubljana, 21. 11. 2017 5. TOČKA: Pravilnik o delovni in pedagoški obveznosti visokošolskih učiteljev in sodelavcev Univerze v Ljubljani Poročevalec:

Prikaži več

- DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji ZAVOD ZA PRESTAJNAJE KAZNI ZAPORA DOB POLODPRTI ODDELEK SLOVENSKA VAS Poja

- DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji ZAVOD ZA PRESTAJNAJE KAZNI ZAPORA DOB POLODPRTI ODDELEK SLOVENSKA VAS Poja - DRŽAVNI PREVENTIVNI MEHANIZEM - poročilo o opravljenem obisku na lokaciji ZAVOD ZA PRESTAJNAJE KAZNI ZAPORA DOB POLODPRTI ODDELEK SLOVENSKA VAS Pojasnilo: Varuh človekovih pravic Republike Slovenije

Prikaži več

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO

NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DO NAVODILA O POSEBNIH POGOJIH IZOBRAŽEVANJA KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV KATEGORIZIRANIH ŠPORTNIKOV FAKULTETE ZA DRUŽBENE VEDE I. TEMELJNE DOLOČBE 1. člen Ta navodila urejajo prilagajanje študijskih

Prikaži več

PTUJSKA AMATERSKA REGIONALNA KOŠARKARSKA LIGA

PTUJSKA AMATERSKA REGIONALNA KOŠARKARSKA LIGA PTUJSKA AMATERSKA REGIONALNA KOŠARKARSKA LIGA SKRAJŠANI DISCIPLINSKI PRAVILNIK KOŠARKARSKE ZVEZE SLOVENIJE ZA PARKL 1. LIGA PARKL 2. LIGA PARKL DISCIPLINSKI PRAVILNIK 1 1. SPLOŠNE DOLOČBE 3 2. DISCIPLINSKI

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d.

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. Na podlagi 8. člena statuta Svobodnega sindikata Slovenije je Sindikat zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. na ustanovnem sestanku dne, 06.11.2014 sprejel PRAVILNIK Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil

Prikaži več

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 Kranj (v nadaljevanju organizator). POGOJI SODELOVANJA

Prikaži več

PREDLOG SPREMEMB STATUTA UNIVERZE V LJUBLJANI

PREDLOG SPREMEMB STATUTA UNIVERZE V LJUBLJANI Senat Univerze v Ljubljani je na podlagi šeste točke 47. in 238.a člena Statuta Univerze v Ljubljani (Uradni list RS, št. 8/05, 118/05, 72/06 (76/06-popr.), 59/07 (82/07-popr.), 81/07, 5/08, 42/08, 62/08,

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc Posebni pogoji za uporabo Google storitev Družba SI.MOBIL telekomunikacijske storitve, d.d., Šmartinska cesta 134B, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Si.mobil), je gospodarska družba, ki v okviru svojih

Prikaži več