IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA OBMOČJE DOMA STAREJŠIH OBČANOV PIVKA (BEDINK)

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA OBMOČJE DOMA STAREJŠIH OBČANOV PIVKA (BEDINK)"

Transkripcija

1 IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA OBMOČJE DOMA STAREJŠIH OBČANOV PIVKA (BEDINK)

2 Naziv projekta: Izhodišča za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Doma starejših občanov Pivka (Bedink) Izdelovalec: V PROSTORU, prostorsko, urbanistično, krajinsko in arhitekturno načrtovanje d.o.o. Ulica 7. maja 2, 6250 Ilirska Bistrica Delovna skupina: MAJA BURKELJCA, univ. dipl. inţ. arh., ZAPS 1272 A DARJA BLATNIK, univ. dipl. inţ. kraj. arh., ZAPS 1612 KA Št. projekta: 19/PA-019 Datum: oktober, IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

3 KAZALO VSEBINE SPLOŠNO Osnovni podatki o projektu Kazalo vsebine TEKSTUALNI DEL 1. Namen prostorske ureditve 1.1 Območje načrtovane investicijske namere 1.2 Predstavitev načrtovane investicijske namere 2. Obrazloţitev skladnosti z nadrejenimi prostorskimi akti 2.1 Pregled določil veljavnih prostorskih aktov 2.2 Izvleček iz veljavnega Odloka o občinskem prostorskem načrtu občine Pivka 2.3 Izvleček iz veljavnega Odloka o občinskem lokacijskem načrtu za območje Bedink P1- S9-S1 v Pivki 2.4 Izvleček iz veljavnega Odloka o zazidalnem načrtu P1 S11 motel v Pivki 2.5 Prikaz stanja prostora - varovana in zavarovana območja 2.6 Obrazloţitev glede upoštevanja pravil ZUeP Obrazloţitev glede upoštevanja pravil PRS 2.8 Obrazloţitev glede upoštevanja splošnih smernic s področja prostora / razvoja poselitve 2.9 Obrazloţitev glede upoštevanja občinskega prostorskega načrta 2.10 Obrazloţitev glede upoštevanja varstvenih reţimov 3. Potrebne investicije v komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo 4. Projektni pogoji nosilcev urejanja prostora 5. Okvirni rok za izvedbo priprave in sprejem OPPN ter z njim povezanih investicij GRAFIČNI DEL List 1: Katastrski načrt s prikazom območja OPPN, M 1:1000 List 2: Zasnova ureditvene situacije in prikaz zasnove poteka omreţij gospodarske javne infrastrukture in priključevanja objektov nanje, M 1:500 2 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

4 IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA OBMOČJE DOMA STAREJŠIH OBČANOV PIVKA (BEDINK) 3 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

5 1. NAMEN PROSTORSKE UREDITVE Občina Pivka, Kolodvorska 5, 6257 Pivka skupaj z investitorjem Orpea d.o.o., Bleiweisova cesta 30, 1000 Ljubljana načrtuje gradnjo doma starejših občanov z imenom DOM PIVKA - središče za kakovostno soţitje na lokaciji Bedink v skladu s podeljeno koncesijo na javnem razpisu za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše v območni enoti ZZZS Koper investitorju ORPEA d.o.o., Dom Pivka v Pivki za 64 oskrbovancev. Območje načrtovanega občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Doma starejših občanov Pivka (Bedink) v nadalj. OPPN Bedink se nahaja v zaledju trgovine Spar v središču naselja Pivka in obsega: območje novogradnje objekta Doma starejših občanov Pivka z otroškim igriščem - območje, ki se ureja z Občinskim lokacijskim načrtom za del območja Bedink P1-S9-S1 v Pivki (Ur. l. RS, št. 50/07) v nadalj. OLN Bedink, območje novogradnje javne dovozne ceste na Bedink - del območja, ki se ureja z Odlokom o zazidalnem načrtu P1 S11 Motel v Pivki (Ur. l. RS, št. 81/2004) in del območja OLN Bedink, širša nivelacija terena in ureditev breţin za površine, ki ne sodijo neposredno h gradnji doma in javne ceste, so pa potrebni za širšo ureditev stanja v prostoru - območje, ki se ureja z Občinskim prostorskim načrtom občine Pivka (Ur. l. RS, št. 79/10 in 47/18). 1.1 OBMOČJE NAČRTOVANE INVESTICIJSKE NAMERE Območje obravnave, z lokalnim imenom»bedink«se nahaja v zaledju trgovine Spar v središču naselja Pivka. Zaledje trenutno predstavlja travniške in njivske površine. Teren je reliefno razgiban. Območje je dostopno, saj se nahaja neposredno ob javni poti. Območje trenutno ni komunalno opremljeno, vendar se nahajajo omreţja GJI v neposredni bliţini. Območje meji na odprto območje krajine, zaradi reliefnih značilnosti je delno izpostavljeno in ima vpliv na širšo krajinsko sliko. Območje načrtovane investicijske namere - DOF, Vir: Alas okolja 4 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

6 Območje za izdelavo OPPN je obsega skupaj 1,13 ha in sicer na zemljiščih s parc. št.: 864/1, 864/2, 865/1, del, 877/2, 881- del in 1009/4, vse k.o. Petelinje(2501). Območje načrtovane investicijske namere DKN 1. 2 PREDSTAVITEV NAČRTOVANE INVESTICIJSKE NAMERE Obstoječe stanje Za Dom je predvidena pozidava v Pivki na neporaslem griču Bedink, ki se dviguje vzhodno nad parkiriščem trgovine Spar. Bedink se zlagoma spušča proti krajinsko odprtim površinam na jugu in vzhodu, ter strmeje proti pozidanim površinam na severu in zahodu. Na zahodni strani je ob parkirišču izvedena transformatorska postaja, ob kateri je ţe izveden zametek lokalne ceste za pozidavo na Bedinku, z javnim vodovodom in kanalizacijo, ki potekata preko parkirišča proti čistilni napravi. Vzporedno z vzhodnim in severnim robom parkirišča poteka podzemni vod srednje napetosti, od transformatorske postaje proti objektom nizkonapetostni vodi, vzporedno z vzhodnim robom parkirišča pa še telekomunikacijski nadzemni vodi. Predvideno stanje Vir: Idejna zasnova (IZP): Dom Pivka - središče za kakovostno soţitje, (izdelovalec K&S ARHITEKTI d.o.o., Ljubljana, št. projekta: 01/XII, maj 2019). 5 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

7 Lega Doma je predvidena na Bedinku, vzporedno z obstoječim objektom Spar oz. parkiriščem, z zniţanjem vršnega platoja za izvedbo zgornjega nivoja (izhod srednje (1) etaţe objekta) in z zniţanjem obodnega dela do kote cca 550,50 m n.v. za izvedbo spodnjega nivoja terena (izhod spodnje (0) etaţe objekta). Proti jugu je na delu obravnavanih zemljišč predvidena izvedba Otroškega igrišča. Proti severu je, na delu obravnavanih zemljišč, za dovoz do Doma in za urbanistično predvideno drugo pozidavo predvidena izvedba Javne ceste, ki je do priključka za Dom predmet tega projekta in za kar je predvidena odparcelacija in nivelacija terena. Ureditvena situacija Oblikovanje stavbe Objekt Doma je zasnovan trietaţno, iz severnega in zahodnega pravokotnega trakta, z vogalnim jedrom z glavnim vhodom in izstopajočim dovoznim nadstreškom, ter s poţarnima stopniščema na koncu vsakega trakta. Spodnja (0) etaţa je na severni in zahodni strani povezana s spodnjim nivojem terena, na juţni in vzhodni strani pa je vkopana v teren, srednja (1) etaţa pa je na juţni in vzhodni strani povezana z zgornjim nivojem terena. Vogalno jedro tvori vertikalno povezavo med vhodom in etaţami ter hkrati med obema nivojema preoblikovanega terena, hkrati pa tudi zunanji poţarni stopnišči povezujeta spodnji in zgornji plato, deloma vključujoč javni dostop. Spodnja (0) etaţa obsega v zahodnem traktu na zunanji strani skupne programe in na notranji strani pomoţne prostore, v severnem traktu pa tehnične prostore, vključno s skladišči, prostori za odpadke in umrle, ki so dostavno neposredno povezani na gospodarsko dvorišče z dovoznimi površinami in parkirišči. V obeh traktih sta v srednji in zgornji (1 in 2) etaţi predvidene eno in dvo posteljne sobe ter apartmaji za skupno 64 oskrbovancev. 6 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

8 Celoten objekt je predviden z ravno streho s strojnimi napravami na strehi. Na delu parcel št. 865/1, 869, 877/2, 1009/4, vse k.o. Petelinje, je predvidena novogradnja Doma za starejše občane Pivka. Na delu parcel št. 865/1, 869, vse k.o. Petelinje, je predvidena novogradnja Javne dovozne ceste, s preureditvijo obstoječega dela ceste na delih parcel 864/2 in 1009/12, vse k.o. Petelinje. Na delih parcel št. 864/1, 865/1, 877/2, 869 in 1009/4, vse k.o. Petelinje, so predvideni posegi za nivelacijo terena, ki ne sodijo neposredno pod gradnjo Doma in Javne ceste. Prerez objekta Oblikovanje okolice Dovoz do Doma je predviden z nove Javne ceste do spodnjega nivoja na severni strani, kjer se površine ločijo na parkirišče za obiskovalce in zaposlene, gospodarsko dvorišče z dostavno površino in dovoz do glavnega vhoda v objekt, z nadstreškom. Parkirišče Doma obsega 30 parkirnih mest, pri čemer je zagotovljena ena intervencijska površina in dostava za dvoosna tovorna vozila in odvoz odpadkov, ki se hranijo znotraj objekta. Vzdolţ zahodne strani Doma je na spodnjem nivoju predvidena javna parkovna ureditev, na zgornjem nivoju pa interna ograjena parkovna ureditev, pregrajena za oba spodnja oddelka ločeno od zgornji oddelkov in na ločeno Otroško igrišče. Javna cesta s pločnikom je predvidena v konstantnem vzponu od trafo postaje do odcepa za Dom na spodnjem nivoju terena, z vmesnimi peš počivališči in povezavami do drugih urejenih površin. Za izvedbo Javne ceste je glede na obstoječo konfiguracijo terena potreben poseg za izvedbo breţin na sosednjih severnih zemljiščih (del parcele št. 864/1 k.o Petelinje), pri čemer se priporoča nekoliko večji poseg na istih zemljiščih za preoblikovanja terena, ki bi namesto breţin omogočil izravnavo terena. Za izvedbo nivelacije in navezave Javne ceste je potreben še delen poseg na parceli št. 865/2 in 865/3 k.o Petelinje. Obseg objektov Dom: Osnovni gabarit : 53,3x15,2 m (severni trakt) + 47,5x15,2m (zahodni trakt) + 6,6x10,5m (nadstrešek) + 6,6x3,0m (poţarni stopnišči) 2x + 8,6x2,2m (izzidka) 2x + 9,0x3,0m (grajena stranska dostopa) 2x 7 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

9 Maksimalna projekcija: 56,1x19,1 (severni trakt) + 50,3x19,1 (zahodni trakt) + 6,6x10,5m (nadstrešek) Obod objekta : Višina objekta : Višinska kota: Bruto površine: 56,1 x 50,3m (sever x zahod, s poţarnimi stopnišči in konzolami, brez nadstreška) 3 etaţe; +13,4m strešna nadgradnja brez inštalacij / +11,5m kap / +3,40 nadstrešek +/-0,00=550,50m n.v ,1m2 (zaprte+nadkrite+odprte+nadstrešne) FZ / FI / FOZP: 0,23 / 0,62 / 0,48 Število oskrbovancev : 64, od tega 34 v 1P sobah, 20 v 2P sobah, 4 v 1P apartmajih, 6 v oazi Število parkirnih mest : 30, od tega 3- funkcionalno ovirani, 10- obiskovalci, 2- dostava, 15-zaposleni Cesta: Širina : 6,0 (vozišče) - 6,3m (razširitev v krivini) +2,0m (pločnik) Dolţina : 113,5m Vzdolţni naklon : do 5% 3D prikaz objekta - JZ 8 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

10 2. OBRAZLOŢITEV SKLADNOSTI Z NADREJENIMI PROSTORSKIMI AKTI 2.1 PREGLED DOLOČIL VELJAVNIH PROSTORSKIH AKTOV Celotno območje OPPN Bednik se glede na Občinski prostorski načrt občine Pivka (Ur. l. RS, št. 79/10 in 47/18) v nadalj. OPN Pivka nahaja v območju: EUP PI 20/1 s PNRP CU in veljavnim Občinskim lokacijskim načrtom za del območja Bedink P1- S9-S1 v Pivki (Ur. l. RS, št. 50/07) ter predvidenim OPPN, ki predstavlja preteţni del območja OPPN Bedink; EUP PI 14 s PNRP CU in veljavnim Zazidalnim načrtom P1 S11 Motel v Pivki (Ur. l. RS, št. 81/2004), ki predstavlja manjši del območja OPPN Bedink (novogradnja in rekonstrukcija (obstoječe) prometne in komunalne infrastrukture); EUP PI 20/2 s PNRP CU in predvidenim OPPN ki predstavlja manjši del območja OPPN Bedink (ureditev breţin na severni strani območja). Prikaz PNRP in EUP glede na OPN Pivka 9 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

11 2.2 IZVLEČEK IZ VELJAVNEGA ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OBČINE PIVKA Območje je z Odlokom o občinskem prostorskem načrtu občine Pivka (Ur. list RS, št. 79/10 in 47/18) v nadalj. OPN Pivka opredeljeno kot enota urejanja prostora (EUP) z oznako: PI 20/1 s podrobnejšo namensko rabo prostora (PNRP) z grafično oznako CU: Osrednja območja centralnih dejavnosti. PI 20/2 s podrobnejšo namensko rabo prostora (PNRP) z grafično oznako CU: Osrednja območja centralnih dejavnosti. PI 14 s podrobnejšo namensko rabo prostora (PNRP) z grafično oznako CU: Osrednja območja centralnih dejavnosti. IZVEDBENI DEL 3.3 POSEBNI PROSTORSKI IZVEDBENI POGOJI Posebni prostorski izvedbeni pogoji za gradnjo na območjih centralnih dejavnosti 141. člen/ 43. člen (posebni PIP za gradnjo na območjih centralnih dejavnosti z oznako CU) Osrednja območja centralnih dejavnosti - historičnih in novih jeder, kjer gre za preplet trgovskih, oskrbnih, storitvenih upravnih, socialnih, zdravstvenih, vzgojnih izobraževalnih, kulturnih verskih in podobnih dejavnosti ter bivanju. Za območja z oznako CU veljajo posebni PIP-i v skladu s skupnimi PIP-i: Oznaka: Osnovni tipi zazidave: Osnovna dejavnost Vrste dopustnih stavb: CU a-v, b-v, c G; 47 trgovina na drobno, razen z motornimi vozili I gostinstvo J informacijske in komunikacijske dejavnosti K finančne in zavarovalniške dejavnosti L poslovanje z nepremičninami M strokovne znanstvene in tehnične dejavnosti N druge raznovrstne poslovne dejavnosti O dejavnost javne uprave in obrambe P izobraževanje Q zdravstvo in socialno varstvo R kulturne, razvedrilne in rekreacijske dejavnosti S druge dejavnosti Tri in večstanovanjske stavbe Stanovanjske stavbe za posebne namene Stanovanjske stavbe z oskrbovanimi stanovanji Gostilne, restavracije in točilnice Hotelske in podobne gostinske stavbe Druge gostinske stavbe za kratkotrajno nastanitev Stavbe javne uprave Stavbe bank, pošt, zavarovalnic 10 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

12 12203 Druge upravne in pisarniške stavbe Trgovske stavbe Stavbe za druge storitvene dejavnosti Stavbe za kulturo in razvedrilo Muzeji in knjižnice Stavbe za izobraževanje in znanstvenoraziskovalno delo Stavbe za zdravstvo Športne dvorane (kot sestavni del vzgojno izobraževalnih dejavnosti) Stavbe za opravljanje verskih obredov Garažne stavbe Pogojno dopustne dejavnosti / Pogojno dopustne stavbe / Nedopustne stavbe Bencinski servisi. FZ, FI in FOZP Tip a-v: FZ največ = 30%; FI največ = 1,2; FOZP najmanj = 35% Tip b-v: FZ največ = 40%; FI največ = 1,2; FOZP najmanj = 30% Tip c: FZ največ = 40%; FI največ = 1,2; FOZP najmanj = 25% Velikost in oblika gradbene parcele (GP) Lega objektov na parceli Dopustna višina objektov Dopustni višinski gabariti Merila in pogoji za oblikovanje: Gradbena parcela se določi glede na dopustno izrabo zemljišča, normativna določila za velikost posameznih objektov in njim pripadajočih zemljišč in glede na ostale pogoje Odloka. Lega objektov mora slediti določenim gradbenim linijam in gradbenim mejam v prostoru in upoštevati druga določila Odloka. Objekti ne smejo s strešnimi napušči, ali drugimi stavbnimi elementi presegati parcelno mejo. Pomožni in nezahtevni objekti, morajo biti locirani v ozadju gradbene enote. Objekti morajo biti znotraj gradbene enote umeščeni tako, da je možno zagotoviti ustrezne sanitarno higienske pogoje za objekte na tej parceli in sosednjih gradbenih parcelah (osončenje, prevetritev,itd.). Dopustna višina objektov za območja z oznako SSv Dopustni višinski gabariti za območja z oznako SSv V celotnem območju urejanja ni dovoljeno postavljati novih dominant v prostoru. Merila za oblikovanje objektov a-v in b-v so navedena za območja z oznako SSv. Oblikovanje tipa c je skladno z funkcionalnimi zahtevami objekta, funkcijo in lego objekta v enoti. Pri oblikovanju tipa c je dovoljen drugačen naklon strešine in kritine z bakreno ali drugo pločevino ustrezne barve. Gabariti in fasade tipa c naj bodo oblikovani skladno z njihovo funkcijo pri tem pa ne smejo presegati dovoljenih maksimalnih višinskih gabaritov. Višinska kota zemljišča na meji z javno cesto ne sme biti nižja od višinske kote te 11 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

13 ceste. Uvoz na dvorišče se uredi z javne ceste. Pri namenu in ureditvi zunanjih prostorov objektov se upošteva, da je pol-javni prostor med stavbo in ulico ali trgom oziroma drugimi javnimi prostori obravnavan skladno s pogoji urejanja in oblikovanja ožje in širše okolice (ulice, trga...). Če poljavni prostor ne obsega več kot 2 m širokega pasu ob ulici ali trgu, ga je potrebno tlakovati v poenotenem uličnem vzorcu; v tem primeru izvedba ograj med poljavnim in javnim prostorom ni dovoljena. Ostali pol-javni prostor je potrebno oblikovati reprezentančno. Dvoriščni del gradbenih parcel oziroma zasebni del ob stranskih fasadah objektov se uredi skladno s potrebami dejavnosti. Skladiščenje (vseh vrst) mora biti v stavbah. Skladiščenje na prostem ni dovoljeno. Za ozelenitev pol-javnega prostora se upoštevajo zasaditve oziroma hortikulturne ureditve širšega, enovito oblikovanega prostora (ulica, trg,...). Pri tem se prednostno uporablja avtohtono zelenje. Merila in pogoji za postavitev energetsko učinkovitih objektov: Merila in pogoji za postavitev energetsko učinkovitih objektov za območja z oznako SSs PRILOGA 1: SEZNAM ENOT IN PODENOT UREJANJA PROSTORA S PODROBNIMI PROSTORSKIMI IZVEDBENIMI POGOJI ZA OBMOČJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ 1. Usmeritve za OPPN ter posebni prostorski izvedbeni pogoji za naselje Pivka EUP peup Posebni PIP / Usmeritve za OPPN PI 14 Odlok o zazidalnem načrtu P1 S11 Motel v Pivki (Ur. l. RS, št. 81/2004). V primeru sprememb in dopolnitev veljavnega prostorskega izvedbenega akta je poleg dopustnih dejavnosti, gradenj in objektov za območja z oznako CU dopustna še gradnja bencinskega servisa. PI 20 P20/1 PI 20 PI 20/2 Za načrtovane prostorske ureditve je potrebna izdelava in sprejem OPPN. Usmeritve za izdelavo OPPN: smiselno se uporabijo posebni PIP-i za območja s PNRP z oznako CU; obvezna je enotna izdelava IDZ za celotno EUP PI 20 in PI 22; območje je namenjeno ureditvam urbanega središča ter ureditvam z gostinsko-turistično ponudbo; posebno pozornost se nameni oblikovanju zunanjega roba naselja; pri prometnem urejanju se upošteva obstoječa prometna ureditev in priklapljanje preko obstoječega priključka na krožišče. Do sprejema OPPN, skladnega z usmeritvami, se del območja ureja z Odlokom o občinskem lokacijskem načrtu za del območja Bedink P1-S9-S1 v Pivki (Ur. l. RS, št. 50/07). Za načrtovane prostorske ureditve je potrebna izdelava in sprejem OPPN. Usmeritve za izdelavo OPPN: smiselno se uporabijo posebni PIP-i za območja s PNRP z oznako CU; obvezna je enotna izdelava IDZ za celotno EUP PI 20 in PI 22; območje je namenjeno ureditvam urbanega središča ter ureditvam z gostinsko-turistično ponudbo; posebno pozornost se nameni oblikovanju zunanjega roba naselja; pri prometnem urejanju se upošteva obstoječa prometna ureditev in priklapljanje preko obstoječega priključka na krožišče. 12 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

14 2.3 IZVLEČEK IZ VELJAVNEGA ODLOKA O OBČINSKEM LOKACIJSKEM NAČRTU ZA OBMOČJE BEDINK P1-S9-S1 V PIVKI 2. člen (1) Besedilo in grafični del lokacijskega načrta sta sestavni del tega odloka. 1. OPIS PROSTORSKE UREDITVE, KI SE NAČRTUJE Z OLN Ureditveno območje OLN za del območja P1-S9-S1 Bedink obsega nepozidano območje, ki se nahaja vzhodno od Postojnske ceste ob novo predvideni cesti na Bedink in vzhodno od predvidenega parkirnega prostora trgovskega centra. Površina obravnavanega območja znaša ha. Območje se nahaja v celoti v k. o. Petelinje. Ureditve območja obdelave obsegajo: gradnjo objekta doma starejših občanov Pivka s kapaciteto 120 oskrbovancev, gradnjo dostopne ceste, ki hkrati napajalna cesta za predvideno območje stanovanjske gradnje, katerega del je tudi območje gradnje doma starejših občanov, ureditev peš prometa do objekta, ureditev območja gradbene parcele, ki obsega objekt doma starejših občanov, potrebne parkirne površine, dostopno cesto in krožno protipožarno cesto, ureditev zelenih površin in zasaditev zelenih površin, ureditev komunalne infrastrukture na celotnem obravnavanem območju. 1.1 PROSTORSKE USMERITVE PLANSKIH AKTOV OBČINE PIVKA Odlok o spremembah in dopolnitvah prostorskih sestavin dolgoročnega in družbenega plana Občine Pivka (Uradni list RS, št. 82/98, 75/04) opredeljeno kot območje namenjeno pretežno stanovanjski gradnji. Oznaka območja urejanja P1-S9-S1. 2. UREDITVENO OBMOČJE Ureditveno območje obsega del plansko določenega območja urejanja P1-S9-S1 Bedink in vplivno območje lokacijskega načrta, ki obsega območje priključka nove napajalne ceste stanovanjskega območja na obstoječo cesto, območje krožne protipožarne ceste vzhodno od predvidenega doma starejših občanov in njenega priključka na novo napajalno cesto območja Bedink. Območje obdelave OLN obsega skupaj ha. Območje obdelave obsega naslednje parcele ali dele parcel: 864, 869, 865/1, 877/2, 1009/4, 881vse k.o.petelinje. Vplivno območje požarna pot in potrebni nasipi ali vkopi obsega parcele k.o.petelinje: 865/1, 882/1, 882/2, 881, 877/1, 987. Vplivno območje gradnja komunalne infrastrukture in omejena raba za čas obratovanja parcele vse k.o.petelinje: 865/1, 988/1, 987, 1009/1, 1006/4. Vplivno območje območje ureditve sprehajalne poti obsega parcelo 881 k.o.petelinje. Ureditev pešpoti je možno skladno z določili PUP, ki veljajo na tem območju. Ureditveno območje OLN s vplivnimi območji je prikazano na geodetskem načrtu z združeno vsebino topografskega in katastrskega načrta in sicer na karti: List 2: Načrt ureditvenega območja OLN z načrtom parcelacije, merilo 1: 500 Vplivi in povezave s širšim prostorom in vplivna območja so prikazani na geodetskem načrtu z združeno vsebino topografskega in katastrskega načrta in sicer na karti: List 3: Načrt umestitve v prostor, vplivi in povezave, merilo 1: UMESTITEV NAČRTOVANE UREDITVE V PROSTOR 3.1 OPIS VPLIVOV IN POVEZAV PROSTORSKE UREDITVE S SOSEDNJIMI OBMOČJI Za izvedbo načrtovane ureditve so potrebni priključki na gospodarsko javno infrastrukturo izven sklenjenega območja ureditvenega načrta. Vplivi in povezave z sosednjimi območji obsegajo izgradnjo napajalne ceste in izgradnjo priključkov na komunalno 13 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

15 infrastrukturo. Vplivna območja so prikazana na geodetskem načrtu z združeno vsebino topografskega in katastrskega načrta in sicer na karti: List 3: Načrt umestitve v prostor, vplivi in povezave, merilo 1: OPIS REŠITEV NAČRTOVANIH OBJEKTOV IN POVRŠIN Obravnavano območje se uredi celovito z izgradnjo objekta s spremljajočimi ureditvami dostopnih cest na gradbeni parceli in zelenih površin. Gradbena parcela doma starejših občanov obsega 6621m2. Predviden faktor pozidanosti je 34% in faktor intenzivnosti izrabe zemljišča 1,00. Predvidena je izgradnja objekta doma starejših občanov Pivka s kapaciteto 120 oskrbovancev. Oskrbovanci bodo nastanjeni v garsonjerah za eno osebo, apartmajih za dve osebi, dvo in enoposteljnih sobah.. V podkletenem delu so locirani servisni prostori, garažni boksi in prostori za mrtveca. Pritličje je zasnovano tako, da vhodna avla deli objekt na dva enaka dela. Vsak del ima pokrit zastekljen svetlobni jašek, ki se v pritličju razširi v večnamenski atrij. Svetlobni jašek v nadstropju služi osvetlitvi večnamenskih prostorov. Objekt je zasnovan tako, da je možna njegova razširitev proti vzhodu. V pritličju se nahajajo servisni prostori s kuhinjo in bife za oskrbovance. Na gradbeni parceli se uredi dostopne prometne površine, parkirna mesta, potrebne manipulacijske površine in parkovno uredi zelene površine. Zemljišče bo razdeljeno na vhodni dovozni del do vhoda v objekt, parkirišče z najmanj 24 parkirnimi mesti (10% je namenjenih za invalide), uvozni del v klet objekta in dovoz do parkirnih boksov 22 parkirnih boksov. Na severnem delu objekta se uredi manipulacijsko dvorišče z 9 parkirnimi mesti za zaposlene ter nadstrešnico za zbiranje odpadkov. Ob gradbeni parceli na vplivnem območju vzhodno ob objektu se zgradi intervencijska povezovalna cesta za potrebe varstva pred požarom. Za dostop do objekta je potrebno zgraditi del napajalne ceste na Bedink. Celotno območje je prehodno za pešce in bo zgrajeno brez arhitektonskih ovir. Načrtovane ureditve so prikazane na geodetskem načrtu z združeno vsebino topografskega in katastrskega načrta in sicer na kartah: 14 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

16 list 4.1.: Načrt lege objektov na zemljišču s tehničnimi elementi za zakoličbo objektov, merilo 1:1000 list 4.2.: Načrt lege objektov na zemljišču, prikaz višinske ureditve, merilo 1: IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

17 list 4.3.: Načrt lege objektov na zemljišču, razporeditev zelenih površin, merilo 1: OPIS REŠITEV, LOKACIJSKI POGOJI IN USMERITVE ZA PROJEKTIRANJE IN GRADNJO Objekt doma starejših občanov Pivka je tlorisnega gabarita 30,30m x 75,00m. Objekt bo delno podkleten in bo obsegal še pritličje, nadstropje in delno 2. nadstropje. Možne tolerance so +- 10% z upoštevanjem fiksne točke. Maksimalna dovoljena podkletitev objekta je v širini objekta (30,30m x 42,40m +- 10%) 2. nadstropje lahko obsega del tipične etaže in sicer se zgradi na vzhodnem delu maksimalne širine 20,00m +- 10%. Nad glavnim vhodom v objekt se zgradi nadstrešek, ki je lahko pravokoten dimenzije 7,5m x 30.00m +- 10% ali polkrožen maksimalne širine 15m in dolžine 42,40m +- 10%. Streha nad objektom bo zgrajena v blagem naklonu 10%. Streha nad 1. nadstropjem v delu, kjer se 2. nadstropje ne zgradi se lahko izvede kot pohodna terasa. Maksimalna višina objekta je 13,00m +-5%. V to višino se ne štejejo posamezni deli instalacijskega sistema objekta. Na manipulacijskem dvorišču ob vhodu v gospodarski del objekta se zgradi pomožni objekt zaprta nadstrešnica za zbiranje odpadkov. Na območju OLN je dovoljena postavitev prometnih in infrastrukturnih enostavnih objektov, urbane opreme, postavitev obeležij. Lokacijski podatki so prikazani na geodetskem načrtu z združeno vsebino topografskega in katastrskega načrta in sicer na kartah: list 4.2. načrt lege objektov na zemljišču, prikaz višinske ureditve merilo 1:500 list 4.1 načrt lege objektov na zemljišču s tehničnimi elementi za zakoličbo objektov merilo 1: UREDITVE JAVNIH, ZELENIH IN ODPRTIH POVRŠIN Območje OLN obsega naslednje javne površine: območje dostopne napajalne ceste na predvideno stanovanjsko območje Bedink z enostranskim pločnikom. Zelene površine se nahajajo v okviru gradbene parcele doma in se uredijo parkovno. Predvidena je zasaditev z avtohtonim visokodebelnim drevjem in grmovnicami. Na vplivnem območju parcele 881 k.o. Petelinje se uredi sprehajalno pot skladno z določili PUP, ki veljajo na tem območju. Med parkiriščem in območje trgovskega centra se zgradi oporni zid, ki se ozeleni z visečimi grmovnicami s strani gradbene parcele doma. Prikazi prostorske ureditve načrt lege objektov na zemljišču, razporeditev zelenih površin in prikazi javnih površin so vsebina naslednjih grafičnih prilog: list 2 načrt parcelacije merilo 1:500 list 4.3. načrt lege objektov na zemljišču, razporeditev zelenih površin merilo 1: ZASNOVA PROJEKTNIH REŠITEV PROMETNE, ENERGETSKE, KOMUNALNE IN DRUGE GOSPODARSKE INFRASTRUKTURE IN OBVEZNOST PRIKLJUČEVANJA OBJEKTOV NANJO 4.1 ZASNOVA PROJEKTNIH REŠITEV PROMETNE INFRASTRUKTURE V območju so predvidene tri nove ceste. CESTA A Cesta A je napajalna cesta zazidave z enostranskim desnim hodnikom za pešce. Odcepi se od obstoječe ceste v 1.83% vzponu in po 20 m prehaja v 9.27% vzpon do parkirnega platoja pred objektom. Širina ceste znaša: 6.00m dvosmerno vozišče 1.50m enostranski desni pločnik Do predvidenega uvoza širine 5,00m proti gostišču se predvidi enostranski pločnik širine 1,20m. CESTA B Cesta B je servisna cesta z urejenim enostranskim parkiranjem-24 parkirnih mest. Na lokaciji parkiranja je širine 6.00m, nato se širina zmanjša na Cesta se kot intervencijska cesta v širini 4.00m nadaljuje ob vzhodni strani objekta in se na severu 16 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

18 naveže na cesto A. Cesta je v 2.63% vzponu. Ob levi strani ceste poteka hodnik za pešce. Širina ceste v območju parkirišč znaša: 6.00m dvosmerno vozišče 1.50m enostranski levi pločnik 5.00m enostransko desno pravokotno parkiranje Širina ceste izven območja parkirišč znaša: 4.00m vozišče CESTA C Oblikovana je kot zanka in se na obeh koncih priključi na cesto A. Urejena je z enostranskim desnim hodnikom za pešce in urejenimi levimi parkirnimi boksi pred objektom-12 parkirnih mest. Cesta poteka v 8.57% vzponu, ki se pred objektom zmanjša na 0.5% padec proti cesti A. Širina ceste znaša izven območja parkiranja: 4.00m enosmerno vozišče 1.50m enostranski desni pločnik Širina ceste v območju parkiranja znaša: 4.00m enosmerno vozišče 1.50m enostranski desni pločnik 5.00m enostransko levo pravokotno parkiranje Vzdolžni naklon ceste znaša maksimalno do 10%. Prečni naklon cest znaša minimalno 2.50% Prehodi za pešce in dostope na pločnike se izvede tako, da so dostopni za funkcionalno ovirane ljudi. Minimalni zavijalni radij znaša 5.00m. list 4.4.: Načrt lege objektov na zemljišču, ureditev prometa situacija, merilo 1: IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

19 7. NAČRT PARCELACIJE Na ureditvenem območju so predvidene naslednje gradbene parcele naslednjih velikosti Gradbena parcela objekta Opis objekta Velikost m2 Dom starejših občanov Stanovanjski objekt za posebne namene 6621 Napajalna dostopna cesta Cesta 904 Območje OLN 7525 list 2: Načrt ureditvenega območja z načrtom parcelacije, merilo 1: ČLEN (VELIKOSTI DOPUSTNIH ODSTOPANJ IN OBVEZNA VSEBINA PROJEKTOV ZA PRIDOBITEV GRADBENEGA DOVOLJENJA) (1) Odstopanja pri pripravi projektov za pridobitev gradbenih dovoljenj za novo predvidene objekte v funkcionalni celoti se omogoča v okviru do deset procentov (10%) ob upoštevanju fiksne točke. (2) Pri realizaciji lokacijskega načrta so dopustna odstopanja od idejnih zasnov poteka posamezne komunalne infrastrukture, določenih s tem lokacijskim načrtom, če bodo pri nadaljnjem podrobnejšem proučevanju pridobljene rešitve, ki so primernejše iz tehničnega ali okoljevarstvenega vidika, pri čemer pa se z njimi ne smejo poslabšati prostorske in okoljske razmere. Ta odstopanja ne smejo biti v nasprotju z javnimi interesi in morajo z njimi soglašati organi in organizacije, ki jih ta odstopanja zadevajo. 18 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

20 2.4 IZVLEČEK IZ VELJAVNEGA ODLOKA O ZAZIDALNEM NAČRTU P1 S11 MOTEL V PIVKI: V. POGOJI ZA KOMUNALNO IN ENERGETSKO UREJANJE OBMOČJA 18. člen Promet Predvidena je izgradnja krožišča del objekta se nahaja na območju UN Center, del pa na območju ZN Motel z notranjim radijem 33,0 m in zunanjim radijem 44,0 m. Krožišče bo opremljeno z zelenicami, ter pločnikom za peš promet ter stezo za kolesarje. Na krožišče se priključuje s severne strani Postojnska cesta, z zahodne strani priključek Vilharjeve ceste in Prečne ulice, z južne strani Postojnska cesta, z vzhodne strani cesta za Bedink in odcep za bencinski servis. Priključki na krožišče se izvedejo z razširitvijo vozišča po grafičnih prilogah. Križišče priključka ceste za Bedink na glavno državno cesto med objektoma B2 in B3 se izdela z omogočanjem zavijanja v desno iz smeri Ilirska Bistrica proti Bedinku in iz smeri Bedinka proti Postojni. Zavijanje iz smeri Postojne proti Bedinku ni omogočeno. Križišče priključka objekta B3 na državno cesto med objektom B2 in že obstoječim objektom na južni strani se izdela z omogočanjem priključevanja na glavno državno cesto v smeri proti Postojni. Cesta za Bedink je predvidena za dvosmerni promet z obojestranskimi pločniki za enosmerni promet. Predvidena je v dveh smereh: od priključka med objektoma B2 in B3 na državno cesto po južni strani predvidenega parkirišča objekta B2 ob južni meji ZN in ob jugovzhodni meji ZN Motel z ZN Bedink. Prometnica napaja objekt B3 in omogoča dovoz za objekt B2 iz sourne smeri. od priključka na krožišče po severni strani predvidenega parkirišča objekta B2 do območja ZN Bedink. Prometnica napaja parkirišče objekta B2 in obstoječi objekt na parceli 858. Uvoz za bencinski servis je predviden s krožišča, izvoz je predviden na cesto neposredno ob severni meji ZN med objektoma BS in obstoječim objektom Elektro. Cesta je predvidena za dvosmerni promet s pločnikom za dvosmerni promet do izvoza BS, nato pa zaradi bistvenega zmanjšanja peš prometa le s pločnikom širine 1,0m. Vilharjeva cesta je predvidena pretežno za avtomobilski promet, predvidena je za dvosmerni promet z obojestranskim pločnikom za enosmerni promet. Uvoz na Prečno ulico se izdela za dvosmerni promet s pločniki na zahodni strani za dvostranski peš promet in kolesarsko stezo in na zahodni strani za enosmerni peš promet. Pri rekonstrukciji cest in preplastitvah je potrebno nivo cestišča in pločnikov za pešce uskladiti z nivoji vhodov v objekte, tako da se pri tem dostopnost ne zmanjša. Začasna prometna ureditev Do izgradnje krožišče je predvidena začasna prometna ureditev. Ta predvideva na državni cesti izvedbo posebnih pasov za leve zavijalce iz smeri Pivka za Vilharjevo naselje in za Prečno ulico in iz smeri Postojna proti Bedinku. Začasna prometna ureditev lokalne ceste proti Bedinku velja samo za predvidene obremenitve iz območja cone ZN Motel. Pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja je potrebno pridobiti za izvedbo začasne in končne prometne ureditve projektne pogoje in soglasje DRSC. Mirujoči promet Za potrebe parkiranja je glede na posamezne dejavnosti privzeto izhodišče minimalnega števila parkirnih mest na površino objektov. Parkiranje se v smislu potreb v morfološko-funkcionalnih enotah ureja kompleksno in je prikazano v grafičnem delu odloka. Območja mirnega prometa so predvidena: Na območju objekta BS za 6 pm Na območju objekta B1 za 15 pm Na območju objekta B2 za 110 pm Na območju obstoječega gostinskega objekta na parceli 858 za 18 pm Na območju objekta B3 za 53 pm Na parkiriščih je potrebno zagotavljati skladno s predpisi ustrezno število parkirnih mest za invalide, čim bliže objektom, katerim so parkirna mesta predvidena. Razpored parkirnih mest se opredeli s projekti za pridobitev gradbenega dovoljenja. 19 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

21 2.5 PRIKAZ STANJA PROSTORA - VAROVANA IN ZAVAROVANA OBMOČJA Območje predvidene ureditve se nahaja v : Ekološko pomembno območje: Sneţnik Pivka, Id. stev.: in Ţivljenjski prostor velikih zveri, ID 8000 Natura 2000 in Natura - spa dodatki :Sneţnik - Pivka, posebno območje varstva, ID (51200) Zavarovano območje- conacija: Krajinski park Pivška presihajoča jezera, vplivno območje, ID 4091 Občutljivo območje zaradi evtrofikacije, Voda: Pivka Območje OPPN Bedink se na podlagi Uredbe o vodovarstvenih območjih za občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna, ki je v pripravi (faza javna obravnava) nahaja v vodovarstvenem območju: Ime: Malni, Kategorija: III. Prikaz stanja prostora 20 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

22 2.6 OBRAZLOŢITEV GLEDE UPOŠTEVANJA PRAVIL ZUREP-2 Pri pripravi OPPN Bedink bodo upoštevana temeljna temeljna pravila urejanja prostora, ki jih določa ZUreP- 2. To so pravila, ki se nanašajo na: racionalno rabo prostora: o dejavnosti se v prostoru razmeščajo tako, da se prepletajo rabe prostora, ki so medsebojno zdruţljive ali ne motijo druga druge; o racionalna raba prostora zagotavlja ustrezno razmerje med grajenimi in zelenimi površinami; na prepoznavnost naselij in krajine: o Pri prostorskem načrtovanju naselij je treba varovati podobo, merilo in krajinski okvir, predvideti sanacijo razvrednotenih območij in ustvarjati novo arhitekturno in krajinsko prepoznavnost v soţitju z obstoječimi kakovostmi prostora. o Prostorski razvoj naselij se prilagaja reliefnim oblikam, omreţjem vodotokov, smerem gospodarske javne infrastrukture ter smerem in konfiguraciji pozidave. Pri tem je treba spoštovati značilnosti prostora, varovati naravo in kulturno dediščino, poudarjati oblikovne vrednote naselja in varovati kakovostne dominantne poglede. o Pri umeščanju dejavnosti in prostorskih ureditev ter pri njihovem širjenju, oblikovanju in funkcionalni razmestitvi se upoštevajo: značilnosti posameznih krajinskih regij, ki izhajajo iz njihove rabe, funkcije in podobe; povezanost ekosistemov; ohranjanje značilnih stikov naselij in krajine ter kakovostnih grajenih struktur; ohranjanje vizualno privlačnih delov krajine in značilnih vedut; potrebnost sanacije razvrednotenih območij; varstvo kulturne dediščine; varstvo kmetijskih zemljišč. na urejanje prostora na območjih z omejitvami (območje OPPN Bedink ne spada med taka območja); na zagotavljanje zadostnih javnih površin v naselju: o Pri načrtovanju razvoja poselitve je treba v ureditvenih območjih naselij in njihovih delih zagotavljati zadosten obseg javnih površin. o Pri načrtovanju in razmeščanju območij javnih površin v ureditvenem območju naselja se upoštevajo: enakovredna preskrbljenost in dostopnost za vse prebivalce; potrebe po raznoliki uporabi teh površin (preţivljanje prostega časa, šport in rekreacija, varna igra otrok, izobraţevanje, zagotavljanje drugih specifičnih funkcij); funkcionalna vključenost teh površin v okoliški prostor; naravne in grajene značilnosti prostora naselja (reliefne značilnosti, vode, deleţ in razmestitev naravnih sestavin); potrebe po ustrezni členitvi grajene strukture in prepoznavni podobi naselja; doseganje ugodnih klimatskih in zdravih ţivljenjskih razmer v naselju; zagotavljanje varstva pred hrupom; zeleni sistemi oziroma povezljivost zelenih in grajenih odprtih površin v naselju in zunaj naselij, vključno s pešpotmi in kolesarskimi potmi; ohranitev prepoznavnih značilnosti naselja ali delov naselja; kakovostno oblikovanje; velikost naselja in njegov pomen v širšem prostoru; ohranitev ţivljenjskega prostora prostoţivečih rastlin in ţivali. o Območij javnih zelenih in grajenih odprtih površin se praviloma ne spreminja v drugo namensko rabo, razen kadar se zagotovi enakovredno velika in namenu primerna površina za nadomestitev opuščenega območja teh površin v ureditvenem območju naselij; na načrtovanje druţbene infrastrukture: o Načrtovanje druţbene infrastrukture je načrtovanje novih območij in objektov ter posodabljanje obstoječih območij in objektov druţbene infrastrukture zaradi zagotavljanja dostopnosti in kakovosti do storitev splošnega pomena. 21 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

23 o o Z načrtovanjem območij in objektov druţbene infrastrukture se zagotavlja: primerna, kakovostna, enakovredna in univerzalna dostopnost dobrin znotraj omreţja naselij; zmanjševanje razlik med območji in socialnimi skupinami prebivalstva; kakovost bivanja. Pri načrtovanju območij in objektov druţbene infrastrukture je treba upoštevati: demografski razvoj ter druge značilnosti in potrebe prebivalstva; razporeditev, vlogo in funkcijo naselij v omreţju naselij; obstoječo razporeditev objektov in območij druţbene infrastrukture; mobilnost prebivalstva, medgeneracijsko povezanost; minimalne standarde dostopnosti do kakovostnih storitev. na načrtovanje gospodarske javne infrastrukture: o Načrtovanje gospodarske javne infrastrukture je načrtovanje nove infrastrukture in rekonstrukcij obstoječe infrastrukture, določanje njene lokacije ter naprav in ukrepov v zvezi z njeno gradnjo in obratovanjem. o Gospodarska javna infrastruktura se načrtuje ob upoštevanju ciljev urejanja prostora; na določanje prostorskih izvedbenih pogojev, na merila za določanje gradbenih parcel stavb in na razvoj poselitve. Vsa zgoraj navedena pravila so bila upoštevana z OPN Pivka pri razmestitvi namenske rabe in dejavnosti ter določitvijo prostorskih izvedbenih pogojev in usmeritve za pripravo OPPN za območje EUP PI 20/1 in PI 20/2 ter pri izdelavi idejnih zasnov rešitev območja. 22 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

24 2.7 OBRAZLOŢITEV GLEDE UPOŠTEVANJA PRAVIL PRS Prostorski red Slovenije (PRS) določa pravila za urejanje prostora. Pravila za urejanje prostora se uporabljajo za: prostorsko načrtovanje poselitve, gospodarske infrastrukture in krajine; določanje osnovne in podrobne namenske rabe prostora, meril in pogojev za urejanje prostora v strateških in izvedbenih prostorskih aktih na regionalni in lokalni ravni ter lokacijskih pogojev za umeščanje prostorskih ureditev ter načrtovanje in graditev objektov; pripravo strokovnih podlag za izdelavo prostorskih rešitev, utemeljitev in presojo njihove sprejemljivosti ter sprejemanje odločitev o izvedbi prostorskih ureditev; pripravo poenotenih in strokovno utemeljenih prostorskih aktov. 36. člen (načrtovanje območij druţbene infrastrukture) (1) Z načrtovanjem območij druţbene infrastrukture, ki obsegajo površine za vzgojo in izobraţevanje, šport, zdravstvo, kulturo, javno upravo in opravljanje verskih obredov, je treba zagotavljati: uresničevanje načela enakih razvojnih moţnosti; zmanjševanje razlik med območji, socialnimi skupinami in druţbenimi sloji; ohranjanje in razvijanje človeškega potenciala in druţbene kohezije; ohranjanje in razvijanje kulturne identitete prebivalstva in prostora; 5ohranjanje in razvijanje kulturne raznolikosti. (2) Pri načrtovanju območij druţbene infrastrukture je treba upoštevati: zasnovo poselitve v njenem gravitacijskem območju; demografski razvoj ter druge značilnosti in potrebe prebivalstva; zasnovo poselitvenega območja ter razporeditev objektov in območij druţbene infrastrukture; socialno mobilnost prebivalstva; dostopnost z javnim potniškim prometom, peš in podobno; vrtce in osnovne šole je treba načrtovati tako, da omogočajo peš dostopnost v razdalji od m od območij stanovanj ter imajo zagotovljeno varno uporabo in zadostno količino zelenih površin, namenjenih igri in rekreaciji, vzgoji in učenju na prostem ter športni vzgoji. (3) V neposredni bliţini območij osnovnih, srednjih, višjih in visokih šol ter fakultet je treba zagotoviti: postajališče javnega potniškega prometa; varen dostop peš in s kolesi ter urejena parkirišča za kolesa; urejene odprte in zelene površine za rekreacijo, prosti čas in pouk na prostem. (4) Višje in visoke šole, fakultete, znanstvene in razvojnoraziskovalne ustanove in drugo javnokulturno infrastrukturo je treba prednostno načrtovati v območjih mestnih središč, razen če gre za načrtovanje večjega sklopa objektov in programov (univerzitetno območje). (5) V univerzitetnih središčih je treba okrepiti podporne dejavnosti, kot so knjiţnice in druge kulturne institucije, informacijski centri, študentski domovi, površine za rekreacijo, pripadajoče servisne dejavnosti in podobno. V teh središčih je treba urediti spremljajoče odprte športne in zelene površine. (6) Območja površin za šport je treba znotraj poselitvenega območja enakomerno razmeščati in pri tem zagotavljati javno dostopnost in pestrost ponudbe. Pri načrtovanju območij površin za šport je treba zagotoviti 0,5 m2 pokritega (stavbe za dvoranske športe kot so košarkarska, teniška igrišča, zimski bazeni, 23 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

25 telovadnice, drsališča in podobno) in 3 m2 nepokritega prostora, namenjenega športni dejavnosti, na prebivalca. 32. člen (načrtovanje območij stanovanj) (1) Z načrtovanjem območij stanovanj, ki obsegajo čiste stanovanjske površine, splošne stanovanjske površine, stanovanjske površine za posebne namene, stanovanjske površine s kmetijskimi gospodarstvi in površine počitniških hiš, je treba zagotavljati: kvalitetno zasnovo stanovanjske pozidave, ki omogoča takšno ureditev in razmestitev objektov v grajenem okolju, ki bo vzpodbujala socialne stike in zagotavljala primerno velike gostote zazidave, hkrati pa tudi zadostne odprte javne površine; v stanovanjskem območju mora biti omogočena peš dostopnost do vseh potrebnih vsakodnevnih storitev, razen na podeţelju, kjer so te storitve lahko v bliţnjem središču; ob poseganju v obstoječo urbano strukturo usklajenost z obstoječo kvalitetno pozidavo, v katero naj se vnašajo sodobni trendi arhitekture in bivalne kulture; tipologijo stanovanj, ki mora biti različna po obliki in standardu in ima prilagodljivo zasnovo, kar vzpodbudno vpliva na vzpostavitev mešane socialne strukture stanovalcev in na zadovoljevanje potreb različnih oblik gospodinjstev. (2) Območja stanovanj je treba načrtovati tako, da je zagotovljena dobra dostopnost do centra naselja, zaposlitvenih središč in zelenih površin. (3) Ob upoštevanju velikosti območja ter predvidenega števila in starostne strukture prebivalstva je treba znotraj območij stanovanj zagotoviti ustrezno razmestitev, količino in opremljenost javnih, odprtih, bivalnih, igralnih in rekreacijskih površin (zelenih površin in drugih javnih odprtih prostorov). (4) Pri načrtovanju novih in dopolnjevanju obstoječih območij stanovanj je treba upoštevati načelo vzpostavljanja stanovanjske soseske tako, da se skupaj z novimi stanovanjskimi objekti načrtujejo tudi objekti, ki omogočajo oziroma dopolnjujejo osnovno oskrbo za tamkajšnje prebivalce. (5) Pri načrtovanju območij stanovanj se lahko vanje umestijo spremljajoče dejavnosti, kadar: namenjene oskrbi prebivalcev predmetnega območja stanovanj; s svojim delovanjem ne povzročajo hrupa, onesnaţenja zraka, voda, svetlobnega in drugega onesnaţevanja, ki presega predpisane standarde kakovosti okolja; se zanje zagotovijo ustrezne površine za mirujoči promet. (6) Pri načrtovanju stavb za bivanje starejših in funkcionalno oviranih je treba zagotavljati graditev tudi v območjih, ki so namenjena splošnim stanovanjskim, čistim stanovanjskim in mešanim površinam ter upoštevati posebne potrebe prebivalcev po zelenih in drugih odprtih površinah ter po druţenju z drugimi socialnimi skupinami prebivalcev. (7) V območja stanovanj se umestijo dejavnosti osnovnega šolstva in zdravstva, socialnega varstva, varstva otrok, trgovske, poslovne, usluţno-obrtne, turistične, upravne dejavnosti, dejavnosti intelektualnih in umetniških storitev ter druge dejavnosti, ki ne poslabšujejo kakovosti bivalnega okolja in ki prispevajo k bolj racionalni izrabi površin. (8) Pri načrtovanju pozidave z gostoto večjo od 40 stanovanjskih enot na ha oziroma pri gradnji večstanovanjskih stavb ( 1000 m2 neto stanovanjske površine) se predvidi omreţje daljinskega ogrevanja oziroma hlajenja, prvenstveno z uporabo obnovljivih virov energije. 24 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

26 2.8 OBRAZLOŢITEV GLEDE UPOŠTEVANJA SPLOŠNIH SMERNIC S PODROČJA PROSTORA / RAZVOJA POSELITVE Splošne smernice s področja razvoja poselitve (št /2013/1 z dne ), objavljene na spletni strani ministrstva na naslovu: Pri pripravi OPPN Bedink so upoštevane splošne smernice za poselitev zlasti poglavje: Splošne smernice glede razvoja naselij Pri načrtovanju poselitvenih območij mest in drugih urbanih naselij je treba zagotavljati: o razvoj urbanih funkcij naselij (dejavnosti druţbene infrastrukture, storitvene in oskrbne dejavnosti); o prepletanje zdruţljivih rab in raznolikost dejavnosti po zvrsti, obsegu in razmestitvi o razvoj območij osrednjih površin, ki naj se načrtuje v neposredni bliţini prometnih vozlišč za javni potniški promet (petminutna dostopnost); o celovito prenovo in revitalizacijo obstoječih območij mestnih središč, vključno z zagotavljanjem ustrezno zmogljivega javnega potniškega prometa in z večanjem faktorja izrabe prostorskih enot in to ob upoštevanju visokega deleţa zelenih površin in drugih javnih odprtih prostorov, obstoječih kakovostnih prostorskih struktur varstva stavbne in naselbinske dediščine; o krepitev turistične funkcije prepoznavnih mestnih območij, zlasti mestnih središč; o ustrezno ponudbo funkcionalno in tehnološko različnih infrastrukturno opremljenih površin za proizvodne dejavnosti Usmeritve glede notranjega razvoja naselij Notranji razvoj naselja oziroma zapolnjevanje in zgoščanje, kar pomeni intenzivnejšo rabo ekstenzivno izrabljenih ali praznih zemljišč, izkoriščanje notranjih rezerv mest in ustrezne zgostitve prebivalcev ima prednost pred širjenjem na nova območja. Prvenstveno se zagotavlja boljšo izkoriščenost in kvalitetnejšo rabo praznih in neprimerno izkoriščenih zemljišč v naselju (opuščenih ali neprimernih lokacij, industrijskih kompleksov in podobno). Notranji razvoj naselja in racionalno rabo zemljišč se uresničuje s spremembo rabe obstoječih objektov in zemljišč, z zgostitvami ekstenzivno izrabljenih poseljenih površin, s prenovo, obnovo, reurbanizacijo, rekonstrukcijo in sanacijo degradiranih območij, s katerimi se poleg prostorskih ciljev upošteva tudi moţnosti za gospodarski razvoj, reševanje socialnih problemov in kvalitetnejše bivanje ob upoštevanju potencialne ogroţenosti. Ekstenzivno izrabljene so tiste površine, kjer je raba prostora neracionalna in jo je z isto namembnostjo moţno intenzivirati. Ob tem se zagotavlja uravnoteţeno razmerje med grajenimi in zelenimi površinami v naselju in povezave z odprto krajino. S sanacijo, prenovo, izgrajevanjem, zapolnjevanjem, zgoščevanjem zazidave na robu naselij in prestrukturiranjem obstoječih urbanih struktur in degradiranih delov naselij se nadomestijo potrebe po širjenju na nove površine v okolici naselij. S tem se zmanjša pritisk na nove površine ter spodbuja obnavljanje gradbenega fonda. Notranji razvoj naselij je treba uresničevati s prenovo naselij in delov naselja in z zgostitvami ekstenzivno izrabljenih poseljenih površin. Poleg splošnih pravil pri načrtovanju poselitvenih območij je treba pri načrtovanju notranjega razvoja naselij zagotavljati, da: o načrtovanje notranjega razvoja naselja poteka praviloma po morfološko in funkcionalno zaokroţenih območjih, ob obvezni obravnavi vpliva na razvoj celotnega naselja; o se ohranja oziroma vzpostavlja uravnoteţeno razmerje med grajenimi in zelenimi površinami ter drugimi javnimi odprtimi prostori v naselju; 25 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

27 o o se ekstenzivno izrabljene poseljene površine zgoščajo do dovoljene stopnje izkoriščenosti zemljišč za gradnjo in da se upošteva varstveni reţim; se ohranjajo in razvijajo kvalitetne urbanistične zasnove in vzorci Usmeritve za ohranjanje arhitekturne prepoznavnosti mest in drugih naselij V zvezi z arhitekturno prepoznavnostjo mest in drugih naselij je treba upoštevati naslednje usmeritve: o z oblikovanjem naselij se varuje podobo, merilo in krajinski okvir, sanira vidno degradirane prostore in ustvarja novo arhitekturno prepoznavnost v soţitju z obstoječimi kvalitetami prostora. Pri tem se spoštuje značilnosti prostora in podedovane vrednote ter naravne vrednote, poudarja oblikovne vrednote naselja in varuje dominantne poglede, z načrtno prenovo ohranja zgodovinska naselja oziroma njihove dele, zlasti tiste, ki so naselbinska dediščina; o ohranja se značilne obrise naselja ter usmerja pozornost na moţnost zgostitev in zapolnitev urbanega tkiva; višinski gabariti naj sledijo obstoječim in se prilagodijo obstoječi strukturi; o prepoznava in ohranja se morfološke značilnosti, ki poudarjajo prepoznavnost mest in drugih naselij v skladu s krajino, v katero so umeščena in se zagotavlja razvojno kontinuiteto in celovitost kvalitetnih struktur (omreţje vodotokov, smeri komunikacij in regulacij ter smeri in konfiguracije zidave); o vodne in obvodne površine v naselju se pribliţa naselju z izboljšavo obvodnih površin, o urejenimi pešpotmi, ozelenitvami, ustvarjanjem mikroambientov, manjših parkov, igrišč in podobno, kar omogoča prostočasne dejavnosti; o pri urejanju naselij se pozorno oblikuje območja obvoznic, vpadnic, uličnega, cestnega in obcestnega prostora, pomembna vozlišča, zelene površine in druge odprte površine; o pri načrtovanju in urejanju mest in drugih naselij se stremi k urejenemu in prostorsko uravnoteţenemu in oblikovno skladnemu razvoju posameznega naselja tako, da se zagotavlja arhitekturno prepoznavnost na ravni celotnega naselja in na ravni posamezne funkcionalneenote ali dela naselja; o ohranjanje arhitekturne prepoznavnosti se izvaja z načrtnim urejanjem in prenovo naselij. Pri prenovi, načrtovanju, oblikovanju in urejanju naselij se upošteva ohranjeno in prepoznavno kulturo stavbarstva preteklih obdobij in pri tem uravnovesi sodobna tehnološka in oblikovna izhodišča z obstoječimi vrednotami; o ohranja se različnosti in posebnosti odprtega in grajenega prostora tako, da se upošteva topografija, originalnost, celovitost prepoznavnosti in kontinuitete prostora; o zaradi varovanja kakovostnih značilnosti naselij, zlasti tistih, ki so del naselbinske dediščine, se upošteva in ohranja njihov naselbinski videz. Odstopanje je moţno le v primeru, da pomeni novo oblikovno in prostorsko kakovost in je ta sprejemljiva tudi iz vidika varstva kulturne dediščine. 26 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

28 2.9 OBRAZLOŢITEV GLEDE UPOŠTEVANJA OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NAČRTA Predlagana ureditev ni v nasprotju s cilji prostorskega razvoja občine Pivka. Eden izmed ciljev občine Pivka je zagotoviti doma za ostarele, zato je bil OLN sprejet in uveljavljen ţe pred 12 leti. Načrtovan OPPN Bedink delno spreminja lokacijske pogoje, predvsem: Spreminja zasnovo in lego objekta doma ter zmanjšuje kapaciteto oskrbovancev na 66 do 70 oskrbovancev, ki izhaja iz uspešnega sodelovanja 5 občin na javnem razpisu za opravljanje institucionalnega varstva v domovih za starejše v območni enoti ZZZS Koper investitorju ORPEA d.o.o., Dom Pivka v Pivki za 64 mest z odloţnim pogojem (začetek opravljanja dejavnosti do ) in spreminja zasnovo prometne infrastrukture zaradi 10 m višinske razlike na reliefno zahtevnem terenu in z njim povezane neracionalne prometne zasnove s tremi načrtovanimi cestami pri čemer ima glavna dostopna cesta načrtovan vzdolţni naklon 10% ter načrtovana kota gotovega terena tal prve etaţe objekta na koti 552,00 m n.v., kar pomeni kar 10 m nad nivojem ostalih pozidanih površin v neposredni bliţini. Predlagana ureditev ni v nasprotju z občinskim prostorskim načrtom. Realizacija predvidene ureditve bo prispevala k učinkoviti in gospodarni rabi zemljišč ter izboljšala pogoje za starejše in invalidne občane v občini in regiji. Pri izdelavi OPPN-ja se v skladu z OPN Pivka smiselno upoštevajo usmeritve iz posebnih prostorskih izvedbenih pogojev ter usmeritve za pripravo OPPN. V skladu z usmeritvami za pripravo OPPN je bila za širše območje tudi izdelana Idejna zasnova za ureditev prometnih povezav in območja varovanih stanovanj Bedink v navezavi na območje Dom Pivka - središče za kakovostno soţitje (izdelovalec V prostoru d.o.o., št. Proj. 19/PA-001, maj 2019), ki bo upoštevana pri pripravi OPPN Bedink (predvsem potek prometne povezave). Ž Shematski prikaz analize ureditvenega območja 27 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

29 Prometnica, ki sluţi tako dostopu do doma kot za zaledne površine se umakne izven funkcionalnega zemljišča doma in teče severno do njih do načrtovanega kriţišča, kjer se odcepi severni krak do stanovansjke soseske in juţni krak do varovanih stanovanj. Varovana stanovanja se umesti vzhodno od območja doma na niţjeleţečo breţino in tako izkoristi orinetiranost terena na vhodne odrpto vendar vetrovno izpostavljeno območje in zavetno ter osončneno jugozahodno lego za bivalne površine varovanih stanovanj. Dostop se uredi z vzhodne strani, taka umestitev objekta pa nudi zavetje za parkovne površine Doma. Turistične površine (npr. objekt hotela, penziona, drugih turističnih kapacitet) se umesti severovzhodno od območja Doma in izkoristi vedutne poglede na Pivško polje, krajino krajinskega parka Pivških presihajočih jezer in potencialno dobro dostopnost (orientacijsko za kroţiščem v Pivki in moţnostjo ureditve dostopa z lokalne ceste Pivka Trnje ter z bodoče Pivške obvoznice). Načrtovana stanovanjska soseska se poveţe preko nove prometnice mimo Doma ter z dodatno povezavo v zaledju. Prikaz najustreznejše variantne rešitve ureditve območja 28 IZHODIŠČA OPPN Bedink (oktober, 2019)

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini

Prikaži več

1

1 2 PRIKAZ STANJA PROSTORA 2.1 OPIS OBSTOJEČEGA STANJA 2.1.1 MAKROLOKACIJA Območje OPPN PSC Mačkovec-2 v velikosti cca 4,5 ha je del gospodarske cone GC Mačkovec in se nahaja na skrajnem SV delu Novega mesta

Prikaži več

Številka projekta: 19/2011 Spremembe in dopolnitve odloka o PUP za centralna naselja Vrsta mape: stališča do pripomb Stran 1 od PROSTORSKO UREDI

Številka projekta: 19/2011 Spremembe in dopolnitve odloka o PUP za centralna naselja Vrsta mape: stališča do pripomb Stran 1 od PROSTORSKO UREDI Stran 1 od 10 1. PROSTORSKO UREDITVENI POGOJI - naslovna stran IBIS, d.o.o. Slovenska Bistrica inženiring biro, investicijsko svetovanje Trg Alfonza Šarha 1, Slov. Bistrica Št. projekta: 19/2011 Datum:

Prikaži več

Microsoft Word IZHODISCA_OPPN_SPAR2019_poprK.docx

Microsoft Word IZHODISCA_OPPN_SPAR2019_poprK.docx Občina LOGATEC IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO sprememb in dopolnitev OPPN za Centralne dejavnosti Brod - vzhodni del 1 Izdelal: URBANIA D.O.O. Koseška cesta 8 1000 Ljubljana Vodja projekta: Peter Lovšin, spec.arh.urb.,

Prikaži več

IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA DEL OBMOČJA ST-1 NAROČNIK: IMO-REAL d.o.o. Ul. Štefana Kovača 10, 9000 Murska Sobot

IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA DEL OBMOČJA ST-1 NAROČNIK: IMO-REAL d.o.o. Ul. Štefana Kovača 10, 9000 Murska Sobot IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA ZA DEL OBMOČJA ST-1 NAROČNIK: IMO-REAL d.o.o. Ul. Štefana Kovača 10, 9000 Murska Sobota PRIPRAVLJAVEC: MESTNA OBČINA MARIBOR Sektor za urejanje

Prikaži več

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00, 30/01 in 29/03) R A Z G L A Š A M O D L O K o ureditvenem načrtu Počitniš

Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00, 30/01 in 29/03) R A Z G L A Š A M O D L O K o ureditvenem načrtu Počitniš Na podlagi 180. člena Statuta Mestne občine Koper (Uradne objave, št. 40/00, 30/01 in 29/03) R A Z G L A Š A M O D L O K o ureditvenem načrtu Počitniško naselje Oltra Ankaran Mestna občina Koper Št. K3501-181/00

Prikaži več

Naročnik: Občina Horjul Občinski trg Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OB

Naročnik: Občina Horjul Občinski trg Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OB Naročnik: Občina Horjul Občinski trg 1 1354 Horjul Naloga: OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU OBČINE HORJUL št. 4 (predlog) Projektna skupina: Odgovorni

Prikaži več

0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma nje

0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma nje 0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma njegov naziv in sedež) OBJEKT: LEKARNA BETNAVA (poimenovanje

Prikaži več

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priimek ter naslov naročnika oziroma firma in sedež naročnika

Prikaži več

Opozorilo: Besedilo osnovnega predpisa Z A K O N O UREJANJU PROSTORA (ZUreP-2) I. del: TEMELJNE DOLOČBE 1. poglavje: SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (predmet

Opozorilo: Besedilo osnovnega predpisa Z A K O N O UREJANJU PROSTORA (ZUreP-2) I. del: TEMELJNE DOLOČBE 1. poglavje: SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (predmet Opozorilo: Besedilo osnovnega predpisa Z A K O N O UREJANJU PROSTORA (ZUreP-2) I. del: TEMELJNE DOLOČBE 1. poglavje: SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (predmet zakona) (1) Ta zakon določa cilje, načela in pravila

Prikaži več

Microsoft Word - odlok o komunalnem prispevku.DOC

Microsoft Word - odlok o komunalnem prispevku.DOC Na podlagi 146. člena zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03) in 20. člena Statuta Občine Vrhnika (Uradni list RS, št. 99/99, 39/00, 36/01), je Občinski svet Občine Vrhnika na svoji

Prikaži več

OBČINA LOGATEC ŢUPAN e: Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka:007-31/201

OBČINA LOGATEC ŢUPAN   e: Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: , f: Številka:007-31/201 OBČINA LOGATEC ŢUPAN www.logatec.si e: obcina.logatec@logatec.si Trţaška cesta 50 A, 1370 Logatec t: 01 759 06 00, f: 01 759 06 20 Številka:007-31/2011-1 Datum: 18. 10. 2011 Zadeva: Odlok o programu opremljanja

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaborat

Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaborat Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaboratu ekonomike I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (vsebina) Ta

Prikaži več

POVPRAŠEVANJE izdaja soglasja za poseg v varovalni pas ceste in za izvedbo priključka na cesto VPRAŠANJE: Prejeli smo vprašanje občine članice SOS vez

POVPRAŠEVANJE izdaja soglasja za poseg v varovalni pas ceste in za izvedbo priključka na cesto VPRAŠANJE: Prejeli smo vprašanje občine članice SOS vez POVPRAŠEVANJE izdaja soglasja za poseg v varovalni pas ceste in za izvedbo priključka na cesto VPRAŠANJE: Prejeli smo vprašanje občine članice SOS vezano na izdajo soglasja za poseg v varovalni pas ceste

Prikaži več

Microsoft Word - BILANCE_NSZ_04MJ

Microsoft Word - BILANCE_NSZ_04MJ NAROČNIK Občina Jezersko Zgornje Jezersko 65 I 4206 Zgornje Jezersko Površine sprememb namenske rabe prostora v osnutku sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega načrta občine Jezersko IZVAJALEC LOCUS

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Rebalans proračuna občine Log-Dragomer za leto 2016 - II NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2016-2019 4000 OBČINSKA UPRAVA 5.668.446 4.337.623 3.093.547 4.226.294 2.457.821 2.367.536 06 LOKALNA SAMOUPRAVA 94.564

Prikaži več

Zadeva: [Klikni tukaj in natipkaj jasen opis zadeve]

Zadeva: [Klikni tukaj in natipkaj jasen opis zadeve] OBČINA MENGEŠ Slovenska cesta 30 1234 Mengeš, SLOVENIJA tel.: +386 (0)1 723 70 81 fax: +386 (0)1 723 89 81 e-mail: obcina@menges.si Številka: 3500-1/2015 Datum: 26.9.2018 ZADEVA : OBRAVNAVA DOPOLNJENEGA

Prikaži več

PREDSTAVITEV AKTI

PREDSTAVITEV AKTI LOCUS prostorske informacijske rešitve d.o.o. Ljubljanska cesta 76 I 1230 Domžale TESTNI PRIMER ZA VZPOSTAVITEV SISTEMA KAZALNIKOV SPREMLJANJA STANJA V PROSTORU NA LOKALNI RAVNI TESTNO OBMOČJE MESTNA OBČINA

Prikaži več

Microsoft Word - OPN_obrazlozitev

Microsoft Word - OPN_obrazlozitev NAROČNIK Občina Jezersko Zgornje Jezersko 65 I 4206 Zgornje Jezersko SPREMEMBE IN DOPOLNITVE OBČINSKEGA PROSTORSKEGA NAČRTA OBČINE JEZERSKO OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV PROSTORSKEGA AKTA IZVAJALEC LOCUS

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

A1, investicijsko upravljanje, d

A1, investicijsko upravljanje, d GPG Inženiring d.d., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana-Polje, matična številka: 2273152000, ki jo zastopa direktor Janko Jazbinšek, na podlagi 109. čl. Stvamopravnega zakonika (Ur. list RS št. 87/2002) in

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx IZHODIŠČA UREJANJA LJUBLJANSKEGA AVTOCESTNEGA OBROČA IN VPADNIH AVTOCEST Predstavitev pobude za državno prostorsko načrtovanje za ureditev ljubljanskega avtocestnega obroča in vpadnih cest ter predloga

Prikaži več

ELABORAT LOKACIJSKE PREVERITVE za prizidavo zdravstvenega doma Logatec Ljubljana, maj 2019

ELABORAT LOKACIJSKE PREVERITVE za prizidavo zdravstvenega doma Logatec Ljubljana, maj 2019 ELABORAT LOKACIJSKE PREVERITVE za prizidavo zdravstvenega doma Logatec Ljubljana, maj 2019 Naslovni list Naziv elaborata ELABORAT LOKACIJSKE PREVERITVE ZA PRIZIDAVO ZDRAVSTVENEGA DOMA LOGATEC Naročnik

Prikaži več

PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv

PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv družbe naslov ali sedež družbe Investicije d.o.o.,

Prikaži več

Občinski svet občine Štore je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in

Občinski svet občine Štore je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in Občinski svet občine Štore je na podlagi 39. in 40. člena zakona o urejanju naselij in drugih posegov v prostor (Uradni list SRS, št. 18/84, 37/85 in 29/86, Uradni list RS, št. 26/90, 18/93, 47/93, 52/93,

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več

Microsoft Word Logatec_NPB.doc

Microsoft Word Logatec_NPB.doc Številka: 007-28/2010-4 Datum: 20.07.2010 N E U R A D N O P R E Č I Š Č E N O B E S E D I L O Odlok o prostorsko ureditvenih pogojih za ureditveno območje naselja Logatec OPOZORILO: Gre za neuradno prečiščeno

Prikaži več

Številka: / Datum: Mestna občina Ljubljana Mestni svet ZADEVA: PRIPRAVILA: NASLOV: Predlog za obravnavo na seji Mestnega sve

Številka: / Datum: Mestna občina Ljubljana Mestni svet ZADEVA: PRIPRAVILA: NASLOV: Predlog za obravnavo na seji Mestnega sve Številka: 3505-38/2010-58 Datum: 19. 2. 2013 Mestna občina Ljubljana Mestni svet ZADEVA: PRIPRAVILA: NASLOV: Predlog za obravnavo na seji Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana Mestna uprava Mestne občine

Prikaži več

Na podlagi drugega odstavka 11. člena in 61b. člena v povezavi s 53a. členom Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B

Na podlagi drugega odstavka 11. člena in 61b. člena v povezavi s 53a. členom Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B Na podlagi drugega odstavka 11. člena in 61b. člena v povezavi s 53a. členom Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08-ZVO-1B, 108/09, 80/10- ZUPUDPP (106/10 popr.), 43/11-ZKZ-C,

Prikaži več

Microsoft Word - Vloga_pobuda za spremembo OPN Vodice.docx

Microsoft Word - Vloga_pobuda za spremembo OPN Vodice.docx OBČINA VODICE Kopitarjev trg 1, 1217 Vodice tel: 01/833-26-10 fax: 01/833-26-30 www.vodice.si obcina@vodice.si 1. OZNAKA POBUDE (izpolni občina): 2. PODATKI O VLAGATELJU: 2.1. Vlagatelj je lastnik: Ime

Prikaži več

NAMEN PROJEKTA

NAMEN PROJEKTA OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV TRETJIH SPREMEMB IN DOPOLNITEV OPN OBČINE TREBNJE OBVEZNA PRILOGA SD03 OPN FAZA: DOPOLNJEN OSNUTEK DATUM: MAJ 2018 1. RAZLOGI ZA PRIPRAVO SD03 OPN Občinski prostorski načrt

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Proračun občine Kanal ob Soči za leto 2014 - dopolnjen predlog NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2014-2017 30. redna seja občinskega sveta, 30.01.2014 4000 OBČINSKA UPRAVA 7.312.851 3.874.613 3.967.973 1.369.748

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE P

OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE P OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE PROSTORA V OBČINI RADLJE OB DRAVI: 1. RAZLOGI ZA SPREJEM,

Prikaži več

OPPN_obrazložitev_pon_razgK

OPPN_obrazložitev_pon_razgK 0.6.5. OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV OBČINSKEGA PODROBNEGA PROSTORSKEGA NAČRTA (dopolnjen osnutek ponovna javna razgrnitev) STANOVANJSKE SOSESKE ŽALEC ZAHOD 1. POJASNILA V ZVEZI Z RAZLOGI ZA PRIPRAVO OBČINSKEGA

Prikaži več

Občina Ig Govekarjeva cesta Ig PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje OBČINE IG Prenova v letu Gradivo za obravnavo POVZETEK L

Občina Ig Govekarjeva cesta Ig PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje OBČINE IG Prenova v letu Gradivo za obravnavo POVZETEK L Občina Ig Govekarjeva cesta 6 1292 Ig PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje OBČINE IG Prenova v letu 2018 - Gradivo za obravnavo POVZETEK Ljubljana, maj 2018 OBRAZLOŽITEV Zakon o prostorskem

Prikaži več

Microsoft Word - MOL-MOS.ms-5-2-pup

Microsoft Word - MOL-MOS.ms-5-2-pup Prostorski akti za območje Mestne občine Ljubljana NEURADNO PREČIŠČENO BESEDILO Uradni list RS, št. 49/95-2324 Uradni list RS, št. 24/99-1138 O D L O K o prostorskih ureditvenih pogojih za območje urejanja

Prikaži več

MLS ID:

MLS ID: MLS ID: 490351007-5 1 PRODAMO POSLOVNI KOMPLEKS NA STRATEŠKI LOKACIJI V KOPRU Naložbena nepremičnina ob glavnem vhodu v pristanišče Koper in mestno jedro - v celoti oddana v najem z 8,36% donosom - možnost

Prikaži več

Microsoft Word - Priloga_1in2_SD_OPN_8

Microsoft Word - Priloga_1in2_SD_OPN_8 PRILOGA 1: SEZNAM ENOT IN PODENOT UREJANJA PROSTORA S PODROBNIMI PROSTORSKIMI IZVEDBENIMI POGOJI Z USMERITVAMI ZA PRIPRAVO OPPN ZA OBMOČJA NASELIJ 1. OBMOČJE URBANISTIČNEGA NAČRTA POSTOJNA S STARO VASJO,

Prikaži več

A1, investicijsko upravljanje, d

A1, investicijsko upravljanje, d itn 11 k2s2 IJbtA šakale r o m B w t e > GPG Inženiring d.d., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana-Polje, matična številka: 2273152000, ki jo zastopa direktor Janko Jazbinšek, na podlagi 109. čl. Stvamopravnega

Prikaži več

NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje "Testenova u

NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje Testenova u NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA 30 1234 MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje "Testenova ulica - Trzin" ter zaključeno območje "Rašiška cesta"

Prikaži več

Microsoft Word - osnutek-OLN-BS25-za-mestni-svet-NOV.doc

Microsoft Word - osnutek-OLN-BS25-za-mestni-svet-NOV.doc MESTNA OBČINA LJUBLJANA Ž U P A N Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana 306-10-10, 306-12-14 Številka: 3521-32/2004-4 Datum: 28. 11. 2006 MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNI SVET ZADEVA: NASLOV: GRADIVO PRIPRAVILA:

Prikaži več

Ime Priimek

Ime Priimek Številka: 622-32/2016-15 Datum: 14. 11. 2017 Mestna občina Ljubljana Mestni svet ZADEVA: Predlog za obravnavo na seji Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana PRIPRAVIL: Mestna uprava Mestne občine Ljubljana,

Prikaži več

OBČINA ČRNOMELJ K točki 13 OBČINSKI SVET Gradivo za sejo Občinskega sveta občine Črnomelj v maju

OBČINA ČRNOMELJ K točki 13 OBČINSKI SVET Gradivo za sejo Občinskega sveta občine Črnomelj v maju OBČINA ČRNOMELJ K točki 13 OBČINSKI SVET Gradivo za sejo Občinskega sveta občine Črnomelj v maju 2016 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prikaži več

Naročnik:

Naročnik: prostorske informacijske rešitve d.o.o. Naročnik: OBČINA ŠENČUR KRANJSKA CESTA 11 4208 ŠENČUR PROJEKT ŠT. 940 IZDELAVA PROGRAMA OPREMLJANJA ZA IZGRADNJO KANALIZACIJE ZA OBMOČJE NASELIJ MILJE IN VISOKO

Prikaži več

NAROČNIK Občina Šenčur Kranjska cesta 11 I 4208 Šenčur Projekt št PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ ZA OBMOČJE IZGRADNJE KANALIZACIJE V NASE

NAROČNIK Občina Šenčur Kranjska cesta 11 I 4208 Šenčur Projekt št PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ ZA OBMOČJE IZGRADNJE KANALIZACIJE V NASE NAROČNIK Občina Šenčur Kranjska cesta 11 I 4208 Šenčur Projekt št. 1162 PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ ZA OBMOČJE IZGRADNJE KANALIZACIJE V NASELJIH LUŽE, VISOKO-del, HOTEMAŽE IN OLŠEVEK besedilni

Prikaži več

NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje "Testenova u

NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje Testenova u NAROČNIK: OBČINA MENGEŠ SLOVENSKA CESTA 30 1234 MENGEŠ Projekt št. 63 Izdelava ločenega programa opremljanja stavbnih zemljišč za območje "Testenova ulica - Trzin" ter zaključeno območje "Rašiška cesta"

Prikaži več

Ţupan Številka: 007-5/ Datum: OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Obč

Ţupan Številka: 007-5/ Datum: OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Obč Ţupan Številka: 007-5/2013-1 Datum: 14. 01. 2013 OBČINA MIREN-KOSTANJEVICA OBČINSKI SVET ZADEVA: Predlog za obravnavo na 22. seji Občinskega sveta Občine Miren Kostanjevica PRIPRAVIL/A: Občinska uprava

Prikaži več

DO_POVZETEK_a3-ureditvena_A3.pdf

DO_POVZETEK_a3-ureditvena_A3.pdf Številka: 350-47/2010-77(1900) Datum: 20. 11. 2014 OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO, tu Zadeva: Namen: Pravna podlaga: OBČINSKI PODROBNI PROSTORSKI NAČRT POSLOVNO STORITVENA CONA MAČKOVEC-2 1.

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

Strokovna podlaga za območje ŠKOCJAN Hrastulje II Številka: J-5/15 Novo mesto, november 2015

Strokovna podlaga za območje ŠKOCJAN Hrastulje II Številka: J-5/15 Novo mesto, november 2015 Strokovna podlaga za območje ŠKOCJAN Hrastulje II Številka: J-5/15 Novo mesto, november 2015 SP za območje enote OPPN Škocjan Hrastulje II, Osnutek, Acer Novo mesto, november 2015 Naloga: Strokovna podlaga

Prikaži več

Microsoft Word odlok oppn oskrbovana stanovanja in dom Olmo- obraz.doc

Microsoft Word odlok oppn oskrbovana stanovanja in dom Olmo- obraz.doc MESTNA OBČINA KOPER COMUNE CITTA`DI CAPODISTRIA ŽUPAN IL SINDACO Številka: 3505-23/2009 Datum: 12.07.2010 OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA o občinskem podrobnem prostorskem načrtu "Oskrbovana stanovanja in

Prikaži več

Obrazec DPN

Obrazec DPN REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE DAVČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE PRILOGA IZPOLNI DAVČNI ORGAN Zaporedna številka s seznama prejetih napovedi V osnovni obrazec napovedi vpišite podatke o pogodbenih

Prikaži več

MLS ID:

MLS ID: MLS ID: 490351005-5 1 PRODAMO Sodobni pisarniški prostori v Kopru oddani v najem Republiki Sloveniji Naložbena nepremičnina na Ferrarski ulici v bližini mestnega središča odlična prometna navezava Predmet

Prikaži več

Št. 48 Maribor, petek ISSN / Leto XIII OBČINA ŠKOFJA LOKA 729. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem pros

Št. 48 Maribor, petek ISSN / Leto XIII OBČINA ŠKOFJA LOKA 729. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem pros Št. 48 Maribor, petek 21.9.2018 ISSN 1854-2409 / 2386-0448 Leto XIII OBČINA ŠKOFJA LOKA 729. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Škofja Loka (sprememba 01) Občinski

Prikaži več

A5LPKC

A5LPKC V tradicionalni alpski arhitekturi gank zajema funkcijo ozkega balkona, povezovalnega hodnika ter tudi vhodnega podesta. Je lahko prepoznavni arhitekturni element, ki obudi spomine na alpske pokrajine.

Prikaži več

(1)

(1) PRLGA PREGLED PDATKV PSAMEZNH CNAH Z GRAFiČNM PRKAZM 1. Poslovna cona Podbreznik Tehnološki park Podbreznik Poslovna cona Podbreznik - Tehnološki park Podbreznik se nahaja znotraj območja ZN Podbreznik

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več

1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Mestne občine Velenje (Urad

1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Mestne občine Velenje (Urad 1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37a Statuta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 1/2016 - uradno prečiščeno besedilo)

Prikaži več

Microsoft Word - MOL-CEN.ct46-ln-1990

Microsoft Word - MOL-CEN.ct46-ln-1990 Prostorski akti za območje Mestne občine Ljubljana OPOMBA 1: z dnem uveljavitve Odloka o lokacijskem načrtu za območje Njegoševe ceste v Ljubljani (Uradni list RS, št. 79/06, 96/06) so prenehala veljati

Prikaži več

1. JAVNA RAZPRAVA

1. JAVNA RAZPRAVA I V OKVIRU IZDELAVE CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE MESTNE OBČINE KOPER Januar, 2017 1. PEŠAČENJE: Spodbujanje hoje kot pomembnega potovalnega načina. Izboljšanje infrastrukture za pešce. 1A Širitev in izgradnja

Prikaži več

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z naravo in hkrati hiter dostop do vse pomembne infrastrukture. NOVE HIŠE 2. FAZE ŽE V PRODAJI!, Medvode je

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 7135 IZPOLNI DAVČNI ORGAN Zaporedna številka NAPOVED ZA ODMERO DAVKA NA PROMET NEPREMIČNI

Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / / Stran 7135 IZPOLNI DAVČNI ORGAN Zaporedna številka NAPOVED ZA ODMERO DAVKA NA PROMET NEPREMIČNI Uradni list Republike Slovenije Št. 44 / 29. 6. 2018 / Stran 7135 IZPOLNI DAVČNI ORGAN Zaporedna številka NAPOVED ZA ODMERO DAVKA NA PROMET NEPREMIČNIN V osnovni obrazec napovedi vpišite podatke o pogodbenih

Prikaži več

POZIV

POZIV Kaj je projekt 2 (2 stopinji)? Projekt 2 naslavlja ključne okoljske izzive sodobnih mest, med katerimi so pregrevanje mestnih središč, onesnažen zrak, velike količine padavinskih voda in vse manjša biotska

Prikaži več

Občina BREZOVICA IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OPPN za Trgovski center za enoto urejanja prostora BR-27 - vzhodni del 1

Občina BREZOVICA IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OPPN za Trgovski center za enoto urejanja prostora BR-27 - vzhodni del 1 Občina BREZOVICA IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO OPPN za Trgovski center za enoto urejanja prostora BR-27 - vzhodni del 1 Izdelal: URBANIA D.O.O. Koseška cesta 8 1000 Ljubljana Vodja projekta: Peter Lovšin, spec.arh.urb.,

Prikaži več

OPPN Centralne dejavnosti Brod- zahodni del. LEGENDA S SSs SSv SBv SKs Z ZS ZK ZD K1 K2 SKg SP C CU Gospodarski objekti P PC PO G G V Varovalni gozdov

OPPN Centralne dejavnosti Brod- zahodni del. LEGENDA S SSs SSv SBv SKs Z ZS ZK ZD K1 K2 SKg SP C CU Gospodarski objekti P PC PO G G V Varovalni gozdov OPPN Centralne dejavnosti Brod- zahodni del. LEGENDA S SSs SSv SBv SKs Z ZS ZK ZD K1 K2 SKg SP C CU Gospodarski objekti P PC PO G G V Varovalni gozdovi CDo CDi T VC VI Celinske vode Vodna infrastruktura

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik 3 seje OOPKI_ docx

Microsoft Word - Zapisnik 3 seje OOPKI_ docx Datum: 13. 6. 2019 OBČINA TREBNJE OBČINSKI SVET ODBOR ZA OKOLJE, PROSTOR IN INFRASTRUKTURO www.trebnje.si E: obcina.trebnje@trebnje.si Goliev trg 5, 8210 TREBNJE T: 07 348 11 00 ZAPISNIK 3. seje Odbora

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Praznik - URE dobra praksa - Bistra 2.PPT

Microsoft PowerPoint - Praznik - URE dobra praksa - Bistra 2.PPT Zmanjševanje porabe energije v ah Dobra gradbena praksa mag. Miha Praznik, univ.dipl.inž.str. Gradbeni inštitut ZRMK d.o.o. Bistra, maj 6 Vsebina prispevka Dobra praksa na področju zagotavljanja URE v

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

(Microsoft Word - 4. to\350ka_Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o OPN - druga obravnava)

(Microsoft Word - 4. to\350ka_Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o OPN - druga obravnava) Gradivo k točki 4 Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Pivka št. 1 druga obravnava Gradivo pripravila: Tadeja Zadelj 4-1 OBČINA PIVKA Župan Kolodvorska cesta 5,

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MESTNO KOLESARSKO OMREŽJE Vsebina 1. Mestno kolesarsko omrežje VZHOD 2. Mestno kolesarsko omrežje CENTER 3. Mestno kolesarsko omrežje ZAHOD Skupna vrednost projekta: 4.295.153 EUR Projektiranje: Andrejc,

Prikaži več

MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPANJA Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana , MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNI SVET Šifra: / D

MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPANJA Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana , MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNI SVET Šifra: / D MESTNA OBČINA LJUBLJANA ŽUPANJA Mestni trg 1, p.p. 25, 1001 Ljubljana 306-10-10, 306-12-14 MESTNA OBČINA LJUBLJANA MESTNI SVET Šifra: 4780-20/2006-2 Datum: ZADEVA: Predlog za obravnavo na seji Mestnega

Prikaži več

premoženjske - brez op

premoženjske - brez op RAVNANJE Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM - RAZPOLAGANJE IN PRIDOBIVANJE NEPREMIČNIN- PREDLAGATELJ: Darko Zevnik, župan Občine Metlika PRIPRAVILA: Jasna Brus Rožman PREDMET: Nepremičnine A.) - parc. št. 2766/6

Prikaži več

IZVEDBENI NAČRT - TUS MOSG

IZVEDBENI NAČRT - TUS MOSG MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC IZVEDBENI NAČRT Trajnostna urbana strategija mesta Slovenj Gradec TUS MOSG 2015 2030 Datum: 29. 2. 2016 Faza: Naročnik: Občinski svet, odbori Mestna občina Slovenj Gradec Kazalo

Prikaži več

ELABORAT PROGRAMA OPREMLJANJA ZA OPPN SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ZAZIDALNEGA NAČRTA LEVEC DOKUMENT ZA OBRAVNAVO LJUBLJANA,

ELABORAT PROGRAMA OPREMLJANJA ZA OPPN SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ZAZIDALNEGA NAČRTA LEVEC DOKUMENT ZA OBRAVNAVO LJUBLJANA, ELABORAT PROGRAMA OPREMLJANJA ZA OPPN SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ZAZIDALNEGA NAČRTA LEVEC DOKUMENT ZA OBRAVNAVO LJUBLJANA, 06. 06. 2019 Naročnik: OBČINA ŽALEC Ulica Savinjske čete 5 3310 Žalec Odgovorni predstavnik

Prikaži več

Microsoft Word - Povezovalni_kanal_VG_IG_K-3_2011_PZI.doc

Microsoft Word - Povezovalni_kanal_VG_IG_K-3_2011_PZI.doc .1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: OBČINA IVANČNA GORICA Sokolska ulica 8, 1295 Ivančna Gorica OBJEKT: POVEZOVALNI KANAL VIŠNJA GORA IVANČNA GORICA VRSTA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE: PZI ZA GRADNJO:

Prikaži več

U R A D N I O B Č I N E ŠTEVILKA 04/2004 leto X Šoštanj Š O Š T A N J OBČINA ŠOŠTANJ ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Občine Šoštanj (Ura

U R A D N I O B Č I N E ŠTEVILKA 04/2004 leto X Šoštanj Š O Š T A N J OBČINA ŠOŠTANJ ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Občine Šoštanj (Ura U R A D N I O B Č I N E ŠTEVILKA 04/2004 leto X Šoštanj 28.04.2004 Š O Š T A N J OBČINA ŠOŠTANJ ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Občine Šoštanj (Uradni list Občine Šoštanj, št. 10/00) Odrejam Objavo

Prikaži več

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov)

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov) NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2010-2013 04 SKUPNE ADMINISTRATIVNE SLUŽBE IN SPLOŠNE JAVNE STORITVE 1.351.130 308.700 310.000 310.000 0 0 0403 Druge skupne administrativne službe 1.351.130 308.700 310.000 310.000

Prikaži več

D o p o l n j e n o s n u t e k

D o p o l n j e n     o s n u t e k - 1 -W:\Seje občinskega sveta\16. seja - 11. 4. 2012\4- DOPOLNJEN Na podlagi prvega in tretjega odstavka 39. člena novele Zakona o kmetijskih zemljiščih (ZKZ- C, Uradni list RS, št. 43/2011), Odločbe št.

Prikaži več

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME)

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME) Naročnik KNJIŽNICA JOŽETA UDOVIČA CERKNICA Partizanska cesta 22 1380 Cerknica Investitor OBČINA CERKNICA Cesta 4. maja 53 1380 Cerknica Objekt ŠIRITEV PROSTORSKIH KAPACITET KNJIŽNICE JOŽETA UDOVIČA CERKNICA

Prikaži več

Uradni list RS – 138/2006, Uredbeni del

Uradni list RS – 138/2006, Uredbeni del Priloga NAPOVED ZA ODMERO DAVKA NA PROMET NEPREMIČNIN SPLOŠNI OBRAZEC. Prodajalec ŠIFRANT VRSTA POGODBENIH STRANK (prodajalec, kupec)* 0 fizi ne osebe 0 samostojni podjetniki posamezniki in druge fizi

Prikaži več

PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve

PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve PRISTOJNOST: PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: OBČINSKI SVET OBČINE KRANJSKA GORA ŽUPAN OBČINE KRANJSKA GORA Služba za splošne in premoženjsko pravne zadeve 1. (prve) SPREMEMBE IN DOPOLNITVE NAČRTA RAVNANJA Z

Prikaži več

SID OLN za obrtno cono Ormož

SID OLN za obrtno cono Ormož Izhodišča za pripravo SID ZN za individualno stanovanjsko 219 IZHODIŠČA ZA PRIPRAVO SPREMEMB IN DOPOLNITEV ODLOKA O ZAZIDALNEM NAČRTU ZA INDIVIDUALNO STANOVANJSKO GRADNJO "KUGL" SLOVENSKA BISTRICA Naročnik/pobudnik

Prikaži več

V

V 3. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2015 PREDLOG OKVIRNEGA INFORAMTIVNEGA PROGRAMA DELA OBČINSKEGA SVETA OBČINE LENDAVA V LETU 2015 GRADIVO PRIPRAVIL: mag. Anton BALAŽEK, Župan Polgármester PREDLAGATELJ:

Prikaži več

DOPOLNJEN OSNUTEK na podlagi mnenj NUP Na podlagi 52. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 ZVO-1B, 108/09, 80/10 Z

DOPOLNJEN OSNUTEK na podlagi mnenj NUP Na podlagi 52. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 ZVO-1B, 108/09, 80/10 Z DOPOLNJEN OSNUTEK na podlagi mnenj NUP Na podlagi 52. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 ZVO-1B, 108/09, 80/10 ZUPUDPP, 43/11 ZKZ-C, 57/12, 57/12 ZUPUDPP-A, 109/12,

Prikaži več

OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO, tu Številka: /2017 (617) Datum: Zadeva: Namen: OBČINSKI PODROBNI PROSTORSKI NAČRT ZA STAN

OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO, tu Številka: /2017 (617) Datum: Zadeva: Namen: OBČINSKI PODROBNI PROSTORSKI NAČRT ZA STAN OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO, tu Številka: 350-11/2017 (617) Datum: 30. 3. 2018 Zadeva: Namen: OBČINSKI PODROBNI PROSTORSKI NAČRT ZA STANOVANJSKI OBJEKT NA JAKČEVI V NOVEM MESTU 1. obravnava

Prikaži več

I. obravnava občinskega sveta NAROČNIK Občina Jezersko Zgornje Jezersko 65 I 4206 Zgornje Jezersko Projekt št PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJ

I. obravnava občinskega sveta NAROČNIK Občina Jezersko Zgornje Jezersko 65 I 4206 Zgornje Jezersko Projekt št PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJ I. obravnava občinskega sveta NAROČNIK Občina Jezersko Zgornje Jezersko 65 I 4206 Zgornje Jezersko Projekt št. 1307 PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ ZA OBMOČJE OBČINE JEZERSKO besedilni del IZVAJALEC

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo 1 obsega: Odlok o lokacijskem načrtu za ožje mestno središče mesta Murska Sobota - Uradni list RS, št. 32/2006 z dne 28.

Neuradno prečiščeno besedilo 1 obsega: Odlok o lokacijskem načrtu za ožje mestno središče mesta Murska Sobota - Uradni list RS, št. 32/2006 z dne 28. Neuradno prečiščeno besedilo 1 obsega: Odlok o lokacijskem načrtu za ožje mestno središče mesta Murska Sobota - Uradni list RS, št. 32/2006 z dne 28. 3. 2006 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka

Prikaži več

Številka:

Številka: OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO Številka: 47810-3/2017-36 (625) Datum: 23. 1. 2018 ZADEVA: NAMEN: PRAVNA PODLAGA: POROČEVALCA: OBRAZLOŽITEV: PREDLOG SKLEPA: Ukinitev statusa javnega dobra na nepremičninah:

Prikaži več

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta)

PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (naselje, ulica in hišna številka) (poštna številka in pošta) PODATKI O VLOŽNIKU prostor za potrditev prejema (ime in priimek oz. naziv pravne osebe) (poštna številka in pošta) (telefon) (elektronska pošta) IZPOLNI OBČINA NAPOVED PODATKOV ZA ODMERO NADOMESTILA ZA

Prikaži več

ŽUPAN Številka: 032-3/ Datum: OBČINSKI SVET OBČINE MEDVODE ZADEVA: Predlog za uvrstitev na dnevni red seje Občinskega sveta Občine Med

ŽUPAN Številka: 032-3/ Datum: OBČINSKI SVET OBČINE MEDVODE ZADEVA: Predlog za uvrstitev na dnevni red seje Občinskega sveta Občine Med ŽUPAN Številka: 032-3/2018-11 Datum: 1.6.2018 OBČINSKI SVET OBČINE MEDVODE ZADEVA: Predlog za uvrstitev na dnevni red seje Občinskega sveta Občine Medvode NASLOV: Osnutek Odloka o določitvi stroškov lokacijske

Prikaži več

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU Masarykova cesta 16 1000 Ljubljana Slovenija e-naslov: gp.mizs@gov.si Številka: 478-922018 6 Ljubljana, 4. 10. 2018 GERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE Gp.gs@gov.si ZADEVA: Uvrstitev novega projekta

Prikaži več

Microsoft Word - Priloga_2_PIP_podrobnejsi_27_6_13.doc

Microsoft Word - Priloga_2_PIP_podrobnejsi_27_6_13.doc Faza: predlog za pridobitev mnenj, maj 2013 Priloga 2: Podrobnejši PIP za posamezna območja EUP in PIP na območjih predvidenih OPPN Ime naselja Oznaka EUP Način urejanja Namenska raba prostora / PIP (priloga

Prikaži več

Občina Velike Lašče Levstikov trg Velike Lašče PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje»oppn VP 25/1 Ločica - del«velike Lašče, septemb

Občina Velike Lašče Levstikov trg Velike Lašče PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje»oppn VP 25/1 Ločica - del«velike Lašče, septemb Občina Velike Lašče Levstikov trg 1 1315 Velike Lašče PROGRAM OPREMLJANJA STAVBNIH ZEMLJIŠČ za območje»oppn VP 25/1 Ločica - del«velike Lašče, september 2016 2 Projekt: Izdelava programa opremljanja stavbnih

Prikaži več

ZAPISNIK

ZAPISNIK LETNI NAČRT RAVNANJA Z NEPREMIČNIM PREMOŽENJEM ZA LETO 2018 1. Občinski svet Občine Bled sprejme letni načrt pridobivanja nepremičnega premoženja Občine Bled za leto 2018. 2. Občinski svet Občine Bled

Prikaži več

Microsoft Word - Odlok o PUP Cerklje na Gorenjskem ZA OBJAVO doc

Microsoft Word - Odlok o PUP Cerklje na Gorenjskem ZA OBJAVO doc Na podlagi 27., 31., 33., 175. in 190. člena Zakona o urejanju prostora ZUreP-1 (Ur.l. RS št. 110/02, 8/03-popravek), 7. in 13. člena Statuta Občine Cerklje na Gorenjskem (Uradni vestnik Občine Cerklje

Prikaži več

Številka: /2017 (610) Datum: OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO Zadeva: DOPOLNJENI OSNUTEK ODLOKA O OBČINSKEM PODROBNEM PROSTORS

Številka: /2017 (610) Datum: OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO Zadeva: DOPOLNJENI OSNUTEK ODLOKA O OBČINSKEM PODROBNEM PROSTORS Številka: 350-20/2017 (610) Datum: 17. 6. 2019 OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO Zadeva: DOPOLNJENI OSNUTEK ODLOKA O OBČINSKEM PODROBNEM PROSTORSKEM NAČRTU ZA OBVOZNICO ŠMIHEL Namen: 1. obravnava

Prikaži več

Program dela NO za leto 2009

Program dela NO za leto 2009 Na podlagi 41. člena statuta občine Mirna Peč ter 12. in 13. člena Poslovnika nadzornega odbora občine Mirna Peč, je Nadzorni odbor občine Mirna Peč na svoji 9. seji, dne 15.12.2008 in 3. korespondenčni

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV

OBRAZLOŽITEV PRIPRAVLJALEC PROSTORSKEGA AKTA Občina Bovec Trg golobarskih žrtev 8, 5230 Bovec ŽUPAN Valter Mlekuž PREDSTAVNICA NAROČNIKA Katarina Barbara Ostan PROSTORSKI AKT, DELI AKTA Druge spremembe in dopolnitve

Prikaži več

Številka: 271-2/2015 Datum: SPLOŠNA BOLNIŠNICA DR. FRANCA DERGANCA NOVA GORICA mag. Robert BIZJAK Padlih borcev 13a 5290 Šempeter pri Goric

Številka: 271-2/2015 Datum: SPLOŠNA BOLNIŠNICA DR. FRANCA DERGANCA NOVA GORICA mag. Robert BIZJAK Padlih borcev 13a 5290 Šempeter pri Goric Številka: 271-2/2015 Datum: 19.08.2015 SPLOŠNA BOLNIŠNICA DR. FRANCA DERGANCA NOVA GORICA mag. Robert BIZJAK Padlih borcev 13a 5290 Šempeter pri Gorici Podračun: 01100-6030279058 Telefon: 05 33 01452 Fa

Prikaži več