ZADEVA: LETNO POROČILO DRUŽBE VELIKA PLANINA D.O.O. za leto Dušan Bombač direktor družbe Velika planina d.o.o.

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "ZADEVA: LETNO POROČILO DRUŽBE VELIKA PLANINA D.O.O. za leto Dušan Bombač direktor družbe Velika planina d.o.o."

Transkripcija

1 OBČINA KAMNIK ŽUPAN Glavni trg KAMNIK Številka: /2013-3/1 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KAMNIK ZADEVA: LETNO POROČILO DRUŽBE VELIKA PLANINA D.O.O. za leto 2012 PREDLAGATELJ: POROČEVALEC: Marjan Šarec, župan Občine Kamnik Dušan Bombač direktor družbe Velika planina d.o.o. PRAVNA OSNOVA: 14. člen Statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 101/08, 45/10 in 34/12) NAMEN: Obravnava in seznanitev PREDLOG SKLEPA: Občinski svet Občine Kamnik se seznani z Letnim poročilom družbe Velika planina d.o.o. za leto 201 O b r a z l o ž i t e v V skladu s 14. členom Statuta Občine Kamnik se Občinski svet seznani in obravnava letno poročilo o poslovanju gospodarske družbe Velika planina d.o.o. katere lastnica in ustanoviteljica je Občina Kamnik. Občina Kamnik kot lastnica ocenjuje, da je bilo poslovanje družbe v letu 2012 ob danih gospodarskih razmerah ter v primerjavi s preteklimi leti uspešno, zagotovo pa bo potrebno v prihodnje nameniti posebno pozornost povečevanju prihodkov (večje število prepeljanih potnikov, dodatni programi ) ter še dodatni racionalizaciji stroškov. Zastavljena strategija družbe, se je v lanskem letu izkazala za pravilno, saj se je število prepeljanih potnikov v primerjavi s preteklimi leti povečalo za dobrih 20 %, povečali so se tudi prihodki od poslovanja (25 % v primerjavi s preteklim letom). Vlaganja v gostinstvo so poslovno upravičena saj se je obseg prihodkov iz te dejavnosti povečal za dobrih 50 % v primerjavi s preteklim letom.

2 Povzetek poslovanja družbe Velika planina d.o.o. v letu 2012: Realizacija 2010 Realizacija 2011 Realizacija 2012 ind ind /1 3/2 Število prepeljanih potnikov ,2 123,9 Prihodki od poslovanja ,9 125,0 Poslovni odhodki (stroški amortizacije in odpisov niso vključeni) ,9 124,5 stroški amortizacije in odpisi ,4 113,5 Poslovni izid iz poslovanja ,5 97,4 Poslovni izid ,2 94,5 V letu 2012 je Občina Kamnik dokapitalizirala družbo Velika planina d.o.o. v višini Sredstva dokapitalizacije so bila namenjena za poplačilo pogodbenih obveznosti za zamenjavo pogonskega sistema nihalne žičnice na Veliko planino oziroma sanacijo strojnice nihalne žičnice Velika planina. V skladu s pogodbo so bila a izvedena po terminskem planu v decembru 2011, plačilo zadnjih dveh situacij pa je zapadlo v letu 201 V nadaljevanju je prikazano letno poročilo družbe za leto 2012, ki ga skupščina družbe še ni obravnavala. Računovodsko poročilo družbe za leto 2012 ni revidirano. Marjan Šarec ŽUPAN Priloga: Letno poročilo družbe Velika planina d.o.o. za leto 2012

3 LETNO POROČILO DRUŽBE VELIKA PLANINA D.O.O. ZA LETO 2012 Kamniška Bistrica, marec 2013 Dušan Bombač Direktor

4 UVOD Družba Velika planina je tudi v l poslovala stabilno in poslovno leto zaključila z boljšimi rezultati, kot v prejšnjih letih. Po letu 2000 je bilo leto 2012 v poslovnem smislu eno najboljših, doseženi rezultati v poletni sezoni pa so med najboljšimi doslej. Družba sledi razvojni strategiji, ki je bila zastavljena l.2010 ob takratni zamenjavi vodstva in reorganizaciji poslovanja. Turizem je gospodarska panoga, ki globalno beleži precejšnjo rast poslovanja, podobni trendi veljajo tudi za naše državno gospodarstvo. Obseg rasti poslovanja družbe Velika planina je približno takšen, kot velja za celotno turistično panogo v svetu. Dejstvo pa je, da dejavnost gorskih turističnih centrov pri nas v večini ne dosega najboljših rezultatov in le redki centri lahko sledijo razvoju. Razlog je povečini visoka cena novih žičniških naprav ter njihovo drago vzdrževanje, po drugi strani pa pomanjkanje namestitvenih kapacitet onemogoča ponudbo v teh centrih v obdobjih t.i. mrtve sezone. Poleg tega je zaradi šibke gostinske in namestitvene infrastrukture ponudba močno odvisna od vremena. Družba Velika planina se sooča ravno s temi problemi. Na eni strani se povečuje zanimanje potrošnikov za tako obliko turizma, kot jo družba nudi, na drugi strani pa so izjemno visoki stroški vzdrževanja zastarelih naprav in posledično pomanjkanje razvojnih sredstev. Žičniške naprave, s katerimi družba upravlja dejavnost prevozov so zastarele, prav takšni so objekti za gostinsko dejavnost ter namestitev. Z obratovanjem žičniških naprav vseh 365 dni v letu družba skrbi za prepoznavnost in zanesljivost storitev. Ravno tako sta vse dni odprta tudi okrepčevalnica Zeleni rob in Bar pri Žičnici. S poudarjanjem naravne in etnološke dediščine pa zapolnjujemo tisto tržno nišo, ki jo konkurenčni ponudniki nimajo. S pastirsko vasjo in arhitekturnim biserom Kopačevega počitniškega naselja, je Velika planina posebna v celotnem slovenskem prostoru. Naloga družbe Velika planina d.o.o. je ohranjanje zavesti o enkratnosti in občutljivosti okolja, kamor vodimo naše obiskovalce, s svojo ponudbo poskušamo temu okolju dodati le kvaliteto. V kratkoročnem obdobju mora družba poiskati rešitve za naprave v Tihi dolini, na drugi strani pa soovati pri razvoju turizma v dolini Kamniške Bistrice, najti rešitev za Hotel Šimnovec in s tem tudi vodo na zgornji postaji, poglaviten problem za obratovanje pa je sedežnica od zgornje postaje do Zelenega roba. V letu 2013 mora družba sprejeti odločitev glede povsem zastarele dvosedežnice. V letu 2012 je družba nadaljevala z urejanjem lastninske strukture. Objekti, ki so bili dani v najem so v tem letu prešli pod okrilje družbe, urejajo pa se tudi sporna lastninska razmerja na spodnji postaji nihalke.

5 1 PREDSTAVITEV DRUŽBE Naziv: VELIKA PLANINA, zaklad narave, podjetje za žičničarstvo, gostinstvo, turizem in rekreacijo d.o.o., oziroma Velika planina d.o.o. Naslov: Kamniška Bistrica 2, 1242 Stahovica Matična številka: Davčna številka: SI Šifra dejavnosti: TRR: SI Družba je v 100 % lasti Občine Kamnik. Direktor družbe je Dušan Bombač. Nadzorni svet družbe sestavljajo Tomaž Besek, Cirila Mali in Kristina Cimprič. Skupščino družbe pa sestavljajo člani občinskega sveta Občine Kamnik Rudi Veršnik, Zvonimir Kolenik in Karla Urh. Družba je po merilih Zakona o gospodarskih družbah majhna gospodarska družba z omejeno odgovornostjo. Podjetje se ukvarja s prevozi z žičniškimi napravami, z dejavnostjo smučišč, je ponudnik gostinskih in turističnih storitev, ter upravlja s prostori in površinami na Veliki planini in na spodnji postaji nihalke, v Kamniški Bistrici. Osnovna dejavnost družbe so storitve javnega prevoza. Že ob ustanovitvi družbe leta 1964 je le-ta opravljala tudi gostinske in turistične dejavnosti, ter storitve povezane z izgradnjo in vzdrževanjem infrastrukture na Veliki planini. Te dejavnosti so pomembno vplivale na poslovni izid družbe. Kasneje se je izvajanje te dejavnosti krčilo. Danes se gostinsko turistični opravlja v na novo odkupljenem gostišču Zeleni rob, gostinska lokala na zgornji postaji in spodnji postaji nihalke pa sta dana v najem. 2 POSLOVANJE V LETU 2012 V nadaljevanju sledi predstavitev dejavnosti prevoza in gostinstva, ter posodobitve v letu 201 Dejavnost prevozov V letu 2012 se je z nihalko na Veliko planino pripeljalo potnikov. Izkupiček iz naslova žičničarske dejavnosti za l znaša ,06. Večino prevozov je bilo opravljenih v poletni sezoni. Le-ta predstavlja v skupnem obsegu poslovanja skoraj 80%. Zimske sezone v l.2012 praktično ni bilo. V prvih mesecih leta je izredno slabo vreme vplivalo na zelo slab obisk, pomanjkanje snega pa je razlog, da do zimskih počitnic v letu 2012 ni bila prodana niti ena smučarska vozovnica. Prava sezona se je tako začela šele v drugi polovici junija.

6 Naprave so v l obratovale po urniku, daljših zaustavitev ni bilo. Nihalka nekaj dni v letu običajno ne obratuje zaradi rednih vzdrževalnih pregledov. Močan severni veter v začetku leta 2012 je zaustavil obratovanje nihalke za nekaj dni, sicer pa je zagotovljen prevoz na planino 365 dni v letu. Nujna vzdrževalna a na napravah so izvedena v terminih, ko je obisk najmanjši, tako da je izpad dohodka zaradi omenjenega razloga minimalen. Urnik obratovanja naprav je optimiziran in je prilagojen zimski in letni sezoni. Nihalka izven sezone obratuje vsak dan med 8.00 in 16.00, v času sezone med 8.00 in 18.00, med vikendi v sezoni pa med 8.00 in 20.00, v času nočnega sankanja celo do 200. Sedežnica v mrtvi sezoni med tednom ne obratuje, s tem se znižajo stroški obratovanja in vzdrževanja. V času, ko sedežnica ne obratuje obiskovalcem omogočamo prevoz z ostalimi prevoznimi sredstvi, storitve pa zaračunavamo po veljavnem ceniku. Cene vozovnic so v letu 2012 ostale enake, kot v minulih sezonah. Povečevanje obiska dokazuje, da so cene sprejemljive. Povečala se je prodaja družinskih vozovnic, ki si nekoliko cenejše in predstavljajo ponudbe, ki Veliko planino predstavlja kot družinam prijazno turistično destinacijo. V letu 2012 smo uvedli poletno sezonsko vozovnico. Le ta je namenjena predvsem športnikom v poletni sezoni: kolesarjem, padalcem z jadralnimi padali, pohodnikom, S subvencioniranimi vozovnicami za kamniške otroke od 6 do 15 leta povečujemo obisk domačinov, ter s tem spodbujamo zavest o lepoti in dragocenosti planine pri najmlajših. Različne oblike novih kombiniranih vozovnic bodo možne z uvedbo novega sistema za evidenco oz. kontrolo vozovnic Skidate. Sistem, ki je v uporabi sedaj je zastarel. Z novimi napravami bi lahko uvedli prodajo kombiniranih vozovnic, vozovnic s časovnimi omejitvami, popusti glede na večje število obiskovalcev, točkovne vozovnice, Tak način prodaje je danes v svetu že standard. Gostinstvo Gostinska dejavnost je v l ustvarila ,77 prihodkov, kar je za 47% več kot v l. 201 V dejavnosti gostinstva so 4 redno zaposleni, poleg tega pa je honorarno, ter preko študentskega servisa zaposlenih še do 10 uslužbencev. Gostinsko ponudbo družba opravlja v treh obratih: Okrepčevalnica Zeleni rob, Okrepčevalnica Skodla, ter bar pri Žičnici na spodnji postaji nihalke. Družba je imela poleti v najemu še gostinski lokal na kamniškem bazenu. Gostinsko ponudbo je družba predstavila tudi na stojnici na Dnevih narodnih noš v Kamniku. Gostišče Zeleni rob in bar pri Žičnici sta odprta vse dni v letu. To sicer predstavlja velik strošek, družbi pa zagotavlja veliko prepoznavnost, kvaliteto storitev in predvsem oblikuje celovito in zanesljivo ponudbo družbe kot turističnega centra, prispeva pa k prepoznavnosti Kamniške Bistrice in Velike planine.

7 Zeleni rob Družba Velika planina odplačuje obroke kupnine, kot je določeno v pogodbi. V letu 2012 je tako poplačala 12 obrokov po Za dokončno poplačilo družbi ostaja še , ter plačilo zamudnih obresti za l.201 Večjih prenovitvenih na objektu v letu 2012 nismo opravili, še vedno pa poteka prenova vrta, kjer je družba v l.2012 postavila nekaj novih klopi in miz, dokončno pa je bila urejena informacijska točka Alpski vrt. Okrepčevalnica sicer posluje dobro, še posebej v poletni sezoni ustvarja dobre poslovne učinke. V letu 2012 je družba organizirala nekaj odmevnih dogodkov, rekordno prodajo pa beleži 15. avgusta, ko je dnevni promet presegel Velik strošek v okrepčevalnici predstavlja najem wc-jev, v l pa bo potrebno zgraditi nove sanitarije in greznico. Okrepčevalnica Skodla Družba Velika planina je v letu 2012 prekinila pogodbo z najemnikom družbe Mupp d.o.o. ter prevzela gostinsko dejavnost še na tej točki. Družba Muppd.o.o. je investirala v opremo in objekt, zato je bil sklenjen dogovor o odkupu. Uradna cenitev je presegla Upoštevajoč amortizacijo in pa predčasno odpoved pogodbe pa je bil sklenjen dogovor o poplačilih v vrednosti Družba Velika planina je z opravljanjem gostinske dejavnosti v Skodli začela v avgustu 201 Lokal je še posebno obiskan in priročen v zimski sezoni, ko predstavlja ogrevano čakalnico za potnike nihalke ter zatočišče v slabem vremenu. Poslovni rezultati so glede na to, da Velika planina d.o.o. z lokalom upravlja šele od konca julija 2012, dobri in v okviru pričakovanega. Bar pri žičnici V aprilu l je družba prekinila najemno pogodbo Zavodom mladinski inkubator in prevzela gostinski obrat Bar pri žičnici, ki je sicer kot objekt v lasti Velike planine. Prostor je ob enem tudi čakalnica za potnike nihalke, v njem so toaletni prostori, blagajno je bila tudi preseljena v lokal. Prednost upravljanja z lokalom je poleg opravljanja gostinske dejavnosti ta, da v lokalu streže naše osebje, ki je informirano in daje informacije potnikom, ter prodaja vozovnice, skrbi za urejenost spodnje postaje in okolice. Pogoj za prekinitev najemne pogodbe z družbo Zavod mladinski inkubator je bil, da družba Velika planina uredi zunanji šank. Družba Velika planina je s podizvajalci zgradila nov objekt, vrednost je bila Zavod mladinski inkubator ostaja najemnik kampa oz. prostora za avtodome, v upravljanju pa ima tudi gostinskega vrta, kjer je urejen prostor za piknike. Okrepčevalnica na Bazenu Družba Velika planina je v poletni sezoni opravljala gostinsko dejavnost pri bazenu v Kamniku. V treh mesecih je bilo ustvarjenega ca prometa. Zaradi dobrih poslovnih učinkov je družba Velika planina d.o.o. najemno pogodbo podaljšala za nadaljnja 3 leta. Del

8 najemnine bo poplačan z vzdrževalnimi in investicijskimi vlaganji v objekt. Skupaj s športnimi društvi, ki ujejo na bazenu je bilo izvedenih nekaj prireditev, ki so bile dobro obiskane (Dan vaterpolistov, Dan plavalcev, ). 3 STANJE TEHNIKE IN SPREMEMBE V LETU 2012 Nihalka Nihalka je prva od naprav, ki je no že prenovljena in pregledana po novem Pravilniku o izrednih pregledih žičniških naprav, ki je v polni veljavi od l. 201 Novi pravilnik določa izjemno zahtevne preglede naprav, starejših od 15 let. Pri pregledu dinamično obremenjenih sklopov je bilo ugotovljeno, da naprava ustreza predpisom in kot taka, lahko uje še vrsto let. Pogon naprave, ki je bil zamenjan v l uje brezhibno. V letu 2012 na napravi ni bilo nobene okvare ali zaustavitve. Opravljen je bil že prvi večji servis na 3000 ovnih ur obratovanja, ki ga po pogodbi izvaja proizvajalec, ter dva manjša servisa in nastavitve na prvih 400 ur obratovanja. V maju 2012 je bila družba Velika planina izbrana na razpisu LAS s projektom prenova spodnje postaje nihalke. Žal pa se a do konca leta niso začela, saj družba čaka na soglasje Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Sedežnica Na sedežnici Šimnovec je po novem Pravilniku o izrednih pregledih na žičniških napravah zaradi starosti potrebno opraviti tehnične preglede dinamično obremenjenih in nosilnih elementov. Prvi pregleda je bil opravljen v jeseni 201 Pregledani so bili vsi sedeži in prižeme. Od 172 sedežev jih je le 140 zadostilo ustreznim pogojem. Sedežnica zato obratuje pred spremenjenimi pogoji, opravljen in izan je bil nov izračun nosilnosti. Pregled je le celotnega tehničnega pregleda. V letu 2013 bo potrebno pregledati vse nosilne elemente (stebre, osi, rame, ). Ta pregled bo družbo stal vsaj , ni pa mogoče vnaprej napovedati ali bo naprava ustrezala pogojem in bo v bodoče sploh še lahko obratovala. Družba mora v prihodnjem letu najti način financiranja nove naprave, obnova obstoječe naprave ni racionalna in predvsem ne prinaša dolgoročne rešitve. Vlečnice V zimski sezoni bodo predvideno obratovale le vlečnice Jurček in Zeleni rob. Vlečnica Jurček ima obratovalno dovoljenje le še za to sezono. Spomladi 2013 družba Velika planina načrtuje izgradnjo nove naprave na obstoječi trasi in obstoječem smučišču. Tudi

9 vlečnica Zeleni rob ima dovoljenje le še za to sezono. Na vlečnicah so bila v letu 2012 opravljena redna vzdrževalna a in prvi pregleda po Pravilniku o žičniških napravah. Vlečnice v Tihi dolini so zastarele. Njihova prenova je povsem neracionalna in tudi obratovanje smučišč v Tihi dolini je v tem trenutku poslovno nesprejemljivo. Družba še vedno odplačuje posojilo, ki ga je od Eko- Sklada pridobilo prejšnje vodstvo, sredstva pa naj bi bila namenjena prenovi naprave Tiha 1 in elektrifikaciji Tihe doline. Naprave Tiha 1 nima obratovalnega dovoljenja, ki ga določa novi pravilnik o žičniških pregledih. Prenova zastarele naprave je neracionalna in brez smisla, glede na to, da sta napravi v Tihi dolini, Vlečnici Tiha 8 in Tiha 2, prav tako, povsem zastareli in potrebni zamenjave. Tudi objekti ob vlečnicah so dotrajani in potrebni prenove, vsaj strehe. Stanje vozila V letu 2012 je družba Velika planina d.o.o. za potrebe prevozov v zimskem času na licitaciji od RTV Slovenije odkupila rabljen gosenični transporter. Vozilo je RTV uporabljalo le za prevoz dveh oseb in orodja na Nanos in Uršljo goro v zimskem času. Ravno zato je gosenični transporter kljub starosti, še povsem ohranjen in bo v uporabi za prevoz tovora v zimskem času. Tak način prevoza je bolj udoben in predvsem bolj varen od prevozov z motornimi sanmi. Cena vozila je bila le 100. V septembru je družba Velika planina d.o.o. kupila, kot je bilo načrtovano v letnem planu, transportno vozilo za prevoz potnikov-kombi 8+1, renault Master. Vozilo je bilo kupljeno po presoji številnih ponudb in je bilo 5000 cenejše zaradi akcijskega popusta. Vozilo uporabljamo za prevoz potnikov do žičnice in je na razpolago ostalim turističnim ponudnikom v kamniški občini. Predvsem je namenjeno prevozom manjšim skupinam tujih gostov, ki preživijo oddih v Kamniku ali Snoviku in nimajo svojega prevoza do Kamniške Bistrice. Vozilo lahko vozijo vozniki z B-licenco, to pomeni praktično skoraj vsak od naših zaposlenih. Z vozilom načrtujemo prevažati turiste tudi iz ljubljanskih hotelov, letališča Brnik, V jeseni 2012 smo na smučišču Vogel kupili rabljen teptalec Rolba, isti mo, kot ga ima družba Velika planina že v uporabi. Cena je bila le Iz dveh, prej rabljenih teptalcev smo sestavili enega. Tako je, 26 let stari teptalec Rolba praktično obnovljen in uporaben za nadaljnjo uporabo. Nekaj komponent smo obdržali kot rezervne e, ostalo, iztrošeno, pa bo prodano. Predviden izkupiček od teh ov je Družba ima v uporabi še nekaj vozil: terenski vozili Nissan in Puch, teptalec Leitner, sani Articcat in Lynx, štirikolesnik Bombardier, traktor Štore 4*4. Servis oz. vzdrževalna a na novih vozilih opravljamo pri pooblaščenih serviserjih, vzdrževanje starih vozil pa opravijo zaposleni sami. Vsa vozila so potiskana z logotipi Velike planine, kar predstavlja tudi enega od načinov oglaševanja družbe.

10 Naprave za prodajo in evidenco vozovnic, orodje, Sistem za prodajo in evidenco vozovnic je zastarel, zato ga počasi prenavljamo. V letih 2011 in 2012 je bil dokupljen sistem računalniške blagajne, ki predstavlja osnovo za prenovo celotnega sistema. V letu 2012 družba ni imela sredstev za nakup novih naprav za evidenco; t.i. križev, v l pa bo prenova nujna, saj proizvajalec Ski-date ne bo več zagotavljal plastificiranih vozovnic. Nov sistem predvideva prodajo kartonskih vozovnic s črtno kodo v letnem času in key-card vozovnic v zimskem času (smučanje). Tak sistem je cenejši, predvidena bo investicija že zaradi nižje cene vozovnic upravičen v 5-ih letih. V letu 2012 smo od družbe Mobitel na licitaciji odkupili telekomunikacijski stolp, nosilno pedalčno konstrukcijo, ki je locirana na zgornji postaji nihalke. Stolp-anteno smo skupaj s prostorom na zg.postaji oddali dvema ponudnikoma telekomunikacijskih storitev- Mobitelu in Simobilu. V l so že stekli pogovori s tretjim večjim ponudnikom v Sloveniji-Tuš mobilom. Na stolpih je še prostora za nekaj anten. V letu 2012 smo vzpostavili interventno povezavo med zg.postajo nihalke in Zelenim robom. Na tak način poteka tudi prenos podatkov za spletno kamero, ki prenaša živo sliko na več spletnih straneh (Velika planina, Hribi-net). Počitniška koča Košutnik Družba Velika planina je konec leta 2011 dobila v upravljanje kočo Košutnik, ki je sicer v lasti Občine Kamnik. Koča košutnik predstavlja obogateno ponudbo storitev Velike planine, saj smo mnenja, da planini manjka prenočitvenih kapacitet. Povpraševanje po prenočitvenih kapacitetah pa je precejšnje, posebno v poletnih mesecih in v času zimskih počitnic, ter novega leta. Koča ima 8 postelj in je sodobno opremljena. Velika planina d.o.o. občini Kamnik plačuje mesečno najemnino v znesku 100. Koča je najbolj zasedena v poletnih mesecih, ter v času šolskih počitnic. Preskarjeva bajta S Preskarjevo bajto, ki je preurejena v muzej, družba upravlja že nekaj let. Za upravljanje le te družba letno dobi subvencijo Občine Kamnik (000 ). Preskarjev muzej je bil odprt v času od do , vsak dan med 10. in 16. uro. Med vikendi, ko je bilo več obiskovalcev, pa je bil obratovalni čas podaljšan za kako uro. V septembru in v prvi polovici junija smo muzej odprli tudi na željo vnaprej napovedane skupine obiskovalcev. Zavedamo se, da Preskarjeva bajta predstavlja bogato kulturno dediščino, ki je vsekakor zelo zanimiva za obiskovalce Velike planine. Podjetju Velika planina d.o.o. bogati ponudbo, saj obiskovalcem obisk muzeja še dodatno približa pastirsko življenje, pripomočke in orodje, ter trniče, ki veljajo za posebnost planine.

11 Trženje Trženjski proračun družbe Velika planina d.o.o. je precej okrnjen, posledično je tudi manj oglaševanja. V letu 2012 je družba za trženje porabila Pomen pripisujemo urejeni in ažurni spletni strani ter Facebooku, za katerega menimo, da je kot brezplačen oglaševalski medij posebno priljubljen, bran in učinkovit. Komunikacija je interaktivna, trudimo se, da nekajkrat tedensko objavimo novice iz planine, in napovemo prihajajoče aktivnosti. Med Facebook uporabniki se kaže, da je komunikacija, ki je podprta s sliko najbolj zaželena in je odziv največji, zato se trudimo, da objavimo čimveč fotografij. Na spletni strani objavljamo prihajajoče novice, ter poročila o dogodkih. Na spletni strani občine Kamnik prav tako objavljamo prispevke, enako na ter v Kamniškem občanu in ostalih lokalnih časopisih. Velika planina d.o.o. je v soovanju z Zavodom za turizem in šport Občine Kamnik, v juliju 2012 obiskovalce Ljubljanskega letališča od začetka meseca opozarjala nase, kot na turistično destinacijo in mesto Kamnik. Panoramska slika Velike planine, ter številne manjše slike so bile prikazane na devetih svetlobnih površinah znotraj letališča in na zunanjih površinah. Občasno se je v obliki prispevka Velika planina pojavila na Svetu na kanalu A, ter v dnevnem časopisju (Delo, Dnevnik, Novice, ter v Oni). V juliju 2012 smo PR članek objavili tud na odziv bralcev pa je bil dober. V poletni sezoni oglašujemo več, s PR člankom smo se pojavili tudi v Gorenjskem glasu, ter v časopisih na Štajerskem. V letu 2012 je bila Velika planina d.o.o. prisotna na naslednjih sejmih: Narava zdravje, Turizem in prosti čas, kmetijskem sejmu v Gornji Radgoni, na turistični predstavitvi v Beogradu, ter na turističnem sejmu v srbskem Kragujevcu. Glede na to, da bo v letu 2013 Eurobasket ravno v Sloveniji, smo se odločili vstopiti na Srbski trg in se tam predstaviti. Veliko planino pa so na ostale turistične sejme po Evropi ponesli drugi turistični ponudniki, s katerimi vzpostavljamo poslovne odnose. Občasno soujemo tudi kot sponzorji na raznih prireditvah (GHD Lučine-moto dirke, Dnevi narodnih noš, Kam-fest, kvadratlonu, tek na Sv.Primoža, Slovenski planinski muzej, gasilskih veselicah v okoliških vaseh, pustovanje Pri Planinskem orlu, nagrade na tekmovanju harmonikarjev, nagrade tekmovalcem gorsko-kolesarskega vzpona na planino,nagrade pri aktivnostih Bajtarjev, nagrade na Radiu hit, Radiu 1, Radiu Veseljak, ) in raznih spletnih portalih ( Oglašujemo tudi na radiih (Radio hit, Radio ena, Radio ekspres, ). Oglaševanje Velike planine se izvaja tudi preko spletne strani Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, preko spletne strani Slovenske turistične organizacije, preko spletnih strani ostalih turističnih ponudnikov v občini Kamnik, ter preko različnih kolesarskih (Bicikel.com) in smučarskih portalov (Slovenska smučišča), ter na spletnih straneh raznih posrednikov naših storitev (Srce Slovenije, Trektrek, Alpe Jadran, RTA, ).

12 Družba je v letu 2012 s svojim logotipom potiskala vsa svoja vozila, ki so dnevno v uporabi in vidna širšemu krogu ljudi. Kadri Družba ima stalno zaposlenih 11 oseb, v sezoni pa ima še več honorarno zaposlenih. Večina jih a preko študentskega servisa ali preko pogodbe o u. Družba stalno souje z dvema zunanjima soavca, to sta Tadej Petek (preko s.p.-ja), ki opravlja elektro vzdrževanje, ter Andrej Potočnik, ki je zadolžen za tehnično vzdrževanje (zaposlen je kot nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji). Vsi zaposleni imajo ustrezno izobrazbo, predvsem pa so dodatno usposobljeni za o na žičniških napravah. Družba Velika planina d.o.o. redno skrbi za izobraževanje kadrov, izvaja pa tudi interna izobraževanja. Vsako leto imamo usposabljanja iz varstva pri u, reševalne vaje za reševanje potnikov iz naprav, sledimo vsem izobraževanjem, ki so organizirana znotraj gospodarske panoge za opravljanje prevozov z žičniškimi napravami in gostinstva. Bistvenih menjav kadrov v l ni bilo. Zaradi povečanega obsega dejavnosti gostinstva smo zaposlili 2 nova zaposlena. Zaradi predvidenega odhoda enega od zaposlenih v tujino pa je na uvajanju en novi avec (za enkrat honorarno), ki bo do nastopa a pridobil ustrezna znanja in potrdila o ustreznosti, za opravljanje teh.

13 4 RAČUNOVODSKO POROČILO V računovodskem poročilu so podrobneje predstavljeni podatki iz bilance. V prvem u računovodskega poročila so predstavljeni podatki iz bilance stanja, sledijo podatki iz poslovnega izida. Bilanca stanja Tabela prikazuje podatke iz bilance stanja na dan PODATKI IZ BILANCE STANJA na dan Kont o v EUR (brez centov) Oznak Znesek Postavka a za Tekočega AOP leta Prejšnjega leta A. I. SREDSTVA ( ) DOLGOROČNA SREDSTVA ( ) Neopredmetena sredstva in dolgoročne aktivne časovne razmejitve ( ) Neopredmetena sredstva (005 do 008) a) Dolgoročne premoženjske pravice b) Dobro ime , 08, , II. c) Dolgoročno odloženi stroški razvijanja č) Druga neopredmetena sredstva Dolgoročne aktivne časovne razmejitve Opredmetena osnovna sredstva (011 do 017) Zemljišča

14 03 02, 03 04, 05 04, 05 04, 05 02, 04 08, 13 Zgradbe Proizvajalne naprave in stroji Druge naprave in oprema, drobni inventar in druga opredmetena osnovna sredstva Biološka sredstva Opredmetena osnovna sredstva v gradnji in izavi Predujmi za pridobitev opredmetenih osnovnih sredstev III. Naložbene nepremičnine Dolgoročne finančne IV. naložbe ( ) Dolgoročne finančne naložbe, razen posojil (021 do 023) a) Delnice in eži v družbah v skupini b) Druge nice in eži c) Druge dolgoročne finančne naložbe Dolgoročna posojila ( ) a) Dolgoročna posojila družbam v skupini b) Druga dolgoročna posojila Dolgoročne poslovne V. terjatve (028 do 030) Dolgoročne poslovne terjatve do družb v skupini Dolgoročne poslovne terjatve do kupcev Dolgoročne poslovne terjatve 3. do drugih VI. Odložene terjatve za davek B. KRATKOROČNA SREDSTVA

15 67 I. 30, 31, 32 ( ) Sredstva (skupine za odtujitev) za prodajo II. Zaloge (035 do 039) Material Nedokončana proizvodnja Proizvodi , Trgovsko blago Predujmi za zaloge Kratkoročne finančne III. naložbe ( ) Kratkoročne finančne naložbe, razen posojil (042 do 044) a) Delnice in eži v družbah v skupini b) Druge nice in eži , 18 07, 18 08, 12, 13, 15, 18 08, 12, IV. c) Druge kratkoročne finančne naložbe Kratkoročna posojila ( ) a) Kratkoročna posojila družbam v skupini b) Druga kratkoročna posojila Kratkoročne poslovne terjatve (049 do 051) Kratkoročne poslovne terjatve do družb v skupini Kratkoročne poslovne terjatve do kupcev

16 13, 15, 18 08, 13, 14, 15, 16, Kratkoročne poslovne terjatve do drugih , 11 V. Denarna sredstva C. KRATKOROČNE AKTIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE Zabilančna sredstva A. OBVEZNOSTI DO VIROV SREDSTEV ( ) KAPITAL ( ) I. Vpoklicani kapital ( ) Osnovni kapital Nevpoklicani kapital (kot odbitna postavka) II. Kapitalske rezerve III. Rezerve iz dobička ( ) Zakonske rezerve Rezeve za lastne nice in 92 lastne poslovne eže Lastne nice in lastni poslovni eži (kot odbitna postavka) Statutarne rezerve Druge rezerve iz dobička IV. Presežek iz prevrednotenja

17 93 V. Preneseni čisti dobiček VI. Prenesena čista izguba VII. 93 VIII. B. Čisti dobiček poslovnega leta Čista izguba poslovnega leta REZERVACIJE IN DOLGOROČNE PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE ( ) Rezervacije Dolgoročne pasivne časovne razmejitve DOLGOROČNE C. OBVEZNOSTI ( ) I. Dolgoročne finančne obveznosti(077 do 079) 97 Dolgoročne finančne obveznosti do družb v skupini 97 Dolgoročne finančne obveznosti do bank 97 Druge dolgoročne finančne 3. obveznosti II. Dolgoročne poslovne obveznosti (081 do 083) 98 Dolgoročne poslovne obveznosti do družb v skupini 98 Dolgoročne poslovne obveznosti do dobaviteljev 98 Druge dolgoročne poslovne 3. obveznosti 98 III. Odložene obveznosti za davek KRATKOROČNE Č. OBVEZNOSTI ( ) 21 I. Obveznosti, vključene v skupine za odtujitev II. Kratkoročne finančne obveznosti (088 do 090) Kratkoročne finančne 27, obveznosti do družb v skupini 97 27, Kratkoročne finančne obveznosti do bank

18 97 27, 97 22, 23, 28, 98 22, 23, 28, 98 24, 23, 25, 26, 28, D. 3. III. 3. Druge kratkoročne finančne obveznosti Kratkoročne poslovne obveznosti (092 do 094) Kratkoročne poslovne obveznosti do družb v skupini Kratkoročne poslovne obveznosti do dobaviteljev Druge kratkoročne poslovne obveznosti KRATKOROČNE PASIVNE ČASOVNE RAZMEJITVE Zabilančne obveznosti Obrazec je predpisala Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) v soovanju s Slovenskim inštitutom za revizijo. Komentar bilance stanja Sredstva Sredstva družbe znašajo , od tega dolgoročna sredstva in kratkoročna sredstva

19 Dolgoročna sredstva leta 2012 znašajo Med dolgoročna opredmetena osnovna sredstva sodijo zgradbe ( ) in druge žičniške naprave in pripadajoča oprema, ter drobni inventar in druga opredmetena osnovna sredstva ( ). Opredmetena osnovna sredstva so se v letu 2012 povečala, glede na prejšnje leto, kajti družba Velika planina d.o.o. je kupila Okrepčevalnico Skodla in investirala v posodobitev Zelenega roba. Povečala se je tudi vrednost drugih naprav in opreme, ter drobnega inventarja, predvsem za namen gostinske dejavnosti. Občina Kamnik je v letu 2012 sukcesivno dokapitalizirala družbo Velika planina d.o.o. skupaj v znesku Neopredmetena sredstva znašajo 8.152, dolgoročne aktivne časovne razmejitve pa znašajo (camp, smučarske proge) in neopredmetena sredstva 791 (programska oprema, win go program). Kratkoročna sredstva družbe predstavljajo V primerjavi z letom 2011 so se le ta znižala za Družba Velika planina d.o.o. je imela konca l kratkoročnih posojil v znesku 10000, ki so bila namenjena izplačilu plač v prvem tromesečju l ( ), 5000 pa je bilo namenjeno poplačilu izvajalcem letnega remonta-sanacije strojnice nihalke, ki je potekala konca l. 201 Med kratkoročna sredstva štejemo: Zaloge hrane in pijače na Zelenem robu v višini 1008 ; Le te so se v letu 2012 povečale glede na predhodno leto, kajti družba ima sedaj v lasti 3 gostinske lokale. Kratkoročne depozite pri banki v višini 250. Kratkoročne terjatve v vrednosti Ta so se v primerjavi s predhodnim letom zmanjšala, predvsem so se zmanjšale terjatve do kupcev. Največji kupci so osnovne šole, zavodi, zaključne skupine, ter posamezniki. Kratkoročne poslovne terjatve do drugih (države, Dursa in obveznosti iz naslova kartic) znašajo in so v primerjavi s predhodnim letom manjše (družba je imela konec l.2011 presežek DDV-ja v vrednosti , medtem, ko je imela konec l.2012 za plačilo DDV-ja. Denarna sredstva v vrednosti (pologi gotovine ob koncu leta in prve dni v 2013 ter menjalnine v blagajnah (000 ). Kratkoročne aktivne časovne razmejitve znašajo (Zavarovalnica Triglav). Obveznosti do virov sredstev Obveznosti do virov sredstev znašajo Kapital. Konec leta 2012 družba izkazuje kapitala. Osnovni kapital družbe znaša Družba je bila s strani Občine Kamnik v letu 2012 dokapitalizirana sukcesivno v znesku

20 Kapitalske rezerve iz časa prisilne poravnave znašajo Zakonskih rezerv v višini Prenesena čista izguba znaša Tekoča izguba znaša (6% nižja kot lansko leto) Rezervacije in dolgoročne pasivne časovne razmejitve znašajo in predstavljajo odložene prihodke za pokrivanje stroškov amortizacije nihalke. Dolgoročne finančne obveznosti znašajo Obveznosti iz naslova Eko sklada znašajo ,38. Kvartalni obrok znaša 833, zadnji obrok bo zapa v letu Obveznosti do Hypoleasinga (avto Nissan Pick up in Renault Master) znašajo 2856,4. Družba Velika planina d.o.o. je septembra kupila avto Renault Master. Mesečna obveznost iz tega naslova je 378, družba bo nakup avtomobila odplačevala do vključno septembra Mesečna obveznost za poplačilo finančnega leasinga za Nissan Pick up je 311, družba pa bo obveznosti odplačevala do junija Družba je v l poplačala zatečene obveznosti do Hypo banke (8.128 ). Dolgoročne poslovne obveznosti do Jančika v znesku so se prenesle v kratkoročne obveznosti, kajti družba bo v juliju 2013 poplačala vse obveznosti iz tega naslova. Kratkoročne poslovne obveznosti znašajo in sestojijo iz: kratkoročnih obveznosti do dobaviteljev ( Elcon d.o.o.- glavni izvajalec letnega remonta še iz l.201 Družba plačuje obveznosti do dobaviteljev in finančnih institucij, še vedno ima pa odprtih nekaj obveznosti do dobaviteljev iz prejšnjih let. Glavni dobavitelji družbe so: Ahac d.o.o., Engrotuš d.o.o., Editrade d.o.o., Elcon d.o.o., Elektroprodaja d.o.o., Elektroenergija d.o.o., Dolman d.o.o., Sam d.o.o., Mesarstvo Podobnik s.p., Zavarovalnica Triglav, ZAG,Kgz z.o.o., ) kratkoročnih poslovnih obveznosti 7925 (Jančik , ter obveznost do zaposlenih, podjemnih soavcev in države, ki se iz leta 2012 prenesejo v januar 2013). Kratkoročne pasivne časovne razmejitve znašajo 803.

21 Izkaz poslovnega izida Tabela prikazuje podatke iz izkaza poslovnega izida, v obdobju od 2012 do v EUR (brez centov) Kont Oznak Znesek Postavka o a za Tekočega AOP leta Prejšnjega leta A. ČISTI PRIHODKI OD PRODAJE ( ) I. Čisti prihodki od prodaje na domačem trgu (112 do 114) Čisti prihodki od prodaje proizvodov 76 in storitev razen najemnin Čisti prihodki od najemnin Čisti prihodki od prodaje blaga in materiala Čisti prihodki od prodaje na trgu II. EU ( ) Čisti prihodki od prodaje proizvodov 76 in storitev Čisti prihodki od prodaje blaga in materiala III. B. C. 79 Č. Čisti prihodki od prodaje na trgu izven EU ( ) Čisti prihodki od prodaje proizvodov in storitev Čisti prihodki od prodaje blaga in materiala POVEČANJE VREDNOSTI ZALOG PROIZVODOV IN NEDOKONČANE PROIZVODNJE ZMANJŠANJE VREDNOSTI ZALOG PROIZVODOV IN NEDOKONČANE PROIZVODNJE USREDSTVENI LASTNI PROIZVODI IN LASTNE STORITVE

22 D. SUBVENCIJE, DOTACIJE, REGRESI, KOMPENZACIJE IN DRUGI PRIHODKI, KI SO POVEZANI S POSLOVNIMI UČINKI E. DRUGI POSLOVNI PRIHODKI F. G. I. KOSMATI DONOS OD POSLOVANJA ( ) POSLOVNI ODHODKI ( ) Stroški blaga, materiala in storitev ( ) Nabavna vrednost prodanega blaga in materiala Stroški porabljenega materiala (131 do 133) a) stroški materiala b) stroški energije c) drugi stroški materiala Stroški storitev (135 do 138) a) transportne storitve b) najemnine c) povračila stroškov zaposlencem v zvezi z om č) drugi stroški storitev II. Stroški a (140 do 143) Stroški plač Stroški pokojninskih zavarovanj Stroški drugih socialnih zavarovanj Drugi stroški a III. Odpisi vrednosti (145 do 147) Amortizacija

23 IV. Prevrednotovalni poslovni odhodki pri neopredmetenih sredstvih in opredmetenih osnovnih sredstvih Prevrednotovalni poslovni odhodki pri obratnih sredstvih Drugi poslovni odhodki ( ) Rezervacije Drugi stroški DOBIČEK IZ POSLOVANJA H. ( ) IZGUBA IZ POSLOVANJA (127- I. 126) FINANČNI PRIHODKI J. ( ) Finančni prihodki od obresti (upoštevano že v II. in III) Finančni prihodki iz ežev (156 I. do 159) Finančni prihodki iz ežev v družbah v skupini Finančni prihodki iz ežev v pridruženih družbah Finančni prihodki iz ežev v drugih 3. družbah Finančni prihodki iz drugih naložb Finančni prihodki iz danih posojil II. ( ) Finančni prihodki iz posojil, danih družbam v skupini Finančni prihodki iz posojil, danih drugim III Finančni prihodki iz poslovnih. terjatev ( ) Finančni prihodki iz poslovnih terjatev do družb v skupini Finančni prihodki iz poslovnih terjatev do drugih FINANČNI ODHODKI K. ( ) Finančni odhodki za obresti (upoštevano že v II. in III.) Finančni odhodki iz oslabitve in I. odpisov finančnih naložb Finančni odhodki iz finančnih II. obveznosti (170 do 173)

24 Finančni odhodki iz posojil, prejetih od družb v skupini Finančni odhodki iz posojil, prejetih od bank Finančni odhodki iz izdanih 3. obveznic Finančni odhodki iz drugih finančnih 4. obveznosti III Finančni odhodki iz poslovnih. obveznosti (175 do 177) Finančni odhodki iz poslovnih obveznosti do družb v skupini Finančni odhodki iz obveznosti do dobaviteljev in meničnih obveznosti Finančni odhodki iz drugih 3. poslovnih obveznosti L. DRUGI PRIHODKI ( ) I. II. Subvencije, dotacije in podobni prihodki, ki niso povezani s poslovnimi učinki Drugi finančni prihodki in ostali prihodki M. DRUGI ODHODKI N. 80 O CELOTNI DOBIČEK ( ) CELOTNA IZGUBA ( ) P. DAVEK IZ DOBIČKA R. ODLOŽENI DAVKI S. 89 Š. ČISTI DOBIČEK OBRAČUNSKEGA OBDOBJA ( ) ČISTA IZGUBA OBRAČUNSKEGA OBDOBJA ( ) oz. ( ) POVPREČNO ŠTEVILO ZAPOSLENCEV NA PODLAGI DELOVNIH UR V OBRAČUNSKEM OBDOBJU (na dve decimalki) ŠTEVILO MESECEV POSLOVANJA ,00 11,

25 Opomba: * Izračun podatka na AOP 188: Število ovnih ur v koledarskem (obračunskem) letu, za katere so zaposlenci dobili plačo in nadomestilo plače /(jeno) s številom možnih ovnih ur za koledarsko (poslovno) leto. Obrazec je predpisala Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) v soovanju s Slovenskim inštitutom za revizijo. Komentar podatkov iz izkaza poslovnega izida Poslovni prihodki: Družba je v letu 2012 realizirala čistih prihodkov od prodaje in so v primerjavi s predhodnim letom višji za cca 30 %. Razliko gre pripisati širitvi gostinske dejavnosti, ter sončnemu vremenu v poletnih mesecih. Vremenske razmere so sicer botrovale izpadu prihodka v januarju, februarju, marcu ter oktobru. Poudariti velja rekordno poletno sezono, kakršne ne pomnijo zadnjih 14 let. Izgubo je povečal obvezni letni remont, v jeseni. S prevozi je bilo ustvarjeno ,06 prihodkov, z gostinstvom pa ,77 (Zeleni rob ,05, Okrepčevalnica žičnica ,7 (od aprila 2012), Okrepčevalnica Skodla14.087,89 (od konca julija 2012), Bar na bazenu ,13 (3 meseci).prihodki od najemnin so znašali (Zavod Mladinski inkubator in Mupp d.o.o.). Prihodki od najemnin so se sicer znižali glede na l. 2011, kajti Velika planina d.o.o. je od družbe Mupp d.o.o., nazaj v upravljanje dobila okrepčevalnico Skodlo na zgornji postaji nihalke. Primerjava prihodkov po dejavnosti: Dejavnost/leto Žičnič.dej Gostinstvo Drugo Skupaj Vir: podatki iz bruto bilanc 2010, 2011 in 201 Usredstvene lastne proizvode in lastne storitve v višini 811 predstavljajo storitve na Zelenem robu, ki so bile namenjene pogostitvi poslovnih partnerjev. V bilančno postavko prihodki spadajo tudi subvencije v višini 4037 (amortizacija nihalke, Preskarjeva bajta 2000, ) in drugi poslovni prihodki v vrednosti Kosmati donos iz poslovanja znaša Poslovni odhodki:

26 Velika planina d.o.o. je imela v letu 2012 zabeleženih poslovnih odhodkov. Mednje štejemo: stroške blaga, materiala in storitev, ki so v letu 2012 znašali V to bilančno postavko štejemo tudi stroške študentskega a, podjemnih avcev in stalnega honorarnega a (preko s.p. in nosilci dopolnilne dejavnosti). Stroški blaga, materiala in storitev so se v primerjavi s prejšnjim letom zvišali, kar je posledica povečanega obsega gostinske dejavnosti in na drugi strani tudi povečanja prihodkov. Povečali so se stroški najemnin, kajti družba je v l.2012 plačala najemnino za opravljanje gostinske dejavnosti na Bazenu, za stojnico na Dnevih narodnih noš (800 ), mesečno pa plačuje najemnino za Košutnik (100 ) in za Preskarjevo bajto (50 ). Stroški a (knjigovodski) so znašali in so praktično enaki ravni, kot leto prej. Drugi stroški a znašajo in predstavljajo regres zaposlenim, prevoz na o, prehrano in nadomestilo za ločeno življenje (dežurstvo na planini). Redno zaposlenim v podjetju je bil v letu 2012 izplačan regres v višini 763 bruto, kolikor znaša le ta po kolektivni pogodbi za turizem in gostinstvo. Povprečno število zaposlencev na podlagi ovni ur v obračunskem obdobju je bilo 1 Dejanski stroški a v l so znašali: Stroški a redno zaposlenih 18553,62. Stroški podjemno zaposlenih, avtorskih honorarjev 6869,61. Študentski servis ,85. Storitve preko s.p. in d.o.o., v povezavi z vzdrževanjem opredmetenih osnovnih sredstev ,07. Amortizacija je bila obračunana v višini Amortizacija zgradb je znašala ,53, amortizacija opreme in nadomestnih ov pa ,13. Stopnja amortizacije za žičniške naprave znaša 5%. Drugi stroški so znašali 577 (sodne in upravne takse, ter davčno nepotrebni stroški). Finančni prihodki od obresti so znašali 940, finančni odhodki za obresti pa Družba je v letu 2012 poplačala številne obveznosti iz preteklih let (2009, 2010), nekaj obveznosti dobaviteljem v manjših zneskih pa še vedno ostaja odprtih. Izguba iz poslovanja v letu 2012 znaša Zmanjšanje izgube glede na prejšnje leto je rezultat zniževanja stroškov in bolj racionalnega upravljanja s stroški na vseh področjih. Tudi izguba iz financiranja (173 iz l. 2012) je nižja od izgube iz financiranja iz preteklega leta (4.590 ) za 417. Dušan Bombač Direktor

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA ( IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN 30.09.2013 Postavka AOP 30.9.2013 30.9.2012 INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (002+032+053) 001 7.565.152 6.566.959 115,20 A. DOLGOROČNA SREDSTVA

Prikaži več

RAČUNOVODSKE USMERITVE SKUPINE PETROL

RAČUNOVODSKE USMERITVE SKUPINE PETROL ČETRTLETNO POROČILO POSLOVODSTVA DRUŽBE DATALAB TEHNOLOGIJE, d. d. in njenih odvisnih družb za obdobje od 01.07.2016 do 31.3.2017 1. PREDSTAVITEV DRUŽBE 1.1 Osnovni podatki Kratki naziv: DATALAB d. d.

Prikaži več

31

31 Hram Holding, finančna družba, d.d. Vilharjeva 29, Ljubljana, skladno z Zakonom o trgu finančnih instrumentov ter Sklepom o izvajanju obveznosti razkrivanja nadzorovanih informacij, objavlja podatke iz

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1.

STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1. STRUKTURA STANDARDNIH ZOŽENIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2013 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktura standardnega zoženega izbora podatkov iz

Prikaži več

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

Bilanca stanja

Bilanca stanja Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, skladno s Pravili Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in Zakonom o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1, Ur. l. RS št. 56/99) objavlja REVIDIRANE

Prikaži več

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc CINKARNA Metalurško kemična industrija Celje, d.d. Kidričeva 26, 3001 Celje OBJAVA POVZETKA REVIDIRANEGA LETNEGA POROČILA ZA LETO 2006 V skladu z ZTVP-1 ter Sklepom o podrobnejši vsebini in načinu objave

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH IZPISOV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktu

STRUKTURA STANDARDNIH IZPISOV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG IN SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVNO OBJAVO 1. Struktu STRUKTURA STADARDIH IZPISOV PODATKOV IZ LETIH POROČIL GOSPODARSKIH DRUŽB, ZADRUG I SAMOSTOJIH PODJETIKOV ZA LETO 2006 ZA JAVO OBJAVO 1. Struktura standardnega izpisa podatkov iz letnih poročil gospodarskih

Prikaži več

1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o. office-sl

1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o.   office-sl 1/18 SI BONITETNO POROČILO (c) Coface Slovenia d.o.o. email: office-slovenia@coface.com 14.12.2016 22:11(+1) POROČILO O PODJETJU IZMIŠLJENO PODJETJE D.O.O. Druga imena: IZMIŠLJENO d.o.o. Sedez podjetja:

Prikaži več

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 ... 3... 4... 9... 35 2 ... 48 3 4 5 6 7 ZŠ KAZALEC OZ. KAZALNIK LETO 2013 LETO 2012 I 13/12 1 ŠTEVILO ZAPOSLENIH KONEC LETA 115 110 104,5 PO OBRAČUNSKEM

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2014 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Javna služba Konto Realizacija 2012* Realizacija

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠKI REGIJI V LETU 2010 Postojna, maj 2011 KAZALO I.

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 Ljubljana, maj 2006 K A Z A L O Stran

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 036NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovan

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 036NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovan Bonitetno poročilo Izdano dne 14.4.214 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 36NKP Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Finančna ocena 212 8 Finančna

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 056NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 056NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim Bonitetno poročilo Izdano dne 23.9.214 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 56NKP Davčna: Po razpolož ljivih podatkih poslovni subjekt nima tež av s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Finančna ocena 213 17

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim po

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim po Bonitetno poročilo Izdano dne 17.1.2014 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 001NKP, d.o.o. Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim poslovanjem in zelo dobro posluje. Poslovni subjekt zelo

Prikaži več

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim p

Bonitetno poročilo Izdano dne Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim p Bonitetno poročilo Izdano dne 17.1.2014 Izdajatelj: TSmedia, d.o.o. 010NKP d.o.o. 4 Po razpoložljivih podatkih poslovni subjekt nima težav s tekočim poslovanjem in slabš e posluje. Poslovni subjekt slabš

Prikaži več

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017

Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 2017 Nerevidirano poročilo o poslovanju Skupine KD in KD, finančne družbe, d. d. za obdobje od 1. januarja do 31. marca 217 Vsebina Sestava Skupine KD... 3 Analiza poslovanja Skupine KD v obdobju 1-3 217...

Prikaži več

SRS24-S

SRS24-S Slovenski računovodski standard 24 (2006) OBLIKE BILANCE STANJA ZA ZUNANJE POSLOVNO POROČANJE A. Uvod Ta standard se uporablja pri sestavljanju obračunskih izkazov, v katerih so predstavljeni sredstva

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2008 Ljubljana, maj 2009 ISSN 1855-3990

Prikaži več

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2 1. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1.. SKUPAJ Možne točke: 55 36 91 Dosežene točke: Pišite s

Prikaži več

(I. Splo\232ni del prora\350una)

(I. Splo\232ni del prora\350una) DOPOLNJEN PRORAČUNA OBČINE LJUTOMER ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 11.817.73 11.817.73 11.389.216 11.585.789 196.573 98, 98, TEKOČI PRIHODKI (7+71) 9.772.584 9.772.584 9.78.4

Prikaži več

2018 Letno poročilo STC STARI VRH d. o. o., MAJ 2019

2018 Letno poročilo STC STARI VRH d. o. o., MAJ 2019 2018 Letno poročilo STC STARI VRH d. o. o., MAJ 2019 1 1 UVOD 1.1 OSNOVNI PODATKI Firma Smučarsko turistični center STC Stari vrh d. o. o. Skrajšana firma STC Stari vrh d. o. o. Sedež Sv. Lenart 51 Pošta

Prikaži več

Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU

Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU Izpostava Postojna INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG V PRIMORSKO - NOTRANJSKI REGIJI V LETU Postojna, maj 2019 Kazalo vsebine 1. UVOD... 3 2. POVZETEK...

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE SEŽANA ZA LETO I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 14.793.384 14.87.659 12.723.11-2.84.558 86, 85,9 TEKOČI PRIHODKI (7+71) 12.62.638 12.624.686 11.62.72-1.22.614

Prikaži več

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de

JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah de JAVNA AGENCIJA: Slovenski filmski center, javna agencija RS FINANČNI NAČRT ZA LETO 2013 Načrt prihodkov in odhodkov določenih uporabnikov po vrstah dejavnosti Konto Realizacija 2011 Realizacija 2011 Ocena

Prikaži več

Untitled Document

Untitled Document BONITETNO POROČILO Izdano za: Mateja Roglič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska www.bisnode.si, tel: +386 ()8 39 3, fax: +386 ()1 62 2 78 Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA Poglavje

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE IZOLA ZA LETO 212 I. SPLOŠNI DEL 143 - ZR211 142 - P212_1 156 - VP212 161 - ZR212 I. SKUPAJ PRIHODKI (7+71+72+73+74+78) 16.5.364 22.982.33 22.982.33 15.519.495 96,7 67,5

Prikaži več

Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU 2016 Kranj, maj 2017

Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU 2016 Kranj, maj 2017 Izpostava KRANJ INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV IN ZADRUG NA GORENJSKEM V LETU Kranj, maj 2017 Kazalo vsebine 1. UVOD... 4 2. POVZETEK... 6 3. GOSPODARSKE

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V SPODNJEPOSAVSKI REGIJI V LETU 2011 Krško, maj 2012 K A Z A L O UVOD...

Prikaži več

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU 2014 Agencija RS za javnopravne evidence in storitve, Izpostava Ljubljana, maj 2015 T: 01/ 583 33 00, F:

Prikaži več

BONITETNO POROCILO Izdano dne Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POROČILO, vse pravice pridržane

BONITETNO POROCILO Izdano dne Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POROČILO, vse pravice pridržane BONITETNO POROCILO Izdano za: Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA Poglavje 1 Podjetje: Naslov: Dejavnost: J 58.190 DRUGO ZALOŽNIŠTVO Matična številka:

Prikaži več

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2015

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2015 AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU Ljubljana, maj 2016 ISSN 1855-3982 K A Z A L O I. UVOD...

Prikaži več

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2018

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2018 AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU Ljubljana, maj 2019 ISSN 2536-4235 K A Z A L O I. UVOD...

Prikaži več

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka:

v sodelovanju z S.BON-1 [-] S.BON AJPES za podjetje: Podjetje d.o.o. Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: ID za DDV / davčna številka: v sodelovanju z S.BON AJPES za podjetje: Ulica 1, 1000 Ljubljana Matična številka: 1234567000 ID za DDV / davčna številka: SI12345678 BONITETNA OCENA PO PRAVILIH BASEL II BONITETNA OCENA PODJETJA NA DAN

Prikaži več

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR BONITETNO POROČILO Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska www.bisnode.si, tel: +386 (0)1 620 2 866, fax: +386 (0)1 620 2 708 Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA

Prikaži več

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav

Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2016 Finančni rezultat Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav Poslovno poročilo Uprav Kazalo > 8 Finančni rezultat Skupine Triglav in Skupina Triglav je ustvarila 82,3 milijona evrov čistega dobička in dosegla 11,4-odstotno dobičkonosnost kapitala. Čisti poslovni izid je za 29 odstotkov

Prikaži več

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOV

AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOV AJPE S Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU Ljubljana, maj 2019 ISSN 2536-4243 K A

Prikaži več

Microsoft Word - SRS A.doc

Microsoft Word - SRS A.doc Slovenski računovodski standard 23 (2016) OBLIKE IZKAZA GIBANJA KAPITALA ZA ZUNANJE POSLOVNO POROČANJE A. Uvod Ta standard se uporablja pri sestavljanju predračunskih in obračunskih izkazov, v katerih

Prikaži več

Plan 2019 in ocena 2018

Plan 2019 in ocena 2018 01 Povzetek poslovnega načrta družbe Luka Koper, d. d., in Skupine Luka Koper za leto 2019 in ocena poslovanja za leto POVZETEK POSLOVNEGA A DRUŽBE, IN SKUPINE LUKA KOPER ZA LETO 2019 IN POSLOVANJA ZA

Prikaži več

STRUKTURA STANDARDNIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL ZA LETO NEGOSPODARSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil dru

STRUKTURA STANDARDNIH IZBOROV PODATKOV IZ LETNIH POROČIL ZA LETO NEGOSPODARSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil dru STRUKTUR STDRDIH IZBOROV PODTKOV IZ LETIH POROČIL Z LETO 2017 - EGOSPODRSTVO 1. Struktura standardnega izbora podatkov iz letnih poročil društev za leto 2017... 2 1.1 Standardni izbor v celotnem obsegu...

Prikaži več

Maribor, 17

Maribor, 17 FINANČNI NAČRT ŠTAJERSKE GOSPODARSKE ZBORNICE ZA LETO 2019 Pripravila: mag. Aleksandra Podgornik, direktorica Maribor, december 2018 1 FINANČNI NAČRT PRIHODKOV IN ODHODKOV ŠGZ PO STRUKTURI ZA LETO 2019

Prikaži več

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1 IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) Zap. Oznaka štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA 1 A. 1. in del A. 5. Denar v blagajni, stanje na računih pri centralnih bankah in vpogledne vloge pri bankah

Prikaži več

PREDLOG

PREDLOG DOPOLNJEN PREDLOG MAREC 2019 Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo, 27/08 - odl. US, 76/08, 79/09, 51/10, 84/10 - odl. US, 40/12 ZUJF,

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 L

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 L AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2005 Ljubljana, maj 2006 K A Z A L O Stran I. UVOD...1 II.

Prikaži več

RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I) PRIKAZ BILA

RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I) PRIKAZ BILA RAČUNOVODSKO POROČILO 2015 KAZALO 1.1 BILANCA STANJA NA DAN 31.12.2015... 2 1.2 IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA ZA LETO 2015 (RAZLIČICA I)... 4 1.3 PRIKAZ BILANČNEGA DOBIČKA /IZGUBE ZA LETO 2015... 5 1.4 RAČUNOVODSKE

Prikaži več

KONSOLIDIRANO LETNO POROČILO

KONSOLIDIRANO LETNO POROČILO KONSOLIDIRANO POLLETNO POROČILO za obdobje 1.1. do 30.6.2010 Šempeter pri Gorici, 30.7.2010 Stran 1 KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 PREDSTAVITEV OBVLADUJOČE DRUŽBE... 4 PREDSTAVITEV SKUPINE AGROGORICA...

Prikaži več

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx)

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx) Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija Posredno financiranje NAZIV PRODUKTA: Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija NAČIN FINANCIRANJA posredno financiranje preko

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna PRORAČUN OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2015 - predlog proračuna v 2. obravnavi (23.12.2014) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 6.149.518,72 6.190.906,72 4.009.799,45 3.586.808,39

Prikaži več

KOŠAKI TMI D

KOŠAKI TMI D KOŠAKI TMI D.D. MARIBOR POVZETEK REVIDIRANEGA LETNEGA POROČILA ZA LETO 2007 KAZALO OSNOVNI PODATKI O DRUŢBI... 3 RAČUNOVODSKI IZKAZI... 4 BILANCA STANJA NA DAN 312007... 5 IZKAZ POSLOVNEGA IZIDA OD 00

Prikaži več

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0;

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; 12.04.2010 1 Na podlagi 22. člena Statuta NZS, 26. člena Zakona o društvih (Ur. list RS št. 61/2006, 58/2009) in SRS 33 (Ur. list RS št. 3/2007),

Prikaži več

I. Splošni del proračuna

I. Splošni del proračuna ZAKLJUČNI RAČUN PRORAČUNA OBČINE ŠMARJEŠKE TOPLICE ZA LETO 2014 (realizacija proračuna) I. SPLOŠNI DEL I. SKUPAJ PRIHODKI (70+71+72+73+74+78) 3.883.691,42 4.009.799,45 4.009.799,45 5.155.953,00 4.333.927,00

Prikaži več

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj VELJA OD 1. 1. 2016 DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) RAZKRITJA 69. ČLEN ZGD- 1 (OD 1.1.2016 DALJE) da pogojno ne Člen ZGD- 1 OPIS VELIKOST DRUŽBE VELIKA SREDNJA MAJHNA MIKRO (70a. člen)

Prikaži več

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31.

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31. DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg 17 1000 Ljubljana Matična številka: 1207024000 Podatki iz bilance stanja na dan 31.12.2015 Podatki so v EUR 2015 2014 SREDSTVA 42.800

Prikaži več

3

3 SIVENT, d.d., Ljubljana NEREVIDIRANO POLLETNO POROČILO družbe SIVENT, d.d., Ljubljana in NEREVIDIRANO KONSOLIDIRANO POLLETNO POROČILO Skupine SIVENT za obdobje 1.1. 30.6.2014 Ljubljana, avgust 2014 Pregled

Prikaži več

Bilanca stanja

Bilanca stanja Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 851 Novo mesto, skladno s Pravili Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in Zakonom o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1, Ur. l. RS št. 56/99) objavlja POMEMBNEJŠA

Prikaži več

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je

Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Na podlagi 2. alineje 12. člena Odloka o ustanovitvi Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 51/09 in 57/13) je Nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada Mestne

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

TOPLARNA ŽELEZNIKI d.o.o. Češnjica ŽELEZNIKI POROČILO KONCESIONARJA o opravljanju izbirne lokalne gospodarske javne službe distribucije toplot

TOPLARNA ŽELEZNIKI d.o.o. Češnjica ŽELEZNIKI POROČILO KONCESIONARJA o opravljanju izbirne lokalne gospodarske javne službe distribucije toplot TOPLARNA ŽELEZNIKI d.o.o. Češnjica 54 4228 ŽELEZNIKI POROČILO KONCESIONARJA o opravljanju izbirne lokalne gospodarske javne službe distribucije toplote na območju občine Železniki za leto 2017 Poročilo

Prikaži več

(Microsoft Word - \310etrtletno poro\350ilo januar-september 2015_kon\350na verzija.docx)

(Microsoft Word - \310etrtletno poro\350ilo januar-september 2015_kon\350na verzija.docx) ČETRTLETNO POROČILO O POSLOVANJU DRUŽBE ALPETOUR POTOVALNA AGENCIJA, D. D. IN SKUPINE ALPETOUR ZA OBDOBJE JANUAR SEPTEMBER 2015 Kranj, oktober 2015 KAZALO 1 UVODNA POJASNILA... 3 2 OSNOVNI PODATKI... 3

Prikaži več

VABILO

VABILO POLLETNO POROČILO 2013 Brežice, avgust 2013 Vsebina POMEMBNEJŠI PODATKI O POSLOVANJU DO 30. 06. 2013... 3 NAČRTOVANI KOLEDAR POMEMBNEJŠIH DOGODKOV IN OBJAV... 3 NAGOVOR UPRAVE... 4 POMEMBNEJŠI DOGODKI

Prikaži več

SRS32-S

SRS32-S Slovenski računovodski standard 32 (2006) RAČUNOVODSKE REŠITVE V ZAVAROVALNICAH A. Uvod Ta standard je povezan s splošnimi slovenskimi računovodskimi standardi (SRS) od 1 do 30. Ureja le tiste posebnosti

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SKUPINA SAVA RE NEREVIDIRANI REZULTATI 2017 23. MAREC 2018 a 2017 KLJUČNI POUDARKI LETA Kosmata premija skupine Sava Re je v letu 2017 prvič presegla 500 milijonov EUR. Čisti poslovni izid in donosnost

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice,

Prikaži več

VABILO

VABILO POLLETNO POROČILO 2011 Brežice, avgust 2011 Vsebina POMEMBNEJŠI PODATKI O POSLOVANJU DO 30. 06. 2011... 3 NAČRTOVANI KOLEDAR POMEMBNEJŠIH DOGODKOV IN OBJAV... 3 NAGOVOR UPRAVE... 4 POMEMBNEJŠI DOGODKI

Prikaži več

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj

RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj 15. 10. 2018 RAZLIKE MED MSRP 16 IN MRS 17 Izobraževalna hiša Cilj MSRP 16 MRS 17 OPREDELITEV POJMA 'NAJEM' V skladu z MSRP 16 je najem pogodba ali del pogodbe, ki prenaša pravico do uporabe identificiranega

Prikaži več

SIP Strojna industrija d

SIP Strojna industrija d 1 KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 IZJAVA O UPRAVLJANJU DRUŽBE SIP D. D., ŠEMPETER V SAVINJSKI DOLINI... 5 DOGODKI PO DATUMU IZDELAVE BILANCE STANJA... 6 VELIKOST ORGANIZACIJE PO ZGD... 6 1. RAČUNOVODSKI

Prikaži več

SIP Strojna industrija d

SIP Strojna industrija d KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 1. POVZETEK RAČUNOVODSKIH USMERITEV... 6 2. RAČUNOVODSKI IZKAZI Z RAZKRITJI... 10 2.1 BILANCA STANJA NA DAN 31.12.2015... 10 2.2 POJASNILA POSTAVK BILANCE STANJA... 12 2.3

Prikaži več

ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Pop

ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Pop ogaške novice Glasilo občine Logatec, 30. marec 2007, letnik XXXVIII, št. 3/1 c Uradne objave ~ Odlok o proračunu Občine Logatec za leto 2007 (' ~ Popravek Na podlagi 29. člena zakona o lokalni samoupravi

Prikaži več

Javna objava podatkov poslovanja Abanke d.d. v prvem trimesečju leta 2018 s priloženimi konsolidiranimi računovodskimi izkazi

Javna objava podatkov poslovanja Abanke d.d. v prvem trimesečju leta 2018 s priloženimi konsolidiranimi računovodskimi izkazi ABANKA d.d. Slovenska 58, 1517 Ljubljana T 01 47 18 100 F 01 43 25 165 www.abanka.si JAVNA OBJAVA PODATKOV POSLOVANJA ABANKE D.D. V PRVEM TRIMESEČJU LETA 2018 S PRILOŽENIMI KONSOLIDIRANIMI RAČUNOVODSKIMI

Prikaži več

Izpostava Ljubljana INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV IN ZADRUG V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU 2018 Ljubljana, m

Izpostava Ljubljana INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV IN ZADRUG V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU 2018 Ljubljana, m Izpostava Ljubljana INFORMACIJA O POSLOVANJU GOSPODARSKIH DRUŽB, SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV IN ZADRUG V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU Ljubljana, maj 2019 Kazalo vsebine 1. UVOD... 1 2. POVZETEK... 3 3.

Prikaži več

KOMUNALA NOVO MESTO d.o.o., javno podjetje ELABORAT O OBLIKOVANJU CEN OSKRBE S PITNO VODO V OBČINI STRAŽA NOVO MESTO, NOVEMBER 2013 Direktor: RAFKO KR

KOMUNALA NOVO MESTO d.o.o., javno podjetje ELABORAT O OBLIKOVANJU CEN OSKRBE S PITNO VODO V OBČINI STRAŽA NOVO MESTO, NOVEMBER 2013 Direktor: RAFKO KR KOMUNALA NOVO MESTO d.o.o., javno podjetje ELABORAT O OBLIKOVANJU CEN OSKRBE S PITNO VODO V OBČINI STRAŽA NOVO MESTO, NOVEMBER 2013 Direktor: RAFKO KRIŽMAN, prof. 1. UVOD Z uveljavitvijo nove Uredbe o

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska JELE KITT proizvodno podjetje d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

CA IZRAČUN KAPITALA IN KAPITALSKE ZAHTEVE Oznaka vrstice Postavka 1 SKUPAJ KAPITAL (za namen kapitalske ustreznosti) = =

CA IZRAČUN KAPITALA IN KAPITALSKE ZAHTEVE Oznaka vrstice Postavka 1 SKUPAJ KAPITAL (za namen kapitalske ustreznosti) = = CA IZRAČUN KAPITALA IN KAPITALSKE ZAHTEVE Oznaka vrstice Postavka 1 SKUPAJ KAPITAL (za namen kapitalske ustreznosti) =1.1+1.2+1.3+1.6 =1.4+1.5+1.6 1.1 TEMELJNI KAPITAL =1.1.1+ 1.1.2+1.1.4+1.1.5 Znesek

Prikaži več

Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006

Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006 Nerevidirano polletno poročilo za leto 2006 1 PREDSTAVITEV SKLADA...3 2 OPOZORILO IMETNIKOM INVESTICIJSKIH KUPONOV...4 3 POSLOVANJE SKLADA V OBDOBJU 01.01. DO 30.06.2006...5 4 NEREVIDIRANI RAČUNOVODSKI

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska LIBELA ORODJA, Izdelovanje orodij in perforiranje

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska RCM špedicija, gostinstvo, trgovina in proizvodnja

Prikaži več

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO

SMERNICE ZA PRIPRAVO PROGRAMA DELA IN FINANČNEGA NAČRTA REŽIJSKEGA OBRATA ZA GOSPODARJENJE S STAVBNIMI ZEMLJIŠČI V MESTNI OBČINI MURSKA SOBOTA ZA LETO Na podlagi 5. člena Odloka o gospodarjenju s stavbnimi zemljišči v Mestni občini Murska Sobota (Uradni list RS, št. 1/98) in 17. člena Statuta Mestne občine Murska Sobota (Uradni list RS, št. 23/2007-

Prikaži več

LETNO POROČILO

LETNO POROČILO LETNO POROČILO 2015 1 KAZALO POSLOVNO POROČILO... 3 PREDSTAVITEV DRUŽBE KS NALOŽBE FINANČNE NALOŽBE D.D.... 4 POSLOVANJE DRUŽBE V LETU 2015... 5 UPRAVA DRUŽBE... 5 PRIČAKOVANI RAZVOJ DRUŽBE... 5 LASTNIŠKA

Prikaži več

Poslovno poročilo

Poslovno poročilo holdinška družba, d.d. Cesta Zore Perello-Godina 2, 6000 Koper Tel. 05/662-1500, Fax: 05/662-1515, www.istrabenz.si Informacija o poslovanju (nerevidirani podatki) Skupine Istrabenz in holdinške družbe

Prikaži več

MUZEJ ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE

MUZEJ ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE LETNO POROČILO za leto 2017 Februar 2018 MAO - Letno poročilo 2017 Stran 1 KAZALO stran 1. RAČUNOVODSKO POROČILO... 3 1.1. Računovodski izkazi... 3 2. POJASNILA K RAČUNOVODSKIM IZKAZOM ZA LETO 2017...

Prikaži več

DELAVSKA HRANILNICA d

DELAVSKA HRANILNICA d S K L E P O VIŠINI OBRESTNIH MER ZA POSAMEZNE VRSTE VLOG, DEPOZITOV IN KREDITOV Sprejela:Uprava hranilnice Renato Založnik, predsednik uprave Jasna Mesić, članica uprave Sprejeto: 15.12.2017 Velja od:

Prikaži več

Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: Davčna

Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: Davčna Firma: SID Slovenska izvozna in razvojna banka, d.d., Ljubljana Naslov: Ulica Josipine Turnograjske 6, 1000 Ljubljana Matična številka: 5665493 Davčna številka: SI 82155135 Telefon (h.c.): 01/ 200 75 00

Prikaži več

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 2020 (Uradni vestnik Občine Moravče, št. 3/15, 6/15

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska KAPI IN PARTNERJI d.o.o. posredništvo in druge

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

Microsoft Word - GRADIVO 9_ V CELOTI_ doc

Microsoft Word - GRADIVO 9_ V CELOTI_ doc PREDSTAVITEV PODJETJA PCK UPVIN d.o.o. Podjetje je bilo ustanovljeno 28.04.2008 oz. izdan sklep sodišča dne 13.06.2008, v skladu s sklepom na 5. redni seji NS dne 17.07.2006: Izvleček iz zapisnika:»predsednik

Prikaži več

VABILO

VABILO 25 LET POLLETNO POROČILO 2015 Brežice, julij 2015 Vsebina POMEMBNEJŠI PODATKI O POSLOVANJU DO 30. 06. 2015... 3 NAČRTOVANI KOLEDAR POMEMBNEJŠIH DOGODKOV IN OBJAV... 3 POMEMBNEJŠI DOGODKI V LETU 2015...

Prikaži več

Maribor, REDNA SKUPŠČINA DELNIŠKE DRUŽBE ARRIVA ŠTAJERSKA, DRUŽBA ZA PREVOZ POTNIKOV, D.D , ob uri, na sedežu družbe,

Maribor, REDNA SKUPŠČINA DELNIŠKE DRUŽBE ARRIVA ŠTAJERSKA, DRUŽBA ZA PREVOZ POTNIKOV, D.D , ob uri, na sedežu družbe, Maribor, 27. 7. 2019 27. REDNA SKUPŠČINA DELNIŠKE DRUŽBE ARRIVA ŠTAJERSKA, DRUŽBA ZA PREVOZ POTNIKOV, D.D. 27.08.2019, ob 11.00 uri, na sedežu družbe, Meljska cesta 97, Maribor DNEVNI RED IN PREDLOGI SKLEPOV

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ZEL-EN, razvojni center energetike d.o.o. Izdano

Prikaži več

Alta Skupina_revidirano letno poroèilo 2010

Alta Skupina_revidirano letno poroèilo 2010 LETNO POROČILO PODJETJA, Ljubljana za leto 2010 Maj 2011 KAZALO 1 REVIZORJEVO POROČILO... 1 2 POSLOVNO POROČILO... 2 2.1 PREDSTAVITEV DRUŽBE... 2 2.1.1 Osebna izkaznica... 2 2.1.2 Upravljanje družbe...

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska HLADILNA TEHNIKA MILAN KUMER s.p. Izdano dne 18.6.2018

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska ARNE Računalniški sistemi d.o.o. Izdano dne 8.1.2016

Prikaži več

SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni sv

SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni sv SPREMEMBE SRS 2016 Na podlagi drugega odstavka 9. člena in drugega odstavka 16. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08) je strokovni svet Slovenskega inštituta za revizijo 17. 10. 2018 sprejel

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska RCM špedicija, gostinstvo, trgovina in proizvodnja

Prikaži več