Naložbeni načrt za Evropo. #investeu

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Naložbeni načrt za Evropo. #investeu"

Transkripcija

1 Naložbeni načrt za Evropo SL #investeu

2 #investeu

3 Naložbeni načrt za Evropo spodbuja rast po vsej EU Cilj naložbenega načrta za Evropo je spodbujati naložbe, da se ustvarjajo delovna mesta, povečata rast in konkurenčnosti, zadovoljujejo dolgoročne ekonomske potrebe in krepijo proizvodne zmogljivosti in infrastrukture krepitev evropske. V ta namen podpira naložbe v realno gospodarstvo s seznamom projektov EU, ustvarja naložbam prijazno okolje tako, da odstranjuje ovire zanje, ter mobilizira javne in zasebne vire. Ključni element pri tem zadnjem sklopu je Evropski sklad za strateške naložbe (EFSI), ki spodbuja naložbe v infrastrukturne projekte ter mala in srednja podjetja (MSP). Z zagotovitvijo skupnega jamstva v višini 21 milijard evrov za poslovne in infrastrukturne projekte, od česar je 16 milijard evrov iz proračuna EU, 5 milijard evrov pa prispeva Evropska investicijska banka, želi EFSI v obdobju treh let sprostiti dodatne naložbe v višini vsaj 315 milijard evrov. Po podatkih iz junija 2017 je financiranje EFSI imelo potencial za sprostitev 209,1 milijarde evrov ali 66% tega ciljnega zneska. Gospodarske koristi pobude bodo znatne tudi v prihodnje. Pričakuje se, da bo od naložb EFSI MSP imelo koristi več kot več kot manjših podjetij. Te številke kažejo dodano vrednost EFSI za gospodarstvo EU tako zdaj kot v prihodnjih letih. 523 TRANSAKCIJ ŽE ODOBRENIH V 28 DRŽAVAH EU Digitalna infrastruktura NALOŽBE EFSI PO SEKTORJIH Okolje in učinkovita raba virov Promet 10% 9% RDI Od tega je 24,1 milijard podpisanih 4% 4% 30% 22% ODOBRENO FINANCIRANJE EFSI* Socialna infrastruktura * Odobreno s strani EIB: 29,7 milijard EUR Odobreno s strani EIF: 9,3 milijard EUR 21% Manjša podjetja Energetika EIB + EIF 39 milijard 209,1 milijard 66% SKUPNA NALOŽBA, POVEZANA S SOGLASJI EFSI 315 milijard

4 EFSI ZA INFRASTRUKTURO VETRNE ELEKTRARNE NA KOPNEM ENER KA Kraj: Švedska Sektor: obnovljiva energija, infrastruktura Financiranje EFSI: 12 milijonov EUR Naložbeni načrt za Evropo poganja razvoj vetrnih elektrarn Podpora po naložbenem načrtu za Evropo za gradnjo kopenske vetrne elektrarne bo pomagala izpoljevati cilje EU in Švedske pri proizvodnji obnovljive energije in zmanjšanju emisij CO2. Evropska investicijska banka (EIB) skupaj s skladom Mirova Eurofideme 3 in razvijalcem vetrnih elektrarn Eolus vlaga v gradnjo kopenske vetrne elektrarne Langmarken v Värmlandskem okrožju na Švedskem. Gradnja se je začela januarja 2016, zmogljivost vetrne elektrarne pa bo znašala 23,1 megavata (MW). Projekt vključuje namestitev šestih 3,3-megavatnih vetrnih turbin v vetrni elektrarni poleg nadaljnjih dveh, ki sta ju kupila mesto Malmö in okrožni svet mesta Kalmar. Vetrna elektrarna bo priključena na nacionalno omrežje prek lokalne razdelilne postaje. Ta naložba je prva operacija EIB v njenem programu sovlaganja in je prvi projekt EIB na Švedskem s podporo EFSI.

5 EFSI ZA INFRASTRUKTURO CENTRI PRIMARNEGA ZDRAVSTVA Kraj: Irska Sektor: zdravstveno varstvo, infrastruktura Financiranje EFSI: 70 milijonov EUR ZDR AVJE Podpora EU skrbi za dobro zdravje v irskih regijah Gradnja 14 zdravstvenih centrov po vsej Irski bo izboljšala dostop do primarnega zdravstva in socialnih služb, stroškovno učinkovitost storitev ter objekte. V vseh centrih bodo splošne zdravstvene ordinacije, delovna terapija, socialne službe in prehransko svetovanje. V nekaterih bodo tudi službe za mentalno zdravje, zobozdravstvo in zdravljenje odvisnosti, ekipe za zgodnje ukrepanje, dežurni zdravniki in rešilna vozila. Namensko zgrajeni objekti ustvarjajo delovna mesta in omogočajo uvedbo novih modelov izvajanja in storitev. To bo izboljšalo učinkovitost bolnišničnih in ambulantnih storitev ob hkratnem zmanjšanju stroškov centrov zaradi energetske učinkovitosti. Načrt podpira prenos zdravstvene oskrbe z bolnišnic na skupnosti, s čimer se približa bolnikom in njihovim družinam. Centri bodo v Galwayu, Limericku, Mayu, Roscommonu in Sligu na zahodu Irske, Tipperaryju, Waterfordu in Wexfordu na jugu ter v Dublinu in Kildaru. Gre za prvi primer podpore primarnemu zdravstvenemu varstvu v Evropi z naložbenim načrtom za Evropo.

6 EFSI ZA INOVACIJE GRIFOLS BIOSCIENCE ZNA NOST Kraj: Španija Sektor: znanost, zdravje, raziskave Financiranje EFSI: 100 milijonov EUR Delovna mesta in rast za podjetja, kakovost življenja za bolnike Posojilo z jamstvom naložbenega načrta za Evropo je španskemu podjetju Grifols omogočilo raziskovanje novih načinov za zdravljenje alzheimerjeve bolezni ter bolezni ožilja in arterij. Podjetje Grifols, ki je bilo ustanovljeno leta 1940, razvija plazemska zdravila, bolnišnične farmacevtske izdelke in diagnostično tehnologijo za klinično uporabo. Zaposluje skoraj ljudi in je bilo eno prvih podjetij v EU, ki je prejelo posojilo v naložbenem načrtu za Evropo. Priliv sredstev podpira dolgoročne raziskave in razvoj podjetja Grifols, s katerimi želi odkriti nove uporabe plazemskih beljakovin, vključno z zdravljenjem alzheimerjeve bolezni, bolezni ožilja in arterijske tromboze ter kirurgijo srca in ožilja. Podjetje je razširilo svoje proizvodne obrate in izvaja klinične študije v obstoječih centrih v Evropi za novo zdravljenje z ekstrakcijo plazme za stabilizacijo alzheimerjeve bolezni. Raziskave bodo okrepile konkurenčnost podjetja Grifols ter mu omogočile rast in ustvarjanje novih delovnih mest ob hkratnem izboljšanju zdravja in kakovosti življenja bolnikov.

7 EFSI ZA INOVACIJE CRETA FARMS Kraj: Grčija Sektor: kmetijstvo, inovacije Financiranje EFSI: 15 milijonov EUR HRA NA Doza zdravja za izvoz grške hrane Financiranje v naložbenem načrtu za Evropo pomaga proizvajalcu mesnin Creta Farms pri spodbujanju inovacij in ustvarjanju novih delovnih mest na domačem otoku Kreti. Podjetje Creta Farms, ki je bilo ustanovljeno leta 1970 kot prašičja farma, danes porabi petkrat več kot podobna podjetja za inovativne načine proizvodnje bolj zdravega mesa. Razvili so lastniško tehnologijo oljčenja, s katero odstranjujejo nasičeno maščobo iz mesa in vbrizgavajo ekstra deviško oljčno olje, ki vsebuje nenasičeno maščobo. S tem postane meso bolj zdravo, ker se zniža vsebnost slabega holesterola, ohrani pa se njegov okus. S to tehnologijo je Creta Farms postalo največje podjetje za hladne mesnine v Grčiji in je lahko vstopilo na tuje trge, vključno z Avstralijo. Podjetje zdaj želi postopek oljčenja uporabljati za prigrizke, za kar namerava zaposliti 100 ljudi. Financiranje EFSI v višini 15 milijonov EUR bo podjetju Creta Farms pomagalo pri nadaljnjem tehnološkem razvoju in mednarodni širitvi.

8 EFSI SKUPAJ S STRUKTURNIMA SKLADOMA INVESTICIJSKI SKLAD IF TRI Kraj: Francija Sektor: čista energija, nizkoogljično gospodarstvo Financiranje EFSI: 20 milijonov EUR Nova industrijska revolucija v severni Franciji Investicijski sklad, ki je bil ustanovljen s podporo Evropske investicijske banke in naložbenega načrta za Evropo, podpira prehod v nizkoogljično gospodarstvo v francoski regiji Nord-Pas-de-Calais za izvedbo tretje industrijske revolucije. Tretja industrijska revolucija označuje zbliževanje digitalne tehnologije in trajnostne energije. Sklad prispeva k temu s podporo projektom za pomoč pri zadovoljevanju energetskih potreb v Nord-Pas-de-Calais iz obnovljivih virov. S tem naj bi do leta 2050 dosegli ničelne emisije ogljika v regiji ob hkratnem ustvarjanju novih delovnih mest in spodbujanju gospodarskega razvoja. Po odprtju varčevalnega računa, na katerega se je iz splošne javnosti steklo 8,5 milijona evrov za financiranje projektov v zvezi s tretjo industrijsko revolucijo, sta regionalni svet Nord-Pas de-calais ter trgovska in industrijska zbornica severne Francije ustanovila sklad. Projekt pa se financira tudi iz sredstev evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

9 EFSI SKUPAJ S STRUKTURNIMA SKLADOMA AVTOCESTA D4R7 PRO MET Kraj: Slovaška Sektor: promet, infrastruktura Financiranje EFSI: 427 milijonov EUR Odprte ceste okoli Bratislave Nov 27-kilometrski odsek avtoceste D4 del južnega dela bratislavske obvoznice bo zmanjšal zastoje s preusmeritvijo prometa stran od mestnih cest in izboljšal dostop do slovaških avtocest. Cesta je del vseevropskega prometnega omrežja in je povezana z načrtovano hitro cesto R7 med zahodno in vzhodno Slovaško ter obstoječima avtocestama D1 in D2. Večinoma gre za dvojno dvopasovnico z nekaj tripasovnimi odseki. Novi odsek bo izboljšal prometno zmogljivost Bratislave in okolice, okrepil lokalne in mednarodne cestne povezave, izboljšal varnost, skrajšal potovalni čas in blagodejno vplival na okolje. Projekt je del javno-zasebnega partnerstva, ki vključuje gradnjo ter 30-letno upravljanje in vzdrževanje ceste R7. Gre za doslej največji projekt v srednji in vzhodni Evropi v naložbenem načrtu za Evropo in prvi tak projekt na Slovaškem, financira pa se tudi iz sredstev evropskih strukturnih in investicijskih skladov.

10 EFSI ZA MSP PRESTO STAL Kraj: Poljska Sektor: industrija, prodaja jekla na debelo Poljski prodajalec jekla na debelo se pripravlja na širitev Podpora programa EU za konkurenčnost podjetij in MSP COSME, ki podpira rast pri bolj tveganih malih in srednjih podjetjih, je poljskemu prodajalcu jekla na debelo Presto Stal pomagal pri uvajanju novih storitev, s katerimi bolje zadovoljuje potrebe strank. Model podjetja Presto Stal, ki ima sedež v Klawkowu na severu Poljske, temelji na lokalnih strankah. Prilagodljive cene in usmerjenost v posebne zahteve so ključni vidiki strategije podjetja za odnose s strankami. Zadnje čase je Presto Stal proučil možnost razširitve storitev z vključitvijo kovaštva ter varjenja in barvanja kovinskih izdelkov. Zato je bilo treba kupiti zemljišče za nov sedež podjetja in delavnico. Potrebna je bila obsežna naložba, to pa je omogočil program COSME. Posojilo z jamstvom EU je podjetju dalo finančno stabilnost v času projekta širitve in trenutno poteka polaganje temeljev nove stavbe. Posledično je Presto Stal zaposlil dodatno osebje in pričakuje se, da bo število zaposlenih v letu 2017 doseglo 10.

11 EFSI ZA MSP KÜSTENOPTIK AUREL Kraj: Nemčija Sektor: optometrija Kraj: Italija Sektor: elektronika, digitalna tehnologija Z daljnovidnim poslovnim načrtom do podpore EU Posojilo v programu EU za konkurenčnost podjetij ter malih in srednjih podjetij COSME je nemškemu optiku omogočilo prevzem ordinacije, ki jo je vodil. Kot otrok je Jürgen Jimmy Imholt redno obiskoval nemško baltsko obalo in po koncu študija se je tja tudi preselil. Jimmy je optik po izobrazbi in je takoj našel zaposlitev na svojem področju, v enem letu pa je postal vodja trgovine. V nekaj letih je prevzel vodenje drugih trgovin svojega šefa in začel uvajati spremembe v način dela podjetja. Ko se je šef odločil, da bo podjetje prodal, je bil Jimmy najboljša izbira za prevzem, a za to je potreboval posojilo. Čeprav je potreboval več kot dva meseca za dokončanje vloge, so se raziskave in navzkrižno preverjanje njegovega poslovnega načrta obrestovali. Po pregledu njegove vloge mu je prva banka, ki jo je Jimmy izbral, odobrila posojila z jamstvom EU. Danes se njegova trgovina razvija in Jimmy samozavestno zre v prihodnost. Zaveza k inovacijam se podjetju Aurel obrestuje Financiranje s podporo InnovFin finančna sredstva EU za inovatorje (program EU, namenjen MSP in podjetjem s srednje veliko tržno kapitalizacijo, ki imajo raziskovalni, razvojni in inovacijski (RDI) potencial ali vlagajo v dejavnosti RDI) je podjetju Aurel, italijanskemu proizvajalcu elektronskih vezij, pomagalo vlagati v raziskave in razvoj. Podjetje Aurel, ki je bilo ustanovljeno leta 1970, razvija in proizvaja elektronska vezja z debeloplastno in drugimi tehnologijami ter prispeva spoznanja o najboljši uporabi debeloplastne tehnologije na vseh stopnjah proizvodnega postopka. Med drugim izdeluje tipala, peči in tiskarsko opremo za keramične in kovinske površine. Podjetje v svojih prostorih v Emiliji - Romanji, ki merijo m², zaposluje 70 oseb in je trdno zavezano inovacijam, ki so temelj njegove rasti. Ta usmeritev je podjetju Aurel pripomogla do posojila z jamstvom EU, kar je omogočilo nakup novih strojev in zaposlitev dodatnih inženirjev in kemikov. Posojilo je podjetju Aurel omogočilo nadaljnje raziskave na področju razsvetljave in močnostnih uporov.

12 NALOŽBENI NAČRT ZA EVROPO Naložbeni načrt za Evropo je skupno in usklajeno prizadevanje na ravni EU za spodbujanje naložb v realno gospodarstvo, da se: pospešita ustvarjanje novih delovnih mest in gospodarska rast, zadovoljijo dolgoročne potrebe gospodarstva in poveča konkurenčnost, pripomore h krepitvi proizvodne zmogljivosti in infrastrukture EU. Izboljšanje naložbenega okolja Pomemben splošni cilj naložbenega načrta je izboljšati naložbeno okolje tako na ravni EU kot na ravni posameznih držav članic. Izvajajo se ukrepi za odpravo ovir na ravni EU in na ravni enotnega trga ter premagovanje regulativnih in drugih izzivov za naložbe na nacionalni ravni. EVROPSKI SKLAD ZA STRATEŠKE NALOŽBE (EFSI) Evropski sklad za strateške naložbe (EFSI) je osrednji del naložbenega načrta s podporo inovativnim projektom, ki potrebujejo kritje za tveganje. Kot skupna pobuda Evropske komisije in Evropske investicijske banke (EIB) EFSI pomaga pritegniti zasebne naložbe. SEKTORJI Okolje in učinkovita raba virov Promet Digitalna infrastruktura Energetika KDO SE LAHKO PRIJAVI? Podjetja vseh velikosti Javne službe Subjekti javnega sektorja Da bi bili deležni podpore EFSI, projekti morajo: 3 biti tržno utemeljeni ter gospodarsko in tehnično izvedljivi; 3 prispevati k ciljem EU, trajnostni rasti in zaposlovanju; 3 biti dovolj zreli za prejem sredstev; 3 biti ocenjeni skladno s stopnjo tveganja. KAKO SE PRIJAVITI? Raziskave in inovacije Socialna infrastruktura Manjša podjetja s srednje veliko tržno kapitalizacijo Nacionalne promocijske banke ali druge banke, ki ponujajo posredna posojila Posebne naložbene platforme Nosilci velikih infrastrukturnih in inovacijskih projektov lahko zaprosijo za posojilo prek Evropske investicijske banke. Mala in srednja podjetja (MSP) ter podjetja s srednje veliko tržno kapitalizacijo si lahko zagotovijo financiranje projektov prek nacionalnih promocijskih bank in lokalnih finančnih posrednikov. EVROPSKO SVETOVALNO VOZLIŠČE ZA NALOŽBE (EIAH) Evropsko svetovalno vozlišče za naložbe (EIAH) je pobuda Evropske komisije in EIB za pospeševanje naložb, ki ponuja enotno dostopno točko do širokega nabora podpore za projekte in naložbe na vseh stopnjah projektnega cikla. Svetovalne storitve vključujejo: 3 tehnično podporo za pripravo in izvedbo projekta, 3 boljšo uporabo skladov in finančnih instrumentov EU, 3 podporo krepitvi zmogljivosti, 3 politično, programsko in projektno podporo za javno-zasebna partnerstva, 3 dostop do financiranja za inovativne projekte. Za več informacij glej: EVROPSKI PORTAL NALOŽBENIH PROJEKTOV (EIPP) Evropski portal naložbenih projektov (EIPP) je spletni portal, ki javnim in zasebnim nosilcem projektov v EU omogoča dostop do potencialnih vlagateljev z vsega sveta. Portal izvaja in gosti Evropska komisija ter je del naložbenega načrta za Evropo. Za več informacij glej: SODELUJTE PRI INVESTEU Aktualne informacije o naložbenem načrtu za Evropo: Lokalne pisarne EIB: Finančni posredniki: Obstoječi projekti EFSI v vaši bližini: Informacije o financiranju, ki je na voljo pri drugih pobudah EU:

13 NALOŽBENI NAČRT ZA EVROPO Açores Evropa naj vlaga v delovna mesta in gospodarsko rast. #investeu Madeira Canarias Guadeloupe Martinique Mayotte Guyane La Réunion Za več informacij obiščite ec.europa.eu/invest-eu eib.europa.eu/invest-eu

Naložbeni načrt za Evropo September 2018 SL #investeu

Naložbeni načrt za Evropo September 2018 SL #investeu Naložbeni načrt za Evropo September 2018 SL #investeu #investeu Naložbeni načrt za Evropo spodbuja rast po vsej EU NALOŽBE EFSI PO SEKTORJIH - SEPTEMBER 2018 Cilj naložbenega načrta za Evropo je spodbujati

Prikaži več

Naložbeni načrt za Evropo JUNIJ 2019 JUNCKER- JEV STANJE NAČRTA #investeu

Naložbeni načrt za Evropo JUNIJ 2019 JUNCKER- JEV STANJE NAČRTA #investeu Naložbeni načrt za Evropo JUNIJ 2019 JUNCKER- JEV STANJE NAČRTA #investeu #investeu Naložbeni načrt za Evropo spodbuja rast po vsej EU Cilj naložbenega načrta za Evropo je spodbujati naložbe, da se ustvarjajo

Prikaži več

SPOROČILO ZA JAVNOST Slovenskim podjetjem na voljo 100 milijonov evrov kapitala SID banka in Evropski investicijski sklad sta predstavila Slovenski na

SPOROČILO ZA JAVNOST Slovenskim podjetjem na voljo 100 milijonov evrov kapitala SID banka in Evropski investicijski sklad sta predstavila Slovenski na Slovenskim podjetjem na voljo 100 milijonov evrov kapitala SID banka in Evropski investicijski sklad sta predstavila Slovenski naložbeni program kapitalske rasti. Program je namenjen lastniškemu financiranju

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, COM(2018) 439 final ANNEX 4 PRILOGA k predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostvitvi programa Invest

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, COM(2018) 439 final ANNEX 4 PRILOGA k predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostvitvi programa Invest EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 6.6.2018 COM(2018) 439 final ANNEX 4 PRILOGA k predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostvitvi programa InvestEU {SEC(2018) 293 final} - {SWD(2018) 314 final} -

Prikaži več

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx TVOJA PRVA ZAPOSLITEV EURES Pogosta vprašanja Splošno Kje najdem informacije o programu Tvoja prva zaposlitev Eures? Informacije lahko prenesete z Euresovega portala na naslovu http://eures.europa.eu ali

Prikaži več

untitled

untitled EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 16.12.2014 C(2014) 9982 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 16.12.2014 o odobritvi nekaterih elementov Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2016 (OR. en) 9842/16 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 2. junij 2016 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva:

Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2016 (OR. en) 9842/16 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 2. junij 2016 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2016 (OR. en) 9842/16 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 2. junij 2016 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: ECOFIN 549 POLGEN 51 COMPET 356 RECH 219 ENER 240 TRANS

Prikaži več

Impact assessment Clean 0808

Impact assessment  Clean 0808 EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 13.9.2017 SWD(2017) 501 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o Agenciji EU za kibernetsko

Prikaži več

FOTOVOLTAIKA

FOTOVOLTAIKA PRIMERJALNA ANALIZA TEHNOLOGIJ KONČNO POROČILO 1 Vsebina 1. Uvod... 3 1.1. Prva leta fotovoltaike v Italiji, Evropi in svetu... 4 1.1.1. Italija... 4 1.1.2. Svet... 8 1.1.3. Evropa... 10 2 1. Uvod Fotovoltaična

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Svet

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Svet EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 10.7.2013 SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Sveta o skupnem podjetju ECSEL {COM(2013) 501 final} {SWD(2013)

Prikaži več

A4x2Ex_SL.doc

A4x2Ex_SL.doc PETLETNE OCENE OKVIRNIH RAZISKOVALNIH PROGRAMOV EVROPSKE UNIJE V OBDOBJU 1999-2003 Povzetek Original EN POVZETEK Veljavna Pogodba o Evropski uniji opredeljuje dva temeljna strateška cilja evropskih okvirnih

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Zakona o Slovenski

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx IZHODIŠČA UREJANJA LJUBLJANSKEGA AVTOCESTNEGA OBROČA IN VPADNIH AVTOCEST Predstavitev pobude za državno prostorsko načrtovanje za ureditev ljubljanskega avtocestnega obroča in vpadnih cest ter predloga

Prikaži več

Plan 2019 in ocena 2018

Plan 2019 in ocena 2018 01 Povzetek poslovnega načrta družbe Luka Koper, d. d., in Skupine Luka Koper za leto 2019 in ocena poslovanja za leto POVZETEK POSLOVNEGA A DRUŽBE, IN SKUPINE LUKA KOPER ZA LETO 2019 IN POSLOVANJA ZA

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prva javna predstavitve Lokacija: ETRA d.o.o., Bukovžlak 101, Celje 26.9.2017 ob 12.00 uri Podjetniški razvojni konzorcij Kompetenčni center ROBOFLEX () Dr.Brane Semolič Strokovni koordinator Vpliv eksplozivnega

Prikaži več

2019 QA_Final SL

2019 QA_Final SL Predhodni prispevki v enotni sklad za reševanje za leto 2019 Vprašanja in odgovori Splošne informacije o metodologiji izračuna 1. Zakaj se je metoda izračuna, ki je za mojo institucijo veljala v prispevnem

Prikaži več

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb mag. Karin Žvokelj Služba za razvojna sredstva Kohezijska sredstva in omilitev podnebnih sprememb cca. 160 mio EUR (cca 85 mio nepovratnih sredstev) prednostna naložba 1.2: 53,3 mio EUR (nepovratna sredstva:

Prikaži več

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/17 08.12.2015 Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz člena 23 Direktive 2014/59/EU Smernice organa EBA o določitvi

Prikaži več

PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0

PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0 PARTNER PROGRAM POSLOVANJE 2.0 O PROGRAMU Partner program Poslovanje 2.0 deluje pod okriljem Ljubljanske borze d. d. in je namenjen vsem ambicioznim podjetnikom, managerjem in lastnikom, ki stremijo k

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SEC(2011) 1230 konč. DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument za: Uredba Evropskeg

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SEC(2011) 1230 konč. DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument za: Uredba Evropskeg EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 19.10.2011 SEC(2011) 1230 konč. DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument za: Uredba Evropskega parlamenta in Sveta o smernicah za vseevropska telekomunikacijska

Prikaži več

Predstavitev projekta

Predstavitev projekta Delavnica Projekcije cen energije Primerjava mednarodnih projekcij cen energije mag. Andreja Urbančič, IJS Ljubljana, 21. 6. 2018 2 Cene na mednarodnih trgih svetovne cene nafte na mednarodnih trgih zemeljskega

Prikaži več

1

1 2 PRIKAZ STANJA PROSTORA 2.1 OPIS OBSTOJEČEGA STANJA 2.1.1 MAKROLOKACIJA Območje OPPN PSC Mačkovec-2 v velikosti cca 4,5 ha je del gospodarske cone GC Mačkovec in se nahaja na skrajnem SV delu Novega mesta

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, COM(2012) 341 final SPOROČILO KOMISIJE EVROPSKEMU PARLAMENTU, SVETU, EVROPSKEMU EKONOMSKO- SOCIALNEMU ODBORU IN O

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, COM(2012) 341 final SPOROČILO KOMISIJE EVROPSKEMU PARLAMENTU, SVETU, EVROPSKEMU EKONOMSKO- SOCIALNEMU ODBORU IN O EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 26.6.2012 COM(2012) 341 final SPOROČILO KOMISIJE EVROPSKEMU PARLAMENTU, SVETU, EVROPSKEMU EKONOMSKO- SOCIALNEMU ODBORU IN ODBORU REGIJ Evropska strategija za ključne omogočitvene

Prikaži več

Aktualni izzivi informacijske družbe

Aktualni izzivi informacijske družbe REPUBLIKA SLOVENIJA www.mvzt.gov.si, e: gp.mvzt@gov.si Kotnikova 38, 1000 Ljubljana t: 01 478 4600, f: 01 478 4719 Aktualni izzivi informacijske družbe Dr. Davorka Šel 29.5.2009 1 Vloga Direktorata za

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

Microsoft Word - A AM MSWORD

Microsoft Word - A AM MSWORD 1.7.2015 A8-0215/2 2 Uvodna izjava 21 a (novo) ob upoštevanju peticije Stop Food Waste in Europe! (Ustavimo nastajanje živilskih odpadkov v Evropi!); 1.7.2015 A8-0215/3 3 Uvodna izjava N N. ker je Parlament

Prikaži več

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx)

(Microsoft Word - Razvoj konkuren\350nega gospodarstva in internacionalizacija.docx) Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija Posredno financiranje NAZIV PRODUKTA: Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacija NAČIN FINANCIRANJA posredno financiranje preko

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Trajnostni razvoj družbe BTC Tomaž Damjan Ljubljana, 23.10.2013 BTC v številkah Družba BTC je uspešno izvedla premik na trajnostno in zeleno področje z željo ustvariti boljšo prihodnost za obiskovalce,

Prikaži več

Culture Programme (2007 – 2013)

Culture Programme (2007 – 2013) USTVARJALNA EVROPA (2014 2020) Podprogram Kultura Razpis za zbiranje predlogov: Razpis za zbiranje predlogov EACEA 34/2018: podpora za projekte evropskega sodelovanja 2019 OPOZORILO: Izvajanje tega razpisa

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Podnebni in energetski občine Simona Pestotnik Predstavitev za javnost: Koliko nas stane ogrevanje z Zemljino toploto? Kakšne so perspektive za občino Cerkno? Cilji občine in razumevanje aktivnosti na

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 VRANSKO URE IN OVE Franc Sušnik Piran, oktober 2012 Lokacija Občina Vransko Prebivalcev 2.614 Površina 53,3 km 2 Zelo aktivni pri osveščanju varovanja okolja, Osnovna šola Vransko vključena v sistem Eko

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

TA

TA 30.6.2017 A8-0170/ 001-105 PREDLOGI SPREMEMB 001-105 vlagatelj: Odbor za zunanje zadeve, Odbor za razvoj, Odbor za proračun Poročilo Eduard Kukan, Doru-Claudian Frunzulică, Eider Gardiazabal Rubial A8-0170/2017

Prikaži več

Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2017 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1

Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2017 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1 Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2017 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1 Razdelek 1: Pristop za poročanje o podatkih iz leta 2017 Družba Shire je 3. junija 2016 prevzela

Prikaži več

PRORAČUNSKI POSTOPEK 2018 Dokument št.: 5: (1) ******* ODBOR ZA PRORAČUN POROČEVALCA: SIEGFRIED MURESAN- ODDELEK III (KOMISIJA) RICHARD ASH

PRORAČUNSKI POSTOPEK 2018 Dokument št.: 5: (1) ******* ODBOR ZA PRORAČUN POROČEVALCA: SIEGFRIED MURESAN- ODDELEK III (KOMISIJA) RICHARD ASH PRORAČUNSKI POSTOPEK 2018 Dokument št.: 5: (1) ******* 12.10.2017 ODBOR ZA PRORAČUN POROČEVALCA: SIEGFRIED MURESAN- ODDELEK III (KOMISIJA) RICHARD ASHWORTH - OSTALI ODDELKI STALIŠČE PARLAMENTA Predlogi

Prikaži več

Gradbeništvo kot Industrija 4.0

Gradbeništvo kot Industrija 4.0 Povzetek: Kot vse druge panoge se mora gradbeništvo modernizirati Industrija 4.0 koncept, ki daje modernizaciji okvir, motivacijo, zagon Industrija 4.0 je stapljanje fizičnega in digitalnega sveta Gradbeništvo

Prikaži več

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014 2020. Namenjen je krepitvi kompetenc in zaposljivosti

Prikaži več

18.SMK Tomaž Berločnik - za objavo

18.SMK Tomaž Berločnik - za objavo 18. Slovenska marketinška konferenca Energija za prihodnost PETROL Mag. Tomaž Berločnik Portorož, 21.5.2013 1. POSLOVANJE SKUPINE PETROL Predstavitev skupine Petrol Vodilna slovenska energetska družba

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation 1»Projekcije prometnega dela«uporaba projekcij prometnega dela v analizi scenarijev za Dolgoročno strategijo za nizke emisije Matjaž Česen, IJS-CEU Reaktorski center Podgorica, Ljubljana, 21.11.2018 2

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in])

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in]) 6. mesto OBČINA RAZKRIŽJE Razkrižje Razkrižje: uvrstitve Kvalitativna analiza: 33 točk (11. mesto) UČINKOVITOST Investicije 28 Rast odhodkov za javno upravo 8 Prihodki iz EU 9 Rast priha 1 GOSPODARSTVO

Prikaži več

BILTEN JUNIJ 2019

BILTEN JUNIJ 2019 BILTEN JUNIJ 2019 Izdajatelj: BANKA SLOVENIJE Slovenska 35, 1000 Ljubljana Slovenija tel.: +386 (1) 4719000 fax.: +386 (1) 2515516 E-mail: bilten@bsi.si http://www.bsi.si/ SWIFT: BSLJ SI 2X Razmnoževanje

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - prezentacija Bo\236a [Zdru\236ljivostni na\350in])

(Microsoft PowerPoint - prezentacija Bo\236a [Zdru\236ljivostni na\350in]) POSLOVNA KONFERENCA: DAN JAVNO-ZASEBNEGA PARTNERSTVA: PRAKSE IN POSLOVNE PRILOŽNOSTI PROJEKTOV IZGRADNJE PREDSTAVITEV PROJEKTA IN ZAKLJUČKOV FOKUSNIH SKUPIN MAG. Boža Loverčič Špacapan Ljubljana, 11. junij

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

Erasmus+ mag. Robert Marinšek

Erasmus+ mag. Robert Marinšek Erasmus+ mag. Robert Marinšek Program Erasmus+ Uredba št. 1288/2013 (11. dec. 2013) Področje izobraţevanja, usposabljanja, športa in mladine trajanje: 2014 2020 proračun: 14,7 G Pričakovanja: >4 M mobilnosti

Prikaži več

PKP projekt SMART WaterNet_Opis

PKP projekt SMART WaterNet_Opis PKP projekt SMART WaterNet Po kreativni poti do znanja (PKP) opis programa Program Po kreativni poti do znanja omogoča povezovanje visokošolskih zavodov s trgom dela in tako daje možnost študentom za pridobitev

Prikaži več

ENERGETSKA PRENOVA STAVB JAVNEGA SEKTORJA v OP-EKP

ENERGETSKA PRENOVA STAVB JAVNEGA SEKTORJA v OP-EKP PODNEBNO OGLEDALO Uroš Habjan mag. Sektor za nizkoogljično družbo 17.4.2018 Razpisi za področje OVE DO OVE 2016-7,9 mio EUR (8-1) DO OVE 2017 3 mio EUR (11-1) JR EE OVE 2017 2 odpiranja (1-1) Seminar za

Prikaži več

Posvet "Podpora vladnih institucij slovenskim podjetjem pri izhodu na tuje trge” Janja Kokolj Prošek, vodja Službe za živilsko predelovalno indu

Posvet  Podpora vladnih institucij slovenskim podjetjem pri izhodu na tuje trge”     Janja Kokolj Prošek,  vodja Službe za živilsko predelovalno indu Mednarodne aktivnosti MKGP v luči SRIPHRANA Bled, 6. junij 2017 Janja Kokolj Prošek 1 Izvozna usmerjenost živilske industrije MKGP podpira internacionalizacijo slovenske živilskopredelovalne industrije,

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - \310as je za delavske pla\350e.pptx)

(Microsoft PowerPoint - \310as je za delavske pla\350e.pptx) ČAS JE ZA NAŠE PLAČE Mag. Andreja Poje, izvršna sekretarka Ljubljana, 16. 2. 217 KRIZE JE ZA NEKATERE KONEC RastBDP, rastzaposlenosti, izboljšujese poslovanjegd, netočistidobički, povečuje se pruktivnost,

Prikaži več

Evidenca_prejetih_vlog

Evidenca_prejetih_vlog Evidenca prejetih vlog za projekte prijavljene na Javni poziv objavljen dne 12. 12. 2018 Agencija za energijo v skladu s prvim odstavkom 373. člena Energetskega zakona (Uradni list RS, št. 17/14 in 81/15)

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana T: 01 478 70 00 F: 01 478 74 25 E: gp.mop@gov.si www.mop.gov.si Številka: 004-2/2015/421 Ljubljana, 25.5.2018

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SKUPINA SAVA RE NEREVIDIRANI REZULTATI 2017 23. MAREC 2018 a 2017 KLJUČNI POUDARKI LETA Kosmata premija skupine Sava Re je v letu 2017 prvič presegla 500 milijonov EUR. Čisti poslovni izid in donosnost

Prikaži več

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O.

ZAVAROVALNA HIŠA LUIČ D.O.O. POVZETEK POROČILA ZA POSLOVNO LETO 2012 ČRNOMELJ 2012 KAZALO 1. OSEBNA IZKAZNICA ZAVAROVALNE HIŠE LUIČ D.O.O 2. PREDSTAVITEV DRUŽBE 3. ZAVAROVANJA 4. DEJAVNOSTI 5. POROČILO O POSLOVANJU ZA POSLOVNO LETO

Prikaži več

st12475.sl11.doc

st12475.sl11.doc SVET EVROPSKE UNIJE Bruselj, 4. julij 2011 (06.07) (OR. en) 12475/11 CADREFIN 51 POLGEN 113 FIN 493 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: za generalnega sekretarja Evropske komisije: direktor Jordi AYET PUIGARNAU

Prikaži več

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015

Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 Občina Moravče na podlagi 8. člena Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva in podeželja v Občini Moravče za programsko obdobje 2015 2020 (Uradni vestnik Občine Moravče, št. 3/15, 6/15

Prikaži več

EKS - Priloga 1

EKS - Priloga 1 Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 80 00 F: 01 478 81 39 E: gp.mzi@gov.si www.mzi.gov.si PROJEKCIJA DOLGOROČNE ENERGETSKE BILANCE Povzetek strokovnih podlag za projekcijo dolgoročnih energetskih

Prikaži več

Matej Čehovin

Matej Čehovin UNIVERZA V LJUBLJANI EKONOMSKA FAKULTETA MAGISTRSKO DELO VLOGA UKREPA TEHNIČNE POMOČI PRI ČRPANJU SREDSTEV EVROPSKE KOHEZIJSKE POLITIKE Ljubljana, maj 2016 KATARINA KAVČIČ IZJAVA O AVTORSTVU Podpisana

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BUTIČNA SLOVENIJA K A K O B U T I Č N O S T R A Z U M E T R G & A L I S M O P R I P R A V L J E N I N A R E A L I Z A C I J O N A Š E O B L J U B E Z E L E N E B U T I Č N E S L O V E N I J E Miša Novak,

Prikaži več

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc INFORMACIJE NOVEMBER 2014 Spoštovani! Pošiljamo Vam informacije za november. Vlada pripravlja kup dokaj neugodnih ukrepov za podjetnike (povišan davek na bančne storitve, povišan davek na zavarovalniške

Prikaži več

Microsoft Word - Navodila za prijavo raziskav na OIL doc

Microsoft Word - Navodila za prijavo raziskav na OIL doc Navodila za prijavo raziskav na Onkološkem inštitutu Ljubljana (OI) Definicije raziskav Na OI izvajamo več oblik raziskovalnega dela v vseh organizacijskih enotah. Raziskovalno delo delimo na tri kategorije:

Prikaži več

Slovenska Web

Slovenska Web Evropski projekt CHAMP združuje vodilna evropska mesta na področju kolesarjenja. CHAMP mesta želijo s pomočjo medsebojne primerjave najti načine za izboljšanje kolesarske politike in pridobiti nove ideje

Prikaži več

(Na\350rt razvojnih programov)

(Na\350rt razvojnih programov) Proračun občine Kanal ob Soči za leto 2014 - dopolnjen predlog NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2014-2017 30. redna seja občinskega sveta, 30.01.2014 4000 OBČINSKA UPRAVA 7.312.851 3.874.613 3.967.973 1.369.748

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 11.12.2013 Andrej Klemenc, Regionalni center za okolje Pisarna Ljubljana Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji

Prikaži več

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke,

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, d. d., Dunajska cesta 65, Ljubljana vodja projekta:

Prikaži več

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing

Title slide heading 32pt Arial bold, with 48pt line spacing Z nadgradnjo programa do novih kupcev, novih trgov Globalne izkušnje Knauf Insulation Jure Šumi Business Development Director O čem bo tekla beseda 1. Korporacija in segmenti/izdelki 2. S spremembami v

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠKI REGIJI V LETU 2010 Postojna, maj 2011 KAZALO I.

Prikaži več

PR_INI

PR_INI Evropski parlament 2014-2019 Dokument zasedanja A8-0222/2016 29.6.2016 POROČILO o dostopu do finančnih sredstev za mala in srednja podjetja in povečanju raznolikosti financiranja teh podjetij v uniji kapitalskih

Prikaži več

Microsoft Word - Zadolžitev CČN.doc

Microsoft Word - Zadolžitev CČN.doc Datum: 20.05.2012 OBČINSKEMU SVETU MESTNE OBČINE NOVO MESTO ZADEVA: DOLGOROČNO ZADOLŽEVANJE MESTNE OBČINE NOVO MESTO V LETU 2012 ZA PROJEKT»HIDRAVLIČNE IZBOLJŠAVE KANALIZACIJSKEGA SISTEMA IN CENTRALNA

Prikaži več

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc)

(Microsoft Word - razpisna dokumentacija - tehni\350na podpora.doc) PRIJAVNI OBRAZEC DRUŠTVA ZA DODELITEV POMOČI ZA OHRANJANJE, SPODBUJANJE IN RAZVOJ PODEŽELJA V OBČINI ŠKOFLJICA ZA LETO 2008 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V PRIMARNEM KMETIJSTVU 1. PODATKI O VLAGATELJU

Prikaži več

Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2016 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1

Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2016 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1 Kodeks EFPIA o javni objavi Javne objave 2016 Shire Pharmaceuticals (vključno z družbo Baxalta US Inc.) 1 Razdelek 1: Pristop poročanja za podatke iz leta 2016 Družba Shire je 3. junija 2016 prevzela družbo

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 VSEŽIVLJENJSKO UČENJE ZAPOSLENIH, KOMPETENČNI CENTRI N KAKO DO NOVIH DELOVNIH MEST DAMJANA KOŠIR Generalna direktorica direktorata za trg dela in zaposlovanje MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE

Prikaži več

LOREM IPSUM

LOREM IPSUM Delovanje Evropske agencije za varnost hrane in krme v Sloveniji Ada Hočevar Grom, Urška Blaznik Svetovni dan hrane, Nacionalni posvet o varnosti živil, Ljubljana 7. april 2015 SVETOVALNI FORUM EFSA (Po)svetovalni

Prikaži več

Microsoft Word Grebenc Andrej, Raziskovanje v EU Možnosti in priložnosti slovenskih MSP

Microsoft Word Grebenc Andrej, Raziskovanje v EU Možnosti in priložnosti slovenskih MSP Obzorje 2020: Leto dni izkušenj z novim znanstveno tehnološkim sodelovanjem v Evropski uniji Andrej Grebenc Evropska komisija, Bruselj andrej.grebenc@ec.europa.eu Kratek pregled prispevka Mineva eno leto

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaborat

Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaborat Na podlagi 65. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/17; ZUreP-2) izdaja minister za okolje in prostor P R A V I L N I K o elaboratu ekonomike I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen (vsebina) Ta

Prikaži več

Program dela NO za leto 2009

Program dela NO za leto 2009 Na podlagi 41. člena statuta občine Mirna Peč ter 12. in 13. člena Poslovnika nadzornega odbora občine Mirna Peč, je Nadzorni odbor občine Mirna Peč na svoji 9. seji, dne 15.12.2008 in 3. korespondenčni

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

EVROPSKE REFERENČNE MREŽE POMOČ PACIENTOM Z REDKIMI ALI KOMPLEKSNIMI BOLEZNIMI Share. Care. Cure. zdravje

EVROPSKE REFERENČNE MREŽE POMOČ PACIENTOM Z REDKIMI ALI KOMPLEKSNIMI BOLEZNIMI Share. Care. Cure. zdravje EVROPSKE REFERENČNE MREŽE POMOČ PACIENTOM Z REDKIMI ALI KOMPLEKSNIMI BOLEZNIMI Share. Care. Cure. zdravje KAJ SO EVROPSKE REFERENČNE MREŽE? Evropske referenčne mreže združujejo zdravnike in raziskovalce

Prikaži več

E-novice EXPEDIRE # 4 / 2018 Raziskava v okviru projekta EXPEDIRE

E-novice EXPEDIRE # 4 / 2018 Raziskava v okviru projekta EXPEDIRE E-novice EXPEDIRE # 4 / 2018 Raziskava v okviru projekta EXPEDIRE V okviru projekta EXPEDIRE je bila izvedena raziskava, v kateri so bile podrobno analizirane izvozne dejavnosti, prisotnost na tujih trgih

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tehnološki izzivi proizvodnja biometana in njegovo injiciranje v plinovodno omrežje prof. dr. Iztok Golobič Predstojnik Katedre za toplotno in procesno tehniko Vodja Laboratorija za toplotno tehniko Fakulteta

Prikaži več

C(2016)3544/F1 - SL

C(2016)3544/F1 - SL EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 13.6.2016 C(2016) 3544 final DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) / z dne 13.6.2016 o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/2014 Evropskega parlamenta in Sveta o trgih finančnih instrumentov

Prikaži več

Poročilo o zaključnem računu Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja za proračunsko leto 2015 z odgovorom Agencije

Poročilo o zaključnem računu Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja za proračunsko leto 2015 z odgovorom Agencije 1.12.2016 SL Uradni list Evropske unije C 449/61 POROČILO o zaključnem računu Izvajalske agencije za mala in srednja podjetja za proračunsko leto 2015 z odgovorom Agencije (2016/C 449/11) UVOD 1. Izvajalska

Prikaži več

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk

Microsoft Word - nagrajenci Excellent SME 2017_tisk Podelitev nagrad imetnikom certifikata Excellent SME za leto 2017 19. junij 2018, kongresni center Brdo pri Kranju Predstavljamo družbe in podjetnike, ki so v letu 2017 dosegle najvišjo bonitetno oceno

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation SISTEMI PODPOR ZA GRADNJO MALIH ENERGETSKIH PROIZVODNIH NAPRAV Vinarska 14, 2000 Maribor Tel.: +386 2 228 49 16 E-mail: veronika.valentar@kmetijski-zavod.si www.interreg-med.eu/compose FINANCIRANJE UKREPOV

Prikaži več

Παρουσίαση του PowerPoint

Παρουσίαση του PowerPoint Projekt je v okviru Erasmus + programa na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta ne odraža stališč Evropske unije, ampak zgolj stališča

Prikaži več

Koristne informacije o podjetju Elektro Gorenjska, d. d.

Koristne informacije o podjetju Elektro Gorenjska, d. d. Koristne informacije o podjetju Elektro Gorenjska, d. d. Predstavitev podjetja Elektro Gorenjska, d. d., je podjetje za distribucijo električne energije, ki uporabnikom distribucijskega omrežja dnevno

Prikaži več

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu SLOVENIA GREEN www.slovenia.info Spodbude Ministrstva za gospodarstvo za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu Mag. Irena Milinkovič, Ministrstvo za gospodarstvo in Maša Puklavec,

Prikaži več

C(2015)383/F1 - SL

C(2015)383/F1 - SL EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 30.1.2015 C(2015) 383 final DELEGIRANA DIREKTIVA KOMISIJE.../ /EU z dne 30.1.2015 o spremembi Priloge III k Direktivi 2011/65/EU Evropskega parlamenta in Sveta glede izjem pri

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 CILJI IN USMERITVE NA PODROČJU SOCIALNEGA VKLJUČEVANJA IN BOJA PROTI REVŠČINI V KONTEKSTU PAKETA SOCIALNIH NALOŽB Davor Dominkuš, generalni direktor MDDSZ Socialna situacija Socialne posledice krize: povečevanje

Prikaži več

SMERNICA EVROPSKE CENTRALNE BANKE (EU) 2018/ z dne 24. aprila o spremembi Smernice ECB/ 2013/ 23 o statistiki državnih

SMERNICA  EVROPSKE  CENTRALNE  BANKE  (EU)  2018/ z dne  24. aprila o spremembi  Smernice  ECB/  2013/  23  o statistiki  državnih 15.6.2018 L 153/161 SMERNICE SMERNICA EVROPSKE CENTRALNE BANKE (EU) 2018/861 z dne 24. aprila 2018 o spremembi Smernice ECB/2013/23 o statistiki državnih financ (ECB/2018/13) IZVRŠILNI ODBOR EVROPSKE CENTRALNE

Prikaži več

Vloga Onkološkega inštituta Ljubljana v projektu skupnega ukrepa ipaac Urška Ivanuš OBVLADOVANJE RAKA V EU KAKO NAPREJ ipaac Local

Vloga Onkološkega inštituta Ljubljana v projektu skupnega ukrepa ipaac Urška Ivanuš OBVLADOVANJE RAKA V EU KAKO NAPREJ ipaac Local Vloga Onkološkega inštituta Ljubljana v projektu skupnega ukrepa ipaac Urška Ivanuš () OBVLADOVANJE RAKA V EU KAKO NAPREJ ipaac Local Stakeholder Meeting NIJZ, 31. maj 2019 ZARADI KATERIH BOLEZNI UMIRAMO

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2017 (OR. en) 9967/17 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 1. junij 2017 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva:

Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2017 (OR. en) 9967/17 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 1. junij 2017 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: Svet Evropske unije Bruselj, 2. junij 2017 (OR. en) 9967/17 SPREMNI DOPIS Pošiljatelj: Datum prejema: 1. junij 2017 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: TRANS 247 CLIMA 168 COMPET 475 ENV 576 za generalnega

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 29.03.2013 Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji in severni Evropi urbano kolesarstvo vsestransko podprt

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

Diapositiva 1

Diapositiva 1 Različni pogledi na proizvodnjo in rabo energije v prometu, stavbah in v industriji Andrej Kitanovski, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo EPC - Energy Policy Consideration, GZS, Ljubljana 2019

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Povabilo na kavo za razvojno usmerjena podjetja Cona Tezno, 1. 2. 2017 E K O N O M S K I I N S T I T U T M A R I B O R D. O. O. Ekonomski institut Maribor Smo razvojno raziskovalna institucija, Smo tudi

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 9. marec 2018 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2018/0048 (COD) 7049/18 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: 8. marec 20

Svet Evropske unije Bruselj, 9. marec 2018 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2018/0048 (COD) 7049/18 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: 8. marec 20 Svet Evropske unije Bruselj, 9. marec 2018 (OR. en) Medinstitucionalna zadeva: 2018/0048 (COD) 7049/18 PREDLOG Pošiljatelj: Datum prejema: 8. marec 2018 Prejemnik: Št. dok. Kom.: Zadeva: EF 73 ECOFIN 231

Prikaži več

31

31 Hram Holding, finančna družba, d.d. Vilharjeva 29, Ljubljana, skladno z Zakonom o trgu finančnih instrumentov ter Sklepom o izvajanju obveznosti razkrivanja nadzorovanih informacij, objavlja podatke iz

Prikaži več