Seminar namenjen tehnični oddaji vloge za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja (KA1 Projekti mobilnosti in KA2 Partnerstva za sodelovanje)

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Seminar namenjen tehnični oddaji vloge za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja (KA1 Projekti mobilnosti in KA2 Partnerstva za sodelovanje)"

Transkripcija

1 Seminar namenjen tehnični oddaji vloge za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja (KA1 Projekti mobilnosti in KA2 Partnerstva za sodelovanje) Zoom srečanje, Alen Kraševec

2 Kako začeti? vsaka organizacija, ki želi sodelovati v kateri koli aktivnosti programa (kot prijavitelj ali partner), se mora registrirati na portalu in pridobiti t. i. Organisational Identification Code (OID) kodo (prej PIC koda). Vse potrebne informacije najdete na spletni strani: Organisation registration for actions managed by National Agencies (europa.eu).

3

4 Registracija posameznika in organizacije na portalih EU V prvi fazi se mora koordinator posameznik registrirati v bazi EU login. Šele, ko posameznik pridobi osebni račun EU login, lahko registrira na portalu tudi svojo institucijo (vrtec, šolo, podjetje, fakulteto, zavod ).

5 Spletna prijavnica Na spletni strani Evropske komisije lahko dostopate do vseh prijavnih obrazcev. Izbrati morate pravo področje, ki ga naslavljate, in pravo akcijo. Nasvet: vprašanja s prijavnice lahko odgovarjate v dokumentu, ki omogoča skupen vpogled (npr. Google Docs, MS Teams, ) in delo na dokumentu. Na koncu pa ena oseba vse odgovore prekopira v spletno prijavnico.

6 Izpolnjevanje spletne prijavnice Ko posamezno poglavje uspešno izpolnite, le-ta dobi zeleno kljukico. Ko imajo vsa poglavja zeleno kljukico lahko prijavnico oddate V primeru tehničnih težav pošljete posnetek zaslona in identifikacijsko številko obrazca (Form ID) na tehnicna.pomoc@cmepius.si

7 Obvezne priloge spletne prijavnice Pri oddaji prijavnice morate biti pozorni tudi na obvezne priloge. Te so lahko od akcije do akcije različne. Podrobnejša navodila prejmete pri delu v skupinah.

8 Oddaja spletne prijavnice Vlogo izpolnite in oddate na Rok za prijavo KA1 je TOREK, 11. maj 2021 do 12:00. Oddaja zgolj preko spleta. Rok za prijavo KA2 je ČETRTEK, 20. maj 2021 do 12:00. Oddaja zgolj preko spleta. Spletno prijavnico oddajte takoj, ko je pripravljena

9 Dodatna pomoč prijaviteljem Splošna tehnična pomoč: Za OID:

10 KA121 Mobilnost osebja in učečih se v poklicnem izobraževanju za akreditirane institucije Accredited projects for VET education KA122 Mobilnost osebja in učečih se v poklicnem izobraževanju za neakreditirane institucije Short-term projects KA120 Akreditacije Erasmus accreditation KA210 Mala partnerstva Small-scale partnerships KA220 Partnerstva za sodelovanje Cooperation partnerships

11 Vsebinska podpora KA1 Projekti mobilnosti Alen Kraševec KA120 (pridobitev akreditacije na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja) KA121 (mobilnost dijakov in osebja za akreditirane institucije) Neža Repanšek KA122 (mobilnost osebja in dijakov v poklicnem izobraževanju za neakreditirane institucije) KA2 Projekti sodelovanja Urška Slapšak urska.slapsak@cmepius.si, KA210 (manjša partnerstva) KA220 (sodelovalna partnerstva)

12 12