KRITERIJI ZA OCENJEVANJE 2. RAZRED. OŠ Korena Šolsko leto 2020/2021

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "KRITERIJI ZA OCENJEVANJE 2. RAZRED. OŠ Korena Šolsko leto 2020/2021"

Transkripcija

1 KRITERIJI ZA OCENJEVANJE 2. RAZRED OŠ Korena Šolsko leto 2020/2021

2 Ocenjevanje poteka skozi celotno šolsko leto. Ocenjujejo se ustni odgovori ter pisni, likovni, praktični in drugi izdelki, nastopi učencev ter druge dejavnosti. Učenci pridobijo opisno oceno, ki opiše doseženo znanje učencev v posameznem ocenjevalnem obdobju. Podlaga za opisne ocene so cilji in standardi znanja. MERILA ZA OCENJEVANJE ZNANJA PRI VSEH PREDMETIH UČENKA/UČENEC DOSEGA CILJE UČENKA/UČENEC DELNO DOSEGA CILJE UČENKA/UČENEC NE DOSEGA CILJEV Učenka/učenec dosega minimalne in temeljne standarde znanja, določene v učnem načrtu. Samostojno, jasno in natančno odgovarja na vprašanja. Razume navodila, samostojno in pravilno izvaja naloge. Snov dobro razume, jo reproducira, zna jo razložiti in utemeljiti. Pozna tudi podrobnosti. Uporablja ustrezno strokovno terminologijo. Navaja svoje primere. Znanje zna povezati s prej naučenim in praktično uporabiti. Napake so redke, ob opozorilu jih takoj popravi. Učenka/učenec dosega minimalne standarde znanja, določene v učnem načrtu, in nekaj temeljnih standardov znanja. Pozna snov, ne razume pa je povsem dobro. Na vprašanja odgovarja delno samostojno, z nekaj napakami. Vsebine obnavlja, prepoznava in našteva pojme, težave pa ima pri povezovanju dejstev in uporabi znanja. Ne pozna podrobnosti. Navaja primere iz zvezkov in učbenikov. Naloge izvaja delno samostojno in delno pravilno. Večkrat potrebuje učiteljevo usmerjanje, podvprašanja, pomoč slikovnega gradiva. Deloma uporablja ustrezno strokovno terminologijo. Učenka/učenec ne dosega minimalnih in temeljnih standardov znanja, določenih v učnem načrtu. Snovi ne zna obnoviti in je ne razume. Na vprašanja kljub učiteljevem vodenju in pomoči ne odgovori ali odgovori z veliko napakami. Odgovori so nepovezani, zamenjuje pojme, primeri so neustrezni. Naloge izvaja ob pomoči, z veliko napakami. Ne pozna ustrezne strokovne terminologije.

3 MATEMATIKA, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Orientira se v prostoru in na ravnini. Opredeli položaj predmeta v prostoru in na listu ter se pri tem ustrezno izraža (nad/pod, zgoraj/spodaj, levo/desno, pred/za, zunaj/znotraj). Po navodilih se premika po prostoru in na listu. Oblikuje navodilo za premikanje po prostoru in na listu. Prebere podatke iz preglednic in prikazov. Predstavi preproste podatke s preglednico in prikazom. Prebere podatke iz preglednice in prikaza. Razporedi elemente po dveh lastnostih. Razporeditev prikaže v diagramu. Razporedi elemente po dveh lastnostih (barva, oblika...). Poimenuje lastnosti, po katerih so bili elementi razporejeni. Razporeditev prikaže z različnimi prikazi (Euler-Vennov, Carollov, drevesni). Pozna in opiše osnovna geometrijska telesa. Prepozna, poimenuje in opiše osnovna geometrijska telesa (krogla, valj, kocka, kvader). Pozna, opiše in nariše osnovne geometrijske like. Prepozna, poimenuje in opiše osnovne geometrijske like (krog, kvadrat, pravokotnik, trikotnik). Like nariše prostoročno in s šablono. Pozna in nariše različne črte. Prepozna in nariše različne črte: ravne, krive, sklenjene, nesklenjene, lomljene. Črte nariše z prostoročno in z ravnilom. Presečišče črt označi s točko. Prepozna in ponazori simetrične oblike. Prepozna simetrijo pri predmetih v svoji okolici. Prepozna in ponazori simetrične oblike. Pozna in uporablja računski operaciji seštevanje in odštevanje ter njune lastnosti. Na konkretnem nivoju uporabi zakon o zamenjavi seštevancev in zakon o združevanju seštevancev. Na konkretnem nivoju ve, da sta seštevanje in odštevanje nasprotni računski operaciji. Uporabi smiselno računsko operacijo pri reševanju matematičnih problemov. Sešteva in odšteva v množici naravnih števil do 20. Sešteva in odšteva v množici naravnih števil do 20 s prehodom desetice. V računih seštevanja in odštevanja do 20 poišče manjkajoči člen.

4 Razlikuje desetiške enote: enice, desetice, stotice. Šteje, bere in zapiše števila do 100. Šteje, bere, zapiše in primerja števila do 100. Primerja števila po velikosti. Razmerje zapiše z ustreznim znakom <, >, =. Po velikosti uredi množico naravnih števil do 100. Določi predhodnik in naslednik števila. Prepozna, nadaljuje in oblikuje preprosta zaporedja števil. Loči med glavnim in vrstilnim števnikom. Sešteva in odšteva v množici naravnih števil do 100. Sešteva in odšteva v množici naravnih števil do 100 brez prehoda. Oceni in izmeri dolžino, maso in prostornino s standardno enoto. Meritev zapiše z merskim številom in enoto. Oceni in meri količine. Meritev izrazi z merskim številom in enoto. Pozna standardne merske enote za merjenje dolžine (m, cm), mase (kg), prostornine (l) in denarja (, cent). Uredi elemente po različnih kriterijih (od najdaljšega do najkrajšega, od najvišjega do najnižjega...). Poimenuje kriterij, po katerih so bili elementi urejeni. Reši besedilne naloge iz vsakdanjega življenja. Reši besedilne naloge iz vsakdanjega življenja na konkretnem nivoju, grafičnem nivoju ter z uporabo ustrezne računske operacije.

5 SLOVENŠČINA, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Poimenuje svoj materni jezik. Prepozna okoliščine za rabo knjižnega in neknjižnega jezika. Poimenuje svoj materni jezik. Razlikuje med maternim in tujimi jeziki. Prepozna ustrezne okoliščine za rabo knjižnega in neknjižnega jezika. Smiselno sodeluje v pogovoru in obvlada načela vljudnega pogovarjanja. Loči umetnostno besedilo od neumetnostnega. Smiselno sodeluje v igri vlog (pogovor, telefonski pogovor). Upošteva temeljna načela vljudnega pogovarjanja. Uporabi ustrezne pozdrave, spoštljive ogovore oseb in ustrezno različico ogovarjanja oseb (tikanje/vikanje). Loči umetnostno besedilo (pesem, pravljica) od neumetnostnega (vabilo, opravičilo, voščilo...). Posluša krajše neumetnostno besedilo. Zmore poslušati, razume in tvori krajša neumetnostna besedila. Prepozna sporočevalca, naslovnika ter namen sporočanja. Pove, o čem besedilo govori. Odgovori na vprašanja o bistvenih podatkih. Ob zgledu tvori podobno krajše besedilo. Govorno nastopi z vnaprej pripravljeno temo in besedilno vrsto. Govorno nastopi z vnaprej pripravljeno temo. Tvori vsebinsko ustrezno, smiselno, povezano, zaokroženo besedilo. Govori glasno, razločno, tekoče, knjižno. Uporablja neverbalno komunikacijo. Tvori manjšalnice. Razvija poimenovalno zmožnost. Tvori ženski par moškemu in obratno. Tvori protipomenke, sopomenke. Tvori pridevniške izpeljanke za svojino. Opazuje bitja/predmete v okolici ali na sliki in izrazi njihovo količino s števniki. Razvija skladenjsko zmožnost. Opazuje bitja/predmete ter izrazi njihov položaj ali premikanje s pravilnim predlogom in pravilno sklonsko obliko samostalnika za njim. Stopnjuje pridevnike z obrazili (hiter, hitrejši, najhitrejši). Opiše dogodek in pri tem ustrezno uporablja časovne prislove: prej/zdaj/potem, najprej/potem/nazadnje.

6 Zapiše male tiskane črke po dogovorjeni smeri, obliki in velikosti. Zapiše male in velike pisane črke po dogovorjeni smeri, obliki in velikosti. Razvija tehniko pisanja in branja. Samostojno zapiše besede, enostavčne povedi in kratka besedila (s tiskanimi in pisanimi črkami). Za vajo piše narek in prepis. Glasno bere besede, enostavčne povedi in kratka besedila, napisana s tiskanimi in pisanimi črkami. (Bere tekoče, brez zatikanja, s poudarki, upošteva končna ločila, težje besede pravilno prebere, predloge bere stično, bere doživeto.) Razvija branje z razumevanjem in pisanje preprostih besedil. Šepetajoče/tiho prebere preprosta neumetnostna in umetnostna besedila. Bere z razumevanjem. Zna obnoviti prebrano in odgovoriti na vprašanja o prebranem. Samostojno zapiše odgovore na vprašanja o sebi, svojih doživetjih in o besedilu. Ob zgledu zapiše kratko neumetnostno besedilo (npr. opis osebe/živali/ predmeta, voščilo, čestitko, vabilo). Razvija pravopisno zmožnost. Na koncu povedi zapiše piko. Uporabi veliko začetnico na začetku povedi in pri osebnih lastnih imenih. Besedno/likovno/dramsko predstavi svoje doživljanje umetnostnega besedila in predstave o književnih osebah, dogajalnem prostoru in času ter vsebini. Doživlja in razume umetnostna besedila. Odgovori na vprašanja o besedilu. Pozna značilnosti pravljice, obnovi znano pravljico, jo nadaljuje in pripoveduje svojo pravljico. Sodeluje pri skupinski uprizoritvi krajšega dramskega besedila. Deklamira na pamet naučeno pesem.

7 SPOZNAVANJE OKOLJA, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Pozna delovanje šole. Pozna delovanje šole, dejavnosti na šoli (časopis, radio, interesne dejavnosti, prireditve...). Našteje in opiše dobre učne navade. Razume, da smo ljudje različni. Opisuje odnose med ljudmi. Razume, da smo ljudje različni in da imamo ne glede na razlike vsi pravico do dostojnega življenja. Opiše različne vloge, ki jih ima, in odnose, v katerih sodeluje. Prepozna različne vrste nasilja in ve, kje lahko poišče pomoč. Pozna dejavnike varnosti za pešce v prometu. Pozna dejavnike varnosti v prometu, pravila za pešče in varno pot v šolo. Pozna pomen prometnih znakov, pomembnih za pešce. Opiše pravila obnašanja v različnih prevoznih sredstvih. Opiše dogodke in spremembe v naravi v različnih letnih časih. Opiše dogodke in spremembe v naravi ter pri živih bitjih v različnih letnih časih. Opiše različna življenjska okolja. Poimenuje, opiše in primerja živa bitja. Poimenuje in opiše različna življenjska okolja (gozd, vrt, polje, sadovnjak, travnik) ter živali in rastline v različnih okoljih. Opiše, kaj živali in rastline potrebujejo za življenje. Na podlagi poskusov opiše različne načine razmnoževanja rastlin (s semeni, čebulicami, gomolji, potaknjenci). Ve, da se ljudje in živali rodijo, rastejo, imajo potomce, se postarajo in umrejo. Pozna različna obdobja človekovega življenja, opiše razlike med otrokom in odraslim. Pozna različna obdobja v življenju živih bitij. Opisuje družine. Razlikuje preteklost in sedanjost v svojem življenju. Razume pomen sodelovanja in spoštovanja med družinskimi člani ter pomen delitve dela med družinskimi člani. Ve, da imajo živali potomce, ki se skotijo ali izvalijo samcu in samici, in so nekateri bolj, drugi manj podobni staršem ter drug drugemu. Poimenuje člane različnih živalskih družin. Zna časovno opredeliti dogodke in pojave. Poveže navidezno gibanje sonca z dnevnim časom. Ustrezno uporabi izraze: zjutraj, dopoldne, opoldne, popoldne, zvečer. Orientira se na koledarju. Ustrezno uporabi časovne izraze: včeraj, danes, jutri, dan, teden, dnevi v tednu, mesec, leto, letni časi.

8 Opiše vremenska stanja in pojave. Opazuje in opiše vremenske stanja in pojave. Pozna nekaj praznikov v Republiki Sloveniji. Poimenuje nekaj praznikov, ki jih praznujemo v Sloveniji, in pozna njihov pomen (državotvorni, kulturni, verski). Razlikuje med življenjem nekoč in danes. Našteje in opiše razlike med življenjem nekoč in danes (oblačila, prevozna sredstva, hiše, poklici, igre). Razume pomen varovanja okolja in opiše, kako lahko sam prispeva k temu. Zna razložiti, kako lahko sam aktivno prispeva k varovanju okolja. Pozna nekatere onesnaževalce vode, zraka in tal ter opiše posledice onesnaževanja za živa bitja. Razume pomen zdravja za človeka in načine ohranjanja zdravja. Poimenuje zunanje dele svojega telesa in temeljne notranje organe. Opiše, kako lahko poskrbi za svoje zdravje s higieno, zdravo prehrano, telesno vadbo in počitkom. Razlikuje gibanja teles in opiše gibanje tehničnih naprav in vozil. Opazuje ter opiše gibanje in delovanje preprostih tehničnih naprav, vozil (škarje, dežnik, kolo, skiro, avtomobilček, bager...). Loči med gibanjem in mirovanjem. Poimenuje različna lastna gibanja in stanja mirovanja. Razloži, kaj je ravnovesje. Razlikuje in opiše različne snovi ter jih razvršča po njihovih lastnostih. Opiše in razvršča snovi, pripravi in loči zmesi. Meša snovi in opiše, ali so se pomešale ali ne. Zna uporabiti določene postopke za ločevanje zmesi (prebiranje, sejanje...). Pozna osnovne oznake za nevarne lastnosti snovi. Razlikuje različna agregatna stanja vode. Opazuje in opiše pokrajinske značilnosti v okolici šole. Orientira se v svoji okolici. Prepozna in poimenuje osnovne geografske pojme v okolici šole (hrib, gora, ravnina, dolina, reka, potok, jezero, morje, cesta, železnica, njiva, polje, gozd, mesto, vas). Ve, da so pokrajine pri nas in po svetu različne. Uporabi različna gradiva, orodja in obdelovalne postopke za obdelavo različnih gradiv. Ustrezno uporabi različna gradiva, orodja in obdelovalne postopke za obdelavo različnih gradiv (striženje, lepljenje, spajanje, gnetenje, valjanje...). Zna se pripraviti za delo in pospraviti po končanem delu. Izvaja različne raziskovalne postopke. Usmerjeno opazuje, ugotovitve po opazovanju primerja, zapiše in nariše. Napoveduje, izvaja eksperimente, preverja napovedi. Razvršča in ureja. Podatke prikaže v tabeli in prikazu.

9 GLASBENA UMETNOST, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Zbrano in usmerjeno posluša krajše skladbe. Posluša zvoke in krajše skladbe. Ritmično izreka izštevanke in otroška besedila. Z zvoki posnema predmete, živali, pojave v naravi. Poje otroške, ljudske in umetne pesmi. Ob poslušanju razlikuje vokalno, inštrumentalno in vokalno-inštrumentalno glasbo. Ob poslušanju prepozna in razlikuje različne pevske glasove in izbrane inštrumente. Ritmično izreka izbrana otroška besedila, izštevanke in uganke. Z zvoki posnema predmete, živali, pojave iz svojega okolja. V skupini in samostojno poje načrtovan izbor otroških ljudskih in umetnih pesmi s prepoznavno melodijo in ritmom. Pri petju upošteva glasno/tiho, hitro/počasno izvajanje. Pri petju sledi slikovnemu glasbenemu zapisu pesmi. Pozna izbrana Orffova glasbila in se navaja na njihovo pravilno rabo. Prepozna in poimenuje izbrana Orffova glasbila. Pozna pravilno držo in tehniko igranja na izbrana Orffova glasbila (palčke, boben, triangel, tamburin, ropotulje, metalofon, ksilofon). Z glasom in glasbili izvaja ritmične in melodične motive. Z lastnimi, otroškimi, ljudskimi, improviziranimi in Orffovimi glasbili posnema preproste ritmične in melodične vzorce. Z glasbili spremlja petje in ritmično izreko. Bere slikovni ritmični zapis pesmi. Z glasom in glasbili ustvarja svoje ritmične in melodične vsebine. Glasbena doživetja izraža z gibanjem, plesom, besedno in likovno. Razume in uporablja osnovni glasbeni besednjak. Ob poslušanju svoje doživljanje glasbe izrazi gibalno, plesno, likovno ali besedno. Razume in uporablja glasbene pojme: pevec, pevski zbor, solist, zborovodja, ljudska pesem, inštrument, orkester, dirigent, koncert, skladatelj, višji/nižji, glasni/tihi, krajši/daljši toni.

10 ŠPORT, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Izvaja naravne oblike gibanja. Izvaja naravne oblike gibanja v različnih smereh in tempu: različne oblike hoje, teka, skokov, plezanja, plazenja, kotaljenja, valjanja, visenja,... Pozna in pravilno izvede osnovne položaje telesa, rok in nog (stoja, leža, sed, čep, klek, opora, ročenja, noženja, kloni) ter gimnastične vaje. Izvede preval naprej. Izvaja osnovne gimnastične prvine. Izvede stojo na lopaticah. Hodi in poskakuje po nizki gredi/klopi z obrati in doskokom. Pleza po letveniku, poševni klopi. S pomočjo naskoči v oporo klečno ali čepe na skrinjo. Sonožno preskakuje kolebnico. Na znak steče z visokega starta in preteče (lahko v kombinaciji s hojo) 600 m. Izvaja osnovne atletske prvine. Izvede skok v daljino z mesta s sonožnim odrivom in s kratkim zaletom z enonožnim odrivom ter sonožnim doskokom. Izvede skok v višino s sonožnim odrivom z mesta in enonožnim odrivom s kratkim zaletom. Z mesta in z zaletom izvede met žogice/žvižgača v daljino in cilj. Nadzorovano odbija balon. Izvaja osnovne prvine iger z žogo. Vodi žogo z roko na mestu in v gibanju - naravnost in s spremembo smeri. Med gibanjem z eno roko/obema rokama poda lahko žogo ter jo ulovi. Zadeva različne cilje s kotaljenjem in metanjem žog. Z nogo in s palico vodi ter poda žogo. Z nogo žogo ustavi. Izvaja plesne igre. Pozna in upošteva pravila športnih iger. Uporablja športna orodja in pripomočke. Pozna primerna športna oblačila. Pozna osnovna načela varnosti pri športu. Posnema predmete, živali, pojave ter se ritmično giba ob glasbeni spremljavi. Zapleše 1 otroški ples in 2 ljudska plesa. Pozna in upošteva pravila preprostih elementarnih,štafetnih iger in malih moštvenih iger. Pozna in ustrezno uporablja športna orodja in pripomočke: klop, skrinjo, letvenik, žoge, kolebnico, obroč, ovire, loparje, blazine, padalo... Pozna in uporablja primerna športna oblačila in obutev. Pozna in upošteva osnovna načela varnosti v telovadnici, na igrišču, na pohodih.

11 LIKOVNA UMETNOST, 2. razred STANDARDI ZNANJA in CILJI ZA OCENJEVANJE Minimalni standardi znanja so označeni z rdečo. Pozna osnovne likovne prvine. V svojem okolju in v likovnih delih prepozna in poimenuje osnovne likovne prvine: različne točke, linije, barve, svetle in temne barve, različne oblike, prostor. RISANJE Pozna in uporablja obravnavane risarske Po predstavljenih postopkih izvaja preproste risarske tehnike. V likovnih izdelkih izkazuje poznavanje in razumevanje osnovnih likovnih pojmov. SLIKANJE Pozna in uporablja obravnavane slikarske Po predstavljenih postopkih izvaja preproste slikarske tehnike. V likovnih izdelkih izkazuje poznavanje in razumevanje osnovnih likovnih pojmov. Riše s trdimi in tekočimi risarskimi materiali na podlage različnih velikosti, barv in oblik. Nariše oblike in jih izpolni z nizanjem različnih pik in črt. Nariše risbo od celote k podrobnostim. Slika s tekočimi in trdimi slikarskimi materiali na podlage različnih velikosti, barv in oblik. Naslika sliko z barvno linijo in ploskvijo. Meša osnovne barve in naslika sliko z mešanjem barv. Svetli/temni barve in naslika sliko s svetlenjem/temnenjem barv. KIPARSTVO Pozna in uporablja obravnavane kiparske Po predstavljenih postopkih izvaja preproste kiparske tehnike. V likovnih izdelkih izkazuje poznavanje in razumevanje osnovnih likovnih pojmov. Pozna in uporablja obravnavane kiparske Oblikuje statično/razgibano človeško/živalsko figuro z odvzemanjem in dodajanjem mehkega materiala. Oblikuje kiparsko tvorbo s sestavljanjem različnih materialov (reciklirana embalaža, naravni materiali, vrv, žica...). PROSTORSKO OBLIKOVANJE Pozna in uporablja obravnavane likovne Po predstavljenih postopkih izvaja preproste likovne tehnike. V likovnih izdelkih izkazuje poznavanje in razumevanje osnovnih likovnih pojmov. Iz embalažnih škatel in kartona izdela maketo opreme za bivalni prostor. GRAFIKA Pozna in uporablja obravnavane grafične Po predstavljenih postopkih izvaja grafične likovne tehnike. V likovnih izdelkih izkazuje poznavanje in razumevanje osnovnih likovnih pojmov. Pozna in uporablja obravnavane grafične Izdela pečatnike in jih odtiskuje. Izdela matrico iz različnih materialov in jo odtisne.

12 Se spontano, doživeto in igrivo likovno izraža. Se spontano, doživeto in igrivo likovno izraža. Po opazovanju, spominu in domišljiji upodobi likovni motiv. V likovni izdelek vnaša podrobnosti. Samostojno rešuje likovne naloge. Pri reševanju likovne naloge je samostojen. Pozna in ustrezno uporablja likovni besednjak. Pozna in ustrezno uporablja osnovne likovne pojme: risanje, risba, točka, linija, slikanje, slika, barva, ploskev, mešanje barv, svetle in temne barve, kip, kiparstvo, gnetenje, valjanje, modeliranje, grafika, odtis, matrica, prostor.

Osnovna šola Vrhovci Cesta na Bokalce Ljubljana Datum: e-naslov: spletna stran:

Osnovna šola Vrhovci Cesta na Bokalce Ljubljana Datum: e-naslov: spletna stran: Osnovna šola Vrhovci Cesta na Bokalce 1 1000 Ljubljana Datum: 31. 8. 2017 01 42 30 370 e-naslov: o-vrhovci.lj@guest.arnes.si spletna stran: www.os-vrhovci.si TRR: 01261-6030665280 Davčna št.: 34317627

Prikaži več

Orientira se v prostoru in na ravnini

Orientira se v prostoru in na ravnini Osnovna šola Vrhovci Cesta na Bokalce 1 1000 Ljubljana Šolsko leto 2018/19 01 42 30 370 e-naslov: o-vrhovci.lj@guest.arnes.si spletna stran: www.os-vrhovci.si TRR: 01261-6030665280 Davčna št.: 34317627

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2 r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2  r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način] STANDARDI ZNANJA PO PREDMETIH IN KRITERIJI OCENJEVANJA 2. razred SLOVENŠČINA 1 KRITERIJI OCENJEVANJA PRI SLOVENŠČINI POSLUŠANJE -Poslušanje umetnostnega besedilo, določanja dogajalnega prostora in časa,

Prikaži več

Microsoft Word - STANDARDI in KRITERIJI ZNANJA 3 RAZRED.docx

Microsoft Word - STANDARDI  in KRITERIJI ZNANJA 3 RAZRED.docx STANDARDI ZNANJA SLOVENŠČINA Ustrezno uporablja izraze materni in tuji jezik. Govorno nastopi tvori smiselno, povezano in zaokroženo besedilo. Glasno in tekoče bere besedilo in pri tem upošteva stavčno

Prikaži več

Microsoft Word - LIKOVNI_3.doc

Microsoft Word - LIKOVNI_3.doc likovna vzgoja SPLOŠNI razvijajo opazovanje, predstavljivost, likovno mišljenje, likovni spomin in domišljijo razvijajo interes za različne oblike likovne dejavnosti bogate in ohranjajo zmožnost za likovno

Prikaži več

Microsoft Word - 3. razred.docx

Microsoft Word - 3. razred.docx MERILA ZA OCENJEVANJE ZNANJA - 3. RAZRED MERILA ZA OCENJEVANJE ZNANJA - SLOVENŠČINA Ocenjevalna lestvica: 90% - 100% 75% - 89, 9% 60% - 74,9% 45% - 59,9% 0% - 44,9% Znanje se ocenjuje pisno in ustno. K

Prikaži več

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4 OŠ ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU, Šentjanž 88, 2373 Šentjanž KRITERIJI Z OPISNIKI ZA OCENJEVANJE GLASBENA UMETNOST 5. RAZRED PODROČJE odlično 5 prav dobro 4 dobro 3 zadostno 2 nezadostno 1 Pozna, pravilno razume,

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard matematika Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri matematiki (NIS), 6. razred 1 ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Analiza dosežkov poskusnega preverjanja znanja v 3. razredu iz matematike

Analiza dosežkov poskusnega preverjanja znanja v 3. razredu iz matematike Analiza dosežkov poskusnega preverjanja znanja v 3. razredu iz matematike Analiza dosežkov poskusnega preverjanja znanja v 3. razredu iz matematike Avtorji: dr. Darjo Felda, dr. Lea Kozel, Alenka Lončarič,

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc UČNA PRIPRAVA: MATEMATIKA UČNI SKLOP: Računske operacije UČNA TEMA: Seštevamo in odštevamo stotice Seštevamo stotice UČNE METODE: razlaga, prikazovanje, demonstracija, grafično in pisno delo UČNE OBLIKE:

Prikaži več

GVZ

GVZ OSNOVNA ŠOLA VODMAT POTRČEVA 1 1000 LJUBLJANA LETNA PRIPRAVA 2009/2010 GLASBENA VZGOJA 1. RAZRED Število ur po predmetniku: 70 Število ur na teden: 2 GRADIVA (priročnik, učbeniki, delovni zvezki): 1. B.

Prikaži več

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6

SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6 SESTAVA VSEBINE MATEMATIKE V 6. RAZREDU DEVETLETKE 1. KONFERENCA Št. ure Učne enote CILJI UVOD (1 ura) 1 Uvodna ura spoznati vsebine učnega načrta, način dela, učne pripomočke za pouk matematike v 6. razredu

Prikaži več

Microsoft Word - SLO_2.doc

Microsoft Word - SLO_2.doc slovenščina SPLOŠNI Učenci si pridobivajo pozitivno čustveno in razumsko razmerje do slovenskega jezika; začenjajo se zavedati, da je slovenščina kot njihov materni jezik zanje najbolj naravna socializacijska

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vs

Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vs Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vsebina, podpis) izraženo voščilo/čestitka Pravopis in

Prikaži več

PREDMETNI KURIKULUM ZA RAZVOJ METEMATIČNIH KOMPETENC

PREDMETNI KURIKULUM ZA RAZVOJ METEMATIČNIH KOMPETENC MATEMATIKA 1.razred OSNOVE PREDMETA POKAZATELJI ZNANJA SPRETNOSTI KOMPETENCE Naravna števila -pozna štiri osnovne računske operacije in njihove lastnosti, -izračuna številske izraze z uporabo štirih računskih

Prikaži več

Lili in Bine 1 - letna priprava

Lili in Bine 1 - letna priprava PREDLOG LETNE PRIPRAVE 1. razred LILI IN BINE 1 učbenik za slovenščino LILI IN BINE 1 učbenik za spoznavanje okolja LILI IN BINE 1 učbenik za matematiko LILI IN BINE 1 medpredmetni delovni zvezek LILI

Prikaži več

INDIVIDUALNI PROGRAM PREDMET: MATEMATIKA ŠOL. LETO 2015/2016 UČITELJ: ANDREJ PRAH Učenec: Razred: 7. Leto šolanja: Ugotovitev stanja: Učenec je lani n

INDIVIDUALNI PROGRAM PREDMET: MATEMATIKA ŠOL. LETO 2015/2016 UČITELJ: ANDREJ PRAH Učenec: Razred: 7. Leto šolanja: Ugotovitev stanja: Učenec je lani n INDIVIDUALNI PROGRAM PREDMET: MATEMATIKA ŠOL. LETO 2015/2016 UČITELJ: ANDREJ PRAH Učenec: Razred: 7. Leto šolanja: Ugotovitev stanja: Učenec je lani neredno opravljal domače naloge. Pri pouku ga je bilo

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ matematika 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ matematika 2018.docx Analiza dosežkov pri predmetu matematika za NPZ 28 6. razred NPZ matematika 28 Dosežek šole Povprečno število točk v % Državno povprečje Povprečno število točk v % Odstopanje v % 49,55 52,52 2,97 Povprečni

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

1

1 1. razred Minimalni učni smotri Razumevanje in izvajanje ustno danih navodil Poimenovanje in prepoznavanje barv, števil, družinskih članov, stanovanjskih prostorov, šolskih potrebščin Predstavitev samega

Prikaži več

Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega pok

Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega pok Strokovni izobraževalni center Ljubljana, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad PRIPRAVE NA PISNI DEL IZPITA IZ MATEMATIKE 2. letnik nižjega poklicnega izobraževanja NAVODILA: Izpit iz matematike

Prikaži več

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx Državni izpitni center *N12157132* REDNI ROK 3. obdobje GLASBENA VZGOJA Četrtek, 10. maj 2012 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RIC 2012 2 N121-571-3-2 Navodila

Prikaži več

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA DRUGA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA PISNI TEST 1. kategorija ime in priimek tekmovalca/tekmovalke Ljubljana, 10. marec 2013 SPLOŠNI PODATKI SPOL M Ž STAROST ŠOLA SEM ČLAN ŠOLSKEGA PEVSKEGA ZBORA DA NE

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

PROJECT OVERVIEW page 1

PROJECT OVERVIEW page 1 N A Č R T P R O J E K T A : P R E G L E D stran 1 Ime projekta: Ustvarjanje s stripom Predmet/i: Slovenščina Avtorja/i projekta: Jasmina Hatič, Rosana Šenk Učitelj/i: Učitelji razrednega pouka Trajanje:

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ imatematika 9+ Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Avtorici: Jana Draksler

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

eAsistent izpis

eAsistent izpis Datum in?as: 12. 1. 217 7:55:48 4.A 9. 11. 217 2. 11. 217 1. 12. 217 24. 11. 217 4.A Matematika (MAT) 4. ura 4.A Slovenščina (SLJ) 1. ura 15. 12. 217 4.A Angleščina (TJA). ura 2. 12. 217 13. 12. 217 11.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Obravnava kotov za učence s posebnimi potrebami Reading of angles for pupils with special needs Petra Premrl OŠ Danila Lokarja Ajdovščina OSNOVNA ŠOLA ENAKOVREDNI IZOBRAZBENI STANDARD NIŽJI IZOBRAZBENI

Prikaži več

KRITERIJI ZA PREVERJANJE IN OCENJEVANJE ZNANJA – SLOVENŠČINA

KRITERIJI ZA PREVERJANJE IN OCENJEVANJE ZNANJA – SLOVENŠČINA KRITERIJI ZA PREVERJANJE IN OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA Obvezni učbeniki Berilo Branja 1, 2, 3, 4 Na pragu besedila 1, 2, 3, 4 (učbenik in delovni zvezek); Če dijak pri pouku nima ustreznega učbenika,

Prikaži več

%

% OSNOVNA ŠOLA NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK PODRUŽNIČNA ŠOLA DOL PRI HRASTNIKU PODRUŽNICA LOG AKTIV TJA IN NI KRITERIJ OCENJEVANJA 2018/2019 0-44 % nzd (1) 45-64 % zd (2) 65-79 % db (3) 80-89 % pdb (4)

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

Microsoft Word - MREŽNI-2 OBD-2012

Microsoft Word - MREŽNI-2 OBD-2012 SPECIFIKACIJSKE TABELE PREIZKUSOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA 2012 V 6. RAZREDU V želji, da bo dodatna informacija o doseženem znanju učencev na nacionalnem preverjanju znanja v šolskem letu 2011/2012

Prikaži več

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah

Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah Priloga k pravilniku o ocenjevanju za predmet LIKOVNA UMETNOST. Ocenjujemo v skladu s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja v srednjih šolah in Pravili ocenjevanja Gimnazije Novo mesto, veljavnim

Prikaži več

PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatij

PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatij PRAVLJIČNI KROŽEK: Učenci se srečajo s knjigo, si privzgojijo odnos do nje, znajo zanjo skrbeti in si s pestrimi vsebinami (pravljice, zgodbe) bogatijo besedni zaklad. NEMŠČINA: Učenci se skozi igro, pesmi,

Prikaži več

Microsoft Word - propozicije_mnogoboj.doc

Microsoft Word - propozicije_mnogoboj.doc SPLOŠNE PROPOZICIJE ATLETSKI MNOGOBOJ UČENCI TEKMUJETE V ATLETSKEM MNOGOBOJU, KAR POMENI, DA TEKMUJETE IZ VEČIH ATLETSKIH DISCIPLIN, REZULTATI PA SE VAM SEŠTEVAJO. TEKMUJE SE V ŠTIRIH KATEGORIJAH: - STAREJŠI

Prikaži več

PORAJAJOČA SE PISMENOST

PORAJAJOČA SE PISMENOST PORAJAJOČA SE PISMENOST v sklopu Šole za starše, dne 22. oktobra 2003 v Marjetici, predavateljica: dr. Branka Jurišić Predavanje se je začelo s komentarjem predavateljice, da nekateri starši forsirajo

Prikaži več

ITALIJANŠČINA - 5. raz. Poslušanje in ustno izražanje UČNI SMOTRI OPISNIKI Kaj preverimo VSEBINE/DEJAVNOSTI Učenec disciplinirano posluša sogovornike

ITALIJANŠČINA - 5. raz. Poslušanje in ustno izražanje UČNI SMOTRI OPISNIKI Kaj preverimo VSEBINE/DEJAVNOSTI Učenec disciplinirano posluša sogovornike ITALIJANŠČINA - 5. raz. Poslušanje in ustno izražanje disciplinirano posluša sogovornike in se ustrezno vključuje v razgovor; upošteva stališča sogovornikov; pozorno posluša in izlušči informacije iz besedil,

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev U K 20 P K U P M 2 0 1 2 12 M OBLIKOVANJE POJMA ŠTEVILO PRI OTROKU V 1. RAZREDU Sonja Flere, Mladen Kopasid Konferenca o učenju in poučevanju matematike, M a r i b o r, 2 3. i n 2 4. avgusta 2 0 1 2 Oblikovanje

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 4. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Učenec, ki si izbere neobvezni izbirni predmet, ga mora obiskovati

Prikaži več

Šolske potrebščine

Šolske potrebščine Seznam šolskih potrebščin za šol. leto 2019/20 1. RAZRED 2 velika brezčrtna zvezka, velik zvezek (veliki karo), mali zvezek s črtami (široke črte - 11mm), suhe barvice, svinčnik, radirka, šilček, malo

Prikaži več

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018

Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 Osnovna šola Hinka Smrekarja Gorazdova 16, Ljubljana NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI ZA UČENCE 5. RAZREDA ŠOL. LETO 2018/2019 Ljubljana, april 2018 V 5. razredu si učenci lahko izberejo največ dve uri pouka

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenov

4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenov 4.Racionalna števila Ulomek je zapis oblike. Sestavljen je iz števila a (a ), ki ga imenujemo števec, in iz števila b (b, b 0), ki ga imenujemo imenovalec, ter iz ulomkove črte. Racionalna števila so števila,

Prikaži več

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE UČNI NAČRT ZA ŠPORTNO VZGOJO - OSNOVNA ŠOLA DR. MARJETA KOVAČ DR. JANKO STREL SPLOŠNI PODATKI Sprejet na 21. seji Strokovnega sveta za splošno izobraževanje dne 12. 11. 1998. Kupite ga lahko v založni

Prikaži več

VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: Fax:

VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: Fax: VRTEC POBREŽJE MARIBOR Cesta XIV. div. 14 a, Maribor, Tel: 330-48-53 Fax: 330-48-52 mail:info.vrtec.pobrezje@siol.net,vrtec.pobrezje@siol.net http://www.vrtecpobrezje.si 1. FIT VADBENA URA CILJI 1. Otrokom

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU Primer dobre prakse: Izvajanje programa VARNO S SONCEM v vrtcu Apače ČAS IZVEDENE DEJAVNOSTI UDELEŽENCI UPORABLJENO GRADIVO IN DIDAKTIČNI MATERIAL MAJ 28.5. JUNIJ DAN SONCA: Ob plakatu so se otroci seznanili

Prikaži več

Poročilo o realizaciji LDN

Poročilo o realizaciji LDN PRILOGA 3 September, 2018 Poročilo o realizaciji LDN Analiza NPZ v šol. l. 2017/2018 Osnovna šola Semič, Šolska ulica 1, 8333 Semič mag. Andreja Miketič, ravnateljica 1 POROČILO O NACIONALNEM PREVERJANJU

Prikaži več

Učni načrti, s katerimi je bil Strokovni svet RS za splošno izobraževanje seznanjen na svoji 139. seji, z dne in svoji 140. seji, z dne 17.2

Učni načrti, s katerimi je bil Strokovni svet RS za splošno izobraževanje seznanjen na svoji 139. seji, z dne in svoji 140. seji, z dne 17.2 Učni načrti, s katerimi je bil Strokovni svet RS za splošno izobraževanje seznanjen na svoji 139. seji, z dne 27.1.2011 in svoji 140. seji, z dne 17.2.2011. Učni načrt MATEMATIKA osnovna šola Redakcijsko

Prikaži več

TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km Nariši skico z

TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km Nariši skico z TLAK PLOŠČINA 1. Zapiši oznako in enoto za ploščino. 2. Zapiši pretvornik pri ploščini in po velikosti zapiši enote od mm 2 do km 2. 3. Nariši skico za kvadrat in zapiši, kako bi izračunal ploščino kvadrata.

Prikaži več

»Največ dajemo mladini tedaj, ko jo učimo, da aktivno posega v svet glasbe: učimo jo igrati, peti in plesati!«uroš Krek, skladatelj

»Največ dajemo mladini tedaj, ko jo učimo, da aktivno posega v svet glasbe: učimo jo igrati, peti in plesati!«uroš Krek, skladatelj »Največ dajemo mladini tedaj, ko jo učimo, da aktivno posega v svet glasbe: učimo jo igrati, peti in plesati!«uroš Krek, skladatelj Breda Oblak GLASBENA SLIKANICA Priročnik za učitelje Breda Oblak Glasbena

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: 19. 4. 2013 Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Razred: 2. a Zap. Št. ure: Predmet: Športna vzgoja Tematski

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard slovenščina Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri slovenščini (NIS), 6. razred ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

eko projet in ostali za spletno stran

eko projet in ostali za spletno stran VODA KOT ŽIVLJENJSKA VREDNOTA N Rozina Kramar Daniela Huber Tkalec, Gizela Vidak Cilji: -razumevanje pomena vode za živa bitja, -spodbujati otroke k razmišljanju o pomenu vode, -iskati izvirne ideje za

Prikaži več

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V 2. triadi 2018/19 V šolskem letu 2018/2019 se bodo v skladu z določbo Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št 63/13), ki določa tudi izvajanje

Prikaži več

Arial 26 pt, bold

Arial 26 pt, bold 3 G MATEMATIKA Milan Černel Osnovna šola Brežice POUČEVANJE MATEMATIKE temeljni in zahtevnejši šolski predmet, pomembna pri razvoju celovite osebnosti učenca, prilagajanje oblik in metod poučevanja učencem

Prikaži več

Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/202

Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/202 Osnovna šola Benedikt PONUDBA IN PREDSTAVITEV NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV učencem 3., 4. in 5. razreda Osnovne šole Benedikt za šolsko leto 2019/2020 April 2019-1 - Spoštovani starši in učenci. Poleg

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 knjigarna.com swis721 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, dr. Martina Križaj Ortar

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2017/2018 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Karmen Plavec 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

Poved in stavek

Poved in stavek Poved in stavek POVED je najmanjša enota besedila. POVED (nekaj pove) je zaokrožena skupina pomensko in oblikovno povezanih besed. Je srcu laže mi pri postalo. Pri srcu mi je postalo laže. Logično povezane

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha 11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puhar Kranj, Kidričeva 51, 4000 Kranj DATUM: 15. 4. 2014

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Kotne funkcije v pravokotnem trikotniku 1) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje in minute ali obratno: a),2 d) 19,1 8,9 e) 28 c) 2 f) 8 2) Spremeni zapis kota iz decimalnega v stopinje

Prikaži več

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od

Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/19 Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od Poročilo o delu šolske knjižnice za šolsko leto 2018/2019 Poročevalsko obdobje je od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019, razen kjer je navedeno drugače. Narodna in univerzitetna knjižnica/center za razvoj knjižnic

Prikaži več

eAsistent izpis

eAsistent izpis Datum in čas: 28. 11. 2018 11:05:49 3. a 18. 10. 2018 9. 10. 2018 3. a Matematika (MAT) 2. ura Pisno preverjanje Seštevanje in odštevanje s prehodom Računanje z neznanim členom Besedilne naloge Stran 1/18

Prikaži več

Microsoft Word - N _moderacija.docx

Microsoft Word - N _moderacija.docx 2 N151-401-2-2 SPLOŠNA NAVODILA Prosimo, da moderirano različico navodil za vrednotenje dosledno upoštevate. Če učenec pravilno reši nalogo na svoj način (ki je matematično korekten) in je to razvidno

Prikaži več

Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja

Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja Geometrija v nacionalnih preverjanjih znanja Aleš Kotnik, OŠ Rada Robiča Limbuš Boštjan Repovž, OŠ Krmelj Struktura NPZ za 6. razred Struktura NPZ za 9. razred Taksonomska stopnja (raven) po Gagneju I

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov

ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebov ŠOLSKE POTREBŠČINE 1. RAZRED Spoštovani starši! Učiteljice so za naslednje šolsko leto izbrale spodaj naštete potrebščine, ki jih bodo učenci potrebovali pri pouku. Prosimo, da pri izbiri v naročilnicah

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N13164132* REDNI ROK 3. obdobje TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA Torek, 14. maj 2013 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NAIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RI 2013 2 N131-641-3-2 SPLOŠNA

Prikaži več

PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-6

PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-6 PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-63 % = zd (2) 64 %-77 % = db (3) 78 %-89 % = pdb (4)

Prikaži več

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu

IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu IZBIRNI PREDMETI šolsko leto 2019/2020 neobvezni izbirni predmeti v 4., 5. in 6. razredu Spoštovani! Osnovna šola poleg obveznih predmetov in obveznih izbirnih predmetov izvaja v šolskem letu 2017/2018

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx

Microsoft PowerPoint - Mocnik.pptx MATEMATIČNA PISMENOST IN MATEMATIČNI PROBLEMI Metoda Močnik in Alenka Podbrežnik KAJ NAS JE ZANIMALO? ugotoviti, v kolikšni meri so učenci uspešni pri samostojnem, nevodenemreševanju matematičnih besedilnih,

Prikaži več

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE

Drugi tir KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE KOMUNIKACIJSKA STRATEGIJA IN KREATIVNE REŠITVE ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA MAKETA LJUBLJANA, PRIPRAVLJALNA DELA, ZAKLJUČEK IZVLEČNEGA TIRA ČASOVNICA MAKETA KOPER SELITEV MAKETA LJUBLJANA

Prikaži več

Neformalni izobraževalni program ZAČETNA OPISMENJEVALNICA V SLOVENŠČINI ZA PRISELJENCE Ljubljana, oktober 2017

Neformalni izobraževalni program ZAČETNA OPISMENJEVALNICA V SLOVENŠČINI ZA PRISELJENCE Ljubljana, oktober 2017 Neformalni izobraževalni program ZAČETNA OPISMENJEVALNICA V SLOVENŠČINI ZA PRISELJENCE Ljubljana, oktober 2017 Kazalo 1 IME PROGRAMA... 3 2 UTEMELJENOST PROGRAMA... 3 3 CILJNA SKUPINA... 5 4 CILJI PROGRAMA...

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : *M07119111* Državni izpitni center SLOVENŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Razčlemba neumetnostnega besedila

Prikaži več

ORFFOV JESENSKI SEMINAR 2015 Plesna delavnica Tadeja Mraz Novak 1. Ritmično ogrevanje Prostor: večji odprti prostor Pripomočki: Ročni boben ali drug t

ORFFOV JESENSKI SEMINAR 2015 Plesna delavnica Tadeja Mraz Novak 1. Ritmično ogrevanje Prostor: večji odprti prostor Pripomočki: Ročni boben ali drug t 1. Ritmično ogrevanje Pripomočki: Ročni boben ali drug tolkalni inštrument za podporo ritma Hodimo prosto po prostoru na vsako 8. dobo = PLOSK Hodimo, na 4. dobo = TLESK + na vsako 8. dobo = PLOSK Preštejemo

Prikaži več

Predtest iz za 1. kontrolno nalogo- 2K Teme za kontrolno nalogo: Podobni trikotniki. Izreki v pravokotnem trikotniku. Kotne funkcije poljubnega kota.

Predtest iz za 1. kontrolno nalogo- 2K Teme za kontrolno nalogo: Podobni trikotniki. Izreki v pravokotnem trikotniku. Kotne funkcije poljubnega kota. Predtest iz za 1. kontrolno nalogo- K Teme za kontrolno nalogo: Podobni trikotniki. Izreki v pravokotnem trikotniku. Kotne funkcije poljubnega kota. Osnovne zveze med funkcijamo istega kota. Uporaba kotnih

Prikaži več

SPREJEM UDARCA

SPREJEM UDARCA METODIČNI ALGORITMI SPREJEM UDARCA gibanje v nizki preži (orisovanje kvadrata) podajanje žoge (z obema rokama iz polčepa) in sledenje podani žogi (gibanje po prostoru) pomočnik hitro spreminja let žoge

Prikaži več

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig

BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površine, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno ig BYOB Žogica v vesolju Besedilo naloge Glavna ideja igre je paziti, da žoga ne pade na tla igralne površe, pri tem pa zbrati čim več točk. Podobno igro najdemo tudi v knjigi Scratch (Lajovic, 2011), vendar

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

1

1 ROKOMET IGRIŠČE Igrišče je pravokotnik, dolg 40m in širok 20m. Sestavljen je iz dveh enakih polj za igro in dveh vratarjevih prostorov. Daljši stranici se imenujeta vzdolžne črte, krajše pa prečne črte

Prikaži več

3

3 NAČRT OCENJEVANJA ZNANJA SSI-PREDŠOLSKA VZGOJA Šolsko leto 2016/2017 Letnik/oddelek: 2. a Razredničarka: Tanja Galun Založnik 1 PRIPRAVA NAČRTA OCENJEVANJA ZNANJA Predlog Načrta ocenjevanja znanja (v nadaljevanju

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Geometrijska telesa Opomba: pri nalogah, kjer računaš maso jeklenih teles, upoštevaj gostoto jekla 7,86 g / cm ; gostote morebitnih ostalih materialov pa so navedene pri samih nalogah! Fe 1)

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ

OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: TANJA DOBNIK PREDMET: LIKOVNA VZGOJA RAZRED: 1.a DATUM IN URA: 2 šolski uri (ali projekt) LIKOVNO PODROČJE: slikanje (rezanka, lepljenka) LIKOVNA TEHNIKA: kolaž LIKOVNA

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Nacionalno preverjanje znanja v osnovni šoli 2018/2019 Zakonske podlage NPZ Čemu nacionalno preverjanje znanja, kaj želimo z njim doseči CILJ: pridobiti dodatno informacijo o znanju učencev, ki je namenjena

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

KRITERIJI OCENJEVANJA PRI ANGLEŠČINI Programi: SPLOŠNA GIMNAZIJA (splošni in športni oddelki) UMETNIŠKA GIMNAZIJA (likovna in dramsko-gledališka smer)

KRITERIJI OCENJEVANJA PRI ANGLEŠČINI Programi: SPLOŠNA GIMNAZIJA (splošni in športni oddelki) UMETNIŠKA GIMNAZIJA (likovna in dramsko-gledališka smer) KRITERIJI OCENJEVANJA PRI ANGLEŠČINI Programi: SPLOŠNA GIMNAZIJA (splošni in športni oddelki) UMETNIŠKA GIMNAZIJA (likovna in dramsko-gledališka smer) Aktiv učiteljev angleščine Gimnazije Nova Gorica (sprejeto

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje Ivanjkovci; 12. 3. 2019 Milena Školiber, dipl. vzg. ZAKAJ MIKS? Miks so začetnice vseh štirih sodelujočih vrtcev na tej prireditvi.

Prikaži več

Frank, A. (2012) Primerjava učnega načrta in učnega gradiva pri predmetu matematika od osemletne osnovne šole do danes.

Frank, A. (2012) Primerjava učnega načrta in učnega gradiva pri predmetu matematika od osemletne osnovne šole do danes. UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA DIPLOMSKO DELO ALENKA FRANK UNIVERZA V LJUBLJANI PEDAGOŠKA FAKULTETA RAZREDNI POUK PRIMERJAVA UČNEGA NAČRTA IN UČNEGA GRADIVA PRI PREDMETU MATEMATIKA OD OSEMLETNE

Prikaži več