PROTOKOL ZA RAVNANJE ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽB s SARS-CoV-2 na OŠ STARA CERKEV

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "PROTOKOL ZA RAVNANJE ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽB s SARS-CoV-2 na OŠ STARA CERKEV"

Transkripcija

1 PROTOKOL ZA RAVNANJE ZA PREPREČEVANJE ŠIRJENJA OKUŽB s SARS-CoV-2 na OŠ STARA CERKEV

2 1. UVOD Protokol za ravnanje na Osnovni šoli Stara Cerkev za preprečevanje širjenja okužb s SARS- CoV-2 (v nadaljevanju Protokol) določa organizacijo in delovanje Osnovne šole Stara Cerkev (v nadaljevanju šola), ravnanje in gibanje oseb na šolskem prostoru ter priporočila za uporabo šolskih prevozov, na podlagi Okrožnic MIZŠ in Odlokov o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Skladno s spremembami okoliščin se Protokol posodablja. 2. UDELEŽENCI Protokol so dolžne upoštevati vse osebe, ki vstopajo v šolski prostor. 3. IZVAJANJE VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA Vzgojno-izobraževalno delo se izvaja na šoli za učence od 1. do 9. razreda. V šoli se izvajajo pouk, dodatni in dopolnilni pouk, individualna in skupinska pomoč, dodatna strokovna pomoč, jutranje varstvo in podaljšano bivanje (obvezni in razširjeni program). Pouk se organizira v»mehurčkih«oziroma oddelkih. Učenci so ves čas prisotni v šoli v svojem mehurčku, v matični učilnici. Če pride do združevanj mehurčkov, se mora nadeti zaščitno masko (tudi na razredni stopnji), ter učence različnih oddelkov ločiti na ustrezno razdaljo. Dnevi dejavnosti se izvajajo v šoli, v okviru oddelka, z upoštevanjem higienskih in splošnih zdravstvenih priporočil. Na prostem pa z upoštevanjem distance v primeru združevanja oddelkov in nošenjem maske. Interesne dejavnosti se prvi mesec pouka ne izvajajo. Neobvezni izbirni predmeti se v 1. razredu izvaja v mehurčkih, v ostalih razredih pa z upoštevanjem distance in zaščitnih mask, če gre za združevanje več oddelkov. Obvezni izbirni predmeti se izvajajo z upoštevanjem distance in zaščitnih mask, če gre za združevanje več oddelkov. Priporočljivo je izvajanje zunaj šole. Organiziranje dogodkov-npr. proslava se izvaja zunaj ali po šolskem radiu. V notranjih prostorih so dopustni le dogodki, kjer so udeleženci le učenci istega oddelka, zunanji udeleženci pa morajo izpolnjevati pogoj PCT. Šola v naravi, plavalni tečaji, praktični del prometne vzgoje za kolesarski izpit in ekskurzije se izvajajo z doslednim upoštevanjem vseh ukrepov in odvisno od razmer na destinacijah. V sklopu pouka se izvaja čim več gibalnih oz. športnih aktivnosti. Če bo oddelek v karanteni, šola zanj izvaja vzgojno-izobraževalno delo na daljavo. V šoli so lahko cepljeni ali prebolevniki istega oddelka. Pouk poteka preko zooma za tiste, ki so doma.

3 Individualna in skupinska učna pomoč, ter dodatna strokovna pomoč se izvaja v šoli ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov. Lahko se izvaja v za to namenjenih prostorih, ki se jih po vsaki uri razkuži. Učenci različnih mehurčkov hkrati morajo nositi zaščitne maske in morajo biti na ustrezni razdalji. Dodatno strokovno pomoč za učenke in učence s posebnimi potrebami, ki jo izvajajo mobilni učitelji za dodatno strokovno pomoč, se prav tako izvaja ob doslednem izvajanju vseh priporočenih zdravstvenih ukrepov. 4. ŠOLSKI PROSTOR 4.1. Matična učilnica Vsak oddelek ali skupina ima določeno matično učilnico. Učenci se zadržujejo v matični učilnici tudi med odmori. Skupine se ne mešajo in ne družijo med seboj, razen, če je zaradi organizacije to nujno potrebno. V matičnih učilnicah so zagotovljeni tekoča voda, milo, razkužilo, brisačke za enkratno uporabo, koš za smeti, infografike Prostori za šport Pouk športa poteka v telovadnici (pregradna zavesa loči deklice in dečke, zavesa loči oddelke na razredni stopnji). Učenci od 6. do 9. razreda izvajajo šport v oddelkih in so ločeni po spolu. Pouk poteka brez mešanja skupin učencev. V primeru, ko pouk športa za deklice in dečke poteka v telovadnici za dva oddelka hkrati, zavesa loči deklice in dečke, vsaka skupina je na svoji četrtini telovadnice. Deklice uporabljajo vsak svoj oddelek eno garderobo, dečki se preoblečejo vsak na svoji polovici telovadnice. Učenci se za pouk športa do 5. razreda pripravijo v učilnici. Garderobe v telovadnici se za vsako skupino očisti in razkuži. Za to skrbi javni delavec. Pouk športa se ob ustreznih vremenskih pogojih odvija zunaj. Po uporabi rekvizitov, učitelj le-te razkuži. Za razkuževanje igral zunaj skrbi javni delavec Šolska knjižnica Knjižnica se uporablja v skladu z vnaprej pripravljenim urnikom in navodili za uporabo knjižnice. Učenci upoštevajo medosebno razdaljo in nosijo zaščitno masko. V šolski knjižnici je lahko največ 15 učencev (v mehurčku), če se izvaja VI program, sicer trije izposojevalci v varnostni razdalji Zbornica in kabineti Zaposleni pri svojem delu dosledno upoštevajo preventivne ukrepe (razkuževanje rok in prostora, nošenje zaščitne maske ves čas v prostorih šole kot tudi na zunanjih površinah šole, medsebojna varnostna razdalja, zračenje prostorov).

4 5.4. Toaletni prostori Učenci uporabljajo toaletne prostore, ki so vnaprej določeni in blizu njihovi matični učilnici (ločeno za razredno in predmetno stopnjo). Na stranišče učenci odhajajo posamezno med poukom. Pred in v predprostoru so talne označbe za zagotavljanje primerne medosebne razdalje. V primeru zasedenosti sanitarij, učenec počaka na hodniku in upošteva medosebno razdaljo. Med odmori vstop v toaletne prostore nadzorujejo dežurni učitelji Skupni prostori Vsi zaposleni zaradi možnosti prenosa okužbe opustijo neformalna druženja (hodniki, avla, knjižnica, zbornica, kabineti, ), upoštevajo medosebno razdaljo, nosijo zaščitno masko, prezračujejo prostore Zunanje površine Izvajanje dejavnosti na zunanjem igrišču poteka v dogovoru med strokovnimi delavci, smiselno se vzdržuje ustrezna medosebna razdalja ob upoštevanju»mehurčkov«, v primeru mešanja skupin učenci nosijo zaščitno masko, upoštevajo razdaljo. Zaposleni vseskozi nosijo zaščitno masko na zunanjih šolskih površinah Računalniška učilnica Računalniška učilnica se uporablja za pouk po vnaprej določenem urniku. V njej je potrebno zagotoviti ustrezno razdaljo med učenci, delo mora biti organizirano tako, da bo en računalnik uporabljal en učenec. Vse površine, ki se jih učenci dotikajo, po uporabi razkuži prisotni učitelj. 5. PRIHOD V ŠOLO Učenci prihajajo v šolo zdravi in ob dogovorjeni uri pred začetkom pouka z individualnimi prevozi staršev ali z avtobusom. 6. VSTOP V ŠOLO Šolska stavba je zaklenjena. Na vhodu je izobešeno obvestilo s kontaktno telefonsko številko za nujne primere. Zaposleni in obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT (označeno na vhodu) Učenci Vstop v šolo je možen na glavnem vhodu in vhodu pri vrtcu za vse. Vsi upoštevajo predpisane protokole in navodila, uporabljajo zaščitne maske. Pri vhodu so na vidnem mestu nameščena razkužila in navodila o ravnanju za preprečitev okužbe s covid-19. JV poteka v matičnih učilnicah. Učitelj sprejema učence ob 5.30 v šolski avli, nato ob 6.30 z učenci odide v razred. Od 7.00 dalje je v avli javna delavka, od 6.30 še informatorka in romska pomočnica, ki usmerjata otroke v matične učilnice.

5 Učenci v avli upoštevajo medosebno razdaljo, higienske ukrepe in odidejo v matične učilnice, sledijo talnim oznakam. Učitelji dežurajo od 7.00 dalje po določenem razporedu. Učenci od 1. do 5. razreda imajo garderobe pred učilnicami. Učenci od 6. do 9. razreda uporabljajo garderobne omarice. Uporaba garderobnih omaric je razporejena tako, da učenci ohranjajo čim večjo možno medosebno razdajo. Učenci se preobujejo in se ne zadržujejo v garderobnih prostorih Druge osebe Vstop v šolo je možen za: - zaposlene v šoli (izpolnjen pogoj PCT), - zunanje strokovne delavce (izpolnjen pogoj PCT), - posameznike, ki na šoli opravljajo delo (vzdrževalci, serviserji in podobno ob pogoju PCT), - člane organov šole ob pogoju PCT, - osebe vključene v postopke povezane z nadaljevanjem izobraževanja (npr. vpis v osnovno šolo, ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo, odložitev šolanja ob pogoju PCT). Šola pri vhodu vodi evidenco zunanjih obiskovalcev in preverja izpolnjevanje pogoja PCT. Za to je pooblaščena informatorka. 7. GIBANJE PO ŠOLI Učenci se po šoli gibajo v označenih smereh skladno s talnimi, stenskimi in drugimi označbami, ki predpisujejo smer gibanja. Ob vstopu v učilnico in jedilnico in po uporabi sanitarij si vse osebe umijejo roke. 8. ODHOD IZ ŠOLE Po končanem pouku ob dogovorjeni uri učenci zapustijo šolo v spremstvu staršev (starši počakajo zunaj) ali pa v spremstvu učitelja ob oz. ob na avtobus. Starši učencev, ki so vključeni v podaljšano bivanje, dežurnemu pri vhodu povedo ime, priimek učenca in razred, ki ga obiskuje. Dežurni obvesti učitelja podaljšanega bivanja, kateri otrok odhaja iz šole. Starši svoje otroke počakajo pred šolo na varni medsebojni razdalji. 9. DEŽURSTVO UČITELJEV Na šoli dežurajo: - čas jutranjega varstva pred učilnicama, učitelj jutranjega varstva, - na hodnikih pred učilnicami in avli učitelji, ki so določeni za dežuranje po razporedu, - pri vhodu dežurna zaposlena in informatorka, - v jedilnici dežurna zaposlena in učitelj.

6 10. ŠOLSKA PREHRANA Za učence šola pripravlja malico, kosilo in popoldansko malico Malica, popoldanska malica Učenci malicajo v matičnih učilnicah. Učencem prvega razreda prinese malico druga strokovna delavka v 1. razredu. Ostali razredi - dežurni učenci si temeljito umijejo roke in ob pomoči učitelja prevzamejo malico po določenem razporedu. Učencem OPB popoldansko malico razdeli učiteljica OPB, ki jo prevzame v času kosila. Dežurni učenci ob prevzemanju malice in vračanju ostankov nosijo zaščitne maske. Pred začetkom malice si temeljito umijejo roke. Učitelj v prvi triadi pomaga učencem pri čiščenju miz. V ostalih to naredijo sami. Učenci si naredijo pogrinjek s papirnatim prtičkom. Učenci po navodilih učitelja postopno pristopajo k mizi v učilnici, kjer prevzamejo malico. Po zaužitju učenci ostanke odvržejo v ustrezne koše in odpadke ločijo. Temu sledi temeljito umivanje rok z vodo in milom. Po malici dežurni učenci ostanke hrane in kuhinjsko posodo odnesejo v jedilnico Kosilo Učenci kosilo prevzamejo v jedilnici po določenem časovnem razporedu. Pred prihodom v jedilnico si učenci umijejo roke v razredu. V jedilnico vstopajo z zaščitno masko, ki jo odložijo pri mizi, tik preden zaužijejo obrok. Ko kosilo pojedo, si ponovno nadenejo zaščitno masko, odložijo pladenj in pribor na ustrezno mesto, umijejo roke in zapustijo jedilnico. Ko učenci posameznega oddelka zapustijo prostor, dežurna očisti mize. Šele nato prostor zasedejo učenci drugega oddelka. V jedilnici dežura učitelj. Pri izdajnem pultu in pri odlaganju pladnjev in pribora učenci upoštevajo talne označbe in vzdržujejo ustrezno medosebno razdaljo Šolska kuhinja in jedilnica ter proces prehranjevanja Zaposleni v kuhinji upoštevajo smernice dobre higienske prakse v času epidemije Covid -19 in obstoječi HACCP. Zaposleni nosijo zaščitno masko. Smiselno se vzdržuje medosebna razdalja med zaposlenimi: 1,5 m 2 m. 11. SKRB ZA ZDRAVJE Splošni higienski ukrepi V šolo vstopamo zdravi. Redno si umivamo roke. Če voda in milo nista na voljo, uporabimo razkužilo. Skrbimo za higieno kihanja in kašlja. Ne dotikamo se obraza z neumitimi rokami. Vzdržujemo medosebno razdaljo 1,5 m (sedenje), 2 metra (v gibanju). Poskrbimo za redno zračenje in čiščenje prostorov. Zaščitne maske se uporabljajo po navodilih MIZŠ in NIJZ glede na veljavne odloke, zaposleni so seznanjeni s pravili nošenja in snemanja mask. Zaposleni in

7 zunanji obiskovalci morajo izpolnjevati pogoj PCT, učenci tretje triade se prostovoljno samotestirajo Uporaba zaščitnih mask Uporaba zaščitnih mask je zunaj oddelka (mehurčka) obvezna za vse učence. Učenci od 1.do 5. razreda v oddelku (mehurčku) ne nosijo zaščitne maske. Za učence od 6. do 9. razreda je uporaba zaščitne maske obvezna tudi znotraj mehurčka (oddelka). Zaposleni pri svojem delu dosledno upoštevajo preventivne zdravstvene ukrepe in ves čas v prostoru nosijo zaščitne maske. Zaradi možnosti prenosa okužbe opustijo neformalna druženja (v kabinetih, hodnikih, zbornici, knjižnici, ). Zaščitne maske nosijo ves čas tudi na zunanjih površinah. Zaposleni in učenci se s pravilno namestitvijo, uporabo in odstranitvijo zaščitne maske seznanijo na predavanju, razrednikov in preko infografik, nameščenih v učilnicah in skupnih prostorih. Glede nošenja mask je potrebno nenehno spremljanje zakonodaje in predpisana priporočila MIZŠ in NIJZ Načrt prezračevanja Zjutraj med 6. in 7. uro odpira okna v vseh učilnicah hišnik. Od 7.30 dalje so v prostorih učilnic učitelji. Učitelj/ica, ki ima pouk v učilnici odpre tudi okna. Zračenje je na začetku vsake ure. Vsa okna v posameznem prostoru naj bodo odprta na stežaj, pozimi za 3-5 minut, v toplem delu leta za minut; za zračenje je zadolžen učitelj, ki v učilnici poučuje. Telovadnico, garderobe, jedilnico in druge prostore šole je potrebno v času uporabe redno zračiti vsako šolsko uro. Sanitarije prezračujemo na mehanski način. Učenkam/učencem in zaposlenim priporočamo, da imajo s seboj dodatna oblačila Pisna in druga gradiva Učenci šolskih potrebščin, pripomočkov in drugih predmetov med seboj praviloma ne izmenjujejo in ne izposojajo Čiščenje prostorov Šolski prostori se dnevno čistijo z običajnimi sredstvi, ki se sicer uporabljajo za čiščenje. V času trajanja pouka se izvaja čiščenje in razkuževanje površin, ki ga opravlja dežurna zaposlena. Po koncu pouka čistilke izvedejo temeljito čiščenje vseh prostorov v stalni uporabi. Mize, stole, kljuke, ograje, držala in druge površine, ki se jih osebe dotikajo, se razkuži. Površine, ki se jih osebe dotikajo pogosteje, npr. kljuke, ograje, držala, stikala, potezne vrvice v toaletnih

8 prostorih in podobno, se razkužuje večkrat dnevno. V prostorih, ki niso v stalni uporabi, se razkuževanje tovrstnih površin opravi enkrat dnevno, ob koncu pouka. Čistilke praznijo koše za smeti enkrat dnevno. 12. UKREPI V PRIMERU POJAVA OBOLENJA S SIMPTOMI COVID-19 Ko se pri učencu pojavijo simptomi COVID-19, si učenec takoj namesti zaščitno masko, učitelj ga napoti za ta namen določen prostor, učilnica številka 20, kjer v prisotnosti odrasle osebe počaka na prihod starša. Šola obvesti starše. Učenec uporablja samo določene sanitarije in umivalnik, za pot domov ne uporablja javnega prevoza. Osebje, ki je v stiku z obolelim učencem nosi masko, upošteva navodila o medosebni razdalji in higieni rok. Starši učenca se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom otroka ali dežurnim zdravnikom in zdravnik se odloči glede testiranja na COVID-19. Če je pri učencu potrjena okužba, NIJZ prejme prijavo obolenja iz laboratorija oz. ga o tem obvesti izbrani zdravnik učenca. Starši takoj obvestijo ravnateljico šole. NIJZ začne voditi epidemiološko preiskavo. V preiskavi sodeluje tudi vodstvo šole. Z epidemiološko preiskavo se išče izvor okužbe in identificira kontakte, ki so bili v stiku z obolelim učencem v času kužnosti v šoli, doma itd. O epidemioloških ukrepih v šoli se vodstvo oz. pooblaščena oseba posvetuje z regijskim epidemiologom. Prostore šole, kjer se je gibal oboleli učenec, se temeljito očisti, izvede dezinfekcijo in temeljito prezrači. Če zaposleni kaže znake okužbe z COVID-19: se zaposleni umakne iz delovnega mesta in pokliče izbranega zdravnika. V primeru, da je zaposleni okužen s COVID-19, zaposleni takoj obvesti ravnateljico. V primeru pojava okužbe šola upošteva navodila epidemiologov in MIZŠ. 13. ŠOLSKI PREVOZI Šolski prevozi se zjutraj izvajajo po ustaljenem voznem redu. Prevoz otrok domov je ob in ob Šolske prevoze uporabljajo zdravi učenci, brez znakov akutne okužbe dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu, ). Ob vstopu in izstopu si potniki razkužijo roke, ves čas trajanja prevoza uporabljajo zaščitne maske. Na vstop v avtobus čakajo tako, da vzdržujejo zadostno medosebno razdaljo. Vstopna in izstopna vrata na avtobusu so označena in ločena. Potniki se premikajo v smeri talnih oznak in poiščejo prvi prosti sedež. Potniki naj se čim manj dotikajo katerihkoli površin v avtobusu.

9 14. SODELOVANJE S STARŠI Govorilne ure, roditeljski sestanki in druge oblike sodelovanja staršev s šolo potekajo v šoli ob pogoju PCT, po razporedu razrednikov. V dogovoru z razredniki lahko zunaj, če dopušča vreme, na daljavo, po telefonu in prek e-pošte. 15. OBVEŠČANJE Šola bo učence, zaposlene in starše obveščala prek spleta, elektronske pošte, easistenta, telefona, pisno in ustno. 16. SPREJEM, UPORABA, VELJAVNOST S posodobljenim protokolom se seznanijo starši in vsi zaposleni zavoda. Protokol je sprejela ravnateljica. Protokol velja in se uporablja do preklica. S spreminjanjem okoliščin se Protokol spreminja. V času uporabe Protokola se veljavna Pravila šolskega reda in Hišni red OŠ Stara Cerkev uporabljajo smiselno. V Stari Cerkvi, september 2021 Ravnateljica: Sonja Veber, prof. Objavljeno na spletni strani zavoda

Microsoft Word - Publikacija SM 001

Microsoft Word - Publikacija SM 001 IV HIŠNI RED V skladu z Zakonom o osnovni šoli je ravnateljica šole sprejela naslednji HIŠNI RED za Osnovno šolo Slave Klavore Maribor Osnovna šola Slave Klavore Maribor določa s hišnim redom vprašanja,

Prikaži več

Kadrovski načrt in plan dela 2017

Kadrovski načrt in plan dela 2017 KADROVSKI NAČRT in PLAN DELA za 2017 mag. Tilka Jakob, OŠ Vitanje REDNI ODDELKI ODDELEK 2016/17 ODDELEK 2017/2018 1. razred 1. a 25 1.a 26 2. razred 2. a 18 2.a 25 3. razred 3. a, b 30 3.a 18 4. razred

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

(Microsoft Word - HI\212NI RED ZSSM LJ 2013.rtf)

(Microsoft Word - HI\212NI RED ZSSM LJ 2013.rtf) Na temelju 31. a člena Zakona o osnovni šoli (Ur. 1. RS, št.:81/06, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12- ZUJF, 63/13), je na predlog ravnateljice Zavoda, pristojni organ - Svet Zavoda za slepo in slabovidno mladino

Prikaži več

ŠOLSKI RED

ŠOLSKI RED PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ ELVIRE VATOVEC PRADE Prade, februar 2009 Ravnateljica: Franka Pegan Glavina KAZALO VSEBINA STRAN I. DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCEV..... II. NAČINI ZAGOTAVLJANJA VARNOSTI...

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/ , Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovn

OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/ ,   Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovn OSNOVNA ŠOLA F. S. FINŽGARJA LESCE Begunjska cesta 7, 4248 Lesce, 04/53 37 600, info@oslesce.si, www.oslesce.si Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne

Prikaži več

(Microsoft Word - Gripa_na\350rt.doc)

(Microsoft Word - Gripa_na\350rt.doc) OŠ Brinje Grosuplje Ljubljanska c. 40 a 1290 Grosuplje Načrt zagotavljanja kontinuiranega dela v OŠ Brinje Grosuplje v času pandemske gripe Vsebina načrta: 1. Namen 2. Vodenje in koordinacija 3. Osnovni

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

Osnovna šola Vide Pregarc Bazoviška ulica 1, 1000 Ljubljana Tel.: Faks: Štev.: 499/2014-

Osnovna šola Vide Pregarc Bazoviška ulica 1, 1000 Ljubljana Tel.: Faks: Štev.: 499/2014- Štev.: 499/2014-3 Datum: 26. 8. 2014 Zapisnik 18. sestanka Sveta šole, ki je bil v torek, 26. 8. 2014 ob 17. uri na OŠ Alojzija Šuštarja, Štula 23, Ljubljana Šentvid. Prisotni: Predstavniki ustanovitelja:

Prikaži več

Oznaka: DN ZHR V VRTCU Številka: 2 Datum: / 8 ZDRAVSTVENO HIGIENSKI REŽIM V VRTCU MOJCA Interno navodilo Pripravila: organizatorka PZHR,

Oznaka: DN ZHR V VRTCU Številka: 2 Datum: / 8 ZDRAVSTVENO HIGIENSKI REŽIM V VRTCU MOJCA Interno navodilo Pripravila: organizatorka PZHR, Oznaka: DN ZHR V VRTCU Številka: 2 Datum: 10.09.2012 1 / 8 ZDRAVSTVENO HIGIENSKI REŽIM V VRTCU MOJCA Interno navodilo Pripravila: organizatorka PZHR, Jana But ZDRAVSTVENO HIGIENSKI REŽIM ZA IGRALNICE VRTCA

Prikaži več

V skladu z

V skladu z ŠOLSKA PRAVILA osnutek OSNOVNE ŠOLE PRESKA MEDVODE»Z roko v roki v naši šoli«medvode, september 2009 I. DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCEV... 2 II. NAČINI ZAGOTAVLJANJA VARNOSTI... 3 III. PRAVILA OBNAŠANJA

Prikaži več

(Microsoft Word - Pravila o \232olski prehrani doc)

(Microsoft Word - Pravila o \232olski prehrani doc) PRAVILA O ŠOLSKI PREHRANI Osnovne šole Gornja Radgona OKTOBER 2014 Na osnovi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Uradni list RS, št. 43/2010 z dne 31. 5. 2010), (Uradni list RS, št. 3/13 z dne 11. 1. 2013),

Prikaži več

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc

Microsoft Word - PRAVILA O SOLKSI PREHRANI nova-2.doc Na osnovi Zakona o šolski prehrani in njegovih spremembah (Uradni list RS št. 43/2010, 62/2010, 27/2012, 40/2012, 3/2013) je Svet zavoda OŠ Dramlje na seji dne, 3. 10. 2013 sprejel 1. SPLOŠNE DOLOČBE PRAVILA

Prikaži več

DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica NOVO MESTO Tel.: 07 / / PRAVILA BIVANJA V

DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica NOVO MESTO Tel.: 07 / / PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKI IN ŠTUDENTSKI DOM NOVO MESTO Šegova ulica 115 8000 NOVO MESTO Tel.: 07 / 393 55 07 / 393 55 99 e-mail: dsd-nm@guest.arnes.si PRAVILA BIVANJA V DIJAŠKEM IN ŠTUDENTSKEM DOMU NOVO MESTO Vsebina: I.

Prikaži več

PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dij

PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dij PRAVILA O DOLŽNOSTIH DIJAKOV S STATUSOM ŠPORTNIKA IN PRILAGAJANJU UČNIH OBVEZNOSTI 1. Načrtovanje učnih obveznosti Načrtovanje učnih obveznosti za dijaka s statusom športnika je odvisno od njegove obremenitve

Prikaži več

PRAVILA

PRAVILA PRAVILA ukrepanj, ravnanj in obnašanja v šolskem prostoru Zaradi varnosti učencev ima šola pravila ravnanj in obnašanja učencev v posameznih prostorih. ŠPORTNA DVORANA TELOVADNICA Splošna navodila: plezanje

Prikaži več

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr

Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne obr Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je svet zavoda Osnovne šole Pivka na 4. dopisni seji dne 24. 6. 2013 obravnaval in sprejel P R A V I L A ŠOLSKE PREHRANE Osnovne

Prikaži več

PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19)

PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19) PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19) Želja nas vseh, tako staršev kot tistih, ki delamo z otroki v vrtcu je, da bi bili otroci zdravi in bi se v vrtcu dobro počutili.

Prikaži več

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre

Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje assessment tool Orodje SHE mreže za hitro ocenjevanje Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mre Spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže 1 Kolofon Naslov : spremljevalni dokument za spletni šolski priročnik SHE mreže Avtorji Erin Safarjan, magistra javnega zdravja Goof Buijs,

Prikaži več

ZAPISNIK 1. sestanka SVETA STARŠEV, ki je bil v torek, , ob 17. uri v predavalnici Osnovne šole Loka Črnomelj. Prisotni člani: Marjetka Špe

ZAPISNIK 1. sestanka SVETA STARŠEV, ki je bil v torek, , ob 17. uri v predavalnici Osnovne šole Loka Črnomelj. Prisotni člani: Marjetka Špe ZAPISNIK 1. sestanka SVETA STARŠEV, ki je bil v torek, 2. 10. 2018, ob 17. uri v predavalnici Osnovne šole Loka Črnomelj. Prisotni člani: Marjetka Špehar, Jani Stepan, Lucija Papež, Tadeja Sopčič, Tanja

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc

Microsoft Word - Zapisnik_EKOmisije_1_obisk_18_in_21_11_2011.doc EKOmisija 1. obisk ZAPISNIK 18. 11. 2011 Kranj in Škofja Loka: TŠC Kranj (strokovna gimnazija in strokovna in poklicna šola), Gimnazija Kranj, ŠC Škofja Loka (Srednja šola za lesarstvo in Srednja šola

Prikaži več

PRAVILNIK O ŠOLSKI PREHRANI

PRAVILNIK O ŠOLSKI PREHRANI OSNOVNA ŠOLA KUNGOTA, Plintovec 10/c, 2201 ZG. KUNGOTA Na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani (Ur. I. RS, št. 3/13; ZŠolPre-1) je Svet zavoda Osnovne šole Kungota na seji, dne obravnaval in sprejel

Prikaži več

Sprejeto: Veljavnost: od PRAVILA ŠOLSKEGA REDA

Sprejeto: Veljavnost: od PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Sprejeto: 28. 2. 2019 Veljavnost: od 1. 3. 2019 PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06-UPB, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12-ZUJF, 63/13 in 46/16-ZOVFI-K)

Prikaži več

Pravila šolske prehrane

Pravila šolske prehrane Svet šole Osnove šole Tržič je na podlagi 6. člena Zakona o šolski prehrani - ZŠolPre-1 (Ur. l. RS, št. 3/2013 in 46/2014) na predlog ravnatelja Stanislava Gruma na seji 29. 9. 2014 sprejel naslednja P

Prikaži več

Publikacija OŠ Stara Cerkev

Publikacija OŠ Stara Cerkev Osnovna šola Stara Cerkev PUBLIKACIJA 2018/2019 Dragi učenci, spoštovani starši in cenjeni zaposleni! Vzgoja in izobraževanje je eno najvitalnejših področij družbe, zato je potrebno nenehno prilagajanje,

Prikaži več

Na podlagi četrtega odstavka 27

Na podlagi četrtega odstavka 27 ŠOLSKA PRAVILA SREDNJE FRIZERSKE ŠOLE LJUBLJANA 2018/19 Št: ŠP 2019-1 Dijaška skupnost obravnavala: 17. 12. 2019 Učiteljski zbor obravnaval: 16. 1. 2019 Svet staršev obravnaval: 7. 5. 2019 Sprejeta: 7.

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Nacionalno preverjanje znanja v osnovni šoli 2018/2019 Zakonske podlage NPZ Čemu nacionalno preverjanje znanja, kaj želimo z njim doseči CILJ: pridobiti dodatno informacijo o znanju učencev, ki je namenjena

Prikaži več

Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: fax.:

Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: fax.: Ekonomska šola Murska Sobota, Srednja šola in gimnazija Noršinska ulica 13, 9000 Murska Sobota Tel.: 00386 2-5213-400 fax.: 02-5213 450 E-mail: info@ekonomska-ms.si http://www.ekonomska-ms.si/ ŠOLSKA PRAVILA

Prikaži več

(Microsoft Word - ldn0607_Seno\236eti.doc)

(Microsoft Word - ldn0607_Seno\236eti.doc) OSNOVNA ŠOLA DOL PRI LJUBLJANI PODRUŽNIČNA ŠOLA SENOŽETI LETNI DELOVNI NAČRT ZA ŠOLSKO LETO 2006 / 2007 AVGUST 2006 ORGANIZACIJA POUKA Šolski okoliš PŠ Senožeti je območje vasi Senožeti. Šolo obiskuje

Prikaži več

VSEBINA DELOVNEGA NAČRTA

VSEBINA DELOVNEGA NAČRTA VSEBINA LETNEGA DELOVNEGA NAČRTA ŠOLSKO LETO 2018 /19 I. VZGOJNO IZOBRAŽEVALNI CILJI V ŠOLSKEM LETU 2018/19 3 II. OCENA STANJA IN RAZVOJNIH MOŽNOSTI ŠOLE 5 a) materialni, prostorski in kadrovski pogoji

Prikaži več

Obrazec RZOP

Obrazec RZOP Antona Globočnika C.na Kremenco 2 Tel.: 05 7000 300 Fax.: 05 726 18 10 Matična številka: 5496829000 Davčna številka: SI 44439407 Datum : 2.3.2006 Štev. : 64/3/2006 Štev. zbirke 1. Evidenca o poškodbah

Prikaži več

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaēaja TRŽIŀĄE 2019

Microsoft Word - katalog informacij javnega znaÄ“aja TRŽIŀĄE 2019 KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1. Osnovni podatki o katalogu: naziv organa, ki je izdal katalog: Osnovna šola Tržišče odgovorna uradna oseba, ki je katalog sprejela: Zvonka Mrgole, prof., ravnateljica

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA VRHOVCI Cesta na Bokalce 1, 1000 Ljubljana Ime in priimek: Naslov: Razred: Razrednik: Domači telefon: Telefon mame: Telefon očeta: 1

OSNOVNA ŠOLA VRHOVCI Cesta na Bokalce 1, 1000 Ljubljana Ime in priimek: Naslov: Razred: Razrednik: Domači telefon: Telefon mame: Telefon očeta: 1 OSNOVNA ŠOLA VRHOVCI Cesta na Bokalce 1, 1000 Ljubljana Ime in priimek: Naslov: Razred: Razrednik: Domači telefon: Telefon mame: Telefon očeta: 1 SEM VRHOVŠKI ŠOLAR, ZATO: pozdravljam, se spoštljivo vedem,

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

OSNOVNA FRANCETA SOLA fjevi(atolmin Dijaška 12b 5220 Tolmin TeL: OO Fax.: ~ ZAPISNIK 4.

OSNOVNA FRANCETA SOLA fjevi(atolmin Dijaška 12b 5220 Tolmin TeL: OO Fax.: ~ ZAPISNIK 4. OSNOVNA FRANCETA SOLA fjevi(atolmin Dijaška 12b 5220 Tolmin TeL: 05 380 12 OO Fax.: 05380 12 18 E-mail: os.tolrnin@guest.ornes.si ~6.2012 ZAPISNIK 4. SEJESVETA STARŠEV, dne 20. junija 2012 ob 19. uri v

Prikaži več

Analiza anket o šolski prehrani Učenci Analiza anket o šolski prehrani OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČ

Analiza anket o šolski prehrani Učenci Analiza anket o šolski prehrani OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČ Učenci OŠ Medvode za učence 3. Ali doma zajtrkuješ? Razred DA, vsak dan NE, nikoli OBČASNO Skupaj %DA, vsak %NE, %OBČAS dan nikoli NO 1 r 22 5 11 38 57,9% 13,2% 28,9% 2 r 23 5 18 46 5 10,9% 39,1% 3 r 7

Prikaži več

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L

univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva L univerzitetni klinični center ljubljana University Medical Centre Ljubljana PEDIATRIČNA KLINIKA Klinični oddelek za neonatologijo Bohoričeva 20 1000 Ljubljana, Slovenija Tel.: (01) 522 34 01 Fax.: (01)

Prikaži več

Microsoft Word - polensek-1.doc

Microsoft Word - polensek-1.doc Spletna učilnica športne vzgoje res deluje? Janja Polenšek OŠ Dobje janja.polensek@gmail.com Povzetek S pospešenim uvajanjem informacijsko-komunikacijske tehnologije v proces izobraževanja na OŠ Slivnica

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta Dobova 07/ / Davčna številka: 166

Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta Dobova 07/ / Davčna številka: 166 Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova Kapelska cesta 25 8257 Dobova 07/45 22 203 07/45 22 207 e-mail: oskkdo2s@guest.arnes.si Davčna številka: 16691059 -- Nismo davčni zavezanec -- Matična številka:

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP Osnovna šola dr. Aleš Bebler - Primož Hrvatini NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI V ŠOLSKEM LETU 2017/18 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Neobvezni izbirni predmeti so novost, ki se postopoma uvršča

Prikaži več

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI

DANE ZAJC: NUMIZMATIKI OSNOVNA ŠOLA: OŠ BOŠTANJ UČITELJ: MARJANA JAZBINŠEK PREDMET: SLOVENŠČINA RAZRED: 4.a DATUM IN URA: UČNA TEMA: SEZNAMI UČNA ENOTA: JEDILNI LIST CILJI: Berejo javno besedilo v obliki seznama jedilni list.

Prikaži več

(Microsoft Word - PRAVILA \212OLSKEGA REDA2_11.docx)

(Microsoft Word - PRAVILA \212OLSKEGA REDA2_11.docx) PRAVILA ŠOLSKEGA REDA Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica Podružnična šola Zgornja Ložnica Slovenska Bistrica, september 2011 Kazalo PRAVICE, DOLŽNOSTI IN ODGOVORNOSTI UČENCA...3 PRAVICE,

Prikaži več

Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da

Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da Š olska pravila ocenjevanja znanja Gimnazije Vic Pravilnik o ocenjevanju znanja v srednjih šolah (Uradni list RS, št. 30/2018) v 12. členu določa, da posamezne elemente iz procesa ocenjevanja določajo

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 20172018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020

ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020 ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA SREDNJEŠOLCE Šolsko leto 2019/2020 ZDRAVSTVENA VZGOJA ZA OTROKE IN MLADINO Srednješolsko obdobje je obdobje velikih sprememb, tako na telesnem kot duševnem področju. Istočasno pa

Prikaži več

Osnovna šola

Osnovna šola Osnovna šola Vodice Pravila šolske prehrane Zakonske podlage: Zakon o šolski prehrani (Ur. l. RS, št. 3/2013 in 46/2014; v nadaljnjem besedilu: ZŠolPre-1) Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Prikaži več

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE)

(IZVLEČEK ZA VLAGATELJE) Langusova ulica 4, 1535 Ljubljana T: 01 478 82 72 F: 01 478 87 54 E: gp.mzp@gov.si Izvleček pravnih podlag zakona in pravilnika, ki vplivajo na uveljavljanje pravic do subvencioniranega prevoza dijakov

Prikaži več

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4.

PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4. PRAVILA ŠOLSKEGA REDA OŠ OB DRAVINJI Na podlagi 60. e člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06) je svet Osnovne šole Ob Dravinji dne 4. 7. 2017 sprejel PRAVILA ŠOLSKEGA REDA v Osnovni šoli

Prikaži več

Datum: Štev.: OŠ HORJUL Šolska ulica 44, 1354 Horjul Telefon: 01/ , GSM: / , GSM Faks: 01/

Datum: Štev.: OŠ HORJUL Šolska ulica 44, 1354 Horjul Telefon: 01/ , GSM: / , GSM Faks: 01/ Datum: 2.10.2018 Štev.: OŠ HORJUL Šolska ulica 44, 1354 Horjul Telefon: 01/ 7500-220, GSM: 051-308-472 01/7500-228, GSM 051-308-471 Faks: 01/ 7500-229 E-pošta:o-horjul.lj@guest.arnes.si ZAPISNIK 1. seje

Prikaži več

Ob začetku novega šolskega leta smo v pomoč u¬čen¬cem in staršem pripravili publikacijo, v kateri so bis¬tve¬ni podatki o življenju in delu na naši šo

Ob začetku novega šolskega leta smo v pomoč u¬čen¬cem in staršem pripravili publikacijo, v kateri so bis¬tve¬ni podatki o življenju in delu na naši šo PUBLIKACIJA šol. leto 2015/16 OSNOVNA ŠOLA DOMŽALE Bistriška ulica 19, 1230 Domžale RAVNATELJ Uroš Govc uros.govc@gmail.com POMOČNICI RAVNATELJA Mateja Chvatal mateja.chvatal@gmail.com Nataša Grom natasa.grom@guest.arnes.ai

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SMERNICE ZA VKLJUČEVANJE OTROK PRISELJENCEV V VRTCE IN ŠOLE Mag. Katica Pevec Semec katica.pevec@zrss.si Kaj so Smernice? So okviren dokument, ki lahko s splošnimi usmeritvami za delo z otroki priseljenci

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - petek_16_30_B_Zabret [Read-Only] [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - petek_16_30_B_Zabret [Read-Only] [Compatibility Mode] RAZVOJ IKT KOMPETENC ali Z RAZVOJEM IKT KOMPETENC do E-POUČEVANJA Jožica Senica Zabret OŠ Marije Vere Kamnik Kranjska gora, 17. 4.2009 Razvoj IKT kompetenc? IKT veščine niso nadstandard, temveč baza za

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF UL Pedagoško-andragoški dnevi 2018 25. januar 2018 SVETOVANJE NA PODROČJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA: VLOGA PEDAGOGA IN ANDRAGOGA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH INSTITUCIJAH

Prikaži več

(Microsoft Word - zapisnik 1. seje sveta star\232ev )

(Microsoft Word - zapisnik 1. seje sveta star\232ev ) Z A P I S N I K 1. seje sveta staršev OŠ Božidarja Jakca, ki je bila v torek, 2. 10. 2012, ob 16.30 v zbornici šole. PRISOTNI: Vesna Stojanović, Alenka Gačnik, Tjaša Lindtner, Peter Preinfalk, Nina Pirnar,

Prikaži več

Microsoft Word - Brosura neobvezni IP 2018

Microsoft Word - Brosura  neobvezni IP 2018 Drage učenke in učenci, spoštovani starši! Po 20. a člen ZOoš šola ponuja za učence 1.razreda, 4. 9. razreda neobvezne izbirne predmete. Šola bo za učence 1. razreda izvajala pouk prvega tujega jezika

Prikaži več

JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko

JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko JAVNI RAZPIS ZA PRILAGOJENI PREVOZ TEŽKO GIBALNO OVIRANE DIJAKINJE V ŠOLO ZA ŠOLSKO LETO 2018/2019 Naročnik: ŠOLSKI CENTER ŠENTJUR Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur matična številka: 1214438000 davčna

Prikaži več

15. ŠOLSKI PRAVILNIKI ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij

15. ŠOLSKI PRAVILNIKI ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij 15. ŠOLSKI PRAVILNIKI 5. 1. ŠOLSKA PRAVILA / PRAVILNIK O ŠOLSKEM REDU Ljudje smo si kot osebnosti tako različni in prihajamo iz tako raznolikih okolij, da potrebujemo neko rdečo nit za funkcioniranje,

Prikaži več

RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57

RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57 RAZPIS ZA VPIS IN IZVEDBA VPISA v izobraževalne programe za odrasle v šolskem letu 2017/2018 Trg zbora odposlancev 30, 1330 Kočevje ID št.za DDV: SI57553718 Matična št.: 5052513000 Registrski organ: Okrožno

Prikaži več

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd

Zlozenka A6 Promocija zdravja na delovnem mestu.indd PROMOCIJA ZDRAVJA NA DELOVNEM MESTU V Zdravstvenem domu Ljubljana izvajamo program Promocija zdravja na delovnem mestu, ki je namenjen ozaveščanju delavcev in delodajalcev o zdravem življenjskem slogu

Prikaži več

Univerza v Mariboru

Univerza v Mariboru Univerza v Mariboru Pedagoška fakulteta VLOGA UČITELJA Avtor: M. Š. Datum: 23.11.2010 Smer: razredni pouk POVZETEK Učitelj je strokovnjak na svojem področju, didaktično usposobljen, ima psihološka znanja

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013

I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013 I. osnovna šola Celje PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE V Celju, februar 2013 Kazalo vsebine 1. UVODNE DOLOČBE... 1-2 2. ORGANIZACIJA ŠOLSKE PREHRANE... 2-2 2.1. Vrsta šolske prehrane... 2-2 2.2. Organizacija prehrane...

Prikaži več

GARJE V USTANOVI

GARJE V USTANOVI IZBRUH GARIJ V USTANOVI (domovi za ostarele, bolnišnice) Dokument je v elektronski obliki objavljen na spletni strani www.nijz.si Ljubljana, november 2017 1/11 November 2017 UVOD Zgodnja zaznava, zdravljenje

Prikaži več

Stran1 POROČILO KOMISIJE ZA KAKOVOST ZA LETO 2010/2011 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šol

Stran1 POROČILO KOMISIJE ZA KAKOVOST ZA LETO 2010/2011 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šol Stran1 POROČILO KOMISIJE ZA KAKOVOST ZA LETO 2010/2011 Stran2 Kazalo 1. MATERIALNI POGOJI ŠOLE 2. KADROVSKA ZASEDBA. 3. RAZREDI.. 4. REALIZACIJA UČNEGA PROGRAMA. 4.1. SODELOVANJE S STARŠI. 5. KOMISIJA

Prikaži več

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti

SREDNJA ŠOLA SLOVENSKA BISTRICA Teden dejavnosti (od do ) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti Teden dejavnosti (od 18. 9. do 22. 9. 2017) za dijake 1. letnikov (obvezne izbirne vsebine/oiv in interesne dejavnosti/id) 1. a 1. b ** Sistematski zdravstveni preg. 1. skupina: 7.50 9.30 2. skupina: 10.30

Prikaži več

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE

ŠPORTNA VZGOJA V PRVEM TRILETJU OSNOVNE ŠOLE UČNI NAČRT ZA ŠPORTNO VZGOJO - OSNOVNA ŠOLA DR. MARJETA KOVAČ DR. JANKO STREL SPLOŠNI PODATKI Sprejet na 21. seji Strokovnega sveta za splošno izobraževanje dne 12. 11. 1998. Kupite ga lahko v založni

Prikaži več

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost strokovnih delavcev v VIZ mag. Andrej Sotošek Andragoški Center Slovenije Struktura predstavitve Viri in strokovne podlage Namen in ključni cilji projektne

Prikaži več

Microsoft Word - Pravilnik_o_izvajanju_subvencioniranega_prevoza_2016_2017.doc

Microsoft Word - Pravilnik_o_izvajanju_subvencioniranega_prevoza_2016_2017.doc Na podlagi osmega odstavka 114.b člena in prvega odstavka 114.e člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 uradno prečiščeno besedilo) in v zvezi z 2. členom Zakona o prevoznih

Prikaži več

Starši učencev 8 razredov smo v preteklem tednu imeli predavanje na temo Kako pomagati otroku na katero srednjo šolo se vpisati. Vsi prisotni smo pozd

Starši učencev 8 razredov smo v preteklem tednu imeli predavanje na temo Kako pomagati otroku na katero srednjo šolo se vpisati. Vsi prisotni smo pozd Starši učencev 8 razredov smo v preteklem tednu imeli predavanje na temo Kako pomagati otroku na katero srednjo šolo se vpisati. Vsi prisotni smo pozdravili to vrstno predavanje, smo pa na podlagi izkušenj

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: 2019/2020 preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom.

Prikaži več

INFORMACIJSKI POOBLAŠČENEC Vošnjakova 1 p.p Ljubljana [ ] Podatki o zavezancu - upravljalcu zbirke Pravna oblika zavezanca: pra

INFORMACIJSKI POOBLAŠČENEC Vošnjakova 1 p.p Ljubljana [ ] Podatki o zavezancu - upravljalcu zbirke Pravna oblika zavezanca: pra INFORMACIJSKI POOBLAŠČENEC Vošnjakova 1 p.p. 78 1001 Ljubljana Podatki o zavezancu - upravljalcu zbirke Pravna oblika zavezanca: pravna os Ime in priimek: Naslov (dejavnosti ali stalnega prebivališča):

Prikaži več

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Microsoft Word - SEP, koncnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Osnovna šola bratov Letonja telefon/fax: (03) 8965300, 8965304 Šmartno ob Paki 117 e-pošta: os-bl-smartno@guest.arnes.si 3327 Šmartno ob Paki spl. stran: www.ossmartno.si SAMOEVALVACIJSKO POROČILO SODELOVANJE

Prikaži več

VARNOSTNI LIST

VARNOSTNI LIST MEGLIO WC DEO Lavanda Varnostni list 1. IDENTIFIKACIJA SNOVI/PRIPRAVKA IN PODATKI O DOBAVITELJU 1.1. Identifikacija snovi ali pripravka: MEGLIO WC DEO Lavanda. 1.2. Podatki o dobavitelju: ARONA TRGOVINA

Prikaži več

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332

Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] Google Forms Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 2016/2017] QUESTIONS RESPONSES 332 Vprašalnik o šol. preh. za učence [š.l. 216/217] QUESTIONS RESPONSES 332 SUMMARY INDIVIDUAL Accepting responses Insights Average.7/7 points Median /7 points Range -6 points Total points distribution No.

Prikaži več

Z leto?njim ?olskim letom smo prvi? izdali knji?ico objav v kateri imate na voljo vse najnujnej?e podatke iz ?ivljenja na na?i ?oli. Nekatere strani s

Z leto?njim ?olskim letom smo prvi? izdali knji?ico objav v kateri imate na voljo vse najnujnej?e podatke iz ?ivljenja na na?i ?oli. Nekatere strani s Ime in priimek: Naslov: Tel. doma: Tel. staršev: Obiskujem: razred 1 K A Z A L O Beseda ravnatelja.... Ustanovitelj... Šolski okoliš. Šolski prostor Šolski zvonec... Kadrovska zasedba šole... Število oddelkov

Prikaži več

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina

lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina lenses PRIROČNIK za uporabo kontaktnih leč Sentina Pred začetkom uporabe kontaktnih leč Sentina vam svetujemo, da si preberete naslednja navodila. Četudi kontaktne leče uporabljate že dlje časa, je dobro

Prikaži več

Na podlagi zakona o skupnosti študentov objavljamo

Na podlagi zakona o skupnosti študentov objavljamo Uradni list RS, št. 3/13, 46/14 Velja od 12. 1. 2013 Na podlagi druge alinee prvega odstavka 107. člena in prvega odstavka 91. člena Ustave Republike Slovenije izdajam UKAZ o razglasitvi Zakona o šolski

Prikaži več

Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program

Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019 (v nadaljnjem

Prikaži več

TORBA, ALI SI PRETEŽKA?

TORBA, ALI SI PRETEŽKA? TORBA, ALI SI PRETEŽKA? RAZISKOVALNA NALOGA PODROČJE: BIOLOGIJA AVTORJI: ŽIVA BRGLEZ, KLEMEN KAČIČ, NINA-LANA VIDMAR MENTORICI: LJUDMILA GORNIK, JASMINA ŠTOLFA HRASTNIK, 2016 NAVDIH Delavnica Torba, da

Prikaži več

Telekom Slovenije

Telekom Slovenije NAČRT VAROVANJA VARNOSTNEGA OBMOČJA BGP KRANJ SOP 010-066 Verzija: 2 VODSTVO Velja od: 1.2.2018 Naročnik storitve: BOLNIŠNICA ZA GINEKOLOGIJO IN PORODNIŠTVO KRANJ, (krajše: BGP Kranj) Naslov: Kidričeva

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Pedstavitev igre Prometna kača [Združljivostni način] Predstavitev igre PROMETNA KAČA Okolju prijazno in varno v šolo Sebastian Toplak Ljubljana 29.2.2012 Vsebina Mreža Prometna kača Predstavitev mreže Izvedba igre (kampanje) Priprava na igro Izračun šolskega

Prikaži več

DNEVNIK

DNEVNIK POROČILO PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA Z DELOM PRI DELODAJALCU DIJAKA / DIJAKINJE. ( IME IN PRIIMEK) Izobraževalni program FRIZER.. Letnik:.. oddelek:. PRI DELODAJALCU. (NASLOV DELODAJALCA) Šolsko leto:..

Prikaži več

Šolska publikacija 2015/16

Šolska publikacija 2015/16 OSNOVNA ŠOLA MIŠKA KRANJCA Logo: Kulturna, Zdrava šola, Eko šola, Erazmus+ (?) OŠ Miška Kranjca Stran 1 Besedilo: Uredila: Lektoriranje: Irena Rozman, Sonja Bregar Mazzini, Katarina Kotnik Ivačič, Tatjana

Prikaži več

(Microsoft Word - Zapisnik _2 sestanek Sveta star\232ev)

(Microsoft Word - Zapisnik _2  sestanek Sveta star\232ev) Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem SVET STARŠEV ZAPISNIK 2. SESTANKA SVETA STARŠEV V ŠOLSKEM LETU 2012/13 20. 2. 2013 ob 18.00 uri v zbornici šole Prisotni člani sveta staršev: priloga lista

Prikaži več

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017

Microsoft Word - KAZALNIK ZADOVOLJSTVA S PREHRANO 2017 Neobvezni kazalnik kakovosti KAZALNIK ZADOVOLJSTVO S PREHRANO V PSIHIATRIČNI BOLNIŠNICI IDRIJA ZA LETO 2017 Kazalnik pripravila Andreja Gruden, dipl. m. s., Hvala Nataša, dipl. m. s. 1. POIMENOVANJE KAZALNIKA

Prikaži več

Publikacija osnovne šole

Publikacija osnovne šole PUBLIKACIJA šolsko leto 2014/2015 HIMNA ŠOLE Dober dan, dober dan, jaz sem Martin Krpan! Po svetu hodim kar sam, saj dobro družbo imam. Z mano je moja kobila, čeprav ni velika, je močna, a po srcu mila!

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc

Microsoft Word - pravilnik diploma_1.doc Na podlagi Statuta Univerze v Ljubljani in 42. člena Pravil o organiziranosti in delovanju Visoke šole za zdravstvo je senat Univerze v Ljubljani Visoke šole za zdravstvo na 38. redni seji dne 16. 10.

Prikaži več

mat soda liha stevila fotke eval_tretji

mat soda liha stevila fotke eval_tretji OSNOVNA ŠOLA CIRILA KOSMAČA PIRAN UČITELJ: VIKA KUŠTRIN P. PREDMET: MAT RAZRED: 3. DATUM IN URA: / UČNA TEMA: Aritmetika in algebra UČNA ENOTA: SODA IN LIHA ŠTEVILA CILJI: Razlikovati soda in liha števila.

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne 13. 7. 2015 je po predhodni obravnavi in potrditvi besedila na pedagoški konferenci zavoda

Prikaži več

(Igor Pravst [Združljivostni način])

(Igor Pravst [Združljivostni način]) Kongresni center Brdo, 17. oktober 2017 2. nacionalna konferenca o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje NACIONALNI PORTAL O HRANI IN PREHRANI WWW.PREHRANA.SI PROF. DR. IGOR PRAVST INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Osnovnošolsko izobraževanje Dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica Osnovnošolsko izobraževanje 2017/2018 Vzgojno izobraževalni zavodi Osnovne šole Osnovne šole s prilagojenim programom Glasbene šole Zavodi

Prikaži več

Microsoft Word - Zapisnik 3. seje osnutek.doc

Microsoft Word - Zapisnik 3. seje osnutek.doc Številka: 900-3/2018/19 Datum: 9.5.2019 Z A P I S N I K 3. seje Sveta staršev OŠ Miren, ki je bila v četrtek 9. maja 2019, ob 16.45 v OŠ Miren, v učilnici št. 6 in 8. Seja je potekala najprej v učilnici

Prikaži več

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc

Microsoft Word - pravila Studentski dom.doc Pravila o merilih za sprejem in podaljšanje bivanja v študentskem domu Nova Gorica, 25. julij 2008 Prejmejo: Študentska pisarna Komisija za študentske zadeve Študentski svet Predsednik Predstojnik Ime

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT

OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT OSNOVNA ŠOLA BENEDIKT P R A V I L A OSNOVNE ŠOLE BENEDIKT Kazalo I. SPLOŠNE DOLOČBE... 2 II. NOTRANJA ORGANIZACIJA IN DELO... 2 1. Status... 2 2. Šolski okoliš... 3 3. Organizacija dela... 3 4. Organiziranost

Prikaži več

JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, Čas

JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, Čas JUŽNA AFRIKA, PRETORIJA marec 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Lana Vodnik, 6. letnik, vodniklana@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 3. do 30. 3. 2018 Kraj izmenjave

Prikaži več

Microsoft Word - Katalog informacij javnega znacaja OS Dekani

Microsoft Word - Katalog informacij javnega znacaja OS Dekani OSNOVNA ŠOLA DEKANI Tel.: 05 66 21 240 DEKANI 32 Fax: 05 66 21 241 6271 DEKANI E-pošta: info@os-dekani.si ID za DDV: SI 18370071 www.os-dekani.si KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1 OSNOVNI PODATKI O

Prikaži več