Etični kodeks (v nadaljevanju: kodeks) določa načela ravnanja in obnašanja v DRI upravljanje investicij, d. o. o., (v nadaljevanju: DRI) in njenih

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Etični kodeks (v nadaljevanju: kodeks) določa načela ravnanja in obnašanja v DRI upravljanje investicij, d. o. o., (v nadaljevanju: DRI) in njenih"

Transkripcija

1 VO SPOŠTOVANJE T ZDRAV NAČIN ST STROKOVNOST OST POZITIVNA O DELO VARSTVO ST PARTNERSTVO NAKOPRAVNOST

2

3 Etični kodeks (v nadaljevanju: kodeks) določa načela ravnanja in obnašanja v DRI upravljanje investicij, d. o. o., (v nadaljevanju: DRI) in njenih odvisnih družbah/ ali v skupini DRI.

4

5 ETIČNI KODEKS 5 KAZALO 1 NAMEN KODEKSA NAŠE OSNOVNE ETIČNE VREDNOTE Kaj se pričakuje v odnosu do zaposlenih od vodij in poslovodstva? Odgovornost zaposlenih Preprečevanje nasprotij interesov Omejitve sprejemanja daril Preprečevanje koruptivnih ravnanj Odnos do naročnikov, partnerjev in dobaviteljev blaga in storitev Sodelovanje s pristojnimi nadzornimi organi in institucijami Udeležba zaposlenih v političnih in družbenih dejavnostih in pobudah Odnos do sredstev in premoženja družbe Odnos do družbenika Odnos do širše družbene skupnosti in okolja Odnos do medijev PREPREČEVANJE DISKRIMINACIJE NA DELOVNEM MESTU IN SOVRAŽNEGA DELOVNEGA OKOLJA VARSTVO IN INTEGRITETA PODATKOV IZVAJANJE ETIČNEGA KODEKSA Prijava neetičnega ali nezakonitega ravnanja Veljavnost Etičnega kodeksa...23

6 6 DRI

7 ETIČNI KODEKS 7 1NAMEN KODEKSA Ta kodeks velja za vse zaposlene v skupini DRI in tudi za druge osebe, kadar le-te na kateri koli podlagi opravljajo različne dejavnosti ali delo za DRI. Velja tudi za člane nadzornega sveta DRI in njegovih komisij. KLJUČNI NAMENI TEGA KODEKSA SO opredelitev temeljnih načel in pravil, po katerih se ravnajo zaposleni v DRI, zagotavljanje skladnosti z veljavnimi zakoni, podzakonskimi akti in drugimi predpisi, politikami, notranjimi akti in navodili ter kodeksi, ki veljajo za družbo, varstvo in integriteta podatkov, preprečevanje diskriminacije na delovnem mestu in sovražnega delovnega okolja, vzpostavitev naznanjanja in obravnavanje neskladnosti oziroma kršitev tega kodeksa. Z uveljavitvijo kodeksa se zagotavlja spoštovanje načel pri vsakodnevnem ravnanju, odločanju in poslovanju. Temeljna načela in pravila predstavljajo standard delovanja, upravljanja in vodenja, ki oblikuje poslovno kulturo in gradi poslovno odličnost družbe. Skupen cilj vseh zaposlenih in partnerjev družbe je ohranjanje ugleda in integritete DRI.

8 8 DRI 2 NAŠE OSNOVNE ETIČNE VREDNOTE 1. VESTNOST IN POŠTENOST Zaposleni svoje naloge opravljamo vestno in pošteno ter se ne glede na osebne interese držimo standardov poklicne etike. Delujemo v skladu z zakonodajo, smernicami, internimi pravili, standardi, Etičnim kodeksom ter vrednotami družbe neodvisno in nepristransko ter na način, da ne ogrožamo nepristranskosti in neodvisnosti drugih zaposlenih. Da dosegamo najvišje standarde, veliko pozornosti namenjamo prepoznavanju in preprečevanju nedovoljenih ravnanj. Za vse vrste nedovoljenih ravnanj zaposlenih velja»načelo ničelne tolerance«. 2. STROKOVNOST IN PODJETNOST 3. PARTNERSTVO Ravnamo v skladu s pravili stroke in se obnašamo v skladu s kodeksom, upoštevajoč poslanstvo, vizijo, strategijo, dogovorjene cilje in vrednote družbe. Naš cilj je soustvarjanje produktivnega delovnega okolja, s čimer se omogoča osebnostni razvoj vseh zaposlenih. Delo opravljamo kakovostno in samostojno. Pri delu smo samoiniciativni, razvojno naravnani, ustvarjalni, pripravljeni na tveganje in prepoznavanje priložnosti. Če je potrebno, sprejemamo tudi dodatno delo. Kontinuirano usposabljanje, izpopolnjevanje in pridobivanje novega znanja ter prenos znanja in izkušenj med sodelavci zagotavljajo kakovost našega dela, omogočajo razvoj posameznika in podjetja kot celote. Uspeh je rezultat skupnega dela, medsebojnega zaupanja in odkrite komunikacije.

9 ETIČNI KODEKS 9 4. SPOŠTOVANJE IN ODGOVORNOST Medsebojni odnosi temeljijo na spoštovanju in odgovornem odnosu do dela, sodelavcev, podjetja, naročnikov naših storitev, dobaviteljev in do družbenega ter naravnega okolja. Od zaposlenih se pričakuje, da delujemo v interesu družbe. Vsi zaposleni si po svojih najboljših močeh prizadevamo za uspešno poslovanje in ugled DRI. S sredstvi oziroma premoženjem DRI ravnamo kot dober gospodar. 5. POZITIVNA KOMUNIKACIJA Prizadevamo si za dobre medsebojne odnose s kontinuirano, pravočasno in transparentno komunikacijo, brez napačnega prikazovanja dejstev ali zavajanja. Prispevamo k dobremu delovnemu vzdušju, medsebojnemu zaupanju in spoštovanju. Spoštujemo delo in čas drugih zaposlenih. Zaposleni smo seznanjeni z informacijami o poslovanju DRI in poslovnih dogodkih. 6. ENAKOPRAVNOST Zagotavljamo nove zaposlitve in karierni razvoj zaposlenih pod enakimi možnostmi, brez diskriminacije glede na spol, starost, rasno, versko, nacionalno, socialno in politično pripadnost, družinski status, premoženjsko stanje, spolno usmerjenost in druge osebne okoliščine. Med zaposlenimi ne dopuščamo in ne toleriramo nobene oblike nasilja in mobinga. 7. ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA IN VARNO DELO 8. VARSTVO PODATKOV V skrbi za svoje zdravje in zdravje sodelavcev upoštevamo ukrepe za varno delo, udeležujemo se preventivnih zdravstvenih pregledov, ne delamo pod vplivom alkohola in nedovoljenih psihoaktivnih substanc. Varujemo osebne podatke zaposlenih, poslovne skrivnosti in druge zaupne informacije DRI pred nepooblaščenimi osebami. Osebne podatke o zaposlenih varujemo tudi po prenehanju delovnega razmerja v DRI.

10 10 DRI 2.1 KAJ SE PRIČAKUJE V ODNOSU DO ZAPOSLENIH OD VODIJ IN POSLOVODSTVA? Izogibajo se okoliščinam, iz katerih izvirajo nasprotja interesov, ki vplivajo na njihovo presojo, objektivnost ali lojalnost do družbe, ko delujejo za račun družbe. Vodje so zgled zaposlenim. Pri sprejemanju odločitev spoštujejo dostojanstvo, osebno integriteto in zasebnost vsakega zaposlenega. Vodje skrbijo za kontinuirano lastno strokovno izpopolnjevanje in usposabljanje s področja vodenja. Ustvarjajo pogoje za osebnostni in strokovni razvoj zaposlenih, izvajajo razgovore s sodelavci z namenom odprtega dialoga, usklajevanja osebnih in skupnih ciljev, identificirajo kadrovske potenciale, izvajajo mentorstvo in skrbijo za prenos znanja na sodelavce. Objektivno in pravično nagrajujejo zaposlene in skrbijo za njihovo napredovanje v skladu z internimi pravili in navodili, pohvalijo dobro opravljeno delo in podajajo konstruktivno kritiko. Skrbijo za pozitivno organizacijsko klimo, učinkovit pretok informacij, pripadnost in zadovoljstvo zaposlenih, ki spodbuja učinkovito delo, ustvarjalnost in inovativnost. V odnosih s kolegi in sodelavci spodbujajo etiko in skladnost, tako da dajejo zgled spodobnosti, pravičnosti in neoporečnosti pri delu z drugimi. Vodja je dolžan jasno začrtati standarde delovanja in ustvariti okolje, ki spodbuja timsko delo. Spoštljivo ravna z vsemi sogovorniki in širi kulturni dialog. Izvaja»politiko odprtih vrat«. 2.2 ODGOVORNOST ZAPOSLENIH Zaposleni delujemo v skladu z vrednotami družbe. Pri svojem delu spoštujemo zakone, podzakonske akte in druge predpise, interne akte družbe in druga pisana navodila. V primeru, da za določeno ravnanje niso predpisana pravila, zaposleni delujemo v skladu z etičnimi načeli in poslovnim bontonom, in sicer: se medsebojno spoštujemo, sodelujemo in si izmenjavamo strokovne izkušnje, čutimo odgovornost do sredstev in premoženja družbe ter z njimi odgovorno in gospodarno ravnamo, izogibamo se navzkrižju interesov in ne opravljamo dela za druge, predvsem konkurenčne družbe ali družbe, v katerih so zaposleni družinski člani zaposlenih,

11 ETIČNI KODEKS 11 varujemo poslovne skrivnosti in druge informacije, do kateri dostopamo pri svojem delu, spoštujemo zasebnost, pri komuniciranju s tretjimi osebami, v delovnem kot tudi zunaj delovnega časa s svojim obnašanjem in urejenostjo povečujemo ugled družbe in ustvarjamo njeno dobro ime, opravljamo delo brez vpliva alkohola ali drog in drugih prepovedanih substanc, spoštujemo varstvo osebnih podatkov ter varstvo tajnih podatkov, v katere imamo vpogled pri svojem delu, diskriminacija in nadlegovanje na delovnem mestu sta nedopustna, med opravljanjem delovnih nalog s ciljem promocije družbe uporabljamo korporativne tiskovine in delavcu dodeljeno delovno opremo (bunde, čelade, telovniki) z logotipom družbe, delujemo v skladu s splošnimi interesi družbe. 2.3 PREPREČEVANJE NASPROTIJ INTERESOV Zaposleni se lahko vključujejo v zakonite poslovne, finančne in druge dejavnosti oziroma razmerja zunaj družbe, vendar pri njihovem ravnanju ne sme priti do nasprotja interesov med osebnimi interesi zaposlenega ali tretjih oseb ter zakonitimi interesi družbe. Ne ukvarjamo se z dejavnostjo, ki bi lahko bila v nasprotju z interesi družbe. V Sektor za kadrovske in splošne zadeve sporočimo podatke o morebitnem članstvu v upravnem ali nadzornem organu pravnega subjekta, ki opravlja dejavnost, ki je ali bi lahko bila v konkurenčnem razmerju z dejavnostjo družbe in če smo udeleženi v lastništvu takega pravnega subjekta, tudi o teh razmerjih (naziv in naslov pravnega subjekta in funkcijo, ki jo zasedamo, v primeru lastništva pa tudi višino lastniškega deleža). Zaposleni se morajo izogibati vsem dejavnostim in okoliščinam, iz katerih izvirajo nasprotja interesov, ki vplivajo na njihovo presojo, objektivnost ali lojalnost do družbe, ko delujejo za račun družbe.

12 12 DRI Okoliščine, iz katerih lahko izvirajo nasprotja interesov, so še posebej: finančni (zasebni) interes zaposlenega ali z njim povezane osebe, ko zaposleni deluje za račun družbe, opravljanje poslov s povezanimi osebami, zlasti z družinskimi člani ali povezanimi pravnimi osebami, dejavnost zaposlenega, glede katere se upoštevajo opredelitve, postopki in pravila ter pravice in obveznosti iz konkurenčnih klavzul in prepovedi v veljavni pogodbi o zaposlitvi, pravilnikih in zakonu, sprejemanje daril in podobnih naklonov, ki presegajo običajen izraz naklonjenosti glede na dobre poslovne običaje oziroma dobro poslovno prakso. Kadar pri opravljanju svojega dela zaznamo okoliščine, ki bi lahko povzročile nasprotje interesov, nemudoma obvestimo svojega nadrejenega in Pooblaščenca za korporativno integriteto ter se izločimo iz nadaljnjega dela. Vseh okoliščin ni mogoče našteti, prav tako včasih ni lahko presoditi, katera dejavnost je primerna in katera ni. Če ste v dvomih, se posvetujte s svojim nadrejenim, poslovodstvom ali Pooblaščencem za korporativno integriteto. Vprašanja lahko posredujete tudi na naslove, ki so navedeni v 5.1 točki kodeksa. 2.4 OMEJITVE SPREJEMANJA DARIL Zaposleni v DRI za opravljanje svojega dela ali za svoj položaj v DRI ne sme zahtevati ali sprejemati daril, niti koristi zase ali svojo družino, bližnje sorodnike, prijatelje, osebe javnega ali zasebnega prava, ki bi lahko ustvarjale videz, da vplivajo na nepristranskost, s katero zaposleni opravljajo delovne naloge. Zaposleni lahko sprejmemo ali tretji osebi nudimo darilo ali okoliščinam primerno gostoljubje, če vrednost darila oz. gostoljubja ne presega vrednosti 75 EUR in skupna vrednost daril v posameznem letu ne presega 150 EUR, če so prejeta od iste osebe ter če sprejem oz. nudenje darila ne vzpostavlja

13 ETIČNI KODEKS 13 pomislekov, da bi lahko prišlo do vplivanja na obdarjenčevo odločanje o delovnih oz. poslovnih zadevah (primerno darilo oz. gostoljubje). Vsak zaposleni je pri izvrševanju svojih delovnih nalog, pravic in obveznosti, ki izhajajo iz njegovega delovnega mesta ali položaja, ter pri sprejemanju poslovnih odločitev ali opravljanju katerih koli ravnanj za račun družbe dolžan upoštevati najboljše koristi družbe pred svojimi lastnimi interesi oziroma interesi tretjih oseb. 2.5 PREPREČEVANJE KORUPTIVNIH RAVNANJ Družba pri svojem delovanju ne dovoljuje in ne tolerira nobene oblike korupcije. Koruptivna dejanja poleg dajanja in sprejemanja podkupnin obsegajo tudi vsa druga ravnanja, s katerimi se dosegajo ali se skušajo doseči prednosti ali koristi zase ali za tretjo osebo, z zlorabo pooblastil oziroma položaja z ravnanjem v nasprotju s svojimi odgovornostmi. Postopki zaposlovanja potekajo v skladu s področno zakonodajo in internimi akti družbe, prosta delovna mesta so javno objavljena in dostopna vsem pod enakimi pogoji. Noben zaposleni ne sme utrpeti škode, če zavrne plačilo ali sprejetje podkupnine oziroma sodelovanje v drugih koruptivnih dejanjih, tudi če se zaradi te zavrnitve zmanjša obseg poslovanja oziroma če podjetje utrpi kakršno koli poslovno škodo. Z namenom zagotavljanja integritete v družbi spoštujemo določila Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, ki se nanašajo na nadzor nad premoženjskim stanjem poslovodnih oseb in oseb, odgovornih za javna naročila s strani Komisije za preprečevanje korupcije. MOJI ZAPISKI

14 14 DRI 2.6 ODNOS DO NAROČNIKOV, PARTNERJEV IN DOBAVITELJEV BLAGA IN STORITEV Z naročniki, partnerji, dobavitelji blaga in storitev ter drugimi deležniki razvijamo dobre odnose, ki temeljijo na medsebojnem zaupanju. V medsebojnih razmerjih spoštujemo dobre poslovne običaje. Zadovoljstvo naročnikov je osnovno vodilo našega ravnanja. Partnerjev ne podkupujemo ali jih nagovarjamo k sprejemu podkupnine v materialni ali kakšni drugačni obliki, prav tako jim v svojem imenu ne ponujamo ali zanje ne opravljamo uslug in storitev, ki niso pogodbeno ali kako drugače dogovorjene. Zaradi cilja nenehnih izboljšav v smislu»biti boljši«si prizadevamo izvajati kakovostne storitve, ki temeljijo na strokovnosti, učinkovitosti, zanesljivosti, pravočasnosti in varnosti. Storitve stalno izboljšujemo in prilagajamo željam in potrebam naročnikov. Naročanje blaga in storitev v družbi DRI izvajamo v skladu z zakonodajo o javnem naročanju. Dobaviteljem blaga in storitev zagotavljamo plačilo v dogovorjenih rokih. Dobavitelje redno ocenjujemo. Zaposleni, vključeni v pripravo, sklepanje in izvajanje poslov, delujemo pošteno, nepristransko in v interesu DRI. 2.7 SODELOVANJE S PRISTOJNIMI NADZORNIMI ORGANI IN INSTITUCIJAMI Družba DRI sodeluje s pristojnimi nadzornimi organi in institucijami (v nadaljevanju: nadzorni organi) v njihovih postopkih nadzora, ki jih izvajajo nad samo družbo ali nad drugimi osebami v mejah predpisov, ki določajo varovanje zaupnosti, obseg pooblastil in pristojnosti nadzornih organov. Odnosi z javnimi institucijami so korektni in transparentni. MOJI ZAPISKI

15 ETIČNI KODEKS UDELEŽBA ZAPOSLENIH V POLITIČNIH IN DRUŽBENIH DEJAVNOSTIH IN POBUDAH Spoštujemo pravico zaposlenih do članstva in delovanja v različnih oblikah zastopanja in varovanja delavskih pravic in interesov ter s predstavniškimi organi delavcev vodimo konstruktiven dialog. Zaposleni ali druge osebe, ki sicer v svojem poslovnem življenju delujejo za račun družbe, morajo v vseh primerih zasebnega udeleževanja v družbenih, socialnih, političnih, interesnih in drugih javnih dejavnostih in pobudah ravnati le v svojem lastnem imenu in za svoj račun. Če se predstavijo kot zaposleni v DRI ali kot predstavniki svojega poklica, morajo pri tem jasno in izrecno sporočati, da njihova ravnanja, ideje, mnenja in pobude odražajo njihova lastna stališča, ki niso nujno enaka stališčem DRI, razen če imajo za to izrecno pooblastilo družbe. Pri svoji komunikaciji na družbenih omrežjih in drugod izražamo lastna mnenja in stališča ter vzdržujemo spoštljiv in dostojanstven ton komuniciranja. Vsi zaposleni in druge osebe, ki sicer delujejo za račun družbe, morajo v svojih zunanjih stikih prav tako delovati profesionalno, neodvisno in z integriteto. 2.9 ODNOS DO SREDSTEV IN PREMOŽENJA DRUŽBE Varujemo premoženje in sredstva družbe DRI in z njim ravnamo odgovorno in s skrbnostjo dobrega gospodarja. Lastnine in prostorov družbe DRI ne izkoriščamo za svoje zasebne aktivnosti. Sredstva družbe, kot so oprema, naprave, avtomobili, plačilne kartice in drugo, kar zaposleni uporabljamo pri svojem delu, uporabljamo samo za delo v korist družbe DRI in za namene, ki nam jih odobrijo nadrejeni. MOJI ZAPISKI

16 16 DRI 2.10 ODNOS DO DRUŽBENIKA Družba DRI je zavezana h kakovosti, poštenosti in transparentnosti finančnih poročil. Vse poslovne dogodke dokumentiramo v skladu z zakonskimi in internimi predpisi. DRI ima status notranjega izvajalca in kot tak ima le enega družbenika, to je Republiko Slovenijo, ki jo zastopa Vlada Republike Slovenije ODNOS DO ŠIRŠE DRUŽBENE SKUPNOSTI IN OKOLJA Družba DRI je aktivna pri uresničevanju družbene odgovornosti, v okviru katere se podpirajo družbene in socialne dejavnosti ter pobude. DRI prav tako spodbuja svoje zaposlene, da se tudi sami vključujejo v dejanja na področju družbene odgovornosti in dejavnosti ter so o njih obveščeni. V okolju, v katerem delamo in živimo, smo zavezani k trajnostnemu razvoju. Skrbimo za zmanjševanje negativnih vplivov na okolje in varčujemo z naravnimi viri. Sodelujemo in podpiramo projekte, ki so pomembni za lokalno in širšo družbeno skupnost. Podpiramo dejavnosti, ki prispevajo k dvigu kakovosti bivanja, socialne in zdravstvene varnosti, znanja, športa in kulturnega življenja prebivalcev v našem okolju. Sponzorska in donatorska sredstva delimo javno in transparentno, v skladu z notranjimi pravili in na podlagi upoštevanja poslanstva, vizije in strategije družbe ter dolgoročnih pozitivnih učinkov za družbo. Med odločevalcem o posameznem sponzorstvu ali donatorstvu in prejemnikom sponzorstva ali donacije ne sme obstajati nasprotje interesov. MOJI ZAPISKI

17 ETIČNI KODEKS ODNOS DO MEDIJEV Sporočanje podatkov in informacij oziroma kakršno koli komuniciranje z mediji sme, poleg poslovodstva in predsednika nadzornega sveta, izvajati samo še za to pristojna služba Korporativno komuniciranje, drugim zaposlenim pa je to dovoljeno le v izjemnih primerih in po pooblastilu poslovodstva, vse v skladu z načeli resničnosti, obveščenosti in transparentnosti. Zaposleni, ki je zadolžen za pripravo kakršnekoli informacije za medije ali javnosti, je dolžan pri tem upoštevati zakonsko določene roke za posredovanje odgovorov in notranja pravila. Zaposleni pri komuniciranju z drugimi uporabljamo pravilen naziv družbe in ustrezno promoviramo družbo, ter skrbimo za njen ugled tako v medijih kot tudi strokovni in širši javnosti. Pri dajanju javnih izjav o zasebnih stališčih morajo zaposleni in druge osebe, ki sicer delujejo za račun družbe, paziti, da se njihove izjave ne enačijo s stališči družbe DRI. MOJI ZAPISKI

18 18 DRI 3 PREPREČEVANJE DISKRIMINACIJE NA DELOVNEM MESTU IN SOVRAŽNEGA DELOVNEGA OKOLJA Družba DRI ne dopušča in ne tolerira nobene oblike diskriminacije, nadlegovanja oziroma šikaniranja na delovnem mestu. Vsak zaposleni ima pravico do varstva osebnosti na delovnem mestu ter varnega in zdravega delovnega okolja. V DRI se zavezujemo ustvarjati zdravo delovno okolje, ki ne privede do ustvarjanja občutkov strahu, dvomov in ponižanj ter posredno razvoja duševnih, psihosomatskih ali telesnih bolezni, ki bi vodile v zmanjšanje učinkovitosti in ustvarjalnosti zaposlenih. DISKRIMINACIJA Kot diskriminacijo ocenjujemo vsako ravnanje, s katerim se neko osebo obravnava neenako oziroma se ji vsiljujejo neenaka bremena ali odrekajo ustrezne ugodnosti. Diskriminacija običajno temelji na osebnih predsodkih, povezanih z rasno, versko, narodnostno, politično, socialno ali drugo pripadnostjo oziroma spolno, starostno, telesno ali katero koli drugo osebno lastnostjo ali stanjem.

19 ETIČNI KODEKS 19 NADLEGOVANJE Nadlegovanje je sovražno ali neprijetno komentiranje oziroma druga komunikacija ali neželeno vedenje, povezano s katero koli osebno okoliščino, z učinkom ali namenom prizadeti dostojanstvo osebe ali ustvariti zastraševalno, sovražno, ponižujoče, sramotilno ali žaljivo delovno okolje. MOBING Mobing izvaja tisti, ki na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje, prestrašenost ali tesnobo. Mobing se kaže v konfliktov polni komunikaciji na delovnem mestu med sodelavci ali med podrejenim in nadrejenim, pri čemer je napadena oseba izpostavljena sistematičnim in ponavljajočim se napadom ene ali več oseb, z namenom ali posledico izločitve iz delovnega okolja oziroma sistema, pri tem pa napadena oseba to občuti kot diskriminiranje. Zaposlene je treba pri določanju njihovih pravic, dolžnosti in položaja obravnavati po načelih enakosti, sorazmernosti in poštenosti. Politika upravljanja človeških virov mora vključevati kontrole, postopke in ukrepe za zagotavljanje enakopravne in poštene obravnave zaposlenih. Vsak zaposleni lahko naznani katero koli obliko nadlegovanja, diskriminacije ali šikaniranja, ki jo zazna v delovnem oziroma poslovnem okolju, nadrejeni odgovorni osebi ali kontaktni osebi, ki je v družbi pooblaščena za razreševanje problematike psihičnega ali fizičnega nasilja. Vsi zaposleni so dolžni v medsebojnih odnosih do zaposlenih, podrejenih, nadrejenih ali drugih oseb, s katerimi prihajajo v stik, ravnati, komunicirati in sprejemati odločitve brez znakov diskriminacije, sovražnosti, nadlegovanja ali nespoštovanja.

20 20 DRI 4 VARSTVO IN INTEGRITETA PODATKOV Poslovne skrivnosti, drugi zaupni in interni podatki in informacije družbe DRI so predmet posebnega varovanja. Podatki in informacije, ki jih zaposleni ali druge osebe pridobijo z delom pri DRI, so zaupne narave, zato jih ni dovoljeno razkrivati ali omogočiti dostop do njih tretjim osebam, pa naj gre za osebne podatke, poslovne skrivnosti ali druge varovane podatke. Slednje predstavljajo podatki, ki so za družbo posebnega pomena pri doseganju njenih gospodarskih in drugih prednosti. Poslovna skrivnost so zlasti podatki o gospodarski dejavnosti, strateškem ali gospodarskem oziroma premoženjskem, finančnem, tržnem in kadrovskem položaju družbe oziroma njenem poslovanju in o poslovnih partnerjih in so take narave, da bi lahko njihovo razkritje škodovalo interesom družbe oziroma njenemu poslovnemu ugledu. Seveda pa so iz tega izvzeti podatki in informacije, ki predstavljajo informacije javnega značaja. Ukrepi in postopki varstva in zavarovanja varovanih podatkov so določeni v veljavnih predpisih in internih aktih družbe, s katerimi morajo biti seznanjeni vsi zaposleni.

21 ETIČNI KODEKS 21 5 IZVAJANJE ETIČNEGA KODEKSA Vsak zaposleni je odgovoren za svoje etično ravnanje in za varovanje integritete in ugleda DRI, kar zagotavljamo z upoštevanjem določil ter vrednot in načel tega kodeksa. Vsi zaposleni morajo podpisati Izjavo o skladnosti s tem Etičnim kodeksom. Novo zaposlene delavce je treba ob sklenitvi delovnega razmerja seznaniti z določbami tega kodeksa. Vodje so odgovorni za uvedbo tega kodeksa v svojih organizacijskih enotah ter morajo poskrbeti, da vsi sodelavci razumejo kodeks. Skladnost s kodeksom nadzoruje Pooblaščenec za korporativno integriteto, ki ga imenuje poslovodstvo. Ta poroča poslovodstvu in nadzornemu svetu o izvrševanju in uveljavljanju kodeksa. MOJI ZAPISKI

22 22 DRI 5.1 PRIJAVA NEETIČNEGA ALI NEZAKONITEGA RAVNANJA Ta kodeks ne more dati dokončnih odgovorov na vsa vprašanja, zato se moramo zanesti na dobro presojo vseh nas o tem, kaj je potrebno za spoštovanje visokih standardov in za presojo, kdaj potrebujemo nasvet o tem, kako naj ravnamo. Vprašanja v zvezi z načeli ravnanja in obnašanja, opisanimi v tem kodeksu, lahko naslovite na svojega nadrejenega ali neposredno na Pooblaščenca za korporativno integriteto. Vsi zaposleni in vse osebe, ki delujejo za račun družbe, morajo sporočiti oziroma naznaniti ravnanje, dejavnost ali odločitev, za katero verjamejo, da je v nasprotju z določili tega kodeksa. Naznanitev kršitev skladnosti poslovanja se lahko opravi: 1. neposredno svojemu vodji oziroma nadrejenemu, 2. prek običajne pošte na naslov: DRI upravljanje investicij, d. o. o. Pooblaščenec za korporativno integriteto Kotnikova Ljubljana; 3. na e-naslov: integriteta@dri.si; 4. z neposredno oddajo naznanitve v vložišču družbe na naslovu Kotnikova 40, 1000 Ljubljana, naslovljene na Pooblaščenca za korporativno integriteto. Družba se v okviru veljavne zakonodaje zavezuje varovati identiteto naznanitelja kot tajno in ga zaščititi pred morebitnimi povračilnimi ravnanji. Družba se zavezuje varovati integriteto in identiteto tudi posameznika ali skupine, na katere se naznanitev nanaša. S prijavami in poročili glede neskladnega ravnanja z Etičnim kodeksom Pooblaščenec za korporativno integriteto seznani poslovodstvo, razen v primeru, ko gre za prijavo kršitve člana

23 ETIČNI KODEKS 23 poslovodstva. V tem primeru prijavo posreduje nadzornemu svetu. Če prijavitelj ni anonimen, prejme povratno informacijo o morebitni uvedbi postopka. Kršitve določil tega kodeksa, ki so hkrati tudi kršitve veljavne zakonodaje oziroma internih aktov družbe, predstavljajo kršitev delovnih obveznosti in imajo lahko za posledico disciplinsko, odškodninsko, kazensko ali drugo odgovornost, ki je v skladu z veljavnimi predpisi in internimi akti družbe. Če Pooblaščenec za korporativno integriteto ugotovi, da prijava iz prejšnjih odstavkov vsebuje znake kaznivega dejanja, katerega storilca se preganja po uradni dolžnosti, obvesti o tem organe odkrivanja in pregona po zakonu, ki ureja kazenski postopek. Razkritja oziroma naznanitve okoliščin dejanskega ali po - tencialnega kršenja tega kodeksa se varujejo kot poslovna skrivnost. Pooblaščenec za korporativno integriteto vodi register prijav in o prejetih naznanitvah, ugotovljenih kršitvah in sprejetih ukrepih ter sankcijah pripravi polletno in letno poročilo za poslovodstvo in nadzorni svet. 5.2 VELJAVNOST ETIČNEGA KODEKSA Poslovodstvo družbe DRI upravljanje investicij, d. o. o., je Etični kodeks sprejelo 21. decembra 2016 in noveliralo 5. novembra 2019, po predhod nem soglasju nadzornega sveta družbe. Kodeks se objavi na intranetu in spletni strani družbe. MOJI ZAPISKI

24 24 DRI MOJI ZAPISKI

25 ETIČNI KODEKS 25 MOJI ZAPISKI

26 ETIČNI KODEKS Verzija 1.1 Oznaka OP0033 DRI upravljanje investicij, d. o. o.

27

28 VESTNOST POŠTENOST STROKOVNOST PODJETNOST PARTNERST ODGOVORNOST POZITIVNA KOMUNIKACIJA ENAKOPRAVNOS ŽIVLJENJA VARNO DELO VARSTVO PODATKOV VESTNOST POŠTENO PODJETNOST PARTNERSTVO SPOŠTOVANJE ODGOVORN KOMUNIKACIJA ENAKOPRAVNOST ZDRAV NAČIN ŽIVLJENJA VARN PODATKOV VESTNOST POŠTENOST STROKOVNOST PODJETNO SPOŠTOVANJE ODGOVORNOST POZITIVNA KOMUNIKACIJA E

ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016

ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016 ETIČNI KODEKS skupine Elektro Celje junij 2016 2 ETIČNI KODEKS Skupine Elektro Celje KAZALO 1. PISMO PREDSEDNIKA UPRAVE 5 2. NAMEN ETIČNEGA KODEKSA 6 3. NAŠE OSNOVNE ETIČNE VREDNOTE 7 3.1 Kaj se pričakuje

Prikaži več

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev

Kodeks ravnanja javnih uslužbencev Kodeks ravnanja javnih uslužbencev 1. Vlada Republike Slovenije sprejema kodeks ravnanja javnih uslužbencev, ki ga je sprejel Svet Evrope kot priporočilo vsem članicam Sveta Evrope. 2. Vlada Republike

Prikaži več

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja,

III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, III. 2 Na podlagi 128. člena Zakona o bančništvu (ZBan-2, Ur. list RS, št. 25/2015 s spremembami), 8. člena Sklepa o ureditvi notranjega upravljanja, upravljalnem organu in procesu ocenjevanja ustreznega

Prikaži več

KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017

KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017 KODEKS POSLOVNE ETIKE DELAVSKE HRANILNICE D.D. LJUBLJANA Prenos tretjim osebam in kopiranje nista dovoljena! Datum: december 2017 1. UVOD Zaupanje in ugled je ključnega pomena za uspeh vsake finančne institucije,

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017

KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 KODEKS RAVNANJA SKUPINE DOMEL Železniki, 16. oktober 2017 NAGOVOR POSLOVODSTVA S sprejetjem KODEKSA RAVNANJA skupine DOMEL smo sklenili zavezo, da se bomo po njegovih načelih ravnali povsod, kjer smo,

Prikaži več

OBÈINA DOBREPOLJE Videm 35, Videm-Dobrepolje tel fax

OBÈINA DOBREPOLJE Videm 35, Videm-Dobrepolje tel fax Občina Dobrepolje Videm 35, 1312 Videm-Dobrepolje, tel. 01/786-70-10, fax: 01/780-79-23, e-mail: obcina.dobrepolje@siol.net PODATKI O PONUDNIKU IN PONUDBI Firma oziroma ime:. Zakoniti zastopnik: Identifikacijska

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - Priprava na obisk in\232pektorja za delo - GZS - kon\350na.pptx)

(Microsoft PowerPoint - Priprava na obisk in\232pektorja za delo - GZS - kon\350na.pptx) 1 PRIPRAVA NA OBISK INŠPEKTORJA ZA DELO Nadzori na področju delovnih razmerij Nataša Trček Glavna inšpektorica RS za delo 2 Uvodoma: - Organizacija Inšpektorata RS za delo - Spremembe zakonodaje - Akcije

Prikaži več

KODEKS ETIKE

KODEKS ETIKE KODEKS ETIKE ELEKTRIČNA ENERGIJA DO VSAKOGAR Temeljni cilji družbe SODO, v skladu z energetsko politiko Evropske Unije in Republike Slovenije, so: - konkurenčnost, - zanesljivost in - varnost oskrbe z

Prikaži več

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI

Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI Na podlagi 19. člena Statuta (čistopis z dne 21. decembra 2011) je Upravni odbor Evropske pravne fakulteta dne 30. maja 2014 sprejel naslednji ETIČNI KODEKS EVROPSKE PRAVNE FAKULTETE PREAMBULA Ta kodeks

Prikaži več

KODEKS RAVNANJA

KODEKS RAVNANJA KODEKS RAVNANJA KAZALO PREDGOVOR 4 1. ODGOVORNOSTI SKUPINE HELIOS 5 1.1. Enoten kodeks za vse 1.2. Kultura odprte in iskrene komunikacije 1.3. Varstvo osebnih podatkov 1.4. Poklicna uspešnost in razvoj

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj

Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika o izogibanju nasprotjem interesov in pogojih za opravljanje dela izven Univerze v Ljubljani predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega univerza

Prikaži več

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU ______

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU ______ LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1 V LETU 2010 Organ: OBČINA RADLJE OB DRAVI Sedež organa: MARIBORSKA CESTA 7, 2360 RADLJE OB DRAVI Spletni naslov kataloga www.radlje.si

Prikaži več

DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA

DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA DRUŽB V KORPORACIJI HIDRIA ETIČNI KODEKS RAVNANJA KAZALO 3 1. UVODNI DEL 4 2. VIZIJA IN POSLANSTVO 4 3. HIDRIINE VREDNOTE 5 4. HIDRIINE ETIČNE ZAVEZE IN SMERNICE 6 4.1 ZAPOSLENI 6 4.2 VARNOST IN ZDRAVJE

Prikaži več

Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, Velja od:

Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, Velja od: Kodeks Skupine Triglav Sprejeto v Ljubljani, 26.3.2019 Velja od: 1.4.2019 Kodeks Skupine Triglav Kazalo 1. Popotnica Kodeksu Skupine Triglav... 3 2. Narava kodeksa... 5 3. Uporaba in razlaga Kodeksa ter

Prikaži več

Microsoft Word - Sodexo Supplier Code of Conduct 2017_Final_SLO

Microsoft Word - Sodexo Supplier Code of Conduct 2017_Final_SLO SODEXOV KODEKS POSLOVANJA ZA DOBAVITELJE April 2017 Sodexov Kodeks poslovanja za dobavitelje Kazalo UvodErreur! Signet 1. Poslovna integriteta... Erreur! Signet 2. Človekove in temeljne pravice na delovnem

Prikaži več

Verzija 4, veljavno od Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laborat

Verzija 4, veljavno od Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laborat Verzija 4, veljavno od 04.10.2018 Na podlagi 87. člena zakona o zdravstveni dejavnosti (Uradni list RS, št. 9/92) in 8. člena statuta Zbornice laboratorijske medicine Slovenije je le-ta sprejela na ustanovni

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1 V LETU 2010 Organ: OBČINA PIVKA Sedež organa: KOLODVORSKA CESTA 5, 6257 PIVKA Spletni naslov kataloga http://www.pivka.si/podrocje.aspx?id=161

Prikaži več

POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko u

POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko u POLITIKA SKLADNOSTI POSLOVANJA Osnovni podatki Naziv: Politika skladnosti poslovanja Opis: Politika skladnosti poslovanja opredeljuje organizacijsko umeščenost, vlogo in odgovornost funkcije skladnosti

Prikaži več

I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), St

I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), St I.4 Izjava o upravljanju DARS d. d. V skladu s petim odstavkom 70. člena Zakona o gospodarskih družbah (Uradni list RS, št. 42/2006 ter nadaljnje), Statutom DARS d. d., sprejetim avgusta 2018 in določili

Prikaži več

Velenje

Velenje 3503 Velenje, p.p. 107 Telefon: 03 899 10 00 Faks: 03 899 28 00 http://www.gorenje.com Sodišče registracije: Okrožno sodišče v Celju Reg.št. vložka: 1/00461/00 Osnovni kapital: 66.378.217,32 EUR Nadzorni

Prikaži več

(Microsoft Word - Poro\350ilo 2011)

(Microsoft Word - Poro\350ilo 2011) LETNO POROČILO O IZVJNJU ZKON O DOSTOPU DO INFORMCIJ JVNEG ZNČJ 1 V LETU 211 Organ: OČIN IDRIJ Sedež organa: Mestni trg 1, 528 Idrija Spletni naslov kataloga www.idrija.si informacij javnega značaja: Uradna

Prikaži več

kodeks_besedilo.indd

kodeks_besedilo.indd Samoregulacijski kodeks ravnanja operaterjev mobilnih javnih elektronskih komunikacijskih storitev o varnejši rabi mobilnih telefonov s strani otrok in mladostnikov do 18. leta Izdal in založil Gospodarska

Prikaži več

KOALICIJSKI DOGOVOR med delavskimi predstavništvi pri uresničevanju interesov zaposlenih

KOALICIJSKI DOGOVOR med delavskimi predstavništvi pri uresničevanju interesov zaposlenih Svet delavcev podjetja - družbe TERME MARIBOR turizem, zdravstvo, rekreacija d.d.,s sedežem Ulica heroja Šlandra 10, Maribor, ki ga zastopa predsednica Sveta delavcev Anamarija Černčec in Sindikat delavcev

Prikaži več

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d.

Pravilnik Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. Na podlagi 8. člena statuta Svobodnega sindikata Slovenije je Sindikat zaposlenih v podjetju Si.mobil d.d. na ustanovnem sestanku dne, 06.11.2014 sprejel PRAVILNIK Sindikata zaposlenih v podjetju Si.mobil

Prikaži več

Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne je senat FUDŠ na 2. seji senata dne

Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne je senat FUDŠ na 2. seji senata dne Na podlagi 48. člena Statuta Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici (UPB4) z dne 20.04.2015 je senat FUDŠ na 2. seji senata dne 26.11.2015 sprejel naslednji PRAVILNIK O DELOVANJU KOMISIJE

Prikaži več

Politika upravljanja td

Politika upravljanja td Nadzorni svet Terme Dobrna, d.d., Dobrna 50, 3204 Dobrna je na svoji redni seji dne 14.4.2010 sprejel naslednjo POLITIKO UPRAVLJANJA DRUŽBE TERME DOBRNA, TERMALNO ZDRAVILIŠČE D.D., DOBRNA Dokument predstavlja

Prikaži več

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA

Microsoft Word - NAVODILA ZA IMENOVANJE RAVNATELJA NAVODILA ZA IMENOVANJA RAVNATELJA Svet zavoda imenuje ravnatelja, vršilca dolžnosti ravnatelja, pomočnika ravnatelja na podlagi določb Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 17/91, 55/92, 66/93,

Prikaži več

Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0;

Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0; Pravilnik o posrednikih v nogometu V1.0; 18.06.2015 Na podlagi 27. člena Statuta Nogometne zveze Slovenije, z dne 10.12.2009, spremenjenega dne 26.02.2010 ter dne 19.04.2012, je Izvršni odbor Nogometne

Prikaži več

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD

Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Načela družbene odgovornosti skupine ALDI SÜD Uvod Poslovna skupina ALDI SÜD, katere del je (skupina) Hofer, posluje po načelih odgovornega upravljanja podjetja. V tem dokumentu predstavljamo, kaj to pomeni

Prikaži več

Global Employee Personal Information Privacy Notice

Global Employee Personal Information Privacy Notice GLOBALNO OBVESTILO O VAROVANJU ZASEBNOSTI ZAPOSLENCEV Družba Johnson Controls International plc in z njo povezane družbe (skupaj Johnson Controls) cenijo vašo zasebnost in so zavezane k obdelovanju vaših

Prikaži več

Microsoft Word - ponudba_programski_paket

Microsoft Word - ponudba_programski_paket DIJAŠKI DOM BEŽIGRAD LJUBLJANA Kardeljeva ploščad 28, Ljubljana Tel. 01 53 42 867 e-mail: info@ddb.si Datum:15.8.2012 Naročnik : Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28, 1000 Ljubljana Ponudnik:

Prikaži več

Microsoft Word - LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU 2010.docx

Microsoft Word - LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU 2010.docx LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1 V LETU 2010 Organ: OBČINA SEVNICA Sedež organa: GLAVNI TRG 19A, 8290 SEVNICA Spletni naslov kataloga www.obcina-sevnica.si informacij

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/ z dne 13. julija o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/ Evropskega parlamenta in S

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2018/ z dne  13. julija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  2016/ Evropskega  parlamenta  in  S 5.11.2018 L 274/11 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2018/1639 z dne 13. julija 2018 o dopolnitvi Uredbe (EU) 2016/1011 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z regulativnimi tehničnimi standardi, ki podrobneje

Prikaži več

THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je klj

THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je klj THINK SGS - KODEKS INTEGRITETE DRAGI SODELAVCI, Integriteta leži v samem srcu podjetja SGS. Zaupanje, ki ga gojimo pri strankah in delničarjih, je ključnega pomena pri našem uspehu tako na področju same

Prikaži več

PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanj

PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanj PRAVILNIK O INTERNEM PRITOŽBENEM POSTOPKU IN IZVENSODNEM REŠEVANJU SPOROV I. SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Delavska hranilnica d.d. Ljubljana (v nadaljevanju: hranilnica) je na podlagi 318. člena Zakona o bančništvu

Prikaži več

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU ______

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU ______ LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA 1 V LETU 2010 Organ: Občina Ajdovščina Sedež organa: Cesta 5. maja 6a, 5270 Ajdovščina Spletni naslov kataloga http:www.ajdovscina.si

Prikaži več

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle

SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/ Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz čle SMERNICE O DOLOČITVI POGOJEV ZA FINANČNO PODPORO V SKUPINI EBA/GL/2015/17 08.12.2015 Smernice o določitvi pogojev za finančno podporo v skupini iz člena 23 Direktive 2014/59/EU Smernice organa EBA o določitvi

Prikaži več

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU 2011 ORGAN: OBČINA DORNAVA SEDEŢ ORGANA: DORNAVA 135/A SPLETNI NASLOV

LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU 2011 ORGAN: OBČINA DORNAVA SEDEŢ ORGANA: DORNAVA 135/A SPLETNI NASLOV LETNO POROČILO O IZVAJANJU ZAKONA O DOSTOPU DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA V LETU 2011 ORGAN: OBČINA DORNAVA SEDEŢ ORGANA: DORNAVA 135/A SPLETNI NASLOV KATALOGA INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA: WWW.LEX-LOCALIS.INFO

Prikaži več

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis )

(Microsoft Word - Merila, metode in pravila - \350istopis ) DRŽAVNOTOŽILSKI SVET Trg OF 13, 1000 LJUBLJANA Tel.: 01 434 19 63 E-pošta: dts@dt-rs.si Številka: Dts 5/15-12 Datum: 27. 10. 2016 Državnotožilski svet (v nadaljevanju: Svet) je na svoji 64. seji dne 27.

Prikaži več

Politika upravljanja z nasprotji interesov

Politika upravljanja z nasprotji interesov POLITIKA UPRAVLJANJA Z NASPROTJI INTERESOV ILIRIKA borzno posredniška hiša d.d., Ljubljana, Slovenska cesta 54a, 1000 Ljubljana TEL: 01/300 22 50, FAX: 01/234 33 57, WWW.ILIRIKA.SI, INFO@ILIRIKA.SI 1 /

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "NOVI CHIO ČIPS" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chi

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri NOVI CHIO ČIPS 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chi Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "NOVI CHIO ČIPS" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»novi Chio čips«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

Microsoft Word - A AM MSWORD

Microsoft Word - A AM MSWORD 3.9.2015 A8-0230/15 15 Uvodna izjava F F. ker je za to, da se bolje zavarujejo demokracija, pravna država in temeljne pravice, potrebna revizija Pogodb EU; F. ker je za to, da se bolje zavarujeta nacionalna

Prikaži več

Microsoft Word - SL Opinion CON_2014_39 on public access to specific information related to bad loans of certain banks.doc

Microsoft Word - SL Opinion CON_2014_39 on public access to specific information related to bad loans of certain banks.doc SL MNENJE EVROPSKE CENTRALNE BANKE z dne 27. maja 2014 o javnem dostopu do določenih informacij o slabih posojilih nekaterih bank (CON/2014/39) Uvod in pravna podlaga Evropska centralna banka (ECB) je

Prikaži več

L I S T I N A O V R E D N O T A H

L I S T I N A O V R E D N O T A H L I S T I N A O V R E D N O T A H LISTINA O VREDNOTAH l Uvod l TEMELJI LISTINE l E N A KO P R AV N O ST l P R EG L E D N O ST l SPOŠTOVANJE l V ZA J E M N O ST l SVOBODA DELOVANJA l ZAUPANJE l TEMELJNE

Prikaži več

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08

Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 Na podlagi prvega odstavka 42. in 54. člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list RS, št. 113/03 - uradno prečiščeno besedilo, 20/06 - ZNOMCMO, 76/08 in 108/09) minister za zunanje zadeve v soglasju z

Prikaži več

KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesion

KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesion KODEKS ETIKE IN INTEGRITETE ZA RAZISKOVALCE NA UNIVERZI V MARIBORU 1. Izhodišča in namen kodeksa Namen tega kodeksa je, izhajajoč iz Kodeksa profesionalne etike Univerze v Mariboru, vzpostaviti in krepiti

Prikaži več

DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/ z dne 2. junija o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/ Evropskega parlamenta i

DELEGIRANA  UREDBA  KOMISIJE  (EU)  2016/ z dne  2.  junija o dopolnitvi  Uredbe  (EU)  št.  600/ Evropskega  parlamenta  i L 313/6 DELEGIRANA UREDBA KOMISIJE (EU) 2016/2021 z dne 2. junija 2016 o dopolnitvi Uredbe (EU) št. 600/2014 Evropskega parlamenta in Sveta o trgih finančnih instrumentov v zvezi z regulativnimi tehničnimi

Prikaži več

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom

SMERNICE O PRITOŽBENIH POSTOPKIH GLEDE DOMNEVNIH KRŠITEV DIREKTIVE (EU) 2015/2366 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede dom EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Smernice o pritožbenih postopkih glede domnevnih kršitev revidirane direktive o plačilnih storitvah 1. Obveznosti glede skladnosti in poročanja Vloga teh smernic 1. Dokument vsebuje

Prikaži več

Template SL 1

Template SL 1 P7_TA(2010)0379 Instrument za financiranje razvojnega sodelovanja (sprememba Uredbe (ES) št. 1905/2006) ***I Zakonodajna resolucija Evropskega parlamenta z dne 21. oktobra 2010 o predlogu uredbe Evropskega

Prikaži več

SALUS, Ljubljana, d. d. Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0) telefaks +386 (0) e-pošta splet

SALUS, Ljubljana, d. d. Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0) telefaks +386 (0) e-pošta splet Litostrojska cesta 46 A SI-1000 Ljubljana telefon +386 (0)1 589 91 00 telefaks +386 (0)1 568 10 20 e-pošta info@salus.si splet www.salus.si Nadzorni svet družbe in uprava družbe sta na 3. redni seji nadzornega

Prikaži več

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost

1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnost 1. IME IN KODA POKLICNEGA STANDARDA MLADINSKI DELAVEC/MLADINSKA DELAVKA POKLICNI STANDARD čistopis 16052016 2. IME IN KODA POKLICA Klasius-P: Osebnostni razvoj (drugo) 0909 Novi Klasius P bo 0922 Skrb

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 49K040717 Javno naročilo Nakup novih diskovnih kapacitet Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v postopkih, kjer

Prikaži več

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc

Microsoft Word - GIS - pravilnik o uporabi sluzbenih mobitelov - koncna verzija doc Na podlagi 31. člena Statuta Gozdarskega inštituta Slovenije je upravni odbor Gozdarskega inštituta Slovenije na svoji 3. redni seji z dne 29.05.2007 sprejel naslednji PRAVILNIK O UPORABI SLUŽBENIH MOBILNIH

Prikaži več

Osnutek dokumenta

Osnutek dokumenta POLITIKA UPRAVLJANJA ZAVAROVALNICE TRIGLAV, D.D. Politika upravljanja Zavarovalnice Triglav, d.d. (v nadaljevanju: Zavarovalnica Triglav) določa poglavitne usmeritve upravljanja družbe z upoštevanjem zastavljenih

Prikaži več

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu

Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri Marcus & Martinus 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcu Navodila in pravila za sodelovanje v nagradni igri "Marcus & Martinus" 1. člen (splošne določbe) Ta pravila določajo način izvedbe nagradne igre»marcus & Martinus«(v nadaljevanju: nagradna igra). Organizator

Prikaži več

KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo s

KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo s KODEKS ETIKE SOCIALNIH DELAVK IN DELAVCEV SLOVENIJE Ker lahko v socialnem delu etično primernost oz. neprimernost profesionalnih postopkov presojamo samo na posamičnem nivoju vsakega konkretnega primera,

Prikaži več

Smernica dajanja zagotovil in revidiranja IS 2005 Potrebna poklicna skrbnost Posebna narava dajanja zagotovil in revidiranja IS in veščine, potrebne z

Smernica dajanja zagotovil in revidiranja IS 2005 Potrebna poklicna skrbnost Posebna narava dajanja zagotovil in revidiranja IS in veščine, potrebne z Smernica dajanja zagotovil in revidiranja IS 2005 Potrebna poklicna skrbnost Posebna narava dajanja zagotovil in revidiranja IS in veščine, potrebne za izvajanje teh poslov, zahtevajo standarde, ki so

Prikaži več

Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz

Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz Kazalo vsebine portala Minimalna pravna ureditev 1 Minimalna pravna ureditev 1.1 Copyright 2 Aktualne informacije 2.1 Kazenskopravno varstvo pravic iz delovnega razmerja 2.2 Varstvo osebnih podatkov v

Prikaži več

Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International

Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International Pravila o obnašanju in etika družbe Magna Spodbujanje integritete Poznajte jih. Govorite o njih. Živite v skladu z njimi. Magna International Sporočilo glavnega izvršnega direktorja Vsi smo dolžni pregledati

Prikaži več

Report

Report VLOGA ZA SKLENITEV LEASINGA Pravne osebe https://portal.slsi.si/portal Dne: 18.03.2019 VELJAVNO OD 28.01.2019 OSNOVNI PODATKI STRANKE Leasingojemalec: (Ime podjetja) Naslov: (ulica, kraj, poštna ) : Kontaktna

Prikaži več

Smernice in priporočila Smernice in priporočila o področju uporabe uredbe CRA 17. junij i 2013 ESMA/2013/720. Datum: 17. junij 2013 ESMA/2013/720 Kazalo I. Področje uporabe 4 II. Namen 4 III. Skladnost

Prikaži več

Izhodišča Slovenskega državnega holdinga, d. d., za glasovanje na skupščinah družb v letu marec 2019

Izhodišča Slovenskega državnega holdinga, d. d., za glasovanje na skupščinah družb v letu marec 2019 Izhodišča Slovenskega državnega holdinga, d. d., za glasovanje na skupščinah družb v letu 2019 21. marec 2019 Skupščine družb so pomemben korporativni dogodek za izvrševanje pravic delničarja/družbenika.

Prikaži več

Akt o ustanovitvi

Akt o ustanovitvi Na podlagi 8. člena Zakona o zavodih (UL RS, št. 12/1991, 8/1996) sprejema ustanovitelj/ca ta in ta naslednji Akt o ustanovitvi Zavod ta in ta... I. SPLOŠNE DOLOČBE Namen 1. člen Namen ustanovitve zavoda

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne o določitvi ukrepov za pripravo seznama os

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne o določitvi ukrepov za pripravo seznama os EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 15.10.2018 C(2018) 6665 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE (EU).../ z dne 15.10.2018 o določitvi ukrepov za pripravo seznama oseb, ki so v sistemu vstopa/izstopa (SVI) identificirane

Prikaži več

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000

PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 PRAVILA IN POGOJI NAGRADNE IGRE NOGOMETNI UTRINEK SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Organizator nagradne igre je Nogometna zveza Slovenije, Predoslje 40 a, 4000 Kranj (v nadaljevanju organizator). POGOJI SODELOVANJA

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 52K050717 Javno naročilo Prevzem odpadkov javnega zdravstvenega zavoda Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v

Prikaži več

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P

Stran 8260 / Št. 75 / Uradni list Republike Slovenije Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena P Stran 8260 / Št. 75 / 8. 10. 2015 Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni

Prikaži več

Zadeva T-317/02 Fédération des industries condimentaires de France (FICF) in drugi proti Komisiji Evropskih skupnosti Skupna trgovinska politika - Sve

Zadeva T-317/02 Fédération des industries condimentaires de France (FICF) in drugi proti Komisiji Evropskih skupnosti Skupna trgovinska politika - Sve Zadeva T-317/02 Fédération des industries condimentaires de France (FICF) in drugi proti Komisiji Evropskih skupnosti Skupna trgovinska politika - Svetovna trgovinska organizacija (STO) - Uredba (ES) št.

Prikaži več

zlozenka_policija.qxd

zlozenka_policija.qxd LEZBIJKE SVETUJEMO Ustavimo homofobno nasilje! polic ja in homofobni zlocini v POLICIJA IN HOMOFOBNI ZLOČINI Sodobna družba je večkulturna družba v spreminjanju, ki se sooča z vse večjimi izzivi rasne,

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadaljevanju»naročnik«) in družbo VI NOVA d.o.o. (v nadaljevanje»ponudnik«).

Prikaži več

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG

Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG Na podlagi 579. člena Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1, Uradni list RS, št. 93/15 in naslednji) je podružnica zavarovalnice Porsche Versicherungs AG, Podružnica v Sloveniji, ki jo zastopata zastopnika

Prikaži več

1. Obrazci 1.1 Obrazec št. 1 Podatki o ponudniku Ponudnik: Poslovni naslov: Naročnik: Poslovni naslov: Komunala Kočevje, d.o.o. Tesarska ulica 10, 133

1. Obrazci 1.1 Obrazec št. 1 Podatki o ponudniku Ponudnik: Poslovni naslov: Naročnik: Poslovni naslov: Komunala Kočevje, d.o.o. Tesarska ulica 10, 133 1. Obrazci 1.1 Obrazec št. 1 Podatki o ponudniku Ponudnik: Naročnik: Komunala Kočevje, d.o.o. Tesarska ulica 10, 1330 Kočevje Na podlagi javnega razpisa za PREVZEM ODPADNE EMBALAŽE podajamo naslednjo ponudbo:

Prikaži več

Broj: UD-___-2009

Broj: UD-___-2009 Šmartinska cesta 154, 1000 Ljubljana telefon.: +386 1 47 97 100, faks: +386 1 24 43 140, www.vegeta.podravka.si, info@podravka.si Pravila in pogoji za sodelovanje v nagradni igri Jed po tvojem okusu 1.

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Zakona o delovnih

Prikaži več

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc

Microsoft Word - Posebni pogoji za uporabo storitev Google _DONE_.doc Posebni pogoji za uporabo Google storitev Družba SI.MOBIL telekomunikacijske storitve, d.d., Šmartinska cesta 134B, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Si.mobil), je gospodarska družba, ki v okviru svojih

Prikaži več

Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO

Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO Na podlagi 24. člena Statuta Judo zveze Slovenije (v nadaljevanju JZS) je zbor članic JZS na seji dne 26. 3. 2019 sprejel DISCIPLINSKI PRAVILNIK JUDO ZVEZE SLOVENIJE SPLOŠNE DOLOČBE 1. člen Ta pravilnik

Prikaži več

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re

Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Re Priloga 1 Seznam izpitnih vsebin strokovnih izpitov iz 3., 5., 5.a, 6., 8. in 10. člena Pravilnika o strokovnih izpitih uslužbencev Finančne uprave Republike Slovenije 1. Splošni strokovni izpit za opravljanje

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost

Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / / Stran Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Uradni list Republike Slovenije Št. 84 / 23. 12. 2016 / Stran 12607 Priloga IV: Vloga za pridobitev pravice do plačila prispevkov za socialno varnost Na podlagi 83. člena Zakona o uresničevanju javnega

Prikaži več

SPLOŠNI POGOJI

SPLOŠNI POGOJI SPLOŠNI POGOJI OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih Splošnih pogojih uporabe plačljivih in brezplačnih spletnih vsebin/storitev 24ur.com. Vsakič,

Prikaži več

29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne

29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne 29. REDNA SEJA VLADE RS Ljubljana, 25. 4. 2019 - Vlada RS se je na svoji 29. redni seji med drugim izdala Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem

Prikaži več

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d.o.o. 3. različica, 28. 5. 2019 Kazalo 1. Uvodne določbe...

Prikaži več

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16)

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) je Svet Mestne občine Velenje na 12. seji dne 22. 3.

Prikaži več

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx

Microsoft Word - BESEDILO JAVNEGA RAZPISA_SOC_VAR_2017.docx Občina Trebnje na podlagi 99. člena Zakona o socialnem varstvu (Uradni list RS, št. 3/07 uradno prečiščeno besedilo, 23/07 popr., 41/07 popr., 61/10 ZSVarPre, 62/10 ZUPJS, 57/12, 39/16, 52/16 ZPPreb-1

Prikaži več

(Microsoft Word - Politika upravljanja kon\350na.doc)

(Microsoft Word - Politika upravljanja kon\350na.doc) Uprava in nadzorni svet družbe Petrol d.d., Ljubljana sta v skladu z določili Kodeksa upravljana javnih delniških družb skupaj oblikovala in dne 23.11.2010 sprejela Politiko upravljanja družbe Petrol d.d.,

Prikaži več

Informacije o ILIRIKI borzno posredniški hiši d.d. in njenih storitvah

Informacije o ILIRIKI borzno posredniški hiši d.d. in njenih storitvah PRAVILA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV DRUŽBE ILIRIKA d.d. LJUBLJANA, Slovenska cesta 54a, 1000 Ljubljana TEL: 01/300 22 50, FAX: 01/234 33 57, WWW.ILIRIKA.SI, INFO@ILIRIKA.SI PRAVILA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Prikaži več

Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: električne energije, d.

Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: električne energije, d. Elektro Gorenjska, Sedež družbe: Kranj Telefon n. c.: 04 2083 000 podjetje za distribucijo Poslovni naslov: Faks: 04 2083 600 električne energije, d. d. Ulica Mirka Vadnova 3a 4000 Kranj www.elektro-gorenjska.si

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Icomov kodeks poklicne etike, njegovo poznavanje in upoštevanje dr. Marjeta Mikuž, NMS, Služba za premično dediščino in muzeje Moja teza je, da 90% slovenskih muzejskih delavcev, zaposlenih v muzejih,

Prikaži več

Po 6

Po 6 Po 21 členu Statuta Zveze nogometnih trenerjev Slovenije je Skupščina Zveze nogometnih trenerjev Slovenije na zasedanju dne 31. marca 2014 sprejela Disciplinski pravilnik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije

Prikaži več

Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za

Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za delo, družino in socialne zadeve v soglasju z ministrom

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

SLOGES

SLOGES SLOGES Slovensko društvo za geštalt terapijo UVODNE DOLOČBE ETIČNI KODEKS SLOVENSKEGA DRUŠTVA ZA GEŠTALT TERAPIJO»SLOGES«1. Slovensko društvo za geštalt terapijo ( v nadaljnem besedilu: SLOGES) sprejema

Prikaži več

COM(2014)596/F1 - SL

COM(2014)596/F1 - SL EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 26.9.2014 COM(2014) 596 final 2014/0278 (NLE) Predlog SKLEP SVETA o določitvi določene potrebne in prehodne ureditve v zvezi s prenehanjem sodelovanja Združenega kraljestva Velika

Prikaži več

UREDBA (EU) 2015/ EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA - z dne aprila o spremembi Uredbe (ES) št. 223/ o evropski

UREDBA  (EU)  2015/ EVROPSKEGA  PARLAMENTA  IN  SVETA  -  z  dne aprila o  spremembi  Uredbe  (ES)  št. 223/ o  evropski L 123/90 19.5.2015 UREDBA (EU) 2015/759 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 29. aprila 2015 o spremembi Uredbe (ES) št. 223/2009 o evropski statistiki (Besedilo velja za EGP in Švico) EVROPSKI PARLAMENT

Prikaži več

AM_Ple_LegReport

AM_Ple_LegReport 27.6.2018 A8-0206/142 142 Člen 2 odstavek 2 pododstavek 1 Države članice točk (b) in (c) prvega pododstavka člena 3(1) Direktive 96/71/ES ne uporabljajo za voznike v sektorju cestnega prometa, ki so zaposleni

Prikaži več

ČETRTA POT, d.o.o., KRANJ Planina Kranj Slovenija Telefon: Fax: Politika zasebnost

ČETRTA POT, d.o.o., KRANJ Planina Kranj Slovenija Telefon: Fax: Politika zasebnost Politika zasebnosti V tej politiki zasebnosti podjetje Četrta pot, avtomatska identifikacija, računalništvo in informatika, d.o.o., Planina 3, 4000 Kranj (v nadaljevanju»četrta pot«), naročnikom, uporabnikom

Prikaži več

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje Občina Miren-Kostanjevica Občinski svet Predlog V skladu z 49. a členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, št. 76/08 in št. 79/09) in na podlagi 16. in 56.

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica naslednji P RAVILNIK o izvajanju videonadzora I. SPLOŠNE

Prikaži več