Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025"

Transkripcija

1 MESTNA OBČINA NOVA GORICA Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) (minimalna vsebina v skladu z 11. členom Uredbe o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske dokumentacije na področju javnih financ (Ur. list RS, št. 60/2006, 54/2010, 27/2016) Naslov projekta/programa: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025 Nova Gorica, september 2020 Dopolnitve sprememba, julij 2022 DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

2 Kazalo 0 UVODNA POJASNILA Uvodno pojasnilo Povzetek DIIP in navedba sprememb do priprave dopolnitve/spremembe investicijskega dokumenta Dokument identifikacije investicijskega projekta Spremembe v času do priprave dopolnjenega/spremenjenega DIIP PODATKI O INVESTITORJU, IZDELOVALCIH INVESTICIJSKE IN PROJEKTNE DOKUMENTACIJE IN UPRAVLJAVCU TER NAVEDBA STROKOVNIH DELAVCEV OZIROMA SLUŽB, ODGOVORNIH ZA PRIPRAVO IN NADZOR Podatki o investitorju oziroma nosilcu projekta/programa Podatki o sofinancerju Izdelovalec investicijske dokumentacije Podatki o izdelovalcih projektne dokumentacije Podatki o upravljalcu Strokovni delavci in službe, odgovorni za pripravo in nadzor ANALIZA STANJA IN OPIS RAZLOGOV ZA IZVEDBO PROJEKTA/PROGRAMA Predstavitev projekta Evropska prestolnica kulture Program projekta GO! 2025 Evropska prestolnica kulture in njegove vsebine Primeri umetniških projektov Več kot le kultura Usklajenost s strategijami RS in EU Skladnost z Lokalnim programom za kulturo Mestne občine Nova Gorica Skladnost s Trajnostno urbano strategijo Nova Gorica Skladnost z Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo Skladnost z Regionalnim razvojnim programom za Goriško razvojno regijo RRP Skladno s Strategijo lokalnega razvoja za Lokalno akcijsko skupino LAS V objemu sonca Skladnost s Strategijo razvoja Slovenije 2030 (SRS 2030) Skladnost s strategijo kulturne dediščine za obdobje Skladnost z Operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju Skladnost z evropskimi usmeritvami razvoja kulture v EU Skladnost s Strategijo kulturne dediščine Skladno s strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma in usmeritve za novo strateško obdobje razvoja slovenskega turizma Skladnost z Načrtom za okrevanje in odpornost (NOO) Skladno s strategijo za pametno, trajnostno in vključujočo rast»evropa 2020« Skladno z Nacionalnim programom za kulturo (NPK) DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

3 Skladno z Zakonom o varstvu kulturne dediščine Skladno s Strategijo prostorskega razvoja Slovenije (SPRS) NAMEN IN CILJI PROJEKTA/PROGRAMA Namen programa Evropske prestolnice Cilji programa Možne variante za dosego ciljev oziroma utemeljitev izbrane variante Predstavitev aktivnosti, potrebnih za dosego ciljev in časovni načrt STROŠKI IN KORISTI PROGRAMA Temeljne predpostavke Vrednost projekta/programa po stalnih in tekočih cenah Koristi programa VIRI IN DINAMIKA FINANCIRANJA Predstavitev dinamike nastajanja stroškov ter vseh virov, tako proračunskih kot ostalih, potrebnih za dosego namena in ciljev projekta Predstavitev dinamike nastajanja stroškov projekta Predstavitev virov in dinamike financiranja, potrebnih za dosego namena in ciljev projekta Časovni načrt aktivnosti, ocena vrednosti posameznih aktivnosti ter temu prilagojen načrt in viri financiranja UGOTOVITEV SMISELNOSTI IZVEDBE PROJEKTA S PREDLOGI ZA NASLEDNJE KORAKE Potrebna investicijska, projektna in druga dokumentacija Ugotovitev smiselnosti izvedbe projekta/programa DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

4 Kazalo tabel Tabela 1: Vrednost projekta po tekočih cenah... 6 Tabela 2: Skladnost z lokalnim programom za kulturo Tabela 3: Skladnost s strategijo kulturne dediščine Tabela 4: Skladnost z nacionalnim programom za kulturo Tabela 5:Terminski plan ključnih aktivnosti po letih: Tabela 6: Vrednost projekta po stalnih in tekočih cenah v EUR Tabela 7: Dinamika nastajanja stroškov projekta EPK 2025, v EUR Tabela 8: Viri in dinamika financiranja projekta EPK 2025 s predstavitvijo vseh virov (prilivov), tako proračunskih kot ostalih, v EUR Tabela 9: Viri in dinamika projekta EPK 2025, razčlenjena po financerjih (proračunskih in ostalih virih financiranja) s prikazom posamezne vrste stroška, ki ga posamezen vir financiranja pokriva, v EUR Tabela 10: Viri in dinamika posamezne vrste stroškov projekta EPK 2025 po virih financiranja (t. j. po financerjih) v EUR Tabela 11: Časovni načrt aktivnosti DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

5 0 UVODNA POJASNILA 0.1 Uvodno pojasnilo Naziv investicijskega projekta: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025 Investitor: Mestna občina Nova Gorica Sofinancer: Ministrstvo RS za kulturo Izvajalec: Javni zavod GO! 2025 Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica Nova Gorica je bila s strani Evropske komisije razglašena za Evropsko prestolnico kulture Izvedbo kompleksnih programskih in razvojnih dejavnosti je začrtala prijavna knjiga GO! Borderless, ki je bila podlaga za odločitev o podelitvi naziva. Evropska prestolnica kulture je pobuda Evropske unije, v okviru katere se dvema mestoma v državah članicah podeli naziv»evropska prestolnica kulture«. Glavni cilji pobude so ohranjati in spodbujati raznolikost kultur v Evropi in poudarjati njihove skupne značilnosti ter povečati občutek državljanov, da pripadajo skupnemu kulturnemu prostoru na eni strani ter spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest na drugi strani. Sofinancer programa EPK 2025 je Ministrstvo RS za kulturo. Mestna občina Nova Gorica je za izvedbo dejavnosti projekta/programa ustanovila javni zavod. Poslanstvo zavoda je načrtovanje, izvedba in evalvacija projekta EPK skozi izvedbo dejavnosti, ki zagotavljajo doseganje dolgoročnih razvojnih učinkov, opredeljenih v dokumentih iz prejšnjega odstavka. Zavod krepi kulturno in umetniško dejavnost v čezmejnem goriškem prostoru ter jo preko vzpostavljanja partnerstev vpenja v evropsko in globalno dimenzijo, predstavlja projekt EPK 2025 slovenski in mednarodni javnosti ter pri tem sodeluje v različnih formalnih in neformalnih mednarodnih povezavah. Zavod vzpodbuja medsektorsko sodelovanje med kulturo ter gospodarstvom, znanostjo, izobraževanjem in drugimi področji ter promovira vlogo kulture kot katalizatorja širšega družbenega razvoja. Pri tem zavod sodeluje z drugimi pravnimi osebami, ki delujejo na območju Mestne občine Nova Gorica ter na vključenem območju EPK, kot ga določa prijavna knjiga GO! Borderless, še posebej z ustanovami in nevladnimi organizacijami, ki delujejo na področju kulture. Namen projekta/programa Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025 je opozoriti na bogastvo in raznolikost evropskih kultur ter njihove skupne značilnosti, kakor tudi spodbuditi boljše medsebojno razumevanje med evropskimi državljani in spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest. Evropska prestolnica kulture je predvsem priložnost za regeneracijo mesta, dvig prepoznavnosti mesta, širitev podobe mesta v očeh svojih prebivalcev, spodbujanje turizma in priložnost za prevetritev kulturne ponudbe v mestu. 0.2 Povzetek DIIP in navedba sprememb do priprave dopolnitve/spremembe investicijskega dokumenta Dokument identifikacije investicijskega projekta Dokument identifikacije investicijskega projekta Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO! 2025 je bil izdelan v septembru 2020 s strani Mestne občine Nova Gorica in potrjen s sklepom št / DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

6 Vrednost investicije je bila v dokumentu DIIP ocenjena v višini ,00 z DDV po tekočih cenah oz. v višini z DDV po stalnih cenah Spremembe v času do priprave dopolnjenega/spremenjenega DIIP V obdobju od potrditve DIIP (september 2020) do priprave tega dokumenta (julij 2022) je prišlo do sprememb v povezavi z višino vrednosti projekta/programa, spremembe virov financiranja, konkretizacijo v povezavi z izvajalcem oziroma upraviteljem programa ter konkretizacijo vsebine. Do spremembe višine vrednosti projekta je prišlo zaradi spremembe predvidene upravljavske strukture projekta glede na Prijavno knjigo GO! Bordless, ki je naprej predvidevala, da se bo projekt izvedlo z oblikovanjem novega oddelka v okviru obstoječega Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO. Po pogovoru z Ministrstvom za kulturo dne , kjer je bila izražena resna zaskrbljenost nad možnostjo, da bi bilo združenje EZTS GO prejemnik proračunskih sredstev Republike Slovenije, se je odločilo, da bo nosilka EPK 2025 Mestna občina Nova Gorica tudi prejemnica sredstev proračunskih sredstev Republike Slovenije s strani Ministrstva za kulturo in da bo za izvedbo programov v okviru projekta EPK 2025 ustanovila nov javni zavod, kar je bilo tudi izvedeno. Posledično so iz operativnega proračuna projekta EPK 2025 izpadli vsi predvidenih prihodki (viri financiranja), vezani na izvajanje projekta na italijanski strani. Vrednost projekta po spremembi je v višini ,00 EUR z DDV po tekočih cenah. Predvideni viri financiranja projekta so naslednji: Tabela 1: Vrednost projekta po tekočih cenah Financer Mestna občina Nova Gorica Ministrstvo za kulturo Proračuni drugih občin v regiji Evropska unija Zasebni viri in tržni prihodki SKUPAJ DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

7 1 PODATKI O INVESTITORJU, IZDELOVALCIH INVESTICIJSKE IN PROJEKTNE DOKUMENTACIJE IN UPRAVLJAVCU TER NAVEDBA STROKOVNIH DELAVCEV OZIROMA SLUŽB, ODGOVORNIH ZA PRIPRAVO IN NADZOR 1.1 Podatki o investitorju oziroma nosilcu projekta/programa Naziv Naslov Odgovorna oseba MESTNA OBČINA NOVA GORICA Trg Edvarda Kardelja Nova Gorica dr. Klemen Miklavič Župan Mestne občine Nova Gorica Žig in podpis Telefon mestna.obcina@nova-gorica.si Spletna stran Matična številka Davčna številka SI Transakcijski račun SI odprt pri Banki Slovenije Vodja projekta Telefon Žig in podpis Ustanovitev: Ustanovljena je bila z Zakonom o ustanovitvi občin in določitvi njihovih območij (Uradni list RS, št. 108/06 uradno prečiščeno besedilo, 9/11 in 31/18). Območje občine: Mestna občina Nova Gorica je razdeljena na 19 ožjih delov oziroma krajevnih skupnosti, to so: Čepovan, Banjšice, Lokovec, Grgarske Ravne Bate, Lokve, Lazna, Grgar, Solkan, Trnovo, Ravnica, Kromberk Loke, Nova Gorica, Ozeljan, Rožna Dolina, Osek Vitovlje, Šempas, Prvačina, Grgarske ravne, Dornberk, Branik. Zastopanje občine: Na podlagi Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, 76/08, 79/09, 51/10, 40/12 ZUJF, 14/15 ZUUJFO, 11/18 ZSPDSLS-1 in 30/18) in Statuta MONG (Uradni list RS, št. 13/12 s spremembami) zastopa in predstavlja občino župan. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

8 1.2 Podatki o sofinancerju Naziv REPUBLIKA SLOVENIJA, MINISTRSTVO ZA KULTURO Naslov Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana Odgovorna oseba Dr. Asta Vrečko, ministrica Telefon gp.mk@gov.si Spletna stran Matična številka Davčna številka Transakcijski račun SI Žig in podpis 1.3 Izdelovalec investicijske dokumentacije Naziv MESTNA OBČINA NOVA GORICA Naslov Odgovorna oseba za pripravo investicijske dokumentacije Trg Edvarda Kardelja Nova Gorica Simon Mokorel Telefon Spletna stran Matična številka Davčna številka SI Transakcijski račun Višji svetovalec za evropske in druge projekte simon.mokorel@nova-gorica.si SI odprt pri Banki Slovenije Žig in podpis Delovno področje, organizacijo dela in druga vprašanja v zvezi z delovanjem občinske uprave MO Nova Gorica opredeljuje Odlok o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Mestne občine Nova Gorica. Zaradi zagotavljanja večje učinkovitosti in racionalnosti izvrševanja nalog iz pristojnosti občinske uprave lahko mestna občina, skupaj z drugimi občinami, ustanavlja organe skupne občinske uprave. Opravljanje nalog občinske uprave se po odloku izvajajo v naslednjih organizacijskih enotah: DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

9 Kabinet župana, Oddelek za družbene dejavnosti, Oddelek za gospodarstvo in gospodarske javne službe, Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo, Urad direktorja. V okviru Urada direktorja deluje Razvojna pisarna, ki zagotavlja pripravo izhodiščnih dokumentov pri ključnih razvojnih projektih, med drugim tudi izdelavo investicijske dokumentacije 1.4 Podatki o izdelovalcih projektne dokumentacije Projekt/program je opredeljen v prijavni knjigi, ki jo je pripravila za ta namen s strani župana imenovana projektna skupina. 1.5 Podatki o upravljalcu Naziv JAVNI ZAVOD EPK 2025 Naslov Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica Odgovorna oseba Gorazd Božič v.d. direktorja JZ EPK 2025 Telefon / info@go2025.eu / gorazd.bozic@go2025.eu Spletna stran go2025.eu Matična številka Davčna številka Transakcijski račun SI Žig in podpis DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

10 1.6 Strokovni delavci in službe, odgovorni za pripravo in nadzor Odgovorne pravne osebe za izvajanje investicijskega projekta/programa: Investitor in upravljavec Mestna občina Nova Gorica Odgovorna oseba investitorja in upravljavca je dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica. Odgovorne osebe, izdelovalci projektne-tehnične in investicijske dokumentacije ter ostale osebe, ki sodelujejo pri izvedbi investicijskega projekta: Odgovorna oseba investitorja Skrbnik Odgovorni vodja projekta s strani investitorja Odgovorna oseba s strani upravljavca - izvajalca Odgovorna oseba za izdelavo investicijske dokumentacije dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica Mestna občina Nova Gorica, Trg. E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica Simon Mokorel, višji svetovalec za evropske in druge projekte Mestna občina Nova Gorica, Trg. E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica Gorazd Božič, v.d. direktorja javnega zavoda GO! 2025 Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica Mestna občina Nova Gorica, Trg. E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica Simon Mokorel, višji svetovalec za evropske in druge projekte Mestna občina Nova Gorica, Trg. E. Kardelja 1, 5000 Nova Gorica DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

11 2 ANALIZA STANJA IN OPIS RAZLOGOV ZA IZVEDBO PROJEKTA/PROGRAMA 2.1 Predstavitev projekta Evropska prestolnica kulture Evropska prestolnica kulture je pobuda Evropske unije, v okviru katere se dvema mestoma v državah članicah podeli naziv»evropska prestolnica kulture za leto XX«. Glavni cilji pobude so ohranjati in spodbujati raznolikost kultur v Evropi in poudarjati njihove skupne značilnosti ter povečati občutek državljanov, da pripadajo skupnemu kulturnemu prostoru na eni strani ter spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest na drugi strani. Izkušnje kažejo, da imajo izbrana mesta tudi druge koristi, ki se izrazijo v boljši podobi mesta v očeh domačinov, večji mednarodni prepoznavnosti mesta, večjem obisku turistov, razvoju kulturne ponudbe in kvalitetnega trajnostnega razvoja regije. Ministrstvo za kulturo je 22. februarja 2019 objavilo Razpis za aktivnost Unije za oddajo prijav za»evropsko prestolnico kulture«za leto 2025 v Republiki Sloveniji. Cilj razpisa je bil spodbuditi prijave iz mest v Sloveniji, ki se želijo potegovati za naziv Evropska prestolnica kulture za leto 2025, in imenovanje enega od teh mest, ki se mu lahko podeli tudi nagrada Meline Mercouri. Razpis se je zaključil Kandidaturo so najavile Mestna občina Kranj, Občina Lendava, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Nova Gorica, Občina Piran Comune di Pirano in Mestna občina Ptuj. Od 25. do 27. februarja 2020 je na Ministrstvu za kulturo potekal sestanek za predizbor Evropske prestolnice kulture za leto Mednarodni svet neodvisnih strokovnjakov v sestavi Sylvia Amann, Cristina Farinha, Agnieska Wlazel, Dessislava Gavrilova, Paulina Florjanowicz, Pierre Sauvageot, Jelle Burggraaff, Beatriz Garcia, Jiří Suchánek, Alin Nica, Barbara Rovere in Igor Saksida je na podlagi prijavnih knjig in predstavitev mest ocenjeval kandidature. V nadaljnji izbor so se uvrstila mesta Ljubljana, Nova Gorica, Piran in Ptuj, ki so bila tudi pozvana, naj v skladu s priporočili sveta popravijo in dopolnijo kandidature. Naslednja faza izbire je potekala od 11. do 15. decembra Člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov so 18. decembra 2020 na tiskovni konferenci razglasili, da za naziv Evropske prestolnice kulture za leto 2025 v Republiki Sloveniji priporočajo skupno kandidaturo mest Nove Gorice in Gorice. Mesti, ki so ju razdelile vojne, združila pa sodelovanje in tesno prijateljstvo, sta si postavili ambiciozen cilj biti prva čezmejna evropska prestolnica kulture. Tema prestolnice kulture je GO! Borderless! (Gremo brezmejno!). Prijavna knjiga, na podlagi katere je mednarodni svet neodvisnih strokovnjakov priporočil imenovanje Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture, izhaja iz ambicije po ustvarjanju skupnega urbanega kulturnega prostora v somestju Nove Gorice in Gorice, na meji med Italijo in Slovenijo. Obenem projekt razvija zamisel o preseganju fizičnih meja v idejo o premagovanju meja med področji, disciplinami, družbenimi skupinami. Vlada Republike Slovenije je 12. decembra 2019 sprejela predlog o nacionalnem vložku za izvedbo projekta ''Evropska prestolnica kulture 2025'' v Sloveniji. 2.2 Program projekta GO! 2025 Evropska prestolnica kulture in njegove vsebine Projekt izhaja iz valorizacije nacionalne kulturne produkcije in slednjo nadgrajuje v v širše evropsko dimenzijo, v poudarjanju tradicije in odgovarjanju na potrebe kulturnih strategij v prihodnosti. Istočasno išče vzporednice med zgodovinsko ter aktualno izkušnjo Goriške kot medmejnem območju v širšim evropskem prostoru, o vprašanju revitalizacije deprivilegiranih obomočji (Novi evropski Bauhaus) in izgradnji kvalitetnejšega, družbeno vključujočega urbanega prostora. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

12 Projekt je zasnovala ekipa strokovnjakov iz širše kulturno-znanstvene sfere, pri realizaciji projektov pa sodelujejo javni in zasebni zavodi, društva, NGO, kulturniki in gospodarske organizacije iz obeh obmejnih mest. Središče skupnega dogajanja in simbolni prostor srečevanja je Trg Evrope/Piazzale Transalpina, središče kulturnega in umetniškega programa Evropske prestolnice kulture. To bo tudi nov center, stičišče med obema mestoma in simbolni stik evropskih različnosti: kultur, jezikov, tradicij, izkušenj, ki so ustvarili multikulturno podobo Goriške. Center doganja bo EPICenter, nov informacijo-dediščinski center na meji, iz katerega se bodo razvijali trije tematski sklopi projekta, ki so obenem ključni pojmi evropske prihodnosti: sodelovanje, povezljivost in trajnost. To so: GO! EVROPA povezuje teme družbe med preteklostjo in prihodnostjo, GO! DELIMO razglablja naša polja komunikacije in sodelovanja, GO! ZELENO poudarja zeleno, trajnostno in promocijo lokalne proizvodnje. Program za leto 2025 obsega: 59 umetniških projektov, 6 procesov za krepitev zmogljivosti, 23 regionalnih projektov, 6 sklopov umetniških rezidenc. V letu 2025 je predvidenih 600 različnih dogodkov v obeh mestih in širši regiji. Projekt ima podporo 14 občin na Goriškem in 24 občin iz dežele Furlanije Julijske krajine Primeri umetniških projektov Vsi potrjeni projekti so predstavljeni podrobno v prijavni knjigi, ki je dostopna na povezavi: Najvidnejši projekti, ki bodo predstavljeni v letu 2025: DESTINYATION nova gledališka produkcija, posvečena usodi zadnjega francoskega kralja. Glavni partnerji: Tomi Janežič (režiser), Simona Semenič (dramatičarka), SNG Nova Gorica, Aristi Associati Gorica, Outis Nacionalni center za sodobno dramaturgijo Milan. Brezmejno telo edinstvena plesna predstava ter dolg raziskovalni in umetniški proces, posvečen odnosu med biologijo in tehnologijo (izboljšana telesa, umetna inteligenca). Glavni partnerji: M&N dance company, Matjaž Farič (koreograf), Darrel Toulon (koreograf, Velika britanija), Alpha Group (plesno gledališče, Avstrija), Centro Tatro Animazioni e Figure. Stojimo na (Messerschmidtovi) glavi neverjetna umetnost kiparja Franza Xaverja Messerschmidta bo predstavljena skozi mednarodno instalacijo: dogodki, delavnice in predavanja bodo raziskovali teme duševnega zdravja. Glavni partnerji: Muzej Belvedere Dunaj, Avstrija, Szépművészeti Múzeum Budimpešta, Madžarska, Fundacija Coronini-Cronberg. Pohod za Evropo vračamo Pohod za prijateljstvo, ampak na velikem evropskem platnu z vključevanjem mest iz vse celine, ki jih deli državna meja. Glavni partnerji: Görlitz/Zgorzelec (Nemčija in Poljska), Česki Tešin/Cieszyn (Češka in Poljska); Valga/Valka (Estonija in Latvija); Narva/ /Ivangorod (Estonija in Rusija), Celovec (Avstrija) in druga. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

13 Pixxel-X/Okusi brez meja 2025 posebna, povečana izdaja dveh pomembnih festivalov (Pixxelpoint in Okusi ob meji). Cantaquartieri serija participativni dogodkov, katerih cilj je opolnomočenje kulture kot javne dobirne in njeno umeščanje v javni prostor istočaso se oživlja goriških javni prostor na inovativen, sodoben način. Glavni partnerji: glasbene šole v regiji, lokalna društva in zavodi, glasbene skupine iz evropskih partnerskih mest, ljubiteljska kultura društva Več kot le kultura Program Evropske prestolnice kulture GO! 2025 poleg kulturnih idej, ki bodo pritegnile mednarodno pozornost in regijo v letu naziva postavile pod mednarodne žaromete, načrtuje razvojne dejavnosti na področjih: športa (novo čezmejno košarkarsko igrišče, velika VIP tekma z največjimi evropskimi nogometnimi imeni), gastronomije (projekt Future of food: Prihodnost hrane z najuspešnejšimi kuharji sveta, podpora in nadgradnja lokalnih festivalov, promocija lokalnih pridelkov, denimo vitovske grganje), kulturnega turizma (projekt Rescuers of memory: Reševalci spomina za ohranjanje nematerialne dediščine, novi ogledi in turistični produkti za Grad Rihemberk, Vilo Laščak, modernistično tradicijo Nove Gorice in druge zaklade dediščine), varstva narave (Projekt Mesto v parku za bolj zeleno Novo Gorico, odkrivanje narave kot prizorišča za vrhunske dogodke, umetniške rezidence na podeželju), novih tehnologij (oblikovanje popolnoma nove digitalne platforme in aplikacije za mesto, projekt Avtonomni muzej, ki dediščino predstavlja preko koncepta pametne hiše), javne uprave (vzpostavljanje novih upravnih in legalnih mehanizmov za čezmejno upravljanje projekta). 2.3 Usklajenost s strategijami RS in EU Projekt /program je usklajen s strategijami RS in EU, sledi uresničevanju ciljev Nacionalnega programa za kulturo ter se navezuje na strategije in cilje drugih sodelujočih resorjev Skladnost z Lokalnim programom za kulturo Mestne občine Nova Gorica Projekt GO! Borderless je na več ravneh usklajen z Lokalnim programom za kulturo (LPK) Mestne občine Nova Gorica. Novembra 2019 je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica potrdil kulturno strategijo mesta za obdobje Obdobje strategije je določeno v slovenski zakonodaji, ki za področje kulture predpisuje štiriletne lokalne programe za kulturo. Uvodni del dokumenta nosi naslov Nova Gorica 2026 in je zazrt v obdobje onstran leta naziva. Poleg operativnih ciljev za štiriletno obdobje so v strategiji določene tudi dolgoročne smernice, ki so hkrati temelj za lokalno kulturno politiko in iztočnice za naslednje strateško obdobje na področju kulture ( ). Tabela 2: Skladnost z lokalnim programom za kulturo Strateški cilji Operativni cilji Prispevek GO! 2025 Postati nacionalno in evropsko kulturno središče Podpirati, povezovati in nadgrajevati obstoječe dogodke in festivale Ustvariti večjezično digitalno platformo in ublažiti jezikovne prepreke GONG festival, Pixxel-x, Obmejni okusi Literatura na poti, Vsakogršnja zemlja DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

14 Razviti degradirana območja in mestne prostore v kulturna prizorišča Cantaquartieri, EPICenter Podpirati umetnost v skupnostih in ljubiteljsko kulturo kot pomemben družbeni dejavnik Pohod prijateljstva, Cantaquartieri Destinacija turizma kulturnega Opredeliti elemente dediščine, ki naj se razvijejo v zgodbe za kulturni turizem, zgodbarjenje Ustvariti mestno blagovno znamko Reševalci spomina, Destinyation EPICenter Na novo odkriti modernistično tradicijo mesta Krasni novi svet Premisliti dediščino Mlado mesto Obnoviti Laščakovo vilo in ustvariti kulturni center za srečevanja med Vzhodom in Zahodom Kreativne industrije kot temelj za gospodarski in socialni razvoj Sprostiti ustvarjalni potencial mladih. Tovarna izkušenj Isolabs, Ecothreads Dobrih dvajset, Think train Cilji krepitve zmogljivosti Izboljšana komunikacija med ustanovami in nevladnimi organizacijami Širok nabor finančnih virov za kulturne projekte Čezmejna komunikacija Krepitev znanja in internacionalizacija na področju kulture Podpora prostovoljstvu Kulturni zajtrki, skupni javni razpisi za projekte v celotnem sektorju Vzpostavitev urada za evropska sredstva kot zapuščino EPK Čezmejna programska skupina na področju kulture Povezovanje lokalnih kulturnih akterjev in gostujočih umetnikov v letu naziva Pomoč kulturnim operaterjem pri vzpostavljanju mednarodnih povezav Prostovoljski program EPK Projekt je skladen z vizijo in dolgoročnimi usmeritvami Lokalnega programa za kulturo v Mestni občini Nova Gorica Skladno z dolgoročnimi usmeritvami poglavja 3.3 Dediščina se občina zavzema za ohranitev naselbinske in grajene dediščine urbanega območja Nove Gorice in Solkana s sistemskim pristopom k ovrednotenju območja kot urbanistične dediščine; ohranjanje, vrednotenje in vzdrževanje hortikulturne dediščine; ovrednotenje arhitekturnih dosežkov na urbanem območju ter vzpodbujanje projektnih premislekov o turističnih in drugih razvojnih potencialih. Kulturna dediščina MONG je premalo izkoriščena. V prihodnosti je preko temeljitega strokovnega premisleka potrebno nujno določiti tiste vsebinske elemente, ki imajo največji potencial za razvoj kulturnega turizma v urbanem okolju in na podeželju. Prav tako je projekt usklajen s strateškimi cilji Lokalnega programa za kulturo 7.1 Nova Gorica kot pomembno umetniško in ustvarjalno središče, Cilj 4: Vzpostavljena večjezična informacijska platforma. Cilj predpostavlja postavitev sodobne, interaktivne digitalne platforme v sodelovanju z Občino Gorica, ki bo hkrati služila kot digitalno srečevališče in vir informacij o kulturnem in drugem dogajanju za prebivalce obeh mest (in s tem vzpodbuda za razvoj čezmejnega občinstva) ter informacijska vstopna točka za turiste in druge obiskovalce; 7.2 Goriška kot destinacija kulturnega turizma, Cilj 2: Izbrani elementi dediščine za razvoj kulturno-turistične ponudbe v MONG. Vsebina cilja je identifikacija tistih elementov nepremične, premične in nesnovne dediščine, ki so lahko temelji za kulturno-turistične produkte.; 7.3 Obnovljena in oživljena kulturna dediščina, Cilj 4: Obnova in revitalizacija Laščakove vile s parkom. Vsebina cilja je statična obnova Laščakove vile ter obnova in revitalizacija parka ob stavbi. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

15 2.3.2 Skladnost s Trajnostno urbano strategijo Nova Gorica 2020 TUS Nova Gorica predstavlja temeljni dokument, s katerim MO Nova Gorica opredeljuje potrebe in ukrepe razvoja mestnega območja do leta 2020 oziroma MO Nova Gorica bo z izvedbo projekta direktno/neposredno pripomogla k uresničevanju izziva 4»Vitalnost mesta in vključevanje meščanov v mestno skupnost«v okviru TUS Nova Gorica 2020, v okviru katerega je predvideno posvečanje večje pozornosti kakovosti življenjskega in socialnega okolja v okviru katerega se bo posebno pozornost namenilo potrebam prebivalcev ranljivih skupin po vključevanju v mestno skupnost in druženje, ohranitvi zelenih površin, razvoj mesta v smislu čezmejnega in širšega povezovanja ipd. Projekt je usklajen: s prednostno usmeritvijo 1»Gospodarsko prodorno in inovativno mesto«, strateškim ciljem 1»Diverzifikacija gospodarstva in krepitve malih in srednjih podjetij povečanje ekonomske moči mesta«, ukrepom 1.4»Turizem uveljavitev, razvoj in organiziranje destinacije«, v okviru katerega so prednostne aktivnosti: - urejanje prostorov in površin v podporo celostnim turističnim produktom, - vsebinska zasnova novih in nadgrajenih obstoječih produktov, organiziranje, promocija in trženje destinacije Skladnost z Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo Osnutek Resolucije o nacionalnem programu za kulturo (v nadaljevanju NPK ) temelji na analizi preteklih dosežkov slovenske kulture kot temelja za oblikovanje slovenske narodotvorne in državotvorne zavesti in ohranjanja narodnega spomina, razumevanju potreb sedanjosti, posebej zaradi oteženih pogojev delovanja kulturnega sektorja zaradi epidemije Covida-19, in uveljavitvi razvojnih potencialov kulture za prihodnost, s poslanstvom, da se slovenska kultura uveljavi kot pomemben razvojni dejavnik in se tesneje poveže z drugimi sektorji, s ciljem sooblikovanja inventivne, povezane, trajnostno usmerjene, kulturno osveščene družbe, kar bo omogočilo uresničitev ustvarjalnih, inovacijskih, ekonomskih in družbenih potencialov tega področja. Projekt Evropska prestolnica kulture je pobuda Evropske unije, v okviru katere se dvema mestoma v državah članicah podeli naziv»evropska prestolnica kulture«. Glavni cilji pobude je ohranjati in spodbujati raznolikost kultur v Evropi in poudarjati njihove skupne značilnosti ter povečati občutek državljanov, da pripadajo skupnemu kulturnemu prostoru na eni strani ter spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest na drugi strani. Za doseganje ciljev nacionalnega programa za kulturo je treba uveljaviti kulturne strategije, ki izhajajo iz obstoječih rešitev in obenem vzpodbujajo razvoj, ter doseči posodobitve kulturno-političnega sistema, ki prinašajo višjo stopnjo medsektorske povezanosti in vključenosti kulture v trajnostne razvojne strategije. Razvojni vidiki vključujejo tudi prenovo in izgradnjo javne kulturne infrastrukture, uvajanje novih tehnologij in sodobnih pristopov, vključno z digitalizacijo, vzpostavitev vzdržnega sistema financiranja, krepitev vključenosti prebivalstva v kulturno dogajanje, še posebej na področju kulturno-umetnostne vzgoje in ljubiteljske kulture, in učinkovito mednarodno promocijo ter uveljavitev slovenske kulture. Iz navedenega izhaja, da je projekt EPK skladen z nacionalnim programom za kulturo, saj je namen projekta Evropska prestolnica kulture GO! 2025 opozoriti na bogastvo in raznolikost evropskih kultur ter njihove skupne značilnosti, kakor tudi spodbuditi boljše medsebojno razumevanje med evropskimi državljani in spodbujati prispevek kulture k dolgoročnemu razvoju mest. Evropska prestolnica kulture je predvsem priložnost za regeneracijo mesta, dvig prepoznavnosti mesta, širitev podobe mesta v očeh svojih prebivalcev, spodbujanje turizma in priložnost za prevetritev kulturne ponudbe v mestu. Cilji GO! 2025 so skladni z vsemi cilji NPK : DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

16 1. Uveljavitev pomena kulture za identiteto naroda: v javnosti ozavestiti prispevek in pomen kulture za družbeni napredek in dobrobit prebivalk in prebivalcev Slovenije. 2. Zagotavljanje kulturnega pluralizma, svobode izražanja in enakih možnosti za ustvarjanje. 3. Krepitev vloge in pomena slovenskega jezika znotraj enotnega slovenskega kulturnega prostora. 4. Skrb za ohranjanje in razvijanje kulturne identitete narodnih skupnosti Madžarov in Italijanov, romsko skupnost, etnične skupine, priseljence in ranljive skupine. 5. Povezanost z drugimi področji. 6. Ustrezno financiranje in učinkovito upravljanje. 7. Izobraževanje in usposabljanje z namenom pridobivanja ključnih kompetenc. 8. Digitalizacija in uvajanje novih tehnologij ter sodobnih pristopov. 9. Izgradnja nujno potrebne javne kulturne infrastrukture. 10. S pomočjo dediščine prispevati h kakovosti življenja in k bolj povezani družbi, pospešiti trajnostni razvoj Slovenije in izboljšati odnos družbe do naše dediščine. 11. Krepitev vključenosti prebivalstva v kulturno dogajanje in decentralizacija. 12. Navzočnost kulturnih vsebin v medijih in vzpodbujanje refleksije o kulturnih dosežkih doma in v tujini. 13. Promocija in večja prepoznavnost slovenske kulture v mednarodnem okolju Skladnost z Regionalnim razvojnim programom za Goriško razvojno regijo RRP Regionalni razvojni program Severne Primorske (Goriške razvojne) regije Razvojna vizija regije se glasi:»severnoprimorska regija bo ena od najuspešnejših srednjeevropskih regij. Z inovativnostjo in povezovanjem bo dosegla trajno in dolgoročno gospodarsko rast, ob tem pa ohranjala naravna in kulturna bogastva za kvaliteto življenja sedanjih in prihodnjih rodov.«razvojno vizijo bo regija dosegala z doseganjem treh ključnih razvojnih ciljev: dvigniti konkurenčnost, inovativnost v regiji in na ta način prispevati k večanju zaposlenosti v Goriški regiji, izboljšati pogoje za kakovostnejše življenje prebivalcev regije, zagotoviti trajnostni, okoljski, prostorski in infrastrukturni razvoj regije. Izvedba projekta je usklajena z RRP Severne Primorske , saj posredno omogoča doseganje ciljev v okviru Razvojne Prioritete 1: Dvig konkurenčnosti, inovativnosti in zaposlitvenih možnosti v regiji, in sicer Ukrepa 3: Razvoj regionalne turistične destinacije Smaragdna pot, katerega cilj je povečati konkurenčnost turistične destinacije; in sicer v okviru Aktivnosti 2: Razvoj destinacijskih turističnih produktov (narava; zdravje, šport in rekreacija; dediščina kulture in zgodovine ter tehniška dediščina; vino in kulinarika; igralništvo in zabava) ter tudi Aktivnosti 3: Urejanje turistične infrastrukture. Projekt pa bo neposredno omogočal doseganje cilja Razvojne Prioritete 2: Izboljšanje kakovosti življenja, Ukrepa 2: Ohranjanje in razvoj snovne in nesnovne dediščine (cilj: ohranitev, oživljanje in primerna raba snovne in nesnovne kulturne dediščine), Aktivnosti 1: Ohranjanje, revitalizacija in kapitalizacija območij in objektov kulturne dediščine; in Aktivnosti 2: Spodbujanje ohranjanja dediščinskih znanj in produktov in njihovo umeščanje v nadaljnji razvoj. Regionalni razvojni program Severne Primorske (Goriške razvojne) regije Projekt je usklajen z vizijo Razvojne prioritete:»bolj pametna regija«, ki usmerja razvoj v sodobne (pametne) tehnologije, velik poudarek pa je namenjen tudi turizmu. Projekt je skladen z Ukrepom 5.5.1»Izgradnja manjkajoče infrastrukture za razvoj turizma«, ki je usmerjen v naložbe na področju trajnostno naravnanega turizma, ki povečuje družbene in ekonomske koristi za regijo in je pomemben potencial turističnega razvoja. Jedro razvoja temelji na ohranjanju in večji prepoznavnosti kulturne in naravne dediščine v mestih in na podeželju. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

17 2.3.5 Skladno s Strategijo lokalnega razvoja za Lokalno akcijsko skupino LAS V objemu sonca Projekt je skladen s Tematskim področjem 2:»Razvoj osnovnih storitev«, Ukrepom 2.2: Oblikovanje in izvajanje inovativnih programov ter manjših naložb za razvoj zelenega, kulturnega in dostopnega turizma ter ostalih zelenih storitev in produktov, ki zasleduje cilj spodbujanja potencialov za razvoj novih storitev in dvig kakovosti življenja prebivalcev ter cilj zagotavljanja pogojev za razvoj novih poslovnih priložnosti zelenega, kulturnega in dostopnega turizma ter ostalih zelenih storitev. Projekt je prav tako skladen s Tematskih področjem 3: Varstvo okolja in ohranjanje narave«, Ukrepom 3.1: Ohranjanje naravnih danosti, naravnih vrednot, biotske raznovrstnosti ter kulturne dediščine, ki zasleduje cilj ohranjanja naravnih danosti, biotske raznovrstnosti ter kulturne dediščine za trajnostni razvoj območja. Z izvedbo projekta bomo izboljšali pogoje v podporo razvoju novih storitev ter naložb za razvoj zelenega, kulturnega in dostopnega turizma Skladnost s Strategijo razvoja Slovenije 2030 (SRS 2030) Projekt je skladen s Strategijo razvoja Slovenije 2030, ki je krovni razvojni okvir, ki ga določa Vizija Slovenije, pregled trenutnega stanja, pa tudi globalni trendi in izzivi. SRS 2030 v središče razvoja postavlja kakovostno življenje za vse, kar je osrednji cilj SRS Uresničimo pa ga lahko le z uravnoteženim gospodarskim, družbenim in okoljskim razvojem, ki upošteva omejitve in zmožnosti planeta ter ustvarja pogoje in priložnosti za sedanje in prihodnje rodove. Na ravni posameznika se kakovostno življenje kaže v dobrih priložnostih za delo, izobraževanje in ustvarjanje, v dostojnem, varnem in aktivnem življenju, zdravem in čistem okolju ter vključevanju v demokratično odločanje in soupravljanje družbe. Že iz navedenega vidimo, da bomo z izvedbo projekta prispevali k doseganju osrednjega cilja SRS Projekt bo tako pripomogel k neposrednemu in posrednemu doseganju naslednjih razvojnih ciljev SRS 2030: zdravo in aktivno življenje, znanje in spretnosti za kakovostno življenje in delo, dostojno življenje za vse, kultura in jezik kot temeljna dejavnika nacionalne identitete, konkurenčen in družbeno odgovoren podjetniški in raziskovalni sektor ter učinkovito upravljanje in kakovostne javne storitve Skladnost s strategijo kulturne dediščine za obdobje Izhodišče strategije je načelo celostnega ohranjanja dediščine kot temelja nacionalne identitete, kulturne raznolikosti Slovenije (ki se prepleta z izjemno krajinsko in biotsko raznovrstnostjo), privlačnosti države za življenje državljanov, za izobraževanje, za razvoj, za turizem in druge gospodarske dejavnosti. Je temelj sodobne ustvarjalnosti ter prepoznavnosti Slovenije v mednarodni skupnosti. Splošni cilji strategije so s pomočjo dediščine prispevati h kakovosti življenja in k bolj povezani družbi, pospešiti trajnostni razvoj Slovenije in izboljšati odnos družbe do dediščine.»glavni izziv Strategije je ustvariti sinergijo med obstoječimi sektorskimi cilji, usmeritvami in ukrepi na področjih, pomembnih za ohranjanje dediščine, ter jih izboljšati ali dopolniti, kjer je to potrebno.«izvedba projekta bo posredno pripomogla k doseganju naslednjih ciljev in razvojnih usmeritev Strategije: Tabela 3: Skladnost s strategijo kulturne dediščine Steber Prednostna usmeritev Ukrep Cilj (navedba cilja je v opombah) [1] DRUŽBA (DU) DU.2. Spodbujanje posameznikov in dediščinskih skupnosti k med/večgeneracijskemu in medkulturnemu povezovanju pri oživljanju dediščine. Izboljšanje povezovanja in sodelovanja kulturnih ustanov za dostopno izobraževanje starejših in ranljivih skupin o dediščini. DC.2., DC.3., RC.4., ZC.1., ZC.2. Navedba kazalnikov učinka na katere projekt vpliva Število obiskovalcev programov in projektov javnih zavodov s področja dediščine. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

18 RAZVOJ (RU) ZNANJE (ZC) DU.3. Zagotavljanje dostopnosti do dediščine vsem. DU.4. Razvijanje ter širjenje znanj in dobrih praks za posredovanje dediščinskih vrednot. DU.5. Krepitev vloge prostorov dediščine kot stičišč sodobne družbe in aktivnega preživljanja ter plemenitenja prostega časa. RU.1. Vključevanje dediščine v razvojne in sektorske politike, zakonske in razvojne dokumente ter prostorske akte na državni, regionalni in občinski ravni. RU.3. Vzpostavitev učinkovitega ravnanja s kulturnimi spomeniki v javni lasti. RU.4. Krepitev skupne odgovornosti za dediščino. RU.5. Sistematično spremljanje stanja za boljše načrtovanje obnove in oživljanja dediščine. RU.6. Spodbujanje razvoja trajnostnega kulturnega turizma, kreativnih industrij in drugih novih produktov in storitev z uporabo dediščinskih virov. ZU.1. Vključevanje dediščine v formalnem in neformalnem izobraževanju. Povečanje pestrosti na področju dostopnosti, prilagojene posameznim ciljnim skupinam, vključujoč ranljive skupine, in povečanje obsega teh dejavnosti Spodbujanje interpretacije in prezentacije dediščine za turistične in druge namene. Podpora pobudam za vključevanje dediščine v odprte javne prostore in javno dostopne dele stavb. Vključevanje dediščine v prostorske akte na državni, regionalni in občinski ravni. Vključevanje dediščinskih vsebin v evropske in nacionalne razvojne programe ter strateške dokumente države, regij in občin. Vzpostavitev medresorsko usklajenega modela za učinkovito ravnanje s kulturnimi spomeniki v javni lasti, vključno z raziskavami in vzorčnimi konservatorskorestavratorskimi posegi. Spodbujanje lastnikov, upravljavcev, nosilcev in dediščinskih skupnosti k celostnemu ohranjanju dediščine. Spodbujanje občin in velikih lastnikov k pripravi programov za obnovo spomenikov za izvedbo ukrepov varstva. Upoštevanje stanja dediščine in možnosti za njeno boljšo rabo v razvojnih strategijah, programih, prostorskih aktih in programih za obnovo in oživljanja dediščine. Podpora aktiviranju dediščine za spodbujanje kulturnega turizma, kreativnih industrij in drugih načinov uporabe dediščinskih virov. Podpora sodelovanju izobraževalnih in dediščinskih ustanov, nevladnih organizacij in ustvarjalcev v vzgojnoizobraževalnih programih. DC.1., DC.3., RC.1., RC.4., ZC.4. DC.3., DC.4., RC.1., RC.3., ZC.1. DC.1., DC.2., DC.3., DC.4., RC.2., RC.4., ZC.4. DC.1., DC.2., DC.4., RC.1., RC.2., RC.4. DC.1., DC.2., DC.3., DC.4., RC.1., RC.3., RC.4., ZC.3, ZC.4. DC.3., RC.2., RC.3., ZC.1., ZC.3. DC.1., DC.2., RC.1., RC.4., ZC.1., ZC.2. DC.2., DC.3., RC.1., RC.4., ZC.1. DC.2., DC.3., RC.1., RC.2., RC.3,.RC.4., ZC.3. DC.3., DC.4., RC.1., RC.3., RC.4., ZC.3. DC.1., DC.3., RC.3., ZC.2. Število programov in projektov na področju kulturne dediščine, namenjenih ranljivim skupinam. Število dediščinskih objektov, ki so turistična privlačnost. Število obiskov dediščinskih objektov, ki so turistična privlačnost. Število mednarodno odmevnih dogodkov. Delež javnih odhodkov za dediščino (lokalni). Število sprejetih ukrepov s področja dediščine v razvojnih programih in strateških dokumentih. Število presoj na okolje, ki upoštevajo vplive na dediščino. Število izvedenih strokovnih usposabljanj. Število strokovnjakov, ki sodelujejo v programih izpopolnjevanja in usposabljanja. Število učnih načrtov, ki vključujejo dediščinske vsebine s praktičnimi izkušnjami. ZU.3. Zagotoviti usposabljanje ljubiteljev in strokovnjakov iz drugih sektorjev, ki so povezani z dediščino. Oblikovanje programov za ljubitelje in strokovnjake z drugih področij, vključno s podporo mentorjem. DC.1., DC.2., RC.3., RC.4., ZC.1., ZC.2. Število programov z dediščinskimi vsebinami za ljubitelje in strokovnjake z drugih področij. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

19 2.3.8 Skladnost z Operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju Projekt je usklajen s cilji Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju , in sicer s prednostno osjo 6»Boljše stanje okolja in biotske raznovrstnosti«, temeljni cilj 6: Ohranjanje in varstvo okolja ter spodbujanje učinkovite rabe virov; prednostna naložba: Ukrepi za izboljšanje urbanega okolja. Skladnost z Operativnim programom za izvajanje kohezijske politike v obdobju Izhodišča programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju Za uresničevanje dolgoročne vizije razvoja urbanega območja Nove Gorice do leta 2030 je opredeljenih pet prednostnih usmeritev s petimi ključnimi strateškimi cilji. Prednostne usmeritve in cilji se medsebojno dopolnjujejo z namenom okrepitve razvojne in gospodarske energije mesta ter njenega čezmejnega in mednarodnega pozicioniranja, hkrati pa izkazujejo tudi največjo mero usklajenosti s področji prednostnih osi razvoja evropske kohezijske politike. Vsebinsko vseh pet prednostnih usmeritev nagovarja vseh pet prednostnih ciljev evropske kohezijske politike: konkurenčnejša in pametnejša Evropa, bolj zelena, nizkoogljična Evropa, bolj povezana Evropa, bolj socialna Evropa in Evropa, ki je bližje državljanom. Usklajenost z evropsko kohezijsko politiko poleg tega odražajo tudi splošna načela in vrednote trajnostnega urbanega razvoja urbanega območja Nova Gorica, to so celovitost obravnave razvojnih vprašanj in integralnost rešitev, vključujoče načrtovanje, komplementarnost na ravni ciljev in ukrepov ter upoštevanje vpetosti, povezav in soodvisnosti urbanega območja in njegovega gravitacijskega območja. Projekt je skladen z vsemi prednostnimi nalogami in specifičnimi cilji OP za izvajanje evropske kohezijske politike Skladnost z evropskimi usmeritvami razvoja kulture v EU Evropska unija si je zastavila naslednje cilje pri razvoju kulture v evropskem prostoru: Sodelovati z organizacijami, ki so pomembne za njihovo vodstvo in finančne naložbe v kulturo: zlasti mesta, kulturni in kreativni sektor, pa tudi tretje države, ki želijo svoje kreativne sektorje razvijati v postindustrijskem gospodarstvu. Sprejeti ukrepe za zaščito in spodbujanje izražanja raznolikih evropskih jezikov, narečij, tradicij in zgodb za zaščito nematerialne dediščine in dragocenih identitet celine. Priznati pomen kulturnih delavcev in podpreti njihova prizadevanja pri oblikovanju Evrope, privlačne za talente in naložbe, skupne, ustvarjalne, zabavne, podjetniške, mobilizirane za spodbujanje trajnosti, integracije in državljanske kohezije. Odzvati se na zahtevo tretjih držav po evropskem strokovnem znanju pri upravljanju kulturnih izmenjav in podpiranju pojava ustvarjalnosti, hkrati pa spodbujati svobodo izražanja kot podlago za razvoj močnega ustvarjalnega sektorja. Opolnomočiti umetnike in kulturne delavce pri reševanju inovacijskih in tehnoloških vprašanj v multidisciplinarnem pristopu (na primer za zagotovitev, da bodo raziskave umetne inteligence usmerjene in bodo ostale zveste evropskim humanističnim vrednotam). Ozavestiti evropske državljane o skupni kulturni dediščini in ustvarjalcih njihove celine. Spodbujati mobilnost kulturnih delavcev na pomemben način, povezan z določenimi cilji inovacij in ustvarjalnega sodelovanja. DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

20 Mobilizirati diplomatsko mrežo EU in njeno kulturno znanje za podporo zunanjepolitični strategiji EU in razvojni agendi, ki omogočata izražanje kulturne raznolikosti po vsem svetu z izgradnjo lokalnih zmogljivosti. Glede na navedeno vidimo, da je investicijski projekt usklajen z občinskimi, regionalnimi, državnimi ter EU strateškimi razvojnimi cilji, strategijami, politikami in programi ter uresničuje javni interes tako na občinski, regionalni, državni in EU ravni Skladnost s Strategijo kulturne dediščine Projekt je skladen s Strategijo kulturne dediščine , katere splošni cilji so s pomočjo dediščine prispevati h kakovosti življenja in k bolj povezani družbi, pospešiti trajnostni razvoj Slovenije in izboljšati odnos družbe do naše dediščine. Projekt je skladen s cilji stebra»družba«, DC.1. Povečati zavedanje o družbenih vrednotah dediščine, DC.2. Spodbuditi vključevanje posameznikov, skupnosti in drugih deležnikov v dediščinske dejavnosti, DC.3. Izboljšati dostopnost do dediščine, DC.4. Doseči večjo prepoznavnost dediščine v Sloveniji in mednarodnem okolju. Prav tako je projekt skladen s cilji stebra»razvoj«, RC.1. Spodbuditi raznoliko uporabo in ponovno uporabo dediščine ter izkoriščanje njenih potencialov, RC.4. Izboljšati kakovost življenja z ohranjanjem dediščine in spodbujanjem dediščinskih dejavnosti ter cilji stebra»znanje«, ZC.1. Dvigniti raven znanj, veščin in vrednot, povezanih z dediščino, ZR.2. Pridobiti mlade za ukvarjanje z dediščino, ZC.4. Vključevati dediščino v informacijsko družbo. Skladnost ciljev z izvedbo projekta bo v relativno kratkem času bistveno izboljšala stanje in dostopnost območja, ponudila nove, turistično zanimive vsebine na območju EPK in izboljšala kakovost bivanjskih in delovnih pogojev prebivalcev. Njegova izvedba bo zagotovila dvig ravni življenjskih razmer ter s tem pripomogla k ohranjanju poseljenosti, revitalizaciji degradiranih urbanih površin ter k trajnostnemu razvoju mesta Nova Gorica, občine ter tudi regije in Slovenije, kakor tudi skupni razvoj obeh obmejnih mest Nove Gorice v Sloveniji in Gorice v Italiji (prepoznavnost dediščine v mednarodnem okolju) Skladno s strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma in usmeritve za novo strateško obdobje razvoja slovenskega turizma Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma opredeljuje šest ključnih politik: 1. Makro destinacije in turistični produkti, 2. Institucionalni in pravni okvir, 3. Namestitve, turistična infrastruktura in naložbe, 4. Kadri v turizmu, 5. Prostor, naravni in kulturni viri, 6. Mala in srednje velika podjetja (MSP). Projekt je usklajen s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma in prispeva k Ukrepu 1.6. Razvoj produkta Mesta & kultura, katerega cilj je načrtovanje razvoja turizma, ki temelji na kulturni dediščini. Prav tako prispeva k Ukrepu 4.7. Vključevanje kulturne dediščine, s ciljem načrtovanje razvoja turizma, ki temelji na kulturni dediščini ter Ukrepu 7.4. Digital, s ciljem izboljšati potrošnikovo izkušnjo/zadovoljstvo. Z izvajanjem pobud za digitalne izboljšave. Projekt je skladen tudi z usmeritvami za novo strateško obdobje razvoja slovenskega turizma , in sicer»trajnostna usmeritev slovenskega turizma«, ki vključuje tudi področje kulturne politike (valorizacija potenciala kulturne dediščine), z usmeritvijo»kakovost pred količino«, ukrepom»aktivacija objektov kulturne dediščine pomembne z vidika dviga doživljajskosti, vrednosti, interpretacije ter usmeritvijo»digitalizacija« Skladnost z Načrtom za okrevanje in odpornost (NOO) Načrt za okrevanje in odpornost bo podlaga za koriščenje razpoložljivih sredstev iz Sklada za okrevanje in odpornost (RRF). Gre za finančno najobsežnejši mehanizem iz naslova evropskega svežnja za okrevanje in odpornost ''Next Generation EU'', v okviru katerega bodo Sloveniji na voljo tudi sredstva pobude React-EU, Sklada za pravični prehod in Razvoj podeželja. Slovenija je v NOO opredelila razvojna področja s pripadajočimi reformami in naložbami, ki bodo prispevale k blaženju negativnih DIIP: Nova Gorica, Evropska prestolnica kulture GO!

Microsoft PowerPoint - Kokolj

Microsoft PowerPoint - Kokolj REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO Sektor za strukturno politiko in podeželje RAZVOJ PODEŽELJA ELJA Ljubljana, 13.2. 2006 Janja Kokolj Prošek I. NAČRTOVANJE II. RAZVOJNI

Prikaži več

untitled

untitled EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 16.12.2014 C(2014) 9982 final IZVEDBENI SKLEP KOMISIJE z dne 16.12.2014 o odobritvi nekaterih elementov Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišč

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana   Izhodišč 20. november 2013, Austria Trend Hotel Ljubljana Izhodišča za novo finančno perspektivo 2014-2020 na področju izobraževanja odraslih Mag. Katja Dovžak Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo

Prikaži več

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto STRATEGIJA Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO No inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:1/9 STRATEGIJA FAKULTETE ZA INDUSTRIJSKI INŽENIRING NOVO MESTO 2011-2015 Novo mesto, februar 2011 inženiring Novo mesto STRATEGIJA 2011-2015 Stran:2/9 1

Prikaži več

LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM

LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM LASTNIKI GOZDOV IN NACIONALNI GOZDNI PROGRAM Jože Prah, prah.joze@volja.net 041 657 560 Glavne smeri razvoja generirajo Turizem Gozd, les in voda Hrana Nacionalni gozdni program je osnovni strateški dokument

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT

OBRAZLOŽITEV  TOČKE DNEVNEGA REDA OBRAZEC ŠT 8. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2016 PRORAČUN OBČINE LENDAVA ZA LETO 2016 /1. obravnava/ GRADIVO PRIPRAVILA: Urad župana Župan občine PREDLAGATELJ: Župan - Polgármester OBRAZEC ŠT. 01/2014 OBRAZLOŽITEV

Prikaži več

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost

Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost Predupokojitvene aktivnosti za zdravo starost strokovnih delavcev v VIZ mag. Andrej Sotošek Andragoški Center Slovenije Struktura predstavitve Viri in strokovne podlage Namen in ključni cilji projektne

Prikaži več

Letni posvet o IO 2018 in letna konferenca projekta EUPO

Letni posvet o IO 2018 in letna konferenca projekta EUPO 23. in 24. oktober, Kongresni center Habakuk, Maribor RAZVOJNI KORAKI DO LETA 2020 IN NAPREJ VIDIK ANDRAGOŠKEGA CENTRA SLOVENIJE Andrej Sotošek, Andragoški center Slovenije Vsebina predstavitve Ključni

Prikaži več

DOLGOROČNI UČINKI EVROPSKIH PRESTOLNIC KULTURE

DOLGOROČNI UČINKI EVROPSKIH PRESTOLNIC KULTURE GENERALNI DIREKTORAT ZA NOTRANJO POLITIKO TEMATSKI SEKTOR B: STRUKTURNA IN KOHEZIJSKA POLITIKA KULTURA IN IZOBRAŽEVANJE DOLGOROČNI UČINKI EVROPSKIH PRESTOLNIC KULTURE POVZETEK IP/B/CULT/IC/2012-082 Novembra

Prikaži več

POZIV

POZIV Kaj je projekt 2 (2 stopinji)? Projekt 2 naslavlja ključne okoljske izzive sodobnih mest, med katerimi so pregrevanje mestnih središč, onesnažen zrak, velike količine padavinskih voda in vse manjša biotska

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx

Microsoft PowerPoint - lj_obroc_predstavitev_tiskovna_mar_2019_02AM.pptx IZHODIŠČA UREJANJA LJUBLJANSKEGA AVTOCESTNEGA OBROČA IN VPADNIH AVTOCEST Predstavitev pobude za državno prostorsko načrtovanje za ureditev ljubljanskega avtocestnega obroča in vpadnih cest ter predloga

Prikaži več

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje

erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje erasmus +: mladi v akciji Erasmus+: Mladi v akciji je del programa EU Erasmus+ na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014 2020. Namenjen je krepitvi kompetenc in zaposljivosti

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Čezmejno sodelovanje Mestne občine Nova Gorica na področju trajnostne mobilnosti Vanda Mezgec, Aleksandra Torbica Mestna občina Nova Gorica Ljubljana, 2.6.2016 NOVA GORICA GORICA GORICA Kolesarska steza

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 0070-17/2018/7 Ljubljana, 26. 11. 2018 EVA 2018-3340-0017 GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE

Prikaži več

PEDAGOŠKO VODENJE, kot ena od nalog

PEDAGOŠKO  VODENJE, kot ena od nalog Osebni pogled, refleksija in ključne ugotovitve ob koncu leta 2014/2015 Maja Koretič, pomočnica ravnatelja in pedagoška vodja MOJA VLOGA V ENOTI VRTCA Dela in naloge pomočnice ravnatelja za vrtec glede

Prikaži več

NASLOV PRISPEVKA

NASLOV  PRISPEVKA 26. november 2014, Grand hotel Union Ljubljana MJU NEVLADNE ORGANIZACIJE ReNPIO Erika Lenčič Stojanovič, Ministrstvo za javno upravo Operativni program razvoja človeških virov 2007-2013 Prednostna usmeritev

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

Culture Programme (2007 – 2013)

Culture Programme (2007 – 2013) USTVARJALNA EVROPA (2014 2020) Podprogram Kultura Razpis za zbiranje predlogov: Razpis za zbiranje predlogov EACEA 34/2018: podpora za projekte evropskega sodelovanja 2019 OPOZORILO: Izvajanje tega razpisa

Prikaži več

PRILOGA 3 TRAJNOSTNA URBANA STRATEGIJA MES 2030

PRILOGA 3 TRAJNOSTNA URBANA STRATEGIJA MES 2030 PRILOGA 3 TRAJNOSTNA URBANA STRATEGIJA MES 2030 Naročnik: Mestna občina Kranj Slovenski trg 1, 4000 Kranj Tel.: 04 23 73 000 Fax: 04 23 73 106 E-pošta: mok@kranj.si, www.kranj.si Naziv dokumenta: Trajnostna

Prikaži več

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc

Microsoft Word - letni načrt pridob. rebalans za 2012 brez imen.doc Na podlagi 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/2002, 25/2002 in Uradni list RS št. 38/2005, 24/2006), 11. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih

Prikaži več

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2014, Grand hotel Union Ljubljana Letni posv

Letni posvet o izobraževanju odraslih november 2014, Grand hotel Union Ljubljana   Letni posv 26. november 2014, Grand hotel Union Ljubljana KLJUČNI RAZVOJNI DOSEŽKI IN IZZIVI ANDRAGOŠKEGA CENTRA SLOVENIJE Mag. Andrej Sotošek Raziskave in razvoj 1. Raziskava PIAAC (OECD): rezultati: glavna raziskava

Prikaži več

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017

Microsoft Word - Uradne objave Občine Vransko št. 69, sept. 2017 URADNE OBJAVE Občine Vransko Vransko, 29. september 2017 Številka 69/2017 AKTI V S E B I N A LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2018 LETNI PROGRAM kulture v občini Vransko za leto 2019 LETNI

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 CILJI IN USMERITVE NA PODROČJU SOCIALNEGA VKLJUČEVANJA IN BOJA PROTI REVŠČINI V KONTEKSTU PAKETA SOCIALNIH NALOŽB Davor Dominkuš, generalni direktor MDDSZ Socialna situacija Socialne posledice krize: povečevanje

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 REPUBLIKA SLOVENIJA www.mg.gov.si, e: gp.mg@gov.si Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana t: 01 4003200, f: 01 4783262 Turistična politika za leto 2010 z usmeritvami za leto 2011 Mag. Marjan Hribar Generalni

Prikaži več

LOREM IPSUM

LOREM IPSUM Delovanje Evropske agencije za varnost hrane in krme v Sloveniji Ada Hočevar Grom, Urška Blaznik Svetovni dan hrane, Nacionalni posvet o varnosti živil, Ljubljana 7. april 2015 SVETOVALNI FORUM EFSA (Po)svetovalni

Prikaži več

PKP projekt SMART WaterNet_Opis

PKP projekt SMART WaterNet_Opis PKP projekt SMART WaterNet Po kreativni poti do znanja (PKP) opis programa Program Po kreativni poti do znanja omogoča povezovanje visokošolskih zavodov s trgom dela in tako daje možnost študentom za pridobitev

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation TURIZEM IN KULTURA Skupna seja komisij SOS za turizem, kulturo in mladinsko politiko Maribor, 13.9.2017 Jasna Radič, sekretarka Direktorat za turizem Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo EKONOMSKI

Prikaži več

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime

Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priime Priloga 1: Konservatorski načrt za prenovo 1 Naslovna stran konservatorskega načrta za prenovo KONSERVATORSKI NAČRT ZA PRENOVO naročnik: ime in priimek ter naslov naročnika oziroma firma in sedež naročnika

Prikaži več

Program dela NO za leto 2009

Program dela NO za leto 2009 Na podlagi 41. člena statuta občine Mirna Peč ter 12. in 13. člena Poslovnika nadzornega odbora občine Mirna Peč, je Nadzorni odbor občine Mirna Peč na svoji 9. seji, dne 15.12.2008 in 3. korespondenčni

Prikaži več

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU

Masarykova cesta Ljubljana Slovenija e-naslov: Številka: /2018/ 6 Ljubljana, GENERALNI SEKRETARIAT VLADE REPU Masarykova cesta 16 1000 Ljubljana Slovenija e-naslov: gp.mizs@gov.si Številka: 478-922018 6 Ljubljana, 4. 10. 2018 GERALNI SEKRETARIAT VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE Gp.gs@gov.si ZADEVA: Uvrstitev novega projekta

Prikaži več

V

V 3. /redna/ seja občinskega sveta Januar 2015 PREDLOG OKVIRNEGA INFORAMTIVNEGA PROGRAMA DELA OBČINSKEGA SVETA OBČINE LENDAVA V LETU 2015 GRADIVO PRIPRAVIL: mag. Anton BALAŽEK, Župan Polgármester PREDLAGATELJ:

Prikaži več

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5

Komisija za Čopove diplome in priznanja pri ZBDS je na svoji seji dne 5 Na podlagi določil 33., 98. in 120. člena Statuta Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (v nadaljevanju Zveza) je Občni zbor Zveze na svoji redni seji dne 10. 5. 2011 sprejel PRAVILNIK O PODELJEVANJU

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana T: 01 478 90 00 F: 01 478 90 21 E: gp.mkgp@gov.si www.mkgp.gov.si Številka: 510-125/2016/11

Prikaži več

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrep Ministrstva za notranje zadeve pri izvajanju ukrepov za integracijo humanitarnih migrantov

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrep Ministrstva za notranje zadeve pri izvajanju ukrepov za integracijo humanitarnih migrantov Porevizijsko poročilo Popravljalni ukrep Ministrstva za notranje zadeve pri izvajanju ukrepov za integracijo humanitarnih migrantov POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti

Prikaži več

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult

Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kult Partnerska mesta projekta NewPilgrimAge se nahajajo ob evropski kulturni poti sv. Martina -»Via Sancti Martini«. Zdaj združujejo moči za oživitev kulturne dediščine in spodbujanje skupnih evropskih vrednot

Prikaži več

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in])

(Microsoft PowerPoint - Zlati kamen 2013-finalisti [Zdru\236ljivostni na\350in]) 6. mesto OBČINA RAZKRIŽJE Razkrižje Razkrižje: uvrstitve Kvalitativna analiza: 33 točk (11. mesto) UČINKOVITOST Investicije 28 Rast odhodkov za javno upravo 8 Prihodki iz EU 9 Rast priha 1 GOSPODARSTVO

Prikaži več

1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Mestne občine Velenje (Urad

1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37. člena Statuta Mestne občine Velenje (Urad 1. julij 2019 Številka: 11/2019 X. mesec 2005 Številka: XX/2005 Mestna občina Velenje - ŽUPAN Na podlagi 37a Statuta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 1/2016 - uradno prečiščeno besedilo)

Prikaži več

Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota

Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota Društvo gluhih in naglušnih Pomurja Murska Sobota Gluhota in naglušnost nimata dramatičnega zunanjega videza, zato pa imata dramatične posledice. Nevidna invalidnost Pri invalidih sluha in govora gre za

Prikaži več

LETNI NAČRT IZVAJANJA AKTIVNOSTI AKCIJSKEGA NAČRTA LOKALNEGA ENERGETSKEGA KONCEPTA MO NOVA GORICA ZA LETO 2009

LETNI NAČRT IZVAJANJA AKTIVNOSTI AKCIJSKEGA NAČRTA LOKALNEGA ENERGETSKEGA KONCEPTA MO NOVA GORICA ZA LETO 2009 PLAN AKTIVNOSTI PO AKCIJSKEM NAČRTU LEK MONG ZA LETO 2010 Vrtojba, marec 2010 Pripravila: Ivana Kacafura in Boštjan Mljač Odgovoren: direktor Rajko Leban TRR št. : 04750 0001242330 Nova KBM, 10100 0039511005

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 29.03.2013 Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji in severni Evropi urbano kolesarstvo vsestransko podprt

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Folie 1

Folie 1 PREDSTAVITEV PROJEKTA mobile2020 11.12.2013 Andrej Klemenc, Regionalni center za okolje Pisarna Ljubljana Klemen Gostič, Prometni institut Ljubljana d.o.o. Povod za projekt mobile2020 Medtem ko je v Skandinaviji

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana T: 01 478 70 00 F: 01 478 74 25 E: gp.mop@gov.si www.mop.gov.si Številka: 004-2/2015/421 Ljubljana, 25.5.2018

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 12. december 2017 (OR. en) 15648/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: generalni sekretariat Sveta Datum: 11. december 2017 P

Svet Evropske unije Bruselj, 12. december 2017 (OR. en) 15648/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: generalni sekretariat Sveta Datum: 11. december 2017 P Svet Evropske unije Bruselj, 12. december 2017 (OR. en) 15648/17 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: generalni sekretariat Sveta Datum: 11. december 2017 Prejemnik: delegacije Št. predh. dok.: 14755/17 Zadeva:

Prikaži več

A4x2Ex_SL.doc

A4x2Ex_SL.doc PETLETNE OCENE OKVIRNIH RAZISKOVALNIH PROGRAMOV EVROPSKE UNIJE V OBDOBJU 1999-2003 Povzetek Original EN POVZETEK Veljavna Pogodba o Evropski uniji opredeljuje dva temeljna strateška cilja evropskih okvirnih

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predstavlja zgolj delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. O D L O K o

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predstavlja zgolj delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. O D L O K o Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predstavlja zgolj delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. O D L O K o ustanovitvi javnega socialno varstvenega zavoda Center

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Konkurenčnost MSP - Inovativnost in kooperativno podjetništvo http://www.icon-project.eu/ Predstavitev projekta Vesna Kozar vesna.kozar@prc.si; POSOŠKI RAZVOJNI CENTER Dobrovo, 27. marec 2015 Ministero

Prikaži več

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji

SMERNICE NA PODROČJU HoReCa  in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE  pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji SMERNICE NA PODROČJU HoReCa in VZPOSTAVITEV ZALEDNE PODPORE pri medpanožnem sodelovanju za trajnostni razvoj v Sloveniji Klavdija PERGER, direktorica TGZ Slovenije in koordinatorka SRIP trajnostni turizem

Prikaži več

Impact assessment Clean 0808

Impact assessment  Clean 0808 EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 13.9.2017 SWD(2017) 501 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o Agenciji EU za kibernetsko

Prikaži več

5

5 5 OBČINA KANAL OB SOČI OBČINSKI SVET PREDLOG Na podlagi 1 člena Statuta Občine Kanal ob Soči (Uradno objave Primorskih novic, št. 41/03, 17/06 in Uradni list RS, št. 70/07 in 51/08) in 20. člena Poslovnika

Prikaži več

20. andragoški kolokvij

20. andragoški kolokvij 21. andragoški kolokvij in sklepni dogodek projekta EPUO Neformalno izobraževanje odraslih kot strategija odzivanja na spremembe 3. in 4. oktober 2017 Stavba Vertikala (Pipistrel Vertical Solutions), Vipavska

Prikaži več

Številka:

Številka: REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO Tržaška cesta 21, 1000 Ljubljana T: 01 478 83 30 F: 01 478 83 31 E: gp.mju@gov.si www.mju.gov.si Številka: 093-10/2017 Datum: 5. 1. 2018 Odbor Republike

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation BUTIČNA SLOVENIJA K A K O B U T I Č N O S T R A Z U M E T R G & A L I S M O P R I P R A V L J E N I N A R E A L I Z A C I J O N A Š E O B L J U B E Z E L E N E B U T I Č N E S L O V E N I J E Miša Novak,

Prikaži več

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation ENERGETSKO POGODBENIŠTVO (EPC) V JAVNIH STAVBAH Podpora pri izvajanju energetske prenove stavb na lokalni ravni z mehanizmom energetskega pogodbeništva 12.10.2016, LJUBLJANA NIKO NATEK, KSSENA Projekt

Prikaži več

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje

Microsoft Word - Odlok_SOU_REVIZIJA_prvo_branje Občina Miren-Kostanjevica Občinski svet Predlog V skladu z 49. a členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 uradno prečiščeno besedilo, št. 76/08 in št. 79/09) in na podlagi 16. in 56.

Prikaži več

IZVEDBENI NAČRT - TUS MOSG

IZVEDBENI NAČRT - TUS MOSG MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC IZVEDBENI NAČRT Trajnostna urbana strategija mesta Slovenj Gradec TUS MOSG 2015 2030 Datum: 29. 2. 2016 Faza: Naročnik: Občinski svet, odbori Mestna občina Slovenj Gradec Kazalo

Prikaži več

Microsoft Word - MAREC 15-1.doc

Microsoft Word - MAREC 15-1.doc LETNI NAČRT IZVAJANJA AKTIVNOSTI AKCIJSKEGA NAČRTA LOKALNEGA ENERGETSKEGA KONCEPTA MO NOVA GORICA ZA LETO 2009 Vrtojba, februar 2009 TRR št. : 04750 0001242330 Nova KBM, 10100 0039511005 Banka Koper Identifikacijska

Prikaži več

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke,

Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, Nacionalna mreža NVO s področja javnega zdravja 25X25 I. srečanje članic mreže in ostalih NVO s področja javnega zdravja 8. april 2013, dvorana Krke, d. d., Dunajska cesta 65, Ljubljana vodja projekta:

Prikaži več

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana

Gregorčičeva 20, 1001 Ljubljana Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana T: 01 369 59 00 F: 01 369 59 01 E: gp.mk@gov.si www.mk.gov.si Številka: 1004-42/2018/6 Ljubljana, 22. 6. 2018 EVA (če se akt objavi v Uradnem listu RS) GENERALNI SEKRETARIAT

Prikaži več

Datum: 21

Datum: 21 Datum: 20.2.2019 ČLANOM OBČINSKEGA SVETA OBČINE BOROVNICA ZADEVA: LETNI PROGRAM ŠPORTA V OBČINI BOROVNICA ZA LETO 2019 PRAVNA PODLAGA: Zakon o športu ((ZŠpo-1, Ur. l. RS, št. 29/17) Resolucija o Nacionalnem

Prikaži več

O B Č I N A SLOVENSKA BISTRICA O b č i n s k i s v e t 18. redna seja Občinskega sveta dne 19. oktobra 2017 Gradivo za 16. točko dnevnega reda Predlag

O B Č I N A SLOVENSKA BISTRICA O b č i n s k i s v e t 18. redna seja Občinskega sveta dne 19. oktobra 2017 Gradivo za 16. točko dnevnega reda Predlag O B Č I N A SLOVENSKA BISTRICA O b č i n s k i s v e t 18. redna seja Občinskega sveta dne 19. oktobra 2017 Gradivo za 16. točko dnevnega reda Predlagatelj: ZADEVA: Kadrovske zadeve: - soglasje k imenovanju

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 SMERNICE ZA VKLJUČEVANJE OTROK PRISELJENCEV V VRTCE IN ŠOLE Mag. Katica Pevec Semec katica.pevec@zrss.si Kaj so Smernice? So okviren dokument, ki lahko s splošnimi usmeritvami za delo z otroki priseljenci

Prikaži več

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo

IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo IZBRANI PRIMERI JAVNO-ZASEBNIH PARTNERSTEV V SLOVENIJI doc. dr. Boštjan Ferk Inštitut za javno-zasebno partnerstvo ŠPORTNI PARK STOŽICE: ŠPORTNA DVORANA IN NOGOMETNI STADION, LJUBLJANA PROJEKT (IME, LOKACIJA)

Prikaži več

_1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: / Datum: Na podlagi Zakona o javnem interesu v

_1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: / Datum: Na podlagi Zakona o javnem interesu v _1. MESTNA OBČiNA MARIBOR MESTNA UPRAVA URAD ZA KULTURO IN MLADINO Številka: 41001-154/2019-11 Datum: 18.06.2019 Na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Ur.l. RS, št. 42/10, 21/18- ZNOrg),

Prikaži več

Erasmus+ mag. Robert Marinšek

Erasmus+ mag. Robert Marinšek Erasmus+ mag. Robert Marinšek Program Erasmus+ Uredba št. 1288/2013 (11. dec. 2013) Področje izobraţevanja, usposabljanja, športa in mladine trajanje: 2014 2020 proračun: 14,7 G Pričakovanja: >4 M mobilnosti

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Regionalni razvoj: včeraj danes jutri dr. Damjan Kavaš, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana

Regionalni razvoj: včeraj danes jutri dr. Damjan Kavaš, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana Regionalni razvoj: včeraj danes jutri dr. Damjan Kavaš, Inštitut za ekonomska raziskovanja, Ljubljana Ali je zemlja ploščata? Vir: http://www.publishwall.si/stoychi./post/149158/planet-zemlja-ni-to-kar-so-nas-ucili-v-soli.

Prikaži več

Aktualni izzivi informacijske družbe

Aktualni izzivi informacijske družbe REPUBLIKA SLOVENIJA www.mvzt.gov.si, e: gp.mvzt@gov.si Kotnikova 38, 1000 Ljubljana t: 01 478 4600, f: 01 478 4719 Aktualni izzivi informacijske družbe Dr. Davorka Šel 29.5.2009 1 Vloga Direktorata za

Prikaži več

DRUŽINSKO BRANJE

DRUŽINSKO BRANJE DRUŽINSKO BRANJE: BRALNI PROJEKT MESTNE KNJIŽNICE KRANJ Jure Bohinec Ponedeljek, 10. 9. 2018 Bralno društvo Slovenije Nacionalni strokovni posvet BEREMO SKUPAJ, Cankarjev dom v Ljubljani Dejavnosti za

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 VSEŽIVLJENJSKO UČENJE ZAPOSLENIH, KOMPETENČNI CENTRI N KAKO DO NOVIH DELOVNIH MEST DAMJANA KOŠIR Generalna direktorica direktorata za trg dela in zaposlovanje MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE

Prikaži več

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb

Spodbude za omilitev podnebnih sprememb mag. Karin Žvokelj Služba za razvojna sredstva Kohezijska sredstva in omilitev podnebnih sprememb cca. 160 mio EUR (cca 85 mio nepovratnih sredstev) prednostna naložba 1.2: 53,3 mio EUR (nepovratna sredstva:

Prikaži več

SCs V Portorož 3 Skupščina - vabilo s sklepi

SCs V Portorož 3 Skupščina  - vabilo s sklepi Številka: SCs_170511_Portorož_V_1_Skupščina_170412 Datum: 12.4.2017 Člani združenja Občine - ustanoviteljice športnih centrov, zavodov, podjetij in agencij Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport,

Prikaži več

Microsoft Word - OS-spd. odlokov OŠ 12.doc

Microsoft Word - OS-spd. odlokov OŠ 12.doc Številka: 600-8/202(502) Datum: 4. 2. 202 OBČINSKI SVET MESTNE OBČINE NOVO MESTO ZADEVA: Predlogi odlokov o spremembah in dopolnitvah odlokov o ustanovitvi javnih vzgojno-izobraževalnih zavodov v Mestni

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Ponudba Askit.pptx

Microsoft PowerPoint - Ponudba Askit.pptx Organizacije potrebujejo rešitve za. obvladovanje vse bolj kompleksnega, nestanovitnega in negotovega poslovnega okolja; hitro vzpostavitev unikatnih poslovnih modelov, ki zagotavljajo višje dobičke in

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ukrep 322 Obnova in razvoj vasi T O L M I N, 0 2. 0 2. 2 0 1 1 I N 1 0. 0 2. 2 0 1 1 M A G. R O S A N A Š Č A N Č A R Cilj ukrepa Izboljšanje življenjskih

Prikaži več

Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta Zagorje ob Savi tel.: fax:

Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta Zagorje ob Savi tel.: fax: Republika Slovenija OBČINA ZAGORJE OB SAVI Cesta 9. avgusta 5 1410 Zagorje ob Savi tel.: 03 56 55 700 fax: 03 56 64 011 www.zagorje.si obcina.zagorje@zagorje.si ŽUPAN Številka: 900-5/2018 Datum: 08. 03.

Prikaži več

Microsoft Word - PROGRAM DELA RRA SP 2010

Microsoft Word - PROGRAM DELA RRA SP 2010 Mednarodni prehod 6, Vrtojba, 5290 Šempeter pri Gorici, Slovenija T: +386 (0)5 330 66 82, F: +386 (0)5 330 66 87, E: rra.sp@rra-sp.si PROGRAM DELA RRA SEVERNE PRIMORSKE REGIJSKE RAZVOJNE AGENCIJE d.o.o.

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Osnovnošolsko izobraževanje Dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica Osnovnošolsko izobraževanje 2017/2018 Vzgojno izobraževalni zavodi Osnovne šole Osnovne šole s prilagojenim programom Glasbene šole Zavodi

Prikaži več

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Svet

EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Svet EVROPSKA KOMISIJA Bruselj, 10.7.2013 SWD(2013) 256 final DELOVNI DOKUMENT SLUŽB KOMISIJE POVZETEK OCENE UČINKA Spremni dokument k predlogu Uredbe Sveta o skupnem podjetju ECSEL {COM(2013) 501 final} {SWD(2013)

Prikaži več

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator:

Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013 Predstavitev projekta Organizator: O projektu Funšterc, festival zasavske kulinarike 2013, je nadaljevanje uspešne zgodbe, ki smo jo pričeli graditi v letu 2011.

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR Dunajska cesta 48, 1000 Ljubljana T: 01 478 70 00 F: 01 478 74 25 E: gp.mop@gov.si www.mop.gov.si Številka: 007-418/2018-11 Ljubljana, dne 15.

Prikaži več

OSNUTEK III (1

OSNUTEK III (1 OBČINA SELNICA OB DRAVI ŽUPAN Slovenski trg 4, 2352 Selnica ob Dravi Številka: 007-6/2007 Datum: 10. 9. 2007 Občinski svet Občine Selnica ob Dravi Zadeva: Predlog za obravnavo na 7. seji Občinskega sveta

Prikaži več

OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE P

OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE P OBRAZLOŽITEV PREDLOGA ODLOKA O DOLOČITVI STROŠKOV LOKACIJSKE PREVERITVE IN DOLOČITVI TAKSE ZA OBRAVNAVANJE ZASEBNIH POBUD ZA SPREMEMBO NAMENSKE RABE PROSTORA V OBČINI RADLJE OB DRAVI: 1. RAZLOGI ZA SPREJEM,

Prikaži več

Številka projekta: 19/2011 Spremembe in dopolnitve odloka o PUP za centralna naselja Vrsta mape: stališča do pripomb Stran 1 od PROSTORSKO UREDI

Številka projekta: 19/2011 Spremembe in dopolnitve odloka o PUP za centralna naselja Vrsta mape: stališča do pripomb Stran 1 od PROSTORSKO UREDI Stran 1 od 10 1. PROSTORSKO UREDITVENI POGOJI - naslovna stran IBIS, d.o.o. Slovenska Bistrica inženiring biro, investicijsko svetovanje Trg Alfonza Šarha 1, Slov. Bistrica Št. projekta: 19/2011 Datum:

Prikaži več

08_03

08_03 OBVESTILO O RAZPISU ZA OBLIKOVANJE REZERVNEGA SEZNAMA Naziv delovnega mesta Funkcionalna skupina/razred AD 6 Vrsta pogodbe Sklic Rok za prijavo Kraj zaposlitve Veljavnost rezervnega seznama do Število

Prikaži več

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost

Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prost Neuradno prečiščeno besedilo Odloka o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini Nova Gorica obsega: Odlok o splošnih prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor v občini

Prikaži več

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 8.3.2018 A8-0048/7 7 Marco Zanni, Stanisław Żółtek, André Elissen Uvodna izjava B B. ker se je hitro izkazalo, da večletni finančni okvir za obdobje 2014 2020 ni primeren za izpolnjevanje dejanskih potreb

Prikaži več

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16)

Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) Na podlagi 109. člena Poslovnika Sveta Mestne občine Velenje (Uradni vestnik MO Velenje, št. 15/06 - uradno prečiščeno besedilo, 22/08, 4/15 in 1/16) je Svet Mestne občine Velenje na 12. seji dne 22. 3.

Prikaži več

MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Ured

MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Ured MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta 1 2000 Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Uredbe o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske

Prikaži več

Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za

Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za Na podlagi petega odstavka 92. člena, drugega odstavka 94. člena in 96. člena Zakona o duševnem zdravju (Uradni list RS, št. 77/08) izdaja minister za delo, družino in socialne zadeve v soglasju z ministrom

Prikaži več

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu

Spodbude MG za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu SLOVENIA GREEN www.slovenia.info Spodbude Ministrstva za gospodarstvo za uvajanje znaka za okolje EU in razvoj zelenih praks v turizmu Mag. Irena Milinkovič, Ministrstvo za gospodarstvo in Maša Puklavec,

Prikaži več

(Microsoft Word - Letni na\350rt 2015-kon\350no)

(Microsoft Word - Letni na\350rt 2015-kon\350no) NAČRT RAVNANJA S STVARNIM PREMOŽENJEM IN LETNI PROGRAM RAZPOLAGANJA S FINANČNIM PREMOŽENJEM OBČINE DOBROVNIK ZA LETO 2015 1. UVODNA POJASNILA 1.1. Ravnanje s stvarnim premoženjem občine Zakon o stvarnem

Prikaži več

Plan 2019 in ocena 2018

Plan 2019 in ocena 2018 01 Povzetek poslovnega načrta družbe Luka Koper, d. d., in Skupine Luka Koper za leto 2019 in ocena poslovanja za leto POVZETEK POSLOVNEGA A DRUŽBE, IN SKUPINE LUKA KOPER ZA LETO 2019 IN POSLOVANJA ZA

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Oddelek za pedagogiko in andragogiko FF UL Pedagoško-andragoški dnevi 2018 25. januar 2018 SVETOVANJE NA PODROČJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA: VLOGA PEDAGOGA IN ANDRAGOGA V VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNIH INSTITUCIJAH

Prikaži več

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet

Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Svet Svet Evropske unije Bruselj, 9. junij 2016 (OR. en) 10005/16 IZID POSVETOVANJA Pošiljatelj: Datum: 9. junij 2016 Prejemnik: generalni sekretariat Sveta delegacije Št. predh. dok.: 8946/16, 9455/16 FREMP

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Povezani gradimo skupnost Rimske Terme, 6. in 7. junij 2017 SVETOVANJE ZA ZNANJE, ZNANJE ZA RAST VSEH V SKUPNOSTI mag. Tanja Vilič Klenovšek, Andragoški center Slovenije tanja.vilic.klenovsek@acs.si Vsebina

Prikaži več

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv

Sopotnik - MOL - Predstavitev - Razvoj alternativnih goriv Dosežki Mestne občine Ljubljana na področju trajnostne mobilnosti Matic Sopotnik Mestna občina Ljubljana Kako zagotoviti polnilno infrastrukturo za alternativna goriva na jedrnem TEN-T omrežju in urbanih

Prikaži več

\376\377\000d\000o\000p\000i\000s\000 \000c\000r\000n\000a\000 \000o\000p\000n

\376\377\000d\000o\000p\000i\000s\000 \000c\000r\000n\000a\000 \000o\000p\000n AREA ARS d.o.o. Trg mladosti 6 3320 VELENJE Velenje, 2013-09-20 št.: area ars/d62/2013-opn/sp OBČINA ČRNA NA KOROŠKEM Center 101 2393 ČRNA NA KOROŠKEM PREDMET: OPN ČRNA NA KOROŠKEM DOPOLNITEV POROČILA

Prikaži več