OPOMBE PRED / PO ODPIRANJU L IN PRENOS OTVORITEV

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "OPOMBE PRED / PO ODPIRANJU L IN PRENOS OTVORITEV"

Transkripcija

1 Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO S PROGRAMSKIM PAKETOM BIROKRAT ZA OS WINDOWS OPOMBE PRED / PO ODPIRANJU L IN PRENOS OTVORITEV Datum izida:

2 KAZALO 1. PRIPRAVA IN UREJANJE ŠIFRANTOV OB ZAKLJUČKU LETA BRISANJE NEAKTIVNIH PARTNERJEV BRISANJE NEAKTIVNIH ARTIKLOV KATALOG ARTIKLOV - STORITEV NA KAJ VSE JE POTREBNO PAZITI, KO JE LETO 2022 ŽE ODPRTO PREVERITE ŠIFRANT ARTIKLOV, PARTNERJEV IN DAVKOV ZAČETNE ŠTEVILKE DOKUMENTOV VNOS ZAČETNEGA STANJA GOTOVINSKE BLAGAJNE VNOS ZAČETNEGA STANJA TRR PRENOS OSNOVNIH SREDSTEV Z REGISTROM VNOS PREJETIH RAČUNOV, KI SO PRISPELI V 2022 IN SO STROŠEK VNOS PREJETIH RAČUNOV, KI SO STROŠKOVNO RAZDELJENI V DVE POSLOVNI LETI PRENOS OTVORITEV IZ LETA 2021 V LETO PRENOS OTVORITEV DOBAVITELJEV IN KUPCEV PRENOS NEIZPLAČANIH POTNIH NALOGOV PRENOS ODPRTIH DOBAVNIC PRENOS OSTALIH OBVEZNOSTI ZA PLAČILO IZPLAČILO DECEMBRSKIH PLAČ V JANUARJU NOVEGA POSLOVNEGA LETA PRENOS KADROVSKE EVIDENCE POROČILO O OLAJŠAVAH ZA VZDRŽEVANE ČLANE ZA LETO PRENOS OTVORITVENE TEMELJNICE AVTOMATSKO ZAPIRANJE RAZREDA 4 IN PRENOS OTVORITVENE TEMELJNICE V LETO ZAKLEPANJE POSLOVNEGA LETA... 16

3 1. PRIPRAVA IN UREJANJE ŠIFRANTOV OB ZAKLJUČKU LETA 2021 Pred odpiranjem novega poslovnega leta lahko izvedete čiščenje šifrantov artiklov in poslovnih partnerjev, ki niso v otvoritvah v poslovanju in v glavni knjigi. Pri čiščenju šifrantov si lahko pomagate z določenimi avtomatizmi v šifrantu poslovnih partnerjev in artiklov. Priporočamo, da pred tem naredite arhiviranje vaših podatkov. Navodila za arhiviranje so objavljena na naši spl.strani pod meni Posodobitve in podpora Navodila za uporabo Pdf navodila BRISANJE NEAKTIVNIH PARTNERJEV Šifranti Poslovni partnerji in osebe Poslovni partnerji pri gumbu Briši kliknite na puščico navzdol in izberite možnost Brisanje partnerjev, neaktivnih več poslovnih let. Program bo brisal partnerje, ki več zadnjih letih niso bili aktivni. To je priporočljivo zato, ker lahko imate še odprte dokumente iz prejšnjih poslovnih let. Potrdite brisanje in v naslednjem oknu vpišite število let neuporabe partnerja. V kolikor je l že odprto, to storite v letu 2022 in dajte število let neuporabe vsaj 3. Po vpisu števila let neuporabe, program prikaže leta, iz katerih bo brisal neaktivne partnerje. Potrdite z Da. Partnerje, ki jih je program izbrisal iz šifranta, izvozi v MS Excel za ponoven uvoz. To datoteko si shranite, priporočamo v mapo od Birokrata.

4 1.2. BRISANJE NEAKTIVNIH ARTIKLOV Šifranti Artikli Prodajni artikli - storitve pri gumbu Briši kliknite na puščico navzdol in izberite možnost Prenos artiklov, neaktivnih več let, v katalog. To pomeni, da bo program brisal artikle, ki več zadnjih letih niso bili uporabljeni. To je priporočljivo zato, ker lahko imate še odprte dokumente iz prejšnjih poslovnih let. Potrdite brisanje oz. prenos neaktivnih artiklov v katalog in v naslednjem oknu vpišite število let neuporabe. V kolikor je l že odprto, to storite v letu 2022 in dajte število let neuporabe vsaj 3. Po vpisu števila let neuporabe, program prikaže leta, iz katerih bo brisal neaktivne artikle. Potrdite z Da. Artikle, ki jih je program izbrisal iz šifranta, prenese v katalog artiklov - storitev.

5 1.3. KATALOG ARTIKLOV - STORITEV Seznam brisanih oz. prenešenih artiklov v katalog vidite v meniju Šifranti Artikli Katalog artiklov storitev. V kolikor bi radi artikel, ki je sedaj v katalogu artiklov in storitev dobili nazaj v šifrant prodajnih artiklov, pojdite v meni Šifranti Artikli Prodajni artikli storitve in pri polju Šifra kliknite na gumb s plusom. Odpre se katalog, poiščite želen artikel in potrdite izbiro. V Šifrantu prodajnih artiklov kliknite še na gumb Dodaj, da artikel ponovno dodate. V primeru, da ste sprožili brisanje šifranta artiklov ali poslovnih partnerjev v poslovnem letu, v katerem tega ne želite, lahko vsebine artiklov povrnete iz kataloga, ali pa uvozite izdelane Excel datoteke, ki jih program samodejno izdela ob uporabi omenjenih možnosti brisanja. POMEMBNO! Pri delu s programom bodite pozorni tudi na to, da program šifrante in nastavitve prenaša iz enega poslovnega leta v drugo poslovno leto le takrat, ko odpirate novo poslovno leto! V kolikor ste že odprli novo poslovno leto 2022 in bi radi v leto 2021 vnesli še nove partnerje in / ali artikle, to storite v letu 2022! Poslovni partnerji se avtomatsko dodajo tudi v leto 2021, artikle morate pa sami dodati še v 2021 z istimi šiframi/oznakami artiklov, kot ste jih dodali v letu 2022.

6 2. NA KAJ VSE JE POTREBNO PAZITI, KO JE LETO 2022 ŽE ODPRTO 2.1. PREVERITE ŠIFRANT ARTIKLOV, PARTNERJEV IN DAVKOV Ko ste leto 2022 odprli, najprej preverite, če je pravilno odprto. Preverite, če so v naslednjih šifrantih podatki: Poslovni partnerji in osebe Artikli Stopnje davkov V kolikor v teh šifrantih nimate podatkov, leto ni pravilno odprto! Do tega lahko pride, ker ste predčasno prekinili postopek odpiranja ali zaradi kakšne druge napake. Ponovno odprite poslovno leto po navodilih za odpiranje leta. Če vam v l manjka kontni plan in nastavitve avtomatskega knjiženja oz. šifrant kolon, v l jih pa imate, si jih samo prenesite prek otvoritev. Pojdite v l.2022 v meni»poslovanje Otvoritve prejšnjih let«in obkljukajte»prenos nastavitev glavne knjige«in kliknite»zapri«, da se nastavitve prenesejo ZAČETNE ŠTEVILKE DOKUMENTOV Program prenese začetne številke za izdelavo izhodnih dokumentov, ki so vpisane v l V kolikor ste v l dokumente pričeli z višjimi začetnimi številkami, le te popravite v l na št. 1. Pojdite v»šifranti Uporabniške nastavitve«, v polje»išči«vpišite»začet«, potrdite z enter in preverite vpisane začetne številke, da so 1. Program pred izdelavo prvega posameznega izhodnega dokumenta tudi opozori, katera je začetna številka.

7 2.3. VNOS ZAČETNEGA STANJA GOTOVINSKE BLAGAJNE Izhodiščni saldo gotovinske (domače ali devizne) blagajne vnesete v uporabniške nastavitve v kartici»poslovanje«. Najhitreje pridete do teh nastavitev tako, da v»išči«napišete besedo»saldo«in kliknete enter. V polji spodaj vpišete začetni saldo gotovinske blagajne. Pri uporabi več blagajn, je to polje zaklenjeno rumene barve. V tem primeru vnesete začetni saldo za vsako blagajno posebej v šifrantu blagajn meni»blagajna Domača blagajna Šifrant blagajn« VNOS ZAČETNEGA STANJA TRR Izhodiščni saldo domačih ali tujih poslovnih (transakcijskih) računov vnesete v meni»šifranti Poslovni računi Promet doma«. Izberite želen TRR, popravite otvortiveno stanje in kliknite gumb»popravi«, da shranite zapis. OPOMBA: NE dodajat novega TRR-ja za vsako poslovno leto, le začetno stanje popravite.

8 2.5. PRENOS OSNOVNIH SREDSTEV Z REGISTROM Register osnovnih sredstev je šifrant, ki se ne prenaša ob odpiranju poslovnega leta, temveč se v celoti prenese šele s prenosom otvoritev osnovnih sredstev! Pred prenosom osnovnih sredstev je potrebno predhodno izdelati obračun amortizacije osnovnih sredstev v letu Šele nato izvršite prenos osnovnih sredstev v novo poslovno leto Pojdite v poslovno leto 2021 v meni»os Obračun«- V polju»do meseca«izberite»december«in kliknite»obračun«. Ko program konča z obračunom, na to tudi opozori. Pojdite v meni»os Zbirnik obračuna«, kliknite»prikaži«in preverite, če je vse ok bodite pozorni na stolpec»nabavna vrednost«- tu je zapisana amortizacija leta V kolikor kje manjka podatek ali je napačen, v registru OS preverite vpisan pričetek amortizacije, število let uporabe in da nimate pomotoma vpisanega datuma odtujitve / konca uporabe. Ta datum namreč vpišete šele takrat, ko je res konec uporabe tega os. Pojdite v poslovno leto 2022, kliknite meni»poslovanje Otvoritve prejšnjih let«in obkljukajte polje»prenos otvoritev in registra«. Kliknite»Zapri«, da se register osnovnih sredstev prenese v l Pojdite v meni»os Register«in preverite, če je prenesel osnovna sredstva v register. OPOMBE Če ste v l prenesli register OS in ste ugotovili, da ste pozabili narediti obračun v l ali da je potrebno karkoli popraviti v 2021, pojdite v leto 2022 v meni»poslovanje Otvoritve prejšnjih let«in obkljukajte polje»brisanje otvoritev in registra«. Ko boste v l uredili obračun OS, v l ponovite postopek prenosa os.

9 3. VNOS PREJETIH RAČUNOV, KI SO PRISPELI V 2022 IN SO STROŠEK 2021 V poslovnem letu 2022 preverite, če imate obkljukano možnost»v davčnih evidencah upoštevaj dokumente iz prejšnjega leta«(šifranti Uporabniške nastavitve v iskalni niz vpišite»iz PREJŠNJEGA LETA«kliknite OK ali enter v polju»v davčnih evidencah upoštevaj dokumente iz prejšnjega leta«dodajte kljukico) Vse dokumente prejete račune, ki so prispeli v letu 2022 in so strošek za leto 2021, vnesete v poslovno leto Pri knjiženju računa upoštevajte vse tekoče datume (torej 2022), razen Datum storitve oz. odpreme ta mora biti Tako vnešen prejet račun se bo prikazal v davčnih evidencah in na obračunu DDV za leto VNOS PREJETIH RAČUNOV, KI SO STROŠKOVNO RAZDELJENI V DVE POSLOVNI LETI Razlaga načina knjiženja računov, ki jih boste prejeli v letu 2022 in vsebujejo stroške, ki se nanašajo na mesec december 2021 in stroške za januar 2022 (npr.: račun mobilnega operaterja, ). Pri knjiženju takšnih računov se posvetujte tudi z vašim računovodjo! PRIMER: Račun Mobilnega operaterja d.d. v skupni vrednosti 160,00 EUR, ki vsebuje naslednje stroške: telefonski pogovori za december 2021 Neto: 114,75 EUR DDV 22%: 25,25 EUR Vrednost z DDV: 140,00 EUR telefonska naročnina za januar 2022 Neto: 16,39 EUR DDV 22%: 3,61 EUR Vrednost z DDV: 20 EUR PREDLOG: Račun vnesite v poslovno leto Za vnos podatka o telefonskih pogovorih (in tudi drugih telefonskih stroškov, ki se nanašajo na leto 2021) uporabite dogodek»telefonske storitve«, za del računa, ki se nanaša na leto 2022 (naročnina), pa odprite nov dogodek»časovne razmejitve«, ker gre za strošek poslovnega leta 2022.

10 Poslovanje Računi dobaviteljev doma Vrste dogodkov Vnesite novo oznako, ki je na voljo, naziv, določite pravilno stopnjo davka, ostale parameter in kliknite Dodaj. Na sliki je prikazan primer tako vnesenega prejetega računa po specifikaciji. Takšen primer se v praksi pojavi pogosto. Primer vnešenega prejetega računa, ki je prispel v l in je delno strošek 2021, delno OPOMBA: Novega dogodka ni potrebno dodajati, v večini primerov se uporabijo kar obstoječi dogodki, je pa s tem, ko dodate nov dogodek zadeva mogoče malo bolj pregledna in lažja za kontolirati.

11 4. PRENOS OTVORITEV IZ LETA 2021 V LETO 2022 V novem poslovnem letu sprožite prenos različnih možnosti odprtih postavk oz. otvoritev iz leta 2021, glede na vašo poslovno vsebino. Posamezni prenosi otvoritev se lahko po popravkih naknadno tudi izbrišejo/ ponovijo. Naenkrat lahko prenašate ali brišete le en sklop otvoritev (samo 1 kljukica). Pojdite v poslovno leto 2022, kliknite meni»poslovanje Otvoritve prejšnjih let«in obkljukajte samo 1 polje. Kliknite»Zapri«, da se otvoritve prenesejo v POMEMBNO: Pri morebitnih naknadnih dopolnitvah šifrantov v letu 2021 morate obvezno zagotoviti, da so vsi morebitni novi šifranti (partnerji, artikli, ), ki prehajajo kot otvoritve iz preteklega leta v leto 2022 obvezno izdelani oz. dopolnjeni v identični obliki tudi v letu 2022! V nasprotnem primeru posamezni prenosi otvoritev ne bodo vsebinsko pravilni oz. pravilno delujoči! V praksi to pomeni ko imate novo poslovno leto že odprto, vse PARTNERJE in ARTIKLE obvezno vnašajte v novo leto; tokrat torej vse v leto 2022! Tako bodo šifre partnerjev in artiklov v obeh letih usklajene. Partnerje program doda avtomatsko tudi v leto iz katerega izhaja. Artikle je potrebno v leto 2021 naknadno dodati. Najlažje tako, da jih v l izvozite v excel za ponovni uvoz in v l uvozite. Šifre artiklov morajo biti v letu 2021 in 2022 enake. 11

12 4.1. PRENOS OTVORITEV DOBAVITELJEV IN KUPCEV V prvi možnosti okna za prenos otvoritev, prenašate odprte postavke prejetih in izdanih računov, avansnih računov in avansov. Gre za prenos odprtih obveznosti do dobaviteljev in terjatev do kupcev. NASVET: Preverjanje pravilnosti prenosa vrednosti dobaviteljev in kupcev lahko tudi ročno preverimo. V poslovnem letu 2017 otvoritvene postavke kupcev in dobaviteljev vidimo v kumulativnih pregledih izdanih ter prejetih računov. Za pregled prenosa otvoritev odprite meni» Računi Kumulativni pregled ali meni Računi dobaviteljev doma Kumulativni pregled. V kumulativnem pregledu označite»tekoče poslovanje, otvoritve in neplačano«, ter sprožite pregled z»lupo«. Program vam bo prikazal odprte postavke poslovnega leta. Vsi neplačani računi na (prejeti in izdani), se prenesejo kot otvoritve v leto V novem poslovnem letu 2022 pa izdelate preglednice kumulativnih pregledov dobaviteljev ali kupcev samo za otvoritve z izbranim statusom vsi. Na enak način lahko pregledate tudi odprte izdane avansne račune ter odprte prejete avansne račune. Za pregled odprtih postavk odprite meni»avansni računi Kumulativni pregled ter meni Avansni računi dobaviteljev doma Kumulativni pregled«. OPOMBA: Vsebina odprtih zneskov za dokumente v tujih valutah se ne ujemajo z vrednostjo otvoritev v novem poslovnem letu (preračunano v domačo valuto EUR), saj se odprti zneski v tujih valutah ob prenosu v novo leto revalorizirajo (prevrednotijo) glede na tečaj ! 4.2. PRENOS NEIZPLAČANIH POTNIH NALOGOV Program vodi evidenco izplačanih in neizplačanih potnih nalogov. Prenos odprtih (neizplačanih potnih nalogov) naredite v meniju»poslovanje Otvoritve prejšnjih let, obkljukajte možnost Prenos neizplačanih potnih nalogov«in kliknite»zapri«, da sprožite prenos. Program v novo poslovno leto prenese vse potne naloge, ki v predhodnem letu niso bili zaprti preko obračuna plač, blagajne ali TRR-ja. Otvoritve so razvidne tudi v kumulativnem pregledu potnih nalogov v l obkljukajte polje»otvoritve«in kliknite»prikaži«. 12

13 4.3. PRENOS ODPRTIH DOBAVNIC Pri prenosu otvoritev v novo poslovno leto je na voljo tudi možnost za»prenos količinsko odprtih dobavnic iz prejšnjega poslovnega leta«. V novem poslovnem letu lahko odprte dobavnice pregledate v»kumulativnem pregledu dobavnic«z izbiro opcije»otvoritve«. NASVET: Pri izdelavi računa, ki izhaja iz dobavnice iz preteklega poslovnega leta (otvoritve), na računu izberite opcijo»izvor dokumenta«in izberite opcijo»dobavnica iz otvoritve« PRENOS OSTALIH OBVEZNOSTI ZA PLAČILO V prenosu ostalih obveznosti za plačilo se prenesejo zavedeni dokument oz. postavke, ki ste jih zavedli v poseben šifrant ostalih obveznosti za plačilo. Vsebina se izkazuje tudi kot dodatna opcija v kumulativnem pregledu prejetih računov IZPLAČILO DECEMBRSKIH PLAČ V JANUARJU NOVEGA POSLOVNEGA LETA Za pravilnost poslovnih vsebin, knjigovodskih izkazov, ter letnih poročil za plače, vam priporočamo, da obračune decembrskih plač, izdelate v poslovnem letu 2021, kamor po vsebini dejansko spadajo. Na ta način boste imeli obračune decembrskih plač v pravilnem poslovnem letu, kar vam omogoča tudi pravilno računovodsko vsebino glavne knjige in letnih poročil za plače (dohodnina ). Samo izplačilo plač pa boste lahko brez ponovnega ročnega vnašanja opravili v poslovnem letu 2022, v meniju»izpis plačilnih nalogov«, ki ga uporabljate tudi za izplačila plač tekočega leta. Program vam bo v poslovnem letu 2022 lahko izdelal plačilne naloge s pripravo za elektronski plačilni promet, ter povezavo s knjiženjem TRR v letu 2022, če imate to nastavljeno. Izpise obračunov plač, predpisanih obrazcev za plače, ter XML datoteke za spletni portal edavki oz. AJPES, pa izdelate kot običajno v poslovnem letu v katerem imate izdelane obračune plač. 13

14 4.6. PRENOS KADROVSKE EVIDENCE V primeru, da želite v novo poslovno leto prenesti podatke o preostanku neizkoriščenega dopusta, ter povišanja vrednosti urne postavke glede na delovno dobo, morate izvesti v otvoritvah»prenos kadrovske evidence«. Pogoj za pravilen prenos vsebin pa je seveda pravilno vodenje kadrovske evidence v preteklem letu. Prenos kadrovske evidence opravite šele po obračunu decembrskih plač, da bo prenos dejansko neizkoriščenega dopusta v novo leto pravilen POROČILO O OLAJŠAVAH ZA VZDRŽEVANE ČLANE ZA LETO 2021 Podatke za vzdrževane družinske člane, za katere so zaposleni med letom uveljavljali olajšave, morate oddati do ! Do tega termina je treba oddati samo podatke o uveljavljanju olajšav za vzdrževane družinske člane v datoteki VIRVDC.DAT Datoteko lahko uvozite v davčni program Wdohod ali pa neposredno na spletni portal edavki. Vsebina priprave podatkov v programu Birokrat zajema vnesene podatke za vzdrževane družinske člane PRENOS OTVORITVENE TEMELJNICE Pred prenosom otvoritvene temeljnice mora biti v poslovnem letu 2021 izdelana temeljnica z zapiranjem razredov 4 in 7 (šele po zaključenih in oddanih predlogih poslovnih izkazov). Nato lahko prenesete zaključna stanja na kontih v novo poslovno leto. Avtomatsko zapiranje razredov 4 in 7 naredite po izdelanih poslovnih izkazih! 4.9. AVTOMATSKO ZAPIRANJE RAZREDA 4 IN 7 Postopek za pravilno zapiranje razredov 4 in 7: 1. Najprej naredite nastavitve (»Glavna knjiga Nastavitve zapiranja razredov 4 in 7«) za zapiranje razredov in (pri nastavitvah si lahko pomagate s primerom, ki je prikazan na sliki) 2. Odprite avtomatsko temeljnico (s statusom avtomatsko zapiranje razredov 4 in 7) 3. Razporedite dobiček, ki je po zapiranju razredov 4 in 7 ostal na kontu 8000 (v primeru, da za primer vzamemo osnovne nastavitve zapiranja razredov 4 in 7) V kolikor nimate vpisanih navedenih kontov, jih vpišite in na koncu stisnite gumb popravi, da se sprememba zabeleži. 14

15 4.10. PRENOS OTVORITVENE TEMELJNICE V LETO 2022 Po zapiranju kontov 4 in 7 lahko v novem poslovnem letu odprete otvoritveno temeljnico (status otvoritvena temeljnica), ter tako naredite prenos otvoritev v glavni knjigi. Temeljnico kreirate tako: 1. Najprej določite datum (datum ) 2. Vpišete poljuben opis (npr.: Otvoritve, ) 3. Za vrsto temeljnico označite»knjiženje otvoritev«v primeru, da imate v kontnem planu že nastavljen analitičen prenos za posamezne konte pri prenosu otvoritev (priporočen način), potem bo prenos za izbrane konte v novo leto samodejno izdelan analitično (glej spodnjo sliko)! Nastavitve posameznih kontov za analitični prenos otvoritev in analitične bilance (konto dobaviteljev, kupcev ) 15

16 5. ZAKLEPANJE POSLOVNEGA LETA Ko boste popolnoma zaključili s prenosom otvoritev v novo poslovno leto in v lansko leto ne boste vnašali nobenih podatkov več, lahko staro poslovno leto zaklenete - onemogočite za vnose novih dokumentov ali popravkov dokumentov. Z uporabo funkcije»blokiraj«boste onemogočili vnos podatkov ali sprememb v zaklenjeno poslovno leto. Vpogled v podatke pa je tudi v tem primeru omogočen. Poslovno leto lahko zaklene le nadzorni operater programa Birokrat. Na enak način kot ste poslovno leto zaklenili, ga lahko ponovno odklenete za uporabo. 16

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Knjiženje izdanih računov iz modula Fakturiranje glede na način plačila V navodilih, ki sledijo obravnavamo tematiko priprave temeljnice izdanih računov, ki smo jih fakturirali v modulu Fakturiranje. Glede

Prikaži več

Obračun storitev v vrtcu in šoli

Obračun storitev v vrtcu in šoli Obračun storitev v vrtcu in šoli mag. Jana Trbižan Pripravili: mag. Jana Trbižan, Nuša Peternelj, Mitja Živko Podpora uporabnikom Dnevni red 1. Pogoste napake pri obračunu v vrtcu in šoli 2. Kaj pomeni

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Napredovanja v plačne razrede javnih uslužbencev 2019 S pomočjo SAOP programa Kadrovska evidenca lahko ob dokupljeni kodi vodimo napredovanja javnih uslužbencev. Za napredovanja v letu 2019 je potrebno

Prikaži več

Postopek poracuna 2007 za JU

Postopek poracuna 2007 za JU POSTOPEK PORAČUNA PLAČ V JAVNEM SEKTORJU ZA OBDOBJE JANUAR-JUNIJ 2007 Ljubljana, julij 2007 verzija 1.00 Stran - 1 Skladno z objavo Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o sistemu plač v javnem sektorju

Prikaži več

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Kazalo vsebine 1. Pooblastilo za izvajanje postopkov prek portala e-vem... 4 2. Prijava v

Prikaži več

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Vrsta dokumenta: Uporabniška navodila Pripravil/i: Za: Naviservice +386 1 548 3999 naviservice@adacta.si Adacta d.o.o. Verovškova 55a, 1000 Ljubljana

Prikaži več

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje:

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: 17.07.2013 Ver. 2.9.1.2 Spletni portal članov uporabniška navodila

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2 1. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1.. SKUPAJ Možne točke: 55 36 91 Dosežene točke: Pišite s

Prikaži več

Prodajna knjižica

Prodajna knjižica Fakturiranje Programska rešitev je namenjena fakturiranju blaga in storitev v domači in tujih denarnih enotah. Računi se lahko izdajajo tako za davčne zavezance kot končne potrošnike. Račune/predračune

Prikaži več

Navodila za uporabo SAOPpp

Navodila za uporabo SAOPpp Navodila za uporabo SAOPpp Plačilni promet SAOP d.o.o. Vsebina SAOP plačilni promet 1 O programu 1 Glavni menu 2 Glavni menu 2 Nastavitve programa 3 Nastavitve programa 3 Zavihek Povezave 3 Zavihek APP

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Splošno o pripravi podatkov za Dohodnino v icentru Podatki za odmero dohodnine se za leto 2017 pripravijo na enak način, kot je to veljalo za preteklo leto. Skladno s Pravilnikom o dostavi podatkov za

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Vodilni spletni računovodski program Enaka bruto plača, različno izplačilo? Na enostaven način razlagamo, zakaj pride do razlik pri izplačilu, čeprav je pogodbena plača enaka. Računovodski servis Valerija

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1

Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1 Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1 1. Uvod S 02.0.1.2016 se v Sloveniji uvaja sistem davčnega potrjevanja računov. Zakon in pravilnik o davčnem potrjevanju

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1,

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1, TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03. 2019 KAZALO 1 Namen...3 2 Registracija...4 3 Vnos gesla in aktivacija računa...6 4 Prijava...7

Prikaži več

Novosti verzije 6

Novosti verzije 6 Poletni seminar 2012 SAOP icenter Trgovina in proizvodnja Gradivo je namenjeno izključno uporabnikom SAOP icentra! Julij 2012 SAOP računalništvo Cesta Goriške fronte 46 5290 Šempeter pri Gorici Slovenija

Prikaži več

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0;

Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; Pravilnik o računovodstvu Nogometne zveze Slovenije V1.0; 12.04.2010 1 Na podlagi 22. člena Statuta NZS, 26. člena Zakona o društvih (Ur. list RS št. 61/2006, 58/2009) in SRS 33 (Ur. list RS št. 3/2007),

Prikaži več

Bilanca stanja

Bilanca stanja Krka, d. d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, skladno s Pravili Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana in Zakonom o trgu vrednostnih papirjev (ZTVP-1, Ur. l. RS št. 56/99) objavlja REVIDIRANE

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA NAVODILO ZA UPORABO PRIPOMOČKA ZA PRIPRAVO STROŠKOVNEGA NAČRTA PROJEKTA»Piano finanziario Stroskovni nacrt«dokument»piano finanziario Stroskovni nacrt«v Microsoft Excel obliki lahko uporabite kot pripomoček

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03.2019 Verzija 1.1 KAZALO 1 NAMEN...3 2 REGISTRACIJA...4 3 VNOS GESLA IN AKTIVACIJA RAČUNA...6

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, 12.11.2018 Verzija 1.0 KAZALO 1 REGISTRACIJA... 3 1.1 Katere podatke potrebujem za registracijo/kreiranje

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev TIK terminal nima povezave s strežnikom Ob vpisu v TIK Admin se pojavi napis ni povezave s strežnikom Na terminalu je ikona 1. preverimo ali je pravilno nastavljen IP strežnika 1. Preverimo datoteko TIKSAdmin.INI

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx Leatalske informacije in ARO Slovenia Control Igor Čučnik, ARO Aleš Omahne, NOTAM Uroš Grošelj, AIP Brnik, 12.5.2018 Letalske informacije AIP AIP AMDT AIP SUP AIC NOTAM Serija A, B in C VFR karta Spletna

Prikaži več

Priprava podatkov za sestavljanje poročil in analiz

Priprava podatkov za sestavljanje poročil in analiz Smiselno urejeni šifranti in podatki za sestavljanje poročil in analiz Predavateljica: mag. Jana Trbižan XXL Konferenca, Ptuj, november 2013 Vsakodnevna zgodba Jaz: Gospa, zakaj tako delate? Toliko drobite

Prikaži več

Priloga_AJPES.xls

Priloga_AJPES.xls 1. IZKAZ PRIHODKOV IN ODHODKOV - DOLOČENIH UPORABNIKOV PODSKUPIN KONTOV NAZIV PODSKUPINE KONTOV Plan Ocena realizacije Plan 2014 2014 2015 Plan 2015 / Plan 2014 Plan 2015 / Ocena realizacije 2014 Razlika

Prikaži več

Prostorski informacijski sistem občin e-mesečnik 4 / 2008, Vsebina vsebinske novosti 1 poslovni subjekti 84. občina v sistemu pomoč uporabniko

Prostorski informacijski sistem občin e-mesečnik 4 / 2008, Vsebina vsebinske novosti 1 poslovni subjekti 84. občina v sistemu pomoč uporabniko Prostorski informacijski sistem občin e-mesečnik 4 / 2008, 14.5.08 Vsebina vsebinske novosti 1 poslovni subjekti 84. občina v sistemu pomoč uporabnikom Izbran nasvet Vas zanima opis posameznega sloja ali

Prikaži več

Navodilo Telemach

Navodilo Telemach Nastavitve za: MOJ TELEMACH Registracija: Na spletni strani Moj Telemach (http://moj.telemach.si) se pomaknite na spodnji del strani in pritisnite gumb REGISTRIRAJ SE. 1. korak Odpre se novo okence, kamor

Prikaži več

Orodje za izvoz podatkov

Orodje za izvoz podatkov Pomoč uporabnikom -NA-SI-200, V6.13-00 IZUM, 2018 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Predstavitev orodja za izvoz podatkov...

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V IS e-ma Ljubljana, avgust 2019 1 Vsebina 1. UVOD...

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin

SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščin SPLOŠNI PODATKI O GOSPODARSKI DRUŽBI 1. Ime PIPISTREL Podjetje za alternativno letalstvo d.o.o. Ajdovščina 2. Naslov Goriška cesta 50A, 5270 Ajdovščina 3. ID za DDV/Davčna številka SI68911564 4. Datum

Prikaži več

eFin

eFin HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Uvod Najboljše rešitve izhajajo iz prakse Avtor: Gregor SLABE Programiranje poslovnih aplikacij je bilo vse od iznajdbe

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravil

Številka: /2019 Datum: Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravil Številka: 4051-19/2019 Datum: 16. 4. 2019 Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravila: Projektna skupina za vzpostavitev RTR v AJPES; Strokovna

Prikaži več

COBISS3/Medknjižnična izposoja

COBISS3/Medknjižnična izposoja 3/Medknjižnična izposoja 2.2 KATALOG Katalog nam omogoča: iskanje gradiva prikaz izbranih bibliografskih zapisov ali pripadajočih podatkov o zalogi iz lokalne baze podatkov v formatu COMARC vpogled v stanje

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO V TELEFONSKI PRODAJI Ljubljana, julij 2013 KAZALO KAZALO... 2 1 UVOD... 3 2 PRIPRAVA PODATKOV ZA SISTEM MONETA... 3 2.1 PRODAJNA MESTA... 3 2.2 SLIKI GLAVE IN NOGE RAČUNA

Prikaži več

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski naslov: podpora@coks.si

Prikaži več

NOVICE

NOVICE VASCO NOVICE SEPTEMBER 2017 Zakonske novosti - V Uradnem listu RS, št. 46/2017 dne 29.8.2017 je bil objavljen Aneks št. 10 h Kolektivni pogodbi za javni sektor (KPJS), ki nalaga odpravo anomalij do vključno

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE UGOVORA ZOPER INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE Če davčni zavezanec ugotovi, da so podatki v informativnem izračunu nepravilni ali nepopolni, v 15 dneh od vročitve informativnega

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A)

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA DELO, DRUŽINO IN SOCIALNE ZADEVE ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O UREJANJU TRGA DELA (ZUTD-A) Poglavitni cilji sprememb ZUTD: doseganje večje fleksibilnosti na trgu dela zmanjšanje pasti brezposelnosti za brezposelne osebe odprava

Prikaži več

31

31 Hram Holding, finančna družba, d.d. Vilharjeva 29, Ljubljana, skladno z Zakonom o trgu finančnih instrumentov ter Sklepom o izvajanju obveznosti razkrivanja nadzorovanih informacij, objavlja podatke iz

Prikaži več

Microsoft Word KR navodila za CMS.doc

Microsoft Word KR navodila za CMS.doc Navodila za objavo vsebin s CMS sistemom Izvajalec: Gooya IT, interaktivni mediji, d.o.o., Ljubljana, julij 2011 stran 1 od 31 Vsebina Navodila vsebujejo informacije, ki jih potrebujejo uredniki spletnega

Prikaži več

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx

Microsoft Word - SES2018_MetodološkaNavodila_KONČNA.docx RAZISKOVANJE O STRUKTURI PLAČE ZA LETO 2018 METODOLOŠKA NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE VPRAŠALNIKA ZAP-RSP Splošna navodila za izpolnjevanje vprašalnika ZAP-RSP 1. Poročevalske enote so v vzorec izbrani poslovni

Prikaži več

N HERMES OVICE Številka 26, oktober

N HERMES OVICE Številka 26, oktober N HERMES OVICE Številka 26, oktober 2016 1990-2015 NOVOSTI IZ NADGRADENJ Tudi v zadnjem obdobju smo v naše programe vključili dodatne programske funkcionalnosti, ki so rezultat aktivnosti razvojnega oddelka,

Prikaži več

Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do

Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do programa... 2 Osnovni meni... 5 Razdelitev glavnega

Prikaži več

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc

Microsoft Word - Povzetek revidiranega letnega porocila 2006.doc CINKARNA Metalurško kemična industrija Celje, d.d. Kidričeva 26, 3001 Celje OBJAVA POVZETKA REVIDIRANEGA LETNEGA POROČILA ZA LETO 2006 V skladu z ZTVP-1 ter Sklepom o podrobnejši vsebini in načinu objave

Prikaži več

Spoznajmo PowerPoint 2013

Spoznajmo PowerPoint 2013 Spoznajmo PowerPoint 2013 13 Nova predstavitev Besedilo v predstavitvi Besedilo, ki se pojavlja v predstavitvah lahko premaknemo kamorkoli v diapozitivu. Kadar izdelamo diapozitiv z že ustvarjenimi okvirji

Prikaži več

Zadeva: Ponudba

Zadeva: Ponudba Navodila za urejanje Spletne strani CTEK.si 1. Dodajanje novega polnilnika Za dodajanje novega polnilnika nikoli ne prepisujte že objavljenih vsebin, ampak sledite tem navodilom. Ta so zagotovilo, da bodo

Prikaži več

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: +386 1 729 6 460 Faks.: +386 1 729 6 466 www.nevtrin.si info@elektrina.si USB RFID READER Navodila za uporabo?

Prikaži več

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR

BONITETNO POROČILO ECUM RRF d.o.o. Izdano dne Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska BONITETNO POR BONITETNO POROČILO Izdano za: Darja Erhatič Bisnode d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska www.bisnode.si, tel: +386 (0)1 620 2 866, fax: +386 (0)1 620 2 708 Bonitetno poročilo PROFIL PODJETJA

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1

(pravna oseba) IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) v tisoč EUR ZNESEK Zap. Oznaka VSEBINA štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA LETA LETA 1 IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA NA DAN (kratka shema) Zap. Oznaka štev. postavke POSLOVNEGA PREJŠNJEGA 1 A. 1. in del A. 5. Denar v blagajni, stanje na računih pri centralnih bankah in vpogledne vloge pri bankah

Prikaži več

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan

Porevizijsko poročilo: Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan Porevizijsko poročilo Popravljalni ukrepi pri reviziji zbirne bilance stanja proračuna Republike Slovenije na dan 31. 12. 2016 POSLANSTVO Računsko sodišče pravočasno in objektivno obvešča javnosti o pomembnih

Prikaži več

CT_SLO_White Paper_ENG

CT_SLO_White Paper_ENG UPORABNIŠKI PRIROČNIK //COMTRADE/ UPORABNIŠKI PRIROČNIK ZA PORTAL IN VARNOSTNO SHEMO MIZKŠ Priročnik za ravnatelje Priročnik pokriva glavne akcije, ki jih ravnatelji opravljajo v Varnostni shemi: upravljanje

Prikaži več

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1

LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 LETNO POROČILO ZA LETO 2013 Javni zavod ŠPORT LJUBLJANA 1 ... 3... 4... 9... 35 2 ... 48 3 4 5 6 7 ZŠ KAZALEC OZ. KAZALNIK LETO 2013 LETO 2012 I 13/12 1 ŠTEVILO ZAPOSLENIH KONEC LETA 115 110 104,5 PO OBRAČUNSKEM

Prikaži več

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI

PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETI PRIJAVNI OBRAZEC ZA DODELITEV POMOČI ZA ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU V OBČINI VODICE V LETU 2015 ZAGOTAVLJANJE TEHNIČNE PODPORE V KMETIJSTVU UKREPI DE MINIMIS V SKLADU Z UREDBO KOMISIJE

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj

VELJA OD DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) Izobraževalna hiša Cilj VELJA OD 1. 1. 2016 DALJE PREVERJALNI SEZNAM RAZKRITIJ ZGD- 1 (69.člen) RAZKRITJA 69. ČLEN ZGD- 1 (OD 1.1.2016 DALJE) da pogojno ne Člen ZGD- 1 OPIS VELIKOST DRUŽBE VELIKA SREDNJA MAJHNA MIKRO (70a. člen)

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠ AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V NOTRANJSKO-KRAŠKI REGIJI V LETU 2010 Postojna, maj 2011 KAZALO I.

Prikaži več

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in

4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in 4 dvorane in 12 predavanj v 1 dnevu s Petro Mlakar, mag. Tanjo Urbanijo, Marijo Ferlež, mag. Borutom Brezovarjem, svetovalci SAOP ter čistilko Fato in tajnico Ingrid Dohodnina & letni obračun od A do Ž

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE APLIKACIJE

NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE APLIKACIJE NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE APLIKACIJE Kazalo 1. Namen spletne aplikacije... 3 2. Prijava v sistem... 3 3. Sprememba gesla... 3 4. Izbira časovnega obdobja... 4 4.1. Način je preko grafičnega koledarja...

Prikaži več

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (

IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN Postavka AOP INDEKS 2013/2012 SREDSTVA ( IZKAZ FINANČNEGA POLOŽAJA DRUŽBE DATALAB D.D. OB KONCU OBDOBJA NA DAN 30.09.2013 Postavka AOP 30.9.2013 30.9.2012 INDEKS 2013/2012 SREDSTVA (002+032+053) 001 7.565.152 6.566.959 115,20 A. DOLGOROČNA SREDSTVA

Prikaži več

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV

Informacija o poslovanju samostojnih podjetnikov posameznikov v Osrednjeslovenski regiji v letu 2014 i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV i NFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V OSREDNJESLOVENSKI REGIJI V LETU 2014 Agencija RS za javnopravne evidence in storitve, Izpostava Ljubljana, maj 2015 T: 01/ 583 33 00, F:

Prikaži več

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail Naročniški portal MOJ TELEMACH. Junij 2015 Uredite naročilo, ne da bi vstali iz naslanjača. Za preprostejši pregled naročenih storitev, računov in opravljenih klicev ter naročanje dodatnih storitev ipd.

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo računov iz več različnih modulov: Fakturiranje Trgovina

Prikaži več

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk

1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatk 1 MMK - Spletne tehnologije Vaja 5: Spletni obrazci Vaja 5 : Spletni obrazci 1. Element form Spletni obrazci so namenjeni zbiranju uporabniških podatkov in njihov prenos med spletnimi mesti. Obrazec v

Prikaži več

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po.b, 6. in 7. členu ZDDPO- Za obdobje od do PODATKI POD ZAP. ŠT..0,. IN.8 OBRAČUNA PREGLEDNICA A: Podatki v zvezi

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Uradni list RS – 122/2005, Uredbeni del

Uradni list RS – 122/2005, Uredbeni del Plačilna lista 1 Priloga 1 Obračun plače za mesec < Z010 - Mesec in leto obračuna> OSNOVNA PLAČA (Z070) C010 - % C020 - % C040 (znesek) C050 - % C150 - % Skupaj A040 znesek Skupaj (Z120) Skupaj (Z124)

Prikaži več

Priloga 2 PRILOGA 1»(1) Plačilna lista 1 <Z350> Šifra proračunskega uporabnika <Ime proračunskega uporabnika> <Stroškovno mesto> <Ime in priimek preje

Priloga 2 PRILOGA 1»(1) Plačilna lista 1 <Z350> Šifra proračunskega uporabnika <Ime proračunskega uporabnika> <Stroškovno mesto> <Ime in priimek preje Priloga 2 PRILOGA 1»(1) Plačilna lista 1 Ob račun plače za mesec / Mesečna delovna obveznost Povprečna plača Minimalna plača Šifra delovnega

Prikaži več

Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo račun

Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo račun Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo računov iz več različnih modulov: Fakturiranje Trgovina

Prikaži več

Naročnik:

Naročnik: RAZPISNA DOKUMENTACIJA Pleskarska dela v letu 2015 junij 2015 Številka: 439-59/2015 Datum: 11.6.2015 Predmet javnega naročila:»pleskarska dela«vsebina RAZPISNE DOKUMENTACIJE 1. Povabilo k oddaji ponudbe

Prikaži več

Microsoft Word - Revizijsko porocilo 2010-Obcina G. Radgona_koncno

Microsoft Word - Revizijsko porocilo 2010-Obcina G. Radgona_koncno REVIZIJSKO POROČILO O PRAVILNOSTI POSLOVANJA OBČINE GORNJA RADGONA V LETU 2010 Murska Sobota, marec 2011 K A Z A L O: I. NAROČILO IN IZVEDBA... 2 II. PREDSTAVITEV OBČINE... 3 1 OSNOVNE INFORMACIJE O OBČINI...

Prikaži več

POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV

POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV POMOČ PREDSTAVITEV EKOSKLADOVNICE UPORABLJENA TERMINOLOGIJA REGISTRACIJA V EKOSKLADOVNICO PRIJAVA V EKOSKLADOVNICO OBJAVA PRISPEVKA ISKANJE PRISPEVKOV OCENJEVANJE PRISPEVKOV KOMENTIRANJE PRISPEVKOV KONTAKT

Prikaži več

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn

Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišn Leto rojstva Sorodstveno razmerje* Priloga 1 PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU (ime in priimek) (davčna številka) (podatki o bivališču: naselje, ulica, hišna številka) (elektronski naslov) (poštna številka,

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska RCM špedicija, gostinstvo, trgovina in proizvodnja

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 UVOD V RAČUNOVODSTVO 11. VAJE VSEBINA 11. VAJ: Izkaz denarnih tokov NALOGE: 1) Podjetje Trend (vir: učbenik Uvod v računovodstvo, str. 342) 2) Podjetje Paneks (vir: učbenik Uvod v računovodstvo, str. 342)

Prikaži več

Excel 2016

Excel 2016 PRIDOBIVANJE TEMELJN IH IN POKLICNIH KOMPETENC OD 2019 DO 2022 HIPERPOVEZAVA Gradivo za interno uporabo AVTOR: Belinda Lovrenčič Gradivo ni lektorirano V Maj 2019 Operacijo sofinancira Evropska unija,

Prikaži več

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubrika 2 Registrska številka... 3 Rubrika 3 Matična številka

Prikaži več

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in prejemate obvestila o tem, kdaj je perilo pripravljeno.

Prikaži več

Vprašanja in odgovori v zvezi z aplikacijo CEUVIZ Povezave do posameznih vsebin Vnos podatkov o tujih državljanih Vnos podatkov o povprečnih ocenah Ma

Vprašanja in odgovori v zvezi z aplikacijo CEUVIZ Povezave do posameznih vsebin Vnos podatkov o tujih državljanih Vnos podatkov o povprečnih ocenah Ma Vprašanja in odgovori v zvezi z aplikacijo CEUVIZ Povezave do posameznih vsebin Vnos podatkov o tujih državljanih Vnos podatkov o povprečnih ocenah Masovni vnos Splošna vprašanja Vrtci Osnovne in glasbene

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska MULTILINGUAL PRO prevajalska agencija d.o.o. Izdano

Prikaži več

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE

AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVE AJPES Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve INFORMACIJA O POSLOVANJU SAMOSTOJNIH PODJETNIKOV POSAMEZNIKOV V REPUBLIKI SLOVENIJI V LETU 2008 Ljubljana, maj 2009 ISSN 1855-3990

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska HLADILNA TEHNIKA MILAN KUMER s.p. Izdano dne 18.6.2018

Prikaži več

Navodila za študente

Navodila za študente Moodle UM Verzija 3.5.1 Navodila za študente RCUM, Služba za IS Maribor, 2019 Kazalo 1 Prijava v Moodle UM... 3 2 Odjava iz Moodla UM... 3 3 Seznam učnih enot... 4 4 Navigacijski trak... 4 5 Bloki... 5

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice,

Prikaži več

Programska sprememba oddelka šole

Programska sprememba oddelka šole Pomoč uporabnikom Programska sprememba oddelka šole -NA-SI-355, V1.0 IZUM, 2018 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Navodila... 1 2 Postopek...

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska LIBELA ORODJA, Izdelovanje orodij in perforiranje

Prikaži več

AAA

AAA BONITETNO POROČILO ODLIČNOSTI Izdajatelj: BISNODE, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije d.o.o. Član skupine BISNODE, Stockholm, Švedska JELE KITT proizvodno podjetje d.o.o. Izdano dne

Prikaži več

KM_C

KM_C VABILO K ODDAJI ZAVEZUJOČIH PONUDB ZA NAKUP STANOVANJA NA ZELENICI 8 V CELJU - NEPREMIČNINE CELJE ID 1077-19-33 1 Predmet prodaje Predmet prodaje v tem vabilu k oddaji zavezujočih ponudb za nakup stanovanja

Prikaži več