JAZ SEM NADARJEN iamnikon.com

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "JAZ SEM NADARJEN iamnikon.com"

Transkripcija

1 JAZ SEM NADARJEN iamnikon.com

2

3 Bodite ustvarjalni v vsakem pogledu. Najdite navdih iz vseh zornih kotov premični zaslon LCD Nikon D5100 omogoča s premičnim in vodoravno nastavljivim zaslonom LCD fotografiranje iz posebnih položajev in zornih kotov. Fotografiranje in snemanje videoposnetkov v polni HD ločljivosti ne bo nikoli več takšno, kot je bilo doslej. Vzpodbudite svojo ustvarjalnost uporabite nastavitev s posebnimi učinki za fotografije in videoposnetke v polni HD ločljivosti Z nastavitvijo za posebne učinke, ki je tokrat prvič na voljo v Nikonovem D-SLR fotoaparatu, boste spoznali svojo ustvarjalno plat. Pripravite se na to, da bodo vaše fotografije in videoposnetki v polni HD ločljivosti zares edinstveni! Neverjetna kakovost fotografij od fotoaparata D5100 lahko pričakujete več Zahtevajte kakovost, ki si jo zaslužite. Fotoaparat D5100 posname motive v bogatih barvah z vsemi podrobnostmi, pri čemer zagotavlja neverjetno ločljivost in kakovost tako pri fotografijah kot videoposnetkih v polni HD ločljivosti. Objektiv: AF-S DX Zoom-Nikkor mm f/2,8g IF-ED Kakovost slike: RAW (NEF) Osvetlitev: način [S], 1/350 sekunde, f/6,7 Nastavitev beline: neposredna sončna svetloba Občutljivost: ISO 100 Picture Control: standardno

4 Poiščite navdih iz vseh zornih kotov 4 Objektiv: AF-S DX NIKKOR mm f/3,5-5,6 G VR Kakovost slike: RAW (NEF) Osvetlitev: način [A], 1/180 sekunde, f/5,6 Nastavitev beline: samodejna Občutljivost: ISO 100 Picture Control: standardno Fotoaparat sem postavila nižje kot običajno in odkrila povsem nov zorni kot in spoznala kako drugačne so videti stvari. Običajna fotografija v višini oči fotografa. Jasen pogled, samozavestno fotografiranje ogled v živo in videoposnetki v polni HD ločljivosti Premični zaslon LCD vam omogoča fotografiranje z različnih zornih kotov Nov, velik 7,5-centimetrski (3-palčni) premični zaslon LCD se odpira vodoravno do naklona 180º ter navzgor in navzdol za kote med +180 do 90º. Zato lahko zdaj vidite, fotografirate in posnamete motive v različnih perspektivah. Poskusite narediti posnetke pod visokim kotom, v višini pasu za spontane posnetke v živo in snemanje videoposnetkov ali posnetke pod nizkim kotom za pogled s tal. Pri avtoportretih lahko fotoaparat D5100 postavite na stativ ali drugo stabilno površino in se vedno vidite na zaslonu Premični zaslon LCD z visoko ločljivostjo (pribl pik) in širokim vidnim kotom omogoča, da preverite kompozicijo med uporabo ogleda v živo ali snemanjem videoposnetkov v HD ločljivosti.

5 premični zaslon LCD na fotoaparatu D5100 vam pomaga zajeti fotografije tako, kot želite Fotoaparat sem držal v višini pasu in prilagajal položaj toliko časa, da sem dobil popolno kompozicijo! 5 Za še več ustvarjalnosti rad poiščem drugačen kot. Ustvarite neverjetne videoposnetke videoposnetki v polni HD ločljivosti ( /30p) in z vsemi prednostmi fotoaparatov D-SLR S fotoaparatom D5100 lahko posnamete izjemne D-filme v polni HD ločljivosti, pri čemer vam pomagata stalni AF (AF-F) in natančen nadzor osvetlitve. Fotoaparat ima tudi vgrajeni funkciji urejanja videoposnetkov in snemanja zvoka (stereo z dodatnim mikrofonom). Skupaj z vsemi prednostmi fotoaparatov D-SLR, kot je na primer zameglitev ozadja, visoka občutljivost ISO in vsestranska združljivost z različnimi objektivi NIKKOR, lahko s tem modelom dosežete višjo raven snemanja videoposnetkov. Po želji lahko s fotoaparatom uporabljate stereo mikrofon ME-1 za snemanje zvoka v stereo tehniki, pri čemer preprečite, da bi se na posnetku slišali zvoki, ki nastajajo s premikanjem objektivov med samodejno izostritvijo.

6 Vzpodbudite svojo ustvarjalnost nastavitev abite med 6 Objektiv: AF-S DX NIKKOR mm f/3,5-5,6 G VR Kakovost slike: Jpeg Fine Osvetlitev: način [Izbirna barva], 1/125 sekunde, f/5,6 Nastavitev beline: samodejna Občutljivost: samodejna (ISO 280) Picture Control: standardno Ti dramatični učinki so prav neverjetni. Sedaj so moje fotografije in videoposnetki taki, kot da bi jih posnel z vrhunsko kinematografsko opremo! Izbirna barva Izberite do tri barve, ki bodo prikazane na sliki, preostanek pa bo ostal črno-bel. Naredite bolj zabavne in bolj umetniške fotografije ter videoposnetke način delovanja s posebnimi učinki Fotografije bi morale biti vedno take, kot želite. Eden od načinov, da to dosežete, je, da gumb za izbiro načina delovanja nastavite na EFFECTS in izberete želeno možnost, na primer Selective color (Izbirna barva), Color sketch (Barvna skica) in Miniature effect (Učinek pomanjšanja). Vse omenjene učinke lahko uporabljate med snemanjem. Samodejna izostritev za ostrejše motive v načinu ogleda v živo in med snemanjem videoposnetkov v polni HD ločljivosti Za izostritev v fotoaparatu D5100 imate na voljo več načinov delovanja z izostritvijo, ki so primerni za različne motive uporabljate jih lahko tudi v načinu ogleda v živo in pri snemanju videoposnetkov v polni HD ločljivosti. Ko uporabite način AF-F, fotoaparat med snemanjem samodejno prilagaja izostritev. Prehod med fotografiranjem in snemanjem videoposnetkov v polni HD ločljivosti v ogledu v živo je povsem preprost S fotoaparatom D5100 Nikon znova potrjuje svoje izkušnje v ergonomiji. Z novim stikalom poleg gumba za izbiro načina delovanja aktivirate ogled v živo. Da fotoaparat začne snemati, preprosto pritisnete poseben gumb poleg sprožilca. Pri tem motiva ne izgubite iz vidnega polja.

7 za posebne učinke ponuja veliko možnosti, ki jih lahko por fotografiranjem ali snemanjem videoposnetkov v polni HD ločljivosti Moj prizor izgleda kot miniatura. učinek pomanjšanja Ko spremenite območje izostritve, so oddaljeni motivi videti pomanjšani. Videoposnetki učinka pomanjšanja se predvajajo z veliko hitrostjo. Želel sem omehčati njene poteze, zato sem jo osvetlil z močno svetlobo. visoka osvetljenost Ustvarjajte svetle, sijoče fotografije, polne posebnega razpoloženja. 7 Sedaj so moje fotografije podobne umetniškim ilustracijam. In to dosežem s preprostim pritiskom na gumb! barvna skica Spremenite svoje fotografije v barvne risbe. Videoposnetki, ki jih naredite v tem načinu, se predvajajo kot diaprojekcija, sestavljena iz serije fotografij. Ko odstraniš podrobnosti, se lahko prikaže nekaj posebnega. obris Posnemite motive kot obris s svetlim ozadjem. Z izbiro tega načina sem poudaril dramatičnost prizora. nizka osvetljenost Ustvarjajte temne, pozornost zbujajoče fotografije z izrazitimi poudarki. Neverjetno: fotoaparat lahko zajame tudi tako temen prizor. nočni pogled Enobarvne fotografije v več odtenkih (črno-bele) lahko posnamete tudi pri zelo šibki svetlobi.

8 Neverjetna kakovost slik od slikovnega tipala 8 Objektiv: AF-S DX NIKKOR mm f/4,5-5,6 G ED VR II Kakovost slike: RAW (NEF) Osvetlitev: način [A], 1/90 sekunde, f/5,6 Nastavitev beline: neposredna sončna svetloba Občutljivost: ISO 100 Picture Control: standardno Fotografije, ki sem jih posnel, morajo biti tako ostre in lepe, kot je sam motiv. Izjemna kakovost fotografij tipalo s 16,2 milijona efektivnih slikovnih točk in mehanizem za obdelavo fotografij EXPEED 2 Najnovejše tehnologije Nikon D-SLR v fotoaparatu D5100, med drugim tipalo CMOS formata DX in mehanizem za obdelavo EXPEED 2, zagotavljajo izjemno kakovost fotografij. Ostri posnetki z malo šuma tudi pri šibki svetlobi. Čiste in jasne fotografije, tudi pri šibki svetlobi Fotoaparat D5100 ima vse tehnologije, ki jih potrebujete za doseganje izvrstnih rezultatov, tudi ko so pogoji svetlobe slabi. Tipalo CMOS ima občudovanja vreden doseg ISO (ISO 100 do 6400*) z zmanjšanjem šuma. Zato lahko fotografirate s krajšim časom osvetlitve ter zajamete prizore in motive z manj zameglitve. Zato bodo fotografije in videoposnetki v polni HD ločljivosti, tudi pri fotografiranju iz roke in pri slabši svetlobi, odlični. * Doseg ISO se lahko poveča do Hi 2 (enakovredno vrednosti ISO 25600), s čimer pridobite še več možnosti pri šibki svetlobi. Poglejte podrobnosti, ki razkrivajo vrhunsko kakovost fotografij, ostrino in visoko ločljivost. tipalo CMOS Kakovostne fotografije, ki jih zagotavlja samo Nikon Poleg vrhunskega tipala CMOS, ki zagotavlja odlične fotografije, ima fotoaparat D5100 še Nikonov izreden mehanizem za obdelavo slik EXPEED 2, ki z veliko hitrostjo obdeluje podatke in pomaga ustvarjati fotografije in videoposnetke izjemne kakovosti.

9 in sistema EXPEED 2 v fotoaparatu D5100 lahko pričakujete več Objektiv: AF-S DX NIKKOR mm f/3,5-5,6 G VR Kakovost slike: Jpeg Fine Osvetlitev: način [A], 1/750 sekunde, f/5,6 Nastavitev beline: Senca HDR: 3EV, nizko Občutljivost: ISO 200 Picture Control: živahno 9 Želel sem zajeti vse podrobnosti motiva, tako zelo svetle, kakor tudi temnejše dele motiva. Vse podrobnosti na svetlih in temnih delih motiva HDR (High Dynamic Range) Pri fotografiranju kontrastnih motivov, na primer oblakov, obsijanih s soncem in ospredjem v senci, je bilo težko enakovredno prikazati obe teksturi. Toda z Nikonom D5100 je vse drugače. Ko pri nastavitvi HDR pritisnete sprožilec, fotoaparat D5100 posname dve fotografiji: eno močneje osvetljeno in drugo manj osvetljeno. Fotoaparat ju združi v en posnetek s širokim dinamičnim območjem z manj šuma in bogatejšimi barvnimi prehodi kot doslej*. * Priporočamo uporabo trinožnika. Bolj osvetljena slika Manj osvetljena slika HDR ali Active D-Lighting: Katero funkcijo uporabiti? Čudovito prepletanje svetlobe in sence funkcija Active D-Lighting Funkcija Active D-Lighting, ki je uporabna v različnih primerih, samodejno prikaže osvetlitve in sence visoko kontrastnih prizorov, tako da so kar najbolj podobni temu, kar zazna človeško oko. Funkcijo Active D-Lighting pustite nastavljeno na Auto, da se samodejno prilagaja, ali pa glede na pogoje fotografiranja ročno izberite njeno raven. S funkcijo Active D-Lighting Brez funkcije Active D-Lighting Če vsebuje vaš scenarij fotografiranja večje kontraste, vi pa želite, da so podrobnosti vidne povsod, je prava izbira HDR. Ker to zahteva združitev dveh zaporednih posnetkov, ni primerno za fotografiranje premikajočih se motivov. Če fotografirate premikajoči se motiv, izberite funkcijo Active D-Lighting. Funkcijo Active D-Lighting lahko uporabljate pri hitrem zaporednem fotografiranju ali pa jo kombinirate s funkcijo HDR, da je učinek še močnejši.

10 Več Nikonovih inovacij, ki vam po Prilagojene možnosti nastavitev fotoaparata na dosegu vaših prstov 16 scenskih načinov delovanja D5100 ima scenske načine, ki ustrezajo različnim prizorom. Pet najbolj priljubljenih načinov izberete z gumbom za izbiro načina delovanja, druge pa izberete tako, da nastavite gumb na SCENE in vrtite gumb za ukaze. Ko se odločite za enega, fotoaparat samodejno izbere ustrezne nastavitve, ki bodo zagotovile najboljše rezultate. Z Nikonovimi scenskimi načini vam nikoli ne bo treba skrbeti za nastavitve fotoaparata. Hrana Šport Nočni portret Sončni zahod 10 Opomba: Scenski načini, ki so na voljo v fotoaparatu D5100, so: portret, pokrajina, otrok, šport, bližnji posnetek, nočni portret, nočna pokrajina, zabava/znotraj, plaža/sneg, sončni zahod, mrak/zora, portret ljubljenčka, svetloba sveče, cvet, jesenske barve in hrana. Naj fotoaparat izbere najprimernejši scenski način glede na prizor samodejni izbor scene Med fotografiranjem v načinu ogleda v živo, ko je gumb za izbiro načina delovanja nastavljen na samodejni način ali samodejno (brez bliskavice), bo samodejni izbor scene* samodejno izbral najprimernejši scenski način, pri čemer bo izbral portret, pokrajino, bližnji posnetek ali nočni portret. Prepustite fotoaparatu D5100, da izbere nastavitve za optimalne rezultate, sami pa se osredotočite na posnetek. c Portret d Pokrajina e Bližnji posnetek f Nočni portret Z Samodejno** b Samodejno (brez bliskavice)** * Pri uporabi AF ** Izbrano, ko fotoaparat prepozna prizor, ki ga ne pokrivajo načini portret, pokrajina, bližnji posnetek ali nočni način, ali za prizore, ki so primerni za samodejni način ali samodejno (brez bliskavice). Natančno zajame motiv s širokim kotom pokritosti 11-točkovni sistem AF 11 točk izostritve v fotoaparatu D5100 in križna točka široko pokrivajo celotno sliko in zajamejo motiv z veliko ostrino. V načinu 3D-sledenja (11 točk) fotoaparat uporabi podatke sistema za prepoznavanje scene, zato da ohrani glavni motiv izostren, tudi če se kompozicija spremeni.

11 magajo ustvariti boljše fotografije Preprosto fotografiranje avtoportretov in bližnjih posnetkov infrardeči sprejemniki za oddaljeni nadzor na sprednji in zadnji strani fotoaparata Daljinski upravljalnik ML-L3 (po izbiri) Odlična svetloba kadarkoli jo potrebujete pametna samodejna bliskavica Bliskavica, vgrajena v D5100, je nepogrešljiva pri snemanju temnih ali od zadaj osvetljenih motivov, ker jih osvetli samodejno*. Zaradi nadzora bliskavice i-ttl lahko vedno pričakujete rezultate naravnega videza. * Ko je način delovanja za fotografiranje nastavljen na samodejno, portret, otrok, bližnji posnetek, nočni portret, zabava/znotraj, portret ljubljenčka aku barvna skica. Optično iskalo s 95 % pokritostjo fotografije za jasen pogled in udobno fotografiranje brez zakasnitve sprostitve zaklopa Zanesljivo ujemite trenutek hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo približno 4 fotografije na sekundo Funkcija čiščenja slikovnega senzorja Slikovni senzor Nizkopasovni filter Sistem nadzora pretoka zraka Kanali za nadzor pretoka zraka Čiste in jasne fotografije Nikonov sistem za odpravljanje prašnih delcev Manj prahu pomeni jasnejše fotografije. Nikonov edinstveni sistem pomaga odstranjevati prašne delce z optičnega nizkofrekvenčnega filtra pred slikovnim tipalom in s pomembnih komponent znotraj fotoaparata. 11 Porabi zelo malo energije, tako da s polno baterijo posnamete približno 660 fotografij* * Po standardih CIPA. Litij-ionska baterija za polnjenje EN-EL14 (priložena) Podaljšek roke kompaktna, lahka oblika je primer Nikonovega uveljavljenega ergonomskega oblikovanja Fotoaparat se naravno prilega rokam, pri čemer ga lahko z intuitivnimi gumbi preprosto in udobno upravljate, tudi če fotografiranje traja dlje časa.

12 Vaše orodje za bolj dinamično fotografiranje Ustvarite svoj slog Picture Control Z Nikonovim sistemom za nadzor slike Picture Control lahko prilagodite videz in razpoloženje fotografij svojim željam. Izbirate lahko med šestimi nastavitvami: standardno, nevtralno, živahno, enobarvno, pokončno in ležeče. Izbrane nastavitve lahko shranite za uporabo v prihodnje. Standardno Enobarvno Pokončno Ležeče Živahno Nevtralno 12 Vgrajeni pomočnik sistem za prepoznavanje scene Ko skupaj delujeta tipalo RGB s 420 točkami in tipalo CMOS, fotoaparat D5100 prepozna motiv in prilagodi samodejno osvetlitev, izostritev, nastavitev beline in nadzor bliskavice i-ttl. Del te tehnologije je tudi AF s zaznavanjem obrazov. Sistem za prepoznavanje scene Tišina, ko jo potrebujete način tihega sprožilca V določenih okoliščinah utegne zvok sprožilca vznemiriti motiv. Način tihega sprožilca zmanjša glasnost notranjih mehanizmov fotoaparata D5100 ob pritisku sprožilca tako, da na primer upočasni gibanje zrcala v trenutku, ko se zajame f otografija. Tipalo RGB s 420 slikovnimi točkami Slikovno tipalo Ogled fotografij na HDTV vmesnik izhoda HDMI Fotografije in videoposnetke si lahko ogledate na televizorju in njihovo predvajanje upravljate z daljinskim upravljalnikom za TV*. * Samo pri televizorjih, združljivih s funkcijo HDMI CEC. AF AE in nadzor bliskavice i-ttl Prepoznavanje motiva Analiza osvetljenih delov Prepoznavanje sprememb Zaznavanje obrazov kompozicije AF s prednostjo obrazov Samodejna nastavitev beline Prepoznavanje izvora svetlobe Zaznavanje obrazov Predvajanje Zoom obraza med predvajanjem Obdelava posnetkov v fotoaparatu takoj po fotografiranju funkcije za urejanje slik in videoposnetkov V fotoaparatu D5100 so številne funkcije urejanja, na primer Resize (Spreminjanje velikosti), obdelava NEF (RAW) in učinki filtrov: Skylight (UV-filter), Warm filter (Topli filter) in Cross screen (Zvezdni učinek). Poleg možnosti hitrega retuširanja in urejanja videoposnetka so na voljo še funkcije, kot sta nadzor popačenja in ribje oko. Ribje oko Cross Screen (Zvezdni učinek) Drugi elementi menija za retuširanje D-Lighting popravek učinka rdečih oči obrezovanje (3:2, 4:3, 5:4, 16:9 in 1:1) enobarvna slika v več odtenkih (črno-bela, sepija in cianotipija) učinki filtra (poudarjanje rdeče, zelene, in modre barve ter mehkobe) barvno ravnotežje prekrivanje slik poravnava barvni obris barvna skica nadzor perspektive učinek pomanjšanja izbirna barva

13 Ustvarjalnost brez meja Razširite svoj pogled objektivi NIKKOR Kakovost za raznoliko uporabo Fotografiranje z digitalnimi fotoaparati SLR je še prijetnejše, ker omogočajo, da na njih menjujete objektive. Objektivi NIKKOR, ki jih visoko cenijo fotografi povsod po svetu, pokrivajo celo paleto goriščnih razdalj, pri čemer lahko izbirate med vrsto modelov s fiksno goriščno razdaljo, zoomom, ribjim očesom ter modeli Micro in PC-E. Opomba: D5100 je zasnovan izključno za uporabo z objektivi NIKKOR AF-S in AF-I, ki so opremljeni z motorčkom za samodejno izostritev. AF-S DX NIKKOR mm f/4,5-5,6g ED VR Ta zmogljivi super-telefoto zoom z možnostjo zmanjšanja vibracije (VRII) omogoča, da se povsem približate oddaljenim motivom, ko fotografirate in držite fotoaparat v roki. Močan učinek stiskanja pomaga ustvariti dinamične fotografije. Odlično za šport in divje živali. AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5g ED VR Z možnostjo delovanja na daljavo in zmanjšanjem vibracije (VRII) ta objektiv omogoča makrofotografiranje motivov, ki se jim težko približate, tudi brez uporabe stativa. 13 AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8 G Kompaktni primarni objektivi kot je ta, zagotavljajo čudovito zamegljenost ozadja pri portretih in ostre fotografije pri fotografiranju, ko držite fotoaparat v rokah pri najbolj odprti zaslonki tudi pri šibki svetlobi. AF-S DX NIKKOR mm f/3,5 4,5 G ED S tem ultra širokokotnim zoomom poudarite perspektivo na slikah. Odličen je za pokrajinske fotografije ali tesne notranje prostore. Odličnost na preprost način bliskavice D5100 je opremljen s priročno vgrajeno bliskavico, z dodatnimi bliskavicami Nikon Speedlight pa je fotografiranje še bolj preprosto in ustvarjalno. Kompaktna in lahka bliskavica SB-400 je priročna za transport, ima nadzor i-ttl in funkcijo odbojnega osvetljevanja, večfunkcijska bliskavica SB-700 pa je združljiva z različnimi funkcijami Nikonovega sistema Creative Lighting. SB-400 SB-700 Uporaba bliskavice SB-700 z odbojnim osvetljevanjem za naravnejši videz pri uporabi bliskavice. Objektiv: AF-S DX NIKKOR mm f/3,5-4,5 G ED Kakovost slike: RAW (NEF) Osvetlitev: način [M], 1/60 sekunde,f/ 4 Nastavitev beline: samodejna Občutljivost: ISO 400 Nadzor slike: standardno

14 Izboljšajte kakovost Programska oprema Programska oprema za obdelavo fotografij programska oprema ViewNX 2 (priložena) Ta preprosta in intuitivna programska oprema vam pomaga, da so vaše fotografije in videoposnetki polne HD ločljivosti dejansko izvrstni. ViewNX 2 omogoča prenašanje in brskanje po posnetkih, poleg tega pa ima še nekatera orodja za urejanje fotografij, na primer za spreminjanje velikosti, nadzor svetlosti, obrezovanje, poravnavo in obdelavo slik NEF (RAW). S funkcijami za urejanje videoposnetkov lahko hitro in preprosto ustvarite povsem originalne videoposnetke. Ker je programska oprema ViewNX2 združljiva z Nikonovo storitvijo za shranjevanje in skupno rabo slik my Picturetown, lahko te videoposnetke brez uporabe brskalnika neposredno prenesete in shranite. 14 Programska oprema za hitro in preprosto urejanje slik z intuitivnim delovanjem Capture NX 2 (po izbiri) Capture NX 2 je programska oprema vrhunske zmogljivosti in s celo vrsto različnih funkcij za urejanje fotografij, ki jih podpira tehnologija U Point. Različne tehnike urejanja posnetkov dosežete preprosto tako, da postavite različne vrste nadzornih točk in prilagodite drsnike. Nadzorne t očke za izbor omogočajo, da označena območja po želji izboljšate na primer z možnostjo D-Lighting ali prilagajanjem svetlosti. Pametna storitev za skupno rabo in shranjevanje fotografij my Picturetown Nikonovo spletno mesto za shranjevanje in skupno rabo posnetkov my Picturetown omogoča preprosto shranjevanje, upravljanje ter skupno rabo fotografij z družino in prijatelji z vsega sveta. Članstvo je brezplačno in vključuje shrambo največ 2 GB fotografij in/ali videoposnetkov. Z dodatnim plačilom registracije lahko svoj prostor razširite na 200 GB*! Uživajte v storitvi my Picturetown kadar koli in kjer koli. * Plačilo in razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na državo. Zmogljivost pomnilniških kartic Spodnja tabela prikazuje približno število posnetkov, ki jih je mogoče shraniti na pomnilniško kartico Toshiba R95 W80MB/s UHS-I SDHC velikosti 8 GB pri različnih nastavitvah kakovosti in velikosti fotografij. Kakovost fotografije Velikost fotografije Velikost datoteke* 1 Št. fotografij* 1 Zmogljivost predpomnilnika* 2 NEF (RAW) + Velika 23,9 MB kakovostni JPEG* 3 Srednja 20,8 MB Mala 18,4 MB NEF (RAW) + Velika 20,4 MB običajni JPEG* 3 Srednja 18,6 MB Mala 17,4 MB NEF (RAW) + Velika 18,3 MB osnovni JPEG* 3 Srednja 17,5 MB Mala 16,9 MB NEF (RAW) 16,4 MB Velika 7,1 MB Kakovostni JPEG Srednja 4,4 MB Mala 2,0 MB Velika 3,9 MB Običajni JPEG Srednja 2,2 MB Mala 1,0 MB Velika 1,8 MB Osnovni JPEG Srednja 1,1 MB Mala 0,5 MB Odobrene pomnilniške kartice Za uporabo s fotoaparatom D5100 so bile preizkušene in odobrene spodaj navedene pomnilniške kartice SD. Za snemanje videoposnetkov priporočamo kartice s hitrostjo zapisovanja razreda 6 ali boljše. Pri uporabi kartic z nižjo hitrostjo zapisovanja se utegne snemanje nepričakovano prekiniti. Pomnilniške kartice SD Pomnilniške kartice SDHC* 5 Pomnilniške kartice SDXC* 6 SanDisk 1 GB, 2 GB* 4 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB 64 GB Toshiba 1 GB, 2 GB* 4 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB 64 GB 4 GB, 6 GB, 8 GB, Panasonic 1 GB, 2 GB* 4 48 GB, 64 GB 12 GB, 16 GB, 24 GB, 32 GB Lexar Media 1 GB, 2 GB* 4 4 GB, 8 GB Platinum II 1 GB, 2 GB* 4 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB Professional 1 GB, 2 GB* 4 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB *1 Vse številke so približne. Velikost datotek se razlikuje glede na zajete motive. *2 Največje število posnetkov, ki so lahko shranjeni v predpomnilniku pri ločljivosti ISO 100. Številka je manjša, če je vklopljeno zmanjšanje šuma pri dolgi osvetlitvi ali samodejni nadzor popačenosti. *3 Velikost slike velja samo za slike JPEG. Velikosti slik NEF (RAW) ni mogoče spremeniti. Velikost datoteke je skupna velikost slik NEF (RAW) in JPEG. *4 Če boste kartico uporabljali tudi v bralniku kartic ali drugi napravi, preverite, ali naprava podpira kartice velikosti 2 GB. *5 Če boste kartico uporabljali tudi v bralniku kartic ali drugi napravi, preverite, ali je naprava združljiva z SDHC. Fotoaparat podpira UHS-1. *6 Če boste kartico uporabljali tudi v bralniku kartic ali drugi napravi, preverite, ali je naprava združljiva z SDXC. Fotoaparat podpira UHS-1.

15 vaših fotografij Deli in nadzorni gumbi ! " #, -. / : ; $ % & ( ) ~ + < = [ \ ] _ ^ 1 Gumb za izravnavo osvetlitve/ gumb zaslonke/gumb za izravnavo bliskavice 2 Sprožilec 3 Stikalo za vklop/izklop 4 Infrardeči sprejemnik (spredaj) 5 Gumb za informacije 6 Gumb za ogled v živo (Live view) 7 Gumb za snemanje videoposnetka 8 Gumb za izbiro načina delovanja 9 Pomožna luč za AF/lučka za samosprožilec/lučka za zmanjšanje učinka rdečih oči! Vgrajena bliskavica " Nastavek za dodatno opremo (za dodatne bliskavice Speedlight) # Zvočnik $ Mikrofon % Gumb za način delovanja z bliskavico/za izravnavo bliskavice & Gumb za samosprožilec/funkcijski gumb ( Pokrov priključkov (vtičnica za dodatke, priključek USB in A/V, priključek HDMI z majhnimi nožicami, priključek za zunanji mikrofon) ) Gumb za sprostitev objektiva ~ Infrardeči sprejemnik (zadaj) + Zaslon, Gumb za meni/ponastavitev z dvema gumboma - Okular iskala. Gumb za prilagajanje dioptrije / Gumb za urejanje informacij/ ponastavitev z dvema gumboma : Gumb AE-L/AF-L/gumb za zaščito ; Gumb za ukaze < Gumb za predvajanje = Večnamenski izbirnik > Gumb OK? Pokrov reže za pomnilniško Lučka za dostop do pomnilniške kartice [ Gumb za povečavo med predvajanjem \ Gumb za brisanje ] Gumb za sličice/pomanjšavo med predvajanjem/za pomoč ^ Pokrov predalčka za baterije _ Nastavek za trinožnik 15 Sistemska tabela DODATNA OPREMA ZA ISKALO Povečevalo DG-2 Objektivi za popravljanje za okular DK-20C (od 5 do +3 m -1) Vmesnik okularja DK-22 Pokrovček okularja DK-5* BLISKAVICE Speedlight SB-900 Speedlight SB-700 Speedlight SB-400 Komplet za daljinsko upravljanje zoomiranja Speedlight R1C1 Studijske bliskavice** Vmesnik za nastavek za dodatno opremo AS-15 Nikonove bliskavice SB-900/700/400 TTL kabel za daljinsko fotografiranje SC-28, 29 OBJEKTIVI NIKKOR Model D5100 je posebej oblikovan za uporabo z objektivi NIKKOR AF-S in AF-I, opremljenimi z motorčkom za samodejno izostritev. Priključek za pravokotni prikaz DR-6 Gumijast nastavek za oči DK-20* DALJINSKI UPRAVLJALNIK, DODATNA OPREMA ZA GPS IN STEREO MIKROFON DODATNA OPREMA ZA TV Kabel HDMI** Avdio/video kabel EG-CP14* Televizijski zaslon** DODATNA OPREMA ZA FOTOGRAFIRANJE S POMOČJO TELESKOPA Priključek za digiskop za digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate FSA-L1 Priključek za digiskop za digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate FSA-L2 Naprava GPS GP-1 Kabel za daljinsko fotografiranje MC-DC2 Stereo mikrofon ME-1 ELEKTRIČNI VMESNIKI, BATERIJE IN PAKETI BATERIJ Brezžični daljinski upravljalnik ML-L3 TORBICA RAČUNALNIŠKA DODATNA OPREMA Pomnilniška kartica SD** Adapter za kartice PC** Bralnik pomnilniških kartic SD** Litij-ionska baterija za polnjenje EN-EL14* Kabel USB UC-E6* Osebni računalnik** Polnilnik baterij MH-24* Električni vmesnik EH-5a/5b Električni priključek EP-5A Poltrda torbica CF-DC2 Capture NX 2 Camera Control Pro 2 ViewNX 2* Ko si na TV-sprejemniku, povezanem s fotoaparatom prek avdio-video kabla, ogledujete videoposnetek, kjer je zvok posnet v stereo različici s stereo mikrofonom ME-1, je zvočni izhod v mono zapisu. Povezave HDMI podpirajo stereo izhod. *Priložena dodatna oprema **Izdelki drugih proizvajalcev

16 Tehnični podatki o digitalnem fotoaparatu Nikon SLR D5100 Vrsta Digitalni fotoaparat z zrcalno-refleksnim objektivom Nastavek za objektiv Nikonov nastavek F (s kontakti za AF) Efektivni kot prikaza Pribl. 1,5 goriščna razdalja (format Nikon DX) Efektivno število slikovnih točk 16,2 milijona Slikovno tipalo 23,6 15,6 mm tipalo CMOS Skupno število slikovnih točk 16,9 milijona Sistem za odstranjevanje Sistem za čiščenje slikovnega senzorja, sistem za nadzor pretoka zraka, referenčni podatki prašnih delcev funkcije odstranjevanja prahu s slike (potrebna dodatna programska oprema Capture NX 2) Velikost fotografije (V), (S), (M) (v slikovnih točkah) Format datotek NEF (RAW): 14-bitno stiskanje, JPEG: Osnovni JPEG., združljiv s kakovostnim (pribl. 1:4), normalnim (pribl. 1:8) ali osnovnim (pribl. 1:16) stiskanjem NEF (RAW) + JPEG: fotografija, posneta tako v formatu NEF (RAW) kot v formatu JPEG Sistem Picture Control Standardno, nevtralno, živahno, enobarvna slika v več odtenkih, pokončno, ležeče; izbrano možnost Picture Control lahko spreminjate; shranjevanje za poljubne funkcije Picture Control Mediji Pomnilniške kartice SD (Secure Digital), SDHC in SDXC Datotečni sistem DCF (standard oblikovanja datotečnega sistema fotoaparata) 2.0, DPOF (oblika zapisa Digital Print Order Format), Exif 2.3 (datotečni format izmenljivih slik za digitalne fotoaparate), PictBridge Iskalo Zrcalno-refleksno iskalo s petstranim ogledalom v višini oči Pokritost fotografije Pribl. 95 % vodoravno in 95 % navpično Povečava Pribl. 0,78 (50 mm f/1,4 pri neskončnosti, 1,0 m -1 ) Razdalja okular oko 17,9 mm (-1.0 m -1 ) Prilagoditev dioptrije Od 1,7 do +0,7 m -1 Zaslon izostritve Zaslon B BriteView Clear Matte Mark VII tipa B Refleksno zrcalo Hitra vrnitev Zaslonka objektiva Takojšnja vrnitev, elektronsko nadzorovana Združljivi objektivi Samodejna izostritev je na voljo z objektivi AF-S in AF-I; ni na voljo z drugimi vrstami objektivov G in D, objektivi AF (IX-NIKKOR in objektivi za F3AF niso podprti) in objektivi AI-P; objektive brez CPE se lahko uporablja v načinu M, vendar merilnik osvetlitve fotoaparata ne bo deloval Elektronski daljinomer se lahko uporablja z objektivi, ki imajo največjo zaslonko f/5,6 ali hitrejšo. Vrsta sprožilca Elektronsko nadzorovan sprožilec v goriščni ravnini Hitrost sprožilca Od 1/4000 s do 30 s v korakih po 1/3 ali 1/2 EV; podaljšana osvetlitev; čas (potreben je dodaten daljinski upravljalnik ML-L3) Hitrost sinhronizacije bliskavice X = 1/200 s; z zaklopom se sinhronizira pri času osvetlitve 1/200 s ali počasneje Način sprostitve zaklopa 8 (posamezni posnetek), s (neprekinjeno fotografiranje), E (samosprožilec), " (način zakasnjenega fotografiranja), # (način za hitro odzivno fotografiranje), J (tihi način) Hitrost fotografiranja Do 4 fotografije/s (ročna izostritev, način M ali S, čas osvetlitve 1/250 s ali krajši, vse ostale nastavitve nastavljene na privzete vrednosti) Samosprožilec 2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 do 9 posnetkov Merjenje osvetlitve Merjenje osvetlitve TTL s tipalom RGB s 420 slikovnimi točkami Način merjenja Matrično: 3D barvno matrično merjenje II (objektivi tipa G in D); barvno matrično merjenje II (drugi objektivi s CPE) Sredinsko uteženo merjenje: 75 % teže ima 8-milimetrski krog v sredini fotografije. Točkovno merjenje: izmeri 3,5-milimetrski krog (pribl. 2,5 % posnetka) v izbrani točki izostritve Obseg Matrično ali sredinsko uteženo merjenje: 0 20 EV Točkovno merjenje: od 2 do 20 EV (ISO 100, objektiv f/1,4, 20 C) Priključek za merjenje osvetlitve CPE Način osvetlitve Samodejni načini (isamodejno, j samodejno, brez bliskavice); programirano samodejno s prilagodljivim programom (P); samodejna nastavitev hitrosti sprožilca (S); samodejna nastavitev zaslonke (A); ročno (M); scenski načini (k portret; l pokrajina; p otrok; m šport; n bližnji posnetek; o nočni portret; r nočna pokrajina; s zabava/znotraj; t plaža/sneg; u sončni zahod; v mrak/zora; w portret ljubljenčka; x svetloba sveče; y cvet; z jesenske barve; 0 hrana); načini delovanja s posebnimi učinki (% nočni pogled; g barvna skica; ( učinek pomanjšanja; 3 izbirna barva; 1 obris; 2 visoka osvetljenost; 3 nizka osvetljenost) Izravnava osvetlitve Od 5 do +5 EV v korakih po 1/3 ali 1/2 EV Kadriranje osvetlitve 3 fotografije v korakih po 1/3 ali 1/2 EV Zaklepanje osvetlitve Osvetlitev je zaklenjena pri ugotovljeni vrednosti z gumbom AE-L/AF-L Občutljivost ISO ISO od 100 do 6400 v korakih po 1/3 EV; mogoča je nastavitev tudi na pribl. 0,3, 0,7 1 ali 2 EV (indeks priporočene osvetlitve) (enakovredno ISO 25600) nad ISO 6400; na voljo je samodejni nadzor občutljivosti ISO Active D-Lighting Samodejno, zelo visoko, visoko, normalno, nizko, izključeno ADL kadriranje 2 posnetka Samodejna izostritev Modul za samodejno izostritev Nikon Multi-CAM 1000 z zaznavanjem faze TTL, 11 točkami izostritve (vključno z eno križno točko) in pomožno lučjo za AF (doseg približno 0,5 3 m) Območje zaznavanja Od 1 do +19 EV (ISO 100, 20 C) Servo pogon objektiva Samodejna izostritev (AF): enojni servo AF (AF-S); neprekinjeni servo AF (AF-C); samodejna izbira AF-S/AF-C (AF-A); predvidljivo sledenje izostritve se samodejno vklopi glede na stanje motiva Ročna izostritev (MF): Uporabite lahko elektronski daljinomer Točka izostritve Izbirate lahko med 11 točkami izostritve Način delovanja s Enotočkovno samodejno ostrenje, AF z dinamičnim področjem, AF s samodejno izbiro področjem AF področij, AF s 3D-sledenjem (11 točk) Zaklepanje izostritve Izostritev je mogoče zakleniti s pritiskom sprožilca do polovice (enojni servo AF) ali s pritiskom gumba AE-L/AF-L Vgrajena bliskavica i, k, p, n, o, s, w, g Samodejna bliskavica s samodejnim aktiviranjem; P, S, A, M, 0: ročno aktiviranje s pritiskom gumba Vodilno število Pribl. 12/39, 13/43 z ročno bliskavico (m/ft, ISO 100, 20 C) Nadzor bliskavice TTL: uravnotežena do-osvetlitev i-ttl in standardna bliskavica i-ttl za digitalne fotoaparate SLR, ki uporablja tipalo RGB s 420 slikovnimi točkami, sta na voljo z vgrajeno bliskavico in bliskavicami SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 ali SB-400 (uravnotežena do-osvetlitev i-ttl je na voljo, če je izbrano matrično ali sredinsko uteženo merjenje) Samodejna zaslonka: Na voljo z bliskavicama SB-900/SB-800 in objektivom CPE Samodejna brez-ttl: Podprte bliskavice so SB-900, SB-800, SB-80DX, SB-28DX, SB-28, SB-27 in SB-22S Ročna nastavitev razdalje: na voljo z bliskavicami SB-900, SB-800 in SB-700 Način delovanja Samodejno, samodejno z zmanjšanjem učinka rdečih oči, samodejna počasna sinhronizacija, z bliskavico samodejna počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči, do-osvetlitev, zmanjšanje učinka rdečih oči, počasna sinhronizacija, počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči, počasna sinhronizacija zavese na zadnji strani, sinhronizacija zavese na zadnji strani, izključeno Izravnava bliskavice Od 3 do +1 EV v korakih po 1/3 ali 1/2 EV Indikator pripravljenosti Sveti, ko je vgrajena bliskavica ali dodatna bliskavica SB-900, SB-800, SB-700, SB-600 ali bliskavice SB-400 popolnoma napolnjena; utripa 3 s po tem, ko se bliskavica sproži pri polni moči. Nastavek za dodatno Nastavek za bliskavico ISO 518 s sinhronizacijo, podatkovnimi kontakti in varnostnim opremo zaklepanjem Sistem osvetljevanja Napredno brezžično osvetljevanje podpira SB-900, SB-800 ali SB-700 kot glavno bliskavico ali Nikon Creative Lighting SU-800 kot upravljalnik; posredovanje informacij o barvi bliskavice podpirajo vgrajene System (CLS) bliskavice in vse bliskavice, združljive s sistemom CLS Priključek za sinhronizacijo Vmesnik za prilagajanje usklajevanja AS-15 (na voljo posebej) Nastavitev beline Samodejno, žareče, fluorescentno (7 možnosti), neposredna sončna svetloba, bliskavica, oblačno, senca, ročna prednastavitev, natančna nastavitev za vse razen za ročno prednastavitev Kadriranje nastavitve beline 3 slike v posameznih korakih Servo pogon objektiva Samodejna izostritev (AF): Enojni servo AF (AF-S); stalni servo AF (AF-F); v načinu ogleda v živo Ročna izostritev (MF) Način delovanja s področjem AFAF s prednostjo obrazov, AF za široko območje, AF za običajno območje, AF za sledenje motivu Samodejna izostritev AF z zaznavanjem kontrasta kjerkoli na sliki (ko je izbrana možnost AF s prednostjo obrazov ali AF za sledenje motivu, fotoaparat samodejno izbere točko izostritve) Samodejni izbor scene Na voljo v načinih i in j Merjenje videoposnetkov Merjenje osvetlitve TTL z glavnim slikovnim tipalom Način merjenja Matrično Velikost okvirja , 30p/25p/24p, visoko/normalno , 30p/25p/24p, visoko/normal (v slikovnih točkah) no , 30p/25p, visoko/normalno in hitrost sličic Hitrost sličic 30p (dejanska hitrost 29,97 sličic na sekundo) je na voljo, ko je za video način izbrana možnost NTSC; 25p je na voljo, ko je za video način izbrana možnost PAL; dejanska hitrost sličic, ko je izbrana možnost 24p, je 23,976 sličic na sekundo Format datotek MOV Stiskanje videoposnetkov Napredno kodiranje videoposnetkov H.264/MPEG-4 Format snemanja zvoka Linearni PCM Naprava za snemanje zvoka Vgrajen mono ali zunanji stereo mikrofon, občutljivost lahko prilagajate Zaslon Premični 7,5-centimetrski (3-palčni) nizkotemperaturni polisilikonski zaslon TFT LCD s približno slikovnimi točkami (VGA), 170-stopinjskim vidnim kotom, približno 100-odstotno pokritostjo fotografije in prilagajanjem svetlosti Predvajanje Celozaslonsko predvajanje in predvajanje sličic (4, 9, 72 slik ali koledar) z zoomom med predvajanjem, predvajanje videoposnetkov, diaprojekcija, osvetlitve, prikaz histograma, samodejni zasuk slik in opombe fotografij (do 36 znakov) USB Hi-Speed USB Video izhod NTSC, PAL Izhod HDMI Mini priključek HDMI (tip C) Vtičnica za dodatke Kabel za daljinsko fotografiranje MC-DC2 (na voljo posebej), GPS enota GP-1 (na voljo posebej) Avdio vhod Priključek stereo z mini nožicami (premer 3,5 mm) Podprti jeziki Arabščina, kitajščina (poenostavljena in tradicionalna), češčina, danščina, nizozemščina, angleščina, finščina, francoščina, nemščina, indonezijščina, italijanščina, japonščina, korejščina, norveščina, poljščina, portugalščina, ruščina, španščina, švedščina, tajščina, turščina Baterija Ena litij-ionska baterija za polnjenje EN-EL14 Električni vmesnik Električni vmesnik EH-5a/5b; zahteva električni priključek EP-5A (na voljo posebej) Nastavek za trinožnik 1/4-palčni (ISO 1222) Mere (D V Š) Pribl mm (5,0 3,8 3,1 palca) Teža Pribl. 510 g/(1 lb. 2 oz.) (samo ohišje fotoaparata); pribl g (1 lb. 3,7 oz.) z baterijo in pomnilniško kartico, vendar brez pokrovčka ohišja Okolje delovanja Temperatura: 0 40 C; vlažnost: Manj kot 85-odstotna (brez kondenzacije) Priložena dodatna oprema Litij-ionska baterija za polnjenje EN-EL14, polnilnik baterij MH-24, pokrovček okularja DK-5, (lahko se razlikuje glede na gumijast nastavek za oči DK-20, USB-kabel UC-E6, avdio video kabel EG-CP14, pas fotoaparata državo ali območje) AN-DC3, pokrovček ohišja BF-1B, pokrov nastavka za dodatno opremo BS-1, CD-ROM s programsko opremo ViewNX 2 Microsoft in Windows, Windows 7 so zaščitene blagovne znamke ali blagovne znamke družbe Microsoft Corporation v Združenih državah in/ali drugih državah. Macintosh in QuickTime sta zaščiteni blagovni znamki ali blagovni znamki družbe Apple Inc. v Združenih državah in/ali drugih državah. Logotipi SD, SDHC in SDXC so blagovne znamke družbe SD Card Association. PictBridge je blagovna znamka. HDMI, logotip HDMI in High-Definition Multimedia Interface so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke družbe HDMI Licensing, LLC. Google Maps je blagovna znamka družbe Google Inc. Izdelki in imena znamk so blagovne znamke ali zaščitene blagovne znamke posameznih podjetij. Fotografije, prikazane v iskalih, na zaslonih LCD in ostalih zaslonih v tej brošuri, so simbolične. April 2011 NIKON GMBH - Slovenija Leskoškova 9e, 1000 Ljubljana, Slovenia sl Tiskano na nizozemskem 6CU11020 (1104/K)

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom www.spyshop.eu Izdelku so priložena navodila v angleščini, ki poleg teksta prikazujejo tudi slikovni prikaz sestave in delovanja izdelka. Lastnosti

Prikaži več

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah

Vostro 430 Informacijski tehnični list o namestitvi in funkcijah O opozorilih OPOZORILO: OPOZORILO označuje možnost poškodb lastnine, telesnih poškodb ali smrti. Dell Vostro 430 List s tehničnimi informacijami o nastavitvi in funkcijah Pogled s sprednje in zadnje strani

Prikaži več

BDV-N890W/BDV-N790W

BDV-N890W/BDV-N790W Sistem za domači kino s predvajalnikom Blu-ray Disc /DVD BDV-N890W BDV-N790W SI Začnite tukaj Kratka navodila za postavitev in uporabo BDV-N790W BDV-N890W 1 Vsebina embalaže/nastavitev zvočnikov BDV-N890W

Prikaži več

Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navod

Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navod Dobrodošli Zahvaljujemo se vam za nakup te videokamere. Prosimo preberite ta navodila za uporabo, saj vam zagotavljajo pravilno uporabo izdelka. Navodila za uporabo skrbno hranite na varnem mestu. Od prodajalca

Prikaži več

docx

docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 139 55 62 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Full HD akcijska kamera Denver ACT-5040W Kataloška št.: 139 55 62 KAZALO UVOD... 3 SISTEMSKE ZAHTEVE... 3 LASTNOSTI

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 105 06 50 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Avtomobilska kamera Prestigio Roadrunner 300 Kataloška št.: 105 06 50 KAZALO 1. VSEBINA PAKETA...3 2. SESTAVNI DELI

Prikaži več

NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA

NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA NAJEM OPREME ABRAMS VIDEO PRODUKCIJA NAJEM OPREME FILMSKE KAMERE: Pomembno: RED kamere so na voljo za najem samo s pomožnim operaterjem. (Snemate sami vendar pomožni operater je vedno zraven) RED SCARLET

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini snemalnik

Navodila za uporabo Mini snemalnik Navodila za uporabo Mini snemalnik www.spyshop.eu Pred vami so navodila za pravilno uporabo mini snemalnika in opis funkcionalnosti. Lastnosti snemalnika: Naziv Mere Teža Kapaciteta spomina Snemanje Format

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka:

SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 860750 www.conrad.si HD AKCIJSKA KAMERA MIDLAND XTREME XTC 200 Št. izdelka: 860750 1 AKCIJSKA KAMERA XTC 200 Zahvaljujemo se vam za nakup akcijske kamere

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 Specifikacije Leto modela LETO MODELA 2019 Dimenzije in teža ŠIRINA STOJALA Pribl. 72,8 cm VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI) 50 palcev (49,5 palca) VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, PO DIAGONALI) 125,7

Prikaži več

innbox_f60_navodila.indd

innbox_f60_navodila.indd Osnovna navodila Komunikacijski prehod Innbox F60 SFP AC Varnostna opozorila Pri uporabi opreme upoštevajte naslednja opozorila in varnostne ukrepe. Da bi v največji meri izkoristili najnovejšo tehnologijo

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI Canyon multimedijski MP3 predvajalnik Artikel: CNR-MPV2 Opozorilo: Pred uporabo pozorno preberite navodila za uporabo. Podrobna navodila se nahajajo na priloženem CD mediju. Opozorilo: Pred uporabo napolnite

Prikaži več

Adaptive Sound Technology Dodatek

Adaptive Sound Technology Dodatek Adaptive Sound Technology Dodatek Prva namestitev televizorja Sistem je opremljen s funkcijo Adaptive Pregled prve namestitve Sound Technology, ki omogoča optimalno doživetje zvoka pri postavitvi več zvočnikov,

Prikaži več

Linksys PLEK500 User Guide

Linksys PLEK500 User Guide Uporabniški priročnik Linksys PLEK500 Omrežni vmesnik Powerline Vsebina Pregled............... 2 Funkcije..................... 2 Kako deluje omrežje Powerline 3 Primer namestitve 3 Namestitev omrežja Powerline.....

Prikaži več

DCS-2330L_A1_QIG_v1.00(EU).indd

DCS-2330L_A1_QIG_v1.00(EU).indd HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L KRATKA NAVODILA ZA UPORABO VSEBINA PAKETA HD WIRELESS N OUTDOOR CLOUD CAMERA DCS-2330L NAPAJALNI ADAPTER ADAPTER ETHERNET KABEL (CAT5 UTP) MED POSTAVITVIJO,

Prikaži več

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - ads

Microsoft PowerPoint - ads Novosti pri analogni video-nadzorni opremi Junij 2012 1. Dnevno/nočna kamera ADS-CAM-K2DNC 2. Snemalniki ADS-LIGHT: ADS-0404DH ADS-0804DH ADS-1604DH ADS-0404HED ADS-CAM-K2DNC Dnevno / nočna kamera z IR

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 Specifikacije Leto modela LETO MODELA 2019 Dimenzije in teža ŠIRINA STOJALA Pribl. 100,2 cm VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI) 65 palcev (64,5 palca) VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, PO DIAGONALI) 163,9

Prikaži več

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo

ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo ThiEYE i60+ 4K športna kamera Navodila za uporabo Vsebina embalaže Izgled 1. Objektiv 2. Vklop/Način tipka 3. LED indikator 4. Sprožilec/Izbor tipka 5. USB vtičnica 6. Reža za Mikro SD kartico 7. Mikro

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 Specifikacije Leto modela LETO MODELA 2019 Dimenzije in teža ŠIRINA STOJALA Pribl. 71,9 cm VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI) 49 palcev (48,5 palca) VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, PO DIAGONALI) 123,2

Prikaži več

INTERAKTIVNE REŠITVE PROMETHEAN

INTERAKTIVNE REŠITVE PROMETHEAN INTERAKTIVNE REŠITVE PROMETHEAN Promethean je vodilni svetovni ponudnik interaktivne tehnologije na področju izobraževanja. S svojim inovativnim pristopom in vizijo prihodnosti, spreminjajo način sodelovanja

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Brezžični nadzorni komplet Technaxx TX 28 Kataloška št.: 129

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Brezžični nadzorni komplet Technaxx TX 28 Kataloška št.: 129 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 129 59 04 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Brezžični nadzorni komplet Technaxx TX 28 Kataloška št.: 129 59 04 KAZALO LASTNOSTI...3 SESTAVNI DELI NAPRAVE...3

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 83 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Akumulatorski ročni LED reflektor IVT PL 838 4x1WB Kataloška št.: 86 83 42 KAZALO 1. UVOD...3 2. OPOZORILO! POMEMBNI

Prikaži več

D3 V2 brosura net

D3 V2 brosura net Oktober 2012 Najboljša televizija v visoki ločljivosti. Na pogled POPOLNA. Na dotik ENOSTAVNA. Občutno PRIJAZNA. Najboljša izkušnja pred televizorjem. Zavedamo se, da dobra televizijska vsebina običajno

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 122383 www.conrad.si ROČNI OSCILOSKOP VELLEMAN HPS140 Št. izdelka: 122383 1 KAZALO 1 MED UPORABO... 3 2 LASTNOSTI IN TEHNIČNI PODATKI... 3 3 OPIS SPREDNJE

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6250 Smart WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

DIME Glossary

DIME Glossary A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 9 AE Lock (Zaklepanje AE) AGCS, tehnologija AR, premaz Auto Review Cancel (Preklic samodejnega pregleda) AF Illuminator (Osvetljevalec AF) Aperture

Prikaži več

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE Oljni radiatorji so odlična izbira za dodatno ogrevanje najrazličnejših prostorov. S pomočjo koles jih z lahkoto

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bresser infrardeča digitalna optična kamera za divjad Katalošk

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bresser infrardeča digitalna optična kamera za divjad Katalošk SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 86 10 31 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bresser infrardeča digitalna optična kamera za divjad Kataloška št.: 86 10 31 KAZALO 1. UVOD... 3 1.1 SPLOŠEN OPIS

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 90 79 14 www.conrad.si Zvočniki Hercules XPS 2,1 20 Gloss Št. izdelka: 90 79 14 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke

Prikaži več

FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE.

FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE. FOR SMARTER PEOPLE TAKO SE VLOMI PREPREČUJEJO DANES REHAU Smart Guard System plus preventivna protivlomna zaščita WINDOWS. REINVENTED FOR MODERN LIFE. NA NOVO ZASNOVANA OKNA Za današnje življenje Naše

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 884008 www.conrad.si SKENER CONRAD MOBILE SCAN COMFORT, 2 GB Št. izdelka: 884008 1 KAZALO 1 NAMEN UPORABE... 3 2 OBSEG DOBAVE... 3 3 VARNOSTNI NAPOTKI...

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Refraktorski teleskop in mikroskop v kompletu Tasco Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Refraktorski teleskop in mikroskop v kompletu Tasco Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 49 17 42 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Refraktorski teleskop in mikroskop v kompletu Tasco Kataloška št.: 49 17 42 KAZALO REFRAKTORSKI TELESKOP...3 SESTAVNI

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 132 63 11 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Bluetooth slušalka Plantronics Explorer 10 Kataloška št.: 132 63 11 KAZALO UVOD...3 VSEBINA PAKETA...3 SESTAVNI

Prikaži več

311520_-an-01-sl-_Ion_profile_ekpress

311520_-an-01-sl-_Ion_profile_ekpress SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 311520 www.conrad.si ION PROFILE EXPRESS SREBRN, JERMENSKI POGON 33 1/3, 45 RPM Št. izdelka: 311520 1 KAZALO UVOD...3 PREGLED...4 UPRAVLJALNI ELEMENTI...5

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome LED TV series Navodila 24PHH5210 24PHT5210 24PHT5210 Vsebina 1 Vaš novi televizor 3 1.1 Pause TV in snemanje 3 1.2 EasyLink 3 2 Nastavitev

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 59 56 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Mini prenosni zvočnik Technaxx MusicMan Giant Soundstation Kataloška št.: 59 56 58 Izjavo o skladnosti te naprave

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 671439 www.conrad.si DALJNOGLED Z DIGITALNO KAMERO Št. Izdelka: 671439 1 KAZALO 1 NAMEN UPORABE...3 2 OBSEG DOBAVE...3 3 ZNAČILNOSTI...3 a) Daljnogled...3

Prikaži več

LINEARNI PCM DIKTAFON LS-20M Linearni PCM diktafon PODROBNA NAVODILA SL Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Prosimo, da pazlji

LINEARNI PCM DIKTAFON LS-20M Linearni PCM diktafon PODROBNA NAVODILA SL Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Prosimo, da pazlji LINEARNI PCM DIKTAFON LS-20M Linearni PCM diktafon PODROBNA NAVODILA Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Prosimo, da pazljivo preberete informacije v tem uporabniškem priročniku,

Prikaži več

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje

ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in preje ZAČETNI VODNIK ZA POVEZAVO Izkusite prilagojeno nego perila z aplikacijo My AEG Care. Pralni stroj lahko povežete in upravljate od koder koli in prejemate obvestila o tem, kdaj je perilo pripravljeno.

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome Navodila Vsebina 1 Vaš novi televizor 3 1.1 EasyLink 3 2 Nastavitev 4 2.1 Preberite varnostna navodila 4 2.2 TV-stojalo in namestitev na

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 00 143 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Skrita nadzorna kamera v kemičnem svinčniku Technaxx Kataloška št.: 10 00 143 Kazalo Izjava o skladnosti... 2

Prikaži več

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

DSC-W620 SLO_ OI_ book

DSC-W620 SLO_ OI_ book 4-414-590-51(1) Digitalni fotoaparat / Navodila za uporabo DSC-W620 Naučite se več o svojem fotoaparatu (priročnik "Cyber-shot User Guide") "Cyber-shot User Guide" je spletni priročnik. V njem boste našli

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument2

Microsoft Word - Dokument2 Specifikacije Leto modela LETO MODELA 2018 Dimenzije in teža VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI) 50 palcev (49,5 palca) VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, PO DIAGONALI) 125,7 cm DIMENZIJE TELEVIZORJA BREZ

Prikaži več

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide Navodila za namestitev kompleta Powerline Nano500 XAVB5101 2012 NETGEAR, Inc. Vse pravice pridržane. Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shranjevati v sistemu

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

DVB-T2 Tuner sl Navodila za uporabo

DVB-T2 Tuner sl Navodila za uporabo DVB-T2 Tuner 7 620 320 031 sl Navodila za uporabo 2 1 2 8 7 3 6 4 5 7 620 320 031 06.2019 Kontrolniki sl 3 1 Tipka za stanje pripravljenosti Preklapljanje med normalnim delovanjem in stanjem pripravljenosti

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 121 41 10 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO 2 delni komplet PMR radijskih postaj Midland M48 S Kataloška št.: 121 41 10 KAZALO GLAVNE ZNAČILNOSTI...3 VSEBINA

Prikaži več

7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE

7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE 7. VAJA A. ENAČBA ZBIRALNE LEČE 1. UVOD Enačbo leče dobimo navadno s pomočjo geometrijskih konstrukcij. V našem primeru bomo do te enačbe prišli eksperimentalno, z merjenjem razdalj a in b. 2. NALOGA Izračunaj

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 77 93 47 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Tester zavorne tekočine SecoRüt RSDOT Kataloška št.: 77 93 47 Ta navodila za uporabo sodijo k temu izdelku. Vsebujejo

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.:

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 75 31 33 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO WLAN usmerjevalnik TP LINK Archer C5 Kataloška št.: 75 31 33 KAZALO 1. PRIKLOP STROJNE OPREME...3 2. KONFIGURACIJA

Prikaži več

User Manual

User Manual Register your product and get support at www.philips.com/welcome LED TV series Navodila 40PFK6300 48PFK6300 55PFK6300 Vsebina 1 Vaš novi televizor 2 Nastavitev 12 Funkcija Pause TV 3 1.1 Pause TV in snemanje

Prikaži več

PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnos

PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnos PRO Navodila za uporabo Ta priročnik je namenjen DOOGEE-X5.2015 / 08/24 z mednarodno različico programske opreme. Pri nadgradnji so nekatere značilnosti predmet sprememb! 1 Predstavitev Zahvaljujemo se

Prikaži več

an-01-sl-Plantronics_K100_Bluetooth_prostoročni_sistem

an-01-sl-Plantronics_K100_Bluetooth_prostoročni_sistem SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 121 84 31 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Plantronics K100 Bluetooth prostoročni sistem, črn, Bluetooth prostoročni sistem (čas pogovora, 360 ur 83900-05)

Prikaži več

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 Specifikacije Leto modela LETO MODELA 2019 Dimenzije in teža ŠIRINA STOJALA Pribl. 99,6 cm VELIKOST ZASLONA (PALCI, PO DIAGONALI) 55 palcev (54,6 palca) VELIKOST ZASLONA (CENTIMETRI, PO DIAGONALI) 138,8

Prikaži več

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd 10028194 10029391 CS Timer 6 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim poškodbam. Za

Prikaži več

AN-3DG20 Operation-Manual SI

AN-3DG20 Operation-Manual SI MODEL AN-3DG20 3D-OČALA ZA 3D-TELEVIZOR SHARP AQUOS PRIROČNIK ZA UPORABO Ta 3D-očala (AN-3DG20) so namenjena samo za 3D-televizorje SHARP AQUOS LCD. Za podrobnosti o nastavitvah 3D-funkcij in uživanje

Prikaži več

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 Kaj je EB-Therm 205 EB-Therm 205 je termostat z mikroprocesorjem in zaslonom LCD. Zaslon ima zatemnjeno ozadje, ki se v celoti osvetli, ko pritisnete enega od

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 33 32 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 33 32 KAZALO 1. FUNKCIJE / UPORABA... 3 2. VARNOSTNI

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 130 76 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vodoodporna prenosna polnilna postaja Powerbank Beltrona Camouflage 5200mAh Kataloška št.: 130 76 00 KAZALO 1.

Prikaži več

NOVA H Y BR I D

NOVA H Y BR I D NOVA H Y BR I D PREFINJENOST HIBRIDA HIBRID Nova Toyota Camry Hybrid je limuzina, v kateri se združujeta prefinjena eleganca in izjemne zmogljivosti naslednje generacije hibridnega pogona. Z izjemno obliko,

Prikaži več

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx

an-01-USB_digitalni_zvocniki_Logitech_S-150.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 91 60 80 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO USB digitalni zvočniki Logitech S-150 Kataloška št.: 91 60 80 KAZALO 1. VARNOSTNI NAPOTKI... 3 2. NASTAVITEV VAŠIH

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 16 57 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo 317 3 Kataloška št.: 10 16 57 KAZALO NAMEN UPORABE...3 TEHNIČNI PODATKI...3

Prikaži več

IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na

IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na IR termometer testo 830 testo 830 hiter, za brezkontaktno merjenje površinske temperature Merjenje z laserskim pointerjem za natančno merjenje tudi na večjih razdaljah Hitro shranjevanje odčitkov (2 odčitka

Prikaži več

Inspiron Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje

Inspiron Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje Inspiron 13 5000 Series 2-in-1 Priročnik za servisiranje Model računalnika: Inspiron 13-5368 Regulativni model: P69G Regulativni tip: P69G001 Opombe, svarila in opozorila OPOMBA: OPOMBA označuje pomembne

Prikaži več

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI Bluetooth Dongle Artikel: CN-BTU4 NAVODILA v1.0 Sistemske zahteve Zahteve za PC: - Proc.: Intel Pentium III 500MHz or above. - Ram: 256MB ali več. - Disk: vsaj 50MB. - OS: Windows 98SE/Me/2000/XP - Prost

Prikaži več

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 101353 www.conrad.si TFA LT-102 VBODNI TERMOMETER Št. izdelka: 101353 1 KAZALO 1 LASTNOSTI...3 2 LCD ZASLON...3 3 ZAČETEK OBRATOVANJA...3 4 UPRAVLJANJE...4

Prikaži več

Vedno pod nadzorom, kjerkoli že ste

Vedno pod nadzorom, kjerkoli že ste Vedno pod nadzorom, kjerkoli že ste 02 Vedno pod nadzorom, kjerkoli že ste Daikin zagotavlja novo rešitev za nadzorovanje in krmiljenje glavnih funkcij stanovanjskih notranjih enot. Sistem deluje na uporabniku

Prikaži več

Intervalno fotografiranje in produkcija pospešenega videoposnetka

Intervalno fotografiranje in produkcija pospešenega videoposnetka Univerza v Ljubljani Fakulteta za elektrotehniko Matic Slemič Intervalno fotografiranje in produkcija pospešenega videoposnetka DIPLOMSKO DELO VISOKOŠOLSKEGA STROKOVNEGA ŠTUDIJA PRVE STOPNJE Mentor: višji

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-MPV4A quick guide_SI

Microsoft Word - CNR-MPV4A quick guide_SI Canyon multimedijski MP3 predvajalnik Artikel: CNR-MPV4A Hitra navodila za uporabo v1.0 Varnostna opozorila Pred uporabo si pozorno preberite vsa varnostna navodila. Sledite vsem navodilom v teh hitrih

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 882140 www.conrad.si FILMSKI SKENER JAYTECH FS-170 Št. izdelka: 882140 1 KAZALO 1 VARNOSTNI NAPOTKI... 13 2 OBSEG DOBAVE... 14 3 DELI NAPRAVE... 15 reža...

Prikaži več

DIGITALNI DIKTAFON PODROBNA NAVODILA Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Pazljivo preberite navodila, da boste lahko izdelek u

DIGITALNI DIKTAFON PODROBNA NAVODILA Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Pazljivo preberite navodila, da boste lahko izdelek u DIGITALNI DIKTAFON PODROBNA NAVODILA Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega diktafona Olympus. Pazljivo preberite navodila, da boste lahko izdelek uporabljali na pravilen in varen način. Navodila shranite

Prikaži več

CD190/195 Slovenian Quick start guide

CD190/195 Slovenian Quick start guide Registrirajte izdelek in pridobite podporo na www.philips.com/welcome CD190 CD195 Vodnik za hiter začetek 1 Povezava z drugimi napravami 2 Začetek uporabe 3 Uporaba Pomembna varnostna navodila Uporabljajte

Prikaži več

AME 110 NL / AME 120 NL

AME 110 NL / AME 120 NL Pogoni za zvezni regulacijski signal AME 110 NL, AME 120 NL Opis Ti pogoni se uporabljajo skupaj z kombiniranimi avtomatskimi omejevalniki pretoka z regulacijskim ventilom AB-QM DN 10 - DN 32. Ta pogon

Prikaži več

untitled

untitled DIGITALNI FOTOAPARAT SI Navodila za uporabo Kratka navodila Za takojšnjo uporabo digitalnega fotoaparata. Delovanje tipk Delovanje menija Tiskanje fotografij Uporaba programske opreme OLYMPUS Master Spoznavanje

Prikaži več

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl

Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica nasl Na podlagi 24. in 25. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS, št. 94/07), sprejema ravnatelj javnega zavoda Dijaški dom Nova Gorica naslednji P RAVILNIK o izvajanju videonadzora I. SPLOŠNE

Prikaži več

Priročnik za uporabnika SLO _09

Priročnik za uporabnika SLO _09 24849802-04_09 KAZALO SPLOŠNE INFORMACIJE................................................................. Pag. 4 Tehnične značilnosti.................................................................................

Prikaži več

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364

ASUS Miracast Dongle E-priročnik SL9364 E-priročnik SL9364 SL9364 Revidirana izdaja V2 Lahko 2014 INFORMACIJE O AVTORSKIH PRAVICAH Nobeno od teh navodil, vključno s proizvodi in programi, ki so tu opisani, ne sme biti kopirano, preneseno, prepisano,

Prikaži več

DVD

DVD DVD DVD - uvod Kratica je v začetku pomenila Digital Video Disc, kasneje pa se je njen pomen spremenil in nastal je Digital Versatille Disc Sprememb praktično ni bilo, saj je plošček ostal isti, do zamenjave

Prikaži več

DIGITALNI FOTOAPARAT VH-210 Navodila za uporabo Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega fotoaparata Olympus. Pred uporabo novega digitalnega fotoapar

DIGITALNI FOTOAPARAT VH-210 Navodila za uporabo Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega fotoaparata Olympus. Pred uporabo novega digitalnega fotoapar DIGITALNI FOTOAPARAT VH-210 Navodila za uporabo Zahvaljujemo se vam za nakup digitalnega fotoaparata Olympus. Pred uporabo novega digitalnega fotoaparata pazljivo preberite ta navodila, da boste uživali

Prikaži več

INOVATIVNA RAZSVETLJAVA ZA SKUPNOSTI Pametna ulična razsvetljava za varno, privlačno in trajnostno okolje.

INOVATIVNA RAZSVETLJAVA ZA SKUPNOSTI Pametna ulična razsvetljava za varno, privlačno in trajnostno okolje. www.lumenia.si INOVATIVNA RAZSVETLJAVA ZA SKUPNOSTI Pametna ulična razsvetljava za varno, privlačno in trajnostno okolje. INOVATIVNA RAZSVETLJAVA ZA SKUPNOSTI Pametna ulična razsvetljava za varno, privlačno

Prikaži več

Safety and Regulatory Information

Safety and Regulatory Information WayteQ GPS Navigacija X980BT Navodila za uporabo Slovenska verzija Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje z uporabo WAYTEQ izdelkov! WAYTEQ si pridružuje pravico do končne verzije navodil za uporabo.

Prikaži več

DSC-H70.fm

DSC-H70.fm 4-272-192-51(1) Digitalni fotoaparat / Navodila za uporabo DSC-H70 Zabeležite si Model in serijska številka naprave sta navedena na njenem spodnjem delu. Serijsko številko vpišite v spodnji prazni prostor.

Prikaži več

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika Gimnazija Bežigrad Peričeva 4 1000 Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika KAZALO 1. Uvod...3 2. Predstavitev programa Windows 98...5 3. Raziskovanje računalnika...5 4. Raziskovanje Interneta...6

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

eUM - S40_EU

eUM - S40_EU Register your product and get support at www.philips.com/welcome 26PFL4007H/12 26PFL4007K/12 26PFL4007K/12 SL Uporabniški priročnik Vsebina 1 Začetek uporabe 3 Predstavitev televizorja 3 Tipke/lučke na

Prikaži več

Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na Imate vprašanje? Obrnite se na Philips HTB91

Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na   Imate vprašanje? Obrnite se na Philips HTB91 Vedno smo vam pripravljeni pomagati Registrirajte izdelek in pridobite podporo na www.philips.com/support Imate vprašanje? Obrnite se na Philips HTB9150 HTB7150 Uporabniški priročnik Vsebina 1 Pomoč in

Prikaži več

DSC-W630/W650

DSC-W630/W650 4-410-736-52(1) Digitalni fotoaparat / Navodila za uporabo DSC-W630/W650 Naučite se več o svojem fotoaparatu (priročnik "Cyber-shot User Guide") "Cyber-shot User Guide" je spletni priročnik. V njem boste

Prikaži več

Microsoft Word - XVDK800SLO

Microsoft Word - XVDK800SLO NAVODILA ZA UPORABO XVDK 800 HDMI WITH MULTI AUDIO POMEMBNO PRED UPORABO PREBERITE NAVODILA ZA UPORABO IN JIH SHRANITE ZA KASNEJŠE INFORMACIJE. PROGRESIVNO BRANJE POMEMBNA OPOZORILA Za lastno varnost vas

Prikaži več

Base NET.cdr

Base NET.cdr Rešitev fiksnega radijskega odčitavanja Delovanje BaseNet je način odčitavanja porabe vode, toplote, elektrike, plina in delilnikov toplote v fiksnem radijskem omrežju. Merilnike v Sensus Base sistemu

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO Št. art. : 341913 www.conrad.si ROADSTAR TRA-2350P SVETOVNI SPREJEMNIK Št. artikla: 341913 1 KAZALO VSEBINE 1 OPIS SPREJEMNIKA Z NJEGOVIMI FUNKCIJAMI... 3 2 POSAMEZNI

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx

an-01-Racunalniski_zvocniki_Hercules_XPS_2.1_Bassboost.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 28 43 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Računalniški zvočniki Hercules XPS 2.1 Bassboost Kataloška št.: 28 43 00 KAZALO 1. PREDSTAVITEV... 3 1.1 VSEBINA

Prikaži več

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik

Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Modem in krajevno omrežje Uporabniški priročnik Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informacije v tem priročniku se lahko spremenijo brez prejšnjega obvestila. Edine garancije za HP-jeve

Prikaži več