Title

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Title"

Transkripcija

1 EOC5851FOX EOC5851ZOZ SL Pečica Navodila za uporabo

2 2 KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE VARNOSTNA NAVODILA OPIS IZDELKA UPRAVLJALNA PLOŠČA PRED PRVO UPORABO VSAKODNEVNA UPORABA ČASOVNE FUNKCIJE SAMODEJNI PROGRAMI UPORABA DODATNE OPREME DODATNE FUNKCIJE NAMIGI IN NASVETI VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE ODPRAVLJANJE TEŽAV ENERGIJSKA UČINKOVITOST MISLIMO NA VAS Zahvaljujemo se vam za nakup Electroluxove naprave. Izbrali ste izdelek, ki vključuje desetletja profesionalnih izkušenj in izboljšav. Inovativen in eleganten je bil zasnovan z mislijo na vas. Kadarkoli ga boste uporabili, ste lahko prepričani v zagotovitev odličnih rezultatov. Dobrodošli pri Electroluxu. Obiščite naše spletno mesto za: pridobitev nasvetov glede uporabe, brošure, odpravljanje težav, servisne informacije: Registrirajte svoj izdelek za boljši servis: Kupite dodatke, potrošni material in originalne nadomestne dele za vašo napravo: POMOČ STRANKAM IN SERVIS Priporočamo uporabo originalnih nadomestnih delov. Ko kličete servis, imejte pri roki naslednje podatke: model, številko izdelka, serijsko številko. Podatke najdete na ploščici za tehnične navedbe. Opozorilo/Pozor - Varnostne informacije Splošne informacije in nasveti Okoljske informacije. Pridržujemo si pravico do sprememb.

3 1. VARNOSTNA INFORMACIJE Pred namestitvijo in uporabo naprave natančno preberite priložena navodila. Proizvajalec ni odgovoren za poškodbe ali škodo, nastalo zaradi nepravilne namestitve ali uporabe. Navodila vedno shranite na varnem in dostopnem mestu za poznejšo uporabo. 1.1 Varnost otrok in ranljivih oseb To napravo lahko uporabljajo otroci od osmega leta naprej ter osebe z zmanjšanimi telesnimi, čutnimi ali razumskimi sposobnostmi ali s pomanjkanjem izkušenj ter znanja le pod nadzorom ali če so dobile ustrezna navodila glede varne uporabe naprave in če se zavedajo nevarnosti, ki obstajajo. Otroci med tretjim in osmim letom starosti ter invalidi se ne smejo približevati, če niso pod nenehnim nadzorom. Otroci, mlajši od treh let, se ne smejo približevati, če niso pod nenehnim nadzorom. Preprečite, da bi se otroci igrali z napravo. Vso embalažo hranite zunaj dosega otrok in jo ustrezno zavrzite. Ko naprava deluje ali se ohlaja, poskrbite, da bodo otroci in hišni ljubljenčki dovolj oddaljeni od nje. Dostopni deli so vroči. Če ima naprava varovalo za otroke, ga je treba vklopiti. Čiščenja naprave in uporabniškega vzdrževanja na njej ne smejo izvajati otroci brez nadzora. 1.2 Splošna varnostna navodila SLOVENŠČINA 3 Nameščanje naprave in zamenjavo kabla lahko opravi le strokovno usposobljena oseba. OPOZORILO: Naprava in dostopni deli se med uporabo segrejejo. Pazite, da se ne dotaknete grelcev.

4 4 Pripomočke ali posodo vedno odstranjujte iz pečice ali postavljajte vanjo z zaščitnimi rokavicami. Pred vzdrževalnimi deli napravo izključite iz napajanja. Pred zamenjavo žarnice mora biti naprava izklopljena, da preprečite možnost udara električnega toka. Naprave ne čistite s paro. Za čiščenje steklenih vrat ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev ali ostrega kovinskega strgala, da ne poškodujete stekla. Če je napajalni kabel poškodovan, ga mora zamenjati predstavnik proizvajalca, pooblaščenega servisnega centra ali druga strokovno usposobljena oseba, da se izognete nevarnosti električnega udara. Pred pirolitičnim čiščenjem je treba odstraniti razlito tekočino. Iz pečice odstranite vse dele. Za odstranitev nosilcev rešetk najprej povlecite sprednji del nosilcev rešetk in nato zadnjega od stranskih sten. Nosilce rešetk namestite v obratnem zaporedju. Uporabite samo tipalo za jedi (sondo za meso), priporočljivo za to napravo. 2. VARNOSTNA NAVODILA 2.1 Namestitev OPOZORILO! To napravo lahko namesti le strokovno usposobljena oseba. Odstranite vso embalažo. Ne nameščajte ali uporabljajte poškodovane naprave. Upoštevajte navodila za namestitev, priložena napravi. Pri premikanju naprave bodite pazljivi, ker je težka. Vedno uporabljajte zaščitne rokavice in priloženo obutev. Naprave ne vlecite za ročaj. Upoštevajte predpisano najmanjšo razdaljo do drugih naprav in enot. Napravo namestite na varno in primerno mesto, ki ustreza zahtevam za namestitev. Naprava ima električni hladilni sistem. Za delovanje potrebuje električno napajanje. 2.2 Električna povezava OPOZORILO! Nevarnost požara in električnega udara. Električno priključitev mora opraviti usposobljen električar. Naprava mora biti ozemljena. Preverite, ali so parametri s ploščice za tehnične navedbe združljivi z električno napetostjo omrežja. Vedno uporabite pravilno nameščeno varnostno vtičnico. Ne uporabljajte razdelilnikov in podaljškov.

5 SLOVENŠČINA 5 Pazite, da ne poškodujete vtiča in kabla. Če je treba kabel zamenjati, mora to storiti osebje pooblaščenega servisnega centra. Priključni kabli ne smejo priti v stik ali bližino vrat naprave, še posebej, ko so vroča. Zaščita pred udarom električnega toka izoliranih delov in delov pod električno napetostjo mora biti pritrjena tako, da je ni mogoče odstraniti brez orodja. Vtič vtaknite v vtičnico šele ob koncu nameščanja. Poskrbite, da bo vtič dosegljiv tudi po namestitvi. Če je omrežna vtičnica zrahljana, ne vtikajte vtiča. Ne vlecite za električni priključni kabel, če želite izključiti napravo. Vedno povlecite za vtič. Uporabite le prave izolacijske naprave: odklopnike, varovalke (talilne varovalke odvijte iz nosilca), zaščitne naprave na diferenčni tok in kontaktorje. Električna napeljava mora imeti izolacijsko napravo, ki omogoča odklop naprave z omrežja na vseh polih. Izolacijska naprava mora imeti med posameznimi kontakti minimalno razdaljo 3 mm. Naprava je izdelana v skladu z direktivami EGS. 2.3 Uporaba OPOZORILO! Nevarnost poškodbe, opeklin in električnega udara ali eksplozije. Naprava je namenjena samo za uporabo v gospodinjstvu. Ne spreminjajte specifikacij te naprave. Prepričajte se, da prezračevalne odprtine niso blokirane. Med delovanjem naprave ne puščajte brez nadzora. Napravo po vsaki uporabi izklopite. Pri odpiranju vrat naprave med njenim delovanjem bodite previdni. Iz naprave lahko puhne vroč zrak. Naprave ne upravljajte z mokrimi rokami ali ko je v stiku z vodo. Na odprta vrata ne pritiskajte s silo. Naprave ne uporabljajte kot delovno površino ali za odlaganje. Vrata naprave odpirajte previdno. Uporaba sestavin z alkoholom lahko povzroči mešanico alkohola in zraka. Pri odpiranju vrat naprava ne sme priti v stik z iskrami ali odprtim ognjem. V napravo, njeno bližino ali nanjo ne postavljajte vnetljivih izdelkov ali mokrih predmetov z vnetljivimi izdelki. OPOZORILO! Obstaja nevarnost škode na napravi. Da bi preprečili poškodbo ali spreminjanje barve emajla: Ne postavljajte posode ali drugih predmetov neposredno na dno naprave. Ne postavljajte aluminijaste folije neposredno na dno naprave. Ne dajajte vode neposredno v vročo napravo. Ne puščajte mokre posode in hrane v napravi, ko končate s pripravo hrane. Bodite pri odstranjevanju ali nameščanju pripomočkov previdni. Sprememba barve emajla ali nerjavnega jekla ne vpliva na zmogljivost naprave. Za sočne torte uporabite globok pekač. Sadni sokovi povzročajo madeže, ki so lahko trajni. Naprava je namenjena le kuhanju. Ni je dovoljeno uporabljati za druge namene, npr. ogrevanje prostora. Jedi v pečici vedno pripravljajte pri zaprtih vratih. Če napravo namestite za ploščo omarice (npr. vrata), poskrbite, da vrata med delovanjem naprave ne bodo nikoli zaprta. Za zaprto ploščo omarice se lahko nakopičita toplota in vlaga ter povzročita nadaljnje poškodbe naprave, ohišja ali tal. Plošče omarice ne zapirajte, dokler se po uporabi naprava povsem ne ohladi.

6 Vzdrževanje in čiščenje OPOZORILO! Nevarnost telesnih poškodb, požara ali poškodb naprave. Pred vzdrževanjem izklopite napravo in iztaknite vtič iz vtičnice. Prepričajte se, da je naprava hladna. Vroče steklene plošče lahko počijo. Ko se steklene plošče v vratih poškodujejo, jih takoj zamenjajte. Obrnite se na pooblaščeni servisni center. Ob odstranjevanju vrat z naprave bodite previdni. Vrata so težka! Napravo redno čistite, da preprečite poškodbe materiala na površini. Napravo očistite z vlažno mehko krpo. Uporabljajte samo nevtralna čistilna sredstva. Za čiščenje ne uporabljajte abrazivnih čistil, grobih gobic, topil ali kovinskih predmetov. Če uporabljate razpršilo za čiščenje pečice, upoštevajte varnostna navodila z embalaže. Katalitičnega emajla (če obstaja) ne čistite s čistilnimi sredstvi. 2.5 Pirolitično čiščenje OPOZORILO! Nevarnost poškodb/požara/ Kemičnih emisij (hlapov) v načinu Piroliza. Pred izvajanjem funkcije samodejnega čiščenja s pirolizo ali pred prvo uporabo iz pečice odstranite: Vse odvečne ostanke hrane, razlito olje ali maščobo/obloge. Vse odstranljive predmete (vključno z rešetkami, stranskimi vodili itd., ki so priloženi izdelku), še posebej lonce, ponve, pekače, posode s premazom proti prijemanju itd. Pazljivo preberite vsa navodila za pirolitično čiščenje. Med pirolitičnim čiščenjem naj se otroci ne zadržujejo v bližini naprave. Naprava se močno segreje, iz sprednjih hladilnih odprtin pa se sprošča vroč zrak. Pri pirolitičnem čiščenju so prisotne visoke temperature, zaradi katerih se lahko iz ostankov hrane in konstrukcijskega materiala kadi, takrat uporabniku močno priporočamo, da naredi naslednje: Med in po vsakem pirolitičnem čiščenju poskrbi za dobro prezračevanje. Med prvo uporabo pri najvišji temperaturi in po njej zagotovi dobro prezračevanje. Za razliko od ljudi so nekateri ptiči in plazilci lahko izredno občutljivi na morebitne hlape, ki se sproščajo med čiščenjem pirolitičnih pečic. Med in po pirolitičnem čiščenju umaknite živali (še posebej ptice) iz okolice naprave, prostor pa naj bo po čiščenju ob prvi uporabi pečice pri najvišji temperaturi dobro prezračevan. Majhne domače živali so prav tako lahko občutljive na krajevne temperaturne spremembe v bližini vseh pirolitičnih pečic med izvajanjem programa samodejnega pirolitičnega čiščenja. Površine proti prijemanju na loncih, ponvah, pekačih, posodah itd. lahko poškodujejo visoke temperature pri pirolitičnem čiščenju vseh pirolitičnih pečic in so lahko tudi vir nizke stopnje škodljivih hlapov. Hlapi, ki se sproščajo iz pirolitičnih pečic/ostankov hrane, kot je opisano, niso škodljivi za ljudi, vključno z dojenčki ali osebami z zdravstvenimi težavami. 2.6 Notranja osvetlitev OPOZORILO! Nevarnost električnega udara. Žarnica ali halogenska žarnica, uporabljena za to napravo, je prilagojena le gospodinjskim aparatom. Ne uporabljajte je za hišno razsvetljavo. Pred zamenjavo žarnice izključite napravo iz napajanja. Uporabite le žarnice z istimi specifikacijami.

7 2.7 Servis Za popravilo naprave se obrnite na pooblaščeni servisni center. Uporabljajte samo originalne nadomestne dele. 2.8 Odstranjevanje SLOVENŠČINA 7 Napravo izključite iz napajanja. Odrežite električni priključni kabel tik ob napravi in napravo zavrzite. Odstranite zapah in na ta način preprečite, da bi se otroci ali živali zaprli v napravo. OPOZORILO! Nevarnost poškodbe ali zadušitve. 3. OPIS IZDELKA 3.1 Splošni pregled Upravljalna plošča 2 Elektronski programator 3 Vtičnica sonde za meso 4 Grelec 5 Luč 6 Ventilator 7 Nosilci rešetk, odstranljivi 8 Položaji rešetk Pripomočki Pekač za pecivo Mreža za pečenje Za kolače in piškote. Za posodo, modele, pečenke. Posoda za žar/pekač

8 8 Za peko in pečenje ali kot posoda za zbiranje maščobe. Sonda za meso Teleskopska vodila Za rešetke in pladnje. Za merjenje temperature v hrani. 4. UPRAVLJALNA PLOŠČA 4.1 Elektronski programator Pečico upravljajte s senzorskimi polji. 1 Senzorsko polje Funkcija VKLOP/IZKLOP Opomba Za vklop in izklop pečice Funkcije Pečice ali Kuharski pomočnik Tipka za vrnitev Izbira temperature Priljubljeni Programi Enkrat pritisnite senzorsko polje, da izberete funkcijo pečice ali meni: Kuharski pomočnik. Ponovno pritisnite senzorsko polje za preklop med menijema: Funkcije Pečice, Kuharski pomočnik. Za vklop ali izklop osvetlitve polje držite pritisnjeno tri sekunde. Za vrnitev za eno stopnjo v meniju. Za prikaz glavnega menija tri sekunde držite pritisnjeno polje. Za nastavitev temperature ali prikaz trenutne temperature v pečici. Tri sekunde pritiskajte polje, da vklopite ali izklopite funkcijo: Hitro Segrevanje Pečice. Za shranitev in dostop do priljubljenih programov.

9 SLOVENŠČINA 9 Senzorsko polje Funkcija Opomba 6 - Prikazovalnik Prikazuje trenutne nastavitve pečice. 7 Tipka Gor Za pomikanje gor po meniju Tipka Dol Časovne in dodatne funkcije Odštevalna Ura V REDU Za pomikanje dol po meniju. Za nastavitev različnih funkcij. Ko se izvaja funkcija pečice, pritisnite senzorsko polje za nastavitev programske ure ali funkcij: Zaklepanje Nastavitev, Priljubljeni Programi, Segrej +Zadrži, Nastavi + Začni. Spremenite lahko tudi nastavitve sonde za meso. Za nastavitev funkcije: Odštevalna Ura. Za potrditev izbire ali nastavitve. 4.2 Prikazovalnik A B C A. Funkcija pečice B. Ura C. Indikator segrevanja D. Temperatura E. Trajanje ali čas zaključka funkcije E D Drugi indikatorji prikazovalnika: Simbol Odštevalna Ura Ura Trajanje Konec Temperatura Funkcija Funkcija deluje. Na prikazovalniku se prikaže trenutni čas. Na prikazovalniku se prikaže potreben čas priprave hrane. Na prikazovalniku se prikaže zaključek priprave hrane. Na prikazovalniku se prikaže temperatura.

10 10 Simbol Prikaz Časa Izračun Indikator segrevanja Hitro Segrevanje Pečice Teža - Avtomatika Segrej+Zadrži Funkcija Prikazovalnik prikazuje, kako dolgo deluje funkcija pečice. Hkrati pritisnite in, da ponastavite čas. Pečica izračuna čas za pečenje. Prikazovalnik prikazuje temperaturo v pečici. Funkcija je vklopljena. Skrajša čas segrevanja. Na prikazovalniku je prikazano, da je vklopljen sistem samodejnega pečenja glede na težo ali da je mogoče spremeniti težo. Funkcija je vklopljena. 5. PRED PRVO UPORABO OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 5.1 Prvo čiščenje Iz pečice odstranite vso opremo in odstranljive nosilce rešetk. Oglejte si poglavje» Vzdrževanje in čiščenje«. Pred prvo uporabo očistite pečico in opremo. 6. VSAKODNEVNA UPORABA OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 6.1 Uporaba menijev 1. Vklopite pečico. 2. Pritisnite ali za izbiro možnosti menija. 3. Pritisnite, da se pomaknete v podmeni ali sprejmete nastavitev. Opremo in odstranljive nosilce rešetk namestite nazaj v prvotni položaj. 5.2 Prva priključitev Ko pečico priključujete na električno omrežje ali po izpadu električnega toka, morate nastaviti jezik, kontrast prikazovalnika, osvetlitev prikazovalnika in čas. 1. Pritisnite ali, da nastavite vrednost. 2. Za potrditev pritisnite. V vsakem trenutku se lahko pomaknete nazaj v glavni meni s pritiskom. 6.2 Pregled menijev Glavni meni Simbol/ Element menija Funkcije Pečice Uporaba Vsebuje seznam funkcij pečice.

11 SLOVENŠČINA 11 Simbol/ Element menija Kuharski pomočnik Priljubljeni Programi Piroliza Nastavitve Posebnosti Uporaba Podmeni za: Nastavitve Simbol/ Element menija Nastavitev ure Prikaz Časa Hitro Segrevanje Pečice Nastavi + Začni Segrej+Zadrži Podaljšanje Časa Kontrast Vsebuje seznam samodejnih programov. Vsebuje seznam priljubljenih programov pečenja, ki jih oblikuje uporabnik. Pirolitično čiščenje. Za nastavitev konfiguracije naprave. Vsebuje seznam dodatnih funkcij pečice. Opis Nastavi trenutni čas na uri. Ko je VKLOPLJEN, prikazovalnik prikazuje trenutni čas, ko izklopite napravo. Ko je VKLOPLJENA, funkcija skrajša čas segrevanja. Za nastavitev funkcije in njen poznejši vklop s pritiskom poljubnega simbola na upravljalni plošči. Pripravljeno hrano ohranja toplo 30 minut po izteku pečenja. Vklopi in izklopi funkcijo Podaljšanje časa. Nastavi kontrast prikazovalnika po stopnjah. Simbol/ Element menija Osvetlitev Jezik Glasnost Zvok Tipk Zvoki Opozoril In Napak Opomnik Za Čiščenje Način DEMO Servis Vrnitev Na Opis 6.3 Funkcije Pečice Funkcija pečice Vroči Zrak Nastavi osvetlitev prikazovalnika po stopnjah. Nastavi jezik na prikazovalniku. Nastavi glasnost zvokov in signalov ob dotiku po stopnjah. Vklopi in izklopi zvok polj na dotik. Zvoka polja na dotik VKLOP/IZKLOP ni mogoče izklopiti. Vklopi in izklopi opozorilne zvoke. Opomni vas, kdaj je treba očistiti napravo. Koda za vklop/izklop: Prikaže različico in konfiguracijo programske opreme. Vse nastavitve se ponastavijo na tovarniške nastavitve. Uporaba Za sočasno pečenje na do treh višinah pečice in sušenje živil.temperaturo nastavite za C nižje kot pri funkciji: Gretje zgoraj/spodaj.

12 12 Funkcija pečice Program Za Pizzo Gretje zgoraj/ spodaj (Gretje Zgoraj/Spodaj) Pečenje Z Nizko Temp. Gretje Spodaj Uporaba Za pečenje na eni višini za jedi, katere želite bolj zapečene in hrustljave. Temperaturo nastavite za C nižje kot pri funkciji: Gretje zgoraj/spodaj. Za peko in pečenje jedi na eni višini. Za pripravo mehkih, sočnih pečenk. Za peko tort s hrustljavim dnom ter za vlaganje hrane. Funkcija pečice Vlažni Vroči Zrak Žar Veliki Žar Infra Pečenje Uporaba Ta funkcija je zasnovana za varčevanje z energijo med pečenjem. Za navodila za kuhanje si oglejte poglavje»namigi in nasveti«, Vlažni Vroči Zrak. Med pečenjem morajo biti vrata zaprta, da se funkcija ne prekine in da se zagotovi delovanje pečice z največjo energijsko učinkovitostjo. Ko uporabljate to funkcijo, se lahko temperatura v pečici razlikuje od nastavljene. Uporabljena je akumulirana toplota.moč segrevanja se lahko zmanjša. Za splošna priporočila za varčevanje z energijo si oglejte poglavje»energijska učinkovitost«, Varčevanje z energijo.ta funkcija je bila uporabljena za skladnost z razredom energijske učinkovitosti v skladu z EN Ko uporabljate to funkcijo, luč po 30 sekundah samodejno ugasne. Za pečenje ploskih živil na žaru in popekanje kruha. Za peko velike količine ploskih jedi in za popekanje kruha. Za pečenje večjih kosov mesa ali perutnine s kostmi na eni višini. Za gratiniranje in dodatno zapečenost.

13 SLOVENŠČINA 13 Luč lahko med nekaterimi funkcijami pečice pri nižji temperaturi od 60 samodejno ugasne. 6.4 Posebnosti Funkcija pečice Pečenje Kruha Gratiniranje Vzhajanje Testa Gretje Krožnikov Sterilizacija Sušenje Ohrani Toploto Odtaljevanje Uporaba Za peko kruha. Za jedi, kot je lazanja ali gratiniran krompir. Za gratiniranje in dodatno zapečenost. Za vzhajanje kvašenega testa pred peko. Za predhodno segrevanje krožnikov za postrežbo. Za vlaganje zelenjave (npr. kislih kumaric). Za sušenje narezanega sadja, zelenjave in gob. Za ohranjanje toplote hrane. Za odtaljevanje živil (zelenjave in sadja). Čas odtaljevanja je odvisen od količine in velikosti zamrznjenih živil. Funkcija pečice Zamrznjene Jedi Uporaba Za hrustljave pripravljene jedi (npr. ocvrt krompirček, pečen krompir ali spomladanski zvitki). 6.5 Nastavitev funkcije pečice 1. Vklopite pečico. 2. Izberite meni: Funkcije Pečice. 3. Za potrditev pritisnite. 4. Izberite funkcijo pečice. 5. Za potrditev pritisnite. 6. Nastavite temperaturo. 7. Za potrditev pritisnite. 6.6 Indikator segrevanja Ko vklopite funkcijo pečice, na prikazovalniku zasveti vrstični diagram. Vrstični diagram prikazuje zviševanje temperature. Ko je temperatura dosežena, se trikrat oglasi zvočni signal, vrstični diagram pa utripa in nato izgine. 6.7 Hitro Segrevanje Pečice Ta funkcija skrajša čas segrevanja. Med izvajanjem funkcije hitrega segrevanja v pečico ne postavljajte hrane. Za vklop funkcije tri sekunde držite pritisnjeno polje. Indikator segrevanja se spreminja. Ta funkcija ni na voljo za nekatere funkcije pečice. 6.8 Akumulirana toplota Ko izklopite pečico, se na prikazovalniku prikaže akumulirana toplota. Toploto lahko uporabite za ohranjanje toplote hrane.

14 ČASOVNE FUNKCIJE 7.1 Razpredelnica časovnih funkcij Časovna funkcija Odštevalna Ura Trajanje Konec Uporaba Za nastavitev odštevanja (najv. 2 uri in 30 minut). Ta funkcija ne vpliva na delovanje pečice. Za vklop funkcije uporabite ali za za minute, in četek.. Pritisnite, da nastavite Za nastavitev časa delovanja pečice (najv. 23 ur 59 min.). Za nastavitev časa izklopa funkcije pečice (največ 23 ur 59 minut). Če nastavite čas za časovno funkcijo, se začne čas odštevati po petih sekundah. Če uporabite časovni funkciji: Trajanje in Konec, pečica izklopi grelca po pretečenih 90 % nastavljenega časa. Pečica uporabi akumulirano toploto za nadaljevanje pečenja do izteka časa (3-20 minut). 7.2 Nastavitev časovnih funkcij Pred uporabo funkcij: Trajanje, Konec morate najprej nastaviti funkcijo pečice in temperaturo. Pečica se samodejno izklopi. Funkciji: Trajanje in Konec lahko uporabite sočasno, če želite pečico samodejno vklopiti in izklopiti ob poznejšem času. Funkciji: Trajanje in Konec ne delujeta ob uporabi sonde za meso. 1. Nastavite funkcijo pečice. 2. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikažeta potrebna časovna funkcija in ustrezen simbol. 3. Pritisnite ali, da nastavite potreben čas. 4. Za potrditev pritisnite. Ko čas poteče, se oglasi zvočni signal. Pečica se izklopi. Na prikazovalniku se prikaže sporočilo. 5. Signal lahko izklopite s pritiskom poljubnega simbola. 7.3 Segrej+Zadrži Pogoji za funkcijo: Nastavljena temperatura je več kot 80 C. Funkcija: Trajanje je nastavljena. Funkcija: Segrej+Zadrži 30 minut ohranja toploto pripravljene hrane na 80 C. Vklopi se po zaključku peke ali pečenja mesa. Funkcijo lahko vklopite ali izklopite v meniju: Nastavitve. 1. Vklopite pečico. 2. Izberite funkcijo pečice. 3. Nastavite temperaturo nad 80 C. 4. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikaže: Segrej +Zadrži. 5. Za potrditev pritisnite.

15 SLOVENŠČINA 15 Ko se funkcija konča, se oglasi zvočni signal. Funkcija ostane vklopljena, če spremenite funkcijo pečice. 7.4 Podaljšanje Časa Funkcija: Podaljšanje Časa nadaljuje s funkcijo pečice, ko se konča Trajanje. Uporabno za vse funkcije pečice ob funkciji Trajanje ali Teža - Avtomatika. Ni na voljo za funkcije pečice s sondo za meso. 1. Ko se peka zaključi, se oglasi zvočni signal. Pritisnite poljuben simbol. Na prikazovalniku se prikaže sporočilo. 2. Pritisnite za vklop ali za preklic. 3. Nastavite dolžino funkcije. 4. Pritisnite. 8. SAMODEJNI PROGRAMI OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 8.1 Spletni recepti Recepte za samodejne programe te pečice najdete na našem spletnem mestu. Da boste našli pravo knjižico receptov, preverite število izdelka (PNC) na ploščici za tehnične navedbe na sprednjem okvirju notranjosti pečice. 8.2 Kuharski pomočnik z Recepti Ta pečica ima vključenih vrsto receptov, ki jih lahko uporabite. Recepti so določeni in jih ne morete spremeniti. 1. Vklopite pečico. 2. Izberite meni: Kuharski pomočnik. Za potrditev pritisnite. 3. Izberite kategorijo in jed. Za potrditev pritisnite. 4. Izberite recept. Za potrditev pritisnite. Ko uporabite funkcijo: Ročno, pečica uporablja samodejne nastavitve. Lahko jih spremenite kot pri drugih funkcijah. 8.3 Kuharski pomočnik z Teža - Avtomatika Ta funkcija samodejno izračuna čas pečenja. Za uporabo funkcije je treba vnesti težo živila. 1. Vklopite pečico. 2. Izberite meni: Kuharski pomočnik. Za potrditev pritisnite. 3. Izberite kategorijo in jed. Za potrditev pritisnite. 4. Izberite funkcijo: Teža - Avtomatika. Za potrditev pritisnite. 5. Pritisnite ali, da nastavite težo živila. Za potrditev pritisnite. Samodejni program se zažene. 6. Težo lahko kadarkoli spremenite. Pritisnite ali za spremembo teže. 7. Ko čas poteče, se oglasi zvočni signal. Signal lahko izklopite s pritiskom poljubnega simbola. Pri nekaterih programih morate živilo po 30 minutah obrniti. Na prikazovalniku se prikaže opomnik.

16 UPORABA DODATNE OPREME OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 9.1 Sonda za meso Sonda za meso meri temperaturo hrane. Ko jed doseže nastavljeno temperaturo, se pečica izklopi. Nastaviti je treba dve temperaturi: temperaturo pečice (najmanj 120 C), temperaturo jedra. POZOR! Uporabite le priloženo sondo za meso ali originalne nadomestne dele. Navodila za najboljše rezultate: Sestavine morajo imeti sobno temperaturo. Sonde za meso ne morete uporabiti za tekoče jedi. Med pečenjem mora sonda za meso ostati v jedi in vtič v vtičnici. Uporabite priporočene nastavitve sonde za meso. Oglejte si poglavje» Namigi in nasveti«. Pečica izračuna približen končni čas pečenja. Odvisen je od količine živil, nastavljene funkcije pečice in temperature. Kategorije hrane: meso, perutnina in ribe 1. Vklopite napravo. 2. Konico sonde za meso potisnite v sredino mesa ali ribe, če je možno, v najdebelejši del. Poskrbite, da bo v jedi vsaj 3/4 sonde za meso. 3. Vtič sonde za meso vtaknite v vtičnico na sprednjem okvirju naprave. Prikazovalnik prikaže simbol sonde za meso. 4. V manj kot petih sekundah pritisnite ali za nastavitev temperature jedra. 5. Nastavite funkcijo pečice in po potrebi temperaturo pečice. 6. Za spremembo temperature jedra pritisnite. Ko jed doseže nastavljeno temperaturo, se oglasi zvočni signal. Naprava se samodejno izklopi. 7. Signal izklopite z dotikom poljubnega simbola. 8. Iztaknite vtič sonde za meso iz vtičnice ter vzemite jed iz naprave. OPOZORILO! Ker se sonda za meso segreje, obstaja nevarnost opeklin. Ob izključitvi in odstranjevanju iz jedi bodite previdni. Kategorija hrane: zloženka 1. Vklopite napravo.

17 SLOVENŠČINA Polovico sestavin dajte v posodo za pečenje. 3. Konico sonde za meso vstavite točno v sredino zloženke. Sonda za meso mora biti med pečenjem trdno na enem mestu. Za to uporabite trdno sestavino. Z robom posode za pečenje podprite silikonski ročaj sonde za meso. Konica sonde za meso se ne sme dotakniti dna posode za pečenje. Ko jed doseže nastavljeno temperaturo, se oglasi zvočni signal Naprava se samodejno izklopi. 9. Signal izklopite z dotikom poljubnega simbola. 10. Iztaknite vtič sonde za meso iz vtičnice ter vzemite jed iz naprave. OPOZORILO! Ker se sonda za meso segreje, obstaja nevarnost opeklin. Ob izključitvi in odstranjevanju iz jedi bodite previdni. 9.2 Vstavljanje pripomočkov Mreža za pečenje: Mrežo potisnite med vodili nosilca rešetk. 4. Sondo za meso pokrijte s preostalimi sestavinami. 5. Vtič sonde za meso vtaknite v vtičnico na sprednjem okvirju naprave. Pekač za pecivo/ Globok pekač: Pekač za pecivo /globok pekač potisnite med vodili nosilca rešetk. Prikazovalnik prikaže simbol sonde za meso. 6. V manj kot petih sekundah pritisnite ali za nastavitev temperature jedra. 7. Nastavite funkcijo pečice in po potrebi temperaturo pečice. 8. Za spremembo temperature jedra pritisnite. Rešetka in pekač za pecivo/globok pekačskupaj: Pekač za pecivo/globok pekač potisnite med vodili nosilca rešetk in mrežo za pečenje na vodilih zgoraj.

18 18 Majhna zareza na vrhu poveča varnost. Zareze so tudi varovala pred prevračanjem. Visok rob okrog mreže preprečuje zdrs posode. 9.3 Teleskopska vodila - Vstavljanje pripomočkov Teleskopska vodila omogočajo lažje vstavljanje in odstranjevanje rešetk. POZOR! Teleskopskih vodil ne pomivajte v pomivalnem stroju. Teleskopskih vodil ne podmazujte. Globok pekač: Globok pekač postavite na teleskopski vodili. Mreža za pečenje in globok pekač skupaj: Mrežo za pečenje in globok pekač postavite skupaj na teleskopski vodili. POZOR! Preden zaprete vrata pečice, preverite, ali ste teleskopski vodili popolnoma potisnili v notranjost pečice. Mreža za pečenje: Mrežo za pečenje postavite na teleskopski vodili z nogicami, obrnjenimi navzdol. Visok rob okoli mreže za pečenje je poseben element, ki preprečuje zdrs posode. 10. DODATNE FUNKCIJE 10.1 Priljubljeni Programi Shranite lahko svoje priljubljene nastavitve, kot so trajanje, temperatura in funkcija pečice. Na voljo so v meniju: Priljubljeni Programi. Shranite lahko 20 programov. Shranjevanje programa 1. Vklopite pečico. 2. Nastavite funkcijo pečice ali samodejni program. 3. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikaže: SHRANI.

19 4. Za potrditev pritisnite. Na prikazovalniku se prikaže prvo prosto pomnilniško mesto. 5. Za potrditev pritisnite. 6. Vnesite ime programa. Utripa prva črka. 7. Pritisnite ali za spremembo črke. 8. Pritisnite. Utripa naslednja črka. 9. Po potrebi ponovite 7. korak. 10. Za shranitev pritisnite in držite. Pomnilniško mesto lahko prepišete. Ko se na prikazovalniku prikaže prvo prosto pomnilniško mesto, pritisnite ali in nato, da prepišete obstoječi program. Ime programa lahko spremenite v meniju: Uredite Ime Programa. Zagon programa 1. Vklopite pečico. 2. Izberite meni: Priljubljeni Programi. 3. Za potrditev pritisnite. 4. Izberite ime najljubšega programa. 5. Za potrditev pritisnite. Pritisnete lahko, da takoj pridete v meni: Priljubljeni Programi Uporaba varovala za otroke Ko je vklopljeno varovalo za otroke, pečice ni mogoče nenamerno vklopiti. Če deluje funkcija Piroliza, se vrata samodejno zaklenejo. Ko se dotaknete poljubnega simbola, se na prikazovalniku prikaže sporočilo. 1. Pritisnite za vklop prikazovalnika. 2. Sočasno pritiskajte in, dokler se na prikazovalniku ne prikažeta sporočilo. Za izklop funkcije varovala za otroke ponovite 2. korak Zaklepanje Nastavitev Ta funkcija preprečuje nenamerno spremembo funkcije pečice. Lahko jo vklopite samo takrat, ko pečica deluje. 1. Vklopite pečico. 2. Nastavite funkcijo pečice ali nastavitev. 3. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikaže: Zaklepanje Nastavitev. 4. Za potrditev pritisnite. Če deluje funkcija Piroliza, so vrata zaklenjena, na prikazovalniku pa se prikaže simbol ključa. Za izklop funkcije pritisnite. Na prikazovalniku se prikaže sporočilo. Ponovno pritisnite in nato za potrditev. Ko izklopite pečico, se izklopi tudi funkcija Nastavi + Začni Funkcija vam omogoča nastaviti funkcijo pečice (ali program) in jo uporabiti pozneje z enim pritiskom poljubnega simbola. 1. Vklopite pečico. 2. Nastavite funkcijo pečice. 3. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikaže: Trajanje. 4. Nastavite čas. 5. Pritiskajte, dokler se na prikazovalniku ne prikaže: Nastavi + Začni. 6. Za potrditev pritisnite. SLOVENŠČINA 19 Pritisnite poljuben simbol (razen ) za vklop funkcije: Nastavi + Začni. Nastavljena funkcija pečice se vklopi. Ko se funkcija pečice zaključi, se oglasi zvočni signal.

20 20 Funkcija Zaklepanje Nastavitev je vklopljena, ko deluje funkcija pečice. Meni: Nastavitve omogoča vklop in izklop funkcije: Nastavi + Začni Samodejni izklop Iz varnostnih razlogov se pečica po določenem času samodejno izklopi, če deluje funkcija pečice in ne spremenite nastavitev. Temperatura največ 1.5 Čas izklopa (h) Samodejni izklop ne deluje pri naslednjih funkcijah: Osvetlitev, Sonda za meso,trajanje, Konec. 11. NAMIGI IN NASVETI OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. Temperature in časi pečenja v razpredelnicah so le smernice. Odvisni so od recepta, kakovosti in količine uporabljenih sestavin Priporočila za pečenje Lastnosti vaše pečice so lahko drugačne, kot so bile lastnosti prejšnje. V razpredelnicah spodaj se nahajajo standardne nastavitve za temperaturo, čas pečenja in položaj rešetk. Če za določen recept ne najdete nastavitev, poiščite podobne Notranja stran vrat Na notranji strani vrat se nahajajo: 10.6 Svetlost prikazovalnika Prikazovalnik ima dva načina svetlosti: Nočna svetlost ko je pečica izklopljena, je v času od do svetlost prikazovalnika zmanjšana. Dnevna svetlost: ko je pečica vklopljena. če se med nočno svetlostjo dotaknete simbola (razen VKLOP/ IZKLOP), se prikazovalnik za naslednjih 10 sekund preklopi nazaj v način dnevne svetlosti. če je pečica izklopljena in nastavite funkcijo: Odštevalna Ura. Ko se funkcija konča, se prikazovalnik preklopi nazaj na nočno svetlost Ventilator za hlajenje Ko pečica deluje, se samodejno vklopi ventilator za hlajenje, ki ohranja površine pečice hladne. Če pečico izklopite, lahko ventilator za hlajenje deluje, dokler se pečica ne ohladi. številke položajev rešetk. informacije o funkcijah pečice, priporočenih položajih rešetke in temperaturah za jedi Nasvet za posebne funkcije pečice Ohrani Toploto Funkcija omogoča ohranjati hrano toplo. Temperatura se samodejno nastavi na 80 C. Gretje Krožnikov Funkcija omogoča ogrevanje krožnikov in jedi pred postrežbo. Temperatura se samodejno nastavi na 70 C. Krožnike in jedi enakomerno razporedite po rešetki. Uporabite prvi položaj rešetk. Po polovici časa ogrevanja jih prestavite.

21 SLOVENŠČINA 21 Odtaljevanje Odstranite embalažo živil in položite živilo na krožnik. Hrane ne pokrivajte, saj se lahko zaradi tega podaljša čas odtaljevanja. Uporabite prvi položaj rešetk Pečenje kruha in peciva Prvič uporabite nižjo temperaturo. Čas pečenja lahko podaljšate za minut, če pečete na več kot enem položaju rešetk. Torte in peciva, ki jih pečete na različnih višinah, ne bodo enakomerno zapečeni. Če pride do neenakomernega porjavenja, ni treba spreminjati nastavitve temperature. Razlike se med pečenjem izenačijo. Pekači v pečici se med pečenjem lahko zvijejo. Ko se ponovno ohladijo, se zravnajo Nasveti za peko Rezultati peke Mogoči vzrok Rešitev Kolač spodaj ni dovolj zapečen. Položaj rešetke ni pravi. Kolač prestavite nižje. Kolač se je sesedel in je vlažen, grudast ali neenakomerne sestave. Kolač je presuh. Kolač ni enakomerno porjavel. Kolač ni pečen v predvidenem času pečenja. Temperatura pečice je previsoka. Prekratek čas pečenja. V testu je preveč tekočine. Temperatura pečice je prenizka. Predolg čas pečenja. Temperatura pečice je previsoka in čas pečenja prekratek. Zmes je neenakomerno porazdeljena. Temperatura pečice je prenizka. Pri naslednji peki nastavite nekoliko nižjo temperaturo. Podaljšajte čas pečenja. Časa pečenja ne morete skrajšati z nastavitvijo višjih temperatur. Uporabite manj tekočine. Bodite previdni glede časa mešanja, predvsem pri uporabi mešalnika. Pri naslednji peki nastavite višjo temperaturo. Pri naslednji peki nastavite krajši čas pečenja. Nastavite nižjo temperaturo in daljši čas pečenja. Zmes porazdelite enakomerno po pekaču. Pri naslednji peki nastavite nekoliko višjo temperaturo Peka na enem nivoju Peka v modelih Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Šarkelj/brioche Vroči Zrak Položaj rešetk

22 22 Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Peščeni kolač/ sadni kolač Kolač iz krhkega testa Kolač iz umešanega testa Vroči Zrak Vroči Zrak ) Vroči Zrak Skutna pogača Gretje zgoraj/ spodaj ) Pečico predhodno segrejte. Torte/pecivo/kruhki na pekaču Jed Funkcija Temperatura Pletenica/ pleten kolač Božični kolač Kruh (rženi kruh): 1. Prvih 20 minut: 2. Nato znižajte na: Princeskini krofi/ėclair Rulada Kolač z drobljencem Maslen kolač z mandlji/sladko pecivo Sadni kolači Pecivo iz kvašenega testa z nadevi (npr. skuto, smetano, jajčno kremo) Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Čas (min.) ) ) ) ) Vroči Zrak Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj 1) Pečico predhodno segrejte ) ) Položaj rešetk 1

23 Drobno pecivo Jed Funkcija Temperatura Krhko testo/ umešano testo Beljakovi poljubčki Čas (min.) Vroči Zrak Vroči Zrak Makroni Vroči Zrak Piškoti iz kvašenega testa Pecivo iz listnatega testa Kruhki/Žemlje Vroči Zrak Vroči Zrak ) Gretje zgoraj/ spodaj 1) Pečico predhodno segrejte Narastki in gratinirane jedi ) SLOVENŠČINA 23 Položaj rešetk Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Narastek s testen. Lazanja Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gratinirana zelenjava Infra Pečenje ) Francoske štručke s stopljenim sirom Mlečni riž Ribji narastek Polnjena zelenjava Vroči Zrak Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj 1) Pečico predhodno segrejte Vroči Zrak

24 Vlažni Vroči Zrak Jed Temperatura Čas (min.) Gratinirane testenine Gratiniran krompir Musaka Lazanja Kaneloni Kruhov narastek Rižev narastek Jabolčni kolač iz umešanega testa (okrogel tortni model) Bel kruh Peka na več nivojih Uporabite funkcijo: Vroči Zrak. Torte/pecivo/kruhki na pekaču Jed Princeskini krofi/ėclair Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Položaj rešetk 2. položaj 3. položaj ) / 4 - Drobljenec / 4-1) Pečico predhodno segrejte. Drobno pecivo Jed Krhko testo/ piškoti iz umešanega testa Beljakovi poljubčki Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk 2. položaj 3. položaj / 4 1 / 3 / / 4 - Makroni / 4 - Piškoti iz kvašenega testa / 4 -

25 SLOVENŠČINA 25 Jed Pecivo iz listnatega testa Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk 2. položaj 3. položaj ) / 4 - Kruhki/Žemlje / 4-1) Pečico predhodno segrejte Hrustljavo pecivo s Program Za Pizzo Jed Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Pica (tanka) ) Pica (debela) Tarti Špinačni narastek Quiche Lorraine/ Švicarska pita Jabolčni kolač, obložen Zelenjavna pita Nevzhajan kruh ) Pecivo iz listnatega testa ) Flammekuchen ) Ruski Pirogi ) ) Pečico predhodno segrejte Pečenje mesa Uporabite posodo, ki je odporna na toploto. Velike kose mesa pecite neposredno v pekaču ali na rešetki nad pekačem. V pekač dajte nekaj vode, da se mesni sok ali mast ne prižge. Meso s skorjo lahko pečete v pekaču brez pokrova. Meso po 1/2 do 2/3 časa peke obrnite. Da bo meso bolj sočno: Pusto meso pecite v posodi s pokrovom ali uporabite vrečko za pečenje. Meso in ribe pecite v večjih kosih (s težo najmanj 1 kg). Velike pečenke in perutnino med pečenjem večkrat polijte z lastnim sokom.

26 Pečenje mesa Govedina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Dušeno meso Gretje zgoraj/ spodaj Goveja pečenka ali file: manj pečen Goveja pečenka ali file: srednje pečeno Goveja pečenka ali file: dobro pečen Čas (min.) cm debel Infra Pečenje ) cm debel Infra Pečenje ) cm debel Infra Pečenje ) ) Pečico predhodno segrejte. Svinjina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Pleče/vrat/šunka Infra Pečenje Kotlet/rebrca Infra Pečenje Mesna štruca Infra Pečenje Svinjska krača (predhodno kuhana) Teletina Infra Pečenje Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Telečja pečenka Čas (min.) 1 Infra Pečenje Telečja krača Infra Pečenje Jagnjetina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Jagnje-stegno/ pečena jagnjetina Čas (min.) Infra Pečenje Jagnječji hrbet Infra Pečenje

27 Divjačina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Zajčji hrbet/ zajčje stegno Srnin/jelenov hrbet Divjačinsko bedro 1) Pečico predhodno segrejte. Perutnina 1 Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Čas (min.) 2301) Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Porcije perutnine Čas (min.) Infra Pečenje Pol piščanca Infra Pečenje Piščanec, pitanec Infra Pečenje Raca Infra Pečenje Gos Infra Pečenje Puran Infra Pečenje Puran 4-6 Infra Pečenje Ribe Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Cela riba Gretje zgoraj/ spodaj Čas (min.) SLOVENŠČINA Žar Pekač za zbiranje maščobe vstavite na prvo višino. Prazno pečico pet minut predhodno segrevajte. Žar Jed Goveja pečenka Pljučna pečenka Temperatura Čas (min.) 1. stran 2. stran Položaj rešetk

28 28 Jed Svinjska zarebrnica Telečja zarebrnica Jagnječja zarebrnica Cela riba, 0,5-1 kg Temperatura Čas (min.) 1. stran 2. stran / 4 Položaj rešetk Veliki Žar Prazno pečico tri minute predhodno segrevajte. Žar z najvišjo nastavitvijo temperature. Jed Čas (min.) Položaj rešetk 1. stran 2. stran Svinjski file Klobase File/Telečji zrezki Popečen kruh z nadevom Zamrznjene Jedi Jed Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Pizza, zamrznjena Pizza, debela-zamrznjena Pizza, ohlajena Koščki pizze, zamrznjeni Ocvrti krompir, tanek Ocvrti krompir, debel Pečeni Krompir/ Kroketi Praženi Krompir- Rösti

29 SLOVENŠČINA 29 Jed Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Lazanja/Kaneloni, sveži Lazanja/Kaneloni, zamrz V pečici pečen sir Piščančje Perutnice Zamrznjeni pripravljeni obroki Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Zamrznjena pizza Gretje zgoraj/ spodaj po navodilih proizvajalca po navodilih proizvajalca 3 Ocvrti krompir 1) ( g) Gretje zgoraj/ spodaj ali Infra Pečenje po navodilih proizvajalca 3 Francoske štručke Gretje zgoraj/ spodaj po navodilih proizvajalca po navodilih proizvajalca 3 Sadni kolači Gretje zgoraj/ spodaj po navodilih proizvajalca po navodilih proizvajalca 3 1) Ocvrti krompir med pripravo 2- do 3-krat premešajte Pečenje Z Nizko Temp. To funkcijo uporabite za pripravo nemastnih in mehkih kosov mesa in ribe s temperaturo jedra ne več kot 65 C. Ta funkcija ni primerna za recepte, kot je dušeno meso ali mastna svinjska pečenka. Sondo za meso lahko uporabite za zagotovitev prave temperature jedra mesa (oglejte si razpredelnico za sondo za meso). V prvih 10 minutah lahko nastavite temperaturo pečice med 80 C in 150 C. Privzeta temperatura je 90 C. Ko je temperatura nastavljena, pečica nadaljuje s pečenjem pri 80 C. Te funkcije ne uporabljajte za perutnino. Ko uporabljate to funkcijo, hrano vedno pecite brez pokrova. 1. Meso pecite v ponvi na kuhalni plošči pri zelo visoki nastavitvi 1-2 minuti na vsaki strani. 2. Meso postavite na rešetko v pečici v vročem pekaču. 3. Sondo za meso potisnite v meso. 4. Izberite funkcijo: Pečenje Z Nizko Temp. in nastavite pravo končno temperaturo jedra. Nastavite temperaturo na 120 C. Jed Goveja pečenka, 1-1,5 kg Goveji file, 1-1,5 kg Telečja pečenka, 1-1,5 kg Zrezki, 0,2-0,3 kg Čas (min.) Odtaljevanje Položaj rešetk Odstranite embalažo živil in položite živilo na krožnik.

30 30 Uporabite prvi položaj rešetk od spodaj. Živila ne pokrivajte s posodo ali krožnikom, ker se lahko zaradi tega podaljša čas odtaljevanja. Jed Količina Čas odtaljevanja (min.) Dodatni čas odtaljevanja (min.) Opombe Piščanec 1 kg Piščanca položite na obrnjen krožnik, postavljen na velik krožnik. Obrnite po polovici časa priprave. Meso 1 kg Obrnite po polovici časa priprave. Meso 500 g Obrnite po polovici časa priprave. Postrv 150 g Jagode 300 g Maslo 250 g Smetana 2 x 200 g Smetano stepajte, ko še vedno vsebuje zmrznjene delce. Torta 1,4 kg Sterilizacija Uporabite le kozarce za vlaganje enakih velikosti. Ne uporabljajte kozarcev z navojnim in bajonetnim pokrovom ali kovinske posode. Pri tej funkciji uporabite prvo rešetko od spodaj. Na pekač ne postavite več kot šest enolitrskih kozarcev za vlaganje. Kozarce enakomerno napolnite in zaprite. Kozarci se ne smejo dotikati med seboj. V pekač nalijte približno 1/2 litra vode, da bo v pečici zagotovljena zadostna vlaga. Ko začne tekočina v kozarcih počasi vreti (pri litrskih kozarcih po približno minutah), izklopite pečico ali zmanjšajte temperaturo na 100 C (glejte razpredelnico). Jagodičevje Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Jagode/borovnice/ maline/zrele kosmulje Nadaljevanje pri 100 C (min.)

31 Pečkato in koščičasto sadje Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Hruške/kutine/slive Zelenjava Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Korenje1) Kumare Mešana zelenjava Kolerabica/grah/ beluši 1) Pustite stati v pečici, ko jo izklopite SLOVENŠČINA 31 Nadaljevanje pri 100 C (min.) Nadaljevanje pri 100 C (min.) Sušenje Pekač prekrijte s proti maščobi odpornim papirjem ali papirjem za peko. Za boljše rezultate pečico izklopite po polovici časa sušenja, odprite vrata in za dokončanje sušenja pustite, da se ohlaja čez noč. Zelenjava Jed Temperatura Čas (h) Položaj rešetk 1. položaj 2. položaj Fižol / 4 Paprika / 4 Jušna zelenjava / 4 Gobe / 4 Zelišča / 4 Sadje Jed Temperatura Čas (h) Položaj rešetk 1. položaj 2. položaj Slive / 4 Marelice / 4 Jabolčni krhlji / 4 Hruške / 4

32 Pečenje Kruha Predhodno ogrevanje ni priporočljivo. Jed Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Beli Kruh Francoske Štručke Brioš Ciabatta Rženi Kruh Črni kruh Polnozrnati kruh Razpredelnica za Sonda za meso Govedina Temperatura jedra živila Manj Pečen Srednje Pečeno Goveja pečenka Ledvena pečenka Govedina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Mesna štruca Dobro pečeno Več Svinjina Šunka Pečenka Kotlet (hrbet), Prekajena svinjska ledvena pečenka, Prekajena ledvena pečenka, poširana Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več

33 SLOVENŠČINA 33 Teletina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Telečja pečenka Telečja krača Ovčetina/jagnjetina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Ovčje stegno Ovčji hrbet Jagnje-stegno, Pečena jagnjetina Več Več Divjačina Zajčji hrbet, Srnin/jelenov hrbet Zajčje stegno, Cel zajec, Srnino/jelenovo stegno Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Perutnina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Piščanec (cel/polovica/prsi) Raca (cela/polovica), Puran (cel/prsi) Več Raca (prsi) Riba (losos, postrv, smuč) Riba (cela/velika/dušena), Riba (cela/velika/pečena), Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več

34 34 Zloženke - Predhodno kuhana zelenjava Zloženka iz bučk, Brokolijeva zloženka Koromačeva zloženka Zloženke - Pikantne Kaneloni, Lazanja, Narastek s testen. Zloženke - Sladke Zloženka iz belega kruha s sadjem/brez sadja, Zloženka iz riževe kaše s sadjem/brez sadja, Sladka zloženka iz rezancev Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Informacije za preizkuševalne inštitute Preizkusi v skladu z EN :2013 in IEC :2011. Peka na enem nivoju. Peka v modelih Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Biskvit brez maščob Vroči Zrak Biskvit brez maščob Jabolčna pita (2 modela Ø 20 cm, diagonalno zamaknjena) Jabolčna pita (2 modela Ø 20 cm, diagonalno zamaknjena) Gretje Zgoraj/ Spodaj Vroči Zrak Gretje Zgoraj/ Spodaj Peka na enem nivoju. Drobno pecivo Uporabite tretji položaj rešetk Položaj rešetk

35 SLOVENŠČINA 35 Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Drobno pecivo (20 kosov/ pekač) Drobno pecivo (20 kosov/ pekač) Vroči Zrak Gretje Zgoraj/Spodaj 1601) Vroči Zrak 1501) Gretje Zgoraj/Spodaj 1701) ) Pečico predhodno segrejte. Peka na več nivojih. Drobno pecivo Jed Funkcija Temperatura Masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Drobno pecivo (20 kosov/pekač) 1) Pečico predhodno segrejte. Žar Prazno pečico 5 minut predhodno segrevajte. Žar z najvišjo nastavitvijo temperature. Čas (min.) Položaj rešetk 2. položaj 3. položaj Vroči Zrak / 4 1 / 3 / 5 Vroči Zrak 1501) / 4 - Jed Funkcija Čas (min.) Položaj rešetk Popečen kruh Žar Goveji zrezek Žar ) 4 1) Obrnite po polovici časa priprave. Veliki Žar Prazno pečico 3 minute predhodno segrevajte. Žar z najvišjo nastavitvijo temperature. Uporabite četrti položaj rešetk. Jed Čas (min.) 1. stran 2. stran Burgerji Popečen kruh

36 VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti Opombe glede čiščenja Sprednji del pečice očistite z mehko krpo, toplo vodo in blagim čistilom. Za čiščenje kovinskih površin uporabite namensko čistilo. Notranjost pečice očistite po vsaki uporabi. Nakopičena maščoba ali drugi ostanki hrane se lahko vžgejo. Pri ponvi za žar je nevarnost večja. Vso opremo očistite po vsaki uporabi in pustite, da se posuši. Uporabite mehko krpo s toplo vodo in čistilno sredstvo. Opreme ne pomivajte v pomivalnem stroju. Trdovratnejšo umazanijo očistite s posebnim čistilom za pečice. Če imate pripomočke z zaščito proti prijemanju, jih ne čistite z agresivnimi čistili, ostrimi predmeti ali v pomivalnem stroju. To lahko poškoduje premaz proti prijemanju. Po vsaki uporabi obrišite vlago Odstranjevanje nosilcev rešetk Preden začnete s čiščenjem pečice, odstranite nosilce rešetk. POZOR! Pri odstranjevanju nosilcev rešetk bodite previdni. 1. Sprednji del nosilca rešetke povlecite stran od stranske stene. 1 Odstranjeno opremo namestite v obratnem zaporedju. 2 Zadrževalni zatiči na teleskopskih vodilih morajo biti obrnjeni naprej Piroliza POZOR! Odstranite vse pripomočke in odstranljive nosilce rešetk. Postopek pirolitičnega čiščenja se ne more začeti: Če niste iztaknili vtiča sonde za meso iz vtičnice. Če niste povsem zaprli vrat pečice. Najhujšo umazanijo odstranite ročno. POZOR! Če v isti kuhinjski element namestite druge naprave, jih ne uporabljajte sočasno s funkcijo: Piroliza. To lahko poškoduje pečico. 1. Notranjo stran vrat očistite z vročo vodo, da se nanjo zaradi vročega zraka ne bi prižgali ostanki hrane. 2. Vklopite pečico in v glavnem meniju izberite funkcijo: Piroliza. Za potrditev pritisnite. 3. Nastavite trajanje čiščenja: 2. Zadnji del nosilca rešetke potegnite s stranskih sten in ga odstranite. Funkcija Kratka Opis 1 h za nizko stopnjo umazanije.

Title

Title BPE742320B BPE742320M BPK742320M BPK74232SM BPM742320M BPR742320B BPR742320M SL Navodila za uporabo Pečica USER MANUAL 2 www.aeg.com KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE... 3 2. VARNOSTNA NAVODILA...4 3. OPIS

Prikaži več

Title

Title BPE552320M SL Navodila za uporabo Pečica USER MANUAL 2 www.aeg.com KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE... 2 2. VARNOSTNA NAVODILA...4 3. OPIS IZDELKA...7 4. PRED PRVO UPORABO...8 5. VSAKODNEVNA UPORABA...

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

aSL.fm

aSL.fm NAVODILA ZA UPORABO NASVETI ZA ZAŠČITO OKOLJA OPOZORILA PRED UPORABO PEČICE DODATNA OPREMA PEČICE VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE VODIČ ZA ISKANJE OKVAR SERVISNA SLUŽBA Za čim boljšo uporabo pečice, vam priporočamo,

Prikaži več

Jedilniki: topla malica za dijake

Jedilniki: topla malica za dijake 17. teden zajtrk malica kosilo; I., II., III. meni večerja štajerska kisla juha, polnozrnati I. Paradižnikova juha, puranji rezanci v smetanovi omaki, svaljki,, 2.1. 2012 krof, II. Paradižnikova juha,

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 81 60 12 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Toaster z vgrajenim stojalom za kruh Severin AT2288 AT2288 Kataloška št.: 81 60 12 Kazalo 1. Priključitev na električno

Prikaži več

Osnovna šola Gabrovka - Dole

Osnovna šola Gabrovka - Dole Jedilnik za 49. teden od 1. avgusta do 5. avgusta 2011 1.8. topljeni sir planinski čaj z limono krompirjev golaž čokoladni puding s smetano polnozrnati piškoti nektarina 2.8. sadni musli navadni jogurt

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara s kunčjim mesom, ajdova palačinka kivi, polnoznata štručka 30. 4. 2018 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara z mesom, ajdova palačinka (gluten, kivi, polnoznata štručka 29. 4. 2019 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

innbox_f60_navodila.indd

innbox_f60_navodila.indd Osnovna navodila Komunikacijski prehod Innbox F60 SFP AC Varnostna opozorila Pri uporabi opreme upoštevajte naslednja opozorila in varnostne ukrepe. Da bi v največji meri izkoristili najnovejšo tehnologijo

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 58 86 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Spajkalna postaja digitalna 80 W Ersa i- CON pico +150 do +450 C Kataloška št.: 58 86 58 Kazalo 1. Dodatki. 2 2.

Prikaži več

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd Zitruspresse orange ICE6 Icemeister 10028097 10028098 Dragi Nakupovalec / Draga Nakupovalka, Čestitamo Vam za nakup Klarstein opreme. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi

Prikaži več

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd 10028194 10029391 CS Timer 6 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim poškodbam. Za

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 9. 10. 13. 10. 2017 Ponedeljek 9. 10. KAJZARICA, PIŠČANČJA PRSA V OVITKU, REZINA SIRA, KUMARICA, ČAJ SEGEDIN, BISKVIT Z JABOLKI KRUH S PAŠTETO, SOK Torek 10. 10. KORUZNI KOSMIČI,, SOBOŠKI KRUH

Prikaži več

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT OD 06. 11. IN 10. 11. 2017 ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, ALERGENI GLUTEN MLEKO, GLUTEN, JAJCA, ZELENA KROMPIRJEV KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, KISLA SMETANA, BELA

Prikaži več

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP.

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP. BUHTELJ, KAKAV iz mleka lokalnega izvora ZELENJAVNA JUHA, ZAPEČENE TESTENINE S ŠUNKO, ZELENA SOLATA Z RADIČEM PREPEČENEC,* KRUH POLBELI KRUH, KUHAN PRŠUT, KISLA KUMARICA, BROKOLIJEVA KREMNA JUHA Z ZVEZDICAMI,

Prikaži več

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni 24. 6. sirova štručka (gluten, mlečni čokoladno () jagode mesne kroglice v paradižnikovi omaki (gluten, mlečni pire krompir (mlečni sladoled (mlečni 25. 6. P R A Z N I K 26. 6. 27. 6. 28. 6. mlečni zdrob

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K OD 01. 01. IN 05. 01. 2018 PONEDELJEK / ALERGENI / ALERGENI POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, KISLE KUMARE, PLANINSKI ČAJ Z MEDOM SEGEDIN GOLAŽ, KORUZNA POLENTA, PUDING S SMETANO

Prikaži več

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na to, ali potrebujete informacije

Prikaži več

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 101353 www.conrad.si TFA LT-102 VBODNI TERMOMETER Št. izdelka: 101353 1 KAZALO 1 LASTNOSTI...3 2 LCD ZASLON...3 3 ZAČETEK OBRATOVANJA...3 4 UPRAVLJANJE...4

Prikaži več

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh 1. teden Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juha z zakuho (1,3), piščančji paprikaš (1,7), pirini svedri (1), zelena solata Skuta s sadjem (7), pisan

Prikaži več

DATUM

DATUM 3. 6. DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Jagode čokolešnik s toplim mlekom kakav (mleko, oreščki), topljeni kostna juha z rezanci (gluten, jabolčni žepek (gluten, soja, (gluten, soja, mleko,

Prikaži več

Microsoft Word - januar2019 VRTEC.doc

Microsoft Word - januar2019  VRTEC.doc 31. 12. 2018 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj 4. 1. 2019 polnozrnata štručka, trdo kuhana jajčka, rdeča paprika, otroški čaj gobova juha, pečen file osliča,

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 4.9. 8.9.2017 Ponedeljek 4.9. BIO SADNI KEFIR, SEZAMOVA PLETENICA, PREŽGANKA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO, PARADIŽNIK V SADNI KROŽNIK Torek 5.9. MORAVSKI KRUH, SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI,

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko JEDILNIK MINI VRTEC (1.5.-2.5.2017) PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK Koruzni kosmiči (3), jogurt (1) Grahova juha s kroglicami (1,2,3), polnozrnati špageti (3) z bolonjsko

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 21. 1. - 25. 1. 2019, 21. 1. MLEČNI ZDROB S KAKAVOM, AJDOV KRUH, BANANA GOVEJA JUHA, KUHANA GOVEDINA, PIRE KROMPIR, ŠPINAČA, 22. 1. HRENOVKA, POLNOZRNATA ŽEMLJA, ČAJ, RIČETOVA ENOLONČNICA S PREKAJENIM

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod Popoldanska malica 1.6.2017 *mlečni gris iz pire v domačem mleku, posip, jagode. goveja juha, pire krompir, kuhana eko govedina, kmečke kumare v smetanovi omaki marelični žepki, 100% pomarančni sok 2.6.2017

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K 31. julij 4. avgust 2017 1. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) 2. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) Nektarina Piščančja obara(1), žganci(1), sadna kupa s smetano(7)

Prikaži več

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 4. 1. 2018 5. 1. 2018 KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA KAVA(1,6,7) MAKOVA ŠTRUČKA(1,6), POLENTA,, KRUH(1,6,11) MANDARINE JABOLKA ANANAS PRAZNIK PRAZNIK KRUH(1,6,11),

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO Št. art. : 512375 www.conrad.si DC-AC RAZSMERNIK PI 75-12 Št. artikla: 512375 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 RAZLAGA SIMBOLOV... 3 3 VARNOSTNA OPOZORILA...

Prikaži več

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd KONVEKCIJSKI GRELEC 10006588 10006589 10011265 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.8.2019 ajdov kruh meden namaz (čebelarstvo Ivan Bračko) rezine melone rezine šunke /rezine sira rezine svežega paradižnika z bučnim oljem brokoli kremna juha lazanja z govedino kumarična solata s čebulo

Prikaži več

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/ 2.01.2017 3.01.2017 4.01.2017 Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj posip, lešniki. PRAZNIK Segedin golaž, polenta. Čufti, pire, paradižnikova omaka, banana. Sirova

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA BIOLOGIJA 8.a razred

PREIZKUS ZNANJA   BIOLOGIJA 			8.a razred JEDILNIK 17. 4. 21. 4. 2017 MALICA MALICA ZA PODALJŠANO BIVANJE po 15.uri 17. 4. 18. 4. PAŠTETA, BELI KRUH, PAPRIKA, ČAJ, JABOLKO JUHA Z REZANCI, MAKARONOVO MESO, KUMARICE S PARADIŽNIKOM V SOLATI SENDVIČ,

Prikaži več

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada,

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, JEDILNIK ZA PONEDELJEK, 1.7.2019 ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 KOSILO belušna juha *1 belušna juha *1 belušna juha *1 goveji golaž *1 goveji

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi Šegova ulica 22, 8000 OD 01.04.2014 DO 04.04.2014 TOREK, 1.4.2014 Zajtrk: Obložen sirov kruhek (sir Gauda, ovseni kruh, rezina sveže rdeče paprike), čaj/ mleko Mesno-zelenjavna enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 33 32 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 33 32 KAZALO 1. FUNKCIJE / UPORABA... 3 2. VARNOSTNI

Prikaži več

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO 03.01.2019-04.01.2019 IN POP. 31.12.2018 / / / / 01.01.2019 NOVOLETNE POČITNICE 02.01.2019 03.01.2019 04.01.2019 / / piščančja šunka, medom Makovka, goveja pašteta, kisla kumara, Gluten,, soja / Kostna

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC

JEDILNIK ZA MESEC ŽITA KI VSEBUJEJO GLUTEN RAKCI IN SOJA IN NJE 2 6 Legenda alergenov: PŠENICA 1 RŽ 1A JEČMEN 1B OVES 1C PIRA 1D JAJCA IN MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI KI VSEBUJEJO LAKTOZO LEŠNIKI 8B OREHI 8C LISTNA ZELENA

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 90 79 14 www.conrad.si Zvočniki Hercules XPS 2,1 20 Gloss Št. izdelka: 90 79 14 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos JEDILNIK: 29. 10. 2. 11. 2018 OBROKI PONEDELJEK, 29. 10. TOREK, 30. 10. SREDA, 31. 10. ČETRTEK, 1. 11. PETEK, 2. 11. Zajtrk Prosena kaša s posipom iz mletih lešnikov, rjavega Pšenični polbeli kruh, maslo,

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA KIDRIČEVO

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA  KIDRIČEVO JEDILNIK ZA MESEC OKTOBER 2016 3. 10. 2016 2. starostno obdobje rženi kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje alergene: laktoza), med, mleko milijon juha (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo 4P359542-1N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Domača stran: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com

Prikaži več

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č 28.avgust 29.avgust 30.avgust 31. avgust 1.september Polbeli kruh, pečena jajčka,, soja, jajce Štručka s sirom, sadni nektar, sladoled Cvetačna juha, rižota s piščančjim mesom in gobicami, solata,, oreščki,

Prikaži več

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre JEDILNIK: 3. 1. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. SREČNO 2018! Samopostrežni zajtrk:sadje, koruzni kosmiči, namaz (med, marmelada, maslo, smetanov

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 16 57 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo 317 3 Kataloška št.: 10 16 57 KAZALO NAMEN UPORABE...3 TEHNIČNI PODATKI...3

Prikaži več

1. SEPTEMBER 2018

1. SEPTEMBER 2018 3. 9. Zajtrka ni. Sirova štručka (1, 3, 7), ledeni metin čaj Bučkina kremna juha (1, 3, 7, 9), pirini široki rezanci v smetanovi omaki (1, 3, 7), solata po izbiri, 4. 9. Pica kruhki (1*, 7), lipov čaj

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr JEDILNIK: 31. 12. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kruh, pašteta argeta, kislo Mlečni zdrob s kakavovim marmelada,

Prikaži več

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 130 76 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vodoodporna prenosna polnilna postaja Powerbank Beltrona Camouflage 5200mAh Kataloška št.: 130 76 00 KAZALO 1.

Prikaži več

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 11 75 222 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Neprava nadzorna kamera z utripajočo LED Kataloška št.: 11 75 222 KAZALO PRAVILNA UPORABA... 3 VSEBINA PAKETA...

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna 06.05.2019-10.05.2019 IN POP. 6.5.2019 Jajčna omleta, Koruzni kosmiči, jabolko Kostna juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki, s paradižnikom Koruzni kosmiči, jabolko Jajca, Mleko, jajca Mleko, Bograč

Prikaži več

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni PRAZNIK PRAZNIK pletena štručka, napitek, mleko (SŠH) 4. 1. 2018 ajdovi žganci, mleko, ocvirki polbeli kruh, hrenovka, ajvar,

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 57 74 69 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Kataloška št.: 57 74 69 KAZALO TEHNIČNI PODATKI...3 SESTAVNI

Prikaži več

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK IN POP. 3. 5. 2018,, ovsena žemlja pariška salama paradižnik goveji golaž koruzna polenta 100% naravni gluten, žveplov dioksid ovsena žemlja pariška salama paradižnik 4. 5. 2018 kajzerica pariška posebna

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 84 18 17 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Ogrevana masažna blazina MM 5568 Kataloška št.: 84 18 17 Kazalo 1. Varnostni napotki... 3 2. Namen uporabe... 4 3.

Prikaži več

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 146 29 41 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Časovno stikalo za luč za na stopnišče Zamel ASP-01 Kataloška št.: 146 29 41 KAZALO OPIS NAPRAVE... 3 LASTNOSTI...

Prikaži več

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) ,

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) , PONEDELJEK, 5. 11. 2018 MALICA Mlečna juha(1,4),banana, čaj Piščančja obara z žličniki(1,2,3,8), rženi kruh(1,2,3), palačinke z marmelado(1,2,3) TOREK, 6. 11. 2018 MALICA Francoski rogljiček(1,2,3,4),

Prikaži več

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 Kaj je EB-Therm 205 EB-Therm 205 je termostat z mikroprocesorjem in zaslonom LCD. Zaslon ima zatemnjeno ozadje, ki se v celoti osvetli, ko pritisnete enega od

Prikaži več

JEDILNIK Februar

JEDILNIK  Februar 29.10. črn margarina Gea, korenčkova juha, rižota s svinjskim mesom in zelenjavo, mandarina, 30.10. sončnični pašteta Argeta, narezana sveža repa, planinski čaj z medom fižolova enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 30. 4. - 4. 5. 18 30. 4. 2018 1. 5. 2018 2. 5. 2018 3. 5. 2018 4. 5. 2018 Turist kruh, umešana jajčka, otroški čaj Štručka z zeliščnim maslom, kakav z domačim mlekom Makaronovo meso z zelenjavo,

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET 27. avgust 2018 28. avgust 2018 29. avgust 2018 30. avgust 2018 31. avgust 2018 1. september 2018 2. september 2018 sadna skuta sadni frape čežana vampi po tržaško ZAM: goveji golaž goveji golaž goveji

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom www.spyshop.eu Izdelku so priložena navodila v angleščini, ki poleg teksta prikazujejo tudi slikovni prikaz sestave in delovanja izdelka. Lastnosti

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO JEDILNIK MINI VRTEC (1.3. 2.3.2017) Ribana kaša na mleku (1,2,3), Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO skuto (1,2,3), kompot Grisini (3), zmešanček Črn kruh (3), maslo (1), marmelada,

Prikaži več

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA JEDILNIK ZA TOREK, 1.1.2019 ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 KOSILO zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 pišč. zrezek v jurčkovi

Prikaži več

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7 3. 5. 2016 4. 5. 2016 5. 5. 2016 mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO ovsena žemlja (1, 3, 7) poli salama paradižnik mlečni zdrob (lokalno) (1, 7) čokoladni posip (6) suho sadje porova juha (1,

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša (gluten, - obara brez jajc z mesom, jagodni cmok kivi, polžek brez jajc 29. 4. 2019 soja, mleko, jajca, sezam), polbel kruh (gluten, soja,,

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.7.2019 rahli ovseni kosmiči na nehomogenizirano mleko / rezine temnega kruha rezine banane piščančji paprikaš s svežo papriko koruzna polenta solata iz mladega zelja ½ sezamove štručke 2.7.2019 ovsen

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 LETNE POČITNICE Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko LETNE POČITNICE Mlečni kruh, tamar namaz,

Prikaži več

JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD DO PONEDELJEK MALICA SADNI ČAJ VEČ ZRNAT KRUH (vsebuje alergene: gluten) ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje ale

JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD DO PONEDELJEK MALICA SADNI ČAJ VEČ ZRNAT KRUH (vsebuje alergene: gluten) ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje ale JEDILNIK ZA 26. TEDEN OD 25. 2. 2019 DO 1. 3. 2019 VEČ ZRNAT KRUH e: ZELENJAVNI NAMAZ e: laktozo, soja), eko namaz, hruška alergene: alergene: SVINJSKI KARE NA ŽARU BUČKE V OMAKI (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

BDV-N890W/BDV-N790W

BDV-N890W/BDV-N790W Sistem za domači kino s predvajalnikom Blu-ray Disc /DVD BDV-N890W BDV-N790W SI Začnite tukaj Kratka navodila za postavitev in uporabo BDV-N790W BDV-N890W 1 Vsebina embalaže/nastavitev zvočnikov BDV-N890W

Prikaži več

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko... 10 Ovčje mleko... 11 Mikrobiološka naseljenost... 12 14 Postopki obdelave mleka v mlekarni Toplotna obdelava mleka... 16

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko Sirova štručka, z domačim mlekom Mlečni kruh, tamar namaz

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER 2017 2. starostno obdobje 1. 9. 2017 POP. hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoza, jajce), hrenovka (vsebuje alergene: soja), gorčica, planinski čaj kruh (vsebuje alergene:

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ starostno obdobje Ponedeljek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alerg

JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ starostno obdobje Ponedeljek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alerg JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ 2019 1. starostno obdobje 3. 6. 2019 POP. I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alergene: laktoza, gluten), II. meni pizza (vsebuje alergene: gluten, soja, sezam), planinski čaj

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018 29. oktober 2018-2. november 2018 29. 10. 18 PONEDELJEK Zajtrk mlečni riž na riževem/ovsenem/mandljevem mleku, narezano suho sadje Kosilo I. korenčkova juha, pečene piščančja bedra b.k.k. marinirana v

Prikaži več

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na

Prikaži več

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2018 Kaj bomo jedli ta Kaj bomo jedli ta teden? teden? ( ) (

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2018 Kaj bomo jedli ta Kaj bomo jedli ta teden? teden? ( ) ( (2. - 6. 7. ) (11. 15. 6. ) 2. 7. Mlečni pirin griz, čokoladni Paradižnikova juha, ovsena posip, breskev* kaša z zelenjavo, telečje meso v naravni omaki, 100% sok razredčen z vodo Bombetka, maslo, zelenjava*

Prikaži več

Linksys PLEK500 User Guide

Linksys PLEK500 User Guide Uporabniški priročnik Linksys PLEK500 Omrežni vmesnik Powerline Vsebina Pregled............... 2 Funkcije..................... 2 Kako deluje omrežje Powerline 3 Primer namestitve 3 Namestitev omrežja Powerline.....

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA 1. TEDEN od 6. 11. 10. 11. 2017 6. 11. 2017 7. 11. 2017 Čokolešnik, Koruzna žemlja, trdo kuhano jajce, zelena paprika, Pica, juice (malica po izboru 5. c-razreda) Ludvikov lonec, kruh, jabolčni zavitek

Prikaži več

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide

NETGEAR R6100 WiFi Router Installation Guide Blagovne znamke NETGEAR, logotip NETGEAR in Connect with Innovation so blagovne znamke in/ali registrirane blagovne znamke družbe NETGEAR, Inc. in/ali njenih povezanih družb v ZDA in/ali drugih državah.

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD DO MALICA KOSILA: RAČUNALNIŠKA IZBIRA ZA EN TEDEN V NAPREJ 1. IZBIRA 2. IZBIRA 3. IZBIRA 4. IZBIRA PR

JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD DO MALICA KOSILA: RAČUNALNIŠKA IZBIRA ZA EN TEDEN V NAPREJ 1. IZBIRA 2. IZBIRA 3. IZBIRA 4. IZBIRA PR JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD 27. 5. 2019 DO 31. 5. 2019 POMARANČNI OVSENI KRUH (vsebuje alergen MESNO ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje alergene: alergen: soja), organik namaz, jabolko GOVEJI GOLAŽ (vsebuje alergen:

Prikaži več

Navodila za namestitev DEVIreg Touch Inteligentni elektronski termostat

Navodila za namestitev DEVIreg Touch Inteligentni elektronski termostat Navodila za namestitev Inteligentni elektronski termostat www.devi.com Vsebina 1 Uvod................... 3 1.1 Tehnični podatki......... 4 1.2 Varnostna navodila....... 7 2 Navodila za montažo.........

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 122383 www.conrad.si ROČNI OSCILOSKOP VELLEMAN HPS140 Št. izdelka: 122383 1 KAZALO 1 MED UPORABO... 3 2 LASTNOSTI IN TEHNIČNI PODATKI... 3 3 OPIS SPREDNJE

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.5.2019 PRAZNIK 2.5.2019 3.5.2019 pšenični zdrob na nehomogeniziranem mleku (po želji s čokoladnim posipom) / PRAZNIK goveji golaž koruzna polenta 1 6.5.2019 kakav z nehomogeniziranim mlekom mlečna pletenka

Prikaži več

OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK ZAJTRK VRTEC Ovseni k

OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK ZAJTRK VRTEC Ovseni k OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 5. 2. Ovseni kruh, piščančja pašteta, jajce, šipkov čaj z limono, JAJCE 6. 2. kosmiči z mlekom 7. 2. Črni kruh, zeliščni

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP.

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP. JEDILNIK ZA MESEC JULIJ 2018 1. starostno obdobje 2. 7. 2018 3. 7. 2018 POP. POP. I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alergene: gluten, II. meni kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi

NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK-3691000 Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh možnih

Prikaži več

A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights rese

A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights rese A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights reserved. 4241 354 03312 100% recycled paper Uporabniški

Prikaži več