Title

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Title"

Transkripcija

1 BPE552320M SL Navodila za uporabo Pečica USER MANUAL

2 2 KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE VARNOSTNA NAVODILA OPIS IZDELKA PRED PRVO UPORABO VSAKODNEVNA UPORABA ČASOVNE FUNKCIJE UPORABA DODATNE OPREME DODATNE FUNKCIJE NAMIGI IN NASVETI VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE ODPRAVLJANJE TEŽAV ENERGIJSKA UČINKOVITOST ZA ODLIČNE REZULTATE Hvala, ker ste izbrali izdelek AEG. Ustvarili smo ga z namenom, da bi vam brezhibno služil vrsto let, inovativna tehnologija pa vam bo olajšala življenje tega morda ne boste našli pri običajnih napravah. Prosimo, vzemite si nekaj minut časa za branje, da boste izdelek čim bolje izkoristili. Obiščite naše spletno mesto za: pridobitev nasvetov glede uporabe, brošure, odpravljanje težav, servisne informacije: Registrirajte svoj izdelek za boljši servis: Kupite dodatke, potrošni material in originalne nadomestne dele za vašo napravo: POMOČ STRANKAM IN SERVIS Priporočamo uporabo originalnih nadomestnih delov. Ko kličete servis, imejte pri roki naslednje podatke: model, številko izdelka, serijsko številko. Podatke najdete na ploščici za tehnične navedbe. Opozorilo/Pozor - Varnostne informacije Splošne informacije in nasveti Okoljske informacije. Pridržujemo si pravico do sprememb. 1. VARNOSTNA INFORMACIJE Pred namestitvijo in uporabo naprave natančno preberite priložena navodila. Proizvajalec ni odgovoren za poškodbe ali škodo, nastalo zaradi nepravilne

3 namestitve ali uporabe. Navodila vedno shranite na varnem in dostopnem mestu za poznejšo uporabo. 1.1 Varnost otrok in ranljivih oseb To napravo lahko uporabljajo otroci od osmega leta naprej ter osebe z zmanjšanimi telesnimi, čutnimi ali razumskimi sposobnostmi ali s pomanjkanjem izkušenj ter znanja le pod nadzorom ali če so dobile ustrezna navodila glede varne uporabe naprave in če se zavedajo nevarnosti, ki obstajajo. Preprečite, da bi se otroci igrali z napravo. Vso embalažo hranite zunaj dosega otrok in jo ustrezno zavrzite. Ko naprava deluje ali se ohlaja, poskrbite, da bodo otroci in hišni ljubljenčki dovolj oddaljeni od nje. Dostopni deli so vroči. Če ima naprava varovalo za otroke, ga je treba vklopiti. Čiščenja naprave in uporabniškega vzdrževanja na njej ne smejo izvajati otroci brez nadzora. Otrokom do tretjega leta starosti vedno preprečite dostop do delujoče naprave. 1.2 Splošna varnostna navodila SLOVENŠČINA 3 Nameščanje naprave in zamenjavo kabla lahko opravi le strokovno usposobljena oseba. OPOZORILO: Naprava in dostopni deli se med uporabo segrejejo. Pazite, da se ne dotaknete grelcev. Otroci, mlajši od osmih let, se ne smejo približevati, če niso pod nenehnim nadzorom. Pripomočke ali posodo vedno odstranjujte iz pečice ali postavljajte vanjo z zaščitnimi rokavicami. Pred vzdrževalnimi deli napravo izključite iz napajanja. Pred zamenjavo žarnice mora biti naprava izklopljena, da preprečite možnost udara električnega toka. Naprave ne čistite s paro.

4 4 Za čiščenje steklenih vrat ne uporabljajte grobih čistilnih sredstev ali ostrega kovinskega strgala, da ne poškodujete stekla. Če je napajalni kabel poškodovan, ga mora zamenjati predstavnik proizvajalca, pooblaščenega servisnega centra ali druga strokovno usposobljena oseba, da se izognete nevarnosti električnega udara. Pred pirolitičnim čiščenjem je treba odstraniti razlito tekočino. Iz pečice odstranite vse dele. Za odstranitev nosilcev rešetk najprej povlecite sprednji del nosilcev rešetk in nato zadnjega od stranskih sten. Nosilce rešetk namestite v obratnem zaporedju. Uporabite samo tipalo za jedi (sondo za meso), priporočljivo za to napravo. 2. VARNOSTNA NAVODILA 2.1 Namestitev OPOZORILO! To napravo lahko namesti le strokovno usposobljena oseba. Odstranite vso embalažo. Ne nameščajte ali uporabljajte poškodovane naprave. Upoštevajte navodila za namestitev, priložena napravi. Pri premikanju naprave bodite pazljivi, ker je težka. Vedno uporabljajte zaščitne rokavice in priloženo obutev. Naprave ne vlecite za ročaj. Upoštevajte predpisano najmanjšo razdaljo do drugih naprav in enot. Poskrbite, da bo naprava nameščena pod in v bližino trdnih konstrukcij. Stranice naprave morajo biti nameščene ob napravah ali enotah z isto višino. Naprava ima električni hladilni sistem. Za delovanje potrebuje električno napajanje. 2.2 Električna povezava OPOZORILO! Nevarnost požara in električnega udara. Električno priključitev mora opraviti usposobljen električar. Naprava mora biti ozemljena. Preverite, ali so parametri s ploščice za tehnične navedbe združljivi z električno napetostjo omrežja. Vedno uporabite pravilno nameščeno varnostno vtičnico. Ne uporabljajte razdelilnikov in podaljškov. Pazite, da ne poškodujete vtiča in kabla. Če je treba kabel zamenjati, mora to storiti osebje pooblaščenega servisnega centra. Priključni kabli ne smejo priti v stik ali bližino vrat naprave, še posebej, ko so vroča. Zaščita pred udarom električnega toka izoliranih delov in delov pod električno napetostjo mora biti pritrjena tako, da je ni mogoče odstraniti brez orodja. Vtič vtaknite v vtičnico šele ob koncu nameščanja. Poskrbite, da bo vtič dosegljiv tudi po namestitvi.

5 SLOVENŠČINA 5 Če je omrežna vtičnica zrahljana, ne vtikajte vtiča. Ne vlecite za električni priključni kabel, če želite izključiti napravo. Vedno povlecite za vtič. Uporabite le prave izolacijske naprave: odklopnike, varovalke (talilne varovalke odvijte iz nosilca), zaščitne naprave na diferenčni tok in kontaktorje. Električna napeljava mora imeti izolacijsko napravo, ki omogoča odklop naprave z omrežja na vseh polih. Izolacijska naprava mora imeti med posameznimi kontakti minimalno razdaljo 3 mm. Naprava je izdelana v skladu z direktivami EGS. 2.3 Uporaba OPOZORILO! Nevarnost poškodbe, opeklin in električnega udara ali eksplozije. Naprava je namenjena samo za uporabo v gospodinjstvu. Ne spreminjajte specifikacij te naprave. Prepričajte se, da prezračevalne odprtine niso blokirane. Med delovanjem naprave ne puščajte brez nadzora. Napravo po vsaki uporabi izklopite. Pri odpiranju vrat pečice med njenim delovanjem bodite previdni. Iz pečice lahko puhne vroč zrak. Naprave ne upravljajte z mokrimi rokami ali ko je v stiku z vodo. Na odprta vrata ne pritiskajte s silo. Naprave ne uporabljajte kot delovno površino ali za odlaganje. Vrata naprave odpirajte previdno. Uporaba sestavin z alkoholom lahko povzroči mešanico alkohola in zraka. Pri odpiranju vrat naprava ne sme priti v stik z iskrami ali odprtim ognjem. V napravo, njeno bližino ali nanjo ne postavljajte vnetljivih izdelkov ali mokrih predmetov z vnetljivimi izdelki. OPOZORILO! Obstaja nevarnost škode na napravi. Da bi preprečili poškodbo ali spreminjanje barve emajla: Ne postavljajte posode ali drugih predmetov neposredno na dno naprave. Ne postavljajte aluminijaste folije neposredno na dno naprave. Ne dajajte vode neposredno v vročo napravo. Ne puščajte mokre posode in hrane v napravi, ko končate s pripravo hrane. bodite pri odstranjevanju ali nameščanju pripomočkov previdni. Sprememba barve emajla ali nerjavnega jekla ne vpliva na zmogljivost naprave. Za sočne torte uporabite globok pekač. Sadni sokovi povzročajo madeže, ki so lahko trajni. Naprava je namenjena le kuhanju. Ni je dovoljeno uporabljati za druge namene, npr. ogrevanje prostora. Jedi v pečici vedno pripravljajte pri zaprtih vratih. Če napravo namestite za ploščo omarice (npr. vrata), poskrbite, da vrata med delovanjem naprave ne bodo nikoli zaprta. Za zaprto ploščo omarice se lahko nakopičita toplota in vlaga ter povzročita nadaljnje poškodbe naprave, ohišja ali tal. Plošče omarice ne zapirajte, dokler se po uporabi naprava povsem ne ohladi. 2.4 Vzdrževanje in čiščenje OPOZORILO! Nevarnost telesnih poškodb, požara ali poškodb naprave. Pred vzdrževanjem izklopite napravo in iztaknite vtič iz vtičnice. Prepričajte se, da je naprava hladna. Vroče steklene plošče lahko počijo. Ko se steklene plošče v vratih poškodujejo, jih takoj zamenjajte. Obrnite se na pooblaščeni servisni center. Ob odstranjevanju vrat z naprave bodite previdni. Vrata so težka! Napravo redno čistite, da preprečite poškodbe materiala na površini.

6 6 Napravo očistite z vlažno mehko krpo. Uporabljajte samo nevtralna čistilna sredstva. Za čiščenje ne uporabljajte abrazivnih čistil, grobih gobic, topil ali kovinskih predmetov. Če uporabljate razpršilo za čiščenje pečice, upoštevajte varnostna navodila z embalaže. Katalitičnega emajla (če obstaja) ne čistite s čistilnimi sredstvi. 2.5 Pirolitično čiščenje OPOZORILO! Nevarnost poškodb/požara/ Kemičnih emisij (hlapov) v načinu Piroliza. Funkcije Piroliza ne začnite, če je pritisnjena tipka Plus para. Pred izvajanjem funkcije samodejnega čiščenja s pirolizo ali pred prvo uporabo iz pečice odstranite: Vse odvečne ostanke hrane, razlito olje ali maščobo/obloge. Vse odstranljive predmete (vključno z rešetkami, stranskimi vodili itd., ki so priloženi izdelku), še posebej lonce, ponve, pekače, posode s premazom proti prijemanju itd. Pazljivo preberite vsa navodila za pirolitično čiščenje. Med pirolitičnim čiščenjem naj se otroci ne zadržujejo v bližini naprave. Naprava se močno segreje, iz sprednjih hladilnih odprtin pa se sprošča vroč zrak. Pri pirolitičnem čiščenju so prisotne visoke temperature, zaradi katerih se lahko iz ostankov hrane in konstrukcijskega materiala kadi, takrat uporabniku močno priporočamo, da naredi naslednje: Med in po vsakem pirolitičnem čiščenju poskrbi za dobro prezračevanje. Med prvo uporabo pri najvišji temperaturi in po njej zagotovi dobro prezračevanje. Za razliko od ljudi so nekateri ptiči in plazilci lahko izredno občutljivi na morebitne hlape, ki se sproščajo med čiščenjem pirolitičnih pečic. Med in po pirolitičnem čiščenju umaknite živali (še posebej ptice) iz okolice naprave, prostor pa naj bo po čiščenju ob prvi uporabi pečice pri najvišji temperaturi dobro prezračevan. Majhne domače živali so prav tako lahko občutljive na krajevne temperaturne spremembe v bližini vseh pirolitičnih pečic med izvajanjem programa samodejnega pirolitičnega čiščenja. Površine proti prijemanju na loncih, ponvah, pekačih, posodah itd. lahko poškodujejo visoke temperature pri pirolitičnem čiščenju vseh pirolitičnih pečic in so lahko tudi vir nizke stopnje škodljivih hlapov. Hlapi, ki se sproščajo iz pirolitičnih pečic/ostankov hrane, kot je opisano, niso škodljivi za ljudi, vključno z dojenčki ali osebami z zdravstvenimi težavami. 2.6 Notranja lučka OPOZORILO! Nevarnost električnega udara. Žarnica ali halogenska žarnica, uporabljena za to napravo, je prilagojena le gospodinjskim aparatom. Ne uporabljajte je za hišno razsvetljavo. Pred zamenjavo žarnice izključite napravo iz napajanja. Uporabite le žarnice z istimi specifikacijami. 2.7 Odstranjevanje OPOZORILO! Nevarnost poškodbe ali zadušitve. Napravo izključite iz napajanja. Odrežite električni priključni kabel tik ob napravi in napravo zavrzite. Odstranite zapah in na ta način preprečite, da bi se otroci ali živali zaprli v napravo. 2.8 Servis Za popravilo naprave se obrnite na pooblaščeni servisni center.

7 SLOVENŠČINA 7 Uporabljajte samo originalne nadomestne dele. 3. OPIS IZDELKA 3.1 Splošni pregled Upravljalna plošča 2 Gumb za funkcije pečice 3 Lučka/simbol napajanja 4 Elektronski programator 5 Gumb za nastavitev temperature 6 Prikazovalnik/simbol temperature 7 Tipka plus para 8 Vtičnica sonde za meso 9 Grelec 10 Luč 11 Ventilator 12 Nosilci rešetk, odstranljivi 13 Vboklina pečice 14 Položaji rešetk 3.2 Pripomočki Posoda za žar/pekač Mreža za pečenje Za posodo, modele, pečenke. Pekač za pecivo Za peko in pečenje ali kot posoda za zbiranje maščobe. Sonda za meso Za kolače in piškote. Za merjenje temperature v hrani.

8 8 Teleskopska vodila Za rešetke in pladnje. 4. PRED PRVO UPORABO OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. Za nastavitev časa si oglejte poglavje»časovne funkcije «. Oglejte si poglavje» Vzdrževanje in čiščenje«. Pred prvo uporabo očistite pečico in opremo. Opremo in odstranljive nosilce rešetk namestite nazaj v prvotni položaj. 4.1 Prvo čiščenje Iz pečice odstranite vso opremo in odstranljive nosilce rešetk. 5. VSAKODNEVNA UPORABA OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 5.1 Gumbi, ki jih lahko potisnete nazaj Za uporabo naprave pritisnite upravljalni gumb. Upravljalni gumb izskoči. 5.2 Vklop in izklop naprave Od modela je odvisno, ali ima naprava lučke, simbole tipk ali indikatorje: Lučka zasveti, ko naprava deluje. Simbol prikazuje, ali je z gumbom izbrana katera izmed funkcij pečice ali temperatura. Indikator zasveti, ko se pečica segreje. 1. Obrnite gumb za funkcije pečice, da izberete funkcijo pečice. 2. Obrnite gumb za nastavitev temperature, da izberete želeno temperaturo. 3. Če želite izklopiti napravo, obrnite gumba za funkcije pečice in nastavitev temperature v položaj za izklop.

9 SLOVENŠČINA Funkcije pečice Funkcija pečice Položaj za izklop Uporaba Naprava je izklopljena. Hitro Segrevanje Pečice Vroči Zrak Vroči zrak PLUS Program Za Pizzo Gretje zgoraj/ spodaj (Gretje Zgoraj/Spodaj) Gretje Spodaj Za skrajšanje časa segrevanja. Za sočasno pečenje na do treh višinah pečice in sušenje živil.temperaturo nastavite za C nižje kot pri funkciji Gretje zgoraj/spodaj. Za dodajanje vlage med pripravo hrane. Za doseganje prave barve in hrustljave skorje med peko. Za večjo sočnost med segrevanjem. Za pečenje na eni višini za jedi, katere želite bolj zapečene in hrustljave. Temperaturo nastavite C nižje kot pri funkciji Gretje zgoraj/spodaj. Za peko in pečenje jedi na eni višini. Za peko tort s hrustljavim dnom ter za vlaganje hrane. Odtaljevanje Vlažni Vroči Zrak Mali Žar To funkcijo lahko uporabite za odtaljevanje zamrznjenih živil, kot sta zelenjava in sadje. Čas odtaljevanja je odvisen od količine in velikosti zamrznjenih živil. Za peko kruha, peciva in piškotov. Za varčevanje z energijo med pečenjem. To funkcijo morate uporabiti v skladu z razpredelnico za Vlažni vroči zrak, da dosežete želene rezultate pečenja. Za dodatne informacije o priporočenih nastavitvah si oglejte poglavje Namigi in nasveti, razpredelnico Vlažni vroči zrak. Ta funkcija je bila uporabljena za določitev razreda energijske učinkovitosti po EN Za pečenje ploskih živil na žaru in popekanje kruha. Infra Pečenje Piroliza Za pečenje večjih kosov mesa ali perutnine s kostmi na eni višini. Primerno tudi za gratiniranje in dodatno zapečenost. Za vklop samodejnega pirolitičnega čiščenja pečice. S pomočjo te funkcije zgori preostala umazanija v pečici.

10 10 Luč lahko med nekaterimi funkcijami pečice pri nižji temperaturi od 60 C samodejno ugasne. 5.4 Vklop funkcije Vroči zrak PLUS Ta funkcija med peko omogoča boljšo vlažnost. OPOZORILO! Nevarnost opeklin in poškodb naprave. Sproščena vlaga lahko povzroči opekline: Med izvajanjem funkcije Vroči zrak PLUS ne odpirajte vrat naprave, razen med predgrevanjem. Po koncu izvajanja funkcije Vroči zrak PLUS vrata naprave previdno odprite. Oglejte si poglavje»namigi in nasveti«. 1. Odprite vrata pečice. 2. Vboklino pečice napolnite z vodo iz pipe. V vboklino pečice lahko natočite največ 250 ml. Vboklino pečice napolnite z vodo samo, ko je pečica hladna. 3. Hrano položite v napravo in zaprite vrata. 4. Nastavite funkcijo Vroči zrak PLUS:. 5. Pritisnite tipko Plus para. Tipka Plus para deluje samo s funkcijo Vroči zrak PLUS. Zasveti indikator. 6. Obrnite gumb za nastavitev temperature, da izberete želeno temperaturo. 5.6 Prikazovalnik POZOR! Vbokline pečice ne polnite ponovno z vodo med peko ali ko je pečica vroča. 7. Če želite izklopiti napravo, pritisnite tipko Plus para ter obrnite gumba za funkcije pečice in nastavitev temperature v položaj za izklop. Indikator tipke Plus para ugasne. 8. Odstranite vodo iz vbokline pečice. OPOZORILO! Preden odstranite preostalo vodo iz vbokline pečice, se prepričajte, da je naprava hladna. 5.5 Funkcija hitrega segrevanja Funkcija hitrega segrevanja skrajša čas segrevanja. Med izvajanjem funkcije hitrega segrevanja v pečico ne postavljajte hrane. 1. Nastavite funkcijo hitrega segrevanja. Oglejte si razpredelnico funkcij pečice. 2. Obrnite gumb za nastavitev temperature, da nastavite temperaturo. Ko naprava doseže nastavljeno temperaturo, se oglasi zvočni signal. Funkcija hitrega segrevanja se ne izklopi po zvočnem signalu. Funkcijo morate izklopiti ročno. 3. Nastavite funkcijo pečice. H G A F E B C D A. Časovnik B. Indikator segrevanja in akumulirane toplote C. Predal za vodo (le izbrani modeli) D. Sonda za meso (le izbrani modeli) E. Zapora vrat (le izbrani modeli) F. Ure/minute

11 SLOVENŠČINA 11 G. Predstavitveni način (le izbrani modeli) H. Časovne funkcije 5.7 Tipke Tipka Funkcija Opis URA MINUS ODŠTEVALNA URA PLUS TEMPERATURA Plus para Za nastavitev časovne funkcije. Za nastavitev časa. Za nastavitev ODŠTEVALNE URE. Tipko držite več kot tri sekunde, da vklopite ali izklopite luč v pečici. Za nastavitev časa. Za preverjanje temperature pečice ali temperature sonde za meso (če obstaja). Uporabite le med izvajanjem funkcije pečice. Za vklop funkcije Vroči zrak PLUS. 5.8 Indikator segrevanja Ko vklopite funkcijo pečice, ena za drugo zasvetijo črtice na prikazovalniku. 6. ČASOVNE FUNKCIJE Črtice prikazujejo naraščanje ali padanje temperature pečice. 6.1 Razpredelnica časovnih funkcij Časovna funkcija ČAS TRAJANJE KONEC ZAMIK VKLOPA ODŠTEVALNA URA Uporaba Za prikaz ali spremembo časa. Čas lahko spreminjate samo, ko je pečica izklopljena. Za nastavitev trajanja delovanja pečice. Uporabljajte le, ko je nastavljena funkcija pečice. Za nastavitev časa izklopa pečice. Uporabljajte le, ko je nastavljena funkcija pečice. Kombinacija funkcij TRAJANJE in KONEC. Uporabite jo za nastavitev odštevanja časa. Ta funkcija ne vpliva na delovanje pečice. ODŠTEVALNO URO lahko nastavite kadarkoli, tudi ko je naprava izklopljena.

12 12 Časovna funkcija Uporaba 00:00 ŠTEVEC ČASA Če ne nastavite nobene druge časovne funkcije, ŠTE VEC ČASA samodejno nadzoruje čas delovanja pečice. Vklopi se ob začetku segrevanja pečice. Števca časa ne morete uporabiti pri naslednjih funkcijah: TRAJANJE, KONEC, sonda za meso. 6.2 Nastavitev in spreminjanje časa Po prvi priključitvi na omrežno napetost počakajte, da se na prikazovalniku prikažeta in»12:00«. "12«utripa. 1. Pritisnite ali, da nastavite ure. 2. Pritisnite za potrditev in preklop na nastavitev minut. Na prikazovalniku sta prikazana nastavljena ura. "00«utripa. 3. Pritisnite ali, da nastavite minute. 4. Pritisnite za potrditev ali po se bo nastavljen čas samodejno shranil po petih sekundah. Na prikazovalniku se prikaže nov čas. Če želite spremeniti čas, pritiskajte, dokler na prikazovalniku ne začne utripati indikator za čas. 6.3 Nastavitev TRAJANJA 1. Nastavite funkcijo pečice. 2. Pritiskajte, dokler ne začne utripati. 3. Pritisnite ali, da nastavite minute in ure za funkcijo TRAJANJE. 4. Za potrditev pritisnite. Po pretečenem času se za dve minuti oglasi zvočni signal. Na prikazovalniku utripata in čas. Naprava se samodejno izklopi. 5. Zvočni signal lahko izklopite s pritiskom poljubne tipke. 6. Gumb za funkcije pečice obrnite v položaj za izklop. 6.4 Nastavitev KONCA 1. Nastavite funkcijo pečice. in 2. Pritiskajte, dokler ne začne utripati. 3. Pritisnite ali, da nastavite ure in minute za funkcijo KONEC. 4. Za potrditev pritisnite. Po pretečenem nastavljenem času se za dve minuti oglasi zvočni signal. Na prikazovalniku utripata in čas. Naprava se samodejno izklopi. 5. Zvočni signal lahko izklopite s pritiskom poljubne tipke. 6. Gumb za funkcije pečice obrnite v položaj za izklop. 6.5 Nastavitev funkcije ZAMIK VKLOPA 1. Nastavite funkcijo pečice. 2. Pritiskajte, dokler ne začne utripati. 3. Pritisnite ali, da nastavite minute in ure za funkcijo TRAJANJE. 4. Za potrditev pritisnite. Na prikazovalniku utripa. 5. Pritisnite ali, da nastavite ure in minute za funkcijo KONEC. 6. Za potrditev pritisnite. Naprava se pozneje samodejno vklopi, deluje toliko časa, kolikor je nastavljen čas za funkcijo TRAJANJE, in se nato izklopi ob času, ki je nastavljen za funkcijo KONEC. Po pretečenem nastavljenem času se za dve minuti oglasi zvočni signal. Na prikazovalniku utripata in čas. Naprava se izklopi. 7. Zvočni signal lahko izklopite s pritiskom poljubne tipke. 8. Gumb za funkcije pečice obrnite v položaj za izklop.

13 6.6 Nastavljanje ODŠTEVALNE URE Odštevalno uro lahko nastavite ob vklopljeni in izklopljeni pečici. 1. Pritisnite. Na prikazovalniku utripata in»00«. 2. Pritisnite ali, da nastavite sekunde in nato minute. Ko je čas, ki ga nastavite, daljši od 60 minut, na prikazovalniku utripa. 3. Nastavite ure. 7. UPORABA DODATNE OPREME 4. ODŠTEVALNA URA se samodejno zažene po petih sekundah. Po pretečenih 90% nastavljenega časa se oglasi zvočni signal. 5. Ko se nastavljen čas konča, se za dve minuti oglasi zvočni signal. "Na prikazovalniku utripata 00:00«in. Signal lahko izklopite s pritiskom poljubne tipke. 6.7 ŠTEVEC ČASA SLOVENŠČINA 13 Za ponastavitev števca časa pritisnite in držite in. Programska ura začne znova prištevati. OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. 7.1 Sonda za meso Sonda za meso meri temperaturo hrane. Ko jed doseže nastavljeno temperaturo, se pečica izklopi. Nastaviti je treba dve temperaturi: temperaturo pečice (najmanj 120 C), temperaturo jedra. POZOR! Uporabite le priloženo sondo za meso ali originalne nadomestne dele. Pečica izračuna približen čas pečenja, ki se lahko spremeni. Kategorije hrane: meso, perutnina in ribe 1. Nastavite funkcijo in temperaturo pečice. 2. Konico sonde za meso potisnite v sredino mesa ali ribe, če je možno, v najdebelejši del. Poskrbite, da bo v jedi vsaj 3/4 sonde za meso. 3. Vtič sonde za meso vtaknite v vtičnico na sprednjem okvirju naprave. Navodila za najboljše rezultate: Sestavine morajo imeti sobno temperaturo. Sonde za meso ne morete uporabiti za tekoče jedi. Med pečenjem mora sonda za meso ostati v jedi in vtič v vtičnici. Uporabite priporočene nastavitve sonde za meso. Oglejte si poglavje» Namigi in nasveti«. Ob vsaki vstavitvi vtiča sonde za meso v vtičnico morate ponovno nastaviti čas sonde za meso. Trajanja in konca ne morete izbrati.

14 14 OPOZORILO! Ker se sonda za meso segreje, obstaja nevarnost opeklin. Ob izključitvi in odstranjevanju iz jedi bodite previdni. Kategorija hrane: zloženka 1. Nastavite funkcijo in temperaturo pečice. 2. Polovico sestavin dajte v posodo za pečenje. 3. Konico sonde za meso vstavite točno v sredino zloženke.sonda za meso mora biti med pečenjem trdno na enem mestu. Za to uporabite trdno sestavino. Z robom posode za pečenje podprite silikonski ročaj sonde za meso. Konica sonde za meso se ne sme dotakniti dna posode za pečenje. Prikazovalnik prikaže simbol sonde za meso. Pri prvi uporabi sonde za meso je privzeta temperatura jedra 60 C. Med utripanjem simbola lahko z gumbom za temperaturo spremenite privzeto temperaturo jedra. Na prikazovalniku se prikažeta simbol sonde za meso in privzeta temperatura jedra. 4. Pritisnite, da shranite novo temperaturo jedra, ali počakajte 10 sekund, da se nastavitev samodejno shrani. Nova privzeta temperatura jedra se prikaže med naslednjo uporabo sonde za meso. Ko temperatura jedra jedi doseže nastavljeno temperaturo, utripata privzeta temperatura jedra in. Za dve minuti se oglasi zvočni signal. 5. Pritisnite katerokoli tipko ali odprite vrata pečice, da izklopite zvočni signal. 6. Iztaknite vtič sonde za meso iz vtičnice ter vzemite jed iz naprave. 4. Sondo za meso pokrijte s preostalimi sestavinami. 5. Vtič sonde za meso vtaknite v vtičnico na sprednjem okvirju naprave.

15 SLOVENŠČINA 15 preklopi na nastavljeno temperaturo pečice. Trikrat - na prikazovalniku se prikaže nastavljena temperatura pečice. 2. Z gumbom za temperaturo spremenite temperaturo. Prikazovalnik prikaže simbol sonde za meso. 6. Pritisnite, da shranite novo temperaturo jedra, ali počakajte 10 sekund, da se nastavitev samodejno shrani. Nova privzeta temperatura jedra se prikaže med naslednjo uporabo sonde za meso. Ko temperatura jedra jedi doseže nastavljeno temperaturo, utripata privzeta temperatura jedra in. Za dve minuti se oglasi zvočni signal. 7. Pritisnite katerokoli tipko ali odprite vrata pečice, da izklopite zvočni signal. 8. Iztaknite vtič sonde za meso iz vtičnice ter vzemite jed iz naprave. OPOZORILO! Ker se sonda za meso segreje, obstaja nevarnost opeklin. Ob izključitvi in odstranjevanju iz jedi bodite previdni. Spreminjanje temperature med pečenjem Temperaturo lahko med pečenjem kadarkoli spremenite: 1. Pritisnite : Enkrat - na prikazovalniku se prikaže nastavljena temperatura jedra, ki se vsakih 10 sekund preklopi na trenutno temperaturo jedra. Dvakrat - na prikazovalniku se prikaže trenutna temperatura pečice, ki se vsakih 10 sekund 7.2 Vstavljanje pripomočkov Mreža za pečenje: Mrežo potisnite med vodili nosilca rešetk in poskrbite, da bodo nogice obrnjene navzdol. Pekač za pecivo/globok pekač: Pekač za pecivo/globok pekač potisnite med vodili nosilca rešetk. Rešetka in pekač za pecivo/globok pekač skupaj: Pekač za pecivo/globok pekač potisnite med vodili nosilca rešetk in mrežo za pečenje na vodilih zgoraj.

16 16 Majhna zareza na vrhu poveča varnost. Zareze so tudi varovala pred prevračanjem. Visok rob okrog mreže preprečuje zdrs posode. 7.3 Teleskopska vodila - Vstavljanje pripomočkov Teleskopska vodila omogočajo lažje vstavljanje in odstranjevanje rešetk. POZOR! Teleskopskih vodil ne pomivajte v pomivalnem stroju. Teleskopskih vodil ne podmazujte. Globok pekač: Globok pekač postavite na teleskopski vodili. Mreža za pečenje in globok pekač skupaj: Mrežo za pečenje in globok pekač postavite skupaj na teleskopski vodili. POZOR! Preden zaprete vrata pečice, preverite, ali ste teleskopski vodili popolnoma potisnili v notranjost pečice. Mreža za pečenje: Mrežo za pečenje postavite na teleskopski vodili z nogicami, obrnjenimi navzdol. Visok rob okoli mreže za pečenje je poseben element, ki preprečuje zdrs posode. 8. DODATNE FUNKCIJE 8.1 Uporaba varovala za otroke Ko je vklopljeno varovalo za otroke, pečice ni mogoče nenamerno vklopiti. 1. Poskrbite, da bo gumb za funkcije pečice obrnjen v položaj za izklop. 2. Sočasno pritisnite in dve sekundi držite in. Oglasi se zvočni signal. Na prikazovalniku se prikažeta SAFE in.

17 SLOVENŠČINA 17 Simbola se na prikazovalniku prikažeta tudi, ko deluje funkcija Piroliza. Za izklop varovala za otroke ponovite 2. korak. 8.2 Uporaba funkcije zaklepanja tipk Funkcijo zaklepanja tipk lahko vklopite samo takrat, ko pečica deluje. Ko je funkcija zaklepanja tipk vklopljena, temperature in nastavitev časa delujoče funkcije pečice ni mogoče spremeniti nenamerno. 1. Izberite funkcijo pečice in jo nastavite glede na svoje želje. 2. Sočasno pritisnite in dve sekundi držite in. Oglasi se zvočni signal. Na prikazovalniku se za pet sekund prikaže Loc. Loc se prikaže na prikazovalniku, ko obrnete gumb za nastavitev temperature ali pritisnete poljubno tipko, ko je funkcija zaklepanja tipk vklopljena. Ko obrnete gumb za funkcije pečice, se pečica izklopi. Ko pečico izklopite, medtem ko je vklopljena funkcija zaklepanja tipk, se funkcija zaklepanja tipk samodejno preklopi na varovalo za otroke. Oglejte si»uporaba varovala za otroke«. Če deluje funkcija Piroliza, so vrata zaklenjena, na prikazovalniku pa se prikaže. Za izklop funkcije zaklepanja tipk ponovite 2. korak. 8.3 Indikator akumulirane toplote Ko izklopite pečico, se na prikazovalniku prikaže indikator akumulirane toplote, če je temperatura v pečici višja od 40 C. 8.4 Samodejni izklop Iz varnostnih razlogov se naprava po določenem času samodejno izklopi, če deluje funkcija pečice in ne spremenite nastavitev. Temperatura največ 1.5 Čas izklopa (h) Za vklop naprave po samodejnem izklopu pritisnite katerokoli tipko. Samodejni izklop ne deluje pri naslednjih funkcijah: Sonda za meso, Osvetlitev, Trajanje, Konec. 8.5 Ventilator za hlajenje Ko pečica deluje, se samodejno vklopi ventilator za hlajenje, ki ohranja površine pečice hladne. Če pečico izklopite, lahko ventilator za hlajenje deluje, dokler se pečica ne ohladi. 9. NAMIGI IN NASVETI OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti. Temperature in časi pečenja v razpredelnicah so le smernice. Odvisni so od recepta, kakovosti in količine uporabljenih sestavin. 9.1 Notranja stran vrat Pri nekaterih modelih se lahko na notranji strani vrat nahajajo: številke položajev rešetk. informacije o funkcijah pečice, priporočenih položajih rešetke in temperaturah za običajne jedi.

18 Vroči zrak PLUS Pred predgrevanjem napolnite vboklino pečice z vodo samo, ko je pečica hladna. Oglejte si»vklop funkcije Vroči zrak PLUS«. Pekovski izdelki Jed Voda v pečici (ml) Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Opombe Kruh Uporabite pekač za pecivo. 1) Žemlje Uporabite pekač za pecivo. 1) Domača pizza Uporabite pekač za pecivo. 1) Fokača Uporabite pekač za pecivo. 1) Piškoti, čajni kolački, rogljički Češpljev kolač, jabolčna pita, cimetovi zvitki Uporabite pekač za pecivo. 1) Uporabite tortni model. 1) 1) Prazno pečico segrevajte pet minut pred vstavljanjem živil. Peka zamrznjenih živil Jed Voda v pečici (ml) Temperatura Čas (min.) Pizza, zamrznjena Zamrznjena lazanja Zamrznjeni rogljički ) 2 1) 2 1) 1) Pečico segrevajte 10 minut pred vstavljanjem živil.

19 SLOVENŠČINA 19 Regeneracija živil Jed Voda v pečici (ml) Temperatura Čas (min.) Kruh Žemlje Domača pizza Fokača Zelenjava Riž Testenine Meso Pečenje mesa Jed Voda v pečici (ml) Temperatura Čas (min.) Položaj rešetk Opombe Pečena svinjina Goveja pečenka Steklena posoda za peko Steklena posoda za peko Piščanec Steklena posoda za peko 9.3 Pečenje kruha in peciva Lastnosti vaše pečice so lahko drugačne, kot so bile lastnosti prejšnje. Običajne nastavitve, kot so temperatura, čas pečenja in položaji rešetk, prilagodite glede na vrednosti v razpredelnicah. Prvič uporabite nižjo temperaturo. Če za določen recept ne najdete nastavitev, poiščite podobne. Čas pečenja lahko podaljšate za minut, če pečete na več kot enem položaju rešetk. 9.4 Nasveti za peko Torte in peciva, ki jih pečete na različnih višinah, na začetku ne bodo enakomerno zapečeni. V tem primeru ne spreminjajte temperaturnih nastavitev. Razlika se bo med pečenjem izenačila. Pekači v pečici se med pečenjem lahko zvijejo. Ko se ponovno ohladijo, se zravnajo. Rezultati peke Možen vzrok Rešitev Kolač spodaj ni dovolj zapečen. e ni pravi. Kolač prestavite nižje.

20 20 Rezultati peke Možen vzrok Rešitev Kolač se je sesedel in je vlažen, grudast ali neenakomerne sestave. Kolač se je sesedel in je vlažen, grudast ali neenakomerne sestave. Kolač se je sesedel in je vlažen, grudast ali neenakomerne sestave. Kolač je presuh. Temperatura pečice je previsoka. Prekratek čas pečenja. V testu je preveč tekočine. Temperatura pečice je prenizka. Pri naslednji peki nastavite nekoliko nižjo temperaturo. Podaljšajte čas pečenja. Časa pečenja ne morete skrajšati z nastavitvijo višjih temperatur. Uporabite manj tekočine. Bodite previdni glede časa mešanja, predvsem pri uporabi mešalnika. Pri naslednji peki nastavite višjo temperaturo. Kolač je presuh. Predolg čas pečenja. Pri naslednji peki nastavite krajši čas pečenja. Kolač ni enakomerno porjavel. Kolač ni enakomerno porjavel. Kolač ni pečen v predvidenem času pečenja. Temperatura pečice je previsoka in čas pečenja prekratek. Zmes je neenakomerno porazdeljena. Temperatura pečice je prenizka. Nastavite nižjo temperaturo in daljši čas pečenja. Zmes porazdelite enakomerno po pekaču. Pri naslednji peki nastavite nekoliko višjo temperaturo. 9.5 Peka na enem nivoju: Peka v modelih Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Šarkelj/brioche Vroči Zrak Peščeni kolač/ sadni kolač Vroči Zrak Kolač iz krhkega testa Vroči Zrak ) Kolač iz umešanega testa Vroči Zrak Skutna pogača Gretje Zgoraj/ Spodaj ) Pečico predhodno ogrejte.

21 SLOVENŠČINA 21 Torte/pecivo/kruhki na pekaču Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Pletenica/pleten kolač Božični kolač Gretje Zgoraj/ Spodaj Gretje Zgoraj/ Spodaj ) Kruh (rženi kruh): 1. Prvi del peke. 2. Drugi del peke. Gretje Zgoraj/ Spodaj ) Princeskini krofi/ėclair Rulada Gretje Zgoraj/ Spodaj Gretje Zgoraj/ Spodaj ) ) Kolač z drobljencem Vroči Zrak Maslen kolač z mandlji/sladko pecivo Gretje Zgoraj/ Spodaj ) Sadni kolač (iz kvašenega/ Vroči Zrak umešanega testa) 2) Sadni kolač (iz kvašenega/ umešanega testa) 2) Gretje Zgoraj/ Spodaj Sadni kolač iz krhkega testa Vroči Zrak Pecivo iz kvašenega testa z občutljivimi nadevi (npr. skuto, smetano, jajčno kremo) Gretje Zgoraj/ Spodaj ) ) Pečico predhodno ogrejte. 2) Uporabite globok pekač. Drobno pecivo Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Piškoti iz krh. testa Piškoti iz umešanega testa Beljakovo pecivo/poljubčki Vroči Zrak Vroči Zrak Vroči Zrak Makroni Vroči Zrak

22 22 Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Piškoti iz kvašenega testa Vroči Zrak Pecivo iz listnatega testa Kruhki/Žemlje Kruhki/Žemlje Vroči Zrak Vroči Zrak Gretje Zgoraj/ Spodaj ) ) ) ) Pečico predhodno ogrejte. 9.6 Narastki in gratinirane jedi Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Narastek s testeninami Lazanja Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Gratinirana zelenjava Infra pečenje ) Francoske štručke s stopljenim sirom Vroči zrak Sladki narastki Ribji narastek Gretje zgoraj/ spodaj Gretje zgoraj/ spodaj Polnjena zelenjava Vroči zrak ) Pečico predhodno ogrejte. 9.7 Vlažni Vroči Zrak Za najboljše rezultate upoštevajte čase pečenja, navedene v spodnji razpredelnici.

23 SLOVENŠČINA 23 Jed Temperatura Čas (min.) Gratinirane testenine Gratiniran krompir Musaka Lazanja Kaneloni Kruhov narastek Rižev narastek Jabolčni kolač iz umešanega testa (okrogel tortni model) Beli kruh Peka na več nivojih Uporabite funkcijo Vroči zrak. Torte/pecivo/kruhki na pekaču Jed Temperatura Čas (min.) 2 položaja 3 položaji Princeskini krofi/ Ėclair ) / 4 - Drobljenec / 4-1) Pečico predhodno ogrejte. Piškoti/small cakes/drobno pecivo/pecivo/rulade Jed Temperatura Čas (min.) 2 položaja 3 položaji Piškoti iz krh. testa Piškoti iz umešanega testa Beljakovi piškoti, poljubčki / 4 1 / 3 / / / 4 - Makroni / 4 - Piškoti iz kvašenega testa / 4 -

24 24 Jed Temperatura Čas (min.) 2 položaja 3 položaji Pecivo iz listnatega testa ) / 4 - Kruhki/Žemlje / 4-1) Pečico predhodno ogrejte. 9.9 Program Za Pizzo Jed Temperatura Čas (min.) Pizza (tanka) Pizza (zelo obložena) )2) Tarti Špinačni narastek Quiche Lorraine Švicarska pita Skutna pogača Jabolčni kolač, obložen Zelenjavna pita Nevzhajan kruh Pecivo iz listnatega testa Flammekuchen (pici podobna jed iz Alzacije) Piroge (ruska različica prepognjenke) ) ) ) ) ) Pečico predhodno ogrejte. 2) Uporabite globok pekač Pečenje mesa Za pečenje uporabite posodo, ki je odporna na toploto. Preberite navodila proizvajalca posode. Velike kose mesa lahko pečete neposredno v globokem pekaču ali na rešetki nad globokim pekačem. V globok pekač nalijte nekaj tekočine, da se mesni sokovi ali maščoba ne bi prižgali na njegovo površino. Vse vrste mesa, ki naj bi dobile skorjo, lahko pečete v posodi brez pokrovke. Po potrebi kos mesa obrnite po 1/2 do 2/3 časa pečenja.

25 SLOVENŠČINA 25 Da bo meso bolj sočno: Pusto meso pecite v posodi s pokrovom ali uporabite vrečko za pečenje. Meso in ribe pecite v kosih s težo najmanj 1 kg. Velike pečenke in perutnino med pečenjem večkrat polijte z lastnim sokom Razpredelnice za pečenje mesa Govedina Jed Količina Funkcija Temperatura Čas (min.) Dušena govedina 1-1,5 kg Gretje Zgoraj/Spodaj Goveja pečenka ali file: manj pečen na cm debeline Infra Pečenje ) Goveja pečenka ali file: srednje pečeno na cm debeline Infra Pečenje ) Goveja pečenka ali file: dobro pečen na cm debeline Infra Pečenje ) ) Pečico predhodno ogrejte. Svinjina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Pleče/vrat/ šunka 1-1,5 Infra Pečenje Kotlet/rebrca 1-1,5 Infra Pečenje Mesna štruca 0,75-1 Infra Pečenje Svinjska krača (predhodno kuhana) Teletina 0,75-1 Infra Pečenje Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Telečja pečenka 1 Infra Pečenje Telečja krača 1,5-2 Infra Pečenje

26 26 Jagnjetina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Jagnje-stegno/pečena jagnjetina Jagnječji hrbet 1-1,5 Infra Pečenje ,5 Infra Pečenje Divjačina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Zajčji hrbet/ zajčje stegno do 1 Gretje Zgoraj/Spodaj 2301) Srnin/jelenov hrbet Divjačinsko bedro 1,5-2 Gretje Zgoraj/Spodaj 1,5-2 Gretje Zgoraj/Spodaj ) Pečico predhodno ogrejte. Perutnina Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Porcije perutnine Pol piščanca 0,2-0,25 vsaka 0,4-0,5 vsaka Infra Pečenje Infra Pečenje Piščanec, pitanec 1-1,5 Infra Pečenje Raca 1,5-2 Infra Pečenje Gos 3,5-5 Infra Pečenje Puran 2,5-3,5 Infra Pečenje Puran 4-6 Infra Pečenje Riba (dušena) Jed Količina (kg) Funkcija Temperatura Čas (min.) Cela riba 1-1,5 Gretje Zgoraj/Spodaj

27 SLOVENŠČINA Mali Žar Na žaru vedno pecite z najvišjo temperaturno nastavitvijo. Rešetko vstavite na višino, kot je priporočeno v razpredelnici za pečenje na žaru. Pekač za zbiranje maščobe vedno vstavite na prvo višino. Pecite samo ravne kose mesa ali ribe. Prazno pečico z izbrano funkcijo žara vedno predhodno ogrevajte pet minut. POZOR! Ko pečete na žaru, imejte vrata pečice vedno zaprta. Mali Žar Jed Temperatura Čas (min.) 1. stran 2. stran Goveja pečenka Pljučna pečenka Svinjska zarebrnica Telečja zarebrnica Jagnječja zarebrnica Cela riba, g / Zamrznjene Jedi Uporabite funkcijo Vroči zrak. Jed Temperatura Čas (min.) Pizza, zamrznjena Pizza, debela-zamrznjena Pizza, ohlajena Koščki pizze, zamrznjeni Ocvrti krompir, tanek Ocvrti krompir, debel Pečeni Krompir/ Kroketi Praženi Krompir-Rösti

28 28 Jed Temperatura Čas (min.) Lazanja/Kaneloni, sveži Lazanja/Kaneloni, zamrz V pečici pečen sir Piščančje Perutnice Odtaljevanje Odstranite embalažo živil in položite živilo na krožnik. Uporabite prvi položaj rešetk od spodaj. Živila ne pokrivajte s posodo ali krožnikom, ker se lahko zaradi tega podaljša čas odtaljevanja. Pri večjih porcijah hrane na dno pečice postavite obrnjen prazen krožnik. Hrano položite v globok krožnik ali posodo, to pa postavite na krožnik v pečici. Po potrebi odstranite nosilce rešetk. Jed Količina (kg) Čas odtaljevanja (min.) Dodatni čas odtaljevanja (min.) Opombe Piščanec Piščanca položite na obrnjen krožnik, postavljen na velik krožnik. Obrnite po polovici časa priprave. Meso Obrnite po polovici časa priprave. Postrv 0, Jagode 0, Maslo 0, Smetana 2 x 0, Smetano stepajte, ko še vedno vsebuje zmrznjene delce. Torta 1, Sterilizacija - Gretje spodaj Uporabite le kozarce za vlaganje enakih velikosti. Ne uporabljajte kozarcev z navojnim in bajonetnim pokrovom ali kovinske posode. Pri tej funkciji uporabite prvo rešetko od spodaj. Na pekač ne postavite več kot šest enolitrskih kozarcev za vlaganje. Kozarce enakomerno napolnite in zaprite. Kozarci se ne smejo dotikati med seboj. V pekač nalijte približno 1/2 litra vode, da bo v pečici zagotovljena zadostna vlaga. Ko začne tekočina v kozarcih počasi vreti (pri litrskih kozarcih po približno minutah), izklopite pečico ali zmanjšajte temperaturo na 100 C (glejte razpredelnico).

29 SLOVENŠČINA 29 Jagodičevje Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Nadaljevanje pri 100 C (min.) Jagode / borovnice / maline / zrele kosmulje Pečkato in koščičasto sadje Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Nadaljevanje pri 100 C (min.) Hruške / kutine / slive Zelenjava Jed Temperatura Čas kuhanja do začetka vretja (min.) Nadaljevanje pri 100 C (min.) Korenje1) Kumare Mešana zelenjava Kolerabica / grah / beluši ) Pustite stati v pečici, ko jo izklopite Sušenje - Vroči zrak Pekač prekrijte s proti maščobi odpornim papirjem ali papirjem za peko. Za boljše rezultate pečico izklopite po polovici časa sušenja, odprite vrata in za dokončanje sušenja pustite, da se ohlaja čez noč. Zelenjava Jed Temperatura Čas (h) 1 položaj 2 položaja Fižol / 4 Paprika / 4 Jušna zelenjava / 4 Gobe / 4 Zelišča / 4

30 30 Sadje Jed Temperatura Čas (h) 1 položaj 2 položaja Slive / 4 Marelice / 4 Jabolčni krhlji / 4 Hruške / Razpredelnica za Sonda za meso Govedina Temperatura jedra živila Manj Pečen Srednje Pečeno Dobro pečeno Goveja pečenka Ledvena pečenka Govedina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Mesna štruca Svinjina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Šunka Pečenka Kotlet (hrbet), Prekajena svinjska ledvena pečenka, Prekajena ledvena pečenka, poširana Teletina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Telečja pečenka Telečja krača

31 SLOVENŠČINA 31 Ovčetina/jagnjetina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Ovčje stegno Ovčji hrbet Jagnje-stegno, Pečena jagnjetina Divjačina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Zajčji hrbet, Srnin/jelenov hrbet Zajčje stegno, Cel zajec, Srnino/jelenovo stegno Perutnina Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Piščanec (cel/polovica/prsi) Raca (cela/polovica), Puran (cel/prsi) Raca (prsi) Riba (losos, postrv, smuč) Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Riba (cela/velika/dušena), Riba (cela/velika/pečena), Zloženke - Predhodno kuhana zelenjava Zloženka iz bučk, Brokolijeva zloženka Koromačeva zloženka Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več

32 32 Zloženke - Pikantne Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Kaneloni, Lazanja, Narastek s testen Zloženke - Sladke Temperatura jedra živila Manj Srednje Pečeno Več Zloženka iz belega kruha s sadjem/brez sadja, Zloženka iz riževe kaše s sadjem/ brez sadja, Sladka zloženka iz rezancev Informacije za preizkuševalne inštitute Preizkusi v skladu z EN :2013 in IEC :2011. Peka na enem nivoju. Peka v modelih Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Fatless sponge cake/ biskvit brez maščob Vroči Zrak Fatless sponge cake/ biskvit brez maščob Gretje Zgoraj/ Spodaj Apple pie/jabolčna pita (2 modela Ø 20 cm, diagonalno zamaknjena) Vroči Zrak Apple pie/jabolčna pita (2 modela Ø 20 cm, diagonalno zamaknjena) Gretje Zgoraj/ Spodaj Peka na enem nivoju. Drobno pecivo Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Short bread/masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Vroči Zrak

33 SLOVENŠČINA 33 Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Short bread/masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Small cakes/drobno pecivo (20 kosov/ pekač) Small cakes/drobno pecivo (20 kosov/ pekač) Gretje Zgoraj/ Spodaj Vroči Zrak Gretje Zgoraj/ Spodaj 1601) ) ) ) Pečico predhodno ogrejte. Peka na več nivojih. Piškoti/small cakes/drobno pecivo/pecivo/rulade Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) 2 položaja 3 položaji Short bread/masleni piškoti/pecivo iz krhkega testa Vroči zrak / 4 1 / 3 / 5 Small cakes/drobno pecivo (20 kosov/ pekač) Vroči zrak. 1501) / 4-1) Pečico predhodno ogrejte. Mali Žar Jed Funkcija Temperatura Čas (min.) Toast/popečen kruh Mali Žar najv. Beef Steak/biftek Mali Žar najv ) )2) 4 1) Pečico predhodno ogrevajte 5 minut. 2) Obrnite po polovici časa priprave. 10. VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE OPOZORILO! Oglejte si poglavja o varnosti Opombe glede čiščenja Sprednji del pečice očistite z mehko krpo, toplo vodo in blagim čistilom. Za čiščenje kovinskih površin uporabite namensko čistilo. Notranjost pečice očistite po vsaki uporabi. Nakopičena maščoba ali drugi ostanki hrane se lahko vžgejo. Pri ponvi za žar je nevarnost večja. Trdovratnejšo umazanijo očistite s posebnim čistilom za pečice.

34 34 Vso opremo očistite po vsaki uporabi in pustite, da se posuši. Uporabite mehko krpo s toplo vodo in čistilno sredstvo. Če imate pripomočke z zaščito proti prijemanju, jih ne čistite z agresivnimi čistili, ostrimi predmeti ali v pomivalnem stroju. To lahko poškoduje premaz proti prijemanju Čiščenje vbokline pečice Pri čiščenju se odstranijo ostanki apnenca s spodnjega dela pečice po peki s paro. Čiščenje priporočamo vsaj na pet do deset ciklov Vroči zrak PLUS. 1. V vboklino na dnu pečice vlijte 250 ml belega kisa. Uporabite največ 6-odstotni kis brez zelišč. 2. Kis naj 30 minut pri temperaturi okolja raztaplja ostanke apnenca. 3. Notranjost pečice očistite s toplo vodo in mehko krpo Odstranjevanje nosilcev rešetk Preden začnete s čiščenjem pečice, odstranite nosilce rešetk. POZOR! Pri odstranjevanju nosilcev rešetk bodite previdni. 1. Sprednji del nosilca rešetke povlecite stran od stranske stene. 2. Zadnji del nosilca rešetke potegnite s stranskih sten in ga odstranite. 1 Odstranjeno opremo namestite v obratnem zaporedju. 2 Zadrževalni zatiči na teleskopskih vodilih morajo biti obrnjeni naprej Piroliza POZOR! Funkcije Piroliza ne začnite, če je pritisnjena tipka Plus para. POZOR! Odstranite vse pripomočke in odstranljive nosilce rešetk. Funkcije Piroliza ne začnite, če niste povsem zaprli vrat pečice. Pri nekaterih modelih se ob pojavu te napake na prikazovalniku prikaže»c3«. OPOZORILO! Pečica se močno segreje. Obstaja nevarnost opeklin. POZOR! Če v isti kuhinjski element namestite druge naprave, jih ne uporabljajte med izvajanjem funkcije Piroliza. To lahko poškoduje napravo. 1. Pečico obrišite z mokro mehko krpo. 2. Notranjo stran vrat očistite z vročo vodo, da se nanjo zaradi vročega zraka ne bi prižgali ostanki hrane. 3. Nastavite funkcijo Piroliza. Oglejte si poglavje»vsakodnevna uporaba«,» Funkcije pečice«. 4. Ko utripa, pritisnite ali, da nastavite trajanje pirolize:

35 SLOVENŠČINA 35 Funkcija P1 P2 Opis Rahlo čiščenje. Trajanje: 1 ura in 30 min.. Običajno čiščenje. Trajanje: 3 ure. OPOZORILO! Ob odstranjevanju vrat z naprave bodite previdni. Vrata so težka. 1. Vrata povsem odprite. 2. Povsem dvignite vpenjalni ročici (A) na tečajih vrat. A Po dveh sekundah se piroliza začne. Za zamik začetka čiščenja lahko uporabite funkcijo KONEC. Med pirolizo luč v pečici ne sveti. 5. Če želite spremeniti privzeto dolžino pirolize (P1 ali P2), pritisnite, da nastavite, nato pa pritisnite ali. 6. Ko pečica doseže nastavljeno temperaturo, se vrata zaklenejo. Na prikazovalniku so prikazani in stolpci prikaza gretja, dokler se vrata ne odklenejo. 7. Po zaključku pirolize se na prikazovalniku prikaže ura. Vrata pečice ostanejo zaklenjena. 8. Ko se pečica ponovno ohladi, se oglasi zvočni signal in vrata se odklenejo Opomnik za čiščenje Kot opomnik na potrebno pirolizo na prikazovalniku 10 sekund po vsakem vklopu in izklopu pečice utripa PYR. Opomnik za čiščenje ugasne: Po koncu pirolize. Če sočasno pritisnete in, medtem ko na prikazovalniku utripa PYR Odstranjevanje in nameščanje vrat Za čiščenje lahko snamete vrata in notranje steklene plošče. Število steklenih plošč je različno za različne modele. 3. Vrata zaprite do kota približno Vrata primite na vsaki strani z eno roko in jih potegnite stran od naprave pod kotom navzgor. 5. Nato položite vrata z zunanjo stranjo navzdol na mehko krpo in trdno površino. Na ta način preprečite praske. 6. Primite okvir vrat (B) na zgornjem robu vrat na obeh straneh in pritisnite navznoter, da sprostite zaponko. 2 B 1 A

36 36 POZOR! Grobo ravnanje s steklenimi ploščami, zlasti okoli robov sprednje plošče, lahko povzroči, da se steklo razbije. 7. Okvir vrat potegnite k sebi in ga odstranite. 8. Steklene plošče vrat primite na zgornjem delu eno za drugo in jih potegnite navzgor iz vodila. A B C 9. Stekleno ploščo očistite z vodo in milom. Stekleno ploščo temeljito osušite. Ko je čiščenje končano, ponovite zgornje korake v obratnem zaporedju. Najprej vstavite manjšo ploščo, nato pa večjo in vrata. OPOZORILO! Poskrbite, da boste steklene plošče vstavili pravilno, drugače se lahko površina vrat pregreje. Pazite, da steklene plošče (C, B in A) namestite nazaj v pravem zaporedju. Najprej vstavite ploščo C, ki ima na levi strani natisnjen kvadrat, na desni pa trikotnik. Ta simbola najdete tudi na okvirju vrat. Trikotnik s stekla se mora ujemati s trikotnikom na okvirju vrat, kvadrat pa s kvadratom. Nato vstavite drugi dve stekleni plošči Zamenjava žarnice Na dno notranjosti naprave postavite krpo. To preprečuje škodo na steklenem pokrovu žarnice in na pečici. OPOZORILO! Nevarnost smrti zaradi električnega udara! Pred zamenjavo žarnice odklopite varovalko. Žarnica in steklen pokrov žarnice sta lahko vroča. 1. Izklopite napravo. 2. Odstranite varovalke iz omarice z varovalkami ali odklopite odklopnik. Luč na vrhu 1. Steklen pokrov žarnice obrnite v nasprotni smeri urnega kazalca in ga snemite. 2. Očistite steklen pokrov. 3. Žarnico zamenjajte z ustrezno žarnico, odporno proti visoki temperaturi 300 C. 4. Namestite steklen pokrov.

Title

Title BPE742320B BPE742320M BPK742320M BPK74232SM BPM742320M BPR742320B BPR742320M SL Navodila za uporabo Pečica USER MANUAL 2 www.aeg.com KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE... 3 2. VARNOSTNA NAVODILA...4 3. OPIS

Prikaži več

Title

Title EOC5851FOX EOC5851ZOZ SL Pečica Navodila za uporabo 2 www.electrolux.com KAZALO 1. VARNOSTNA INFORMACIJE... 3 2. VARNOSTNA NAVODILA... 4 3. OPIS IZDELKA... 7 4. UPRAVLJALNA PLOŠČA...8 5. PRED PRVO UPORABO...10

Prikaži več

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Pridržujemo si pravico do sprememb tehničnih podatkov, podatkov o lastnostih izdelkov in njihovi uporabi, ki jih navaja ta priročnik, brez predhodnega obvestila. Različica

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 81 60 12 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Toaster z vgrajenim stojalom za kruh Severin AT2288 AT2288 Kataloška št.: 81 60 12 Kazalo 1. Priključitev na električno

Prikaži več

VHF1-VHF2

VHF1-VHF2 VHF BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET VHF1: 1 CHANNEL VHF2: 2 CHANNELS NAVODILA ZA UPORABO SLO Hvala, ker ste izbrali naš BREZŽIČNI MIKROFONSKI KOMPLET IBIZA SOUND. Za vašo lastno varnost, preberite ta navodila

Prikaži več

aSL.fm

aSL.fm NAVODILA ZA UPORABO NASVETI ZA ZAŠČITO OKOLJA OPOZORILA PRED UPORABO PEČICE DODATNA OPREMA PEČICE VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE VODIČ ZA ISKANJE OKVAR SERVISNA SLUŽBA Za čim boljšo uporabo pečice, vam priporočamo,

Prikaži več

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd

_ _BDA_CapitalSports_CS-Timer.indd 10028194 10029391 CS Timer 6 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim poškodbam. Za

Prikaži več

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd

_ _BDA_Eisbereiter_Klarstein.indd Zitruspresse orange ICE6 Icemeister 10028097 10028098 Dragi Nakupovalec / Draga Nakupovalka, Čestitamo Vam za nakup Klarstein opreme. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 58 86 58 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Spajkalna postaja digitalna 80 W Ersa i- CON pico +150 do +450 C Kataloška št.: 58 86 58 Kazalo 1. Dodatki. 2 2.

Prikaži več

innbox_f60_navodila.indd

innbox_f60_navodila.indd Osnovna navodila Komunikacijski prehod Innbox F60 SFP AC Varnostna opozorila Pri uporabi opreme upoštevajte naslednja opozorila in varnostne ukrepe. Da bi v največji meri izkoristili najnovejšo tehnologijo

Prikaži več

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer

101353_-an-01-sl-_vbodni_termometer SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 101353 www.conrad.si TFA LT-102 VBODNI TERMOMETER Št. izdelka: 101353 1 KAZALO 1 LASTNOSTI...3 2 LCD ZASLON...3 3 ZAČETEK OBRATOVANJA...3 4 UPRAVLJANJE...4

Prikaži več

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd

_ _ _BDA_Glasheizung_Klarstein_Update.indd KONVEKCIJSKI GRELEC 10006588 10006589 10011265 Spoštovani kupci, Čestitamo Vam za nakup. Prosimo, da skrbno preberete navodilo in da skrbite za nasvete o namestitvi in uporabi, da bi ste izognili tehničnim

Prikaži več

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za montažo WC DESKA IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na to, ali potrebujete informacije

Prikaži več

Osnovna šola Gabrovka - Dole

Osnovna šola Gabrovka - Dole Jedilnik za 49. teden od 1. avgusta do 5. avgusta 2011 1.8. topljeni sir planinski čaj z limono krompirjev golaž čokoladni puding s smetano polnozrnati piškoti nektarina 2.8. sadni musli navadni jogurt

Prikaži več

Jedilniki: topla malica za dijake

Jedilniki: topla malica za dijake 17. teden zajtrk malica kosilo; I., II., III. meni večerja štajerska kisla juha, polnozrnati I. Paradižnikova juha, puranji rezanci v smetanovi omaki, svaljki,, 2.1. 2012 krof, II. Paradižnikova juha,

Prikaži več

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo

4P N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN <BRP069A41> Priročnik za montažo 4P359542-1N Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Vmesnik za priključitev v brezžično omrežje LAN Priročnik za montažo Domača stran: http://www.onlinecontroller.daikineurope.com

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara s kunčjim mesom, ajdova palačinka kivi, polnoznata štručka 30. 4. 2018 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara z mesom, ajdova palačinka (gluten, kivi, polnoznata štručka 29. 4. 2019 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP.

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP. BUHTELJ, KAKAV iz mleka lokalnega izvora ZELENJAVNA JUHA, ZAPEČENE TESTENINE S ŠUNKO, ZELENA SOLATA Z RADIČEM PREPEČENEC,* KRUH POLBELI KRUH, KUHAN PRŠUT, KISLA KUMARICA, BROKOLIJEVA KREMNA JUHA Z ZVEZDICAMI,

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 3 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 12 33 32 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Laserliner tester napetosti AC tive Finder Kataloška št.: 12 33 32 KAZALO 1. FUNKCIJE / UPORABA... 3 2. VARNOSTNI

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 9. 10. 13. 10. 2017 Ponedeljek 9. 10. KAJZARICA, PIŠČANČJA PRSA V OVITKU, REZINA SIRA, KUMARICA, ČAJ SEGEDIN, BISKVIT Z JABOLKI KRUH S PAŠTETO, SOK Torek 10. 10. KORUZNI KOSMIČI,, SOBOŠKI KRUH

Prikaži več

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K OD 01. 01. IN 05. 01. 2018 PONEDELJEK / ALERGENI / ALERGENI POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, KISLE KUMARE, PLANINSKI ČAJ Z MEDOM SEGEDIN GOLAŽ, KORUZNA POLENTA, PUDING S SMETANO

Prikaži več

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT OD 06. 11. IN 10. 11. 2017 ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, ALERGENI GLUTEN MLEKO, GLUTEN, JAJCA, ZELENA KROMPIRJEV KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, KISLA SMETANA, BELA

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Katal SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 57 74 69 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Zunanji LED reflektor z detektorjem gibanja Brennenstuhl Kataloška št.: 57 74 69 KAZALO TEHNIČNI PODATKI...3 SESTAVNI

Prikaži več

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx

an-01-sl-Neprava_nadzorna_kamera_z_utripajoco_LED.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 11 75 222 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Neprava nadzorna kamera z utripajočo LED Kataloška št.: 11 75 222 KAZALO PRAVILNA UPORABA... 3 VSEBINA PAKETA...

Prikaži več

KRMILNA OMARICA KO-0

KRMILNA OMARICA KO-0 KOTLOVSKA REGULACIJA Z ENIM OGREVALNIM KROGOM Siop Elektronika d.o.o., Dobro Polje 11b, 4243 Brezje, tel.: +386 4 53 09 150, fax: +386 4 53 09 151, gsm:+386 41 630 089 e-mail: info@siopelektronika.si,

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO Št. art. : 512375 www.conrad.si DC-AC RAZSMERNIK PI 75-12 Št. artikla: 512375 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 RAZLAGA SIMBOLOV... 3 3 VARNOSTNA OPOZORILA...

Prikaži več

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh 1. teden Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juha z zakuho (1,3), piščančji paprikaš (1,7), pirini svedri (1), zelena solata Skuta s sadjem (7), pisan

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights rese

A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights rese A B 1 SCF875 C D E F G Z H Y I X J K W V U T L M N S Specifications are subject to change without notice 2018 Koninklijke Philips N.V. All rights reserved. 4241 354 03312 100% recycled paper Uporabniški

Prikaži več

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205

EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 EB-Therm 205 SL PRIROČNIK ZA EB-Therm 205 Kaj je EB-Therm 205 EB-Therm 205 je termostat z mikroprocesorjem in zaslonom LCD. Zaslon ima zatemnjeno ozadje, ki se v celoti osvetli, ko pritisnete enega od

Prikaži več

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni 24. 6. sirova štručka (gluten, mlečni čokoladno () jagode mesne kroglice v paradižnikovi omaki (gluten, mlečni pire krompir (mlečni sladoled (mlečni 25. 6. P R A Z N I K 26. 6. 27. 6. 28. 6. mlečni zdrob

Prikaži več

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx

an-01-Stikalo_za_luc_za_na_stopnisce_Zamel_ASP-01.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 146 29 41 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Časovno stikalo za luč za na stopnišče Zamel ASP-01 Kataloška št.: 146 29 41 KAZALO OPIS NAPRAVE... 3 LASTNOSTI...

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo Kataloška št.: 10 1 SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 10 16 57 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Merilnik ogljikovega monoksida Testo 317 3 Kataloška št.: 10 16 57 KAZALO NAMEN UPORABE...3 TEHNIČNI PODATKI...3

Prikaži več

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx

an-01-Vodoodporna_prenosna_polnilna _postaja_Powerbank_Beltrona_Camouflage_5200_mAh.docx SLO - NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 130 76 00 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Vodoodporna prenosna polnilna postaja Powerbank Beltrona Camouflage 5200mAh Kataloška št.: 130 76 00 KAZALO 1.

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 21. 1. - 25. 1. 2019, 21. 1. MLEČNI ZDROB S KAKAVOM, AJDOV KRUH, BANANA GOVEJA JUHA, KUHANA GOVEDINA, PIRE KROMPIR, ŠPINAČA, 22. 1. HRENOVKA, POLNOZRNATA ŽEMLJA, ČAJ, RIČETOVA ENOLONČNICA S PREKAJENIM

Prikaži več

VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S

VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S VitAir Turbo SMART VitAir Turbo S 10032731 10032732 10032734 Spoštovani kupec, čestitamo vam za nakup vaše naprave. Natančno preberite naslednja navodila in jih upoštevajte, da preprečite morebitne poškodbe.

Prikaži več

Linksys PLEK500 User Guide

Linksys PLEK500 User Guide Uporabniški priročnik Linksys PLEK500 Omrežni vmesnik Powerline Vsebina Pregled............... 2 Funkcije..................... 2 Kako deluje omrežje Powerline 3 Primer namestitve 3 Namestitev omrežja Powerline.....

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi

NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi NAVODILO ZA UPORABO APARATA IKA WERKE RO 10 power Magnetni mešalec IK-3691000 Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh možnih

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko JEDILNIK MINI VRTEC (1.5.-2.5.2017) PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK Koruzni kosmiči (3), jogurt (1) Grahova juha s kroglicami (1,2,3), polnozrnati špageti (3) z bolonjsko

Prikaži več

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000

Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Navodila za uporabo PROSTOSTOJEČE GARDEROBNO STOJALO IZDELANO V NEMČIJI myhansecontrol.com myhansecontrol.com Uporabniku prijazna navodila ID: #05000 Hitro in preprosto do cilja s kodami QR Ne glede na

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št

SLO - NAVODILO ZA UPORABO IN MONTAŽO Št SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 84 18 17 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Ogrevana masažna blazina MM 5568 Kataloška št.: 84 18 17 Kazalo 1. Varnostni napotki... 3 2. Namen uporabe... 4 3.

Prikaži več

HM2018_BA_SI_PRINT2.indd

HM2018_BA_SI_PRINT2.indd Navodila za uporabo ROČNI MEŠALNIK S kodo QR hitro in enostavno do cilja Ne glede na to, ali potrebujete informacije o izdelku, nadomestne dele ali dodatno opremo, iščete podatke o proizvajalčevi garanciji

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA BIOLOGIJA 8.a razred

PREIZKUS ZNANJA   BIOLOGIJA 			8.a razred JEDILNIK 17. 4. 21. 4. 2017 MALICA MALICA ZA PODALJŠANO BIVANJE po 15.uri 17. 4. 18. 4. PAŠTETA, BELI KRUH, PAPRIKA, ČAJ, JABOLKO JUHA Z REZANCI, MAKARONOVO MESO, KUMARICE S PARADIŽNIKOM V SOLATI SENDVIČ,

Prikaži več

UPORABNIŠKI PRIROCNIK MULTIPRAKTIK CODICE ART.: V~50Hz, 350W

UPORABNIŠKI PRIROCNIK MULTIPRAKTIK CODICE ART.: V~50Hz, 350W UPORABNIŠKI PRIROCNIK MULTIPRAKTIK CODICE ART.: 117709.01 230V~50Hz, 350W Pomembna navodila za montažo in razstavo Montaža 1: Blokirajte pokrov na posodi. 2: Blokirajte posodo na motorni enoti. Pokrov

Prikaži več

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K 31. julij 4. avgust 2017 1. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) 2. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) Nektarina Piščančja obara(1), žganci(1), sadna kupa s smetano(7)

Prikaži več

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod Popoldanska malica 1.6.2017 *mlečni gris iz pire v domačem mleku, posip, jagode. goveja juha, pire krompir, kuhana eko govedina, kmečke kumare v smetanovi omaki marelični žepki, 100% pomarančni sok 2.6.2017

Prikaži več

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800

Kratka navodila za uporabo razširjevalnika dosega WiFi AC750 model EX3800 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi AC750 Model EX3800 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA KIDRIČEVO

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA  KIDRIČEVO JEDILNIK ZA MESEC OKTOBER 2016 3. 10. 2016 2. starostno obdobje rženi kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje alergene: laktoza), med, mleko milijon juha (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada,

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, JEDILNIK ZA PONEDELJEK, 1.7.2019 ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 KOSILO belušna juha *1 belušna juha *1 belušna juha *1 goveji golaž *1 goveji

Prikaži več

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO 03.01.2019-04.01.2019 IN POP. 31.12.2018 / / / / 01.01.2019 NOVOLETNE POČITNICE 02.01.2019 03.01.2019 04.01.2019 / / piščančja šunka, medom Makovka, goveja pašteta, kisla kumara, Gluten,, soja / Kostna

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA MONTAŽO IN UPORABO : št. art. : 90 79 14 www.conrad.si Zvočniki Hercules XPS 2,1 20 Gloss Št. izdelka: 90 79 14 Navodila za uporabo so sestavni del izdelka. Vsebujejo pomembne napotke

Prikaži več

UNI-bet plus 

UNI-bet plus  NAVODILO ZA UPORABO PLEZALK UNI-Met+400, UN-Met+450, UNI-Met+550 Univerzalne plezalke za plezanje na betonske, plastične in železne drogove. Navodilo za uporabo UNI-met + plezalk za plezanje na betonske,

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 646217 www.conrad.si BREZŽIČNI MERILNIK TEMPERATURE IN ZRAČNE VLAGE Št. izdelka: 646217 1 KAZALO VSEBINE 1 NAMEN UPORABE... 3 2 NAVODILA ZA VARNOST...

Prikaži več

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide

Universal WiFi Range Extender WN3000RP Installation Guide Navodila za namestitev kompleta Powerline Nano500 XAVB5101 2012 NETGEAR, Inc. Vse pravice pridržane. Nobenega dela tega dokumenta ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shranjevati v sistemu

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK IN POP. 3. 5. 2018,, ovsena žemlja pariška salama paradižnik goveji golaž koruzna polenta 100% naravni gluten, žveplov dioksid ovsena žemlja pariška salama paradižnik 4. 5. 2018 kajzerica pariška posebna

Prikaži več

DOK-Projekt_System_DWP 10_SLV_DWP_10_Papier-A5_30_05_ _59_38.pdf

DOK-Projekt_System_DWP 10_SLV_DWP_10_Papier-A5_30_05_ _59_38.pdf DWP 10 Slovenščina 1 Informacije o dokumentaciji 1.1 O tej dokumentaciji Pred začetkom uporabe preberite to dokumentacijo. To je pogoj za varno delo in nemoteno uporabo. Upoštevajte varnostna navodila

Prikaži več

NAVODILO ZA UPORABO APARATA CETI MAX MONO Monokularni biološki mikroskop Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi

NAVODILO ZA UPORABO APARATA CETI MAX MONO Monokularni biološki mikroskop Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi NAVODILO ZA UPORABO APARATA CETI MAX MONO Monokularni biološki mikroskop Kratka navodila za rokovanje z instrumentom. Pred uporabo dobro preberi tudi originalna navodila, posebej za uporabo vseh možnih

Prikaži več

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si

OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE OLJNI RADIATORJI gorenje.si OBČUTEK TOPLINE ZA DOBRO POČUTJE Oljni radiatorji so odlična izbira za dodatno ogrevanje najrazličnejših prostorov. S pomočjo koles jih z lahkoto

Prikaži več

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA JEDILNIK ZA TOREK, 1.1.2019 ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 KOSILO zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 pišč. zrezek v jurčkovi

Prikaži več

DATUM

DATUM 3. 6. DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Jagode čokolešnik s toplim mlekom kakav (mleko, oreščki), topljeni kostna juha z rezanci (gluten, jabolčni žepek (gluten, soja, (gluten, soja, mleko,

Prikaži več

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna 06.05.2019-10.05.2019 IN POP. 6.5.2019 Jajčna omleta, Koruzni kosmiči, jabolko Kostna juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki, s paradižnikom Koruzni kosmiči, jabolko Jajca, Mleko, jajca Mleko, Bograč

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.8.2019 ajdov kruh meden namaz (čebelarstvo Ivan Bračko) rezine melone rezine šunke /rezine sira rezine svežega paradižnika z bučnim oljem brokoli kremna juha lazanja z govedino kumarična solata s čebulo

Prikaži več

11-01

11-01 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 in visoko kakovosten keramični prah za vlivanje Reliefco 300 Keramični prah za vlivanje Reliefco 250 je preprost za uporabo. Odlitek ima gladko belo površino. Mešalno

Prikaži več

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko... 10 Ovčje mleko... 11 Mikrobiološka naseljenost... 12 14 Postopki obdelave mleka v mlekarni Toplotna obdelava mleka... 16

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 4.9. 8.9.2017 Ponedeljek 4.9. BIO SADNI KEFIR, SEZAMOVA PLETENICA, PREŽGANKA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO, PARADIŽNIK V SADNI KROŽNIK Torek 5.9. MORAVSKI KRUH, SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI,

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom

Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom Navodila za uporabo Mini prenosna HD kamera s snemalnikom www.spyshop.eu Izdelku so priložena navodila v angleščini, ki poleg teksta prikazujejo tudi slikovni prikaz sestave in delovanja izdelka. Lastnosti

Prikaži več

Microsoft Word - januar2019 VRTEC.doc

Microsoft Word - januar2019  VRTEC.doc 31. 12. 2018 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj 4. 1. 2019 polnozrnata štručka, trdo kuhana jajčka, rdeča paprika, otroški čaj gobova juha, pečen file osliča,

Prikaži več

BDV-N890W/BDV-N790W

BDV-N890W/BDV-N790W Sistem za domači kino s predvajalnikom Blu-ray Disc /DVD BDV-N890W BDV-N790W SI Začnite tukaj Kratka navodila za postavitev in uporabo BDV-N790W BDV-N890W 1 Vsebina embalaže/nastavitev zvočnikov BDV-N890W

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos JEDILNIK: 29. 10. 2. 11. 2018 OBROKI PONEDELJEK, 29. 10. TOREK, 30. 10. SREDA, 31. 10. ČETRTEK, 1. 11. PETEK, 2. 11. Zajtrk Prosena kaša s posipom iz mletih lešnikov, rjavega Pšenični polbeli kruh, maslo,

Prikaži več

SL6A22 (01)_SLV_ pdf

SL6A22 (01)_SLV_ pdf SL 6-A22 Slovenščina SL 6-A22 Originalna navodila za uporabo 1 Informacije o dokumentaciji 1.1 O tej dokumentaciji Pred začetkom uporabe preberite to dokumentacijo. To je pogoj za varno delo in nemoteno

Prikaži več

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET 27. avgust 2018 28. avgust 2018 29. avgust 2018 30. avgust 2018 31. avgust 2018 1. september 2018 2. september 2018 sadna skuta sadni frape čežana vampi po tržaško ZAM: goveji golaž goveji golaž goveji

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO JEDILNIK MINI VRTEC (1.3. 2.3.2017) Ribana kaša na mleku (1,2,3), Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO skuto (1,2,3), kompot Grisini (3), zmešanček Črn kruh (3), maslo (1), marmelada,

Prikaži več

SLO Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA SLO 10/2016 Št. art.: Tip: /12

SLO Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA SLO 10/2016 Št. art.: Tip: /12 Navodila za uporabo Pregled desno LED STROPNA SVETILKA 10/2016 Št. art.: 53836 Tip: 54453 1/12 Kazalo Splošno... 3 Preberite navodila za uporabo in jih shranite... 3 Varnostna opozorila... 3 Namenska uporaba...

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC

JEDILNIK ZA MESEC ŽITA KI VSEBUJEJO GLUTEN RAKCI IN SOJA IN NJE 2 6 Legenda alergenov: PŠENICA 1 RŽ 1A JEČMEN 1B OVES 1C PIRA 1D JAJCA IN MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI KI VSEBUJEJO LAKTOZO LEŠNIKI 8B OREHI 8C LISTNA ZELENA

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: , NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška š

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: , NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška š SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.:19 69 79, 19 69 94 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Temperaturni regulator Voltcraft ETC 100+ Kataloška št.: 19 69 79 in 19 69 94 KAZALO 1. NAMEN UPORABE...3

Prikaži več

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška

SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška SLO NAVODILA ZA UPORABO IN MONTAŽO Kat. št.: 48 29 72 www.conrad.si NAVODILA ZA UPORABO Univerzalni zračni kompresor Bruder Mannesmann 097 T Kataloška št.: 48 29 72 KAZALO SESTAVNI DELI NAPRAVE...3 NAMEN

Prikaži več

718099_sl.indd

718099_sl.indd SI PODROBNA NAVODILA ZA UPORABO STEKLOKERAMIČNE INDUKCIJSKE VGRADNE KUHALNE PLOŠČE www.gorenje.com Zahvaljujemo se vam za zaupanje pri nakupu našega aparata. Za lažjo uporabo izdelka smo priložili podrobna

Prikaži več

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/ 2.01.2017 3.01.2017 4.01.2017 Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj posip, lešniki. PRAZNIK Segedin golaž, polenta. Čufti, pire, paradižnikova omaka, banana. Sirova

Prikaži več

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc SLO - NAVODILO ZA NAMESTITEV IN UPORABO Št. izd. : 343712 www.conrad.si RADIO BUDILKA SANGEAN RCR-3 Št. izdelka: 343712 1 KAZALO 1 POMEMBNI VARNOSTNI NAPOTKI...3 2 UPRAVLJALNI ELEMENTI...4 3 LCD ZASLON...6

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 30. 4. - 4. 5. 18 30. 4. 2018 1. 5. 2018 2. 5. 2018 3. 5. 2018 4. 5. 2018 Turist kruh, umešana jajčka, otroški čaj Štručka z zeliščnim maslom, kakav z domačim mlekom Makaronovo meso z zelenjavo,

Prikaži več

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č 28.avgust 29.avgust 30.avgust 31. avgust 1.september Polbeli kruh, pečena jajčka,, soja, jajce Štručka s sirom, sadni nektar, sladoled Cvetačna juha, rižota s piščančjim mesom in gobicami, solata,, oreščki,

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi Šegova ulica 22, 8000 OD 01.04.2014 DO 04.04.2014 TOREK, 1.4.2014 Zajtrk: Obložen sirov kruhek (sir Gauda, ovseni kruh, rezina sveže rdeče paprike), čaj/ mleko Mesno-zelenjavna enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD DO MALICA KOSILA: RAČUNALNIŠKA IZBIRA ZA EN TEDEN V NAPREJ 1. IZBIRA 2. IZBIRA 3. IZBIRA 4. IZBIRA PR

JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD DO MALICA KOSILA: RAČUNALNIŠKA IZBIRA ZA EN TEDEN V NAPREJ 1. IZBIRA 2. IZBIRA 3. IZBIRA 4. IZBIRA PR JEDILNIK ZA 39. TEDEN OD 27. 5. 2019 DO 31. 5. 2019 POMARANČNI OVSENI KRUH (vsebuje alergen MESNO ZELENJAVNI NAMAZ (vsebuje alergene: alergen: soja), organik namaz, jabolko GOVEJI GOLAŽ (vsebuje alergen:

Prikaži več

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700

Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Hiter začetek Razširjevalnik dosega WiFi N300 Model EX2700 Začetek uporabe Razširjevalnik dosega WiFi NETGEAR doseg omrežja WiFi poveča tako, da okrepi obstoječi signal WiFi in izboljša splošno kakovost

Prikaži več

Navodila_SteamShark_Maj03-14_OK.qxd

Navodila_SteamShark_Maj03-14_OK.qxd SESALNIKI LIKALNIKI ČISTILNA TEHNIKA PARNI ČISTILNIK STEAM SHARK Navodila za uporabo in vzdrževanje 2 Parni čistilnik Steam Shark Navodila za uporabo in vzdrževanje Varnostna opozorila Pred prvo uporabo

Prikaži več

SP-45A

SP-45A NAVODILA ZA UPORABO ČISTILEC ZRAKA SP-45A Kazalo Kratki napotki za uporabo... 1 Varnostni napotki... 3 Uvod... 4 Upravljanje... 5 Napotki za vzdrževanje... 7 Odpravljanje težav... 10 Opozorilo... 10 Tehnični

Prikaži več

Serija ZT400™ Kratka navodila

Serija ZT400™ Kratka navodila Serija ZT400 Kratka navodila S temi navodili si lahko pomagate pri vsakodnevni uporabi tiskalnika. Podrobnejša navodila poiščite v Uporabniškem priročniku. Komponente tiskalnika Slika 1 prikazuje komponente

Prikaži več

Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand

Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand Navodila za uporabo polnilnega podstavka A Sonova brand Hvala Hvala, ker ste izbrali to rešitev za polnjenje baterij. V našem podjetju si močno prizadevamo pomagati ljudem z okvaro sluha. Tesno sodelujemo

Prikaži več

Nova paleta izdelkov za profesionalce!

Nova paleta izdelkov za profesionalce! Nova paleta izdelkov za profesionalce! Popravilo barvanih površin AUTOSOL COMPOUND AUTOSOL POLISH AUTOSOL FINISH AUTOSOL NANO WAX Predstavitev osnove Zakaj se polirne paste uporabljajo? Kakšne poškodbe

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša (gluten, - obara brez jajc z mesom, jagodni cmok kivi, polžek brez jajc 29. 4. 2019 soja, mleko, jajca, sezam), polbel kruh (gluten, soja,,

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama (vzg. Andreja, E. Mo) Koruzni kruh (B forma)* Polnozrnata žemlja*, Dietno pecivo*, Jabolko,

Prikaži več

1. SEPTEMBER 2018

1. SEPTEMBER 2018 3. 9. Zajtrka ni. Sirova štručka (1, 3, 7), ledeni metin čaj Bučkina kremna juha (1, 3, 7, 9), pirini široki rezanci v smetanovi omaki (1, 3, 7), solata po izbiri, 4. 9. Pica kruhki (1*, 7), lipov čaj

Prikaži več