RAZISKAVA O BOGU Raziskava o Bogu_prelom_OK.indd :53:01

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "RAZISKAVA O BOGU Raziskava o Bogu_prelom_OK.indd :53:01"

Transkripcija

1 SOPHIE DE MULLENHEIM SOPHIE CHAUSSADE RAZISKAVA O BOGU S o p h i e d e Mul l e n h ei m S o p h i e C h au s s a d e OOO! O ČEM PA GOVORI? až, Tom lej! pog V KNJIGI SVA! A A NJ A RAŠ P V TAVLJATA Z A 24,90 EUR Sophie de Mullenheim je bila še šolarka, ko je z barvastimi flomastri začela pisati zgodbe. Njeni prvi projekti so bili raziskave, raziskave in še enkrat raziskave. Bolj je bila skrivnost zapletena in nerešljiva v očeh najboljše preiskovalke na svetu, bolj ji je bila všeč. Ko smo ji predlagali nov projekt raziskavo, v kateri je glavna oseba Bog, je poiskala barvaste flomastre ter zvežčič in se podala pustolovščini naproti. Sophie Chaussade ilustratorka IN SOF IJ A MAŽ O T S PO PRIPRAVLJEN SEM, DA GREM V NEBESA! O VSEH VPRAŠANJIH O BOGU! U G O B O NA IN BISTR o, obr ino ČAKAJ, NISEM d a P ŠE KONČAL aj aš n RAZISKAVE mi d njigo? k avtorica POGLEJ, NO! IZGLEDA KOT RAZISKAVA A V A K S RAZI V BA Poleg zabavnih in bistrih vprašanj Tomaža in Sofije, njunih poročil in vseh dokazov, ki so na vsaki strani, lahko Boga poiščeš tudi sam. V knjigi boš glede na svoje želje in raziskave našel vse odgovore na vprašanja, ki bi si jih lahko zastavil o krščanski veri. RAZISKAVA O BOGU MAR BOG OBSTAJA? JE JEZUS IZMIŠLJENA OSEBA? KAKO POSTANEŠ KRISTJAN? JE SVETO PISMO POLNO ZGODBIC? KAKO JE LAHKO MARIJA ZANOSILA? KAKO BOMO IZGLEDALI OB VSTAJENJU? KAKŠEN JE RAJ? Sophie de Mullenheim Ko je bila Sophie Chaussade majhna, je sanjala, da bo postala arheologinja, tako kot Indiana Jones. Ali pa slavna plesalka. Ali pa Spidermanova zaročenka, da bi lahko v njegovem objemu letela nad strehami New Yorka, želela je živeti med zvezdami. Pri babici, nekdanji modni oblikovalki, pa si je Sophie med vonjem po starem papirju in svinčnikih premislila. Ko je babica znova vzela svinčnik v roke, so nastale elegantne dolge silhuete. In tako je Sophie ugotovila, kaj bo počela, ko bo velika.

2 RAZISKAVA O BOGU

3 Sophie de Mullenheim Sophie Chaussade RAZISKAVA O BOGU

4 in tomaž sofija ČUDNO ČUDNO... SUPER! VABILO! Za Tomaža poštni nabiralnik Dragi Tomaž, Vabim te na svoje prvo obhajilo, ki bo 25. maja. Dobimo se ob 11h v cerkvi. Sofija ATI, SOFIJA ME JE POVABILA NA SVOJE PRVO OBHAJILO. KAJ JE TO? ROJSTNI DAN? NE. MISLIM, DA BO SOFIJA POJEDLA KRISTUSOVO TELO. SOFIJA PA LJUDOŽERKA? KAKO ČUDNO NEKOLIKO KASNEJE BABI, SOFIJA BO IMELA PRVO OBHAJILO. KAJ JE TO? V SVOJE SRCE BO SPREJELA JEZUSA. AMPAK VPRAŠAJ DUHOVNIKA. RAZLOŽIL TI BO. SOFIJA BO OPERIRANA? ČUDNO. NIČ MI NI REKLA.

5 JEZUS KRISTUS SE BO DAROVAL SOFIJI V OBLIKI KRUHA. DA PONUDIŠ KRUH KOT DARILO. KAKŠNA IDEJA! DVA DNI KASNEJE V ŠOLI BOŠ TOREJ PRIŠEL NA MOJE PRVO OBHAJILO? HM NE VEM ŠE. BOM MORAL TUDI JAZ POJESTI KRISTUSOVO TELO? Seveda ne! Saj nisi niti krščen! POTEM PA PRIDEM. IN TUDI JAZ TI BOM DAL KRUH KOT DARILO. ZVEČER DOMA VSE SKUPAJ JE PRAV ČUDNO. PRAV RAD BI SE LOTIL SVOJE (MAJHNE) RAZISKAVE. -kdo je Kristus? -Je čarovnik? -Kako se naredi kruh? ODGOVORI: ODGOVORI:

6 1 Ali Bog obstaja? Je bil svet ustvarjen v sedmih dneh? Ali so angeli izmišljeni? Sta Adam in Eva zares obstajala? Je Jezus izmišljena oseba? Kako vemo, da je Jezus Božji Sin? Kako je lahko Marija zanosila? Kaj se skriva za Svetim Duhom? Čakaj, troedini Bog? Kdo so bili prvi Kristjani? So bili vsi svetniki sveti? Kako bomo izgledali ob vstajenju? Kakšen je Raj? Bo rešen ves svet? Kako postaneš kristjan? Ali ima Bog rad tiste, ki niso krščeni? Je to res Kristusovo telo? Čemu služi birma? Kako Bog pokliče človeka? Kdo so duhovniki? Se lahko ljubimo celo življenje? Je bolniško maziljenje zdravilo? Kdo nam odpusti, Bog ali duhovnik? Ali Bog res odpusti čisto vse? Zakaj rečemo, da je Bog ljubezen? Zakaj je Sveto pismo Božja beseda? So v Svetem pismu pravljice?... 73

7 28 Kdo je napisal evangelije? Kdo si je izmislil molitve? Se je Jezus rodil 25. decembra ob polnoči? Kako je lahko Marija brez greha? Je bil sveti Jožef Jezusov oče? Jezus je imel nekoliko drugačne prijatelje, kajne? So Jezusove zapovedi nenavadne? Je Jezus res delal čudeže? Kako molimo? Se čudeži še vedno dogajajo? Nam Bog odgovarja? Ali lahko svetniki izpolnijo naše prošnje? Kdo je izumil sveto mašo? Zakaj je na svetu zlo? Ali hudič obstaja? So prilike skrita sporočila? Kaj je simbol kristjanov? Čemu služi trud med postom? Kdo lahko dokaže, da je Jezus res mrtev? So bili vsi apostoli bojazljivi? Kaj je to poklicanost? Kdo je izbral papeža? Kakšna je razlika med Cerkvijo in cerkvijo? Katera vera je najboljša? Kaj si želi Bog za nas?

8 1 ALI BOG OBSTAJA? Bog, če obstajaš, se mi oglasi! od g o? v ori I i i i i si tu MISLIŠ, DA JE TO ODGOVOR? Ali Bog obstaja? Ko bi ti le Bog sam lahko odgovoril, ko si postavljaš to vprašanje Ko bi le lahko prišel in te vsake toliko pozdravil, da bi te prepričal, da zares obstaja, potem bi bilo res zelo preprosto! SLOVARČEK Vera: Ta besedica izhaja iz latinske fides, ki pomeni zaupanje. Vera je zaupanje v Boga. Vera ti pomaga verovati. 8 BOG JE VIDEN Kljub temu pa lahko Boga vidiš povsod in vedno. Odpri oči! Snežinke, popolno oblikovana pajčevina, človeški možgani, ki so sposobni najbolj presenetljivih izumov Neverjetno, kajne? V vsem tem lahko Boga opaziš vsak dan. Sicer pa so bili številni modreci presenečeni nad svojimi odkritji, ki so pričali o tem, da je vse to lahko ustvarilo le vsemogočno bitje. Nekateri so ga poimenovali»veliki urar«, drugi so govorili o najvišji inteligenci. Kristjani mu pravijo Bog.

9 BESEDA PRIČUJE»Kdor koli se resno ukvarja z znanostjo, je prepričan, da se v zakonih vesolja manifestira duh duh, ki je neskončno večji od človekovega in pred katerim se moramo z našimi majhnimi sposobnostmi čutiti majhne.«albert EINSTEIN KORAK DLJE Ampak zakaj Bog ostaja tako skrivnosten? Zakaj se nam ne prikaže? Zato, ker nas ima rad. In ker nas ima rad, nas noče prisiliti, da bi ga mi imeli radi. Pusti nam, da se odločimo, ali bomo verjeli vanj ali ne. Ko se odločiš, da boš veroval v Boga, čeprav ne razumeš vsega, je to vera. Več kot vemo o Bogu, rajši ga imamo in srečnejši smo. Vera je Božje darilo. Velikansko darilo, ki ga nikoli ne bomo mogli odpreti do konca in bo z nami vse življenje. re e e s! Si res tu? 9 Če te preseneča, ker si slišal, da govorimo o troedinem Bogu in ne o enem samem, glej poglavje 9 Če te zanimajo druge vere, glej poglavje 51