Microsoft Word - Mojstrski tečaji za študente AG Ljubljana[1].docx

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - Mojstrski tečaji za študente AG Ljubljana[1].docx"

Transkripcija

1 Najbolj vznemirljivi glasbeniki Evrope v Sloveniji. Ustvarjajte z njimi! Akademija»Branimir Slokar«(mojstrski tečaji za orkestrske instrumente) bo od letošnjega leta nosila ime glasbenika svetovnega formata, virtuoza na pozavni, odličnega solista in predanega pedagoga, Branimirja Slokarja. Novo poimenovanje je poklon izjemnemu glasbeniku ter hkrati zaveza najvišjim glasbeno-izobraževalnim ciljem. Mojstrske tečaje za orkestrske instrumente, koncertnega mojstra in dirigiranje ob Branimirju Slokarju vodijo njegovi kolegi, odlični glasbeniki z bogato orkestrsko in solistično kariero ter izvrstni pedagogi z uglednih evropskih glasbeno-izobraževalnih institucij, ki segajo v sam vrh glasbenega sveta. Med mojstrskimi tečaji velja izpostaviti mojstrski tečaj za violinista - koncertnega mojstra in mojstrski tečaj za dirigiranje. Udeleženci obeh bodo imeli odlično priložnost za izpopolnjevanje kot rezidenčni orkester jim bo služila simfonična zasedba Orkestrske akademije. Na mojstrske tečaje se je mogoče do 25. maja prijaviti na spletni strani Za študente Akademije za glasbo je ŠOAG uspela pridobiti subvencioniranje za mojstrske tečaje v okviru Akademije Branimir Slokar. Prvim 20 študentom, ki bodo se prijavili na tečaj in na naslov matej.gusty@gmail.com poslali potrdilo o plačilu prijavnine (60 od celotnega zneska) in potrdilo o vpisu, bo dodeljenih 100 subvencije. Mojstrski tečaji, ki bodo potekali v okviru Akademije Branimir Slokar, nudijo aktivnemu udeležencu poglobljen študij literature pod mentorstvom vrhunskih umetnikov poustvarjalcev. Najboljši udeleženci bodo nastopili na zaključnem koncertu mojstrskega tečaja v sklopu Festivala Ljubljana. Akademija»Branimir Slokar«Gregory Ahss - violina koncertni mojster: julij Roland Glassl - viola: julij Martin Ostertag - violončelo: julij Božo Paradžik - kontrabas: julij Felix Renggli - flavta: julij Emanuel Abbühl - oboa: julij François Benda - klarinet: julij Gustavo Núñez - fagot: julij Radovan Vlatković - francoski rog: julij Hans Gansch - trobenta: julij Branimir Slokar - pozavna: julij Peter Sadlo - tolkala: julij Raymond Curfs - timpani: Julij

2 MOJSTRSKI TEČAJ ZA VIOLINISTA KONCERTNEGA MOJSTRA 2012 Gregory Ahss Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 25. julij 2012 Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana Cena: 700 GREGORY AHSS Violinist Gregory Ahss je kot solist pod vodstvom Claudia Abbada in Yannick Nézet- Séguin nastopil s Mahlerjevim komornim orkestrom, Orkestrom Mozart iz Bologne in Camerato Salzburg. Velikokrat je te ansamble tudi vodil. Kot gostujoči koncertni mojster je med drugimi igral z Londonskim simfoničnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia in Simfoničnim orkestrom iz Montreala. Je koncertni mojster Mahlerjevega komornega orkestra in eden izmed koncertnih mojstrov Festivalskega orkestra Luzern.

3 MOJSTRSKI TEČAJ ZA VIOLO 2012 Roland Glassl Datum July 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 27. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana ROLAND GLASSL Nemški violist Roland Glassl je prejel mednarodno priznanje, ko je v Angliji osvojil prvo nagrado na prestižnem mednarodnem tekmovanju za violo Lionel Tertis. Poleg številnih drugih nagrad je prejel najvišje nagrade tudi na mednarodnem tekmovanju za godala v Washingtonu in na tekmovanju za violo Primrose. Roland je svoj prvi recital odigral v dvorani Wigmore v Londonu in redno koncertira v Evropi, ZDA in Kanadi. Kot komorni glasbenik je Roland Glassl sodeloval s številnimi svetovno znanimi umetniki, vključno z Julio Fischer, Michaelom Sanderlingom in Liso Batiashvili, z Mirjam Fried, Walterjem Nothasom in Atarom Aradom, Leonom Fleischerjem, Michaelom Treejem, Shigeo Neriki in Hariolfom Schlichtigom. Nastopil je tudi z godalnimi kvarteti Henschel, Manfred, Danel in Avalon. Od leta 1999 je violist v kvartetu Mandelring, s katerim je koncertiral v Evropi, Severni in Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Aziji. Rodil se je v Ingolstadtu družini goslarjev z mnogoletno tradicijo izdelovanja violin. Roland igra violo, ki jo je izdelal njegov oče. Roland je najprej z odliko diplomiral na Visoki šoli za glasbo v Münchnu v razredu Ane Chumachenco. Študij pa je nadaljeval v Združenih državah Amerike na Univerzi v Indiani pri profesorju Ataru Aradu, ki ga je očaral z globokim, toplim zvokom viole. Od leta 2004 je Roland profesor viole na Visoki šoli za glasbo v Frankfurtu kot naslednik Tabeje Zimmermann.

4 MOJSTRSKI TEČAJ ZA VIOLONČELO 2012 Martin Ostertag Datum July 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 27. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana MARTIN OSTERTAG Violončelist Martin Ostertag je študiral pri Leu Koscielnyju na Visoki šoli za glasbo Karlsruhe in Andréju Navarri v Parizu. Od leta 1974 do 2009 je bil solo violončelist v Simfoničnem orkestru Južno-zahodnega nemškega radia Baden-Baden in Freiburg. Pred tem je bil solo-violončelist v Simfoničnem orkestru Düsseldorf, Ansamblu Amati v Berlinu in v Orkestru Berlinske opere. Kot profesor v Karlsruheju, solist, komorni glasbenik in docent spada na državni in mednarodni ravni med najbolj priznane violončeliste. Izdal je CD posnetke pri založbah: Antes, Ariola, Aurophon, Bayer Records, Coviello, CPO, Dabringhaus & Grimm, Deutsche Grammophon, Marco Polo, Naxos in Sony. Z Nicolasom Chumachencom, Eriko Geldsetzer in Benjaminom Riviniusom igra v godalnem kvartetu Villa Musica. Za preigravanje Mozartovih godalnih kvartetov je s tem komornim sestavom že dvakrat prejel nagrado Echo Klassik. Posnetek Bachovih suit in najnovejši posnetek skladb za violončelo in klavir Roberta Schumanna so mednarodni mediji izredno pohvalili.

5 MOJSTRSKI TEČAJ ZA KONTRABAS 2012 Božo Paradžik Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 29. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana BOŽO PARADŽIK Božo Paradžik je bil vodja sekcije v vodilnih orkestrih, kot je haaški Orkester Residentie in Simfonični orkester Radia Stuttgart. Pogosto je igral tudi z Kraljevim orkestrom Concertgebouw iz Amsterdama in kot prvi kontrabasist Simfoničnega orkestra Bavarskega radia iz Münchna. Poučevati je pričel leta 2000 na Konservatoriju Jana Sveenlincka v Amsterdamu in kmlau za tem je postal profesor na Visoki šoli za glasbo v Detmoldu. Od leta 2003 poučuje kontrabas na Visoki šoli a glasbo v Freiburgu. Od leta je poučeval na Konservatoriju za glasbo HEMU v Sionu (Švica). Od leta 2010 pa poučuje tudi na Visoki šoli za glasbo v Luzernu (Švica). Njegov način poučevanja je izredno prepoznaven in uspeh zaznamujejo dosežki njegovih študentov.

6 MOJSTRSKI TEČAJ ZA FLAVTO 2012 Felix Renggli Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 28. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana FELIX RENGGLI Felix Renggli je opustil pozicijo solo flavtista v Simfoničnem orkestru St. Gallen, da bi lahko igral kot solo flavtist v različnih orkestrih po Evropi (Tonhalle Zürich, Festivalski orkester Luzern, Orkester Gulbenkian, Evropski komorni orkester) in se kot solist udeleževal festivalov v Parizu, Bourgesu, Luzernu, Quitu, Riu de Janeiru, Lockenhausu, idr. Renggli poučuje na Akademiji za glasbo v Baslu in vodi mojstrske tečaje v Evropi, Avstraliji, Južni Ameriki in na Japonskem. Leta 2004 je postal profesor na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu.»Glasba je bistvo instrument je pot, ki jo izbere posameznikova domišljija.«

7 MOJSTRSKI TEČAJ ZA KLARINET 2012 François Benda Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 29. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana FRANÇOIS BENDA François Benda koncertira v pomembnih glasbenih dvoranah ( v Berlinski filharmoniji, Musikvereinu na Dunaju, Concertgebouwu v Amsterdamu, dvorani Wigmore v Londonu, Tonhalle v Zurichu) in kot solist klarinetist igra z vodilnimi orkestri (Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia, Simfoničnim orkestrom Zahodnonemškega radia (WDR) iz Kölna, Simfoničnim orkestrom iz Basla, in Dunajsko komorno filharmonijo). Benda se z lahkoto giblje med klasičnim koncertnim repertoarjem in sodobno glasbo, kot klarinetist in vedno pogosteje tudi kot dirigent. Poleg solistične kariere pa je François Benda tudi profesor na Univerzi umetnosti v Berlinu in na Visoki šoli za glasbo v Baslu.

8 MOJSTRSKI TEČAJ ZA FAGOT 2012 Gustavo Núñez Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 20. julij 2012 Slovenska filharmonija, Dvorana Slavka Osterca GUSTAVO NÚÑEZ Gustavo Núñez je eden izmed najboljših fagotistov svoje generacije. Prve lekcije je prejel od svojega očeta in pri štirinajstih letih se je pridružil Orkestru Simón Bolívar iz Caracasa. Núñez je leta 1995 postal prvi fagotist Kraljevega orkestra Concertgebouw. Pred tem je bil prvi fagotist Državnega gledališča Darmstadt in Bamberškega simfoničnega orkestra. Núñez vodi mojstrske tečaje in koncertira kot solist v Združenih državah Amerike, Kanadi, v različnih Južnoameriških državah, Franciji, Nemčiji, Španiji, na Finskem, v Avstraliji in na Japonskem. Od leta 1999 poučuje na Visoki šoli Roberta Schumanna v Düsseldorfu.

9 MOJSTRSKI TEČAJ ZA FRANCOSKI ROG 2012 Radovan Vlatković Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 26. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana RADOVAN VLATKOVIĆ Radovan Vlatković intenzivno koncertira po svetu in kot umetnik ter učitelj skrbi za popularizacijo francoskega roga. Je zmagovalec številnih tekmovanj, vključno s Premio Ancona leta 1979 in tekmovanjem ARD leta 1983; te nagrade so bile pobuda za vabila na glasbene festivale v Evropi, Južni in Severni Ameriki, Avstraliji, Izraelu, Koreji in na Japonskem. Kot solist je igral z orkestri, kot so Simfonični orkester Bavarskega radia, Orkester radia Stuttgart in Orkester Mozarteum. Radovan Vlatković poučuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, na Visoki šoli za glasbo v Zürichu in na Visoki šoli za glasbo Kraljice Sofije v Madridu.

10 MOJSTRSKI TEČAJ ZA TROBENTO 2012 Hans Gansch Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 24. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana HANS GANSCH Hans Gansch, rojen leta 1953 v Kirnbergu (v Avstriji), je študiral trobento na Konservatoriju Anton Bruckner v Linzu. Od leta 1974 do 1976 je igral prvo trobento v Brucknerjevem orkestru v Linzu in od 1976 do 1982 prvo trobento v Simfoničnem orkestru dunajskega radia. Od 1982 do 1996 je bil solo trobentač Orkestra Dunajskih filharmonikov in hkrati Dunajske državne opere. Od leta 1996 poučuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Je član ansamblov Pro Bass, Austrian Brass Connection in Brass Band Oberösterreich. Kot solist je koncertiral v Avstriji in v tujini.

11 MOJSTRSKI TEČAJ ZA POZAVNO 2012 Branimir Slokar Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 16. julij 2012 Križanke, Viteška dvorana BRANIMIR SLOKAR Branimir Slokar je leta 1969 končal študij na ljubljanski Akademiji za glasbo in nadaljeval izobraževanje Konservatoriju v Parizu. Osvojil je mnogo glasbenih nagrad, med drugim na prestižnem mednarodnem tekmovanju ARD v Münchnu. Kot solist je ustvaril številne odlične glasbene izvedbe. Sodeloval je z mnogimi znanimi orkestri, denimo s Simfoničnim orkestrom Bavarskega radia, Filharmoničnim orkestrom Dortmund, Simfoničnim orkestrom iz Basla, Orkestrom italianske Švice, Berlinskimi Simfoniki, Rotterdamskimi Simfoniki, z Novo Japonsko filharmonijo in drugimi. Njegova izjemno aktivna solistična pot ga je vodila po domala vseh državah Evrope, v Združene države, Južno Ameriko in Azijo. Zaradi svojih številnih posnetkov in CD plošč, radijskih in televizijskih oddaj ostaja eden vidnejših pozavnistov, ki ga priznavajo širom po svetu. Sodeluje tudi kot žirant na mednarodnih tekmovanjih (München, Ženeva). V letu 2010 mu je Mednarodna zveza pozavnistov podelila nagrado za pedagoške dosežke. Kot pedagog deluje na glasbenih akademijah v Freiburgu (Nemčija) in v Bernu (Švica).

12 MOJSTRSKI TEČAJ ZA TOLKALA 2012 Peter Sadlo Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 30. julij 2012 Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana Cena: 260 Pri mojstrskih tečajih za timpane in tolkala je tudi možnost udeležbe na obeh skupaj, cena za oba tečaja skupaj je: 600. PETER SADLO Ritem je ena izmed najbolj prvobitnih oblik glasbenega izražanja. Srce in srčni utrip sta naše prednike instinktivno vodila, da so osnovni ritem izpopolnili akustično in ga vključili v svoje vzorce življenja. Danes, na začetku novega tisočletja, sta ritmičnost in ritem osnovnega pomena za človeško percepcijo, veliko bolj pomembna kot melodija in harmonija. Peter Sadlo Peter Sadlo, ki je zelo uspešen v očeh obojih, publike in kritike, je zaradi svoje nenavadne glasbene intuicije in virtuoznosti zelo iskan glasbenik v mednarodnem prostoru. Ob solistični karieri Peter Sadlo že od nekdaj strmi k predajanju svojega znanja in izkušenj na naslednje generacije. Od leta 1983 je profesor na Visoki šoli za glasbo v Münchnu. Pri 28 leti je postal profesor na prestižni Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Dosežki njegovih študentov pričajo o izjemnem uspehu njegovih tolkalnih razredov na obeh šolah.

13 MOJSTRSKI TEČAJ ZA TIMPANE 2012 Raymond Curfs Datum julij 2012 ZAKLJUČNI KONCERT: 30. julij 2012 Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana Pri mojstrskih tečajih za timpane in tolkala je tudi možnost udeležbe na obeh skupaj, cena za oba tečaja skupaj je: 600. RAYMOND CURFS Raymond Curfs igra z vodilnimi orkestri po svetu, kot so La Scala, Berlinski filharmoniki, Evropski komorni orkester, in dirigenti Claudio Abbado, Bernard Haitink, Riccardo Muti, Wolfgang Sawallisch, Nicolaus Harnoncourt, Lorin Maazel, Valerij Gergijev idr. Od 2000 do 2006 je pod vodstvom Daniela Hardinga igral v Komornem orkestru Gustava Mahlerja na poziciji solo timpanista. Od septembra 2007 je prvi timpanist Simfoničnega orkestra Bavarskega radia pod vodstvom Marissa Jansonsa. Zelo tesno je umetniško povezan s Claudiom Abbadom, na čigar povabilo je od leta 2003 tudi član Festivalskega orkestra Luzern. Redno deluje kot komorni in solistični glasbenik. Raymond Curfs poučuje na Visoki šoli za glasbo v Münchnu in od leta 2008 tudi na konservatoriju v Parizu Je zelo iskan pedagog in je med drugim predaval v Parmi, Maastrichtu, Miamiju in Tokiu.

Poletni glasbeni tečaji Celeia junija do 6. julija 2013 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar

Poletni glasbeni tečaji Celeia junija do 6. julija 2013 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar Poletni glasbeni tečaji Celeia 2013 25. junija do 6. julija 2013 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar - klarinet prof. Dejan Prešiček - saksofon prof. Stanko

Prikaži več

Poletni glasbeni tečaji Celeia junija do 5. julija 2014 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar

Poletni glasbeni tečaji Celeia junija do 5. julija 2014 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar Poletni glasbeni tečaji Celeia 2014 26. junija do 5. julija 2014 prof. Liza Hawlina Prešiček - flavta prof. Milena Lipovšek - flavta prof. Jože Kotar - klarinet prof. Dejan Prešiček - saksofon prof. Stanko

Prikaži več

Microsoft Word - Razpis_Temsig_2020

Microsoft Word - Razpis_Temsig_2020 R A Z P I S Na podlagi 10. člena Pravil tekmovanj mladih slovenskih glasbenikov in baletnih plesalcev Komisija za glasbena in baletna tekmovanja (TEMSIG) In Zveza slovenskih glasbenih šol (ZSGŠ) razpisujeta

Prikaži več

Uradni list RS - 14/99, Uredbeni del

Uradni list RS - 14/99, Uredbeni del Uradni list Republike Slovenije Internet: http://www.uradni-list.si e-mail: info@uradni-list.si Št. 14 Ljubljana, petek 12. 3. 1999 Cena 1120 SIT ISSN 1318-0576 Leto IX DRŽAVNI SVET 681. Spremembe in dopolnitve

Prikaži več

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA DRUGA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA PISNI TEST 1. kategorija ime in priimek tekmovalca/tekmovalke Ljubljana, 10. marec 2013 SPLOŠNI PODATKI SPOL M Ž STAROST ŠOLA SEM ČLAN ŠOLSKEGA PEVSKEGA ZBORA DA NE

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu 1. januar NEDELJA, 1. 1. 8.00 Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kulturni vrhovi Mali volkodlak nizozemski film 18:00 Vse je mogoče na silvestrovo Z glasbo in plesom

Prikaži več

UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Predmet: Magistrsko delo-kompozicija in glasbena teorija Course title: Študijski program in stopnja Študijska sm

UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Predmet: Magistrsko delo-kompozicija in glasbena teorija Course title: Študijski program in stopnja Študijska sm UČNI NAČRT PREDMETA / COURSE SYLLABUS Predmet: Magistrsko delo-kompozicija in glasbena teorija Course title: Študijski program in stopnja Študijska smer Letnik Semester Study programme and level Study

Prikaži več

MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH

MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH www.konservatorium.steiermark.at www.belabartok.at 6. MEDNARODNO KL AVIRSKO TEKMOVANJE BÉLA BARTÓK 11. 17. NOVEMBRA 2019 GRADEC, AVSTRIJA V PROSTORIH KONSERVATORIJA JOHANNA JOSEPHA FUXA DEŽELE ŠTAJERSKE

Prikaži več

Joseph Haydn Kazalo Uvod...2 Življenjepis...2,3 Zaključek...4 Joseph Haydn

Joseph Haydn Kazalo Uvod...2 Življenjepis...2,3 Zaključek...4 Joseph Haydn Kazalo Uvod...2 Življenjepis...2,3 Zaključek...4 Uvod V tem referatu vam bom predstavil, avstrijskega skladatelja Joseph-a Haydn-a. O njem boste izvedeli, kako in kje je živel, v katerem obdobju je deloval,

Prikaži več

Slovenska glasba v 20. Stoletju

Slovenska glasba v 20. Stoletju Slovenska glasba v 20. Stoletju UVOD Naši glasbeni ustvarjalci so v 20. Stoletju ujeli korak s sodobnimi tokovi v svetovni glasbi. Vemo namreč, da so pred tem slovenski klasicistični in romantični skladatelji

Prikaži več

Komorni orkester iz Basla Giovanni Antonini, dirigent William Blank, dirigent* Daniel Ottensamer, klarinet Orkestrski cikel 2017/ abonmajski ko

Komorni orkester iz Basla Giovanni Antonini, dirigent William Blank, dirigent* Daniel Ottensamer, klarinet Orkestrski cikel 2017/ abonmajski ko Komorni orkester iz Basla Giovanni Antonini, dirigent William Blank, dirigent* Daniel Ottensamer, klarinet Orkestrski cikel 2017/2018 5. abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 11. april 2018 ob 19.30

Prikaži več

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31.

DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg Ljubljana Matična številka: Podatki iz bilance stanja na dan 31. DRUŠTVO KOMORNI GODALNI ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE Mestni trg 17 1000 Ljubljana Matična številka: 1207024000 Podatki iz bilance stanja na dan 31.12.2015 Podatki so v EUR 2015 2014 SREDSTVA 42.800

Prikaži več

Šolski center Velenje

Šolski center Velenje Šolski center Velenje, Gimnazija Velenje in Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje INFORMACIJE ZA VPIS V PROGRAM UMETNIŠKE GIMNAZIJE za šolsko leto 2017/2018 1 Na Gimnaziji Velenje izvajamo program

Prikaži več

Siddharta je šest članska slovenska rockovska skupina Nastala je leta 1995 Je najuspešnejša in najbolj priljubljena glasbena skupina v Sloveniji. Poim

Siddharta je šest članska slovenska rockovska skupina Nastala je leta 1995 Je najuspešnejša in najbolj priljubljena glasbena skupina v Sloveniji. Poim Siddharta je šest članska slovenska rockovska skupina Nastala je leta 1995 Je najuspešnejša in najbolj priljubljena glasbena skupina v Sloveniji. Poimenovala se je po znanem romanu nemškega pisatelja Hermana

Prikaži več

Šolsko leto 2018/19 1

Šolsko leto 2018/19 1 Šolsko leto 2018/19 1 DRAGI UČENCI, SPOŠTOVANI STARŠI! Pred vami je publikacija Glasbene šole Zagorje za šolsko leto 2018/19, v katero smo zapisali vse osnovne informacije o programih, vsebini in poteku

Prikaži več

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk

Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijsk Zbirka medijskih objav JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNE DEJAVNOSTI, 6. 06. 202 Število objav: 6 Tiskani mediji: 0 Splet: 4 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Javni sklad

Prikaži več

Glasbena šola v Zavodu sv

Glasbena šola v Zavodu sv 5Glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava Poročilo o delu glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava v šolskem letu2014/15 Zasebna glasbena šola v Zavodu sv. Stanislava deluje po splošnoveljavnem učnem programu.

Prikaži več

Poročilo o delu Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje za šolsko leto 2011/12

Poročilo o delu Glasbene šole Ljubljana Moste – Polje za šolsko leto 2011/12 POROČILO O DELU GLASBENE ŠOLE LJUBLJANA MOSTE - POLJE Obravnavano na sestanku sveta staršev dne 26. septembra 2018. Obravnavano in sprejeto na sestanku sveta šole dne 26. septembra 2018. 1 1. KAKOVOST

Prikaži več

Loeb Gronholm Rally WRC 1

Loeb Gronholm Rally WRC 1 Loeb Gronholm Rally WRC 1 Predstavitev Opis voznikov Vse rally proge Opis proge (Korzika) Opis proge (Argentina) Predstavitev Moštev 2 Sebastien Loeb Priimek: Loeb Ime: Sebastien Rojen: 26.02.1974 v Haguenau

Prikaži več

Priloga 4

Priloga 4 1. splošni podatki o študijskem programu: PRVOSTOPENJSKI UNIVERZITETNI ŠTUDIJSKI PROGRAM GLASBENA UMETNOST UNIVERZA V LJUBLJANI, AKADEMIJA ZA GLASBO ime programa: prvostopenjski univerzitetni študijski

Prikaži več

kog dnevi katalog indd

kog dnevi katalog indd PROSVETNO DRUŠTVO SOČA KANAL KOGOJEVI DNEVI 2011 KANAL GORICA (ITALIJA) NOVA GORICA DESKLE BARDO (ITALIJA), TRST (ITALIJA). 2.9. - 22.10. 2011 PD Soča Kanal Kogojevi dnevi 2011 MEDNARODNI FESTIVAL SODOBNE

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Komorni cikel 2018/ abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 23. april 2019 ob IRENA GRAFENAUER, flavta MATE BEKAVAC, klarinet; MAIRÉAD

Komorni cikel 2018/ abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 23. april 2019 ob IRENA GRAFENAUER, flavta MATE BEKAVAC, klarinet; MAIRÉAD Komorni cikel 2018/2019 5. abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 23. april 2019 ob 19.30 IRENA GRAFENAUER, flavta MATE BEKAVAC, klarinet; MAIRÉAD HICKEY, violina; BOŽENA ANGELOVA, violina; GEA PANTNER,

Prikaži več

KONCERTNA SEZONA 2012/13

KONCERTNA SEZONA 2012/13 KONCERTNA SEZONA 2012/13 Spoštovani, slovenski skladatelji vam predstavljamo novo koncertno sezono. Ta bo še posebej bogata, saj bomo na petindvajsetih dogodkih prisluhnili ne le glasbi, temveč tudi pogovorom

Prikaži več

Sezona Season

Sezona Season Sezona 2017 2018 Season 4 6 18 30 43 Uvodnik / Introduction Orkestrski cikel / Orchestral Series Komorni cikel / Chamber Music Series Cikel za mlade / Youth Series Cenik / Price list Dragi ljubitelji

Prikaži več

Publikacija Glasbene šole Kočevje za šolsko leto 2012/2013 PUBLIKACIJA GLASBENE ŠOLE KOČEVJE ZA ŠOLSKO LETO 2012/2013 Spoštovani starši, dragi učenci!

Publikacija Glasbene šole Kočevje za šolsko leto 2012/2013 PUBLIKACIJA GLASBENE ŠOLE KOČEVJE ZA ŠOLSKO LETO 2012/2013 Spoštovani starši, dragi učenci! PUBLIKACIJA GLASBENE ŠOLE KOČEVJE ZA ŠOLSKO LETO 2012/2013 Spoštovani starši, dragi učenci! Pred vami je publikacija, s katero vam predstavljamo našo glasbeno dejavnost. Želimo, da lažje začutite naš utrip,

Prikaži več

Predmetnik 1. semester Kontaktne ure Klinične Druge obl. š. vaje Sam. delo študen ta Zap. št. Učna enota Nosilec Pred. Sem. Vaje Ure skupaj ECTS 1. Os

Predmetnik 1. semester Kontaktne ure Klinične Druge obl. š. vaje Sam. delo študen ta Zap. št. Učna enota Nosilec Pred. Sem. Vaje Ure skupaj ECTS 1. Os Predmetnik 1. semester študen ta skupaj ECTS 1. Osnove solfeggia Tomaž Svete 30 30 120 180 6 2. Osnove dirigiranja Tadeja Vulc 30 30 15 105 180 6 3. Elementi glasbenega stavka Tomaž Svete 45 15 120 180

Prikaži več

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( )

MARIE SKŁODOWSKA CURIE ( ) MARIE SKŁODOWSKA CURIE (1867-1934) OTROŠTVO Rodila se je v Varšavi 7. 11. 1867 kot Marya Salomee Skłodowska, kot peti otrok v družini učiteljev Imela je neverjeten spomin, pri petih letih je znala brati

Prikaži več

ADOLF ( ) REFERAT HITLER

ADOLF ( ) REFERAT HITLER ADOLF (1889-1945) REFERAT HITLER Adolf Hitler se je rodil 20. aprila 1889 v mestu Braunau am Inn v deželi Zgornja Avstrija (tedanja Avstro- Ogrska). Oče Alois Hitler je bil carinski uradnik, mati je bila

Prikaži več

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu na podlagi pete alineje 51

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu na podlagi pete alineje 51 Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je na podlagi pete alineje enajstega odstavka 51. h člena Zakona o visokem šolstvu (Ur. l. RS, št. 119/06 uradno prečiščeno besedilo,

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija Maj PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Infokanal Infokanal Otroški program To

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija Maj PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Infokanal Infokanal Otroški program To Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. - 3. Maj PETEK, 1. 5. SOBOTA, 2. 5. NEDELJA, 3. 5. 50 let Glasbene mladine ljubljanske Sveto in svet Slovenski utrinki Osmi dan Razkrivanje preteklosti izobraževalno

Prikaži več

Koncertna SEZONA 2016

Koncertna SEZONA 2016 Koncertna SEZONA 2016 Koncertna SEZONA 2016 V koncertni sezoni 2016 z nami sodelujejo: Slovenska filharmonija Radiotelevizija Slovenija Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana Slovensko

Prikaži več

Microsoft Word - N M-mod.docx

Microsoft Word - N M-mod.docx Državni izpitni center *N18157132M* 9. razred GLASBENA UMETNOST Sreda, 9. maj 2018 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N181-571-3-2M

Prikaži več

15. junij 2019 Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) vrsta storitv

15. junij 2019 Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) vrsta storitv Cenik SKB za poslovanje s finančnimi instrumenti in investicijskimi skladi za pravne osebe (izvleček Cenika storitev SKB) 1. Trgovanje s finančnimi instrumenti 1.1 Opravljanje investicijskih storitev in

Prikaži več

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4

Predlog letne učne priprave za glasbeno vzgojo za 4 OŠ ŠENTJANŽ PRI DRAVOGRADU, Šentjanž 88, 2373 Šentjanž KRITERIJI Z OPISNIKI ZA OCENJEVANJE GLASBENA UMETNOST 5. RAZRED PODROČJE odlično 5 prav dobro 4 dobro 3 zadostno 2 nezadostno 1 Pozna, pravilno razume,

Prikaži več

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: Kontakt: Referat Pedagoške fakultete

21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na:   Kontakt: Referat Pedagoške fakultete 21. PEDAGOŠKA FAKULTETA Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana, Več informacij na: www.pef.uni-lj.si Kontakt: Referat Pedagoške fakultete (referat@pef.uni-lj.si, tel.: +386(0)15892343, +386(0)15892201)

Prikaži več

1 GLASBENI PROGRAM

1 GLASBENI PROGRAM Program in finančni načrt Cankarjevega doma za leto 2010 Ljubljana, januar 2010 1 2 UVOD... 4 I KULTURNO-UMETNIŠKI PROGRAM CANKARJEVEGA DOMA... 4 1 RESNA GLASBA, OPERA... 7 1. 1 SIMFONIČNA GLASBA...8 1.

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura, Odmevi Infokanal 7.00 Otroške oddaje Živ žav blok po

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura, Odmevi Infokanal 7.00 Otroške oddaje Živ žav blok po 1. - 2. junij SOBOTA, 1. 6. NEDELJA, 2. 6. 6:00 Kultura, Odmevi 9.00 11.00 glasbeno- Mladi virtuozi NaGlas! redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0 EUR) 13:00 Prvi dnevnik Prvi dnevnik blok pred

Prikaži več

Novo, certificirano izobraževanje "Fit for Export" Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoz

Novo, certificirano izobraževanje Fit for Export Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoz Novo, certificirano izobraževanje "Fit for Export" Strateško in ciljno vstopiti na nemško govoreče trge regije DACH! Nič ni bolj razburljivo, kot spoznavanje sebe: na začetku izobraževanja boste najprej

Prikaži več

Publikacija

Publikacija Publikacija 2015-16 Glasbena šola Nova Gorica www.glasbena-sola.si Cankarjeva 8, 5000 Nova Gorica Telefoni: tajništvo 05 335 10 50 računovodstvo 05 335 10 52 knjižnica 05 335 10 57 zbornica 05 335 10 67

Prikaži več

( ) Če imaš žilico za ustvarjanje, te tišči in pesti: napisati moraš ter tudi napišeš in ne sprašuješ zakaj.

( ) Če imaš žilico za ustvarjanje, te tišči in pesti: napisati moraš ter tudi napišeš in ne sprašuješ zakaj. (1756 1791) Če imaš žilico za ustvarjanje, te tišči in pesti: napisati moraš ter tudi napišeš in ne sprašuješ zakaj. Kazalo MOZARTOVA STARŠA...3 ČUDEŽNI OTROK...4 GLASBENI SLUŽABNIK...6 PREPOROD...8 KLASICIZEM...9

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija februar PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura, Odmevi Kultura, Odmevi Tedenski izbor

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija februar PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura, Odmevi Kultura, Odmevi Tedenski izbor 1. - 3. februar PETEK, 1. 2. SOBOTA, 2. 2. NEDELJA, 3. 2. 6:00 Kultura, Odmevi Kultura, Odmevi Tedenski izbor Prenos nedeljske maše Od blizu, pogovorna Mladi virtuozi redni blok 11:30 (4,8 EUR) redni blok

Prikaži več

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B.

Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. Zasebni neprofitni radijski program: Radio Ognjišče A. H., M. Š., J. Š. in J. B. ZASEBNI NEPROFITNI RADIJSKI PROGRAM Pokritost Poglavitne značilnosti Javni servis nacionalna S svojimi programi zagotavlja

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala 1. oktober NEDELJA, 1. 10 6:00 Tedenski izbor Na obisku 12.00 redni blok 12:50 (7,2 EUR) 13:00 Prvi dnevnik blok pred šport 13:20 blok pred vreme 13:25 14:00 Ptuj 2017 3. del Zabava redni blok 16:55 (9,6

Prikaži več

Microsoft Word - Document1

Microsoft Word - Document1 FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, 17. 3. 2016 KLIKNITE IN SI OGLEJTE CELOTNO ZBIRKO OBJAV SEZNAM OBJAV V ZBIRKI 24ur.com Doseg: 810.459, Avtor: Svet... Ljubljana, 16.03.2016, 19:05 SVET Na Fakulteti za elektrotehniko

Prikaži več

Microsoft Word - PRISTAVEC_Porocilo ekipe za prosti slog 2016.docx

Microsoft Word - PRISTAVEC_Porocilo ekipe za prosti slog 2016.docx POROČILO DELA EKIPE ZA PROSTI SLOG Pripravil: Matevž Pristavec Datum: April 2016 Kraj: Polje Sestava Ekip Ekipa A 1. Tim-Kevin Ravnjak, 2. Tit Štante, 3. Aljoša Krivec, 4. Max Kralj Kos, 5. Urška Pribošič

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

Komorni cikel 2016/2017 Aleksandar Milošev, viola Lovro Pogorelic, klavir 1. abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 5. oktober 2016 ob 19.30

Komorni cikel 2016/2017 Aleksandar Milošev, viola Lovro Pogorelic, klavir 1. abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 5. oktober 2016 ob 19.30 Komorni cikel 2016/2017 Aleksandar Milošev, viola Lovro Pogorelic, klavir 1. abonmajski koncert Dvorana Union, Maribor, 5. oktober 2016 ob 19.30 Spored Johannes Brahms (1833 1897): Sonata za violo in klavir

Prikaži več

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx

Microsoft Word - N Moderirana navodila.docx Državni izpitni center *N12157132* REDNI ROK 3. obdobje GLASBENA VZGOJA Četrtek, 10. maj 2012 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA ob koncu 3. obdobja RIC 2012 2 N121-571-3-2 Navodila

Prikaži več

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis

ARRS-TURAZ-JR-Prijava/2010 Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni lis Stran 1 od 7 Oznaka prijave: Javni razpis za (so)financiranje uveljavljenih raziskovalcev iz tujine v letu 2011 (Uradni list RS, št. 40/2010, z dne 21.5.2010) PRIJAVNA VLOGA A. PODATKI O PRIJAVITELJU 1.

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij SOBOTA, NEDELJA, Videotrak Najboljše jutro prekinitev (10,0 EUR) P

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij SOBOTA, NEDELJA, Videotrak Najboljše jutro prekinitev (10,0 EUR) P 1. - 2. junij SOBOTA, 1. 6. NEDELJA, 2. 6. Pričevalci Tiha zmaga dokumentarni portret Duhovni utrip Koda Poletna noč - Posnetek koncerta skladateljev Mojmira Sepeta in Jureta Robežnika Migaj raje z nami

Prikaži več

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc

Microsoft Word - pravilnik o podeljevanju pohval.doc PRAVILNIK O PODELJEVANJU POHVAL, PRIZNANJ IN NAGRAD UČENCEM NA OŠ III MURSKA SOBOTA Dopolnjen dne: 10. 06. 2011 Ravnateljica: Dominika Sraka Na podlagi 58. člena Zakona o osnovni šoli (Ur. l. RS št. 12/96,

Prikaži več

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn

Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivn Območne izpostave JSKD POSTOJNA JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih i. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet in strokovnih

Prikaži več

PRELOM januar 2012

PRELOM januar 2012 [OLSKO LETO 2011 2012 [OLSKO LETO 2011 2012 KONSERVATORIJ ZA GLASBO IN BALET LJUBLJANA I`anska c. 12, 1000 Ljubljana N. C. 059 074 300 059 074 380 faks 059 074 301 E-po{ta: info@kgbl.si http://www.kgbl.si

Prikaži več

SI057 OK KAPITAL Period SI057 NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D. (NLB d.d.) Kapitalska pozicija upoštevaje pravila CRD 3 A) Navadni lastnišk

SI057 OK KAPITAL Period SI057 NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D. (NLB d.d.) Kapitalska pozicija upoštevaje pravila CRD 3 A) Navadni lastnišk SI57 OK 1. KAPITAL Period SI57 Kapitalska pozicija upoštevaje pravila CRD 3 A) Navadni lastniški kapital pred odbitnimi postavkami (Temeljni kapital brez hibridnih instrumentov in državnih ukrepov pomoči,

Prikaži več

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje)

(Microsoft Word - 39_Vklju\350enost odraslihv formalno izobra\236evanje) Andragoški center Slovenije 39. Statistični podatki: Vključenost odraslih v formalno izobraževanje Opomba: Informacijo o vključenosti odraslih v formalno izobraževanje (glej informacijo številka 38) nadgrajujemo

Prikaži več

novo_vsebina_1718.cdr

novo_vsebina_1718.cdr Glasbena šola Koper Scuola di musica Capodistria 2017/2018 Vodnik Glasbene šole Koper - Podružnice Izola -Podružnice Piran - 2 - Spoštovani starši in skrbniki, lepo pozdravljeni v šolskem letu 2017/18!

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Glasbena pismenost in vloga knjižnice izzivi za prihodnost Joško Senčar Storitve za ciljne skupine prebivalcev Glasba in njen pomen Glasba in zvok Vpliv glasbe na ljudi odziv celotnega organizma različno

Prikaži več

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx

Microsoft Word Updated FAQ-EN_SL.docx TVOJA PRVA ZAPOSLITEV EURES Pogosta vprašanja Splošno Kje najdem informacije o programu Tvoja prva zaposlitev Eures? Informacije lahko prenesete z Euresovega portala na naslovu http://eures.europa.eu ali

Prikaži več

Claude-Oscar Mone Francoski slikar Rodil 14. novembra 1840 v Parizu Umrl 6. decembra 1926 v Givernyju

Claude-Oscar Mone Francoski slikar Rodil 14. novembra 1840 v Parizu Umrl 6. decembra 1926 v Givernyju Claude-Oscar Mone Francoski slikar Rodil 14. novembra 1840 v Parizu Umrl 6. decembra 1926 v Givernyju ŽIVLJENJEPIS Claude - Oscar Monet se je rodil v Parizu, očetu Adolphu Monetu in materi Louise - Justine

Prikaži več

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano)

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano) 78 5. Šolski viri za poučevanje branja Šola je prostor, kjer opismenjevanje poteka sistematično in kjer poučujejo formalno usposobljeni strokovnjaki učiteljice in učitelji. Učenec ne more vsega v zvezi

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok 1. - 2. september SOBOTA, 1. 9. NEDELJA, 2. 9. 6:00 Kultura Tedenski izbor Osvežilna fronta mladinska dokumentarna serija Z Mišo... Nedeljska maša 12.00 redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0

Prikaži več

Microsoft Word - posast201112

Microsoft Word - posast201112 MATHEMA ZAVOD ZA POPULARIZACIJO MATEMATIKE R A Z P I S šolsko leto 2011/12 10. TEKMOVANJE ZA LOGIČNO POŠAST (dopolnjena verzija z dne 24. 8.2011) MATHEMA 1 ZGODOVINA TEKMOVANJA Tekmovanje je do sedaj (9

Prikaži več

3 Foto: Janez Kotar Spoštovani ljubitelji glasbe, prepričan sem, da Slovenci močno potrebujemo glasbo. Glasba nas je skozi zgodovino vedno bodrila in

3 Foto: Janez Kotar Spoštovani ljubitelji glasbe, prepričan sem, da Slovenci močno potrebujemo glasbo. Glasba nas je skozi zgodovino vedno bodrila in 3 Foto: Janez Kotar Spoštovani ljubitelji glasbe, prepričan sem, da Slovenci močno potrebujemo glasbo. Glasba nas je skozi zgodovino vedno bodrila in povezovala ter spremljala ob hudih preizkušnjah, pa

Prikaži več

(Microsoft Word - LETNO PORO\310ILO 2012.doc)

(Microsoft Word - LETNO PORO\310ILO 2012.doc) GLASBENA ŠOLA SLOVENSKE KONJICE LETNO POROČILO GLASBENE ŠOLE SLOVENSKE KONJICE ZA LETO 2012 Poslovno poročilo pripravila: Olgica Zbičajnik, ravnateljica Računovodsko poročilo pripravila: Nataša Rančnik,

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija november TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :0

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija november TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :0 1. - 6. november TOREK, 1. 11. SREDA, 2. 11. ČETRTEK, 3. 11. PETEK, 4. 11. SOBOTA, 5. 11. NEDELJA, 6. 11. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor

Prikaži več

ERASMUS IZMENJAVA (NIZOZEMSKA) Pripravil: Aljoša Polajžar

ERASMUS IZMENJAVA (NIZOZEMSKA) Pripravil: Aljoša Polajžar ERASMUS IZMENJAVA (NIZOZEMSKA) Pripravil: Aljoša Polajžar Si želite? 1. Študirati v neposredni bližini pomembnejših mest in pravnih prestolnic v EU? (Bruselj 90min vožnje; Pariz 6 ur Flixbus; Amsterdam

Prikaži več

Bilten - Zaključni turnir ciklusa turnirjev mladih _docx

Bilten - Zaključni turnir ciklusa turnirjev mladih _docx ZAKLJUČNI turnir MLADIH 2017/2018 Komenda; 15. 6. 2018 Pripravil in razmnožil: Franc Poglajen I. PRAVILNIK 1. Šahovski klub Komenda organizira CIKLUS ŠAHOVSKIH TURNIRJEV MLADIH. 2. Ciklus šahovskih turnirjev

Prikaži več

Albert Einstein in teorija relativnosti

Albert Einstein in teorija relativnosti Albert Einstein in teorija relativnosti Rojen 14. marca 1879 v judovski družini v Ulmu, odraščal pa je v Münchnu Obiskoval je katoliško osnovno šolo, na materino željo se je učil igrati violino Pri 15

Prikaži več

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za

Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za Območne izpostave JSKD SLOVENJ GRADEC JSKD skrbi za razvoj in uresničevanje nacionalnega potenciala ljubiteljskih kulturnih dejavnosti. Skrbi tudi za aktivno ustvarjalnost, razvoj ustvarjalnih kapacitet

Prikaži več

Workhealth II

Workhealth II SEMINAR Development of a European Work-Related Health Report and Establishment of Mechanisms for Dissemination and Co- Operation in the New Member States and Candidate Countries - WORKHEALTH II The European

Prikaži več

LIONEL MESSI

LIONEL MESSI LIONEL MESSI OSEBNA IZKAZNICA Polno ime: Luis Lionel Andrés Messi Datum rojstva: 24. junij 1987 ( Rosario, Argentina ) Državljanstvo: argentinsko Drugo državljanstvo: špansko Višina: 169 cm Teža: 67 kg

Prikaži več

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi

Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne je po predhodni obravnavi Na podlagi 65. člena Akta o ustanovitvi zasebnega vzgojno izobraževalnega zavoda»waldorfska šola Ljubljana«z dne 13. 7. 2015 je po predhodni obravnavi in potrditvi besedila na pedagoški konferenci zavoda

Prikaži več

EPAS_1_usposabljanje_program_razlaga

EPAS_1_usposabljanje_program_razlaga Šola ambasadorka Anton Kokalj Ljubljana, 19. 10. 2017 Navdih Naslednji dan (9. maja 1950)je francoski vladni kabinet zaključeval z dnevnim redom sestanka. Schuman je ves čas srečanja o svojem predlogu

Prikaži več

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat

SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška LJUBLJANA Internat SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije Komisija za Mednarodno sodelovanje Podutiška 149 1000 LJUBLJANA International ski instructors Association ISIA MEDNARODNA ZVEZA

Prikaži več

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx)

(Microsoft Word - JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE IN ZBIRANJE LJUDSKE GLASBENE DEDI\212\310INE.docx) 1 JAVNI RAZPIS ZA ISKANJE, ZBIRANJE, PREDSTAVLJANJE IN SNEMANJE SLOVENSKEGA LJUDSKEGA GLASBENEGA IZROČILA MED SLOVENCI V ZAMEJSTVU IN PO SVETU ZA JAVNO RADIJSKO ODDAJO SLOVENSKA ZEMLJA V PESMI IN BESEDI»ZA

Prikaži več

Povracila-stroskov-julij-2011

Povracila-stroskov-julij-2011 POVRAČILA STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM IN DRUGI PREJEMKI Povračila stroškov in druge prejemke v dejavnosti trgovine urejajo: Kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije in Tarifna priloga h Kolektivni

Prikaži več

Untitled-1

Untitled-1 -$-... 1 100 95 75 25 5 0...... -$- -$web slo prospekt KOLOFON 9. december 2016 18:29:46 Narodna galerija Narodna galerija v Ljubljani, s stoletno tradicijo, utrjuje položaj najodličnejše slovenske kulturne

Prikaži več

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc

Microsoft Word - ARRS-TURAZ doc JAVNI RAZPIS ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE V LETU 2007 (Uradni list RS, št 37/2007) PRIJAVNA VLOGA ZA IZBOR IN (SO)FINANCIRANJE UVELJAVLJENIH RAZISKOVALCEV IZ TUJINE

Prikaži več

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET

Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LET Obrazec B: KULTURNI PROJEKT PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV PRORAČUNSKIH SREDSTEV IZVAJALCEM PROJEKTOV NA PODROČJU KULTURE V OBČINI KAMNIK ZA LETO 2018 I. PODATKI O PRIJAVITELJU: 1. Ime oziroma naziv

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini snemalnik

Navodila za uporabo Mini snemalnik Navodila za uporabo Mini snemalnik www.spyshop.eu Pred vami so navodila za pravilno uporabo mini snemalnika in opis funkcionalnosti. Lastnosti snemalnika: Naziv Mere Teža Kapaciteta spomina Snemanje Format

Prikaži več

drzavno indd

drzavno indd 48. TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV REPUBLIKE SLOVENIJE KLAVIR, FLAVTA, KLJUNASTA FLAVTA, OBOA, SAKSOFON, KLARINET, FAGOT, PETJE, DIATONICNA HARMONIKA, KOMORNE SKUPINE S TROBILI, KOMORNE SKUPINE JAZZ. DOMŽALE,

Prikaži več

ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE E: W: ajktm.fg.um.si

ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE E: W: ajktm.fg.um.si ALI JE KAJ TRDEN MOST 2019?! PONUDBA ZA SPONZORJE IN DONATORJE SPLOŠNO O TEKMOVANJU Naziv: How Strong Is The Bridge 2019?! / Ali je kaj trden most 2019?! Datum: 6. do 8. maj 2019 Organizator: Društvo

Prikaži več

Microsoft Word _KOŀARKA_Oŀ_mlajši

Microsoft Word _KOÅ€ARKA_OÅ€_mlajÅ¡i Košarka za učence in učenke, letnik 2005 in mlajši Datum in kraj tekmovanja Šolska tekmovanja: od oktobra 2017 do maja 2018. Občinska tekmovanja: od decembra 2017 do februarja 2018. Področna tekmovanja:

Prikaži več

MergedFile

MergedFile CENIK TRGOVALNE PLATFORME OPTIMTRADER PREMIUM PAKET PREMIUM paket je določen glede na mesečni obseg trgovanja.. Pri trgovanju preko platforme OptimTrader veljajo splošni pogoji poslovanja podjetja CM-Equity.

Prikaži več

untitled

untitled 2. poglavje: Povprečni dosežki po področjih matematike PODPOGLAVJA 2.1 Kakšne so razlike v dosežkih po posameznih področjih matematike? 2.2 Razlike med učenci in učenkami v dosežkih po področjih matematike

Prikaži več

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z

Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z Priloga Ekonomske fakultete (EF UL) k Merilom za volitve v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev ter sodelavcev Univerze v Ljubljani z dne 25.10.2011, s spremembami (Merila) V tej prilogi

Prikaži več

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx

Microsoft Word - KRITERIJI-solski-sklad.docx KRITERIJI ZA RAZDELJEVANJE IN DODELJEVANJE NAMENSKIH SREDSTEV ŠOLSKEGA SKLADA OSNOVNE ŠOLE DEKANI Dekani, 9. 1. 2017 Predsednik upravnega odbora šolskega sklada Denis Burič Na osnovi 13. točke Pravil šolskega

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Umetniško doživetje v galeriji Robi Kroflič Narodna galerija, 27. 9. 2018 V predavanju nameravam odgovoriti na vprašanja: Kaj so osnovne značilnosti umetnosti kot posebne človeške prakse? Kaj si lahko

Prikaži več

Razpis - podiplomski študij

Razpis - podiplomski študij RAZPIS ZA VPIS V DOKTORSKA ŠTUDIJSKA PROGRAMA 3. STOPNJE UNIVERZE NA PRIMORSKEM PEDAGOŠKE FAKULTETE V ŠTUDIJSKEM LETU 2016/2017 Za vpis v podiplomske doktorske študijske programe 3. stopnje v študijskem

Prikaži več

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu

Microsoft Word - 021_01_13_Pravilnik_o_zakljucnem delu Na podlagi 64. člena Pravil o organizaciji in delovanju Fakultete za humanistične študije, št. 011-01/13 z dne 27. 6. 2013, je Senat Univerze na Primorskem Fakultete za humanistične študije na svoji 4.

Prikaži več

slovenska filharmonija 7. koncert oranžni abonma 2018/19 Urban Stanič klavir

slovenska filharmonija 7. koncert oranžni abonma 2018/19 Urban Stanič klavir slovenska filharmonija 7. koncert oranžni abonma 2018/19 Urban Stanič klavir napoved maj 2019 Vokalni 8 in izven 12. maj 2019 ob 19.30 Dvorana Marjana Kozine, Slovenska filharmonija Zbor Slovenske filharmonije

Prikaži več

PRILOGA I

PRILOGA I R A Z P I S ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE V ŠOLSKEM LETU 2016/2017 Ljubljana, 22. januar 2016 1 INFORMACIJE O VRSTAH PROGRAMOV, SPLOŠNIH IN POSEBNIH VPISNIH POGOJIH, ROKIH ZA PRIJAVE IN VPIS

Prikaži več

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč

Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavč Računalniški praktikum Projektna naloga - Izdelava spletne strani Avtor: Matej Tekavčič Skupina: Matej Tekavčič - koordinator Simon Vrhovnik Tine Kavčič Matjaž Jerman 8. februar 2006 Kazalo 1 Uvod 2 2

Prikaži več

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc

Microsoft Word - INFORMACIJE NOVEMBER doc INFORMACIJE NOVEMBER 2014 Spoštovani! Pošiljamo Vam informacije za november. Vlada pripravlja kup dokaj neugodnih ukrepov za podjetnike (povišan davek na bančne storitve, povišan davek na zavarovalniške

Prikaži več