mapa za montazo.indd

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "mapa za montazo.indd"

Transkripcija

1 SLOVENSKE JEDI NA RAZGLEDNICAH

2 LJUBLJANSKI ZREZEK 2 večja svinjska zrezka (pri mesarju prosite, da vam odreže malo večja zrezka kot običajno) Žvrkljano testo 1 jajce 1 kisla kumarica 2 rezini šunke 2 rezini sira (trapist, jošt...) čebula (po želji) sol NADEV Ocvremo umešano jajce, na kocke narežemo kumarico in čebulo. Meso dobro potolčemo in posolimo (pazimo, da ne nastanejo luknje), nekje na sredino zrezka dodamo (vrstni red je zelo pomemben): rezino šunke, rezino sira zložimo na malo manjšo velikost, kot je šunka, dodamo umešano jajce, kocke kisle kumarice in čebulo, če smo se odločili zanjo. Zrezek prepognemo čez nadev, tako da se stika zgornji del mesa s spodnjim (približno za dva centimetra), tam kjer se meso stika posujemo po celi dolžini, bolj na redko, moko in potolčemo, da se meso drži skupaj. Za tiste, ki jim to ni uspelo predlagam, da z zobotrebci ali šivanko in nitjo zašijejo ta del mesa. PANIRANJE (VRSTNI RED JE ZELO POMEMBEN): 1. Moko damo v posodo ali krožnik in meso dobro poteptamo v moki z obeh strani. 2. V malo višji posodi razžvrkljamo 2 jajci, ki smo jima dodali cca pol dcl mleka. Pomočimo pomokano meso v jajca. 3. Drobtine damo v posodo ali krožnik in meso dobro poteptamo v drobtinah z obeh strani, tako, da na mesu ne bo nikjer mokrega dela, ko ga primemo. CVRTJE: Za paniranje: 1 skodelica moke 2 jajci 1 skodelica drobtin mleko Za cvrtje: olje Dekoracija: zelena solata paradižnik limona Segrejemo olje in vanj položimo meso. Olja naj bo toliko, da zrezki plavajo v njem. Cvremo toliko časa, da dobi zlato barvo, če je olje sveže. Drugače pa cca 10 do 15 minut. Če cvremo v fritezi se držimo temperature za dunajski zrezek. LJUBLJANSKI ŽABJI KRAKI Oprane, nasoljene žabje krake povaljaj v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroči masti krhko ocvri. Postrezi s solato.

3 LJUBLJANSKE SKUTINE PALAČINKE gratinirane palačinke s skutnim nadevom s pehtranom; gratinirane skutne palačinke s pehtranom ena številnih različic slastnih palačink, tokrat po staro ljubljansko s skuto in pehtranom Žvrkljano testo * * * * * * sol Skutin nadev s pehtranom * * * * * * ščepec soli * 1 šopek pehtrana Jajčni preliv * 1 dl sladke smetane * 1 jajce * ščepec soli PRED Stari recepti: Kavra Na masti prepražimo čebulo, dodamo na»šnite«narezano a kolerabo, na kocke ke narezan krompir, na lističe korenje in namočen fižol. Največ je krompirja, nekaj manj kolerabe, sledita korenje in fižol. Zalijemo, solimo, popramo in kuhamo, dokler se sestavine ne zmehčajo in jed postane gosta. Dodamo ščepec paprike in paradižnikove mezge, lahko tudi lovorov list in skoraj nujno strt česen. Menda je boljša, če vanjo»stopi pujs«, nujno pa je, da jo, skuhano, zabelimo z ocvirki. Zaroštan močnik z mlekom 150 g moke, 1 jajce 2 žlici surovega masla 1,5 l vroče vode sol, mleko Moko presejemo v skledo in solimo. Vanjo ubijemo jajce, mešamo z vilicami in nato še s prsti, da dobimo obliko nekakšnih večjih drobtin. V ponvi z debelim dnom stalimo maslo in na njem med neprestanim mešanjem pražimo močnik, da zadiši in svetlo porjavi. Zalijemo z vročo vodo, solimo in kuhamo 20 minut. Vmes večkrat premešamo. Na krožniku močniku prilijemo zajemalko mleka. Krvavice z repo in ajdovimi žganci 4 pari krvavic 500 g kisle repe 1/2 žličke soli 200 g ajdove moke Pečico vklopimo na 200 stopinj. Krvavice nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko pečice ali v pekač z rešetkami in pečemo približno 45 minut. V tem času se črevo hrustljavo zapeče in sredica dovolj ogreje, da dobi primeren okus. Ponudimo z dušeno kislo repo, ki jo kuhamo kakor kislo zelje (z malo vode, lovorjevim listom, nenehno naj malenkost vre), in ajdovimi žganci. Te naredimo tako, da v slan krop stresemo ajdovo moko. Ko voda znova zavre, kepo moke v sredini predremo s kuhalnico in kuhamo 20 minut. Nato vodo odlijemo in žgance nadrobimo v skledo. Zabelimo po okusu.

4 Bograč BOGRAČ 4 stroki česna 3 lovorovi listi 1 žlička suhega majarona mleta kumina 2 dl olja 1 dl suhega belega vina 1 dl rdečega vina 1 žlica soli črni poper v zrnu 4 žlice mlete rdeče paprika sestavine 800 g govejega bočnika 800 g divjačine 800 g svinjskega stegna 2 kg čebule 1 kg krompirja Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi (gl. izboljšanje) segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med občasnim mešanjem jo počasi pražimo približno 20 minut, pri čemer ne sme spremeniti barve. Meso oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na približno 40 gramov težke koščke. Prepraženi čebuli dodamo narezano govedino. Med občasnim mešanjem vse skupaj počasi pražimo 15 minut. V posodi pristavimo in zavremo približno 2 litra vode; pustimo jo na toplem. Česen olupimo, stremo in drobno sesekljamo. Čebulo in govedino potresemo z mleto rdečo papriko; gl. triki. Na hitro premešamo, potem pa zalijemo s toliko vroče vode, da prekrije vse sestavine. Dodamo sol, sveže mlet črni poper, sesekljan česen, lovorove liste, majaron in malo mlete kumine. Zavremo in počasi kuhljamo 15 minut. V posodo dodamo narezano divjačino. Premešamo, zavremo in počasi kuhljamo 15 minut. V posodo stresemo narezano svinjino. Premešamo, zavremo in počasi kuhljamo 15 minut. Krompir olupimo in narežemo na koščke, ki naj bodo podobne velikosti kot meso. Koščke stresemo k mesu, potem pa vse skupaj kuhljamo še približno 15 minut. V posodo nalijemo belo in rdeče vino. Zavremo in počasi kuhljamo še 10 minut. Prekmurska gibanica PREKMURSKA GIBANICA Jabolčni nadev naredimo kot za zavitek. Naribana jabolka malo poškropimo z limoninim sokom, da ne oksidirajo, dodamo sladkor in naribano lupino limone. Dodamo tudi malo cimeta. Skutin nadev: 50 dag skute 1 jajce 1 dl kisle smetane 2 žlici v rumu namočenih rozin malo vanilije 15 dag sladkorja Orehov nadev: 25 dag zmletih orehov 10 dag sladkorja malo cimeta sestavine za testo: 30 dag moke sol 1.5 dl mlačne vode 2 žlici olja Makov nadev: 20 dag maka 10 dag sladkorja cimet po okusu 1 dl vročega mleka Iz sestavin za testo naredimo vlečeno testo, ki mora pokrito počivati vsaj eno uro. Nato ga razvlečemo in narežemo na velikost pekača. Delo si olajšamo, če kupimo že gotovo testo. Mak zmeljemo in ga poparimo z vročim mlekom. Vmešamo sladkor in cimet in pustimo, da se ohladi. Lahko vmešamo tudi malo masla, nadev je potem boljši. Pekač dobro namažemo z maščobo, na dno damo raztegnjeno testo, ki ga poškropimo z maščobo, dodamo drugo plast testa in premažemo z makovim nadevom. Čez damo drugo plast testa, premažemo s skutinim nadevom, nato zopet testo in potresemo z orehi, nato zopet testo in nato jabolčni nadev. Vsako plast testa poškropimo s stopljenim maslom. Vse še enkrat ponovimo,na vrhu mora biti testo. Gibanico prelijemo s kislo smetano in jo pečemo eno uro na 180 stopinj.

5 Bujta repa BUJTA REPA 40 g moke olje ali mast lovorov list poper v zrnu sol rdeča paprika sestavine 1 kg kisle repe 1 kg svinjskega mesa 250 g prosene kaše 1 srednje velika čebula 2 večja stroka česna Na zmernem ognju kuhamo repo in meso, dodamo lovorjev list, poper v zrnu ter solimo po okusu. Ko je repa napol skuhana, dodamo še proseno kašo. Ko je jed kuhana, naredimo prežganje iz moke in olja ter dodamo nasekljano čebulo in česen. Ko vsa zadeva lepo porumeni, dodamo še malo paprike v prahu. Prežganje dodamo k repi in ob mešanju dobro prevremo. KMEČKA FIŽOLOVA SOLATA Z BUČNIM OLJEM 40 dag luščenega fižola 12 dag čebule ½ dl GEA štajersko-prekmurskega bučnega olja 1½ dl razredčenega jabolčnega kisa sol in poper gorčica par kapljic GEA ognjenega olja Preliv: GEA štajersko-prekmursko bučno olje, razredčeni kis, sol, poper, gorčico in GEA ognjeno olje dobro zmešamo. Priprava: Fižol pristavimo, solimo, skuhamo do mehkega in ohladimo. Ohlajenega prelijemo s pripravljenim prelivom in potresemo z na liste narezano čebulo.

6 DOLENJSKA JABOLČNA PITA sestavine 1 pecilni prašek 2 jajci 1 limona rum 1 vanilijev sladkor 100 g sladkorja 200 g margarine 5 jedilnih žlic marmelade sladkor v prahu (za posip) 1 ščepec soli 300 g moke (tip 500) 50 g moke (tip 1100) 1 čajna žlica cimeta 500 g jabolk V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, jajci, margarino, sladkor, vanilijev sladkor, sol, malo ruma in naribano limonino lupino. Dobro zgnetemo, da dobimo gladko homogeno testo. Postavimo za 1 uro v hladilnik, da testo počiva. Medtem narežemo jabolka na lističe in jih pokapamo z limoninim sokom. Nato 2/3 testa razporedimo po pekaču, namažemo z marmelado in posujemo z jabolčnimi lističi. Lahko še malo posipamo s sladkorjem in cimetom. Iz ostalega testa naredimo svaljke in jih položimo čez jabolka tako, da nastane mreža. V pečici najprej pečemo pri 180 C 30 minut, nato pa pri 200 C še 20 minut. Ko je pečeno pokrijemo s kuhinjskim prtom in pustimo nekaj minut, da se malo ohladi. Posipamo s sladkorjem v prahu in postrežemo. DOLENJSKA JABOLČNA PITA Dolenjska: Gozdovi, bogati s sadeži narave; Gričevnata pokrajina, posejana s sadovnjaki in vinogradi.

7 PRAVA Krompir olupimo in narežemo na kocke, stresemo ga v vodo ali kostno juho. Dodamo očiščene lisičke, ki jih grobo narežemo na ne premajhne lističe in dodamo lovor. V drugi posodi prepražimo čebulo, dodamo sesekljan česen, pomokamo in naredimo svetlo prežganje. Vsebino razredčimo, prekuhamo in dodamo juhi. Dodamo še začimbe in prevremo. Nazadnje v juho dodamo cviček ter sesekljan peteršilj. 30 dag krompirja 1 l vode ali juhe dag svežih lisičk 5 dag sesekljane čebule Gobova juha z lisičkami sestavine 4-5 dag olja, lahko tudi olivno 2 dag moke 2 stroka česna lovorov list 1/2 jušne kocke (če nimamo juhe) poper, šatraj, peteršilj, majaron 1 dl domačega cvička GOBOVA JUHA Z LISIČKAMI PO DOLENJSKO Matevž Krompir olupimo, narežemo na koščke in skuhamo v slani vodi. Kuhan krompir zmešamo s kuhanim fižolom. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Ko začne rumeneti, ji dodamo fižol in krompir. Solimo, popramo ter zmečkamo. SERVIRANJE Matevž ponudimo z dušenim zeljem. NASVET Da bo matevž še boljši, lahko nanj damo še nekaj ocvirkov. Fižol - pločevinka 500g Krompir 500g Olje - sončnično 3 žlice sestavine Čebula Sol Poper MATEVŽ

8 SARDELE NA ŽARU 2 stroka česna 4 žlice olivnega olja sok polovice limone sol poper SESTAVINE 1 kg sardel (ali sardin) moka rezina limone (za okras) Za marinado: 1/2 šopa peteršilja Sardele zarežemo na trebušni strani in odstranimo drobovje. Speremo pod hladno vodo in previdno osušimo. Za marinado potrgamo liste peteršilja s stebla, olupimo stroke česna in vse na drobno nasesekljamo. Vse sestavine zmešamo v veliki posodi. Ribe položimo v marinado in jih pustimo namakati ca. 1 uro. Sardele poberemo iz marinade in jih na lahko posujemo z moko. Na žaru jih pečemo na vsaki strani okoli 3 minute. Pečene sardele postrežemo z limonino rezino in svežim belim kruhom. Sardele na žaru OREHOVI ŠTRUKLJI Testo: 1 kg moke, 6 dag kvasa, 3 jajca, 4 žlice sladkorja, 8 dag masla, nastrgana limonina lupina, žlica ruma, vanilin sladkor, sol, 2 dcl mleka Nadev: 80 dag mletih orehov, 2 jajci, 20 dag rozin, 20 dag masla, 30 dag sladkorja, 5 dag drobtin, nastrgana limonina lupinica Najprej moko presejte, dodajte kvas, jajca, sladkor, sol, maslo, ki naj ne bo hladno, nastrgano limonino lupinico, vanilin sladkor in mlačno mleko. Vse zmešajte, da dobite gladko testo, pokrijte s krpo in pustite na sobni temperaturi pol ure, da testo vzhaja. Za nadev pa najprej penasto vmešajte maslo, jajca in sladkor, nato dodajte mlete orehe, rozine, drobtine in nastrgano limonino lupinico. Vse dobro premešajte. Razvaljajte testo, da dobite pravokotnik. Namažite z nadevom in zvijte v klobaso. Štrukelj zavijte v čisto kuhinjsko krpo, ki ste jo pred tem potresli s krušnimi drobtinami. Krpo na obeh straneh zvežite z vrvico. Kuhajte 40 minut nad soparo. Štrukelj vzamemo iz kropa, odvijemo in narežemo na rezine.

9 Školjke temeljito očistimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. V široki posodi segrejemo olje, na katerem na hitro premešamo sesekljan česen. Dodamo žlico drobtin, polovico sesekljanega peteršilja in belo vino ter zavremo. V posodo stresemo školjke, ki jih potresemo s preostalim peteršiljem. Posodo pokrijemo, školjke pa pri visoki temperaturi kuhamo 10 minut. Med kuhanjem posodo nekajkrat potresemo. Školjke predenemo v segreto skledo. Omaki primešamo preostale drobtine in malo soli. Kuhljamo minuto, dve, potem pa omako nalijemo na školjke. Dagnje na buzaro SESTAVINE 1 kg sardel (ali sardin) 1 kg klapavic 4 žlice olivnega olja 3 4 žlice drobtin 1,5 dl suhega belega vina sol 3 5 strokov česna 1 šopek peteršilja DAGNJE NA BUZARO Jota Olupimo krompir in ga narežemo na kocke. V kolikor se pri zelju želite izogniti pretirani kislini, ga pred kuhanjem operite. Posebej v kozici na olju popečemo na kocke narezano slanino in dodamo sesekljan česen. Potresemo s sladko papriko, malo pomokamo (po želji, lahko tudi brez sladke paprike) in takoj zatem dodamo še zelje. Zalijemo z vodo, da je zelje pokrito. Kuhamo 10 minut. Dodamo krompir, 1/3 ga pretlačimo za zgoščevanje, in fižol (speremo pod tekočo vodo) ter začinimo po okusu in kuhamo še 5 minut. SESTAVINE 0,5 kg kislega zelja 3 lovorjev liste 30 dag Hamburške slanine 6 krompirjev dva stroka česna 200g konzerviranega rjavega fižola čajna žlička sladke paprike 3 čajne žličke moke sol poper JOTA

10 POSTRVI NA ŽARU 4 postrvi (očiščene) 1 limona peteršilj česen olivno olje sol Ribe oplaknemo in do suhega obrišemo, potem si pripravimo marinado iz olja nasekljanega peteršilja, soka pol limone in česna. S tem premažemo ribe in jih pustimo stati pol ure. Nato ribe napolnimo z vejico peteršilja, rezino limone in majhnim lovorjevim listom. Ribe položimo na vroč žar in jih pečemo najprej na eni strani približno 8 do 10 minut, potem pa še na drugi, vmes jih lahko premažemo s preostankom marinade. soška postrv na žaru RATEŠKI KRAPI Rateški krapci, pravijo pa jim tudi podkorenški oziroma kocovi krapi so tradicionalni za Gornjesavsko dolino. TESTO: 30 dag moke, 1 jajce, sol, malo olja. Iz sestavin zamesimo testo, ki naj se malo vleče, ga oblikujemo v štruco in pustimo počivat pol ure. Polento skuhamo. Na zaseki prepražimo čebulo, da rahlo zarumeni. Zmešamo polento in skuto, zabelimo z zaseko in prepraženo čebulo ter dobro premešamo. Testo razvaljamo in narežemo na 10 delov. Na sredino vsakega kosa testa položimo nadev, prepognemo ter robove dobro stisnemo in zavihamo. V slanem kropu kuhamo minut. Lonec pokrijemo šele takrat, ko voda zavre, da se krapi ne razkuhajo. Kuhane krape poberemo iz vode, zabelimo z zaseko in postrežemo. Rateški krapi

11 BLEJSKA KREMNA REZINA 2 kosa listnatega testa Nadev: 7 rumenjakov, 17 dag sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 3 jedilne žlice ruma, malo mleka, ki ga vzamemo od 1,5 litra mleka, sok ene limone, 22 dag moke, 7 beljakov, 18 dag sladkorja, 0,5 litra rastlinske smetane za stepanje, 0,5 litra sladke smetane Blejske kremne rezine Rumenjake s sladkorjem zmešamo s stepalnikom v gladko maso, dodamo vanilijev sladkor in rum, malo mleka, sok ene limone in postopoma dodajamo moko. Liter in pol mleka zavremo v večji posodi in vanj vlijemo maso. Ves čas stepamo z mešalnikom in kuhamo 13 minut. Pazimo, da se ne prismodi. Posebej naredimo sneg iz beljakov in 18 dag sladkorja. Dodamo ga kuhani masi, dobro premešamo in zlijemo v pekač, obložen s pečenim listnatim testom. Ko se masa ohladi, jo premažemo s stepeno smetano, na vrh pa položimo plast pečenega listnatega testa in posujemo s sladkorjem v prahu. BLED OREHOVA POTICA Sestavine za kvašeno testo: 1 kg moke, 3 dag kvasa, 3-4 rumenjaki, 3 dcl mlačnega mleka, 12 dag masla, 1 žlička soli, 2 žlici sladkorja, mast za model; nadev: dag orehov, 20 dag medu, 5 dag sladkorja, 1-2 dcl mleka, 1 jajce, cimet, malo ruma ali domačega žganja. Testo pripravljamo v toplem prostoru. Moko pogrejemo, presejemo v skledo in jo pomešamo z žličko soli. Zdrobljen kvas pomešamo z žličko sladkorja, 2 žlicama moke in ½ dcl mlačne vode ali mleka. Postavimo ga na toplo, da vzhaja. V sredini moke napravimo jamico, vanjo damo ubita stepena jajca, kvas, mlačno raztopljeno maslo in sladkor ter med mešanjem prilivamo mlačno mleko. Testo stepamo kake četrt ure oz. dokler se ne začnejo delati mehurčki in se testo loči od sklede. Vendar nekatere moke potrebujejo več mleka, druge manj. Stepeno testo potresemo z moko, pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo, da vzhaja. Orehe stolčemo ali zmeljemo in poparimo z oslajenim mlekom. Med počasi segrevamo, da postane tekoč in ga dodamo k orehom ter primešamo še cimet. Nato pustimo, da se nadev ohlaja. K precej ohlajenemu nadevu dodamo še eno ali dve jajci in ju gladko vmešamo. Testo razvaljamo ½ cm debelo in ga enakomerno premažemo s še toplim nadevom. Tesno ga zvijemo in položimo v dobro omaščen model. Potico pustimo, da počasi vzhaja, vendar ne sme prekipeti, nekoliko pa se dvigne še v pečici. Pred peko potico premažemo s stepenim jajcem. Pečemo jo eno uro, ko je pečena pa jo ohlajamo v modelu vsaj 15 minut nato rahlo zvrnemo na desko in jo po želji potresemo s sladkorjem.

12 SMETANOVA JUHA 2,5 l slanega kropa 0,5 l kisle smetane večji lovorov list kumina kis 3 žlice moke V krop damo lovor in kumino. Ko nekaj časa vre, dodamo smetanov podmet in kis ter kuhamo minut. koroška smetanova juha MEŽERLI Sestavine za 4 osebe: pljučka 0,6 kg stari beli kruh 0,2 kg majaron 0,5 žličke sol, poper, timijan jajca 2 kom. mleko 1,5 dcl čebula (2 kom.) 150 g mast 80 g sladka smetana 0,25 dcl kisla smetana 0,25 dcl Pljučke pečemo 1 uro. Ohlajena zmeljemo. Kruh narežemo na kocke in namočimo v mleko. Čebulo nasekljamo in rumeno prepražimo ter dodamo k pljučkam. Premešamo, dodamo kruh in jajca ter začinimo. Ponovno premešamo in damo v pomaščen pekač. Pol decilitra mleka, 1 jajce in smetano zmešamo in prelijemo pripravljeno maso. Pečemo 30 minut na 200 C. Mežerli

13 MURKOVA ŽUPA - JUHA IZ KUMARIC SESTAVINE ZA 4 5 OSEB: kumarice 0,5 kg krompir 0,5 kg česen 3 stroke kumina ščepec sol po okusu prežganje Čas priprave: 30 minut Kumarice in krompir olupiš, narežeš na rezine, ter jih daš kuhat. V krop daš sol, kumino in narezan česen. Tik preden je juha kuhana, dodamo še prežganje (prežganje je narejeno tako, da na olju popražimo moko, dodamo papriko v prahu, tik pred koncem dolijemo kis in zmešamo), zmešano ter še malo kuhamo. Murkova župa ŽEMERLI POKERLI SESTAVINE ZA 4 OSEBE: stari kruh 0,4 kg jabolka 0,25 kg margarina 80 g sladkor 40 g jajca (manjša) 2 kom. mleko 1 dcl smetana 0,5 dcl cimet ščepec vanilijev sladkor 1 kom rozine 20 g : Pekač namažemo z margarino in vanj naložimo na rezine narezan kruh, ga polijemo z 1 jajcem v mleku, ki smo mu dodali sladkor, cimet in vanilijev sladkor. Na kruh dodamo naribana jabolka in rozine. Na jabolka ponovno damo že namočen kruh. 1 jajce zmešamo s kislo smetano in vse polijemo ter pečemo 20 minut.

KUHARSKI TEČAJ PEKA KRUHOV

KUHARSKI TEČAJ PEKA KRUHOV ENODNEVNI KUHARSKI TEČAJ PEKA RAZNOVRSTNIH KRUHOV, MIKLAVŽEV, PARKELJNOV IN POTIC v Domu Sv. Jožefa v Celju 5. novembra 2002 Vodi ga. Jožica Ferleš 1 Ko je mati odprla krušno peč, je zadišalo po vsej hiši,

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA 1. TEDEN od 6. 11. 10. 11. 2017 6. 11. 2017 7. 11. 2017 Čokolešnik, Koruzna žemlja, trdo kuhano jajce, zelena paprika, Pica, juice (malica po izboru 5. c-razreda) Ludvikov lonec, kruh, jabolčni zavitek

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kr JEDILNIK: 31. 12. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. Zajtrk Bel kruh, maslo, Pirin kruh, pašteta argeta, kislo Mlečni zdrob s kakavovim marmelada,

Prikaži več

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos

JEDILNIK: let OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Prosena kaša s pos JEDILNIK: 29. 10. 2. 11. 2018 OBROKI PONEDELJEK, 29. 10. TOREK, 30. 10. SREDA, 31. 10. ČETRTEK, 1. 11. PETEK, 2. 11. Zajtrk Prosena kaša s posipom iz mletih lešnikov, rjavega Pšenični polbeli kruh, maslo,

Prikaži več

Microsoft Word - januar2019 VRTEC.doc

Microsoft Word - januar2019  VRTEC.doc 31. 12. 2018 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj 4. 1. 2019 polnozrnata štručka, trdo kuhana jajčka, rdeča paprika, otroški čaj gobova juha, pečen file osliča,

Prikaži več

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/

Ponedeljek Torek Sreda Zajtrk Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj čokoladni/ 2.01.2017 3.01.2017 4.01.2017 Eko prosena kaša v Kruh s semeni, kisla domačem mleku, smetana, džem, sadni čaj posip, lešniki. PRAZNIK Segedin golaž, polenta. Čufti, pire, paradižnikova omaka, banana. Sirova

Prikaži več

Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne st

Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne st Recepti za jedi, ki jih začnete na štedilniku in končate v pečici Naj vaša pečica opravi večino dela, vi pa se medtem osredotočite na bolj pomembne stvari... kot so denimo koktajli. Potica 1. / RECEPTI

Prikaži več

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel

Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko Ovčje mleko Mikrobiološka naseljenost Postopki obdel Vsebina 5 Kaj moramo vedeti o mleku? Kemijska sestava mleka... 6 Kozje mleko... 10 Ovčje mleko... 11 Mikrobiološka naseljenost... 12 14 Postopki obdelave mleka v mlekarni Toplotna obdelava mleka... 16

Prikaži več

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT

PONEDELJEK OD IN MALICA ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK KOSILO CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, SOLATA ALERGENI GLUT OD 06. 11. IN 10. 11. 2017 ŠTRUČKA S HRENOVKO, 100% JABOLČNI SOK CVETAČNA JUHA, MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA, ALERGENI GLUTEN MLEKO, GLUTEN, JAJCA, ZELENA KROMPIRJEV KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, KISLA SMETANA, BELA

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK GRAHAM KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 4. 1. 2018 5. 1. 2018 KRUH(1,6,11), KREM MASLO(7) BELA ŽITNA KAVA(1,6,7) MAKOVA ŠTRUČKA(1,6), POLENTA,, KRUH(1,6,11) MANDARINE JABOLKA ANANAS PRAZNIK PRAZNIK KRUH(1,6,11),

Prikaži več

J E D I L N I K

J E D I L N I K JEDILNIK I. 14. 1. 2019 18. 1. 2019 PONEDELJEK zajtrk Polbel kruh, rezina sira, rezina vložene rdeče paprike, bela kava malica Mandarina kosilo Milijon juha, pečen piščanec, ajdova kaša z grahom in korenjem,

Prikaži več

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr

Zajtrk Ponedeljek Torek Sreda kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni čaj Šolska malica PRAZNIK PRAZNIK pletena štr 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 kruh s semeni, kisla smetana, džem, sadni PRAZNIK PRAZNIK pletena štručka, napitek, mleko (SŠH) 4. 1. 2018 ajdovi žganci, mleko, ocvirki polbeli kruh, hrenovka, ajvar,

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 LETNE POČITNICE Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko LETNE POČITNICE Mlečni kruh, tamar namaz,

Prikaži več

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna

JEDILNIK ZA MAJ ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK Jajčna 06.05.2019-10.05.2019 IN POP. 6.5.2019 Jajčna omleta, Koruzni kosmiči, jabolko Kostna juha, sirovi tortelini v smetanovi omaki, s paradižnikom Koruzni kosmiči, jabolko Jajca, Mleko, jajca Mleko, Bograč

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh

JEDILNIKI MAJ teden Dan Malica Kosilo Druga malica Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juh 1. teden Četrtek, 3.5. Pirin kruh (1,6), piščančja prsa, sir (7), paprika, sok Bistra zelenjavna juha z zakuho (1,3), piščančji paprikaš (1,7), pirini svedri (1), zelena solata Skuta s sadjem (7), pisan

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.7.2019 rahli ovseni kosmiči na nehomogenizirano mleko / rezine temnega kruha rezine banane piščančji paprikaš s svežo papriko koruzna polenta solata iz mladega zelja ½ sezamove štručke 2.7.2019 ovsen

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 21. 1. - 25. 1. 2019, 21. 1. MLEČNI ZDROB S KAKAVOM, AJDOV KRUH, BANANA GOVEJA JUHA, KUHANA GOVEDINA, PIRE KROMPIR, ŠPINAČA, 22. 1. HRENOVKA, POLNOZRNATA ŽEMLJA, ČAJ, RIČETOVA ENOLONČNICA S PREKAJENIM

Prikaži več

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) ,

O S N O V N A Š O L A C I R K O V C E,Cirkovce 47, 2326 Cirkovce, DŠ: Telefon: (02) , telefaks: (02) , PONEDELJEK, 5. 11. 2018 MALICA Mlečna juha(1,4),banana, čaj Piščančja obara z žličniki(1,2,3,8), rženi kruh(1,2,3), palačinke z marmelado(1,2,3) TOREK, 6. 11. 2018 MALICA Francoski rogljiček(1,2,3,4),

Prikaži več

JEDILNIK Februar

JEDILNIK  Februar 29.10. črn margarina Gea, korenčkova juha, rižota s svinjskim mesom in zelenjavo, mandarina, 30.10. sončnični pašteta Argeta, narezana sveža repa, planinski čaj z medom fižolova enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko Sirova štručka, z domačim mlekom Mlečni kruh, tamar namaz

Prikaži več

Jedilniki: topla malica za dijake

Jedilniki: topla malica za dijake 17. teden zajtrk malica kosilo; I., II., III. meni večerja štajerska kisla juha, polnozrnati I. Paradižnikova juha, puranji rezanci v smetanovi omaki, svaljki,, 2.1. 2012 krof, II. Paradižnikova juha,

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.8.2019 ajdov kruh meden namaz (čebelarstvo Ivan Bračko) rezine melone rezine šunke /rezine sira rezine svežega paradižnika z bučnim oljem brokoli kremna juha lazanja z govedino kumarična solata s čebulo

Prikaži več

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre

JEDILNIK: OBROKI PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, Zajtrk Dop. malica SREČNO 2018! Samopostre JEDILNIK: 3. 1. 4. 1. 2019 OBROKI PONEDELJEK, 31. 12. TOREK, 1. 1. SREDA, 2. 1. ČETRTEK, 3. 1. PETEK, 4. 1. SREČNO 2018! Samopostrežni zajtrk:sadje, koruzni kosmiči, namaz (med, marmelada, maslo, smetanov

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ČET Ribana kaša na mleku (1,2,3), jabolko, čaj Sadni krožnik Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO JEDILNIK MINI VRTEC (1.3. 2.3.2017) Ribana kaša na mleku (1,2,3), Pašta fižol, rezina kruha (3), ajdove palačinke z EKO skuto (1,2,3), kompot Grisini (3), zmešanček Črn kruh (3), maslo (1), marmelada,

Prikaži več

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO

JEDILNIK ZA JANUAR SREČNO NOVO LETO ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PO 03.01.2019-04.01.2019 IN POP. 31.12.2018 / / / / 01.01.2019 NOVOLETNE POČITNICE 02.01.2019 03.01.2019 04.01.2019 / / piščančja šunka, medom Makovka, goveja pašteta, kisla kumara, Gluten,, soja / Kostna

Prikaži več

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP.

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP. BUHTELJ, KAKAV iz mleka lokalnega izvora ZELENJAVNA JUHA, ZAPEČENE TESTENINE S ŠUNKO, ZELENA SOLATA Z RADIČEM PREPEČENEC,* KRUH POLBELI KRUH, KUHAN PRŠUT, KISLA KUMARICA, BROKOLIJEVA KREMNA JUHA Z ZVEZDICAMI,

Prikaži več

Zbirka receptov št. 43

Zbirka receptov št. 43 Zbirka receptov št. 43 Pojasnilo oznak v receptih: preprosto potrebnih je nekaj izkušenj precej zahtevno Čas priprave ne vključuje čakanja, peke in hlajenja. do 20 minut do 40 minut do 60 minut Še ne veste,

Prikaži več

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K

OD IN MALICA KOSILO PONEDELJEK / ALERGENI TOREK / ALERGENI SREDA POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, K OD 01. 01. IN 05. 01. 2018 PONEDELJEK / ALERGENI / ALERGENI POLNOZRNATA BOMBETKA, PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA, POLMASTNI SIR, KISLE KUMARE, PLANINSKI ČAJ Z MEDOM SEGEDIN GOLAŽ, KORUZNA POLENTA, PUDING S SMETANO

Prikaži več

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK

ZAJTRK ŠOLA IN VRTEC MALICA ŠOLA MALICA VRTEC KOSILO VRTEC IN ŠOLA POP. MALICA VRTEC PONEDELJEK alergeni TOREK alergeni SREDA alergeni ČETRTEK IN POP. 3. 5. 2018,, ovsena žemlja pariška salama paradižnik goveji golaž koruzna polenta 100% naravni gluten, žveplov dioksid ovsena žemlja pariška salama paradižnik 4. 5. 2018 kajzerica pariška posebna

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara z mesom, ajdova palačinka (gluten, kivi, polnoznata štručka 29. 4. 2019 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA BIOLOGIJA 8.a razred

PREIZKUS ZNANJA   BIOLOGIJA 			8.a razred JEDILNIK 17. 4. 21. 4. 2017 MALICA MALICA ZA PODALJŠANO BIVANJE po 15.uri 17. 4. 18. 4. PAŠTETA, BELI KRUH, PAPRIKA, ČAJ, JABOLKO JUHA Z REZANCI, MAKARONOVO MESO, KUMARICE S PARADIŽNIKOM V SOLATI SENDVIČ,

Prikaži več

Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19

Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19 Reciklirana kuharija Najboljši recepti za ponovno uporabo ostanka obrokov, številka 4 Projekt: Hrana ni za tjavendan 2018/19 RECIKLIRANI RECEPTI SO»IN«! Velikokrat se znajdemo v situaciji, ko bi radi porabili

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 4.9. 8.9.2017 Ponedeljek 4.9. BIO SADNI KEFIR, SEZAMOVA PLETENICA, PREŽGANKA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO, PARADIŽNIK V SADNI KROŽNIK Torek 5.9. MORAVSKI KRUH, SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI,

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša nesladka - obara s kunčjim mesom, ajdova palačinka kivi, polnoznata štručka 30. 4. 2018 (gluten, soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten,

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi

Microsoft Word - Jedilniki za APRIL 2014-najmlajsi Šegova ulica 22, 8000 OD 01.04.2014 DO 04.04.2014 TOREK, 1.4.2014 Zajtrk: Obložen sirov kruhek (sir Gauda, ovseni kruh, rezina sveže rdeče paprike), čaj/ mleko Mesno-zelenjavna enolončnica, domači čokoladni

Prikaži več

BOŽIČNA DELAVNICA

BOŽIČNA DELAVNICA Kulinarična delavnica PRIGRIZKI IN FINGER FOOD Projekt LEADER LIN 2011 KULINARIČNO SREDIŠČE GORENJSKE FINGER FOOD PIKANTNE SIROVE GRIZIKE ALI SKODELICE ALI HOSTIJE SLANI LINŠKI PIŠKOTI z bučnimi semeni

Prikaži več

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko

JEDILNIK MINI VRTEC ( ) ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PON PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK TOR PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK SRE Koruzni ko JEDILNIK MINI VRTEC (1.5.-2.5.2017) PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK PRAZNIK Koruzni kosmiči (3), jogurt (1) Grahova juha s kroglicami (1,2,3), polnozrnati špageti (3) z bolonjsko

Prikaži več

JEDILNIK

JEDILNIK l ZELENI PONEDELJEK PRAZNIK DELA 1.5.2017 2.5.2017 3.5.2017 4.5.2017 5.5.2017 Mlečni koruzni* močnik Naribana temna čokolada Jabolko Mesno zelenjavni namaz Metin čaj Kruh iz krušne peči Lešnik Maslo Med

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC

JEDILNIK ZA MESEC ŽITA KI VSEBUJEJO GLUTEN RAKCI IN SOJA IN NJE 2 6 Legenda alergenov: PŠENICA 1 RŽ 1A JEČMEN 1B OVES 1C PIRA 1D JAJCA IN MLEKO IN MLEČNI PROIZVODI KI VSEBUJEJO LAKTOZO LEŠNIKI 8B OREHI 8C LISTNA ZELENA

Prikaži več

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod

JEDILNIK Zajtrk Kosilo Popoldanska malica Ponedeljek Torek Sreda Četrtek *mlečni gris iz pire v domačem mleku, čokoladni/cimetov posip, jagod Popoldanska malica 1.6.2017 *mlečni gris iz pire v domačem mleku, posip, jagode. goveja juha, pire krompir, kuhana eko govedina, kmečke kumare v smetanovi omaki marelični žepki, 100% pomarančni sok 2.6.2017

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA KIDRIČEVO

JEDILNIK ZA MESEC NOVEMBER 2008 – ŠOLA  KIDRIČEVO JEDILNIK ZA MESEC OKTOBER 2016 3. 10. 2016 2. starostno obdobje rženi kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje alergene: laktoza), med, mleko milijon juha (vsebuje alergene: gluten,

Prikaži več

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K

VRTEC MARJETICA Ljubljanska cesta 6, 1354 Horjul Ponedeljek Torek Sreda Četrtek Petek Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Zajtrk Malica Kosilo Malica Malica K 31. julij 4. avgust 2017 1. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) 2. st. sk. Probiotični napitek(7), bio kakavovo pecivo(1) Nektarina Piščančja obara(1), žganci(1), sadna kupa s smetano(7)

Prikaži več

list_07

list_07 Hladne predjedi avokado (100g) - namaz s tuno (tuna, čebula, začimbe) - z rakci (rakci, preliv) goveji Carpaccio (100g) (surov tanko narezan file, olivno olje in parmezanom) škampov coctail (100g) (rakci,

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA

OSNOVNA ŠOLA POPOLD: 1. TEDEN (1. 1. 2018 5. 1. 2018) 1. 1. 2018 2. 1. 2018 3. 1. 2018 Kruh z otrobi, kokošja pašteta brez konzervansov, paradižnik, Pletenka, Makaronovo meso, hruška Makaroni s tofujem v Kruh, topljeni

Prikaži več

DATUM

DATUM 3. 6. DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Jagode čokolešnik s toplim mlekom kakav (mleko, oreščki), topljeni kostna juha z rezanci (gluten, jabolčni žepek (gluten, soja, (gluten, soja, mleko,

Prikaži več

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018

Microsoft Word - Jedilnik oglasna alergija na mleko november 2018 29. oktober 2018-2. november 2018 29. 10. 18 PONEDELJEK Zajtrk mlečni riž na riževem/ovsenem/mandljevem mleku, narezano suho sadje Kosilo I. korenčkova juha, pečene piščančja bedra b.k.k. marinirana v

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 9. 10. 13. 10. 2017 Ponedeljek 9. 10. KAJZARICA, PIŠČANČJA PRSA V OVITKU, REZINA SIRA, KUMARICA, ČAJ SEGEDIN, BISKVIT Z JABOLKI KRUH S PAŠTETO, SOK Torek 10. 10. KORUZNI KOSMIČI,, SOBOŠKI KRUH

Prikaži več

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA

JEDILNIK ZA TOREK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 MALICA JEDILNIK ZA TOREK, 1.1.2019 ZAJTRK pašteta, kruh*1,6,7,9,10 pašteta, kruh*1,6,7,9,10 tuna, kruh*1,4 KOSILO zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 zelenjavna krem juha*1,7 pišč. zrezek v jurčkovi

Prikaži več

Osnovna šola Gabrovka - Dole

Osnovna šola Gabrovka - Dole Jedilnik za 49. teden od 1. avgusta do 5. avgusta 2011 1.8. topljeni sir planinski čaj z limono krompirjev golaž čokoladni puding s smetano polnozrnati piškoti nektarina 2.8. sadni musli navadni jogurt

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP.

JEDILNIK ZA MESEC JULIJ starostno obdobje Ponedeljek, Torek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK MALICA KOSILO POP. JEDILNIK ZA MESEC JULIJ 2018 1. starostno obdobje 2. 7. 2018 3. 7. 2018 POP. POP. I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alergene: gluten, II. meni kruh (vsebuje alergene: gluten, sezam, soja), maslo (vsebuje

Prikaži več

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č

DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA Ponedeljek, 28.avgust POLETNE POČITNICE Torek, 29.avgust POLETNE POČITNICE Sreda, 30.avgust POLETNE POČITNICE Č 28.avgust 29.avgust 30.avgust 31. avgust 1.september Polbeli kruh, pečena jajčka,, soja, jajce Štručka s sirom, sadni nektar, sladoled Cvetačna juha, rižota s piščančjim mesom in gobicami, solata,, oreščki,

Prikaži več

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2018 Kaj bomo jedli ta Kaj bomo jedli ta teden? teden? ( ) (

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2018 Kaj bomo jedli ta Kaj bomo jedli ta teden? teden? ( ) ( (2. - 6. 7. ) (11. 15. 6. ) 2. 7. Mlečni pirin griz, čokoladni Paradižnikova juha, ovsena posip, breskev* kaša z zelenjavo, telečje meso v naravni omaki, 100% sok razredčen z vodo Bombetka, maslo, zelenjava*

Prikaži več

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min Sestavine: g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MIL

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min Sestavine: g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MIL PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min -- 60 g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MILFINA -- vanilija -- cimet LE GUSTO -- žlica rozin -- banana Riž skuhamo v mleku. Po

Prikaži več

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2019 Kaj bomo jedli ta teden? ( ) DATUM/ DAN DOPOLDANSKA MALICA KOSILO

Jedilniki na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, julij, avgust 2019 Kaj bomo jedli ta teden? ( ) DATUM/ DAN DOPOLDANSKA MALICA KOSILO (1. - 5. 7. 2019) 1. 7. Mlečni pirin griz, čokoladni Juha z rezanci, telečje meso v posip, breskev* naravni omaki, polnozrnate testenine, zeljeva solata, 100% sok razredčen z vodo Bombetka, maslo, zelenjava*

Prikaži več

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET

27. avgust avgust avgust avgust avgust september september 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PET 27. avgust 2018 28. avgust 2018 29. avgust 2018 30. avgust 2018 31. avgust 2018 1. september 2018 2. september 2018 sadna skuta sadni frape čežana vampi po tržaško ZAM: goveji golaž goveji golaž goveji

Prikaži več

Peka pečenje kuhanje v pečici z mikrovalovi 2 Predgovor Spoštovani ljubitelj okusnih jedi, težko bi rekli, da se družina kje drugje tako pogosto zbere kot prav za jedilno mizo. Tudi veselo ali slovesno

Prikaži več

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7

DAN MALICA KOSILO Torek Sreda Četrtek mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO sadni čaj ovsena žemlja (1, 3, 7 3. 5. 2016 4. 5. 2016 5. 5. 2016 mleko (7) kvašen flancat (1, 3, 7) jabolka EKO ovsena žemlja (1, 3, 7) poli salama paradižnik mlečni zdrob (lokalno) (1, 7) čokoladni posip (6) suho sadje porova juha (1,

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA ribji namaz (ribe), ržen - zelenjavna enolončnica, palačinke brez rženi kruh (gluten, soja, 30. 10. 2017 kruh (gluten, soja, sezam), otroški čaj, mandarina laktoze (gluten,

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama (vzg. Andreja, E. Mo) Koruzni kruh (B forma)* Polnozrnata žemlja*, Dietno pecivo*, Jabolko,

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.5.2019 PRAZNIK 2.5.2019 3.5.2019 pšenični zdrob na nehomogeniziranem mleku (po želji s čokoladnim posipom) / PRAZNIK goveji golaž koruzna polenta 1 6.5.2019 kakav z nehomogeniziranim mlekom mlečna pletenka

Prikaži več

eKnjiga_Zdravi-Zajtrki_Malinca

eKnjiga_Zdravi-Zajtrki_Malinca Super recepti za super zajtrke www.malinca.si CHIA ZAJTRK SESTAVINE (za 1 osebo): 3 do 4 žlice pirinih fleksov jogurt po izbiri V skodelico nadevamo najprej pirine flekse, ki jih prelijemo z jogurtom in

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Petek ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoz JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER 2017 2. starostno obdobje 1. 9. 2017 POP. hobi štručka (vsebuje alergene: gluten, laktoza, jajce), hrenovka (vsebuje alergene: soja), gorčica, planinski čaj kruh (vsebuje alergene:

Prikaži več

JEDILNIK DAN/DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek Torek Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) me

JEDILNIK DAN/DATUM ZAJTRK KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek Torek Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) me 1.1.2017-5.1.2017 Ponedeljek 1.1.2017 Torek 2.1.2017 Sreda šipkov čaj z medom cvetačna juha (M) mešano sadje 3.1.2017 žemljica (G) mesna rižota z rezina sira (M) dodatkom ajde (G) kislo zelje (pisan radič,

Prikaži več

najboljsi_piskoti-prelom-urejen.indd

najboljsi_piskoti-prelom-urejen.indd KAZALO UVOD............................................................. 5 OSNOVNE SESTAVINE ZA PIŠKOTE IN PECIVO....................... 5 VRSTE TESTA......................................................

Prikaži več

JEDILNIK JUNIJ 2019 (1. 6. do ) Zajtrk in večerja vključujeta topli napitek. Na željo stanovalcev uporabljamo domače izraze za jedi. Pridržu

JEDILNIK JUNIJ 2019 (1. 6. do ) Zajtrk in večerja vključujeta topli napitek. Na željo stanovalcev uporabljamo domače izraze za jedi. Pridržu JEDILNIK JUNIJ 2019 (1. 6. do 2. 6. 2019) Kruh, pašteta makaronovo meso, zelena solata z rukolo, marelice makaronovo meso, zelena solata z rukolo, marelice Kruh, maslo, banana stročji fižol v solati, kinder

Prikaži več

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA Č 2.nov.

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA Č 2.nov. OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC NOVEMBER 2017 Č 2.nov. Mlečni kruh(1,7), domača Kokošja juha z zlatimi kroglicami(1,3,9), jagodna marmelada, kisla testenine z bolonjsko

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša (gluten, - obara brez jajc z mesom, jagodni cmok kivi, polžek brez jajc 29. 4. 2019 soja, mleko, jajca, sezam), polbel kruh (gluten, soja,,

Prikaži več

JEDILNIK NOVEMBER 2017 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek, Kajzerica, piščančja hrenovka, 100% sok, kečap/zenf (Ž, M) Mesno-z

JEDILNIK NOVEMBER 2017 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek, Kajzerica, piščančja hrenovka, 100% sok, kečap/zenf (Ž, M) Mesno-z DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA Ponedeljek, 6. 11. 2017 Kajzerica, piščančja hrenovka, 100% sok, kečap/zenf (Ž, M) Mesno-zelenjavna obara, sojini polpeti, zelenjavni pire, bučna prikuha (Ž, M, J,

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Ponedeljek Torek Sreda ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK

JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER starostno obdobje Ponedeljek Torek Sreda ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA ZAJTRK JEDILNIK ZA MESEC SEPTEMBER 2019 2. starostno obdobje 2. 9. 2019 3. 9. 2019 4. 9. 2019 POP. POP. POP. črna ali bela žemlja (vsebuje alergene: gluten, soja, sezam), salama (vsebuje alergene: laktoza, riba),

Prikaži več

JEDILNIK ZAJTRK DOP. MALICA KOSILO POP. MALICA PONEDELJEK TOREK SREDA POLBELI KRUH ČRNA ŽEMLJA-PREREZANA BROKOLIJEV

JEDILNIK ZAJTRK DOP. MALICA KOSILO POP. MALICA PONEDELJEK TOREK SREDA POLBELI KRUH ČRNA ŽEMLJA-PREREZANA BROKOLIJEV 1.1. - 5.1. 2018 PONEDELJEK 1.1.2018 TOREK 2.1.2018 SREDA POLBELI KRUH ČRNA ŽEMLJA-PREREZANA BROKOLIJEVA JUHA CRISPY KRUHEK 3.1.2018 REZINA SALAME RIBJI NAMAZ MAKARONOVO MESO KISLA KUMARICA REZINA PAPRIKE

Prikaži več

DATUM

DATUM DATUM ZAJTRK MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA mlečna prosena kaša (gluten, - obara z mesom, jagodni cmok (gluten, kivi, polžek (gluten, soja, 29. 4. 2019 soja, mleko, jajca,, polbel kruh (gluten, soja,

Prikaži več

Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal

Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s 03/2011 največji slovenski kulinarični portal največji slovenski kulinarični portal Kulinarični užitki s Hoferjem v sodelovanju s največji slovenski kulinarični

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ starostno obdobje Ponedeljek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alerg

JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ starostno obdobje Ponedeljek, ZAJTRK MALICA KOSILO POP. MALICA I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alerg JEDILNIK ZA MESEC JUNIJ 2019 1. starostno obdobje 3. 6. 2019 POP. I. meni mlečni pšenični zdrob (vsebuje alergene: laktoza, gluten), II. meni pizza (vsebuje alergene: gluten, soja, sezam), planinski čaj

Prikaži več

1. SEPTEMBER 2018

1. SEPTEMBER 2018 3. 9. Zajtrka ni. Sirova štručka (1, 3, 7), ledeni metin čaj Bučkina kremna juha (1, 3, 7, 9), pirini široki rezanci v smetanovi omaki (1, 3, 7), solata po izbiri, 4. 9. Pica kruhki (1*, 7), lipov čaj

Prikaži več

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada,

JEDILNIK ZA PONEDELJEK, NAVADNI OBROKI SLADKORNA DIETA DRUGA DIETA ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, JEDILNIK ZA PONEDELJEK, 1.7.2019 ZAJTRK marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 marmelada, maslo, kruh *1,7 KOSILO belušna juha *1 belušna juha *1 belušna juha *1 goveji golaž *1 goveji

Prikaži več

OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK ZAJTRK VRTEC Ovseni k

OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK ZAJTRK VRTEC Ovseni k OŠ Jakobski Dol, Sp. Jakobski Dol 4, 2222 Jakobski Dol JEDILNIK za mesec februar 2018 5. 2. Ovseni kruh, piščančja pašteta, jajce, šipkov čaj z limono, JAJCE 6. 2. kosmiči z mlekom 7. 2. Črni kruh, zeliščni

Prikaži več

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min Sestavine: g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MIL

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min Sestavine: g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MIL PONEDELJEK / zajtrk Mlečni riž z banano in rozinami Čas priprave: 15 min -- 60 g bio riža NATUR AKTIV -- 2 dl mleka MILFINA -- malo soli PIRANSKE SOLINE -- vanilija -- cimet LE GUSTO -- žlica rozin --

Prikaži več

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Zeleni sendvič Čas priprave: 10 min Sestavine: g rženega hlebca OKUS TRADICIJE -- rukola -- polovica av

araton na Istrski m PONEDELJEK / zajtrk Zeleni sendvič Čas priprave: 10 min Sestavine: g rženega hlebca OKUS TRADICIJE -- rukola -- polovica av PONEDELJEK / zajtrk Zeleni sendvič Čas priprave: 10 min -- 100 g rženega hlebca OKUS TRADICIJE -- rukola -- polovica avokada -- polovica kumare -- bazilika LE GUSTO Preliv iz bučnic: -- 30 g bučnic --

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama, (vzg. Vida, E. Mo) MOJCA/VJ ZA OBDOBJE OD 15.06. DO 19.06.2015 Bio pšenični kruh* (B-forma),

Prikaži več

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni

JEDILNIK VRTEC PIKAPOLONICA pri OŠ Cerklje ob Krki DATUM ZAJTRK DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON sirova štručka (gluten, mlečni 24. 6. sirova štručka (gluten, mlečni čokoladno () jagode mesne kroglice v paradižnikovi omaki (gluten, mlečni pire krompir (mlečni sladoled (mlečni 25. 6. P R A Z N I K 26. 6. 27. 6. 28. 6. mlečni zdrob

Prikaži več

JEDILNIK ZAJTRK DOP. MALICA KOSILO POP. MALICA PONEDELJEK SREČNO 2019 TOREK SREDA ČETRTEK ČRNA BOMBETK

JEDILNIK ZAJTRK DOP. MALICA KOSILO POP. MALICA PONEDELJEK SREČNO 2019 TOREK SREDA ČETRTEK ČRNA BOMBETK 31.21. - 4.1. 2019 PONEDELJEK 31.12.2018 SREČNO 2019 TOREK 1.1.2019 SREDA 2.1.2019 ČRNA BOMBETKA OVSENI KRUH JUHA Z REZANCI BAVARSKO PECIVO 3.1.2019 SIRNI NAMAZ MASLO, MARMELADA PEČEN PIŠČANEC KAKI REZINA

Prikaži več

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA P 1.junij Č

OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 DATUM ZAJTRK KOSILO (1-3 leta) KOSILO (4-6 leta) MALICA P 1.junij Č OŠ Destrnik-Trnovska vas Janežovski Vrh 45 Destrnik 2253 JEDILNIK VRTEC JUNIJ 2018 P 1.junij Črni kruh(1), Jošt sirni namaz(7), Goveja juha z jušno prikuho(1,9), Goveja juha z jušno prikuho(1,9), Polnozrnata

Prikaži več

Vrtec Mojca

Vrtec Mojca Prosena kaša na mleku (7), dušene hruške (/) PON, 3. 9. TOR, 4. 9. SRE, 5. 9. ČET, 6. 9. PET, 7. 9. Ovseni kosmiči (sesekljani) kuhani na mleku (1:oves, 7), dušene hruške (/) Pšenični kruh Kamutov zdrob*

Prikaži več

Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40

Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40 Knjižica Rezeptsammlung receptov Nr. št. XX 40 Pojasnilo oznak v receptih: preprosto potrebno je nekaj vaje precej zahtevno do 20 minut do 40 minut do 60 minut Čas priprave ne vključuje čakanja, pečenja

Prikaži več

060-2/ Šlandrova 11 a, 3320 Velenje, telefonska št.: , telefaks: , el. naslov: VSEBNOST ALERG

060-2/ Šlandrova 11 a, 3320 Velenje, telefonska št.: , telefaks: , el. naslov: VSEBNOST ALERG VSEBNOST ALERGENOV V ŽIVILIH IN EH (velja za jedi / obroke pripravljene v centralnih, mlečno razdelilnih in čisto razdelilnih kuhinjah Vrtca Velenje) 1. ŽIVILA / ZA ZAJTRK ALI POPOLDANSKO MALICO ŽIVIL

Prikaži več

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK POLENTA(1), BELA KAVA(1,7) POLBELI KRUH

PONEDELJEK, TOREK, SREDA, ČETRTEK, PETEK, ZAJTRK POLENTA(1), BELA KAVA(1,7) POLBELI KRUH 30. 10. 2017 31. 10. 2017 1. 11. 2017 2. 11. 2017 3. 11. 2017 POLENTA(1), BELA KAVA(1,7) POLBELI KRUH( 1,7), SATARAŠ( 3), ČRNI KRUH(1), KREM MASLO(7), SVEŽA PAPRIKA, MELONA MANDARINE JUHA S KROGLICAMI(1,3),

Prikaži več

JEDILNIK SEPTEMBER 2004

JEDILNIK SEPTEMBER 2004 1.3.2018 2.3.2018 kamilični čaj ajdov kruh kisla smetana/bio med (čebelarstvo Bračko) mandarina pšenični zdrob na nehomogeniziranem mleku po želji s čokoladnim posipom jabolka (sadjarska kmetija Vrecl)

Prikaži več

JEDILNIK maj 2019 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek,

JEDILNIK maj 2019 DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek, ponedeljek, 6. 5. 2019 torek, 7.5. 2019 sreda, 8. 5. 2019 četrtek, 9. 5. 2019 petek, 10. 5. 2019 vrtanek, šunkin namaz, list zelene solate, 100%sok štručka z zeliščnim maslom, sadni tekoči jogurt MU juha

Prikaži več

Poštnina plačana pri pošti 2310 Slovenska Bistrica NDP Trgovska ulica Slovenska Bistrica SUPER AKCIJA MAJ 2019 Šifra: 557 SIR DIMLJEN JAGER ca

Poštnina plačana pri pošti 2310 Slovenska Bistrica NDP Trgovska ulica Slovenska Bistrica SUPER AKCIJA MAJ 2019 Šifra: 557 SIR DIMLJEN JAGER ca Poštnina plačana pri pošti 2310 Slovenska Bistrica NDP Trgovska ulica 11 2310 Slovenska Bistrica SUPER Šifra: 557 SIR DIMLJEN JAGER ca. 2,5 kg Šifra: 826/835 SIR AMMERLAND EDAMEC 40% mm ali GAUDA BLOK

Prikaži več

JEDILNIK DECEMBER I. IN II. STAROSTNO OBDOBJE ZAJTRK MALICA KOSILO PONEDELJEK KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7

JEDILNIK DECEMBER I. IN II. STAROSTNO OBDOBJE ZAJTRK MALICA KOSILO PONEDELJEK KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7 03. 12. 2018 KRUH 1,6, KISLA SMETANA 7, SLIVOV DŽEM, BELA ŽITNA KAVA 1,7 SVEŽE IN SUHO SADJE CVETAČNA JUHA S KVINOJO 7,9, MESNO-ZELENJAVNA LAZANJA 1,3,7, SEZONSKA SOLATA 04. 12. 2018 MLEČNA PROSENA KAŠA

Prikaži več

MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci Št. odgovorov 4.a b a

MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci Št. odgovorov 4.a b a MALICA oktober 2015 Preglednica učencev po razredih in število izpolnjenih anketnih vprašalnikov. Razred Učenci odgovorov 4.a 20 20 4.b 19 18 5.a 2 22 6.a 17 17 6.b 17 17 7.a 14 1 7.b 16 15 8.a 20 20 8.b

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 30. 4. - 4. 5. 18 30. 4. 2018 1. 5. 2018 2. 5. 2018 3. 5. 2018 4. 5. 2018 Turist kruh, umešana jajčka, otroški čaj Štručka z zeliščnim maslom, kakav z domačim mlekom Makaronovo meso z zelenjavo,

Prikaži več

Takoj ko vstanemo 1 dcl

Takoj ko vstanemo 1 dcl 1.Dan PREHRANA NA DAN TELOVADBE Zajtrk Gr. Kcal Belj. Oglj. Maš. 2 dcl toplega mleka 1,6% mm 200 90 6,6 9,9 2,8 Muesli z vlakninami (Dorset cereals) 50 186 4 36 3,5 Skupaj 286,8 11,2 46,2 6.9 Malica 1:

Prikaži več