Microsoft Word Pzi SREDNJA TRGOVSKA ŀOLA-KLET

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word Pzi SREDNJA TRGOVSKA ŀOLA-KLET"

Transkripcija

1 SREDNJA TRGOVSKA ŠOLA MARIBOR PODATKI O UDELEŽENCIH, GRADNJI IN DOKUMENTACIJI INVESTITOR ime in priimek ali naziv družbe naslov ali sedež družbe elektronski naslov telefonska številka davčna številka SREDNJA TRGOVSKA ŠOLA MARIBOR MLADINSKA 14, 2000 MARIBOR OSNOVNI PODATKI O GRADNJI naziv gradnje naziv gradnje se določi po namenu glavnega objekta kratek opis gradnje Seznam objektov, ureditev površin in komunalnih naprav z navedbo vrste gradnje. UREDITEV PROSTOROV SREDNJE TRGOVSKE ŠOLE MARIBOR-KLET vrste gradnje Označiti vse ustrezne vrste gradnje novogradnja - novozgrajen objekt novogradnja - prizidava rekonstrukcija sprememba namembnosti odstranitev DOKUMENTACIJA vrsta dokumentacije IZP~DGD~PZI~PID PZI sprememba dokumentacije PODATKI O PROJEKTNI DOKUMENTACIJI številka projekta datum izdelave SEPTEMBER 2018 PODATKI O PROJEKTANTU projektant (naziv družbe) RAZVOJ VIZIJE, RENATA VEŽNAVER s.p. naslov ULICA TALCEV 35, 2312 OREHOVA VAS vodja projekta RENATA VEŽNAVER, univ.dipl.inž.grad. identifikacijska številka IZS G-2607 podpis vodje projekta odgovorna oseba projektanta podpis odgovorne osebe projektanta RENATA VEŽNAVER, univ.dipl.inž.grad.

2 UDELEŽENI STROKOVNJAKI PRI PROJEKTIRANJU POOBLAŠČENI ARHITEKTI ime in priimek, BORIS DRAŠKOVIĆ strokovna izobrazba, gr.teh identifikacijska številka ZAPS A-9136 navedba gradiv, ki so jih izdelali POOBLAŠČENI INŽENIRJI S PODROČJA GRADBENIŠTVA ime in priimek, RENATA VEŽNAVER strokovna izobrazba, univ.dipl.inž.grad. identifikacijska številka IZS G-2607 navedba gradiv, ki so jih izdelali POOBLAŠČENI INŽENIRJI S PODROČJA ELEKTROTEHNIKE ime in priimek, EVGEN KONUŠEK strokovna izobrazba, univ.dipl.inž.elek. identifikacijska številka IZS E-1525 navedba gradiv, ki so jih izdelali POOBLAŠČENI INŽENIRJI S PODROČJA STROJNIŠTVA ime in priimek, SIMON GRADIŠNIK strokovna izobrazba, univ.dipl.inž.str. identifikacijska številka IZS S-1357 navedba gradiv, ki so jih izdelali POOBLAŠČENI INŽENIRJI S PODROČJA POŽARNE VARNOSTI ime in priimek, PETER MIKULJAN strokovna izobrazba, dipl.inž.str. identifikacijska številka IZP TP-0775 navedba gradiv, ki so jih izdelali STROKOVNA PRESOJA POŽARNE VARNOSTI

3 T E H N I Č N O P O R O Č I L O 1. O NAROČNIKU IN OBJEKTU Stavba Srednje trgovske šole Maribor, Mladinska ulica 14, v Mariboru je bila zgrajena v sredini šestdesetih let prejšnjega stoletja. Prvotno se je stavba imenovala Center za blagovni promet. Danes v njej poteka srednješolski pouk z dopolnitvami izobraževanja odraslih. V šoli poučuje 29 rednih učiteljev in 6 dodatnih, skupno 35 učiteljev (5M+30Ž). Rednih učencev je 375. Stavba se nahaja na zemljišču s parc. št. 870/5, k.o. Maribor Grad (657) s pripadajočim dvoriščem s parc. št. 870/4, 870/6, 870/7, k.o. Maribor Grad (657). Objekt predstavljata dva trakta, ki sta med seboj zamaknjena. Vzdolžna orientacijska smer je vzhod zahod. Zahodni trakt je delno podkleten. Etažnost je K1+K2+P+1+M. Vzhodni trakt je P+2+podstrešje. Glavni vhod v objekt je iz Mladinske ulice direktno v zahoden trakt. Osnovno konstrukcijo objekta predstavlja armiranobetonski skelet z ravno streho. Streha je bila kasneje sanirana in nadgrajena z dvokapno streho na zahodnim delom objekta. Projekt sanacije in delne nadzidave je izdelalo podjetje SGP Konstruktor Maribor, TOZD PTB Komunaprojekt št. projekta 305/311 z datumom januar 1989.

4 OBSTOJEČA NAMEMBNOST PROSTOROV VZHODNI TRAKT Pritličje: stopnišče, sanitarije, kabineti, učilnice, knjižnica, hišniško stanovanje, hodnik, vetrolov, navezava na zunanjo kantino 1. nadstropje: stopnišče, učilnice, hodnik, sanitarije, kabinet, požarno stopnišče, 2. nadstropje: stopnišče, učilnice, hodnik, sanitarije, kabinet, požarno stopnišče, Podstrešje: pomožne stopnice, plinska kotlovnica in strojnica, ZAHODNI TRAKT Klet2: shramba aranžerskega materiala, hišniški prostor, Klet1: razdelilna kuhinja z jedilnico, hodnik, učilnica, toplotna podpostaja, sanitarije, prostor za čistilke, stopnišče, izhod na prosto za potrebe kuhinje, arhiv, Pritličje: prostori za upravo in učitelje, avla, vetrolov, glavni vhod, učna trgovina 1. nadstropje: učilnice, hodnik, kabinet, Mansarda: učilnice, hodnik, 2. OBSEG INVESTICIJSKO VZDRŽEVALNIH DEL Obseg investicijsko vzdrževalnih del narekujejo razpoložljiva sredstva. Naročnik je sprejel odločitev, da se posegi vršijo v zahodnem traktu: INVESTICIJSKO VZDRŽEVALNA DELA KLETNIH PROSTOROV- DELNO, JUŽNE IN DELNO ZAHODNE STRANI FASADE. Objekt ni v celoti podkleten. Delno so kletni prostori že obnovljeni. Predmet investicijsko vdrževalnih del so prostori kleti 1 med osjo in kleti 2 med osjo KLET 1 Prostori kleti 1 so dostopni preko razdelilne kuhinje. Vrata, ki mejijo na razdelilno kuhinjo so ognjevarna z zastekletvijo opremljena s panik kljuko in samozapiralom. Del talne konstrukcije je jeklena konstrukcija z rebrasto pločevino. Oklrog je nameščena jeklene ograja. V severnem delu prostora je strojni del toplotne podpostaje in arhiv. Arhivski del ni podkleten. Preko jeklenega podesta se dostopa do sedajnega hišniškega prostora. Jeklen podest se sanira, ograja se dodatno ojača. Kompletna jeklena konstrukcija se barva. V delu toplotne podpostaje je predvidena omejitev območja z zapiranjem z montažno predelno steno in namestitvijo vrat. Prostor arhiva se nameni hišniku s tem se izboljša naravna osvetlitev prostora. V prostor hišnika, ki ni podkleten se namesti arhiv. Predprostor arhiva je namenjem lončenim pečem in pripravi lončenih izdelkov. Vse stene se kitajo in barvajo v svetlih tonih. Vrata so pločevinasti, požarno varna glede na zahteve in v beli barvi. Zasteklitev kot po shemah.

5 Okna zasteklena s trojno zasteklitvijo z izolacijskim steklom s plinskim polnjenjem mm, Ug = 0,7 W/m2K, z zunanjimi in notranjimi samolepilnimi prekrivnimi letvicami z znižanimi parapeti za ca 20 cm. KLET 2 Klet se nahaja na koti -5,20 m od pritličja in je razdeljana na dva prostora: skladišče aranžerskega materiala in arhiv. Tlak v prvem prostoru, kjer je skladišče za aranžerski material je betonski. Stene so do višine ca. 2,0 m barvane s pralno barvo. Na stenah so vodene instalacije za potrebe šole. Prostor je dostopen po jeklenih stopnicah, ki so del podesta, ki je nameščen nad kletjo 2 in je funkcionalni del kleti 1 na koti 3,1 m. Preko prostora skladišča aranžerjev se dostopa v prostor, ki je brez tlaka, in bo namenjen arhivu. Prostor skladišča za aranžerski material se ohranja v svoji prvotni namembnosti. Potrebno je sanirati betonski tlak in izdelati nov epoksi tlak. Odstopajoč omet na stenah se sanira s sušilnim ometom. Stene se barvajo v svetlem tonu. V prostoru arhiva se izdela nov betonski tlak z epoksi tlakom. Odstopajoč omet na stenah se sanira s sušilnim ometom. Stene se barvajo v svetlem tonu. Vrata arhiva so ognjevarna, polno vratno krilo. 4. STROJNE INSTALACIJE PREZRAČEVANJE Je naravno. OGREVANJE IN POHLAJEVANJE Ogrevanje je radiatorsko. Radiatorji se po potrebi zamenjajo. Dimenzijsko čim bolj identični obstoječim po moči nespremenjeni. Pohlajevanje ni predvideno. SANITARNA VODA Povezava je na centralno pripravo ogrevne vode. 5. ELEKTRIČNE INSTALACIJE SPLOŠNA TEHNOLOŠKA MOČ Enofazne vtičnice v delovnih prostorih so montirane v parapetnih kanalih prilagojene novi opremi. Vtičnice so po moči nespremenjene. LUČI V vsakem prostoru so obstoječe luči glede na zahtevano osvetljenost po prostorih in jih zamenjujemo z varčnejšimi.

6 VARNOSTNE LUČI Izvedene so v skladu s študijo požarne varnosti in celostno sistemsko izvedbo varovanja objekta. ŠIBKI TOK Telefonija in računalniška mreža Predvidi se razširitev interne računalniške mreže. Ohranja se čim več obstoječega z manjšimi posegi.

7 P O P I S G R A D B E N O O B R T N I Š K I H D E L SPLOŠNA NAVODILA ZA POSAMEZNA GRADBENO OBRTNIŠKA DELA PO NAČELU DOBRE IZVAJALSKE PRAKSE - OPIZ DEL, KI MORA BITI ZAJET V PONUDBENI CENI POSAMEZNA POGLAVJA SE SMISELNO UPOŠTEVA, GLEDE NA VRSTO, LOKACIJO IN NAČIN GRADNJE OBRAVNAVANEGA OBJEKTA. Vse mere je pred vsakim posegom potrebno preveriti na objektu. Če je potrebno, se načrtovani posegi korigirajo - usklajujejo obvezno s projektantom, nadzorom in investitorjem, o čemer se naj vodijo zapisniki. V stavbo se lahko vgrajujejo samo gradbeni proizvodi, ki so bili dani v promet skladno s predpisi o gradbenih proizvodih. Vse tipe materialov in gradbenih elementov je potrebno pred vgradnjo predložiti v pisno potrditev projektantu oz. nadzoru / investitorju nepotrjeni materiali in proizvodi se ne smejo vgrajevati. Vsi vgrajeni elementi morajo biti opremljeni z atesti in navodili in za obratovanje in vzdrževanje, ki se naj sproti zbirajo za izdelavo Projekta za vzdrževanje in obratovanje. Vsi elementi morajo biti izdelani strokovno in kvalitetno po detajlih in iz materiala, ki po kakovosti ustreza veljavnim tehničnim predpisom in normam. Celoten projekt morata pred pričetkom izvajanja natančno pregledati izvajalec in nadzorni organ in pisno podati investitorju vse pripombe v zvezi z izvedbo gradnje in izbiro materialov. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora biti določena za izvedbo po sistemu "na funkcionalni ključ" zato mora CENA NA ENOTO PROIZVODA zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta. Sestavni del popisov so poleg opisa postavk in količin tudi splošni opis, opis enotne cene, načrti arhitekture in tehnično poročilo arhitekture: izvedeni morajo biti vsi tekstualno / grafično zajeti elementi. Del varnostnega načrta je UREDITEV GRADBIŠČA. VARNOSTNI NAČRT Investitor mora poskrbeti izdelavo varnostnega načrta ter zagotoviti, da bo gradbišče urejeno skladno s varnostnim načrtom. Izvajalec pa je dolžan izvajati dela skladno s varnostnim načrtom in dodatnimi določili v knjigi ukrepov za varno delo. V fazah priprave projekta in izvajanja del se mora upoštevati zahteve iz Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) Ur.l. RS, št. 43/2011. Zahteve zagotavljanja varnosti in zdravja na gradbiščih, za izdelavo varnostnega načrta, so podane v Uredbi o zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu na začasnih in premičnih gradbiščih Ur.l. RS, št. 83/2005, Priloga IV.

8 VEČ IZVAJALCEV V primeru izvajanja del dveh ali več izvajalcev se mora imenovati koordinatorja za varnost. Koordinator za varnost mora vse ukrepe, ki niso bili obdelani v varnostnem načrtu in so nujni za zagotovitev varnosti in zdravja delavcev, vpisati v knjigo ukrepov za varno delo. Knjiga ukrepov mora biti dostopna na gradbišču.

9 RUŠITVENA DELA SPLOŠNI OPIS Pred pričetkom izvajanja del mora izvajalec po potrebi zaščiti okolico, ki meji na območje posega. Vso eventualno povzročeno škodo zaradi nestrokovne izvedbe, popravi izvajalec del na svoje stroške. Stroške zaščite obstoječih objektov mora izvajalec del zajeti v enotnih cenah. CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - vse potrebno delo - ves potreben material, osnovni in pomožni - zaščita okolice - vsa potrebna nakladanja in transporte na stalno deponijo - vsa potrebna pomožna sredstva kot so lestve, odri in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - čiščenje prostorov in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za javno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - vse stroške za porabo električne energije, porabo vode, telefonskega priključka ter nastale stroške za začasne priklope - vse lahke pomične odre za delo na višini do 350 cm, za izvedbo tako gradbenih in obrtniških kot inštalaterskih del - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta.

10 2.BETONSKA DELA SPLOŠNI OPIS Pri izvajanju del je upoštevati veljavne pravilnike / standarde. Ves vgrajeni material mora po kvaliteti ustrezati določilom navedenega pravilnika. Beton mora ustrezati standardu SIST ISO Vgrajeni beton mora biti marke betona, kot je predpisano. Za izdelavo betona za posamezne vrste konstrukcij je uporabiti materiale v takem razmerju, da vgrajeni beton po 28 dneh doseže predpisano trdnost. Trdnost betona se preizkuša s kockami betona, izdelanimi iz betona, vgrajenega v konstrukcijo. Pred pričetkom betoniranja mora izvajalec del preveriti, da so armatura, cevi in razni vložki na svojem mestu in čvrsto pritrjeni. Površine gotovega betona, ki se vežejo z novim betonom morajo biti pravilno pripravljene. Pred pričetkom betoniranja morajo biti nameščene vse cevi in ostali elementi, za katere je predvideno vgrajevanje v beton. Vgrajevanje betona v prefabricirane in na mestu izdelane elemente je strojno. Betoniranje je potrebno izvajati v skladu s klimatskimi in vremenskimi pogoji. Vibriranje betona je potrebno izvesti z dovolj močnimi vibratorji, da se doseže sesedanje betona na svoje mesto. Potrebno je paziti, da se armatura ne premakne. Površina gotovega betona mora biti ravna in enakomerne strukture, tako da se nanjo neposredno polagajo vsi sloji konstrukcij tlakov. Eventualno nastale napake v površini betona (glede ravnosti ali strukture), mora izvajalec betonskih del izravnati s cementno malto. Cement Cement mora po kvaliteti ustrezati veljavnim standardom. SIST EN 196, SIST ENV 197. Agregati Agregati morajo biti naravnega izvora in morajo po kvaliteti odgovarjati veljavnim standardom. SIST ISO Sestav agregatov mora biti zdrav, čvrst, čist in trajen, drobljenec visoke trdnosti. Agregati ne smejo imeti primesi gline, zemlje in organskih primesi ali kakršnih koli drugih škodljivih primesi, ne sme povzročati alkalnih in kislinskih reakcij. Poleg navedenega ne smejo vsebovati snovi, ki bi škodljivo vplivale na armaturo v betonu. Agregati različnih granulacij se hranijo v ločenih deponijah, tako da se prepreči mešanje. Agregat za pripravo betona mora biti take granulacije, da največje zrno ni večje od 1/4 debeline betonske konstrukcije na najtanjšem mestu. Gostota betonske mešanice mora biti taka, da se vgrajuje brez težav, da zaliva armaturo in vse vogale. Voda Voda za pripravo betona mora biti čista, brez olja, masti, škodljivih mineralov, kislin, baz, soli in organskih primesi. Voda iz javne mreže (kot pitna voda), je sprejemljiva za pripravo betona, in mora po kvaliteti ustrezati veljavnim standardom.

11 Armatura Vsa armatura mora po kvaliteti ustrezati veljavnemu pravilniku. Za vsako pošiljko betonskega železa mora izvajalec betonskih del imeti atest proizvajalca železa, v katerem morajo biti navedene karakteristike železa. Če dobavljeni pošiljki niso priloženi atesti, je potrebno preizkusiti kvaliteto betonskega železa. Armatura za posamezna področja objekta mora biti od enega proizvajalca. Armatura, pripravljena za vgrajevanje, mora biti primerno očiščena rje, olj, masti in vsega drugega, kar bi škodljivo vplivalo na čvrstost vezave armature z betonom. Podložke, distančniki in ostali elementi, potrebni za pravilno postavljanje armature, morajo ustrezno močni in primerne oblike. Armaturo je potrebno kriviti in polagati točno po dimenzijah, določenih z armaturnim načrtom. Armaturo je treba polagati točno na določeno mesto, jo čvrsto vezati med seboj in podložiti, da se prepreči premikanje. Beton je med betoniranjem potrebno zaščititi pred delovanjem vročine ali mraza. Pri betoniranju je načeloma potrebno mesta, kjer se bo betoniranje prekinilo, izbrati že vnaprej. Dodatki betonu Vsi uporabljeni dodatki betonu morajo po kvaliteti ustrezati veljavnim standardom. SIST EN 480 in SIST EN 934.

12 ZIDARSKA DELA SPLOŠNI OPIS V tej vrsti del je zajeto: - izdelava sušilnega ometa - hidroizolacije - estrih - ostala zidarska dela Izvajalec izolacijskih del mora preučiti z načrtom zahtevane tehnične karakteristike. Za proizvode, predvidene za vgradnjo, mora izvajalec izdelati tehnični načrt, ki ga mora pregledati in s podpisom potrditi projektant. Vgradijo se lahko samo proizvodi, katere je predhodno s podpisom potrdil projektant. Tehnični načrt mora vsebovati: - pregled vseh tehničnih karakteristik izolacijskega proizvoda predvidenega za vgradnjo, po zahtevah iz načrta - poročila o laboratorijskih preiskavah proizvodov, predvidenih za vgradnjo, lahko izdelanih v tujini - izjavo dobavitelja, da bo do tehničnega pregleda objekta pridobil poročilo o laboratorijskih preiskavah tudi s strani pooblaščene inštitucije v Sloveniji, za izolacijske proizvode, ki bodo imeli v tehnični dokumentaciji laboratorijska poročila tujih inštitucij CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - vsa potrebna pripravljalna dela - izdelavo tehničnega načrta za izolacijske materiale - merjenje na objektu - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - preizkušanje kvalitete za vse materiale, ki se vgrajujejo in dokazovanje kvalitete z atesti - ves potreben glavni, pomožni, pritrdilni in vezni material - vse potrebno delo do končnega izdelka - vsa potrebna pomožna delovna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so odri, lestve in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu - popravilo eventualno povzročene škode ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje prostorov po končanem delu in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta.

13 ARMIRAN ESTRIH CEMENTNI Način izdelave in ves vgrajeni material mora ustrezati pogojem veljavnega standarda. Materiali za izdelavo cementnega estriha morajo po kvaliteti ustrezati minimalnim pogojem za tlačno in raztezno trdnost. Izdelujejo se is portland cementa, priporoča se PC 250, kvaliteta po veljavnih standardih. Za izdelavo cementnega estriha se lahko uporabljajo naslednje vrste agregata, ki mora po kvaliteti ustrezati veljavnemu standardu. - naravni: rečni pesek in pesek iz kamnoloma - drobljenec - mešani: mešanica naravnega in drobljenega agregata Granulometrijska sestava agregata je odvisna od debeline estriha in mora biti taka, da omogoča ustrezno obdelavo površine in zbitost. Največje zrno ne sme biti večje kot je 1/3 debeline estriha. Razmerje frakcij se določa na osnovi sejalne krivulje. Za povečanje odpornosti cementnega estriha, kvalitete izdelave in obdelave je uporabiti naslednje dodatke: pospeševalce, plastifikatorje in sredstva za zaščito proti mrazu. Dodatke je dovoljeno uporabljati, kadar le-ti ne vplivajo škodljivo na kvaliteto cementnega estriha in talno oblogo. Hidroizolacijski sloj, na katerega se direktno izvede cementni estrih, mora imeti zavarjene ali zalepljene stike, biti brez mehurjev in mehaničnih poškodb, raven in čist. Površina gotovega cementnega estriha mora biti gladka ali hrapava, odvisno od predvidene vrste talne obloge. Da se prepreči pokanje cementnega estriha je izvesti naslednje dilatacije: - konstruktivne - zarezane - delovne - ob prodorih inštalacij Dilatacije cementnega estriha je izdelati: - na mestu konstruktivnih dilatacij - v odprtinah za vrata - na stikih s stenami - za večje površine: cementni estrih brez armature - površine 30 do 35 m2, armiran cementni estrih - površine do 100 m2

14 Položaj dilatacijskih stikov je določiti na osnovi izračuna in po načrtu, kjer je določen njihov položaj, širina in način izvedbe. Robovi dilatacijskih stikov morajo biti fino obdelani in rahlo zaobljeni. Vse dilatacije morajo biti zaprte. V spodnji del dilatacijskega stika se postavi stisljiv material, gornji del pa se zapolni s trajno elastično maso ali profiliranim trakom. Zarezane dilatacije Robne dilatacije TOPLOTNE IN ZVOČNE IZOLACIJE je izdelati: - za površine 20 do 30 m2 - hodniki, na 4 m1 Razpored dilatacij mora biti enakomeren. Idealna oblika površine med dilatacijskimi stiki je kvadrat. Dilatacijske stike je izvesti z armaturnimi palicami fi 6 mm, dolžine cca 30 cm, vgrajene v sredino estriha, polovica dolžine na vsako stran, pravokotno na dilatacijski stik. Armaturne palice je potrebno premazati s sredstvom, ki preprečuje sprijemanje z malto. Zarezane dilatacije so širine 3-4 mm, globine 1/2 do 1/3 debeline estriha se izdelajo na stiku cementnega estriha z zidom in drugih elementov objekta ter ob prodorih inštalacij. Izdelajo se z odgovarjajočim materialom. Robne dilatacije je potrebno izvesti brez zvočnih mostov. Pri izvedbi plavajočih estrihov je potrebno ob stenah položiti sloj mehkega izolacijskega materiala debeline 0,5 cm, višine minimalno kot je debelina estriha, kot dilatacijski sloj med estrihom in steno, s čimer se prepreči prenos udarnega zvoka. Izogibati se je delovnih dilatacij. Izdelajo se na mestih prekinitve del, v kolikor je mogoče na mestih konstruktivnih, zarezanih ali robnih dilatacij. Zaključek delovne dilatacije je izvesti ravno in jih zaščititi s PVC folijo pred naglih izsuševanjem. Dilatacije na mestih prodora inštalacij in vzidanih elementov je izvesti z ločilnim slojem tako, da ni zvočnega mostu. Izvedbo armiranja cementnih estrihov določi projektanta gradbenih konstrukcij. Marko betona za cementne estrihe določi projektant gradbenih konstrukcij. Vsako spremembo armiranja je potrebno pisno potrditi s strani projektanta in nadzora. Zvočne izolacije morajo biti izvedene tako, da na preklopih in v stiku z drugimi konstrukcijami ni zvočnih mostov. Toplotne izolacije morajo biti položene v najmanj dveh slojih, z zamaknjenimi stiki tako, da na preklopih in v stiku z drugimi konstrukcijami ni toplotnih mostov.

15 STAVBNO MIZARSKA DELA SPLOŠNI OPIS-VRATA Sestavni del vrat so eventualno potrebni kovinski profili za ojačitev robov odprtin, na katere se pritrjujejo okvirji. Obliko in dimenzijo ojačitev robov določi izvajalec, odvisna pa je od teže vrat in vrste stene, v katero se vgrajujejo. Profili za ojačitev robov odprtin morajo biti vgrajeni v steno tako, da nobena površina profila ne izstopa iz stene. Vsi nosilni elementi vrat morajo po nosilnosti odgovarjati teži kril, teža pa je odvisna od velikosti krila, debeline in sestave. Dimenzijo nosilnih elementov je dokazati z analizo konstrukcij - s statičnim računom. Okovje zajema spone, kljuko, ključavnico, ščitnike in zapah pri dvokrilnih vratih, vrsta okovja pa je odvisna od zahtevanega namena vrat. Vse elemente okovja mora pred vgradnjo pregledati in potrditi projektant. Ključavnica ima cilindrični vložek za generalni ključ po grupah prostorov, izvedbe po posebnem načrtu v soglasju z investitorjem. Vratne spone morajo biti ustrezne nosilnosti. Nosilnost in potrebno število spon je potrebno določiti z analizo konstrukcij (s statičnim izračunom), odvisna pa je od teže krila. Na vsaka vrata je potrebno vgraditi minimalno tri spone. Neoprenska tesnila za tesnjenje kril morajo biti visoke kvalitete, kar je potrebno dokazati z atesti. Vgrajevanje vrat mora biti usklajeno s tehnološkim postopkom gradnje objekta. Pritrjevanje vrat in na gradbene elemente mora biti izvedeno tako, da se pri tem ne poslabša funkcija, biti mora elastično in čvrsto. Vsi elementi za pritrjevanje morajo biti kovinski, nerjaveči, ter ustrezne velikosti in nosilnosti. Vsa vrata in so površinsko finalno obdelana na način, kot je navedeno v popisu. Tehnološke risbe in izračune za proizvodnjo mora izvajalec del izdelati v skladu s projektno dokumentacijo. Če želi izvajalec prilagoditi izvedbo svoji tehnologiji, mora izdelati ustrezno projektno dokumentacijo z detajli, ki jo mora pregledati in s podpisom potrditi arhitekt. Izvajanje na objektu se lahko začne, ko arhitekt s podpisom potrdi risbe in vgrajene prototipe. V specifikaciji navedene dimenzije vrat so svetle mere, ki jih mora doseči finalna odprtina za prehod. Poleg osnovnega, so sestavni del vrat vsi elementi, ki so potrebni za zahtevan namen vrat in so navedeni v detajlnejšem opisu za vsako vrsto posebej: - eventualno potrebne ojačitve robov v stenah - kovinski RF ali medeninasti profili za izvedbo praga, v kolikor ni nivo tlaka na obeh straneh vrat v isti višini - zaključne letvice - zunanji mehanizmi za samodejno zapiranje vrat - avtomatika za odpiranje vrat, avtomatika za ognjeodporna vrata - neoprenska tesnila za tesnjenje - steklo za zasteklitev - finalna površinska obdelava 15

16 OGNJE- ODPORNOST Upoštevati je potrebno ognjeodpornost, ki je zahtevana s projektom. Vrata morajo biti po potrebi izdelana iz negorljivega materiala in opremljena z vsem potrebnim okovjem in ključavnicami za ognjeodporna vrata, po veljanih tehničnih predpisih. Sestava vratnih kril in tehnologija izvedbe se prepušča izvajalcu, in mora ustrezati zahtevani ognjeodpornosti. Debelina vratnega krila je 40 do 50 mm. Vsa ognjeodporna vrata morajo biti opremljena z zunanjim hidrauličnim samozapiralom za ognjeodporna vrata, moči ki omogoča ročno odpiranje vratnega krila. Vsi stiki med posameznimi elementi vrat medsebojno, s stenami in tlaki morajo ustrezati zahtevam ognjeodpornosti, enako kot vrata sama. Izvajalec vrat je dolžan predložiti atest o ognjeodpornosti. Glede na zahtevano ognjeodpornost vrat so sestavni del vrat tudi posebna tesnila in polnila, da se doseže zahtevano ognjeodpornost. ZVOČNA IZOLIRNOST Sestava vratnega krila in tehnologija izvajanja se prepušča izvajalcu, in mora ustrezati zahtevani zvočni izolirnosti. Debelina vratnega krila je 40 do 50 mm. Vsi stiki med posameznimi elementi vrat medsebojno, s stenami in tlaki morajo ustrezati zahtevani zvočni izolirnosti, enako kot vrata sama. Izvajalec vrat je dolžan predložiti atest o zvočni izolirnosti po veljanih predpisih za šolske objekte. Da se doseže zahtevana zvočna izolirnost vrat so sestavni del vrat tudi posebna tesnila (mdr. škarjasta tesnila) in polnila. KRILNOST - enokrilna vrata - dvokrilna vrata, notranji rob vratnega krila brez ključavnice je profiliran kot vratni okvir, tako da se drugo krilo nalega na njega. V notranji rob fiksnega krila sta vgrajena spodaj in zgoraj robna zapaha, ki fiksirata vratno krilo v tlak in prečko nad vratnim krilom Nobena vratna odprtina ne sme biti nižja od 210 cm (svetla mera). 16

17 CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - merjenje na objektu - izdelava vseh izračunov vezanih na izdelavo elementov, potrebnih za doseganje predpisanih zahtev - izdelava tehnoloških risb za proizvodnjo s potrebnimi detajli - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - preizkušnja posameznih elementov in dokazovanje kvalitete z atesti - vse potrebno delo do končnega izdelka in montaže na objektu - ves potreben glavni, pomožni, nerjaveči pritrdilni in vezni material - stekla za zasteklitve - izdelava vseh potrebnih zaključkov - izdelava elementov v delavnici in montaža na objektu - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - vsa potrebna pomožna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so lestve, odri in podobno - terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu - finalna površinska obdelava elementov po opisu - popravilo eventualno povzročene škode ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje prostorov in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta. 17

18 TLAKARSKA DELA SPLOŠNI OPIS V tej vrsti del je zajeta izvedba betonskega tlaka z epoksidnim premazom. CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - vsa potrebna pripravljalna dela - merjenje na objektu - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - atestiranje vseh materialov in dokazovanje kvalitete z atesti - vse potrebno delo do končnega izdelka - ves potreben glavni, pomožni, pritrdilni in vezni material - dajanje vzorcev in vgrajevanje vzorcev na objektu - vsa potrebna pomožna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so lestve, odri in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu - popravilo eventualne škode povzročene ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje prostorov in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta. 18

19 SUHOMONTAŽNA DELA SPLOŠNI OPIS Vse montažne predelne stene morajo biti izdelane v skladu z veljavnimi normativi in tehničnimi predpisi DIN 4102, DIN 4103, DIN 4109, DIN 18180, DIN 18181, DIN 18182, DIN Tehnološke risbe za proizvodnjo mora izvajalec del izdelati v skladu s projektno dokumentacijo. V kolikor želi izvajalec prilagoditi izvedbo svoji tehnologiji, mora izdelati ustrezno projektno dokumentacijo z detajli, katero mora pregledati in s podpisom potrditi arhitekt. Izvajalec mora pred pričetkom izdelave predelnih sten izdelati prototipe in jih vgraditi na objektu. Izvajanje na objektu se lahko začne, ko arhitekt s podpisom potrdi risbe in skupaj z nadzorom vgrajene prototipe. V sistem montažnih predelnih sten se vključujejo tudi vrata. Vratni okvirji se pritrjujejo na nosilne vertikalne profile predelnih sten in tako s steno tvorijo celoto. V področju vrat se menjajo gradbeno fizikalne karakteristike stene, kar je določeno z opisom vrat. Poleg osnovnega, je sestavni del izvedbe montažnih predelnih sten tudi: - izvedbe stikov montažnih predelnih sten z zidanimi in betonskimi stenami in stebri, izvedeni po tehnologiji izvajalca predelnih sten, vsemi potrebnimi tesnili in polnili s tesnilnim materialom - bandažiranje stikov mavčno kartonskih plošč medsebojno Zvočna izolirnost Predelne stene so razdeljene glede na zahtevano zvočno izolirnost na tiste znotraj enote. Tehnologijo izdelave predelne stene je po tipskih sistemskih detajlih, npr. knauf, rigips ipd. Debelina izolacijskega materiala, zračnega sloja in slojev mavčno kartonskih plošč morajo ustrezati zahtevani zvočni izolirnosti. Vsi stiki med posameznimi elementi stene, stene s tlakom oziroma stropom, morajo imeti iste zvočna karakteristike kot stena sama. Izvajalec predelnih sten je dolžan predložiti atest o zvočni izolirnosti. 19

20 Statična stabilnost Nosilni vertikalni profili predelne stene morajo biti postavljeni v takem rastru in takih dimenzij, da prenesejo vse statične in dinamične obremenitve po DIN 4103 in DIN 1055 in obremenitve opreme pritrjene na stene. Dimenzijo vertikalnih profilov in raster, v katerem se postavljajo je dokazati z analizo konstrukcij. Mavčno kartonske plošče, ki se pritrjujejo na nosilno konstrukcijo morajo biti ustrezne debeline, kar je dokazati z analizo konstrukcij. Na predelne stene se enostransko ali obojestransko pritrjuje oprema. Zato je v stene vgraditi dodatne horizontalne profile, po detajlni montažni shemi opreme. Za opremo pritrjeno na stene je upoštevati obremenitve določene po načrtu opreme. Vsa oprema, ki se obeša na predelne stene mora biti sidrana na točno določenih mestih s specialnimi vijaki ustrezne dimenzije in dolžine. Način pritrjevanja opreme ne sme zmanjšati zvočne izolirnosti stene. Vertikalni profili na katere se pritrjujejo vrata morajo biti sposobni prenesti obremenitve vrat. DETAJLNI OPIS IZVEDBE MONTAŽNIH PREDELNIH STEN - Skupna debelina montažnih predelnih sten iz mavčno kartonskih plošč je različna in je navedena za vsako vrsto steno posebej. Sestava Zračni prostor med mavčno kartonskimi ploščami je izpolnjen zaradi protipožarne in zvočne zaščite z izolacijskim slojem. Debelina izolacijskega sloja oz. nosilne podkonstrukcije je odvisna od zahtevane protipožarne in zvočne zaščite ali pogojena z debelino instalacijskih cevi, ki potekajo v stenah. Tehnologija izvedbe se prepušča izvajalcu. Stiki Vse stike med ploščami medsebojno, s profili in ostalim je potrebno bandažirati, večkrat kitati in brusiti oz. oziroma izvesti na način, da končni premaz na stiku dveh plošč in na stiku montažne in zidane stene ter stropne konstrukcije ne poka (tipski dilatacijski stiki). Način izvedbe določi izvajalec, ki tudi jamči za kakovost izvedbe. Površina gotove predelne stene mora biti popolnoma ravna in pripravljena za končno površinsko obdelavo. 20

21 Montaža Stene so sestavljene iz nosilnih pocinkanih profilov, horizontalnih in vertikalnih, preko katerih so pritrjene mavčno kartonske plošče. Spodnji horizontalni profil se postavlja v osnem rastru predelnih sten na AB ploščo. Zgornji horizontalni profil se pritrjuje na strešno konstrukcijo. Vertikalni profili se postavljajo v rastru predelnih sten do profila na strešni konstrukciji. Finalna talna obloga se zaključi s stensko obrobo na montažni steni. Preko nosilne konstrukcije stene so pritrjene mavčno kartonske plošče/lsb plošče. Pritrjevanje mora biti elastično, tako da ustreza vsem zahtevam zvočne zaščite. Tlak znotraj predelnih sten je izvesti kot plavajoči tlak. Okrog odprtin v steni mora biti vgrajen profil za montažo vrat (kot KNAUF W416, varianta UA 75 ali drug z istimi karakteristikami). Preko nosilne konstrukcije stene so pritrjene mavčno kartonske plošče, po ena, dve ali tri plošče, odvosno od namena stene. Pritrjevanje mora biti elastično, tako da ustreza vsem zahtevam zvočne zaščite. Spodnji rob mavčno kartonskih plošč mora biti zaščiten pred mehaničnimi poškodbami s kovinskim profilom. Vse vertikalne robove plošč, ki so ispostavljeni poškodbam, je zaščititi s kovinskimi profili po tehnologiji izvajalca. Zračni prostor med mavčno kartonskimi ploščami je zapolnjen z izolacijskim slojem, zaradi ognjeodpornosti in zvočne izolirnosti. Debelina izolacijskega sloja je odvisna od zahtevane ognjeodpornosti in zvočne izolirnosti. Glede na položaj predelne stene in funkcionalne zahteve, se namesto mavčno kartonskih plošč pritrjujejo specialne plošče odporne na vlago s posebnimi dodatki, za mokre prostore in ognjeodporne plošče. Vrsto plošč izbere izvajalec, zahtevano kvaliteto pa mora dokazati z atesti. Vse stike med ploščami medsebojno, s profili in ostalim, je potrebno brusiti in bandažirati oziroma izvesti na način da končni premaz na stiku dveh plošč ne poka. Način izvedbe določi izvajalec, kateri tudi garantira za kvaliteto izvedbe. Površina gotove predelne stene mora biti popolnoma ravna in pripravljena za končno površinsko obdelavo z izravnalno maso in slikanje. Prehodi inštalacij morajo biti izvedeni na način, da zvočna izolirnost in ognjeodpornost ostaneta nespremenjene. Sestava montažne predelne stene je odvisna od zahtevane ognjeodpornosti in zvočne izolirnosti, tehnologija izvedbe se propušča izvajalcu. Izvajalec predelnih sten je dolžan pred pričetkom razvoda inštalacij, na tlak in strop označiti trase predelnih sten, da izvajalec inštalacij v teh področjih nebi izvedel razvoda inštalacij. V sredini montažnih predelnih sten med mavčno kartonskimi ploščami se izvedejo inštalacije jakega in šibkega toka. Po pravilu se v teh stenah ne izvaja razvod za vodovodne inštalacije in kanalizacijo, ampak pred oziroma za stenami, od horizontalnega razvoda v tleh do sanitarnih elementov. Horizontalni razvodi vseh inštalacij so tudi speljani v posebnih razvodnih energetskih kanalih, montiranih na predelne stene. Vsi razvodi inštalacij, horizontalno in vertikalno morajo biti izvedeni v skladu z veljavnimi tehničnimi predpisi in standardi. Instalacije V sredini montažnih predelnih sten (med mavčno kartonskimi ploščami) se izvedejo instalacije jakega in šibkega toka. Izvajalec predelnih sten mora po projektu instalacij vgraditi v predelne stene ustrezne cevi za razvod instalacij in zagotoviti ustrezen način. Pri tem se ne smejo zmanjšati gradbeno fizikalne karakteristike stene. Razvod instalacij je izvesti, ko je postavljena nosilna konstrukcija in so plošče na eni strani že postavljene, vendar pred zapiranjem stene s ploščami na drugi strani. Medsebojno usklajevanje postavljanja predelnih sten in izvedbe instalacij je potrebno uskladiti s terminskim planom. Zaradi preprečevanja preboja zvoka skozi steno se naj zamikajo instalacijske doze z obeh strani stene za minimalno toliko, kot je debela stena. 21

22 CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - merjenje na objektu - izdelava tehnoloških risb za proizvodnjo, z detajli - izdelava vseh izračunov vezanih na izdelavo elementov, potrebnih za doseganje predpisanih zahtev - preizkušnja posameznih elementov in dokazovanje kvalitete z atesti - izdelava vzorca in vgradnja v objektu - ves potreben glavni, pomožni, nerjaveči pritrdilni in vezni material - stekla za zasteklitve - vse potrebno delo, od pripravljalnih del do finalnega izdelka - izdelava vseh potrebnih zaključkov - izdelava elementov v delavnici in montaža na objektu - izdelava in izrez odprtin za vgradnjo inštalacijskih in drugih elementov montažne predelne stene - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - vsa potrebna pomožna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so lestve, odri in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu - finalna obdelava elementov po opisu - popravilo eventualno povzročene škode ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje prostorov po končanih delih in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 5% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so 22

23 23

24 Primer tehnične dokumentacije dobavitelja stenskega sistema za predelne stene teh. karakteristike. rimer tehnične dokumentacije dobavitelja stenskega sistema za predelne stene - detajli. 24

25 25

26 SLIKOPLESKARSKA DELA SPLOŠNI OPIS V slikopleskarskih delih so zajeta slikanja sten, stebrov in stropov. Izvajanje del in vsi uporabljeni materiali morajo po kvaliteti ustrezati veljavnim standardom. Material mora biti kvaliteten, pravilno pakiran in pravilno shranjen. Predvidenih je več tonov barv, v skladu z barvno skalo interiera barvni toni so aktivni in se jim naj prilagodi kvaliteta barve. Dobavitelj oz. izvajalec mora pred izvajanjem del dati na vpogled vzorce in po izbranih vzorcih, ki jih potrdita naročnik / projektant naročiti material in izvesti slikopleskarska dela. Dobavitelj barve oz. izvajalec mora podati garancijo za svetlobno obstojnost barve. DETAJLNI OPIS IZVEDBE SLIKOPLESKARSKIH DEL SLIKANJE STEN IN STROPOV Z DISPERZIJSKO BARVO Izvajanje del Disperzijska barva je tovarniško izdelano premazno sredstvo, katere izveden premaz je v vodi netopljiv. Barva se mora dobro sprijemati s podlago, površina izvedenega premaza mora biti enakomerne strukture, mora biti odporna na pranje z vodo in pri tem ne sme menjati tona barve. Nanaša se na podlago pripravljeno po navodilu proizvajalca barve. Premaz se lahko izvaja ročno ali strojno. Na končani površini se ne smejo poznati sledovi čopiča ali valjčka in mora popolnoma prekrivati podlago. Premaz ki se izvaja v več slojih je naslednji sloj izvesti, ko je predhodni popolnoma suh. Stiki z vrati, okni, stenskimi oblogami in talnimi obrobami morajo biti izvedeni čisto. Vsi zaključki slikanih površin morajo biti izvedeni ravno. Podloga na katero se premaz izvaja, mora biti očiščena prahu, madežev in nečistoč (kot so olja, rja, cementna malta in drugo). Osnovni premazi morajo biti taki, da po kvaliteti ustrezajo vrsti podlage in da so primerni za izbrani finalni premaz in zahtevan barvni ton. Izravnava ometanih površine z disperzijskim kitom zajema: - brušenje in čiščenje - nevtraliziranje - kitanje manjših poškodb in razpok - impregnacija - 2x izravnava z disperskim kitom in brušenje Izravnava betonskih površin z disperzijskim kitom zajema: - odpraševanje - miniziranje armature - kitanje manjših poškodb in stikov opažnih plošč - 2x izravnava z disperzijskim kitom in brušenje Izravnava montažnih predelnih sten iz mavčno kartonskih plošč zajema: - odpraševanje - kitanje manjših poškodb in razpok - impregnacija, premaz za nevtralizacijo površin mavčno kartonskih plošč - 2x izravnava z disperskim kitom in brušenje Barva Premaz stene z disperzijsko barvo z izravnavo podlage zajema: - izravnava z disperzijskim kitom - osnovni premaz z impregnacijo, po navodilih proizvajalca barve - končni premaz najmanj 2x, izveden po navodilih proizvajalca barve Barva je aktivna, močna in jo določi projektant na osnovi barvne skale, ki jo poda izvajalec. 26

27 Slikanje Izbrana barva mora biti obstojna na klimatske pogoje, ne sme biti vodotopna in mora biti paropropustna ter mora ustrezati sistemu izvedene podlage. Pred pričetkom izvajanja premaza mora predlagano kvaliteto barve potrditi nadzor. Ton barve je po izboru projektanta. Premaz se lahko izvaja ročno ali strojno. Na končani površini se ne smejo poznati sledovi čopiča ali valjčka in mora popolnoma prekrivati podlago. Premaz, ki se izvaja v več slojih, je naslednji sloj izvesti, ko je predhodni popolnoma suh. Stiki z vrati, okni, stenskimi oblogami in talnimi obrobami morajo biti izvedeni čisto. Vsi zaključki slikanih površin morajo biti izvedeni ravno. Podloga na katero se premaz izvaja, mora biti očiščena prahu in umazanije kot so olja, rja, cementna malta in drugo. Osnovni premazi morajo po kvaliteti ustrezati vrsti podlage in biti primerni za izbrani finalni premaz. PLESKARSKA - Za ključavničarske izdelke in jekleno nosilno konstrukcije, ki so finalno DELA površinsko obdelani z barvanjem, je barvanje izvesti na naslednji način: - 1x antikorozivni premaz, že zajet. - Ključavničarska dela - po končani montaži na objektu je vse površine očistiti - popravilo poškodovanega osnovnega antikorozivnega premaza - 1x antikorozivni premaz celotne površine - 1x premaz alkidne temeljne barve v debelini sloja mikronov - premaz z alkidno emajl barvo, najmanj 2x - Ton barve je po izbiri projektanta. Izvajanje pleskarskih del in ves uporabljeni materiali morajo po kvaliteti ustrezati veljavnemu standardu. Material mora biti kvaliteten, pravilno pakiran in pravilno shranjen. CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - merjenje na objektu - preizkus materiala predvidenega za izvedbo in dokazovanje kvalitete z atesti - dajanje vzorcev kjer je to potrebno, izdelava vzorca in vgradnja na objektu - ves potreben glavni, pomožni, pritrdilni in vezni material - vse potrebno delo, priprava in vgrajevanje na objektu - izdelavo vseh potrebnih zaključkov - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - vsa potrebna pomožna delovna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so lestve, odri in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - koordinacija, sodelovanje in terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na gradbišču - finalna obdelava elementov po opisu - popravilo eventualne škode povzročene ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje barvnih madežev is površin ki se ne barvajo - čiščenje prostorov in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora zajeti izdelavo vseh potrebnih elaboratov, detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta. 27

28 KLJUČAVNIČARSKA DELA SPLOŠNI OPIS Vsi elementi ključavničarskih del morajo biti izdelani strokovno in kvalitetno po detajlih in iz materiala kot je navedeno v opisu. Ves vgrajeni material mora po kvaliteti ustrezati veljavnim tehničnim predpisom in normam. Elementi za vgrajevanje ključavničarskih izdelkov (vijaki, sidra in drugo) morajo biti takih dimenzij in nosilnosti, da ustrezajo obremenitvam, za katere so namenjeni. Vse nosilne elemente je dimenzionirati z analizo konstrukcij (v opisih so navedene okvirne dimenzije). Vse dimenzije posameznih elementov navedene v opisih so okvirne in jih je glede nosilnosti potrebno dimenzionirati z analizo konstrukcij. Površina posameznih elementov na varjenih stikih mora biti ravna in gladka, brez vzboklin ali vdolbin ter brušena. Pločevinasta vrata so zajeta v skupni shemi oken in vrat. Poleg osnovnega, so sestavni del pločevinastih vrat vsi elementi, ki so potrebni za zahtevan namen vrat in so navedeni v detajlnejšem opisu za vsako vrsto posebej: - ojačitve robov v stenah - kovinski profili za izvedbo praga, v kolikor ni nivo tlaka na obeh straneh vrat v isti višini - zunanji mehanizmi za samodejno zapiranje vrat - avtomatika za odpiranje vrat, avtomatika za požarna vrata - neoprenska tesnila za tesnjenje - steklo za zasteklitev v vratnih krilih - finalna površinska obdelava Vsi elementi jeklene konstrukcije morajo biti izdelani strokovno in kvalitetno in iz materiala in dimenzij kot je navedeno v analizi konstrukcije objekta. Vsi elementi morajo biti izvedeni in vgrajeni tehnično pravilno in po pravilih stroke. Sidranje elementov jeklene konstrukcije v nosilno konstrukcijo objekta je izvesti z elementi in na način kot je navedeno v analizi konstrukcije objekta. Kvaliteta jekla mora biti po DIN 1025 in DIN 17100, jeklo kvalitete S235 oziroma SIST EN 10210, SIST EN Po končani montaži na objektu, pred izdelavo finalne površinske obdelave, je na jeklenih konstrukcijah, ki so v končni fazi vidne, vse zvare brusiti gladko in ravno do površine profila. Izvedba in izbran sistem zaščite mora ustrezati veljavnim pravilnikom o tehničnih merah in pogojih za zaščito kovinske konstrukcije pred korozijo, ustreznemu DIN standardu oziroma SIST EN ISO Tehnološke risbe za proizvodnjo mora izvajalec del izdelati v skladu s projektno dokumentacijo. V kolikor želi izvajalec prilagoditi izvedbo svoji tehnologiji, mora izdelati ustrezno projektno dokumentacijo z detajli, katero mora pregledati in s podpisom potrditi projektant. Izvajanje na objektu se lahko začne, ko projektant s podpisom potrdi risbe. Projektno dokumentacijo PZI in PID (delavniške načrte) mora izdelati izvajalec jeklene konstrukcije. 28

29 CENA NA ENOTO PROIZVODA MORA VSEBOVATI: - predvideti je potrebno ključavnice s sistemskim ključem - merjenje na objektu - izdelava tehnoloških risb za proizvodnjo, z detajli - izdelava PZI in PID dokumentacije za jeklo (delavniške načrte), z detajli - izdelava vseh izračunov vezanih na izdelavo elementov, potrebnih za doseganje predpisanih zahtev - preizkušanje posameznih elementov in dokazovanje kvalitete z atesti - izdelava vzorca in vgradnja na objektu - ves potreben glavni, pomožni, pritrdilni in vezni material - izdelavo vseh potrebnih zaključkov - izdelava elementov v delavnici in montaža na objektu do končnega izdelka - vse potrebne transporte do mesta vgrajevanja - skladiščenje materiala na gradbišču - vsa potrebna pomožna sredstva za vgrajevanje na objektu kot so lestve, odri in podobno - usklajevanje z osnovnim načrtom in posvetovanje s projektantom - terminsko usklajevanje del z ostalimi izvajalci na objektu - finalna obdelava elementov po opisu - popravilo eventualno povzročene škode ostalim izvajalcem na gradbišču - čiščenje prostorov po končanih delih in odvoz odpadnega materiala na stalno deponijo - plačilo komunalnega prispevka za stalno deponijo odpadnega materiala - vsa potrebna higiensko tehnična preventivna zaščita delavcev na gradbišču - razna nepredvidena dela, ki jih je potrebno izvesti za dokončanje del, vezano na funkcionalni izgled objekta, določena v teku izvajanja del. Ocena 10% od vrednosti predvidenih del. CENA NA ENOTO PROIZVODA mora biti določena za izvedbo po sistemu "na funkcionalni ključ" in mora zajeti izdelavo vseh potrebnih detajlov in dopolnilnih del, katera je potrebno izvesti za dokončanje posameznih del, tudi če potrebni detajli in zaključki niso podrobno navedeni in opisani v popisu del, in so ta dopolnila nujna za pravilno funkcioniranje posameznih sistemov in elementov objekta. 29

CENIK

CENIK SLIKOPLESKARSKE STORITVE 1. Slikanje in brizganje fino ometanih površin sten in stropov z apnenimi barvami na že zidarsko beljeno podlago 2. Glajenje sten in stropov z disperzijskim kitom na ometane površine

Prikaži več

Microsoft Word - ES VRTEC BAKOVCI - PZI.doc

Microsoft Word - ES VRTEC BAKOVCI - PZI.doc 1 NAČRT ARHITEKTURE INVESTITOR: MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota OBJEKT: ENERGETSKA SANACIJA VRTEC MURSKA SOBOTA ENOTA»KRTEK«BAKOVCI VRSTA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE: PROJEKT ZA

Prikaži več

O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2

O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2 O G R E V A N J E VSEBINA 1. TEHNIČNO POROČILO 2. TEHNIČNI IZRAČUN 3. PREDRAČUNSKI POPIS 4. NAČRTI: Tloris pritličja list 1 Tloris 1.nadstropja list 2 Tloris tipične etaže od 2. do 5. nadstr. list 3 Tloris

Prikaži več

Ventilated facades CZ & SK market

Ventilated facades CZ & SK market Petek, 31.3.2017 Konzorcij pasivna hiša, Fakulteta za Arhitekturo, UL Strokovno izpopolnjevanje za arhitekte, projektante in energetske svetovalce TOPLOTNE, ZVOČNE in POŽARNE IZOLACIJE pri prenovi večstanovanjskih

Prikaži več

5_1_Wand_Details

5_1_Wand_Details Načrtovanje in gradnja s sistemi Rigips. 5.10.01 do 5.10.02 Montažne stene Rigips Tesen in nepropusten priključek ima pomembno vlogo pri zvočni zaščiti. Zato je nameščanje priključnega tesnila enako pomembno

Prikaži več

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p

Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju p Kovinska protipoplavna KD vrata Življenje je kot reka, včasih mirna, drugič deroča a vedno polna presenečenj. Če vas v življenju ponese deroča voda, se lahko zaščitite, dokler se voda ne umiri. JUNIJ 2015

Prikaži več

Presentation‘s Main Title

Presentation‘s Main Title JUBIZOL Izvedba detajlov fasade načrtovanje in pregled izvedbe v praksi 1 Aleš Kovač d.i.g. JUB d.o.o. ; ales.kovac@jub.eu Obdelava COKLA Slaba praksa Direktno stikovanje z asfaltom? VROČINA!! 2 Obdelava

Prikaži več

Schöck Isokorb tip W Schöck Isokorb tip W W Schöck Isokorb tip W Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne

Schöck Isokorb tip W Schöck Isokorb tip W W Schöck Isokorb tip W Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne Primeren je za konzolne stenske plošče. Prenaša negativne momente in pozitivne prečne sile. Poleg tega prenaša tudi izmenične vodoravne sile. 111 Razvrstitev elementov Prerez pri vgrajevanju zunaj znotraj

Prikaži več

MUZEJSKO DEPOJSKI KOMPLEKS PIVKA

MUZEJSKO DEPOJSKI KOMPLEKS PIVKA 1. NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU Številčna oznaka načrta in vrsta načrta: 1 NAČRT ARHITEKTURE Investitor: OBČINA PIVKA, Kolodvorska cesta 5, 6257 Pivka Objekt: ZDRAVSTVENA POSTAJA PIVKA (poimenovanje

Prikaži več

NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU

NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU 1.1 NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU Načrt in številčna oznaka načrta 1 Načrt arhitekture Investitor / naročnik: Splošna bolnišnica Izola Polje 40 6310 Izola Objekt: Preureditev prostorov v

Prikaži več

Microsoft Word - OBRAZCI PZI _PTUJSKA GORA_ ES_ARHITEKTURA .docx

Microsoft Word - OBRAZCI PZI _PTUJSKA GORA_ ES_ARHITEKTURA .docx NAČRTI S PODROČJA ARHITEKTURE 01 INVESTITOR: OBČINA MAJŠPERK, Majšperk 39,2322 Majšperk in PGD PTUJSKA GORA, Ptujska gora 82b,2323 Ptujska Gora NAZIV GRADNJE: ENERGETSKA SANACIJA DOMA KRAJANOV IN GASILCEV

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 REPUBLIKA SLOVENIJA Ministrstvo za zdravje Štefanova 5, 1000 Ljubljana ZMANJŠANJE PORABE ENERGIJE V SPLOŠNI BOLNIŠNICI NOVO MESTO Dolenjske Toplice, 5.4.2012 Božidar Podobnik, univ.dipl.inž. Vodja projekta

Prikaži več

Elaborat zaščite pred hrupom Stavba: Rekonstrukcija mansarde OŠ Podčetrtek Številka elaborata: 8067/14/PGD Številka projekta: 8067/14/PGD Investitor:

Elaborat zaščite pred hrupom Stavba: Rekonstrukcija mansarde OŠ Podčetrtek Številka elaborata: 8067/14/PGD Številka projekta: 8067/14/PGD Investitor: Elaborat zaščite pred hrupom Stavba: Rekonstrukcija mansarde OŠ Podčetrtek Številka elaborata: 806714PGD Številka projekta: 806714PGD Investitor: OBČINA PODČETRTEK Ulica in hišna številka: Trška cesta

Prikaži več

Microsoft Word - TEKST PZI STOPORKO.doc

Microsoft Word - TEKST PZI  STOPORKO.doc ProBiro Božo GAJŠEK s.p. Maribor stran 1/3 tel. 02/2521-025, E-mail: bozo.gajsek@triera.net 4.1.) NASLOVNA STRAN NAČRTA NAČRT ELEKTRIČNIH INSTALACIJ IN ELEKTRIČNE OPREME MAPA 4 INVESTITOR : OBJEKT: OBČINA

Prikaži več

Podne konstrukcije (SLO) PDF.pm6

Podne konstrukcije (SLO) PDF.pm6 0 Vsebina II VSEBINA IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Nekaj o zvoku Zvočna izolacija masivnih podnih konstrukcij Raven udarnega zvoka pri masivnih konstrukcijah s plavajočim podom 4-5 Izolacija

Prikaži več

PGD-Trboje _ -1. Story

PGD-Trboje _ -1. Story 11,85 50 1,35 40 2,70 40 3,10 40 2,50 50 10 30 10 1,35 10 20 10 2,70 10 20 10 3,10 10 20 10 2,50 10 30 10 6,80 30 1,20 30 2,20 30 2,20 30 5,30 30 2,20 30 2,20 30 ET, Ø150, l=1,00m, 2% 7,50 50 3,95 50 2,05

Prikaži več

KEMAGLET G

KEMAGLET G KEMAGLET G Bela cementna izravnalna masa Odličen oprijem na podlago Paropropustnost Odpornost na vlago in vodo Primerno za zunanjo in notranjo uporabo Lahka obdelovalnost Ne poka, se ne krči in ne nabreka

Prikaži več

Cenik 2019 Cenik velja od Termoizolacije IZOLIRAMO OD TEMELJEV DO STREHE

Cenik 2019 Cenik velja od Termoizolacije IZOLIRAMO OD TEMELJEV DO STREHE Cenik 2019 Cenik velja od 15. 2. 2019. Termoizolacije IZOLIRAMO OD TELJEV DO STREHE A1 - EPS fasadne plošče FRAGMAT EPS F λ D = 0,039 W/(m.K) razplastna trdnost TR100 A1 *601890 1 100 50 m 2 25 500 0,84

Prikaži več

1 načrt s področja ARHITEKTURE Investitor: OBČINA TOLMIN Ulica padlih borcev 2, 5220 TOLMIN Objekt: UREDITEV OSNOVNE ŠOLE DUŠAN MUNIIH Most na Soči Vr

1 načrt s področja ARHITEKTURE Investitor: OBČINA TOLMIN Ulica padlih borcev 2, 5220 TOLMIN Objekt: UREDITEV OSNOVNE ŠOLE DUŠAN MUNIIH Most na Soči Vr 1 načrt s področja ARHITEKTURE Investitor: OBČINA TOLMIN Ulica padlih borcev 2, 5220 TOLMIN Objekt: UREDITEV OSNOVNE ŠOLE DUŠAN MUNIIH Most na Soči Vrsta proj. dokumetacije: PZI projektna dokumentacija

Prikaži več

(PVZ KNJI\216NICA_Cerknica_1.pdf)

(PVZ KNJI\216NICA_Cerknica_1.pdf) IZKAZ POŽARNE VARNOSTI STAVBE št.: 08516-ZPV Podatki o stavbi Naziv objekta: Klasifikacija objekta: Lokacija objekta: Investitor: Projektant: ŠIRITEV PROSTORISKIH KAPACITET KNJIŽNICE JOŽETA UDOVIČA CERKNICA

Prikaži več

MLS ID:

MLS ID: MLS ID: 490351005-5 1 PRODAMO Sodobni pisarniški prostori v Kopru oddani v najem Republiki Sloveniji Naložbena nepremičnina na Ferrarski ulici v bližini mestnega središča odlična prometna navezava Predmet

Prikaži več

(PZI_predra\350un.xls)

(PZI_predra\350un.xls) POPIS DEL PZI LASC V MIRNU DOLŽINE 750 IN 175 m 1. PREDDELA 2. ZEMELJSKA DELA 3. VOZIŠČNE KONSTRUKCIJE 4. ODVODNJAVANJE 5. GRADBENA IN OBRTNIŠKA DELA 6. OPREMA CEST 7. TUJE STORITVE SKUPAJ : Stran 2 1.

Prikaži več

STATIKON PROJEKTIRANJE GRADBENIH KONSTRUKCIJ, ARHITEKTURA IN INŽENIRING d.o.o. Slovenska ulica 25, 9000 MURSKA SOBOTA, SI Tel.: , fax.: 02

STATIKON PROJEKTIRANJE GRADBENIH KONSTRUKCIJ, ARHITEKTURA IN INŽENIRING d.o.o. Slovenska ulica 25, 9000 MURSKA SOBOTA, SI Tel.: , fax.: 02 Str.: 1 1. TEHNIČNO POROČILO 1.1. ZASNOVA MOSTU Most se nahaja v razpotju vasi Markišavci in Polana in premošča Puconski potok. Zasnovan je kot ploščni most 3x svetle razpetine 4.44+5.28+4.41m in neregularne

Prikaži več

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME)

(Microsoft Word _PZI_1_2_NA\310RT OPREME) Naročnik KNJIŽNICA JOŽETA UDOVIČA CERKNICA Partizanska cesta 22 1380 Cerknica Investitor OBČINA CERKNICA Cesta 4. maja 53 1380 Cerknica Objekt ŠIRITEV PROSTORSKIH KAPACITET KNJIŽNICE JOŽETA UDOVIČA CERKNICA

Prikaži več

Cesta "D" Legenda Opečni zid Armiran beton Izolacija Cesta "B"

Cesta D Legenda Opečni zid Armiran beton Izolacija Cesta B Cesta "D" 2.35 15 955 5 Cesta "B" 341 51 32 51 32 51 32 51 32 51 32 51 32 519 1 2 3 4 5 6 7 197,19m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 192,35m 2 51 3 3 3 3 3 39 Cesta "E" Cesta "A" 9 1

Prikaži več

1

1 NASLOVNA STRAN NAČRTA VODOVOD MAPA 5.1 NAČRT VODOVODA INVESTITOR OBJEKT LOKACIJA OBČINA CIRKULANE CIRKULANE 58 2282 CIRKULANE GRADNJA LOKALNE CESTE V EKONOMSKO POSLOVNI CONI DOLANE OBČINA CIRKULANE DOLANE

Prikaži več

Cesta na Ostrožno 152, 3000 Celje - Slovenija PE RITS - Kidričeva 25 Tel.: Fax: NAČRT IN ŠTEVILČNA OZNAKA NAČRTA: Načrt el

Cesta na Ostrožno 152, 3000 Celje - Slovenija PE RITS - Kidričeva 25 Tel.: Fax: NAČRT IN ŠTEVILČNA OZNAKA NAČRTA: Načrt el - Slovenija PE RITS - Kidričeva 25 Tel.: 03 492 93 10 - Fax: 03 492 93 11 NAČRT IN ŠTEVILČNA OZNAKA NAČRTA: Načrt električnih instalacij in električne opreme, št. 691-2/14, mapa 4 NAROČNIK: OBČINA ŽALEC

Prikaži več

Zagotovite si varnost, tišino in lep izgled. PROTIVLOMNA VRATA SLOVENSKI PROIZVOD! Brezplačna izmera in svetovanje.

Zagotovite si varnost, tišino in lep izgled. PROTIVLOMNA VRATA SLOVENSKI PROIZVOD!   Brezplačna izmera in svetovanje. Zagotovite si varnost, tišino in lep izgled. PROTIVLOMNA VRATA SLOVENSKI PROIZVOD! www.protivlomna-vrata.si Brezplačna izmera in svetovanje. 2 www.protivlomna-vrata.si www.protivlomna-vrata.si ZAKAJ IZBRATI

Prikaži več

Cesta "D" Legenda Opečni zid Armiran beton Izolacija Cesta "B"

Cesta D Legenda Opečni zid Armiran beton Izolacija Cesta B Cesta "D" 2.35 15 955 5 Cesta "B" 341 51 32 51 32 51 32 51 32 51 32 51 32 519 1 2 3 4 5 6 7 197,19m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 191,31m 2 192,35m 2 851 83 83 83 83 83 839 Cesta "E" Cesta

Prikaži več

NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU NAČRT OPREME IN TEHNIKE GRC POSTOJNA Investitor: OBČINA POSTOJNA, Ljubljanska cesta 4, 6230 Postojna Objek

NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU NAČRT OPREME IN TEHNIKE GRC POSTOJNA Investitor: OBČINA POSTOJNA, Ljubljanska cesta 4, 6230 Postojna Objek NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU NAČRT OPREME IN TEHNIKE GRC POSTOJNA Investitor: OBČINA POSTOJNA, Ljubljanska cesta 4, 6230 Postojna Objekt: GASILSKO REŠEVALNI CENTER POSTOJNA GRC POSTOJNA

Prikaži več

PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni grad

PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni grad PREDSTAVITEV PREDSTAVITEV Dimniški sistem 200 Dvojni Ø 120 200 mm Dvojni dimniški sistem (z zračnikom ali brez) je namenjen predvsem individualni gradnji. Primeren je za priklop dveh kurilnih naprav, npr.

Prikaži več

OŠ TRNOVO SANACIJA STAVBNEGA OVOJA junij TEHNIČNO POROČILO 1. SPLOŠNI OPIS Obravnavana stavba je osnovana šola. Zgrajena je bila leta med

OŠ TRNOVO SANACIJA STAVBNEGA OVOJA junij TEHNIČNO POROČILO 1. SPLOŠNI OPIS Obravnavana stavba je osnovana šola. Zgrajena je bila leta med 3.3.1. TEHNIČNO POROČILO 1. SPLOŠNI OPIS Obravnavana stavba je osnovana šola. Zgrajena je bila leta med vojnama, med leti 1920 in 1941. Stavba ima pritličje in nadstropje. V pritličju se nahaja vrtec in

Prikaži več

KEMAMIX G

KEMAMIX G KEMAMIX G Grobi apnenocementni omet in malta za zidanje Dober oprijem na podlago Pravilna in kontrolirana sestava Ustreza skupini ometov GP CS IV po SIST EN 988-1:2017 Malta za zidanje po SIST EN 988-2:2017

Prikaži več

Trubarjeva Popis del s predizmerami.xlsx

Trubarjeva Popis del s predizmerami.xlsx PONUDBA Številka in naziv sklopa: Sklop 7: Zamenjava stavbnega pohištva na fasadnem obodu (okna in vrata) v praznih in zasedenih stanovanjih ter hišah z novim PVC stavbnim pohištvom Evidenčna oznaka tega

Prikaži več

ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF (

ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF ( ZAŠČITNA IZOLACIJA BREZ VSEBNOSTI HALOGENIH SNOVI ZA ZMANJŠEVANJE KOROZIVNIH UČINKOV IN TOKSIČNOSTI DIMA V PRIMERU POŽARA Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Brez vsebnosti halogenih snovi Majhna količina

Prikaži več

4

4 Naročnik: ELEKTRO Celje, podjetje za distribucijo električne energije d.d., Vrunčeva 2a, 3000 CELJE RTP 110/20 kv Vojnik Tehnična specifikacija za izgradnjo novega objekta RTP Vojnik A. SPLOŠNO VSEBINA

Prikaži več

A5LPKC

A5LPKC V tradicionalni alpski arhitekturi gank zajema funkcijo ozkega balkona, povezovalnega hodnika ter tudi vhodnega podesta. Je lahko prepoznavni arhitekturni element, ki obudi spomine na alpske pokrajine.

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode]

Microsoft PowerPoint - 3_MACS+_Pozarni_testi_slo.ppt [Compatibility Mode] Obnašanje jeklenih in sovprežnih stropnih konstrukcij v požaru Vsebina novih požarnih testov Izvedeni so bili požarni preizkusi v okviru projektov FRACOF (ISO požar) COSSFIRE (ISO požar) FICEB (Naravni

Prikaži več

A3: 297x420 A: m² VIDEM_Poz-ZAHOD.dwg Os Z2 stena v nadstropju Os Z2 stena v nadstropju Stena v nadstropju - zahod Foto 7 Fot

A3: 297x420 A: m² VIDEM_Poz-ZAHOD.dwg Os Z2 stena v nadstropju Os Z2 stena v nadstropju Stena v nadstropju - zahod Foto 7 Fot Os Z stena v nadstropju Os Z stena v nadstropju Stena v nadstropju - zahod Foto 7 Foto Zahodna fasada stena na osi Z - nadstropje in del zahodne fasade v nadstropju od osi Z proti Z Okna v nadstropju v

Prikaži več

Cerc-net

Cerc-net ponikovalnica fi800 dno -3,60 drenažna cev H=80cm, dno -3,38 H=80cm, dno -3,38 drenažna cev peskolov fi300 dno -0,60 PVC, fi50, l=1,50m, 2% H=40cm, dno -2,98 H=40cm, dno -2,98 BET, fi100, l=7,50m, 2% odtočni

Prikaži več

IMP Klima Enote za regulacijo zraka Regulacijske žaluzije Regulacijske žaluzije PREZRAČEVALNE REŠETKE IN VENTILI Regulacijske žaluzije RŽ-1, RŽ-2, RŽ-

IMP Klima Enote za regulacijo zraka Regulacijske žaluzije Regulacijske žaluzije PREZRAČEVALNE REŠETKE IN VENTILI Regulacijske žaluzije RŽ-1, RŽ-2, RŽ- RŽ-1, RŽ-2, RŽ-3 Uporaba so namenjene za regulacijo pretoka zraka in tlaka v prezračevalnih kanalih in klima napravah. Lahko jih vgrajujemo samostojno ali v kombinaciji s zaščitnimi ali nadtlačnimi rešetkami.

Prikaži več

0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma nje

0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma nje 0.1 NASLOVNA STRAN O - VODILNA MAPA INVESTITOR: MARIBORSKE LEKARNE MARIBOR Minařikova 6, 2000 Maribor (ime, priimek in naslov investitorja oziroma njegov naziv in sedež) OBJEKT: LEKARNA BETNAVA (poimenovanje

Prikaži več

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o.

Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o. Navodila za vgradnjo in montažo Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine II Firma in sedež prodajalca in pooblaščenega serviserja: PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09

Prikaži več

INO WinterAktion Flyer EXCLUSIV SI-1 bc.cdr

INO WinterAktion Flyer EXCLUSIV SI-1 bc.cdr EXCLUSIV VHODNA VRATA PROGRAM 2019 / 2020 Vhodna vrata iz aluminija z obojestransko prekrivnim polnilom in faktorjem toplotne izolativnosti 2 W/m K. Ustvarjena z občutkom za varnost, estetiko in ugodje.

Prikaži več

Microsoft Word - Tehnicno_porocilo_PZI-strojne

Microsoft Word - Tehnicno_porocilo_PZI-strojne TERMOTEH d.o.o., Cesta v Zgornji Log 49, 1000 Ljubljana 1 1.1 NASLOVNA STRAN Z OSNOVNIMI PODATKI O NAČRTU Načrt in številčna oznaka načrta: Investitor: Objekt: Vrsta projektne dokumentacije in njena številka:

Prikaži več

OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev standardno vgrajena dva silikonska

OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev standardno vgrajena dva silikonska OKNA VRSTE LESENIH OKEN EKO LES Soft večslojno lepljen les vgradna globina 68 mm visoka stabilnost vogalnih spojev zagotavljajo tesnenje tudi pri zelo nizkih temperaturah in močnih nalivih vgrajeno Roto

Prikaži več

OKNA UDOBJE QS Možne izdelave oken glede na obliko: min. 900 min. 900 Tehnični podatki: Okno iz lesa z aluminijasto oblogo zunaj Odpiranje po vertikal

OKNA UDOBJE QS Možne izdelave oken glede na obliko: min. 900 min. 900 Tehnični podatki: Okno iz lesa z aluminijasto oblogo zunaj Odpiranje po vertikal OKNA UDOBJE QS Možne izdelave oken glede na obliko: min. 900 min. 900 Tehnični podatki: Okno iz lesa z aluminijasto oblogo zunaj Odpiranje po vertikalni in horizontalni osi Odpornost proti obremenitvam

Prikaži več

Model

Model PRVA STRAN IZVEDBENEGA NAČRTA Mizendol - Podčelo, LC 226112, km 0,8+25 do 2,4+50 (L = 1.625,00 m) polni naziv objekta s številko ceste/cestnega odseka, kilometerski položaj začetka, konca ali sredine objekta

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev Pripravil: Miha Miha Šetina Šetina >> Zrakotesno, energetsko varčno in tajnostno vgrajevanje, zunanjega stavbnega pohištva po evropskih smernicah EnEV oz RAL z inovativnimi sistemi Pinta abdichtung >>

Prikaži več

Betonarna Sava, d.o.o. BREZPLAČNI TELEFON Blejska Dobrava 123 B obrat Hrušica, 4276 Hrušica CENIK BETONOV ozn. vrste

Betonarna Sava, d.o.o. BREZPLAČNI TELEFON Blejska Dobrava 123 B obrat Hrušica, 4276 Hrušica CENIK BETONOV ozn. vrste CENIK BETONOV ozn. vrste betonov namen EM cena v brez DDV cena v z 22% DDV ČRPNI BETON granulacije Dmax 16 in 32 mm R1 C25/30 XC2 Cl 0,2 Dmax16 S3 temelji, plošče, stebri, vezi, industrijski tlaki m3 61,00

Prikaži več

Tehnična dokumentacija

Tehnična dokumentacija PROSIGMA PLUS d.o.o. Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09 info@prosigmaplus.si, www.prosigmaplus.si DŠ: SI19873662 Tehnična dokumentacija Podzemni univerzalni zbiralnik BlueLine

Prikaži več

Microsoft Word - TL SikaTop Armatec -110 EpoCem .doc

Microsoft Word - TL SikaTop Armatec -110 EpoCem .doc Tehnični list Izdaja 06/08/2012 Identifikacijska št.: 02 03 02 01 001 0 000001 SikaTop Armatec -110 EpoCem SikaTop Armatec -110 EpoCem Kontaktni premaz in protikorozijska zaščita armature Construction

Prikaži več

PH in NEH - dobra praksa

PH in NEH - dobra praksa Strokovno izpopolnjevanje, UL-FA, 5.4.2019 SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE JAVNE STAVBE V SLOVENIJI Pravočasno in celovito načrtovanje ter zagotavljanje kakovosti pri gradnji sodobnih opečnih javnih skoraj nič-energijskih

Prikaži več

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do

PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: Fax: DŠ: SI Tehnična do PROSIGMA PLUS d.o.o., Limbuška 2, 2341 Limbuš Tel: 02-421-32-00 Fax: 02-421-32-09 info@prosigmaplus.si, www.prosigmaplus.si DŠ: SI19873662 Tehnična dokumentacija Podzemni univerzalni zbiralnik Aqua King

Prikaži več

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud

Datum objave: :54 VPRAŠANJE Spoštovani, prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tud Datum objave: 25.09.2017 10:54 prosimo za informacijo - sklop 1, Laboratorijska oprema, digestorij, ali je potrebno ponuditi tudi poddigestorijske omarice in kakšne, za kakšen namen shranjevanja? Hvala,

Prikaži več

KAMENOL

KAMENOL KAMENOL Malta za polaganje kamna Visoke trdnosti Odpornost na vlago in vodo Za zunanjo in notranjo uporabo Zmrzlinska odpornost Dobra obdelovalnost Izdatnost OPIS PROIZVODA PODROČJE UPORABE Srednjeslojna

Prikaži več

PRILOGA 1

PRILOGA 1 Vpis pri sodišču v Mariboru, pod št. 1/08586/00 Osn. kapital 47.989 EUR ID za DDV SI 48615056 Telefon 02 250 83 76 Fax 02 252 34 47 E- mail : imobiro@siol.net Podjetje za gradbeni inženiring, projektiranje

Prikaži več

BETONPROTEKT F

BETONPROTEKT F BETONPROTEKT F Fina masa za izravnavo in protikorozijsko zaščito betonskih površin, SIST EN 1504-2: PCC zaščitni premaz za beton Dodatna zaščita betona pred korozijo Zaščita pred poškodbami zaradi zmrzovanja

Prikaži več

1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekm

1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekm 1 Tekmovanje gradbenih tehnikov v izdelavi mostu iz špagetov 1.1 Ekipa Ekipa sestoji iz treh članov, ki jih mentor po predhodni izbiri prijavi na tekmovanje. Končni izdelek mora biti produkt lastnega dela

Prikaži več

NAROČNIK: OBČINA ŠMARJE PRI JELŠAH Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah OBJEKT: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: OPREMA VINSKE KLETI OBJEKT CELJSKA CESTA 6

NAROČNIK: OBČINA ŠMARJE PRI JELŠAH Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah OBJEKT: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: OPREMA VINSKE KLETI OBJEKT CELJSKA CESTA 6 NAROČNIK: OBČINA ŠMARJE PRI JELŠAH Aškerčev trg 12, 3240 Šmarje pri Jelšah OBJEKT: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA: OPREMA VINSKE KLETI OBJEKT CELJSKA CESTA 6, ŠMARJE PRI JELŠAH ARHITEKTURA - PZI ŠT. NAČRTA: 100/18

Prikaži več

KATALOG IZDELKOV

KATALOG IZDELKOV KATALOG IZDELKOV 2019 www.mix.si STREŠNA OKNA AVX AVX STREŠNO OKNO V javnih in stanovanjskih objektih V ogrevanih bivalnih prostorih Vgradnja v strehe z naklonom med 15 in 90 Primerna za vse tipe strešnih

Prikaži več

Microsoft Word - TL SikaGrout -311.doc

Microsoft Word - TL SikaGrout -311.doc Tehnični list Izdaja 29/10/2012 Identifikacijska št.: 02 02 01 01 001 0 000004 SikaGrout -311 Visokokvalitetna, malo skrčljiva, nabrekajoča zalivna malta Opis proizvoda SikaGrout -311 je enokomponentna,

Prikaži več

KEMASAN 590 F

KEMASAN 590 F KEMASAN 590 F Fini sanirni omet na osnovi Romanskega apna Za stalno razvlaževanje zelo vlažnih zidov Difuzijska odprtost Za ročni nanos Ustreza zahtevam za omet R po EN 998-1:2004 Odpornost na vlago, soli

Prikaži več

UPORABA BBTM IN UTLAC V PRAKSI

UPORABA BBTM IN UTLAC V PRAKSI V ŠIŠKI NAJMODERNEJŠE IN INOVATIVNO NAKUPOVALNO SREDIŠČE SPAR dr. Dejan HRIBAR (STRABAG, TPA) DAN ZBS 2019 INOVACIJE RAZVOJ Ali gremo naprej? VSEBINA 1. SPLOŠNO O PROJEKTU 2. VAROVANJE GRADBENE JAME (1.

Prikaži več

MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Ured

MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Ured MESTNA OBČINA MARIBOR Ulica heroja Staneta 1 2000 Maribor POROČILO O IZVAJANJU Projekta»KC Pekarna - Hladilnica«Pripravljeno skladno s 15. členom Uredbe o enotni metodologiji za pripravo in obravnavo investicijske

Prikaži več

OPIS LOKACIJSKIH PODATKOV

OPIS LOKACIJSKIH PODATKOV TEHNIČNO POROČILO PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA KOSTREVNICA 1 SPLOŠNO Investitor, Občina Šmartno pri Litiji, namerava obnoviti zgradbo podružnične osnovne šole v Veliki Kostrevnici. Obstoječa stavba je bila

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Državni izpitni center *M1180314* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola Modul gradbeništvo NAVODILA ZA OCENJEVANJE Četrtek, 14. junij 01 SPLOŠNA MATURA RIC 01 M11-803-1-4 IZPITNA POLA Modul gradbeništvo

Prikaži več

spekter edo katalog lazurni 2018 SIKKENS

spekter edo katalog lazurni 2018 SIKKENS SISTEM ZA Cetol Novatech Cetol HLS Plus Cetol Filter 7 Plus Cetol BLX Pro Cetol BLX Pro Top Cetol BL Unitop Cetol Wetterschutzfarbe Cetol Aktiva Rubbol EPS Plus Rubbol Satura Plus Rubbol Primer/Grund Plus

Prikaži več

Številka projekta:

Številka projekta: Kolektor CPG d.o.o Industrijska cesta 2 Kromberk SI-5000 Nova Gorica Slovenija T: +386 5 338 48 00 F: +386 5 338 48 04 cpg@kolektor.com www.kolektorcpg.com www.kolektorgradbeniinzeniring.com 0.1 NASLOVNA

Prikaži več

šifra H15A21 slovenska hiša za 21. stoletje natečajni projekt

šifra H15A21 slovenska hiša za 21. stoletje natečajni projekt slovenska hiša za 21. stoletje natečajni projekt vsebina projekta analiza stanja textualni del koncept situacija I zunanja ureditev tloris kleti tloris pritličja tloris mansarde tloris strehe prerez aa

Prikaži več

FIZIKA IN ARHITEKTURA SKOZI NAŠA UŠESA

FIZIKA IN ARHITEKTURA SKOZI NAŠA UŠESA FIZIKA IN ARHITEKTURA SKOZI NAŠA UŠESA SE SPOMNITE SREDNJEŠOLSKE FIZIKE IN BIOLOGIJE? Saša Galonja univ. dipl. inž. arh. ZAPS marec, april 2012 Vsebina Kaj je zvok? Kako slišimo? Arhitekturna akustika

Prikaži več

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc

Microsoft Word - NOVA DELOVNA OBLEKA - KAPA_KONCNI-3.doc GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE GASILSKA DELOVNA OBLEKA KAPA Standard kakovosti :GZS-DO-K-2013-1A Datum:24.09. 2013 1. PREDMET STANDARDA Ta standard se nanaša na kapo, ki je sestavni del gasilske delovne obleke.

Prikaži več

Podatki o stavbi Vrsta izkaznice: merjena nestanovanjska Pošta Lokev katastrska občina 2459 številka stavbe de

Podatki o stavbi Vrsta izkaznice: merjena nestanovanjska Pošta Lokev katastrska občina 2459 številka stavbe de Pošta Lokev katastrska občina 2459 številka stavbe 198 1220201 del stavbe 2 1970 Lokev 159 a, 6219 Lokev 4197/1 LOKEV : 51 Dovedena energija 283 kwh/m 2 a POVPREČNA RABA ENERGIJE PRIMERLJIVE STAVBE (283

Prikaži več

BETONPROTEKT RTF

BETONPROTEKT RTF BETONPROTEKT RTF Mikroarmirana neskrčljiva groba in fina reparaturna malta za navpične in stropne površine betona, s hitrim prirastkom trdnosti, razreda R4 Malta z hitrim prirastkom trdnosti, kar omogoči

Prikaži več

BETONPROTEKT RP

BETONPROTEKT RP BETONPROTEKT RP Mikroarmirana reparaturna malta 1504-3: PCC malta za konstrukcijska popravila, razred R2 (R4 pogojno) Dober oprijem na podlago Plastična konsistenca z nizkim v/c faktorjem Omejeno krčenje

Prikaži več

Zbirni center

Zbirni center OGREVANJE IN HLAJENJE Z ZEMELJSKIMI SONDAMI IN TOPLOTNO ČRPALKO Željko HORVAT GEOTERMALNA ENERGIJA Geotermalna energija je toplota notranjosti Zemlje. V globini je temperatura stalna in z globino narašča.

Prikaži več

INO WinterAktion Flyer ALTHOLZ SI-1 bc.cdr

INO WinterAktion Flyer ALTHOLZ SI-1 bc.cdr EKSKLUZIVNA VHODNA VRATA POSEBNA PONUDBA RUSTIKAL Vhodna vrata iz aluminija z lesnimi dekorji rustikalnega videza. Z obojestransko prekrivnim polnilom in faktorjem toplotne izolativnosti W/m2K. Ustvarjena

Prikaži več

Barve za posebne namene Za zidne površine, ki so izpostavljene vlagi in rasti mikroorganizmov ali pa so zamazane s trdovratnimi madeži, ki jih običajn

Barve za posebne namene Za zidne površine, ki so izpostavljene vlagi in rasti mikroorganizmov ali pa so zamazane s trdovratnimi madeži, ki jih običajn Barve za posebne namene Za zidne površine, ki so izpostavljene vlagi in rasti mikroorganizmov ali pa so zamazane s trdovratnimi madeži, ki jih običajne barve ne prekrijejo, so primerne barve s specifičnimi

Prikaži več

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb

50020_00426_E_DuoControl CS_010419_SL.indb DuoControl CS SL Navodila za vgradnjo Stran 2 DuoControl CS Kazalo Uporabljeni simboli... 2 Navodila za vgradnjo Obseg dobave... 3 Varnostna navodila... 3 Zaščita pred umazanijo / naoljenjem... 3 Mere

Prikaži več

OBČINA VRHNIKA OBČINSKI SVET Tržaška cesta 1,1360 VRHNIKA tel.: 01/ , fax: 01/ Dodatno gradivo za 12. redno sejo Občinskega sveta Občin

OBČINA VRHNIKA OBČINSKI SVET Tržaška cesta 1,1360 VRHNIKA tel.: 01/ , fax: 01/ Dodatno gradivo za 12. redno sejo Občinskega sveta Občin OBČINA VRHNIKA OBČINSKI SVET Tržaška cesta 1,1360 VRHNIKA tel.: 01/7555-410, fax: 01/7505-158 Dodatno gradivo za 12. redno sejo Občinskega sveta Občine Vrhnika, ki bo v ČETRTEK, 21. junija 2012, ob 18.00

Prikaži več

762 TEHNIČNO POROČILO

762 TEHNIČNO POROČILO firma: Matvoz, projektiranje, izvajanje, nadzor d.o.o. sedež družbe: 2000 Maribor, Žolgarjeva ulica 7 družba je vpisana v sodni register pri okrožnem sodišču v Mariboru, št. vpisa: 1/10171/00, osnovni

Prikaži več

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E

ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je E ZAKAJ BI IZBRALI RAVNO TO REŠITEV? ZAČETEK ČUDOVITEGA PRIJATELJSTVA Genij se rodi tam, kjer se inovacija sreča z natančnostjo in izkušnjami. Zato je EUROCOLOR - ugledni proizvajalec oken in vrat razreda

Prikaži več

Training

Training Svetovalna pisarna Drago Dretnik 2016 Namen Svetovalne pisarne je nuditi strokovno pomoč planinskim društvom na naslednjih področjih: sistemi za ravnanje z odpadno vodo vodooskrbni sistemi energetski sistemi

Prikaži več

UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika PO

UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika PO UNIVERZA V MARIBORU FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO, RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKO VISOKOŠOLSKI STROKOVNI ŠTUDIJ Elektrotehnika Močnostna elektrotehnika POROČILO PRAKTIČNEGA IZOBRAŽEVANJA v TERMOSOLAR d.o.o.,

Prikaži več

PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv

PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV PRILOGA 8 ZAHTEVA ZA IZDAJO PROJEKTNIH IN DRUGIH POGOJEV INVESTITOR ime in priimek ali naziv družbe naslov ali sedež družbe Investicije d.o.o.,

Prikaži več

Tehnični list - IZD. 12/02/2019 stran 1/5 webertherm Plus Ultra Ultra izolativen fasadni sistem na bakelitni izolaciji, ki ponuja 50 % višjo toplotno

Tehnični list - IZD. 12/02/2019 stran 1/5 webertherm Plus Ultra Ultra izolativen fasadni sistem na bakelitni izolaciji, ki ponuja 50 % višjo toplotno stran 1/5 webertherm Plus Ultra Ultra izolativen fasadni sistem na bakelitni izolaciji, ki ponuja 50 % višjo toplotno izolativnost kot običajni EPS-F. λ = 0.020 W/m2K požarni razred = B-s2-d0 O tem izdelku

Prikaži več

Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom

Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom Termostatska glava Halo Termostatske glave Z vgrajenim tipalom IMI HEIMEIER / Termostatske glave in radiatorski ventili / Termostatska glava Halo Termostatska glava Halo Termostatska glava Halo se uporablja

Prikaži več

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp

SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Sp ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SPREMEMBE RAZPISNE DOKUMENTACIJE: Spremembe v Navodilih ponudnikom za pripravo ponudbe

Prikaži več

OGRAJNI SISTEMI ZA TISTE, KI CENIJO SLOG Sezona 2019 MODNI DIZAJN TO SEZONO Udobje ob povratku To so naša vrata na električni pogon za o l ri hišo a D

OGRAJNI SISTEMI ZA TISTE, KI CENIJO SLOG Sezona 2019 MODNI DIZAJN TO SEZONO Udobje ob povratku To so naša vrata na električni pogon za o l ri hišo a D OGRAJNI SISTEMI ZA TISTE, KI CENIJO SLOG Sezona 2019 MODNI DIZAJN TO SEZONO Udobje ob povratku To so naša vrata na električni pogon za o l ri hišo a D ašo V 25 let izkušenj na področju ograjnih izdelkov

Prikaži več

Microsoft Word - Kontrolna tabela za energetski pregled.doc

Microsoft Word - Kontrolna tabela za energetski pregled.doc Kontrolna tabela za energetski pregled HLADILNIK 1. Število hladilnikov (hladilniki in kombinirani hladilniki) na električnem priključku: 2. Poraba posameznega hladilnika: 3. Ocena izvedbe ukrepov: izveden

Prikaži več

Napotki za izbiro gibljivih verig Stegne 25, 1000 Ljubljana, tel: , fax:

Napotki za izbiro gibljivih verig   Stegne 25, 1000 Ljubljana, tel: , fax: Napotki za izbiro gibljivih verig Postopek za izbiro verige Vrsta gibanja Izračun teže instalacij Izbira verige glede na težo Hod verige Dolžina verige Radij verige Hitrost in pospešek gibanja Instalacije

Prikaži več

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke VGRADNJA KOMPAKTNEGA KOLEKTORJA ZA OGREVANJE NIZKENERGIJSKE HIŠE S TOPLOTNO ČRPALKO ZEMLJA/VODA Vgradnja kompaktnega zemeljskega kolektorja v obliki košare prihrani 75 % površino zemlje v primerjavi z

Prikaži več

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara

Novogradnje.si Naselje Rakovnik Naselje Rakovnik LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z nara LJ-okolica Medvode Naselje pametnih, energijsko varčnih hiš. Lokacija vam nudi neposreden stik z naravo in hkrati hiter dostop do vse pomembne infrastrukture. NOVE HIŠE 2. FAZE ŽE V PRODAJI!, Medvode je

Prikaži več

Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T

Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T Dinamika požara v prostoru 21. predavanje Vsebina gorenje v prostoru in na prostem dinamika gorenja v prostoru faze, splošno kvantitativno T pred požarnim preskokom Q FO za požarni preskok polnorazviti

Prikaži več

Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2

Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2 Tehnični pogoji za zagotavljanje kakovosti pri izvajanju objektov stanovanjske gradnje TPSG INŠTALACIJSKA DELA OGREVANJE modul III - 2 Razvojni raziskovalni projekt TEHNIČNI POGOJI ZA ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - 9_Xella.pptx

Microsoft PowerPoint - 9_Xella.pptx SKORAJ NIČ-ENERGIJSKE STAVBE V SLOVENIJI Porobeton in BIM na javnih objektih Miloš Kmetič, univ.dipl.inž.grad. Konzorcij pasivna hiša Strokovno izpopolnjevanje za arhitekte, projektante in energetske svetovalce

Prikaži več

Microsoft Word - 04_SI_Montaža ogrevanja stropa.docx

Microsoft Word - 04_SI_Montaža ogrevanja stropa.docx Montaža ogrevanja stropa Osnovna pravila za načrtovanje in montažo ECOFILM C ogrevalne folije Ogrevalna folija se montira vzporedno s prečnimi nosilci konstrukcije spuščenega stropa. Folija se pritrdi

Prikaži več

Tehnični list - IZD. 1/03/2019 stran 1/5 webertherm demit original Fasadni sistem na EPS izolacijskih ploščah s preklopom in z razbremenilnimi zarezam

Tehnični list - IZD. 1/03/2019 stran 1/5 webertherm demit original Fasadni sistem na EPS izolacijskih ploščah s preklopom in z razbremenilnimi zarezam stran 1/5 webertherm demit original Fasadni sistem na EPS izolacijskih ploščah s preklopom in z razbremenilnimi zarezami za dimenzijsko stabilnost. λ = od 0.01 W/m K požarni razred = B-s-d0 Značilnosti

Prikaži več

PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM

PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM PREIZKUS ZNANJA IZ VARSTVA PRED POŽAROM NORMATIVNA UREDITEV VARSTVA PRED POŽAROM Kakšne pogoje mora izpolnjevati pooblaščena oseba za izvajanje ukrepov varstva pred požarom v večstanovanjskih hišah? Kako

Prikaži več

ŠOLA: SŠTS Šiška

ŠOLA: SŠTS Šiška Naslov vaje: MEHKO SPAJKANJE Ime in priimek: 1 1.) WW tehnika (Wire-Wrap) Nekoč, v prvih dneh radio-tehnike se spajkanje elementov ni izvajalo s spajkanjem, ampak z navijanjem žic in sponami. Takšni spoji

Prikaži več