Navodila za uporabo SAOPpp

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Navodila za uporabo SAOPpp"

Transkripcija

1 Navodila za uporabo SAOPpp Plačilni promet SAOP d.o.o.

2

3 Vsebina SAOP plačilni promet 1 O programu 1 Glavni menu 2 Glavni menu 2 Nastavitve programa 3 Nastavitve programa 3 Zavihek Povezave 3 Zavihek APP 4 Zavihek Opombe 6 Šifranti 7 Stranke 7 Tipi nalogov 7 Vnos novega tipa naloga 8 Tiskanje šifranta Tipi nalogov 8 Plačilni nalogi 9 Priprava plačilnih nalogov 9 Statusi nalogov 10 Osrednji del preglednice 10 Razni ukazi 11 Vnos plačilnih nalogov 20 Vnos novega plačilnega naloga 20 Podvojevanje plačilnega naloga 23 Vnos dokumenta iz odprtih postavk 23 Tiskanje 25 Izpis nalogov 25 Uvoz in izvoz plačilnih nalogov 27 Uvoz plačilnih nalogov 27 Izvoz plačilnih nalogov 28

4 Plačila nalogov 30 Avtomatsko knjiženje plačilnih nalogov 30 Uvoz izpiskov iz banke 30 Pripomočki 33 Odklepanje plačilnih nalogov 33 Priprava bremepisov 34 Zgodovina različic programa PP 35 Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 6.13 z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 6.9. z dne Verzija 6.8. z dne Verzija z dne Verzija 6.7. z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 6.6. z dne Verzija 6.5. Popravek 2 z dne Verzija 6.5. Popravek 1 z dne Verzija 6.4. z dne Verzija 6.0. z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 1.8. z dne

5 Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 1.7. z dne Verzija z dne Verzija z dne Verzija 1.6. z dne

6 PP 1 SAOP plačilni promet O programu Program Plačilni promet je namenjen pripravi dokumentov negotovinskega plačevanja iz enega ali več transakcijskih računov. Deluje v okolju Windows 98/NT/ME/2000/XP/Vista. Uporabljamo ga samostojno ali v povezavi z drugimi SAOP programi. Program nam omogoča vnašanje novih plačilnih nalogov, popravljanje že vnesenih, izpisovanje plačilnih nalogov na obrazce ali pripravo datoteke, ki nam omogoča plačevanje na banko (prej na APP) preko Interneta ter prevzem izpiskov iz banke (prej iz APP) nazaj.

7 PP 2 Glavni menu Glavni menu Po zagonu poljubnega programa SAOP, ki deluje v okolju Windows, se najprej odpre glavno programsko okno, ki ga vidimo na spodnji sliki. Glavno programsko okno je izhodišče, saj omogoča sprehajanje po vseh sklopih programa. Za začetek si oglejmo kratek opis menijev in podmenijev, ki so razporejeni v njih. Plačilni nalogi (Alt+N) Priprava plačilnih nalogov (A) in Plačila nalogov (I). Šifranti (Alt+F) odpremo šifrant Strank in šifrant Tipi nalogov. Pripomočki (Alt+M) Odklepanje plačilnih nalogov in Priprava bremepisov Nastavitve programa nastavimo osnovne nastavitve Poročila tu najdemo poročila, ki so pripravljena s Saop poročevalcem. Zapri (Alt+Z) s tem ukazom zapustimo program.

8 PP 3 Nastavitve programa Nastavitve programa V glavnem meniju izberemo Nastavitve programa, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje programa PP. Nastavitveni podatki so ključnega pomena pri nadaljnji uporabi programa. Nestrokovno spreminjaje lahko povzroči nepravilne povezave s šifranti in tudi izgubo podatkov. Okno je sestavljeno iz zavihkov Povezave (Alt + V), APP (Alt + A) in Opombe (Alt + O). Zavihek Povezave Na tem mestu določimo povezave s šifranti, izberemo uporabnika, za katerega bomo vodili plačilni promet in podpisnika.

9 PP 4 Šifranti na tem delu izberemo številko šifranta za stranke, številko šifranta za konte, številko šifranta za SM in SN ter številko šifranta za zaposlene. Stranka uporabnik tukaj se določi uporabnika, za katerega bomo vodili plačilni promet. Na vseh dokumentih se nam potem prikazujejo podatki o izbranem uporabniku. Stiki v šifrantu strank je na vsaki stranki tudi zavihek Stiki, kamor vnesemo kontaktne osebe. Med stiki stranke uporabnika izberemo enega, ki se bo izpisoval na vseh dokumentih. Zavihek APP V tem polju vnesemo podatke o banki in o načinu prenosa podatkov.

10 PP 5 Naziv vnesemo 5 začetnih številk transakcijskega računa. Kraj vnesemo kraj banke. Način prenosa na banke v spustnem seznamu izberemo med: E po elektronski pošti, O na obrazcu, D na disketi. Šifra prenosa šifro nam dodelijo na banki. Neobvezen podatek. Vrsta računalnika vpišemo vrsto računalnika, običajno vpišemo kar osebni računalnik. Neobvezen podatek. Vrsta magnetnega medija vpišemo vrsto magnetnega medija, na katerega bomo pripravljene podatke, oziroma datoteko z nalogi za banko shranili, običajno je to disketa. Neobvezen podatek. Številka medija vpišemo številko traku oz. diskete, lahko tudi pustimo prazno. Število zbirnih stavkov v SAOP aplikacijah je to vedno 1, ker programi ne dovoljujejo, da se pripravijo podatki za več računov v isti datoteki. Opomba vnesemo poljuben tekst. Npr.: Na disketi so podatki za eno pravno osebo.

11 PP 6 Številka paketa pošiljatelja vsakemu uporabniku, ki prenaša podatke preko magnetnega medija, določi agencija svojo številko. Uporabniki, ki poslujejo z banko pustijo to polje prazno. Mapa datoteke z nalogi določimo mapo v katero bomo pisali datoteke z nalogi, v primeru da bomo pošiljali naloge po elektronski pošti. Mapa datoteke z izpiski določimo mapo iz katere bomo prevzemali izpiske iz banke. Uvoz izpiskov določimo ali bomo uvažali izpiske ali ne. Če uvažamo izpiske ni dovoljeno brisati poslanih računov. Podatkovni standard določimo ali bomo pripravljali datoteke za izvoz v tekstovni datoteki TKDIS (samo domači plačilni promet) ali izvoz v XML obliki (plačilni promet v območju SEPA) Nastavitev velja tudi za uvoz izpiskov v tekstovni ali XML obliki. Zavihek Opombe Na tem mestu si lahko vpišemo razne opombe.

12 PP 7 Šifranti Stranke Ko se v glavnem meniju postavimo na meni Šifranti (Alt + F), se nam pokažeta dva podmenija Stranke (S) in Tipi nalogov (T). Preglednica Stranke vsebuje seznam vseh strank, ki jih bomo uporabljali pri pripravi plačilnih nalogov. Na tem mestu lahko poljubno dodajamo nove stranke, urejamo ali brišemo stare. Več o šifrantu strank si lahko preberemo v navodilih SAOPsf. Tipi nalogov V šifrant vnesemo tipe nalogov. Namen uporabe tipov nalogov je v lažji nadaljnji avtomatski obdelavi plačilnih nalogov. Npr. tip naloga kompenzacije nam omogoča, da tako označene naloge ne moremo dati v plačilo,...

13 PP 8 Vnos novega tipa naloga Šifra lahko je alfanumerična, kar pomeni, da vnašamo lahko številke ali črke, npr. KOM za V kompenzaciji. Nazivi vnesemo poljuben tekst, s katerim bomo prepoznali tip naloga. Npr.: kompenzacija, odobren, plače Se plačuje če je polje označeno s kljukico, bo program dovolil natisniti plačilni nalog in pripraviti datoteko za izbrani tip naloga, če pa polje pustimo prazno, pomeni, da za izbran tip naloga ne bomo pripravljali plačilnega naloga in ne datoteke. Tip zbira izberemo lahko prazno polje ali pa»zbirno«. V primeru, da smo izbrali»zbirno«, se bodo plačilni nalogi takega tipa seštevali v zbirnega seveda v okviru iste stranke in istega računa. Tiskanje šifranta Tipi nalogov Pri tiskanju šifranta Tipi nalogov se lahko poljubno omejimo od.. do tipa naloga. Ta ukaz nam služi tudi kot kontrola oziroma pregled nad vnesenimi podatki.

14 PP 9 Plačilni nalogi Priprava plačilnih nalogov Glavne obdelave potekajo v tem delu programa. Tukaj se tvorijo, popravljajo, zbirajo, tiskajo,... plačilni nalogi. Podatke, ki jih pripravimo v tem meniju lahko shranimo na diskete ali pa jih pošiljamo preko e-pošte. Ko označimo glavni meni Plačilni promet, se nam na desni strani odpre podmeni Priprava plačilnih nalogov (prej Na APP ), kjer se nam prikaže preglednica, v kateri imamo pregled nad vsemi plačilnimi nalogi. Preglednico lahko razdelimo na tri dele: zgornji del Statusi nalogov (Vsi nalogi, Neoznačeni nalogi, Poslani nalogi, Plačani nalogi in gumb Zbirno) ter filtri (Stranka, Referent nabave, Prva gruča, Datum valute do), osrednji del preglednica, spodnji del razni funkcijski gumbi (Potrdi vse, Opusti vse, Briši vse plačane, Brisanje poslanih, Tiskaj zbirni, Tipi, Brisanje po tipu, Izbor nalogov, Računi in Priprava plačanih nalogov).

15 PP 10 Statusi nalogov Z izborom enega od statusov se nam na ekranu prikažejo plačilni nalogi, ki ustrezajo izbranemu kriteriju. Lahko izbiramo med naslednjimi možnostmi: Vsi nalogi če označimo ta kriterij, se nam na ekranu prikažejo vsi do sedaj vneseni nalogi. Neoznačeni nalogi v tem primeru se nam na ekranu prikažejo samo plačilni nalogi, ki še niso bili predlagani za v plačilo in imajo Datum predloga prazen. Označeni nalogi prikažejo se nam nalogi, ki imajo kljukico v plačilo in še niso bili poslani Poslani nalogi na ekranu se nam prikažejo nalogi, ki so bili že pripravljeni za plačilo ali natisnjeni in imajo polje Datum predloga izpolnjeno. Plačani nalogi prikažejo se nam plačilni nalogi, ki imajo izpolnjeno polje Datum plačila na banko (APP). To polje se nam izpolni takrat, ko prevzamemo izpiske iz banke v elektronski obliki. Zbirno če označimo Zbirno, bomo v preglednici namesto posamičnih nalogov videli zbirni nalog, ki je njihov seštevek, če pa ne označimo zbirno, bomo v preglednici videli osnovne naloge brez naloga, ki je njihov seštevek. Osrednji del preglednice V preglednico se zapisujejo vsi plačilni nalogi. Poleg podatkov iz plačilnih nalogov so tu še dodatni stolpci:

16 PP 11 V plačilo če želimo, da se nam določen virman pripravi za plačilo ga moramo označiti. Označimo ga tako, da se postavimo na želeno vrstico in pritisnemo na preslednico. Sprememba se nam ohrani, ko s smernima tipkama (gor in dol) ali Tab zapustimo polje. Ob tem dobi polje kljukico. V primeru, da si z raznimi kriteriji že prej omejimo in prikažemo na ekran samo plačilne naloge, ki jih želimo plačati, lahko vse naloge hkrati označimo s pritiskom na gumb Potrdi vse. Z varnostnim sistemom lahko določenim operaterjem odvzamemo možnost potrjevanja plačilnih nalogov v plačilo. Tipi naloga podatek ni obvezen in ga lahko naknadno vnašamo. Ko se postavimo na polje se nam v desnem delu polja prikaže gumb, s pomočjo katerega lahko iz šifranta izberemo poljuben tip naloga. Znesek predloga ko označimo s kljukico določen plačilni nalog za V plačilo, se nam avtomatsko v to polje vpiše znesek, ki smo ga vnesli na plačilni nalog. V primeru, da ne želimo nalog v celoti poravnati, lahko popravimo znesek, sprememba se nam ohrani, ko s smernima tipkama (gor in dol) ali Tab zapustimo polje. Datum predloga ko označimo določen plačilni nalog in pritisnimo na gumb Priprava plačilnih nalogov, ki se nahaja v spodnjem delu okna, se nam vpiše v to polje datum. To je datum pošiljanja podatkov na banko. Razni ukazi V spodnjem delu preglednice so razne funkcije, ki sprožijo določeno akcijo ob kliku na njih. V nadaljevanju pojasnjujemo vsako funkcijo posebej. Potrjevanje virmanov V primeru, da kliknemo na gumb Potrdi vse (Alt+P), se nam vsi plačilni nalogi, ki še niso obkljukani, v prvi koloni (V plačilo), označijo kot nalogi, ki jih želimo dati v plačilo. Znesek na plačilnem nalogu (Znesek za plačilo) se predlaga kot Znesek predloga. Gumb potrdi vse lahko naredimo neaktiven za določene referente s pomočjo varnostnega sistema. V kolikor ne želimo plačati celotnega zneska, se postavimo v polje Znesek predloga (polje V plačilo mora biti označeno s kljukico) in znesek ustrezno popravimo. Ko bomo označene virmane pripravili za v plačilo, se nam bo na tem mestu znesek ustrezno zmanjšal (npr. v Znesek za v plačilo Sit smo

17 PP 12 določili, da bomo plačali le SIT, po Pripravi plačilnih nalogov se nam bo v polju Znesek za v plačilo prikazal znesek SIT,). Opusti vse virmane V primeru, da kliknemo na gumb Opusti vse (Alt+O), se nam vsi plačilni nalogi, ki so označeni s kljukico, v prvi koloni (V plačilo), in ki še niso bili poslani na banko (agencijo - nimajo vpisanega Datum predloga), odznačijo in izgubijo kljukico. V kolikor smo označene naloge že dali v Pripravo plačilnih nalogov, se polje zaklene in obkljukanega naloga ni mogoče odznačiti!!! Ukaz Opusti vse, v tem primeru ne deluje.!!!! Plačilni nalogi so že preneseni v datoteko za prenos na banko ali natisnjeni. Brisanje plačanih in poslanih plačilnih nalogov Brisanje plačanih plačilnih nalogov S klikom na gumb Briši vse plačane (Alt+B), se nam izbrišejo vsi plačani plačilni nalogi. To so plačilni nalogi, ki imajo izpolnjen Datum plačila na banko (APP). Plačilni nalogi dobijo ta zapis ob uvozu izpiska iz banke v elektronski obliki. Po potrditvi se bodo plačani plačilni nalogi brisali. Brisanje poslanih plačilnih nalogov S klikom na gumb Brisanje poslanih (Alt+S), se nam izbrišejo vsi plačilni nalogi, ki so bili poslani na banko (APP). To so plačilni nalogi, ki imajo izpolnjen Datum predloga. Ukaz uporabimo takrat, ko ne prevzemamo izpiskov iz magnetnega medija, če je v nastavitvah označen uvoz izpiskov, je ta gumb neaktiven. Naloge lahko brišemo tudi s pritiskom na gumb Briši (Delete). Posebnost je v tem, da lahko brišemo nalog, ki smo si ga sami izbrali, ne glede na omejitve poslan ali plačan, kot smo jih imeli v zgornjih primerih.

18 PP 13 V tem primeru nas program opozori: DK Odprti Z gumbom DK Odprti lahko ustvarimo plačilni nalog iz odprtih postavk v dvostavnem knjigovodstvu oz. lahko znesek na že pripravljenem nalogu spremenimo na znesek, ki je vpisan v odprtih postavkah v DK. S pritiskom na gumb DK Odprti se nam najprej odpre vnosno okno, v katerega vpišemo leto, konto in stranko za katerega nam pokaže odprte postavke. V zgornji tabeli nam prikaže tiste dokumente, za katere ni bil nikdar pripravljen plačilni nalog. Z gumbom se nam pripravi nalog za tisti dokument, na katerem smo postavljeni, v primeru pa da imamo kljukico tabeli. se nam bojo pripravili plačilni nalogi za vse dokumente, ki so v V spodnji tabeli se prikažejo tisti dokumenti, ki nimajo enak znesek v odprtih postavkah v DK ter v plačilnem nalogu v PP. Z gumbom Menjaj naloge spremeni zneske v plačilnem prometu na tiste zneske, ki so na odprtih postavkah, vsem dokumentom, ki so v spodnji tabeli.

19 PP 14 Tiskaj zbirni Z gumbom Tiskaj zbirni dobimo izpis, kateri nalogi so bili zbrani skupaj v zbirnem nalogu. Gumb tiskaj zbirni postane aktiven, ko imamo označeno s kljukico polje Zbirno v Statusih nalogov in se postavimo na zbirni nalog, ki je bil poslan v plačilo. Pregled po tipih S pomočjo gumba Tipi, vidimo zneske obremenitev po posameznih tipih nalogov. Pregled je omogočen le za naloge, ki imajo označen tip.

20 PP 15 Brisanje po tipu S klikom na gumb Brisanje po tipu (Alt+T) plačilne naloge izbranega tipa. lahko izbrišemo Izbor plačilnih nalogov Z gumbom Izbor nalogov (Alt+I) na podlagi različnih kriterijev izberemo plačilne naloge, ki jih želimo videti v preglednici. Ti kriteriji so v programu razdeljeni na tri dele: splošne omejitve (zgornji del ekrana), razmejitve po statusu naloga, razvrščanje. Kriteriji so prikazani v spodnji sliki.

21 PP 16 Izbor statusa nalogov pri tem kriteriju moramo biti pozorni na nastavitve, ki jih bomo na tem mestu določili, saj po tem ukazu, ko se bomo postavili nazaj v osrednji del preglednice, bomo videli le omejen zapis, ki pa z zapustitvijo podmenija Priprava plačilnih nalogov ponovno prikaže vse naloge (to lahko preverimo ob ponovnem vstopu). 1. Neoznačenih nalogov v okviru prej določenih kriterijev nam program poišče tiste naloge, ki niso označeni, to pomeni, da nimajo v koloni V plačilo kljukice. V primeru, da se odločimo za to omejitev, lahko določimo znesek sredstev, s katerim tisti dan razpolagamo. Program nam sam predlaga, katere plačilne naloge lahko plačamo z razpoložljivimi sredstvi. Ta znesek se nam potem prikazuje v preglednici v levem spodnjem kotu. 2. Vseh nalogov na ekranu se nam prikažejo vsi nalogi, ki izpolnjujejo prej izbrane kriterije. 3. Poslanih nalogov s tem kriterijem lahko pridemo do vseh poslanih nalogov. Imamo pa tudi možnost določitve datuma in tako se nam na ekranu prikažejo vsi poslani nalogi za določen datum. Razvrščanje s tem kriterijem si lahko vse naloge, ki smo jih izbrali s prejšnjimi omejitvami, razvrstimo po določenem zaporedju: datumu zapadlosti, šifri stranke ter znesku za plačilo. Računi S pomočjo gumba Računi (Alt + R) vidimo zneske obremenitev po posameznih računih (zbirno). Na tak način lahko preverimo, preden izvršimo plačilo, ali je na posameznih računih dovolj denarja.

22 PP 17 Pošiljanje plačilnih nalogov na banko Ta obdelava nam omogoča pošiljati plačilne naloge na banko. V preglednici najprej označimo naloge, katere želimo poslati na banko, tako da dobijo v koloni V plačilo kljukico. V primeru, da se še vedno nahajamo na enem izmed označenih nalogov in damo ukaz Priprava plačilnih nalogov, nam naloga, na katerem se nahajamo ne bo zajelo v pripravo! Ob kliku na gumb Priprava plačilnih nalogov (Alt + A), se nam odpre spodnji ekran, kjer moramo določiti banko, naziv računa, ter medij kamor želimo shraniti podatke, preden jih pošljemo na banko (agencijo). Za vsako banko in v okviru banke, za vsak račun, moramo pripraviti svoje podatke. V primeru, da pripravljamo podatke na disketo, moramo za vsako banko in v okviru banke za vsak račun, shraniti podatke na svojo disketo, sicer kasnejši zapisi povozijo predhodno pripravljene zapise.

23 PP 18 Banka izberemo banko stranke uporabnika, za katero pripravljamo plačilne naloge. Zamenjava računa označimo v primeru, da želimo nekaterim plačilnim nalogom zamenjati račun. V tem primeru bomo iz plačilnih nalogov izbrali le tiste, na katerih banka in račun ustreza kriterijem od-do banke in od-do računa. Od Banke, Od naziva računa izberemo od katere banke in katerega računa naprej bomo zbirali podatke. Do Banke, Do naziva računa izberemo do katere banke in katerega računa bomo zbirali podatke. Od do tipa naloga izberemo tipe nalogov za katere želimo pripravljati plačilne naloge. Od do številke dokumenta izberemo dokumente za katere želimo pripravljati plačilne naloge.

24 PP 19 Datum predloga datum pošiljanja podatkov na banko. Vsi plačilni nalogi, ki jih bomo uvozili v program od banke, bodo imeli zabeležen ta datum v polju datum zapadlosti. Od verzije 6.9. naprej se nam nalogi v primeru, da pustimo to polje prazno na banko uvozijo z datumi valute, za vsak nalog posebej, z istim datumom kot je datum zapadlosti na vsakem nalogu posebej. Oblika datotke izbiramo lahko med ZBSXML, TKDIS in SWIFT obliko izvoza. Na disketo to polje izpolnimo le v primeru, ko shranimo zapis podatkov na disketo. Ukaz V datoteko ni aktiven. V datoteko v kolikor smo že v Nastavitvah definirali pot, se nam to polje izpolni že s samim klikom v polje, sicer pa sami določimo pot do mape, v kateri bomo imeli shranjene podatke. S pritiskom na gumb Potrdi se pripravijo zbirni nalogi in datoteka tkdis.txt, ter dva izpisa: Spremno pismo in Zbirni naloga za prenos. Shrani nastavitev poti V primeru, da polje označimo s kljukico nam bo ob naslednjih pripravah datoteko vedno shranilo na izbrano pot. Kontrole dolžine sklica V primeru da damo kljukico skrajša sklic na maximalno dovoljeno dolžino Zbirni nalog za prenos

25 PP 20 Spremno pismo k magnetnemu mediju (primer izpisa) Vnos plačilnih nalogov Vnos novega plačilnega naloga S pritiskom na gumb Vnesi zapis (Insert) se nam odpre nov plačilni nalog, ki je prikazan na spodnji sliki:

26 PP 21 Tip naloga iz šifranta izberemo tip naloga. Podatek ni obvezen. S tipom naloga si lahko uporabnik loči različne tipe nalogov, npr. v kompenzaciji, odobren, za plačilo, Namen če se postavimo na spustni seznam, lahko izbiramo med tremi možnostmi: Plačilo, Dvig gotovine, Polog in Nujno plačilo. Program predlaga Plačilo. Zap. št. naloga zaporedna številka naloga, podatek se avtomatsko izpolnjuje in ga ne moremo popravljati. Nalogodajalec: Naziv, ulica in kraj (nalogodajalca) podatek se črpa iz Nastavitvenih podatkov, Stranka uporabnik. Namen nakazila vnese se poljuben tekst, ki se nam bo izpisoval na plačilnih nalogih. Na razpolago imamo tri vrstice. Banka vplačnika in naziv računa podatek se črpa iz bančnih računov za uporabnika. V primeru, da ima Stranka uporabnik vnesenih več bank, program

27 PP 22 predlaga banko, ki je prva po abecednem vrstnem redu. Če želimo, lahko banko in naziv računa zamenjamo. Številka računa podatek se črpa iz bančnih računov za uporabnika. Referenca (Sklic na številko) podatek se črpa iz bančnih računov za uporabnika. Datum zapadlosti izberemo ga iz spustnega seznama. SIT v to polje vnesemo znesek računa. Vrsta posla podatek se izpolni v skladu s predpisi bank o vrstah posla. Npr.: A pomeni izdatek za plačilo materiala, blaga in storitev,... Prejemnik: Šifra stranke iz šifranta strank izberemo stranko, kateri bomo plačevali račun. Šifro stranke lahko vpišemo, če Šifra zaposleni ni izpolnjena. Šifra zaposleni iz šifranta Zaposleni izberemo zaposlenega, kateri bo prejel nakazilo. Šifro zaposlenega lahko vpišemo, če Šifra stranke ni izpolnjena. Naziv, Ulica in Kraj ko izberemo iz Šifranta Strank željeno stranko, se nam podatki o stranki izpišejo v tem polju. Program jemlje naziv stranke iz šifranta strank iz polja skrajšani naziv. Če je ta prazen, bere podatke iz naziva 1 (prvih 18 znakov), ulice (prvih 18 znakov) in kraj (prvih 18 znakov). Podpis podatek se črpa iz Nastavitev Stiki. Banka prejemnika ob izboru določene stranke se nam to polje izpolni s podatki, ki jih ima izbrana stranka vnesene v šifrantu strank v zavihku Bančni računi. Če ima stranka več računov se nam predlaga prvi po abecednem vrstnem redu. Naziv računa z izborom banke določimo tudi račun. Številka računa številka TR za izbran račun. Referenca (Sklic na številko) predlaga se nam sklic za izbran račun, ki smo ga podali v Šifrantu Stranke Bančni računi. Datum predložitve predlaga se nam datum računalnika. V primeru ko tiskamo obrazce nas program vpraša kaj želimo tiskati v tem polju, izbiramo lahko med: Datum obdelave, Datum zapadlosti, Prazno. Izvor naloga program plačilni promet je vezan tudi na druge aplikacije. V primeru, da pripravljamo naloge iz drugih aplikacij se nam v tem polju zabeleži, iz katere aplikacije je bil nalog narejen. Če bi nalog pripravljali skozi program Knjiga prejetih računov, bi nam pisalo PRAC. Številka zapisa program vzame leto iz sistemskega datuma in zaporedno številko računa.

28 PP 23 Dokument podatek se izpolni takrat, ko pripravljamo plačilni nalog s programom DK. Konto v primeru, da tvorimo virmane iz programa DK (dvostavno knjigovodstvo) se nam to polje avtomatsko polni, če plačilni nalog tvorimo iz drugih aplikacij, lahko sami vpišemo konto. Konto ni obvezen podatek, vnesena šifra pa mora obstajati v šifrantu DK (Konti). Šifra SM in SN podatek ni obvezen, v primeru, da smo v polju za konto izbrali konto, ki zahteva SM (stroškovno mesto) ali SN (stroškovni nosilec), moramo obvezno vnesti ta dva podatka, podatek mora obstajati v DK (Stroškovna mesta). Podvojevanje plačilnega naloga S klikom na gumb»vnesi iz«podvojimo plačilni nalog na katerem se trenutno nahajamo. Vnos dokumenta iz odprtih postavk V primeru, da naredimo vnos novega plačilnega naloga v plačilnem prometu se lahko postavimo v polje za vnos zneska, ter z gumbmom F2 se nam odprejo odprte postavke. Z gumbom Tabela pa se nam v spodnjem delu ekrana prikaže tabela z odprtimi dokumenti. Z Gumbom Izberi podatki (referenca, namen, znesek) prenesejo v plačilni promet. se

29 PP 24

30 PP 25 Tiskanje Izpis nalogov Pri Plačilnih nalogih, ki se nahajajo v preglednici Priprava plačilnih nalogov, se nam s klikom na gumb Tiskanje (Ctrl + P) odpre spodnje okno:

31 PP 26 Na tem mestu si pripravimo kriterije, na podlagi katerih dobimo seznam plačilnih nalogov ali obrazce. Banka, Naziv računa Izberemo banko, za katero želimo izpis seznama ali banko, za katero želimo izdelati obrazce. Zamenjava računa Pri izpisu obrazcev je omogočena tudi zamenjava računa. V tem primeru so omejitveni kriteriji Od Banke, Od Naziva računa, Do Banke, Do naziva računa. Omogočeni so različni omejitveni kriteriji: Od-Do Številke naloga, Od-Do Šifre naloga, Od-Do datuma zapadlosti, Od-Do šifre stranke, Od-Do Šifre zaposlenega, Od-Do Številke dokumenta. Pri izpisu seznama je omejitvenih kriterijev še več: Od-Do Neto roka plačila, Od-Do Datuma predloga, Od-Do datuma obdelave. Razvrstitev izpisa glede na zaporedno številko, datum zapadlosti in šifro stranke.

32 PP 27 Število vrstic za izpis naloga če želimo podrobnejši opis posameznega naloga izberemo večje število vrstic, bo pa zato na strani manj nalogov. Izpis vmesnih vsot ob ustrezni izbiri omejitvenih podatkov lahko izpišemo naloge sortirano in zbrano po strankah ali po dnevih. Izpis tudi analitičnih ob zbirnem nalogu se izpišejo posamezni nalogi, ki ga sestavljajo. Izpis samo označenih, Izpis samo neoznačenih določimo, katere naloge želimo izpisati - le označene naloge, le neoznačene naloge ali vse. Izpišem naj izpis lahko izpišemo v obliki Seznama ali Obrazcev. Obrazec Izberemo format izpisa Obrazca. V primeru izpisa seznama je polje neaktivno. Datum plačila izbiramo med Datumom obdelave, Datumom zapadlosti, lahko pa pustimo tudi Prazno. Oznaka liste vnesemo ime, s katerim želimo, da bo izpisek označen. Oznaka bo razvidna na vrhu lista. Izpis nastavitev tiskanja V primeru da vnesemo kljukico v polje, nam na koncu izpisa izpiše, na osnovi katerih podatkov je bila lista izpisana. Uvoz in izvoz plačilnih nalogov Uvoz plačilnih nalogov Plačilne naloge lahko uvažamo s pomočjo tipke Uvoz podatkov. Na tem mestu lahko uvažamo plačilne naloge iz različnih SAOP aplikacij (plače, ). S pritiskom na gumb Uvoz podatkov, se nam odpre spodnje okno:

33 PP 28 Banka vplačnika izberemo banko, za katero uvažamo plačilne naloge. Naziv računa izberemo račun v okviru izbrane banke, iz katerega bomo črpali denar. Banka in račun iz izbiramo lahko iz Vhodnega zapisa ali iz Nastavitev. Pri uvozu virmanov iz plač vedno izberemo iz Nastavitev. Uvoz iz vhodnega zapisa pomeni, da informacijo o banki vsebuje zapis, ki ga uvažamo. Uvoz iz nastavitev pa pomeni, da bodo uvoženi nalogi prevzeli banko vplačnika in naziv računa iz zgornjih dveh polje (Banka vplačnika in Naziv računa). Tip naloga iz izbiramo lahko iz Vhodnega zapisa ali iz Nastavitev. Če želimo plačilne naloge, ki jih uvažamo, ločiti od ostalih, izberemo uvoz iz Nastavitev, in v polje vpišemo želeni tip naloga. Vhodna datoteka s klikom v to polje se nam pot (v kolikor smo jo že v Nastavitvah definirali) avtomatično vpiše, sicer pa jo lahko sami poljubno določimo. Priporočljivo pa je, da tovrstne poti natančno opredelimo že v nastavitvah, Uporabnik in računalnik Nastavitve Nastavite programa, zavihek APP Mapa datoteke z izpiski. Izvoz plačilnih nalogov S klikom na gumb Izvoz podatkov, se nam odpre spodaj prikazano okno. Ta izvoz lahko uporabljamo v primeru da želimo izvažati plačilne naloge iz enega programa PP v drugega. Običajno se tega poslužujejo računovodski servisi, ki lahko pripravijo plačilne naloge za stranko in jim pošljejo datoteko, da sami poskrbijo za plačila.

34 PP 29 V njemu izpolnimo želene kriterije: Od do banke izberemo banke, za katere izvažamo plačilne naloge. Od do naziva računa izberemo račune, za katere bomo izvažali plačilne naloge. Številka naloga od do, Od do tipa naloga omejimo izvoz plačilnih nalogov glede na številko plačilnega naloga in tip naloga. Tip zbira izvozimo lahko zbirne naloge ali pa posamične, ki so bili združeni v zbirni nalog. Od do datuma zapadlosti, Od do šifre stranke, Od do šifre zaposlenega, Od do zneska naloga omejimo izvoz plačilnih nalogov glede na datum zapadlosti, šifro stranke, šifro zaposlenega, znesek naloga. Izhodna datoteka s klikom v to polje se nam pot (v kolikor smo jo že v Nastavitvah definirali) avtomatično vpiše, sicer pa jo lahko sami poljubno določimo. Priporočljivo pa je, da tovrstne poti natančno opredelimo že v nastavitvah programa: Nastavite programa, zavihek APP Mapa datoteke z nalogi.

35 PP 30 Plačila nalogov Avtomatsko knjiženje plačilnih nalogov V meniju Plačilni nalogi, se nahaja poleg podmenija Priprava plačilnih nalogov tudi podmeni Plačila nalogov. Uvoz izpiskov iz banke S klikom na Plačila nalogov se nam odpre okno z Izpiski. Sem uvažamo Izpiske o nalogih, ki smo jih prejeli iz banke. To storimo s klikom na gumb Uvoz podatkov. Odpre se nam spodnje okno:

36 PP 31 Šifra stranke banke izberemo banko, za katero uvažamo izpisek. Naziv računa izberemo račun v okviru izbrane banke, za katero uvažamo izpisek. Številka izpiska s prvim uvozov vpišemo številko izpiska, ki jo želimo uvoziti, pri vseh nadaljnjih uvozih nam program predlaga prvo naslednjo številko. Mapa in ime vhodne datoteke vpišemo mapo, iz katere bomo uvažali izpisek. Če imamo v nastavitvah določeno področje se nam s klikom na polje pot predlaga. Mapa in ime preimenovane datoteke vpišemo mapo in ime datoteke, v katero naj se nam uvoženi podatki preimenujejo. S preimenovanje preprečimo dvakratni uvoz enih in istih podatkov. Za vsak tak uvoz podatkov za posamezno banko in v okviru banke za vsak račun, se nam v preglednici pojavi nov zapis. Vsak zapis ima sledeče podatke: šifro banke (šifrant strank), naziv računa (kot je določeno v šifrantu), številka izpiska (program zaporedno številči vse uvoze podatkov), znesek obremenitve (saldo), znesek odobritve (saldo). Če je bila vrstica izpiska združena iz večih nalogov, se bo v vrstice izpiskov zapisalo več vrstic toliko kot je bilo osnovnih nalogov. Kakšni zapisi (obremenitve in odobritve) so v izpisku lahko pogledamo tako, da označimo želen izpisek in ko se ta modro obarva, pritisnemo na gumb Pregled izpiska (Alt + P), ki se nahaja desno spodaj. Odpre se nam nova preglednica, kjer vidimo posamezne plačilne naloge izbranega izpiska.

37 PP 32 Če v preglednici kliknemo na gumb Tiskaj (Ctrl + P) se nam odpre predogled izpiska (dva izpisa Knjiženje v breme računa in Knjiženje v dobro računa). Izpisek lahko tudi natisnemo.

38 PP 33 Pripomočki Odklepanje plačilnih nalogov Ko se v glavnem meniju postavimo na meni Pripomočki (Alt + M), in izberemo podmeni Odklepanje plačilnih nalogov (O) se nam odpre okno za vnos omejitvenih podatkov. Odklepanje plačilnih nalogov se izvaja po posameznih bankah oziroma računih, zato je obvezen vnos Banke in Naziva računa, ker je to šifra, pod katero se skriva številka računa. Vnos ostalih podatkov ni obvezen. V primeru, da posameznega podatka ne vnesemo, nalogi ne bodo izločeni po tem kriteriju. Odklepanje plačilnih nalogov nam izbriše zbirne naloge, ki so se tvorili pri formiranju TKDIS ali izpisu obrazcev in ustrezno spremeni statuse izbranim nalogom, da jih lahko ponovno zbiramo, pripravimo TKDIS ali izpišemo obrazce. V primeru, da smo uporabili funkcijo zamenjave računa, pa nam odklepanje pusti račune take, kot so postali po zadnji spremembi.

39 PP 34 Priprava bremepisov Plačilni promet omogoča pripravo bremepisov v fakturiranje, za izbrane plačilne naloge, ki so imeli upoštevan skonto. Tip naloga izberemo tip naloga, za katere pripravljamo bremepise. Datum predloga izberemo datum predloga Knjiga izberemo knjigo dokumentov Datum bremepisa izberemo datum bremepisa Šifra artikla splošna stopnja izberemo šifro artikla za splošno stopnjo DDV Šifra artikla nižja stopnja izberemo šifro artikla za nižjo stopnjo DDV Gumb Pripravi bremepise (ALT +P) nam pripravi bremepise v programu Fakturiranje

40 PP 35 Zgodovina različic programa PP Verzija z dne Priprava plačilnih nalogov: Predlaga se privzet tip plačilnega naloga iz stranke. (Tudi pri pripravi plačilnih nalogov iz DK in PRAC) Javna naročila Vnesi zapis/popravi zapis javnega naročila: - nad vsemi zavihki polje Status: polje je v vseh primerih zaklenjeno, ne glede na status oz. fazo postopka javnega naročanja. - zavihek Podrobnosti naročila polje Povabilo oddaje: kontrola na vnesen datum, je popravljena tako, da program opozarja v primeru, če je datum večji od in je izbran postopek Zbiranja ponudb. - zavihek Izbor gumb Razvrstitev ponudb: po vrnitvi v Prejete ponudbe je bila v preglednici je bila prikazana napačna razvrstitev, kar je urejeno. Verzija z dne Vnos plačilnega naloga: dodana kontrola še na preostale modele referenc. (38, 40, 41,48, 49, 51, 58,55). Priprava plačilnih nalogov v datoteko SWIFT: v datoteko dodan sklic v breme (za Simobil). Verzija z dne Odpravljena težava kontrole vnesenega sklica pri nekaterih modelih (npr. 12). (Tudi DK in PRAC) Verzija z dne Kontrola sklicev po modelih (tudi v DK in PRAC) Verzija 6.13 z dne Prilagoditev zaradi daljšega transakcijskega računa pri plačevanju na račune v tujino.

41 PP 36 Verzija z dne Uvoz izpiskov: odpravljena težava z uvozom izpiskov za zbirne naloge, ki je bilo posledica zaokroževanja. Verzija z dne Dodana možnost plačevanja v plačilni sistem SEPA Prilagoditev podatkovnemu standardu ZBSXML (plačilni nalogi za domači plačilni promet in čezmejni plačilni promet ter uvoz izpiskov). Uvedeni dodatni podatki in kontrole na vnos obveznih podatkov za plačevanje v SEPA. Izpis plačilnega naloga za čezmejno plačilo. Dopolnjen izpis specifikacije zbirnega plačilnega naloga, dodani podatki o referenci v breme. Verzija z dne o Uvoz izpiska: Uvoz prilagojen TKDIS datoteki Krekove banke. Tip datoteke se prepozna samodejno. Verzija z dne o Ob urejanju plačilnega naloga, se kurzor postavi na polje namen plačila. S tem se izognemo ponovnemu predlaganju polja referenca v breme. Verzija z dne o Vnos plačilnega naloga: Omogočen vnos nalogodajalca z izborom iz šifranta strank. o Priprava datoteke TKDIS: Polje številka naloga se shranjuje na pozicijo , ker so pozicijo 124 nekatere banke odrezale pri vračanju izpiska. Posledično se ni zaznalo, da je nalog plačan. Verzija z dne o Vnos plačilnega naloga: banke vplačnika je napačno prikazovalo banko, ker je gledalo na številko šifranta zaposlenega in ne na Številko šifranta stranke.

42 PP 37 Verzija z dne o Vnos plačilnega naloga: Izbira stranke - dodano iskanje po nazivu. Verzija z dne o Dodana nastavitev ali naj se kontrolira dolžina sklica v dobro zaradi možnosti vnosa daljših sklicev za potrebe UJP Verzija z dne o Priprava TKDIS: V primeru, da TKDIS pripravljamo brez skupnega datuma predloga, se v datum predloga zapiše datum zapadlosti. Tudi kot datum plačila (v PRAC) se v takem primeru upošteva datum zapadlosti. Verzija 6.9. z dne o Vnos plačilnega naloga Gumba Potrdi vse/ Opusti vse sta dodana v aplikacijski varnostni sistem. Popravljena Priprava iz DK - v plačilni nalog se zapiše sklic iz DKPromet.PPSklic Dodan Gumb račun: Prikaže sliko prejetega računa v primeru da ta obstaja in je bil nalog pripravljen iz PRAC. Priprava tkdis.txt: Če pustimo datum predloga prazen se sedaj datum predloga plačila priredi za vsak posamezen nalog v paketu. Če datum predloga izpolnimo velja za celoten paket. Kontrola sklica v dobro,da ustreza zahtevam plačilnega prometa. Predolgi sklici se brez opozorila skrajšajo. Izvede se ob pripravi tkdix.txt. o Omogočen uvoz izpiska z različnimi datumi. Tak izpisek razdeljen na posamezne datume. Verzija 6.8. z dne Potrjevanje plačilnih nalogov v plačilo je dodano v aplikacijski varnostni sistem.

43 PP 38 Verzija z dne Vnos/popravljanje plačilnega naloga: Ob zamenjavi TRR v dobro, se zamenja tudi sklic v dobro, če je naveden v nastavitvah TRR. Verzija 6.7. z dne Odpravljena napaka: na plačilnem nalogu se je pri zamenjavi bančnega računa zamenjalo samo ime računa, ne pa tudi številka. Verzija z dne Vnos plačilnega naloga: Odpravljena napaka - obvezen vnos stroškovnega nosilca, če se vpiše stroškovno mesto. Verzija z dne Vnos plačilnega naloga: Obvezen vnos stroškovnega nosilca ni več vezan na stroškovno mesto. Odpravljena napaka: V primeru navzkrižnih šifrantov se je PP hotel povezati na bazo DK, čeprav ta ni obstajala. Priprava plačil: Začasno skrit gumb Popravi izpisek. Verzija z dne Preglednica plačilnih nalogov: Filter 'Neoznačeni nalogi' sedaj prikazuje tudi negativne naloge. Verzija 6.6. z dne Novost: V tabeli ni več omejitev na 50 prikazanih vrstic, ampak prikaže vse vrstice glede na predhodno izbrane kriterije. Izbira statusov nalogov pomaknjena v desni zgornji kot. Dodan je gumb DK odprti, s pomočjo katerega lahko ustvarimo plačilni nalog iz odprtih postavk v Dvostavnem knjigovodstvu, lahko

44 PP 39 pa tudi znesek na že pripravljenem nalogu spremenimo na znesek, ki je vpisan v odprtih postavkah Dvostavnega knjigovodstva. Pri vnosu novega virmana, s pritiskom funkcijske tipke F2 na polju znesek, se nam odprejo odprte postavke, kjer iz tabele lahko izberemo dokument za katerega želimo tvoriti nov virman Verzija 6.5. Popravek 2 z dne Novost: Priprava bremepisov: davčna stopnja za bremepis se samodejno ugotavlja na podlagi izvornega prejetega računa. V primeru dveh davčnih stopenj se tudi bremepis pripravi z dvemi vrsticami - za vsako davčno stopnjo. Verzija 6.5. Popravek 1 z dne Novost: Gumb priprava bremepisov pod Pripomočki Verzija 6.4. z dne Novost: Gumb prehod na EUR Nov plačilni nalog (BN 02) Možnost pošiljanja plačilnih nalogov v obliki SWIFT Verzija 6.0. z dne Prehod na novo generacijo programov. Od te verzije naprej, deluje program samo na SQL bazah! Verzija z dne Novost: Podvojevanje plačilnih nalogov. Popravek:

45 PP 40 Če je prejemnik plačilnega naloga stranka, lahko izbiramo samo med bančnimi računi, ki nimajo izpolnjeno šifro zaposlenega. Pri pripravi TKDIS, pri izbiri na disketo predlaga A:\. Predogled obrazca plačilnega naloga ne zaklene naloga. V primeru, ko ima stranka več bančnih računov, se pojavi ikona ob šifri banke. V zbirni plačilni nalog lahko vključimo tudi naloge z negativnim zneskom predloga, vendar mora bit vsota vseh nalogov pozitivna, sicer se zbirni nalog ne pripravi. Zbirnega naloga odslej ne moremo več delno plačati, oziroma delnega plačila ne moremo vključiti v zbirni nalog. Verzija z dne Novosti: Nov meni Popravki: Na izpisu seznama plačilnih nalogov, se izpiše celotna referenca prejemnika. Popravljena je zamenjava računa pri tvorbi tkdis.txt in izpisu obrazcev. Omogočen je izpis obrazcev na neskončni papir tudi v primeru, da je za datum plačila naloga izbrano prazno. Verzija z dne Program preveden na način za distribucijo strankam. (Modra barva obrobe okna.) Verzija z dne Priprava plačilnih nalogov TKDIS.TXT: Plačilni nalogi se pripravijo tudi v primeru neizpolnjenega polja Namen (to so nalogi pripravljeni iz OPZ). Urejena je izbira računa tudi v primeru, ko je pri eni banki odprtih več računov.

46 PP 41 Verzija 1.8. z dne Novosti: Izdelava zbirnih plačilnih nalogov Pri pripravi TKDIS ali Obrazcev. Dopolnitev šifranta tipov nalogov s poljema Tip zbira in Model. Dodan nov pripomoček: Odklepanje plačilnih nalogov Nastavitve: Dodano novo polje Uvoz izpiskov. Brisanje poslanih nalogov je omogočeno le v primeru, da se izpiski ne uvažajo. Preglednica: Če izberemo»zbirno«se nam namesto posameznih nalogov, iz katerih so bili izdelani zbirni nalogi, prikažejo le zbirni nalogi. Dodana je preglednica po tipih nalogov. Izpisi plačilnih nalogov: Dodana je možnost: o Zamenjave računa z izbiro od do računa o Več dodatnih različnih možnosti omejitve izpisa o Izpisa naloga v dveh vrsticah o Izpisa vmesnih vsot po strankah ali po datumu zapadlosti o Izpisa posameznih analitičnih nalogov, ki so bili združeni v zbirni nalog o Izpisa samo neoznačenih nalogov o Večjega števila izvodov izpisa Izvoz podatkov: Omogočena je izbira izvoza zbirnih ali posamičnih nalogov. Izbor plačilnih nalogov: Dodana je možnost izbora od do številke dokumenta. Priprava plačilnih nalogov TKDIS.TXT: dodana je možnost zamenjave računa kot pri Izpisi plačilnih nalogov. Uvoz izpiskov: Prilagojen je potrebam zbirnih nalogov in dopolnjen s številko plačilnega naloga, na katerega se nanaša. Verzija z dne Program je usklajen z DK ver.: za potrebe plačevanja. Verzija z dne Novost:

47 PP 42 Priprava plačilnih nalogov Pri povezavi plačilnega prometa z modulom Prejeti računi, se ob pripravi datoteke TKDIS.txt, zapisuje informacija o plačilu k posameznemu računu v evidenco prejetih računov. Popravek: Urejeno je tiskanje na matrične tiskalnike. Verzija z dne Novosti: Plačila nalogov Uvoz podatkov: Pri uvozu izpiskov, ki jih pripravi BankNet, se uvažajo obremenitve z oznako 01 in odobritve z oznako 02. Plačilni nalogi Priprava plačilnih nalogov Izvoz podatkov: Pri pripravi plačilnih nalogov: če uporabljate BankNet, potem je potrebno na bančnem računu, ki ga uporabljate v povezavi z BankNet, določiti kot Šifra zapisa za izvoz = 5 BankNet. V tem primeru se izpolni tudi Datum zapadlosti v datoteko na poziciji Plačilni nalogi Priprava plačilnih nalogov Napredni filter za iskanje: Iskanje preko filtrov v preglednici (desni klik na lupo). Popravki napak: Plačilni nalogi Priprava plačilnih nalogov izpisovanje šifre in naziva zaposlenega je popravljeno. Plačilni nalogi Priprava plačilnih nalogov iskanje po koloni Šifra prejemnika, Šifra zaposlenega je popravljeno. Plačila nalogov iskanje po koloni Šifra banke je popravljeno. Verzija z dne Odpravljen je problem pri tiskanju na matrične tiskalnike. Verzija z dne Odpravljen je problem pri instalaciji verzije SAOPPP Instalacija ni obnovila prometnih baz.

48 PP 43 Verzija 1.7. z dne Pri pripravi plačilnih nalogov je Prejemnik lahko stranka iz šifranta Stranke ali zaposleni iz šifranta Zaposleni. Uvoz plačilnih nalogov iz tekstovne datoteke nalogi.p-1 upošteva tudi polje zaposleni. V kolikor je polje zaposleni izpolnjeno, in v zapisu ni naziva prejemnika, program napolni le-tega iz šifranta Zaposleni. Verzija z dne Odpravljena napaka (Cannot access field 'znesek predloga' as type Boolean ) pri označevanju za plačilo vseh plačilnih nalogov. Verzija z dne Pri uvozu plačilnih nalogov se v primeru, da v vhodnem zapisu niso izpolnjeni podatki o nalogodajalcu (naziv, ulica, kraj), v nalogodajalca polnijo podatki iz stranke uporabnika. Verzija 1.6. z dne V plačilni nalog dodan neto rok plačila in % skonta, ki se predlagata iz podatkov o stranki. Ko se označuje nalog za plačilo, se kontrolira, če je datum predloga < od datuma za neto rok plačila. Če je potem se znesek predloga zmanjša za % skonta.

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Napredovanja v plačne razrede javnih uslužbencev 2019 S pomočjo SAOP programa Kadrovska evidenca lahko ob dokupljeni kodi vodimo napredovanja javnih uslužbencev. Za napredovanja v letu 2019 je potrebno

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Knjiženje izdanih računov iz modula Fakturiranje glede na način plačila V navodilih, ki sledijo obravnavamo tematiko priprave temeljnice izdanih računov, ki smo jih fakturirali v modulu Fakturiranje. Glede

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Obračun storitev v vrtcu in šoli

Obračun storitev v vrtcu in šoli Obračun storitev v vrtcu in šoli mag. Jana Trbižan Pripravili: mag. Jana Trbižan, Nuša Peternelj, Mitja Živko Podpora uporabnikom Dnevni red 1. Pogoste napake pri obračunu v vrtcu in šoli 2. Kaj pomeni

Prikaži več

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011

INFORMATOR BIROKRAT 1/2011 ta Veleprodaja Maloprodaja Storitve Računovodstvo Proizvodnja Gostinstvo Turizem Hotelirstvo Ticketing CRM Internetna trgovina Izdelava internetnih strani Grafično oblikovanje NOVOSTI IN NASVETI ZA DELO

Prikaži več

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov

Document ID / Revision : 0519/1.3 ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov ID Issuer System (sistem izdajatelja identifikacijskih oznak) Navodila za registracijo gospodarskih subjektov Gospodarski subjekti Definicija: V skladu z 2. členom Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2018/574

Prikaži več

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015

Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Navodilo za urejanje zavarovanj po šifri podlage za zavarovanje 033 prek portala e-vem Ljubljana, oktober 2015 Kazalo vsebine 1. Pooblastilo za izvajanje postopkov prek portala e-vem... 4 2. Prijava v

Prikaži več

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje:

Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Stanje: 17.07.2013 Ver. 2.9.1.2 Spletni portal članov uporabniška navodila

Prikaži več

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju

Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Poročanje izdanih računov pri gotovinskem poslovanju Vrsta dokumenta: Uporabniška navodila Pripravil/i: Za: Naviservice +386 1 548 3999 naviservice@adacta.si Adacta d.o.o. Verovškova 55a, 1000 Ljubljana

Prikaži več

Prodajna knjižica

Prodajna knjižica Fakturiranje Programska rešitev je namenjena fakturiranju blaga in storitev v domači in tujih denarnih enotah. Računi se lahko izdajajo tako za davčne zavezance kot končne potrošnike. Račune/predračune

Prikaži več

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007

Postopek za pripravo in oddajo kontrolnih podatkov za napoved dohodnine za leto 2007 Novosti v REK-1 po 1.1.2014 v programu POTNI NALOGI (posodobljeno 17.1.2014) V skladu s spremenjeno zakonodajo glede poročanja na REK obrazcih oziroma Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, Verzija 1.0 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI Ljubljana, 12.11.2018 Verzija 1.0 KAZALO 1 REGISTRACIJA... 3 1.1 Katere podatke potrebujem za registracijo/kreiranje

Prikaži več

Orodje za izvoz podatkov

Orodje za izvoz podatkov Pomoč uporabnikom -NA-SI-200, V6.13-00 IZUM, 2018 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Predstavitev orodja za izvoz podatkov...

Prikaži več

Programska sprememba oddelka šole

Programska sprememba oddelka šole Pomoč uporabnikom Programska sprememba oddelka šole -NA-SI-355, V1.0 IZUM, 2018 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Navodila... 1 2 Postopek...

Prikaži več

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in

NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: Faks.: in NEVTRIN d.o.o. Podjetje za razvoj elektronike, Podgorje 42a, 1241 Kamnik, Slovenia Telefon: +386 1 729 6 460 Faks.: +386 1 729 6 466 www.nevtrin.si info@elektrina.si USB RFID READER Navodila za uporabo?

Prikaži več

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis

Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / Uradni lis Priloga 1: Pravila za oblikovanje in uporabo standardiziranih referenc pri opravljanju plačilnih storitev Stran 4012 / Št. 34 / 24. 5. 2019 Uradni list Republike Slovenije PRILOGA 1 PRAVILA ZA OBLIKOVANJE

Prikaži več

Novosti verzije 6

Novosti verzije 6 Poletni seminar 2012 SAOP icenter Trgovina in proizvodnja Gradivo je namenjeno izključno uporabnikom SAOP icentra! Julij 2012 SAOP računalništvo Cesta Goriške fronte 46 5290 Šempeter pri Gorici Slovenija

Prikaži več

Postopek poracuna 2007 za JU

Postopek poracuna 2007 za JU POSTOPEK PORAČUNA PLAČ V JAVNEM SEKTORJU ZA OBDOBJE JANUAR-JUNIJ 2007 Ljubljana, julij 2007 verzija 1.00 Stran - 1 Skladno z objavo Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o sistemu plač v javnem sektorju

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1 TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03.2019 Verzija 1.1 KAZALO 1 NAMEN...3 2 REGISTRACIJA...4 3 VNOS GESLA IN AKTIVACIJA RAČUNA...6

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE ELEKTRONSKEGA OBRAZCA ZA PRIJAVO IN PREKLIC DIGITALNIH POTRDIL Verzija Datum Opis sprememb dokumenta dokumenta 1.0 22.11.2013 Prva verzija dokumenta 1.1 15.04.2015 Dodana možnost

Prikaži več

COBISS3/Medknjižnična izposoja

COBISS3/Medknjižnična izposoja 3/Medknjižnična izposoja 2.2 KATALOG Katalog nam omogoča: iskanje gradiva prikaz izbranih bibliografskih zapisov ali pripadajočih podatkov o zalogi iz lokalne baze podatkov v formatu COMARC vpogled v stanje

Prikaži več

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA NAVODILO ZA UPORABO PRIPOMOČKA ZA PRIPRAVO STROŠKOVNEGA NAČRTA PROJEKTA»Piano finanziario Stroskovni nacrt«dokument»piano finanziario Stroskovni nacrt«v Microsoft Excel obliki lahko uporabite kot pripomoček

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1,

TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, Verzija 1.1, TRGOVSKI PORTAL SPLETNA APLIKACIJA NAMENJENA TRGOVCEM NAVODILA ZA REGISTRACIJO IN PRIJAVO Ljubljana, 14. 03. 2019 KAZALO 1 Namen...3 2 Registracija...4 3 Vnos gesla in aktivacija računa...6 4 Prijava...7

Prikaži več

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora

SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga upora SPLETNA PRIJAVA NA IZPITE ZA DIJAKE Dijaki se na izpite prijavite na novem portalu novi.lopolis.si z istim uporabniškim imenom in geslom, kot ga uporabljate tudi za portal Lo.Polis (www.lopolis.si), kjer

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Splošno o pripravi podatkov za Dohodnino v icentru Podatki za odmero dohodnine se za leto 2017 pripravijo na enak način, kot je to veljalo za preteklo leto. Skladno s Pravilnikom o dostavi podatkov za

Prikaži več

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V

REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V REPUBLIKA SLOVENIJA SLUŽBA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA RAZVOJ IN EVROPSKO KOHEZIJSKO POLITIKO NAVODILA ZA PRIJAVO LISTIN NA ZZI V PRIMERU PRO RATA V IS e-ma Ljubljana, avgust 2019 1 Vsebina 1. UVOD...

Prikaži več

Excel 2016

Excel 2016 PRIDOBIVANJE TEMELJN IH IN POKLICNIH KOMPETENC OD 2019 DO 2022 HIPERPOVEZAVA Gradivo za interno uporabo AVTOR: Belinda Lovrenčič Gradivo ni lektorirano V Maj 2019 Operacijo sofinancira Evropska unija,

Prikaži več

NOVICE

NOVICE VASCO NOVICE SEPTEMBER 2017 Zakonske novosti - V Uradnem listu RS, št. 46/2017 dne 29.8.2017 je bil objavljen Aneks št. 10 h Kolektivni pogodbi za javni sektor (KPJS), ki nalaga odpravo anomalij do vključno

Prikaži več

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA

NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO TELEFONSKA PRODAJA NAVODILA ZA POSLOVANJE Z MONETO V TELEFONSKI PRODAJI Ljubljana, julij 2013 KAZALO KAZALO... 2 1 UVOD... 3 2 PRIPRAVA PODATKOV ZA SISTEM MONETA... 3 2.1 PRODAJNA MESTA... 3 2.2 SLIKI GLAVE IN NOGE RAČUNA

Prikaži več

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str

Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna str Navodila za programsko opremo FeriX Namestitev na trdi disk Avtor navodil: Martin Terbuc Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski naslov: podpora@coks.si

Prikaži več

Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo račun

Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo račun Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo računov iz več različnih modulov: Fakturiranje Trgovina

Prikaži več

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CN-BTU4 Quick Guide_SI Bluetooth Dongle Artikel: CN-BTU4 NAVODILA v1.0 Sistemske zahteve Zahteve za PC: - Proc.: Intel Pentium III 500MHz or above. - Ram: 256MB ali več. - Disk: vsaj 50MB. - OS: Windows 98SE/Me/2000/XP - Prost

Prikaži več

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc)

(Microsoft Word - U\350enje telegrafije po Kochovi metodi.doc) MORSE UČENJE PO KOCHOVI METODI Računalniški program za učenje skupaj z nekaterimi dodatnimi datotekami dobite na spletni strani avtorja: http://www.g4fon.net/. Zanimive strani so tudi: - http://www.qsl.net/n1irz/finley.morse.html

Prikaži več

OBRAZEC ''PRIJAVA''

OBRAZEC ''PRIJAVA'' Obrazec ''Prijava'' PRIJAVA 1 PONUDBA, št. Ponudbo dajemo za javno naročilo, katerega predmet je dobava energijsko učinkovitih prenosnih in tabličnih računalnikov, z oznako SOS_rac-2014 (se označi z X):

Prikaži več

Spoznajmo PowerPoint 2013

Spoznajmo PowerPoint 2013 Spoznajmo PowerPoint 2013 13 Nova predstavitev Besedilo v predstavitvi Besedilo, ki se pojavlja v predstavitvah lahko premaknemo kamorkoli v diapozitivu. Kadar izdelamo diapozitiv z že ustvarjenimi okvirji

Prikaži več

Navodilo Telemach

Navodilo Telemach Nastavitve za: MOJ TELEMACH Registracija: Na spletni strani Moj Telemach (http://moj.telemach.si) se pomaknite na spodnji del strani in pritisnite gumb REGISTRIRAJ SE. 1. korak Odpre se novo okence, kamor

Prikaži več

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2

21. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 2019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1. 2 1. DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA RAČUNOVODSTVA 9. april 019 (osnovni nivo) Čas reševanja: 60 minut Šifra dijaka: REŠITEV Odstotek: Točke / Sklop 1.. SKUPAJ Možne točke: 55 36 91 Dosežene točke: Pišite s

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1

Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1 Davčno potrjevanje računov s programsko opremo PCA 3000 PCA davčna blagajna verzija 768 1 1. Uvod S 02.0.1.2016 se v Sloveniji uvaja sistem davčnega potrjevanja računov. Zakon in pravilnik o davčnem potrjevanju

Prikaži več

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr

Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubr Navodilo za izpolnjevanje obrazca M-2 (maj 2015) Kazalo vsebine Podatki o ZAVEZANCU... 3 Rubrika 1 Firma in sedež/osebno ime in prebivališče... 3 Rubrika 2 Registrska številka... 3 Rubrika 3 Matična številka

Prikaži več

Microsoft Word - eDenar - navodila za uporabo osebnega portala clana doc

Microsoft Word - eDenar - navodila za uporabo osebnega portala clana doc Navodila za uporabo osebnega portala člana 13.11.08 Pozor: Ta navodila so le v pomoč uporabnikom. V kolikor so navodila v nasprotju s splošnimi pogoji poslovanja kluba, veljajo splošni pogoji poslovanja

Prikaži več

RAM stroj Nataša Naglič 4. junij RAM RAM - random access machine Bralno pisalni, eno akumulatorski računalnik. Sestavljajo ga bralni in pisalni

RAM stroj Nataša Naglič 4. junij RAM RAM - random access machine Bralno pisalni, eno akumulatorski računalnik. Sestavljajo ga bralni in pisalni RAM stroj Nataša Naglič 4. junij 2009 1 RAM RAM - random access machine Bralno pisalni, eno akumulatorski računalnik. Sestavljajo ga bralni in pisalni trak, pomnilnik ter program. Bralni trak- zaporedje

Prikaži več

Navodila Trgovina iCenter

Navodila Trgovina iCenter Davčno potrjevanje računov skupno icenter icenter je v celoti prilagojen glede na zakonodajo o davčnem potrjevanju računov. Ker omogočamo izdajo računov iz več različnih modulov: Fakturiranje Trgovina

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uporaba storitve Office 365 v napravi iphone ali ipad Priročnik za hiter začetek dela Ogled e-pošte Nastavite napravo iphone ali ipad tako, da boste lahko pošiljali in prejemali e-pošto iz računa v storitvi

Prikaži več

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d

Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d Na podlagi akta o ustanovitvi družbe NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o., uprava družbe sprejema Pravila vodenja poddepoja družbe NLB Skladi, d.o.o. 3. različica, 28. 5. 2019 Kazalo 1. Uvodne določbe...

Prikaži več

Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte

Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte Navodila za uporabo programske opreme OTRS verzija 2.2.3 Administracijska navodila Avtor navodil: Sebastijan Šilec Datum: December 2007 Center odprte kode Slovenije Spletna stran: http://www.coks.si/ Elektronski

Prikaži več

IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE

IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE IZVLEČEK TARIFE PLAČIL ZA POSLE S PRAVNIMI OSEBAMI STORITVE CENA I.A. I.A.1. I.A.1.1. TRANSAKCIJSKI RAČUNI PRAVNIH OSEB DOMAČE IN ČEZMEJNE REGULIRANE PLAČILNE TRANSAKCIJE plačila v valuti EUR, SEK in RON

Prikaži več

eFin

eFin HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Uvod Najboljše rešitve izhajajo iz prakse Avtor: Gregor SLABE Programiranje poslovnih aplikacij je bilo vse od iznajdbe

Prikaži več

Številka:

Številka: apple REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA FINANCE FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE Šmartinska cesta 55, p.p. 631, 1001 Ljubljana T: 01 478 38 00 F: 01 478 39 00 E: gfu.fu@gov.si www.fu.gov.si Obračuni

Prikaži več

Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do

Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do Navodila za uporabo uporabniškega programa Vpis v dijaške domove VPIS V DIJAŠKE DOMOVE VPIS V DIJAŠKE DOMOVE... 1 OSNOVNI OPIS PROGRAMA... 2 Dostop do programa... 2 Osnovni meni... 5 Razdelitev glavnega

Prikaži več

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3

OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3 OBRAZEC DR-02 Prijava za vpis fizične osebe v davčni register Priloga 1 1. Davčna številka (pri prvi prijavi izpolni FURS) 2. Osebno ime Ime Priimek 3. Datum rojstva Kraj rojstva 4. Spol (M-moški, Ţ-ţenski)

Prikaži več

ISOFT , računalniški inženiring

ISOFT , računalniški inženiring ISOFT, računalniški inženiring Marko Kastelic s.p. Sad 2, 1296 Šentvid pri stični Spletna stran podjetja:http://www.isoft.si podjetja ISOFT Spletna stran sistema sledenja vozil track.si: http://www.track.si

Prikaži več

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj

Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadalj Splošni pogoji poslovanja 1. Uvodna določba 1) Splošni pogoji poslovanja so pravni dogovor med končnim uporabnikom (fizična ali pravna oseba, v nadaljevanju»naročnik«) in družbo VI NOVA d.o.o. (v nadaljevanje»ponudnik«).

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : ržavni izpitni center *M15178112* SPOMLNSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Četrtek, 4. junij 2015 / 90 minut ovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali

Prikaži več

Zadeva: Ponudba

Zadeva: Ponudba Navodila za urejanje Spletne strani CTEK.si 1. Dodajanje novega polnilnika Za dodajanje novega polnilnika nikoli ne prepisujte že objavljenih vsebin, ampak sledite tem navodilom. Ta so zagotovilo, da bodo

Prikaži več

Navodila za študente

Navodila za študente Moodle UM Verzija 3.5.1 Navodila za študente RCUM, Služba za IS Maribor, 2019 Kazalo 1 Prijava v Moodle UM... 3 2 Odjava iz Moodla UM... 3 3 Seznam učnih enot... 4 4 Navigacijski trak... 4 5 Bloki... 5

Prikaži več

Microsoft Word KR navodila za CMS.doc

Microsoft Word KR navodila za CMS.doc Navodila za objavo vsebin s CMS sistemom Izvajalec: Gooya IT, interaktivni mediji, d.o.o., Ljubljana, julij 2011 stran 1 od 31 Vsebina Navodila vsebujejo informacije, ki jih potrebujejo uredniki spletnega

Prikaži več

N HERMES OVICE Številka 26, oktober

N HERMES OVICE Številka 26, oktober N HERMES OVICE Številka 26, oktober 2016 1990-2015 NOVOSTI IZ NADGRADENJ Tudi v zadnjem obdobju smo v naše programe vključili dodatne programske funkcionalnosti, ki so rezultat aktivnosti razvojnega oddelka,

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev TIK terminal nima povezave s strežnikom Ob vpisu v TIK Admin se pojavi napis ni povezave s strežnikom Na terminalu je ikona 1. preverimo ali je pravilno nastavljen IP strežnika 1. Preverimo datoteko TIKSAdmin.INI

Prikaži več

Microsoft Word - Navodila za uporabo 1.1.doc

Microsoft Word - Navodila za uporabo 1.1.doc PhotoOrder Navodila za uporabo 1 Kazalo 1 Kazalo... 2 2 Kazalo slik... 3 3 PhotoOrder... 4 4 Nameščanje programa... 5 4.1 Internet Explorer... 5 4.1.1 "Save" ("Shrani")... 5 4.1.2 "Run" ("Odpri")... 6

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx

Microsoft PowerPoint - seminar_ pptx Leatalske informacije in ARO Slovenia Control Igor Čučnik, ARO Aleš Omahne, NOTAM Uroš Grošelj, AIP Brnik, 12.5.2018 Letalske informacije AIP AIP AMDT AIP SUP AIC NOTAM Serija A, B in C VFR karta Spletna

Prikaži več

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika

Gimnazija Bežigrad Peričeva Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika Gimnazija Bežigrad Peričeva 4 1000 Ljubljana OPERACIJSKI SISTEM Predmet: informatika KAZALO 1. Uvod...3 2. Predstavitev programa Windows 98...5 3. Raziskovanje računalnika...5 4. Raziskovanje Interneta...6

Prikaži več

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail

Mojtelemach brosura_junij 2015_mail Naročniški portal MOJ TELEMACH. Junij 2015 Uredite naročilo, ne da bi vstali iz naslanjača. Za preprostejši pregled naročenih storitev, računov in opravljenih klicev ter naročanje dodatnih storitev ipd.

Prikaži več

Vaja 3 Kopiranje VM in namestitev aplikacij - strežnik SQL 2000 SP3a A. Lokalni strežnik Vmware ESX Dodajanje uporabnikov vajexx v skupino Vaje

Vaja 3 Kopiranje VM in namestitev aplikacij - strežnik SQL 2000 SP3a A. Lokalni strežnik Vmware ESX Dodajanje uporabnikov vajexx v skupino Vaje Vaja 3 Kopiranje VM in namestitev aplikacij - strežnik SQL 2000 SP3a A. Lokalni strežnik Vmware ESX 3.5 1. Dodajanje uporabnikov vajexx v skupino Vaje 2. Kopiranje Win2003 strežnika in registracija na

Prikaži več

Odpravljene napake v IS e-ma: Popravek z verzijo dne EMA Operacija/ Listine - Datum plačila (Nadgradnja, ki omogoča urejanje po

Odpravljene napake v IS e-ma: Popravek z verzijo dne EMA Operacija/ Listine - Datum plačila (Nadgradnja, ki omogoča urejanje po Odpravljene napake v IS e-ma: Popravek z verzijo 1.15.1 dne 3.4.2019 EMA 1302 - Operacija/ Listine - Datum plačila (Nadgradnja, ki omogoča urejanje podatka v polju Datum plačila v zavihku Plačilo listine,

Prikaži več

IJS EDS IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut "Jožef Stefan" Ljubljana

IJS EDS IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut Jožef Stefan Ljubljana IJS Elektronski Dokumentni Sistem Osnovna uporaba sistema uporabniška navodila Institut "Jožef Stefan" Ljubljana Projekt: (RD JN19 16) Naročnik projekta: Institut "Jožef Stefan" Izvajalec projekta: BuyITC

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik

Microsoft Word - CNR-BTU3_Bluetooth_vmesnik CNR-BTU3 Bluetooth vmesnik A. Vsebina pakiranja Bluetooth USB Adapter Bluetooth programska oprema in CD z gonilniki Navodila za uporabo in CD 1. Namestitev Bluetooth programske opreme za Windowse 1. Vstavite

Prikaži več

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del

Uradni list RS - 102/2015, Uredbeni del PRILOGA 6 NAPOVED ZA ODMERO DOHODNINE OD OBRESTI ZA LETO (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU) OZNAKA STATUSA

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 52K050717 Javno naročilo Prevzem odpadkov javnega zdravstvenega zavoda Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v

Prikaži več

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI

Upravljanje sistema COBISS Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI Navodila za uporabo tiskalnika CITIZEN S310II V1.0 VIF-NA-27-SI IZUM, 2015 COBISS, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. KAZALO VSEBINE 1 Uvod... 1 2 Uporaba tiskalnika...

Prikaži več

Protokoli v računalniškem komuniciranju TCP, IP, nivojski model, paket informacij.

Protokoli v računalniškem komuniciranju TCP, IP, nivojski model, paket informacij. Protokoli v računalniškem komuniciranju TCP, IP, nivojski model, paket informacij. Protokoli - uvod Protokol je pravilo ali zbirka pravil, ki določajo načine transporta sporočil po računalniškem omrežju

Prikaži več

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo

Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefo Poročilo za 1. del seminarske naloge- igrica Kača Opis igrice Kača (Snake) je klasična igrica, pogosto prednaložena na malce starejših mobilnih telefonih. Obstaja precej različic, sam pa sem sestavil meni

Prikaži več

Si.mobil Si.most Najkrajša pot do vaših strank. Ljubljana,

Si.mobil Si.most Najkrajša pot do vaših strank. Ljubljana, Si.mobil Si.most Najkrajša pot do vaših strank. Ljubljana, 3. 06. 13 Si.most SMS nagradna igra SMS nagradna igra Dostop do aplikacije http://www.simost.si SMS nagradna igra Ko se logirate v aplikacijo

Prikaži več

Microsoft Word - P-2_prijava

Microsoft Word - P-2_prijava PRIJAVA Naročnik Oznaka Ime posla NIJZ Trubarjeva cesta 2 1000 LJUBLJANA 49K040717 Javno naročilo Nakup novih diskovnih kapacitet Povsod, kjer obrazec P-2 uporablja izraz»ponudnik«, gre v postopkih, kjer

Prikaži več

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po

Miluma Trader Miluma Trader navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati Miluma Trader. 1. Preverite spletno stran Ta po navodila: V nadaljevanju sledijo osnovna navodila, kako začeli uporabljati. 1. Preverite spletno stran Ta posnetek zaslona vam prikazuje, da morate v levem vrhnjem kotu preveriti, če se nahajate na pravi

Prikaži več

II-RIS-Primer Seminarske Naloge Redni-LJ

II-RIS-Primer Seminarske Naloge Redni-LJ UNIVERZA V LJUBLJANI FAKULTETA ZA UPRAVO Študijski program: Visokošolski strokovni program Uprava Prva stopnja (bolonjski) Način študija: redni ČIŠČENJE VOZIL V AVTOPRALNICI Seminarska naloga Predmet:

Prikaži več

Microsoft Word - odlok 2005.doc

Microsoft Word - odlok 2005.doc Na podlagi Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02, 56/02-ZJU in 110/02-ZDT-B) ter 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc

Microsoft Word - CNC obdelava kazalo vsebine.doc ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo mesto, april 2008 Ime in priimek študenta ŠOLSKI CENTER NOVO MESTO VIŠJA STROKOVNA ŠOLA STROJNIŠTVO DIPLOMSKA NALOGA Novo

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr

NAVODILA ZA UPORABO K01-WIFI Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta Navodila za uporabo in jih shr NAVODILA ZA UPORABO Hvala, ker ste se odločili za nakup našega izdelka. Pred uporabo enote skrbno preberite ta in jih shranite za prihodnjo rabo Vsebina 1. Pregled 2. Sistem 3. Prednosti 4. Upravljanje

Prikaži več

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI

Microsoft Word - CNR-MPV2 Quick Guide_SI Canyon multimedijski MP3 predvajalnik Artikel: CNR-MPV2 Opozorilo: Pred uporabo pozorno preberite navodila za uporabo. Podrobna navodila se nahajajo na priloženem CD mediju. Opozorilo: Pred uporabo napolnite

Prikaži več

ACAD-BAU-Analiza-prostorov

ACAD-BAU-Analiza-prostorov ANALIZA PROSTOROV Ko obdelujemo večje projekte, je analiza prostorov zelo pomembna v vseh fazah projektiranja. Pri idejnem snovanju moramo npr. za določeno površino trgovske namembnosti zagotoviti primerno

Prikaži več

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI

Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po 55.b, 56. in 57. členu ZDDPO-2 Za obdobje od do PODATKI Zavezanec za davek: Davčna številka:. Priloga 8 PODATKI V ZVEZI Z OLAJŠAVO ZA ZAPOSLOVANJE po.b, 6. in 7. členu ZDDPO- Za obdobje od do PODATKI POD ZAP. ŠT..0,. IN.8 OBRAČUNA PREGLEDNICA A: Podatki v zvezi

Prikaži več

COBISS3\Zaloga

COBISS3\Zaloga V4.6-02 Priročnik za uporabnike IZUM, 2011, COMARC, COBIB, COLIB, IZUM so zaščitene znamke v lasti javnega zavoda IZUM. Java, JavaBeans, JavaMail, Solaris so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja

Prikaži več

DODATEK_F8

DODATEK_F8 COMARC/B F.8 F.8 Tabela polj/podpolj s stopnjo obveznosti za posamezen bibliografski nivo V tabeli je podana obveznost polj/podpolj (o - obvezen podatek, p - obvezen podatek, če obstaja, in n - neobvezen

Prikaži več

Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: Verzija: 1.2 Sberba

Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana   esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: Verzija: 1.2 Sberba Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana www.sberbank.si esberbank SI Uporabniška navodila za spletno banko Sberbank Datum: 17.11.2017 Verzija: 1.2 Sberbank banka d.d., Dunajska cesta 128 a, SI-1000 Ljubljana.

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravil

Številka: /2019 Datum: Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravil Številka: 4051-19/2019 Datum: 16. 4. 2019 Vzpostavitev Registra transakcijskih računov v AJPES Pojasnila k vsebini posameznih podatkov v RTR Pripravila: Projektna skupina za vzpostavitev RTR v AJPES; Strokovna

Prikaži več

IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Spor

IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Spor IND/L Zakon o državni statistiki (Uradni list RS, št. 45/1995 in št. 9/2001) Letni program statističnih raziskovanj (Uradni list RS, št. 97/2013) Sporočanje podatkov je obvezno. Vprašalnik za statistično

Prikaži več

Navodila za uporabo Mini snemalnik

Navodila za uporabo Mini snemalnik Navodila za uporabo Mini snemalnik www.spyshop.eu Pred vami so navodila za pravilno uporabo mini snemalnika in opis funkcionalnosti. Lastnosti snemalnika: Naziv Mere Teža Kapaciteta spomina Snemanje Format

Prikaži več

N

N Državni izpitni center *N19141132* 9. razred FIZIKA Ponedeljek, 13. maj 2019 NAVODILA ZA VREDNOTENJE NACIONALNO PREVERJANJE ZNANJA v 9. razredu Državni izpitni center Vse pravice pridržane. 2 N191-411-3-2

Prikaži več

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI

DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DRUŽBA ZA AVTOCESTE V REPUBLIKI SLOVENIJI DARS d.d. POGLAVJE 10 SPOSOBNOST za Izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo poslovne stavbe DARS na lokaciji Grič Junij 2018 Opozorilo ponudnikom: Vsi predloženi

Prikaži več

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc

Microsoft Word - navodila_k_ceniku_2005_06_cistopis-1.doc NAVODILA K CENIKU ZA ŠTUDIJSKO LETO 2005/2006 UL FAKULTETE ZA POMORSTVO IN PROMET Šolnine in prispevke za študijsko leto 2005/2006 je določil Upravni odbor Fakultete za pomorstvo in promet na svoji 22.

Prikaži več

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kak Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Pravilnika

Prikaži več

Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, m

Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, m Navodila za uporabo aplikacije mlist - neposredni mentorji za Zdravniško zbornico Slovenije pripravila Gooya, interaktivni mediji, d.o.o. Ljubljana, marec 2019 Vsebina 1 Dostop do aplikacije... 3 1.1 Android...

Prikaži več

NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE BANKE BusinessNet UniCredit Banka Slovenija d.d. Junij 2019

NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE BANKE BusinessNet UniCredit Banka Slovenija d.d. Junij 2019 NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE BANKE BusinessNet UniCredit Banka Slovenija d.d. Junij 2019 KAZALO VSEBINE 1 NAVODILA ZA IZVAJANJE PLAČIL V BUSINESSNET... 4 1.1 DOMAČE PLAČILO...4 1.2 PLAČILO V TUJINO...6

Prikaži več

COBISS COBISS3/Katalogizacija 7.3 VNOS PODATKOV Podatke vnašamo ali spreminjamo z vpisom v vnosno polje, z izbiro iz šifranta ali spustnega seznama. 7

COBISS COBISS3/Katalogizacija 7.3 VNOS PODATKOV Podatke vnašamo ali spreminjamo z vpisom v vnosno polje, z izbiro iz šifranta ali spustnega seznama. 7 3/Katalogizacija 7.3 VNOS PODATKOV Podatke vnašamo ali spreminjamo z vpisom v vnosno polje, z izbiro iz šifranta ali spustnega seznama. 7.3.1 Vnos vsebine podpolja Vsebino podpolj vnašamo v vnosna polja.

Prikaži več