SLO Caravaning

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "SLO Caravaning"

Transkripcija

1 PROVANSA MAJ 2008 Žiganja vas-san Remo, petek, 25. april Do dvajsetega aprila nisva bila s Tomažem prepričana, če bomo lahko izbrali daljšo različico počitnic, ali se bomo morali zadovoljiti s krajšo in izbrati smer proti hrvaški obali. Oba sva dobila dopust, zato je obveljala daljša, odpeljali smo se proti Provansi. Startali smo v petek popoldne, kamper sva tokrat pripravljala kar cel teden po malem, kar se je kasneje izkazalo za slabo varianto. Ves cas sva določene opravke odlagala na naslednje dneve in kar nekaj stvari potem tudi pozabila. Tako je bilo treba varčevati s fotografiranjem, ker je mami pozabila doma polnilec za baterijo. Po avtocesti do San Rema smo vozili hitro, celo pri Benetkah ni bilo nobenih zastojev. Tomaža je GPS navigiral z avtoceste proti San Remu po strmi, ovinkasti cesti, nekje je bilo kar težko vijugati med parkiranimi avtomobili ob cesti. Ustavili smo ob 2.45 na velikem plačljivem parkirišču (N43,80315 E7,74593; 7 ) in odspali nekaj ur.

2 San Remo-Ezé-Nica-Castellane, sobota, 26. april Po zajtrku smo si ogledali mesto, vendar ni nič posebnega. Pri nas je poznano predvsem zaradi poletnega festivala popevk, sicer pa ima nekaj peščenih plaž in hotelov. Precej bolj slikovito je mesto Menton, takoj za mejo med Italijo in Francijo, vendar se nam je mudilo naprej, saj je bil naš plan najprej si ogledati osrednjo Provanso in šele potem obmorske kraje. Tako smo se peljali tudi skozi Monaco. Naš prvi cilj je bil Nica, vendar smo kar nekajkrat zaokrožili po mestu, tako smo si ga dobro ogledali, pa nismo našli mirnega kotička za kosilo. Tako smo parkirali v industrijski coni pred prodajalno pohištva. Dve kordinati, ki smo jih imeli sta pomenili kamp, kar nas pa še ni zanimalo. Naslednji prvi cilj je bila vasica Ezé, razgledna vasica na hribu nad Monacom in Nico, kjer smo si najprej ogledali vas. Parkirati smo morali ob cesti, kak kilometer iz vasi, ker je bilo v vasi vse polno. (N43,72757 E7,35478) Vasica ima prikupne kamnite ulice in povzpeli smo se do gradiča in grajske restavracije, kjer so pred vhodom postavljene stojnice z zelišči in začimbami. Tudi kandirano sadje in oreščke lahko kupite. Na poti navzdol smo se ustavili tudi nad parfumerijo Fragonard in s Patricijo sva se pustili brezplačno voditi po tovarni. Ker sva bili poleg treh Novozelandk edini angleško govoreči, tri tete pa so parfume že stestirale, nama je bila vodička na razpolago uro in pol. Seveda nisva odšli iz tovarne praznih rok. Ogled je zelo zanimiv, predvsem za ženske, ki jih zanima, kako in iz katerih eteričnih olj so sestavljeni parfumi, ki jih nosijo. Na svetu je le 50 parfumerjev, kateri lahko mešajo esence. Ne smejo kaditi, piti alkohola, jesti začinjene hrane...njihova identiteta je skrita pred javnostjo. Seveda so parfumi v tovarniški trgovini za polovico cenejši, kot potem v parfumerijah. Tomaž in Brin pa sta šla po AD in na tovarniškem parkirišču potrpežljivo čakala na dami. (N43,72931 E7,36327; možno natočiti vodo)

3 Ob petih smo se namenili proti Grasseju in GPS nas je zavedel in peljal po AC, za katero smo plačali za dobrih 12 km Cestnine so v Franciji precej drage. V Grasseju smo naredili nekaj posnetkov starih destilacijskih kotlov, ogleda tovarne pa se nismo udeležili, ker sva bili s Patricijo v Ezeju zadovolj(e)ni. Ob poti iz Grasseja proti Castellanu rastejo kupi timijana in raožmarina in ko smo se ustavili in sprehodili Luno, si nisem mogla kaj in sem si nabrala šop začimb in grmiček pušpana. Z lavando kasneje nisem imela toliko sreče, saj sem bila precej razočarana, ker je ob naši celotni poti nisem videla niti pol toliko, kot sem si predstavljala. V Castellano smo pripeljali zvečer in plačljivi parking (N43,84618 E6,51564; 5 /24h)je bil že precej poln. Mesto leži ob vznožju skale, ki se strmo dviga nad reko Verdon in je nekakšen vhod v kanjon Verdon. Na skali je nekakšna cerkvica in Tomaž je naslednje jutro že pred zajtrkom splezal na vrh. Otroka pa sta se podila po mostu in plezala po škrbini, ki jo je v skalo vrezala voda. Castellane-kanjon Verdon-jezero St. Croix-Roussillon, nedelja, 27. april Kljub nedelji smo našli odprto pekarno in si privoščili svež kruh in francoske rogljiče. Odtočili smo odpadno vodo in natočili svežo ter krenili proti kanjonu Verdon. V prvem planu ga nismo imeli na karti, vendar bi bilo škoda, če si ga ne bi ogledali. Smaragdno zelena reka se vije pod cesto nekje tako globoko, tudi do 700m, da je ne moreš videti, če ne stopiš prav do roba. Ob cesti kanjona, ki je dolg kar 21 km, je kar nekaj razglednih točk, vendar se pravi pogled odpre šele nekaj kilometrov pred izlivom reke v jezero St. Croix.

4 Ob vhodu na plažo jezera stoji znak prepovedano kampiranje, vendar je bilo na plaži že čez deset AD-jev, zato se nismo pustili motiti in na ravnem delu parkirali za kosilo (N43,80038 E6,24533). Seveda sta spet najbolj uživala otroka, ker smo spet prišli do vode. Brinu je bilo po kaki uri treba zamenjati vsa obuvala, kar smo jih imeli s sabo. Voda še ni bila tako topla, da bi lahko mirno čofotal v njej. Pojedli smo kosilo in še nekaj ur uživali v lepotah narave. Ta dan smo se imeli namen premakniti še do Roussillona in si ob večernem soncu ogledati pečine okre. Pa smo bili prepozni in pred nosom so nam zaprli vrata. Ogledi so možni samo do ure. Tako smo se po ogledu mesta, katerega hiše so vse pobarvane v toplih barvah okre, vrnili na parkirišče, spet plačljivo (N43,89622 E5,29631; 5 /24 ur), pojedli večerjo in se zabavali s frizbijem in badmintonom v družbi še treh tujih AD-jev. Ponoči nas je vrgel pokonci nenavadno topotanje po avtodomu, ki se je vrstilo v enakomernih presledkih. Slišalo se je kot neenakomeren dež. Tomaž je šel pogledat in hitro potegnil Luno, ki je spala na travi za AD-jem na suho, travo so namreč sredi noči začeli zalivati in hkrati zalivali tudi vse avtodome, ki smo bili parkirani v tej vrsti. Očitno je umeten dež zmotil tudi druge, tako da smo se drug za drugim premikali za nekaj metrov stran od zelenice.

5 Roussillon-Gordes-Orange-Avignon, ponedeljek, 28. april Zjutraj nam je Tomaž iz pekarne prinesel svež kruh in rogljiče, poptem pa smo se med prvimi postavili pred blagajno za ogled Pečin okre. Daljši ogled naj bi trajal 50, krajši 35 minut, kupili smo vstopnice (2,50 odrasli, otroci zastonj) za krajšega, vendar bi bili v 15 minutah okoli, če se ne bi vmes premislili. Treba je bilo videti vse, kar pa še zdavnaj ni za slabo uro. Je pa vredno ogleda, takih barv v naravi ne vidiš vsak dan. Malo spominja na istrsko zemljo, vendar se nekje dvigajo visoko nad obzorje. Lepo je tudi mesto Roussillon, v katerega si po nasvetih nekaterih z AD nismo upali, pa smo kasneje ugotovili, da bi se dalo, le parkirati je težko. Hiše so vse pobarvane z barvami iz okre in se prelivajo iz okerrumeno v oranžno in iz opečnato rdeče skoraj v sivo. Ulice so turistično bolj obiskane, srečali smo tudi nekaj Slovencev. Imajo tudi sladoled v barvah okre, tako smo si privoščili nekaj kepic. Pod mestom, blizu parkirišča, kjer pa se ne da prespati, organizirajo tudi likovne delavnice, na katerih lahko uporabljaš barve v prahu, ki jih potem lahko zmešaš z vodo, oljem ali drugimi vezivi. Prav žal mi je, da jih nisem kupila garnituro, saj sem kasneje videla nekaj krasnih cvetličnih loncev, pobarvanih s to barvo.

6 Po ogledu mesta in pečin smo pojedli kosilo in se odpravili naprej proti Gordesu. Pot pelje po gričasti pokrajini in v Gordes prideš po cesti, ki se vzpenja proti mestu. Pogled s ceste pa je po mojem mnenju tudi najlepši del tega mesta. Ko smo si ga šli ogledat, se nam je zdelo, da kar ne najdemo nekega centra mesta, kot je v navadi za stara mesta, zato smo ga kmalu zapustili. (N43,91542 E5,19770; 5, voda, izpust, spanje ni možno). Vozili smo se po vinski turistični cesti do zaščitenega mesta Seguret, ki sem ga še na boljši karti težko našla. Je pa ena od označenih 141. lepših vasic Francije. Trgovinice ne segajo po ulicah, kot v drugih turističnih vaseh, temveč so skrite po kotičkih in so zato mogoce še bolj zanimive. Tudi gostilnic je kar nekaj, vendar jih ne vidiš, dokler ne prideš skoraj pred vrata. Parkirali smo na brezplačnem parkirišču pred mestom, ki je ponujalo vodo in odtok, ki pa je bil žal zaparkiran (N44,20824 E5,02472; dalo bi se prespati). Na poti proti Avignonu smo si šli ogledat še rimski teater in Slavolok zmage v mesto Orange. Parkirali smo na velikem parkirišču (N44,13572 E 4,811731) za teatrom (ogled 26, 2 odrasli, 1 otroška). Po ogledu mesta smo šli še v muzej ob teatru, kjer visijo fotografije znanih, večinoma francoskih zvezd, igralcev, modnih oblikovalcev, pevcev... V Orange-ju nismo nameravali prespati, bilo pa je že kar pozno, zato smo se odpeljali naprej proti Avignonu. Navigirali smo se proti kampu ob reki Roni, ki pa je bi precej poln. Naredili smo nakaj krogov okoli obzidja mesta, vse je bilo precej polno tudi tam in za naš AD precej malo prostora. Ker je začelo deževati, smo se vrnili nazaj čez most in se ustavili v kampu 500 m od prvega in se zaparkirali. Odločili smo se, da si bomo naslednji dan ogledali mesto s kolesi, če bo vreme to dopuščalo. Ker je močno deževalo, smo šli kmalu spat (N43,95634 E4,80183).

7 Avignon-Pont du Gard-Arles-St. Remy de Provence, torek, 29. april Zbudili smo se v sončno jutro in to je napovedovalo vroč dan. Po zajtrku smo poskrbeli za Luno in se s kolesi odpeljali do mesta. Kolesa smo priklenili kar na drog od luči mestne razsvetljave in si ogledali vrt Papeške palače, ki je bila v 14. stoletju središče krščanstva. Tam sva najprej pripravljala otroka na dolg ogled palače, ki je voden preko elektronskega vodiča, vendar je z majhnimi otroki skoraj nemogoč (ogled 26, 2 odrasli, 1 otroška. Ker nama je Brin konstantno uhajal iz sobane v sobano, sva si bolj malo zapomnila, kar sva slišala, pa smo vseeno za ogled porabili kakšno uro in pol. V mogočni trdnjavski palači so se še ohranile nekatere poslikave lova in narave, ki so krasile zasebne papeževe prostore, vendar pa je žal večina dekoracije in pohištva, ki bi dajala jasnejšo podobo o razkošnem življenju voditeljev Cerkve, danes izgubljena. Raje smo s kolesi prečesali cel Avignon in začutili utrip mesta. Po mestu se sprehaja neverjetno veliko mladih in tudi promet po enosmernih ulicah je kar gost. Avignon je znan po mnogih festivalih, predvsem poleti, ko v mesto pridejo ulični igralci iz cele Francije. Obdaja ga 5 km obzidja s 7. vhodi in 39. obrambnimi stolpi. Ogledali smo si tudi polovični most čez reko Rono - Pont St-Benezet s cerkvico Sv. Nikolaja.

8 Po počitku ob kavici in soku na trgu pred Papeško palačo smo se zapeljali nazaj do kampa, na hitro pojedli kosilo, sprehodili Luno in krenili proti akvaduktu Pont du Gard. Akvadukt zgrajen v treh nivojih, visok 49 m in 275 m dolg je služil kot vodovod mestu Nimes z nižin okrog Uzesa in je samo del 50 km dolgega akvadukta, katerega padec je le 0.4 %. V notranjost akvadukta ta čas še ni bilo dovoljeno, prezgodnji smo bili za nekaj dni :-( (Od maja do septembra je možen tudi ogled notranjosti). Zahajajoče sonce nam je omogočilo lep pogled na kamnite bloke, ki so jih na drugih odsekih akvadukta kasneje uporabili za gradnjo stavb. Na urejenem parkirišču pred vhodom do akvadukta smo si skuhali večerjo (43, E4,535824; 5, ogled je zastonj, spanje ni dovoljeno). Spet smo šli na pot, skozi Tarascon (ki zares smrdi) smo se odpeljali do St. Remy de Provence. Parkirali smo kar sredi mesta na parkirišču pred Žandarmerijo (N43,786 E4,83178). Sicer je parkirišče od 9. do 20. ure plačljivo, po osmi zvečer pa ni nobenega blizu. Mesto smo se tokrat odločili ogledati ponoči. Ima nekaj lepe arhitekture, spomenikov, obokov in cerkva, vendar nas ni prevzelo. Kljub znaku za prepovedano kampiranje smo se spravljali spat, vendar ob 23. uri na cestah še vedno ni bilo miru. Tomaž je pri večernem sprehodu Lune preveril še eno koordinato, ki se je izkazala za idealno za spanje. Peščeno parkirišče za avtobuse ob vhodu v mavzolej je bilo popolnoma prazno (N43,7758 E4,82993). Tam smo mirno spali do 10. ure naslednji dan, saj na je uspaval rahel dežek, ki je škrebljal po strehi AD-ja. :-) St. Remy de Provence-Arles-Camargue-sreda, 30. april Po zajtrku sva si šla s Tomažem ogledat tablo, ki je vabila na ogled ruševin in spomenikov iz Rimskih časov, vendar je bilo vreme še vedno neprijazno, kamnov in arhitekture smo imeli za nekaj časa dovolj, pa še mesto Arles nas je čakalo. Zato sva sprehodila Luno in odpeljali smo skozi Les Baux de Provence v Arles.

9 Parkirišče ob reki Roni, ki je na tistem mestu že zelo široka, je bilo popolnoma nabito z avtodomi, zato smo morali parkirati čez cesto na makadamu (sanitarec N43,68181 E4,63041; zastonj; parkirišče N43,68356 E4,630147, možno spanje). Na ogled mesta smo šli brez karte in se za trenutek tudi izgubili. Mesto je precej živahno. Arles je bil ustanovljen v 6. stoletju pr.n.št. V času rimskega imperija je bilo naselje pristaniško mesto na križišču rečne trgovske poti na reki Roni in kopenske rimske Avrelijeve trgovske poti. V času Rimljanov je bilo mesto najpomembnejše mesto v Provansi. Najbolj znamenit ostanek Rimljanov danes je velik amfiteater. Današnje očarljivo staro mesto središče (Vielle Ville) je priljubjena turistična točka. Znan prebivalec Arlesa je bil slikar Vincent van Gogh. Mesto je vhod na območje Camargue, ki je najpomembnejši pridelovalec riža v Franciji. Našli smo Info točko v središču mesta in s karto prišli nazaj do parkirišča. Okrog 14. ure smo startali proti Camargu in kosilo pojedli že na parkirišču za avtodome v San Marie del Mar (N43,45425 E4,43848; 8, voda, ki pa deluje samo v času ko pobirajo parkirnino,izpust). Parkirišče je plačljivo, vendar ob 18.h ni na rampi nikogar več, zjutraj pa pridejo pobirat parkirnino tistim, ki so pripeljali kasneje, nekje ob 8h. Torej se teoretično da spati zastonj. Sicer pa je bilo parkirišče kar polno. Takoj po kosilu smo zajahali kolesa in se odpeljali na ogled po krasnem parku. Predvsem mi je bilo žal, da nimam kakšnega teleobjektiva za boljše posnetke plamencev, konjev in bikov, ki se mirno pasejo v varni razdalji od ljudi. Presenetila nas je tudi arhitektura, saj je videti kot mehiška. Camargue je delta reke Rhone in je največja delta v Evropi. Poleg pšenice in drugih žit pridelajo največ riža in soli. Kolesarili pa smo okrog jezerc, naravnih in umetnih, kjer domuje čez 400 različnih vrst ptic, med njimi mnoge avtohtone. Mistral je popoldne že kar močno pihal, na srečo pa ni bilo preveč hladno, tako smo še dolgo opazovali otroke, ki so spuščali zmaje v višave. Po večerji smo si zaželeli sladoleda in peš smo se odpravili v mesto ob obali. Tokrat je bilo že malo neprijetno hladno, pa še vedno bolje veter, kot da bi nas požrli komarji, ki jih na srečo nismo niti videli. Prečesali smo že celo mesto, pa nismo našli niti ene slaščičarne odprte po osmi uri. Hrana Da - sladoled NE! Na koncu smo le našli podjetnega trgovca v majhni trgovinici a smo se morali zadovoljiti z lučkami. Samo da sta bila otroka srečna. Zaspali smo ob butanju valov v skale.

10 Camargue-Bormes les Mimosas-četrtek, 1. maj Ponoči se je parkirišče do konca napolnilo in zjutraj je vratar pobiral parkirnino po AD-jih. Med zamudniki so bili tudi Blaž, mare1 in Gojmir. Na dnevnem redu je bilo izležavanje in peka na žaru. Premaknili smo se mimo solin na plažo, ki je bila že destinacija nekaterim forumašem (N43,34908 E4,78016). Pa ne samo njim, saj je bila plaža že posejana z avtomobili, prikolami in AD-ji daleč proti vzhodu. Še someščana Leny-ja smo srečali vmes. Našli smo si prosto mesto (ker sem tokrat vozila jaz, smo se seveda najprej vkopali v pesek in Tomaž nas je reševal iz njega kar nekaj minut), otroka sta takoj zvlekla ven vse igrače za pesek, s Tomažem pa sva si za trenutek oddahnila. Kosilo smo spekli na plinskem žaru, vendar je bil pri tako močnem vetru že pravi projekt. Otroka sta imela mivko povsod, zato smo se pred odhodom stuširali, potem pa se odpravili proti trajektu čez reko Rono in proti našemu naslednjemu cilju - mestu Bormes les Mimosas. Trajekt vozi non-stop, vendar smo morali počakati kakšne tri runde, preden smo dobili mesto. Prednost imajo potniki, ki imajo mesto na trajektu rezervirano, zato so se v sosednji koloni lepo vozili mimo nas. Sicer pa vožnja traja manj kot 10 minut. Cesta do našega cilja vodi skozi lepa obmorska mesta, od daleč smo si ogledali Martigues in se od tam po avtocesti peljali skozi večerni Hyeres. V Bormes les Mimosas smo prišli že ponoči in naredili smo nekaj krogov po ulicah, da bi našli kakšno primerno mesto za spanje. Povzpeli smo se do vasi Bormes, vendar je na vrhu težko že obračati, kaj šele parkirati in spati. Na vrhu sta dve parkirišči, vendar opremljeni z višinskimi kontrolami. Spustili smo se nazaj v center in po naključju za grmičevjem ob cesti odkrili še dva AD-ja. Šele ko smo parkirali, smo opazili zakrito tablo z znakom za parkiranje AD-jev (N43,14611 E6,34289). Tam smo prespali, noč pa ni bila najbolj mirna.

11 Bormes les Mimosas-La Londe-Antibes-petek, 2. maj Naslednje jutro po zajtrku smo kar z AD-jem rinili v breg, parkirali smo na parkirišču za avtobuse in kar bo pa bo. Vas je ena najlepših na našem potovanju, poleg vasice Eze, vendar je ta še živahnejša. Kot so hiše v Eze-ju kamnite in sive, je na drugi strani v Bormesu polno barv. Prav tukaj sem videla na desetine krasno poslikanih loncev za rože z barvami iz okre. Pa vrtovi so polni raznobarvnih rož. Same razvaline gradu niso nič posebnega, vendar se vasico splača ogledati in morda tudi kakšno malenkost pojesti v vaških gostilnicah. Na Infotočki smo dobili prospekt za ogleda parka z eksotičnimi pticami in v vasi La Londe, zato smo se odpeljali pogledat, kaj to je. Žal se je park odprl šele ob 14. uri, tako smo imeli dve uri časa za počitek na plaži in hitro kosilo s sarmicami(n43,12254 E6,263369; možno spanje). Ob vhodu v park je dovolj veliko parkirišče, vendar se je do našega odhoda čisto napolnilo (N43,14766 E6,25536). Vstopnina za park je 5 evrov za otroke, tudi za 3-letne in 8 za odrasle. Tomaž in Luna sta ostala v senčki na parkirišču. Na vhodu je izgledalo, da mi bo žal, da sem plačala vstopnino, vendar sem kaj kmalu spremenila mnenje. Z 86 vrstami papig in drugih eksotičnih ptic iz Južne Amerike, Afrike in Azije je park eden najlepših na svetu. Razteza se na 6 hektarih in v njem raste 27 vrst evkaliptusa. Če se Brin ne bi prehitro naveličal, bi namesto ure in pol, notri ostali celo popoldne.

12 Antibes-Sirmione-sobota, 3. maj Naslednji cilj pa je bil dolgo pričakovan s strani najinih dveh mladincev - park Marineland v Antibesu. Do konca nista vedela, ali si bosta zaslužila ogled velikih ork, ali ne. Vozili smo se skozi obmorska mesta in si šli ogledat tudi San Tropez. Napaka! Kaj nam je bilo treba z AD-jem riniti na polotok, tako smo samo stali v zamašku. S Tomažem sva se kratkočasila in iskala med mladimi idealnega oz. idealno. Jaz ga nisem našla, Tomaž pa le približke in še to z otroškimi vozički. :-) Pa še policijska intervencija nas je izrivala na pločnik. Je imel hude težave preriniti se mimo nas. Torej - v San Tropez samo še peš. V Antibes smo prispeli že pozno zvečer, nekaj časa nam je vzela tudi počasna vožnja skozi Cannes, ko smo občudovali ogromne in razkošne hotele ob obali. V Cannesu se je ravno odvijal festival fotografije in na ulicah je bilo ogromno mladine. V Antibesu smo iskali kakšno mirno parkirišče, ki pa ne bi bilo preveč oddaljeno od parka. Pa ga nismo našli, zato smo prespali na parkirišču ob obali in tako tudi kakšnih 30 drugih AD-jev (N43,61279 E7,12758). Spoznali smo forumaša Rommarja z družino, ki pa so v parku že bili. Žal sta med parkom in parkiriščem železnica in cesta, tako smo to noč bolj slabo spali. Zjutraj smo takoj po zajtrku peš odšli do Marinelanda in si za visoko ceno (35 odrasli, 26 otroci od 3 leta naprej) privoščili predstave v bazenih z orkami, morskimi levi in delfini, ogledali smo si predstavo s pticami in akvarije z različnimi ribami in pingvini. V parku smo ostali ves dan, celo Brin se je veselil vsakega ogleda posebej. Za Patricijo pa je bil tako eden najlepših dni v življenju, saj že nekaj let orke naravnost obožuje. Okrog štirih popoldne smo pojedli kosilo, potem pa se je začel naš daljši kos poti proti domu. Na črpalki v Italiji smo ujeli še Hribije, ki so po Provansi vozili kašna dva dneva za nami po skoraj enaki turi. Spati smo nameravali v Sirmioneju pri Gardskem jezeru. Z iskanjem parkirišča najprej nismo imeli prav veliko sreče, plačati samo za spanje pa tudi nismo hoteli 16 evrov. Tako smo v družbi še štirih AD-jev prespali na majhni bencinski črpalki v Peschieri del Garda (N45,44022 E10,68581). Sirmione-Žiganja vas-nedelja, 3. maj Naslednje jutro smo preiskusili še italijasnki svež kruh in se po zajtrku po AC odpeljali proti domu. Statistika: - potovali smo 9 dni in prevozili km - porabili smo 295 l nafte - ostali stroški (cestnina 115, nafta 410, parkiranje+spanje 64, vstopnine 172

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj 2018 26.4.2018-2.05.2018 1 dan četrtek 26.4.18 81908km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parkiramo malo naprej od Bologne na PZA Marinina, kjer pred

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Albanski rivieri Saranda, najlepše Albansko letovišče SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M Cinque Terre in malo okrog za 1 maj 2013 1 dan torek 30.4.13 15246km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja Modena. Tukaj prenočimo na varovanem PZA. Zelo lepo

Prikaži več

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot podaljške po potovanju Indijski kalejdoskop 11 dni. Podaljški

Prikaži več

Ruska pravljica na reki Volgi 2019

Ruska pravljica na reki Volgi 2019 Navdih nam daje bogata zgodovina, umetnost, raznolika pokrajina, omamna kulinarika, posebnosti skri pokazati svojim sopotnikom. RUSKA PRAVLJICA NA REKI VOLGI 10 dni Moskva ODHOD ZAGOTOVLJEN SLOVENSKO VODENJE

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

DELTA REKE PAD

DELTA REKE PAD DELTA REKE PAD Opis poti Uživaško kolesarjenje od Gardskega jezera vzdolž Regijskih parkov reke Pad nas popelje skozi izredne naravne danosti in znamenitosti. Te se prepletajo s krajevno zgodovino, običaji,

Prikaži več

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko kontaktiraš na 041 529 631 ali pišeš na masa.lukez@gmail.com)

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v Kataloniji Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA! Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES mesto ekscentričnega umetnika Dalíja,

Prikaži več

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot poleti in mislim da je idealni čas za obisk tega dela zgodovine.

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Albanija Sramežljiva vrtnica, ki se odpira soncu Albanija, mediteranska dežela, ki ji domačini pravijo Shqipëria nas bo presenetila s svojo čudovito naravo, slikovitimi mesteci, po katerih so se sprehajali

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj Številka: 9000-0005/2019 Datum: 22. 5. 2019 OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranja na javnih parkiriščih v Občini Kanal ob Soči - predlog

Prikaži več

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih

TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njih TELEFON, TABLICA,TELEVIZIJA ALI IGRA V NARAVI? ZAKAJ IZ OTROŠKIH ŽIVLJENJ IZGINJA PROSTA IGRA? Velikokrat v pogovoru s starši slišimo primerjanje njihovega otroštva z otroštvom v sedanjem času. Vsi ugotavljamo,

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx

Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx ROMANTISCHE STRAßE-SEPTEMBER 2012 Na nek vroooč poletni večer sedim ob zemljevidu Evrope in gledam poti, ki sva jih v najini kratki avtodomarski karieri prevozila in uživala ob njihovih lepotah in zanimivostih,nakar

Prikaži več

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc Pripeljali smo se v Volterro. Pomembna naselbina je bila že v neolitski dobi in kasneje etruščansko središče s svojstveno civilizacijo. Volterra je postala v 5 stol. škofova rezidenca. Svojo moč si je

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

BC Naklo Strahinj Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA

BC Naklo Strahinj Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA BC Naklo Strahinj 99 4292 Strahinj POROČILO PRI PREDMETU GEOGRAFIJA OPAZOVANJE VREMENA Datum meritve Lokacija meritve Merjenje temperatur 19.2.2014 20.2.2014 21.2.2014 22.2.2014 23.2.2014 46.292418 SGŠ

Prikaži več

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik (borovsak.marusa@gmail.com) ČAS IZMENJAVE: 1.8.2017-31.8.2017 KRAJ IZMENJAVE: Barretos je mesto

Prikaži več

Anketa o prometu v Občini Škofja Loka Spoštovani! Občina Škofja Loka izdeluje Celostno prometno strategijo Občine Škofja Loka (CPS). Da bo CPS Občine Škofja Loka čim bolj prilagojena zahtevam in željam

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Hvaru Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke... Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zgodba kamna in lesa APARTMAJI OAZA NA KORČULI Apartma

Prikaži več

4_apr 2019_slo.cdr

4_apr 2019_slo.cdr April Animacijski program, 1.4. 5. 5. 2019 Vsak dan, od 8. do 22. ure: Sladica dneva po promocijski ceni @ Okrepčevalnica Slaščičarna Urška Vsako sredo, od 18. ure dalje: Kulinarično potovanje po regijah

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor 1 8 9 3 PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem informacije in prijave na: 041 874 887 (Marko) pdkamnik@siol.net

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 IGRE NA SREČO IN NEVARNOSTI ZASVOJENOSTI Pripravile: FKPV - Komerciala I IGRALNIŠTVO Seminarska naloga Marec 2012 HAZARDERSTVO: RAZVADA, BOLEZEN, POSEL? Iskanje tveganja in tveganje prekletstva Magična

Prikaži več

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose

NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem pose NAJBOLJŠE PRAKSE ZA VARNO IN UČINKOVITO NANAŠANJE FITOFARMACEVTSKIH SREDSTEV Zmanjšajte zanašanje in obdržite fitofarmacevtska sredstva na svojem posevku Ta letak vam nudi informacije o dobrih kmetijskih

Prikaži več

Avtor: Nace Rabič Por, 1L Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Program: Strokovna gimnazija Mentori

Avtor: Nace Rabič Por, 1L Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Program: Strokovna gimnazija Mentori Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Mentorica: Bernarda BOŽNAR, prof. geo. in soc. Dovje, december 2017 1 1. UVOD Energetska učinkovitost je svetovno

Prikaži več

Razbitina maone pod Nabrežino

Razbitina maone pod Nabrežino PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 47 Ime lokacije Razbitina maone pod Nabrežino Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica MORJE P2 opomba: težaven kopenski dostop do izhodišča potopa. NE Zemljepisna

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard

ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard ZIMSKA PRAVLJICA UGODNOSTI Kot jo piše kartica MasterCard December je čas veselja in obdarovanja. To je tisti mesec, ki kljub nizkim temperaturam prinaša na lica tople nasmehe. K čimer seveda pripomorejo

Prikaži več

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019

Microsoft Word - ipa nacionalni park Tara 2019 DRINA TARA MOKRA GORA IPA klub Ljubljana v sodelovanju s Kompasom vabim člane IPA in prijatelje na izlet po Srbiji in Bosni. VABIMO VAS NA NEPOZABEN IZLET V SRBIJO IN BIH. OBISKALI BOSTE BAJINO BAŠTO,

Prikaži več

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost

Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grad Fužine Prostor, kjer se srečujeta preteklost in sedanjost Grajski ambient za nepozabne družabne in poslovne dogodke O gradu Ponudba Prostori 4 7 12 Uporabnina Oprema in storitve Kavarna in Catering

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017-2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ornitološka opazovalnica Tomaž Jančar, DOPPS Posvet ZRSVN: Objekti za obiskovalce varovane narave Ljubljana, 21. november 2018 Ornitološka opazovalnica Kakšna je dobra opazovalnica Kako priti do dobre

Prikaži več

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug

CENIK OGLAŠEVANJA VELJA OD DO ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS :00 Zajčje ug VELJA OD 1.1.2014 DO 5.1.2014 ČAS SREDA ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 6:00 Zajčje uganke (800) Medvedek Benjamin (800) Medvedek Benjamin (800) 6:00 6:30

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Veterinarska fakulteta 5_Navodil MIŠVF Pferdeklinik am Kottenforst http://www.pferdeklinikkottenforst.de/ Nemčija, zvezna dežela Severno PorenjeVestfalija, Blizu krajev Köln in Bonn ter meje z Belgijo.

Prikaži več

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx

Microsoft Word - Novo leto 2018 statistika.docx Statistika leta 217 in napovednik leta 218 Za nami je leto 217, ki je bilo v veliko stvareh prelomno in je zaznamovalo našo župnijo. Večino dogodkov ste lahko ovrednotili in se jih spomnili z zapisom v

Prikaži več

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu

Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komu Trebnje, 3. april 2019 VABILO 35. tradicionalno srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije Spoštovani! Petintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva - Komunaliada 2019 - bo tokrat

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v švicarskih gorah Svet visokih gora in prelepih znamenitosti GORSKI HOTEL 3*, VSE SOBE Z BALKONOM NOTRANJI BAZEN, SAVNA, MASAŽNI BAZEN Z ZOBATO ŽELEZNICO POD ROCHERS DE NAYE (2042 m) ŽENEVA,

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti

RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti RAZISKAVA O NEUPRAVIČENEM PARKIRANJU NA MESTIH REZERVIRANIH ZA INVALIDE (oktober 2018) izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman O raziskavi 2018 Na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru je bila pod vodstvom

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

Cenik POP september_ xlsx

Cenik POP september_ xlsx VELJA OD 1.9.2016 DO 4.9.2016 ČAS ČETRTEK PETEK SOBOTA NEDELJA ČAS teden 1.9.2016 2.9.2016 3.9.2016 4.9.2016 vikend 6:00 24UR 24UR 6:30 ponovitev 200 ponovitev 200 24UR 24UR 6:00 7:00 Veseli avtobuski

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Emilia-Romagna vabi na počitnice Spoznajte udobje Grand hotela v Termah Riolo Zgodovinski Grand hotel Terme 4* s termo-mineralno vodo in blagodejnim zdravilnim blatom bo odlično izhodišče za raziskovanje

Prikaži več

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc

Microsoft Word - KONČNA VERZIJA.doc OSNOVNA ŠOLA POLJANE Poljane nad Škofjo Loko 100 MLADI RAZISKOVALCI ZA RAZVOJ POLJANSKE DOLINE RAZISKOVALNA NALOGA VARČUJEM, PRIHODNOST IN SREČO KUPUJEM Tematsko področje: SOCIOLOGIJA Avtorja: Mateja Božnar,

Prikaži več

BRAZILIJA TAUBATE, julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Monika Brovč, 4. letnik Čas

BRAZILIJA TAUBATE, julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Monika Brovč, 4. letnik Čas BRAZILIJA TAUBATE, julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Monika Brovč, 4. letnik (monika.brovc@gmail.com) Čas izmenjave: od 4.7.2016. do 29.7. 2016 Kraj izmenjave

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučars

Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučars Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučarskih skokih (21.03.2019 24.03.2019). Kranjska Gora bo

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9 Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. - 7. september PONEDELJEK 1.9. TOREK, 2.9. SREDA, 3.9. ČETRTEK, 4.9. PETEK, 5.9. SOBOTA, 6.9. NEDELJA, 7.9. Globus Slovenci po svetu Dokumentarna oddaja Ljudje

Prikaži več

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7

INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od do 7 INDONEZIJA, PADANG julij 2016 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Ševal Bjelkić, 5. letnik Čas izmenjave: od 4. 7. do 7.8. 2016 Kraj izmenjave Mesto Padang je za naše standarde

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km DAN, PONEDELJEK, , MARIBOR (SLO) GURGULYAT (B

KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km DAN, PONEDELJEK, , MARIBOR (SLO) GURGULYAT (B KOLESARJENJE OB DONAVI 6. DEL NOVGRAD (BG) JURILOVCA (ČRNO MORJE) (RO), 620 km 29.5. 7.6.2017 1.DAN, PONEDELJEK, 29.5.2017, MARIBOR (SLO) GURGULYAT (BG), 868 km Ob 5.00 uri zjutraj se zberemo na parkirišču

Prikaži več

UČENCI oš Cirkovce smo posvojili folkloro v Cirkovcah

UČENCI oš Cirkovce  smo posvojili folkloro v Cirkovcah POSVOJENI SPOMENIK FOLKLORA Spoznavanje naravne in kulturne dediščine domačega kraja je eden od sestavnih delov vzgojno-izobraževalnega procesa. Z učenci smo se zato odločili, da v projektu Mladi posvojijo

Prikaži več

Reško jezero pri Kočevski Reki

Reško jezero pri Kočevski Reki PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 105 Ime lokacije Reško jezero pri Kočevski Reki Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica JEZERO P1 opomba: umetno jezero na ponikalnici Reka (Reškem potoku).

Prikaži več

GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do Kraj izmenjav

GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do Kraj izmenjav GRČIJA, Atene - julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime in priimek: Urška Vrbinc Čas izmenjave: od 1.7. do 31.7.2017 Kraj izmenjave Atene so glavno mesto Grčije in ležijo na polotoku

Prikaži več

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03)

v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI , MŠ: TRR: tel.: (03) , /fax: (03) v v studio VTV STUDIO, d.o.o. Žarova cesta 10, 3320 Velenje ID: SI 57097259, MŠ: 5495016 TRR: 24302-9003866089 tel.: (03) 898 60 00, /fax: (03) 898 60 20 E-mail: vtv.studio@siol.net, http://www.vtvstudio.com

Prikaži več

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd Za gurmanske užitke Maxi catering, Trg republike 1, 1000 Ljubljana Tel: +386 (0)51 285 336, www.maxi.si/catering Maxi catering V življenju so priložnosti, ob katerih želimo svojim najbližjim, prijateljem,

Prikaži več

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL Uvod AECEDA A a b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS AECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVILKE 0 - nič 1 - ena 2 - dve 3 - tri 4 - štiri 5 - pet 6

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 2 1. januar NEDELJA, Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kultu 1. januar NEDELJA, 1. 1. 8.00 Bravo orkester!: Klasične uspešnice s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija Kulturni vrhovi Mali volkodlak nizozemski film 18:00 Vse je mogoče na silvestrovo Z glasbo in plesom

Prikaži več

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce

VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce VRTEC NA OBISKU... Iz pravljice: Zajčkova hišica. V KNJIŽNICI Predstavitev bibliopedagoških dejavnosti za vrtce OBISK KNJIŽNICE IN IZPOSOJA GRADIVA Za tak obisk knjižnice se skupini iz vrtca ni potrebno

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano ZADOVOLJSTVO DIJAKOV S ŠOLSKO PREHRANO Primerjava šolskih let 2015/16, 2016/17, 2017/18 Vzorec Poklicni program (SPI) Strokovni program (SSI) Gimnazija (GIM) Skupaj 2015/16 0 190 40 230 2016/17 50 115

Prikaži več

mehika_13_02_2019_akcija

mehika_13_02_2019_akcija Vse barve Mehike Piramide, templji in zapuščina Majev, podzemni vodni svet Cenote, hacienda, pisan rastlinski (džungla) in živalski svet (krokodili, flamingoti, želve, ptice, ribe), pokušina lokalne hrane

Prikaži več

7

7 7.LABORATORIJSKA VAJA PRI BIOLOGIJI Kolonije bakterij POROČILO Januar 2006 Cilj eksperimenta Cilj je bil, da spoznamo v kakšnih pogojih se najbolje razmnožujejo bakterije in kje se sploh nahajajo. Spoznali

Prikaži več

Izvir Krupe

Izvir Krupe PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 73 Ime lokacije Izvir Krupe Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica Zemljepisna lega REKA P1 opomba: naravni spomenik zahteva primerno obnašanje vseh obiskovalcev,

Prikaži več

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc

Microsoft Word - veter&nalivi_11maj2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana, 3. 6. 1 Močan veter in nalivi med prehodom hladne fronte 11. maja 1 Splošna vremenska slika Dne 11. maja se je nad severozahodnim in deloma osrednjim, severnim

Prikaži več

Microsoft Word - agrobilten_ doc

Microsoft Word - agrobilten_ doc Dekadni bilten vodnobilančnega stanja v Sloveniji 1. april 3. april 9 OBVESTILO Ob prehodu v drugo polovico aprila so se tla že zelo izsušila. A visoke temperature zraka so popustile in po večini Slovenije

Prikaži več

ovitek FIT-1

ovitek FIT-1 Funkcionalna inzulinska terapija Dnevnik vodenja FIT 1 Vaš diabetes v novi luči Sistem za merjenje glukoze v krvi 12:24 Moje vrednosti SRE TOR PET Danes, petek, 21. oktober 5.2 mmol L 12:23 Moj teden (Zadnjih

Prikaži več

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA

ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od do Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA ZMENKI & SLOVENCI 2019 Zbiranje podatkov je potekalo od 14. 1. 2019 do 5. 2. 2019. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA. Oglaševanje ankete je potekalo na različnih slovenskih

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija september SOBOTA, NEDELJA, :00 Kultura Tedenski izbor 7.00 Živ žav blok 1. - 2. september SOBOTA, 1. 9. NEDELJA, 2. 9. 6:00 Kultura Tedenski izbor Osvežilna fronta mladinska dokumentarna serija Z Mišo... Nedeljska maša 12.00 redni blok 12:50 (6,0 EUR) redni blok 12:50 (6,0

Prikaži več

SSIS-GIC

SSIS-GIC Spoštovani vinogradniki, pred nami je 47. Praznik refoška in slovenske Istre. Tudi z letošnjim našim skupnim praznikom želimo, da je bolj prepoznaven in privlačen za obiskovalce iz vse Slovenije kot tudi

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

PDF generator

PDF generator Poročilo medijskih objav ZBORNICA ZA POSLOVANJE Z NEPREMIČNINAMI Pripravljeno: Pojavnost: 19.02.2016 TISKANI 1 Ključne besede v poročilu: NAJEMNIK 1 Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

MESEC DATUM DAN 2.A 2.B 2.C 2.D 2.E 2.F 2.G september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda septembe

MESEC DATUM DAN 2.A 2.B 2.C 2.D 2.E 2.F 2.G september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda septembe september 1 sobota september 2 nedelja september 3 ponedeljek september 4 torek september 5 sreda september 6 četrtek september 7 petek september 8 sobota september 9 nedelja september 10 ponedeljek september

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

7. tekmovanje v znanju astronomije 8. razred OŠ Državno tekmovanje, 9. januar 2016 REŠITVE NALOG IN TOČKOVNIK SKLOP A V sklopu A je pravilen odgovor o

7. tekmovanje v znanju astronomije 8. razred OŠ Državno tekmovanje, 9. januar 2016 REŠITVE NALOG IN TOČKOVNIK SKLOP A V sklopu A je pravilen odgovor o 7. tekmovanje v znanju astronomije 8. razred OŠ Državno tekmovanje, 9. januar 2016 REŠITVE NALOG IN TOČKOVNIK SKLOP A V sklopu A je pravilen odgovor ovrednoten z 2 točkama; če ni obkrožen noben odgovor

Prikaži več

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja

VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem ja VABILO Dne 15. in 16. junija 2019 vas vabimo na 2. pokalno tekmo Dresurnega Mastersa 2019 ter tekmo za Pokal Slovenije, ki bo na osrednjem zunanjem jahališču Hipodroma Lipica. Splošne informacije: Tekmovanje

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija 1 1. oktober NEDELJA, :00 Tedenski izbor Živ žav blok po oddaji (7,2 EUR) Džamila in Ala 1. oktober NEDELJA, 1. 10 6:00 Tedenski izbor Na obisku 12.00 redni blok 12:50 (7,2 EUR) 13:00 Prvi dnevnik blok pred šport 13:20 blok pred vreme 13:25 14:00 Ptuj 2017 3. del Zabava redni blok 16:55 (9,6

Prikaži več

I

I 1. stran od 6 NAPOVEDNIK DOGODKOV V OBČINI GORNJA RADGONA Več informacij PETEK, 04. 09. 2015 MISLIM OKROGLO V petek, 4. septembra 2015, ob 18. uri v galeriji Doma kulture Gornja Radgona odpiramo razstavo

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

VAJE

VAJE UČNI LIST Premo oz. obratno sorazmerje in odstotki 1) V krajevni skupnosti so za asfaltiranje 500 m dolge poti porabili 250 m 3 asfalta. a) Koliko asfalta bodo potrebovali za naslednjih 1200 metrov ceste?

Prikaži več

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje

MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje MIKS Športna prireditev štirih vrtcev in medgeneracijsko sodelovanje Ivanjkovci; 12. 3. 2019 Milena Školiber, dipl. vzg. ZAKAJ MIKS? Miks so začetnice vseh štirih sodelujočih vrtcev na tej prireditvi.

Prikaži več

Bernarda Jurgec Klemen Gorenčič Nina Jurgec Nuša Borko Samanta Gašparič Nina Žvegla Tjaša Koletnik Kidrič Valentina Mesarec Patricija Korpar Dobrodošl

Bernarda Jurgec Klemen Gorenčič Nina Jurgec Nuša Borko Samanta Gašparič Nina Žvegla Tjaša Koletnik Kidrič Valentina Mesarec Patricija Korpar Dobrodošl Bernarda Jurgec Klemen Gorenčič Nina Jurgec Nuša Borko Samanta Gašparič Nina Žvegla Tjaša Koletnik Kidrič Valentina Mesarec Patricija Korpar Dobrodošli med nami, dobrodošli med Rimljani. Urška Kojc, Samanta

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Nazaj Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima

Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Nazaj Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima Benjamin Sagadin Beno Gorazd Žilavec Beno je lovec tu in tam večinoma pa oskrbnik lovske hiše. Zato mora včasih ob čudnih urah od doma. Rad ima ženske, kar zelo skriva pred svojo Branko, ki jo ljubkovalno

Prikaži več