Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "Microsoft Word - ROMANTISCHE STRASSE SEPTEMBER 2012.docx"

Transkripcija

1 ROMANTISCHE STRAßE-SEPTEMBER 2012 Na nek vroooč poletni večer sedim ob zemljevidu Evrope in gledam poti, ki sva jih v najini kratki avtodomarski karieri prevozila in uživala ob njihovih lepotah in zanimivostih,nakar se mi zazdi, da imam nekje spravljeno knjigo Romantische straße. Kje je to? V Nemčiji od Würzburga do Füsna in gradov Ludvika Bavarskega Neuschwanstein in Hohenschwangau. In tako je padla ideja za kratek potep. 1.dan (četrtek ) Okrog 13h se tri posadke dobimo na gorenjski avtocesti in jo mahnemo direktno proti Würzburgu do katerega imava midva z Zaplane 717km. Seveda takoj obvestilo po radiu, da je pred tunelom Karavanke zastoj, tunel Ljubelj obnavljajo, tako da se podamo čez Korensko sedlo. Ok, pridemo na AC in glej ga»vrag«delo na cesti, tako da zgrešimo odcep za Nemčijo in naredimo dodatnih 30km-ups se zgodi.nato pa v Avstriji prvi zastoj-delo na cesti in do Münchna nekako vse super, potem pa vsake nekaj km DELO NA CESTI, kar je postalo že kar utrujajoče in nadležno. Vendar se okrog enajstih zvečer ustavimo na parkirišču ob avtocesto 12km pred Würzburgom in tu v miru prespimo.

2 2.dan Zjutraj v soncu se odpeljemo naprej proti PZA-ju katerega koordinate sem našla v bord atlasu. To je Kanu klub, ki ima 6 prostorov za avtodome (5 eur avtodom,3 eur p.p., 2eur elektrika) od mesta pa je oddaljen samo 1,5km ( / ). Ko se pripeljemo pred vhod skoči iz njihove recepcije-gostilne stric in začne panično tulit na nas«bezec, bezec, bezec...«ja, ja prav samo obrnemo,če je«bezec«. Zapeljmo nazaj na glavno cesto, ustavimo in vprašamo domačina kje je najbližje parkirišče. Prijazno nam pove, da je točno nasproti kanu kluba veliko parkirišče. In res, takoj ga najdemo, kjer se postavimo poleg še treh avtodomov, z njimi malo podebatiramo in nam povedo, da lahko tu v miru tudi prespimo-jupiiii-pa še zastonj je, spet smo prišparal( / ). Sprehodimo našo Laro, bicikle ven in v mesto, kamor se lahko odpeljete tudi s tramvajem, ki stoji 50m stran od parkinga. Najprej smo se povzpeli na Würzburški grad, se malo sprehodili in uživali v pogledu po mestu in okolici. Na gradu lahko tudi parkirate z avtodomom 5 eur/24h brez oskrbe ( / ). Popoldne pa še v stari del mesta, kjer se bohotijo raznobarvne hiše in palače, ki so bile v večini porušene l in do sedaj tako obnovljene, da težko verjameš kaj se je mestu zgodilo konec druge svetovne vojne.

3 3.dan Po kavi in zajtrku se odpravimo naprej po Romantični cesti do mesteca Tauberbischofsheim, kjer zastonj parkiramo na PZA( / ), in se sprehodimo do glavnega trga in mestne cerkvice. Vsekakor ne bom opisovala vseh detaljev vasic in mest, ker je vsako zase unikat. Čudovita arhitektura, krasne barvne hiše... Kaj vidite v tem pa naj presodi vsak sam, saj pravijo»sto ljudi sto čudi«. Naslednje mesto je Lauda-Königshofen skozi katerega se samo zapeljemo,nato pa v Bad Mergentheim, kjer parkiramo na PZA zastonj( / ), voda 1eur/80l, elektrika 1eur/16h,praznenje wc zastonj. Zopet se vsedemo na kolesa, ker je mestece oddaljeno približno 1,5km od parkinga. Povsod so kolesarske steze odlično urejene, celo vzdolž cele Romantische straße. Če cesto prevoziš z avtom je dolga 410 km, če voziš s kolesom po kolesarski poti je dolga 460km, lahko pa Romantično cesto prehodiš, vendar je še malo daljša-480km. Popoldne se odpeljemo naprej do vasi Weikersheim z isto imenovanim gradom, katerega si ogledamo od zunaj in tudi plačamo vodeni ogled(5,5eur na osebo).parkiramo in prespimo na zastonj PZA brez oskrbe ( / ). Tu pa nas nekaj zmede, gledamo na veliko njivo gladiol, katere si ljudje sami nabirajo in že padajo komentarji kako bomo mi ponoči»rabutali» rože. Vendar ne,ne bomo rabutali, saj je na vrhu njive plakat poleg pa so na tleh zložene tudi buče po velikosti, poleg pa cene od 1 do 7 eurov buča, na plakatu pa piše še cena za gladiolo 0,60 eur, za sončnice 0,50 eura, denar pa se vrže v blagajno pod tekstom. Ja, tukaj poštenost nekaj velja!

4 4.dan Zbudimo se v malce oblačno jutro ter nadaljujemo pot do Rothenburg ob der Tauber kjer se sparkiramo na lepem PZA-ju ob mestnem obzidju -10eur avtodom/24h, elektrika 0,50 eur/kwh, voda 1 euro/50-80l, praznenje wc zastonj ( / ). Ko se počasi odpravljamo v mesto nam posije še sonce in dan se nam zdi popoln. Rothenburg o.d.t. je večje staro mesto za obzidjem, ki še tako velikega skeptika ne razočara. Dolga glavna ulica pisanih hiš z trgovinicami in lokali te pripelje do čudovitega osrednjega trga z vodjakom, bogato mestno hišo s stolpom iz katerega je čudovit razgled po okolici. Sprehodimo se še po obzidju nato na kosilo po kosilu pa na kolesa in še na drugo stran mesta.

5 5.dan Polni lepih vtisov se odpeljemo naprej proti mestu Dinkelsbühl kjer nas malo zmede parkirišče za avtodome, ki je ukinjeno. Vendar glede na to, da bomo v mestecu preživeli samo kakšno urico najdemo parkirišče pri nogometnem igrišču in šoli ( / ), vendar tudi na drugih označenih parkingih ni problem parkiranja.

6 Naprej nas pot popelje do Nördlingena, še enega mestnega jedra v obzidju. Kot povsod je tudi tu lep PZA zastonj-voda 2eur/80l, elektrika 2eur/kwh, praznenje wc zastonj( / ), nahaja pa se 3 minute stran od vhoda v mesto. Ker je bil ponedeljek in so gradovi za oglede notranjosti zaprti, se zapeljemo do gradu Harburg in se sprehodimo po njegovem vrtu, parkiramo pa na parkirišču pred dvorcem, kjer se lahko tudi v miru prespi( / ).

7 Mi se odločimo, da se odpeljemo še naprej saj razdalje med mesti niso velike. Popoldne pristanemo v mestu Donauwörth-PZA zastonj, elektrika 1eur/8h, voda 1eur/80l, praznenje wc zastonj ( / ). Mesto obdajata dve reki Wörnitz indonava, prvotno pa je bila to ribiška vas Wörth na otoku na reki Wörnitz, vse dokler niso otoka povezali z mostom. 6.dan To jutro prispemo v Augsburg na PZA-8eur/24h, elektrika 1eur/6h, voda 1eur/100l, praznenje wc zastonj ( / ). Ker je mesto precej veliko nam zopet pridejo v poštev kolesa, kar pa meni osebno ne diši kaj preveč, saj ne maram velikih mest in gneče. Vendar se vseeno zapeljemo do mestnega jedra, midva nadaljujeva v centru peš, ostali pa po mestu kolesarijo. Res je Ausburg veliko mesto, tako da imaš kar precej dela, da obiščeš vse kar želiš. Meni je zadostoval sprehod po starem delu, sprehod po mestni tržnici in ogled Zlate sobane v mestni hiši(vstopnina 2,5eur/osebo). Dovolj imam»gužve«, nazaj do avtodomov. Ker naju bo Lara neizmerno vesela se odločiva, da popoldne preživiva z njo v parku blizu PZA-ja. Tu pa prvič tudi doživimo kontrolo listkov s plačano parkirnino. Vsekakor se splača biti pošten!!!

8 7.dan Zjutraj nas pot popelje še do enega meni čudovitega mesteca Landsberg am Lech. Sedaj se bom že ponavljala vendar je tudi tu čudovit PZA( / ). Za dve uri smo plačali 0,50eur, za 24ur pa plačaš 1eur (voda 1eur,praznenje wc zastonj). Mesto leži ob reki Lech, s čudovito glavno ulico, pisanimi fasadami,vodnjakom, glavnim trgom... Po sprehodu se odpravimo naprej do mesta Schongau-PZA zastonj, voda 1eur/80l, praznenje wc 1eur ( / ). Glede na to, da smo v teh dneh videli ogromno čudovitih mest me Schongau malo razočara. Vsekakor je vreden ogleda, vendar mestu nekaj manjka.

9 Tu pa je tudi naša zadnja skupna postojanka, saj smo bili dve posadki naprej po Romantische straße že dobro leto nazaj, tako da smo se odpravili počasi proti avtocesti, naši prijatelji pa so se odpravili še do gradu Neuschwanstein in Hohenschwangau. Parkirišče pri gradovih je odprto od 7h do 21h, plačuje se na ure najvišja cena pa je 11eur za avtodom( / ). Blizu gradov pa je še eno lepo mesto, zadnje na Romantische Straße, Füssen. Tudi tu je 1,5km stran od centra lep PZA-10eur avtodom, 2 eur/osebo,elektrika 1 eur/kwh,wi-fi. Lahko pa se zastonj prespi par km stran v vasici Halblech na PZA brez oskrbe( / ).

10 8.dan Od Schongaua do avtoceste se ustavimo še v mestu Bad Tölz ( / ,8eur/24h ali 0,5eur/1,5h, voda 1eur/50l, wc praznenje zastonj), ki pa že ima alpski pridih. Tako se konča naše kratko potepanje po Romantični cesti. Moji vtisi: vsekakor čudovito, lahko bi trajalo par dni več, mogoče se splača zaviti še malo levo in malo desno, mogoče kje ostati še malo dlje. Tudi pokrajina po kateri se voziš te očara. Lepo je videti urejene kmetije,na kateri se bohotijo sončni kolektorji za proizvajanje elektrike, pa tudi vetrnic za elektriko ne manjka-le kako lahko postavijo toliko vetrnic, kaj bo pa s ptiči!!!! Ceste pa, ne rabim komentarja saj niso zluknjane in»poflikane«kot pri nas, vsekakor pa so širše in lepše urejene. Prevoženih :1760 km Maja Grkovič

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki

RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj dan četrtek km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parki RIM, POMPEJI, VEZUV za 1 maj 2018 26.4.2018-2.05.2018 1 dan četrtek 26.4.18 81908km Vožnja po avtocesti mimo Benetk,proti Firencam. Pozno ponoči parkiramo malo naprej od Bologne na PZA Marinina, kjer pred

Prikaži več

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma

OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA števec : 6602km V popoldanski uri smo se odpeljali izpred doma OGLED FAMILYPARKA IN MALO NAOKOLI NEŽIDERSKEGA JEZERA 22.6.- 25.6.2012 22.6.2012 števec : 6602km V popoldanski uri 16.30 smo se odpeljali izpred doma proti Mariboru, mimo Gradca (A) in naprej skozi mesto

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M

Cinque Terre in malo okrog za 1 maj dan torek km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja M Cinque Terre in malo okrog za 1 maj 2013 1 dan torek 30.4.13 15246km Popoldan se odpeljemo skozi Sežano mimo Benetk proti Bologni in naprej do kraja Modena. Tukaj prenočimo na varovanem PZA. Zelo lepo

Prikaži več

DELTA REKE PAD

DELTA REKE PAD DELTA REKE PAD Opis poti Uživaško kolesarjenje od Gardskega jezera vzdolž Regijskih parkov reke Pad nas popelje skozi izredne naravne danosti in znamenitosti. Te se prepletajo s krajevno zgodovino, običaji,

Prikaži več

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet

POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot polet POTEP PO GRČIJI 2018 SEPTEMBER Prišel je čas za potep po Grčiji in ogled njihovih znanih kamnov kot nekateri rečejo. Septembra je manj vroče kot poleti in mislim da je idealni čas za obisk tega dela zgodovine.

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Albanski rivieri Saranda, najlepše Albansko letovišče SARANDA, NAJLEPŠE ALBANSKO LETOVIŠČE ALBANIJA, MEDITERANSKA DEŽELA, KI JI DOMAČINI PRAVIJO SHQIPËRIA, VELJA ZA ENO NAJREVNEJŠIH EVROPSKIH

Prikaži več

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg

BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zg BISERI JADRANA PRAVLJIČNA HRVAŠKA OBALA...PREPUSTITE SE ZAPELJATI ČAROM OTOK A KORČULA... Zaliv Stračinčica z magičnimi sončnimi zahodi Ljubezenska zgodba kamna in lesa APARTMAJI OAZA NA KORČULI Apartma

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Veterinarska fakulteta 5_Navodil MIŠVF Pferdeklinik am Kottenforst http://www.pferdeklinikkottenforst.de/ Nemčija, zvezna dežela Severno PorenjeVestfalija, Blizu krajev Köln in Bonn ter meje z Belgijo.

Prikaži več

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo

Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolo Turingov stroj in programiranje Barbara Strniša 12. 4. 2010 1 Opis in definicija Definirajmo nekaj oznak: Σ abeceda... končna neprazna množica simbolov (običajno Σ 2) Σ n = {s 1 s 2... s n ; s i Σ, i =

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

Microsoft Word - 3.športni dan, maj OKROŽNICA.docx

Microsoft Word - 3.športni dan, maj OKROŽNICA.docx 3. ŠPORTNI DAN ponedeljek, 21. 05. 2018 1. WOOP TRAMPOLIN PARK (Leskoškova cesta 2 BTC za Tuš centrom ) VSI RAZREDI ZBOR: ob 8.45 pred recepcijo TRAJANJE: 9.00 12.00 SPREMSTVO: prof. BABIČ-VREČAR (vodja),

Prikaži več

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod

Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot pod Individualni podaljški za potovanje Indijski kalejdoskop 11 dni (skupaj 15 dni) Individualni podaljški so možnosti, ki si jih lahko privoščite kot podaljške po potovanju Indijski kalejdoskop 11 dni. Podaljški

Prikaži več

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc

Microsoft Word - cinque_terre_volterra_in_pisa.doc Pripeljali smo se v Volterro. Pomembna naselbina je bila že v neolitski dobi in kasneje etruščansko središče s svojstveno civilizacijo. Volterra je postala v 5 stol. škofova rezidenca. Svojo moč si je

Prikaži več

Ruska pravljica na reki Volgi 2019

Ruska pravljica na reki Volgi 2019 Navdih nam daje bogata zgodovina, umetnost, raznolika pokrajina, omamna kulinarika, posebnosti skri pokazati svojim sopotnikom. RUSKA PRAVLJICA NA REKI VOLGI 10 dni Moskva ODHOD ZAGOTOVLJEN SLOVENSKO VODENJE

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi

Prikaži več

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta

Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko konta Katalonija, Reus julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA KLINIČNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Maša Lukež, 6. letnik (za več informacij me lahko kontaktiraš na 041 529 631 ali pišeš na masa.lukez@gmail.com)

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Operni festival Arena di Verona S Padovo, Montagnano in Petrarcinim mestom Arquà Petrarca Poletni operni festival Arena di Verona vsako leto privabi veliko število opernih ljubiteljev, ki se vedno znova

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Albanija Sramežljiva vrtnica, ki se odpira soncu Albanija, mediteranska dežela, ki ji domačini pravijo Shqipëria nas bo presenetila s svojo čudovito naravo, slikovitimi mesteci, po katerih so se sprehajali

Prikaži več

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna

AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna AKCIJSKO RAZISKOVANJE INOVACIJSKI PROJEKT ZA ZNANJE IN SPOŠTOVANJE Udeleženci: Učenci 2. c Razredničarka: Irena Železnik, prof. Učni predmet: MAT Učna vsebina: Ustno seštevanje in odštevanje do 20 sprehodom

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice na Hvaru Očarljiva naselja, vinogradi, oljčni gaji, nasadi sivke... Hvar je eden najatraktivnejših jadranskih otokov. Svojo slavo dolguje lepemu vremenu, saj je po številu sončnih dni na prvem

Prikaži več

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA)

STORYLINE PROJEKT – OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - KrašnjA) STORYLINE PROJEKT OPB (Podružnična šola OS JANKA KERSNIKA BRDO - Krašnja) ULICA S TRGOVINAMI Tekst: Marta Per, vodja projekta, učenci v OPB Krašnja, gospa Brigita Rožič Foto: Helena Urbanija, Katarina

Prikaži več

D3GO brosura julij_mail

D3GO brosura julij_mail BREZPLAČNO Julij 2013 Televizija na prenosniku, tablici ali pametnem telefonu. Ob kavi v najljubšem baru si oglejte tekmo kar prek tablice. Seznam barov s povezavo WiFi Telemach najdete na www.d3go.si

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7

Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7 Indonezija, Surabaya julij 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Ime, priimek, letnik: Tim Velkavrh, 5. letnik Čas izmenjave: od 12. 7. do 12. 8. 2017 Kraj izmenjave Surabaya leži na severnem

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj

Številka: /2019 Datum: OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranj Številka: 9000-0005/2019 Datum: 22. 5. 2019 OBČINSKI SVET OBČINE KANAL OB SOČI ZADEVA: Obravnava predloga Odredbe o uvedbi časovno omejenega parkiranja na javnih parkiriščih v Občini Kanal ob Soči - predlog

Prikaži več

PRVI DAN: torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bil

PRVI DAN: torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bil PRVI DAN: 09.07.2013 torek Ob 06. uri sva se tokrat s Smrčkom odpravili raziskovati Bosno in Hercegovino. Stanje števca pred začetkom potovanja je bilo 28288 km. Seveda je bilo potrebno takoj nabaviti

Prikaži več

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem infor 1 8 9 3 PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK M L A D I N S K I O D S E K VABI NA POLETNI TABOR ZA OTROKE V esele Gorice od 4. do 8. avgust 2014 na Jezerskem informacije in prijave na: 041 874 887 (Marko) pdkamnik@siol.net

Prikaži več

Izvir Krupe

Izvir Krupe PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 73 Ime lokacije Izvir Krupe Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica Zemljepisna lega REKA P1 opomba: naravni spomenik zahteva primerno obnašanje vseh obiskovalcev,

Prikaži več

Anketa o prometu v Občini Škofja Loka Spoštovani! Občina Škofja Loka izdeluje Celostno prometno strategijo Občine Škofja Loka (CPS). Da bo CPS Občine Škofja Loka čim bolj prilagojena zahtevam in željam

Prikaži več

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic

MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic MERKUR nepremicnine Poslovna stavba Merkur Naklo Ponudba za najem pisarn, konferenčnih dvoran in organizacijo delavnic Poslovna stavba Merkur Naklo MERKUR nepremičnine, d.d. telefon: 04 258 7000, Cesta

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica

Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program predšolska vzgoja  Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-Knjižnica Šolski center Rudolfa Maistra, Srednja ekonomska šola, program Predšolska vzgoja Medpredmetna povezava Informatika-Igre za otroke-knjižnica Vsebinski sklop: Uradno komuniciranje preko elektronske pošte

Prikaži več

OS Podgora

OS Podgora Vzgoja sadik paradižnika, feferonov, paprike, jajčevcev, zelene S kmetijskim krožkom smo začeli že januarja 2010. Ker pozimi ni dela na vrtu, smo vzgajali sadike (135 kom) na okenskih policah šole. Nekaj

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA

Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA Q1 Ali redno spremljate, kaj vaš otrok je v šoli? Podvprašanja Enote Navedbe Frekvence Veljavni % - Veljavni Ustrezni % - Ustrezni Frekvence % Q1a DA 49 93 53% 93 53% 49 53% Q1b NE 7 93 8% 93 8% 7 8% Q1c

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev INTRANET - DETEKTIV Detektivska zbornica Republike Slovenije Pozdravljeni, v kratki predstaviti in navodilih za delo z intranet sistemom Detektiv. Intranet članom Detektivske zbornice RS omogoča, da: -

Prikaži več

KAKO VELIKA SO ŠTEVILA

KAKO VELIKA SO ŠTEVILA KAKO VELIKA SO ŠTEVILA V teh vajah i bomo ogledali nekaj primerov, ko v vakdanjem življenju naletimo na zelo velika števila. Uporabili bomo zmožnot programa DERIVE, da zna računati poljubno velikimi celimi

Prikaži več

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači

Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 67 Ime lokacije Jez male hidroelektrarne Klonte na reki Bači Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica REKA P1 opomba: nezahteven, a zanimiv potop v zajezitvi

Prikaži več

PowerPointova predstavitev

PowerPointova predstavitev MESTNO KOLESARSKO OMREŽJE Vsebina 1. Mestno kolesarsko omrežje VZHOD 2. Mestno kolesarsko omrežje CENTER 3. Mestno kolesarsko omrežje ZAHOD Skupna vrednost projekta: 4.295.153 EUR Projektiranje: Andrejc,

Prikaži več

Cenik POP TV marec xlsx

Cenik POP TV marec xlsx teden 1.3.2016 2.3.2016 3.3.2016 4.3.2016 5.3.2016 6.3.2016 vikend 6:00 24UR 24UR 24UR 24UR 24UR 24UR 6:00 6:30 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 ponovitev 200 6:30

Prikaži več

SLO Caravaning

SLO Caravaning PROVANSA MAJ 2008 Žiganja vas-san Remo, petek, 25. april Do dvajsetega aprila nisva bila s Tomažem prepričana, če bomo lahko izbrali daljšo različico počitnic, ali se bomo morali zadovoljiti s krajšo in

Prikaži več

TEHNIČNO NAVODILO

TEHNIČNO NAVODILO 48. VELIKA NAGRADA KRANJA MEMORIAL FILIPA MAJCNA NEDELJA, 31. julij 2016 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Kolesarsko dirko za 48. Veliko nagrado Kranja Memorial Filipa Majcna organizira: Kolesarski

Prikaži več

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha

11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puha 11. REGIJSKE IGRE MATP GORENJSKE REGIJE R A Z P I S PRIREDITELJ: Specialna olimpiada Slovenije ORGANIZATOR: OŠ Helene Puhar Kranj KRAJ: OŠ Helene Puhar Kranj, Kidričeva 51, 4000 Kranj DATUM: 15. 4. 2014

Prikaži več

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ

Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področ Poročilo o predavanjih in delavnici interpretacije v Bovcu 16.3.2018 Izvedli smo drugo iz niza treh srečanj, namenjenih razvijanju kompetenc na področju interpretacije dediščine v projektu prenove razstave,

Prikaži več

ZBOR KRAJANOV KS VOJSKO

ZBOR  KRAJANOV KS VOJSKO VOJSKO Plani, cilji 2019 2022 Pripravil : B. Lapajne Program razvoja 2019-2022 Strateški dokument ( osnutek ), ki ga je Svet KS Vojsko sprejel na 22. redni seji 4. 12. 2017 Turizem kot panoga Kmetijska

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ornitološka opazovalnica Tomaž Jančar, DOPPS Posvet ZRSVN: Objekti za obiskovalce varovane narave Ljubljana, 21. november 2018 Ornitološka opazovalnica Kakšna je dobra opazovalnica Kako priti do dobre

Prikaži več

Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučars

Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučars Sporočilo za javnost! Kranjska Gora se že intenzivno pripravlja na največji slovenski športni dogodek Planica 2019, finale svetovnega pokala v smučarskih skokih (21.03.2019 24.03.2019). Kranjska Gora bo

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Počitnice v Kataloniji Počitnice na priljubljeni španski obali COSTA BRAVA! Pričakuje nas BARCELONA, veličastna prestolnica Katalonije z Gaudijevo arhitekturo, FIGUERES mesto ekscentričnega umetnika Dalíja,

Prikaži več

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV

BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik ČAS IZMENJAV BRAZILIJA, BARRETOS - avgust 2017 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Maruša Borovšak, 6. letnik (borovsak.marusa@gmail.com) ČAS IZMENJAVE: 1.8.2017-31.8.2017 KRAJ IZMENJAVE: Barretos je mesto

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 P R A V I L A OBNAŠANJA ZA ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI IN DISCIPLINE NA VAROVANEM OBMOČJU TOVARNE TKI HRASTNIK, d.d. na naslovu C. 1. maja 33, Hrastnik. S temi pravili morajo biti seznanjeni in jih upoštevati

Prikaži več

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“

ZAVOD za trajnostni razvoj Kopra „KOPER OTOK“ MANAGEMENT MESTNEGA SREDIŠČA Projekt oživljanja starega mestnega jedra MMS v Kopru Jana Tolja, svetovalka župana Mestna občina Koper Management mestnih središč NAKUPOVALNA SREDIŠČA Po letu 2000 ogromen

Prikaži več

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev

Microsoft Word - IPIN slovenska navodila za pridobitev IPIN MEDNARODNA IDENTIFIKACIJSKA ŠTEVILKA IGRALCA Spoštovani igralec tenisa! Vsak, ki želi igrati na tekmovanjih pod okriljem mednarodne teniške zveze (ITF), mora pridobiti mednarodno identifikacijsko

Prikaži več

Nizozemska dan Četrtek _ števec km Pot nas vodi mimo Radovljice ( gorivo 63,71lit = 88,70 ) in naprej skozi Ka

Nizozemska dan Četrtek _ števec km Pot nas vodi mimo Radovljice ( gorivo 63,71lit = 88,70 ) in naprej skozi Ka Nizozemska 2013 26.7.2013 11.8.2013 1 dan Četrtek 26.7.13_ števec 18666 km Pot nas vodi mimo Radovljice ( gorivo 63,71lit = 88,70 ) in naprej skozi Karavanke (tunel - 6,5 ) in Avstrijo (tuneli - 10, 10

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

Avtor: Nace Rabič Por, 1L Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Program: Strokovna gimnazija Mentori

Avtor: Nace Rabič Por, 1L Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Program: Strokovna gimnazija Mentori Biotehniški center Naklo UČINKOVITA RABA ENERGIJE V GOSPODINJSTVU Avtor: Nace RABIČ POR Mentorica: Bernarda BOŽNAR, prof. geo. in soc. Dovje, december 2017 1 1. UVOD Energetska učinkovitost je svetovno

Prikaži več

SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP

SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP SLO TERME V OSRČJU KAMNIŠKO-SAVINJSKIH ALP DOBRODOŠLI Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno

Prikaži več

NAMEN PROJEKTA

NAMEN PROJEKTA OBRAZLOŽITEV IN UTEMELJITEV TRETJIH SPREMEMB IN DOPOLNITEV OPN OBČINE TREBNJE OBVEZNA PRILOGA SD03 OPN FAZA: DOPOLNJEN OSNUTEK DATUM: MAJ 2018 1. RAZLOGI ZA PRIPRAVO SD03 OPN Občinski prostorski načrt

Prikaži več

Spletni.cenik.januar.2019.xlsx

Spletni.cenik.januar.2019.xlsx ČASOPIS DELO, založnik DELO d.o.o. Prodajna cena izoda čaopia Delo z DDV: ponedeljek, torek, reda, četrtek: 1,50 EUR; petek, obota: 1,65 EUR; MESEČNA NAROČNINA za JANUAR 2019 Čaopi DELO neto rednot neto

Prikaži več

Opis poti

Opis poti Portugalska Dežela slastnega portovca in nostalgičnega Fada! PORTUGALSKA, DEŽELA SLAVNIH POMORŠČAKOV, RIBIŠKIH VASIC IN PISANIH ČOLNOV, DEŽELA SLASTNEGA PORTOVCA, PA TUDI DEŽELA NOSTALGIČNEGA FADA! PORTO

Prikaži več

TEHNIČNO NAVODILO

TEHNIČNO NAVODILO 50. VELIKA NAGRADA KRANJA MEMORIAL FILIPA MAJCNA NEDELJA, 29. julij 2018 TEHNIČNA NAVODILA 1. člen ORGANIZACIJA Kolesarsko dirko za 50. Veliko nagrado Kranja Memorial Filipa Majcna organizira: Kolesarski

Prikaži več

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20

PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 20 PROJEKTNA NALOGA ORGANIZACIJA TURISTIČNEGA OGLEDA BERLINA mentor: Janez Černilec, prof.. Avtorji: 1. Roman Jenko 2. Irma Vesel 3. Milan Novak Marec 2011 1. AT KAZALO VSEBINE KAZALO SLIK Komentar [JC1]:

Prikaži več

PESMI O POMLADI * * * *»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisa

PESMI O POMLADI * * * *»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisa PESMI O POMLADI»Kaj je pomlad?«se sprašujemo vsi. To so trije meseci topli in svetli. Marec, april, maj so ti najlepši, vsaj posebej je zapisan in v koledarju s posebno sličico narisan. Ko pomlad se prebudi,

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 09. 10. 2013 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted

Ponudba za oglaševanje na TV Slovenija junij ČETRTEK, PETEK, SOBOTA, NEDELJA, :00 Tedenski izbor Tedenski izbor Ted 1. - 4. junij ČETRTEK, 1. 6. PETEK, 2. 6. SOBOTA, 3. 6. NEDELJA, 4. 6. 6:00 Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor Tedenski izbor 11.00 Vina sveta Na obisku redni blok 12:20 (6,0 EUR) redni blok

Prikaži več

ADOLF ( ) REFERAT HITLER

ADOLF ( ) REFERAT HITLER ADOLF (1889-1945) REFERAT HITLER Adolf Hitler se je rodil 20. aprila 1889 v mestu Braunau am Inn v deželi Zgornja Avstrija (tedanja Avstro- Ogrska). Oče Alois Hitler je bil carinski uradnik, mati je bila

Prikaži več

FRANCIJA : POLETNI DOPUST 2010 POT PROTI FRANCIJI: cca 3dni 1 dan: petek na števcu AD imamo : km odhod od doma čez karavanke mimo Salzburga (A),

FRANCIJA : POLETNI DOPUST 2010 POT PROTI FRANCIJI: cca 3dni 1 dan: petek na števcu AD imamo : km odhod od doma čez karavanke mimo Salzburga (A), FRANCIJA : POLETNI DOPUST 2010 POT PROTI FRANCIJI: cca 3dni 1 dan: petek na števcu AD imamo : 46366 km odhod od doma čez karavanke mimo Salzburga (A), München-a (D) ustavimo se in prenočimo v PZA Legoland

Prikaži več

Urnik Treningov 3K Velenje_2017_2018

Urnik Treningov 3K Velenje_2017_2018 Triatlon klub Velenje +386 41334028 info@trivelenje.com Gubčeva cesta 20, 3320 Velenje, Slovenija 17. september 2017 SODELOVANJE TRIATLON KLUBA VELENJE s PLAVALNIM KLUBOM VELENJE (PK) ter ŠRK VELENJE in

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2017-2018 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz

1. GOSPODARSTVO IN TURIZEM 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: ZNESEK INVESTICIJE: ,00 EUR proračun občine OPIS: Veliko poz 1.1 UREJANJE POTI V OBČINI DOBRNA ČAS IZVEDBE: 2000 2018 ZNESEK INVESTICIJE: 45.700,00 EUR proračun občine Veliko pozornosti v Občni Dobrna namenjamo urejanju kraja in vseh vrst poti sprehajalnih, pohodnih,

Prikaži več

Milan Repič Učinki sprememb gnojenja z dušičnimi gnojili pri pridelavi-LD [Združljivostni način]

Milan Repič Učinki sprememb gnojenja z dušičnimi gnojili pri pridelavi-LD [Združljivostni način] Učinki sprememb gnojenja z dušičnimi gnojili pri pridelavi poljščin v praksi Milan Repič, ŽIPO Lenart Drago Majcen, Karsia Dutovlje d.o.o Draga Zadravec KGZS-Zavod Maribor Razlogi za spremembe Strokovno

Prikaži več

Bosna, Dalmacija, 2010

Bosna, Dalmacija, 2010 Bosna, Dalmacija, 2010 (Bosna in Dalmacija v štirih dneh, od 2. do 6. novembra 2010, ki sva si ju ogledala Vijola in Bojan) Tokrat sva se na potovanje odpravila sama z ženo. Izkoristila sva sinov odhod

Prikaži več

1. stran od 8 Subscribe Share Past Issues Tra E-časopis Številka 3, februar 2015 Pripravljeni na start! Čez nekaj tednov bo v Sloveniji 33 šol igralo Prometno kačo. Cilj prometne kače je spodbuditi otroke

Prikaži več

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra

UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Ra UČNA PRIPRAVA - ŠPORTNA VZGOJA Kandidatki: L. P., D. V. Didaktik: mag. Č.M. Učitelj: prof. B. V. Datum: 19. 4. 2013 Šola: OŠ Franca Rozmana Staneta Razred: 2. a Zap. Št. ure: Predmet: Športna vzgoja Tematski

Prikaži več

Microsoft Word - bilten doc

Microsoft Word - bilten doc Dekadni bilten stanja vodne bilance kmetijskih tal v Sloveniji 11. do 20. avgusta 2011 OBVESTILO Spet je nastopila vročina. Vremenske razmere so idealne za dozorevanje zgodnjih sort hrušk in jablan, ki

Prikaži več

Kako dolgo čakati na dolžnika, preden ga damo v izterjavo 14.06.2016 22:30 Finance 114/2016 0 Intervju: Leon Zalar, direktor družbe za izterjavo Pro Kolekt Vedno se trudimo prevaliti strošek izterjave

Prikaži več

OBČINA MENGEŠ

OBČINA MENGEŠ OBČINA MENGEŠ Številka: 410-29/2018-2 Datum: 25. 2. 2019 Slovenska cesta 30 1234 Mengeš, SLOVENIJA tel.: +386 (0)1 723 70 81 fax: +386 (0)1 723 89 81 e-mail: obcina.menges@menges.si OBČINSKEMU SVETU OBČINE

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

(Microsoft Word - na\350rt ravnanja 2014-)

(Microsoft Word - na\350rt ravnanja 2014-) OBČINA SVETI TOMAŽ OBČINSKI SVET Na podlagi 11. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 86/2010, 75/12) in 6. člena Uredbe o stvarnem premoženju

Prikaži več

Slovenska Web

Slovenska Web Evropski projekt CHAMP združuje vodilna evropska mesta na področju kolesarjenja. CHAMP mesta želijo s pomočjo medsebojne primerjave najti načine za izboljšanje kolesarske politike in pridobiti nove ideje

Prikaži več

Spletni.cenik.maj.2019.xlsx

Spletni.cenik.maj.2019.xlsx ČASOPIS DELO, založnik DELO d.o.o. Prodajna cena izoda čaopia Delo z DDV: ponedeljek, torek, reda, četrtek: 1,55 EUR; petek, obota: 1,70 EUR; izid reda 15. 5. 2019: 1,65 EUR; MESEČNA NAROČNINA za MAJ 2019

Prikaži več

Spletni.cenik.junij.2019.xlsx

Spletni.cenik.junij.2019.xlsx ČASOPIS DELO, založnik DELO d.o.o. Prodajna cena izoda čaopia Delo z DDV: ponedeljek, torek, reda, četrtek: 1,55 EUR; petek, obota: 1,70 EUR; izid obota 15. 6. 2019: 1,80 EUR; izid obota 22. 6. 2019: 1,95

Prikaži več

Helena Fašalek Sara Sara Blaž Matej 1. Prizor Blaž potrka na Sarina vrata. Sara: Ja. Blaž: Zakaj nisi pomila posode? Sej smo se zmenili da danes jaz k

Helena Fašalek Sara Sara Blaž Matej 1. Prizor Blaž potrka na Sarina vrata. Sara: Ja. Blaž: Zakaj nisi pomila posode? Sej smo se zmenili da danes jaz k Sara Sara Blaž Matej 1. Prizor Blaž potrka na Sarina vrata. Sara: Ja. Blaž: Zakaj nisi pomila posode? Sej smo se zmenili da danes jaz kuham ti pa pomivaš. Sara: Bom pol no. Dej ne teži. Blaž: Tko kot včeraj.

Prikaži več

Microsoft Word - agrobilten_ doc

Microsoft Word - agrobilten_ doc Dekadni bilten vodnobilančnega stanja v Sloveniji 1. april 3. april 9 OBVESTILO Ob prehodu v drugo polovico aprila so se tla že zelo izsušila. A visoke temperature zraka so popustile in po večini Slovenije

Prikaži več

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI

VRTEC PIKAPOLONICA PRI OŠ CERKLJE OB KRKI januar "LJUDJE SMO VEČINOMA TOLIKO SREČNI, KOLIKOR HOČEMO BITI." OGLEDALI SMO SI MOJCO POKRAJCULJO V ponedeljek, 03.01.2011, so v našo telovadnico prišle prostovoljke Zveze Prijateljev Mladine Krško in

Prikaži več

Bodi moder zgled

Bodi moder zgled www.modra-energija.si Bodi moder zgled Moč je v vaših rokah Naredite kaj za bolj zdravo okolje.naredite nekaj koristnega. Prevzemite del skrbi in odgovornosti za naravo. Kar storimo dobrega za naravo,

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

ITALIJA-GRČIJA NOVA LINIJA Trst - Igumenitsa - Patras Ankona - Igumenitsa - Patras Brindisi - Igumenitsa - Patras Pirej - Heraklion CENE

ITALIJA-GRČIJA NOVA LINIJA Trst - Igumenitsa - Patras Ankona - Igumenitsa - Patras Brindisi - Igumenitsa - Patras Pirej - Heraklion   CENE ITALIJA-GRČIJA NOVA LINIJA Trst - Igumenitsa - Patras Ankona - Igumenitsa - Patras Brindisi - Igumenitsa - Patras Pirej - Heraklion www.minoan.gr CENE V EVRIH ZGODNJA REZERVACIJA DO 20 % PRIJATELJI IN

Prikaži več

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov)

(Izpis - Na\350rt razvojnih programov) NAČRT RAZVOJNIH PROGRAMOV 2010-2013 04 SKUPNE ADMINISTRATIVNE SLUŽBE IN SPLOŠNE JAVNE STORITVE 1.351.130 308.700 310.000 310.000 0 0 0403 Druge skupne administrativne službe 1.351.130 308.700 310.000 310.000

Prikaži več

Razbitina maone pod Nabrežino

Razbitina maone pod Nabrežino PODVODNI ATLAS SLOVENIJE. POPISNI LIST ŠT. 47 Ime lokacije Razbitina maone pod Nabrežino Tip Zahtevnost Nočni potop Zemljevid / skica MORJE P2 opomba: težaven kopenski dostop do izhodišča potopa. NE Zemljepisna

Prikaži več

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra

asist. Dr. Urška Bukovnik Program: Terapije Hotel PLESNIK 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski progra 4-DNEVNI TERAPEVTSKI PROGRAM Lokacija: butični Hotel Plesnik KRATEK OPIS: Terapevtski program je osnovan na individualni obravnavi posameznika in namenjen vsem ki se spopadajo z izgorelostjo, vsem ki bi

Prikaži več