GSJ 6 SDZ 2011 za splet.indd

Velikost: px
Začni prikazovanje s strani:

Download "GSJ 6 SDZ 2011 za splet.indd"

Transkripcija

1 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 DODATNO GRADIVO K SAMOSTOJNEMU DELOVNEMU ZVEZKU ZA SLOVENŠČINO V 6. RAZREDU OSNOVNE ŠOLE POSODOBLJENA IZDAJA

2 1 LANI IN LETOS 4. naloga A) Kdo vas je nagovoril? Čemu smo vas nagovorile? Ali so tudi letos pri slovenščini predvideni poslušanje, branje, pisanje, pogovarjanje in govorno nastopanje? DA NE Katere besedilne vrste boste spoznali letos? Ali so ta besedila iz vsakdanjega življenja? DA NE Kaj boste delali z besedili? _ In kaj boste še delali pri slovenščini? _ Kje v učnem gradivu je na kratko predstavljena vsebina? Koliko enot je v učnem gradivu? S čim se začne večina enot? Kaj so piktogrami? Kaj sporočajo? Kdo naj bi reševal naloge: učenci in učenke ali učitelj/učiteljica? Predstavi vlogo učitelja/učiteljice. _

3 1 LANI IN LETOS B) Kaj bi še rad delal pri jezikovnem pouku? Kaj bi še rad izvedel? Kateri so tvoji cilji pri predmetu slovenščina? Kaj boš delal, da jih boš dosegel? Kako naj ti pri tem pomaga učitelj/učiteljica? Kako naj ti pomagajo sošolci in sošolke? C) Odgovore na vprašanja v nalogi B pošlji učitelju/učiteljici po e-pošti; nato se pogovorita o njih.

4 2 SLOVENIJA, SLOVENCI IN EVROPA 15. naloga A) Čigavi starši živijo v kraju, v katerega so se priselili od drugod? Od kod so prišli? B) Obkroži črko pred pravilnimi trditvami. a) Helenina družina živi v slovenskem zamejstvu. b) Njeni starši so se priselili na avstrijsko Koroško. c) Petrini stari starši in starši so slovenski izseljenci v Nemčiji. č) Petra in sestri živijo tam od rojstva. d) Minina družina se je priselila v Slovenijo. e) Člani Minine družine so slovenski zamejci. f) Andrej Kuhar poučuje v nemški šoli. g) Učitelj Andrej Kuhar govori slovensko. C) Kaj pomenijo povedi? Obiskuje ljudsko šolo. a) Obiskuje osnovno šolo. b) Obiskuje srednjo šolo. Njena družina živi v tem kraju od vekomaj. a) Tu živi od nekdaj. b) Tu živi nekaj let. Nemške besede ji gredo hitreje z jezika kot slovenske. a) Nemške besede izgovarja hitreje kot slovenske. b) Bolje zna nemško.

5 2 SLOVENIJA, SLOVENCI IN EVROPA Č) Popravi nepravilno napisane besede. Minin prvi jezik je italjanščina. Stari starši ne znajo slovenskega knižnega jezika. Učitel Andrej poučuje v več nemških mestih, ki so med seboj precej odaljena. Helenini starši se niso priselili na koroško. Razume Slovensko. D) Vprašaj se po obkroženih delih povedi. Deklici je ime Mina Forlani. Stara je 11 let. Njena oče in mama sta po narodnosti Italijana. V šoli ima predmet slovenščino. V Nemčiji so bile rojene Petra in njeni sestri. Doma govorijo slovensko. Petra obiskuje nemško gimnazijo. Ob sobotah ima dopolnilni pouk slovenskega jezika. Helena hodi v ljudsko šolo. Od rojstva živi v Rožu. Stari starši po očetu govorijo tudi slovenski knjižni jezik.

6 2 SLOVENIJA, SLOVENCI IN EVROPA E) Vprašaj se po obkroženem delu povedi. Pogovarjajo se po nemško, ker znajo nemščino bolje kot slovenščino. Kaj vsebuje obkroženi del povedi: posledico, namen ali vzrok? Poved pretvori tako, da boš drugi del začel z besedo zato., zato Kaj si izrazil z besedo zato: vzrok, namen ali posledico? F) Vprašaj se po obkroženem delu povedi. Ko je bil oče star tri leta, so ga njegovi starši vzeli k sebi v Nemčijo. Kaj bi lahko uporabil namesto besede Ko? a) Medtem ko. b) Potem ko. c) Preden. G) Vstavi, kar manjka. Učitelj uči slovenščino v zelo oddaljenih nemških krajih, vsak teden prevozi veliko kilometrov. Petra obiskuje dopolni pouk slovenskega jezika, dobro znala slovenščino. Petre ob sobotah dopoldne ni doma, je pri dopolnilnem pouku slovenščine. Kaj izražajo vstavljene besede? Poveži. Vstavljena beseda v prvi povedi izraža 1 vzrok. Vstavljena beseda v drugi povedi izraža 2 posledico. Vstavljena beseda v tretji povedi izraža 3 namen.

7 5 PETRA MI JE POVEDALA, DA naloga A) Prvotni govor med Sebastijanom in Ano pretvori v premi govor. Pazi na ločila. Ali si naročen na kakšno poljudnoznanstveno revijo? Ja, sem. Na Geo. Bere jo vsa družina. Tudi jaz. Mami pa mi je svetovala še Proteus. Ta revija je bolj za srednješolce. Vem, ampak mene zanima življenje v naravi. Saj ti je ni treba naročiti v šoli. Kako pa naj pridem do nje? Kupiš jo v knjigarni ali pa jo naročiš kar po spletu. B) Spremni stavek dopolni z dobesednim navedkom. Tine je vprašal trenerja: Oče me je opomnil: Agata se je pohvalila: Tabornik je pozdravil navzoče: Razrednik nam je naročil:

8 5 PETRA MI JE POVEDALA, DA... C) Povedi iz naloge B napiši tako, da boš zamenjal zaporedje spremnega stavka in dobesednega navedka. Č) Premi govor pretvori v odvisnega. Na razstavi gob me je strokovnjak za gobe vprašal: Ali poznaš strupene gobe? Povedal sem mu: Poznam samo nekaj užitnih gob. Zanimalo ga je: Ali poznaš najlepšo gobo, karžlja? Odgovoril sem mu: V naravi ga še nisem videl. Povedal mi je: Tudi na razstavi ga ni. Nato me je vprašal: Ali veš, zakaj ga ne smemo trgati?

9 7 POVSOD JE LEPO DOMA JE NAJLEPŠE 23. naloga A) Preberi besedila. 1 MORAVČE, urbanizirano naselje ter prometno, gospodarsko in kulturno središče Moravške doline, 756 preb. Starejše jedro naselja na zahodnem robu široke doline potoka Drtijščice je strnjeno zidano in nekoliko dvignjeno. Sem se stekajo krajevne ceste iz Rudnika pri Moravčah, Vrhpolj pri Moravčah, Domžal in Lukovice ter cesti, ki peljeta iz Zagorja ob Savi čez Peče ter po dolini Drtijščice. K naselju zdaj spada tudi zaselek Trzen. Večina zaposlenih se vozi na delo v Domžale in Ljubljano. Drtijščico, ki je oklepala M. na vzhodni strani, so že v 16. stol. ob gradnji zaloškega gradu preusmerili v novo strugo z večjim padcem, prvotno strugo pa pozneje regulirali (100 ha). Njive so položne in rodovitne, travniki ob Drtijščici pa zamočvirjeni. V kraju so ambulanta, osnovna šola, vrtec, več prodajaln in gostišč. M. so bile obljudene že v prazgodovinski dobi. So staro cerkveno središče, župnija se omenja že v 13. stol. Dolgo so se ohranili kmetje svobodnjaki, ki so opravljali stražarske naloge na meji deželnega sodišča. V 17. stol. je bila močno razvita zlasti suknarska obrt, skozi naselje je vodila tudi pomembna tovorna pot. M. so postale trg najkasneje v začetku 19. stol.; trški odbor je gospodaril s skupnim premoženjem. V okolici je več nahajališč kremenovega peska; že v preteklosti so ga prodajali na Štajersko in Češko, zdaj tradicijo pridobivanja nadaljuje podjetje Termit. Umetnostni spomeniki. Poznogotsko župnijsko cerkev sv. Martina so l barokizirali, po potresu po l je R. Jeblinger zasnoval novo dvostolpno fasado in vanjo vključil baročni portal iz Notranjščina je podolžen, s pilastri in venci bogato členjen prostor. Cerkvena oprema je pretežno baročna. Veliki oltar je poznobaročno rezbarsko delo (Janez Vrbnik?), prav tako 2 stranska oltarja, marmornati oltar Matere božje pa se pripisuje F. Rottmanu. Slike Sv. Anton Padovanski in Sv. Lenart iz l ter Sv. Boštjan iz l (zdaj v župnišču) so delo A. Cebeja. Sliko Sv. Martin v velikem oltarju, na kateri je mdr. upodobljena moravška pokrajina s cerkvijo, ter križev pot in več drugih podob je naredil Leopold Layer. Dragocena zbirka baročnih slik v župnišču je bila med 2. sv. v. delno uničena. Od daleč vidno cerkev s parkom obdajajo hiše, tako da celota oblikuje večji trg. Tu so spomeniki J. Vege (I. Zajec, 1906) ter padlim med 1. sv. v. in NOB (T. Kos, 1955); na pokopališču je nagrobnik družine Toman (T. Kos, ). B. Jak. Prirejeno po Enciklopediji Slovenije. Mladinska knjiga, Ljubljana 1992.

10 7 POVSOD JE LEPO DOMA JE NAJLEPŠE 2 Moravče so edino večje strnjeno naselje v občini Moravče. V okolici so kopali kremenov pesek in ga prodajali po Sloveniji in Češki. V bližnji Drtiji ga še kopljejo za potrebe tovarn keramike, gradbenega materiala in livarn. Župnijo v kraju omenjajo v 13. stol. V začetku 19. stol. kraj postane trg. Župnijsko cerkev sv. Martina so barokizirali sredi 18. stol. Cerkev je opremljena s slikami, ki prikazujejo moravške motive. Slike izhajajo iz Layerjeve delavnice. Skozi kraj pelje evropska pešpot E-6. Zanimivosti Rojstna hiša pisatelja Frana Detele Spomenik Juriju Vegi Spomenik padlim v obeh svetovnih vojnah Izleti na Limbarsko goro in Sv. Trojico Prirejeno po Wikipediji. 3 Moravče Moravče so naselje v Moravški dolini, po kateri teče potok Drtijščica. Ležijo na nadmorski višini 380 m. So gospodarsko, prometno in kulturno središče Moravške doline. V kraju so ambulanta, osnovna šola, vrtec, pošta, gasilski dom, več prodajaln in gostišč ter sedež občine. V okolici je več nahajališč kremenovega peska; pridobiva ga podjetje Termit. V Moravčah je župnijska cerkev sv. Martina, zgrajena v obdobju pozne gotike in nato spremenjena v obdobju baroka. Glavni oltar je rezbarsko delo, v njem je slika sv. Martina, ob njem pa moravška pokrajina s cerkvijo to je delo Leopolda Layerja. Cerkev in okrog nje zgrajene stanovanjske hiše tvorijo trg; na njem sta spomenika Jurija Vege ter padlih med prvo in drugo svetovno vojno. V kraju je tudi rojstna hiša pisatelja Frana Detele. Skozi kraj pelje evropska pešpot E-6. Iz Moravč vodi pot na Limbarsko goro in Sv. Trojico.

11 7 POVSOD JE LEPO DOMA JE NAJLEPŠE B) O čem govorijo besedila? Katero besedilo je Simonovo? Zakaj sta navedeni tudi drugi besedili? Od kod sta vzeti? Med ključnimi besedami, značilnimi za opis kraja (lega, sestava, prebivalci, gospodarstvo, javne zgradbe, znamenitosti), obkroži tiste, ki jih najdeš v Simonovem besedilu. Napiši jih v zaporedju, kot so v njegovem besedilu. Kateri ključni besedi manjkata? Kaj bi Simon lahko napisal o prebivalcih Moravč? V katerem besedilu najdeš podatke o tem? Katerih podatkov iz obeh besedil pa Simon ni uporabil? Zakaj?

12 13 SIMON, KAJ DELAŠ?! LE KAJ SE DOGAJA S TABO? 24. naloga A) Glagolom določi časovno obliko, tj. sedanjik, preteklik ali prihodnjik. GLAGOLI ČASOVNA OBLIKA se imenuje je dobilo so se začeli ostaja so bomo ugotovili sta bila odganja B) Glagole v oklepaju postavi v prihodnjik. Že v nekaj dneh (zrasti) račke iz Vesele mlake zelo ; nič čudnega, saj (biti) lačne kot volk in (jesti) od jutra do večera. Lastovke (odleteti) jeseni, ker ne (najti) hrane. C) Glagolom določi osebo in število. GLAGOL OSEBA ŠTEVILO hitim delava sprašujeta najdete je nadaljujejo smo plešeš

13 13 SIMON, KAJ DELAŠ?! LE KAJ SE DOGAJA S TABO? Č) Naslednje glagole postavi v preteklik in tvori povedi. stojim tečemo pleševa greste melje sva pleteta S sošolci in sošolkami primerjaj svoje rešitve. Se vaše rešitve razlikujejo? DA NE Pojasni odgovor. Zakaj je prišlo do teh razlik?

14 14 GLEJ IN SE ČUDI 17. naloga A) Kakšno obliko ima Zemlja? Kakšna je njena notranjost? Kakšna pa je njena skorja? Ali je zemeljska skorja iz ene plošče? DA NE Zakaj nastane potres? Kaj se zgodi, če je središče potresa pod morjem? B) Preberi besedilo. Zemeljska skorja je sestavljena iz devetih trdnih plošč; te nosijo oceane in celine. Plošče se ves čas zelo počasi premikajo pri tem se razmikajo, pritiskajo druga na drugo ali pa le drsijo druga ob drugi. Ob drsenju dveh plošč se Zemlja pogosto zatrese in tako nastanejo potresi. Potresi pogosto nastanejo tudi pod morjem. Pri tem močno potisnejo oz. prestavijo cel stolp vode, ki je nad njimi tako nastanejo cunamiji. Cunamiji so zelo hitri in velikanski valovi, ki potujejo s hitrostjo 700 do 800 km na uro. Na odprtem morju so visoki največ en meter, v bližini obale pa kar do 30 metrov. Valovi močno udarijo ob obalo in opustošijo obalna območja.

15 14 GLEJ IN SE ČUDI C) Kaj je opisano v tem besedilu? a) Tajfuni. b) Zemeljske plošče. c) Cunamiji. č) Potresi. Č) Kaj so cunamiji? a) Velike trdne zemeljske plošče. b) Potresi pod morjem. c) Opustošena obalna področja. č) Velikanski in hitri valovi. D) Dopolni miselni vzorec. Kaj je zanje značilno? CUNAMIJI (opis) Kje nastanejo? Kako nastanejo? Kaj si vpisal v miselni vzorec: ključne besede ali bistvene podatke? Kje pa je napisano to, česar nisi vpisal? Po čem se ločijo te ključne besede od tistih v 10. nalogi v učbeniku?

16 14 GLEJ IN SE ČUDI E) Iz drugega odstavka besedila o cunamijih prepiši glagole. V kateri časovni obliki so? a) V pretekliku. b) V sedanjiku. c) V prihodnjiku. Zakaj? F) Besede v oklepaju postavi v pravilno obliko. Kapniki nastajajo v (podzemne kraške jame). Podtalnica teče nad (nepropustne plasti). Podtalnica vsebuje (velika količina, raztopljen apnenec). Kapniki so (različne oblike). Zemeljska skorja je sestavljena iz (devet, velike trdne plošče). Potresi nastanejo pod (morje). Cunamiji so na (odprto morje) visoki največ en meter. G) Besedo le v povedi Potres so čutili le v višjih nadstropjih nadomesti z drugo. Izbiraj med besedami celo, samo, tudi, spet, seveda. Poved nato napiši. H) Katera beseda je napisana pravilno? Pobarvaj jo. raztoplen/raztopljen kaplica/kapljica ishlapeti/izhlapeti zemelski/zemeljski potalnica/podtalnica ponekod/ponekot kaplati/kapljati sestavlen/sestavljen

17 14 GLEJ IN SE ČUDI 40. naloga A) Oglej si preglednico. BOLEZEN POVZROČITELJ ZNAKI POTEK ZDRAVLJENJE ZAPLETI TRAJANJE ošpice virus vročina, izguba teka, nahod, izpuščaj, pekoče oči, suh kašelj sivkaste pike na koži, svetlo rdeč izpuščaj v obliki lis veliko tekočine, po navodilu zdravnika vnetje srednjega ušesa, pljučnica, vnetje možganske mrene 8 10 dni rdečke virus največkrat izpuščaj, včasih povišana telesna temperatura, zatekle bezgavke največkrat majhne rožnate lise na koži obraza in vratu, čez nekaj ur po celem telesu navadno ni potrebno zelo redki, npr. vnetje sklepov 4 5 dni škrlatinka bakterija vročina, vneto grlo, prebavne motnje, značilen izpuščaj, bleda okolica ust rdeče pike po vratu, obrazu, trupu, rokah in nogah, na mestu izpuščaja luščenje kože po navodilu zdravnika okužbe sklepov, ušes, pljuč 7 10 dni B) Katere bolezni so predstavljene v tej preglednici? Napiši naslov stolpca, v katerem si našel odgovor na to vprašanje. Napiši naslov stolpca, v katerega boš pogledal, če te bo zanimalo, koliko časa traja bolezen. Kateri naslov pa ima stolpec, v katerem bi se rad poučil o ravnanju ob bolezni? Čemu so naslovi stolpcev napisani z velikimi tiskanimi črkami? C) Kateri znak je skupen vsem trem boleznim? a) Zatekle bezgavke. c) Vneto grlo. b) Izpuščaj. č) Prebavne motnje. Ali je ta znak pri vseh teh boleznih enak? DA NE Pojasni odgovor.

18 14 GLEJ IN SE ČUDI Č) Katera od teh bolezni se najhitreje pozdravi? Kaj povzroča škrlatinko? Ali ta povzroča tudi drugi bolezni? DA NE Katera od teh bolezni je nevarna za možgane? D) Izberi eno od bolezni iz preglednice in jo opiši; opis napiši na list papirja. E) Za katero od teh treh bolezni še ni cepiva? Od kod to veš? F) Iz preglednice v 1. nalogi prepiši čim več podpomenk k nadpomenkama del telesa:, bolezen:. G) Napiši, iz katerih besed so tvorjena imena bolezni. norice škrlatinka ošpice rdečke H) Podčrtaj množinske samostalnike. škrlatinka, ošpice, norice, rdečke, hrbet, možgani, okužba

19 15 SIMON JI GA JE DAL ZANJE 13. naloga A) Iz povedi prepiši glagole vpiši jih na ustrezno mesto v preglednici. Nato jih postavi še v drugi časovni obliki. Oče je držal otroka tesno v naročju, tako mu je rešil življenje. Deklice so imele dolge lase; po navadi so jih spletle v kite. Maša je v sredo praznovala rojstni dan; pri uri glasbene vzgoje so eno pesem zapeli posebej zanjo. SEDANJIK PRETEKLIK PRIHODNJIK B) V povedih uporabi samostalnik otrok v pravilni obliki. Ves dan je preživela s svojimi. Z obema se je udeležila predstave Pika Nogavička. Vzgojiteljica je pri dveh opazila znake noric. Poklicala je starše obeh. Policist je z vsemi prečkal nevarno križišče. Dvema je ponudil roko. Nataša je zaradi bolezni obeh ostala doma. C) Vstavi vejice, kjer je potrebno. Slovenci smo znani po tem da radi zahajamo v gore. Bil sem na Krimu Šmarni gori Kumu in Boču.

20 15 SIMON JI GA JE DAL ZANJE Ko sem bil prvič na Šmarni gori sem bil navdušen nad razgledom po Ljubljanski kotlini. Doma sem dolgo pripovedoval o tem kaj vse sem doživel. Medtem ko sem jaz počival se je nekaj planincev spuščalo s padali. V dolino sem prišel preden je zašlo sonce. Potem ko sem osvojil manjše vzpetine sem začel hoditi v gore. Zadnje tri povedi pretvori tako, da boš v njih namesto besed medtem ko, preden in potem ko uporabil besede med, pred oz. po. Nove povedi napiši na črte. Č) Vstavi ločila in popravi začetnico, kjer je treba. ali si tudi ti letos nabiral gobe me je vprašala sošolka Jerneja ne ker se še nisem cepil sem ji povedal zvedavo me je pogledala čemu se pa moraš cepiti Da ne bi zbolel za klopnim meningitisom sem ji pojasnil prikimala je to sem že slišala ampak jaz sem bila letos veliko v gozdu nabirala sem borovnice in tudi gobe in nisi dobila nobenega klopa sem jo vprašal odgovorila mi je nobenega

21 20 ZNAJDI SE 10. naloga A) Dopolni s številko. (Pomagaj si z besedilom v 2. nalogi v učbeniku.) Podatek o postajah, na katerih ustavljajo vlaki, najdem v stolpcu. Podatek o najzgodnejšem vlaku najdem v stolpcu. Podatek o najpoznejšem vlaku najdem v stolpcu. Podatek o tem, kdaj pripelje vlak št na končno postajo, najdem v stolpcu. B) Napiši krajšave. Pomagaj si s podatki iz izhodiščnega besedila v učbeniku. vlak Intercity mednarodni vlak možna rezervacija sedeža C) Kaj je mednarodni vlak? a) Vlak, ki povezuje razna območja v državi. b) Vlak, ki vozi med državami. c) Vlak, ki vozi do državne meje. č) Vlak, ki povezuje mesta v državi. Č) Beseda rezervacija v besedilu pomeni a) zavarovan prostor. b) prihranek. c) shranjevalna posoda. č) vnaprejšnja zagotovitev sedeža.

22 20 ZNAJDI SE D) Obkroži DA, če je trditev pravilna, oz. NE, če ni. Vlaki vozijo od Ljubljane do Jesenic brez vmesnega postanka. DA NE En vlak vozi samo do Kranja. DA NE Pet vlakov se ustavi v Radovljici. DA NE En vlak ima eno vmesno postajo od Ljubljane do Kranja. DA NE Vsi vlaki vozijo tudi v tujino. DA NE Več kot polovica vlakov vozi vsak dan. DA NE Dva mednarodna vlaka vozita iz Ljubljane do Jesenic v večernih urah. DA NE Vlak Intercity vozi iz Ljubljane do Jesenic in nadaljuje pot v tujino. DA NE Vlaka Intercity in mednarodna vlaka imajo enako število vmesnih postaj od Ljubljane do Jesenic. DA NE E) Kateri vlak je hitrejši prvi vlak Intercity ali zadnji mednarodni vlak? Na kateri postaji ustavlja najmanj vlakov? V katerih krajih ustavljajo vsi vlaki? Na katerih vlakih so vozovnice dražje? Zakaj sta pri zadnjih dveh postajah napisani dve imeni? F) Vstavi, kar manjka. Izbiraj med v, na, iz, z in s. V voznem redu so podatki o potovanju Gorenjsko. Ali vi tudi potujete Avstrijo? Šestošolci Jesenic si bodo ogledali čebelarski muzej Radovljici. Mi bomo prišli Bled šele popoldne, takrat pa boste vi že na poti Bleda. Ali je letalo Francije že pristalo? Letalo, ki naj bi poletelo Dunaj, ima zamudo. Letalo Bruslja pa je točno.

23 20 ZNAJDI SE G) Obkroži črko pred pravilno trditvijo. Slovenski Javornik je a) planota. b) gozd. c) gora. č) kraj. Pojasni rešitev. H) Zemljepisna lastna imena prepiši v preglednico. Piši s pisanimi črkami. BOHINJSKO JEZERO, BOHINJSKA BELA, BOHINJSKA BISTRICA, BOHINJSKA ČEŠNJICA, BOHINJSKO SEDLO KRAJEVNO LASTNO IME NEKRAJEVNO LASTNO IME Pojasni rabo velike oz. male začetnice. I) S pisanimi črkami prepiši naslednja krajevna lastna imena. KAMNIŠKA BISTRICA IVANČNA GORICA NOVO MESTO VIŠNJA GORA MENIŠKA VAS ZIDANI MOST MURSKA SOBOTA SPODNJI PETELINJEK

24 20 ZNAJDI SE J) Krajevna lastna imena prepiši s pisanimi črkami in pojasni svoje rešitve. KAL NAD KANALOM MEZGOVCI OB PESNICI KAMNIK POD KRIMOM BEGUNJE NA GORENJSKEM SREDNJA VAS PRI POLHOVEM GRADCU

25 20 ZNAJDI SE 22. naloga A) Katera jed z jedilnega lista v samostojnem delovnem zvezku je najdražja in katere so najcenejše? Koliko stanejo najdražja in koliko najcenejše? Ob kateri pijači je zapisana najvišja cena in ob kateri je najnižja? Koliko staneta? B) Katere jedi z jedilnega lista v samostojnem delovnem zvezku bi si izbral za kosilo? Napiši glavno jed:, prilogo:, solato:, sladico:. Koliko evrov bi moral odšteti za to kosilo? C) V jedilniku v samostojnem delovnem zvezku so najprej navedene pripravljene jedi, za njimi pa jedi po naročilu. Katere jedi so pripravljene? a) Tiste, ki jih pravkar pripravljajo. b) Tiste, ki čakajo goste na mizi. c) Tiste, ki so že pečene ali kuhane. č) Tiste, ki jih jemo samo hladne. Katere jedi so po naročilu? a) Tiste, ki jih gostilna naroči pri kom drugem. b) Tiste, ki jih gost naroči v gostilni in mu jih pripravijo. c) Tiste, ki jih gost dobi šele naslednji dan. č) Tiste, ki jih mora gost naročiti po telefonu dan pred prihodom.

26 20 ZNAJDI SE Č) Kaj pomeni, da so špageti pripravljeni na bolonjski način? a) Da jih pripravijo v italijanskem mestu Bologna. b) Da so pripravljeni tako, kot jih pripravljajo v italijanskem mestu Bologna. c) Da so pripravljeni za goste iz Bologne. D) Besede v oklepaju postavi v pravilno obliko. Danes sem za kosilo naročil krvavico s (kislo zelje). Krvavice so bile nadevane z (riž). Posladkal sem se z (vanilijev sladoled in sirov zavitek). Pogrel sem se s (topel metin čaj). V katerem sklonu so napisane besede/besedne zveze? E) Vprašaj se po obkroženih delih povedi. Jedi in pijače so v jedilnem listu zaradi boljše preglednosti razvrščene po skupinah. Jedi in pijače so v jedilnem listu zaradi boljše preglednosti razvrščene po skupinah. Jedi in pijače so v jedilnem listu zaradi boljše preglednosti razvrščene po skupinah. Jedi in pijače so v jedilnem listu zaradi boljše preglednosti razvrščene po skupinah.

27 20 ZNAJDI SE F) Preberi besedne zveze v preglednici. Nato po korakih dopolni preglednico, in sicer najprej prepiši samostalnike ter jim določi spol in število, nato prepiši še pridevnike in jim določi vrsto. SAMOSTALNIKI PRIDEVNIKI BESEDA SPOL ŠTEVILO BESEDA VRSTA goveji golaž špinačna juha dunajski zrezek kislo zelje gosti sok vroč čaj sladka smetana vanilijev sladoled jabolčni zavitek Katerih pridevnikov je na jedilnem listu največ? a) Lastnostnih. b) Vrstnih. c) Svojilnih. Zakaj?

28 22 NAJ SE PRIJAVIM ALI NE? 31. naloga A) V povedih pobarvaj samostalnike. Opažam, da vse več ljudi razmišlja o zdravem okolju. Ni jim vseeno, kakšno stanovanje imajo, kakšno je pohištvo, ker se zavedajo vpliva na svoje zdravje. Zdravo pohištvo je rezultat sodelovanja arhitekta in mizarskega mojstra. Samostalnike prepiši v preglednico ter jim določi spol, število in sklon. SAMOSTALNIK SPOL ŠTEVILO SKLON B) Dodaj manjkajoče oblike samostalnikov. zob ime most EDNINA DVOJINA MNOŽINA dnevi oči človeka lica stvari otroka

29 22 NAJ SE PRIJAVIM ALI NE? C) Pobarvaj pravilno obliko samostalnikov. Na tla je vrgel dve žlice/žlici. Jure je obiskal oba mesta/obe mesti ob Piranskem zalivu. Po kosilu lahko pojem še dva jabolka/dve jabolki. Pred dvemi leti/dvema letoma je končal osnovno šolo. Odgovoril mi je na obe vprašanji/oba vprašanja. Č) Podčrtaj pridevnike. slovenski jezik, materni jezik, težak jezik, zanimiv jezik Katere pridevnike si podčrtal? a) Vsi so lastnostni. b) Vsi so vrstni. c) Vsi so svojilni. č) Dva sta svojilna, dva pa lastnostna. d) Dva sta lastnostna, dva pa vrstna. e) Dva sta vrstna, dva pa svojilna. D) Iz naslednjih samostalnikov tvori svojilne pridevnike. brat stric oče kenguru Srečko Anica učitelj Miha Gregor Viki Nace Aljaž Kako si napisal svojilne pridevnike iz lastnih imen? Ali je tako prav? DA NE

30 22 NAJ SE PRIJAVIM ALI NE? E) Besede v oklepaju postavi v pravilno obliko. V zalivu smo se seznanili z (bogastvo, rastlinski svet). Rt ima status (varovano območje). Letos je bilo na tržnici veliko (užitna goba). Dolgonogi morski konjički se skrivajo predvsem v (gozdički alg). Koliko (kapljica morske vode) je pršelo naokrog! Kaj si delal z besednimi zvezami, ko si jih v pravilni obliki napisal na črto? a) Sklanjal sem jih. b) Stopnjeval sem jih. c) Spregledal sem jih. F) Pripiši manjkajoče stopnje lastnostnim pridevnikom. OSNOVNIK PRIMERNIK PRESEŽNIK širok globlji varen prikupen najokusnejši

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd

GSJ 6 DZ 2011 Notranjost.indd Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, Martina Križaj Ortar in Marja Bešter Turk Gradim slovenski jezik 6 knjigarna.com swis721 Nana Cajhen, Nevenka Drusany, Dragica Kapko, dr. Martina Križaj Ortar

Prikaži več

Poved in stavek

Poved in stavek Poved in stavek POVED je najmanjša enota besedila. POVED (nekaj pove) je zaokrožena skupina pomensko in oblikovno povezanih besed. Je srcu laže mi pri postalo. Pri srcu mi je postalo laže. Logično povezane

Prikaži več

SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis

SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis SLOVENŠČINA TVORJENKE: So besede, ki jih tvorimo iz drugih besed. Levo obrazilo/predpona: Za pis Desno obrazilo/pripona: pis atelj Podstava/koren: pis mo Vmesno obrazilo/medpona: pot o pis BESEDOTVORNI

Prikaži več

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u

POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo u POTEK POUKA TUJIH JEZIKOV - dolžnost učencev je, da redno in točno obiskujejo pouk, - pri pouku sodelujejo, pišejo zapiske - k pouku redno prinašajo učbenik in delovni zvezek, ki sta obvezna učna pripomočka

Prikaži več

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob

Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob Erasmus+ : Izmenjava v mestu Kavala v Grčiji 26. 11. 30. 11. 2018 1. dan je bil zelo naporen, saj smo cel dan potovale. Potovanje smo namreč začele ob 15 čez 6 zjutraj, v Kavalo pa smo prispele ob 18.00

Prikaži več

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr

DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in pr DZS, d. d. Spoštovani, pred vami je vzorčno poglavje dnevnih priprav. Priprave so uporabnikom na voljo v celoti in v obliki, ki omogoča urejanje in prilagajanje. Komplet sestavljajo: učbenik in delovni

Prikaži več

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx

Microsoft Word - Analiza rezultatov NPZ slovenscina 2018.docx OSNOVNA ŠOLA SOSTRO POROČILO O ANALIZI DOSEŽKOV NACIONALNEGA PREVERJANJA ZNANJA IZ SLOVENŠČINE leta 2018 Pripravile učiteljice slovenščine: Renata More, Martina Golob, Petra Aškerc, Katarina Leban Škoda

Prikaži več

ANALIZA ANKETNEGA VPRAŠALNIKA UČENCI Šolsko leto 2014/15 OSNOVNI PODATKI ŠTEVILO UČENCEV, ki so rešili vprašalnik: 93 (število vseh učencev 4. 9. razreda je 114), torej 81,6 % učencev in učenk je rešilo

Prikaži več

SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop

SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop SLOVENŠČINA Zbirka preizkusov za pripravo na nacionalno preverjanje znanja Petra Jesenovec, Vanja Kavčnik Kolar, Vesna Kumer, Maja Laznik, Neža Ritlop 6+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ SLOVENŠČINA 6+ Zbirka

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M07250122* JESENSKI ROK GEOGRAFIJA Izpitna pola 2 Petek, 31. avgust 2007 / 80 minut Dovoljeno dodatno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese s seboj

Prikaži več

INFORMACIJE

INFORMACIJE INFORMACIJE O 10. MLADINSKI POLETNI ŠOLI SLOVENŠČINE Prihod in namestitev Prihod: Dijake, ki boste stanovali v Dijaškem domu Bežigrad, pričakujemo v Ljubljani v nedeljo, 28. junija, od 15.00 naprej. Informativni

Prikaži več

PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-6

PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-6 PISNO OCENJEVANJE ZNANJA SLOVENŠČINA»Razčlemba neumetnostnega besedila«ime in priimek: Razred: Točke, odstotki: /44,5 Ocena: 0 %-49 % = nzd (1) 50 %-63 % = zd (2) 64 %-77 % = db (3) 78 %-89 % = pdb (4)

Prikaži več

Microsoft Word - P051-A doc

Microsoft Word - P051-A doc [ifra kandidata: Dr`avni izpitni center *P051A30111* SPOMLANSKI ROK SLOVEN[^INA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1 Raz~lemba neumetnostnega besedila Torek, 14. junij 2005 / 60 minut Dovoljeno dodatno gradivo

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 PRAVLJICE UČENCEV 4. c RAZREDA NAROBE PRAVLJICE SREČANJE S PEPELKO NAROBE PRAVLJICA Nekoč, pred davnimi časi, je živel kraljevič. Imel je dve sestri, Pepelko in Trnuljčico. Prirejal je zabavo za dvajseti

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Samoevalvacija: POČUTJE UČENCEV V ŠOLI IN OCENA RAZLIČNIH ŠOLSKIH DEJAVNOSTI TER POGOJEV ZA DELO Šolsko leto 2018/19 PREDSTAVITEV REZULTATOV ANKETNEGA VPRAŠALNIKA ZA UČENCE OD 4. DO 9. RAZREDA IN UGOTOVITVE

Prikaži več

Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vs

Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vs Opisni kriteriji ocenjevanja znanja slovenščina 3., 4., 5. R VOŠČILO, ČESTITKA pisno OCENJUJE SE Ustreznost besedilni vrsti kraj in datum, nagovor, vsebina, podpis) izraženo voščilo/čestitka Pravopis in

Prikaži več

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf

639ff5bf-47b8-4fee-9e32-77a53d6482db.pdf SEPTEMBER Vrata našega oddelka na Osnovni šoli Alojza Hohkrauta so se odprla 03.09.2018 in že prvi dan smo pričeli s skupnim sodelovanjem z OŠ. V dopoldanskemu času smo skupaj z učenci in učiteljicami

Prikaži več

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE –

VPRAŠALNIK BRALNE MOTIVACIJE ZA MLAJŠE UČENCE – PRAŠALNIK BRALNE MOTIACIJE ZA STAREJŠE UČENCE BM-st Pred teboj je vprašalnik o branju. Prosimo te, da nanj odgovoriš tako, kot velja zate. vprašalniku ni pravilnih oz. napačnih odgovorov. Na posamezne

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 59. Predmet: SLJ Ura: 71. Datum: Učitelj/vzgojitelj: Sklop: MOJA DRUŽINA Učna enota: Pesem: JAKEC - BRAT RIŠEM ČRTE predopismenjevalne vaje Cilji: Doživljajo interpretativno prebrano pesem.

Prikaži več

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE

KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE KOMISIJA ZA LOGIKO 32. TEKMOVANJE IZ ZNANJA LOGIKE DRŽAVNO TEKMOVANJE, 11. 11. 2017 1. in 2. letnik Šifra: NALOGA MOŽNE TOČKE DOSEŽENE TOČKE 1. 20 2. 17 3. 20 4. 20 Skupaj 77 Opombe: pri 1. nalogi se tabela

Prikaži več

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano

Zadovoljstvo dijakov s šolsko prehrano ZADOVOLJSTVO DIJAKOV S ŠOLSKO PREHRANO Primerjava šolskih let 2015/16, 2016/17, 2017/18 Vzorec Poklicni program (SPI) Strokovni program (SSI) Gimnazija (GIM) Skupaj 2015/16 0 190 40 230 2016/17 50 115

Prikaži več

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2017 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2017 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2017 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona (EZ-1) (Uradni list RS, 17/14, 81/15) objavlja analizo

Prikaži več

%

% OSNOVNA ŠOLA NARODNEGA HEROJA RAJKA HRASTNIK PODRUŽNIČNA ŠOLA DOL PRI HRASTNIKU PODRUŽNICA LOG AKTIV TJA IN NI KRITERIJ OCENJEVANJA 2018/2019 0-44 % nzd (1) 45-64 % zd (2) 65-79 % db (3) 80-89 % pdb (4)

Prikaži več

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc

Microsoft Word - Seštevamo stotice.doc UČNA PRIPRAVA: MATEMATIKA UČNI SKLOP: Računske operacije UČNA TEMA: Seštevamo in odštevamo stotice Seštevamo stotice UČNE METODE: razlaga, prikazovanje, demonstracija, grafično in pisno delo UČNE OBLIKE:

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17

OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 OSNOVNA ŠOLA FRANA KOCBEKA GORNJI GRAD VODNIK PO NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETIH V ŠOLSKEM LETU 2016/17 NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI 4., 5. in 6. razred V skladu z 20. a členom ZOsn (Uradni list RS, št. 63-2519/2013

Prikaži več

PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19)

PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19) PREPREČUJMO ŠIRJENJE NALEZLJIVIH BOLEZNI V VRTCU Navodila za zdravje (2018/19) Želja nas vseh, tako staršev kot tistih, ki delamo z otroki v vrtcu je, da bi bili otroci zdravi in bi se v vrtcu dobro počutili.

Prikaži več

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana predstavila raziskavo o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: 2019/2020 preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom.

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard matematika Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri matematiki (NIS), 6. razred 1 ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

PRVA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA DRUGA SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA PISNI TEST 1. kategorija ime in priimek tekmovalca/tekmovalke Ljubljana, 10. marec 2013 SPLOŠNI PODATKI SPOL M Ž STAROST ŠOLA SEM ČLAN ŠOLSKEGA PEVSKEGA ZBORA DA NE

Prikaži več

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2 r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način]

Microsoft PowerPoint - Standardi znanja in kriteriji ocenjevanja 2  r.ppt [Samo za branje] [Združljivostni način] STANDARDI ZNANJA PO PREDMETIH IN KRITERIJI OCENJEVANJA 2. razred SLOVENŠČINA 1 KRITERIJI OCENJEVANJA PRI SLOVENŠČINI POSLUŠANJE -Poslušanje umetnostnega besedilo, določanja dogajalnega prostora in časa,

Prikaži več

M

M Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17154111* PSIHOLOGIJA Izpitna pola 1 SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Strukturirane naloge Torek, 30. maj 2017 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki:

Prikaži več

VOZI ME VLAK V DALJAVE

VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V DALJAVE P R O J E K T D R U Ž I N S K E P I S M E N O S T I M O D E R A T O R K A M A G. H E L E N A K R A M P L N I K A Č N A K L O, M A J 2 0 1 8 VOZI ME VLAK V DALJAVE VOZI ME VLAK V

Prikaži več

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s

MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo s MEDNARODNA FIZIKALNA OLIMPIJADA - BANGKOK 2011 Od 10. do 18. julija je v Bangkoku na Tajskem potekala 42. mednarodna fizikalna olimpijada. Slovenijo sta skupaj z dvema dijakoma iz Gimnazije Bežigrad in

Prikaži več

Microsoft Word - N doc

Microsoft Word - N doc Š i f r a u ~ e n c a/-k e: Dr`avni izpitni center *N03110131* REDNI ROK SLOVENŠ^IN PISNI PREIZKUS Sreda, 7. maja 003 / 45 minut Dovoljeno gradivo in pripomo~ki: u~enec/-ka prinese s seboj modro/~rno nalivno

Prikaži več

PPT Izvoz

PPT Izvoz ANKETA O ŠOLSKI PREHRANI - UČENCI Kateri razred obiskuješ? (n = 205) 4. razred: 52% 7. razred 48% Kako si v splošnem zadovoljen/a s šolsko prehrano? (n = 205) Zelo zadovoljen/a 25% Zadovoljen/a 65% Nezadovoljen/a

Prikaži več

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA

OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA OŠ VODMAT, POTRČEVA 1, 1000 LJUBLJANA UČNA PRIPRAVA ZA URO VZOJE (1. razred) MALI POTEPUH Skladatelj: W. A. Mozart Besedilo: Jože Humer MENTOR: Mateja Petrič PRIPRAVNICA: Urška Zevnik Ljubljana, 24. 1.

Prikaži več

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte

Dopolni stavek iz Svetega pisma: Glejte, zdaj je tisti milostni čas! *********** Glejte, zdaj je dan rešitve! Dopolni stavek iz Svetega pisma: Nosíte Glejte, zdaj je tisti milostni čas! Glejte, zdaj je dan rešitve! Nosíte bremena drug drugemu... in tako boste izpolnili Kristusovo postavo. Tistemu, ki te udari po enem licu,... nastavi še drugo. Kar koli

Prikaži več

1

1 1. razred Minimalni učni smotri Razumevanje in izvajanje ustno danih navodil Poimenovanje in prepoznavanje barv, števil, družinskih članov, stanovanjskih prostorov, šolskih potrebščin Predstavitev samega

Prikaži več

Microsoft Word - M doc

Microsoft Word - M doc Š i f r a k a n d i d a t a : *M07119111* Državni izpitni center SLOVENŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Razčlemba neumetnostnega besedila

Prikaži več

marec, 2010

marec, 2010 Kosti Luske, ploščate, brez sklenine Škrge so prekrite s škržnim poklopcem Plavalni mehur Organi: zadnjična odprtina, sečni mehur, škržni lok, srce, jetra, pilorični žepki, črevesje, vranica, jajčnik ali

Prikaži več

Delovni zvezek / matematika za 8 izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 3. skupina 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob

Delovni zvezek / matematika za 8 izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 3. skupina 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob izrazi POENOSTAVLJANJE IZRAZOV 2. Izra~unaj, koliko stane izdelava `i~nega modela, ~e meri rob a = 10 dm in b = 20 dm. 1 m `ice stane 1,6. Mojster pa za izdelavo modela ra~una toliko, kot smo pla~ali za

Prikaži več

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite

NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite NAJRAJE SE DRUŽIM S SVIČNIKOM, SAJ LAHKO VADIM ČRTE IN KRIVULJE, PA VELIKE TISKANE ČRKE IN ŠTEVILKE DO 20. Preizkusite znanje vaših otrok in natisnite vzorčne strani iz DELOVNIH LISTOV 1 v štirih delih

Prikaži več

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj

JEDILNIK OD 3.1. DO PONEDELJEK PRAZNIK TOREK PRAZNIK SREDA MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečj JEDILNIK OD 3.1. DO 5.1.2018 PRAZNIK PRAZNIK MALICA: ovseni kruh (1), namaz s čičeriko (7), čaj z medom, jabolko KOSILO: telečja obara (1,3), rižev narastek (3,7), eko sok MALICA 1. star. obd.: rozine

Prikaži več

rm.dvi

rm.dvi 1 2 3 4 5 6 7 Ime, priimek Razred 14. DRŽAVNO TEKMOVANJE V RAZVEDRILNI MATEMATIKI NALOGE ZA PETI IN ŠESTI RAZRED OSNOVNE ŠOLE Čas reševanja nalog: 90 minut Točkovanje 1., 2., in 7. naloge je opisano v

Prikaži več

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo

Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Pravilnost podatkov, navedenih v vlogi, bo Šolsko leto: / preverila komisija za sprejem otrok v vrtec pri upravljavcih zbirk osebnih podatkov, ki Datum oddaje vloge: / jih vodijo v skladu z zakonom. Šifra

Prikaži več

7

7 7.LABORATORIJSKA VAJA PRI BIOLOGIJI Kolonije bakterij POROČILO Januar 2006 Cilj eksperimenta Cilj je bil, da spoznamo v kakšnih pogojih se najbolje razmnožujejo bakterije in kje se sploh nahajajo. Spoznali

Prikaži več

Album OBHAJILO notranjost.indd

Album OBHAJILO notranjost.indd V spomin na prvo sveto obhajilo Pridi, ljubi Jezus, pridi mi v srce, težko te že čakam, veselim se že! Tukaj nalepi svojo najljubšo fotografi jo z dne, ko si prvič prejel/a sveto obhajilo. Moje ime in

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Vrtec pri OŠ Polhov Gradec Z ROKO V ROKI OTROCI IN ODRASLI JERICA KREFT, NATAŠA PELJHAN POBUDA Na enem od srečanj ravnateljev in koordinatorjev v okviru Mreže vrtcev/šol Korak za korakom, ki ga organizira

Prikaži več

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern,

Datum: IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/ RAZRED naziv M. Kramarič, M. Kern, IZBOR DELOVNIH ZVEZKOV IN DRUGIH ŠOLSKIH POTREBŠČIN V PRVEM RAZREDU ZA ŠOLSKO LETO 2016/2017 1. RAZRED M. Kramarič, M. Kern, et al.: LILI IN BINE, zvezek za opismenjevanje v dveh delih, prenova 2013 založba:rokus-klett,

Prikaži več

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc

NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc NOGOMETNO SRCE Mojca Gubanc Mojca Gubanc Mojca Gubanc I. poglavje Požar se je že tri dni razplamteval po gozdu nad vasjo. Zdelo se je, da bo ogenj dosegel naselje pod hribom. Gasilci iz vasi in okolice

Prikaži več

1. stran od 8 Subscribe Share Past Issues Tra E-časopis Številka 3, februar 2015 Pripravljeni na start! Čez nekaj tednov bo v Sloveniji 33 šol igralo Prometno kačo. Cilj prometne kače je spodbuditi otroke

Prikaži več

Razred: 1

Razred: 1 Razred: 1. Dan: 49. Predmet: SPO Ura: 30. Datum: Učna enota: NAŠ MALI PROJEKT: Sestavimo druţino Prepoznajo oblike druţinskih skupnosti in razvijajo strpen odnos do njih. Uporabljajo poimenovanja za druţinske

Prikaži več

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1.

DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik Čas izmenjave: od 1. DANSKA, AALBORG julij 2018 POROČILO ENOMESEČNE IFMSA RAZISKOVALNE IZMENJAVE Špela Stražišar, 5. Letnik strazisar.spela@gmail.com Čas izmenjave: od 1. 7. do 28. 7. 2018 SPLOŠNO: Država in kraj izmenjave

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 LETNE POČITNICE Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko LETNE POČITNICE Mlečni kruh, tamar namaz,

Prikaži več

SOŽITJE ZVEZA DRUŠTEV ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU SLOVENIJE A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO V

SOŽITJE ZVEZA DRUŠTEV ZA POMOČ OSEBAM Z MOTNJAMI V DUŠEVNEM RAZVOJU SLOVENIJE A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO V A3 PRIJAVNICA ZA OHRANJANJE PSIHOFIZIČNEGA ZDRAVJA DRUŽIN 2016 PROSIMO VAS, DA PRIJAVNICO IZPOLNITE Z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI IN POPOLNO! IME IN PRIIMEK, NASLOV (če ni enak naslovu za pošiljanje), KRAJ

Prikaži več

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp

Jedilni list - Enota Kolezija od do TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, komp Jedilni list - Enota Kolezija od 30.9. 2014 do 6.10. 2014 TOREK Zajtrk: Salama, kruh, napitek 30.9. 2014 Kosilo: jota, skutino pecivo z višnjami, kompot- kefir Večerja: Bela rižota, solata, čaj ali mlečno-

Prikaži več

Slide 1

Slide 1 Opolnomočenje učencev z izboljšanjem bralne pismenosti in dostopa do znanja PREDSTAVITEV ZA STARŠE ŠOLSKO LETO 2011/12 Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo

Prikaži več

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro

PROJEKT SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU Velenje, april 2015 ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem pro ANALIZA ANKET Splošno o projektu Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 2015 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 9. 10. 13. 10. 2017 Ponedeljek 9. 10. KAJZARICA, PIŠČANČJA PRSA V OVITKU, REZINA SIRA, KUMARICA, ČAJ SEGEDIN, BISKVIT Z JABOLKI KRUH S PAŠTETO, SOK Torek 10. 10. KORUZNI KOSMIČI,, SOBOŠKI KRUH

Prikaži več

LETNA PRIPRAVA:

LETNA PRIPRAVA: Romana Janc, prof. Agata Bohinc LETNA PRIPRAVA: 1. Splošni del (strani 2 14) (povzeto iz Učnega načrta za angleščino, izdanega pri Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport ter Zavodu RS za šolstvo, 2004)

Prikaži več

Ljubljana,11

Ljubljana,11 DIETNI JEDILNIK ZA OTROKE 1. STAROSTNEGA OBDOBJA - DIETA brez mleka, jajc, soje, arašidov in oreščkov, jagod, sezama (vzg. Andreja, E. Mo) Koruzni kruh (B forma)* Polnozrnata žemlja*, Dietno pecivo*, Jabolko,

Prikaži več

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) Fax: (02) w Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica Tel: (02) 8055150 Fax: (02) 8055158 o-cresnjevec.mb@guest.arnes.si www.cresnjevec.si projekt ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O

Prikaži več

jedilnik

jedilnik JEDILNIK 4.9. 8.9.2017 Ponedeljek 4.9. BIO SADNI KEFIR, SEZAMOVA PLETENICA, PREŽGANKA, RIŽOTA S PURANJIM MESOM IN ZELENJAVO, PARADIŽNIK V SADNI KROŽNIK Torek 5.9. MORAVSKI KRUH, SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI,

Prikaži več

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL

Uvod ABECEDA A a B b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS ABECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVIL Uvod AECEDA A a b C c Č č D d E e F f G g H h I i J j K k L l M m N n O o P p R r S s Š š T t U u V v Z z Ž ž ČRKA GLAS AECEDA S ZA ZAČETEK ŠTEVILKE 0 - nič 1 - ena 2 - dve 3 - tri 4 - štiri 5 - pet 6

Prikaži več

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd

Letak_Maxi_catering_210x148mm_2015_09.indd Za gurmanske užitke Maxi catering, Trg republike 1, 1000 Ljubljana Tel: +386 (0)51 285 336, www.maxi.si/catering Maxi catering V življenju so priložnosti, ob katerih želimo svojim najbližjim, prijateljem,

Prikaži več

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK

Stolpec1 Stolpec2 Stolpec3 JEDILNIK mesec maj Datum Malica Kosilo Popoldanska malica Sreda PRAZNIK PRAZNIK Četrtek PRAZNIK PRAZNIK Sreda PRAZNIK PRAZNIK 01.05.2019 Četrtek PRAZNIK PRAZNIK 02.05.2019 Petek POUKA PROST DAN POUKA PROST DAN 03.05.2019 Ponedeljek mleko in sadje (ŠS) cvetačna juha jabolčni krhlji makaronovo meso 06.05.2019

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15245112* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 / 90 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik in računalo.

Prikaži več

zdr04.doc

zdr04.doc Raziskava o navadah ljudi pri uporabi zdravil Q0) anketar oznaci ali odgovarja... 1 skrbnik 2 ostali Q1) ZA ZACETEK BI VAM ZASTAVIL(A) NEKAJ VPRAŠANJ O VAŠEM ZDRAVJU IN ZDRAVSTVENIH NAVADAH. KAJ BI REKLI,

Prikaži več

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n

JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA PON, koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, n JEDILNIK ŠOLSKE PREHRANE ZA MESEC SEPTEMBER 2019 PON, 2. 9. koruzni kosmiči 1, 7, navadni jogurt, nektarina bučkina juha, krompirjeva solata s svežimi kumaricami, piščančja nabodala, lubenica, sirova štručka,

Prikaži več

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANE SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA - besedila DRAGI JEZUS, NAŠ PRIJATELJ, K TEBI DANES PRIŠLI SMO, DA TE V SVOJA SRCA MALA PRVIČ VREDNO PREJMEMO. DANES SE V ŽIVLJENJU NAŠEM NEKAJ NOVEGA GODI, KO SMO PRVIČ

Prikaži več

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano)

(Microsoft Word - Pirls poro\350ilo o raziskavi_lektorirano) 78 5. Šolski viri za poučevanje branja Šola je prostor, kjer opismenjevanje poteka sistematično in kjer poučujejo formalno usposobljeni strokovnjaki učiteljice in učitelji. Učenec ne more vsega v zvezi

Prikaži več

Pred nami

Pred nami Leto II., št. 106, 20. nedelja med letom; 16.8.2015 Naša oznanila Cerkev čistijo iz Štrihovca, Bog povrni! Z današnjo nedeljo 16.8.2015 se spet vrača običajni nedeljski razpored sv. maš, torej ob 07.30

Prikaži več

Microsoft Word - zelo-milo-vreme_dec-jan2014.doc

Microsoft Word - zelo-milo-vreme_dec-jan2014.doc ARSO Državna meteorološka služba Ljubljana,. 1. 1 Zelo milo vreme od. decembra 13 do 3. januarja 1 Splošna vremenska slika Od konca decembra do sredine januarja je nad našimi kraji prevladoval južni do

Prikaži več

PDF generator

PDF generator RadoSt 22.03.2016 Objave v poročilu vsebujejo naslednja gesla: RADO STOJAVNOVIČ FESTIVAL KULINARIKE Press CLIPPING d.o.o., Kraljeviča Marka ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija, tel.: +386 2 25 040 10, fax:

Prikaži več

SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI Bohinjsk

SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI Bohinjsk SEZNAM JAVNIH POLNILNIH POSTAJ GREMO NA ELEKTRIKO UPRAVLJALCA ELEKTRO LJUBLJANA Polnilna postaja Oznaka Kraj Ulica Hišna št. Bohinj SI0340008 Bohinjsko jezero Ribčev Laz 48 Bohinj SI0340008 Bohinjsko jezero

Prikaži več

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji

PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojitelji PROGRAM ZDRAVJE V VRTCU POROČILO O IZVEDENIH AKTIVNOSTIH ZA KREPITEV ZDRAVJA V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 Navodilo: Izpolni vsak tim izvajalk (vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice) - ter posreduje koordinatorici

Prikaži več

BGS 3 DZ 03.indd

BGS 3 DZ 03.indd Milka Kern, Mira Kramarič, Majda Pipan, Marija Ropič BESEDE GRADIJO SVET 3 Delovni zvezek za slovenščino za tretji razred osnovne šole Jezikovni pregled: Simona Tavčar, Darka Tepina Podgoršek Ilustracije:

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard Družboslovje Opisi dosežkov učencev 9. razreda pri NPZ-ju Slika: Porazdelitev točk pri družboslovju (NIS), 3. obdobje ZELENO OBMOČJE V zeleno območje sodijo

Prikaži več

Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program

Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program Priloga PROGRAM CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2019 na podlagi 25. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS št. 33/06) I. Program cepljenja in zaščite z zdravili za leto 2019 (v nadaljnjem

Prikaži več

Microsoft Word - padavine med1506in i.doc

Microsoft Word - padavine med1506in i.doc Ljubljana, 10. oktober 2014 Padavine med 15. junijem in 15. septembrom 2014 Poletje 2014 je izstopalo po nadpovprečni višini padavin, še posebej po 15. juniju; pogoste in občasno tudi zelo obilne padavine

Prikaži več

Da bo komunikacija z gluho osebo hitreje stekla

Da bo komunikacija z gluho osebo hitreje stekla Da bo komunikacija z gluho osebo hitreje stekla Komu je knjižica namenjena? Pričujoča knjižica je namenjena javnim uslužbencem, zdravstvenemu osebju, ki pri svojem delu stopa v stik z gluho osebo, in tudi

Prikaži več

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV

NAVODILA AVTORJEM PRISPEVKOV Predmetna komisija za nižji izobrazbeni standard slovenščina Opisi dosežkov učencev 6. razreda na nacionalnem preverjanju znanja Slika: Porazdelitev točk pri slovenščini (NIS), 6. razred ZELENO OBMOČJE

Prikaži več

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP.

PETEK ČETRTEK SREDA TOREK PONEDELJEK VRTEC HRASTNIK 1430 Hrastnik, Novi log 11A Tel: ZA 1. IN 2. STAROSTNO OBDOBJE DAN ZAJTRK KOSILO POP. BUHTELJ, KAKAV iz mleka lokalnega izvora ZELENJAVNA JUHA, ZAPEČENE TESTENINE S ŠUNKO, ZELENA SOLATA Z RADIČEM PREPEČENEC,* KRUH POLBELI KRUH, KUHAN PRŠUT, KISLA KUMARICA, BROKOLIJEVA KREMNA JUHA Z ZVEZDICAMI,

Prikaži več

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona (EZ-1) (Uradni list RS, 17/14, 81/15) objavlja analizo

Prikaži več

Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena

Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena S. H., G. P. in U. Z. KLJUČNE TOČKE: Programi s statusom radijske postaje posebnega pomena na splošno Prednosti programov Zakonodaja Spreminjanje programskih

Prikaži več

Uradni list Republike Slovenije Št. 71 / / Stran Preglednica 1: Načrt pridobivanja nepremičnega premoženja za leto 2018 VRSTA NEPRE

Uradni list Republike Slovenije Št. 71 / / Stran Preglednica 1: Načrt pridobivanja nepremičnega premoženja za leto 2018 VRSTA NEPRE Uradni list Republike Slovenije Št. 71 / 13. 12. 2017 / Stran 10477 Preglednica 1: Načrt pridobivanja nepremičnega premoženja za leto 2018 VRSTA NEPREMIČNINE SAMOUPRAVNA LOKALNA SKUPNOST OKVIRNA VELIKOST

Prikaži več

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j

JEDILNIK ZA TEDEN VRTEC ZAJTRK MALICA KOSILO MALICA PONEDELJEK Črn kruh, ribji namaz, svež paradižnik, sadje sadje Zelenjavna j 1. 8. 5. 8. 2016 1. 8. ribji namaz, svež paradižnik, Zelenjavna juha z rižkom, telečji zrezek v omaki, kuskus, zelnata solata s korenčkom Polnozrnati grisini, sadni 2. 8. Žganci,, Goveja juha z rezanci,

Prikaži več

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015

Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Osnovna šola Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI v šolskem letu 2015/16 april 2015 Drage učenke in učenci bodočih 4. in 5. razredov, spoštovani starši! Leto je naokoli, pred

Prikaži več

Microsoft Word - Delovni list.doc

Microsoft Word - Delovni list.doc SVETOVNE RELIGIJE Spoznal boš: krščanstvo - nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo islam: nastanek, širjenje, duhovna in socialna sporočila, vpliv na kulturo stik med religijama

Prikaži več

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona

Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona Analiza cen toplote iz distribucijskih sistemov toplote za leto 2016 Agencija za energijo v skladu s tretjim odstavkom 311. člena Energetskega zakona (EZ-1) (Uradni list RS, 17/14, 81/15) objavlja analizo

Prikaži več

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko)

(Microsoft Word - ANALIZA ANKET_So\236itje_Kr\232ko) Splošno o projektu ANALIZA ANKET Projekt Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu se od meseca marca 201 postopoma izvaja po celotni Sloveniji, z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših

Prikaži več

Diapozitiv 1

Diapozitiv 1 Toplotni pasovi in podnebni tipi Toplotni pasovi: so območja, ki se v obliki pasov raztezajo okrog zemeljske oble. Ločimo: Tropski pas Subtropski pas Zmerno topli pas Subpolarni pas Polarni pas Znotraj

Prikaži več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več

MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več MATEMATIKA Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Jana Draksler in Marjana Robič 9+ znam za več ZBIRKA ZNAM ZA VEČ imatematika 9+ Zbirka nalog za nacionalno preverjanje znanja Avtorici: Jana Draksler

Prikaži več

Microsoft Word - M docx

Microsoft Word - M docx Š i f r a k a n d i d a t a : ržavni izpitni center *M15178112* SPOMLNSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Četrtek, 4. junij 2015 / 90 minut ovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali

Prikaži več

Šola Piali Ashar Alo

Šola Piali Ashar Alo 1. DOMA V SLOVENIJI... Šola Piali Ashar Alo Poročilo maj-september 2015 Tudi letos smo del svojih poletnih počitnic preživeli v Sloveniji. Mesec maj je bil res poseben in nam bo ostal v zelo lepem spominu,

Prikaži več

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks

Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teleteks Zbirka medijskih objav OBČINA ŽIROVNICA, 01. 07. 2014 Število objav: 3 Tiskani mediji: 0 Splet: 1 Radijske postaje: 2 Televizijske postaje: 0 Teletekst: 0 Spremljane teme: Leopold Pogačar Občina Žirovnica

Prikaži več

OSNOVNA ŠOLA RADA ROBIČA LIMBUŠ

OSNOVNA ŠOLA  RADA ROBIČA LIMBUŠ 1. TEDEN od 31. 12. - 4. 1. 19 31. 12. 2019 1. 1. 2019 2. 1. 2019 3. 1. 2019 4. 1. 2019 Koruzni kruh, različni namazi, otroški Čokolešnik, mleko Sirova štručka, z domačim mlekom Mlečni kruh, tamar namaz

Prikaži več